Page 1

Plan tomt med sjöutsikt

Gräskö, Norrtälje


På Gräskö lever man i en vacker del av skärgården, nära både fastlandet och ytterskärgården. Strax norr om Gräskö går Furusundsleden innan Ålands hav tar vid och på ön och i farvattnen omkring har många skärgårdsprofiler vistats.


Man välkomnas till ön av en gedigen hamnanläggning med bra skydd för motorbåtar i hamnbassängen. Här finns båtplats som hör till fastigheten. Efter en kort promenad når man tomten. Från denna har man kontakt med vattnet över grannen och tomten är plan och lättbyggd. Se bifogad detaljplan för att se byggrätten på tomten.

Plan och lättbebyggd tomt med sjökontakt.


På ön har en samfällighet nyligen bildats för att anlägga kommunalt VA-nät på ön. Arbetena har precis påbörjats och beräknas vara klara kring årsskiftet 2013/2014. I samband med detta läggs även stora delar av elkablarna ner samt fibernät dras, allt för ett bekvämare boende och möjlighet att arbeta från ön. Gräskö trafikeras av båt från Furusund och Stockholm under sommaren och året runt kan man ta sig till ön med passbåt från Östernäs brygga. På ön finns dessutom båttaxi för sent komna gäster. Vill man ha båten på varv finns ett båtvarv på ön vilket erbjuder all form av service för båtar. Sommartid driver öns befolkning ett ideellt café i Byviken, som är en naturlig samlingsplats. På midsommar firas det på ängen och på kvällen med dans på bryggan. Intill midsommarängen finns öns bästa badplats dit barnen gärna går.


Fastighetsbeteckning: gräsken 1:147 Pris/bud: 545 000 kr Sjönära avstånd: 1 min Tomtareal: 1 967 m² Vatten: borrad brunn, funktion osäker. kommunalt v/A på väg. Avlopp: avlopp saknas, kommunalt v/a på väg. Typkod: 211, Småhusenhet, tomtmark till fritidshus Taxeringsvärde: 778 000 kr (fastställt avs år 2009) planbest: Byggnadsplan (1964-03-02) Pantbrev: finns ej

Furusund nås snabbt med egen båt och här kan man bunkra båten och äta lunch

gemensamhetsanläggningar: Norrtälje Gräsken GA:3 Säljare: marie danielsson och jens wahlborg

på gästhamnens café eller på värdshuset. Nära Gräskö finns flera populära krogar bl a på Lidö, Fejan och Högmarsö, där även affär finns. För badutflyker är det bara att ta den egna båten och välja och vraka bland de fina klippöarna i närheten. Välkomna till Gräskö!

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


johan vogel 08-522 348 01, 070-753 48 11 johan@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm | banĂŠrgatan 9, stockholm 08-522 348 00 | sjonara.se

Gräskö  

Med ett sjönära läge och kontakt med vattnet ligger denna byggklara tomt på populära Gräskö. Kommunalt V/A på väg.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you