Page 1

högt och ljust

Eklidsvägen 11 B, Österskär


Välkommen till ett synnerligen lyckat resultat av genomtänkt och tilltalande arkitektur med smarta lösningar och utsökt kvalitet i valda material och utrustning. Här på Eklidsvägen 11 B i Österskär uppfylls sannolikt de flesta spekulanters krav och önskemål. Den beräknade energiförbrukningen för en tvåbarnsfamilj ligger kring 14 000 kWh per år. Ljus och rymd kommer verkligen till sin rätt och upplevs från morgon till solnedgång från två stora balkonger, stora fönsterpartier och den plana gräsmattan framför huset. Lägg där till det höga läget som en boost för den effekten.


 





 



  



 





 

  

 





















  Entréplan  

  



Övre plan






Höjden och berget på Eklidsvägen börjar äntligen ta form med nya och påkostade villor i stram och modern arkitektur. Samtliga villor har planerats och ritats för bästa upplevelse och minsta möjliga insyn från varandra. Området är fridfullt och attraktivt på kort gångavstånd till badplatsen i Sätterfjärden, Roslagsbanan med snabbtåg till Stockholm Östra Station, Österskärsskolan på Tunavägen och båtbryggor i Sätter- och Tunafjärden. Att bo på Eklidsvägen är att bo sjönära och när löven faller skymtas vattnet i Sätterfjärden.

Designat med öppen och ljus planlösning.


Arkitekturen är modern och färgsättningen kaxigt matt svart vilket blir riktigt snyggt till blå himmel, grön gräsmatta, oljad trätrall och ljusgrå betong. Ledorden har genomgående varit ljus och funktion. Takhöjden och de väl tilltagna rummen ger flexibiletet och hög trivselfaktor. Här finns gott om plats för allt man äger i stora förråd och klädkammare. Dessutom är utrymmet rakt innanför entrén förberett för pentry/kök vilket var en förutsättning för bygglovet. Här kan man enkelt sätta upp skjutdörrar och dela av utrymmet närmast ytterväggen för tillgänglig förvaring. Planlösningen är perfekt för en barnfamilj med en barnoch ungdomsavdelning nära entrén vilket ger en mer fridfull sällskapsdel på övre plan med minimerat spring genom huset. För familjen med små barn där alla önskar sova på samma plan blir nuvarande föräldrasovrummet på övre plan ett extra lekrum med leksaker så man har uppsikt från kök och vardagsrummet. Med en barngrind vid trappen har man säkrat upp miljön.


Fastighetsbeteckning: tuna 7:168 Pris/bud: 6 685 000 kr Sjönära avstånd: 4 min Byggnadstyp: 2 plan i souterräng Byggår: 2012 Boyta: 192 m² Antal rum: 6 rum, varav 4 sovrum Tomtareal: 877 m² Grund: platta på mark Stomme: leca och trä Bjälklag: trä Fasad: trä Takbeklädnad: dubbelfalsad plåt Fönster: 3-glasfönster Ventilation: mekanisk frånluft med återvinning Vatten: kommunalt Avlopp: kommunalt Uppvärmning: vattenburen från bergvärmepump med återvinning ur frånluften samt luftkonditionering/frikyla i stora sovrummet Typkod: 210, småhusenhet, tomtmark till helårs-bostad (kan komma att ändras) Taxeringsvärde: Ej fastställt planbest: Byggnadsplan (196403-20) driftskostnad: 29 550 kr/år Pantbrev: 1 750 000 kr servitut: Officialservitut Vattenledning, Officialservitut Utrymme För Telefoni, Fiber rättigheter förmån: Officialservitut Vattenledning, Officialservitut Utrymme För Telefoni, Fiber Mm gemensamhetsanläggningar: Österåker Tuna GA:39, Österåker Tuna GA:4 Säljare: pierre reif

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


Svart pärla från 2012 nära Sätterfjärden.


Inredningen är stram och sober i stil med husets arkitektur. Maskinparken är utvald för bästa komfort och livslängd. Våtrummen är riktigt ljusa och trivsamma. Känslan av lyx infinner sig. Genomgående sitter dörrar och fönster av hög kvalitet från Velux. Utemiljön upplevs bekvämt från två stora balkonger som nås via skjutdörrar från både vardagsrummet och stora sovrummet. Det finns TV- och nätverksuttag dragna i alla rum. Dessutom är det framdraget rör i marken till huset för inkoppling av fiber vilket

finns i Österskär.

Genomgående stora fönster och härligt ljus.


Det finns utrymme att bygga ytterligare en friggebod om 15 m² för cyklar, skidutrustningar och redskap. Då frigörs ytan i garaget för en bil. De flesta föredrar ändå att ha bilen utomhus där kupévärmare under vintern minimerar risken för nerkylda fingrar och isskrap. Med en snygg platt-/stensättning på uppfarten och framför entrén blir det första intrycket förstklassigt.


Det var de välbärgade stockholmarnas längtan till skärgården som vid 1900-talets början skapade området Österskär. Roslagsbanan med Österskär som ändstation anlades redan 1906. Med snabbtåget via Täby Centrum nås Stockholm på drygt 30 minuter och det går lika snabbt med bil. I dag är Österskär ett mycket eftertraktat villaområde med den vackra skärgården in på knuten. Miljön är fridfull och närmsta badbrygga ligger på en kort promenad från villan. Här erbjuds en livsstil med bad- och båtliv på bekvämt avstånd till både stan och Arlanda. Österskärsskolan är omtyckt med klasser från F - åk 5. Flera förskolor finns i området. På nära gångavstånd nås tågstationen och Österskärs handel, en mycket populär livsmedelsbutik med kanske norrorts bästa charkdisk. Förbi stationen börjar strandpromenaden med underbar utsikt över Trälhavet. Vid Österskärs havsbad ligger restaurangen Solbrännan Café och Restaurang.


 



 

 

 



     

 

 

   

 

 

   

 

  





 


Välkommen till en villa av högsta klass och låg driftskostnad i Österskär!


tommy carlberg 08-522 348 03, 070-753 48 13 tommy@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm | banĂŠrgatan 9, stockholm 08-522 348 00 | sjonara.se

Eklidsv.11b_TC  
Eklidsv.11b_TC