__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

1

TROSILNIKI ORGANSKIH GNOJIL

Robustno spravilo travinja

www.sip.si


2

KAZALO TROSILNIKI ORGANSKIH GNOJIL ORION 60 ORION 80 ORION 100 ORION 120 ORION 140 ORION 35 ALP ORION 50 ALP ORION 70 ALP

12 14 16 18 20 26 28 30


PROIZVODNI PROGRAM


4

SIP katalog

SMO STROKOVNJAKI ZA TROSILNIKE ORGANSKIH GNOJIL. SIP je največji slovenski proizvajalec kmetijske opreme, s sedežem v Sloveniji (Šempeter v Savinjski dolini). Dolga tradicija nam omogoča, da lahko v izdelavo kakovostnih in robustnih kmetijskih strojev vgradimo naše bogate izkušnje in strokovnost.

Glavni program sestavljajo: kosilnice obračalniki zgrabljalniki

Sestavni del našega prodajnega programa so tudi izjemno kakovostni trosilnik organskih gnojil, ki združujejo vse odlike strojev SIP. Naša vizija razvijati vrhunske stroje, ki ustrezajo potrebam zahtevnejših uporabnikov, ter jih približati vsem našim kupcem. Kmetijski stroji SIP so poznani zaradi enostavne uporabe in edinstvene robustne konstrukcije, ki zagotavlja zanesljivo delo.

Sodoben program nudi strokovno dovršene rešitve dvem specifičnim skupinam uporabnikov: • poklicni izvajalci in profi kmetje, ki obdelujejo velike kmetijske površine in potrebujejo brezkompromisno učinkovitost, • samostojnim kmetom, lastnikom manjših površin na težje dostopnih in hribovitih področjih, ki potrebujejo lahke priključke. Več kot 80 odstotkov proizvodnje izvozimo v 55 držav v Evropi in zunaj nje.


Uvod

5

V NAŠIH STROJIH JE VGRAJENO 60 LET ZNANJA IN IZKUŠENJ. Z odločitvijo za naše stroje ste izbrali robustno, enostavno in preizkušeno rešitev, ki je kos vsaki nalogi ne glede na teren: od obsežnih ravnin do alpskih travnikov. Naša vizija sledi premišljeni odločitvi, da ustvarjamo tisto, kjer lahko dosegamo in presegamo pričakovanja naših kupcev ter sledimo potrebam naših uporabnikov. Ker smo specializirani na spravilo travinje, vam nudimo robustne, zanesljive in preizkušene rešitve, ki smo jim dodali tudi stroje za raztros organskih gnojil. Rezultat je paleta odličnih strojev, vzdržljivih in prilagojenih za vse vrste terenov: od raztrosa velikih količin na ravninskih predelih do specifičnega dela na zahtevnih hribovitih predelih. Pri izdelavi uporabljamo sestavne dele priznanih svetovnih proizvajalcev, saj želimo, da najbolj obremenjeni deli delujejo brezhibno. Pri našem delu se hitro odzivamo ter smo odprti za spremembe in predloge. Zagotavljamo vam takojšnjo podporo in rezervne dele.

RAČUNALNIŠKO PODPRTE REŠITVE Računalniško podprt razvoj (3D) in proizvodnja sta bistvena za zasnovo in izdelavo vrhunskih strojev. Temeljita in sprotna analiza proizvodnega procesa zagotavlja, da vsi sestavni deli dosegajo najvišji standard kakovosti. Rezultat so odlični, zanesljivi in učinkoviti stroji.

STROKOVEN PRISTOP V sodelovanju s priznanimi svetovnimi proizvajalci iščemo rešitve, ki jih z našim bogatim znanjem vgradimo v vrhunske stroje.

PREIZKUŠENE V RESNIČNIH SITUACIJAH Pri nas nič ni prepuščeno naključju. Preden stroje ponudimo končnim kupcem, jih izbrani zahtevni uporabniki preizkusijo na svojih kmetijah. Naši uporabniki so hkrati tudi naši razvojniki: njihove ideje in predloge združimo z lastnimi izkušnjami ter jih spremenimo v izboljšave. Zato ste pri nakupu stroja SIP lahko prepričani, da bo zadovoljila vaše želje. Če bi tudi vi želeli sodelovati pri razvoju, se lahko prijavite v naš testni program.


6

SIP katalog

NAŠA FILOZOFIJA JE: ROBUSTNOST Za to besedo se skriva troje izjemnih odlik kmetijskih strojev SIP:

TRPEŽNOST Naše stroje odlikuje izjemna trpežnost. Zato so primerni za delo v vseh pogojih in zadovoljijo vse, ki od stroja zahtevajo maksimalno zmogljivost in brezhibno delovanje.

UČINKOVITOST Uporaba je poenostavljena do te mere, da kar najbolj skrajša čas priprave, odpravljanja pogostih težav in podaljša čas, namenjen samemu delu. Z našimi stroji v krajšem času naredite več.

UPORABNOST Enostavna vodljivost, izjemna prilagodljivost, lahek transport in shranjevanje so prednosti, ki vam omogočajo, da se čim bolj osredotočite na delo.


8

SIP katalog

2 leti garancije Večletna testiranja, 100% kontrola kvalitete in zanesljivi dobavitelji so garancija za zanesljive robustne stroje.

V - šasija V- oblikovana šasija je konstrukcijska rešitev, ki zagotavlja stabilnost in togost stroja.

ACT - Avtomatsko napenjanje strgalnega dna ACT ohranja konstantno napetost verig strgalnega dna in s tem zagotavlja učinkovito trosenje ne glede na količino tovora.

Hidravlično krmiljena transportna zaščita Hidravlično krmiljena transportna zaščita onemogoča izpadanje tovora in hkrati povečuje varnost v prometu.

HP - Hidravlični pogon strgalnega dna Hidravlični pogon strgalnega dna omogoča brezstopenjsko reguliranje pretoka materiala na trosilno napravo.

Vertikalna trosilna naprava Trosilna naprava s štirimi vertikalnimi valji z zamenljivimi segmenti iz kakovostnega protiobrabnega materiala.

Hidravlično krmiljena zapora pred valji Hidravlično krmiljena zapora pred valji nadzoruje pretok tudi najbolj krušljivega materiala.

Širokokotna trosilna naprava Širokokotna trosilna naprava z dvema horizontalnima valjevema in dvema diskoma za raztros do širine 24 m.


Diskaste kosilnice

TROSILNIKI ORGANSKIH GNOJIL ORION Ob različnih nosilnostih, dovolj širokem koloteku in primerno nizkem težišču zagotavljajo stabilnost in optimalen raztros gnojil na domala vsakem terenu.

9


10

SIP katalog

ORION TEHNOLOGIJE TROSILNA NAPRAVA Robustno zasnovana vertikalna trosilna naprava zagotavlja enakomerno in natančno trosenje. Material je, ne glede na strukturo in krušljivosti, po vsej širini raztrosa porazdeljen povsem enakomerno. Osnovna enota trosilne naprave je HD trosilni valj. 4 vertikalni HD trosilni valji opremljeni z zamenljivimi HARDOX noži Pogon trosilnih valjev v oljni kopeli Zaprti ležaji v robustnemu ohišju Izjemno stabilen okvir trosilne naprave Hidravlično krmiljena zaščita trosilne naprave

Robustno zasnovana širokokotna trosilna naprava zagotavlja enakomerno in natančno trosenje do širine 24 m. Material je, ne glede na strukturo in krušljivosti, po vsej širini raztrosa porazdeljen povsem enakomerno. 2 horizontalnima valjema sta dodana 2 diska, ki omogočata širok raztros. Hidravlično krmiljena zaščita trosilne naprave 2 horizontalna HD trosilna valja opremljeni z zamenljivimi HARDOX noži 2 diska za široki raztros s HARDOX lopaticami Izjemno stabilen okvir trosilne naprave Varovalo trosilne naprave


Orion tehnologije

11

HD TROSILNI VALJI Trosilni valji so na napravi premišljeno razvrščeni in zagotavljajo hiter in enakomeren pretok material. Robustno zasnovana vijačnica HD trosilnega valja poskrbi, da je material optimalno razdrobljen. Samovarovalni vijaki za pritrjevanje trosilnih nožev

Robusten nosilni valj z vijačnico

Trosilni noži iz protiobrabnega HARDOX materiala

Stabilizator valja

Čistilci na spodnji strani za fino trosenje

Enakomeren in širok raztros s HD trosilnimi valji

Robusten trosilni valj z vijačnico, protiobrabnimi izmenljivimi trosilnimi noži in čistilci zagotavlja kakovostno delo na najvišjem nivoju.

AVTOMATSKI NAPENJALCI VERIGE (ACT) Da zagotovimo učinkovito trosenje je potrebna optimalna napetost verig strgalnega dna. Sistem avtomatskega napenjanja verig (ACT) zagotavlja konstantno napetost verig, ne glede na količino materiala.

Za višjo odzivnost in lažjo dostopnost pri nastavljanju je sistem pritrjen na sprednji strani okvirja trosilnika.

KOMBINACIJE RAZTROSA 1

Trosilna naprava s štirimi vertikalnimi valji omogoča raztros do 10 m (1). Širokokotna trosilna naprava z dvema diskoma nam omogoča raztros do 24 m (2).

2

Raztros do 10 m

Raztros do 24m


12

SIP katalog

TROSILNIK ORGANSKIH GNOJIL ORION 60 Trosilniki organskega gnojila skupne nosilnosti 6.0 ton..

Naletna zavora Jeklene stranice Štirje vertikalni valji za raztros Hidravlični pogon strgalnega dna Hidravlični dvig zaščite za valji

SERIJSKA OPREMA Priklop Kardanska gred Zavora Hidravlični priključek Ostala serijska oprema

Vlečni priklop z naletno zavoro za hitrost do 25 km/h Širokokotna kardanska gred z varnostno sklopko 900 Nm Naletna in ročna zavora 1 x enosmerni priključek (1EW) 1 x dvosmerni priključek (1DW) Hidravlični pogon strgalnega dna, naletna zavora, avtomatska napenjalca verig.

OBVEZNA OPREMA Kolo 15/55x17 DODATNA OPREMA Hidravlična enoosna zavora Zračna enoosna enovodna zavora Poviški jekleni (0,50 m) Hidravlična zaščita trosilne naprave

Hidravlični pogon strgalnega dna lahko brezstopenjsko spreminjamo z nastavitvijo na krmilni ročici, katera se nahaja na sprednjem delu stroja.


Trosilnik organskih gnojil - ORION 60

Enakomernejša in široka porazdelitev materiala z negativnim kotom trosilne naprave do 7°.

Enakomeren raztros do širine 8 m omogoča trosilna naprava s štirimi vertikalnimi valji.

TEHNIČNI PODATKI

ORION 60

Max. skupna masa (kg) Masa (kg) Nosilnost trosilnika (kg) Max. dolžina (m) Max. širina (m) Max. višina (m) Višina stranice (m) Max. nakladalna površina (m2) Max. nakladalna prostornina - s poviški (m3) Obremenitev priklopa (kg) Potrebna moč traktorja (kW/KM) Širina koloteka (m) Kardanska gred (vrt/min) Stranice Trosilna naprava Veriga strgalnega dna Pogon strgalnega dna

6000 1570 4430 5,50 2,00 2,65 0,50 6,30 (3,70 x 1,70) 3,10 - 6,30 1000 30/40 1,60 540 jeklene - preklopne štirje vertikalni valji 2 verigi 10 x 31 mm hidravlični

Vožnja z natovorjenim trosilnikom je varnejša z naletno zavoro.

ORION 60 je izvrsten trosilnik hlevskega gnoja za uporabnike, ki iščejo enostaven in zanesljiv stroj za odličen raztros.

Strgalno dno je zasnovano z prečnimi letvicami in dvema verigama velikosti 10x31mm za doseganje učinkovitega delovanja.

Opremljen je s štirimi vertikalnimi trosilnimi valji, ki omogo­ča­jo enakomeren raztros ob enostavni uporabi. Čeprav se s težo 6 ton uvršča med lažje trosilnike, za velikimi ne zaostajata veliko: nižja teža mu omogoča lažjo vodljivost, hkrati pa je dovolj zmogljiv tudi za večje delovne podvige.

13


14

SIP katalog

TROSILNIK ORGANSKIH GNOJIL ORION 80 Trosilniki organskega gnojila skupne nosilnosti 8.0 ton.

Naletna zavora Avtomatski napenjalci stralnega dna Jeklene stranice višine 0,60 m "V" oblika nosilne šasije Štirje vertikalni valji za raztros Brezstopenjski hidravlični pogon strgalnega dna Hidravlični dvig zaščite za valji

SERIJSKA OPREMA Priklop Kardanska gred Zavora Hidravlični priključek Ostala serijska oprema

Vlečni priklop z naletno zavoro za hitrost do 25 km/h Širokokotna kardanska gred z varnostno sklopko 1400 Nm Naletna mehanska 1 x enosmerni priključek (1EW) 1 x dvosmerni priključek (1DW) Hidravlični pogon strgalnega dna, hidravlična zaščita trosilne naprave, svetlobna oprema.

OBVEZNA OPREMA Hidravlična enoosna zavora Zračna enoosna enovodna zavora Zračna enoosna dvovodna zavora Naletna zavora kpl. Kolo 500/50-17 14PR DODATNA OPREMA Jekleni poviški (0,50 m) Mrežasti poviški (0,50 m) Hidravlična zapora pred valji Spodnji priklop Kardanska gred z avtomatsko sklopko 1650 Nm Vlečno uho Ø=50* Vlečno uho - K80 (Krogelni priklop)* *na voljo s spodnjim priklopom

Hidravlični pogon strgalnega dna lahko brezstopenjsko spreminjamo z nastavitvijo na opravljalni ročici, katera se nahaja na sprednjem delu stroja. Možnost tudi pomika naprej in nazaj.


Trosilnik organskih gnojil - ORION 80

Raztros do 10 m

Enakomeren raztros do širine 10 m omogoča trosilna naprava s štirimi vertikalnimi valji.

TEHNIČNI PODATKI

ORION 80

Max. skupna masa (kg) Masa (kg) Nosilnost trosilnika (kg) Max. dolžina (m) Max. širina (m) Max. višina (m) Višina stranic (m) Max. nakladalna površina (m2) Max. nakladalna prostornina - s poviški (m3) Obremenitev priklopa (kg) Potrebna moč traktorja (kW/KM) Kardanska gred (vrt/min) Širina koloteka (m) Trosilna naprava Stranice Zaščita trosilne naprave Veriga strgalnega dna

8000 2300 5700 6,65 2,23 2,79 0,60 8,86 (4,60 x 1,90) 5,20 - 9,80 1300 59/80 540 1,70 štirje vertikalni valji jeklene - preklopne hidravlična vrata 4 verige 11 x 31 mm

15

Šasija podvozja V - oblike daje stroju večjo stabilnost.

Izjemno zanesljiv trosilnik ORION 80 s skupno maso 8 ton, ki združuje visoko vzdržljivost in preprosto uporabo. Brezstopenjsko upravljanje hidravličnega pomika strgalnega dna omogoča popoln nadzor nad količino raztrosa gnoja. Prav tako lahko iz traktorske kabine upravljate tudi druga krmila. Trosilni valji iz izredno odpornega materiala omogočajo fino drobljenje in trosenje gnoja. Trosilnik je zato primeren tudi za trošenje travnikov. Vožnja z natovorjenim trosilnikom je varnejša z naletno zavoro.

Odlikuje ga tudi premišljena zasnova hidravličnega sistema, saj je zapora pred valji hidravlično nastavljiva po višini, serijsko pa ima tudi hidravlično zaščito trosilne naprave.


16

SIP katalog

TROSILNIK ORGANSKIH GNOJIL ORION 100 Trosilniki organskega gnojila skupne nosilnosti 10.0 ton.

Nizki priklop (opcijsko) Avtomatski napenjalci stralnega dna Jeklene stranice višine 0,60 m V - oblikovana nosilne šasije Štirje vertikalni valji za raztros Brezstopenjski hidravlični pogon strgalnega dna Hidravlični dvig zaščite za valji

SERIJSKA OPREMA Priklop Kardanska gred Zavora Hidravlični priključek Ostala serijska oprema

Vlečni priklop Širokokotna kardanska gred z varnostno sklopko 1400 Nm Ročna zavora 1 x enosmerni priključek (1EW) 1 x dvosmerni priključek (1DW) Hidravlični pogon strgalnega dna, hidravlična zaščita trosilne naprave, svetlobna oprema.

OBVEZNA OPREMA Hidravlična enoosna zavora Zračna enoosna enovodna zavora Zračna enoosna dvovodna zavora Kolo 15/55-17 10PR Kolo 500/50-17 14PR DODATNA OPREMA Mrežasti poviški (0,50 m) Hidravlična zapora pred valji Spodnji priklop Kardanska gred z avtomatsko sklopko 1650 Nm Vlečno uho Ø=50* Vlečno uho - K80 (Krogelni priklop)* *na voljo s spodnjim priklopom

Hidravlični pogon strgalnega dna lahko brezstopenjsko spreminjamo z nastavitvijo na opravljalni ročici, katera se nahaja na sprednjem delu stroja. Možnost tudi pomika naprej in nazaj.


Trosilnik organskih gnojil - ORION 100

Raztros do 10 m

Enakomeren raztros do širine 10 m omogoča trosilna naprava s štirimi vertikalnimi valji.

TEHNIČNI PODATKI

ORION 100

Max. skupna masa (kg) Masa (kg) Nosilnost trosilnika (kg) Max. dolžina (m) Max. širina (m) Max. višina (m) Višina stranic (m) Max. nakladalna površina (m2) Max. nakladalna prostornina - s poviški (m3) Obremenitev priklopa (kg) Potrebna moč traktorja (kW/KM) Kardanska gred (vrt/min) Širina koloteka (m) Trosilna naprava Stranice Zaščita trosilne naprave Veriga strgalnega dna

10000 2700 7300 6,65 2,23 2,79 0,60 8,86 (4,60 x 1,90) 10,00 1600 60/80 540 1,70 štirje vertikalni valji jeklene - preklopne hidravlična vrata 4 verige 11 x 31 mm

17

Šasija podvozja V - oblike z ojačanimi segmenti in močnejšo osjo, daje stroju večjo stabilnost in nosilnost.

Izjemno zanesljiv trosilnik ORION 100 s skupno maso 10 ton, ki združuje visoko vzdržljivost in preprosto uporabo. Brezstopenjsko upravljanje hidravličnega pomika strgalnega dna omogoča popoln nadzor nad količino raztrosa gnoja. Prav tako lahko iz traktorske kabine upravljate tudi druga krmila. Vlečni priklop za hitrosti do 40 km/h.

Trosilni valji iz izredno odpornega materiala omogočajo fino drobljenje in trosenje gnoja. Trosilnik je zato primeren tudi za trošenje travnikov. Odlikuje ga tudi premišljena zasnova hidravličnega sistema, saj je zapora pred valji hidravlično nastavljiva po višini, serijsko pa ima tudi hidravlično zaščito trosilne naprave.

Upravljanje mehanske zavore preko lahko dostopne ročice.


18

SIP katalog

TROSILNIK ORGANSKIH GNOJIL ORION 120 Dvoosni trosilniki organskega gnojila skupne nosilnosti 12.0 ton.

Vlečni priklop za hitrosti do 40 km/h Dvokrožni zračni zavorni sistem z ALB - opcija Jeklene stranice višine 0,60 m Tandem podvozje Hidravlična zapora pred valji Brezstopenjski hidravlični pogon strgalnega dna Hidravlična zaščita trosilne naprave

SERIJSKA OPREMA Priklop Kardanska gred

Zavora Hidravlični priključek Ostala serijska oprema

Vlečni priklop za hitrost do 40 km/h Širokokotna kardanska gred z varnostno sklopkvo 1400 Nm (vertikalna trosilna naprava) in 1650 Nm (širokokotna trosilna naprava) Ročna zavora 1 x enosmerni priključek (1EW) 1 x dvosmerni priključek (1DW) Hidravlični pogon strgalnega dna, stranice 0,60 m, poviški 0,50 m, tandem podvozje.

OBVEZNA OPREMA Vertikalna trosilna naprava (zaščita za valji)* Širokokotna trosilna naprava* Hidravlična zapora pred valji** Hidravlična dvoosna zavora Zračna dvoosna enovodna zavora Zračna dvoosna dvovodna zavora Kolo 15/55-17 10PR Kolo 500/50×17 14 PR * Vključuje hidravlično zaščito trosilne naprave; ** POMEMBNO! Del dodatne opreme pri opremi vertikalne trosilne naprave

DODATNA OPREMA Spodnji priklop Mrežasti poviški (0,50 m) Zapora pred valji Kardanska gred z avtomatsko sklopko 1650 Nm Vlečno uho Ø=50** Vlečno uho - K80 (Krogelni priklop)** ALB sistem* * na voljo z zračnimi zavorami; **na voljo s spodnjim priklopom

Tandem podvozje skrbi za porazdelitev teže in odlično prilagajanje trosilnika terenu. Široke gume dajejo stroju dodatno stabilnost in večjo naležno površino.


Trosilnik organskih gnojil - ORION 120

Nakladalni prostor zapirajo robustne jeklene stranice višine 1,10 m.

Trosilno napravo je moč enostavno odgraditi od stroja in trosilnik uporabljati kot večnamenski priključek za prevažanje različnega tovora.

Sistem centralnega mazanja omogoča enostavnejše in hitrejše vzdrževanje.

Upravljanje mehanske zavore preko lahko dostopne ročice.

TEHNIČNI PODATKI

ORION 120

Max. skupna masa (kg) Masa (kg) Nosilnost trosilnika (kg) Max. dolžina (m) Max. širina (m) Max. višina (m) Višina stranic (m) Max. nakladalna površina (m2) Max. nakladalna prostornina - s poviški (m3) Obremenitev priklopa (kg) Potrebna moč traktorja (kW/KM) Širina koloteka (m) Kardanska gred (vrt/min) Stranice Zaščita trosilne naprave Veriga strgalnega dna

12000 3000/3250* 9000/8750* 6,70/7,10* 2,23 2,79 1,10 8,74 (4,60 x 1,90) 10,00 2000 74/100 1,70 540/1000* jeklene - preklopne hidravlična vrata 4 verige 11x31 mm

19

* vertikalna trosilna naprava/širokokotna trosilna naprava

Trosilna naprava ima štiri vertikalne valje z zamenljivimi segmenti iz kakovostnega HARDOX protiobrabnega materiala.

Strgalno dno s hidravličnim pogonom. Verižni transporter ima štiri verige 11 x 31 mm iz jekla visoke kvalitete. Širokokotna trosilna naprava omogoča trosenje do širine 24 m.

Odličen trosilnik ORION 120 s skupno maso 12 ton leži na dvoosnem podvozju s paraboličnimi vzmetmi in širokim kolotekom, kar mu daje dovolj stabilnosti, za vožnjo do hitrosti 40 km/h. Na voljo sta dve različici trosilne naprave. Vertikalna trosilna naprava je opremljena s štirimi vertikalnimi valji za raztros. Širokokotna trosilna naprava pa je poleg dveh vertikalnih valjev opremljena še z dvema diskoma na spodnji strani, katera lahko gnojilo trosita tudi do 24 m v širino. Vsi zamenljivi segmenti trosilnih naprav so iz kakovostnega protiobrabnega materiala. Dovršen hidravlični sistem omogoča enostavno upravljanje iz traktorske kabine.


20

SIP katalog

TROSILNIK ORGANSKIH GNOJIL ORION 140 Dvoosni trosilniki organskega gnojila skupne nosilnosti 14.0 ton in varjene konstrukcije nalagalne površine. Vlečni priklop za hitrosti do 40 km/h Dvokrožni zračni zavorni sistem z ALB Šasija varjena v enem kosu Tandem podvozje Hidravlična zapora pred valji Brezstopenjski hidravlični pogon strgalnega dna

SERIJSKA OPREMA Priklop Kardanska gred

Zavora Hidravlični priključek Ostala serijska oprema

Vlečni priklop za hitrost do 40 km/h Širokokotna kardanska gred z varnostno sklopko 1400 Nm (vertikalna trosilna naprava) in 1650 Nm (širokokotna trosilna naprava) Ročna zavora 1 x enosmerni priključek (1EW) 1 x dvosmerni priključek (1DW) Hidravlični pogon strgalnega dna, tandem podvozje, sistem centralnega mazanja.

OBVEZNA OPREMA Vertikalna trosilna naprava (zaščita za valji)* Širokokotna trosilna naprava* Hidravlična zapora pred valji** Hidravlična dvoosna zavora Zračna dvoosna enovodna zavora Zračna dvoosna dvovodna zavora z ALB sistemom Kolo 500/50×17 14 PR Kolo 500/55-20 (12PR) * Vključuje hidravlično zaščito trosilne naprave; ** POMEMBNO! Del dodatne opreme pri opremi vertikalne trosilne naprave

DODATNA OPREMA Spodnji priklop Jekleni poviški (0,40 m) Mrežasti poviški (0,40 m) Zapora pred valji Kardanska gred z avtomatsko sklopko 1650 Nm Vlečno uho Ø=50** Vlečno uho - K80 (Krogelni priklop)** * na voljo z zračnimi zavorami; **na voljo s spodnjim priklopom

Dvoosno podvozje trosilnika s paraboličnimi vzmetmi in širokim kolotekom omogoča vožnjo do hitrosti 40 km/h.


Trosilnik organskih gnojil - ORION 140

Strgalno dno s hidravličnim pogonom. Verižni transporter ima štiri verige 13 x 36 mm iz jekla visoke kvalitete.

Najvarnejše zaviranje ob polno naloženem trosilniku omogoča dvokrožni zračni zavorni sistem z ALB.

TEHNIČNI PODATKI

ORION 140

Max. skupna masa (kg) Masa (kg) Nosilnost trosilnika (kg) Max. dolžina (m) Max. širina (m) Max. višina (m) Višina stranic (m) Stranice Zaščita trosilne naprave Max. nakladalna površina (m2) Max. nakladalna prostornina - s poviški (m3) Obremenitev priklopa (kg) Potrebna moč traktorja (kW/KM) Širina koloteka (m) Kardanska gred (vrt/min) Veriga strgalnega dna Pogon strgalnega dna

14000 3560/3800* 10440/10220 6,89/7,40* 2,31 2,96 0,90 jeklene - fiksne hidravlična vrata 8,93 (4,70 x 1,90) 12,00 2000 74/100 1,70 1000 4 verige 13 x 36 mm hidravlični

21

* vertikalna trosilna naprava/širokokotna trosilna naprava

Strgalno dno s hidravličnim pogonom. Verižni transporter ima štiri verige 11 x 31 mm iz jekla visoke kvalitete. Širokokotna trosilna naprava omogoča trosenje do širine 24 m.

Trosilna naprava ima štiri vertikalne valje z zamenljivimi segmenti iz kakovostnega HARDOX protiobrabnega materiala.

ORION 140 je večji profesionalni trosilnik z varjeno šasijo, robustnim okvirjem in skupno maso 14 ton ter izjemno enostaven za upravljanje. Pomik strgalnega dna naprejnazaj in druga vodila krmilite kar iz traktorske kabine, priročna podporna noga pa omogoča hitro in varno odstavljanje trosilnika. Trosilno napravo je moč enostavno odgraditi od stroja in trosilnik uporabljati kot večnamenski priključek za prevažanje različnega tovora.

Na voljo sta dve različici trosilne naprave. Vertikalna trosilna naprava je opremljena s štirimi vertikalnimi valji za raztros. Širokokotna trosilna naprava pa je poleg dveh vertikalnih valjev opremljena še z dvema diskoma na spodnji strani, katera lahko gnojilo trosita tudi do 24 m v širino.

Enostavno upravljanje s strojem kar iz traktorskega sedeža z dostopnimi komandami.

Odlikuje ga tudi napreden hidravlični sistem, s katerim po višini nastavljate zaporno steno pred valji in zaščitite trosilno napravo – oboje vam je na voljo serijsko.


22

SIP katalog

2 leti garancije Večletna testiranja, 100% kontrola kvalitete in zanesljivi dobavitelji so garancija za zanesljive robustne stroje.

V - šasija V- oblikovana šasija je konstrukcijska rešitev, ki zagotavlja stabilnost in togost stroja.

ACT - Avtomatsko napenjanje strgalnega dna ACT ohranja konstantno napetost verig strgalnega dna in s tem zagotavlja učinkovito trosenje ne glede na količino tovora.

Hidravlično krmiljena transportna zaščita Hidravlično krmiljena transportna zaščita onemogoča izpadanje tovora in hkrati povečuje varnost v prometu.

HP - Hidravlični pogon strgalnega dna Hidravlični pogon strgalnega dna omogoča brezstopenjsko reguliranje pretoka materiala na trosilno napravo.

Vertikalna trosilna naprava Trosilna naprava s štirimi vertikalnimi valji z zamenljivimi segmenti iz kakovostnega protiobrabnega materiala.

Hidravlično krmiljena zapora pred valji Hidravlično krmiljena zapora pred valji nadzoruje pretok tudi najbolj krušljivega materiala.

Lahkost Lahka, a hkrati robustna zasnova stroja zagotavlja varno delo na nagnjenih terenih.


23

TROSILNIKI ORGANSKIH GNOJIL ORION ALP Ob različnih nosilnostih, lahko konstrukciji, širokem koloteku in primerno znižanem težišču zagotavljajo stabilnost in optimalen raztros gnojil na domala vsakem terenu. Glavne prvine teh trosilnikov so popolna stabilnost, okretnost in enostavno vzdrževanje.


24

SIP katalog

ORION TEHNOLOGIJE TROSILNA NAPRAVA ALP Robustno zasnovana vertikalna trosilna naprava zagotavlja enakomerno in natančno trosenje. Material je, ne glede na strukturo in krušljivosti, po vsej širini raztrosa porazdeljen povsem enakomerno. Osnovna enota trosilne naprave je HD trosilni valj. 4 vertikalni HD trosilni valji opremljeni z zamenljivimi HARDOX noži Pogon trosilnih valjev v oljni kopeli Zaprti ležaji v robustnem ohišju Izjemno stabilen okvir trosilne naprave Hidravlična zaščita za valji

V - ŠASIJA Za delo na zahtevnih terenih se izvrstno izkaže V - oblikovana šasija, ki zagotavlja večjo stabilnost in togost stroja.

Konstrukcija se opira v tri skrajne točke stroja - dve točki zadaj na podvozju in tretja spredaj na traktorskem priklopu zagotavljajo maksimalno stabilnost tudi na nagnjenih površinah.


Silvercut tehnologije

25

HD - TROSILNI VALJ ALP Enakomeren in natančen raztros materiala nam omogočijo premišljeno zasnovani in sestavljeni strosilni valji, kateri so za osnovo odlične trosilne naprave. Samovarovalni vijaki za trosilne nože

Robusten nosilni valj

Trosilni noži iz protiobrabnega materiala HARDOX

Stabilizator valja

Čistilci na spodnji strani za fino trošenje

Maksimalen in enakomeren raztros z HD - trosilnimin valji

Robusten nosini valj s protiobrabnimi izmenljivimi trosilnimi noži in čistilci za fini raztros zasnujejo trosilni valj na najvišjem nivoju za kakovostno delo.

AVTOMATSKI NAPANJALCI (ACT) Da zagotovimo učinkovito trosenje je potrebna optimalna napetost verig strgalnega dna. Sistem avtomatskega napenjanja verig (ACT) zagotavlja konstantno napetost verig, ne glede na količino materiala.

Za višjo odzivnost in lažjo dostopnost pri nastavljanju je sistem pritrjen na sprednji strani okvirja trosilnika.

Raztros do 8m

RAZTROSA

Trosilna naprava s štirimi vertikalnimi valji omogoča enakomeren raztros do 8 metrov širine.


26

SIP katalog

TROSILNIK ORGANSKIH GNOJIL ORION 35 ALP Alpinski trosilniki organskega gnojila skupne nosilnosti 3.5 ton.

Fiksen vlečni priklop z nastavljivim ušesom Enostaven mehanski pogon strgalnega dna Jeklene stranice Trosilna naprava z dvema pokončnima valjema Nizko težišče in širok kolotek Hidravlična zaščita za valji

SERIJSKA OPREMA Priklop Zavora Kardanska gred Ostala serijska oprema

Fiksni vlečni priklop za hitrost do 25 km/h Ročna zavora Kardanska gred z varnostno sklopko 600 Nm Mehanski pogon strgalnega dna

OBVEZNA OPREMA Kolo 10,5/75 x 15 Kolo 11,5/80 x15 Kolo 15/55x17–AS traktorski profil Kolo 15/55x17–AW profil DODATNA OPREMA Zaščita trosilne naprave Hidravlična enoosna zavora Širokokotni kardan By-Py (600Nm) Hitrost pomika mehanskega strgalnega dna je večstopenjsko nastavljiva za doseganje optimalnega raztrosa.


Trosilnik organskih gnojil - ORION 35 ALP

Vlečni priklop je fiksno nastavljen na spodnji priklop. Za različne višine traktorskih priklopov pa je nastavljivo vlečno uho.

TEHNIČNI PODATKI

ORION 35 ALP

Max. skupna masa (kg) Masa (kg) Nosilnost trosilnika (kg) Max. dolžina (m) Max. širina (m) Max. višina (m) Višina stranic (m) Max. nakladalna površina (m2) Max. nakladalna prostornina - s poviški (m3) Obremenitev priklopa (kg) Potrebna moč traktorja (kW/KM) Širina koloteka (m) Kardanska gred (vrt/min) Veriga strgalnega dna Pogon strgalnega dna Stranice

3500 950 2550 5,00 2,06 2,60 0,50 3,80 (3,20 x 1,20) 2,80 500 15/20 1,78 540 2 verigi 8x31 mm mehanski jeklene - snemljive

Trosilna naprava (z zadnjo zaščito kot dodatna oprema) s parom pokončnih valjev s snemljivimi segmenti iz protiobrabnega materiala poskrbi za enakomeren in fin raztros.

Nagnjeni tereni zahtevajo poseben trosilnik – tak, kot je ORION 35 ALP. S svojim šwirokim kolotekom in nizkim težiščem je dovolj stabilen za učinkovito in zanesljivo delo v naklonu. Raztros gnoja opravlja s štiristopenjskim mehanskim pogonom verižnega transporterja preko kardanske gredi in zobatega kolesa.

Nizko težišče trosilnika omogoča delo tudi v zelo strmih predelih.

Serijsko vključuje zadnjo stranico, ki se še posebej izkaže, ko snamete trosilno napravo in trosilnik uporabljate kot prikolico, prav tako pa so serijsko nameščene jeklene stranice.

27


28

SIP katalog

TROSILNIK ORGANSKIH GNOJIL ORION 50 ALP Alpinski trosilniki organskega gnojila skupne nosilnosti 5.0 ton.

Nastavljiv vlečni priklop za različne višine priklopa Brezstopenjski hidravlični pogon strgalnega dna V - oblika podvozja za večjo stabilnost stroja Trosilna naprava s štirimi pokončnimi valji Nizko težišče in širok kolotek

SERIJSKA OPREMA Priklop Kardanska gred Zavora Hidravlični priključek Ostala serijska oprema

Fiksni vlečni priklop za hitrost do 25 km/h Širokokotna kardanska gred z varnostno sklopko 900 Nm Mehanska 1 x enosmerni priključek (1EW) 1 x dvosmerni priključek (1DW) Hidravlični pogon strgalnega dna

OBVEZNA OPREMA Kolo 11,5/80x15 Kolo 15/55x17–AS traktorski profil Kolo 15/55x17–AW profil Kolo 380/55-17 FLOTATION + 6X ET-40 Kolo 480/45x17 - FLOTATION+ DODATNA OPREMA Zračna enoosna enovodna zavora Zračna enoosna dvovodna zavora Hidravlična enoosna zavora Jekleni poviški (0,50 m) Hidravlična zapora pred valji Hidravlična zaščita trosilne naprave

Za stabilnost stroja in varno delo v stmini so zaslužna nizko težišče in širok kolotek.


Trosilnik organskih gnojil - ORION 50 ALP

Raztros do 8m

Trosilna naprava s štirimi vertikalnimi trosilnimi valji, na katerih so pritrjeni enostavno zamenljivi trosilni segmenti odporni na obrabo. Trosilna naprava je enostavno snemljiva.

Sistem centralnega mazanja omogoča enostavnejše in hitrejše vzdrževanje.

Verigi strgalnega dna ostaneta napeti z enako silo zaradi avtomatskega napenjalnega sistema verig.

TEHNIČNI PODATKI

ORION 50 ALP

Max. skupna masa (kg) Masa (kg) Nosilnost trosilnika (kg) Max. dolžina (m) Max. širina (m) Max. višina (m) Višina stranic (m) Max. nakladalna površina (m2) Max. nakladalna prostornina - s poviški (m3) Potrebna moč traktorja (kW/KM) Širina koloteka (m) Presek osi (mm) Premer vlečnega ušesa (mm) Obremenitev priklopa (kg) Veriga strgalnega dna Premer gredi strgalnega dna (mm) Svetlobna oprema Priklop vijačen

5000 1300 3700 5,13 2,53 2,32 0,50 5,10 (3,20 x 1,60) 2,60 - 5,20 29/40 2,07 60 ø 40 1000 2 verigi 10 x 31 mm ø 40 standardna zgornji ali spodnji

29

Za delo na zahtevnih terenih se izvrstno izkaže V -oblikovana šasija, katera povečuje stabilnost in togost stroja.

Trosilnik hlevskega gnoja ORION 50 ALP s skupno maso 5 ton, ki svoje naloge uspešno opravlja tudi pri večjih naklonih. Stabilnost mu nudita optimalno zasnovana "V" oblika šasije in širok kolotek z nizkim težiščem stroja. Posebna os RINNER omogoča visoke obremenitve. Pogon preko kardanske gredi z varnostno sklopko zagotavlja visoko zmogljivost brez preobremenitev. Tako kot drugi trosilniki ima trosilno napravo s štirimi vertikalnimi trosilnimi valji, na katerih so pritrjeni zamenljivi trosilni segmenti iz kakovostnega protiobrabnega materiala. Stranice nakladalnega prostora so jeklene in obojestransko snemljive, dodate pa jim lahko tudi poviške. Paleto vsestranskosti stroja dopolnjuje možnost odgrajevanja trosilne naprave. Stroj je tako mogoče uporabljati kot klasično prikolico. Vlečni priklop ima možnost nastavitve za spodnji ali zgornji priklop traktorja.


30

SIP katalog

TROSILNIK ORGANSKIH GNOJIL ORION 70 ALP Alpinski trosilniki organskega gnojila skupne nosilnosti 7.0 ton.

Regulacija hidravličnega pogona strgalnega dna Višina preklopne stranice 0,60m V - oblika šasije za večjo stabilnost stroja Trosilna naprava z nagibom 10° Hidravlični pogon strgalnega dna

SERIJSKA OPREMA Priklop Kardanska gred Zavora Hidravlični priključek Ostala serijska oprema

Vlečni priklop z naletno zavoro za hitrost do 25 km/h Širokokotna kardanska gred z varnostno sklopko 900 Nm Ročna zavora 1 x enosmerni priključek (1EW) 1 x dvosmerni priključek (1DW) Brezstopenjsko nastavljiv hidravlični pogon strgalnega dna, avtomatska napenjalca verig, centralno mazanje sprednjih in zadnjih orehov strgalnega dna.

OBVEZNA OPREMA Hidravlična enoosna zavora Zračna enoosna enovodna zavora Zračna enoosna dvovodna zavora Naletna zavora kpl. Hidravlična zaščita trosilne naprave Kolo 15/55x17 Kolo 15/55x17–AS traktorski profil Kolo 19.0/45-17 6X (ET-35) Kolo 19.0/45-17 AS 6X (ET-35) Kolo 500/50-17 6X (ET-35) DODATNA OPREMA Jekleni poviški (0,50 m) Hidravlična zapora pred valji Spodnji priklop Vlečno uho Ø=50* Vlečno uho - K80 (Krogelni priklop)* * na voljo z zračnimi zavorami; **na voljo s spodnjim priklopom

Vožnja z natovorjenim trosilnikom je varnejša z naletno zavoro.


Trosilnik organskih gnojil - ORION 70 ALP

TEHNIČNI PODATKI

ORION 70 ALP

Verigi strgalnega dna ostaneta napeti z enako silo zaradi avtomatskega napenjalnega sistema verig.

Max. skupna masa (kg) Masa (kg) Nosilnost trosilnika (kg) Max. dolžina (m) Max. širina (m) Max. višina (m) Višina stranic (m) Max. nakladalna površina (m2) Max. nakladalna prostornina - s poviški (m3) Obremenitev priklopa (kg) Potrebna moč traktorja (kW/KM) Kardanska gred ( vrt/min) Širina koloteka (m) Trosilna naprava Stranice Zaščita trosilne naprave Veriga strgalnega dna Pogon strgalnega dna

7000 1900 5100 5,87 2,15 2,65 0,60 6,63 (3,90 x 1,70) 3,90 - 8,50 1400 50/70 540 1,60 štirje vertikalni valji jeklene - preklopne hidravlična vrata 2 verigi 11 x 31 mm brezstopenjski hidravlični

Nove širše in višje letve strgalnega dna zagotavljajo 70% večjo vzdržljivost.

Za delo na zahtevnih terenih se izvrstno izkaže “V” oblikovana šasija, katera povečuje stabilnost in togost stroja.

Izjemno zanesljiv trosilnik ORION 70 ALP s skupno maso 7 ton, ki združuje visoko vzdržljivost in preprosto uporabo. Brezstopenjsko upravljanje hidravličnega pomika strgalnega dna omogoča popoln nadzor nad količino raztrosa gnoja. Prav tako lahko iz traktorske kabine upravljate tudi druga krmila. Enakomeren in fin raztros omogočajo posebno oblikovane lopatice trosilnih valjev. Lopatice so zamenljive. Enakomernejša in širša porazdelitev materiala z negativnim kotom trosilne naprave do 7°. Trosilna naprava s štirimi vertikalnimi trosilnimi valji, na katerih so pritrjeni enostavno zamenljivi trosilni segmenti odporni na obrabo. Za enakomeren raztros poskrbi tudi 10° nagib trosilnih valjev, kar daje gnojilom optimalen kot in krivuljo izmeta. Trosilna naprava je enostavno snemljiva.

31


32


33

SIP APP MOBILNI PRODAJNI PROGRAM Mobilna aplikacija za sistem iOS in Android.

Bodi na tekočem, primerjaj izdelke in pridobi specifikacije za SIP stroje. Deli podrobnosti o strojih, primerjaj specifikacije, poišči pravo dodatno opremo.


SERVIS IN REZERVNI DELI

V Sloveniji imamo organizirano mrežo usposobljenih pogodbenih serviserjev. Izobraževanje in usposabljanje le-teh izvajamo vsako leto na sedežu podjetja. Po končanem izobraževanju serviserji prejmejo ustrezno potrdilo.

Za vse prodajne programe zadnjih let zagotavljamo rezervne originalne dele. V našem centralnem skladišču rezervnih delov zagotavljamo več kot 10.000 različnih kosov, tako novih kot tudi že opuščenih prodajnih programov.

Pri pooblaščenih servisih je možno kupiti tudi originalne rezervne dele. Nudimo vam brezplačno svetovanje in vam lahko pomagamo tudi tedaj, ko ste izgubili katalog rezervnih delov in ko ne veste točno kaj potrebujete.

Serviserji so vam vedno v pomoč.

Designed and produced in EU All photographic material was made on the grounds of the company SIP d. d. 150771800-0417


35

KONTAKT SIP STROJNA INDUSTRIJA D.D.

TRGOVINA Z REZERVNIMI DELI

Juhartova ulica 2 3311 Šempeter v Savinjski dolini Slovenija T 03 70 38 500 F 03 70 38 681 info@sip.si, www.sip.si

Trgovina 03 70 38 682 trgovina@sip.si

PRODAJA

SERVIS

Ivanka Belej 03 70 38 520 ivanka.belej@sip.si

Anton Laznik 03 70 38 562 anton.laznik@sip.si

Jani Četina 041 503 426 jani.cetina@sip.si

Peter Kračun 03 70 38 525 peter.kracun@sip.si

MARKETING Mihael Miheljak +386 3 70 38 702 miha.miheljak@sip.si Benjamin Žgank +386 3 70 38 732 benjamin.zgank@sip.si

Zastopnik:

Janez Pogačnik 03 70 38 554 janez.pogacnik@sip.si


36

SIP katalog

SIP Strojna Industrija d.d. Juhartova ulica 2 3311 Ĺ empeter v Savinjski dolini Slovenija T 03 70 38 500 F 03 70 38 681 info@sip.si

www.sip.si

Robustno spravilo travinja

Profile for sipslovenia

SIP Trosilnik organskih gnojil  

SIP je največji slovenski proizvajalec kmetijske opreme, s sedežem v Sloveniji (Šempeter v Savinjski dolini). Dolga tradicija nam omogoča, d...

SIP Trosilnik organskih gnojil  

SIP je največji slovenski proizvajalec kmetijske opreme, s sedežem v Sloveniji (Šempeter v Savinjski dolini). Dolga tradicija nam omogoča, d...

Advertisement