Kverneland Taarup 9000

Page 1

Karhottimet 9000 Sarja

Suorituskyvylt채채n tehokas ja tarkka


Täysi mallisto

Kverneland Taarup Duo piikit Kaikki Kverneland Taarup karhottimet on varustettu Duo piikeillä, jotka karhottavat tehokkaasti ja tarkasti. Jokaiseen piikkivarteen on kiinnitettty 4/5 kpl erikseen suunniteltua Duo piikkiparia, ja jopa 15 kpl taivutettua piikkivartta roottoria kohden takaavat mahdollisimman tehokkaan karhotuksen. CompactLine karhottimissa on käytössä 9 mm:n vahvuiset piikit, kun taas ProLine karhottimissa on erittäin kestävät 10 mm:n piikit. Suurempi ajonopeus Yksittäisten piikkien välinen etäisyys on Duo piikeillä pienempi kuin tavanomaisilla piikeillä. Tällä varmistetaan tarkka ja perusteellinen karhotus ja vähennetään tappioita, jotka syntyvät siksi, ettei kaikkea kasvustoa ole saatu kerättyä karheelle. Kverneland Taarup Duo piikeillä koneen suorituskyky paranee ajonopeutta lisäämällä ja samaan aikaan maan tiivistymistä vähentämällä.

Kverneland Taarup 9578 C, työleveys 7-7,80 m.

Erinomainen maanpinnan seuranta Kverneland Taarup karhottimet tekevät koko karhotuksen ajan hyvin muotoiltuja ja puhtaita karhoja. Hyvä maanpinnan seurantakyky on tärkeä, jottei maata joudu karhoihin - varsinkin epätasaisilla mailla ajettaessa.

Tavanomainen piikki ja Kverneland Taarup Duo piikki.

2

Piikkien välinen pieni etäisyys varmistaa tarkan karhotuksen ja lisää ajonopeutta.


Erinomainen maanpinnan seuranta

ALAMÄKEEN

TASAMAA

YLÄMÄKEEN

YLÄMÄKEEN

TASAMAA

ALAMÄKEEN

Roottorit joustavat joka suuntaan, joten piikit seuraavat poikkeuksellisen hyvin maanpintaa, varmistaen puhtaat karhot, joihin ei ole joutunut maata pellolta.

Hallinta kolmelta eri suunnalta Tehokkaat karhotinyksiköt on kiinnitetty TerraLink Quattro ripustukseen, mikä takaa erinomaisen maanpinnan seurannan. Neljän tukipyörän ja joustavasti kiinnitetyn roottorin yhdistelmä mahdollistaa rajun karhotustehon, jopa suurilla ajonopeuksilla. TerraLink Quattro järjestelmä ohjaa koko ajan roottoreita kolmelta eri suunnalta, jolloin ne seuraavat pellon pintaa täydellisesti.

TerraLink tarjoaa 4 etua TerraLink tarjoaa selviä etuja roottorin joustavalla kiinnityksellä. • Huoltovapaa rakenne - ei lainkaan kuluvia niveliä tai liitoksia. • Automaattinen roottorin jousitus varmistaa tasaisen kulun. • Roottoriyksikön etupyörille on jaettu enemmän painoa, mikä suuremmilla ajonopeuksilla ajettaessa estää piikkejä nousemasta ja pomppimasta. • Roottoriyksikön neljä pyörää takaavat puhtaan karhotuksen myös suuremmilla ajonopeuksilla. Pyörien sijainti on mahdollisimman lähellä piikkejä. 3


Kverneland Taarup CompactLine • ProLine

Kestävä ja vankka rakenne

CompactLine mallit Kaikissa Kverneland Taarup kompaktikoon karhottimissa on huoltoystävällinen roottorikeskiö. Se on rasvavoideltu ja täysin ilmatiivis. Tämä varmistaa pitkän käyttöiän ja minimoi lian vaikutuksen. Roottorin akselilla, piikkivarsilla ja käyttöhammaspyörillä on kaksoislaakerointi, joten rakenne on mahdollisimman vahva ja kestävä. Kaikissa CompactLine malleissa on taivutetut piikkivarret, jolloin karhoista tulee tasalaatuisia. Taivutettu varren muoto estää kasvustoa kulkeutumasta roottoriin päin. Varsi myös nousee korkeammalle sallien suuremmat karhot. Ohjainkehät on erikseen räätälöity erilevyisiä roottoreita varten.

Kverneland Taarup piikkivarret Tavanomaiset piikkivarret

ProLine - Vähäinen huollon tarve ProLine karhottimissa on ainutlaatuinen voimansiirto, jossa hammaspyörät ovat öljykylvyssä. Suljettu rakenne varmistaa täydellisen ja tasaisen voitelun ja tekee voimansiirrosta täysin huoltovapaan. Laaja kokemuksemme on takuuna korkealuokkaiselle tekniikalle. Piikkivarret sekä laakeripesät voidaan helposti vaihtaa irrottamalla vain kolme pulttia. Lisäksi oikeanmuotoinen ohjainkehä päästää piikkivarret nousemaan karholta nopeasti, jolloin karhosta tulee yhtenäinen. Karkaistu ohjainkehä on säädettävä ja sen halkaisija on peräti 400 mm. Loivat kaarteet antavat positiivisen tuen teräksisille ohjainrullille, jolloin koneen käyntiääni on erittäin alhainen. Alumiinisten laakeripesien sisällä on kahdet kuulalaakerit, jolloin piikkivarsien kiinnityspisteestä saadaan vankka ja huoltovapaa.

Roottorikeskiön pieni vetopyörä on laakeroitu kahdesta kohtaa, joka varmistaa sen paikoillaan pysymisen.

Erityinen ison vetopyörän painelaakeri varmistaa voiman siirtymisen tehokkaasti piikkivarsille.

Valettu ja halkaisijaltaan 400 mm:n ohjainkehä antaa piikkivarsille tasaisen ja rauhallisen liikeradan.

Piikkivarret ja laakeripesä voidaan helposti vaihtaa irrottamalla kolme pulttia.

Portaattomasti säädettävä ohjainkehä on helposti säädettävissä erilaisiin kasvusto-olosuhteisiin.

Kverneland Taarup piikkivarsilla saadaan karholle enemmän tilaa.

CompactLine voimansiirto, voideltu ohjainkehä ja piikkivarsien ohjaimet.

4

Jokainen piikkivarsi voidaan erikseen irrottaa roottorikeskiöstä.

Piikkivarsien laakeripesät on valettu alumiinista.


Ohjainrullien vierintäpinta on karkaistu, jolloin niiden kuluminen on mahdollisimman vähäistä.

Alumiinista ruiskuvaletut piikkivarsien laakeripesät ovat kevyet, mutta tukevat.

Piikkivarsien ohjainkammet on tuettu suurilla kuulalaakereilla.

Öljykylpy vähentää hammaspyörien kulumisen minimiin.

5


Kverneland Taarup 9032 - 9035 - 9439 - 9442 T - 9443 - 9447 T • CompactLine

Vähäinen tehontarve

Kverneland Taarup 9443, työleveys 4,30 m.

Huoltoystävällinen roottori Kaikissa Kverneland Taarup kompaktikoon karhottimissa on huoltoystävällinen roottorikeskiö. Se on rasvavoideltu ja täysin pölytiivis. Tämä varmistaa pitkän käyttöiän ja minimoi lian vaikutuksen. Roottorin akseli, piikkivarret ja pieni vetopyörä on laakeroitu kahdella laakerilla, jolloin rakenne on mahdollisimman vahva ja pitkäikäinen.

6

Kverneland Taarup 9442 T, hinattava karhotin Kverneland Taarup 9442 T on oikea kone heille, jotka etsivät pienelle traktorille sopivaa karhotinta. Sen tehontarve on ainoastaan 20 hevosvoimaa ja se voidaan kytkeä traktorin nostolaitteeseen tai vetopuomiin. Karhottimessa on pikanostosysteemi, joka nostaa sen nopeasti karholta ylös. Koneen alle jää maavaraa 50 cm, jota tarvitaan silloin kun joudutaan ajamaan karhojen yli. 18.5” teliakseli kuuluu vakiovarusteisiin.

CompactLine roottorin voimansiirrossa ohjainkehä ja piikkivarsien ohjainkammet ovat jatkuvasti voidellut. Piikkivarsien laakerit ovat huoltovapaita.


Kverneland Taarupin valikoimissa on kuusi kompaktia yksiroottorista karhotinta, joita voidaan käyttää pienilläkin traktoreilla. Yksiroottoristen Kverneland Taarup karhottimien työlevys on 3,20-4,70 m.

Taittuvista ja hinattavista malleista löytyy sopiva kone kaikkiin käyttötarpeisiin. Kaikissa malleissa on irrotettavat piikkivarret, joiden säilytyspaikka on runkopalkin kyljessä. Tämä helpottaa huomattavasti koneen kuljetusta ja varastointia.

Kverneland Taarup 9447 T, työleveys 4,7 m ja paino ainoastaan 665 kg.

Kverneland Taarup 9439 kuljetusasennossa.

Kverneland Taarup 9442 T kuljetusasennossa.

Kverneland Taarup 9442 T, työleveys 4,20 m.

Kääntyvän 3-pistevetolaitteen ansiosta kone seuraa hyvin maanpinnan epätasaisuuksia ja se kulkee traktorin jäljissä myös käänteissä. Värinänvaimentimet on saatavana lisävarusteena.

Öljypinnan taso on helposti luettavissa mittalasista.

Kverneland Taarup 9032, työleveys 3,20 m.

Näihin karhottimiin voidaan lisävarusteena asentaa kolmas pyörä, joka sallii normaalin työntövarren jatkuvan käytön.

7


Kverneland Taarup 9542 - 9546 • ProLine

Huippulaatua ja luotettavuutta

Hyvä suorituskyky Kverneland Taarupin uuden sukupolven yksiroottoriset ProLine karhottimet on varustettu uudenlaisella vaihteistolla. Sellaiset piirteet kuten värinänvaimentimet, teliakselit ja HydroLift korkeudensäätö ovat tyypillisiä uusille yksiroottorisille karhottimille.

8

ProLine vaihteisto Uusien yksiroottoristen karhottimien perustana on ProLine vaihteisto. Koneiden työleveys on joko 4,20 m tai 4,60 m ja niissä on huoltovapaa, öljykylpyinen Kverneland Taarup ProLine vaihteisto. ProLine vaihteiston avulla saadaan parempimuotoisia karhoja. Kverneland Taarupin tuntomerkkinä on suuri, halkaisijaltaan 40 cm, ohjainkeskiö, joka päästää

piikkivarret nousemaan nopeammin karholta ylös ja näin karhosta tulee yhtenäisempi. Piikkivarsien akselit voidaan nyt vaihtaa nopeammin uudenlaisen suojakannen ansiosta. Molemmissa karhottimissa on vakiovarusteena 4-pyöräiset teliakselistot ja värinänvaimentimet. Kone seuraa erinomaisen hyvin pellon pinnanmuotoja ja minimoi lian joutumisen karhon sisään.


Kuljetuksen tai varastoinnin ajaksi roottorin suojakaaret voidaan nostaa rungon päälle pystyyn, jonne ne lukittuvat automaattisesti. Nostoa on helpottamassa erillinen apujousi.

9542 ja 9546 karhottimet on varustettu öljykylpyisellä voimansiirrolla, jolloin osien kuluminen on mahdollisimman vähäistä.

Vakiovarusteena olevat värinänvaimentimet takaavat huippuluokan kulkuominaisuudet.

Lisävarusteena näihin karhottimiin voidaan kiinnittää kolmas pyörä, joka on helposti säädettävissä ja jonka ansiosta voidaan käyttää jatkuvasti normaalia työntövartta.

Säädettävä ohjainkehä.

ProLine öljykylpyinen voimansiirto on huoltovapaa.

Hydrolift korkeuden säätö Ainutlaatuinen Kverneland Taarup ominaisuus 9542 ja 9546 karhottimissa on HydroLift, joka on hydraulinen korkeudensäätöjärjestelmä. Sen avulla kuljettaja voi helposti säätää karhottimen työskentelykorkeuden erilaisiin olosuhteisiin sopivaksi.

9


Kverneland Taarup 9471 S VARIO - 9471 S EVO • CompactLine

Joustavat haravointiominaisuudet

Patentoidulla SideShift toiminnolla saadaan uusia mahdollisuuksia reunojen karhotukseen.

Ajo kahteen pienempään karhoon.

10

Kääntyminen päisteissä: Kverneland Taarupissa on vakiona QuickLift pikanosto, joka nostaa koneen 50 cm:n korkeudelle, jolloin voidaan helposti ajaa valmiiden karhojen yli.

Molemmat karhottimet on varustettu laajakulma-akseleilla, mikä parantaa ohjattavuutta huomattavasti.


Kverneland Taarup 9471 S VARIO ja Kverneland Taarup 9471 S EVO on suunniteltu erittäin joustaviksi vaihteleviin karhotusolosuhteisiin. Roottoriyksiköt työskentelevät itsenäisesti, joten kasvusto voidaan koota yhteen suureen tai kahteen pienempään karhoon. Näillä karhottimilla voidaan yhdistää kaksi suurta karhoa,

Jousitetun akseliston avulla karhotin kulkee tasaisesti pienellä tehon tarpeella.

jolloin kokonaista 12,50 m kasvustoa voidaan koota samaan karhoon.

Kuljetusleveys on ainoastaan 3 m. (piikkivarret irrotettuna 2,45 m).

Suuri pellolla, pieni kuljetuksessa Piikkivarsia ei tarvitse poistaa: Kverneland Taarup 9471 S VARIO ja 9471 S EVO muuntuvat kuljetusasentoon hydraulisesti. Karhon ohjain taittuu automaattisesti.

Kverneland Taarup SideShift VARIO-malliin on saatavana patentoitu SideShift-toiminto (sivuttaissiirto), jossa yhdistyy kaikkien toimintojen sähköhydraulinen hallinta. Erikoisominaisuutena Kverneland Taarup 9471 S VARIO -mallin molemmat roottorit - etu ja taka - voidaan asetta offset-asentoon ohjaamosta käsin.

Tällä patentoidulla järjestelmällä pellon reunojen karhotus tai esteiden, kuten puiden kierto ei ole enää ongelma. Traktori voi kulkea turvallisella etäisyydellä esteistä. On myös mahdollista ajaa jo karhotetulla alueella, kun karhotin on siirretty offset-asentoon vasemmalle puolelle.

SideShift oikealle - puiden väistäminen on kätevää.

SideShift vasemmalle - karhotus ajamalla jo karhotetulla alueella.

Kverneland Taarup TerraLink - 5 etua • Täysin huoltovapaa ja kulumaton. • Erinomainen seuraavuus tieajossa. • Teliakselisto lisää koneen tasaista kulkua ja vähentää vetotehon tarvetta, erityisesti kosteissa olosuhteissa.

• Telipyörät ovat leveällä raidevälilä ja erityiset 18.5 -tuumaiset renkaat seuraavat mahdollisimman tarkasti maanpinnan muotoja ja kulkevat vakaasti kaltevassa maastossa. • Automaattinen vaimennus takaa koneen hiljaisen käyntiäänen.

Kverneland Taarup TerraLink ja Kverneland Taarup 9471 S EVO.

Roottoreita voidaan hallita kolmessa suunnassa TerraLink-järjestelmän avulla.

11


Kverneland Taarup 9472 C - 9476 C • CompactLine

Kustannustehokkaat suurtehokarhottimet

Kverneland Taarup 9476 C hydraulisesti säädettävällä työleveydellä.

Kverneland Taarupila on kaksi täysin uutta kustannustehokasta kaksiroottorista karhotinta. Karhottimet tekevät kauniin ja tasaisen karhon keskelle, työleveyksillä 6,20 ja 7,80 m. Niissä on vahva ja tukeva runko, joka on pitkän kestoiän takeena. Vakiona karhottimissa on aktiivisesti ohjaavat pyörät, TerraLink Quattro -järjestelmä sekä hydraulisesti nostettavat roottorit. Kaksiroottorisissa karhottimissa Kverneland Taarup 9472 C (Hydro) ja 9476 C on hydraulisesti säädettävä työleveys. 9472 C Hydron työleveyttä voi säätää välillä 6,20-7,20 m, ja 9476 C välillä 7-7,80 m. Karhon leveys voidaan säätää välille 1,20-1,90m. Näppärä oival12

lus, jolla saadaan karhon leveys sopivaksi noukinvaunuille, paalaimille ja ajo- sekä tarkkuussilppureille. Ainutlaatuista käsiteltävyyttä Kverneland Taarupin keskelle karhottavissa malleissa on kantava runko, joka mahdollistaa tehokkaan työskentelyn. Rungon takaosassa on aktiivisesti ohjaavat pyörät, jotka sallivat jyrkkien käännösten tekemisen työn aikana sekä kapeista kohdista kulkemisen kuljetusajossa. Karhottimella voidaan karhottaa kaarteita ja sillä voidaan tehdä jopa 80 asteen käännöksiä. Suurin nostokorkeus on 45 cm, joka mahdollistaa karhojen ylityksen.

Lisävarusteena on saatavana telipyörät roottoreiden alle lisäämään entisestään hyvää pinnanmuotojen seurantaa.


Hydraulisesti säädettävä työleveys 7 m -

… 7,80 m. 9472 C Hydro Kverneland Taarup 9472 C Hydrossa on rungon takapäässä hydraulisesti säädettävät takapyörät, joilla voidaan nostaa ja laskea konetta kuljetuksen ajaksi. Tällä saadaan kuljetuskorkeutta vähennettyä peräti 45 cm ilman että irrotetaan piikkivarsia. Säädettävä työleveys 6,20-7,20 m, TerraLink Quattro maanpintaa myötäävä pyörästö ja vahva runkorakenne ovat ominaisuuksia, joilla saadaan lisää tuottavuutta, maksimoidaan käytön helppous ja alennetaan huoltokustannuksia.

Kääntyminen päisteissä - kääntyminen kerralla onnistuu erinomaisen ohjattavuuden ja hydraulisen pikanoston ansiosta.

80 asteen kääntökulma.

Kverneland Taarup 9476 C - piikkivarret on helppo sijoittaa kuljetusta varten.

Keskelle karhottavat mallit voidaan muuttaa traktorin ohjaamosta käsin hydraulisesti kuljetusasentoon. Korkeuden alentamiseksi piikkivarret voidaan irrottaa. Karhon ohjain kääntyy automaattisesti ylös.

Kaikki tärkeimmät toiminnot, kuten rungon ja roottoreiden nosto ja lasku tehdään traktorin ohjaamosta käsin käyttäen sähköhydraulista ohjainta. Sillä voidaan tehdä myös esivalinta yksittäisen roottorin nostoon tai laskuun. Tällaista ominaisuutta tarjoaa ainoastaan Kverneland Taarup.

13


Kverneland Taarup 9469 S VARIO - 9469 S EVO • CompactLine

Tuplasti tehokkaampi

Yksi kone - kaksi käyttötapaa Sivulle karhottavina näissä kompakteissa ja ketterissä karhottimissa on jykevä runko ja hyväksi todettu TerraLink Quattro maanpintaa seuraava järjestelmä. Työleveydellä 6,90 m koneilla voidaan karhottaa kahteen suuntaan ajettuna 13,20 m leveydeltä. Kaikki piikkivarret ovat irrotettavissa ja niissä on erityinen Kverneland Taarupin tekemä taivutus puhtaan karhotuksen takeena. VARIOmallilla on myös mahdollista tehdä kaksi erillistä karhoa, EVO-mallilla

14

voidaan tehdä yksi karho sivulle. Monet mielenkiintoiset yksityiskohdat, kuten harkittu jatkuva voimansiirto tekevät Kverneland Taarup 9469 S VARIO ja 9469 S EVO-malleista koneita, jotka sopivat monenlaiseen käyttöön. Kääntyvät pyörät tekevät tiukat käännökset turvallisiksi ilman riskiä roottoreiden taittumisesta tai piikkien raapimisesta maahan. Kahden roottorin leveydet ovat sopivasti päällekkäin ja epäkeskoradat suunniteltu siten, että kasvusto tulee haravoitua kauttaaltaan.

Ainutlaatuinen käsiteltävyys Kverneland Taarup 9469 S VARIO ja 9469 S EVO, kuten kaikissa Kverneland Taarup rungollisissa karhottimissa on vetolaite, joka mahdollistaa 80 asteen käännökset ja antaen erinomaisen seuraavuuden sekä käsiteltävyyden. 40 cm nostokorkeus varmistaa koneelle puhtaat karhojen ylitykset.


Kverneland Taarup 9577 S • ProLine

Selvä sivuvaikutus!

Uuden 9577 S kaksiroottorisen karhottimen työleveys on 7,70 m. Sivulle karhotus lisää koneen käyttöominaisuuksia ja niinpä voit karhottaa kasvustoa 15 m leveydeltä yhteen ja samaan karhoon. Päisteissä koneen maavara on 40 cm. Aktiivisesti ohjautuvat pyörät mahdollistavat jyrkät käännökset päisteessä ja samoin tieajossa käännyttäessä kapeista porteista.

9577 S on varustettu kuuluisalla ProLine vaihteistolla, joka toimii öljykylvyssä ja on huoltovapaa. Eräs Kverneland Taarupin tuntomerkki on 40 cm halkaisijaltaan oleva ohjainkeskiö, joka kääntää piikkivarret nopeammin ylös ja tekee yhtenäisempiä karhoja. Lisäksi roottoreita on muutettu siten, että etummaisessa roottorissa on 12 piikkivartta, kussakin on 4 piikkiä. Takimmaisessa on 13 piikkivartta ja kussakin on 5 piikkiä. Tällöin saadaan tarkempi haravointitulos ja suurempi ajonopeus.

Takarungon matala rakenne siirtää painopistettä lähemmäs maata.

Rungon takapään rakenteen ansiosta painopiste on matalammalla ja kone kulkee vakaammin. Roottoriyksiköiden pyörät on sijoitettu taaemmas roottoreihin nähden, jolloin ne seuraavat paremmin maanpintaa erityisesti vaikeissa olosuhteissa. Kverneland Taarup 9577 S on lisäksi varustettu TerraLink Quattro pyöränripustuksella, joka seuraa maan pintaa erinomaisesti. Järjestelmä ohjaa roottorin liikkeitä kolmelta eri suunnalta.

Sivuttaissiirron ansiosta voidaan kasvustoa karhottaa 15 m leveydeltä samaan karhoon.

15


Kverneland Taarup 9578 C - 9584 C - 9590 Hydro • ProLine

Ammattilaisten valinta

Kverneland Taarup 9590 Hydro, jopa 9 m työleveys ja kuljetuskorkeus alle 4 m.

16

Järeä karhotin Kverneland Taarup 9578 C, 9584 C ja 9590 Hydro ovat järeitä kaksiroottorisia karhottimia, joiden työleveydet ovat 7,80, 8,40 ja 9 m. Ne on suunniteltu raskaimpiin olosuhteisiin ja niissä on tehokas öljykylpyinen voimansiirto ja vahva runko.

Hydraulisesti säädettävä työleveys ja karhonleveys sekä mahdollisuus tehdä jyrkkiä 80 asteen käännöksiä ovat tärkeitä ominaisuuksia näille karhottimille.

Roottoriyksikkö kulkee neljän pyörän varassa pehmeästi ja tasaisesti. Pyörien sijainti on lähellä Duo kaksoispiikkejä, joten piikit seuraavat maanpintaa täydellisesti. Molempien roottoreiden piikkivarsissa on neljä Duo kaksoispiikkiä, jotka keräävät kasvuston tarkasti kaikissa olosuhteissa.

Lisävarusteena on saatavana telipyörät Quattro pyöränripustukseen.

Työleveys on hydraulisesti säädettävissä traktorista käsin kaikilla malleilla.

Keskelle karhottavat mallit muutetaan hydraulisesti kuljetusasentoon. Piikkivarret voidaan tarvittaessa irrottaa.


Ylös nostettava päärunko varmistaa erinomaisen maavaran päisteissä.

Erinomainen käsiteltävyys Kverneland Taarup 9578 C, 9584 C ja 9590 Hydro on varustettu vahvalla kantavalla rungolla, joka takaa vakaan työskentelyn. Aktiivisesti ohjaavat pyörät ja karhottimen 2-pistekiinnitys mahdollistavat jyrkkien, jopa 80 asteen käännösten tekemisen päisteissä.

Erinomainen käsiteltävyys päisteissä.

Hydraulisesti säädettävän taka-akselin ansiosta Kverneland Taarup 9590 Hydron kuljetuskorkeus on alle 4 m, piikkivarsien ollessa paikoillaan.

17


Kverneland Taarup 95110 C • ProLine

Tehokas ja joustava

95110 C on tehokas ja helppokäyttöinen karhotin. Se on tukeva mutta kompaktin kokoinen.

Järeä, mutta kompakti kone Kverneland Taarup 95110 C on kaksiroottorinen karhotin, jonka työleveys on 11 m. Se kuuluu suurteholuokkaan, jossa yleensä on paljon kalliimpia neliroottorisia karhottimia. 95110 C on helppokäyttöinen, erittäin hyvin käsiteltävissä ja siinä on järeä rakenne. Huolimatta suuresta 11 m:n työleveydestä se on silti hyvin kompakti, mikä on selvä etu pienemmillä lohkoilla työskenneltäessä.

18

Helppokäyttöinen, vähäinen huollon tarve 95110 C on suunniteltu helppokäyttöiseksi. Siinä on useita ominaisuuksia, jotka tekevät työpäivästä mahdollisimman mukavan. Koneessa on kaksi järeää, öljykylpyistä vaihteistoa, jotka ovat täysin huoltovapaita.

ProLine vaihteisto ProLine vaihteisto mahdollistaa entistä paremmat karhot. Kverneland Taarupin tunnusmerkkinä on massiivinen, halkaisijaltaan 40 cm oleva ohjainkeskiö, jota on paranneltu siten, että piikkivarret pääsevät kääntymään kasvustosta ylos nopeammin. Tuloksena on yhtenäiset karhot. Piikkivarsien akselit ja laakerit voidaan vaihtaa nopeammin uudelleen muotoillun suojakannen ansiosta.


Hydraulinen työleveyden säätö välillä 9,60-11 m.

Sähköohjaimella voidaan hallita kaikkia päätoimintoja työn aikana traktorin ohjaamosta käsin. Roottoreiden nosto ja korkeuden säätö voidaan tehdä kummallekin erikseen. Työleveyttä voidaan säätää helposti ja ohjaimessa on myös kuljetusasennon lukitus.

95110 C karhottimessa on 15 piikkivartta, joissa kussakin on 4 Duo kaksoispiikkiä. Niillä saadaan suuri karhotusteho, jopa alhaisemmalla pyörimisnopeudella ja suurella ajonopeudella.

Hydraulisella roottoreiden korkeussäädöllä voidaan piikkien etäisyys maasta säätää sopivaksi sängen pituuden ja pelto-olosuhteiden mukaisesti.

Kuljetuskorkeus saadaan alle 4 m irrottamalla piikkivarret ja kiinnittämällä ne rungon sivuille.

Kverneland Taarup 95110 C -mallissa on TerraLink Quattro pyöränripustus, joka mahdollistaa täydellisen maanpinnan seurannan. Roottorin alla olevat kuusi pyörää ja jousitettu roottori varmistavat erinomaisen karhotustehon.

TerraLink Quattro vakauttaa roottoreita kolmelta eri suunnalta, jolloin ne seuraavat tarkasti maanpinnan muotoja. Kummankin roottorin alla on kuusi pyörää.

Aktiivisesti ohjautuvat pyörät mahdollistavat jyrkät käännökset päisteissa ja kuljetuksen aikana.

Roottorit nostetaan hydraulisesti päisteissä, jolloin niiden alle jää riittävästi maavaraa. 19


Kverneland Taarup 95150 C • ProLine

Suorituskyky on kaikki kaikessa 15 m työleveys Kverneland Taarup 95150 C on 15 m työleveydellään erittäin suuritehoinen karhotin. Se on järeä karhotin, jolla on huomattavan suuri työteho ja ajon aikana säädettävissä oleva työleveys ja

karhon leveys. Neljä roottoria ja kussakin 15 piikkivartta takaavat täydellisen karhotusjäljen. 15 m työleveys lisää koko korjuuketjun tehoa jättäen jälkeensä valtaisan ja tasaisen karhon seuraaville koneille.

Erinomainen maanpinnan seuranta Neljä roottoria ovat hydraulisesti säädettävissä runkoon nähden. Niitä jokaista voidaan erikseen säätää sopivalle korkeudelle. Ne toimivat itsenäisesti ja niissä on maahan kohdistuvan paineen

Kverneland Taarup 95150 C:n jättimäiset pallorenkaat (550/45R-22.5) yhdessä aktiivisesti ohjaavien akseleiden kanssa tekevät koneesta erinomaisen ketterän.

Kahta ulommaista roottoria voidaan säätää erikseen.

Säädettävä työleveys välillä 9,50-15 m.

Kverneland Taarup 95150 C on äärimmäisen ketterä päisteajossa.

20


hydraulinen säätö, joka takaa täydellisen toiminnan kaikissa olosuhteissa. Kuusi rengasta jokaisessa roottorissa lähellä piikkejä varmistaa mahdollisimman puhtaan lopputuloksen. Ne myös pitävät roottorin asennon mahdollisimman vakaana.

Karhottimen helppo hallinta Karhottimen kaikkia toimintoja voidaan ohjata traktorin ohjaamosta käsin joko erillisellä ohjaimella tai joystickillä. Muuttaminen työasennosta kuljetusasentoon tai käännös päisteessä voidaan tehdä painamalla nappia ohjainpaneelista. Työleveyttä voidaan muuttaa hydraulisesti välillä 9,50-15 m.

95150 C on täysin Isobus yhteensopiva ja siihen on saatavilla Focus- tai IsoMatch Tellus -ohjainnäytöt. Focus-ohjain on helposti opittavissa ja sen toiminnot ovat yksinkertaisen helppoja käyttää. IsoMatch Tellus on uusi virtuaaliohjain, jossa on kaksi näkymää yhdessä näytössä. Suuri 12-tuumainen kosketusnäyttö on ergonominen ja helppokäyttöinen.

Koneen muuttaminen kuljetusasennosta työasentoon käy nopeasti traktorin ohjaamosta käsin.

Kuljetuskorkeus koneella on alle 4 m piikkivarsien ollessa paikoillaan. Kuljetusleveys on silloin ainoastaan 3,45 m.

Kaikki hallinnassa ISOBUS tekniikalla Kverneland Taarup 95150 C on täysin ISOBUS 11783 yhteensopiva. Se voidaan kytkeä suoraan ISOBUS yhteensopivaan traktoriin ilman erillistä näyttöä. Kverneland Group Mechatronics on markkinajohtaja ISOBUS standardin toteuttamisessa ja on Agricultural Electronics Federation (AEF) -järjestön perustajajäsen. Järjestö jatkaa ISO teknologian kehittämistä ja edistämistä maatalouteen. Kaikki hallinnassa IsoMatch Tellus -näytönohjaimella voidaan käyttää seuraavia toimintoja: • karhotusleveyden näyttö (etu- ja takaroottorit), metreinä • ohjelmoitava roottoreiden nostokorkeus • kuljetus- tai työasennon valinta kuvapainiketta painamalla • etummaisten roottoreiden jousituksen säätö • erillinen vasemman tai oikean eturoottorin nosto kiilamaisessa päisteessä • roottoreiden korkeussäätö jokaiselle roottorille erikseen

Roottoreita voidaan nostaa myös sivuittain (sisempi ja ulompi roottori samaan aikaan). Karhojen ylittäminen niitä hajoittamatta ei ole mikään ongelma 15 m karhottimelle. 21


Tekniset tiedot

9032

Malli

9035

9439

9542

9442 T

9443

9447 T

9546

9469 S

9469 S

VARIO

EVO

Mitat ja painot Työleveys (m)

3,20

3,50

3,90

4,20

4,20

4,30

4,70

4,60

6,90/7,70

6,90

Kuljetusleveys (m)

1,60

1,75

1,75

1,75

2,00

2,10

2,40

2,15

2,85

2,85

Kuljetuspituus (m)

8,45

8,45

3,10

3,35

3,60

3,15

3,90

3,85

4,37

3,35

Kuljetuskorkeus** (m)

-

-

-

-

-

-

-

-

Paino likimäärin (kg)

320

420

460

640

570

490

665

670

1940

1750

3,5

3,9

4,3

4,6

4,6

4,7

5,2

5,1

7,6

7,6

1/2

1/2

1/2

2

-

1/2

-

2

-

-

Vetovarsikiinnitys

-

-

-

-

-

-

-

-

Vetopuomikiinnitys

-

-

-

-

-

-

-

-

-

3,45/4,10* 3,45/4,10*

Karhon leveys (m) Työsaavutus, teor. (ha/h) Kiinnitys traktoriin 3-pistekiinnitys (cat.)

Tukipyörä nostolaitteelle

º

º

º

º

º

º

º

º

-

2,60

2,80

3,05’

3,35

3,35

3,35

3,65

3,65

3,35

3,35 vasen

Roottorit/Varret/Piikit Roottorin halkaisija (m) Karhon sijainti

vasen

vasen

vasen

vasen

vasen

vasen

vasen

vasen

1-2 x vasen

Roottoreiden lukumäärä

1

1

1

1

1

1

1

1

2

2

Piikkivarsia/roottori

9

10

11

12

11

12

12

13

11/12

11/12

Duo kaksoispiikkien lukumäärä/piik.

3

4

4

4

4

4

4

4

4/5

4/5

Piikin halkaisija (mm)

9

9

9

10

9

9

9

10

9

9

Ohjainkeskiön säätö

-

-

-

-

-

-

-

-

Irrotettavat piikkivarret

Renkailla

Mek.

Mek.

Hydr.

Mek.

Mek.

Mek.

Mek.

Mek.

Mek.

Korkeuden säätö Renkaat ja akselit Renkaat (roottori)

15x6.00-6 16x6.50-8 16x6.50-8 16x6.50-8 18x8.50-8 16x6.50-8 16x6.50-8 16x6.50-8 16x6.50-8 16x6.50-8

Kiinteä teliakseli

º

º

º

º

-

-

Kääntyvä teliakseli

-

-

-

º

-

-

-

º

-

-

Vakiorenkaat (karhotin)

-

-

-

-

-

-

-

-

Vaihtoehtoiset renkaat (karhotin)

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

º

º

º

-

º

-

-

-

-

º

-

-

-

º

º

º

º

º

10/75-15.3 10/75-15.3

Lisävarusteita Kannatusvarsien kompensointi Rinnelukitus

º

º

º

º

º

º

º

Turvavarusteet Varoitusmerkit Valot • = vakiovaruste

22

º º = lisävaruste

- = ei saatavana

º

º

º

º

º

º

* = kaksinkertainen karho ** = piikkivarret paikoillaan ja runko alhaalla


9471 S

9471 S

VARIO

EVO

9472 C

9472

9476 C

9577 S

9578 C

9584 C

6,60/7,10*

6,60/7,10

6,20/7,20

6,20/7,20

7,00-7,80

7,70

7,00-7,80

7,60-8,40

3,00

3,00

2,80

2,80

2,80

2,90/2,98

2,80

2,90/2,98

7,40**

7,40**

5,90

5,90

5,90

8,90

5,90

6,25

6,25

7,30

9,20

-

-

3,85

3,45**/3,95

3,45**/4,10

3,70/4,35

3,45**/4,10

3,45**/4,10

3,35**/3,99

3,85**/5,00

3,45**/4,00

1400

1350

2290

5700

Hydro

9590

95110 C

95150 C

8,00-9,00

9,30-11,00

9,50-15,00

2,98

2,98

3,00

Hydro

1640

1640

1640

1,20-2,20

1,20-2,20

1,20-2,20

1700

1950

2310

2865

1,20-2,20

1,30-2,10

1,20-2,20

1,40-3,10

7,3

7,3

7,5

7,5

8,4

8,5

8,6

9,2

9,9

12

16,5

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

º

-

-

-

-

-

-

-

-

-

2,95

2,95

3,00

3,00

3,35

3,65

3,35

3,65

3,85

4,55

3,85

1-2 x vasen

1-2 x vasen

kesk.

kesk.

kesk.

vasen

kesk.

kesk.

kesk.

kesk.

kesk.

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

4

11/12

11/12

11

11

11

12/13

2x11

2x12

2x14

2x15

13/15

4

4

4

4

4

4/5

4

4

4

4

4/5

9

9

9

9

9

10

10

10

10

10

10 •

-

-

-

-

-

-

-

º

Hydr./mek.

Hydr./mek.

Mek.

Mek.

Mek.

Mek.

Mek.

Mek.

Mek.

Hydr.

Hydr.

18x8.50-8

18x8.50-8

16x6.50-8

16x6.50-8

16x6.50-8

16x6.50-8

16x6.50-8

16x6.50-8

16x6.50-8

16x6.50-8

16x6.50-8

-/º

-/º

º

º

º

-

º

º

º

Terra

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Contact

-

-

380/55-17

10.0/75-15.3

380/55-17

380/55-17

380/55-17

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

10.0/75-15.3 10.0/75-15.3 10.0/75-15.3

Tämä esite on tehty kansainvälisen aineiston perusteella. Sen vuoksi esite voi sisältää epätarkkuuksia, virheitä tai varusteita, jotka eivät ole myynnissä maahan tuotavissa malleissa. Tämä ei kuitenkaan oikeuta oikeudellisiin toimenpiteisiin Kverneland Groupia tai maahantuojaa kohtaan. Myytävät mallit, tekniset tiedot ja varusteet voivat vaihdella maakohtaisesti. Tarvittaessa ota yhteys jälleenmyyjääsi tietojen tarkistamiseksi. Kverneland Group varaa oikeuden tehdä ennalta ilmoittamatta muutoksia koneiden ja varusteiden rakenteeseen, teknisiin tietoihin tai saatavuuteen. Osa kuvissa olevista koneista voi olla esitetty ilman turvavarusteita vain jotta koneen ominaisuuksia voidaan paremmin havainnollistaa. Normaalikäytössä turvavarusteiden tulee olla ehdottomasti paikallaan, jotta riskiä vakaville vammoille ei synny. Mikäli turvavarusteita joudutaan esim. huollon vuoksi irrottamaan, ota tarvittaessa yhteys asiantuntevaan huoltoon. © Kverneland Group Gottmadingen N.V.

23


Kverneland Group Kverneland Group on johtava kansainvälinen yritys, joka kehittää, valmistaa ja toimittaa maatalouskoneita ja palveluja. Keskittyminen innovaatioihin antaa meille mahdollisuuden tarjota ainutlaatuisen ja laajan tuotevalikoiman varmistaen tuotteiden korkean laadun. Kverneland Group tarjoaa laajan valikoiman järjestelmiä ja ratkaisuja ammattimaisille viljelijöille. Tuoteryhmiin kuuluvat maanmuokkaus-, kylvöja rehunkorjuukoneet, ruokintalaitteet, paalaimet ja käärimet, lannoitteenlevittimet sekä kasvinsuojeluruiskut.

Varaosat Kverneland Group’in varaosat on suunniteltu takaamaan luotettava, turvallinen ja mahdollisimman tehokas koneen toiminta – samalla varmistaen edulliset käyttökulut koneen elinkaaren aikana. Korkeat laatukriteerit saavutetaan käyttämällä innovatiivisia ja patentoituja tuotantotapoja kaikissa ryhmän tehtaissa. Kverneland Groupilla on erittäin ammattimaisesti toimiva verkosto yhteistyökumppaneita, jotka palvelevat Sinua huollon, tuotetuen ja alkuperäisten varaosien muodossa. Avustaakseen yhteistyökumppaneitaan Kverneland toimittaa korkealaatuisia varaosia tehokkaasti kaikkialle ympäri maailman.

Katsella meitä Youtubessa www.youtube.com/kvernelandgrp

Tykkää meistä facebookissa

Seuraa meitä Twitterissä

F-12007-FI

@KvernelandGroup @iM_Farming

Agritek OY Juurakkokuja 4 01510 VANTAA Puhelin: 030 650 50 www.agritek.fi

www.kverneland.com

KROGAGER 08.2014

www.facebook.com/KvernelandGroup www.facebook.com/iMFarming


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.