Page 1

SYKSY 2021

AGRITEK E N NAKKOKO N E E T

MAA- JA METSÄTALOUDEN AMMATTITAPAHTUMA

JA

U U T U U DE T

NH CH7.70 puintikela ja kaksoisroottori Crossover Harvesting s. 22

C-150

Case IH Optum AFS Connect s. 18 NH T7.315 PLM Connect s. 27 Uuden sukupolven traktorit

Nyt on aika edullisille ennakkokaupoille!

s. 6

UUTTA AGRITEKILTA

Nyt Agritekin jälleenmyyjiltä Faresinseosrehuvaunut. s. 16

Kvernelandin auramallisto uudistui!

Tehoa ja laatua rehuntekoon Kvernelandin koneilla. s. 4


i

Hyvä maatalousyrittäjä, SINULLA ON EDESSÄSI syksyn 2021 Agritek Oy:n koneliite. Olemme koonneet tähän liitteeseen kattavan läpileikkauksen uutuuksista ja ajankohtaisista ennakkomyynnin kampanjoista, jotka on tarkoitettu avaamaan mahdollisuuksia kohti kustannustehokkaampaa yrittämistä ja mielekkäämpää arkea tulevaisuudessa. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan näihin uutuuksiin ja muuhun valikoimaamme KoneAgria 2021 -messuille 14-16.10.2021 Tampereelle. Viime vuodet ovat olleet yhteiskunnallisesti sopeutumista uusiin yllättäviin tilanteisiin ja muuttuneisiin olosuhteisiin

sekä mahdollisuuksien näkemistä uudessa ympäristössä. Sama tilanne on ollut vallitseva jo pidempään maatalouden ja maatalouskaupan ympärillä muutoksen kiihtyessä. Ne, jotka pystyvät tekemään harkittuja investointeja ja kehitystyötä yritystoiminnassaan, pystyvät varmasti myös jatkossa sopeutumaan muutoksiin. Sukupolvenvaihdos toimii monella tilalla piristysruiskeena tilan kehittämiseen ja uudistumiseen sekä uusien mahdollisuuksien näkemiseen. Myös meillä Agritek Oy:ssä on ollut käynnissä sukupolvenvaihdos uuden strategian ja useamman uuden työntekijän kautta. Tavoitteenamme on tarttua entistä rohkeammin tulevaan kehittämällä valikoimaamme ja toimintamallejamme maatalousyrittäjien tarpeita vastaaviksi. Olemme saaneet joukkoomme monia osaavia nuoremman polven konekaupan ammattilaisia, joista monella on myös omaa taustaa maatalousyrittäjyydestä. Agritekin keskittyminen konekauppaan, täsmäviljelyn ratkaisuihin ja huoltoon sekä varaosakauppaan luovat edellytyksen sille, että olemme jatkossakin konekaupassa luotettava ja osaava kumppani juuri sinulle. Haluan toivottaa omasta ja koko Agritekin henkilöstön sekä kauppias- ja huoltoverkostomme puolesta hyvää syksyä sinulle ja menestystä liiketoimintaasi. Tampereella tavataan! Terveisin, Mikko Marttila, kaupallinen johtaja Agritek Oy

RAJOITETTU ERÄ - TOIMI NOPEASTI!

Potila äesmallisto uudistuu!

MAGNUM PLUS 800 JA 900 SYYSKAMPANJA! POTILA-ÄESMALLISTON järeimmät äkeet eli Magnum Plus 800 ja 900 mallit ovat jäykkien ja kovien maiden tehomuokkarit. Piikit yhdeksällä akselilla, rungon pituus huimat 3,75 m, hydrauliset joustoetuladat, runsaasti jälkivarustevaihtoehtoja, 8 cm:n jaolla olevat 11x45 Potila-piikit ja paljon muuta! Magnum Plus mallisarja väistyy tuotannosta tämän kauden jälkeen, mutta nyt on vielä nopeimmille mahdollisuus uusiin Magnum Plus 800 ja 900 malleihin. Lue lisää Potila-äkeistä sivuilta 12 -13.

Potila Magnum 800 Plus alkaen

35.220 €

alv 0 % + toim. kulut

2

AGRITEK 2021


ENNAKKOMYYNNIN EDUT SAAT SINÄ! Alla muutamia poimintoja. Ennakkotilausaika 30.11.2021 saakka!

Kverneland 150S Aidot Kvernelandit rajuun ennakkohintaan! Nyt ennakkotilaajille Kverneland 150S 4-siipinen paluuaura, 3 x veitset ja 1 x kiekkoleikkurit sekä tukipyörä. Varaa omasi 30.11.2021 mennessä.

17.990 €

alv 0 % + toim. kulut

Kverneland 6300 S Tehoa kyntöön! Puolihinattavat mallit 5-8-siipisinä tuovat kyntöön tehoa! Uuden 6300 S -mallin innovatiivinen kääntöpää sallii erittäin jyrkät päistekäännökset! Tutustu mallistoon tarkemmin www.kverneland.fi

Kysy hinattavien mallien vaihtoehdoista myyjältäsi!

Kverneland-paalisilppurit Jopa 6 m3 tilavuuteen saakka! Kverneland paalisilppurimallistosta löytyvät niin nostolaite- kuin hinattavatkin mallit jopa 6 m3 tilavuuteen saakka! Tutustu lisää www.kverneland.fi ja löydä omasi!

19.990 € ALKAEN

alv 0 % + toim. kulut

Kverneland-tasojyrsimet Useita eri vaihtoehtoja! Kvernelandin tasojyrsimet tarjoavat runsaasti vaihtoehtoja eri työleveyksille ja teholuokille. Tasojyrsimet vain ennakkokaupalla. Tutustu lisää www.kverneland.fi ja löydä omasi!

13.990 € ALKAEN

alv 0 % + toim. kulut

HETI VARASTOSTA! HETI VARASTOSTA! HETI VARASTOSTA! HETI VARASTOSTA! Kverneland FHP 250 Plus Syystarjous!

Kverneland 3336 FT etuniittomurskain

Saimme lisäerän Kverneland FHP 250 Plus piennarmurskaimia! Heti varastosta tarjoushintaan vasaraterillä ja 2. vastaterällä.

Syystoimituksiin rajoitettu erä Kverneland 3336 FT -etuniittomurskain tarjoushintaan!

10.995 €

alv 0 % + toim. kulut

18.490 €

alv 0 % + toim. kulut

AGRITEK 2021

3


Mikä on Kvernelandin rehukoneiden salaisuus? Kverneland-brändi on rehukoneiden valmistajana tuore nimi, mutta tarkemmin katsottuna takaa löytyy paljon historiaa. Alkujaan tarina on alkanut jo vuonna 1957, kun Taarup on valmistanut ensimmäisen silppurinsa Tanskan Kertemindessä. Vuonna 1993 Kverneland Group osti Taarupin ja nimi on hiljalleen vaihtunut Kvernelandiin.

PERHOSNIITTOKONEET ALKAEN:

27.490 € alv 0 % + toimituskulut

KVERNELANDIN LIPPULAIVAMALLI 53100MT on mahdollista varustella pikakiinnitteisillä matoilla, kiinnitys ja irroitus vie vain muutaman minuutin!

KVERNELANDIN SALAISUUS

T

ERÄPALKKI on niittokoneiden sydän. Kvernelandin teräpalkilla on monta ässää hihassaan. Palkin rungon kasaus alkaa kahdesta u-profiilista, jotka asetetaan limittäin ja hitsataan yhteen robotilla. Näin rakenne on jäykkä, siinä ei ole ylimääräisiä pultteja eikä vuotoriskiä. Hitsauksen jälkeen runko koneistetaan, jotta hammasrattaat sopivat paikalleen täydellisesti. Kaikki rattaat ovat samankokoisia. Suuri koko mahdollistaa hiljaisen ja tasaisen käynnin. Rattaiden taakse jää hyvin tilaa öljylle, jonka tilavuus Kvernelandin palkissa onkin suuri. Tämä mahdollistaa tehokkaan jäähdytyksen sekä voitelun, palkki on suoraan niiton jälkeenkin vain kädenlämpöinen. Lisäksi

4

AGRITEK 2021

öljynvaihtoväli on pitkä - 200 työtuntia. Päällepäin näkyvä Kvernelandin ikoninen ominaisuus on pyöreät lautaset. Tämän ansiosta palkki on vähemmän altis kiville, koska lautaset ovat aina saman etäisyyden päässä toisistaan, ei kiilaantumisvaaraa ole kuten soikeilla lautasilla. Kivisuojat sijaitsevat niittopalkin alla ja lautasen reuna on 15 mm kivisuojan takana. Pyöreät lautaset myös vähentävät tärinää sekä voimansiirron kuormitusta. Kverneland on ylpeä teräpalkistaan ja käyttää sitä jokaisessa koneessaan. Saat siis saman palkin 2,4 m leveässä niittokoneessa tai 10,2 m leveässä lippulaiva perhosniittomurskaimessa - vain lautasten määrä muuttuu.


3336FT SUURILLA JOUSITUKSEN LIIKEVAROILLA, nopeasti reagoivalla törmäyssuojauksella ja 25 eri murskainpellin asennolla on etukoneiden parhaimmistoa.

RAJOITETTU VARASTOERÄ!

18.490 € alv 0 % + toimituskulut

KVERNELAND käyttää samaa teräpalkkia jokaisessa mallissaan.

Karhotuksen tärkeys rehuketjussa Rehunteossa karhon koostumuksella ja näin ollen karhottimella on suuri vaikutus koko ketjuun. Epätasainen, koostumukseltaan kierteinen, muuten möykkyinen karho tekee ketjun loppupään elämän vaikeaksi eikä ajosilppurin kuskilla ole mukavaa. Karhottamiseen otetaan voimakkaasti kantaa nimenomaan ajosilppurin istuimelta. Ajokaksikon ajosilppuria ajavan kuljettajan, Lauri Hännisen mukaan karhottamisella on kymmenien prosenttien vaikutus ajosilppurin työtehoon. ”Niittomurskaimen jäljiltä heinät ovat ikään kuin tietyssä järjestyksessä.” Lauri pohjustaa. ”Neliroottorinen karhotin ei sotke karhon järjestystä, jolloin ajosilppurin syönti on tasaista.” Ajosilppurilla voidaan ajaa käsiohjauksella niin kovaa kuin moottorista saadaan tehoa irti ja aivan kidan täydeltä, kun syöttö pelaa aina ja materiaalivirtaus hakkurille on tasaista. Korjuuteho paranee ja polttoaineen kulutus pysyy kurissa. ”Karhosta ei saa tehdä pullataikinaa”, Lauri tuumaa. ”Se hidastaa eniten.” Lauri viittaa karhon koostumukseen vielä lopuksi mainitsemalla, että paalaimellekin voidaan karhottaa 15 m leveydeltä, vaikka moni ei uskoisi. ”Kyllä sitä kokeiltiin ja hyvin se meni”, hän toteaa. Toki heinää ei siinä kohti ollut aivan valtavasti.

Karhottimet 15 m työleveyteen saakka! KVERNELANDIN 97150C-MALLI on täydellinen pari perhosniittomurskaimelle ajosilppurikorjuuseen suurella 15 m työleveydellään.

AGRITEK 2021

5


i

Kyntöaurat KVERNELANDIN KYNTÖAURAT valmistetaan Norjassa jo 142 vuoden kokemuksella. Kverneland on vuosien ajan kehittänyt ja laajentanut auramallistoaan suunnitelmallisesti sekä kuunnellut viljelijöiltä saatuja palautteita. Lopputuloksena on syntynyt kova maineinen auramallisto, josta löytyy sopiva malli jokaisen suomalaisen viljelijän tarpeeseen, oli maalajit tai pinta-alat mitä tahansa. Erittäin laadukkaalla auralla säilyy myös jälleenmyyntiarvo.

Kvernelandin kyntöaurat ovat

YLIVOIMAISIA MARKKINAJOHTAJIA

A

URAMALLISTO kattaa mallit aina 3 siipisistä sarka-auroista 12 siipisiin vaunuauroihin. Vaihtoehtoina ovat murtopultti- tai lehtijousilaukaisulla olevat aurat, ja viilun leveys säädetään hydrauliikalla portaattomasti (Variomat) tai mekaanisesti tappisäädöin. Nyt mallisto uudistuu malleilla 2300S, 3300S, 3400S ja 6300S Uudessa mallisarjassa on paljon merkittäviä uudistuksia. Aero-profiilin ojakset on muotoiltu sulavalinjaiseksi ja takaavat hyvän maamassan virtauksen. Reilu 80 cm ojaskorkeus ei tukkeudu helposti. Kvernelandin perinteisesti käyttämä lehtijousilaukaisu on luotettava ja lisälehtiä

6

AGRITEK 2021

on tarvittaessa helppo asentaa, maksimi laukaisuvoima on 1700 kg. Aurassa on myös uudet esiaurat, joissa yhdellä säädöllä säätyy oikea- ja vasenpuoli. Uuteen auraan on saatavana myös hinausvarustus, jolloin aura kulkee perhosasennossa perässä kuin perävaunu. Vetokarttu sallii 45 asteen kääntökulman ajon aikana, tämä on turvallinen ratkaisu kuljettajalle ja ympäristölle. Palatessa pellolle auran saa helposti kyntöasentoon.

2300S JA 3300S Uudet 2300S ja 3300S-mallit eroavat toisistaan kääntöpään järeydessä. Muutoin aurojen perusrakenne on samanlainen. Ojasvälit 85 tai 100 cm. 2300S:n siipienlukumäärä on 3-5 kpl ja 3300S malleissa 4-6 kpl. ON-LAND -KYNTÖÖN 3400S Uusi 3400S korvaa aiemman EOmallisarjan. Mallilla kynnetään tasamaalla tai vaossa ajamalla. Maan rakenteeseen kiinnitetään jatkuvasti enemmän huomiota, ja varsinkin, kun sääolosuhteet ovat viime vuosina edustaneet ääripäitä. Hellävaraisessa On-Land -kynnössä myös kuljettajan ergonomia on parempaa, koska traktorin renkaat pysyvät poissa vesivaosta myös päisteissä. Ojasväli on 85-100 cm ja siipien lukumäärä 5-7 kpl PUOLIHINATTAVA 6300S Uusi 6300S korvaa aiemman PB-mallisarjan ja edustaa Kvernelandin uuden sukupolven auramallistoa. Uusi innovatiivinen kääntöpää tekee aurasta ketterän päisteissä ja kuljetuksessa. Ojasväli 100-115 cm ja siipien lukumäärä 5-8 kpl.


ENDURO-KULTIVAATTORI tekee kerta-ajolla valmista jälkeä. Muokkaus syvyys 10-30 cm.

AINUTLAATUINEN etusäiliö pumppuvarustuksella antaa lisävarusteiden kanssa laajat käyttömahdollisuudet lannoitukseen muokkauksen yhteydessä.

TURBON JÄYKKÄ mutta joustava piikki murustaa erittäin tehokkaasti työsyvyyden ollessa maksimissaan 15-18 cm.

KULTIVOINTI MUOKKAUSVAIHTOEHTONA KVERNELAND TURBO -kultivaattorilla saadaan aikaan voimakas multaus, joka idättää puinnin jälkeen rikkoja ja vihantaviljaa. Jäykkä mutta joustava piikki murustaa erittäin tehokkaasti työsyvyyden ollessa maksimissaan 15-18 cm. Enduro-kultivaattori tarjoaa mahdollisuuden syvempään muokkaukseen, ja työsyvyys on 10 -30 cm. Syvään muokattaessa saadaan poistetuksi maaprofiilista vaakasuuntaisia tiivistyneitä kerrostumia, jotka rajoittavat veden ja ilman liikettä sekä juurten kasvua. Jäykkäpiikkinen Enduro-kultivaattori ei kuitenkaan nosta syvältä raakaa maata pinnalle, mikä olisi haitallista maan kasvukyvylle. Turbo- ja Enduro-kultivaattorien yhteydessä usein käytettävä Actiflex-jyrä sekoittaa ja lajittelee juuret maan pintaan, jolloin ne kuivuvat ja menettävät elinvoimaansa. Tämäkin on osa rikkakasvien mekaanista torjuntaa. Muokkauksen yhteydessä voit myös tehdä lannoituksen iXtra Life -etusäiliön avulla. Säiliössä on pumppuvarustus valmiina, joten siitä on helppo rakentaa nestelinjastot työkoneen vantaille.

RAJOITETTU SYYSERÄ!

11.650 €

alv 0 % + toimituskulut

KVERNELAND-VALIKOIMASTA löytyy myös peltojyriä, useita leveyksiä ja kiekkokoko jopa 600 mm.

AGRITEK 2021

7


Kuvat ja teksti: Johan Svenlin

Satoi tai paistoi, koneiden on oltava kunnossa, jotta Granholm Vihannekset voi toimittaa tuoreita tuotteita asiakkailleen. Maatilan kaluston uusin tulokas on Kverneland iXTrack T 6/7600 40m HSS-puomilla. – Tilalla on käytössä vain muutama työkone, joten niiden on oltava laadukkaita ja hyviä, sanoo Tony Granholm.

KESÄKUUKAUDET ovat intensiivistä aikaa yrityksessä. Puolet tuloksesta on tehtävä kolmen kuukauden sisällä, ja lisäksi sadon on riitettävä koko vuodeksi. Koneiden on toimittava moitteettomasti, jotta aikapaineesta selvitään.

Leveällä kasvinsuojeluruiskulla

SUOMEN SUURIN KAALIVILJELMÄ VOI HYVIN

S

UURET VILJELMÄT vaativat suuret koneet. Granholm vihannekset on Suomen suurin puna-ja valkokaalin tuottaja. Kesällä 40 metriä leveästä kasvinsuojeluruiskusta on ollut paljon hyötyä. Kverneland iXTrack T 6/7600 saapui tilalle Petsmohon huhtikuussa, ja omistaja Tony Granholm on erittäin tyytyväinen tekemäänsä investointiin. – Olen vaihtanut ruiskua suurempaan noin joka toinen vuosi, mutta nyt minulla on levein markkinoilla oleva ruisku. Se on

8

AGRITEK 2021

toiminut yli odotusten ja parasta ruiskussa on sen käyttäjäystävällisyys. Ruiskussa on monia työtä helpottavia toimintoja. Sen ohjaaminen on helppoa, vaikka ruiskun koko on iso, toteaa Granholm. Tony Granholm vastaa perheyrityksen toiminnasta yhdessä siskonsa Rebeccan kanssa. Viljavalla maalla Kyröjoen kupeessa he viljelevät 150 hehtaarin alueella viljaa sekä 35 hehtaarin alueella kasviksia ja juureksia. Päivittäin tilan tuotteista täyttyy neljä kuorma-autolastia, joista suurin osa toimitetaan päivittäistavaraketjujen keskusvarastoihin.

MAATALOUSKONEIDEN koko ja tehokkuus kasvavat jatkuvasti. Ennen uuden viljelykauden alkua Tony Granholm investoi Kverneland iXTrack T6/7600 -kasvinsuojaruiskuun voidakseen turvata viljelyksensä. Kvernelandin Kokkolan alueen jälleenmyyjän Christoffer Backlundin ja Agritekin myyntipäällikön Veli-Pekka Linnan mukaan maataloudessa trendi on vähemmän, mutta suurempia koneita.


RUISKUN tekniset ominaisuudet ovat monipuolisia. Traktorin katolla on YARA N-sensori, joka ottaa jatkuvasti vastaan informaatiota sadon väristä ja muodosta.

TRAKTORIN HYTISSÄ Tony voi seurata kaikkia kasvinsuojeluruiskun toimintoja reaaliaikaisesti.

Osa tuotteista kuljetaan laivalla Pohjanlahden yli Ruotsiin Västerbottenin lääniin, jossa Pohjanmaalla tuotetut kasvikset ovat enemmän lähiruokaa kuin kotimaiset Skånessa tuotetut. Keväällä Granholm myi erän punakaalia Saksaan, jossa viljelysesonki oli myöhässä. – Myymme noin puolet ravintoloille ja puolet menee päivittäistavarakauppoihin. Tämä on vahvuus, mikä tuli hyvin selväksi viime vuonna, kun ravintola-ala sukelsi ja vastaavasti vähittäiskaupan myynti kasvoi. Automatisoitu pesu - iXclean Pro Kasvien kasvukausi on suhteellisen lyhyt, siksi myös paineet toimittaa tuotteita asiakkaille ovat kovat. – Koneiden on toimittava silloin, kun niitä eniten tarvitsemme. Strategiamme on, että panostamme muutamaan luotettavaan koneeseen, jotka maksavat itsensä takaisin viidessä vuodessa. Koneiden merkitys on viime vuosina kasvanut, koska työntekijöiden rekrytointi on vaikeutunut, toteaa Granholm. Granholm pitää kasvinsuojeluruiskua yhtenä tilan tärkeimmistä koneista. Yhden kasvusesongin aikana, toukokuusta syyskuuhun, on käsiteltävä 1200 hehtaaria viljelyksiä. Tämä tarkoittaa sitä, että hän viettää 650 tuntia traktorissa, joka vetää ruiskua. – Juhannusviikolla ajoin melkein yötä päivää ja ruiskutin 120 hehtaaria viljaa. Tämä on tehtävä tietyllä aikavälillä. Siksi on äärimmäisen tärkeää, että voi luottaa siihen, että koneet toimivat, kun niitä tarvitaan. Yksi uuden ruiskun valttikorteista on sen suuri kapasiteetti. Säiliöön mahtuu 7 600 litraa, ja sen täyttö kestää noin 12 minuuttia 20 000 litran vesisäiliöstä. Täytön yhteydessä Tony mittaa ja sekoittaa kasvinsuojeluaineet. Ennen seuraavan säiliön täyttöä Granholm käynnistää täysautomaattisen pesuohjelman, joka on monivaiheinen. Säiliö sekä puomisto ovat puhtaat noin puolessa tunnissa. – Tänä kesänä olen levittänyt pelloille 36 000 litraa nestemäistä lannoitetta. Näin suuri lannoitemäärä vaatii, että säiliö todellakin on puhdas. Ohjaamisen helppous Ruiskun toimintoja ohjataan traktorin hytistä ja Granholm on

erittäin tyytyväinen ohjausjärjestelmään ja sen eri toimintoihin. – Annostelun tarkkuus on erinomaisella tasolla. Jos valitsen 200 litraa, niin ulos tulee 200 litraa. Näin ei ole ollut kaikkien vuosien aikana käyttämieni ruiskujen kanssa. GPS-ohjatun lohkojaon ansiosta vältän lannoittamasta samaa kasvia useampaan kertaan. Tämä on tärkeää, koska liikalannoitus vahingoittaa satoa ja on kemikaalien tuhlausta. Tony Granholmin arvostaa ruiskun helppoa ohjaamista niin pellolla kuin lyhyillä siirtymämatkoilla peltojen välillä asfalttitiellä. Asfaltilla pystyy hyvin ajamaan jopa 60 kilometriä tunnissa. – Ruisku on uskomattoman vakaa tiellä, vaikka siinä on kapeat riviviljelyrenkaat. Muistelen, että olen ajanut ruiskuja, jotka ovat tuntuneet huterilta jo 25 kilometrin tuntinopeudessa. Investointi uuteen ruiskuun on ollut onnistunut ja Granholm laskee koneen maksavan itsensä takaisin viidessä vuodessa. Uusimpien koneiden hankkimisesta hieman ennen muita on myös etua. – Jos on ostanut koneen ennen kaikkia muita, on se helpompi myydä käytettynä, koska muut haluavat ostaa uusimpia malleja. Kesän kokemusten perusteella hänellä ei kuitenkaan ole syytä vaihtaa viimeisintä hankintaansa. Myös ensi kesänä on luvassa 650 tuntia traktorin hytissä ruisku perässä. – Minä olen ainut, joka ajaa ruiskua ja työ on hoidettava perustyöpäivän jälkeen. Luotettavuus ja suuri kapasiteetti ovat siksi minulle tärkeitä, sanoo Tony Granholm.

i KVERNELAND IXTRACK T6 7600/40 Työleveys....................................................... 40 m Suuttimia..................................................... 80 kpl Säiliön kokonaistilavuus................................7600 l Puhdasvesisäiliö............................................. 500 l Lisävesisäiliö.................................................. 120 l Käsienpesusäiliö.............................................. 32 l Ruiskun tyhjäpaino..................................... 6100 kg Renkaat............................... Alliance VF 320/105-54

AGRITEK 2021

9


Pääkuvan kuvaaja: Jussi Valkonen

KVERNELANDLANNOITTEENLEVITTIMET ALKAEN

4.490 €

alv 0 % + toimituskulut

GEOSPREAD-lannoitteenlevittimet ovat yhteensopivia kasvustosensoreiden kanssa.

TARKKAA LANNOITTEENLEVITYSTÄ KVERNELANDILLA

K

VERNELAND -PINTALEVITTIMIEN ydin on ainutlaatuinen CentreFlow-levityslautanen: ei lannoitteen hajoamista ja pölyämistä, vaan tarkka ja tasainen levityskuvio, 8 levityssiipeä, limitys sekä pieni tuulivaikutus. Tähän kun lisätään vaakajärjestelmä, kaksi karamoottoria per levityslautanen ja GPS-avustettu lohko-ohjaus, ollaan Kverneland-pintalevittimellä valmis todella tarkkaan levitykseen. Käyttämällä automaattisesti ohjattavaa levitintä muutetaan työleveyttä 2 metrin lohkoissa koko työleveyden matkalla. Levityslautasia pyöritetään aina nivelakselilla, jolloin niiden pyörimisnopeus pysyy vakiona, ja hydrauliikkaa

10

AGRITEK 2021

tarvitaan ainoastaan reunalevittimen hallintaan. Kun levityksen aikana myös syöttömäärä ohjataan automatiikan avulla, voi kuljettava keskittyä ajamiseen. Levitin mittaa, kalibroi ja ohjaa levitysmäärän vaaka-anturien, referenssianturin ja karamoottorien yhteispelillä. Levityksen tarkkuutta lisäämällä päästään huomattaviin säästöihin lannoitekuluissa; lohkoista ja levitettävistä määristä riippuen säästöä saadaan 5-15 %! Kverneland IsoMatch Tellus Pro ja GO ISOBUS -ohjaimet sopivat kaikkiin tarpeisiin. Tellus Pro -ohjaimella voit seurata kahta näkymää samanaikaisesti, eli joko kahta eri työkonetta, karttaa, tai esimerkiksi kameraa. GEOCONTROL-karttaohjelmalla hallitset työkoneen lohko-ohjauksen sekä ajouraopastuksen, oli kyseessä sitten lannoitteen levitys, kasvinsuojeluruiskutus, kylvö, niittomurskaus tai karhotus. Ohjainta voidaan käyttää myös pelkkänä ajouraopastimena, kun käytetään muuta kuin ISOBUS-työkonetta.


i QE-COMMAND HALLINTALAITE JA Q-COMPANION VAAKA • Toistuvien tehtävien automatisointi sekä materiaalien punnitus • Työlaite- ja tehtäväkohtaiset asetukset • Työmukavuutta lisäävät mukavuusominaisuudet • Intuitiivinen hallinta ohjainkahvan rullalla

N

• Pilvipalvelu ja älypuhelinohjelma tietojen tallennukseen

TRIMAN UUDET HALLINTALAITTEET

Å

LÖ ON TUONUT MARKKINOILLE uuden QCS-ohjainmalliston. Mallistoon kuuluvat mekaaninen QM-Command ja sähköinen QE-Command. Uusi QE-command -command hallintalaite on suunniteltu ja testattu viljelijöiden kanssa, ja se mahdollistaa pitkätkin työjaksot ilman fyysistä rasitusta. Ohjaus hjaus on erittäin tarkka, ja järjestelmässä on sisäänrakennettu energian talteenotto sekä kuormakompensointi, jolloin käyttäjä voi keskittyä varsinaiseen tehtävään työhön hallintalaitteen sijaan. Todellista materiaalihallintaa päivittäiseen tekemiseen, vain peukalon pyöräytyksen päässä.

Sähkö- ja hydrauliliitännät Keskeinen osa uutta QCS-järjestelmää on myös uudistettu hydrauliikan ja sähköjen kytkentä. Uusi QC-moniliitin on testattu käytännön olosuhteissa, ja se varmistaa ongelmattoman toiminnan sekä paineenalaisen liittimen kytkennän ja irroituksen. QC-moniliittimen saa perusversiona ja Live3-konfiguraationa, liitin on selkeä käyttää, sähköliitin on integroitu, ja letkut pääsevät pyörimään vapaasti. Uusi QC-liitin myös pienentää paineenalenemaa ja parantaa näin kuormaimen toimintanopeutta sekä säästää aikaa ja rahaa.

AGRITEK 2021

11


MASTER-ÄKEET ALKAEN

23.920 €

alv 0 % + toimituskulut

Potila Master -äkeet

NYT 10 METRIN LEVEYTEEN SAAKKA

P

OTILAN SUOSITUIN joustopiikkiäesmallisto Potila Master laajenee työleveydeltään 9 ja 10 m leveisiin malleihin. Äkeiden kysyntä on painottunut entistä suurempiin työleveyksiin, ja uusilla Master 900- ja 1000-malleilla saadaan täytettyä vaatimukset tehokkaasta, leveästä ja turvallisesti käytettävästä joustopiikkiäkeestä. Pitkärunkoinen Master on tehokas tasaaja, ja muokkaussyvyyden varmasti pitävä jäykkä 11x45 mm piikki yhdessä 8 cm:n piikkijaon kanssa tekee muokkauspohjasta taatusti tasaisen. Jarrut isoimpiin äkeisiin Turvallisuutta tieajossa edistetään isoimmissa Master-äkeissä jarruilla. Kasvaneet maantienopeudet, suurentuneet hinattavien työkoneiden massat sekä lainsäädännön muutokset vaikuttavat hinattavien työkoneiden varusteluun. Master-äkeissä jarrut ovat 800-, 900- ja 1000-malleissa valinnaisvarusteena. Jarrut ovat kombijarrut, eli ilma- ja hydraulikäyttöiset, joten äkeen vetäminen ei ole ongelmallista vanhemmallakaan vetotraktorilla. Master 900- ja 1000-malleissa keskilohkorakenne toteutetaan aina kookkaiden 480/45-17 yksikköpyörien avulla. Jarrullisessa 800-mallissa keskilohkon telit korvataan samalla yksikköpyörärakenteella. Rakenteella saavutetaan vakaa tieajo,

12

AGRITEK 2021

täytetään työkoneen jarruille asetetut hidastumisvaatimukset ja myös äkeen kulku muokatulla pellolla on vakaata. Lisävarustevalikoima monipuolistuu Master-äkeiden entuudestaankin runsas lisävarustevalikoima laajenee entisestään. Uutuutena on tarjolla takalata-varpajyrä yhdistelmä käyttäjille, jotka kaipaavat erittäin suurta tasaus- ja murustustehoa. Monipuolisten säätöjen ansiosta yhdistelmä on nopea säätää erilaisten olosuhteiden mukaisesti, ja tarvittaessa myös liika murustuminen pystytään helposti estämään. Äkeen piikin kärkivaihtoehtona on tarjolla karbidi-kulutusterät, joilla saavutetaan jopa 10-kertainen kulutuskestävyys normaalikärkeen verrattuna.


N

Potila Solver

KYNNETYLLE, KEVYTMUOKATULLE JA SÄNGELLE

P

OTILA SOLVER on monipuoliseen käyttöön ja erilaisiin muokkaustarpeisiin kehitetty äesmallisto. Rungoltaan Solver pohjautuu Potila Master -äkeeseen, mutta Solverin omien 10x65-piikkien korkeuden ja geometrian ansiosta sen läpäisominaisuudet ovat Masteriakin paremmat. Tehokkaasti värähtelevät joustopiikit voidaan varustaa 60 mm suorilla kärkiterillä tai 140 mm läpileikkaavilla hanhenjalkaterillä. Monikäyttöisyyden ansiosta Solver soveltuu mainiosti myös luomutilojen käyttötarpeisiin. Monipuolisuus antaa mahdollisuuden tuleville tarpeille Potila Solver -äkeet antavat mahdollisuuden työskennellä erilaisissa tilanteissa yhdellä ja samalla koneella. Voimakkaasti värähtelevä ja korkea piikki murustaa ja muokkaa tehokkaasti muokkauskerrosta. Hanhenjalkaterillä varustettuna värähtelevät piikit irrottavat rikkakasvit maasta juurineen, ja varpajyrän avulla rikat jäävät pintaan kuivumaan. 12 cm:n piikkijako ja leveät kärjet tekevät muokkauspohjasta tasaisen. Solver on rakenteeltaan avara ja hyvin läpäisevä, ja runsas lisävarustevalikoima tarjoaa paljon vaihtoehtoja kylvö- ja sänkimuokkaukseen. Uutuutena Solver 800 -malliin on valinnaisvarusteena saatavilla jarrut, jolloin keskilohkon kuljetuspyörät ovat suuret yksikköpyörät kooltaan 480/45-17.

SOLVER-ÄKEET ALKAEN

25.310 € alv 0 % + toimituskulut

AGRITEK 2021

13


Joskinin tarina alkoi vuonna 1968 Belgiassa Victor Joskinin perustamana. Yli 50-vuotias yritys on edelleen perheyritys, jossa koko Joskinin perhe on mukana. Nykyään tehtaita on jo viisi, ja koneita on myyty yhteensä yli 115 000 kpl. Joskin kehittää ja valmistaa yli 85 % tarvitsemistaan komponenteista itse.

UUSI DRAKKAR on ollut tänä kesänä rehunajossa Ajokaksikolla.

Materiaali liikkuu

JOSKININ SIIVITTÄMÄNÄ

J

OSKIN DRAKKAR -vaunu ei työnnä, se ei kippaa, mutta se kuljettaa! Säilörehu, vilja, peruna, juurikas, hake - Drakkar on varsinainen moniosaaja. Uniikki tyhjennys tekee vaunusta soveltuvan lähes kaikelle eloperäiselle materiaalille. Nopeasti katsottuna Drakkar näyttäisi purkavan kuorman kuten puskuvaunu, mutta näin ei kuitenkaan ole. Vaunun pohja on matto, jonka kaksi hydraulimoottoria rullaavat kiepille, ja näin materiaali liikkuu hellävaraisesti maton päällä minkään sitä puristamatta. Etuseinä kulkee mukana omalla moottorilla vedettynä, mutta se ei kuitenkaan työnnä tavaraa. Tämä tekee vaunusta täydellisen monen hellävaraista kuljetusta vaativan materiaalin

14

AGRITEK 2021

kuljetukseen. Tämä yhdistettynä alle minuutin purkuaikaan tekee Drakkarista todella tehokkaan vaunun myös säilörehun ajoon, jos vastaanottokapasiteetti siilolla riittää. Vaunun seinät ovat kevyestä Polyfont-paneelista ja sen avulla vaunun hyötykuorma jää suureksi. Seinässä ja maton rullassa olevat raapijat varmistavan vaunun täydellisen puhdistumisen, jolloin esimerkiksi perunan mukana kulkevaa multaa ei jää ollenkaan vaunuun. Joskin SiloSpace Perinteistä rehuvaunua etsivälle vastauksena on SiloSpace. Jopa 59 m3 tilavuuden vaunuilla rehu saadaan liikkumaan vauhdilla.


Purku on toteutettu ketjukuljettimilla, joita pyöritetään kahden hydraulimoottorin voimin. Kuljettimelle on kaksi nopeutta. Matala alustan rakenne mahdollistaa korkean lavan. Alusta on vakiona jousitettu 2-akselisena mekaanisesti ja 3-akselisena hydraulisesti. Lisäksi kaikkien mallien vetoaisa on jousitettu. SiloSpace on mahdollista varustella juuri sinulle sopivaksi. Mielenkiintoisimmat lisävarusteet käsittävät muun muassa repijäkelat, DUO-COVER peiteverkon, hydrauliset lisälaidat ja paljon muuta! Joskin lannan levityksessä Teollisten lannoitteiden hinnat ovat jyrkässä nousussa. Näin on entistä kannattavampaa hyödyntää tilalla syntyvät ravinteet tarkemmin. Lannan tarkalla levityksellä voidaan ostolannoitteita korvata huomattavasti. Kuivalantavaunuissa yleisin levitysratkaisu ovat pystykelat. Pystykeloilla levityskuvio jää kuitenkin verrattain kapeaksi ja siinä voi olla heittoja. Nykyisin vaihtoehdoksi pystykeloille on alkanut yleistymään vaakakelamalli. Siinä vaakakelat repivät tavaran tasaiseksi, minkä jälkeen se putoaa levityslautasille, jotka hoitavat varsinaisen levityksen. Levityslautasten etuna on selvästi suurempi levitysleveys ja tasaisempi levityskuvio erityisesti pienemmillä levitysmäärillä. Joskin Tornado3 Horizon -vaunussa on kapea runko, järeä levitysvarustus ja suuret renkaat. Kapea runko ei pienennä vaunun tilavuutta, koska se voidaan sijoittaa alemmas ja sen sivut ovat näin selvästi korkeammat kuin leveän vaunun. Tornadon akseli on pulttikiinnitteinen, ja sen paikkaa vaihtamalla saadaan aina täydellinen painojakauma traktorin ja vaunun välillä. Itse levitysvarustus koostuu kahdesta repijäkelasta, jotka hienontavat niille tulevaa materiaalia 300 r/min vauhdilla. Keloilta materiaalia pudotetaan itse levityslautasille, jotka hoitavat tasaisen levityksen 500 r/min nopeudella. Sekä kelojen että lautasten voimansiirto on toteutettu nivelakselien avulla, joten koneessa ei ole kuluvia ketjuja. Levitysmäärän säätö on helppoa Ferti-control 4000 -ohjaimen avulla. Syötä haluttu määrä ohjaimeen, ja ohjain säätää pohjakuljettimen nopeutta ajonopeuden ja takaportin avauman perusteella.

AGRITEK 2021

15


Faresin vastaa kiihtyvään

ITSEKULKEVIEN KYSYNTÄÄN

I

TSEKULKEVIEN mallistoa kuvaa helppokäyttöisyys ja tehokkuus automatisoitujen toimintojen avulla, jotka nykyteknologia mahdollistaa. Tilakokojen suurentuessa tarve itsekulkeville apevaunuilla kasvaa jatkuvasti. Itsekulkevalla säästetään aikaa ja polttoainetta sekä pienennetään hävikkiä. Aikaa voi säästyä jopa 50 % verrattuna hinattavaan apevaunuun. Huomattavasti tarkempi kuormaus säästää hävikissä ja parantaa rehun säilyvyyttä siilossa pitämällä leikatun reunan siistinä. Faresinin itsekulkevat on varustettu luotettavilla FPT-moottoreilla, joista tehokkain on 191 kW tehoinen. Moottorit mahdollistavat pitkän 500:n tai 750-1000:n tunnin huoltovälin, riippuen käytetyistä öljyistä. Itse säiliö on valmistettu S355-teräksestä 8 mm:n seinävahvuudella. Ruuvin ja säiliön muotoilu varmistaa appeen tasaisen sekoituksen parantamalla appeen kiertoa ja nopeuttamalla pystysuuntaista sekoittumista. Lastauspää mahdollistaa koneen täyttä-

FARESIN MALLISTO kattaa itsekulkevat sekoittimet 11 m3 - 33 m3 kokoluokassa ja hinattavat 5 m3 - 46 m3 koossa.

16

AGRITEK 2021

misen ilman ulkopuolista konetta. Faresinin lastauspää on markkinoiden suurin, 800 mm leveä, ja se on varustettu 128 veitsellä. Koneen ohjaamo on tehty kuljettaja mielessä. Kuski viettää ohjaamossa monta tuntia päivässä, joten sen on tärkeää olla monella tapaa mieleinen. Kaikkia toimintoja ohjataan monitoimikäsinojasta. Kaikki näytöt ovat myös hyvin näkyvillä oikealla puolella, ja yhdellä vilkaisulla näkee kaiken tarvittavan tiedon vaa’asta, moottorista sekä kamerasta. NIR-mittaus Faresin tekee yhteistyötä ITPhotonicsin kanssa ja pystyy näin tarjoamaan NIR-mittausta apevaunuihin. Jatkuva appeen mittaus kuormatessa, sekoittaessa ja purkaessa takaa täydellisen homogeenisen seoksen, joka puolestaan mahdollistaa optimaalisen sulavuuden ja tasaisen ravinnon saannin eläimille. Näin kasvut ja tuotokset pysyvät tasaisina ilman riskejä epätasaisen appeen aiheuttamista ongelmista. NIR-mittauksen avulla ape pysyy samanlaisena päivästä toiseen.

Oikea apevaunu on avaintekijä hyvän apeseoksen teossa. Tasainen komponenttien sekoitus on tärkeää, jotta koko karja saa samanlaisen ravinnon. Seoksen tasaisuuden lisäksi apevaunun on tärkeä saada silppu oikeaan mittaan, jotta itse eläin ei voi tehdä lajittelua.

UUTTA AGRITEKILTA


i

Faresin Industries FARESIN INDUSTRIES on vuonna 1973 Sante Faresinin Pohjois-Italiassa Breganzessa perustama yritys, joka on lähes viidenkymmenen vuoden aikana kasvanut yhdeksi johtavaksi seosrehuvaunujen ja kurottajien valmistajaksi Euroopassa. Faresin valmistaa yli 1200 laitetta vuosittain, ja vientiin Italian ulkopuolelle menee lähes 90 % tuotannosta. Faresin Industriesilla on omat maayhtiöt Ranskassa, Saksassa sekä Puolassa, ja myynti muualla maailmassa hoidetaan maahantuojien kautta. Agritek Oy:n ja Faresin Industriesin edustussopimus koskee seosrehuvaunuja. Faresin-seosrehuvaunujen mallisto on erittäin kattava. Itsekulkevat ja -lastaavat mallit ovat rakenteeltaan yksi- tai kaksiruuvisia ja kooltaan 11 - 33 m3. Mallistossa on myös 40 km/h kulkevat mallit. Hinattavia malleja on 38 erilaista, ja mallisto koostuu 1-, 2 -ja 3-ruuvisista pystyruuvimalleista kooltaan 5 - 46 m3 ja 3-ruuvisista vaakaruuvimalleista kooltaan 7 - 17 m3. Faresinin mallistoon kuuluvat myös paikalleen asennettavat sekoitusasemat kooltaan 11 - 46 m3. Faresin Industriesin Suomen myynnistä vastaava myyntipäällikkö Nicolae Manae on tyytyväinen yhteistyön aloittamisesta Agritek Oy:n ja Agritek Oy:n jälleenmyyjien kanssa. ”Suomi on pitkien etäisyyksien maa, ja koko maan kattava Agritek Oy:n palveluverkosto niin laitemyynnin, varaosapalvelun ja huoltoneuvonnan osalta tarjoaa hyvän ja vahvan osaajaverkoston karjatilojen kumppaniksi aperuokintaan. Mallistomme tarjoaa todella vahvan ja edistyksellisen vaunumalliston Suomen vaativiin olosuhteisiin. Suurena valmistajana resurssimme tuotekehitykseen näkyy tuotteissamme, sillä pystymme tarjoamaan innovatiivisia ja pitkäaikaisia ratkaisuja tulevaisuuden tarpeisiin seosrehuvaunujen osalta” Agritek Oy:n myyntipäällikkö Marko Mustonen toteaa: ”On ilo alkaa yhteistyöhön Faresin Industriesin kanssa. Faresin on iso ja vahva, globaalisti toimiva valmistaja, jonka seosrehuvaunumallisto on laaja ja monipuolinen. Mallit soveltuvat erinomaisesti Suomen olosuhteisiin, ja vahvan jälleenmyyjäverkostomme avulla olemme lähellä asiakkaita joka puolella maata.” Mustonen toivottaakin asiakkaat tervetulleiksi tutustumaan Faresin vaunuihin KoneAgria -näyttelyyn, ja näyttelyn jälkeen jälleenmyyjäliikkeissä tapahtuviin esittelyihin”.

AGRITEK 2021

17


Uuden Optum AFS Connect traktorin tärkein elementti on kokonaan uusi entistä tilavampi ohjaamo. Sen myötä kuljettaja saa nauttia markkinoiden hiljaisimmasta, 66 desibelin äänitasosta. Hallintajärjestelmä ja telematiikka ovat kokonaan uutta sukupolvea. AFS Pro 1200 -kosketusnäyttöä voidaan hallita pyöritettävällä kooderilla, ja sen kautta traktorin kokonaisvaltainen hallinta sujuu aivan uudella tavalla.

Optum AFS Connect:

UUSI TRAKTOREIDEN KUNINGAS

O

PTUMIN OHJAAMOSTA on erittäin hyvä näkyvyys joka suuntaan. On jopa ällistyttävää, miten näin suuresta traktorista näkee niin hyvin traktorin etupuolelle. Ja nokkakamera viimeistään luo näkymät katveeseen. Työpäivät ovat usein pitkiä ja syksyllä ilta hämärtyy varhain. Optumin huippukirkkaat LED-työvalot mahdollistavat erinomaisen 360 asteen valaistuksen kuljettajalle ja LED-ajovalot ovat traktorimaailmassa uutta.

18

AGRITEK 2021

Loistava työergonomia Optum AFS Connectissa työergonomia on Case IH:lle ominaisesti erittäin keskeisessä roolissa. Kokonaan uusi Multicontroller-käsinoja on helppokäyttöinen ja miellyttävä. Ajokahvaan on koottu kaikki avaintoiminnot ja kosketusnäytön toimintoja on helppo hallita myös pyöritettävällä kooderilla. Ohjaamon jousitus sekä huipputason matalataajuusjousitettu Dual Motion -istuin kuuluvat Optumin vakiovarusteisiin. Voit valita joko kankaisen tai nahkaisen, ilmastoidun Maximo Evolution-istuimen. Työturvallisuutta on parannettu entisestään


uudistuneella sisäänkäynnillä, jossa keskeisimmässä roolissa ovat uudenlaiset valaistut, helposti puhdistuvat alumiiniset portaat leveiden kaiteiden kera. Ohjaamon mukavuutta on lisätty useilla säilytyslokeroilla, joista monikäyttöisimpänä on apukuljettajan istuimen alla sijaitseva kylmälokero, johon on kätevä sijoittaa työpäivän eväät ja jopa 2 kpl 1,5 litran juomapulloja. Laajasta lisävarustevalikoimasta löytyvät monipuolisen istuinvalikoiman lisäksi eri tasoiset automaattiohjaukset, paineilmalinja sekä lisäkamerat, jotka tekevät Optumista yhden markkinoiden kattavimmilla varusteilla olevista traktoreista. Kokonaan uusi käyttöjärjestelmä Optum on varusteltu uudenlaisella Vision Pro -käyttöjärjestelmällä, jonka olennaisimmat osat ovat uuden sukupolven AFS Pro 1200 -kosketusnäyttö käsinojassa sekä A-pilarin graafinen värinäyttö. AFS Pro 1200 on erittäin selkeä ja monipuolinen värimonitori traktorin kokonaisvaltaiseen hallintaan. Sen avulla pystyy esimerkiksi määrittelemään yksilöllisesti hydrauliikkalohkojen virtauksen määrän tai voi vaikkapa säätää ohjaamon ilmastointia ja audio- ja mediajärjestelmää. Lisäksi siihen voi liittää samalle näytölle jopa 4 kameraa näkyvyyden ja turvallisuuden parantamiseksi. Tärkeä osa uutta käyttöjärjestelmää ovat käyttäjän vapaasti ohjelmoitavat näppäimet, joita on sijoitettu 11 kpl eri puolille käsinojaa, kuten hydrauliikan Joystickiin ja monitoimikahvaan. AFS Connect liitettävyyttä Optum AFS Connect -traktorissa on vakiovarusteena uusin telematiikka. Se mahdollistaa koko tilan viljelytoimenpiteiden tiedonsiirron langattomasti. Viljelijä saa tietokoneelta

traktoriin siirrettyä netin välityksellä eri peltolohkojen tiedot. Lisäksi huoltoverkosto kykenee etäyhteyden välityksellä tarvittaessa tunnistamaan vikakoodit mahdollisen huollon tarpeen ilmaantuessa. Myös ohjelmistojen päivitys onnistuu langasttomasti traktoriin koskematta. Optum AFS Connect -traktorit hyödyntävät automaattista tuottavuuden hallintajärjestelmää (APM). Se auttaa pienentämään polttoaineen kulutusta tarkkailemalla jatkuvasti moottorin kierroksia ja tarvittavaa tehoa. Traktorissa yhdistyvät uusin hallintajärjestelmä, ison traktorin vetoteho, pienemmän traktorin ketteryys ja liitettävyys telematiikan avulla. Kone on suunniteltu nimenomaan Suomen ja Euroopan olosuhteisiin, joissa traktorilta vaaditaan ketteryyttä, vetotehoa ja loistavaa ajettavuutta maantiellä.

Katso myös videolla PUMA-asiakashaastattelu: www.agritek.fi/case-ih/puma_kesäkampanja

AGRITEK 2021

19


Case IH -malliston uutuus on Suomessa syksyllä esiteltävä Farmall 100C. Uusinta Stage 5 teknologiaa hyödyntävä 3,6-litran moottori tuottaa rutkasti vääntöä, mutta on pihi polttoaineelle. Farmall C on tyypilliseen Case IH tapaan ergonominen ja käytännöllinen käsitellä. Se on mukava monitoimikone mille tahansa maatilalle vaikka etukuormaintraktoriksi.

SYYSTARJOUS: UUSI FARMALL 100C - 100 HV

Uusi Farmall C:

52.900 € alv 0 % + toimituskulut

SITKEÄ, KETTERÄ JA MONIKÄYTTÖINEN

F

ARMALL C -MALLISTO hakee vertaistaan luokkansa parhaana kuormaintraktorina pelkästään ketteryytensä ja käsiteltävyytensä vuoksi. Vakiovarusteisiin kuuluu kattoikkuna, joka yhdessä laajakulmaisen etuikkunan kanssa luo kuljettajalle erittäin mainion näkyvyyden. Multicontroller-ohjaimeen vaihdevivun päähän on keskitetty sähkönapeilla pikavaihteen vaihto, vedonvapautin ja nostolaitteen nosto/lasku. Hydraulinen suunnanvaihto on kätevästi ratin alla - kaikki kuormainkäytössä aivan mainiota. Farmall C -traktorin ActiveDrive 2-vaihteisto on samaan aikaan sekä monipuolinen että helppokäyttöinen. Kolmella alueella on neljä vaihdetta, minkä lisäksi käytössä on kaksi pikavaihdetta. Vedonvapautin mahdollistaa alueiden sisällä vaihteiden vaihdon ilman kytkintä. Ilman kytkintä on siis mahdollista vaihtaa 8 vaihdetta.

20

AGRITEK 2021

Kattavasta vakiovarustevalikoimasta löytyy myös 3-nopeuksinen voimanotto. 540E-nopeus on mukava ja taloudellinen kevyessä käytössä, kun moottorin kierrokset pysyvät alempana.


ActiveDrive 8 -vaihteistossa on 8 Powershift-nopeutta kolmella vahvasti päällekkäin limittyvällä alueella. Limityksen ansiosta traktori tarjoaa maksimitehot ja väännöt monipuolisesti erittäin laajoilla nopeusalueilla. Kaksoiskytkimen ansiosta vaihteiden vaihto käy sujuvasti, ja automatiikan ollessa käytössä kuski voi vapauttaa itsensä vaihteiden vaihdosta ja nauttia erittäin sujuvasta kyydistä. SYYSTARJOUS: MAXXUM 125 AD4 - 135/155 HV MAX

Maxxum Actice Drive 8:

69.900 € alv 0 % + toimituskulut

EHDOTONTA ELIITTIÄ

A

INUTLAATUINEN OMINAISUUS Active Drive 8 -vaihteistossa on aktiivikytkin. Aktiivikytkimen ansiosta vauhtia on mahdollista hidastaa vain jarrua painamalla samalla kun traktorissa koko ajan veto päällä. Traktori on myös mahdollista pysäyttää pelkkää jarrua painamalla. Uusi kaksoiskytkin vaihteisto on erittäin tehokas voimanvälittäjä, mistä osoituksena on mm. saksalaisen asiantuntijaorganisaatio DLG:n PowerMix testi. Siinä Maxxum 145 ActiveDrive 8 kulutti peltotyössä polttoainetta jopa 9,5 % vähemmän parhaaseen kilpailijaan verrattuna. Active Drive 8 - uskomatonta käytettävyyttä Aktiivikytkin - mahdollistaa vauhdin hidastamisen ja pysähtymisen vain jarrua painamalla. Älykäs aluevaihto - aluevaihdon yhteydessä traktori valitsee tilanteeseen parhaiten sopivan vaihteen, jolloin kyyti on tasaista ja miellyttävää.

Työergonomia - Case IH on tunnettu loistavasta työergonomiasta, mistä jo käsitteeksi muodostunut käsinoja on hyvä esimerkki. Kaikki oleelliset hallintalaitteet löytyvät kättä liikuttamatta, helposti ja yksinkertaisesti. Tätä osaa kaivata vasta kun sitä on kokeillut, eikä sen jälkeen paluuta entiseen enää ole. Tehokas hydrauliikka - Case IH:n yksi vahvuuksista on hydrauliikan suorituskyky. Maxxum Active Drive 8:ssa on 150 l/min hydrauliikan tuotto ja 7 867 kg takanostolaitteiden nostovoima. Vääntävä ja taloudellinen moottori - Case IH -moottorit tekee FPT - yksi maailman suurimmista moottorivalmistajista. Se tekee myös mm. Ivecon moottorit, minkä ansiosta Case IH -moottoreissa voidaan käyttää paljon testattua ja pitkään kehitettyä teknologiaa. Sen ansiosta Maxxum Active Drive 8 -traktoreiden moottori on erittäin vääntävä, taloudellinen ja luotettava.

Nopeusautomatiikka - Kuljettaja valitsee halutun nopeuden ja traktorin automatiikka pitää huolen lopusta. Ajonopeus säilyy haluttuna ja polttoainetta säästyy. Hiljainen ohjaamo - Case IH:lle tyypillinen hiljainen ohjaamo toistuu myös Maxxum Active Drive 8:ssa. Ohjaamon melutaso on vain 69 db, mikä omalta osaltaan parantaa työhyvinvointia ja työssä jaksamista.

AGRITEK 2021

21


Nyt jos koskaan kannattaa ennakkokauppa! Lisätiedot konemyyjältäsi!

CH7.70 Crossover -leikkuupuimuri tuo uuden toivotun kokoluokan perinteistä tekniikkaa edustavien CX-mallien ja CR-roottoripuimurien väliin. Crossover-konsepti yhdistää New Hollandin kaksoisroottoriteknologian ja perinteisen puimuritekniikan edut huipputason suorituskyvyn saavuttamiseksi. CH7.70 tarjoaa luokkansa parhaan tehokkuuden lisäksi korkealaatuisen viljan ja oljen.

Crossover Harvesting:

PUIMURIMAAILMAN HUIPULLA

C

H7 Crossover -puimuri yksinkertaisesti sanottuna saa paljon aikaiseksi. Kiitos kuuluu sen sisältämälle huipputason teknologialle. Crossover-konsepti tarjoaa roottoripuimurin ja perinteisen tekniikan parhaat puolet yhdistämällä kaksoisroottorin hellävaraisen erottelutekniikan tehokkaaseen irtipuintiin puintikelalla. Kun tähän lisätään erinomainen viljan ja oljen laatu sekä ergonominen kuljettajan ajoympäristö, niin koossa on ainekset tehokkaaseen ja helppoon sadonkorjuuseen. Lisäksi uusi puimurimalli on kotonaan kaikille kasvilajeilla vaihtelevissa olosuhteissa. Se tuottaa tarvitsemaasi monipuolisuutta ja luotettavuutta.

22

AGRITEK 2021

Huippuvarustelua Vakiovarusteita CH7 -puimurissa ovat mm. sähkösäätöiset seulat, pöydän sivukallistus sekä oljen ja ruumenten käsittelyyn Dual Chop™ -olkisilppuri, säädettävä ruumenlevitin ja sähköisesti kauko-ohjattavat ruumenten ohjainpellit. New Hollandin esiohjelmoidut kasvilajikohtaiset asetukset ovat käytettävissä värinäytön kautta, ja asetusten muuttaminen kosketusnäytöstä on helppoa myös puimurin liikkeellä ollessa. Sato- ja kosteusanturit ovat suosittuja lisävarusteita samoin kuin kolme kameraa, tehokas LED-työvalopaketti, automaattiohjaus ja automaattinen ilmastointilaite.


i

Puintitehoa lukujen valossa: CH7-puimurin tärkeät suoritusarvot puhuvat puolestaan.

+25 %

suurempi puinteho kuin perinteisellä teknologialla.

-35 %

vähemmän rikkoutuneita jyviä.

+15 %

enemmän puhdistustehoa.

+10 %

lisää moottoritehoa vs. CX6.90 puimuri.

SMART SIEVE KOMPENSOI RINNETTÄ. Rinnepuintiseulasto lisää seulaston sivuttaisliikettä, jolloin vilja levittyy tasaisesti seulojen päälle, eikä kasaudu alarinteen puolelle. Puhdistuskyky pysyy maksimaalisena.

VARSTASILLAT HELPPO PUHDISTAA JA HUOLTAA. Roottorien kahdeksan irrotettavaa varstasiltaa tekevät puhdistamisesta ja huollosta helppoa. Varstasillan takaosan saa suljettua, millä estetään roskia kuormittamasta seulastoa.

TWIN ROTOR -KAKSOISROOTTORI. 3,45 metriä pitkät ja halkaisijaltaan 542 mm roottorit saavat aikaan markkinoiden suurimman erottelualan 2,9 m2. Tuloksena on aina puhdasta ja laadukasta viljaa. Roottorit siirtävät viljamassan eteenpäin tehokkaasti ja pehmeästi koko roottorin pituudelta, mikä parantaa erotteluprosessia. Roottoriin voi valita kaksi eri nopeutta 400 ja 700 r/min kasvilajin vaatimusten mukaan.

SYÖTTÖ ROOTTOREILLE YLÄKAUTTA. Neliömäisellä olkikelalla on kaksi tärkeää tehtävää. Ensinnäkin se tehostaa erottelua suurikokoisen puintikelan jälkeen ja varmistaa että jokainen jyvä saadan talteen. Toiseksi se varmistaa materiaalin siirtymisen tehokkasati kaksoisroottorille.

SUURI PUINTIKELA. Ensimmäisessä vaiheessa irtipuinti 156 cm leveällä ja halkaisijaltaan 60 cm:n puintikelalla irrottaa jyvät tähkistä hellävaraisesti ja varmasti tiheimmässäkin kasvustossa. Puintikelan nopeutta säädetään uudella järeällä hydraulisella variaattorilla, jonka nopeus on helppo sovittaa optimaaliseksi kasvuston ja pellon mukaan.

AGRITEK 2021

23


Suomen olosuhteisiin suunnitellulla New Holland RB125 -paalainkäärimellä syntyy tiiviitä paaleja ja valmista kerta-ajolla. Koneen rakenne on mitoitettu tehokkaaseen urakointityöhön, ja isot renkaat 560/45R22.5 varmistavat kantavuuden kosteammissa oloissa.

ENNAKKOHINTAAN

75.900 € 15.12.2021 asti, alv 0 %

PAALAUSTEHOA SUOMEN OLOIHIN

P

AALAINTA HALLITAAN joko traktorin omalta ISOBUS-näytöltä tai vakiovarusteisiin kuuluvalta erilliseltä Intelliview-värinäytöltä selkeiden kuvakkeiden ohjaamana. Myös paalin tiiviyden säätö käy kätevästi monitorista kosketusnäytön avulla. Käytön mukavuus on muutenkin monella kaikilla tavoin sujuvaa.

24

AGRITEK 2021

Leveä noukin Urakointikäyttöön suunnitellusta rakenteesta ovat esimerkkeinä paalikammion telojen liukulaakerit sekä vahvistetut telat ja käyttöketjut. Noukin on 230 cm leveä ja siinä on käsittelyä helpottavat kääntyvät pyörät. Käytön ja hallinnan mukavuutta Käytön mukavuus on monella tapaa huippuluokkaa ja tukkeutumien selvittäminen sujuvaa. Roottorissa on hydraulisesti avattava pohjaluukku, ja noukin sekä roottori voidaan kytkeä hydraulisesti pois käytöstä mahdollisten tukkeutumien avaamiseksi. Myös koneen huoltaminen ja ylläpito on otettu huomioon. Tilava muovirullakotelo ja kääntyvät rullatelineet lisäävät varastotilaa ja helpottavat rullien käsittelyä. Tukevat sivusuojukset on helppo avata.Keskusvoitelu sekä automaattirasvari ovat vakiovarusteina.


FR-ajosilppureilla

UUTTA VAUHTIA REHUNTEKOON

V

OIDAAN OIKEUTETUSTI SANOA hakkurin olevan ajosilppurin sydän. New Holland FR on tunnettu suuresta halkaisijaltaan 710 mm hakkurista, jolla on leveyttä kunnioitettavat 900 mm. Painava hakkuri säästää polttoainetta, ja siksi New Hollandin hakkurilla on painoa peräti 780 kg. Rehun kulun hakkurille varmistavat 860 mm leveät syöttörullat. FR-ajosilppurin hakkuri on ns. V-tyyppiä, jossa terät on sijoitettu kahdelle riville. Hakkureita on saatavana viittä eri vaihtoehtoa, ja jyvämurskaimen käyttöönotto käy muutamassa minuutissa. Voimansiirtolinja hakkurille on suora ja selkeä. Mallista riippuen hakkuri saa voimansa joko 7- tai 9-uraisella moniurahihnalla.

Eri terämäärillä silpunpituus vaihtelee 3-88 mm välillä, joten säätöalue on laaja eri tarkoituksiin. Terien teroitus tapahtuu IntelliView-näytön kautta. Terät voi teroittaa myös hakkuria peruuttamalla, jolloin terän muoto pysyy pidempään oikeana. Teroituksen jälkeen vastaterän oikea säätö hoidetaan myös värinäytöltä ohjaamosta. Myös puhaltimella olennainen merkitys Hakkurin lisäksi puhaltimen toiminnalla on oleellinen merkitys rehun eteenpäin viemiseksi torvelle. New Hollandin ajosilppureissa puhallin on sijoitettu hakkurin läheisyyteen ja leveällä 780 mm:n puhaltimella rehu saa kovaa kyytiä. Tyhjennyskorkeus on jopa 6,4 m ja torven kääntösäde 210 astetta.

Kysy edullinen ennakkokaupan tarjous 15.12.2021 mennessä!

New Hollandille on kertynyt ajosilppureiden valmistamisesta jo yli 50 vuoden kokemus. Se näkyy hakkurin koossa ja kiihdytinkelan sijoituksessa välittömästi hakkurin taakse. Rakenne varmistaa erinomaisen puhallustehon ja raskaimmankin rehusilpun puhalluksen. Valittava on viisi mallia, joiden moottorien tilavuudet ovat 12,9-20 l ja tehot 476-911 hv.

AGRITEK 2021

25


T5 ja T6-traktoreiden Dynamic Command -vaihteisto edustaa alansa uusinta tekniikkaa. Vaihteiston rakenne on kaksoiskytkintekniikan ansiosta hämmästyttävän suoraviivainen. Siitä on etuna mainio hyötysuhde, joka on lähes mekaanisen voimansiirron luokkaa. Omaisuuksissa ei silti jäädä juurikaan jälkeen kalliimmista portaattomista ratkaisuista.

Dynamic Command

NH T6.180 EC - 6-SYLINTERINEN SUOSIKKIMALLI SOPUHINTAAN!

79.900 €

VAIHTEISTO AIKAANSA EDELLÄ alv 0 %

D

YNAMIC COMMAND on periaatteeltaan 8-portainen Powershift-vaihteisto, jossa on lisäksi kolme sähköisesti valittavaa aluevaihdetta. Vaihteisto perustuu kaksoiskytkimeen, joiden avulla Powershift-vaihteet kytketään. Neljä paritonta vaihdetta ja yksi monilevykytkin on sijoitettu yläakselille ja neljä parillista vaihdetta sekä toinen monilevykytkin ala-akselille, minkä lisäksi vaihteiston edessä hydraulinen suunnanvaihtaja. Voima kytketään monilevykytkimien avulla vaihteelta toiselle saumattomasti, koska seuraava vaihde on jo kytkettynä ja käyttövalmiina.Kahdeksan Powershit-vaihteen ansiota kolmen alueen välillä täytyy vaihtaa harvoin, ja tärkein B-alue kattaa nopeudet 4,0-17,2 km/h, joilla hoituvat käytännössä kaikki tavalliset peltotyöt. Dynamic Command -vaihteistossa on lukuisia käyttöä helpottavia ominaisuuksia, joista monet voi antaa nykyaikaisen automatiikan hodeittavaksi. Dynaaminen StartStop - korvaamaton ominaisuus mm. etukuormaintyössä. Jarrupoljinta painettaessa traktori hidastaa ja pysähtyy ilman. Kun kuljettaja vapauttaa jarrupolkimen,

26

AGRITEK 2021

niin traktori lähtee taas liikkeelle. Pelto- ja maantieauotmatiikka huolehtii vaihtamisesta perustuen säädettäviin rajakierroksiin. Kuljettaja voi valita työtehtävän perusteella paljonko moottorin kierrokset saavat laskea ennen vaihtamista. Nopeaa maantieajoa varten riittää, että kuljettaja painaa kaasupolkimen pohjaan. Sen jälkeen traktori vaihtaa pienemmälle parhaan kiihtyvyyden saavuttamiseksi. Lisävarusteena saatavalla GSM II -nopeusautomatiikalla valitaan rullasta haluttu ajonopeus, ja traktorin automatiikka pitää huolen lopusta. Automatiikka säätää vaihtamista ja moottorin kierroksia niin, että ajonopeus säilyy haluttuna. Ajovivusta on helppo säätää vauhtia tilanteen mukaan, ja kahden muistipaikan nopeuksiin voi palata Cruise-napista.


Syksyllä esiteltävässä T7.315 PLM Connect traktorissa on valmiina telematiikka, eli uuden sukupolven liitettävyys ja seuranta sekä koneen sijainnille että tärkeimmille teknisille parametreille. Lisäksi diagnostiikka ja ohjelmistojen päivitys pystytään hoitamaan netin kautta ilman, että koneeseen tarvitsee koskea.

Syksyn suuri uutuus:

T7.315 PLM CONNECT

N

EW HOLLAND -TRAKTORIMALLISTO uusiutuu isossa päässä loppuvuoden aikana merkittävästi, kun tehdas esittelee uuden T7.315 PLM Connect -traktorin. Tärkein uudistus koskee entistä tilavampaa ja hiljaisempaa ohjaamoa. Käytännössä traktorin koko käyttö- ja hallintajärjestelmä on uutta sukupolvea, mistä esimerkkinä IntelliView 12 -monitori ja ratin keskelle siirretty graafinen näyttö. Uusi käsinoja, monitoimiohjain ja värimonitorit T7 HD traktorissa kuljettajan kannalta tärkein elementti on kokonaan uusittu käsinoja sekä monitoimiohjain. Käsinojaan on integroitu uuden sukupolven kosketusnäyttö Intelliview 12. Sen uudet automaailmasta tutut ominaisuudet tekevät ajamisesta ja koko traktorin hallinnasta entistä nautittavampaa. Hallintapaneeleissa on 11 kpl ohjelmoitavia ja selkeästi numeroituja näppäimiä, joihin kuljettaja pystyy itse valitsemaan haluamansa toiminnot värimonitorin kautta.

AGRITEK 2021

27


Kysy tarjous myös automaattiohjauksesta!

TOP RTK TARKKUUSVERKKO TÄYDELLISEEN TÄSMÄVILJELYYN

TOP RTK on Euroopan laajuinen satelliittipaikannuksen korjaussignaali, jonka Agritek on tuonut Suomen markkinoille. Sen avulla paikannuksen tarkkuus on jopa 1,5 cm, minkä lisäksi RTKsignaalilla ajolinjat ovat toistettavissa vuodesta toiseen samoille paikoille. Signaali on saatavissa RTK-valmiudella varustettuihin traktoreihin merkkiin katsomatta.

i Miksi valita TOP RTK tarkkuusverkko?

TUOTTAVUUS

TALOUDELLISUUS

TEHOKKUUS

MUKAVUUS

28

AGRITEK 2021

SYYSTARJOUS - 12 KK LISENSSI

650 €

alv 0 %. Tarjous voimassa 31.12.2021 asti.

Lue lisää ja liity netissä tai jälleenmyyjällä:

www.agritek.fi/top-rtk


Ambra- ja Akcela -öljyt

OLISIKO AIKA OTTAA KATSE ETEENPÄIN?

-15 %

alennuksella loka- ja marraskuun aikana tehtyihin syyshuoltovarauksiin. Lisäksi tarjoamme 200 litran tynnyrit rahtivapaasti kotiin toimitettuna.

Valmistaudu jo nyt tulevaan kauteen ja varaa syyshuolto koneellesi ajoissa.

SADONKORJUU ON OHI ja rauhalliset talvikuukaudet ovat täällä. Tämä on paras aika varmistaa, että koneesi ovat valmiina tulevalle kaudelle parhaassa mahdollisessa kunnossa. Varaamalla syyshuollon valtuutetusta New Hollandtai Case IH -huoltopisteestä varmistat, että koneesi ovat osaavissa käsissä ja ne ovat valmiina huippukunnossa seuraavan kasvukauden haasteisiin.

Agritekin kanta-asiakkaana saat 15 % alennuksen kaikista syyshuolloissa tarvittavista alkuperäisistä CNH:n huoltoja varaosista.

i

Et ehkä tiennyt tätä, mutta... HUOLTOJEN LAIMINLYÖNTI voi johtaa jopa 15 % normaalia suurempaan polttoaineenkulutukseen tai pahimmissa tapauksissa erittäin kalliisiin korjauksiin. Esimerkiksi huonolaatuinen polttoainesuodatin voi aiheuttaa merkittäviä vaurioita polttoainejärjestelmässä, jos se ei kykene erottelemaan polttoaineen mukaan joutunutta vettä. Huolellinen ja ammattitaitoinen huoltopalvelu ja alkuperäisvaraosien käyttö varmistavat traktorisi pitkän käyttöiän, huippuluokan suorituskyvyn sekä parhaan mahdollisen polttoainetalouden.

AGRITEK 2021

29


Alkuperäiset osat pitävät aurasi

KVERNELANDINA Pidä Kverneland-aurasi ja -muokkauskoneesi yhtä hyvinä kuin ne hankkiessasi olivat. Alkuperäiset Kverneland-kulutusosat sopivat varmasti ja toimivat kaikissa olosuhteissa juuri kuten suunnittelija on tarkoittanut. Laadukkaat Kverneland-alkuperäisosat löydät jälleenmyyjiltäsi sekä nettikaupasta:

SHOP.AGRITEK.FI

Käännettävä kärki oikea/vasen pultteineen

9,60 €

184,90 €

Vannas 14/16”, oikea/vasen

46,90 €

Kiekkoleikkuri 18”

63,90 €

Maapuoli pitkä

Siipi nro 28 oikea/vasen

Ojasvarren kulutuslevy

28 €

48,90 €

Maapuoli lyhyt

40,90 €

Jousipakka HD täydellinen

385,50 €

Hanhenjalkaterä 24 cm pultteineen

37,90 €

Terä Turbo II pultteineen

12,30 €

Hinnat alv 0 % + toimituskulut

Norjassa valmistettu vaativiin olosuhteisiin

PUREVAA PITOA

NORJALAINEN NOSTED KJETTING on maailmanlaajuisesti tunnettu ketjuvalmistaja, jonka Trygg-ketjut ovat huippulaadukkaita. Ketjut valmistetaan erikoisteräksestä ja ne on karkaistu käyttötarkoitukseensa täydellisesti sopiviksi. Kattavasta tuotevalikoimasta löydät vaihtoehdot niin traktoreihin kuin kuorma-autoihin, mönkijöihin, trukkeihin tai vaikkapa maastoautoihinkin. Tutustu tuotevalikoimaan ja löydä lähin jälleenmyyjäsi www.agritek.fi tai osta suoraan verkkokaupasta shop.agritek.fi

30

AGRITEK 2021


M A A N

K AT TAV I N

H U O LT O V E R KO S T O

PALVELUKSESSASI

Agritekilla on koko Suomen kattava harvinaisen laaja sopimushuoltajien verkosto. Moni huoltoliike on työskennellyt Agritekin koneiden parissa jo vuosikausien ajan. Suuren konekannan tuoma kokemus on ylivertainen moneen muuhun merkkiin verrattuna. Alavus Asikkala Enontekiö Forssa Hamina Honkajoki Honkajoki Huittinen Huittinen Hämeenlinna Iisalmi Iisalmi Ikaalinen Joensuu Joensuu Joutsa Jyväskylä Jämijärvi Kajaani Kangasala Kannonkoski Karjaa Karstula Kauhajoki Kempele Keuruu Kokkola Kouvola Kouvola Kouvola Kruunupyy Kruunupyy Kuhmo Kuopio Kuortane Lahti Lahti Laitila Lappeenranta Lappeenranta Lappeenranta Lievestuote Lohja Lohja Loimaa

Kimmon Konepaja Oy Myllytie Jari Joen Safari ja Kone T:mi Konehuolto P. Perälä Metsäkylän Autometalli Konehuolto Jorma Yliluoma VV-Traktori Suomen Konehuolto Ahotaito Oy Hämeen Traktorihuolto Oy LH-Osa Oy Niiralanniemen Konekorjaamo J Sonninen Konehuolto Kalevi Koivuniemi LH-Osa Oy Pule Korjauspalvelu Ky Konekorjaamo ja -huolto Hauvala KS Huoltopalvelu Oy Konehuolto Markku Kujala Konehuolto Oikarinen Oy Juha Turtio Korjauspalvelu Kauppinen Traktorihuolto-Traktorservice Löfberg Konekorjaus ja Huolto Markus Sekki Konehuolto A. Rantee Ky Haka Center Oy Tune-Auto Oy J Björklunds Maskinservice Ab Traktorihuolto Reino Rantanen Konehuolto L. Kemppinen Tarmon Monitoimipaja J Björklunds Maskinservice Ab Patrick Forsbacka Kainuun Konekorjaamo LH-Osa Oy Kuortaneen Korjaus- ja Asennuspalvelu Agriservice Finland Raskor Oy Maatalouskonehuolto Sillantaka Oy Huolto-Särkkä Oy Konehuolto M. Helkala Lappeenrannan Työkonehuolto Oy Traktori- Ja Konehuolto Ari Hokkanen Konehuolto J. Heinonen Konehuolto Mikko Norja Loimaan Koneko Ky

040 540 2913 0400 256 760 040 820 9308 0400 885 499 0400 657 617 044 563 1780 0400 266 412 050 322 3353 040 589 8088 03-6161 601 020 7439943 040 506 1507 050 558 8799 020 7439960 0400 173 244 0400 275 171 0400 918 542 0400 331 104 020 712 0320 050 431 7673 0400 203 337 0400 201 970 040 190 3815 040 528 3832 040 822 3876 040 868 0249 040 672 7517 0400 252 616 0400 552013 050 5454 812 050 548 9751 0400 261 398 045 639 7657 020 743 9930 06-525 7316 0500 941 387 050 415 5200 050 567 6533 0400 347 906 0500 326 293 0400 660 542 0400 202 750 050 555 8654 050 494 5017 0400 785 295

Loimaa Loimaa Mariehamn Masku Maxmo Mikkeli Niemisjärvi Nilsiä Nivala Nummela Nurmes Närpiö Orivesi Parikkala Pello Pihtipudas Pori Pudasjärvi Pylkönmäki Pörtom Ranua Rauma Salo Salo Salo Salo Sastamala Sastamala Savonlinna Seinäjoki Seinäjoki Sodankylä Tarvasjoki Tornio Turku Veteli Veteli Viitasaari Vikby Ylivieska Äänekoski

Loimihuolto Oy NH Konehuolto Jouko Tuura Sigges Verkstad Konehuolto Veikko Äikäs Eklunds Traktorservice Ab Etukone Oy Konemyynti K Kauppinen Oy Syvärin Konehuolto Ky Eskolan Korjaamo Maskinservice B. Lindqvist Nurmeksen Konehuolto Ky Närpes Bilcentral Ay Konehuolto Tauno Ahonen Ky Auto- Ja Konekorjaus Kokkonen Ky Lakkapään Kone Ja Auto Oy Jaires Steel Oy FA-Työkonehuolto Oy Koskitraktori Oy Konehuolto Alpo Kytönen Pörtom Bil och Traktor Team Takkisuo Ky Konehuolto J. Kartano Haapakorven Paja Salon HL-huolto Oy Salon Konehuolto Oksanen Oy Salon Traktorikone Oy Maatalouskonekorjaamo Hiedanniemi Tyrvään Autokorjaamo Ky Punkaharjun AM-Asennus Oy E-P:n Kone ja Tarvike Seinäjoen Konerengas Oy Huoltopalvelu M. Saraniemi Aalteko Oy LP Lakkapää Oy RL-Traktorikone Oy Vetelin Auto- ja Konehuolto Patanan Metallitekniikka Oy Viita-Kone Oy Ken-Trak Service Haka Center Oy Konehuolto Pasi Saaristo

010 5045 120 0400 987 286 0400 229 245 0400 530 247 050 554 7907 0440 321 731 040 530 6253 0400 273 290 0400 283 606 050 522 1060 013-461 870 040 166 0200 040 526 1761 0500 803 969 0400 292 071 040 845 9444 0500 125 669 040 481 4711 0400 600 202 0500 560 974 040 529 0264 044 533 4498 0500 346 822 0400 225 638 0400 533 405 0400 472 563 0500 755 994 0400 231 638 0207 434 840 050 567 4228 06-421 7352 0400 846 718 044 544 7110 010 7557 261 020 746 6705 040 503 0448 040 514 3935 050 376 5957 050 554 7907 044 774 3017 040 583 1128

Tarkemmat yhteystiedot ja koko verkoston kartta: www.agritek.fi

AGRITEK 2021

31


Myyntiverkostomme läpi Suomen: HONKAJOKI: VV-Traktori, Jukka Vanhahonko 040 300 8504 (konemyynti), 02-529 9333 (varaosat) HUITTINEN: Suomen Konehuolto 050 322 3353 (varaosat) HÄMEENLINNA: Hämeen Traktori, Olli Räsänen 0400 483 902 (konemyynti), Hämeen Traktorihuolto 03-616 1601 (varaosat) IISALMI: LH-Osa, Jouni Kämäräinen 0400 651 502 (konemyynti), 020 743 9969 (varaosat) JOENSUU: LH-Osa, Janne Rissanen 040 486 0702 (konemyynti), 020 743 9960 (varaosat) JYVÄSKYLÄ: Jyväs-Maatalous 0400 164 715 (varaosat) KAJAANI: Konehuolto Oikarinen 020 712 0320 (varaosat) KOKKOLA: Christoffer Backlund 050 350 0686, Rasmus Backlund 050 913 2200, Krister Backlund 0500234310 (konemyynti), Inter-Osat Oy 06 832 6100 (varaosat) KOUVOLA: Ismo Lindell Oy, Miko Laaksonen 050 475 3886 (konemyynti), Aleksi Koso 050 352 2369 (varaosat) KUOPIO: LH-Osa, Janne Rissanen 040 486 0702 (konemyynti), 020 743 9930 (varaosat) LAHTI: Maatalous Meriläinen, Risto Kanninen 044 784 4488 (Case IH, NH), CN Keskus 040 597 3737 (varaosat), Raskor Oy 040 731 7202 (varaosat) LAPPFJÄRD: Rosenbacks Butik, Nicklas Träskvik (työkoneet) 040 711 2062 LAPPEENRANTA: Ismo Lindell Oy, Jere Kuismin 044 780 4340 (konemyynti), 050 501 1625 (varaosat) LOHJA: Karjaan Rauta Oy, Janne Norva 044 770 5511 (konemyynti), 044 778 8179 (varaosat) LOIMAA: Loimitraktori, Timo Hulmi 0400 126 869, Seppo Lindstén (konemyynti) 0400 863 359, Loimihuolto 010 504 5122 (varaosat) MARIEHAMN: Sigges Verkstad, Fredrik Lindeman 045 731 34 245, 018-22 254 (varaosat) MIKKELI-SAVONLINNA: Etukone, Eero Immonen 0440 321 732, Timo Piispa 0440 321 779, Matti Gröhn 0440 321 761 (konemyynti), 0440 321 730 (varaosat) NIEMISJÄRVI: Konemyynti Kari Kauppinen 0500 343 515 (konemyynti), 040 530 6253 (varaosat) OULU: Haka Center, Ismo Rosenberg 0400 872 550, Jari Kennilä 050 526 1591, Kalle Piirainen 040 779 1454 (konemyynti), 040 568 1200 (varaosat) PORI: VV-Traktori Jukka Vanhahonko 040 300 8504 (konemyynti), 02-529 9333 (varaosat) PORVOO: Maatalous Meriläinen, Jukka Käki 050 374 6031 (Case IH, NH) ROVANIEMI: Lakkapää, Henrik Eero 050 389 0820 (konemyynti), Ari Puhakka 050 403 0055 (työkoneet), 050 410 6793 (varaosat) SEINÄJOKI E: E-P:n Kone ja Tarvike, Seppo Rajahalme 0400 366 252, Timo Rajahalme 0400 260 047, Marko Rajahalme 0400 260 048 (konemyynti), 06-4289 000 (varaosat) SEINÄJOKI P: Seinäjoen Konerengas, Tuukka Kauppinen 0400 625 611, Jukka Holappa 040 500 8164, KOKKOLA Isto Kumpu-Huhtala 040 739 6000 (konemyynti), 06-421 7450 (varaosat) TAMPERE: E-P:n Kone ja Tarvike, Marko Rajahalme 0400 260 048, Seppo Rajahalme 0400 366 252, VAASA Timo Rajahalme 0400 260 047 (konemyynti), 040 687 4562 (varaosat) SEINÄJOKI P SEINÄJOKI E TORNIO: LP Lakkapää Oy, Henrik Eero 050 389 0820 (konemyynti), Matti Mustajärvi 0500 697 564 (työkoneet), 050 410 6793 (varaosat) LAPPFJÄRD TURKU: RL-Traktorikone, Joel Lindvall, 050 4334 945, Mika Tuominen (konemyynti) 020 7466 708, HONKAJOKI 020 746 6704 (varaosat) VAASA: Ken-Trak Parts 050 326 7575 (varaosat) VIITASAARI: Ossi Leskinen 0400 243 036 (konemyynti), 050 376 5957 (varaosat) PORI YLIVIESKA: Haka Center, Markku Hannola 040 832 0300, Kalle Piirainen 040 779 1454 (konemyynti), 040 843 6829 (varaosat)

ROVANIEMI

TORNIO

OULU

YLIVIESKA KAJAANI

IISALMI

VIITASAARI KUOPIO

NIEMISJÄRVI JYVÄSKYLÄ SAVONLINNA

LAPPEENRANTA HÄMEENLINNA

KONEE T

MA ATALOU TEEN

www.facebook.com/agritek

LAHTI KOUVOLA

LOIMAA TURKU

PORVOO LOHJA

MARIEHAMN

KA IKKI

MIKKELI

TAMPERE

HUITTINEN

Tarkemmat yhteystiedot netissä: www.agritek.fi/yhteystiedot

SAM AN

JOENSUU

K ATON

A LTA

WWW.AGRITEK.FI

Profile for SGN Group

Agritek koneliite syksy 2021  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded