Page 1

Novetats a la mediateca del SE del Solsonès. Curs 2014-15 Les profs Martin-Laval, Pierre-François; [director] 431 PRO Amb un 12% aprovats al Batxillerat , l'Institut Jules Ferry és el pitjor de tota França. L'inspector de l'acadèmia, desesperat, segueix el consell del seu adjunt. Aquest proposa reclutar un equip nou de professors segons la fórmula: a pitjors alumnes , professors Pitjors. eso; alumnat; Durada: 1 hora 25 minuts. Format dvd. Subtitulada en francès per a sords.

.............................................................................................. Un cuento francés Jaoui, Agnés; [director] 431 CUE Una sofisticada comèdia d'una princesa i tots els prínceps blaus. Hi havia una vegada una noia que creia en el gran amor, en els signes, i en la destinació; una dona que somiava amb ser actriu i esperava aconseguir-ho algun dia. Un jove que creia en el seu talent de compositor però que no creia molt en si mateix; un home que no creia en res fins el dia en què una vident li va donar la data de la seva mort i llavors, al seu pesar, es va posar a creure en això. eso; batxillerat; alumnat; Durada: 1 hora 47 minuts. Format dvd. Subtitulada en castellà.

.............................................................................................. Nos étoiles contraires Boone, Josh; [direcció] 431 ETO Hazel Grace i Gus són dos adolescents peculiars, que comparteixen un humor devastador i el menyspreu per les convencions. La seva relació és en si inusual, des que es van conèixer i es van enamorar en un grup de suport per a pacients amb càncer. eso; batxillerat; alumnat; Durada: 120 hores 5 minuts. Format dvd.

..............................................................................................


Las vidas de Grace Cretton, Destin Daniel; [director] 791.43 VID Grace treballa com a supervisora en un centre d'acollida per adolescents en situació de vulnerabilitat. Quan ingressa al centre Jayden, una noia intel·ligent i rebel, Grace descobreix que no pot seguir donant l'esquena als problemes propis que arrossega des de la seva pròpia infància, que estan afectant tant a la relació amb la seva parella com a la seva vida laboral. batxillerat; fp; alumnat; Durada: 1 hora 31 minuts. Format dvd. Subtitulada en castellà, català i euskera.

.............................................................................................. Hunger Games: L'embrasement Lawrence, Francis; [director] 431 HUN Katniss Everdeen torna a casa sana i estàlvia després de guanyar els 74è Jocs de la Fam anuals. Participar significa deixar enrere família i amics i fer el “Tour de la Victòria” pels diferents districtes. Al llarg del camí, Katniss s'adona que s'està gestant una rebel•lió, però en el Capitoli tot segueix sota control: el President Snow organitza els 75è Jocs de la Fam (El Vassallatge), una competició que canviarà Panem per sempre. eso; alumnat; Durada: 120 hores 20 minuts. Format dvd. Subtitulada en francès. Codificada per a sords.

.............................................................................................. Coeducar a l'escola infantil. Sexualitat, amistat i sentiments. Iturbe, Xavier 613.88 ITU El llibre presenta múltiples reflexions entre ensenyants d'educació infantil i primària que es pregunten com han d'actuar davant les nombroses manifestacions eròtiques o sexuals de nens i nens. És, per tant, un llibre que sorgeix de la pràctica i que se situa en el dia a dia de l'aula. El manual presenta quatre parts on s'aprofundeix en les característiques definitòries de la sexualitat infantil, les seves conductes més peculiars, els seus desitjos i sentiments naixents.També és una proposta didàctica que inclou competències, objectius, continguts i activitats que cada ensenyant pot concretar a l'aula. La part final es dedica a la participació i formació de familiars com a agents fonamentals en la posada en marxa del projecte de coeducació sexual entre nenes i nens.

..............................................................................................


El autismo, un reto para la colaboración entre clínicos y pedagogos Monseny Bonifasi, Josep; [Coordinador]; Marín Segura, Yolanda; 371.4 MAR Encara que el psicoanàlisi i l'educació pertanyin a discursos diferents, la col•laboració entre tots dos se'ns ha anat presentant com alguna cosa enriquidora i necessària per al tracte amb pacients o alumnes de les escoles i instituts. És molt possible que sigui precisament amb l'autisme que aquesta col•laboració entre clínics i pedagogs esdevingui indispensable. No és suficient un bon enfocament pedagògic, una bona estratègia a l'aula, ja sigui d'educació especial o ordinària; el nen autista demana ser estructurat, apaivagat, ordenat en la seva angoixa i això es fa des de la clínica i sense això el nen no pot aprendre. Proposem vuit capítols per a aquest llibre. El repte té un punt de partida comú: posem la mirada i l'escolta en el que ens diu l'autista, a l'aula o en la consulta. L'entorn familiar, social, escolar,... del nen autista forma part d'aquesta mirada i influeix en el nostre treball; per això, alguns dels nostres articles posen més l'accent en institucions o marcs més amplis. D'altra banda, però amb la mateixa intenció d'escoltar el que ens diu l'autista, apareixen comentaris i anàlisis diverses en cadascun dels capítols, dels autors que han escrit i publicat les seves experiències amb l'autisme; són biografies explicades per autistes que ens obren algunes portes en el nostre procés d'aprenentatge. ed. especial; professorat; Durada:. Té 146 pàgines. Col·lecció "Horsorio monográficos, 6"

.............................................................................................. Érem som serem: història d'una guerra Escola Arrels Solsona 9(46.71) ERE Representació (el dia 6 de juny de 2014) dels fets de 1714 al Teatre Comarcal de Solsona i desfilada de Miquelets i Coronela pels carrers de Solsona mitja hora abans de cada representació a càrrec dels alumnes de Cicle Superior de l’Escola Arrels de Solsona. Al final del dvd podem veure el making-of de tots el preparatius i assajos. ed. primària; alumnat; famílies; Durada: 1 hora 20 minuts. Format dvd.

..............................................................................................


Dóna'm la teva mirada. Breil, Xavier; [producció]; Roger, Dídac; [realització]; Brull, Àlex; [presentació]; Breil, Elisabeth; [grafisme]; Josep-Deó, Frances; [coordinació]; 791.4(07) DON Aquest és un material multimèdia, flexible i innovador que explica de manera senzilla i entretinguda els fonaments i secrets bàsics del llenguatge audiovisual, amb explicacions teòriques, demostracions pràctiques en escenaris reals i exemples de grans obres de la història del cinema però també de la televisió actual. Està estructurat a partir dels conceptes essencials: enquadrament, tipus de pla, moviments de càmera, punt de vista, muntatge, il·luminació i so. Adreçada a docents i estudiants interessats en entendre millor el món del cinema i la televisió. eso; batxillerat; fp; alumnat; Durada: 1 hora 20 minuts. Té una durada de 80 minuts. Acompanyada d'una Guía Didàctica

.............................................................................................. En un lugar del Planeta. Las andanzas de un caballero sin fronteras en el siglo XXI. Cesar Borregón (director) 91(8) LUG Don Quixot reapareix al nostre segle XXI i encara bateguen els seus ideals i el seu esperit generós. Els passos de l'heroi el menen a Llatinoamèrica, on coneix vides i cultura dels nens i nenes del Perú. S'hi tracten temes com el canvi climàtic, l'educació i les migracions. ed. primària; alumnat; professorat; Durada: 34 minuts.

.............................................................................................. Zona Reyna, la educación en manos del pueblo Educación Sin Fronteras 371.3 EDU El vídeo mostra la tasca que Educació Sense Fronteres fa al Departament del Quiché, a Guatemala. Aquesta zona compta amb una població majoritàriament Maia i en situació de pobresa extrema. El programa educatiu de formació de docents per atendre les necessitats de la població infantil i juvenil i facilitar una educació bilingüe (espanyol-maia) adaptada al seu context sociocultural. altres; professorat; Durada: 16 minuts 09 segons.

..............................................................................................


Rainbow Van Beurden, Elise; Fenwick, Tony; Sanders, Sue; Van Dam, Ad 441 RAI Proposta de materials audiovisuals enmarcats dins del projecte Rainbow (Rights against intolerance building an open-minded world) i que consta de 9 pel·lícules sobre lesbianes, gais, bisexuals y transsexual per a alumnat d'entre 6 i 16 anys. Pel·lícules que posen en entredit els estereotips sobres les persones LGBT i que ajuden al docent a la seva tasca de trencant prejudicis i treballant per a la diversitat. El material també proposa conté una guia didàctica amb activitats a realitzar amb l'alumnat amb cadascuna de les pel·lícules. primària; eso; batxillerat; formació professional; tutoria; alumnat; famílies; professorat; Durada:. DVD amb 9 pel·lícules amb guia didàctica. Les pel·lícules amb banda sonora estan en anglès amb subtítols en diferents llengües entre elles l'espanyol.

.............................................................................................. Rio Saldanha, Carlos; [direcció] 791.43 RIO En Blu, un ingenu guacamai que no sap volar creu que és l’últim exemplar de la seva espècie. Però a Rio de Janeiro hi viu la Perla, una alegre guacamai que ha d’esdevenir la parella ideal per a Blu. La pel•lícula ens explica les divertides aventures que viurà en Blu en la recerca de l’amistat i l’amor. parvulari; ed. primària; tutoria; alumnat; Durada: 1 hora 32 minuts. Possibilitat d'emprar subtítols en castellà, anglès o italià.

.............................................................................................. Epic: el mundo secreto Wedge, Chris [director] 791.43 EPI Quan l'adolescent Mary Katherine se'n va a viure amb el seu pare, un professor esbojarrat,de sobte es veu transportada a un misteriós i secret món al bosc. Allí es reclutada per un esperit de la naturalesa, la Reina Tara, per ajudar als "homes fulla" a salvar els boscos de guerrers malvats. parvulari; ed. primària; tutoria; alumnat; famílies; Durada: 1 hora 38 minuts. Format DVD. Subtítols en castellà, anglès i turc.

..............................................................................................


Space Jam Pytka, Joe 791.43 SPA Els Nerdlucks, un grup de petits extraterrestres, han arribat a Looney Land per segrestar en Bugs Bunny i els seus amics amb la finalitat de convertir-los en la més gran atracció del seu Parc d'Atraccions. Bugs Bunny els repta a un partit de bàsquet de manera que si el guanyen es quedaran a Looney Land, però si el perden, aniran per sempre al parc d'atraccions de Moron Mountain. Donada la reduïda mida dels extraterrestres, el partit sembla guanyat. Però els Nerdlucks tenen una arma secreta, són capaços d'apoderar-se de les qualitats dels millors jugadors de bàsquet de la NBA, convertint-se en supermonstres. Així que els Looney necessiten ajuda i decideixen recórrer al millor jugador de bàsquet del món, Michael Jordan. Durada: 84 minuts. Té una durada de 84 minuts. Combina imatges reals amb dibuixos animats.

.............................................................................................. La ladrona de libros Percival, Brian; [direcció] 791.43 LAD Pel·lícula enfocada des del punt de vista de la mort i ambientada en l’època del nazisme. La protagonista, és una nena molt especial i ja se'ns mostra des del començament la seva maduresa davant la desoladora situació en la que es veu involucrada. Intenta viure una vida normal amb els seus pares adoptius, però els constants esdeveniments bèl·lics, de discriminació i mort, no li permeten. No pot fer cap altra cosa que sobreviure en aquesta realitat i aferrar-se a la lectura de llibres que li permeten tenir pensament propi, adonar-se de la immoralitat en la que viu la societat nazi, i dotar-se de coneixements. eso; batxillerat; alumnat; professorat; Durada: 2 hores 5 minuts. Possibilitat d'emprar subtítols en castellà, anglès, francès, rus i d'altres.

.............................................................................................. Las aventuras de Peabody y Sherman Minkoff, Rob; [director] 791.43 AVE El Sr. Peabody , el gos més reeixit del món i el seu entremaliat fill Sherman , volen utilitzar la seva màquina del temps. Sherman li ensenya la màquina a la seva amiga Penny per a impressionar-la i acaben creant un forat en l'univers , provocant el caos en els esdeveniments més importants de la història . Abans que el passat, el present i el futur quedin alterats , el Sr. Peabody acut al rescat. ed. primària; alumnat; Durada: 1 hora 29 minuts. Format dvd. Pel·lícula subtitulada en castellà, anglès i turc.


.............................................................................................. Las Maestras de la República Perez Solano, Pilar; [directora] 791.43 MAE Les mestres Republicanes foren unes dones valentes i compromeses que van participar en la conquesta dels drets de les dones i en la modernització de l'educació, basada en els principis de l'escola pública i democràtica . Aquest documental , a través de la recreació de la vida d'una mestra de l'època i imatges d'arxiu inèdites, ens descobreix el llegat que ens han deixat les mestres republicanes. batxillerat; ed. d'adults; política educativa; alumnat; professorat; Durada: 65 hores. Format dvd. Subtitulada en anglès

.............................................................................................. Philomena Frears, Stephen; [director] 791.43 PHI Explica la història real de Philomena Lee, una dona irlandesa que, després de quedar embarassada quan era una adolescent, es va veure obligada a donar el seu fill Anthony en adopció. Fou condemnada a ingressar en un convent com a càstig per quedarse embarassada tan jove. 50 anys després, contacta amb un antic periodista de la BBC perquè l'ajudi a buscar la veritat i a fer justícia. batxillerat; ed. d'adults; alumnat; Durada: 1 hora 34 minuts. Format dvd. Subtitulada en castellà.

.............................................................................................. Drive Winding Refn, Nicolas; [director] 791.43 DRI Durant el dia , Drive treballa en un taller i és conductor especialista de cinema , però algunes nits, de forma esporàdica , treballa com a xofer per a fugides de delinqüents . Shannon, el seu cap, coneix el seu talent al volant , li cerca directors de cinema i televisió o criminals que necessitin al millor conductor per a les seves fugides , emportant-se la corresponent comissió. Però el món de Drive canvia el dia que coneix a Irene, una veïna que té un fill petit i el seu marit a la presó. batxillerat; alumnat; Durada: 1 hora 40 minuts. Format dvd. Subtitulada en castellà, anglès i anglès codificat per a sords.

..............................................................................................


Requiem por un sueño Aronofsky, Darren; [director]; Burstyn Ellen; Leto Jared; Connelly Jennifer; Silver Marion; [actors] 791.43 REQ En Harry, en Tyrone (el seu millor amic) i la seva promesa, formen un trio d'heroïnòmans que viuen a Coney Island, Nova York. En Harry somnia en com aconseguir una gran partida de "cavall" i obrir després un negoci amb els beneficis de l'operació, però de moment tant ell com els seus amics, tot just aconsegueixen pagar el seu propi consum. Entretant Sara la mare d'Harry, una dona pertorbada que acaba de sortir d'un hospital psiquiàtric, aconsegueix passar el dia gràcies a una barreja d'amfetamines i la televisió. La seva situació es fa encara més depriment quan Harry, empès per la necessitat de comprar droga, li roba el televisor. eso; professorat; Durada: 102 minuts. Idiomes i subtítols en anglès i castellà. Estoig que conté dos dvd: el de la pel·lícula i un d'extres. Té una durada de 102 minuts. DVD.

.............................................................................................. Crash Haggis, Paul 791.43 CRA A Los Ángeles la troballa del cos d'un home assassinat al costat d'una carretera farà que la vida de diverses persones es trobin: un policia veterà i racista; el seu company novell i idealista; una mestressa de casa que és l'esposa del fiscal del districte; un venedor iranià; una parella de negres aposentats... Aquests només són alguns dels personatges entre els quals sorgiran tensions racials, religioses i de classe social, que mostren el caos de la vida dels habitants de Los Ángeles. eso; Durada: 115 minuts. Té una durada de 115 minuts més 130 minuts d'extres. DVD.

.............................................................................................. Hannah Arendt Von Trotta, Margarethe; [direcció] 791.43 HAN Biografia de la filòsofa jueva-alemanya Hannah Arendt, deixeble de Heidegger, que va treballar com a periodista en el judici a Adolf Eichmann, el nazi que va organitzar el genocidi del poble jueu durant la II Guerra Mundial, conegut com a "la solució final". És una pel·lícula amb un missatge molt actual ja que els dimonis del totalitarisme segueixen presents a la nostra societat. La pel·lícula ajuda a mantenir la qualitat del pensar. batxillerat; alumnat; Durada: 1 hora 53 minuts. Format DVD. Subtítols en castellà.


.............................................................................................. Lo imposible Bayona, J. A.; [direcció] 791.43 IMP Explica el tsunami del 2004 a l’oceà Índic, que va afectar les costes de Tailàndia, a través dels ulls d’una família que hi està passant les vacances de Nadal. A causa de l’enorme impacte del fenomen, la família queda dispersada. La pel•lícula explica les dificultats dels membres de la família per tornar-se a reunir, per bé que sembli impossible que tots cinc hagueren pogut sortir-ne vius. eso; batxillerat; tutoria; alumnat; Durada: 1 hora 53 minuts. Amb contingut extra: tràilers i making of.

.............................................................................................. Frozen. El regne del gel Buck, Chris; [direcció]; Lee, Jennifer; [direcció i guió]; Beck, Christophe; [música] 791.43 FRO Musical d’animació basat en el conte de Hans Christian Andersen “La reina de les neus”. Malgrat les arrels clàssiques del conte, s’ha aconseguit fer una adaptació dels personatges de les princeses més d’acord a les preferències i gustos del públic actual. La major de les dues germanes del regne escandinau d’Arendelle té un do que pot convertir en gel tot el que toca. Arran d’un accident, es converteix en una persona insegura per la por de no poder controlar els seus poders i ferir a les persones que estima. Quan es descobreix el seu secret, se sent amenaçada i sense voler condemna al seu regne a un hivern etern. La protagonista emprèn un viatge per trobar-la i posar fi a l’encanteri. Pel·lícula que tracta de les emocions, de les relacions que es poden tornar fredes per manca de comunicació, de la recerca de l'amor veritable que no necessàriament ha d'implicar un príncep i de la por que pot esdevenir el pitjor enemic d'una persona. parvulari; ed. primària; alumnat; Durada: 1 hora 30 minuts.

..............................................................................................


El reino de los cielos Scott, Ridley; [director]; Bloom, Orlando; Green, Eva; Irons, Jeremy; [intèrprets] 791.43 REI Està situada en l'esplendorosa Jerusalem medieval. Balian és un jove francès que, després de perdre-ho tot, troba honor i salvació participant en una gran croada. Balian haurà d'enfrontar-se a insòlites situacions i lluitar contra forces implacables per salvar la seva gent i complir el seu destí com a un vertader cavaller. ed. primària; eso; alumnat; Durada: 139 minuts. Sistema dvd. Té una durada de 139 minuts. Es pot subtitular en castellà i anglès. DVD.

.............................................................................................. El médico Stölzl, Philipp [direcció] 791.43 MED Adaptació de la novel·la històrica homònima de Noah Gordon que es va convertir en un best-seller el 1986. Ambientada a l'Anglaterra del segle XI, narra la història de Rob Cole (Tom Payne), un jove que es queda orfe al morir la seva mare víctima d'una estranya malaltia. Aquesta circumstància l'anima a anar a Pèrsia a estudiar medicina sota la tutela del savi doctor Ibn Sina (Ben Kingsley). eso; batxillerat; alumnat; Durada: 2 hores 30 minuts. Format dvd. Subtitulada castellà i català.

.............................................................................................. 12 años de esclavitud McQueen, Steve [direcció] 791.43 AÑO Guió basat en un fet real ocorregut el 1850 que narra la història de Solomon Northup, un home lliure i culte músic negre que vivia amb la seva família a Nova York. Després de tornar de prendre unes copes amb dos homes, Solomon descobreix que ha estat drogat i segrestat i és venut com esclau a una plantació de Louisiana. Aferrat a l'esperança de tornar amb la seva família, Solomon contempla com tothom al seu voltant sucumbeix a la violència i a la desesperació. Ell decideix, però, no rendir-se i esperar el moment adequat per recuperar la seva llibertat i refer la seva vida. eso; batxillerat; alumnat; Durada: 2 hores 14 minuts. Format dvd. Subtitulada en castellà i català.

..............................................................................................


............................................. La por DCadena, Jordi; [director] 791.43 POR Manel, un noi de 16 anys molt apreciat pels seus companys i professorat, no parla mai amb ningú de la por que ell, la seva mare i la seva germana petita senten quan el seu pare és a casa. Per aquest motiu al Manel li agrada tant anar a l'Institut: allà es pot alliberar d'aquesta por. El seu objectiu, però, es trobar una feina per treure la seva mare i la seva germana de l'infern que estan vivint. eso; batxillerat; alumnat; Durada: 1 hora 13 minuts. Format dvd. Pel·lícula subtitulada en castellà, anglès i francès.

.............................................................................................. Futbolín Campanella, Juan José; [director] 791.43 FUT Amadeu és un fenomen jugant al futbolí i està enamorat de Laura, la seva millor amiga, encara que mai s'ha atrevit a dir-ho. Des de petit s'ha passat la vida jugant al futbolí al bar que el seu pare regenta en un poble petit. La seva vida tranquil•la s'acaba el dia en què "el Crack", un jove del poble convertit en el millor futbolista del món, torna disposat a venjar-se de l'única derrota de la seva vida: la que va patir davant Amadeu jugant al futbolí quan eren nens . Amb el futbolí, el bar i el seu cor fets trossos, Amadeu descobreix una cosa màgica: els jugadors del seu estimat futbolí parlen i molt! Guiats pel seu líder, el carismàtic Capi, els jugadors del futbolí i Amadeu s'embarcaran en una fantàstica aventura per salvar la Laura i el poble. En aquest camí es convertiran en un veritable equip i coneixeran l'amor, el respecte, l'amistat i la passió. ed. primària; alumnat; Durada: 1 hora 42 minuts. Format dvd. Àudio també en argentí. Subtítol en castellà.

..............................................................................................


El erizo Achache, Mona; [directora] 791.43 ERI Fidel adaptació de la popular novel•la de Muriel Barbery "L'elegància de l'eriçó" a càrrec de Mona Achache, que ha escrit també el guió. És la història de la trobada inesperada entre alguns habitants d'un bloc del carrer Eugène Manuel de París. Paloma Josse, una nena superdotada d'onze anys, que ha pres la determinació de suïcidar-se el dia del seu aniversari. Ho farà inadvertidament, sense que els seus pares, ell, ministre del govern, ella, mestressa de casa depressiva, ni la seva germana gran se n'assabentin, ingerint un verí. Però mentrestant arriba el planejat i fatal desenllaç, es muda a l'immoble un nou veí japonès, Kakuro Ozu, tipus encantador i conreat, que a més va descobrint la vida oculta de la portera Renée Michel, que darrere del seu aspecte gris i inculta, amaga un ànima sensible, que li encanta la literatura i el cinema de categoria. ed. primària; alumnat; Durada: 1 hora 35 minuts. Format dvd. Subtítols català i castellà. També castellà per a sords.

.............................................................................................. October baby Erwin, Andrew; Erwin, Jon; [directors] 791.43 OCT Hannah és una jove universitària que pateix un desmai mentre està interpretant una obra de teatre. La noia és asmàtica i a més té un historial d’epilepsis, però hi ha alguna cosa més ... No tots el seu mals semblen físics. I mentre consulten amb el metge rebrà una notícia tremenda. Ella és adoptada; la seva veritable mare va voler avortar, però va fallar ... Després del xoc, Hannah emprendrà la recerca de la seva mare biològica. eso; alumnat; Durada: 1 hora 47 minuts. Format dvd. Subtitulada en castellà.

..............................................................................................

Novetats medietaca 2014-15  
Novetats medietaca 2014-15  
Advertisement