Page 1

Novetats a la mediateca del SE del Solsonès Barcelona 1706-1714. Dietari d'un adroguer Garcia Quera, Oriol 9(46.71)"1714"GAR Dietari il•lustrat d’un ciutadà anònim, adroguer de Barcelona, que testimonia la vida quotidiana en aquesta ciutat a principis del segle XVIII i rememora els esdeveniments històrics més rellevants de la guerra de Successió. Posa de manifest els canvis i transformacions que la vida diària barcelonina va patir com a conseqüència del la lluita contra les tropes borbòniques fins a la caiguda de la ciutat el 1714. ed. primària; eso; batxillerat; alumnat; professorat; Durada:. Té 120 pàgines, amb il·lustracions en color. Els textos són trilingües: català, castellà i anglès.

................................................................................................. Els nens del Born Garcia Cornellà, Dolors ; Brocal Llobregat, Pep; [il·lustracions] 9(46.71)"1714"GAR Conte il·lustrat ambientat al barri del Born, a la Barcelona de l'època prèvia al setge de 1714. La història, protagonitzada per dos germans, la Joana i en Maurici, trasllueix alguns aspectes de la vida quotidiana a la ciutat del segle XVIII. cicle inicial; primària; biblioteca/centre doc.; alumnat; Durada:. Té 22 pàgines, amb il·lustracions en color.

................................................................................................. El gat vermell, el gat blau Desmond, Jenni; [autora; il·lustradora] 157 DES Els protagonistes d'aquest conte són dos gats, un de color vermell i l'altre de color blau. Cada vegada que es veuen es barallen perquè estan gelosos un de l'altre. El gat vermell voldria ser tan intel·ligent com el gat blau i el gat blau voldria ser tan àgil i ràpid com el gat vermell. En un primer moment intentaran de maneres molt curioses i inversemblants canviar el seu color per esdevenir ser com l'altre, però aviat s'adonaran que això és impossible i que cadascú ha d'estar content amb les qualitats que té. Tots tenim les nostres virtuts i defectes i ens hem d'acceptar tal i com som. A més a més s'adonen que si són amics i s'ajuden les coses els sortiran molt millor. És un conte molt original sobre l'amistat, la felicitat, l'autoestima i l'ajuda mútua, una història que ensenya a estimar-se a un mateix i a ser feliços amb el que tenim, sense envejar els altres ni voler ser com ells. Els gats aprenen que a través de l'amistat que els uneix poden superar tot els entrebancs i amb l'ajuda de l'altre vèncer les petites mancances que un pot tenir. Els gats s'adonen que el color no fa la felicitat i que és absurd i ridícul intentar canviar el seu aspecte. També reconeixen que és molt cansat, avorrit i difícil intentar ser el que un no és. I l'última pàgina del llibre sorprèn, quan apareix un nou gat a la història, el de color groc, i els nostres amics quan veuen que el nou gatet canta com els àngels, es pregunten:"Vols dir que no hauríem de ser grocs?". I és que els humans no som els únics que tot sovint ens equivoquem i ensopeguem dues vegades amb la mateixa pedra... els gats també! parvulari; ed. primària; formació permanent; tutoria; alumnat; Durada:. És un àlbum il·lustrat. Interessant la guarda del davant i sobretot la del darrera. Així com descobrir els 56 ratolins amagats al llibre.


................................................................................................. La mare té molts desitjos Casabayó, Mònica 157 CAS L'autora explica la seva experiència com a mare amb un càncer de mama i com ho va explicar als seus fills. Sota el subtítol ‘Conviure amb el càncer quan tens fills petits’, el llibre vol ser un manual d'ajuda per als pares a partir de l'experiència de l'autora. D'una banda, hi ha la mare i els diàlegs amb els seus fills, amb el repte de convertir els moments més dolorosos en vivències fàcils d'entendre i pair per ells. De l'altra hi ha la dona i la realitat de la seva malaltia. ed. primària; alumnat; famílies; Durada:. Conté un pròleg d'Andrés Iniesta

................................................................................................. Los Croods DeMicco, Kirk; Sanders, Chris; [directors] 791.43 CRO Els Croods és una pel•lícula d'aventures i comèdia en 3D, situada a la prehistòria. Després de la destrucció de casa seva per un gran terratrèmol. Grug es veu obligat a emigrar amb la seva família. Mentre van avançant per un món desconegut i aterrador, es torben amb un nòmada de ment oberta que els deixa a tots fascinats, sobretot a la filla de Grug. parvulari; ed. primària; alumnat; Durada: 1 hora 34 minuts. Format dvd. Pel·lícula subtitulada en castellà, anglès i turc.

................................................................................................. El origen de los guardianes Ramsey, Peter; [director] 791.43 ORI Quan un esperit maligne, conegut com Ombra, decideix inundar de por els cors dels nens, els Guardians immortals (Pare Noël , el Conill de Pasqua , la Fada de les Dents,...) uneixen les seves forces per a protegir els desitjos, les creences i la imaginació dels nens. parvulari; primària; alumnat; Durada: 1 hora 33 minuts. Format dvd. Subtitulada en anglès, castellà i català.

.................................................................................................


Happy, un cuento sobre la felicidad Leigh, Mike; [director] 791.43 HAP Poppy és una jove professora de primària en una escola de Londres. És una dona alegre, divertida, optimista, un esperit lliure que s'agafa la vida tal com ve, però sempre amb actitud positiva. Qaun li roben la bici, decideix que és el moment de treure's el carnet de conduir. El seu professor d'autoescola és esquerp i amargat que, a mesura que es coneguin, Poppy acabarà ensenyant a l'instructor més del que pot ensenyar-li a ella. fp; ed. d'adults; formació permanent; tutoria; alumnat; Durada: 2 hores. Format dvd. Pel·lícula subtitulada en castellà i català.

................................................................................................. Sicko Moore, Michael; [director] 791.43 SIC SiCKO és un documental polític dirigit per Michael Moore. Tracta sobre l'atenció sanitària als Estats Units, concentrant-se en la indústria farmacèutica i en la corrupció de la Food and Drug Administration (FDA), l'agència governamental dedicada a regular, entre d'altres, aliments i medicaments. El sistema sanitari és de gestió privada i regit per empreses asseguradores. Moore compara la situació dels malalts als EEUU amb la d'alguns països d'Europa i Llatinoamèrica. Mentre que per un ciutadà americà trencar-se un os pot ser motiu de ruïna econòmica, en molts altres països, els governs ajuden els seus ciutadans no només amb la seguretat social, sinó també amb personal al servei de mares treballadores, de malalts terminals o de persones amb necessitats d'atencions especials. fp; alumnat; tutoria; Durada: 2 hores 3 minuts. Format dvd. Consta de 2 dvds, un amb extres.

................................................................................................. La meva primera Diada Clotet, Jaume; [autor]; Bisbe, Rut; [il·lustradora] 9(46.71)"1714"CLO Avui en Marc i la Júlia no tenen escola. Com que és la Diada, fan festa i aniran a casa els avis a preparar aquest dia tan especial i a més a més descobriran què celebren. Jaume Clotet ens explica en aquest conte què vol dir per als catalans celebrar l'Onze de Setembre. parvulari; cicle inicial, primària; alumnat; jovenil novel·la Durada:. Té 24 pàgines amb dibuixos grans. Al final conte una recepta de la crema catalana.

.................................................................................................


El pas dels maulets Tobar, Pau 9(46.71)"1714"TOB "El pas dels maulets", es tracta d'una novel·la amb rerefons històric on, a través d'un enigma que han de desxifrar dos amics (un d'Altea i altra de Vic). L'autor, Pau Tobar, tracta de fer una perspectiva general sobre la Guerra de Successió, la Nova Planta i els 300 anys. Alícia i Toni apuren les darreres setmanes d'un tranquil estiu a Altea. Unes vacances deliciosament rutinàries fins que un misteriós personatge es creua en les seues vides. Des d'aleshores es veuran immersos en un trepidant viatge a través del temps resseguint escenaris d'un conflicte que canviarà per sempre més la història del nostre poble. Rere el pas dels maulets, els joves crearan sense sospitar-ho el seu propi camí d'estima i rebel·lia. L'enigma que han de resoldre Alícia i Toni ens acosta a la Guerra de Successió i els Decrets de Nova Planta. Uns fets transcendentals que, tot i ser presents al currículum d'Història i Llengua de secundària i batxillerat, sovint passen desapercebuts en la voràgine del curs. JN; eso; biblioteca/centre doc.; alumnat; Durada:. Té 195 pàgines.Conté un mapa de la corona d'Aragó i un de la guerra de Successió.

................................................................................................. Cicatrius de 1714 Martín, Andreu 9(46.71)"1714"MAR El protagonista és un espia de només 13 anys, en Bernat Sistachs que el 3 d'abril de 1714, quan les bombes comencen a caure sobre Barcelona, descobreix amb horror la bestialitat de la guerra. En una ciutat plena de banderes amb el lema «Viurem lliures o morirem», Lluís no entén que la seva família es traslladi a Badalona per seguretat. Convençut que el pare és un traïdor i que fugir és de botiflers i covards, el noi sent una atracció irresistible pel món dels espies. Sospita que una de les criades passa informació sobre els enemics, però no pot imaginar els secrets que s'amaguen a la seva pròpia casa. Aquest és un dels exemples d'una temàtica cada dia més treballada, des d'assajos fins a novel·les o il·lustracions de la guerra, i també llibres infantils. "Cicatrius de 1714", que va guanyar el premi "Ciutat de Badalona 2013" de literatura juvenil, s'adreça a tot tipus de lectors, però sobretot als joves, ja que combina un argument engrescador amb informació històrica. Tot plegat, per explicar de forma didàctica l'origen de la Diada Nacional de Catalunya i les conseqüències de la guerra de Successió. JN; eso; biblioteca/centre doc.; alumnat; Durada:. Té 237 pàgines amb un índex al final

................................................................................................. Petit atles lingüístic del domini català. Volum III Joan Veny 433 (03) VEN En quins punts del domini lingüístic català en diuen domenge, del diumenge? On l’església és iclésia, iglésia o ilésia? La resposta a aquestes preguntes es pot trobar en el tercer volum del Petit atles lingüístic del domini català, de Joan Veny. Editat per l’IEC, és un atles lingüístic interpretatiu basat en el tercer volum de l’Atles lingüístic del domini català (ALDC). Tant l’un com l’altre són dedicats a la família, la religió, el temps cronològic, la meteorologia i la topografia. Aquest volum del Petit atles conté cent noranta-quatre mapes seleccionats del tercer volum de l’ALDC; comprèn dos mapes comparatius, seixanta-tres mapes fonètics i vuit mapes morfològics, així com cent vint-i-un mapes lèxics. Es tracta d'una obra de referència, innovadora, divulgativa i, alhora, de gran rigor científic, que ens endinsa en les entranyes de la llengua per a mostrar-nos la seva realitat multiforme. batxillerat; ed. d'adults; alumnat; professorat; Durada:. Té 323 pàgines amb 194 mapes.

.................................................................................................


Llegim i escrivim en parella Duran Gisbert, David [coord.] 433 (07) DUR Conjunt de materials que conforma un programa educatiu que fa ús de la tutoria entre iguals -a l'escola entre alumnes, i a casa entre l'alumne i un familiar- per a la millora de la lectura i la comprensió lectora a Primària i Secundària. Aquests materials han de permetre que, amb l'ajustament als interessos i als contextos propis, els centres escolars puguin fàcilment generar actuacions innovadores que facilitin els objectius següents: Posar a l'abast del professorat metodologies inclusives; Desenvolupar noves didàctiques per a l'ensenyament del català; Millorar la competència lectora, i especialment la comprensió lectora, de l'alumnat; Fomentar la capacitat de cooperació entre l'alumnat i potenciar la implicació de les famílies en les tasques escolars. Els continguts que s'inclouen són els següents: La tutoria entre iguals: bases del mètode d'aprenentatge cooperatiu, creació de les parelles, rol tutor i tutorat, avaluació; La implicació familiar: importància de la participació i la formació per portar a terme la tasca; La competència lectora: els fulls d'activitats (criteris de selecció dels textos, grau de dificultat de les preguntes de comprensió, revisió i elaboració de fulls), els moments de les sessions, l'avaluació; El rol docent: observació i seguiment de l'activitat, intervencions específiques que ho requereixin, formació en xarxes de centres. ed. primària; eso; famílies; professorat; Durada:. Té 161 pàgines

................................................................................................. El ambiente de la lectura Chambers, Aidan 433 (07) CHA Llibre de divulgació per a que qualsevol persona interessada en el tema conegui, de manera directa i senzilla, la importància de saber portar els nens cap a la lectura. A més dóna un conjunt d'idees i consells pràctics sobre el que es pot fer a les escoles per ajudar als alumnes a convertir-se en lectors entusiastes i reflexius. Es revisa la importància de la selecció de títols per a les biblioteques escolars, la forma com l’organització d'activitats al voltant del llibre incideix en l’ambient de lectura de l’escola, la necessitat de dedicar diàriament un temps a la lectura, la diferència entre la lectura en veu alta i la narració i la responsabilitat dels adults facilitadors de la lectura, entre d'altres temes. primària; eso; professorat; Durada:. Té 132 pàgines.

................................................................................................. 1714 Serra Fabra, Jordi; [text ]; Blanch, Ignasi [Il·lustracions] 9(46.71)"1714"SIE La lluita de poder per a la successió dinàstica de la corona espanyola enfronta el Borbó Felip V amb l'Àustria Carles III. Els catalans, del costat dels Àustries, compten amb el suport inicial dels anglesos i França és al costat del Borbó. Anglaterra marxa el 1713 i els catalans resisteixen ajudats pels mallorquins, tenint a França i Espanya en contra. Segadors d'arreu de Catalunya s'apleguen a Barcelona. S'inicia un setge ferotge de més d'un any que acaba amb el triomf dels Borbons l'11 de setembre de 1714. S'inicia un període de repressió de les llibertats catalanes. eso; batxillerat; ed. d'adults; autoria; alumnat; professorat; Durada:. Llibre de gran format amb moltes il·lustracions del dibuixant Ignasi Blanch. 34 planes a tot color i tapes dures. Llibre singular escrit en vers.

.................................................................................................


Barcelona 1714. L'Onze de setembre Garcia Quera, Oriol; [guió i dibuixos] 9(46.71)"1714"GAR A principis del segle XVIII l'enfrontament entre els Àustries i els Borbons divideix Europa i fa esclatar la Guerra de Successió. L'any 1705 Catalunya s'aixeca a favor de l'arxiduc Carles d'Àustria. La geoestratègia internacional i els interessos de les grans potències acabaran provocant l'abandonament dels catalans per part dels seus aliats. Després d'un setge de més d'un any sobre Barcelona, l'onze de setembre de 1714 l'exèrcit borbònic inicia l'atac final. Més de 40.000 soldats escometen les malmeses muralles de la ciutat, defensades per poc més de 6.000 catalans disposats a defensar de manera heroica, i fins al darrer alè, les seves lleis i institucions de govern. A través dels personatges clau que van intervenir en el conflicte i dels de ficció, que l'autor hi ha introduït, se'ns presenten aquests fets històrics i les vivències dels ciutadans que van patir el setge i la capitulació de Barcelona. eso; alumnat; Té 60 pàgines. Les il·lustracions són en color. Hi ha una presentació històrica sobre la Guerra de Successió (1702-1714) i la seva dimensió internacional. També hi ha un apartat sobre la postguerra i la repressió. S'inclou una bibliografia complementària.

................................................................................................. Aquell dia de 1714 Munné-Jordà, Antoni; Julve, Óscar [il.lustracions] 9(46.71)"1714"MUN A partir d'un noieta molt simpàtica que n'és la protagonista s'expliquen alguns fets del 1714. Els personatges ficticis i els personatges reals es barregen en una aventura divertida i tràgica alhora, que ens apropa a aquest episodi tan important de la nostra història. cicle mitjà; primària; tutoria; alumnat; famílies; Durada:. El llibre consta de 65 pàgines amb il·lustracions.

................................................................................................. La història que en Roc Pons no coneixia Cabré, Jaume; Andreu Vallvé, Joan; [il·lustracions] 9(46.71)"1714"CAB Si en Roc Pons hagués anat una mica fort d'història no s'hauria trobat pas tan venut en el conflicte que se li presenta. En Roc, un noi barceloní com tants d'altres, surt de casa seva una tarda d'estiu i, després de voltar una estona llarga, assedegat, entra en un bar on la gent va vestida d'una manera molt estranya... En Roc ha fet, de sobte, un salt en el temps inesperat i fantàstic. cicle superior; primària; eso; alumnat; Té 130 pàgines amb il·lustracions. Pertany a la col·lecció "Els Grumets" amb el núm. 38

.................................................................................................


El hijo de la novia Campanella, Juan José; [direcció i guió]; Castets, Fernando; [guió]; Darín, Ricardo; Alterio, Héctor; Aleandro, Norma; Verbeke, Natalia; [intèrprets]; Shulman, Daniel; [fotografia]; Illarramendi, Ángel; [música] 791.43 HIJ L'amo d'un restaurant viu lliurat a la seva feina i té abandonada la seva vida personal. L'aparició d'un amic, la intenció dels seus pares de casar-se per l'església i un infart el fan canviar. La pel·lícula, una comèdia agredolça, explica un moment decisiu en la vida de Rafael, el qual ha de lluitar per tirar endavant, amés del restaurant, les relacions amb la seva companya, amb la seva ex, amb la seva filla i amb els seus pares. La mare del protagonista està malalta d'Alzheimer i el fill no n'accepta la malaltia. Un dia, el pare li comunica que, malgrat les seves fermes conviccions agnòstiques, ha decidit complir un desig gairebé pòstum de la mare i casar-s'hi. A partir d'aquesta excusa argumental, la pel·lícula va mostrant el procés vital del protagonista des de la incomprensió inicial fins a l'acceptació del casament dels pares. En aquest procés, el protagonista va descobrint uns quants valors de la vida humana: l'amor als pares, l'amor dels fills i també l'amor de parella, presentat amb sinceritat i profunditat. La pel·lícula està ben filmada i l'argument es desplega amb tendresa i un contrapunt humorístic. eso; Durada: 120 minuts. Format DVD. Dura 120 minuts. Subtítols en anglès. Pantalla 16:9. DVD.

................................................................................................. Invictus Eastwood, Clint [Director]; Freeman, Morgan; Damon, Matt;[intèrprets]; 791.43 INV Nelson Mandela va estar a la presó durant 27 anys per la seva lluita heroica contra l'apartheid. Després de ser escollit president de Sudàfrica, en lloc d'optar per la venjança, va perdonar els seus opressors i va buscar la unió del país en un lloc diferent per superar l'odi i la por. ed. primària; eso; batxillerat; alumnat; Durada: 2 hores 8 minuts. DVD amb subtítols en castellà, suec, portuguès, noruec, finlandès i danès. Codificat per a sords: anglès i alemany. Autoritzada per a tots els públics.

...................................................................................................... ..................................... En tierra de hombres Caro, Niki; [direcció]; Theron, Charlize; McDormand, Frances; Bean, Sean; Jenkins, Richard; [actors]; Seitzman, Michael; [guió] 791.43 TIE Pel·lícula inspirada en la història real de Lois Jenson, una dona que, havent sofert assetjament sexual, s'atreveix a denunciar-ho per primera vegada, en els anys 70. La protagonista, inicià un judici en contra de l'empresa minera Eveleth Taconite Co., per tal d'establir una política sobre l'assetjament sexual que permetés una vida i un treball més digne per a les dones que treballaven a les mines de ferro del nord de Minnesota, als Estats Units. Els resultats del judici van canviar la legislació d'aquest país i la seva influència s'ha extès a una bona part del món. eso; Durada: 121 minuts. Té 121 minuts de durada. DVD.


................................................................................................. La vida secreta de las palabras Coixet, Isabel 791.43 VID En Josef i la Hanna, dues persones amb un passat dolorós i un present acompanyat d' un gran sentiment de culpa, es troben en una plataforma petroliera. Josef necessita parlar, ironitzar, exterioritzar-ho tot; en canvi la Hanna es refugia en el seu món interior, en l'ordre i la quotidianitat. A la plataforma Hanna conviurà amb un grup de persones que l'ajudaran a obrir-se, a tornar a connectar amb el món. Però serà, sobretot, l'estrany vincle que naixerà amb les llargues converses amb Josef - un home amb l'ànima i el cos ferits - que la farà riure, li explicarà contes i la tractarà amb tendresa, el fet que canviarà la seva situació. Un i altra, a poc a poc, aniran trencant barreres i descobrint els seus secrets. eso; batxillerat; professorat; Durada: 110 minuts. Té una durada de 110 minuts. DVD.

................................................................................................. Mi pie izquierdo Sheridan, Jim; [director]; Connaughton, Shane; Sheridan, Jim; [guió]; Conroy, Jack; [fotografia]; Bernstein, Elmer; [música]; Day Lewis, Daniel; Mcanally, Ray; Lynch, Kelly; [intèrprets] 791.43 PIE Film basat en la biografia de Christy Brown. Es planteja el problema de la integració social d'un paralític cerebral a qui els metges asseguren que si viu, serà com un vegetal. Un dia fa servir el seu peu esquerre per agafar un guix i s'esforça per escriure alguna cosa. Les ganes de viure i el voler-se superar el faran arribar a ser un gran pintor. El problema queda situat en la seva dimensió real, tan individual com col·lectiva, mitjançant la descripció detallada de l'ambient social i familiar del protagonista. professorat; Durada: 99 minuts. Té una durada de 99 minuts. Subtítols en castellà.

................................................................................................. El show de Truman (Una vida en directo) Weir, Peter; [director]; Niccol, Andrew; [guió]; Carrey, Jim; Linney, Laura; Harris, Ed; McElhone, Natascha; [intèrprets] 791.43 SHO Truman Burbank és un empleat d'agència d'assegurances que resideix en una idíl·lica ciutat d'una illa on duu una existència feliç. En realitat, el que ell no sap és que, des que va néixer, és el protagonista absolut d'un serial televisiu que s'emet, en directe, les 24 hores dels 365 dies de l'any. Des de la seva núvia, fins el seu millor amic, i els companys de treball, tots són actors o extres. La ciutat mateixa és el plató més gran del món. Tot sota la supervisió d'un productor-guionista-realitzador anomenat Cristof. Truman acaba de complir 30 anys i, una mica per atzar, comença a fer-se preguntes, a comprendre el que li passa, i haurà de cercar una sortida. ed. primària; eso; professorat; Durada: 99 minuts. Format dvd. Té una duració de 99 minuts; color. Subtítols en anglès; Francés; portuguès; hebreu; croat. DVD.

.................................................................................................


Ping pong mongol Hao, Ning; [director] 791.43 PIN Una pilota blanca de ping-pong va surant per un rierol fins que la troba Biliken, un nen de Mongòlia. Biliken, que no havia vist mai una pilota de ping-pong, viu amb la seva família en una solitària cabana, sense aigua corrent ni electricitat, perduda en la vasta soledat de l’estepa. La seva àvia li diu que és una perla resplendent que ha caigut del cel. Ell es creu la història i es passa tota la nit a l’estepa amb els seus dos millors amics. No obstant això, no arriben a veure l'anhelat resplendor de la pilota i tot el que aconsegueixen és que els seus pares els renyin quan tornen a casa. Amb els seus amics Erguotou i Dawa, Biliken viatja a un monestir de la zona per consultar els lames. Però aquests no saben de què es tracta. Durant el festival anual de Nadam, els nens confonen la "perla resplendent" de Biliken amb la pilota de golf que veuen en una pel·lícula. El projeccionista els traurà de la confusió i provocarà el desencís dels nens. Mentre veuen la tele, en un aparell que el pare de Dawa ha guanyat, els nois s'assabenten que és una pilota de taula, esport nacional xinès. ed. primària; alumnat; Durada: 1 hora 41 minuts. Format dvd, subtitulada en castellà

................................................................................................. ¿Y ahora adónde vamos? Labaki, Nadine; [director] 791.43 AHO Un grup de dones van al cementiri prement contra el seu cos fotografies dels seus marits, pares o fills. Totes comparteixen el mateix dolor com a conseqüència d'una guerra cruel. A l'arribada al cementiri el grup es divideix en dos: un de musulmà i l'altre cristià. En un país destrossat per la guerra, aquestes dones mostren la forta determinació de protegir les seves famílies de qualsevol amenaça exterior. eso; batxillerat; alumnat; Durada: 1 hora 40 minuts. Format dvd. Pel·lícula subtitulada en castellà i català

................................................................................................. Los juegos del hambre Ross, Gary; [director] 791.43 JUE El que en el passat van ser els Estats Units, ara és una nació anomenada Panem: un fastuós Capitoli exerceix un control rigorós sobre els dotze districtes que l'envolten i que estan aïllats entre si. Cada districte es veu obligat a enviar anualment un noi i una noia entre els dotze i divuit anys perquè participin en els Jocs de la Fam, que són retransmesos en directe per la televisió. Es tracta d'una lluita a mort, en la qual només hi pot haver un supervivent. Katniss Everdeen, una jove de setze anys, decideix substituir la seva germana en els jocs, però per a ella, que ja ha vist la mort de prop, la lluita per la supervivència és la seva segona naturalesa. eso; alumnat; Durada: 2 hores 16 minuts. Format dvd, subtitulada en castellà. Codificada per a sords en anglès i italià.

.................................................................................................


Adéu avi León Bolívar, Maria; [autoria]; Márquez, Abigail; [il·lustracions] 157 (07) LEO La Martina és una nena de tres anys que ha de passar per l’acceptació de la trista notícia de la mort del seu avi. El llibre pretén donar un model sobre com tractar el tema de la mort amb l’alumnat d’Educació Infantil. ed. primària; tutoria; alumnat; Durada:. El llibre consta 20 pàgines amb il·lustracions. Pertany a la col·lecció "La Martina".

................................................................................................. 44 experiències 0-3 Amorós, Elisabet; Hortal, Anna [coord.] 372.21 AMO Recull de 44 experiències realitzades amb nens i nenes de 0-3 anys, amb un fil argumental que gira al voltant de l'experimentació i la curiositat dels infants, innata en aquestes primeres edats, per tot allò que els envolta i que constitueix una motivació fonamental d'aprenentatge. A les pàgines d'aquest llibre, hi trobarem idees i suggeriments d'actuació per als professionals del primer cicle d'infantil que poden ser susceptibles de dur-se a terme a les aules de 3-6, amb els ajustaments específics que calguin en cada cas. llar d'infants; professorat; Durada:. Té 132 pàgines.

................................................................................................. L'excusa. Un recorregut per l'altre món possible en 13 capítols Planagumà, Marc; [coordinació] 17 PLA Projecte audiovisual inspirat en l'Agenda Llatinoamericana Mundial. S’organitza en 13 capítols que tracten els processos històrics, socials, econòmics i culturals que conformen la pluralitat del món actual. Alhora recorda també criteris, els criteris "altres" d'aquest altre món possible. Exposa les alternatives que es donen avui arreu de Catalunya que aspiren a omplir de contingut i portar a la pràctica les grans paraules que l’ésser humà fa segles prova d'estructurar com a guia de les seves opcions: justícia, igualtat, llibertat, alteritat... criteris que volen orientar l’acció política, -de polítics i ciutadans -, i construir un món digne possible. eso; batxillerat; alumnat; professorat; Durada: 7 hores 30 minuts. Presentació en estoig amb 3 DVD que inclouen un total de 13 documentals de 15 minuts de durada. Els temes tractats són els següents: DVD 1. Democràcia. Gènere. Educació. Treball. Mitjans de comunicació. DVD 2: Conflictes i construcció de la pau. Migracions. Ecologia. Revolucions i progrés. Globalització. DVD 3: Diàleg i cultura. Cooperació. L'altre món. Aquest darrer DVD inclou una entrevista amb el bisbe Pere Casaldàliga, titulada: Tres dits de cap i un pam de cor.

.................................................................................................


La invención de Hugo Scorsese, Martin; [direcció]; Butterfield, Asa; Moretz, Chloë; Kingsley, Ben; [interpretació] 791.43 INV Basada en el llibre de Brian Selznick és un homenatge als pioners del cinema i en concret a Georges Méliès. Conté nombroses referències històriques i imatges de treballs reals del cineasta. Narra la història d’Hugo, un noi que viu sol en una estació de trens de París, en la dècada dels anys 30, i l'enigmàtic amo d'una botiga de joguines. ed. primària; eso; alumnat; Durada: 2 hores 1 minut. Conté subtítols en anglès i en castellà.

................................................................................................. Brave (Indomable) Andrews, Marks; Chapman, Brenda; Purcell, Steve; [direcció] 791.43 BRA Brave és la història del coratge i la fortalesa d'una jove que haurà d'enfrontar-se a grans perills per protegir la seva família. La nostra protagonista és rebel i no és el que s'espera exactament d'una princesa ja que aquesta arquera traçuda està disposada a renunciar als luxes de la seva vida tot buscant un camí propi. Després de desafiar un antic costum mil·lenari i sagrat de les seves terres i desencadenar el caos a tot el regne, demanarà ajut a una bruixa. A partir d'aquí, viurà tota classe d'infortunis i aventures abans d'aprendre què és l’autèntica valentia. ed. primària; tutoria; alumnat; Durada: 1 hora 34 minuts. Inclou els curtmetratges "La Luna" i "La Leyenda de Mor'du". Possibilitat d'emprar subtítols en castellà, anglès i portuguès.

................................................................................................. El mago de Oz Fleming, Victor; [direcció]; Leroy, Mervyn; [producció]; Langley, Noel; Ryerson, Florence; Allan Woolf, Edgard; [guió]; Arlen, Harold; [música]; Garland, Judy; [interpretació] 791.43 MAG La història comença a Kansas quan un cicló trasllada la protagonista, Dorothy, i el seu gos a un país llunyà on troba tres amics: l'home de llauna, el lleó covard i l'espantaocells. Segura de la importància del poder d'Oz per poder tornar a casa seva, Dorothy busca el castell d'aquest mag, la qual cosa farà que hagi d'enfrontar-se amb una bruixa molt dolenta. La cooperació entre els protagonistes fa que cadascú pugui realitzar els seus desitjos i vèncer les seves limitacions. La qualitat general i les seves cançons llegendàries han fet que aquesta pel·lícula es consideri una obra clàssica del cinema de fantasia i aventures. eso; Durada: 98 minuts. Sistema dvd. Durada de la pel·licula 98 minuts. És en color. Conté un segon dvd amb extres: documentals, escenes suprimides, galeria fotogràfica, cançons.

.................................................................................................


Intocable Toledano, Eric; Nakache, Oliver; [guió i direcció]; Cluzet, François; Sy, Omar; [intèrprets] 791.43 INT Basada en una història real, Intocable, narra la vida de dos homes: un immigrant acabat de sortir de la presó que deixarà el seu barri marginal i passarà a tenir cura d'un aristòcrata tetraplègic ferit en un accident de parapent. Tot i que al principi no sembla la persona més adient per ocupar el lloc de treball, a mesura que van passant els dies sorgeix entre ells una gran amistat i complicitat que els enriqueix mútuament. Pel·lícula vitalista i fresca, carregada de tocs d'humor intel·ligent, amable i lúcida, és una autèntica exaltació de les ganes de viure, que ha merescut diversos premis i que destaca per la seva capacitat per connectar amb tots els públics. ed. primària; eso; batxillerat; fp; ed. especial; tutoria; alumnat; professorat; Durada: 1 hora 48 minuts. Subtitulada en castellà i català.

................................................................................................. Elefante blanco Trapero, Pablo; [direcció]; Darín, Ricardo; Renier, Jérémie; Gusman, Martina; [interpretació] 791.43 ELE Drama que tracta les desigualtats socials en un poblat marginal per la manca de suport del govern i les altes esferes eclesiàstiques. Elefante Blanco és el simbòlic nom d'un hospital mai acabat, al costat d’una de les “villas”, barri barraquista amb pobresa i delinqüència, més perilloses i necessitades de Buenos Aires. Aborda aquesta complexa realitat des de la mirada dels que s’hi integren per millorar-la, com els anomenats "capellans villeros" que treballen amb els seus habitants. La pel·lícula fa referència a la figura del pare Múgica i l'edifici inconclús esmentat, que són icones reals i històriques. batxillerat; formació permanent; alumnat; professorat; Durada: 1 hora 43 minuts. Conté subtítols en anglès i francès

.................................................................................................

Novetats mediateca 2013-14  
Novetats mediateca 2013-14  
Advertisement