Page 1

Novetats a la mediateca del SE del Solsonès 2012-2013 Margin Call Chandor, J.C.; [direcció i guió]; Spacey, Kevin; Moretz, Bettany, Pol; [interpretació]; 791.43 MAR Ajuda a entendre les causes i les conseqüències de la crisi econòmica que començà a Estats Units l’any 2008. Descriu el món en que vivim tot analitzant la realitat del capitalisme. Un analista financer, de Wall Street, revela informació sobre la possible caiguda de l’empresa, fet que obliga als dirigents a prendre decisions que afectaran des d’un punt de vista moral i financer al futur del nostre món. batxillerat; eso; alumnat; Durada: 1 hora 42 minuts. Conté subtítols en castellà i català.

.................................................................................................... La dama de hierro Lloyd, Phyllida; [direcció]; Streep, Meryl; [et al.] 791.43 DAM Biografia sobre el personatge polític històric de Margaret Thatcher. La pel·lícula ens ensenya les relacions interpersonals entre líders polítics europeus i mundials. A través del personatge, es denota una important evolució del paper de la dona en política. eso; batxillerat; tutoria; alumnat; professorat; Durada: 1 hora 41 minuts. Àudio descripció en llengua castellana per persones amb discapacitat visual. DVD.

.................................................................................................... War Horse Spielberg, Steven; [direcció]; Watson, Emily; Thewlis, David; [interpretació]; Hall, Lee; Curtis, Richard; [guió] 791.43 WAR Pel•lícula basada en l’obra teatral de Broadway del mateix nom. Ambientada en la Primera Guerra Mundial, narra la història d’un noi amb una forta amistat amb el seu cavall i de com aquesta es veu amenaçada quan l’animal és venut a la cavalleria britànica i enviat al front. eso; alumnat; Durada: 2 hores 20 minuts. Conté subtítols en castellà, anglès, portugués, rus, lituà, àrab, ucrainès i anglès codificat per sords.


.................................................................................................... Bicicleta, cullera, poma Bosch, Carles; [direcció] 791.43 BIC A la tardor de 2007, a Pasqual Maragall se li diagnostica Alzheimer. Superat el cop inicial, ell i la seva família inicien una croada contra la malaltia. Aquesta pel•lícula es converteix en testimoni d’excepció. Amb intel•ligència, sinceritat i bon humor, Maragall es deixa retratar juntament amb la seva família i els metges per deixar constància del dia a dia de la seva lluita personal. Dos anys de seguiment a un pacient excepcional disposat a què els científics trobin una solució abans que la xifra de 26 milions de malalts de tot el món es multipliqui per 10. batxillerat; ed. d'adults; alumnat; famílies; Durada: 1 hora 47 minuts. Durada 107 minuts.

.................................................................................................... La Guerra de los botones Barratier, Christophe; [direcció i guió]; Casta, Laetitia; Canet, Guillaume; Merad, Kad; [intèrprets] 791.43 GUE Explica el virulent conflicte entre dues bandes de nois de dos pobles veïns. Ambientada l'any 1944. Una guerra on els botons són el preu de la derrota. Mentre la terra es veu sacsejada pels terribles successos de la Segona Guerra Mundial, una altra guerra es lliura en un petit racó del camp francès. Els nois dels pobles veïns de Longeverne i Velran sempre s'han odiat. No es barallen per cap motiu especial. Simplement, no volen veure els seus veïns a prop d'on ells viuen. En una d'aquestes batalles, Lebrac, un noi de tretze anys de Longeverene, conflictiu però de gran cor, té una idea brillant: arrencar tots els botons de la roba dels presoners que prenguin, perquè tornin a casa mig despullats, vençuts i humiliats. S'ha declarat la "guerra dels botons", i el poble que reuneixi el major nombre de botons serà declarat vencedor ... Remake d'un film de mateix títol de l'any 1962. ed. primària; eso; batxillerat; alumnat; professorat; Durada: 96 minuts. Subtitulada en català i en castellà

.................................................................................................... Eva Maíllo, Kike; [direcció]; Brühl, Daniel; Etura, Marta; Ammann, Alberto; Homar, Lluís ; [interpretació]; 791.43 EVA Film futurista sobre la relació entre humans i robots. Explica la història d'una nena de deu anys que busca recuperar la identitat perduda a través del món de la robòtica. Utilitza la fantasia com a pretext per parlar de la condició humana o plantejar una història d'emocions corrents i recognoscibles. L'acció se situa a l'any 2041. En un futur no gaire llunyà, els éssers humans viuen acompanyats de criatures mecàniques. Álex, un prestigiós enginyer cibernètic, torna a Santa Irene, després de deu anys d'absència, per realitzar un encàrrec de la Facultat de Robòtica: la creació d'un nen robot. Durant aquest temps, el seu germà David i Llana, l'antiga núvia de l'Àlex, s'han casat. Inesperadament, la rutinària vida de l'Àlex es veurà alterada per Eva, la filla de Lana i David, una nena extraordinària, magnètica, que des del primer moment estableix una relació de complicitat amb Álex. D'utilitat a classe per treballar els valors. ed. primària; eso; batxillerat; tutoria; alumnat; Durada: 1 hora 40 minuts. DVD: Té una durada de 100 minuts. Subtitulada en anglès. Guanyadora de premis Goya, Festival de Sitges i Gaudí


.................................................................................................... Coach Carter Carter, Thomas; [director]; Jackson, Samuel L.; Richard, Robert; Brown, Robert; González, Rick; Ashanti; [actors] 791.43 COA És la història d'un entrenador de basquet que més enllà d'entrenar els jugadors pretén educar-los. L'acció es desenvolupa en el marc d'un institut d'un barri de classe baixa on es barregen joves de diferents races i cultures. Les expectatives de futur més probables per als joves són la presó o el carrer. En aquest context, Ken Carter entrena els seus jugadors exigint-los un gran esforç físic per jugar bé i guanyar però, alhora, implanta unes normes i una disciplina que afectaran també als seus estudis. Carter pretén que tots els seus jugadors aconsegueixin uns mínims de formació que els puguin garantir alguna sortida professional o el pas a la universitat. Això el porta a prendre mesures poc ortodoxes que el portaran a enfrontar-se amb tota la comunitat educativa. eso; Durada: 131 minuts. Té una durada de 131 minuts aproximadament. DVD.

.................................................................................................... C.R.A.Z.Y. Vallée, Jean-Marc; [direcció]; Vallée, Émile; Côté, Michel; Beaulieu, Laurianne; Proulx, Danielle; Beaulieu, Raymond; Brillant, Pierre-Luc; [intèrprets]; Bowie, dAvid; The Roling Stones; Pink Floyd; Cline, Patsy; [banda sonora] 791.43 CRA C.R.A.Z.Y. és la història de dues històries d'amor: La d'un pare cap als seus cinc fills, i la d'un fill envers el seu pare, un amor tan fort que l'obliga a viure una mentida. Aquest fill és Zachary Beaulieu, nascut el 25 de desembre de1960, i que tot i ser diferent dels seus germans, narra amb humor i sarcasme la seva desesperació per assemblar-s'hi, la desgràcia d'haver nascut el dia de Nadal, i l'experiència de créixer al Quebec del anys 60 i 70. La vida arrossega sobtadament a Zach per un viatge sorprenent, que li permet acceptar la seva veritable naturalesa i que sobretot, porta el seu pare a estimar-lo per qui és realment. Faula mística, C.R.A.Z.Y. desprèn la bellesa, la poesia i la follia de l'esperit humà en totes les seves contradiccions. batxillerat; eso; professorat; Durada: 121 minuts. Té una durada de 121 minuts. Subtitulada en castellà. DVD.

.................................................................................................... El lince perdido García, Raul; Sicilia, Manuel 791.43 LIN Pel·lícula d'animació en 3D. Fèlix és un linx amb molta mala sort ja que s'ha fet mal i es cura les seves ferides en un Centre de Recuperació. Un capriciós i excèntric milionari anomenat Noè vol crear el seu propi Refugi Secret pels animals en perill d'extinció. Per aconseguir el seu objectiu fa servir tots els mitjans possible, fins i tot el de contractar els serveis de Newmann, un caçador sense consciència, perquè l'ajudi a aconseguir el seu pla. parvulari; ed. primària; alumnat; Durada: 1 hora 37 minuts. Format dvd. Guanyadora del Goya a la millor pel·lícula d'animació 2008.


.................................................................................................... Una botella en el mar de Gaza Binisti, Thierry [director] 791.43 BOT Tal és una joveneta francesa de 17 anys que viu a Jerusalem amb la seva família. Després de la immolació d'un terrorista en un cafè del barri on viu, Tal escriu una carta a un palestí imaginari en què li planteja preguntes i expressa el seu contundent rebuig a l'odi que hi ha entre els dos pobles. Posa la carta en una ampolla i li demana al seu germà que la llenci al mar prop de Gaza, on ell compleix el servei militar. Unes setmanes més tard, Tal rep la resposta d'un misteriós 'Gazaman". batxillerat; alumnat; Durada: 1 hora 36 minuts. Format DVD. Pel·lícula subtitulada en català i en castellà.

.................................................................................................... Argo Affleck, Ben [director] 791.43 ARG Iran, any 1979. Quan l'ambaixada dels Estats Units a Teheran és ocupada per seguidors del Ayatolà Jomeini per demanar l'extradició del xa de Pèrsia, la CIA i el govern canadenc van organitzar una operació per rescatar a sis diplomàtics nord-americans que s'havien refugiat a la casa de l'ambaixador de Canadà. Amb aquesta finalitat es va recórrer a un expert en rescatar ostatges i es va preparar l'escenari per al rodatge d'una pel·lícula de ciència-ficció, de títol "Argo", en la qual participava un equip de caçatalents de Hollywood. La missió: anar a Teheran i fer passar als diplomàtics per un equip de filmació canadenc per portar-los de tornada a casa. eso; batxillerat; alumnat; Durada: 1 hora 55 minuts. Format dvd. Pel·lícula subtitulada en castellà, noruec, finès, danès, islandès, suec, portuguès. Codificat per a sords en anglès i alemany.

.................................................................................................... Incendies Villeneuve, Denis; [director] 791.43 INC Jeanne i Simon Marwan són dos bessons la mare dels quals. que porta molt de temps sense parlar-los, està a punt de morir. Però, abans del fatal desenllaç, els dona dues cartes que han de ser lliurades a un pare al que creien mort i a un germà l'existència del qual desconeixien. Ambdós emprendran un viatge al Líban per localitzar-los i trobar respostes a la seva existència. La pel·lícula està basada en una obra de teatre de Wajdi Mouawad. batxillerat; fp; alumnat; Durada: 2 hores 11 minuts. Format dvd. Pel·lícula subtitulada en castellà i català


.................................................................................................... También la lluvia Bollain, Iciar [direcció] 791.43 TAM Cochabamba, Bolívia. Any 2000. Sebastián (Gael García Bernal) i Costa (Luís Tosar) s'han proposat fer una pel·lícula sobre Cristòfol Colon i el descobriment d'Amèrica. Mentre que Sebastián, el director, pretén desmitificar al personatge presentant-lo com un home ambiciós i sense escrúpols; a Costa, el productor, només l'importa ajustar la pel·lícula al modest pressupost de què disposen. Precisament por aquest motiu escolleixen Bolívia, per ser un dels països més barats i amb major població indígena d'Hispanoamèrica. La pel·lícula es roda a Cochabamba, on la privatització i venda de l'aigua a una multinacional genera molt malestar entre la població que portarà com a conseqüència la tristament famosa Guerra Boliviana de l'Aigua (abril de 2000). Cinc-cents anys després del descobriment d'Amèrica, pals i pedres s'enfronten de nou a l'acer i la pólvora d'un exèrcit modern. Però aquesta vegada no es lluita per l'or sinó pel més imprescindible dels elements vitals: l'aigua. ed. primària; eso; alumnat; Durada: 1 hora 39 minuts. Format dvd. Pel·lícula subtitulada en anglès i francès.

.................................................................................................... Stella Verheyde, Sylvie 791.43 STE Stella ha fet onze anys i acaba de començar els seus estudis en un institut de París. La seva vida diària transcórrer en el bar que regenten els seus pares: un refugi on els obrers es troben per beure, per fer apostes, per parlar de futbol, i les vetllades s'allarguen fins a la matinada. Per l'Stella, la vida escolar no és gens fàcil ja que els estudis no són el seu fort. A més, las reiterades humiliacions a què es veu sotmesa per part de professors i companys fan despertar els seus instints més violents. La seva única amiga a l'institut és la filla d'uns intel·lectuals argentins exiliats. Gràcies a ella l'Stella és capaç d'albirar una vida diferent a la que coneix. Ha arribat però l'hora dels descobriments: des del primer amor als perills que envolten a una nena que està entrant a l'adolescència. ed. primària; eso; alumnat; Durada: 1 hora 35 minuts. Format dvd. Pel·lícula subtitulada en castellà.

.................................................................................................... Slumdog Millionaire ¿Quién quiere ser millonario? Boyle, Danny 791.43 SLU Jamal Malik és orfe de pares, viu en un barri marginal de Bombay i decideix presentar-se al concurs "Qui vol ser milionari". Davant la sorpresa de tot el públic Jamal respon correctament totes les preguntes. Quan està a punt de respondre l'última pregunta i guanyar 20 milions de rúpies és detingut per la policia i l'interroguen. Jamal respondrà a l'interrogatori explicant perquè coneixia totes i cadascuna de les preguntes. eso; batxillerat; tutoria; alumnat; professorat; Durada: 1 hora 55 minuts. Pel·lícula en format DVD. So 5.1 Digital Dolby. Pantalla 16:9 compatible amb 4:3


.................................................................................................... Norma Rae Ritt, Martin; [director]; Alonzo, John A.; [fotografia]; Shire, David; [música]; Field, Sally; Leibman Beau, Ron; Bridges, Pat; Baxley, Hingle Barbara; [intèrprets] 791.43 NOR Norma Rae és una treballadora d'un estat del sud dels Estats Units d'Amèrica, que revoluciona a un poble sencer i descobreix en ella mateixa una força sorprenent. Aconsellada per un sindicalista de Nova York i cada cop més decidida, Norma Rae organitza els seus companys de treball en una lluita per millorar el seu sou i les condicions de treball. Basada en fets reals, Norma Rae és la fascinant història d'una heroïna moderna. eso; Durada: 110 minuts. Té una durada aproximada de 110 minuts. Pot anar subtitulada en castellà, francès, alemany, italià, holandès, suec i anglès per a sords. DVD.

.................................................................................................... Arrugas Ferreras, Ignacio; [direcció]; de la Cruz, Ángel; Roca, Paco; Ferreras, Ignacio; Cecchini, Rosanna; [guió]; Roca, Paco; [autor del còmic]; 791.43 ARR Arrugues tracta un tema poc habitual en el còmic, la malaltia d'Alzheimer i la demència senil, i ho fa amb una peculiar barreja d'humor i emoció. Una història sobre l'Alzheimer, però en especial sobre la soledat i la frustració de la gent gran i l'amistat i solidaritat. ed. primària; eso; batxillerat; tutoria; alumnat; Durada: 1 hora 25 minuts. DVD d'una durada de 85 minuts. Basada en el còmic del mateix títol de Paco Roca. Ha obtingut diversos premis.

.................................................................................................... La isla de Nim Flackett, Jennifer; Levin, Mark; [direcció]; Butler, Gerard; Foster, Jodie; Breslin, Abigail; [intèrprets]; Dryburgh, Stuart; [fotografia] 791.43 LAI La pel·lícula és una història original basada en el llibre de l'escriptora canadenca Wendy Orr. Fou rodada a les platges d'Austràlia. Nim i el seu pare Jack, són els únics habitants d'una illa apartada i exòtica que té un petit volcà. Jack és un reconegut científic que fa estudis i descobertes sobre microorganismes marins. Nim porta una vida emocionant i salvatge inspirada en antigues llegendes i amb els seus llibres preferits. El seu heroi literari "Alex Rover" és l'aventurer més gran del món a qui demana ajuda quan la seva illa paradisíaca es veu en perill.

Durada: 92 minuts. Té una durada de 92 minuts. Està subtitulada en castellà, anglès i alemany. DVD.


.................................................................................................... Cuentos de Canadà National Film Board of Canada 791.43 CUE Historietes d’animació realitzades amb tècniques singulars, on l’experimentació i la fantasia es complementen. Permeten treballar en diversos aspectes de l’educació infantil com l’expressió oral, l’educació emocional, musical, plàstica, etc. i en diversos temes de les àrees de coneixement del medi natural i social. Els sis títols són: “El largo hechizo”, “El niño y la oca”, “La flauta màgica”, “Dayoh, Donna y Dee Dee”, “La caja animada”, i “Animales en movimiento”. L’acompanya una guia elaborada per GrupIREF. llar d'infants; parvulari; alumnat; Durada: 1 hora. Cada historieta té una durada aproximada de 10 minuts. Dues són en castellà o en anglès i les altres quatre són mudes.

.................................................................................................... Azur y Asmar Ocelot, Michel; [direcció]; Yared, Gabriel; [música original]; Gracia, Sancho; [doblatge] 791.43 AZU Dos nens són criats com a germans. Azur és ros i fill d'un terratinent, Asmar és bru i fill de la dida de la família. La vida els separa brutalment i de sobte però més endavant, ja adults, es retroben per ser rivals en la cerca d'un mateix objectiu: alliberar, conquerir i enamorar la Fada dels Dijinns. Faula didàctica per a nens que pretén conscienciar de la necessitat del respecte a d'altres cultures i societats. parvulari; alumnat; Durada: 95 minuts. DVD, amb 95 minuts de durada aproximada. Conté 6 postals físiques de la pel·lícula. DVD.

.................................................................................................... El valiente Despereaux Rob Stevenhagen, Sam Fell; [direcció] 791.43 ELV El ratolí Despereaux és valent i virtuós, i somia en convertir-se en un cavaller. És expulsat de la seva comunitat de ratolins perquè no entenen que un ratolí no tingui por i no obeeixi les normes del que cal que un ratolí aprengui. Amb l'ajut d'un amic i gràcies a la seva valentia i honor, aconseguirà portar a terme una noble comesa: salvar una princesa en perill. ed. primària; ed. especial; alumnat; Durada: 90 minuts. Pel·lícula d'animació en DVD, amb subtítols en català, castellà, portuguès i anglès.


.................................................................................................... La niñera mágica Jones, Kirk; [director]; Thompson, Emma; Firth, Colin; Macdonald, Kelly; Lansbury, Angela; Imrie, Celia; Jacobi, Derek; Barlow, Patrick; Staunton, Imelda; Sangster, Thomas; Bennett, Eliza; [Intèrprets]; Thompson, Emma; [guió] 791.43 LAN Divertida i enginyosa faula en la que una mainadera d' aspecte una mica tenebrós i amb poders màgics que arriba a la llar del vidu Sr. Brown i els seus 7 insuportables fills. Liderats pel germà gran, en Simon, els set germans han aconseguit que les disset mainaderes que han tingut abans de l'arribada a la casa de Nanny Mcphee marxessin cames ajudeu-me. Els germans estan convençuts que aconseguiran espantar la nova mainadera tal i com han fet fins ara amb les altres. Però quan Nanny Mcphee es fa càrrec de la situació comencen a veure que el seu mal comportament té ràpides, màgiques i inesperades conseqüències. Curiosament, a mesura que el comportament dels nens va canviant, canvia també l'aspecte de la mainadera que es torna menys tenebrós i més tendre i amable. parvulari; ed. primària; professorat; Durada: 94 minuts. Durada 94minuts; Subtítols en castellà, anglès i portuguès. DVD.

.................................................................................................... Spirit. El corser indomable; Spirit. El corcel indomable; Spirit. Stallion of the Cimarron Asbury, Kelly; Cook, Lorna; [direcció]; Zimmer, Hans; [música]; Adams, Brian; [cançons] 791.43 SPI Pel·lícula d'animació que utilitza la tècnica tradicional combinada amb 3D. És un western d'acció protagonitzat per un mustang salvatge i ingovernable que recorre la frontera nord-americana vivint nombroses aventures com salvar la seva terra natal i recuperar la seva llibertat. Quan troba un home per primera vegada, un jove de la tribu dels Lakota, es nega a deixar-se domar, però si que es fa amic seu. Així, Spirit es converteix en un dels grans herois anònims del Vell Oest. ed. primària; eso; alumnat; Durada: 80 minuts. Té una durada de 80 minuts. Permet accés directe a les escenes, so estèreo i subtítols en castellà, anglès, i portuguès. Conté jocs, cançons, documentals.. etc. com a material addicional . DVD.

.................................................................................................... Kirikú y las bestias salvajes Ocelot, Michel; Galup, Bénédicte; [direcció]; Ocelot, Michel; [guió i dibuixos]; Dibango, Manu; [música]; Ocelot, Michel; N'Dour, Youssou; Traoré, Rokia; [cançons originals] 791.43 KIR Kirikú, un nen petit que viu en un poblat a l'Àfrica, aconsegueix que torni l'aigua al seu poblat. Karabà la bruixa dolenta s'enfada i li prepara noves trampes. Un dia les dones preparen cervesa i la bruixa l'enverina. Kirikú aconsegueix, amb l'ajuda dels seus amics, vèncer de nou a la bruixa. A més de la pel·lícula, en els extres hi ha tres apartats de preguntes i respostes, jocs, balls, treballs manuals... parvulari; alumnat; Durada: 74 minuts. Sistema DVD. Durada 74 minuts. Subtítols en castellà. Conté els extres: Kirikú en el colegio; Kirikú en familia; Ahora juego solo; ficha tècnica; filmografies destacades. DVD.


.................................................................................................... Shrek Adamson, Andrew; Jenson, Vicky; [direcció]; Elliot, Ted; Rossio, Terry; [guió]; Stillman, Joe; Schulman, Roger S. H.; [col·laboració]; Gregson-Williams, Harry; Powell, John; [música] 791.43 SHR Els contes tradicionals poden ser modificats d'acord amb l'escala de valors socials actuals sense perdre cap dels atractius per a un públic indistintament infantil i adult. Des del moment que la pel·lícula comença i una de les pàgines del llibre és arrencada per un ogre amb finalitats sanitàries, tot és possible: l'ogre en qüestió és brut, egoista i malcarat, però en el fons té un cor sensible i esdevé l'heroi de la pel·lícula. El seu company d'aventures és un ase cridaner que no para de xerrar. La indomable princesa, que rescaten de les urpes d'un drac enamoradís, no es queda curta en el repertori de cops amagats: practica les arts marcials, es tira rots després de menjar rates i és víctima d'un encanteri que atempta contra els principis de la bellesa dels relats infantils tradicionals. Shrek és, en definitiva, un anticonte, en el qual, a més, apareixen també referències a personatges de cinema. Rodat amb les més sofisticades tècniques d'animació, conserva del model original els personatges arquetípics i l'estructura dramàtica. eso; Durada: 97 minuts. Cinema d'animació. Dura 97 minuts. Inclou imatges no projectades en sales comercials

.................................................................................................... Antz (Hormigaz) Darnell, Eric; Johson, Tim; [direcció]; Gregson-Williams, Harry; [música] 791.43 ANT La vida no és fàcil per a una petita formiga obrera amb unes idees descomunals, les possibilitats de la qual d'aconseguir la formosa princesa Bala són una entre mil milions. Un esdeveniment inesperat, però, farà que la seva vida canviï del tot, passant de ser el més insignificant dels obrers a un gran heroi. ed. primària; alumnat; Durada: 80 minuts. La filmació és de dibuixos animats en color, sistema dvd, la durada és de 80 minuts. DVD.

.................................................................................................... Forrest Gump Zemeckis, Robert; [director]; Roth, Eric; [guió]; Burgess, Don; [fotografia]; Silvestri, Alan; [música]; Hanks, Tom; Wright, Robin; Sinise, Gary; Field, Sally; [actors] 791.43 FOR Recorregut biogràfic que passa revista a la realitat social nord-americana dels anys 50, 60 i 70 a través de les peripècies d'una mena d'antiheroi. Un ésser pur, innocent, amb un coeficient intel·lectual molt baix i diverses mancances físiques es converteix de gran en una autèntica sorpresa: estrella del futbol, heroi del Vietnam, campió mundial de tennis de taula, director d'empresa. I tot, gràcies a una imprevista conjura de l'atzar i del seu propi instint de superació. És interessant l'ús de tècniques virtuals per inserir el personatge en documents audiovisuals de l'època ed. primària; eso; professorat; Durada: 137 minuts. DVD; durada 137 minuts, color. Possibilitat de veure-la subtitulada en nombrosos idiomes. Inclou un segon dvd amb nombrosos extres. DVD.


.................................................................................................... El hombre elefante Lynch, David; [director]; Hurt, John; Hopkins, Anthony; Gielguld, John; Bancroft, Anne; [intèrprets] 791.43 ELH Un eminent cirurgià i professor universitari anomenat Frederick Treves (Anthony Hopkins) descobreix en una fira ambulant un jove (John Hurt) que és utilitzat vilment com a espectacle macabre. Es diu John Merrick, un personatge deforme a causa d'un accident sofert per la seva mare amb un elefant, en terres africanes quan estava embarassada. Merrick, que és un bon home, intentarà ser ajudat en el seu inhumà sofriment pel metge caritatiu. Sensacional pel·lícula plena d'emotivitat, on es dramatitza un cas real fins extrems dolorosos, dolor que van patint amb el personatge principal els propis espectadors. L'ambient del segle XIX està meravellosament aconseguit gràcies en bona part a la fotografia en blanc i negre. eso; Durada: 120 minuts. És en format DVD. Té una durada de 120 minuts. La fotografia és en blanc i negre.

.................................................................................................... Els bons amics Sales Amill, Gemma; [il·lustradora] 157 SAL Basat en un conte popular xinès. Un conillet gris es desperta un matí d'hivern amb molta gana, però no té res per menjar. Haurà de sortir a buscar alguna cosa, però, en obrir la porta es troba que està tot nevat i fa molt i molt de fred. Malgrat tot es decideix a sortir i, colgades a la neu, es troba dues pastanagues grosses. Se'n menja una, i l'altra la porta a un bon amic seu, el cavallet bru, perquè pensa que també deu tenir molta gana. El cavallet, que s'ha menjat un nap gros i morat que ha trobat sota la neu, ja està tip i porta la pastanaga al be gras i aquest la dóna al cabirol. El cabirol la porta al conillet gris, que, sense voler, recupera la pastanaga que aquell matí d'hivern va voler regalar per amistat. El meu amic m'ha portat un regal. Jo no m'ho esperava. Ell ha pensat que jo passava gana i m'ha dut una pastanaga. La pastanaga és un bon regal, però, tenir amics és el millor regal. parvulari; ed. primària; alumnat; Durada:. Té 32 pàgines amb moltes il·lustracions en color.

.................................................................................................... En casa de mis abuelos Squilloni, Arianna; [text]; Ribera, Alba Marina; [il·lustradora] 157 SQU Un avi i una àvia gràcies a un bastó i unes mitges "màgiques", solucionaran tots o gairebé tots els problemes quotidians del seu dia a dia. Però és estiu i els néts vénen de visita, hi ha moltes coses a fer, moltes formes de passar-ho bé i sempre falten mans per ajudar ... i sobretot una cosa canviarà quan els colors inundin les seves vides. parvulari; ed. primària; tutoria; alumnat; famílies; Durada:. Consta de 32 pàgines amb moltes il·lustracions


.................................................................................................... Esa gigantesca pequeña cosa Alemagna, Beatrice; [autor], [Il·lustrador] 157 ALE L’àlbum, ens va portant, en llenguatge poètic, per una endevinalla que anirem resolent a mida que avança el llibre. Pàgina a pàgina, les il·lustracions i el text ens van acompanyant per diferents emocions i pensaments, que anem enllaçant amb el nostre propi bagatge emocional. És per això que és un àlbum preciós per adults i bonic per acompanyar els infants en el seu aprenentatge emocional. parvulari; ed. primària; tutoria; direcció; Durada:. Àlbum il·lustrat de format 28,50x38,5 cm. Consta de 40 pàgines.

.................................................................................................... La nena i el monstre Irani, Neil; [autor]; Yun, Park; [ iI·lustrador] 157 IRA La nena i el monstre és una dolça història sobre una noia que es veu deformada com un monstre quan es mira al mirall. El missatge de la història és estimar-se a si mateix fomentant la nostra autoestima, i obrir-se a altres persones del nostre voltant i deixar-les entrar. parvulari; ed. primària; tutoria; alumnat; famílies; Durada:. Consta de 32 pàgines amb moltes il·lustracions.

.................................................................................................... Qui té por Vilà, Pere; [autor]; Sergio Mora, Sergio; [Il·lustrador] 157 VIL En Pau ha de quedar-se a casa perquè està malalt. Però, té por dels monstres i els seus pares li expliquen històries fantàstiques... fins que un fet inesperat fa que s'adonin que potser les fantasies poden ser reals. Aquest conte és l'àlbum il·lustrat guanyador del premi Hospital Sant Joan de Déu 2010 que premia tant l'autor del conte com l'il·lustrador. Ens parla sobre la por, com afecta els nens i la manera de combatre-la. Però, a més inclou il·lustracions "retros" de Sergio Mora, un estil que connectarà amb l'imaginari de molts pares. Té una edició molt acurada. parvulari; ed. primària; tutoria; alumnat; famílies; Durada:. Consta de 32 pàgines. Aquest llibre que s'obre en vertical que permet veure còmodament les il·lustracions mentre l'adult llegeix. A més les guardes estan fetes amb un material luminescent, que brilla a l’obscuritat .


.................................................................................................... Pors, manies i vergonyes Farré, Lluís; [autor]; Canals, Mercè; [Il·lustrador] 157 FAR La Rita caminava tota encongida i arrossegant els peus. I no pas perquè li fessin mal les sabates o li pesés massa l'abric a l'hivern, no. La Rita, el que duia a l'esquena que li pesava tant era una muntanya enorme de pors, manies i vergonyes! I es poden fer tan poques coses amb tant de pes al damunt! parvulari; ed. primària; tutoria; alumnat; famílies; Durada:. Consta de 48 pàgines amb moltes il·lustracions.

.................................................................................................... Fora malsons! Roca, Elisenda; [text]; Losantos, Cristina; [il·lustracions] 157 ROC En Joan és un nen tranquil i rialler de dia, però quan arriba la nit l'assalten tota classe de temors. Des del llit veu ombres amenaçadores i criatures terrorífiques que desapareixen quan els seus pares encenen el llum. L'àvia li ensenyarà a vèncer la por. Perquè... ¿qui diu que la foscor no pot ser divertida? parvulari; ed. primària; tutoria; alumnat; famílies; Durada:. Consta de 48 pàgines, escrit en vers i amb moltes il·lustracions.

.................................................................................................... El meu papà Saudo, Coralie; [text]; Di Giacomo, kris; [Il·lustrador] 157 SAU El pare del nen que protagonitza aquest llibre és gran i fort. Però, té una petita debilitat: a la nit no vol anar a dormir. Protesta, rondina, demana un conte rere l'altre i inventa mil excuses per no quedar-se a soles a la seva habitació. Aconseguirà aquest nen fer costat al seu pare i apagar la llum? L'hora d'anar-se'n al llit és un moment espinós per a molts nens. Aquesta història que posa la situació completament a l'inrevés, ajudarà de manera còmica i sorprenent, que els petits s'adormin com lirons, amb un somriure als llavis. Un conte contat en primera persona pel nen, amb un llenguatge desenfadat i espurnejant, acompanyat per un concepte estètic divertit, original i modern. Aquest àlbum funcionarà millor que qualsevol cançó adulta repetitiva fins amb els més reticents a dormir. llar d'infants; parvulari; tutoria; alumnat; famílies; Durada:. Consta de 32 pàgines amb moltes il·lustracions


.................................................................................................... Flor del desierto Hormann, Sherry; [director] 791.43 FLO La pel·lícula està basada en la novel•la autobiogràfica de Waris Dirie. La protagonista nascuda a Somàlia el 1965, en una família de pastors nòmades, es va convertir en una de les models més sol•licitades de l’època. Als tres anys va ser sotmesa a l'ablació. Als 13 anys va fugir d'un casament de conveniència, amb un home que era cinc vegades més gran que ella, i va caminar dies pel desert abans d'arribar a Mogadiscio, la capital. Allà, els seus parents la van enviar a treballar com a criada a l'Ambaixada del seu país a Londres, on va passar l'adolescència sense saber llegir ni escriure. Abans de tornar a un país destrossat per la guerra, va preferir romandre il·legalment a Londres i buscar feina. Mentre treballava en un restaurant de menjar ràpid, va ser descoberta pel famós fotògraf Terry Donaldson. Va recórrer un camí fascinant fins trepitjar les passarel·les més famoses i ser portada de les millors revistes de moda. Waris (flor del desert en somali), va denunciar la seva mutilació i la de milers de nenes a les Nacions Unides. batxillerat; fp; alumnat; Durada: 2 hores 3 minuts. Format DVD. Conté subtítols en castellà.

.................................................................................................... Volcano Jackson, Mick; [director] 551.2 VOL Un desastre d'inimaginables proporcions amenaça la ciutat de Los Angeles: un terratrèmol i la intensa calor que emana del subsòl anuncien, sense cap dubte, l'erupció d'un volcà, que causaria una situació de caos sense precedents a la ciutat. Mike Roark (Tommy Lee Jones), director de l'oficina de gestió d'emergències, amb l'ajuda d'una sismòloga, la doctora Amy Barnes (Anne Heche), intentarà controlar la situació per evitar que el pànic s'estengui. eso; batxillerat; alumnat; Durada: 1 hora 54 minuts. Format DVD. Pel·lícula subtitulada en anglès, castellà i alemany per a sords.

.................................................................................................... El origen del planeta de los simios Wyatt, Rupert; [director] 791.43 ORI Will Rodman és un científic que desenvolupa un tractament experimental per curar l'Alzheimer. Els efectes del virus que desenvolupa, el ALZ-112, durant les proves amb simis són prometedors. No obstant això, un conflicte amb els primats fa que el seu projecte sigui cancel•lat i els ximpanzés sacrificats. Tots menys un nadó acabat de néixer, que Will s’emporta a casa. Aviat descobreix que la seva mare, inoculada amb el virus, li ha transmès genèticament els efectes observables pel tractament: un gran augment de la intel•ligència, un desenvolupament cerebral per sobre del normal i una capacitat lingüística i social sense comparació. Però mentre observa i cria fascinat el petit Cèsar, aquest va experimentant un creixent neguit amb el seu enclaustrament forçat i amb el seu caràcter de mascota. El guió de la pel•lícula està inspirat en la novel•la “El planeta de los simios” de Pierre Boulle. eso; alumnat; Durada: 1 hora 40 minuts. Format DVD. Pel·lícula subtitulada en anglès, castellà, anglès per a sords, danès, finès, alemany, italià, noruec i suec. Guia didàctica a la revista Making of (2012, núm. 86).


.................................................................................................... Los niños de Huang Shi Spottiswoode, Roger; [director] 791.43 NIÑ George Hogg, un jove periodista anglès, arriba a la Xina en els anys 30 del segle XX quan el país està sent ocupat per les tropes japoneses. Hogg es lliura de la mort gràcies a un líder de la resistència xinesa, Jack Chen i, en la seva fugida, acaba refugiant-se en l'orfenat de Huang Shi. Amb l'exèrcit japonès cada vegada més a prop, Hogg intenta salvar els nens de l'orfenat aventurant-se en un esgotador viatge a través de muntanyes i deserts, acompanyats per Jack i una infermera nord-americana. Pel camí descobriran el veritable significat de l'amor, la responsabilitat i el valor. batxillerat; fp; eso; alumnat; Durada: 1 hora 54 minuts. Format DVD. Pel·lícula subtitulada en castellà.

.................................................................................................... Adéu, petit amic! Portella, Helena; [Il·lustracions] 157 POR Un dia la Sara es va trobar un ànec acabat de néixer. Se’l va endur a casa i, dia a dia, el va cuidar fins que es va fer gran i fort. Tots dos es van convertir en grans amics. La Sara se l’estimava molt. Però aviat l’animal va sentir la crida dels ànecs salvatges i la Sara va entendre que hauria d'ensenyar al seu petit amic a volar. Una història preciosa i commovedora, amb boniques il·lustracions i narrada amb una gran delicadesa. parvulari; primària; alumnat; Durada:. Té 32 pàgines amb moltes il·lustracions en color.

.................................................................................................... En Toni i la inundació Price, Rebecca; [autora] ; Price, Rebecca; [il·lustradora] 155.4 PRI En Toni té problemes. El seu llit sempre està moll. Però una nit en Toni i el seu amic, el Castor, es troben en una vall inundada. Podran evitar que l’aigua anegui el poble?. Meravelloses il·lustracions i una història atractiva es combinen en aquest conte que els ajudarà a entendre i a superar el problema de mullar el llit, d'una manera relaxada i divertida. Els pares podran sentir-se alleujats, perquè el llibre que tracta una situació habitual però alhora angoixant. parvulari; ed. primària; alumnat; famílies; Durada:. Té 32 pàgines amb moltes il·lustracions en color.


.................................................................................................... Mi nombre es Harvey Milk Van Sant, Gus 791.43 NOM Harvey Milk, el primer polític obertament homosexual escollit per ocupar un càrrec públic als Estats Units, va ser assassinat un any després d'accedir al càrrec. Als quaranta anys, cansat de fugir de sí mateix, Milk decideix sortir de l'armari i anar a viure a Califòrnia amb l'Scott Smith. Una cop allà, obre un negoci que no tarda en convertir-se en el punt de trobada dels homosexuals del barri. Milk es converteix en el seu portaveu i, per defensar els seus drets, no dubta en enfrontar-se a empresaris, sindicats i polítics. La seva valentia anima a d'altres persones a seguir el seu exemple. Tanmateix, en la seva vida privada, manté una vida sentimental destructiva amb Jack Lira, un jove inestable que s'aferra a ell per sobreviure. eso; batxillerat; alumnat; Durada: 2 hores 2 minuts. Format DVD. Pel·lícula subtitulada en anglès i en castellà. Guia didàctica de Cinescola.

.................................................................................................... Neds Mullan, Peter 791.43 NED Glasgow, 1973. John McGill està a punt de començar la secundària. És un noi intel·ligent, sensible i amb ganes d'aprendre però viu en un ambient poc adient: la seva família és molt pobre i el seu pare, a qui odia, és un violent borratxo. El professorat està en contra seva des de l'inici a causa de l'historial delictiu del seu germà gran, Benny. Els Neds, (No Educats i Delinqüents), són nois conflictius que van armats i consumeixen drogues barates, glam rock, sexe, violència i companyonia. Monstres i herois locals. La reputació de Benny protegeix al seu germà. En aquestes circumstàncies, John pren una decisió: ja que cap persona està disposada a donar-li una oportunitat es deixa arrossegar per la violenta vida del carrer. Però, de sobte, se li presenta de manera insospitada i extraordinària l'oportunitat de redimir-se. batxillerat; fp; alumnat; Durada: 2 hores 3 minuts. Format DVD. Pel·lícula subtitulada en català i en castellà. Guia didàctica de Zineskola.

.................................................................................................... Capitán Abu Raed Matalqa, Amin; [director] 791.43 CAP Abu Raed és un solitari membre de l'equip de neteja de l'aeroport internacional d'Amman. Sempre ha volgut viatjar pel món però al no poder fer realitat el seu somni el viu a través dels llibres i de breus xerrades amb algun viatger. Un dia, troba una gorra de capità en una paperera i un noi del barri el veu amb aquesta gorra posada camí de casa. Al dia següent, un grup de nens l'esperen davant de la porta, convençuts de què és pilot. Neix una amistat entre l'home i els nens. Feliç per tenir companyia, fa viatjar als nens pel món per mitjà d'històries inventades. ed. primària; eso; alumnat; Durada: 1 hora 43 minuts. Format DVD. Pel·lícula subtitulada en castellà. Guia didàctica de Cinebaix.


.................................................................................................... Edén al oeste Costa-Gavras, Constantin; [director] 791.43 EDE Elies és un jove emigrant que ha d'afrontar nombrosos contratemps per entrar il·legalment a la Unió Europea. A l'igual que a "L'Odissea", el Mar Egeu és l'escenari de les seves aventures. Després d'innombrables peripècies, des d'una escala en el paradís a una estada a l'infern, el seu periple acaba a París. És un intent de recrear el viatge d'aquells que creuen terres i braus oceans a la recerca d'una llar. La història de Elies no és la d'Ulisses, ni tampoc la de Jean-Claude ni la de moltes persones. Però la gent es pot veure reflectit en Elies, un estranger que no resulta un estrany. Guia didàctica CineBaix ed. primària; eso; alumnat; Durada: 1 hora 47 minuts. Format DVD. Pel·lícula subtitulada en castellà.

.................................................................................................... El discurso del rey Bonham Carter, Helena 971.43 DIS Després de la mort del seu pare, el rei Jorge V (Michael Gambon), i l'escandalosa abdicació del príncep Eduardo VII (Guy Pearce), Bertie (Colin Firth), afectat des de sempre d'un angoixant quequeig, ascendeix de sobte al tron com Jordi VI d'Anglaterra. El seu país es troba a la vora de la guerra i necessita desesperadament un líder, per la qual cosa la seva esposa Isabel (Helena Bonham Carter), la futura reira mare, li posa en contacte amb un excèntric logopeda anomenat Lionel Logue (Geoffrey Rush). Malgrat el xoc inicial, els dos se submergeixen de ple en una teràpia poc ortodoxa que els portarà a establir un vincle infrangible. Amb el suport de Logue, la seva família, el seu govern i Winston Churchill (Timothy Spall), el rei supera la seva afecció i pronuncia un discurs radiofònic que inspirarà al seu poble i els unirà en la batalla. eso; batxillerat; ed. d'adults; alumnat; Durada: 2 hores. DVD. Subtitulada en castellà i català.

.................................................................................................... De les grans idees a les petites accions Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya [CADS]; Jaén, Joana; [fotografies] 570 CAD Per tractar el desenvolupament sostenible com a cosa del conjunt de la societat. Sovint es pensa que els canvis els han d'impulsar els altres però tothom pot fer actuacions per tal que el planeta sigui un lloc més habitable per a les generacions futures. Amb la idea de difondre la cultura de la sostenibilitat entre la societat catalana, el CADS va impulsar durant el 2009 i 2010 el projecte Petites idees per a un Gran futur, propostes o accions diferents que apareixien al seu web. El 2011 s'ha obert la iniciativa als suggeriments, projectes i activitats que estan duent a terme la ciutadania, les entitats i les institucions que es recullen en aquesta publicació. ed. primària; eso; batxillerat; alumnat; Durada:. Té 85 pàgines amb fotografies


.................................................................................................... Fora de classe. Guia de criteris de qualitat per a les activitats d'educació ambiental Riera, Joan Manel; Vives, Pere; Feliu, Margarida; [et. al.] 570 SCE Conjunt de criteris de qualitat aplicables a totes les activitats d'educació ambiental tant a l'escola com a l'educació no formal. Aquests criteris s'exemplifiquen en un recull d'activitats relacionades amb el coneixement de l'entorn i basades en l'experiència pràctica. La guia recull 30 criteris de qualitat d'activitats d'educació ambiental; un recull d'activitats d'educació ambiental en format de fitxa; un apartat de males pràctiques didàctiques d'activitats d'educació ambiental; preguntes clau per dissenyar i definir activitats adequades; un apartar de vocabulari; i una relació bibliogràfica i recursos útils. parvulari; ed. primària; eso; batxillerat; formació permanent; altres; tutoria; alumnat; professorat; altres; Durada:. Té 187 pàgines ple d'imatges a tot color.

.................................................................................................... Guia didàctica. Projecte Respecte Rensponsables del Projecte Respecte a Girona 17 GUI El Projecte Respecte és la versió gironina del projecte europeu Valor: Viure la diversitat des del respecte. El Projecte té per objectiu el desenvolupament d’una societat europea basada en el respecte als drets fonamentals reconeguts a l’article 6 del Tractat de la UE, reforçar la societat civil, combatre el racisme i la xenofòbia. Aquesta guia didàctica conté un dossier teòric, un dossier d’activitats didàctiques i un annex a les activitats didàctiques. Per elaborar-la s’ha fet una recerca teòrica i conceptual, així com una recerca de materials didàctics ja existents per treballar la discriminació, els estereotips, etc. eso; batxillerat; fp; Durada:. Té 94 pàgines

.................................................................................................... Ni amunt ni avall, cap endins. Itinerari d'Educació per a la Interioritat a l'ESO Bernadet, Jaume; [coord.]; Claret Degollaga, Olga; Ipas Menal, Vicky; [et al.] 155.5 AMU Exposició d'un projecte educatiu per educar en la interioritat realitzat en l'Escola dels Salesians de Sant Vicenç dels Horts. El llibre esà dividit en tres blocs. El primer bloc introdueix un marc teòric on explica i justifica el treball en la interioritat (l'autoconeixença física i mental, l'equilibri emocional, la relaxació, la unificació personal i l'obertura a la Transcendència) en els adolescents. El segon bloc exposa l'experiència d'aquest projecte en l'institut: les fases i els objectius del procés, els recursos materials, els agents educatius i la forma d'avaluació. El tercer bloc està format per un annex de 32 fitxes de les activitats que es van fer a l'escola per tal de dur a terme aquest projecte. Al ser un contingut transversal, les activitats es treballen des de diverses àrees com Educació Física, Religió, Música, Tutoria i Educació Visual i Plàstica. eso; professorat; Durada:. Té 123 pàgines amb imatges en blanc i negre.


.................................................................................................... Eco casa. El gran joc de l'eficiència energètica Generalitat de Catalunya. Institut Català d'Energia. 570 ECO Ecocasa és un joc creat per l'Institut Català de l'Energia (ICAEN), en el marc de la Setmana de l'Energia 2012 pensant en tota la família –recomanat a partir dels 6 anys– i que també familiaritza els participants amb l’eficiència energètica a casa. L’objectiu d’aquest joc és aconseguir compondre la pròpia casa amb els hàbits i les accions que permetin que el consum energètic que realitzen sigui el més eficient possible. primària; eso; alumnat; Durada:. Caixa de cartró que conté 1 tauler de joc, 48 cartes, 4 fitxes i 1 dau.

.................................................................................................... A taula! Manual per a la introducció d'aliments ecològics i de proximitat a les escoles. Taula de treball d'Alimentació Escolar Ecològica 570 TAU Aquest llibre té per objectiu ajudar a totes aquelles famílies, mestres i altres persones interessades en introduir els aliments ecològics i de proximitat als àpats dels centres educatius. És important oferir uns menús equilibrats i sans a la mainada i aprofitar el servei de menjador com espai d’educació en el menjar i en aprendre a valorar els processos productius que respectin el medi ambient i que estiguin arrelats al territori perquè donen vida a les comunitats rurals de casa nostra. Els continguts van des del plantejament del tipus de menjador escolar que es vol aconseguir, quines fórmules hi ha per a fer la transformació cap a menjador ecològic, les possibilitats existents tan si l'escola disposa de cuina com si no i les diferents actuacions col·laterals que integra el procés, com la formació dels alumnes i la sensibilització. llar d'infants; parvulari; ed. primària; eso; alumnat; direcció; famílies; professorat; Durada:. Té 104 pàgines i conté 3 annexos amb normativa, bibliografia i entitats que formen part de la Taula de Treball d'Alimentació Escolar Ecològica

.................................................................................................... Sóc realment diferent? Van Dort, Evelien; Gerda, Westerink 371.5 VAN El conte tracta d'una marieta que té una sola taca i està molt trista perquè li han dit que no volen jugar amb ella perquè és diferent de les altres marietes. Un dia la marieta més vella de totes li fa veure que totes són diferents i que és el més bonic que pot passar, doncs aquestes diferències que tenen són les que ens fan a tots únics i especials. parvulari; Té 14 pàgines amb poca lletra i molta il·lustació.


.................................................................................................... Aprendre ciències a l'educació primària Martí, Jordi 57(07) MAR Aquest llibre es dirigeix principalment als mestres d'educació primària, i als estudiants de mestre, i té com a principal propòsit actuar de tornaveu del conjunt de reflexions, models teòrics i resultats empírics procedents de la investigació educativa, que sovint queden allunyats dels mestres i les mestres que estan a l'aula. D'aquesta manera vol contribuir a l'actualització del seu coneixement didàctic, al mateix temps que aspira a estimular una necessària, i fins i tot urgent, avaluació crítica de les concepcions i els models d'ensenyament de les ciències que encara predominen a primària. Tot i que ric en exemples, es tracta bàsicament d'un "llibre de teoria". ed. primària; professorat; altres; Durada:. Té 152 pàgines. Conté un recull de referències bibliogràfiques. Aquest llibre és el 184 de la Biblioteca de Guix (Sèrie Didàctica de les ciències experimentals).

.................................................................................................... Com educar les emocions? La intel·ligència emocional en la infància i l'adolescència. Bisquerra, Rafael [coord.]; Punset, Eduard; [et al.] 157 COM En aquest quadern es presenta un concepte actual de les emocions, i vol ser una exposició de com s'ha passat de la intel·ligència emocional a l'educació emocional i de les aplicacions que d'això es deriven en l'educació formal i en la família, situant sempre al nen i a l'adolescent com el nostre punt central d'interès. En diversos capítols es presenta la situació de l'educació emocional al món, i més concretament als Estats Units, al Regne Unit i a Espanya. L'informe acaba amb un decàleg dels aspectes més rellevants que apareixen a tota l'obra, a manera de resum, i unes referències bibliogràfiques amb la intenció d'orientar la formació posterior de les persones interessades. llar d'infants; parvulari; ed. primària; eso; famílies; professorat; Durada:. Té 128 pàgines; 21 cm x 27,9 cm

.................................................................................................... El CERN i la Física de Partícules Frutos, Ariadna; Ruiz, Hugo 53 FRU Recull de 8 documentals curts sobre el CERN i la física de partícules. El document està fet per un grup d'investigadors de Física Experimental de Partícules del ICCUB participa en un experiment del Gran Accelerador d'Hadrons (LHC) del CERN, el més important laboratori de física de partícules, situat a Ginebra (Suïssa). Aquesta instal·lació científica permetrà esclarir importants interrogants sobre l'estructura de la matèria i l'evolució de l'Univers. eso; batxillerat; fp; altres; alumnat; professorat; altres; Durada: 1 hora 2 minuts 30 segons. Format en DVD.


.................................................................................................... La decisión de Anne Cassavetes, Nick; [direcció]; Diaz, Cameron; Baldwin, Alec; Breslin, Abigail; [interpretació] 791.43 DEC Drama que planteja els límits ètics de la ciència, concretament la gestació de fills programats per salvar a altres. Una parella decideix gestar una nena amb la intenció de pal•liar les carències de l’organisme de la filla gran a qui li han detectat leucèmia. A l’arribar als onze anys, la menor planteja legalment el dret a disposar del seu propi cos. El director mostra els diversos punt de vista de cadascun dels protagonistes de la història. eso; batxillerat; alumnat; Durada: 1 hora 50 minuts.

.................................................................................................... Wall-E Stanton, Andrew; [direcció] 791.43 WAL Pel•lícula de ciència-ficció, animada per ordinador, que explica la història protagonitzada pel robot Wall-E, encarregat de netejar les deixalles que envaeixen la Terra 700 anys després que els humans abandonessin el planeta. A Wall-E li canvia la vida quan es troba sobtadament amb la companyia d’una altra robot, l’Eva, que visita la Terra per confirmar l’absència de vida. A partir d’aquí els dos comencen una aventura que permet observar la lamentable situació en què viuen els humans supervivents, embarcats en grans naus espacials. ed. primària; tutoria; alumnat; Durada: 96 minuts. Sistema DVD. 1 disc òptic.

.................................................................................................... En un mundo mejor Bier, Susanne; [direcció] 791.43 MUN Narra la història d’Anton, un metge idealista i compromès que divideix el seu temps entre una petita ciutat de Dinamarca i el seu treball en un camp de refugiats, en un país en guerra, a l’Àfrica. En aquests dos mons tan diferents, ell i la seva família han d’afrontar conflictes que els empenyen a triar entre la revenja i el perdó. Anton està separat de la seva dona i té dos fills. El fill gran, Elíes, és maltractat pels seus companys a l’escola i es sent força sol i arraconat. Però quan arriba a l’escola en Christian, un nen orfe de mare que expressa el seu dolor per mitjà de la violència, els dos simpatitzen i es fan amics. El problema rau en que aquesta amistat es converteix en un perillós joc de revenja i de ràbia que, a més a més de pertorbar la vida de les seves famílies, fa que Anton es qüestioni els seus ideals. eso; batxillerat; alumnat; professorat; Durada: 1 hora 10 minuts. Té una durada aproximada de 110 minuts. Drama. Ha guanyat diversos premis com a millor film de parla no anglesa i com a millor direcció i millor guió. Subtitulada en castellà i català.


.................................................................................................... De dioses y hombres Beauvois, Xavier; [director]; Beauvois, Xavier; Comar, Etienne; [guió]; Lambert, Wilson; Lonsdale, Michael; Herlin, Jacques; Laudenbach, Philippe; Maly, Xavier; Pichon, Loïc; Rabourdin, Olivier; Frin, Jean-Marie; Perrier, Olivier; [actors] 791.43 DIO Un monestir a les muntanyes del Magrib en els anys noranta. Vuit monjos cistercencs viuen en perfecta harmonia amb la població musulmana. Un grup de fonamentalistes islàmics assassina un equip de treballadors estrangers i el pànic s’apodera de la regió. L’exèrcit ofereix protecció als monjos, però aquests la rebutgen. Què han de fer? ¿Anar-se’n, quedar-se? Malgrat la creixent amenaça, comencen a adonar-se que no tenen elecció i s’han de quedar, passi el que passi. batxillerat; tutoria; altres; Durada: 1 hora 18 minuts. Subtitols en castellà i català. Inclou fitxa artística i fitxa tècnica i un reportatge sobre els fets reals ocorreguts.

.....................................................................................

Novetats mediateca 2012 13  
Novetats mediateca 2012 13  

Catàleg novetats mediateca del SE 2012-13

Advertisement