Gourmet nr. 1 2016

Page 1

WWW.SG.NO SERVICEGROSSISTENES EGET MATMAGASIN NR. 1 / 2016 ÅRGANG 12
SG gourmet SG Møre TP-Engros ENGASJERT FAMILIEBEDRIFT MØT SERVICEGROSSISTENES EGEN DRIKKESPESIALIST Hvalkjøtt HAVETS VILT
LUN VINTERMAT

Ny giv og nye smaker

Vi som jobber med mat og servering kan nå se tilbake på en hektisk periode der vi sammen har skapt gode opplevelser og uforglemmelige øyeblikk for feststemte julebordgjester, beboere på institusjoner, pasienter på sykehus og de mennesker som i juletiden har måttet gå på jobben som normalt for å holde landet i gang. Nå står en ny sesong for døren, og mye spennende er på trappene!

I 2016 lover vi mange spennende nyheter og konsepter. Som landets kanskje mest komplette fullsortimentsgrossist, satser vi nå stort på alkoholholdige drikkevarer. I dette nummeret av SG Gourmet får du hilse på vår katergorisjef Martin Hallberg, som virkelig gleder seg til å åpne et nytt univers av gode drikkevarer.

Vi tar også turen til Kristiansund der vi besøker vår grossist SG Møre avdeling TP-Engros. Vi hilser på daglig leder Katrine Monge, og tar også en tur til en av hennes kunder, slakter- og fiskebutikken Angus Gaupset, som innehar en av landets aller fineste ferskvaredisker.

I den kalde vintertiden vi er inne i, lar vi oss også inspirere av noen gode, varme suppeoppskrifter, og vi setter også fokus på en av våre virkelig gode råvarer; hvalkjøttet.

Jeg gleder meg til et år der vi igjen skal begeistre, overraske og glede ganer og smaksløker over det ganske land.

SG GOURMET

Servicegrossistenes magasin om matglede, inspirasjon, bransjenytt og mattrender.

SG Gourmet utkommer 6 ganger p.a og distribueres til Servicegrossistenes kunder, samarbeidspartnere og leverandører.

UTGIVER

Servicegrossistene AS Postboks 504, 1327 Lysaker www.sg.no

Redaktør Merete Raabe Frantsen – merete@sg.no

DESIGN OG PRODUKSJON

Børresen & Co Reklamebyrå AS www.borresenco.no

Jan Van der Burg

Administrerende direktør, Servicegrossistene

Agder Grossisten AS

Arne Sjule AS

Cater Drammen AS

Cater Kongsvinger AS

Cater Mysen AS

D. Danielsen AS

Encon AS

Euro Supply Bergen AS

Haugaland Storhusholdning AS

Måkestad Engros AS

Måkestad Engros Øst AS

Måkestad Engros Larvik AS

Nær Engros AS

Nær Engros Levanger AS

Nær Engros Trondheim AS

Paul Nygaard AS

Safari Engros AS

Selboe & Aasebø AS

Servicenord Engros AS

SG Møre avd. Sunnmøre Engros AS

SG Møre avd. TP Engros AS

Art Director: Helene Ask Hunskaar Redaksjon: Marte Nordahl, Petter Utne Børrehaug

firmapost@agdergro.no firmapost@sjule.no post.drammen@cater.no post.kongsvinger@cater.no firmapost.mysen@cater.no firmapost@d-danielsen.no postmaster@encon.no post@eurosupply.no firmapost@hshh.no firmapost@makestad.no ostlandet@makestad.no larvik@makestad.no namsos@narengros.no levanger@narengros.no trondheim@narengros.no firmapost@p-nygaard.no firmapost@safariengros.no firmapost@aasebo.no firmapost@servicenord.no firmapost-se@sgmore.no firmapost-tp@sgmore.no

GROSSISTER
37 09 79 90 75 19 88 88 32 23 12 00 62 88 84 30 69 89 88 99 51 64 88 00 56 52 09 20 55 39 46 60 52 73 64 66 55 14 10 30 63 82 21 21 33 14 00 40 74 22 61 00 74 08 55 60 73 95 73 00 75 11 14 30 57 75 77 50 77 84 04 22 77 00 22 40 81 53 00 38 81 53 00 38

FAMILIEBEDRIFTEN TP-ENGROS

Far og datter Monge driver TP-Engros AS i Kristiansund med ekte entusiasme og lidenskap.

14

HAVETS VILT

Oppdag de unike kvalitetene til det eksotiske hvalkjøttet.

VINTERDRIKKE

Prøv en kald cocktail som gir deg varme i kroppen. Drikkeekspert Martin forteller om sine favoritter.

28

LEVENDE SLAKTERTRADISJONER

Ildsjelen Bjørge Løvik verner om lokale tradisjoner og ny innovasjon i kjøttfaget.

MØT KATEGORISJEFEN FOR DRIKKEVARER

Martin er eksperten med ekte lidenskap for alt som skal i glasset.

SUPPER SOM VARMER

Vinteren er sesongen for å ta fram de gode, klassiske suppene.

3 Innhold
6 22 26 10

Best på verdiskapende samarbeid

KALENDER

8. jan

Det norske måltid 2015 - Finale

Stavanger, Norge (www.detnorskemaltid.no)

15. - 24. jan

Grüne Woche

Berlin, Tyskland (www.gruenewoche.de)

19. - 20. jan

Sjømatdagene 2016

Hell, Norge (www.nsl.no)

21. jan

Gress 2016

Lillestrøm, Norge (www.messe.no/no/gress)

27. - 29. jan

StorkjøkkenForum

Sandefjord, Norge (cato.helgesen@hotmail.com)

29. - 30. jan

Norgescup for kokk-og servitørlærlinger

Stavanger, Norge (www.nkl.no)

2. feb

Storhusholdningsmesse

Sveio, Norge (www.haugalandstorhusholdning.no)

11. feb

Storhushaldmesse

Voss, Norge (www.encon.no)

16. - 17. feb

Restaurantexpo 2016 - easyFairs

Lillestrøm, Norge (www.easyfairs.com)

16. - 17. feb

Fastfood & Café 2016 - easyFairs

Lillestrøm, Norge (www.easyfairs.com)

21. - 25. feb

Gulfood 2016 Storhusholdningsmesse

Dubai, Forente Arabiske Emirater (www.gulfood.com)

Folkets favoritt Norges mest solgte knekkebrød www.wasa.no Produkt Antall i kartong EPD-nr. Wasa Havre 300g 24 4084117 Wasa Havre Økonomi 600g 12 4084133

SG Møre avdeling TP-Engros – en viktig del av Kristiansund i over 120 år

Siden Torstein Pedersen (TP) etablerte sin grossistvirksomhet i 1893, har TP-Engros forsynt byen med alt fra trelast til nybrent kaffe fra eget brenneri. I dag er det familien Monge som viderefører de stolte handelstradisjonene, og bedriften ledes av Katrine Monge med god støtte av sine 25 ansatte.

Aktivt eierskap

En fellesnevner hos mange av Servicegrossistene er et aktivt eierskap. Bedriftene eies av familier der flere av familiemedlemmene også har sitt daglige virke. Dette gjelder også hos SG Møre. Her møter vi familien Monge, og nylig avtroppet daglig leder Einar Monge understreker at slike familiebedrifter er mer en livsstil enn en jobb. Som storhusholdningsgrossist og leverandør av ferske varer, nytter det ikke med normal ferieavvikling. Møringer trenger mat også i fellesferien, så familien Monge er alltid på vakt. Blir det likevel tid til en liten hyttetur, er familiehytta i umiddelbar nærhet til TP-Engros-bygget. Beredskapstiden er liten. «Vi lever av kundeservice, det er den som er unik. Varer får man jo også andre steder, men servicegraden skal vi alltid være best på», forteller Katrine. Sammen med sin mann Robert Forsnes, som er TPEngros' salgssjef, er nå bedriften rustet for fremtiden med en ny generasjon bak roret.

Stolte tradisjoner

TP-Engros har ikke bare et godt navn hos de profesjonelle storhusholdningskundene, men også hos den jevne Kristiansunder. Helt frem til midten av 1970-tallet ble bedriftens egen kaffe «Varde» brent i eget brenneri og solgt over hele Møre og deler av Trøndelag. Klær og arbeidstøy fra Berserk Fabrikker stammet også fra Torstein Pedersens engrosvirksomhet. Handelsfamilien Pedersen var delaktig i bedriften helt til 2007, da Einar Monge tok over bedriften i sin helhet. I dag jobber det rundt 25 personer hos SG Møre, avdeling TPEngros, og etter å ha vært flue på veggen i lunsjrommet, er det helt tydelig at dette er et godt sted å jobbe. «Våre ansatte er vår viktigste ressurs», forteller Katrine.

Tilpasning til nye tider

«Skal en bedrift overleve så lenge som vi har gjort, må vi være tilpasningsdyktige», forteller Einar. Som et resultat av aktiviteten i Nordsjøen, har offshore-

6 Grossist

segmentet blitt meget viktig for mange kystbyer. I Kristiansund ligger Vestbase, som er et stort knutepunkt for mye av denne aktiviteten. TP-Engros har bygget opp en egen offshore-avdeling som tilfredsstiller alle krav til kvalitet, sikkerhet, varehåndtering og logistikk.

markant nedgang i aktiviteten. I slike tilfeller er det viktig å ha flere ben å stå på. SG Møre jobber derfor alltid bredt, og vant nylig to storhusholdningsanbud på land. «Både kunder på land og kunder til vanns er like viktige for oss. Kundegrunnlaget er mye mindre her enn i for eksempel Oslo, så vi er avhengig av å tilby våre alle kunder et bredest mulig sortiment, slik at vi er attraktive for de aller fleste», forteller Einar.

Popcorn og brødposer

i. Einars kone og Katrines mamma, Torunn Monge, satte seg da ved symaskinen og iverksatte poseproduksjonen. Kapteinen og besetning var i ekstase, og er selvfølgelig kunder den dag i dag.

Med disse muntre historiene tar SG Gourmet farvel med Katrine og Einar Monge for denne gang, og vi er igjen overbevist om at det er service som gjelder.

Offshorecontainere spesialpakkes hos TP-Engros og fraktes i skytteltrafikk på egen spesialbil ned til basen. Olje og offshorenæringen er, som vi har merket den siste tiden, meget konjunkturavhengig, og man ser en

Når vi spør Katrine og Einar om det er noen spesielle kundehistorier de kan huske, forteller Einar om den gangen de fikk inn en bestilling på en hel semitrailer med ferdigpoppet popcorn. Det viste seg at det skulle være en beredskapsøvelse ved oljefeltet Njord, og at popcorn i sjøvann har samme egenskaper som oljesøl. Popcorn ble levert, og samme bestilling har kommet inn hvert annet år. En annen gang etterspurte kapteinen på båten MS Nordnes noen poser til å oppbevare brød

Etablert: 1893

Ansatte: ca. 25 personer, fordelt på 17/18 årsverk.

Daglig leder: Katrine Monge

Fullsortiments storhusholdningsgrossist

Holder til på Kvernlandet i Kristiansund. Driver også en søsteravdeling i Ålesund. Leverer både maritimt og på land, ca. 50/50.

7
SG
« Skal en bedrift overleve så lenge som vi har gjort, må vi være tilpasningsdyktige»

1 Containere med mat sikkerhetklareres og plomberes for transport ut på sjøen.

2 I havna venter containerene på videre transport i båt. Båtene bruker rundt et døgn ut til platformene.

3 Far og datter Monge med stor lidenskap for bedriften.

4 Store lagere med både norske og utenlandske varer.

8

new MEXICAN

NY RESEPT

MERE TOMAT - MERE SMAK

MERE SMAK

NY RESEPT

NYE FORBEDREDE RESEPTER GIR ET REALT SMAKSLØFT FOR TEX MEX!

Ved tilberedning av vår nye Taco Spice Mix behøves nå betydelig mindre mengde kryddermix enn tidligere. Bare rene råvarer gir konsentrert smak. Totalt minsker sukker med hele 62% og salt med 45% i det ferdige måltidet. Hos konsumentene har vår nye resept fått tommel opp og høye smakspoeng! Også våre Taco Sauce og Chunky Salsa har fått nye resepter. Mere tomat, mere grønnsaker og inget tilsatt sukker. Serveres som de er eller brukes som base for din egen signatursalsa.

Inspirerende & gode oppskrifter finner du på vår hjemmeside

www.santamariafoodservice.no

ANGUS GAUPSET – HELE BYENS FERSKVAREFORRETNING

I Kristiansund finner vi en av landets aller beste kjøtt-, fisk-og ferskvareforretninger.

SG Gourmet besøkte butikken til slaktermester Bjørge Løvik og fikk en grundig innføring i gamle håndverkstradisjoner og respekten for de beste råvarene.

Førstevalget i over 100 år Helt siden Mikael Gaupset etablerte sin første kolonialforretning i Kristiansund i år 1900, har Gaupsetnavnet vært synonymt med kvalitet og god smak. I 1923 etablerte Gaupset den kjøttforretningen som dagens butikk er en videreføring av, og som har vært det naturlige sted for kristiansundere å handle når de virkelig søker de spesielt gode smakene. Butikken har vært i Bjørge Løviks eie siden 1994, og under hans ledelse har sortimentet blitt utvidet med egen cateringavdeling, fersk fisk og fiskemat, lokale spesialiteter og noe produksjon for engrossalg.

Gammelt håndverk i moderne drakt Kjøttforretningen lå opprinnelig midt i byen i det lokalet som på folkemunne het "Gaupset-hjørnet". Etter hvert ble det ble vanskelig å drive en effektiv produksjonsog salgsbedrift i et gammelt, lite lokale. Samtidig bidro et stort kjøpesenter til sentrumsdød også i Kristiansund, som i så mange andre byer. På bakgrunn av dette, bestemte Bjørge seg for å satse stort og bygge et drømmebygg for sitt livsverk; Angus Gaupset. For ca. 10 år siden kjøpte Bjørge Løvik en tomt i umiddelbar nærhet til sentrum. Der bygget han et moderne produksjonsanlegg i kombinasjon med et stort og smakfullt salgslokale. I ferskvaredisken, som antakeligvis må være en av landets lengste, kan kundene

beskue, og ikke minst, smake på alle de fantastiske produktene som er produsert på andre siden av veggen.

Kundene verdsetter kvalitet Et helt nytt bygg er selvfølgelig en meget stor investering, men kundene har virkelig satt pris på Gaupsets store satsning. Etter bedriften flyttet har omsetningen mer en doblet seg, og i 2014 solgte Bjørge Løvik kvalitetsprodukter for over 21 millioner kroner. I en by på ca. 25 000 innbyggere er dette en utrolig prestasjon. I 2014 handlet hver eneste kristiansunder hos Angus Gaupset for nesten 1000 kroner! Bedre skussmål for en lokal håndverksbedrift skal man lete lenge etter.

10
Kundeportrett

Økende interesse for det spesielle «Kundene våre etterspør mer og mer spesialvarer, og det er virkelig moro å se hvordan kundene mine har utviklet seg», forteller Bjørge. «Kunnskapen blant kundene har blitt merkbart bedre. Mitt mål er jo også at hver eneste kunde skal lære litt hver gang han eller hun er innom oss», sier Bjørge og smiler.

«Når en kunde kommer inn og ber om T-Bonestek av urfe og villsau fra Smøla, ja, da blir jeg oppriktig glad», sier han. Det er tydelig at det er ekte engasjement å spore hos Bjørge Løvik, og hans lidenskap til fag og råvarer er å spore i hver eneste pølsebit og blandaball som forlater Angus Gaupsets rikholdige disk.

Stolte fagfolk er vinneroppskriften

Hos Angus Gaupset jobber det i dag 14 medarbeidere fordelt på kokker, pølsemakere, butikkslaktere og lærlinger. I en bransje som de siste årene har slitt med rekruttering, opplever Gaupset likevel en veldig positiv strøm av dedikerte fagfolk som ønsker å jobbe for å holde kjøttfaget i live og å videreføre

1 Kjøtt fra urfe har en helt spesiell marmorering og kvalitet.

2 Bjørge Løvik er ildsjelen som driver Gaupset Angus i Kristiansund.

3 Kanskje en av Norges lengste og mest innholdsrike kjøttdisker? Kundekretsen er stor og variert, og Bjørge kan levere det meste.

denne tradisjonsbedriften i Kristiansund. SG Gourmet er overveldet etter vårt besøk hos Bjørge Løvik i butikken til Angus Gaupset, og med et smil om munnen og en smaksprøve av dagens fiskegrateng i hånden, tar vi farvel med Kristiansund for denne gangen. Vi kommer garantert tilbake!

SG

Etablert: 1923

Ansatte: 14 personer

Daglig leder: Bjørge Løvik

Holder til på Løkkemyra i Kristiansund. Bearbeider og foredler en rekke kjøtt-og fiskeprodukter, alt fra pålegg, pølser og kjøttvarer, til ferdige middager og cateringmat.

11
«Når en kunde kommer inn og ber om T-Bonestek av urfe og villsau fra Smøla, ja, da blir jeg oppriktig glad!»
11 11
12 1 2

Lokalt

1

2

T-BONESTEK AV URFE BLANDABALL FRA KRISTIANSUND

Til 10 porsjoner trenger du:

• Beregn ca. 300 gram T-bonestek pr. person.

Dette gjør du:

Brun kjøttet først raskt på sterk varme, og la det deretter ettersteke på lavere varme i 4 minutter på hver side til ønsket kjernetemperatur er oppnådd. Serveres gjerne med bakt potet og kryddersmør.

Kryddersmør:

• 250 gr smør

• 10 stk finhakkede, soltørkede tomater

• 2 1⁄2 båt finhakket hvitløk

• 2 1⁄2 ss finhakket, tørket gressløk, eventuelt vårløk

• 25 stk finhakkede, sorte oliven

• 5⁄8 ts salt

• 5⁄8 ts kvernet, sort pepper

Romtemperer smøret og bland det med de øvrige ingrediensene. Legg det på plastfolie eller bakepapir og form det til en rull. Legg det kjølig til det er fast eller skal brukes. Skjæres i skiver etter behov og serveres. Kan lagres i kjøleskap en uke eller i fryser i to måneder.

Til 10-12 porsjoner (32 baller), trenger du:

• 2,4 kg seifilet

• 2 kg poteter

• 0,8 kg kepaløk

• 400 gr hvetemel

• 240 gr potetmel

• 80 gr salt

• 40 gr hvit pepper

• 1 dl vann

Dette gjør du:

Kvern fisk, poteter og løk med salt og hvit pepper. Bland inn melet og vannet til farsen er seig og god. Form massen til baller på 150-200 gram, og trekk disse i vann i ca. 50 minutter.

Tilbehør: Bacon eller saltet flesk stekt i smør med kokte poteter, gulrot og kålrot.

- God fornøyelse!

13
14

BIFF FRA DYPET

En uutforsket ressurs befinner seg rett under havoverflaten langs kysten vår, kjernesunn og delikat. Mange har et forhold til den, men blant yngre mennesker er det få som egentlig har smakt den. Myklebust Hvalprodukter hjelper oss med å få ryddet opp i mytene om hvalkjøtt.

»
15
Mattema

Norge er et land der jakt, fiske og fangst er forankret i folkesjela. Hvalfangsten er en del av denne lange, stolte tradisjonen. SG har tatt en prat med Ole Mindor Myklebust, daglig leder i Myklebust Hvalprodukter for å få nærmere svar på myter og fakta om den eksotiske ressursen fra dypet.

Hvalfangstdebatten

Gjennom mediene har vi hørt mye om det politiske aspektet med hvalfangst. På 80-tallet var det store protester mot hvalfangst og overfiske internasjonalt, og fangstforbud ble iverksatt. Bestanden har tatt seg godt opp igjen siden den gang, og vågehvalen, som er hvaltypen som fanges i norske farvann, blir nøye overvåket og forvaltet. Opinionen mot hvalfangst internasjonalt er i stor grad medieskapt og mytebasert. I Norge har hvalfangsten bred støtte, også blant naturvernere og miljøforkjempere. I to stortingsmeldinger er det blir slått fast at hvalfangst, med basis i øko- og bærekraftig forvaltning, er en næring med en lys fremtid i Norge.

Smakmyter

Mange, spesielt i den godt voksne generasjonen, har vokst opp i en tid der

hvalkjøtt var nærmest et biprodukt av hvaloljeproduksjonen. Kjøttet var billig og kvaliteten deretter. Derav kommer myten om at hvalkjøtt smaker tran. I dag er dette et ikke-eksisterende problem, med moderne produksjonsmetoder og streng kvalitetskontroll. Enkelte produsenter har i tillegg skapt sine egne kvalitetsmerker for å heve kvaliteten på produktene sine ytterligere.

Spesielle egenskaper

Hos Myklebust bruker de å si at hvalkjøtt er kjøtt med de samme egenskapene som fisk. Her kommer den unike fettsyresammensetnignen i hvalkjøtt oss mennesker til gode. Hvalkjøtt er sunt og helsebringende. Det har omtrent en femtedel av kaloriinnholdet til storfekjøtt og en tredjedel av kaloriinnholdet til svinekjøtt. Kjøttet har dessuten den samme, lave kaloriprosenten som kylling, men bare halvparten av fettprosenten. Hvalkjøtt har også et høyt proteininnhold, omtrent 25%. Dette er en matressurs som passer godt inn i et variert og sunt kosthold.

Helsebringende oljer

Langs kysten har egenskapene til hvaloljen vært kjent i over tusen år. Det finnes historier om folk på fangstskutene som brukte hvalspekk rett på huden for å reparere sår og sprukket hud. Hvalolje sies også å være godt for hjertet, muskler og ledd. Det fungerer som et smøremiddel for kroppen, og mange med muskel-og leddsmerter har brukt hvaloljen som lindring, med positiv effekt. Den er den unike fettsyresammensetningen mellom DPA, DHA og EPA som er en av «hemmelighetene» bak oljens unike egenskaper.

Nye vaner

Hvalkjøtt har gått fra å være billig hverdagskost til en råvare for både hverdag og fest. Myklebust mener at for hvalkjøtt har det gått «andre veien» enn for andre typer matvarer. Man er for alvor i ferd med å oppdage hvilken bredde og variasjon hvalkjøttet representerer innen matlaging. Vi nordmenn har også gått fra å være en nasjon som forbandt det å grille med pølse i brød, til nød en flintstek, til nå å ha et enormt utvalg av grillprodukter i alle mulige varianter og kategorier.

16 Mattema

Apéritif.no, juni 2015

Den yngre generasjonen har ikke vokst opp med hvalkjøtt på middagsbordet, og de har ikke noe forhold til hvalkjøtt. At hvalkjøtt til middag er en tradisjon som kan være i ferd med å gå tapt, er en trend Myklebust Hvalprodukter håper å kunne snu.

Økende interesse Internasjonalt opplever den norske leverandøren en stadig økende interesse for hvalfangst og hvalkjøtt. I dag eksporteres det 90 tonn hvalkjøtt hvert år til Japan, der Myklebust Hvalprodukter som eneste eksportør, står for 100% av dette volumet.

I høst har bedriften også fått flere forespørsler fra Spania og Italia om muligheter for eksport. Vi nordmenn konsumerer omtrent 680 tonn med hvalkjøtt i året, og stadig flere oppdager hvilken fantastisk råvare hvalkjøtt egentlig er.

Hvaltips til storkjøkkenet:

• Hvilken som helst kjøttrett kan tilberedes med hvalkjøtt, men bruk mindre salt og kortere steketid, som med annet viltkjøtt. En hvalbiff er gjennomstekt på 57 grader og medium på 50 til 52 graders kjernetemperatur.

• Hvalgryte er alltid en suksess, enten det er institusjonskokken, stuerten, vertshuskokken eller restaurantsjefen som tilbereder maten. Man kan sette det preg man ønsker på retten, fra det tradisjonelle med brun saus og kålstuing, til det asiatiske med ingefær og chili.

• Transmak er et resultat av oksidering. Når hvalkjøttet blir utsatt for luft, blir blodfettet i kjøttet harskt og transmak oppstår. Det eneste man trenger å passer på når man skal bruke hvalkjøtt er at man oppbevarer det i vakuumposen helt til man skal tilberede det.

Barilla er ledende innen italiensk pasta i Norge. Våre produkter er laget av råvarer med høyeste kvalitet og 100% durumhvete.

Produktnavn Antall EDP nr.

Spaghetti 5 kg

Penne Rigate 5 kg

Fusilli 5 kg

3 528091

3 191668

3 191619

17
« Hvalkjøtt utkonkurrerer det meste av annet kjøtt; mørt, saftig, supersunt og kjempegodt.»
SG
KVALITET OG MATGLEDE I OVER 130 ÅR!
Penne Rigate Fusilli Spaghetti

CAFITESSE – MER

ENN GOD KAFFE

Cafitesse-maskinene kan levere både svart kaffe og melkebaserte drikker svært raskt. Cafitesse er 100% ren, traktet kaffe, som konsentreres gjennom en unik prosess. Vann tilsettes direkte i maskinen, og du vil alltid ha god kaffe tilgjengelig. Kaffen tilbys i flere varianter, også sertifiserte. Maskinene låner du gratis* fra Jacobs Douwe Egberts (tidligere Kaffehuset Friele), og vi tar all service. Cafitesse-konseptet er også svært hygienisk, driftssikkert og kostnadseffektivt. Det er det som gjør Cafitesse til mer enn god kaffe.

Interessert? Kontakt oss på kundesenter@friele.no eller telefon 55 92 66 00

Les mer på friele.no

*Lån av maskinene betinger et årlig minimumskjøp av Cafi tesse-kaffe
Ingen leie, ingen bindingstid og et unikt system Boks á 3 kg EPD nr: 4262960 Frøblanding Boks á 3 kg EPD nr: 4262952 Gresskarkjerner Boks á 3 kg EPD nr: 4262945 Sesamfrø Boks á 3 kg EPD nr: 4263109 Solsikkekjerner Boks á 2,8 kg EPD nr: 4262978 Valmuefrø, blå Boks á 1,8 kg EPD nr: 4262986 Kokos medium Boks á 3 kg EPD nr: 4262937 Linfrø Nyhet! Utvalgte produkter i unik, stablevennlig og hygienisk emballasje. FRØ & KJERNER i ny forpakning! AN_Commodities i boks_210x135.indd 1 17.11.15 09.22

Pangasius Filet

Bærekraftig

Oppdrettet i Mekong Delta

Naturlig hvit let

Fosfat behandlet

Tilsetningssto er

09.22
Dette produktet kommer fra et oppdrettsanlegg som har blitt sertifisert i henhold til ASC sin standard for ansvarlig oppdrett av fisk og skalldyr. www.asc-aqua.org ASC-C-00116 EPD : 1302306
GGN#4050373433031
SLETTEN NORGE AS TEL. : +47 22 08 36 50 Sletten Norge AS certi ed / serti sert for : ISO 9001:2008-HACCP

Smakfullt

Det er en myte at hvalkjøtt smaker tran. Før i tiden, kunne dårlige lagringsforhold og feil behandling forårsake at kjøttet harsknet i overflaten. I dag blir hvalkjøttet transportert og oppbevart under strenge, hygieniske forhold, blant annet for å unngå nettop dette.

Havets vilt

Lynraskt

Hval er naturlig mørt og svært anvendelig og lett å tilberede. Behandle det som du ville tilberedt et stykkke storfekjøtt. 2-3 minutter på hver side på varm grill er nok. Den blir ekstra saftig hvis du beholder et rødt indre. Griller du kjøttet for lenge, kan det bli tørt og seigt.

Miljøvennlig

Hval er en av de reneste kjøttråverene du kan få tak i. Dyrene lever vilt i kalde havområder, og produksjonen krever ikke foring eller bruk av vann eller kjemikalier. Fangsten foregår i små båter som forurenser lite.

Rent

I butikken får du renskåret kjøtt uten hinner, spekk, synlig fett eller sener. Hele kjøttstykket kan brukes, og det er helt fritt for tilsetningsstoffer.

Kvalitet

Det er også strenge krav til kvalitet på dyret, fangst, behandling, lagring, produksjon og holdbarhet, samt pakking, merking med fangstdato og transport, for å opprettholde et så høyt kvalitetsnivå som mulig.

Sunt

Hvalkjøtt er en delikatesse med alle de helsemessige fordelene som annen sjømat har, blant annet et høyt innhold av Omega 3. Rent hvalkjøtt har dessuten et lavt fettinnhold, og det fettet som finnes, er av det gode, enumettede slaget. Det er dessuten rikt på B-vitaminer, proteiner, jern og vitamin A.

Fangst

Hvalfangst er et omstridt tema intenasjonalt, men bestanden av vågehval i norske farvann er bærekraftig og økende. Norske myndigheter fører i dag en restriktiv og bevaringsorientert ressurspolitikk.

Hele dyret

Rester av spekk og skjellett fra vågehval brukes til alt fra kosttilskudd til skjønnhetsprodukter. Hval har vist seg å være et naturprodukt med mange suverene egenskaper.

Lokalt

Hvalkjøtt som blir solgt i Norge, er garantert fanget i norske farvann, og blir pakket og klargjort i norske lokalsamfunn, som har mye kompetanse på hvalkjøtt.

Fakta om Vågehval

Vågehval, minke, Balaenoptera acutorostrata, bardehvalart i finnhvalfamilien. Dette er en relativt liten hvaltype. Den blir opptil 10 m lang, og er den minste av finnhvalene. Vågehvalen er lett kjennelig på de gulhvite bardene og et hvitt bånd tvers over hver av sveivene.

Vågehvalen foretar regelmessige vandringer i sommerhalvåret så langt nord og sør som til isområdene. I vinterhalvåret hjemsøker den varmere havområder, hvor forplantningen finner sted. Vågehvalen på den nordlige og sørlige halvkule blander seg ikke.

Den opptrer som oftest alene, men små grupper er også vanlig. Den sees ofte inne i fjorder og våger (derav navnet).

Næringsgrunnlaget varierer mellom krill, sild, lodde og sil, men også en rekke andre fiskearter som torsk, sei og polartorsk står på menyen.

Vågehvalen får vanligvis én unge hvert år. Drektighetstiden er 10 måneder; dietiden 4–6 måaneder.

Vågehvalen er en av hvaltypene det er vanskeligst å få øye på. Den viser sjelden halefinnen, og blåsten er kort og nesten ikke synlig.

Kilder: Regjeringen,no, wikipedia, snzl.no, forskning.no, Havforskningsinstituttet, hvalprodukter.no, norskhval.no
20
Illustrasjon: Helene Ask Hunskaar Mattema

HELSTEKT HVALBIFF

Skaleres etter behov

Mariande

• 3 deler solsikkeolje

• 1 del soyasaus

• Hvitløk

• Ingefør

• Chili

• Saften av 1 til 2 lime

Bruk en stavmikser for å lage en ferdig marinade. Mariner hvalkjøttet i 12 til 15 timer i kjøleskap.

Dette gjør du:

Svi av alle sider på kjøttstykket. Du trenger ikke olje til steking siden marinaden inneholder solsikkeolje. Tilsett gjerne pepper under steking, men ikke tilsett salt. Soyasausen i marinaden har all saltsmaken du trenger. Sett deretter kjøttet i ovnen på 65 grader. Kjernetemperaturen du ønsker å oppnår er 53 grader for medium minus til 57 grader for medium pluss.

Ekstra godt: Soppstuing og råstekte mandelpoteter som tilbehør.

21
Foto:
P O Djupvik

EN PROFESJONELL AKTØR PÅ DRIKKEVARER

Som fullsortimentsgrossist må Servicegrossistene holde kvaliteten på topp i alle avdelinger. Med sine unike fagkunnskaper og særskilte interesse for alkoholholdige drikkevarer, sørger kategorisjef Martin Hallberg for å utfordre konkurrentene i det norske grossistmarkedet.

Tidlig lidenskap

Martin Hallberg er født i Stockholm og oppvokst i Köping, på den svenske landsbygda. Da han flyttet til Oslo i 1998, ble han rask kjent med et restaurantmiljø som han trivdes godt i. «Jeg startet min karriere som bartender, hvor jeg raskt oppdaget en stor interesse for cocktail og smaker, men fremfor alt fikk jeg en stor interessse for alkohol. Spesielt det å kunne forstå hva alkohol er, og hvordan den lages. Hvordan lager man gin, hvorfor smaker det som det gjør, hva er forskjellen på øl, bayer og stout? Hva skiller de ulike vinlandene og områdene fra hverandre? Dette er en veldig nisjepreget bransje, som man må studere og lære seg å forstå. Jeg har aldri gjort noe annet enn dette, og jeg kjenner meg priviligert som får arbeide profesjonelt med et fag som også er min pasjon», sier Martin med et smil.

Mye fagkunnskap

Tidlig 2000-tallet startet Martin som selger innenfor alkohol, hvor han blant annet reiste hele Norge rundt og utførte barkurs for Allied Domecq

og Engelstad. Et par år senere kjøpte og startet han nattklubbene Living Room og Cosmo i Oslo, sammen med to kamerater. Han har også vært med på å åpne Bygdøy Allé Restaurant, BAR Tjuvholmen og Piscoteket Restobar i Torggata. I tillegg har Martin også tatt konsulentoppdrag og hjulpet til med bartenderkurs og personalopplæring for en rekke restauranter. Han har også vært mange år på importørsiden i Norge, og kommer til Servicegrossistene etter fem år på Bacardi, der han har vært markedssjef og kommersiell sjef for den norske virksomheten. Han er spesielt dreven på import, salg og markedsføring av alkoholholdige produkter, og er dyktig på å forstå dynamikken i hvordan Horeca, restaurantverdenen, fungerer.

Bedre og smartere

«Jeg synes det er veldig interessant å jobbe med drikkevarer i SG. Siden vi er utfordreren i bransjen, så må vi satse på å gjøre ting enda bedre og smartere enn det kundene er vant til. Dette er det som trigger meg mest i jobben.

Kjedekontoret fungerer som et nav for våre medlemsgrossister, det er mange folk å lytte til, og som har forventninger man må leve opp til», konstanterer han.

I snart tyve år har markedet stort sett blitt kontrollert helt og holdent av to aktører. Et slikt duopolmarked gir kundene i Horeca veldig få alternativer. Dette har Servicegrossistene en ambisjon om å endre på i 2016. Mye av grunnlaget for å bli en profesjonell aktør innen kategorien, legges på kjedekontoret. Servicegrossistene skal ha et slagkraftig sortiment, gode betingelser på de viktigste produktene for kundene, og i tillegg kunnskap hos selgere, kjedekontoret og hos alle grossistene.

Andre siden av bordet

«For første gang sitter jeg nå på grossistsiden. Tidligere har jeg sittet på andre siden av bordet. Det er en utfordrende jobb, men det er veldig spennende å kunne bruke mine tidligere kunnskaper og forståelse for bransjen i arbeidet jeg gjør for Servicegrossistene. Tidligere har jeg jobbet for at SG skal selge så mye

23
» SG portrett

”Det finnes rikelig med bred kunnskap ute hos våre medlemsgrossister og på kjedekontoret. Det er kult å se driven, og at alle jobber mot samme mål. Det er veldig hyggelig å være ny i SG, med så mange trivelige kollegaer.”

alkohol som mulig, fra leverandørsiden. Nå sitter jeg her og forhandler om bedre betingelser og priser.» Han føyer til: «Det finnes rikelig med bred kunnskap ute hos våre medlemsgrossister og på kjedekontoret. Det er kult å se driven, og at alle jobber mot samme mål. Det er veldig hyggelig å være ny i SG, med så mange trivelige og flinke kollegaer.»

Bryggerier i vekst

Martin forteller at øl, brennevin og vin er kategorier som har hatt en sterk vekst i Norge gjennom mange år, både når det kommer til volum, med også, fram for alt, kunnskap. «Det finnes mange nerder som meg som synes dette er veldig interessant. Øl har hatt en megaboom de siste årene, der mikro-, håndverk-, garasje-og hjemmebryggerier er i skuddet. Mikrobryggeriet og håndverktrenden vil mest sannsynlig fortsette i mange år til, selv om det er og kommer til å fortsette å være en nisje i det store og det hele.»

Nye alkoholtrender

I 2016 vil det fortsatt være stort fokus på brunt brennevin. Den klassiske konjakken til maten kan gjerne byttes ut med en spennende rom. Gin er brennevinet som vokser raskest internasjonalt. Store alkoholeiere i verden vil også framstå mer som en håndverkdestilleri enn det de er i dag. I tillegg kommer det også flere norske destillerier i framtiden, og vi vil få nye opplevelser innen norsk gin, konjakk og whisky.

Når det kommer til vin, ser det ut som at tilbudet blir enda mer sesongbasert. Rosévin har virkelig funnet sin plass på uteserveringen om sommeren, og Prosecco har gitt nytt liv til det musserende markedet. De klassiske italienerne, som Barolo og Amarone har fått stor konkurranse fra andre deler av Italia. Jeg anbefaler på det sterkeste området rundt vulkanen Etna på Sicilia, der du får fantastiske viner.

Mat-og vinglad

«Jeg synes vin er langt ifra noe snobberi. Det å kunne beskrive smaker og lukter, handler bare om at man har referanser til drøssevis av smaker og lukter fra tidligere erfaringer. Å komme med råd og tips til alternativer er spennende. Det gjelder å gjøre seg kjent med hva hver enkelt liker av smaker man kan assosiere til, og prøve å finne en passende match.»

Martin har også et nært forhold til det å være på restaurant. «Jeg kan kjenne sterk tilhørighet til et konsept som jeg liker. Jeg har mine favorittrestauranter som jeg besøker ofte, de blir som mitt andre hjem, på et vis», sier Martin, som også legger til at han også lager mye god mat hjemme. Privat samler han både på vin og brennevin, men poengterer samtidig at samlingene er der for å smakes på. «Det blir mange vinkvelder i gode venners lag», sier han. Fritidsinteresser og jobb ser ut til å være to sider av samme sak for den nye kategorisjefen hos Servicegrossistene.

24 Xx Produktnytt SG portrett
SG
25

Martins Vinterfavoritter

«Drikkemønsteret vårt endres mye med årstidene. Det fine med vinteren er at man ofte inviterer folk inn i varmen, både hjem og ut på restaurant.»

Martini og Martin

«Personlig har jeg aldri vært glad i varm alkohol som Irish coffee og lignende. Da drikker jeg heller en klassisk Martini, eller varianter av det. Det varmer kroppen like mye», sier han og ler.

Julepils hele vinteren

«Julepilsen kan passe fint til hele vinterhalvåret. Vi skal være veldig glade og stolte av Vinmonopolet, som tilbyr over 60 ulike varianter av julepils. Dette er det beste forumet for alkohol som finnes, og de ansatte sitter inne med fantastisk god kunnskap.»

French Connection

«Som vinterdrikk drikker jeg gjerne en French Connection, en snill versjon av Dry Martini. Det er en sterk cocktail med 50% gin og 50% Martini Bianco, med masse oliven. Det er en drink som passer veldig bra som en fordrink til mat, som for eksempel tapas, eller bare som tilbehør til en hyggelig samtale.»

Til én drink trenger du:

• 4 cl Gin

• 4 cl Martini Bianco

• Store, grønne oliven

Dette gjør du:

Ta et stort rocksglass og fyll det halvveis opp med store isbiter. Mål opp spriten i et målebeger og hell i glasset. Legg i 4-5 oliven, rør rundt med en teskje og servér.

ORKLA FOODS – PÅ LAG MED KOKKEN

Med det internasjonalt klingende navnet Orkla Foods, er norsk matkultur og tradisjon gjennom nesten 150 år samlet. Kjente merkevarer som Nora, Idun, Toro, Stabburet og Grandiosa, har vært en viktig del av nordmenns liv i generasjoner.

Orkla Foods er resultatet av fusjonen mellom Stabburet og Rieber & Søn i 2013. På storhusholdningssiden er Orkla Foods en av de aller største aktørene i Norge, og med et salgskorps på over 40 dedikerte fagpersoner landet over, forsynes Norges profesjonelle kjøkken med de gode kjente merkevarene gjestene setter pris på.

Av kokker - for kokker På Trollåsen rett utenfor Oslo, besøkte SG Gourmet Orkla Foods Norge og tok en prat med kjedesalgssjef Andreas Molandsveen og salgsdirektør Rolf Atle Søvre. De jobber på Orkla Foods Storhusholdnings hovedkontor og koordinerer det store, landsomfattende salgsapparatet på ca. 40 medarbeidere. «Fagkunnskap er meget viktig», forteller Rolf Atle, «da det salget vi driver er til profesjonelle kunder. Profesjonelle kunder krever profesjonelle leverandører, og derfor er en meget stor del av våre

selgere kokker eller tidligere restauratører. Det hjelper ikke å levere kvalitetsvarene hvis ikke kundene opplever den samme kvaliteten når de snakker med oss. Ringer du Orkla Foods, skal du med en gang merke at du blir profesjonelt ivaretatt. Det er samarbeidet mellom våre kunder og våre egne kokker og produktutviklere som gjør at vi gang på gang lykkes i å lage gode kvalitetsprodukter som både kokkene på kjøkkenet og gjestene trykker til sitt bryst.»

En kompletterende fusjon

Rieber & Søn i Bergen, produsenten av blant annet TORO-produktene, og østlandsbaserte Stabburet fusjonerte i 2013 og het fra 1. oktober samme år Orkla Foods Norge. Rieber & Søn har historisk vært tungt inne i offentlig sektor og kantine mens Stabburet har vært store i kiosk-, bensin-og gatekjøkkensegmentet. Etter fusjonen står nå Orkla Foods sterkt som en komplett leverandør og opplever

28 SG portrett
Andreas Molandsveen, kjedesalgssjef i Orkla Foods Norge

gode synergieffekter. Kundene får også alle de kjente merkevarene hos et og samme kontaktpunkt.

kakefavoritter. Kakene kommer dypfryst og oppdelt i stykker slik at ønsket antall stykker kan tines. Kakene er i ypperste kvalitet og vi har opplevd et fantastisk salg allerede nå i lanseringsperioden», forteller Andreas.

Andreas og Rolf Atle om de har noen passende anbefalinger til akkurat denne årstiden. Ikke uventet blir supper trukket frem, og Rolf Atle må igjen entusiastisk anbefale den nye gulasjsuppen.

Stort sortiment og spennende nyheter Med rundt 30 egne merkevarer i porteføljen, har Orkla Foods alltid mange spennende produktnyheter og konsepter på gang. Rolf Atle trekker frem den nye kakeserien "Toro Bakeriet". «Dette konseptet er spesielt rettet mot offentlig sektor, og består av gjennomprøvde

«En annen nyhet på det norske markedet er en ferdig gulasjsuppe, som vi produserer på fabrikken vår i Østerrike», sier Rolf Atle. «I denne suppen finner nordmenn igjen den ekte gulasjsmaken de kjenner fra skiferier i Alpene. Mye saftig kjøtt (17%, red.anm.) og veldig smaksrik. Denne suppen kommer ferdig tilberedt og hermetisk pakket. Dette er en virkelig innertier i den kalde vintertiden, og med litt ferskt brød til, bør også denne suppen være et innbringende innslag på menyen.»

Varme favoritter

Nå som vinteren de fleste steder i landet er på sitt kaldeste, spør SG Gourmet

«Klassikeren "Toro Bergensk Fiskesuppe" er også en vintervinner gjennom en årrekke, og det er en suppe vi fortsatt er stolte av», avslutter Rolf Atle.

Orkla Foods Norge

Etablert i 2013 etter fusjonen mellom Stabburet og Rieber & Søn. Driften skriver seg tilbake til 1883 (Idun - Kristiania Presgjærfabrik)

Produserer merkevarene Stabburet, Toro, Nora, Vossafår, Denja, Grandiosa, Idun, m.fl. Produksjonsanlegg i Norge: 14 stk, og ca. 1900 ansatte.

29
«Profesjonelle kunder krever profesjonelle leverandører.»
SG
30 1 2

Supper

EKTE GULASJSUPPE BERGENSK FISKESUPPE

Til 10 porsjoner trenger du:

• 235 gr Toro Fiskesuppe Pastøs, 30 liter (Epd nr. 1814060)

• 2 liter vann

• 4 dl rømme

• 300 gr suppeboller av fisk

• 100 gr gulrøtter

• 100 gr sellerirot

• 100 gr purreløk

• 50 gr gressløk

• 0,5 dl eddik 7%

Dette gjør du:

Kutt alle grønnsaker i julienne og damp disse lett i saltet vann. Tilbered suppen med 2 l vann og 0,4 liter rømme. Smak til suppen med eddik og gi den et raskt oppkok. Server suppen rykende varm med suppeboller, julienne og finsnittet gressløk. Med godt brød til er dette en nydelig rett.

NB: Husk å røre ut rømme i litt varm suppe før du blander den med resten. På denne måten unngår du at rømmen skiller seg og lager hvite prikker i suppen. Dersom du skal koke suppe i store mengder, er et tips å holde igjen 10 % av væsken. Væsken brukes for å spe suppen til ønsket konsistens mot slutten av koketiden.

Til 8-10 porsjoner:

• Ferdig gulasjsuppe: Felix gulasjsuppe, 3 liter. (EPD nr. 4349981)

Serveringstips:

Suppen varmes opp og serveres rykende varm. Denne suppen blir ekstra nydelig når den serveres med Crème Fraîche og finhakket persille.

Passer perfekt med nybakt brød til.

- Vel bekomme!

31
– Samme suppe som du får servert i Alpene. – En nydelig suppe med lange tradisjoner.
1
2

PERS KJØKKEN AS GJORDE RENT BORD I NM 2015

Pers Kjøkken AS har over 50 års erfaring i bransjen. Det har resultert i en rekke titler og medaljer i kjøttbransjens norgesmesterskap. I NM i kjøttprodukter for 2015, endte de opp med hele syv gull, fire sølv og to bronsemedaljer, i tillegg til selve Norgesmestertittelen. Med premiesylta på bildet under, stakk de av med gull og tittelen "Årets produkt 2015".

Vi gratulerer!

Tork oppgraderer kolleksjonen og lanserer en ny dispenserserie, Image DesignTM. En serie designprodukter i børstet stål, utviklet spesielt for toalettrom med et klart designkonsept. Serien har allerede mottatt anerkjennelse for sin utforming og som vinner av CMS Purus Design Award 2015.

FRØ OG KJERNER I PRAKTISKE FORPAKNINGER

Nå er det slutt på å måtte velge mellom små poser eller altfor store sekker. Nå tilbyr Idun frø og kjerner i akkurat passe store bokser som er stablevennlige, lufttette og hygieniske.

Vi tilbyr følgende produkter:

Kokos medium

EPD: 4262986

Linfrø

EPD: 4262937

Valmuefrø, blå

EPD: 4262978

Sesamfrø

EPD: 4262945

Gresskarkjerner

EPD: 4262952

Frøblanding

EPD: 4262960

Solsikkekjerner

EPD: 4263109

PROTEIN- OG ENERGIRIKE KJEKS FRA QIMIQ SCANDINAVIA

Kjeksene inneholder 100 % rene ingredienser, blant annet 22 % myseprotein. Kjeksene brukes i dag av mange sykehus og sykehjem i Frankrike. I Norge er kjeksene nylig blitt lansert, men er allerede tatt i bruk av flere sykehjem. Eldre mennesker er glad i kjeks, og dette er et takknemlig produkt for å oppnå økt eller stabilisere vekt. For de som sliter med munntørrhet, blir kjeksen myk når den dyppes i kaffe/te og den blir lett å spise. Pasienter med demens er også veldig glad i kjeks, og det å gi næring i det lille de spiser, er viktig.

Protibis

67 stk pakker av 16 stk kjeks.

EPD: 4348231

32 Xx Produktnytt
SCA TAR TORK DESIGN TIL NYE HØYDER

NYE VARIANTER MED "DET LILLE EKSTRA" FRA SLÅTTO

Norsk Storhusholdning kan stolt presentere tre nye smaker i konseptet «Det Lille Extra»: Dette er tre nye og spennende smaker med referanser fra USA, Italia og Spania.

Juicy Lucy

Med denne amerikanskinspirerte varianten har Slåtto brukt to amerikanske hamburgere og rikelig med ost både i mellom burgerne og på toppen, med selvfølgelig tilbehør som BBQ-saus, coleslaw og bacon. Finnes også i en kyllingvariant.

Italieneren

Saftig, tykk hamburger eller kyllingfilet garnert med parmesan, pestodressing, italienskinspirert spekeskinke, soltørkede tomater og litt frisk basilikum, kjente og populære ingredienser i det italienske kjøkken. Denne hamburgeren er et spennende bidrag til en «internasjonal» hamburgermeny.

Spanjolen

En saftig, tykk hamburger eller kyllingfilet med litt latinsk «temperament», i en smakfull kombinasjon av både Spania og Latin-amerika. Garnert med chorizo, grillet paprika og jalapeño, med rømmedressing til. - Mye temperatur og smak.

Lerum lanserer dispenser med 10 liter appelsin- og eplejus.

Dispenseren har trykknappsystem som er enkelt og hygienisk i bruk.

Lerum appelsin- og eplejus er haldbar i 6 månader utan kjøling. Etter opning, og ved oppbevaring i dispenser, er den haldbar i 2 veker.

Ta kontakt med din Servicegrossist for avtale om utplassering av dispenser.

Dispenserjus frå Lerum får du levert av Servicegrossisten saman med resten av grossistvarene dine, alt på ein faktura.

Servicegrossisten ordnar alt i forbindelse med utplassering.

Xx
Produktnytt Appelsinjus Bag in box 10 liter Eplejus Bag in box 10 liter
Ekte vare smakar best NYHEIT 1. september 2015
Jus i
BiB med dispenser EPD 2930618 EPD 293060002930600 02930618 33
Lerum
10 liter

NYE PRODUKTER FRA MAREXIM

Vi lanserer en ny serie butterdeigsprodukter fra Wolf Butterback, som er en av Tysklands største leverandører av wienerbakst. Produktene er av meget høy kvalitet, basert på ekte smør og uten palmeolje. De fleste av disse produktene er reelle nyheter i Norge. Her finner du søte fristelser, spennende, grove og fine butterdeigsvarianter, deilig croissant med ost og skinke, og en smakfull «pizzatwist style».

Butterdeig Twist Pizzastyle med salami og skinke, uten palmeolje.

Ant. pr. kart: 48 stk à 130 gr

EPD: 4320115

Butterdeig bringebær/vanilje, uten palmeolje.

Ant. pr. kart: 50 stk à 126 gr

EPD: 4320313

Butterdeig Epledrøm med eple og vanilje, uten palmeolje.

Ant pr kart: 60 stk à 105g

EPD: 4320123

Triangel Flaky fin Pretzelts, uten palmeolje.

Ant pr kart: 55 stk à 100g

EPD: 4320099

Croissanthorn Multigrov Pretzelts

Uten palmeolje

Ant pr kart: 60 stk à 80g

EPD: 4320271

34 Produktnytt Bli en del av storhusholdningsbransjens nok fremste innkjøpssamarbeid! Et gratis medlemsskap i Systemkjøp gir deg tilgang til meget gode betingelser og avtaler med dine viktigste leverandører. Lokal forankring og fleksibilitet! www.systemkjop.no Tlf: 24 12 67 00 ET LØNNSOMT MEDLEMSKAP! Mail: firmapost@systemkjop.no

Hamburger er vår lidenskap!

I 2015 lanserte JÆDER sitt eget hamburgersortiment.

Vi har i en årrekke laget hamburgere for flere kjeder i Norge, og vi har vunnet flere priser i NM.

En skikkelig hamburger starter med den beste råvaren.

Kverningen av storfekjøttet foregår som hos den lokale slakteren, bare i større format.

Hos Jæder finner du garantert en hamburger som passer ditt konsept.

Ta kontakt med vårt dyktige salgsapparat for veiledning!

Smak forskjellen!

Pulled Pork og Pulled Chicken fra Norsk Storhusholdning har en smak som får tennene til å løpe i vann!

“det lille EXTRA”

- god mat gir glade gjester!

Både Slåtto Pulled Pork (stekt, revet svinekjøtt) og HOFF Pulled Chicken (stekt, revet kyllingkjøtt) har en rund, god kryddersmak, som passer de fleste ganer. Her viser vi produkene i form av “det lille EXTRA” - konseptets BBQmeny, med sprø Pommes Bistro med skall, - og som en frisk kyllingsalat!

Velbekomme!

Slåtto Marketing AS P. B. 161 Leirdal, 1009 OSLO Tlf. 23 28 84 00 Faks 23 28 24 01 HOFF SA Bryggeveien 3-5 Tlf. 61 13 11 00 E-post: post@hoff.no
Varenr.Produkt EPD Pakning D-pak 4307 Slåtto Stekt revet svinekjøtt 1,2kg 4083309 6x 1,2kg 7,2 82004 HOFF Kyllingkjøtt, stekt, revet 408329127stk x 150gr4,05 2171 McCain Breaded Onion rings 1797877 10x1 kg 10 1981 HOFF Pommes Bistro m/skall 4012696 5x1,6 kg 8 449 Barbeque Blues Sauce 1140334x2,5 liter 10 5017 Rømmedressing m/hvitløk 3 kg 2524445 1x3kg 3
Ådne Espeland AS www.jaeder.no
ENDELIG! Singelpakket Sjokoklem En knasende god kjekssjokolade Passer ypperlig på disken! Mondelez Norge AS Johan Throne Holsts plass 1, P.O. Box 6658 Rodeløkka, 0502 Oslo Norway Tel. +47 22 04 40 22, www.mdlznordic.com Freia Sjokoklem 30 g, 30 stk. EPD 04343463
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.