Page 1

HoReCa RESTAURANTE CATERING EVENIMENTE

Nr. 4, noiembrie-decembrie 2013 • Distribuție gratuită


2 | Cuprins

»»»

04 »»»

06 »»»

08 »»»

09 »»»

10 »»»

12 »»»

14

Restaurante Evenimente Catering Manageriem cinci restaurante şi un centru de evenimente modern. Asigurăm servicii de catering pentru manifestări dintre cele mai variate.

Oktoberfest 2013 Oktoberfest 2013 a însemnat pentru Sergiana continuarea unei evoluţii şi, în acelaşi timp, o suită de premiere. Ne respectăm statutul, iar Oktoberfest a devenit un punct de referinţă în evoluţia noastră.

Restaurant Sergiana La noi, în chimniţă, se mănâncă-n trii limbi: săseşte, ungureşte şi româneşte. C-aci îi capitala bucătăriei ardeleneşti!

Ceasu' Rău

»»»

16 »»»

19 »»»

20

Restaurant și Terasă

Locul e prietenos şi în loc de Bine ai Venit! te-ntâmpină pe terasă cu o adiere inconfundabilă dinspre grătar! Mai apoi, farfurii bogate te-mbie şi te răsfaţă Ca La Mama, Acasă!

Casa Tudor

Restaurant și Terasă Meniul vă conduce printre personaje de poveste şi o bogăţie de mâncăruri româneşti şi reţete internaţionale.

Restaurant Tassi E locul dedicat întâlnirii dintre bucătăria românească şi cea italiană. De la prima pagină a meniului veţi înţelege acest lucru.

Nec’s

Bistro & Pizza, Terasă Nec’s reuneşte oferta unei pizzerii, cu cea unui bistro bine consolidat cu salate, paste şi specialităţi din muşchi de vită, calamari şi somon.

»»»

22 »»»

26 »»» 28 »»» 29

Sergiana Center, Revelion 2014 Revelionul Revelioanelor e la Sergiana Center: 5 saloane - 5 Revelioane! Pregătim cel mai mare foc de artificii din oraş, avem trupe, D.J., balerini pentru spectacol de cabaret şi echipă de dansuri populare. E Revelionul Revelioanelor!

Sufletul petrecerii Au cântat la primul revelion organizat în Centrul de Evenimente Sergiana Center. De atunci nu au lipsit de la nici un revelion şi de fiecare dată au fost sufletul petrecerii.

Oferte Business Centrul de evenimente Sergiana Center este definit ca o structură care oferă condiţii superlative pentru organizarea oricărui tip de evenimente din categoria business, fie că este vorba de conferinţe şi seminarii, fie că vorbim de banchete festive sau business party.

Prăvălii, Tradiţie şi Logistică Noi nu vorbim de tradiţie pentru că e la modă, ci pentru că rădăcinile noastre de acolo vin. În acelaşi timp am investit în tehnologie şi logistică pentru a face faţă standardelor actuale ale industriei alimentare.

Bucătar-şef, la Casa Tudor La 16 ani a intrat într-o bucătărie de restaurant. Îşi dorea să devină bucătar. A împlinit 35 de ani trăiţi în restaurante. Ghiţă Cosma, maestru în arta culinară, e Bucătar Şef la Casa Tudor .

Revelion la Tassi Pentru cei care preferă o noapte festivă petrecută într-o atmosferă mai intimă şi, de ce nu, romantică, Restaurantul Tassi este locul pe care şi-l doresc.

Anunțuri de recrutare Urmăreşte această pagină şi vei găsi anunţuri de recrutare pentru unităţile din Sergiana Grup.


Sergiana Grup HORECA - RESTAURANTE, CATERING, EVENIMENTE Nr. 4, noiembrie - decembrie 2013 Distribuție gratuită în locațiile Sergiana și împreună cu revista Zile și Nopți

Departament Marketing Sergiana Grup MARKETING MANAGER Andreea Stoian LAYOUT Evelina Stoian, Daniela Muşat, Corina Olariu FOTO Daniela Muşat, Corina Olariu COPYWRITER Liviu Mereuţă

Editor SC AFACERI PROSPERE SRL Brașov, str. Petru Maior nr. 2

Coordonator Editor MIHAELA OANĂ mihaela.anutoiu@zilesinopti.ro

Layout&DTP CLAUDIU OANĂ claudiu@zilesinopti.ro

Editorial

|3

iar una dintre televiziunile prezente a titrat Sergiana, producător de mezeluri Sergiana nu putea lipsi de la premium. Carnexpo 2013, cel mai mare târg Programul Carnexpo a inclus prezentări, din sud-estul Europei specializat seminarii şi conferinţe dedicate temelor pe industria cărnii şi domeniile considerate de mare importanţă conexe acesteia, organizat pentru industria cărnii. Reprezentanţii la Bucureşti la sfârşitul lunii guvernamentali au relevat necesitatea octombrie. Standul nostru a fost introducerii de reglementări care să remarcat de toate categoriile de excludă concurenţa neloială şi prezenţa vizitatori: furnizori de echipamente falselor produse tradiţionale pe piaţă. şi utilaje, producători de preparate S-a vorbit despre situaţia absurdă în care din carne şi reprezentanţi ai importurile de materie primă acoperă 70% presei. Bunătăţurile din Ardeal din consumul nostru. S-a amintit tradiţia au avut succes, iar feliile expuse şi potenţialul României în ceea ce priveşte pentru degustare se epuizau rapid creşterea animalelor. Sunt subiecte şi luări şi de fiecare dată urmau laude. de poziţie pe care le salutăm, dar nu putem Toate acestea ne-au bucurat să nu remarcăm faptul că am subliniat şi le-am contabilizat ca o nouă aceste lucruri în nenumărate ocazii. Nu vom recunoaştere a perseverenţei reaminti importanţa conceptului tradiţional în direcţia valorificării filonului pentru noi. Ne mărginim să spunem că, la tradiţional. Nu am folosit în Carnexpo, simultan cu aceste discuţii, în materialele de prezentare cuvântul standul Sergiana se degustau preparate premium, dar acesta a apărut în din carne de Mangaliţa, una dintre rasele de comentariile vizitatorilor noştri, porci autohtone care aproape că a dispărut.

Foto Nicoleta Lungu ART PRODUCTION www.artproduction.ro 0722.176.310 contact@artproduction.ro Reproducerea parţială sau integrală a conţinutului este ilegală fără acordul prealabil al Sergiana Grup.

Sergiana Grup Tel./Fax: 0268 414 458 marketing@sergiana.ro www.sergianagrup.ro facebook.com/sergianagroup

Carnexpo – Standul Sergiana spune tot ce facem pentru valorificarea tradiţiilor noastre www.sergianagrup.ro


4 | Introducere

Restaurante Evenimente Catering

Începutul activităţii grupului în domeniul HoReCa se leagă de Ceasu’ Rău şi anul 1999. În 2009 am inaugurat SERGIANA CENTER, un centru de evenimente care poate găzdui cinci manifestări simultan, de la banchete, la evenimente business. Ca operator de catering, susţinem evenimente de orice dimensiuni, de la un barbeque party, la recepţii de mare amploare sau la manifestări care adună mii de participanţi.

Restaurant Sergiana

L

a noi se mănâncă-n trii limbi: săseşte, ungureşte şi româneşte. Dară orice îi aleje, fii încredinţat că te-om omeni cum ştim mai bine, numai şi numa’ cu Bunătăţuri din Ardeal! Că-n chimniţă la Sergiana de-ai intrat, ai nimerit în capitala bucătăriei ardeleneşti. Bucătărie Ardelenească Braşov, Mureşenilor 28 Program: 11,00 – 01,00 Tel: 0268 419 775, 0723 294 923

Fumători / Nefumători restaurantsergiana@sergiana.ro facebook.com/restaurantsergiana www.sergianagrup.ro

Restaurant Ceasu’ Rău

M

âncare românească, gust ca acasă şi porţii mari. Grătarul e harnic de dimineaţă, până-n seară, iar plitele duduie dornice să arate ce pot. Mai pune alături bucătari şi ospătari care-s gazde bune ş-aproape te răsfaţă... e Ca la mama, acasă! Aşa-i la Ceasu’ Rău. Bucătărie Românească Braşov, Iuliu Maniu 56 Program: 10,00 – 24,00 Tel: 0268 476 670, 0723 297 993

Sergiana Center

Fumători / Nefumători restaurantceasurau@sergiana.ro facebook.com/restaurantceasurau www.sergianagrup.ro

Braşov, Bd. Mihail Kogălniceanu 15 facebook.com/sergianacenter centruevenimente@sergianacenter.ro www.sergianacenter.ro Program rezervări  Lu, Mi: 09.00 - 17.00  |  Ma, Jo, Vi: 09.00 - 20.00

Este cel mai amplu proiect HoReCa dezvoltat, până acum, de Sergiana Grup. Prin spaţii generoase, îmbogăţite de amenajări şi dotări, SERGIANA CENTER împrumută stil şi caracter oricărui eveniment ce se vrea special. Dincolo de notorietatea mărcii SERGIANA, relaţiile dezvoltate cu furnizorii permit realizarea de oferte atractive pentru orice tip de eveniment, inclusiv asigurarea unor facilităţi şi servicii gratuite. De asemenea, echipa Sergiana Center răspunde solicitărilor de servicii de catering pentru evenimente organizate în alte locaţii. Şi în această direcţie, personalul calificat şi dotările mobile corespund celor mai ridicate standarde de calitate.


Introducere

|5

Casa Tudor

L

a Casa Tudor Toate-s Bune şi Gustoase! Mâncăruri tradiţionale, preparate internaţionale, pescărie de la Dunăre sau din Mediterană, carne de prin ogradă, ori vânat... poţi alege, ai de unde! Iar lista de băuturi e la fel de bogată, pe cât de gustoase sunt bucatele. Ca-n poveşti. Bucătărie Românească și Internațională Braşov, Avram Iancu 58 Program: 11,00 – 24,00

Tel: 0368 450 163, 0728 830 340 restaurantcasatudor@sergiana.ro facebook.com/restaurantcasatudor www.sergianagrup.ro

Nec’s - Bistro&Pizza

N

ec’s e mai mult decât un bistro şi mai mult decât o pizzerie. Nec’s e pentru grăbiţii care comandă un sandviş şi-l mănâncă pe drum, dar la fel de bine e locul în care mănânci pe îndelete şi te răsfeţi apoi c-un desert. Iar dacă suni şi comanzi, Nec’s vine la tine! Pizza & Bistro Braşov, Iuliu Maniu 43 Tel: 0268 543 658, 0728 024 202 Program: 10,00 – 24,00

Fumători / Nefumători E-mail: necs@sergiana.ro facebook.com/bistronecs www.sergianagrup.ro

Restaurant Tassi

S

ignor Tassi e o adevărată enciclopedie gastronomică. Oricând poate vorbi despre mâncare şi băutura care însoţeşte mâncarea. Bucătăria românească îi place, adoră ciorbele noastre şi a învățat rețete românești. Aşa că, în restaurantul care-i poartă numele afli foarte repede că gătim româneşte şi italieneşte. Perfetto! Bucătărie Italiană și Românească Braşov, Roşiorilor 3 Program: 12,00 – 24,00 Tel: 0268 534 888, 0735 312 106

Fumători / Nefumători restauranttassi@sergiana.ro facebook.com/restauranttassi www.sergianagrup.ro


6 | Eveniment

Oktoberfest 2013

D

e obicei astfel de subiecte sunt tratate ca un bilanţ al hectolitrilor de bere sau al tonelor de mici şi cârnaţi consumaţi. Dar Oktoberfest 2013 a însemnat pentru Sergiana continuarea unei evoluţii şi, în acelaşi timp, o suită de premiere. Am continuat linia pe care am urmat-o devenind principalul operator food al manifestării şi am făcut faţă provocărilor lansate de extinderea la 10 zile a ediţiei de la Braşov. Am mobilizat personalul necesar din resurse proprii şi am recrutat colaboratori externi, iar clienţii restaurantelor noastre şi cei

Sergiana, în parada de la Braşov.

Bunătăţuri, printre vededetele de la Oktoberfest.

La Bucureşti, în fruntea alaiului.

ai centrului de evenimente nu au resimţit nicio sincopă în fucţionarea acestora. La Braşov, Sergiana a fost prezentă, în premieră, în parada din deschiderea festivalului! La două săptămâni distanţă, lista premierelor a continuat prin prezenţa noastră la Oktoberfest Bucureşti. Un efort logistic căruia i-am făcut faţă cu brio şi ne-am respectat statutul. Mai mult, în parcarea de la Plaza România, Bunătăţurile din Ardeal au putut fi cumpărate de bucureşteni de la magazinul nostru mobil. A fost cel mai îndepărtat punct atins de unul dintre cele două magazine mobile care au intrat în dotarea diviziei noastre de mezeluri. Aceste două unităţi mobile, alături de celelalte două din dotarea diviziei horeca, ne-au crescut mobilitatea şi capacitatea de a răspunde celor mai variate solicitări pentru organizarea de evenimente. Ne respectăm statutul, am mai spus-o, iar Oktoberfest a devenit un punct de referinţă în evoluţia noastră.


Eveniment

|7

De abia s-a crăpat de ziuă, dar fetele din magazinul mobil sunt gata şi aşteaptă clienţi.

Vremea e urâtă, însă în cortul din Plaza România domneşte anotimpul Oktoberfest!

www.sergianagrup.ro


8 | Prezentare

Restaurant Sergiana La noi în chimniţă se mănâncă-n trii limbi şi toată gura-i bucuroasă. Săseşte, ungureşte şi româneşte, c-aci îi capitala bucătăriei ardeleneşti! Doar de-i proba trii feluri de vită, te-i lămuri: muşchi de vacă cu tarhon, ca la Helder, ori la fel de bine-un muşchi de vacă cu şurţ de costiţă afumată, ca la Pesta, şi-i fain şi-al treilea muşchi de vită, cu sos pestriţ şi strochituri de ficăţei. Şi asta încă-i nimică, dară cartea noastă de bucate-i plină de bunătăţuri, de te ia cu rău de la inimă şi ţi-a ploua-n gură. Bagă de samă şi nu te-aşeza cu ştresu la masă, că nu ţi-a umbla bine! Dară, vinu şi bucatele, o pălincă bună ş-o vorbă bine ticluită te-or alina şi la foale, şi la casa sufletului. C-apăi să ştii, nicări n-oi afla Bunătăţuri din Ardeal, ca la Sergiana!

Chiept de raţă, cu zos de ţucăr, în cuib de varză Chieptu’ de raţă, îndesat şi dodolos, se curăţă bine de pieliţă şi grăsime. Îi drept că un strop de grăsime nu strică, dar doar un strop! - cât să se topească şi sămbibe carnea de zaft şi gust. În tigaie , fără grabă, pieptul de raţă se trage-n untură. Cu grijă e rotit pe toate părţile şi scăldat, din când în când, cu unsoare din tigaie. Varza se căleşte cu ceapă, ardei şi felii de roşii tocate – pentru un strop de culoare! Gustul se-mbogăţeşte de la cimbru şi foaia de dafin, sarea şi piperul făr’ de care nu se-aşează varza

la călit. Ochiul de meşter îi spune bucătarului când să scoată carnea din tigaie şi să o taie felii. Acum se vede priceperea bucătarului! Pieptul de raţă e rumen - cât trebuie, pătruns – fără să se usuce, iar culorile se-aşează pe felie, ca inelele

pe trunchiul de copac. O mândreţe de friptură! Un zos din ţucăr brun, oţet balsamic şi vin roşu îşi găseşte şi el locul lăsând urme subţiri pe feliile de carne. O minunăţie de chiept de raţă cum numai la Sergiana poţi găsi!


Prezentare

|9

Restaurant şi Terasă

Ceasu' Rău

Locul e prietenos şi în loc de Bine ai Venit! te-ntâmpină, pe terasă, o adiere inconfundabilă dinspre grătar! Mai apoi, farfurii bogate te-mbie şi te răsfaţă Ca La Mama, Acasă! Mâncăruri gătite, ciorbe, tocăniţe dichisite, fripturi la cuptor şi, peste toate, grătar: porc, vită, oaie, găină şiun păstrăv, cam tot ce-ţi face poftă sfârâind pe jar. De aia, obişnuiţii locului spun că Ceasu’ Rău merită să găzduiască finala Campionatului Naţional de Grătar! Însă orice ai alege, de la zacuscă, la papanaşi, o să simţi gustul mâncării făcută cu pricepere şi dragoste, ca la mama acasă.

Muşchi de vită, cu ciuperci şi costiţă, cu cartofi natur

Gust, înainte de toate. Sunt cuvintele care-ţi vin în minte după ce guşti acest fel de mâncare gătit la Ceasu’Rău. O reţetă onestă, clasică – asta doar ca să n-o numim bătrânească – care nu tine cont de modă şi trend-urile din bucătăria contemporană, însă, e excesiv de gustoasă!

Muşchiul de vită se fasonează cu respect, aşa cum se şi asezonează. Moderat: un praf de sare şi un strop de piper. Feliile de muşchi se brezează în tigaie cu unt. Separat, costiţa tăiată mărunt şi feliile de ciuperci se trag la tigaie cu puţin cimbru şi se sting cu un sos

brun. Baza pentru sos e o supă de oase concentrată. Un păhărel de coniac înnobilează sosul care de abia acum e gata să primească muşchiul de vită. Totul fierbe domol, sub capac. Aromele se amestecă, gusturile se contopesc, iar rezultatul vă va încânta. Nu-l veţi judeca nicio o clipă pe bucătar pentru că, în farfurie, sosul inundă feliile de carne. Veţi savura totul, de la frăgezimea cărnii, până la ultima nuanţă din gustul bogat al sosului. Un sfat: nu alegeţi o salată prea aromată sau condimentată. Muşchiul de vită, cu sos de ciuperci şi costiţă e o desfătare pe care un alt gust dominant o poate ştirbi. Un vin roşu, mai degrabă sec, va întregi fericit această sărbătoare a gustului. La Ceasu’ Rău. www.sergianagrup.ro


10 | Prezentare

Casa Tudor

Restaurant şi Terasă

Meniul vă conduce printre personaje de poveste şi o bogăţie de mâncăruri româneşti şi reţete internaţionale. Grătarul sfârâie încins, tigăile sunt frenetice, iar cuptorul nu se lasă mai prejos! Porc, vită, găină, miel, alături de briliante piese gastronomice din vânat te îmbie din paginile meniului, iar cei care iubesc pescăria au de unde alege: 21 de feluri principale, 6 salate şi 2 borşuri – toate cu peşte sau alte soiuri înotătoare. La fel ca-n basme, Flămânzilă şi Setilă sunt împreună, de acceea lista de băuturi e la fel de generoasă pe cât de apetisante sunt mâncărurile. Toate-s bune şi gustoase, iar terasa e încă ofertantă, chiar dacă toamna ne trimite uneori în casă, la Casa Tudor unde şemineele sunt întotdeauna pregătite să întâmpine oaspeţi. Cu căldură.

Muşchiuleţ de mistreţ, cu portocale Muşchiuleţul de mistreţ se tranşează în felii groase de 2, cel mult 3 centimetri, care se aplatizează uşor cu ciocanul pentru şniţele. Apoi începe brezarea, în tigaie, pe ambele feţe. După acest moment, feliile de muşchiuleţ se extrag din ulei şi sunt trecute la repaos. În tigaie se presară făină, se adaugă bullion şi supă concentrate de vânat. Totul se amestecă până la omogenizare, iar apoi se mai fierbe 3 sau 4 minute. Sosul devine acum cremos şi e timpul să primească un accent subtil: un praf de nucşoară şi un strop de vin. Se adaugă carnea şi se continuă fierberea domoală preţ de câteva minute. În tot acest timp se mai adaugă câte-un pic de supă, încă un strop de vin, pentru a men-

ţine consistenţa sosului sub control: între starea lichidă şi cremă. Între timp clinii de portocală se curăţă atent de pieliţă şi se taie în cuburi. Apoi se caramelizează şi a sosit momentul să aranjăm preparatul în farfurie. Feliile de muşchiuleţ se scot din sos şi se aşează pe crutoane de pâine prăjită moderat. Aşezăm

şi cubuleţele de portocală, iar apoi începe glasarea. Adică sosul se strecoară cu grijă, întâi peste fragmentele de portocală, apoi şi peste carne. Parţial. O garnitură de orez îşi face cu prisosinţă datoria alături de acest medalion de mistreţ cu portocale. Încă o doză de rafinament gastronomic, la Casa Tudor. www.sergianagrup.ro


12 | Prezentare

Restaurant Tassi

E locul dedicat întâlnirii dintre bucătăria românească şi cea italiană. De la prima pagină a meniului veţi înţelege acest lucru. Pentru că pagina cu specialităţi vă propune Bocconcini di Pollo, Noci e Gorgonzola – piept de pui cu nuci, gorgonzola şi sos livornez, sau o Puicuţă, pe jăratec, cu sos ţărănesc şi mămăligă la grătar! Puteţi alege paste, pizza, sau ciorbe şi grătar, ori specialităţi italieneşti şi româneşti din peşte. Desertul respectă aceeaşi regulă - vă puteţi răsfăţa cu o generoasă porţie de papanaşi sau un Semifreddo allo Zabaione e cioccolato. Dincolo de această generoasă ofertă, bucătarii de la Tassi vă propun o călătorie gastronomică prin lume. Câteva preparate, de la gustări, la desert, sunt grupate într-un meniu special care vă conduce prin bucătăriile din Asia, sau din Europa şi înapoi, cu un mic ocol prin Orientul Mijlociu. Uneori. Pe facebook puteţi urmări care este ţinta acestei călătorii prin bucătăriile lumii. În rest, la Tassi, vorbesc farfuriile!

Insalata di frutti di mare

O porţie desprinsă parcă din Mediterana şi soarele care-i scaldă malurile legume, ulei de măsline şi o abundentă recoltă de fructe de mare! Morcovi, ţelină, ardei gras – roşu, galben şi verde, la care se adaugă un fir fraged de praz. Toate se taie julien şi se marinează cu ulei de măsline şi zeamă

de lămâie. Fructele de mare – midii, inele de calamar, pui de creveţi şi pui de caracatiţă – şi câteva baghete de surimi se trag la tigaie, în ulei de măsline, cu un adaos pertinent de usturoi. Focul e bine controlat şi totul se petrece în viteză pentru a păstra prospeţimea fructelor de mare. Dogoarea scurtă

se stinge cu o ploaie de vin. Alb, sec şi cu măsură! Acum fructele de mare se amestecă cu legumele marinate, o pudră fină de ierburi aromatice şi un strop de piper, câţiva stropi de zeamă de lămâie şi salata e gata. Fresco i magnifico! Pentru că la Tassi se găteşte italieneşte şi româneşte... perfetto! www.sergianagrup.ro


14 | Prezentare

Nec’s - Bistro & Pizza

Nec’s reuneşte oferta unei pizzerii, cu cea a unui bistro bine consolidat cu salate, paste şi specialităţi. 22 de sortimente de pizza, 13 feluri de paste, bruschete, sandwich-uri, salate cu carne sau fără, specialităţi din muşchi de vită, calamar şi somon, alături de meniurile de bistro, toate fac din Nec’s soluţia pentru grăbiţii care vor o gustare-n fugă, sau cei care-şi oferă răgazul unei mese pe care s-o-ncheie cu un desert sau un pahar de vin. Oferta nu ar fi completă dacă nu ar exista toate posibilităţile de servire: take-in, takeout şi delivery, pentru că Nec’s vine la tine: suni şi comanzi! Meniul îl găseşti pe: http://www.sergianagrup.ro/restaurant-necs/meniul-livrari-necs

Medalion din muşchiuleţ de porc Nec’s propune o variantă specială a medalionului de porc, cu o intervenţie decisă a bucătăriei italieneşti. Muşchiuleţul de porc se taie în felii medii care se aplatizează uşor cu ciocanul de bucătărie. Nu fiţi tentaţi să credeţi că e vorba de bătaia frenetică de care au parte şniţelele! Un praf de sare şi piper, iar feliile se pot trage la tigaie. În ulei de măsline, pe ambele feţe, dar asta nu-i totul. În momentul întoarcerii, fiecare felie primeşte un strop de unt şi o felie generoasă de mozzarella, plus o felie de roşie. Aceasta din urmă a făcut, în prealabil, cunoştinţă cu focul şi uleiul de măsline, însă doar cîteva secunde. Totul se ascunde

sub capac, iar focul se domoleşte. Metamorfoza continuă: mozzarella dă să se topească, muşchiuleţul e pătruns doar cât trebuie, textura e fragedă, carnea e suculentă, iar roşia cedează stropi de prospeţime aburilor care contopesc aromele. În farfurie, ca o

tuşă finală, fiecare felie de roşie primeşte o generoasă linguriţă de sos pesto şi o frunză de busuioc. O variantă lejeră, plină de o prospeţime neaşteptată pentru un medalion din muşchiuleţ de porc, extrem de gustoasă. E o propunere marca Nec’s. www.sergianagrup.ro


Între prieteni

| 19

Sufletul Petrecerii

A

u cântat la primul revelion organizat în Centrul de Evenimente Sergiana Center. De atunci nu au lipsit de la nici un revelion şi de fiecare dată au fost sufletul petrecerii. Sunt Nicu, Viorel, Florin şi Nicolae, sau Şoru, cum îi zic prietenii. Numele de afiş al trupei e Atomic. Alex , D.J. Alex, întregeşte echipa.Primii s-au întâlnit Şoru şi Viorel. Căutau un solist şi l-au sunat pe Nicu. A urmat audiţia în camera de cămin studenţesc şi nucleul trupei era format. Toţi membri formaţiei s-au născut în jurul Braşovului, iar prima muzică auzită a fost cea populară. Pasiunea pentru muzică i-a făcut pe unii dintre ei să urmeze studii de profil, inclusiv cele universitare, iar alţii, indiferent de facultatea pe

care au absolvit-o, s-au apucat de a doua facultate şi studiază muzica. Asta îi face să abordeze firesc orice gen de muzică: folclor, ever green-uri, café concert, de toate, frumos aşezate fiecare la locul lor. Iar Nicu găseşte întotdeauna o vorbă bătrânească de duh, sau o poezie pentru doamne, ba chiar şi câte o dedicaţie rimată şi poznaşă pentru domnii care nu sunt supărăcioşi. Nimeni dintre cei care au fost la o

petrecere cu Atomic, nu ar putea să le contrazică declaraţia pe care o fac pe site-ul lor: Vrem să fim sufletul petrecerii tale!

www.sergianagrup.ro


22 | Prăvălii Sergiana

Prăvălii, Tradiţie şi Logistică pentru că rădăcinile noastre de acolo vin. În acelaşi timp am investit în tehnologie pentru a face faţă standardelor actuale ale industriei alimentare. Mai mult, efortul logistic pentru aprovizionarea tuturor punctelor noastre de desfacere - 51 de prăvălii Sergiana, standurile din reţelele Carrefour, Kaufland şi Real, la care se adaugă cele peste 2000 de magazine partenere – este considerabil . Flota de transport pentru marfă a ajuns să numere 60 de autovehicule echipate pentru carne şi produse din carne, iar 30 de ă propunem să vă agenţi comerciali şi supervizori întoarceţi o clipă la sunt implicaţi zi de zi în această pagina 3. Imaginea activitate. Investiţiile pentru surprinde un sector din standul dezvoltarea acestui sector Sergiana de la Carnexpo. Este reprezintă un capitol important imposibil să nu vă frapeze în fiecare buget anual al asemănarea dintre acea Grupului Sergiana. fotografie şi cea pe care o Un alt punct care relevă vedeţi în deschiderea acestei evoluţia noastră între cei doi pagini, o imagine dintr-unul piloni, cel al tradiţiei şi cel dintre magazinele noastre! Ele poartă numele generic de PRĂVĂLII, sunt parte din noi şi reprezintă una dintre cărţile de vizită importante pentru Sergiana. Nu ne-am propus să multiplicăm fragmente ale unui muzeu sătesc, ci aşa ne prezentăm. Noi nu vorbim de tradiţie pentru că e la modă, ci

V

al investiţiei în tehnologie şi logistică, este brutăria Sergiana. Ea a fost prima unitate de producţie, a fost începutul din 1992. După 20 de ani a fost retehnologizată şi relansată. Brutăria trece acum la ambalarea produselor. Nu ne-am îndepărtat nicio clipă de tradiţie! Produsele trebuie însă să ajungă la dumneavoastră în condiţii de igienă maximă. Pe de altă parte, am ales să investim în utilaje de ambalare pentru a prelungi viaţa de raft a produsului. Alternativa ar fi utilizarea de conservanţi, de E-uri şi potenţiatori de gust, dar atunci ne am fi negat pe noi înşine. Am început cu prăvăliile şi am ajuns la brutărie, iar finalul va aparţine ambelor subiecte: în prăvăliile Sergiana veţi găsi de acum încolo şi cozonaci făcuţi la Poiana Mărului, în brutăria Sergiana, după reţetele Mamei Leti. Aşa cum sunt toate Bunătăţurile noastre .

www.sergianagrup.ro


26 | Bucătarii Sergiana

Bucătar-şef, la Casa Tudor

L

a 16 ani a intrat într-o bucătărie de restaurant. Îşi dorea să devină bucătar. A împlinit 35 de ani trăiţi în restaurante. În 1978 şi-a început ucenicia la ARO Palace, iar la sfârşitul anilor 90 devenea bucătar specialist. Nu s-a oprit aici, s-a înscris la un nou curs şi, după absolvire, a preluat gestiunea bucătăriei de la ARO. A parcurs etapă, după etapă, a învăţat sau a lucrat alături de maeştri şi nu se lasă rugat să le repete numele: Ilie Cotârleţ, Nicu Urs şi Stelică Angelescu. Atunci când îi pomeneşte se simte în vocea lui şi respect, şi mândrie. E ca şi cum întâlnirea cu aceşti maeştrii îi adaugă distincţii la cartea sa de vizită. Ghiţă Cozma a devenit, el însuşi, maestru în arta culinară. În 2003, Casa Tudor s-a deschis cu Nea Ghiţă şi de atunci el e la conducerea bucătăriei. Dacă-l întrebi ce fel de mâncare îi place cel mai mult să gătească, primul răspuns e:” Toate,… cam toate.” Dacă mai insişti un pic, admite că există două categorii de preparate care-l atrag mai mult.

Ghiţă Cosma

Peştele şi vânatul. Aşa afli şi ceva despre legătura lui cu Casa Tudor, dar apare şi un alt detaliu important. Spune că în ceea ce priveşte vânatul, dar mai ales pescăria, a învăţat multe în cei doi ani în care a lucrat în Germania. Din 1993, până în 1995. Nea Ghiţă spune despre acea perioadă că a învăţat tehnici noi, a întâlnit şi a gătit peşti şi crustacee pe care nu avusese ocazia să le întâlnească până

atunci, una peste alta, printre vorbele lui se repetă “am învăţat”. Poate că aceste cuvinte sunt definitorii pentru Ghiţă Cozma, Nea Ghiţă de la Casa Tudor. Şi mai e ceva. În octombrie a împlinit un an de când e bunic. Iar când îţi spune că nepotul e născut în aceeaşi zi a lunii cu el, nu trebuie să-l vezi ca să ştii că râde. Cu toată fiinţa. www.sergianagrup.ro


28 | Programe Speciale

La masă, în India

La masă, în India

Din 1 noiembrie, 2013 până în 10 ianuarie, 2014 . Apoi Tassi îți va propune o altă călătorie gastronomică...


Urmăreşte această pagină şi vei găsi anunţuri de recrutare pentru unităţile din Sergiana Grup.

Echipa Sergiana

| 29

Șef restaurant

Bucătar

Ospătar

Localitate: Braşov Cerinţe: • minim 3 ani de experienţă într-o poziţie similară

Localitate: Braşov Cerinţe: • diplomă de calificare; minim 3 ani de •experienţă ca bucătar

Localitate: Braşov Cerinţe: • experienţă de minim 1 an ca ospătar • diplomă de calificare

Spălător vase, Lucrător în bucătărie, Femeie de serviciu Localitate: Braşov Cerinţe: • experienţă în poziţie similară constituie un avantaj

Lucrător comercial Localităţi: Braşov, Cluj, Sibiu, Hărman, Săcele Cerinţe: • experienţă de minim 1 an în vânzarea preparatelor din carne

www.sergianagrup.ro


3

1

Sighisoara

4 2

6

5

4

3

2

1

Centrul de evenimente SERGIANA CENTER M. KOGĂLNICEANU, 15

RESTAURANT TASSI Roşiorilor, 3

NEC’S -Bistro&Pizza Iuliu Maniu, 43

CASA TUDOR Avram Iancu. 58

RESTAURANT CEASU’ RĂU Iuliu Maniu, 56

RESTAURANT SERGIANA Mureşenilor, 28

5

6

www.sergianagrup.ro

Buc


Covasna


Revista Horeca Sergiana - Ediția IV  
Revista Horeca Sergiana - Ediția IV  
Advertisement