Page 1

Floriade 2012

Beeldverslag van Tomas Derckx & Sarah BartholomĂŠ


Belofte

Belofte-Bew

Theater van de natuur / wereldcultuur van de tuinbouw Floriade 2012 zorgt ervoor dat je je blijft verbazen: spectaculair en rustgevend. Leerzaam en speels. Actief en beschouwend. Zij willen zo hun bezoekers betrekken bij de natuur.

Bewijs

Expositie Bij Floriade 2012 is veel te zien op het gebied van expositie, bijv.: The Willow Man, Liggend rond het water en Rijkspaviljoen My Green World. Visueel Bij Floriade 2012 wordt je visueel constant geprikkeld, er is overal wel iets te zien.

Jeugdig Floriade 2012 is bedoeld voor jong en oud. Zo zijn er activiteiten voor kinderen met Expeditie Floriade Kids, maar is het terrein ook toegankelijk gemaakt voor ouderen en gehandicapten. Multicultureel Bij de wereld World Show Stage kunnen bezoekers kennismaken met andere culturen in een kleurrijke melange van kunst, cultuur en entertainment.


wijs-Toonzetting Toonzetting

Logo Het logo van Floriade vertelt al veel over het evenement zelf: terugkomende kleuren en de speelse typografie. Gebruik van kleuren Floriade gebruikt heel veel kleuren, maar er zijn 5 kleuren die steeds terugkomen, in het logo en de vijf werelden (zie locatie): geel, lichtgroen, fuchsia, donkerblauw en rood. Locatie Het park is in totaal 66 hectare groot en is opgedeeld in 5 unieke werelden die van elkaar gescheiden zijn door bosgebied. Elke wereld heeft zijn eigen unieke decor, programma en activiteiten. Hierin zien, voelen en beleven de bezoekers de natuur steeds op een andere manier. De vijf werelden zijn: • Relax & Heal • Green Engine • Education & Innovation • Environment • World Show Stage


Identiteit & Huidig imago

Veel mensen denken dat Floriade “een achtertuintje is met wat bloemetjes waar wat ouderen in rond schoffelen en waar ouderen in een karretje rond kunnen rijden�. Het zou alleen voor ouderen zijn en er zijn vooral bloemenperken te zien.

Identiteit

Het tegendeel bewijst dat Floriade een modern evenement is waar ruim 2 miljoen mensen naartoe komen. Ze bieden wonderen verleiden en vertrouwen, de belangrijkste zaken om een evenement op te zetten. Dit implementeren zij. Het is bedoeld voor jong en oud en mensen worden bewust van de invloed van tuinbouw in het dagelijks leven. Maar ook bewust worden van culturen over de hele wereld.


& Imago De GAP

Er is een duidelijk verschil te zien tussen de identiteit (hoe Floriade op zijn doelgroep over wilt komen) en het huidig imago (hoe mensen daadwerkelijk over de Floriade denken). Zo wordt de Floriade als kleinschalig gezien met wat bloemetjes en plantjes, terwijl het evenement een terrein van 66 hectare opvult met meer dan alleen bloemetjes en plantjes. Ook wordt het evenement gezien voor alleen ouderen, terwijl dit helemaal niet het geval is. Floriade is voor jong en oud.


India

Villa F Wij hebben de Villa Flora be tegengekomen die wij hiero

Hout

Bij India kwam er overduidelijk veel houtwerk naar voren. Van kleine beeldjes naar wandversieringen: het was er allemaal te krijgen. Ook waren de accessoires, zoals kettingen ook deels van hout gemaakt. De Indiase wierook was ook meteen te vinden. Indiase mensen bij deze kraam kon je meer informatie vragen. Wat ontbrak waren informatiebladen over het land zelf of over de zaken die zij tentoonstellen.


Bolivia

Flora ezocht en zijn daar 5 landen onder behandelen.

Traditionele kleding

Bij het land Bolivia kwamen weer andere zaken naar voren, zoals de traditionele kleding die daar gedragen wordt. Bij dit land kon je wel allerlei boeken over de cultuur en traditie krijgen, dat was weer een pluspunt.


Taiwan Bloemen

Taiwan had vooral aandacht besteed aan een bloemenperk met typische planten en bloemen. Dit was ook het enige wat echt naar voren kwam.


Noord-Korea Hun achtergrond

Bij Noord-Korea liepen we als eerst onder een typerende poort wat je daar aan kan treffen. Bij deze kraam kon je allerlei zaken zien wat vooral met hun achtergrond te maken heeft: oorlog en het communisme spatte duidelijk van boeken en kaarten af.


Thailand Eten

Thailand representeerde zich het beste van alle vijf de landen die we hier behandelen. Je loopt een Thais huisje binnen waar twee Thaise vrouwtjes zitten. Een maakt een Thaise snack die bezoekers kunnen proeven. De ander snijdt uien in de vorm van een bloem. Het is erg interessant om te zien en ze leggen ook het een en ander uit over hun cultuur. Verder kon je er allemaal producten en recepten kopen voor Thaise snacks te maken. De inrichting was ook typerend voor de Thaise cultuur: veel bloemen, planten en kleuren.


Verbeterpunten - Duidelijkere aanduiding: Floriade kan in het vervolg een duidelijkere aanduiding geven van het land, we moesten soms echt er naar zoeken. - Informatie bladen: per land meer (gratis) informatie verstrekken over het land. - Duidelijkere verschillen: de overgang per land duidelijker aangeven in de Villa Flora. Soms wist je niet welk land bij welke kraampjes hoorde.

Beeldverslag Floriade 2012