Page 1

fri e ntré!

torsdagsträffar

i Säby kyrka|Våren 2014


Sopplunch 50 kr

TORSDAG 23 JANUARI 11.00 VARFÖR STÅR DET SÅ KONSTIGA SAKER I BIBELN?

Henrik Hammar svarar på frågan ”varför står det så konstiga saker i Bibeln?”. Efteråt serveras sopplunch för 50 kronor.


TORSDAG 6 FEBRUARI 17.30 VAD HÄNDER MED BURMAS ETNISKA MINORITETSFOLK?

Burma/Myanmar, med 55 miljoner invånare, är ett av världens både rikaste och fattigaste länder. Det är också ett land med en historia av ständiga inbördeskrig och konfliktdrabbade etniska minoritetsfolk. Ca ett par miljoner av dessa lever som flyktingar i grannländer eller i Burma. Hur är situationen för dessa flyktingar och vad görs för att långsiktigt förbättra deras villkor? Vilken roll har Kyrkan i Thailand och i Sverige i detta sammanhang? Rönningebon Mats Ershammar, som nyligen besökt gränsområdena, berättar om detta denna torsdagskväll.


kr 0 5 h c n u Soppl

»Frälsningsarmén«

TORSDAG 20 FEBRUARI 11.00 FRÄLSNINGSARMÉN

Major Anders Färjsjö pratar om att arbeta socialt inom Frälsningsarmén. Efteråt serveras sopplunch för 50 kronor.


TORSDAG 6 MARS 17.30 MUSIK UR EN GAMMAL DOSA

Jeanette Meyer ger oss glimtar ur den judiska kulturen och traditionen genom s책ng, musik, poesi och ber채ttande. S책nger p책 hebreiska, jiddisch och ladino.


»Min väg tillbaka till kyrkan« Sopplunch

50 kr

TORSDAG 20 MARS 11.00 MIN VÄG TILLBAKA TILL KYRKAN

Åke Toll, engagerad församlingsbo, berättar om hur avgörande möten och händelser burit honom på livets väg. En livskonstnär som mot alla odds fått tillbaka sin tro och hittat tillbaka till kyrkans gemenskap. Efteråt serveras sopplunch för 50 kronor.


TORSDAG 3 APRIL 17.30 ATT PRATA OM LIVET MED EN PENNA

Tommie Sewon sjunger egna sånger och berättar om hur skrivande blivit ett livsredskap för existentiella samtal med unga, vuxna och sig själv... Tommie var ungdomsledare och pedagog i Salems församling 19972006 och arbetar nu på Fryshuset och i Sofia församling.


Sopplunch på Rönning eborg

SKÄRTORSDAG 17 APRIL 11.00 PÅSKENS DRAMA VID NATTVARDSBORDET Präst Martin Reberg pratar om innebörden i Nattvarden. Med efterföljande sopplunch på Rönningeborg.

Torsdagsträffar  
Torsdagsträffar  

Program för torsdagsträffarna i Säby kyrka, våren 2014

Advertisement