Regionaal Uitgelicht editie juni 2018

Page 1

DE GROOTSTE EN MEEST COMPLETE EVENEMENTENKRANT VAN MIDDEN NEDERLAND

12x per jaar Huis-aan-Huis in Midden Nederland

Feestweekend in Beneden-Leeuwen

De regio-agenda voor juni 2018

Oplage 227.200 Jaargang 4 nr 32

Smurfenbeurs in Leerdam

Rommelmarkt in Zoelen

Midzomernacht in Culemborg Bedrijven

UITgelicht

• Cluistra in Nieuwegein • Budget King Store in Leerdam

Deze maand in Regionaal Uitgelicht o.a.: • • • • • • •

Feestweekend in Beneden-Leeuwen Boomhutten in Bunnik Midzomernacht in Culemborg Jaarmarkt in Vreeswijk Kanoën in Wijk bij Duurstede Lentefeest in Nieuwegein Dorpsmarkt in Enspijk

• • • • • • •

regionaaluitgelicht

Stadswandeling in Leerdam Aarbeientaart in Zaltbommel Keramiekmarkt in Buren Smurfen in Leerdam Tuinen in Langbroek Gospel in Nieuwegein Fietsend langs kunst


2

Juni 2018

Feestweekend in Beneden Leeuwen

Waanzinnige boomhut hun boeken op tijd klaar te krijgen! In het Waterliniemuseum hebben kunstenaars de wonderlijke wereld van Andy, Terry en Jill verbeeld in objecten en doe- en beleef-opdrachten. In deze doe-expo worden creativiteit en inlevingsvermogen van de bezoekers op de proef gesteld.

Halverwege de avond maakt John de Bever, vooral in Nederland bekend van het nummer “Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht” zijn opwachting. Volkszanger Frans Bauer neemt de afsluiting voor zijn rekening, met een optreden dat garant staat voor onvervalst Hollandse polonaises, inhakers en meedeiners.

Op het grote terrein van Fort bij Vechten kunnen kinderen hun energie kwijt op diverse buitenspeel-kunstobjecten.

’t Lauws Mertje

S

tichting Dag van Leeuwen heeft voor de 22e keer het feestweekend op poten gezet. Op 29 en 30 juni en 1 juli is er van alles en nog wat voor iedereen te doen en te beleven. Kosten nog moeite zijn gespaard om er weer een geweldig weekend van te maken. Van een kleine braderie met één muziekpodium is het evenement uitgegroeid tot een driedaags feestweekend, dat niet meer is weg te denken van de Maas en Waalse evenementenagenda.

Feest in de tent Het Wiellawaai programma begint allemaal in de feesttent op “de Wiel” op vrijdagavond 29 juni, waarbij een keur van artiesten de avond tot één grote happening zullen maken. De avond wordt geopend door VJ Mellow Mels uit Beneden-Leeuwen, gevolgd door een spetterend optreden van de Brabantse Rock ‘n Lollband WC Experience, daarna 2 Badboys uit het criminele feestmilieu genaamd Beatcrooks. Mental Theo, de veteraan onder de dj’s zal zorgen voor een mooie afsluiting van deze avond. Aanvang 20.00 uur.

Kindermiddag

Zondag 1 juli staat de Dag van Leeuwen op het programma. Van heinde en verre komen de bezoekers al jaren naar ‘t Lauws Mertje. Waarom? Nou, lees ‘’de ingrediënten’’: ruim 200 kramen, straattheater voorzien van allerhande snuisterijen en gekkigheden, het Kinderplein op ‘de Wiel’, oude ambachten en het kunstplein in de Zandstraat, The Striker en een bungeetrampoline op het Dorpsplein, oldtimerclub in de Molenlaan, diverse terrasjes met gezellige muziek langs de route, de Maas en Waalse Buikschuifkampioenschappen bij de Sportlaan, springkussens en dweilorkesten. Eén groot feest dus in Beneden Leeuwen, op de eerste zondag van juli.

Op zaterdagmiddag 30 juni is er een Kindermiddag waar verschillende verrassende optredens gepland voor de jongste bezoekers gepland staan. Van 13.00 tot 16.00 uur kunnen de kinderen dansen, zingen en springen op de muziek die DJ Mike. Rond 14.30 uur zullen de tweeling Mylène en Rosanne de kinderen vermaken met een fantastisch optreden. Ook staat er deze middag nog een optreden op het programma van Dansschool “Just Dance”, onder leiding van Miranda Budde. En mocht je kind even niet willen dansen of zingen, dan zijn er de springkussens in de tent of de mogelijkheid geschminkt te worden. Aan het einde van de middag zal De entree voor de Kindermiddag is in de feesttent op ‘de Wiel’ Dj Mike, coverband Slamm en John West gratis. bekend van “Blijf bij mij” voor de nodige gezelligheid zorgen en het Inhaken en meedeinen De zaterdagavond wordt ingevuld geweldige weekend afsluiten. door feestmuziek. Dj Mike treedt De ‘Dag van Leeuwen’ begint om om 20.00 uur als eerste op, gevolgd 11.00 uur, de toegang is gratis. door coverband This is Beethoven, die een weergaloze show brengt en Kijk voor het volledige programma waarbij een ledwall van maar liefst op www.dagvanleeuwen.nl 14 meter het decor vormt van een uniek optreden.

De doe-expo daagt kinderen uit om te spelen, samen te werken en in de wereld van de boeken te stappen, maar ook in die van hun eigen waanzinnige verhaal.

D

e geheel vernieuwde tentoonstelling ‘De Waanzinnige Boomhut’ in het Waterliniemuseum aan de Achterdijk 12 in Bunnik is geopend en tot 28 oktober te bezoeken!

Algemeen De openingstijden van de expositie zijn: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Het museum is in de schoolvakanHet is een doe expo vol fantasie ties ook geopend op maandag. onderdelen, net als de boeken van Andy en Terry! Toegangsprijs volwassene 9,00 p.p. ; kind van 5 t/m 12 jaar 5,00 p.p.; kind t/m 4 jaar gratis; op verDoe-expo De kinderboekenserie De waanzin- toon van museumkaart gratis. nige boomhut is enorm populair. Andy Griffiths is de auteur en Ter- Meer informatie: www.waterliniemuseum.nl ry Denton de illustrator. Hun werk is meermaals bekroond. Inmiddels is het zevende boek uit en de boomhut telt al 91 verdiepingen! Andy en Terry beleven en creëren de meest fantasievolle avonturen. Er zijn reuzenhaaien, een bananenvergroter, een tijdmachine, een reuzenspinnenweb en de groenten maken mensensoep. Andy en Terry beleven de dolste avonturen en proberen ook nog

Red dieren als berberaapje Musa

www.aap.nl

Tijdelijke aanbieding!

Armstoel Condor in drie kleuren van 99,- nu voor 89,- euro.

Armstoel Cielo in drie kleuren van 109,- euro nu voor 99,- euro.

v.a. 2399,- eur Grote U-hoekbank Puzzle

Miltonhouse Klassenburgerstraat 3 4112 NG Beusichem 0345 - 752858 info@miltonhouse.nl www.miltonhouse.nl (ook webshop!)

Neem alvast een kijkje in onze webshop! www.miltonhouse.nl

Openingstijden Showroom Maandag - Gesloten Dinsdag 10:00 tot 17:00 Woensdag 10:00 tot 17:00 Donderdag 10:00 tot 20:30 Vrijdag 10:00 tot 17:00 Zaterdag 10:00 tot 17:00


3

Juni 2018

Speciale editie Midzomernacht festival Concordia Jaarmarkt in Vreeswijk in Culemborg Popkoor ”The Happening” is een enthousiast 5-stemmig popkoor met 35 leden uit Culemborg en omstreken. Zij zingen popmuziek in de breedste zin van het woord. Nummers met pit, maar ook mooie ballads. Daarnaast deinzen ze niet terug voor een goede musical, een themaoptreden, of werken met een liveband.

O

p vrijdag 29 juni wordt door “Concordia” voor de zevende keer een groots muziekfestival gehouden. Het Midzomernacht festival staat dit jaar in het teken van Culemborg 700 en brengt zoals gebruikelijk een afwisselend en sterk gevarieerd programma. De locatie is voor dit jaar is de Markt in Culemborg. In de speciale podiumtent zal een keur van artiesten en orkesten optredens verzorgen. Zo zullen de pipeband Pegasus, popkoor `The Happening`, de band `Sweet Blossom` en zanger Matheüs optreden. Uiteraard verzorgt de organiserende vereniging Concordia ook een aantal optredens. De doedelzakband Pegasus Pipes & Drums werd in 2001 opgericht,

met als doel om muzikale ondersteuning te geven aan de herdenkingen van belangrijke militaire gebeurtenissen die plaatsvonden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De belangrijkste hiervan waren de Operatie Market Garden (Slag om Arnhem) en de capitulatie op 5 mei in Wageningen. In de eerste jaren van haar bestaan was de band gelieerd aan de Britse veteranenorganisatie The Royal British Legion. Vanaf 2006 ging de vereniging zelfstandig verder en adopteerde de naam Pegasus Pipes & Drums om daarmee de verbondenheid met het Britse Parachute Regiment te benadrukken. De jaarlijkse hoogtepunten van de band worden gevormd door de optredens bij twee Britse Airborne herdenkingen, in juni in Ranville in Normandië en in september op de Ginkelse Hei in Ede.

Sweet Blossom Orchestra is een bigband met muzikanten uit Geldermalsen en omstreken. De band speelt voornamelijk swingmuziek uit de veertiger en vijftiger jaren. Denk bijvoorbeeld aan muziek van Glenn Miller, Count Basie en Duke Ellington. Maar ook voor uitstapjes richting andere muziekstijlen schrikt de band niet terug. In 2003 won de band de Cultuurprijs van de gemeente Geldermalsen.

W

ie van een échte braderie houdt moet zaterdag 2 juni in Vreeswijk zijn! In het authentieke Schippersdorp – tegenwoordig een wijk van Nieuwegein- kun je die zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur terecht voor een ruim assortiment braderie-artikelen: van zomerartiDe bekende zanger Matheüs zal kelen en woondecoratie tot zoete het slotoptreden verzorgen en ook en hartige lekkernijen en alles wat samen met Concordia nog enkele je daar tussenin bedenken kunt. nummers zingen. Speciaal dit jaar wordt er een grote Door de unieke opzet belooft het Flyeractie met geluksbonnen geook dit jaar weer een geweldig houden en ’s middags vindt de spektakel te worden. Pieremachocheltocht plaats, het waterspektakel met de versierde Het Midzomernachtfestival wordt bootjes. gehouden op de markt in Culemborg. Vreeswijkse geluksbonnen De aanvang is om 20.00 uur en het Bij besteding van iedere euro evenement duurt tot 24.00 uur. op de jaarmarkt ontvang je een De toegang is gratis. Vreeswijkse geluksbon. Met deze Zie ook de websites: www.ksmcon- geluksbonnen kun je meedingen cordia.nl naar fantastische prijzen die beschikbaar worden gesteld door de marktkooplieden en winkeliers in Vreeswijk.

Er zullen twee trekkingen plaats vinden, om 12.00 uur en aansluitend aan de Pieremachocheltocht rond 16.45 uur. Met kanskaarten die je voor 12.00 uur inlevert, maak je twee keer kans op een prijs. De prijsuitreiking is op de Verlengde Dorpsstraat. Bij de jaarmarkt hoort natuurlijk gezellige draaiorgelmuziek, kun je je krachten meten bij de Kop van Jut of je in stijl laten fotograferen. Er zijn modelvaartuigen te bewonderen bij de Oranjebrug . Voor kinderen zijn er diverse activiteiten zoals een draaimolen, riding animals, workshops muziek maken en brandweerspuitdiploma. Tijdens de Jaarmarkt zal vanaf 14.30 gestreden worden om de mooiste, meest creatieve en best drijvende Pieremachochel. Een Pieremachochel is een zelfgemaakte boot, vlot of iets anders, als het maar drijft en leuk versierd en/ of verlicht is.

in Ti

De

TOPPERS

el

Bij Slaapspecialist Tiel vindt u toppers in diverse maten - Verhoog het comfort, slaap lekkerder! Ook voor matrassen - boxsprings - bedbodems - ledikanten en zorgbedden Grote Brugse Grintweg 109 4005 AC Tiel Tel. +31(0)344 - 618 661 E-mail info@slaapspecialist-tiel.nl

GRATIS BEZORGING en MONTAGE!

Specialist in haarden en schoorsteentechniek RIJKSSTRAATWEG 47-A | 4194 SK METEREN | TEL: 0345 - 74 54 76 | WWW.KACHELKOPEN.NL

Openingstijden: donderdag en vrijdag van 12:00 t/m 18:00 uur | zaterdag van 10:00 t/m 16:00 uur

SCHOORSTEEN VAKKUNDIG LATEN VEGEN? tot 1 augustus €47,50 Incl. BTW, voorrijdkosten en het veegdocument


4

Juni 2018

Negende Sluizenfestival in Vreeswijk

Fruit- en streekmarkt in Buren

H

V

et pittoreske Vreeswijk bij Nieuwegein staat zaterdag 16 juni bol van muziek. Vanaf 14.00 uur tot pakweg 17.30 uur vindt een gevarieerd muziekfestival plaats.

oor het vierde jaar op rij wordt er weer een Fruit- en Streekmarkt gehouden in het historische stadje Buren. De fruit- en streekmarkt van de Betuwe vindt plaats op zaterdag 30 juni van 13.00 tot 17.00 uur op het Kerkplein achter de kerk.

Drie koren zullen om beurten een concert verzorgen, waarbij muziek en zang door de Vreeswijkse straten en vooral over het water zullen klinken.

Betuwse streekproducten en Betuwse bedrijven staan centraal op deze gezellige, klein opgezette maar sfeervolle markt.

Er wordt namelijk voor het negende jaar op rij een ponton in de Vaartse Rijn- die dwars door Vreeswijk loopt- gelegd en daarop treden de koren op.

Er zijn verschillende soorten vers fruit, heerlijke jams en chutneys, vruchtensappen, wijnen en bak-

mixen van de Burense molen ‘De Prins van Oranje’ verkrijgbaar. Maar ook prachtige houten producten gemaakt van fruitbomen, kruiden en plantjes en nog veel meer (h)eerlijke streekproducten van eigen Betuwse bodem. Uiteraard is er een groot terras voor een heerlijke kop koffie met wat lekkers. Ook zal er een activiteit voor de jongere bezoekers worden georganiseerd. Heeft u alles op de markt gezien? Loop dan nog even door het historische centrum van Buren. Met alle historische panden, de leuke winkeltjes en de musea is dat zeer de moeite waard!

Zes optredens Op uitnodiging van het Nieuwegeinse zeemanskoor De Brulboei zijn het Woerdense Shantykoor Bravour en het Popkoor Amazing Nieuwegein aanwezig. Om beurten zingen ze twee keer 25 minuten. Zeemanskoor De Brulboei uit Nieuwegein bestaat 20 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot een koor dat 60 zangers heeft.

Het merendeel van de optredens vindt plaats in bejaarden- en verzorgingshuizen, bij braderieën, tijdens havenactiviteiten, bij openingen van bedrijven enz. Welbekende, vooral Nederlandstalige liederen vragen om lekker mee te zingen vanaf de boorden van de Sluis in Vreeswijk . En daar krijg Een wachtlijst is er niet, maar veel je zaterdag 16 juni volop de kans groter kan het koor niet worden. voor. De zingende leden worden begeleid door acht accordeonisten, Meezingen kan ook met het Shantwee trombespelers en een gitarist. tykoor Bravour uit Woerden. ‘Bra‘De Brulboei’ kan indien nodig vour’ zingt vooral de echte shanook nog een beroep doen op gast- ties; liederen die aan boord van de begeleiding door een key-board- schepen klonken om het werk “on board” te verlichten. speler. Vaak in het Engels, maar ook heel Het koor heeft een breed repertoire welluidend. De shantyman neemt van vooral bekende Nederlandsta- het personeel als het ware op lige liedjes. Vooral het motto: “Kun sleeptouw. je zingen, zing dan mee!” spreekt zowel de leden als de fans erg aan. “Popkoor Amazing” uit NieuweDit blijkt wel tijdens de ongeveer gein, dat ook tweemaal een optreden verzorgt, maakt de variatie 30 optredens per jaar. compleet.

Het 80 leden tellende koor zingt makkelijk in het gehoord liggende popsongs die om heerlijk meedoen vragen.

Programma Het totale programma ziet er als volgt uit: 14.00 uur Opening en zingen door “De Brulboei”. 14.30 uur Eerste optreden van Popkoor “Amazing”. 15.00 uur Eerste optreden van shantykoor “Bravour”. 15.30 uur Tweede optreden van zeemanskoor “De Brulboei”. 16.00 uur Tweede optreden van Popkoor “Amazing”. 16.30 uur Tweede optreden van shantykoor “Bravour”. 17.00 – 17.15 uur Slotakkoord door zoveel mogelijk leden van de drie koren.

Zendense Merckt Op zaterdag 9 juni is er een gezel- schminken. lige rommelmarkt/Fancyfair in Natuurlijk is het ook genieten op het gezellige terras met koffie/thee Zennewijnen. en zelf gemaakte (appel)taart of Er zijn kramen waar een assorti- drankjes met een snack. ment voor elk wat wils te vinden De Merckt wordt georganiseerd is: lokale producten, hortensia’s, door buurtvereniging Zennewijbrocante, kleding, fruit en aardbei- nen en de opbrengst komt hier aan en, speelgoed, sieraden en huis- ten goede. De Zendense Merckt is van 12.00 houdelijke artikelen, enz. Voor de kinderen zijn er leuke ac- tot 17.00 uur. tiviteiten: springkussen, pony rij- Adres: Hermoesestraat 20 in Zenden, kinderkoor, alpaca’s aaien en newijnen.

ermd h c s Be in! n o z de

ĽĽ Ľ " $Ľ0" ľ& ľ , ļ &ļļ . KIJK VOOR DEZE EN VELE ANDERE OCCASIONS OP ONZE WEBSITE Bouwjaar: 2005

KAUKOHU PLUS

KAUKIRI PLUS

Automatisch openen en sluiten Voorzien van bescherminglaag tegen UV (Factor 50!) Super gemakkelijk in te pakken BELEEF MEER, VOEL MEER, DOE MINDER! Met opbergruimte voor telefoons en persoonlijke spullen Extra stevige haringen Zeer stabiel In handige opbergtas Voor 4 - 5 personen In 3 kleuren leverbaar

Voorzien van bescherminglaag tegen UV (Factor 50!) Superstevig Gemakkelijk uitbreidbaar met een extra scherm Winddoorlaat aan de bovenin voor extra ventilatie In handige opbergtas In 3 kleuren leverbaar

Bouwjaar: 2010

Mini Carbriolet 119.020 km Rijklaar: € 6950,-

Citroen C1 1.0 3-deurs 65.116 km Rijklaar: € 3749,-

Bouwjaar: 2009

Bouwjaar: 2008

Renault Twingo 1.1 Sport 75.165 km Rijklaar: € 4250,-

Toyota Aygo 1.0 12V VVT-I 134.176 km Rijklaar: € 3250,-

OLIE VERVERSEN - KLEINE BEURT - GROTE BEURT ACCU’S - BANDEN - APK - REPARATIE

119,-

69,-

De specialist op het gebied van outdoor en sportieve activiteiten. Bij ons ervaart u persoonlijke aandacht en het beste advies voor al uw onvergetelijke avonturen

OUTDOORABLE LIFESTYLE HOUTWEG 4A 4104 AB CULEMBORG TEL: 0345 - 510 734 - WWW.KEELAOUTDOORABLE.NL

INKOOP - VERKOOP - REPARATIE - ONDERHOUD Binnen ons autobedrijf is er een vacature voor Leerling Monteur (BBL-BOL). Binnen deze functie krijg je de mogelijkheden om te leren en te groeien tot een volwaardig automonteur. Kijk op onze website voor meer informatie.

Newtonweg 7 | 4104 BK | Culemborg Tel. 0345 511 081 | E-mail: info@autobedrijfkruft.nl

WWW.AUTOBEDRIJFKRUFT.NL


5

Juni 2018

Stadswandeling in Leerdam nis van Leerdam en ontdek je hoe deze vestingstad uitgroeide tot de glasstad van Nederland. Daarnaast leidt de gids je langs bijzondere locaties en bezienswaardigheden. De wandeling begint om 14.00 uur bij Leerdamglasstad.nl aan de Kerkstraat 55, Leerdam en duurt ongeveer 1 uur. Voor € 2,50 per persoon kun je ot en met augustus organiseert meelopen, doe je veel informatie Leerdamglasstad.nl iedere op en kun je vervolgens zelf op maand een stadswandeling met pad in Leerdam. gids. De eerstvolgende wandeling is op zaterdag 30 juni (daarna nog Van tevoren reserveren via 0345-228533 of info@leerdam28 juli en 25 augustus). glasstad.nl Tijdens de stadswandeling kom je is noodzakelijk. meer te weten over de geschiede-

T

Lentefeest en duurzaamheidsmarkt in Nieuwegein

O

p 3 juni kun je in Natuurkwartier in het Stadspark van Nieuwegein, Geinoord 9, 3432 PE Nieuwegein terecht voor het Lentefeest en tegelijkertijd een duurzaamheidsmarkt. Verspreid in het Natuurkwartier laten organisaties en partners die aan duurzaamheid zijn gelieerd, zien wat ze (samen) doen en kunnen. Met de inspiratie die volwassen

opdoen op de duurzaamheidsmarkt worden zij uitgedaagd ‘Een ding anders’ te gaan doen voor een kleinere voetafdruk oftewel duurzamer leven.

Zowel op de parkeerplaats bij het MEC als op de kinderboerderij kunt u terecht voor koffie, thee, sappen en enkele lekkere versnaperingen. De catering wordt verVoor kinderen is er een stempel- zorgt door Reinaerde. kaart waarmee ze vijf of meer stempels verzamelen bij de vele Speciaal voor kinderen worden er doe-activiteiten. Bij inlevering van workshops pizzabakken georganide kaart kunnen ze daarna pop- seerd. Kosten €3,75 per kind en corn bakken of een appeltje poffen daarvoor inschrijven bij het MEC. bij het kampvuur.

Dorpsmarkt in Enspijk De 25 kraampjes aan de Lepelstraat met allerlei gebruikte maar goede spullen, zijn overvol met boeken, speelgoed, elektronica, huisraad ect.

Instapavond Kanovereniging Dorestad

Bij het rad van avontuur zijn weer vele prijzen te winnen. Voor de inwendige mens wordt goed gezorgd. ( Pannenkoeken, tompoezen, saté, friet).

wezig aan wie je van alles kunt vragen en die met je mee gaan varen op de Kromme Rijn. Na het varen kun je onder het genot van een drankje kennismaken p woensdag 6 juni is er een met andere leden. instapavond van Kanovereniging Dorestad, waar je vrijblij- De instapavond is 6 juni van 20.00 vend kennis kunt maken met de uur tot 21.30 uur. kanosport en de vereniging. Adres: Leemkolkweg 18 in WerkKanovaren is makkelijk aan te le- hoven. ren, sportief en heerlijk ontspan- Meer informatie over de club vind je op www.kvdorestad.nl nend. Je kunt op de instapavond gratis proefvaren met een van de kayaks en de sfeer proeven van de club. Op deze avond zijn er leden aan-

Er is voldoende gelegenheid om gezellig te zitten op het terras met een hapje en een drankje. Vanwege de gezellige, kleinschalige opzet, is de (rommel)markt al decennialang een succes.

O

M

uziek, kramen met mooie tweedehands spullen, gezelligheid…. Het concept van Dorpsmarkt van Enspijk –al 45 jaar een succes- wordt zaterdag 16 juni weer uitgevoerd.

Voor de kleinsten is er een springkussen. Volgens traditie de derde zaterdag De markt begint tegen 17:00 uur in juni, aanvang 17.00 uur. Mu- met het Luiden van de kerkklok. ziekvereniging “De Volharding” Entree en parkeren zijn gratis (parzorgt voor een muzikale bijdrage. keren op de Korte Veersteeg, langs de ijsbaan).

DIRECT OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN WAT ER TE DOEN IS? VOLG ONS OP FACEBOOK! FB/REGIONAALUITGELICHT

MIDDAG LEERDAM 1500 M2 showroom! TEGELS - BADKAMERS - PVC VLOEREN

Middag Leerdam Techniekweg 1 4143 HW Leerdam 0345 - 63 24 00 info@middagleerdam.nl

KƉĞŶŝŶŐƐƟũĚĞŶ maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag

10.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 21.00 uur 10.00 - 16.00 uur

www.middagmarmerentegels.nl

Tegels van hoge kwaliteit voor duurzaamheid Waarom Middag Leerdam? X

Meer dan 25 jaar ervaring

X

Keuze uit meer dan 5.000 verschillende tegels

X

Passend in ieder budget

X

Wij bieden een totaalpakket: van slopen tot voegen

X

Geen aanbetaling

X

Snelle en correcte levering

Tegels zijn een investering waar u lange tijd plezier aan zult hebben. Bij Middag Leerdam bieden wij exclusieve tegels aan van de hoogste kwaliteit. Hierdoor bent u verzekerd van duurzame tegels voor uw woonkamer, keuken, badkamer of andere (woon)ruimte. Onze tegels zijn verkrijgbaar in vele kleuren, formaten en structuren. Duurzaamheid gecombineerd met sublieme comfort. Door de vloeren te voorzien van vloerverwarming, wordt duurzaamheid extra benadrukt. Een zeer comfortabele wijze van verwarmen, vaak tegen veel lagere kosten dan een traditionele verwarming. Vraag naar de uitgebreide mogelijkheden.


Events

REGIO-AGENDA

Juni 2018 Driebergen

Montfoort

Nieuwegein IJsselstein

Uitgaan in de Regio

Houten

Vianen Wijk bij Duurstede Culemborg Kesteren

Meerkerk Leerdam Geldermalsen Hardinxveld-Giessendam Gorinchem

UITgelicht

Tiel

Druten Beneden - Leeuwen

Dreumel

vr.

01 juni Froetyloops met Jacin Trill & Tabitha Club Rodenburg Beesd

vr. vr.

01 juni Hollandse Avond - De Bruine Kip Beusichem 01 juni Teenage Dance Brothers Bunnik

njĂ͘

ϬϮ ũƵŶŝ dĞŵƉƚĂƟ ŽŶ ƵƌŽĂǀŽŶĚ Ͳ D / ůƵď ZŽĚĞŶďƵƌŐ ĞĞƐĚ

zo. ǀƌ͘

03 juni The Diesel Ducks - de Bruine Kip Beusichem Ϭϴ ũƵŶŝ &ƵŶŬLJ ůƵĞ ĂƐƚĂƌĚƐ н :ĂŵŵĞŶ Ͳ ,ŝŐŚůĂŶĚƐ /:ƐƐĞůƐƚĞŝŶ

za.

09 juni Brothers Beach House- Brothers Bunnik

Zaltbommel

njĂ͘ ǀƌ͘

Ϭϵ ũƵŶŝ DLJ dĞŵƉŽ /Ɛ hƉƚĞŵƉŽ ůƵď ZŽĚĞŶďƵƌŐ ĞĞƐĚ ϭϱ ũƵŶŝ ,ŽĐŬĞLJĮ ƐƐĂ Ͳ &ŽƵƚĞ &ůŝƌƚ ůƵď ZŽĚĞŶďƵƌŐ ĞĞƐĚ

Waardenburg

Wekelijks: Dinsdag Dinsdag Donderdag

Eck en Wiel Tiel Tiel

Bridgen Bridgen Bridgen

njĂ͘

ϭϲ ũƵŶŝ /ŵ &ůŝƌƚ ůƵď ZŽĚĞŶďƵƌŐ ĞĞƐĚ

za.

23 juni 7th Heaven Club Rodenburg Beesd

vrijdag 1 juni vrijdag 1 juni zaterdag 2 juni zaterdag 2 juni zaterdag 2 juni zaterdag 2 juni zaterdag 2 juni zaterdag 2 juni zaterdag 2 juni zaterdag 2 juni zaterdag 2 juni zaterdag 2 juni zaterdag 2 juni zaterdag 2 juni zaterdag 2 juni zaterdag 2 juni zaterdag 2 juni zaterdag 2 juni zaterdag 2 juni zaterdag 2 juni zondag 3 juni zondag 3 juni zondag 3 juni zondag 3 juni zondag 3 juni zondag 3 juni zondag 3 juni zondag 3 juni zondag 3 juni zondag 3 juni zondag 3 juni woensdag 6 juni vrijdag 8 juni vrijdag 8 juni vrijdag 8 juni vrijdag 8 juni vrijdag 8 juni vrijdag 8 juni zaterdag 9 juni zaterdag 9 juni zaterdag 9 juni zaterdag 9 juni zaterdag 9 juni zaterdag 9 juni zaterdag 9 juni zaterdag 9 juni zaterdag 9 juni zaterdag 9 juni zaterdag 9 juni zaterdag 9 juni zaterdag 9 juni zaterdag 9 juni zondag 10 juni zondag 10 juni zondag 10 juni zondag 10 juni zondag 10 juni zondag 10 juni zondag 10 juni zondag 10 juni woensdag 13-19 juni donderdag 14-17 juni vrijdag 15 juni vrijdag 15 juni vrijdag 15-17 juni zaterdag 16 juni zaterdag 16 juni zaterdag 16 juni zaterdag 16 juni zaterdag 16 juni zaterdag 16 juni zaterdag 16 juni zondag 17 juni zondag 17 juni zondag 17 juni dinsdag 19 juni woensdag 20 juni donderdag 21 juni donderdag 21 juni vrijdag 22 juni vrijdag 22 juni vrijdag 22 juni vrijdag 22 juni vrijdag 22-24 juni vrijdag 22 juni zaterdag 23 + 24 juni zaterdag 23 juni zondag 24 juni zondag 24 juni zondag 24 juni donderdag 28 juni vrijdag 29 + 30 juni zaterdag 30 juni zaterdag 30 juni zaterdag 30 juni zaterdag 30 juni zaterdag 30 juni zaterdag 30 juni zaterdag 30 juni zaterdag 30 juni zaterdag 30 juni zondag 1 juli

Langbroek Tiel Bunnik Culemborg Culemborg Culemborg Duten en omgeving Geldermalsen IJsselstein Kapel-Avezaath Leerdam Neerijnen Nieuwegein Schalkwijk Tiel Tiel Tiel Vreeswijk Wijk bij Duurstede Zaltbommel Buren Buren Cothen Culemborg Nieuwegein Nieuwegein Tiel Tiel Wijk bij Duurstede Wijk bij Duurstede Wijk bij Duurstede Wijk bij Duurstede Beesd Driebergen Houten Houten IJsselstein IJsselstein Buren Driebergen Gorinchem Hellouw IJsselstein Langbroek Lopik Neerijnen Tiel Tiel Tiel Wijk bij Duurstede Zaltbommel Zoelen Culemborg Driebergen Druten Langbroek Loevestein Puiflijk Tiel Zaltbommel Nieuwegein Beusichem Houten Wijk bij Duurstede Tiel Heukelum Houten Nieuwegein Opijnen Tiel Vianen Zaltbommel Beusichem Geldermalsen Tiel Tricht Wijk bij Duurstede Culemborg Leerdam IJzendoorn Langbroek Leerdam Neerijnen Tiel Wijk bij Duurstede Culemborg Werkhoven Culemborg Leerdam Tiel Vianen Beneden-Leeuwen Beusichem Buren Cothen Houten Houten Langbroek Leerdam Meerkerk Tiel Cothen

Touwtrektoernooi en Tentfeest Tieler Tal Bierfest Bunnik Fair Vogels spotten Stadswandeling Rondleiding Stadhuis Open Maas en Waal Go! Wheels Classic Cars Rommelmarkt Kroegentocht Midzomer Concert De Smaak van City Tot ziens in Schalkwijk Taptoe Lustrum Kunst Fietsroute In Canto Concert Jaarmarkt Behind de Wall Stadswandeling Kruidenwandeling Buren B!zonder LineDance Rondleiding voor kleuters in Elisabeth Weeshuis Duurzaamheidsmarkt en Lentefeest De Smaak van City Taptoe + Braderie Lustrum Kunst Fietsroute Inloopstadswandeling Jump behind the Wall Stadswandeling Instapavond Dorestad Jaarmarkt Beesd Het Juweel Foodfestival Bon Appetito Loop door Houten Podium Festival Bingo!! Wiekenpop Het Juweel Fortes Festival Jaarmarkt Podium Festival Open Tuin Weekend Jaarmarkt Boeken- en Plantenmarkt Korenbeursstrand Merckt in Zennewijnen Lustrum Kunst Fietsroute Rondleiding Steenfabriek Streek- en Antiekmarkt Rommelmarkt Mark van Veen in de Muziektent Het Juweel Truckers Konvooi Open Tuin Weekend Brocante op Loevestein Landelijke Brocantefair Lustrum Kunst Fietsroute Bach op Zondag Kermis Paardenmarkt Kampioenenbal Rommelmarkt Grote Kerk Zomerfeest Passewaaij Jaarmarkt Rommelmarkt Alive Gospel Choir Rommelmarkt Lustrum Kunst fietsroute Oldtimerdag Aardbeientaart/aardbeiendag Paardenmarkt Ode aan de Linge Lustrum Kunst fietsroute Wijn en Spijs Rondleiding Steenfabriek Kermis (t/m 24 juni) Haringparty Trekkertrek Touwtrekken en Tentfeest Glassdance Midzomerconcert Woodstock aan de Waal Nachtwandeling vanaf Café Ome Ko Turks Cultuur Festijn Kersenpop Muziektent met Jazzkwartet H3 Smurfenbeurs Open Tielse Dartskampioenschappen Postzegelverzamelbeurs Wiellawaai Greatest Hits Festival Betuws Buren (Fruit- en Streekmarkt) Kersenfestival Boekenmarkt Modelspoorbeurs Langbroekse Hooikampioenschap Stadswandeling met gids Pentanque toernooi Kleipop Kersenfestival

vr. vr.

29 juni Brothers Classics - Brothers Bunnik 29 juni Partypeepz Club Rodenburg Beesd

za.

30 juni Connexxxion met Lijpe Club Rodenburg Beesd

Iets leuks te doen bij jou of bij jou in de buurt? Laat het ons weten en wij plaatsen het de volgende keer in deze agenda. Stuur aanvullingen naar ƌĞĚĂĐƟ ĞΛƌĞŐŝŽŶĂĂůͲƵŝƚŐĞůŝĐŚƚ͘Ŷů

Kijk voor het meest actuele overzicht op WWW.REGIONAAL-UITGELICHT.NL Op de website staan alle evenementen die in de regio plaatsvinden en uiteraard alle andere (grote en kleinere) evenementen die tussentijds gemeld worden. Evenementen kun je altijd aanmelden en worden gratis geplaatst

6


7

Juni 2018

Maak “De Lekkerste taart van de Bommelerwaard” Internationale keramiekmarkt Alle (hobby) bakkers van de streek naar bekend gemaakt. in Buren worden uitgenodigd om hun favo- Tijdens de aardbeiendag zal een riete taart te maken, met natuurlijk als ingrediënt de aardbei. Alle inzendingen worden gekeurd tijdens de “taartenparade” op Aardbeiendag 2018. Bakkers die mee willen doen, moeten voldoen aan de volgende voorwaarden:

e lekkerste aardbeien koD men volgens de overlevering uit de Bommelerwaard. Op de Aardbeiendag, die wordt gehouden op zaterdag 16 juni, kun je komen proeven of dat nou écht waar is!

*5$7,6 $'9(57(17,(

Met deze lekker zomerkoninkjes kunnen natuurlijk ook de lekkerste taarten worden gemaakt. Daarom is TRIP Bommelerwaard op zoek naar de “lekkerste taart van de Bommelerwaard”.

deskundige jury de taarten proeven en de winnaar kiezen. Voor de winnaar is er eeuwige roem en is er een mooie prijs.

Eind veertiger jaren van de vorige eeuw is in Zaltbommel de eerste Aardbeiendag van Nederland geIedereen vanaf 14 jaar mag mee houden. doen, inschrijven via info@tripbommelerwaard.nl tot uiterlijk 5 Al had het in die jaren wel een anjuni. (er worden slechts 25 gekeurd, dere insteek dan nu. dus schrijf je snel in), uiterlijk 8 De Aardbeiendag is een begrip in juni wordt het recept ingeleverd Zaltbommel en wijde omgeving. (middels Word bestand) samen met Het heeft tussen 1997 en 2007 een de naam van de taart (wees origi- tijdje stilgelegen, maar sinds 2008 is deze oude Zaltbommelse tradineel!). Indien het recept uit een kook- of tie gelukkig weer in ere hersteld bakboek komt graag de bron aange- en wordt georganiseerd door TRIP Bommelerwaard. ven. Ook bijzonderheden doorgeven, aanwezigheid op de aardbeiendag Elk jaar kunt je op de 3e zaterdag in juni gratis beschuitjes met Aardzelf. De taartenparade start om 11.30 uur beien komen eten op de Zaltbomen rond 13.00 uur wordt de win- melse Markt.

9$.$17,( ,6 :,(/(:$$/

9$.$17,( ,6 ((1 .,-.-( ,1 ((1 $1'(5( :(5(/'

%H]RUJ MLM KHQ HHQ RQYHUJHWHOLMNH YDNDQWLHWLMG"

ZZZ ZLHOHZDDO QO YULMZLOOLJHUV

Brocante-Erffair bij B&B De knechtenkamer

O

decor voor deze landelijke fair. Een groot aantal brocanteurs presenteert er hun mooiste spullen, van boerenantiek tot Engels chic. Op de sfeervolle binnenplaats van de boerderij wordt koffie en thee Het nostalgische erf van boerderij/ met verse appeltaart geserveerd, B&B De knechtenkamer, vormt het maar ook een heerlijk glas wijn gep zondag 10 juni vindt de derde editie plaats van de Brocante-Erffair bij B&B De knechtenkamer aan de Veldstrraat 1 in Puiflijk.

schonken. Kom genieten van deze unieke fair in de landelijke sfeer van het Land van Maas en Waal! De fair is te bezoeken van 10.30 tot 17.00 uur. Entree €2,50, kinderen tot 12 jaar gratis. Parkeren is gratis.

Z

ondag 10 juni staat Buren weer Objecten voor binnen en buiten of helemaal in het teken van de veel gebruikskeramiek….. je vindt kunst. Dan wordt de Keramiek- het er allemaal. markt ‘Blij met Klei’ gehouden. Yentel van der Toorn laat op ‘’Blij Zolang de mensheid bestaat wor- met klein’’, in samenwerking met den er gebruiksvoorwerpen ge- Ve-Ka uit Dreumel, de allerkleinmaakt van klei. De ontwikkelingen ste bezoekers kennis maken met in het vervaardigen van keramiek klei. zijn door de eeuwen heen enorm De keramiekmarkt is van 12.00 tot veranderd. Nederland heeft een rijke kera- 17.00 uur in de tuinen van het Marechausseemuseum. miekgeschiedenis. Langs de grote rivieren waren en Op zondag 10 juni zijn ook de zijn nog tal van pottenbakkerijen, kaarsenmakerij, korenmolen Prins van Oranje en alle galeries en kleievenals in het Rivierengebied. ne winkeltjes geopend. En waar veel bedrijvigheid is, ontstaan ook markten. Grote kera- De toegang tot de keramiekmarkt miekmarkten zijn Swalmen, Mils- is gratis. beek en Gouda. De keramiekmarkt ‘’Blij met klein’’ (Verzoek is de auto’s buiten de in Buren doet daar al jaren niet kern van Buren te parkeren.) voor onder. Op deze markt is een grote variatie aan keramiek te vin- Voor meer informatie: den; ook van keramisten uit het www.kunstmarktburen.nl of www.burenstad.nl Rivierengebied.

HMS SCHOONMAAK

EEN SCHOON ZONNEPANEEL LEVERT 5 TOT 8% EXTRA RENDEMENT! EENS PER JAAR REINIGEN LEVERT U DUS NÓG MEER VOORDEEL OP EN IS DUS OOK BETER VOOR HET MILIEU!

EEN HOGER RENDEMENT

Problemen zijn er om opgelost te worden, óók ’s avond en in het weekend. Visscher wordt erkend en herkend om een zeer persoonlijke aanpak en hoog serviceniveau. En met zeven vestigingen in Culemborg, Leerdam, Tiel en Gorinchem altijd dichtbij. Ontdek het verhaal van Visscher op www.visscher.nl

v.a. € 1,75 PER PANEEL! € 25 starttarief - dit is inclusief het reinigen van 4 panelen. Heeft u meer 4 panelen dan hanteren wij de volgende tarieven: – 5 t/m 9 panelen: € 5,– per paneel – 10 t/m 15 panelen: € 4,– per paneel` – Meer dan 15 panelen, vraag naar de speciale tarieven!

www.hmsschoonmaak.nl Tel. 0345 - 531739 / 06 22 999 275

www.visscher.nl


8

Juni 2018

Brocante op Loevestein

Smurfenbeurs in Leerdam

Colofon: Uitgever De MediaRaad Redactie: Adriaan Brouwers Ton Gommans Evert Scheffer Bartho Hendriksen

Tel. 06 - 20 27 08 70 redactie@regionaal-uitgelicht.nl

S

lot Loevestein is zondag 10 vijand buiten te houden, nu is iejuni het decor voor ‘Brocante dereen er van harte welkom! op Loevestein’. De ‘Brocante op Loevestein’ is 10 De mooie middeleeuwse binnen- juni van 10.00 tot 16.30 uur. plaats en de ruimte voor de brug van het Slot, worden omgetoverd Entree: â‚Ź 2,50 (toegangskaartjes altot een sfeervolle brocante wereld. leen aan de kassa verkrijgbaar). Of win ze via Facebook bij Regionaal Ruim 40 deelnemers tonen hun Uitgelicht. mooiste schatten en vondsten uit Het bezoek aan het Kasteel en muo.a. Frankrijk, Engeland en BelgiĂŤ. seum: â‚Ź 13,50 en voor kinderen van 4 t/m 12 jaar â‚Ź 9,50. Er is live muziek, gezellige ter- Pashouders van een Museumjaarrasjes en een bezoek aan Slot Loe- kaart hebben gratis toegang. vestein behoort ook tot de mogeSlot Loevestein ligt aan Loevestein lijkheden. Was de vesting ooit bedoeld om de 1 in Poederoijen.

S

murfen! Wie kent ze niet? De blauwe wezentjes Ên Gargamel natuurlijk – die de smurfen altijd dwars zit- zijn wereldwijd nog steeds een enorme hit en blijven dat naar verwachting nog lang.

smurfen en veel smurfenartikelen uit. Er zijn inmiddels al meer dan 1000 verschillende – van pvc gemaakte - smurfen en er komen regelmatig promotiesmurfen en kleurafwijkende exemplaren uit.

De smurfen hebben worldwide miljoenen fans. Een gedeelte daarvan spaart de poppetjes of wat er ook van deze wezens is gemaakt of afgedrukt. Vier keer per jaar is er zelfs een smurfenbeurs waar je duizenden smurfenpoppetjes en –gadgets in alle soorten en maten aantreft.

Als je een smurfenbeurs bezoekt zul je zien dat er veel meer smurfenprullaria bestaat dan je ooit voor mogelijk had gehouden: plastic smurfen, smurfenpuzzels, smurfenbekers, smurfen sieraden, smurfen beeldjes‌. Je kunt ht zo gek niet bedenken of het is er.

De smurfenverzamelaar/handeOp zondag 24 juni is er in het laar in Leerdam, waar de beurs pand aan de Techniekweg 15-Z in wordt gehouden, heeft inmiddels Leerdam ĂŠĂŠn van die vier beurzen. tienduizenden smurfen en bijbehorende artikelen. Zelfs uit Duitsland, Frankrijk en Keus genoeg dus, als je deze beurs BelgiĂŤ komen smurfenfans speci- 24 juni bezoekt! De beurs is van aal voor dit evenement naar Leer- 10.30 tot 15.30 uur. dam. Elk jaar komen er nog nieuwe Meer informatie: 0616002140.

aterdag 9 juni is er van 09.00 tot 15.00 uur, onder de bomen rond de historische kerk van Zoelen, een gezellige markt. Er is een verkoop bij opbod van allerhande mooie, oude spullen; je treft er tweedehands kleding, huisraad, speelgoed, boeken e.d.;

advertentie@regionaal-uitgelicht.nl Vormgeving krant en Website: RTG Reclame - Culemborg Ton Gommans media@regionaal-uitgelicht.nl

Oplage: 227.230 Alle updates: www.regionaaluitgelicht.nl Facebook/regionaaluitgelicht twitter/regionaalu instagram/regionaal_uitgelicht De eerstvolgende uitgave van Regionaal Uitgelicht wordt vanaf woensdag 27 juni verspreid

Deadline 20 juni 2018

Gezellige markt in Zoelen

Z

Advertentieverkoop: - Regio Zuid: Adriaan Brouwers Tel. 06 - 30 10 1437 - Regio Zuid - Oost Wim Verbeek Tel. 06 - 21 26 48 63 - Regio Zuid - West: Iris Hielkema Tel. 06 - 15 05 42 75 - Regio Noord: Peter Bakker Tel. 06 - 38 70 8380

Wanneer er wijzigingen zijn van berichten vermelden we dat op onze website en op facebook

er is een rad van fortuin; je kunt je tegoed doen aan snacks, wafels, pannenkoeken, fruit, koffie met gebak en er is gezellige muziek. De entree en het parkeren zijn gratis. De opbrengst van de kramen van de kerk en die van de verhuur is bestemd voor de kerk van Zoelen.

Stop met hangen, start met vangen!

Nu met

â‚Ź10,bonus*

*vraag naar de voorwaarden

Vakkundige montage en maatwerk Ĺ?Ć? Ä‚ĹŻĆ&#x;ĹŠÄš žŽĹ?ĞůĹ?ĹŠĹŹ

Kom vrijblijvend langs in onze uitgebreide showroom

Wij van Reli Groep hebben een tof baantje voor je: een keer per week weekbladen bezorgen in je eigen buurt! Je verdient er een mooi zakcentje mee. Dat komt wel uit in deze dure tijden, toch? We regelen het goed voor je: je krijgt van ons een ďŹ etstas in bruikleen en we leveren de weekbladen en folders gewoon bij jou thuis af! Wat zeg je ervan? Ben jij degene die er met dit ultieme baantje vandoor gaat in jouw straat? Bel ons nu, dan kunnen we meteen zaken doen!

Ben je 13 jaar of ouder? Meld je dan direct aan via www.reli.nl Of bel: 0184 - 414 539

Handelsweg 1, Meerkerk Tel: 0183 - 35 22 44 | www.kcmiddennederland.nl


9

Juni 2018

Midland Chiropractie Chiropractie effectief bij top 3 lichamelijk klachten NIEUWEGEIN / VEENENDAAL – De afgelopen jaren staan rugklachten, nekklachten en hernia /Ischias steevast in de top 3 van lichamelijke klachten. Bij veel mensen zijn het bovendien klachten die na een poosje weer terugkomen. Vaak omdat ze het gevolg zijn van ingeslepen bewegingspatronen. De chiropractor kan deze klachten vaak verhelpen en voorkomen dat ze terugkeren. Bij Midland Chiropractie zien we veel patiënten met dezelfde klachten uit de landelijke top 3. Problemen met rug en nek zijn vaak het gevolg van een verkeerde manier van bewegen, van te weinig bewegen of

langdurig zitten in een verkeerde werkhouding. Soms gaan klachten vanzelf weer over, al dan niet door kortstondige therapie of oefeningen van de huisarts, om vervolgens een paar weken later weer de kop op te steken. Terugvallen in oude patronen De therapietrouw neemt bij de doorsnee patiënt net zo snel af als het herstel toeneemt. Het gevolg is dat we binnen de kortste keren weer terugvallen in het oude bewegingspatroon en onze spieren en gewrichten opnieuw gaan vastzitten en daarmee de ruimte voor

zenuwbanen en doorbloeding belemmeren. De chiroprator kan door gerichte manipulaties ruimte maken, zodat onze gewrichten soepel blijven en de zenuwen letterlijk vrij baan hebben. De behandeling door een erkend chiroprator duurt doorgaans maar enkele minuten, is pijnloos en levert vaak meteen verlichting van de klachten op. Periodieke controle Maar het is geen wondermiddel dat elke klacht met een paar handelingen oplost. Chiropractie is een methode waarmee je periodiek onderhoud pleegt aan het lichaam. Net zoals we elk halfjaar de tandarts bezoeken voor controle en reininging van het gebit, is een regelmatig bezoek aan de chiropractor de manier om ons lichaam fit te houden. Maak gerust een afspraak bij onze vestigingen in Nieuwegein en Veenendaal voor een eerste kennismaking met Chiropractie. Vergoeding Chiropractie wordt door zorgverzekeraars vergoed als u aanvullend verzekerd bent. Verwijzing van huis-

arts is in de meeste gevallen niet nodig. U kunt terecht bij Midland Chiropractie voor: Nek & Schouderklachten, Migraine, Hoofdpijn, Duizeligheid, Onderrugklachten, Spit, Ischias, Hernia, Tennis & Golfers elleboog, Knie & Enkelklachten, Darmklachten en Preventieve Rugzorg.

Wij helpen u graag zo snel mogelijk van uw klacht af. Mocht u alleen een Myovi-

Voor meer informatie: www.midlandchiropractie.nl

Geen wachtlijsten Direct Toegankelijk Korter ziekteverzuim

Open Dag naturistenterrein De Maat

sionscan willen, dan hanteren wij een speciaal tarief.

Midland Chiropractie Appelvink 1 3435 RX Nieuwegein 06-213 53 555 Kerkewijk 81 C 3901 EE Veenendaal 06-309 51 566

Jubileumconcert InCanto

De Maat is één van de negen terreinen van de landelijke naturistenvereniging Zon en Leven. Bij Zon en Leven staat zorg en respect voor mens, natuur en milieu voorop. Het terrein is buiten de open dag alleen toegankelijk voor leden en houders van een internationale naturistenkaart. De Open Dag is er voor iedereen die benieuwd is naar het terrein, naar het deze maand in gebruik genomen nieuwe gebouw (mét een royale sauna) of de natuurlijke zwemvijver. Bezoekers van de open dag hoeven niet uit de kleren, tenzij ze willen ie een keer op naturistenter- risme, is tussen 11.00 en 16.00 uur zwemmen of gebruik willen maken van de sauna. rein De Maat in Ravenswaaij van harte welkom. wil kijken heft er zondag 3 juni de De Maat is een terrein voor dagre- De Maat ligt in een schitterende kans voor. creatie. Daarnaast zijn er 35 ruime oude boomgaard bij Ravenswaaij Dan is er een open dag op het ter- kampeerplaatsen. Leden beheren in de Betuwe aan de Maatsteeg rein. Iedereen die met het terrein het terrein en vormen daarnaast 7A. Meer informatie (en gps-coörwil kennismaken, er meer over wil een actieve vereniging, die diverse dinaten) op www.zonenleven.nl/ de-maat. weten of belangstellend is in natu activiteiten organiseert.

W

Planten- en Boekenmarkt in Neerijnen

H

eb je groene vingers en houd je van bloemen en planten? Of ben je meer het boeken-type dat graag en veel leest en altijd op zoek is naar mooie boeken? Dan is voor beide partijen de jaarlijkse Planten- en Boekenmarkt in Neerijnen, georganiseerd door Lions Rivierenland is welkome locatie! Voor de 6e keer tref je een grote variëteit aan kwekers aan op het idyllische plein bij Kasteel Neerijnen. Je vindt er o.a. heerlijk geurende rozen, biologisch gekweekte kruiden, bomen van oude appelrassen

en hoogstamfruit, vlinderplanten, werkelijk unieke locatie- is mede mogelijk gemaakt door Geldersch bijzondere vaste planten, etc. Landschap en Kasteelen. Op de boekenmarkt vind je een De totale opbrengst van de uitgebreide collectie boeken op markt gaat naar het project “Dat het gebied van literatuur, kunst, SMAAKT”, een voedingsvoorlichkoken en tuinen. Prachtige boeken tingsprogramma voor kinderen van de basisscholen in Rivierenvoor weggeefprijsjes! Tot slot kun je genieten van een land, opgezet in samenwerking verse kop koffie of thee met huis- met Welzijn Geldermalsen. Kijk voor meer informatie en een gemaakte taarten. De Planten- en Boekenmarkt is van impressie over de Planten- en Boekenmarkt op https://plantenen10.00 tot 16.00 uur. Dat deze bijzondere markt op het boekenmarktneerijnen.wordpress. prachtige plein bij Kasteel Nee- com rijnen aan de Van Pallandtweg 1 gehouden kan worden – een

O

p zaterdag 2 juni viert het koor InCanto Tiel haar eerste lustrum met een ambitieus jubileumconcert in de Agnietenhof in Tiel.

listen -Paula van Asch-Valkering en Jan-Dirk van Asch- die bij elk optreden één of meerdere solostukken ten gehore brengen, en natuurlijk bij het jubileumconcert niet zullen ontbreken.

InCanto werd 5 jaar geleden opgericht en is intussen uitgegroeid Speciale samenwerking tot een volwassen koor van ca. 25 Speciaal voor het jubileumconcert leden. is een samenwerking aangegaan met de akoestische coverband Het repertoire van het koor is zeer The Passengers, een strijkkwartet, divers, van klassiek tot musical, dansers vanuit Zinder, en een spevan pop tot opera. ciaal voor het concert samengesteld projectkoor. InCanto is muzikaal en muziektechnisch voortdurend in bewe- Daarnaast is regisseur Richard ging, en de enthousiaste leden Sprokkereef aangetrokken, en streven elk binnen hun eigen mo- wordt gewerkt aan stemtechniek gelijkheden naar de hoogst moge- en koorklank met dirigent en bas/ lijk perfectie. bariton Bas Kuijlenburg. De leden van InCanto komen intussen niet meer alleen uit Tiel, maar uit de wijde omgeving, en staan onder de bezielende leiding van repetitor en pianiste Ineke Geleijns. Het Tielse koor heeft 2 vaste so-

Entreekaarten voor het jubileumconcert (à € 19,50) kunnen gereserveerd worden via www.agnietenhof.nl/programma/InCanto.


UITgelicht

Bedrijven

Juni 2018

10

ůƵŝƐƚƌĂ͕ ĚĞ ,LJƵŶĚĂŝ ĚĞĂůĞƌ ǀŽŽƌ EŝĞƵǁĞŐĞŝŶ ĞŶ ŽŵŐĞǀŝŶŐ͕ ĚĞ DĂnjĚĂĚĞĂůĞƌ ǀĂŶ ĚĞ ŚĞůĞ ƌĞŐŝŽ͘ Cluistra zit op de autoboulevard in Nieuwegein en op die van Veenendaal. Ooit was Cluistra hét garagebedrijf voor Vreeswijk. Sinds jaren is Cluistra een bedrijf met een regioͲ ĨƵŶĐƟĞ ŵĞƚ ƚǁĞĞ ƚŽƉŵĞƌŬĞŶ ŝŶ ŚƵŝƐ͘ DĂnjĚĂ ĞŶ ,LJƵŶĚĂŝ zijn twee premium merken en bieden een brede keus een ƐĐŚŝƩĞƌĞŶĚĞ ĂƵƚŽ͛Ɛ͘ /Ŷ ϭϵϳϵ ŚĞƚ ĂƵƚŽďĞĚƌŝũĨ ůƵŝƐƚƌĂ ŽƉŐĞƌŝĐŚƚ͕ Ěŝƚ ǁĂƐ ŽŽŬ ŵĞƚĞĞŶ ĚĞ ĞĞƌƐƚĞ ,LJƵŶĚĂŝĚĞĂůĞƌ ǀĂŶ EĞĚĞƌůĂŶĚ͘ /Ŷ ϮϬϭϰ ŚĞĞŌ ůƵŝƐƚƌĂ ŚĞƚ ŵĞƌŬ DĂnjĚĂ ƚŽĞ ŵŽŐĞŶ ǀŽĞŐĞŶ ĂĂŶ ŚĞƚ ĂƌƐĞŶĂĂů͘ ,Ğƚ ƉůĂĂƚũĞ ŝƐ daarmee compleet. Cluistra is inmiddels de langst bestaande Hyundaidealer van Nederland. Ğ ĮůŽƐŽĮĞ ŵĞƚ ŶĂŵĞ ĚŽŽƌ DĂnjĚĂ ĞŶ ,LJƵŶĚĂŝ ǁŽƌĚĞŶ ƵŝƚŐĞĚƌĂŐĞŶ ǁŽƌĚƚ ŽŽŬ ƵŝƚŐĞĚƌĂŐĞŶ ĚŽŽƌ ůƵŝƐƚƌĂ njĞůĨ͘ KŶĚĞƌ ĂŶĚĞƌĞ ǀĞƌƚƌŽƵǁĞŶ͕ gemak en zekerheid. ůƵŝƐƚƌĂ ŚĞĞŌ Ϯϱ ŵĞĚĞǁĞƌŬĞƌƐ ŝŶ ĚŝĞŶƐƚ͕ ǁĞƌŬnjĂĂŵ ŝŶ EŝĞƵǁĞŐĞŝŶ ĞŶ sĞĞŶĞŶĚĂĂů͘ /ĞĚĞƌ ŵĞƚ njŝũŶ ĞŝŐĞŶ ƐƉĞĐŝĂůŝƐŵĞ͘ ŝƚ ŬŽŵƚ ďŝũǀŽŽƌďĞĞůĚ ƚŽƚ ƵŝƟŶŐ ŝŶ ĚĞ ǁĞƌŬƉůĂĂƚƐ͘ ƌ njŝũŶ ŵŽŶƚĞƵƌƐ ǀŽŽƌ ĚĞ ,LJƵŶĚĂŝ ĞŶ ĂŶĚĞƌĞ ŵŽŶƚĞƵƌƐ ǀŽŽƌ ĚĞ DĂnjĚĂ͘ ŝƚ ŐĞůĚƚ ŽŽŬ ǀŽŽƌ ĚĞ ǀĞƌŬŽŽƉ͘ DĞĞƌ ĚĂŶ ƚǁĞĞͲĚĞƌĚĞ ǀĂŶ ĚĞ ŵĞĚĞǁĞƌŬĞƌƐ ŝƐ Ăů ůĂŶŐĞƌ ĚĂŶ ϭϮ Ъ ũĂĂƌ ŝŶ ĚŝĞŶƐƚ͘ Ŷ ǀĂŶ ĚĞŐĞŶĞ ĚŝĞ ǁĞŐ njŝũŶ ŐĞŐĂĂŶ ŝƐ ŽŶůĂŶŐƐ ĚĞ ĚĞƌĚĞ ŵĞĚĞǁĞƌŬĞƌ ǁĞĞƌ ƚĞƌƵŐŐĞŬŽŵĞŶ͙ ŽŵĂĂƌ ǁĂƚ ǁĞĞƚũĞƐ͙ ĚŝĞ ĨĞŝƚĞůŝũŬ ǀĞĞů njĞŐŐĞŶ ŽǀĞƌ ŚŽĞ ŚĞƚ ŝƐ ďŝũ ůƵŝƐƚƌĂ͘ Ğ ŬůĂŶƩĞǀƌĞĚĞŶŚĞŝĚ ďŝũ ůƵŝƐƚƌĂ ŝƐ ĚĞ ďĂƐŝƐ ǀŽŽƌ ĚĞ ƚŽĞŬŽŵƐƚ ĞŶ ďŝũ ůƵŝƐƚƌĂ ǁŽƌĚƚ ĂůůĞĞŶ ǀŽŽƌƵŝƚ ŐĞŬĞŬĞŶ͘ ŝũ ůƵŝƐƚƌĂ ůŝŐƚ ĚĞ ŶĂĚƌƵŬ niet op de verkoop van een auto. Bij Cluistra ligt de nadruk op de ŬůĂŶƚ njĞůĨ͘ ůƵŝƐƚƌĂ ŝƐ ŽŶůĂŶŐƐ ŽŽŬ ŚŝĞƌĚŽŽƌ ƵŝƚŐĞƌŽĞƉĞŶ ƚŽƚ ŵĞĞƐƚ ŬůĂŶƚǀƌŝĞŶĚĞůŝũŬ ĂƵƚŽďĞĚƌŝũĨ ĞŶ ĚĂĂƌ njŝũŶ njĞ ŶĂƚƵƵƌůŝũŬ ĂƉĞƚƌŽƚƐ ŽƉ͘ ŝũ ůƵŝƐƚƌĂ ŚĞď ũĞ ŐĞĞŶ ŶƵŵŵĞƌ ŽĨ ŬĞŶƚĞŬĞŶ ǁĂĂƌŽŶĚĞƌ ũĞ ďĞŬĞŶĚ ƐƚĂĂƚ͙ :Ğ ƐƚĂĂƚ ďĞŬĞŶĚ ŽŶĚĞƌ ũŽƵǁ ĞŝŐĞŶ ŶĂĂŵ͘

Vervangend vervoer bij onderhoud ůƵŝƐƚƌĂ ďŝĞĚƚ ŵŽďŝůŝƚĞŝƚƐƐĞƌǀŝĐĞ͕ ŽǀĞƌĚĂŐ ĚŽĞƚ ŚĞƚ ŐĂƌĂŐĞďĞĚƌŝũĨ njĞůĨ ĚĞ ƉĞĐŚŚƵůƉ͘ ƵŝƚĞŶ ĚĞ ŽƉĞŶŝŶŐƐƟũĚĞŶ ǁŽƌĚƚ Ğƌ ŐĞďƌƵŝŬ ŐĞŵĂĂŬƚ van de reguliere pechhulp. /Ɛ ũŽƵǁ DĂnjĚĂ ŽĨ ,LJƵƵŶĚĂŝ ƚŽĞ ĂĂŶ ĞĞŶ ŐƌŽƚĞ ŽĨ ŬůĞŝŶĞ ďĞƵƌƚ͍ <ůĂŶƚĞŶ ĚŝĞ ͚ǀĂŶ ǀĞƌĚĞƌ ǁĞŐ ŬŽŵĞŶ͛ ǁŽƌĚĞŶ ďĞůŽŽŶĚ ŵĞƚ ŐƌĂƟƐ ǀĞƌǀŽĞƌ͕ ĂĨŐĞƐƚĞŵĚ ŽƉ ĚĞ ŝŶŐĞůĞǀĞƌĚĞ ĂƵƚŽ͘ ŝƚ ŚŽƵĚƚ ŝŶ ĚĂƚ ĚĞ ŬůĂŶƚ ĚŝĞ ĞĞŶ ĂƵƚŽ ďƌĞŶŐƚ ǀŽŽƌ ŽŶĚĞƌŚŽƵĚ͕ ĞĞŶ ĂƵƚŽ ŵĞĞ ŬĂŶ ŬƌŝũŐĞŶ ŵĞƚ

njŽ ǀĞĞů ŵŽŐĞůŝũŬ ĞŝŐĞŶƐĐŚĂƉƉĞŶ ĂůƐ ǀĂŶ ĚĞ ĞŝŐĞŶ ĂƵƚŽ͘ ĞŶ ĂƵƚŽmaat voor iemand die met een automaat rijdt en een schakelbak ǀŽŽƌ ŝĞŵĂŶĚ ĚŝĞ ŵĞƚ ĞĞŶ ƐĐŚĂŬĞůďĂŬ ƌŝũĚƚ͘ tŽŽŶ ũĞ ĚŝĐŚƚĞƌďŝũ͕ ĚĂŶ ŬƵŶ ũĞ ŐĞďƌƵŝŬ ŵĂŬĞŶ ǀĂŶ ĞĞŶ ŐƌĂƟƐ ůĞĞŶĮĞƚƐ͘

Transparant bedrijf ,Ğƚ ŚĞůĞ ďĞĚƌŝũĨ ŝƐ ŽƉŐĞƚƌŽŬŬĞŶ Ƶŝƚ ŐůĂƐ͘ ŽǁĞů ǀĂŶ ďƵŝƚĞŶ ĂůƐ ďŝŶŶĞŶ͊ dƌĂŶƐƉĂƌĂŶƟĞ ŝƐ ĞĞŶ ǀĂŶ ĚĞ ƐƉĞĞƌƉƵŶƚĞŶ ǀĂŶ ůƵŝƐƚƌĂ͘ ŝƚ ŬŽŵƚ ŽǀĞƌĂů ƚĞƌƵŐ ďŝŶŶĞŶ ŚĞƚ ďĞĚƌŝũĨ͕ ƚŽƚ njŽǀĞƌ ŶŝĞƚ ŚĞĞů ďŝũnjŽŶĚĞƌ͘ DĂĂƌ ĚĞnjĞ ƚƌĂŶƐƉĂƌĂŶƟĞ ǁŽƌĚƚ ǀĞĞů ǀĞƌĚĞƌ ĚŽŽƌŐĞǀŽĞƌĚ͗ Ž ǁŽƌĚƚ ǀŽŽƌĂĨ ďĞŬĞŶĚ ŐĞŵĂĂŬƚ ŚŽĞ ŚŽŽŐ ƚĞ ƌĞŬĞŶŝŶŐ ǁŽƌĚƚ͕ ǁŽƌĚƚ Ğƌ ĚĂŶ ĂůƐŶŽŐ ĞĞŶ ƚĞŐĞŶǀĂůůĞƌ ŐĞĐŽŶƐƚĂƚĞĞƌĚ͕ ĚĂŶ ǁŽƌĚƚ ĚĞ ŬůĂŶƚ ŚŝĞƌ ĂůƟũĚ ĞĞƌƐƚ ǀŽŽƌ ďĞŶĂĚĞƌĚ͘ sŽŽƌ ŝĞĚĞƌĞ ĂƵƚŽ ǁŽƌĚĞŶ ĚĞ ƵŝƚŐĞǁŝƐƐĞůĚĞ ŽŶĚĞƌĚĞůĞŶ ďĞǁĂĂƌĚ͕ njŽĚĂƚ ĚĞ ŬůĂŶƚ ŽŽŬ njĞůĨ ŬĂŶ njŝĞŶ ǁĂƚ Ğƌ ǀĞƌǀĂŶŐĞŶ ŝƐ ĂĂŶ ĚĞ ĂƵƚŽ͘ Ğ ŬůĂŶƚ ŬĂŶ ǀĂŶĂĨ ĚĞ ƐŚŽǁƌŽŽŵ ŝŶ ĚĞ ǁĞƌŬƉůĂĂƚƐ ŬŝũŬĞŶ͕ ĚĞ ŬůĂŶƚ ŬĂŶ njŝĞŶ ǁĂƚ Ğƌ ŐĞďĞƵƌĚ͘ ĂĂƌ njŝƚ ĚƵƐ ŐĞǁŽŽŶ ŐůĂƐ ƚƵƐƐĞŶ͘ Ŷ ůĞƵŬ Žŵ ƚĞ ǁĞƚĞŶ͗ ŝũ ŝĞĚĞƌĞ ŐƌŽƚĞ ĞŶ ŬůĞŝŶĞ ďĞƵƌƚ ǁŽƌĚƚ ĚĞ ĂƵƚŽ ƐƚĂŶĚĂĂƌĚ ŐĞǁĂƐƐĞŶ͘

ůƵŝƐƚƌĂ ŚĞĞŌ njŽǁĞů DĂnjĚĂ ĂůƐ ,LJƵŶĚŝĂ ŽĐĐĂƐŝŽŶƐ͘ ůƵŝƐƚƌĂ ďĞƉĞƌŬƚ zich tot deze eigen merken met een zeer goede reden. Doordat ůƵŝƐƚƌĂ ĚĞnjĞ ŵĞƌŬĞŶ ǀĂŶ ďŝŶŶĞŶ ĞŶ ǀĂŶ ďƵŝƚĞŶ ŬĞŶƚ͕ ŬĂŶ ůƵŝƐƚƌĂ ĞĞŶ ƚŽĞŬŽŵƐƚ ŐĂƌĂŶĚĞƌĞŶ ǀŽŽƌ ĚĞnjĞ ĂƵƚŽ͛Ɛ͘

Nieuwegein en Veenendaal ůƵŝƐƚƌĂ ŚĞĞŌ ƚǁĞĞ ŐĂƌĂŐĞďĞĚƌŝũǀĞŶ͘ ĞŶ ŝŶ EŝĞƵǁĞŐĞŝŶ ĞŶ ĞĞŶ ďĞĚƌŝũĨ ŝŶ sĞĞŶĞŶĚĂĂů͘ /Ŷ EŝĞƵǁĞŐĞŝŶ ǀŝŶĚ ũĞ ůƵŝƐƚƌĂ ŽƉ ĚĞ ĞƚƵǁĞhaven 1 in Veenendaal op de Galileistraat 12 en natuurlijk ook op ǁǁǁ͘ĐůƵŝƐƚƌĂ͘Ŷů

ůƵŝƐƚƌĂ ŝƐ ĞĞŶ ĨƵůůͲƐĞƌǀŝĐĞ ĂƵƚŽďĞĚƌŝũĨ͘ :Ğ ŬƵŶƚ Ğƌ ƚĞƌĞĐŚƚ ǀĂŶ ĞĞŶ ŶŝĞƵǁĞ ŽĨ ŐĞďƌƵŝŬƚĞ DĂnjĚĂ ĞŶ ,LJƵŶĚĂŝ͕ ŵĂĂƌ ŽŽŬ ǀŽŽƌ ĚĞ ĂƵƚŽǀĞƌnjĞŬĞƌŝŶŐ͕ ƉƌŝǀĂƚĞ ůĞĂƐĞ͕ ĮŶĂŶĐŝĞƌŝŶŐ ĞŶ njĞůĨƐ ǀŽŽƌ ůƵŝƐƚƌĂ ůĞĂƐĞ͘ ůůĞƐ ŝŶ ĞŝŐĞŶ ďĞŚĞĞƌ͕ njŽĚĂƚ ĚĞ ŬůĂŶƚ ĂůůĞƐ ŽƉ ĠĠŶ ĂĚƌĞƐ ŬĂŶ ƌĞŐĞůĞŶ͘ ĞŶǀŽƵĚŝŐ ĞŶ ǀĂĂŬ ǀŽŽƌĚĞůŝŐĞƌ͘

Werkplaats /Ŷ ĚĞ ǁĞƌŬƉůĂĂƚƐ ďŝũ ůƵŝƐƚƌĂ ǁĞƌŬƚ ŐĞŬǁĂůŝĮĐĞĞƌĚ ĞŶ ŐĞŵŽƟǀĞĞƌĚ personeel. De monteurs hebben verstand van hun vak en zijn speciĂůŝƐƚ ŝŶ ŚƵŶ ŵĞƌŬ͘ ŽŽƌĚĂƚ ĚĞ ŵŽŶƚĞƵƌƐ ĚĞ ĂƵƚŽ ŽƉ ĞŶ ƚŽƉ ŬĞŶŶĞŶ͕ ŬƵŶŶĞŶ njŝũ ƐƚŽƌŝŶŐĞŶ ŝŶ ŶŽͲƟŵĞ ǀĞƌŚĞůƉĞŶ ĞŶ ǁŽƌĚĞŶ ĂůůĞĞŶ ĚŝĞ ŽŶĚĞƌĚĞůĞŶ ǀĞƌǀĂŶŐĞŶ ĚŝĞ ǀĞƌǀĂŶŐĞŶ ŵŽĞƚĞŶ ǁŽƌĚĞŶ͘ ŝƚ ŝƐ ĞĞŶ ǀĂŶ ĚĞ ƌĞĚĞŶĞŶ ǁĂĂƌŽŵ ĚĞ DĂnjĚĂͲ ĞŶ ,LJƵŶĚĂŝͲƌŝũĚĞƌ Ğƌ ǀŽŽƌ ŬŝĞƐƚ om voor service en onderhoud naar Cluistra te gaan. >ŽƐ ǀĂŶ ĚĞ ƐƚĂŶĚĂĂƌĚ ǁĞƌŬnjĂĂŵŚĞĚĞŶ ŝŶ ĚĞ ǁĞƌŬƉůĂĂƚƐ ďŝũ ůƵŝƐƚƌĂ ŬƵŶ ũĞ ŐĞďƌƵŝŬ ŵĂŬĞŶ ǀĂŶ ĚĞ ŝƌĐŽƐĞƌǀŝĐĞ͕ ĞĞŶ njŽŵĞƌͲ ĞŶ ǁŝŶƚĞƌĐŚĞƋƵĞ͕ ǁŝƐƐĞů ǀĂŶ njŽŵĞƌͲ ĞŶ ǁŝŶƚĞƌďĂŶĚĞŶ ;njĞůĨƐ ŵĞƚ ŽƉƐůĂŐ͊Ϳ ĞŶ ĞĞŶ ĞŝŐĞŶ ƌƵŝƚǀĞƌǀĂŶŐƐĞƌǀŝĐĞ͘ sŽŽƌĂů ĚĂƚ ůĂĂƚƐƚĞ ǁŽƌĚƚ ŶŽŐ ǁĞů ĞĞŶƐ ŽŶĚĞƌƐĐŚĂƚ͘ DĞƚ ĚĞ ŵŽĚĞƌŶĞƌĞ ƵŝƚǀŽĞƌŝŶŐĞŶ ǀĂŶ ĂƵƚŽ͛Ɛ ǁĂĂƌďŝũ ǀŽŽƌƌƵŝƚĞŶ njŝũŶ ƵŝƚŐĞƌƵƐƚ ŵĞƚ ŵŝŶŝͲĐĂŵĞƌĂ͛Ɛ njŽĂůƐ ǀŽŽƌ >ĂŶĞ ĞƉĂƌƚƵƌĞ ĞƚĐ͕ ŵŽĞƚĞŶ ĚĞnjĞ ĐĂŵĞƌĂ͛Ɛ ŽƉŶŝĞƵǁ ǁŽƌĚĞŶ ĂĨŐĞƐƚĞůĚ͘ Ăƚ ŝƐ ĞĞŶ ƉƌĞĐŝƐŝĞ ǁĞƌŬ ĞŶ ůƵŝƐƚĞƌƚ ĚƵƐ ĞƌŐ ŶĂƵǁ͘ :Ğ ŵŽĞƚ Ğƌ ŶŝĞƚ ĂĂŶ

WAARD &OXLVWUD /HDVH

Occasions

Full service

NOG MEER 1 L H X Z H J H L Q _ 9HH Q H Q G D D O

ĚĞŶŬĞŶ ǁĂƚ Ğƌ ŐĞďĞƵƌĞŶ ŬĂŶ ĂůƐ Ěŝƚ ǀĞƌŬĞĞƌĚ ĂĨŐĞƐƚĞůĚ ƐƚĂĂƚ͊

Betuwehaven 1 Nieuwgein Galileistraat 12 Veenendaal www.cluistra.nl

DE EXTRA COMPLETE MAZDA2 DYNAMIC+ 18 5č ./$$5 b € 2.695,- VOORDEEL Standaard met nog meer; • 7-inch multimediasysteem • 16-inch lichtmetalen velgen • Airconditioning • Cruise Control • Lane Departure Warning • Parkeersensoren achter • LED mistlampen • Navigatie

AUTOBEDRIJF CLUISTRA NIEUWEGEIN Betuwehaven 1 | 3433 PV Nieuwegein | 030 - 6062598 | www.cluistra.nl |

Mazda2 vanaf € 16.590,-. Gemiddeld verbruik Mazda2 van 3,4 tot 4,9 liter per 100 km / van 29,4 tot 20,4 km per liter / CO2-uitstoot van 89 tot 115 g/km. Prijzen incl. BPM, BTW en kosten rijklaar maken. Prijzen excl. metallic/mica lak en eventuele opties. De Mazda2 Dynamic+ LV LQ HHQ JHOLPLWHHUGH RSODJH YHUNULMJEDDU XLWYRHULQJ LV OHYHUEDDU ]RODQJ GH YRRUUDDG VWUHNW 2YHULJH FRQVXPHQWHQDFWLHV QLHW PRJHOLMN L F P KHW 0D]GD '\QDPLF DDQERG $IJHEHHOG PRGHO NDQ DIZLMNHQ YDQ GH GDDGZHUNHOLMNH VSHFLƂ FDWLHV 3ULMVZLM]LJLQJHQ YRRUEHKRXGHQ =LH voor kosten en voorwaarden: www.mazda.nl.


UITgelicht

Bedrijven

Juni 2018

11

>ĞĞƌĚĂŵ ŚĞĞŌ ĞĞŶ ŶŝĞƵǁĞ ǁŽŽŶǁŝŶŬĞů ŵĞƚ ϴ͘ϬϬϬ ŵ2 woonplezier! In het grote showroomgebouw aan de Techniekweg op het industrieterrein nieuw Schaik in Leerdam is een nieuw ĞŝŐĞŶƟ ũĚƐ ďĞĚƌŝũĨ ŽƉ ŚĞƚ ŐĞďŝĞĚ ǀĂŶ ǁŽŶĞŶ ŶĞĞƌŐĞƐƚƌĞŬĞŶ͘

ŬŝŶĚĞƌĂƌďĞŝĚ͕ ĞŶ ĚĂƚ ŚĞƚ ŚŽƵƚ ǀĂŶ ƉƌŽĚƵĐƟ ĞďŽƐƐĞŶ ŬŽŵƚ͕ ǁĂĂƌ ǀŽŽƌ ĞůŬĞ ŐĞŬĂƉƚĞ ďŽŽŵ Ğƌ ĞĞŶ ŶŝĞƵǁĞ ŐĞƉůĂŶƚ ǁŽƌĚƚ ĞŶ Ğƌ njŽĚŽĞŶĚĞ ĚƵƵƌnjĂĂŵ ŐĞƉƌŽĚƵĐĞĞƌĚ ǁŽƌĚƚ͘

Een brede kijk Ğ ĚƌŝĞ ĞŝŐĞŶĂƌĞŶ njŝũŶ ƚƌĞŶĚǁĂƚĐŚĞƌƐ͕ ĞŶ ďĞnjŽĞŬĞŶ ŝĞĚĞƌĞ ǁŽŽŶͲ ďĞƵƌƐ ŝŶ ďŝŶŶĞŶͲ ĞŶ ďƵŝƚĞŶůĂŶĚ͕ njŽĚĂƚ ĚĞ ĐŽŶƐƵŵĞŶƚ Ğƌ ĂůƟ ũĚ ǀĂŶ ǀĞƌnjĞŬĞƌĚ ŝƐ Ğƌ ŚĞƚ ŶŝĞƵǁƐƚĞ ǀĂŶ ŚĞƚ ŶŝĞƵǁƐƚĞ ƚĞ ŬƵŶŶĞŶ ǀŝŶĚĞŶ͘

tŽŶĞŶ ŵŽĞƚ ĞĞŶ ďĞůĞǀĞŶŝƐ njŝũŶ ǁĂĂƌ ĞĞŶ ŝĞĚĞƌ njŝĐŚ ďŝũ ƚŚƵŝƐ ŬĂŶ ǀŽĞůĞŶ͘ ĂĂƌŽŵ ǀŝŶĚ ũĞ ƐƚĞĞĚƐ ŶŝĞƵǁĞ ĂĂŶďŝĞĚŝŶŐƐĂĐƟ ĞƐ ŵĞƚ ƐƉĞĐͲ ƚĂĐƵůĂŝƌĞ ŬŽƌƟ ŶŐĞŶ͕ ƐƚĞĞĚƐ ĞĞŶ ŶŝĞƵǁĞ ĐŽůůĞĐƟ Ğ͕ ĞŶ ŝƐ ŚĞƚ ŵĞƚ ĚĞ ĨĞĞƐƚĚĂŐĞŶ ŽŽŬ ĞĐŚƚ ĨĞĞƐƚ ŵĞƚ ĚƌĂŶŬũĞƐ ĞŶ ŚĂƉũĞƐ͘

Ŷ ũĞ ǀŝŶĚƚ Ğƌ ŽŽŬ ǁĞƌŬĞůŝũŬ ĂůůĞƐ͗ ĚĞ ĂĨĚĞůŝŶŐ ŽƐŵŽƉŽůŝƚĞ >ŝǀŝŶŐ ďŝĞĚƚ ŵĂĂƚǁĞƌŬ ŽƉ ŚĞƚ ŐĞďŝĞĚ ǀĂŶ njŝƚŵĞƵďĞůĞŶ͘ Ğ ǁŽŽŶŵĞƵďĞůĞŶ njŽĂůƐ ĞĞƚŬĂŵĞƌƚĂĨĞůƐ͕ ƐĂůŽŶƚĂĨĞůƐ͕ ďŝũnjĞƩ ĂĨĞůƐ͕ ĚƌĞƐƐŽŝƌƐ ĞŶ ǁĂŶĚͲ ĞŶ bergmeubelen zijn er te vinden in de meest uiteenlopende materiaůĞŶ ĞŶ ƐƟ ũůĞŶ͗ ǀĂŶ ŝŶĚƵƐƚƌŝĞĞů ƚŽƚ ůĂŶĚĞůŝũŬ͕ ǀĂŶ ƌĞƚƌŽ ƚŽƚ ŵŽĚĞƌŶ͘ :Ğ ǀŝŶĚƚ Ğƌ ŬĂƌƉĞƩ ĞŶ ĞŶ ǀůŽĞƌŬůĞĚĞŶ͕ ƵŝƚĞƌĂĂƌĚ ŝŶ ǀĞƌƐĐŚŝůůĞŶĚĞ ŵĂͲ ƚĞŶ͕ ŬůĞƵƌĞŶ ĞŶ ŵĂƚĞƌŝĂůĞŶ ĞŶ ĞĞŶ ƵŝƚŐĞďƌĞŝĚĞ ĐŽůůĞĐƟ Ğ ůĂŵƉĞŶ ǀĂŶ ǁĞů ϯϬϬ ŵŽĚĞůůĞŶ͕ ǀĂŶ ŚĂŶŐůĂŵƉ ǀŝĂ ƚĂĨĞůůĂŵƉ ƚŽƚ ǀůŽĞƌůĂŵƉ͘

ĞnjŽĞŬ ŽŽŬ ĚĞ ǁĞďƐŝƚĞ ǁǁǁ͘ ďƵĚŐĞƚŬŝŶŐƐƚŽƌĞ͘Ŷů ĞŶ ĚĞ ĨĂĐĞŬƉĂͲ gina cosmopolite living. hŝƚĞƌĂĂƌĚ ŬƵŶ ũĞ njŽǁĞů ďŝũ ũŽƵǁ njŝƚŵĞƵďĞů ǀĂŶ ŽƐŵŽƉŽůŝƚĞ >ŝǀŝŶŐ ĂůƐ ĚĂƚ ǀĂŶ ĚĞ ƵĚŐĞƚ <ŝŶŐ ^ƚŽƌĞ͕ ŵĂĂƌ ŽŽŬ ďŝũ ĞĞŶ njŝƚŵĞƵďĞů Ƶŝƚ ĚĞ ŬŽŽƉũĞƐŚĂů ĚĞ ůůͲŝŶ ,ŽƵƐĞ ƉƌŽĨĞƐƐŝŽŶĞůĞ ƐĞƌǀŝĐĞ ĞŶ ŐĂƌĂŶƟ Ğ Ğƌďŝũ ŶĞŵĞŶ͕ ĚŝĞ ũŽƵǁ ŶŽƌŵĂůĞ ŐĂƌĂŶƟ Ğ ƵŝƚďƌĞŝĚƚ ŶĂĂƌ ŵĂĂƌ ůŝĞĨƐƚ ϱ ũĂĂƌ͕ ĞŶ ĚĂĂƌďŝũ ŽŽŬ ǀůĞŬŐĂƌĂŶƟ Ğ ďŝĞĚƚ͘ ĂŶ ǁŽƌĚƚ ũŽƵǁ ŵĞƵďĞů ŐĞŢŵͲ ƉƌĞŐŶĞĞƌĚ͕ njŽĚĂƚ ŚĞƚ ǀƵŝůĂĨƐƚŽƚĞŶĚ ǁŽƌĚƚ ĞŶ ĚƵƐ ŵĂŬŬĞůŝũŬ ƚĞ

ĂŶ ŝƐ Ğƌ ĚĞ ƵĚŐĞƚ <ŝŶŐ ^ƚŽƌĞ͗ ƚƌĞŶĚLJ ŵĞƵďĞůĞŶ ĚŝĞ ǀŽŽƌ ƐƵƉĞƌͲ ƐĐŚĞƌƉĞ ƉƌŝũnjĞŶ ĂĂŶŐĞďŽĚĞŶ ŬƵŶŶĞŶ ǁŽƌĚĞŶ ŽŵĚĂƚ njĞ ǀĞĞůĂů ŽƉ voorraad zijn en dus tot op de minimum kostprijs uit-onderhandeld zijn door de eigenaren. KŵĚĂƚ njŝũ ĚĞnjĞ ŵĞƵďĞůĞŶ njĞůĨ ĚŝƌĞĐƚ ďŝũ ĚĞ ĨĂďƌŝŬĂŶƚĞŶ ŽƉ ĚĞ ďĞƵƌnjĞŶ ŬŽƉĞŶ ŝŶ ďŝŶŶĞŶͲ ĞŶ ďƵŝƚĞŶůĂŶĚ͕ ŽĨ ƐŽŵƐ njĞůĨƐ ĚŝƌĞĐƚ Ƶŝƚ ĚĞ ĨĂďƌŝĞŬ͕ njŝƚ Ğƌ ďŽǀĞŶĚŝĞŶ ŐĞĞŶ ŐƌŽŽƚŚĂŶĚĞů ƚƵƐƐĞŶ͕ ǁĂƚ njŝũ ĚĂŶ ƚĞŶ behoeve van jou als consument in de prijzen tot uitdrukking kunnen ďƌĞŶŐĞŶ͘ :Ğ ǀŝŶĚƚ ĚĞnjĞ ŵĞƵďĞůĞŶ njĞůĨƐ ŶŝĞƚ ƚĞŐĞŶ ůĂŐĞƌĞ ƉƌŝũnjĞŶ ŽƉ ŝŶƚĞƌŶĞƚ͕ ĞŶ ŬƵŶƚ njĞ ďŽǀĞŶĚŝĞŶ ƚŽĐŚ njĞůĨ ƵŝƚƉƌŽďĞƌĞŶ ŝŶ ĚĞ ŐĞnjĞůůŝŐĞ ƐŚŽǁƌŽŽŵ͕ ǁĂĂƌ ũĞ ĂůƟ ũĚ ǁĂƚ ƚĞ ĚƌŝŶŬĞŶ ĂĂŶŐĞďŽĚĞŶ ǁŽƌĚƚ ŵĞƚ iets lekkers erbij.

reinigen is. ĞnjĞ ŐĂƌĂŶƟ Ğ ǁŽƌĚƚ ƵŝƚŐĞǀŽĞƌĚ ĚŽŽƌ ĞĞŶ ƐƉĞĐŝĂĂů ƐĞƌǀŝĐĞďƵƌĞĂƵ ĚĂƚ ũĞ ĚŝƌĞĐƚ ŬƵŶƚ ďĞŶĂĚĞƌĞŶ͕ njŽĚĂƚ ŚĞƚ ƚƌĂũĞĐƚ ǀŽŽƌ ũŽƵ ĂůƐ ĐŽŶƐƵͲ ment zo kort mogelijk is als je toch een klacht mocht hebben. Deze servicedienst komt dan ook bij je thuis. Ğ ŵĞƵďĞůĞŶ ĚŝĞ ũĞ ŐĞŬŽĐŚƚ ŚĞďƚ͕ ŬƵŶŶĞŶ ĚĞƐŐĞǁĞŶƐƚ njĞůĨ ĂĨŐĞͲ ŚĂĂůĚ ǁŽƌĚĞŶ͕ ŽĨ ƚĞŐĞŶ ĞĞŶ ŐĞƌŝŶŐĞ ǀĞƌŐŽĞĚŝŶŐ ďŝũ ũŽƵ ƚŚƵŝƐ ďĞnjŽƌŐĚ ǁŽƌĚĞŶ͘ KŽŬ ŝƐ ŚĞƚ ŵŽŐĞůŝũŬ Žŵ ŵĞƵďĞůĞŶ ĚŝĞ ŝŶ ƉĂŬŬĞƚ ŐĞůĞǀĞƌĚ ǁŽƌĚĞŶ ƚĞŐĞŶ ĞĞŶ ŬůĞŝŶĞ ŵĞĞƌƉƌŝũƐ ĚŽŽƌ ĚĞ ĞƌǀĂƌĞŶ ŵĞƵďĞůŵĂŬĞƌ ĚŝĞ ĂĂŶ ŚĞƚ ďĞĚƌŝũĨ ŝƐ ǀĞƌďŽŶĚĞŶ͕ ƚĞƌ ƉůĂĂƚƐĞ ƚĞ ůĂƚĞŶ ŵŽŶƚĞƌĞŶ͘ <ŽƌƚŽŵ͗ ŚĞƚ ůŽŽŶƚ njĞŬĞƌ ĚĞ ŵŽĞŝƚĞ Žŵ ĞĞŶ ŬŝũŬũĞ ŝŶ ĚĞ ŵŽŽŝĞ͕ ŐĞǀĂͲ ƌŝĞĞƌĚĞ ƐŚŽǁƌŽŽŵ ƚĞ ŬŽŵĞŶ ŶĞŵĞŶ͊

Industrieterrein Nieuw Schaik Techniekweg 22 ϰϭϰϯ ,s >ĞĞƌĚĂŵ www.cosmopoliteliving.nl

EĂƚƵƵƌůŝũŬ ŽŶƚďƌĞĞŬƚ ĞĞŶ ĂĨĚĞůŝŶŐ ƐůĂƉĞŶ ŶŝĞƚ͕ ǁĂĂƌ ũĞ ŶŝĞƚ ĂůůĞĞŶ ďŽdžƐƉƌŝŶŐƐ ŝŶ ĂůůĞ ƉƌŝũƐŬůĂƐƐĞƐ ĂĂŶƚƌĞŌ ͕ ŵĂĂƌ ŽŽŬ ƐĞŶŝŽƌĞŶůĞĚŝͲ ŬĂŶƚĞŶ͕ ůŝŶŶĞŶŬĂƐƚĞŶ͕ ŵĂƚƌĂƐƐĞŶ͕ ďĞĚƚĞdžƟ Ğů ĞŶ ĚĞŬďĞĚĚĞŶ ĞŶ ŚŽŽĨĚŬƵƐƐĞŶƐ͘ Ŷ͕ ůĂƐƚ ďƵƚ ŶŽƚ ůĞĂƐƚ͕ ŝƐ Ğƌ ĞĞŶ ŐƌŽƚĞ ŬŽŽƉũĞƐŚĂů͕ ǁĂĂƌ ũĞ ĞĞŶ ŬĞƵƌ aan verschillende goederen vindt. ŝƚ ŬƵŶŶĞŶ ƐŚŽǁƌŽŽŵŵŽĚĞůůĞŶ njŝũŶ͕ ŽĨ ĂĐĐĞƐƐŽŝƌĞƐ͕ ĚŝĞ ĂůůĞŵĂĂů ŵĞƚ ŐƌŽƚĞ ŬŽƌƟ ŶŐĞŶ ǀĂŶ ƐŽŵƐ ƚŽƚ ϳϬ й ǀĞƌŬŽĐŚƚ ǁŽƌĚĞŶ͘ Ğ ĞŝŐĞŶĂƌĞŶ njŝũŶ Ğƌ njĞĞƌ ďŝũ ďĞƚƌŽŬŬĞŶ ĚĂƚ ŐĞĞŶ ǀĂŶ ŚƵŶ ǁĂƌĞŶ͕ njŽĂůƐ ĚĞ ŚĂŶĚŐĞŵĂĂŬƚĞ ǀůŽĞƌŬůĞĚĞŶ͕ ƚŽƚ ƐƚĂŶĚ njŝũŶ ŐĞŬŽŵĞŶ ĚŽŽƌ

6800(5 6$/( ',9(56( 92255$$'$&7,(6 0(7 .257,1* Sleeptime

€ VOORRAAD!

VOORRAAD! Stof Break antraciet 275 x 195 cm

VOORRAAD!

VOORRAAD!

Loungebank Sandy van € 598,NU

Longchair links of rechts, 250 x 160 cm VOORRAAD! Vergeet niet onze facebookpagina te liken en te volgen voor leuke acties en aanbiedingen: WWW.COSMOPOLITELIVING.NL

cosmopoliteliving

NU

SALONTAFELSET MANGO massief 3 tafels van € 359,-

NU

VOORRAAD!

€ HOEKBANK JONES Eiland links of rechts van € 798,-

EETKAMERTAFEL PINE of EIKEN MASSIEF X of U-poot vanaf EETKAMERSTOEL ROMEO/SQUARE met armleuning en parketwielen van € 109,-

NU

VOORRAAD!

Hoekbank Salvatore VOORRAAD AKTIE van € 998,HOEKBANK FOX Eiland links of rechts van € 898,-

DRESSOIR AMELAND afm223 x 48 x 86 Nelson Eiken kleur gelamineerd van € 398,- NU

EETKAMERFAUTEUIL met armleuning en parketwielen vanaf

WWW.BUDGETKINGSTORE.NL

NU

VOORRAAD! TV KAST AMELAND afm 158 x 50 x 56 Nelson Eiken kleur gelamineerd van € 298,- NU

DRAAI-RELAXFAUTEUIL STUDIO Elektrisch/handmatig verstelbaar in leer en in stof vanaf

VOORRAAD!

VITRINEKAST AMELAND afm 125 x 42 x 200 Nelson Eiken kleur gelamineerd van € 499,- NU

Boxspring incl. topper 140 -160 - 180 x 200 cm 3 kleuren Leverbaar vanaf

€ Diverse boxsprings: .257,1*

Techniekweg 22 Leerdam Openingstijden: di.-vr.10.00 - 17.30 / za. 10.00 - 17.00 uur

2 8000 m WOONPROMENADE


12

Juni 2018

KUBUS WONEN

Bezoek onze webshop www.kubuswonen.nl en bestel via onze webshop wanneer het jou uitkomt!

io

Clad rtafel, ame t ee k arhout or Kik cm vo 0 x 10 0 8 1

8

Diverse eetkamerstoelen Al vanaf

99,-

72,-

Cladio

highb 140 cm oard, hoog v oo

1299,-

r

Cladio dressoir, 220 cm breed van â‚Ź 1299,- voor

1099,-

Luke eetkamerstoel in lederlook Tatra en stof Miami antraciet, lichtblauw of taupe kleur. voor

139180 cm breed van 1099,- voor 899,-

York 3-zits in stof vanaf â‚Ź 999Zoals afgebeeld in microleder Corsica van 1449,- Hoofdsteun in stof vanaf 79,York is verkrijgbaar in stof en leder, in verschillende kleuren en opstellingen.

Hunt eetkamerstoel leverbaar in kleur pebble en cognac van 124,- voor

119,-

Ranch fauteuil in diverse kleuren leder van 649,-

voor

599,-

Metalux 2,5 zits in leder Cowboy kleur cognac van 1446,- voor

1299,-

NIEUW! Meubilair met een verhaal.

Bonanza banken concept in diverse uitvoeringen stof en

Met RENEW voeg je een extra dimensie toe leder in verschillende kleuren. Altijd de scherpste prijs!! aan de ruimte. Exclusieve woonaccessoires en decoratie artikelen Kom langs en ervaar het zelf!

KUBUS WONEN

A. Van Diemenstraat 34 A 4104 AE Culemborg tel: 0345 - 54 98 10 info@kubuswonen.nl www.kubuswonen.nl

Openingstijden

Passion meets creation.....

www.kubuswonen.nl

dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag maandag

10.00-17.30 10.00-17.30 10.00-17.30 10.00-21.00 10.00-17.00 gesloten gesloten


13

Juni 2018

Open Tuin weekend Kasteel Lunenburg in Langbroek

D

e tuin van Kasteel Lunenburg is dit jaar Tijdens het open tuin weekend zijn er ook een paar weken eerder geopend dan ge- kunstwerken van Rini Klaver, Hans Blank en bruikelijk namelijk zaterdag 9 juni en zon- Patrick van der Linde te zien en te koop. Het is een zeer divers aanbod aan beelden, dag 10 juni van 10.00 tot 17.00 uur. brons en schilderijen. Patrick van der Linde Dit is op een ander tijdstip dan andere jaren. zal op verzoek ook karikaturen tekenen. Voordeel daarvan is, dat er andere planten in bloei staan. Wandelroutes Er is het afgelopen jaar veel gedaan in de Tijdens de Open Tuin dagen zijn er wandeltuin; er is een nieuwe boogbrug aangelegd, er routes uitgezet door de aangelegde tuin en zijn veel bomen aangepland, er is beschoei- het natuurgebied zodat u zeker weet dat u ing rond de vijvers gemaakt en er zijn karpers langs alle mooie plekjes komt. in de vijvers gezet die hopelijk zorgen voor De routes eindigen bij het terras onder de een goed natuurlijk evenwicht. oude plataan. Hier kunt u uitrusten en geOok zijn 17 bijzondere bomen van informa- nieten van een kopje koffie of thee met wat tiebordjes voorzien waarmee er een indruk- lekkers erbij. De klanken van de Franse chanwekkend arboretum ontstaan is. sons maken de sfeer compleet. Kortom: De moeite waard om het open Tuin weekend te bezoeken. De toegangsprijs is 4 euro. Het entreegeld en de opbrengsten van de verDe planten die tijdens dit weekend te koop koop van de honing van de imker, planten, zijn, worden door de tuinmannen van kasteel catering en (een deel van de) kunst, komen Lunenburg gekweekt in de kas en schaduw- volledig ten goede aan Stichting Droomhuis hallen. in Wijk bij Duurstede.

Jubileumconcert van Alive Gospel Choir

A

live Gospel Choir, een Black American Gospel koor, bestaat tien jaar en geeft in het kader daarvan op zaterdag 16 juni een concert in Nieuwegein. Zusterkoor Lifeline Black Gospel verleent medewerking aan dit concert.

Nationaal en internationaal Alive Gospel Choir is in 2008 succesvol doorgestart vanuit een workshop. Black American Gospelmusic is de afgelopen jaren enorm populair geworden in Nederland. Edith Casteleyn (dirigent van meerdere grote Black Gospel koren) put haar songkeuze voornamelijk uit de traditionele ‘spirituals’. Deze worden sinds de tijd

van de slavernij van generatie op generatie doorgegeven. Deze ‘spirituals’ zijn aangevuld met ritmische invloeden uit de blues- en vroege jazzmuziek. Het succes van het koor, dat keer op keer uitverkochte concerten mag geven, is naast een enthousiaste groep leden, zeker te danken aan de dirigent. Zij weet samen met een live band iedere repetitie en elk optreden naar een bijzondere hoogte te brengen. Edith zit ruim 27 jaar in het vak en is gedurende 14 jaar werkzaam geweest als Choir Director voor de zwarte Amerikaanse kerken in Europa en Amerika in dienst van de Amerikaanse Luchtmacht (United States Airforce). Samen met Edith en haar

zusterkoren treedt Alive Gospel Choir regelmatig op in Nederland en Duitsland, maar ook alweer twee keer in de USA in de Amerikaanse kerken voor en met plaatselijke Black Gospel koren. In 2019 wil het koor afreizen naar Nashville. De Bazuin Nedereindseweg 4 in Nieuwegein. Het concert begint om 19.30 uur, de zaal gaat om 19.00 uur open. Entreekaarten zijn (incl. 1 consumptie) in de voorverkoop 12,50 euro pp en te bestellen via de website van Alive. Personen tot 12 jaar betalen 10,- euro pp. Kaarten aan de deur zijn 14,50 euro. Mail naar kaartverkoop@alivegospel.nl

Theatervoorstelling Culemborg Vrijstad

I

n het kader van Erfgoedfestival Gelderland en Culemborg 700 werken regisseur Robbert Baars en toneelschrijver Linda Kleverlaan aan de voorstelling ‘Tussen muren - Culemborg Vrijstad toen en nu’. Begin juni is het eeuwenoude Culemborgse weeshuis zes keer decor van het toneelstuk. Tussen muren is een theatervoorstelling over het zoeken van een veilig heenkomen in de 18e eeuw. Een toneelgroep wil een stuk maken aan de hand van verschillende verhalen. Het verhaal van Catharina Alida van der Dussen die vlucht naar Culemborg, omdat ze mishandeld wordt door haar man en haar vermogen veilig wil stellen. En het verhaal van Anna van Bassen die zich laat schaken door Jacob Jongbloet en in Buren asiel vraagt om op die manier een huwelijk af te dwingen. De spelers stappen regelmatig uit hun rol en becommentariëren de situatie van Culemborg als Vrijstad in het stuk en de betekenis ervan voor nu. De regisseur probeert de boel bij elkaar te houden en roept de spelers voortdurend tot

de orde. De emoties lopen hoog op en ze dreigen er niet uit te komen. Zal het stuk er ooit komen? Speeldata Tussen muren: 8 t/m 10 juni en 12 en 13 juni tijdens Erfgoed Festival Gelderland Grensland. Aanvang 20.30 uur (op 10 juni is er ook een voorstelling om 14.30 uur). Locatie: Het Weeshuis Herenstraat , Culemborg Reserveren via www.kucu.nl


14

Juni 2018 VACATURE: VRIJWILLIGER MARECHAUSSEEMUSEUM (M/V) VANAF 18 JAAR

Vandersterre Holland B.V. zoekt:

Meewerkend Voorman Functieomschrijving

Voor het Marechausseemuseum in Buren (Gelderland) zijn we op zoek naar vrijwilligers (m/v) die ons enthousiaste team komen versterken. Als vrijwilliger van het museum werk jij mee aan de ultieme bezoekersbeleving. Je ontvangt, informeert, begeleidt en maakt de bezoeker wegwijs in het museum. Een bezoek aan het Marechausseemuseum is een spannend onderzoek naar de Koninklijke Marechaussee en biedt ruimte om zelf achter de feiten te komen en inschattingen te maken, zodat je ervaart hoe de organisatie werkt. Het museum telt jaarlijks ongeveer 15.000 bezoekers. De vaste staf bestaat uit 7 personen en er zijn ongeveer 35 vrijwilligers actief.

Wij zijn dan ook op zoek naar een Meewerkend Voorman die zich verantwoordelijk voelt voor de dagelijkse aansturing en controle van diverse productielijnen. Die zorgt voor het beste resultaat, de hoogste kwaliteit en de juiste levertijd van de desbetreffende afdeling. Je zorgt voor de veiligheid en discipline van je medewerkers en stimuleert een goede sfeer. Daarnaast zorg je voor het oplossen van operationele en logistieke knelpunten op jouw afdeling, maar vooral ook leidinggeven, coachen en het beoordelen van medewerkers is belangrijk binnen deze functie.

Wat vragen wij • MBO werk- en denkniveau of een aantal jaren relevante werkervaring. • Kennis van levensmiddelen en de daarbij behorende wetgeving. • Kennis van bedrijfsprocessen en werkmiddelen, -methoden en –technieken. • Kennis van het bedienen en onderhouden van machines en arbeidsmiddelen.

• Ervaring in het aansturen van medewerkers. • Kennis van goede uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk. • Kennis van geautomatiseerde systemen o.a. Microsoft Office. • Woonachtig in omgeving Meerkerk.

Na een periode van inwerken zijn er een aantal mogelijkheden om als vrijwilliger aan de slag te gaan.

Is je interesse gewekt, pas jij in het profiel ĂŠn ben jij op kort termijn beschikbaar? Dan ontvangen wij graag je motivatie met CV!

Mogelijke rollen:

Reageren kan via ons Online Sollicitatieformulier Vragen? Bel Margo Bloemsma: 0183 - 357 211

Ăˆ Gastheer of gastvrouw (De werktijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur en bij voorkeur ben je twee dagen per week beschikbaar. Ăˆ Gidsen; Ăˆ Workshop begeleiders (o.a. het N.F.I.- jeugdlaboratorium, begeleiding experimenteerboxen); Ăˆ Cateringmedewerkers.

De ideale vrijwilliger brengt het volgende mee: Ăˆ Je bent gastvrij en communiceren is je tweede natuur; Ăˆ Je bent flexibel inzetbaar, doordeweeks en in de weekenden; Ăˆ Je beheerst de Nederlandse taal goed in woord; Ăˆ Je hebt affiniteit met de museale wereld; Ăˆ Je bent bereid het ĂŠĂŠn en ander te leren over de Koninklijke Marechaussee en het museum. Voor de rol van gids ben je niet alleen bereid om je in de verhalen van de Koninklijke Marechaussee te verdiepen maar je hebt daar ook ervaring opgedaan; Ăˆ Bij voorkeur ben je meerdere keren per maand beschikbaar.

een Vandersterre Holland is van groothandel en oplegger n, Hollandse kaasspecialiteite eigen in re ande r onde die wij een it beheer produceren. Vanu zijn we traditionele kaashandel een inmiddels uitgegroeid naar ationaal sterke nationaal en intern f actie opererende onderneming aal in meer dan 70 landen. Centr in ons doen en denken staat echter de passie voor kaas.

www.werkenbijvandersterre.nl

DE LEKKERSTE SPARERIBS EetcafĂŠ Uw Chef Kerkstraat 14 Tricht

www.uwcheftricht.nl info@uwchef.nl 0345-572 111

Wat bieden wij? Naast een gezellige werkomgeving in ĂŠĂŠn van de meest authentieke musea in Gelderland ontvang je per gewerkte dag een kleine onkostenvergoeding. De werktijden zijn in overleg. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag 11.00 uur tot 16.30 uur.

Interesse? Voor meer informatie over de functie en/of het museum kun je contact opnemen met de vrijwilligerscoĂśrdinator via reserveringen@marechausseemuseum.nl of bezoek onze website www.marechausseemuseum.nl/vrijwilligers. Om direct te solliciteren mail je je cv en motivatie naar reserveringen@marechausseemuseum.nl onder vermelding van ‘vrijwilliger Marechausseemuseum’.

&R]LMQVHQ e]mZ]d]f

Eetcafe

Uw Chef Tricht

KOMEN UIT TRICHT !

afl]ja]mjk

1895,-

1595,-

! " 259,-

649,-

# $ # %

1498,-

219,-

% &'

1249,- (

1799,- ( ( ) )) )

+ ,& - 2695, ( - 1 1 2 3 0 / . 1 . , ( - 1 . 1 0 ) (

1495,-

!

149,-

% * '

895,- )

1195,- ( ) )

+ !

1100

SHOW

M2

ROO M

- .( ( ( / / / / / / ( / 0

&R]LMQVHQ e]mZ]d]f

J.F. Kennedylaan 6 4191 MZ Geldermalsen

afl]ja]mjk

Tel. 0345 - 50 41 92 Mobiel: 06 42 14 07 23 www.cozijnsenzitmeubelen.nl

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 09:00 – 17:00 Zaterdag van 10:00 – 16:00


15

Juni 2018

Mientje: "ik voel me super" Eind van het jaar kwam ik een goede bekende tegen. Ik had haar een tijdje niet gezien en het viel me op dat ze zo was afgevallen. Ik maakte haar een compliment en vroeg haar hoe het haar was gelukt. Ze vertelde me dat ze het PowerSlim programma had gevolgd bij La Peau Satin in Leerdam.

Zelf voelde ik me al even niet lekker in mijn vel. Ook ik was te zwaar en kreeg meer last van mijn knieĂŤn. Ik had wel eens geprobeerd om af te vallen, maar dat lukte me nu niet meer en ik hield het steeds maar een paar dagen vol. Ik besloot om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. Dat gesprek verliep uitermate plezierig. Willy nam ruim tijd voor me om me: • de basisprincipes van PowerSlim uit te leggen • toelichting te geven hoe je PowerSlim in je dagelijks leven kunt inpassen • me te wegen en uit te leggen hoe het zat met mijn BMI, vetpercentage en visceraal vet • mijn ‘medisch dossier’ te bespreken – ik heb in het verleden een grote buikoperatie moeten ondergaan. Al met al kwam ik tot de conclusie dat ik graag met PowerSlim wilde starten en dat heb ik ook gedaan. Al na de eerste week voelde ik me veel beter. Het beviel me goed om 6x per dag een eetmoment te plannen, lekker veel groenten te eten en voldoende te drinken. De meeste producten vind ik goed smaken en de recepten zijn eenvoudig en superlekker. Ook mijn man heb ik niet horen klagen. Ik ben nu drie maanden verder en inmiddels 11 kilo lichter. Ook het tempo van afvallen is me goed bevallen. Ik vond het ook erg leuk dat er in de maand december aandacht was voor Sinterklaas en Kerst. Zo waren er voor mij wel extraatjes, terwijl ik toch bleef afvallen. Nu ik eenmaal op mijn streefgewicht ben, voel ik me super. Trots op mezelf, dat ik dit heb kunnen volhouden. Lichamelijk voel ik me goed. Ik heb geen last gehad van mijn buik en heb nu weinig tot geen last meer van mijn knieĂŤn. Als je op een verantwoorde en gezonde manier wilt afvallen, raad ik je zeker aan om eens kennis te gaan maken met een PowerSlim vitaliteitscoach.

Niesje

Tamara

Rebecca

Mientje, Maart 2018

Willy

Sandra

PowerSlim staat voor: y Drie keer per dag een gezonde maaltijd; y Drie keer per dag genieten van een lekker tussendoortje; y Gewichtsverlies in een verantwoord tempo; y EĂŠn jaar begeleiding na het bereiken van je streefgewicht.

,,,- # -

| ! " # # $ | % & # $' ( ) # # # '* + | info@lapeausatin.nl

Rommelmarkt Houten

Op de fiets langs Kunst

O

K

p zaterdag 16 juni van 9.00 tot 15.00 uur houdt de wijkvereniging De Weidevogels in Houten weer de gezellige, jaarlijkse rommelmarkt.

Houten.

Houd je van rommelmarkten en tweedehands spullen en zoek je graag net zo lang tot je gevonden hebt wat je zocht? De rommelmarkt wordt gehouden Dan kun je hier bij pakweg 65 kraop het veld aan de Putterhaag (na men en een enorme diversiteit aan het basketbalveldje aan de lin- spullen terecht. kerkant van de weg), 3993 BG te

unstenaarsvereniging Werkplek (KVW) uit Tiel bestaat 20 jaar en viert dit op de eerste drie weekenden in juni.

Jammen in Lopik

L

opik is zondag 3 juni dÊ plek komt iedereen die wil jammen, voor iedereen die van jammen aan bod. Er ligt die middag een inschrijflijst houdt. zodat iedereen aan de beurt komt. Beginnend of gevorderd‌. Er is Muzikanten, zangers en zangevoor iedereen plek! Om 16.00 uur begint de muzikale ressen en iedereen die van een activiteit met een optreden van de gezellige middag houdt, is 3 juni welkom bij het clubhuis aan de blues-Rock band Lekker Simpel. Daarna is het open podium en Rolafweg zuid 3b in Lopik.

KVW is een kunstenaarsvereniging voor professionele, beeldende kunstenaars in het Gelders Rivierengebied en bestaat 20 jaar. Dit lustrum wordt met verschillende activiteiten gevierd.

De opening vindt plaats in cultuurcentrum Zinder aan de Rechtbankstraat 1, op zaterdag 2 juni om 12.00 en wordt verricht door de burgemeester van Tiel en opgeluisterd door Charlotte en Lars met dans met live muziek(accordeon).

Op zondag 17 juni vanaf 16.00 uur In samenwerking met Zinder zijn is de slotmanifestatie waar mu- meerdere optredens van orkesten ziekgroep Madlot een belangrijke en koren gepland. rol speelt. Alle locaties zijn voor publiek gratis toegankelijk. Fietstocht langs kunst Er is een kunstroute uitgezet die je via een fietstocht van Tiel naar Bu- De fietsroute is op de locaties beschikbaar en te downloaden op de ren en terug kunt bezoeken. site van Werkplek. De tocht verbindt vier expositielocaties en toont gedurende de eer- Voor meer informatie: ste 3 weekenden in juni van 12.00 www.kvwerkplek.nl tot 17.00 het werk van 30 kunstenaars.

VO0RJAARSVOORDEEL Horren en Hordeuren

Deze tocht loopt van Zinder (Rechtbankstraat 1) in Tiel naar de St. Lambertuskerk in Kerk-Avezaath, vandaar naar de tuin van Huize Teisterbant in Kerk-Avezaath en eindigt bij het Kunstcentrum Achterbonenburg in Buren.

Duette en PlissĂŠ

Horizontale JaloezieĂŤn hout-en aluminium

4e

Duette/ PlissĂŠ GRATIS*

*Vraag naar de voorwaarden in de winkel

* Vraag naar de voorwaarden in de winkel. Actie is geldig t/m 9 juni 2018. Acties zijn produkt en merk gebonden.

50%

KORTING* op 2e hor

e 4 Jaloezie GRATIS*

*Vraag naar de voorwaarden in de winkel

*Vraag naar de voorwaarden in de winkel

Showroom: Ambachtsweg 1 - Nieuwegein

www.vockinginterieur.nl


VOOR DE ECHTE ZOMERGENIETERS! 300 SE DE SHOWTS IN ROOM!

Met extra dikke kussens! CHIQUE BUITENLEVEN

Palmas loungeset

€1499

€1195

Stoelen leverbaar in 6 kleuren ECHT EVEN SAMEN Alberto tuinset

€1953

€1295

incl. loungestoel €1295

€899

Met stenen tafel! STIJLVOL BUITEN ZITTEN Hartman aluminium tuinset

ALL WEATHER LOUNGESET Prego loungeset

€823

€649

€1298

LOUNGEN IN ELKE TUIN Hilton hoekbank

€795

4 royale fauteauils

€1095

ROBUUSTE ALLURE Dining tuinset King

€795

Dalwagenseweg 17

Nieuwgraaf 7

Kanaalnoord 190

Opheusden

Duiven

Apeldoorn

0488 44 12 20

A15 afrit 36

A12 afrit 27

A50 afrit 25

WWW.VDGARDE.NL

KOOPAVOND: Duiven & Apeldoorn: Donderdag en vrijdag tot 21:00, Opheusden: Vrijdag tot 21:00 uur.


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.