Regionaal uitgelicht 201704 s

Page 1

DE GROOTSTE EVENEMENTENKRANT VAN MIDDEN NEDERLAND

12x per jaar het leukste bewaarexemplaar

Galepop in Nieuwegein

p3

De regio-agenda voor april 2017

Jazz Cruise in Gorinchem

Oplage 205.000 april 2017 Jaargang 3 nr 18

p7

Rode Kruis Bloesemtocht

p13

Puzzel mee op pagina 14 en maak gemakkelijk kans op hele leuke prijzen. Meedoen is echt eenvoudig en je krijgt ALTIJD een waardebon!

WIN TWEE TOEGANGSKAARTEN VOOR DE DINNERSHOW, EEN DINER VOOR TWEE of EEN MOOI ZAKMES EN SPEEL MEE VOOR DE HOOFDPRIJS

VAN MAAR LIEFST € 1.500,-

/regionaal.uitgelicht

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE LEUKE EVENEMENTEN EN UITGAANSTIPS:

Bedrijven

UITgelicht

• Budget King Leerdam • 80 jaar Wakkermans Elektro • Nieuw: Bliss in Tiel

Deze maand met onder andere: • • • • • • • •

De Culemborg City Run Galepop in Nieuwegein Theatervoorstellingen in april 100 Jaar COV in IJsselstein Bloesemtocht IJsselstein Brocantemarkt in Wijk bij Duurstede Roeien in Houten Jazz in Gorinchem

• • • • • • • •

Boeruh Rock in Herwijnen Rode Kruis Bloesemtocht Kofferbakmarkt in Culemborg Kunst in Arkel Paasmarkt in Gorinchem Paas-Knutselen in Vianen Ameide... De volledige Regio-Agenda


2

april 2017

Bedrijvenloop, het nieuwe onderdeel van de Culemborg City Run

S

tatina daagt organisaties in Rivierenland uit. Op tweede paasdag, maandag 17 april 2017, wordt voor de zesde keer de Culemborg City Run door het eeuwenoude centrum van Culemborg georganiseerd. Dit jaarlijks terugkerende evenement ontwikkelt zich meer en meer tot een belangrijk sportief regionaal evenement dat voor duizend deelnemers en nog veel meer toeschouwers een aantrekkelijke aanleiding is om een terras in de binnenstad te bezoeken.

Atletiekvereniging Statina organiseert dit hardloopevenement dat de mooiste plekjes van het oude stadscentrum van Culemborg en een stukje dijk met zicht op de prachtige uiterwaarden langs de rivier de Lek bevat. De Markt dient als start- en finishpunt en het historische stadhuis aan de Oude Vismarkt en de Horlogerie op de Varkensmarkt dienen als omkleedruimte. Het historische stadhuis is tevens het wedstrijdsecretariaat en inschrijvingsbureau.

Hoofdsponsor de Rabobank Voor de editie van dit jaar is de organisatie erg blij opnieuw Rabobank West Betuwe als hoofdsponsor te kunnen presenteren. Naast Rabobank West Betuwe zet ook een aantal subsponsors zich in om deze editie weer een succes te maken. Ook Sporthuis brouwer, Plus Giel Smits en de Horlogerie vervullen een belangrijke bijdrage om een goed verloop te garanderen. Tenslotte is het waard de inzet van tientallen vrijwilligers te vermelden zonder wie het onmogelijk is een dergelijk evenement te organiseren.

Nieuw onderdeel De zesde editie van de Culemborg City Run kent een nieuw wedstrijdonderdeel, de bedrijvenloop. Allerlei organisaties worden uitgedaagd mee te strijden om de titel “Fitste organisatie van Rivierenland”. In teams van minimaal 4 en maximaal 6 atleten wordt een afstand van 5 kilometer afgelegd. De tijden van de eerste vier aankomende atleten per team worden bij elkaar geteld, het team met de snelste tijd ontvangt de titel voor één jaar en mag zich de “Fitste organisatie van Rivierenland” noemen. Deze wedstrijd staat open voor allerlei organisaties. Scholen, bedrijven, sportverenigingen en publieke instellingen. Onderzoek heeft aangetoond dat de regio Rivierenland één van de minst bewegende regio’s in. Een prachtige gelegenheid om aan te tonen dat dit onterecht is!

der) en 10 kilometer (16 jaar en ouder) starten respectievelijk om 14.00 en 14.10 uur. Na afloop is er een prijsuitreiking voor de drie eerst aankomende dames en heren van alle afstanden. Voor aanvang van kidsrun en jeugdloop is er een gezamenlijke warming-up. De organisatie beschikt over een professionele omroeper, voldoende gratis parkeergelegenheid en er is gezorgd voor voldoende waterposten onderweg. Gezellige muziek, volle terrassen, veel toeschouwers en honderden enthousiaste atleten en atletes zoals jij maken dit hardloopfeest compleet! Inschrijven kan ter plaatse in het Stadhuis tot een half uur voor aanvang van de start maar ook al eerder met korting via www.statina.nl.

Atletiekvereniging Statina is als sportvereniging ook maatschappijbewust en om die reden kiest Statina ieder jaar een goed doel uit om een deel van de opbrengst van de inschrijfgelden aan te schenken. Dit jaar is het Thomashuis in Culemborg de gelukkige. Het Thomashuis biedt mensen met een verstandelijke beperking een veilige en huiselijke omgeving. Een aantal bewoners is lid van de Statina en zal deelnemen aan de Culemborg City Run. Tot slot, niet onbelangrijk, willen we het programma met de lezers delen. Om 13.00 uur start de kidsrun over 1 kilometer (6-9 jaar) gevolgd door een loop van 3 kilometer (vanaf 10 jaar) met een starttijd van 13.15 uur. De prestatielopen (ook de bedrijvenloop) over 5 kilometer (14 jaar en ou-

E TW S

ET

PA A

NU M

BE

D

RI

JV

E

D AD E G

EN

LO O P

!

maandag 17 april 2017

CULEMBORG

CITY RUN Een gezellige prestatieloop voor jong & oud door het oude stadscentrum van Culemborg! 13.00 uur - 1 km kidsrun (6 t/m 9 jaar) 13.15 uur - 3 km prestatieloop (10 jaar en ouder) 14.00 uur - 5 km prestatieloop (14 jaar en ouder) 14.00 uur - 5 km bedrijvenloop (14 jaar en ouder) 14.10 uur - 10 km prestatieloop (16 jaar en ouder)

GIEL SMITS CULEMBORG

informatie | voor-inschrijven | uitslagen

www.statina.nl JeroenGutte2017

Help slachtoffers hongersnood

GIRO

555 SAMENWERKENDE HULPORGANISATIES

,


3

april 2017

Galepop in Nieuwegein

Tiel Pakt Uit

Het begon in 2005 met 350 mensen, en inmiddels trekt het festival tussen de 700 en 800 enthousiaste bezoekers. De doelgroep is 30-plus, vandaar ook de muziek uit jaren 70, 80 en 90. Dansbare muziek van toen, gezellig een praatje en onbezorgd uitgaan. Dit is de sfeer waar Galepop voor staat en herkenbaar door wil zijn.

Regionale bands

S

porthal Galecop wordt zaterdag 8 april weer voor een avond omgetoverd tot het grote indoorfestival Galepop. Dit unieke festival is vooral bekend om zijn ongedwongen, gezellige sfeer. De sfeervolle aankleding van de zaal draagt hier zeker aan bij. Er is een grote dansvloer, mooi podium met lichteffecten en vele gezellige zitjes. Het festival is inmiddels bekend in de hele regio, en heeft een grote groep vaste “Galepop-gangers”.

Op veler verzoek treden er dit jaar drie regionale bands op, die al eerder op Galepop hebben gestaan. Om 20:30 uur start de avond met de IJsselsteinse band “BLUE MONDAY”. Blue Monday is een band opgericht eind jaren 80. Blue Monday onderscheidt zich van andere bands, doordat ze hun uitdagingen zoeken in muziek die niet door elke willekeurige band gespeeld wordt. Om 22:00 uur klimmen “The Arrows” op het podium. Zij spelen hits uit de Sixties & Seventies, herkenbaar voor jong en oud en met een 100% meezing-garantie. Vanaf 23:30 uur is het podium voor “OUT OF TIME”, een coverband die sinds 2002 actief is in IJsselstein/Nieuwegein en omstreken. De voorkeur van de band is stevige rockmuziek uit de jaren 70 en 80.

Algemeen

Galepop 2017, zaterdag 8 april Lokatie: Sporthal Galecop, Aert de Gelderhage 7, 3437KB Nieuwegein. Aanvang: 20:30 uur. Zaal open: 19:45 uur Avond vol dansmuziek Stichting Galepop heeft als doel de inwo- Kaarten : €10,00. ners van Nieuwegein, IJsselstein en omge- Kaarten zijn verkrijgbaar via ving een geweldige avond met dansbare reserveren@galepop.nl muziek uit de jaren 70-80-90 te bezorgen. Door de enthousiaste medewerking van ---------------------------------------------------------regionale bands en vele vrijwilligers is dit Via de Facebookpagina van Regionaal al vanaf de eerste editie in 2005 een groot Uitgelicht kun je kans maken op gratis kaarten! succes.

O

p zaterdag en zondag 1 en 2 April Zowel op de zaterdag als de zondag lopen gaat de commissie van Tiel Pakt Uit er steltlopers door de stad en natuurlijk is voor de 25e keer Tiel op de kaart zetten. er beide dagen volop muziek. Dit keer is het thema ‘’Feest’’.Avond

vol dansmuziek

Zondag zijn er vertegenwoordigers van een visserijmuseum met kramen op de Op de zaterdag is er een zogeheten ‘’Baby- Groenmarkt en gaat een tingieter daar zijn vak uitoefenen. markt’’ op de Groenmarkt. Voor de kinderen staan er twee dagen speeltoestellen in de stad en bij heel veel ondernemers is er in hun zaak iets fees- Het weekend van 1 en 2 april kun je gratis telijks te doen, bijvoorbeeld schminken, parkeren, ook in de nieuwe parkeergarage! wijn proeven, een hapje eten, een gezichts- (let op: niet op vergunningplaatsen). behandeling enz.

Brocantemarkt in Wijk bij Duurstede

H

et historische centrum van Wijk bij Duurstede staat een weekend lang in het teken van brocante, antiek, boeken, kunst en verzamelmarkt tijdens Brocante in Dorestad. Op zaterdag 22 en zondag 23 april 2016 zijn tientallen brocanteurs, kunstenaars en verzamelaars het gehele weekeinde met een tafel te gast in de winkels, restaurants en galeries. Op zaterdag zijn er tevens diverse exclusieve deelnemers met

een mooie stand vol curiosa, verzamelobjecten, enz. nabij en in de Grote Kerk en op de Markt. Op koopzondag zullen de deelnemers op de Markt, het bospad van het kasteel en het Kasteelplein te Wijk bij Duurstede te vinden zijn. De toegang is beide dagen gratis. Zaterdag 22 en zondag 23 april Wijk bij Duurstede: Antiek & Brocante-Streekmarkt Centrum. Zaterdag . 10.00-17.00 uur en zondag 13.00-17.00 uur. Informatie: www. geavanvulpen.nl

WWW.SLAAPSPECIALIST-TIEL.NL VOLG DE CURVE VAN UW LICHAAM De nieuwe ComFEEL+® collectie van Ubica ®

EEN OPTIMALE LIGGING IN ELKE SLAAPPOSITIE

EEN OPTIMALE LIGGING IN ELKE SLAAPPOSITIE De Ubica® matrassen uit de ComFEEL +® collectie zijn uitgerust met een driedelige en

+ ® kwaliteiten. horizontale van de kern. Dit met twee verschillende elastische ® collectie De Ubica®opbouw matrassen uit de ComFEEL zijnBULTEX uitgerust met een driedelige en horizontale opbouw van devoor kern. met twee verschillende BULTEX® kwaliteiten. Deze nieuwe kernstructuur zorgt eenDit optimale ergonomie en aanpassingelastische aan het

lichaam, in elke slaappositie en dit een matrassenleven lang.

Deze nieuwe kernstructuur zorgt voor een optimale ergonomie en aanpassing aan het lichaam, in elke slaappositie en dit een matrassenleven lang.

MEt trots presenteren wij ons nieuwe merk:

GRATIS BEZORGING en MONTAGE!

Grote Brugse Grintweg 109 Tel. +31(0)344 - 618 661 4005 AC Tiel E-mail info@slaapspecialist-tiel.nl


4

april 2017

100 jaar COV IJsselstein

Activiteitendag Nederlandse Filigraanvereniging

Colofon: Uitgever De MediaRaad info@regionaal-uitgelicht.nl Redactie: Adriaan Brouwers Ton Gommans Evert Scheffer Bartho Hendriksen redactie@regionaal-uitgelicht.nl Advertentieverkoop: - Regio Zuid: Adriaan Brouwers 06 -30 10 1437 - Regio Noord: Peter Bakker 06 - 38 70 8380 advertentie@regionaal-uitgelicht.nl Vormgeving krant en Website: RTG Reclame - Culemborg Ton Gommans media@regionaal-uitgelicht.nl

C

OV IJsselstein bestaat 100 Het Oratorium Koor IJsselstein jaar! Het koor viert dit met bestaat uit ca.75 enthousiaste zangers, die samen een amateureen tournee door de regio.

Het tweede concert wordt vrijdag 7 april gegeven in de Johannes de Doperkerk aan de Hoogstraat 82 in Montfoort. Aanvang 20.00 uur. In deze lente-concerten neemt het koor je mee op een muzikale reis. Er worden highlights uit het repertoire van de afgelopen jaren gezongen, met stukken van Mendelssohn, Bach, Brahms, Rutter, Rossini, Schubert e.a. COV IJsselstein staat onder leiding van Bas van den Heuvel. Sopraan is Gonnie van Heugten, Hans-Erik Dijkstra begeleidt het koor op piano.

koor vormen dat op hoog niveau presteert. Jaarlijks voeren zij een groot koorwerk uit in de St. Nicolaas Basiliek in IJsselstein. In de regel is er daarnaast een kerstconcert, waar een gevarieerd en mooi programma wordt aangeboden. De toegangsprijs voor het concert van 7 april is 12.50 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via covijsselstein@icloud.com en bij Mado Montfoort B.V. (Waterpoort 2) Website van evenement: https:// www.facebook.com/COVIJsselstein1917

Regiokoor Meerkerk zoekt...

R

egiokoor Musica Pro Deo uit Meerkerk gaat tot en met 9 mei het oratorium: Jezus op aarde, instuderen. Het muziekstuk is geschreven door Ria Borkent en gecomponeerd door Marco den Toom.

Het werk duurt ruim een uur en bestaat uit veertien delen die afgewisseld met Bijbellezingen worden uitgevoerd door koor en instrumentale solisten. Enkele titels van de liederen zijn: De doop van Jezus - Zijn verzoeking in de woestijn - De storm op zee - Het broodwonder en De genezing van een verlamde. Het oratorium ein-

digt met het Onze Vader. Het stuk wordt zaterdag 13 mei ten gehore gebracht in de Ichthuskerk te Meerkerk. Wie belangtelling heeft kan meezingen als projectlid. Een unieke kans als je je niet wilt binden aan een koor, maar toch erg graag zingt.

D

e Nederlandse Filigraanvereniging heeft op 22 april een Activiteitendag in ’t Kruispunt aan de Touwlaan 36 in IJsselstein

Van 11.30 uur tot 16.00 uur kun je kennis maken met papierfiligraan, ook wel quilling genoemd. Bij deze papiertechniek worden smalle strookjes papier opgerold, gevormd en verwerkt tot prachtige creaties op wenskaarten, doosjes, kaarsen, schelpen, etc., maar ook tot schilderijen en driedimensionale werkstukken. Er is een kleine tentoonstelling ingericht en bij de verkooppunten is een ruime sortering filigraanmaterialen, zoals kleurige papierstroken in diverse breedtes, filigraanpennen,

lijmflesjes, boeken, en nog meer hobbymaterialen die bij het maken van kaarten gebruikt kunnen worden, te koop. Verder is er een “kennismakings-tafel” voor iedereen die filigraan nog niet kent maar het wel eens wil proberen. Voor de meer geoefende leden en - bezoekers zijn er verschillende korte workshops in kleine groepjes. Ook de “ruiltafel” krijgt weer een plek. Heeft u nog iets van hobbymateriaal liggen wat u niet gebruikt? Neem het mee en ruil het voor iets anders op de ruiltafel. Wel graag complete en in goede staat verkerende hobbyspullen ruilen aub. Kijk voor informatie over filigraan of over de Filigraanvereniging op: www.filigraan.nl

Oplage: 205.000 Alle updates: www.regionaal-uitgelicht.nl Facebook/regionaal.uitgelicht twitter/regionaalu instagram/regionaal_uitgelicht

De eerstvolgende uitgave van Regionaal Uitgelicht wordt vanaf 29 april 2017 verspreid.

Deadline 19 april 2017 Kijk ook op de site!

Brullende motoren en nog heel veel meer op Boeruh Rock in Herwijnen

Deelname aan dit project kost slechts € 30. Locatie repetitie: Energieweg 1, 4231 DJ Meerkerk. Kijk voor meer informatie op de site, www.musicaprodeo.nl

Speel mee in het Eéndagsorkest

M

usici, jong of oud, uit het hele land, kunnen zaterdag 8 april meedoen aan de 2e Muziekdag te Rumpt. Tijdens deze dag kun je vanaf 10:00 uur meespelen in het symfonisch orkest, dat speciaal voor deze dag wordt samengesteld met strijkinstrumenten, blaasinstrumenten, gitaar, piano en slagwerk, waarbij de musici minstens op A-niveau spelen. Gedurende de dag worden er samen enkele muziekstukken ingestudeerd, waarbij gekozen is voor een repertoire dat varieert van Mozart’s “Rondo alla Turca”, via “Les Misérables”, tot muziek van Adele. Heel bijzonder is ook “Adiemus” van Karl Jenkins, muziek die zeker prachtig zal klinken in de mooie akoestiek van het Rumpts kerkje. De muziek wordt van tevoren toegestuurd, zodat men zich, eventueel met behulp van zijn of haar docent, kan voorbereiden. Aan het einde van de middag vindt het

afsluitend concert plaats, waarbij medewerking verleend wordt door de in binnen- en buitenland gewaardeerde musicus Bert van den Brink. Deze muzikale zaterdag wordt georganiseerd door Bart van den Goorbergh (trompettist en dirigent), Gerianne Wigboldus (violiste) en Marilou Krouwel (fluitiste en dirigente). Zij brengen alle drie hun expertise mee die zij tijdens deze dag zullen inzetten. De Muziekdag begint om 10:00 uur. Om 16:00 uur wordt de muziekdag afgesloten met een concert in het Rumpts Kerkje aan de Schuttersteeg 2.

Foto: Patrick Tukker

B

rullende motoren bij Trekkertrek en truckpulling; een WC-pottenrace; een alebussenrace; een demonstratie gazonmaaier-race en nog heel veel meer races en wedstrijden. En: Natuurlijk heel veel muziek! Dat zijn voor dit jaar weer de ingrediënten van het evenement ‘’Boeruh Rock’’ dat vrijdagavond 7 april en zaterdag 8 april plaatsvindt aan de Waddensteinsesteeg in Herwijnen.

Muziek en brullende motoren Kosten van deelname voor deze Muziekdag, inclusief lunch, zijn € 22,50,- voor deelnemers t/m 20 jaar, muzikanten van 21 jaar en ouder betalen € 27,50,- (incl. BTW) Aanmelden en meer informatie via: bvdgoorbergh@gmail.com / 06-55544418 / 0345-504608 www.speelviool.nl en www.mariloukrouwel.nl

Het programma is compleet en daaruit kun je opmaken dat ‘’Boeruh Rock’’ weer een geweldig festival gaat worden. Twee dagen lang zullen muziek, truckpulling, trekkertrek, feest en gemoedelijkheid elkaar in rap tempo afwisselen op dit festival, dat inmiddels een begrip is geworden in de regio. Ook aan de kleintjes is gedacht; zij kunnen los bij de

diverse attracties op het terrein. Boeruh Rock begint vrijdagavond 7 april om 19.00 uur met de NK Puntenwedstrijd truckpulling in de hobby- én sportklasse. In de après-ski tent begint DJ Marcel M op hetzelfde moment. Een half uur later verzorgt Onslow en de Boerenrockies het eerste optreden op het buitenpodium. Om 21.00 uur Gaat DJ Kelvin in de feesttent sfeer brengen. Fans van Loco Loco Discoshow kunnen daar vanaf 23.00 uur tot in de kleine uurtjes terecht!

Klapstuk van de dag Zaterdag 8 april volgt er een enorm programma aan muziekoptredens é verschillende races en wedstrijden. Zo is er vanaf 10.00 uur Trekkerstrek, om 14.00 uur het Nederlandse Kampioenschap autotrek en Jeeptrek, om 17.30 uur de WC-pottenrace en om 18.00 uur de Alebussenrace en de Klapkarrenrace.

De Alebussenrace is qua brullende motoren en powerraces hét klapstuk van het einde van de dag: Trekkers met giertank gieren over de baan. Water, stront, blubber…. Het gaat er dit jaar opnieuw komen, op Boeruhrock. De hele dag door is er geweldige muziek en zijn er ook activiteiten voor de kinderen. Raadpleeg daarvoor het programma op de website www.boeruhrock.nl

Algemeen Het Superspektakel ‘’Boeruh Rock’’ begint vrijdag 7 april om 19.00 uur en zaterdag 8 april om 10.00 uur. Entree: Vrijdag € 15 en zaterdag € 15 (kinderen tot en met 12 jaar gratis). Wie beide dagen gaat kan voor € 25,- een passe-partout kopen. Kaartverkoop via www. imaginedance-events.com Locatie: Waddensteinsesteeg, Herwijnen.


5

april 2017

56e Bloesemtocht in IJsselstein Unieke roeiwedstrijd in Houten n d e l s p o r t v e r e n i g i n g van een medaille, dan kun je die Universiteitsroeiwedstrijd ‘Varsity’ WaBenschop’s Bloesem kopen voor slechts € 1,houdt op zaterdag 8 april haar 56e Bloesemtocht. De tochten worden gelopen over een afstand van 5,10,15,20 en 40 kilometer. Let op, want de 40 km vertrekt om 08.00 uur en de overige tochten vertrekken tussen 09.00 en 13.00 uur.

Heb je geen wandelpas, dan is het inschrijfgeld € 4,50. Leden van erkende wandelsportorganisaties € 1,00 korting op het inschrijfgeld. Wil je aan het einde van deze tocht bekroond worden met een leuke herinnering in de vorm

de vier beste roeisters van de vereniging en nemen plaats in een vier zonder stuur. Joanneke Jansen (Boatrace winnares), Nicole Beukers (Olympisch zilver in de dubbelvier) en Ilse Paulis (Olympisch goud in de lichte vrouwen dubbeltwee) zijn aanwezig als ambassadrices van de Dames Vier.

De startplaats van deze mooie wandelingen is het gebouw van muziekvereniging Excelsior Paardenlaan 1 IJsselstein. Het startbureau sluit om 17.00 uur. Meer inlichtingen over deze tocht: Heer W. Geurts 06-23221282/0348-551203 Mevr. L.Lindeman tel. 030-6885775

O

p 9 april wordt de Nationale Universiteitsroeiwedstrijd ‘Varsity’ voor de 134ste keer verroeid op het AmsterdamRijnkanaal in Houten.

Hoofdnummers De ‘Oude Vieren’, het traditionele hoofdnummer op de Varsity, worden gevuld met de vier beste roeiers van iedere vereniging en begeleidt door een stuurman of vrouw. Bij dit nummer worden veelal Olympische medaillewinnaars ingezet om voor hun vereniging te strijden. In navolging van de Engelse ‘Boatrace’, waar tussen Cambridge en Oxford gestreden wordt met een heren én dames acht, gaat ook de Koninklijke Nederlandse Studenten Roeibond mee met haar tijd door het introduceren van de ‘Dames Vier’ op de ‘Varsity’. Het tweede Hoofdnummer zal voorafgaand aan de ‘Race der Oude Vieren’ verroeid worden. De Dames Vieren bevatten

BEREIK IN ÉÉN KLAP

205.000 HUISHOUDENS! Bel 06 - 30 10 14 37 of mail naar info@regionaal-uitgelicht.nl

1500 M2 showroom!

Tickets

Wil je het evenement bijwonen, dan kun je entreetickets De winnaars van de Oude- en bestellen op www.varsity.nl Dames Vier ontvangen gouden (Vroege vogel tickets: €8,- (eerste ‘blikken’ (medailles) van Goed 134); Hoofdvogel tickets: €9,-; Goud, goud dat eerlijk Escalatievogel tickets: €10,geproduceerd is. Het evenement wordt gehouden op de locatie: Kanaaldijk Zuid 2, 3998WK te Houten. De race der Oude Vieren Ieder jaar gaan de beste roeiploegen van Cambridge en Oxford de strijd aan op de Theems. Zo’n Boatrace, dat wilden de Nederlandse studentenroeiers ook wel. In 1878 daagde Njord, uit Leiden, de Delftse Studentenroeivereniging op een soortgelijke wijze uit. De meeste eer kon vanaf het begin behaald worden met een overwinning op het ‘hoofdnummer’ ofwel de ‘race der Oude Vieren’, waarbij de vier beste roeiers van iedere vereniging in een gestuurde boot streden om een gouden blik. Deze race te winnen bezorgt de roeiers nog altijd eeuwige roem en het duurde dan ook niet lang voor het aantal deelnemende verenigingen zich uitbreidde. Hoewel de bezoekersaantallen sinds 1980 natuurlijk gestegen zijn en het uiterlijk van de wedstrijd

Berichten kunt u sturen naar redactie@regionaal-uitgelicht.nl Redactionele berichten worden gratis geplaatst

Middag Leerdam Techniekweg 1 4143 HW Leerdam 0345 - 63 24 00 info@middagleerdam.nl

MIDDAG LEERDAM

professioneler is geworden, is aan de wedstrijd zelf niets wezenlijks meer veranderd. Het resultaat? Een traditionele en prestigieuze wedstrijd, waarvan het karakter zelfs sinds 1878 hetzelfde is gebleven.

KƉĞŶŝŶŐƐƟũĚĞŶ maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag

10.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 21.00 uur 10.00 - 16.00 uur

www.middagmarmerentegels.nl

TEGELS - BADKAMERS - PVC VLOEREN

1 van onze 50 aanbiedingen:

Waarom Middag Leerdam?

VLOERTEGELS

X

Meer dan 25 jaar ervaring

X

Keuze uit meer dan 5.000 verschillende tegels

X

Passend in ieder budget

X

Wij bieden een totaalpakket van slopen tot voegen

X

Geen aanbetaling

X

Snelle en correcte levering

2 HOUTLOOK inclusief 40 M leggen met lijm en voegsel van € 6243.50

voor

€ 2350,00

sŽŽƌ ĂůůĞƐ ǁĂƚ ŵĞƚ ĞĞŶ ǀůŽĞƌ ƚĞ ŵĂŬĞŶ ŚĞĞŌ͘ DŝĚĚĂŐ ƚĞŐĞůƐ ŝŶ >ĞĞƌĚĂŵ͊


REGIO-AGENDA

april 2017

6

Driebergen

Montfoort

Nieuwegein IJsselstein

Houten

Vianen Wijk bij Duurstede Culemborg Kesteren

Meerkerk Leerdam Geldermalsen Hardinxveld-Giessendam Gorinchem

Tiel

Druten Beneden - Leeuwen

Dreumel Waardenburg Zaltbommel

Zaterdag

1 april

Zondag

2 april

Woensdag

5 april

Vrijdag

7 april

Zaterdag

8 april

Zondag

9 april

Vrijdag

14 april

Zaterdag

15 april

Zondag

16 april

Maandag

17 april

Vrijdag

21 april

Zaterdag

22 april

Zondag

23 april

Donderdag

27 april

Zaterdag

29 april

• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •

Culemborg Langbroek Tiel Zoelen

Stadswandeling Lentemarkt op De Brink Tiel Pakt Uit Excelsior Concert ivm 85 jarig bestaan

Acquoy Cothen Tiel Wijk bij Duurstede Vianen

Everdingen Herwijnen Herwijnen Houten Nieuwegein Nieuwegein Linschoten Rumpt Zaltbommel Houten Gorinchem Ameide

Varsity Roeiwedstrijd

15e SecuRe Run

Jazzcruise Likkebaarden langs de Linie Las Musicas CityRun Kofferbakmarkt Paasmarkt Rijdend Unifil Museum

Geldermalsen e.o. Geldermalsen Gorinchem IJsselstein Kerk-Avezaath Wijk bij Duurstede Zoelen Culemborg Gorinchem Kerk-Avezaath Tiel + regio Wijk bij Duurstede

Tiel

Kerstconcert Boeruh Rock

Matthäus Passion

Gorinchem Kerk-Avezaath Wijk bij Duurstede

Culemborg IJsselstein

Paasknutselen in het Stedelijk Museum

Boeruh Rock Vlinderloop Galepop Vlooienmarkt Matthäus Passion Eéndagsconcert Matthäus Passion

Gorinchem Regionaal Wijk bij Duurstede Culemborg Culemborg Gorinchem Gorinchem

Vertelgroep Raconte op 't Kunstfort Fancy Fair Tiel Pakt Uit Stadswandeling/Cultureel rondje

Jazzfestival Lentefeest Nachtwandeling

Rode Kruis Bloesemtocht Bloesem Blues Jazzfestival Nationale Filigraandag Lentefeest Brocantemarkt All Inclusive Bloesem Event Bloesemtocht-Oldtimerrit Jazzfestival Lentefeest Steptocht door de Betuwe Brocantemarkt Trekkertrek IJsselstein Shows Talent

Caviadag

Events

UITgelicht

Kijk op WWW.REGIONAAL-UITGELICHT voor het meest recente overzicht! Eventcenter Culemborg, Beesdseweg 1 A Culemborg - i: www.eventcenterculemborg.nl Za. 01 april 2e halve finale benelux van Clash of the Coverbands Za. 08 april Sweetness 14 t/m 20 jaar Za. 15 april World stars in Culemborg – Dinnershow Zo. 16 april Dreamfactory Paas Dinnershow Zo. 23 april Business Your Event Worker Party Za. 26 april Madhouse 'Dat spant De Kroon' Club Rodenburg, Homburg 26 Beesd - i: www.clubrodenburg.nl Za. 01 april Showtime Vr. 07 april Froetyloops Za. 08 april Noisekick's Terrordrang - Extra Edition Za. 15 april 15 jaar Henk Damen Zo. 16 april URBAN FUTURE - indoor festival Za. 22 april Bass Protocol presents Gearbox Digita Vr. 28 april Partypeepz Za. 29 april Kroegtijgers

Gasterij De Bruine Kip, Klassenburgerstraat 18 Beusichem - i: www.debruinekip.nl Geen events Brothers Evenementen, Schoudermantel 52 Bunnik - i: www.brothers.nl Za. 01 april Luxurious XXL Vr. 07 april Teenage Dance Vr. 14 april Brothers zingt Hazes Za. 15 april Dyna Clubtour Wo.26 april Kingsnight Special Vr. 28 april Classic Café De Highlands, Hoogland 1 IJsselstein - i: www.highlands-ijsselstein.nl Vr. 14 april Jamsessie met Rockcoverband 'T WEER

Alle bekende evenementen zijn opgenomen in dit overzicht. Op de website en via facebook worden regelmatig updates geplaatst Staat die van jou er niet bij? Geef het dan gerust door!

6


7

april 2017

Likkenbaarden langs de Linie

O

p 16 april (Eerste Paasdag) houdt het Houtense Theater Aan de Slinger een nieuwe editie van Likkebaarden langs de Linie: Een volledig verzorgde culturele en culinaire reis langs de mooiste forten van de Hollandse Waterlinie waar je op elke locatie een ander gerecht proeft.

Programma Om 17.30 uur wordt er een welkomstdrankje geserveerd bij het Geofort aan de Nieuwe Steeg 74 in Herwijnen , waar je je auto gratis kunt parkeren. Maak hier gratis de GeoExperience mee.

Expositie in Arkel

D

e Historische Vereniging Arkel en de Stichting J.W. Ooms heeft tot en met 21 oktober een expositie over de schrijver/schilder J.W. Ooms. Ooms heeft vele romans geschreven die zich afspeelden in de Alblasserwaard. Hij was de eerste, die het dagelijks leven in het westelijk deel van de Alblasserwaard heeft beschreven. Ook heeft hij een groot aantal kinder- en jeugdboeken geschreven en meer dan 1000 verhalen en artikelen en historische romans.

Tevens was hij een meer dan verdienstelijk schilder. Zijn gehele oeuvre bestaat uit 400 schilderijen en aquarellen en meer dan 1000 tekeningen. Deze hebben veelal onderwerpen die terug te vinden zijn in de Alblasserwaard. In de komende

expositie zal het accent meer op zijn schilderijen, aquarellen en tekeningen liggen, waaronder werk wat nog niet eerder is geëxposeerd. Maar ook boeken etc. zullen te zien zijn. J.W. Ooms was een veelzijdig man. Zo was hij oprichter van een verzetsgroep en betrokken bij het verzet in de tweede wereld oorlog. Direkt na de oorlog woonde hij in Soest, waar hij gedurende lange tijd een belangrijke rol speelde in de plaatselijke politiek van die plaats. Ook was hij directeur van verschillende bibliotheek- en andere culturele instellingen. De expositie wordt gehouden in het ''Kaaspakhuis", Folkertsstraat 2a in Arkel. De openingstijden zijn dinsdag van 9.00 - 12.00 en van 19.30 - 21.30. Tevens is de expositie te zien iedere 2e en 3e zaterdag van de maand. De toegang is gratis.

Paasmarkt in Gorinchem

O

p Paasmaandag (17 april) wordt jaarlijks een grote markt gehouden rondom de Grote Kerk en de Grote Markt in binnenstad Gorinchem. De markt is van 8.00-14.00 uur.

kleden de kramen & stands mooi aan met zeer uiteenlopende handelswaar. De markt in de Gorinchemse binnenstad staat traditioneel vol met aanbiedingen die de marktmensen aanprijzen. Het wordt weer een mega-markt vol Er zijn in totaal circa 200 kramen koopjes en gezelligheid. Tijdens en grondplaatsen op deze jaar- de paasmarkt zijn alle cafe’s in markt. Kooplieden stromen ’s Gorinchem geopend. ochtendsvroeg de stad al in en

Op interactieve wijze maak je kennis met cartografie en navigatie. Heb je een museumjaarkaart, neem deze dan mee. Na het tussengerecht stappen alle gasten op de bus richting het bijzondere fort Vuren. Hier wordt het hoofdgerecht en dessert geserveerd.

streekgerechten, verrassende acts en de prachtige forten van de Hollandse Waterlinie. Geniet van een heerlijk viergangenmenu met streekgerechten inclusief vier drankjes voor € 59,50. Wil je mee?

Bestel dan kaarten via Lokaal talent verzorgt optredens gedu- www.theateraandeslinger.nl rende de avond. Rond 22.30 uur eindigt deze culinaire en culturele route. Het Geofort en fort Vuren zijn deze avond exclusief beschikbaar voor de gasten van Likkebaarden langs de Linie. Al likkebaardend genieten van lekkere

Jazzcruise op weg naar 45e Jazzfestival Gorinchem

V

an 21 tot en met 23 april staat de binnenstad van Gorinchem weer bol van gevarieerde Jazz muziek. Deze 45e editie van één van de oudste jazzfestivals in Nederland zal extra worden gevierd. Het jubileum begint op tweede Paasdag (17 april) al met een speciale Jazzcruise die Gorinchem als waterstad illustreert.

Aan boord spelen The Mardigrass Jazzband uit Dendermonde-België en The Revivalists uit Enkhuizen! Vanaf Buiten de Waterpoort/ Gorinchem vaart de boot via Boven- en Beneden Merwede, het Nationaal Park De Biesbosch, Nieuwe Merwede weer naar Buiten de Waterpoort. Om 14:00 gaan de trossen los en de aankomst is weer om ca. 18:00 zijn. Er zijn maximaal 250 kaarten ( a € 25 euro per stuk) voor deze ‘’Jazzreis’’ beschikbaar. Bestel via info@gorcumjazz.nl

Jazzweekend Vrijdag 21 april vindt voor de 42e

keer de unieke Jazz Kroegentocht plaats in de oude binnenstad van Gorinchem. Deze toch is geheel te voet te maken. De entree is overal gratis. Circa zestien horecabedrijven presenteren live jazz in alle schakeringen. Van traditionele jazz tot mainstream, Zydeco, Blues en Gipsyjazz… u hoort het allemaal! De eerste bands beginnen 21.30 uur te spelen.

zijn band Mr. Boogie Woogie & The Blisters+Two in Theatercafé Stadstheater De Vijfzinnen. Zaal open 20.30 uur, entree € 15; kaartverkoop bij de Jazz-Promo Caravan in de Arkelstraat en bij Primera-De Groot, Arkelstraat 7 Gorinchem en via info@ gorcumjazz.nl . Denise Jannah

Zondag 23 april wordt er 45 jaar jazzfestival é 30 jaar Jazz & gospeldienst gevierd. Om dit extra luister bij te zetten komt de jazz-diva Denise Jannah de Oecumenische dienst in de Grote Kerk op de Groenmarkt invullen met het repertoire van de Queen of jazz: Mahalia Jackson! Aanvang dienst 11.00 uur. Op de Grote Markt en de Varkensmarkt worden vervolgens op buitenpodia concerten gegeven en in Wijnproef lokaal La Caponnière aan de Kanselpoortweg kunt u genieten van gipsyjazz. Voor alle informatie over orkesten Boogie Woogie Zaterdagavond 22 april speelt de en locaties: zie beste Boogie Woogie specialist in www. jazzfestivalgorinchem.nl Nederland, Eric-Jan Overbeek met

Zaterdag 22 april kunt u niet om de jazz heen: In Gorcum-Oost (Winkelcentrum Nieuw Dalem van 11:00 tot 15:00) en GorcumWest (Winkelcentrum Piazza - van 11:00 tot 13:00 en 14:00 tot 16:00) is er volop jazz te horen en ook in het centrum van de stad klinkt overal jazzmuziek. Van 13:30 tot 17:30 paraderen 'marching' bands door het oude centrum en op vier podia is de hele middag een jazzprogramma (zie www.jazzfestivalgorinchem. nl).

Een boekje open over Cothen

Knutselen voor Pasen in Vianen Vul zelf maar in...

I

W

n het dorpje Cothen is er begin jaren ‘60 sprake van angst.

In het riviertje De Kromme Rijn huist Grietje met de lange arm. Dieren aan de rivierkant verdwijnen onder water. Winters schaatspret eindigt met grote gevolgen. Een paar mannen gaan in de nachtelijke uren met een boot jagen op Grietje met fatale afloop. Niet iedereen in Cothen is het eens met de jacht op Grietje. De georganiseerde jacht heeft een onverwachts einde tot gevolg. Grietje met de lange arm is een spannend verhaal om te lezen bij het kampvuur of stiekem onder de dekens. Titel: Grietje met de lange arm Auteur: Hans van der Mispel

oensdagmiddag 5 april organiseren het VVV agentschap Vianen en het Stedelijk Museum Vianen een gezellige Paasknutselmiddag voor kinderen in de leeftijdscategorieën 6-7 jaar/8-9 jaar/10-12 jaar.

Dit vindt plaats in het museum aan de Voorstraat 97. De knutselactiviteiten zijn gericht op het maken van diverse paasdecoraties en worden per leeftijdsgroep aangepast. De middag start om 15.00 uur en duurt tot 16.30 uur; toegang € 2,00 inclusief begeleiding, materialen en versnaperingen.

Graag vooraf even aanmelden bij de balie van het Museum/VVV, telefonisch op 0347 371648 of via info@stedelijkmuseumvianen.nl

Omdat wij graag willen weten wat u van deze krant vindt, willen wij u vragen de enquête in te vullen via de website. Onder het kopje “Contact opnemen” ziet u onderin het kopje “Enquête”. Met uw informatie kunnen we deze krant alleen maar nog leuker maken! www.regionaal-uitgelicht.nl

Bedankt!!


Culinair

april 2017

UITgelicht

:,- =,-1 '$*(1 ,1 '( :((. 23(1 (1 6(59(5(1 /81&+ 9$1 :2(16'$* W P =21'$*

PLEIN 40 - 4001 LJ - TIEL Tel. 0344 - 667113 3OHLQ 7LHO

Op maandag t/m donderdag hebben wij HHQ VSHFLDDO PDGLZRGR JDQJHQ NHX]HPHQX

WWW.TURKUAZ-ETEN.NL

ZZZ ELVWURGHEXXUYURXZ QO

YRRU Reserveren? Tel. 0344 - 622 088

DE LEKKERSTE SPARE RIBS.... Nieuw in Tiel: BLISS... voor Geluk! EetcafĂŠ Uw Chef Kerkstraat 14 Tricht

Eetcafe

Uw Chef Tricht

Tel: 0345 572111

www.uwcheftricht.nl

KOMEN UIT TRICHT !

“BLISS� staat voor ultiem geluk en we hopen dat zij u tijdens uw bezoek een beetje geluk mogen doen overbrengen. Geluk zit soms in de kleinste dingen, u kunt zich gelukkig voelen door de sfeer waarin u zich daar begeeft, misschien door het heerlijke glas bier dat ze schenken, een goed glas wijn of misschien proeft u het geluk in de lunch of avondgerechtjes. Hoe dan ook, zij proberen met hun team een stukje geluk aan uw bezoek bij te dragen.

Vanaf 5 april is Bliss open! U vindt het op de hoek Plein/Kleibergsestraat, tegenover Bedden Xpert, vlak bij de Poort. Lekker genieten op het terras of in de gezellige lounge, u bent van harte welkom. Wilt u uitgebreid dineren dan verwijzen we u graag door naar hun gezellige Bistro De Buurvrouw, gelegen op het zelfde plein. www.bistrodebuurvrouw.nl

Regionaal Uitgelicht geeft tickets weg!

V

oor de Theaterliefhebbers heeft Regi- toegangsbewijzen. Op deze manier kunt u misschien gratis gaan genieten van een hele onaal Uitgelicht iets heel leuks.

Salonkast van â‚Ź 1190

We l onz kom o ok i eM verl ega gr n ote icht stor ing e

NU â‚Ź 904,Dressoir 4d van â‚Ź 1290,

NU â‚Ź 980,-

Eetkamertafel van â‚Ź 750,-

NU â‚Ź 570,Salontafel van â‚Ź 700,-

NU â‚Ź 532,-

Betontafel Ovaal met metalen stervoet, ook als langwerpig met een U-poot of X-poot

Eetkamerstoel Villa met metalen arm

2e Paasdag open! Profiteer van onze EXTRA PAASKORTING, bovenop de bestaande korting! Elektrische boxspring Lion in meerdere maten leverbaar en in 5 verschillende stoffen Opstelling: 180 x 200 cm - 2 x elektrische box, anti-slip 2 decomatrassen 7 zones HR - 1 splittopper 2 x potenset - Hoofdbord met bies van â‚Ź 2075,- NU â‚Ź 1650,-

WOONIDEEĂ‹N IN LIFESTYLE EIGENTIJDS MODERN EN INDUSTRIEEL

gezellige avond en misschien ook kennismaken met wellicht uw eigen theater, of anders met een van de andere mooie theaters uit de regio.

De kaartjes die wij mogen weggeven namens de theaters zijn van allerlei soorten voorstellingen, van zowel de bekende arU kent natuurijk onze rubriek Theaters Uit- tiesten als de onbekende artiesten. Cabaret, muziek, dans, kindervoorstellingen en gelicht. (Rechts van deze pagina). Er zijn heel veel theaterprogramma’s die net meer. Te leuk om op te noemen! even wat extra aandacht nodig hebben. Bekende en wat onbekendere artiesten treden Ga naar Facebook, geef onze pagina een op in de theaters in de regio waar Regionaal “Vind ik Leuk� en zoek dan even naar VoorUitgelicht op de deurmat valt. Mede om die stellingen Uitgelicht. Tag vervolgens iereden hebben we op de site www.regionaal- mand met wie u naar deze voorstelling zou uitgelicht.nl een extra rubriek toegevoegd. willen gaan en geef een ‘VIND IK LEUK’ bij de betreffende Facebook-post. Theatervoorstellingen Uitgelicht. Zo simpel is het, en wie weet wint u wel Ondanks dat theaterkaartjes niet duur zijn, een van deze kaartjes voor 2 personen! zijn deze niet voor iedereen betaalbaar. Regionaal Uitgelicht geeft daarom iedere Nog meer tickets! maand (van september tot mei) een hele boel toegangskaarten weg voor diverse Naast deze theatertickets mogen wij ook regelmatig toegangsbewijzen weggeven voor soorten voorstellingen. concerten, voorstellingen, entreebewijzen etc. Wat moet u daarvoor doen? Ook hiervoor geldt dat de enige manier om Om kans te maken op de tickets voor 1 of 2 hierop kans te maken is, dat u onze Facepersonen moet u wel Regionaal Uitgelicht bookpagina volgt. op Facebook leuk vinden. Want dergelijke Hebben wij dergelijke acties dan herkent u deze heel snel aan onze posts. acties doen we alleen via Facebook. Op Facebook maken we een voorstelling Alle mederwerkers van Regionaal Uitgebekend en bij de voorstellingen die we licht wensen u een gezellige maand April daarop Uitlichten maakt u kans op gratis en uiteraard ook prettige Paasdagen!

Ook als vaste box leverbaar van â‚Ź 1290,- NU â‚Ź 1050,KEUZE UIT: Âą 180 KASTEN EN DRESSOIRS Âą 100 BANKSTELLEN Âą 75 RELAXFAUTEUILS Âą 100 EETHOEKEN IN DIVERSE STIJLEN EEN NIEUWE COLLECTIE VERLICHTING EEN GROTE COLLECTIE WANDDECORATIE

Zoals u inmiddels al weet publiceert Regionaal Uitgelicht vanaf ieder laatste weekend van de maand alles wat er de komende maand te beleven is in de regio. Met andere woorden: Regionaal Uitgelicht kijkt alleen vooruit (maar dat wist u natuurlijk al).

GROTE COLLECTIE SFEERHAARDEN GROTE COLLECTIE KLEINMEUBELEN IN GLAS GECOMBINEERD MET R.V.S. HOUT GECOMBINEERD MET METAAL GROTE COLLECTIE SLAAPKAMERS, BOXSPRINGS EN DIVERSE SLAAPSYSTEMEN

8


UITgelicht

Theaters

april 2017 De Agnietenhof 01-apr 05-apr 06-apr 07-apr 12-apr 14-apr 15-apr 15-apr 19-apr 21-apr 22-apr 22-apr 25-apr 26-apr 28-apr 29-apr 30-apr

20:00 20:00 20:00 20:00 14:30 20:00 20:00 20:00 20:00 20:00 20:00 20:00 20:00 14:00 20:00 20:00 12:00

Sint Agnietenstraat 2 Tiel - www.agnietenhof.nl toneel muziek muziek toneel muziek dans muziek cabaret cabaret muziek muziek cabaret muziek familiel toneel cabaret klassiek

Toneelgroep Maastricht - De Advocaat The Celtic Tenors Edwin Evers Band Pleidooi van een gedoemde moeder Het Houten Huis & Nordland Visial Theatre - Onbekend Land Internationaal Danstheater & Tango Extremo - TANGO/MANIA QUEEN - I Want To Break Free De Partizanen- Welkom in Partizanië Hans Liberg - Trálálálá voor iederéén!! Njtam Rosie & Artvark Saxophone Quartet Mirusia - From The Heart Flip en de Noormannen - Make-up De Dijk - Groef Brandweerman Sam redt het Circus (2-6 jr) Victor Low, Vera Mann e.a. - Nieuw Geld Martijn Koning - Koning van de Lach Ramon Lormans & Maikel Claessens

Agora Theater Druten

Van Heemstraweg 53 Druten - www.agoratheater.nl

01-apr 02-apr 07-apr 08-apr 09-apr 22-apr 29-apr 30-apr

René van Meurs - Even goede vrienden Matroesjka - Brainwash Patrick Nederkoorn - Het komt nu wel heel dichtbij Harry Sacksioni - Once upon a time …… Circus MeerFout - De Magische Kist De Mannen van Naam & Sylvia Houtzager - Waargebeurd Marc de Hond - Wie bang is krijgt ook klappen Daniël Lohues - Nieuwe Theatervoorstelling

20.30 20.30 20.30 20.30 14.00 20.30 20.30 20.30

Cabaret Cabaret Cabaret Muziek Kinder Muziek Special Muziek

Calypsotheater 01-apr 02-apr 07-apr 08-apr

20.30 10.00 20.00 20.00

Markt 4 Wijk bij Duurstede - www.calypsotheater.nl Nostalgie Farce Majeure met Dat is uit het leven gegrepen Familie Peuter- en Kleuterfestival met Het Kleine Theater Toneel Toneelvereniging Toverdo met Gouwe Oudjes Toneel Toneelvereniging Toverdo met Gouwe Oudjes

De Gelderlandfabriek 01-apr 07-apr 16-apr 22-apr 28-apr 29-apr 30-apr

20.00 19.30 14.30 20.30 ntb ntb ntb

01-apr 02-apr 02-apr 02-apr 05-apr 05-apr 06-apr 06-apr 08-apr 09-apr 12-apr 13-apr 13-apr 14-apr 15-apr 15-apr 20-apr 21-apr 21-apr 22-apr 23-apr 26-apr 29-apr 30-apr

20.15 14.00 15.00 16.00 19.00 20.30 20.15 20.30 10.30 10.30 20.15 20.15 20.30 20.15 19.30 19.30 20.15 19.30 20.30 20.15 15.00 20.15 20.15 15.00

15-apr 21-apr

20.15 21.00

Stadsplein 6 Nieuwegein - www.dekom.nl

Hazelaarsplein 4 Vianen - www.destadshofvianen.nl n.b. muziek

Marc de Hond - Wie bang is, krijgt ook klappen Gardenhose Festival - Pre Party

De Fransche School

Havendijk 1 Culemborg - www.theaterdefranscheschool.nl

03-apr 07-apr 08-apr

Urban Myth/ Denise Jonnah: Ella! | TOP-voorstelling Dorine Wiersma: D&A | (inclusief pauzedrankje) LEKSPRING | Dansfeest

14:00 20:30 20:30

muziek cabaret dans

De Poorterij 02-apr 08-apr 09-apr 14-apr 20-apr 21-apr 22-apr 23-apr 26-apr 28-apr

Nieuwstraat 2 Zaltbommel - www.de-poorterij.nl

13:00 uur Jeugd Paasknutselmiddag met film Piepkuikens 20:15 uur Muziek Comedy Orchestra The Hutspot - On the Move 14:30 uur Theater Carolien van den Berg - Wie de f*** is oom Jo? 20:15 uur Cabaret Mark van de Veerdonk - Kaaskleum 20:15 uur Muziek Fernando Lameirinhas - Een fado voor mijn vader 20:15 uur Muziek Country Café - It’s Jukebox Time 20:15 uur Muziek Gerald Troost - Witte Vlag 20:15 uur Jeugd Cowboy Billie Boem en de Circusdirecteur 14:30 uur Jeugd Kinderfilm - Vaiana 14:30 uur Cabaret Jasper van Kuijk - Onder de Streep

Fulco Theater 01-apr

20.30

n.b. n.b. n.b. n.b. n.b. n.b. n.b. n.b. n.b. n.b. n.b. n.b. n.b.

Jochem van Gelder en Ron Bons - WereldBeterMakers (6+) Patrick Laureij - Dekking Hoog THE CELTIC TENORS Luider & Van Donselaar - Met de Revue de Boer op Toneelgroep Het Volk - Veteranen Leids Cabaret Festival - Finalistentour 2017 Vuile Huichelaar - De Vijfde van… Slagerij van Kampen - LIP/STICK Jette van der Meij, Bartho Braat - Gare de Lyon Ronald Snijders - Welke show Jetta Starreveld e.a. - Door De Nacht Klinkt Een Lied Tangarine - From Tucson with songs Abafazi - African Sunset

Muziek Muziek Muziek Muziek Filmhuis Cabaret Culinair Muziek

Casey's Big Band Jazz Community Drumworkshop Olaf Fase Brock and the Brockettes - Blue Grass Florence Foster Jenkins Bij de Horizon Linksaf - Arie Vuyk Bierproefavond Het Betuws Blaas Quintet

Go Theater 08-apr 14-apr 15-apr 15-apr 21-apr 22-apr 28-apr 30-apr

20.30 20.30 14.30 20.30 20.30 20.30 21.00 14.30

Dr. C. Voogdplein 90 Leerdam - www.go-leerdam.nl

Het Heerenlogement

Markt 31 Beusichem - www.theaterheerenlogement.nl

04-apr 09-apr 11-apr 19-apr 25-apr 26-apr

Muziek Familie Cabaret Muziek Cabaret Muziek

Blufpand TS graasland Vincent Geers Emanuel Pessanha Kiki Schippers Eric Vloeimans /Florian Weber

14.00 20.30 20.30 20.30 20.30 20.30

Jeugd Cabaret Muziek Toneel Jazz Muziek

Servaes Nelissen & Pieter Tiddens: Het Nut van Tantes Sjaak Bral: De Moord op Blonde Dolly Jeroen van Veen: Philip Glass Solopiano Ulrike Quade: Coco Chanel Trio Peter Beets: Standards & Originals, Jazzconcert Eva v. d. Bosch & Deborah v. d. Velde: Op het Leven Geschreven

20.30 20.30 20.30 15.00 20.30 20.30 20.30 20.30

muziek Abspoel & Bischoff - Overleven met Brel muziek Marjolein Meijers - Muziek muziek De Andersons - Hier dooft niets muziek Boom en Soeters -Oneindig laagland extra vrst. muziek Boom en Soeters - Oneindig laagland kleinknst Koningstheateracademie - Lammerentoer XS kleinknst Elke Vierveijzer - Om Te Janken Zo Mooi! muziek Fernando Lameirinhas - Een fado voor mijn vader

20:30 16:00 20:30 20:30 20:30 20:30

02-apr 04-apr 15-apr 18-apr 22-apr 25-apr

Boerenstraat 11 B Gorinchem - www.peeriscoop.nl

‘t Pand

muziek The Simon & Garfunkel Story jgd & fam Het Zandkasteel - Koning Koos is jarig (3+) muziek KOMopLIVE jgd & fam Het Zandkasteel - Koning Koos is jarig (3+) jgd & fam Ro Theater - Snorro, de gemaskerde held cabaret René van Meurs - Even goede vrienden toneel Victor Löw, Vera Mann - Nieuw geld kleinkunst Lucky Fonz III - Superlekker dans Stardance presenteert De Kleine Prinses dans Stardance presenteert De Kleine Prinses muziek Theaterconcert - Frank Boeijen dans Monumentaal - Introdance cabaret Dubbelcabaret - Soundos & Rayen Panday muziek Discover Berget Lewis - Berget Lewis jgd & fam Het meisje dat in de tafel verdween - Sneeuwvonk muziek Bollywood around the world - Madams Bollywood Dance School muziek Stronger than Ever - Gare du Nord musical Razend - Home made productions toneel Het vierde gezicht - Helmert Woudenberg cabaret ARK - De Jong & Van Santen jgd & fam Lekker weertje, Dikkie Dik (2+) - Dirk Scheele toneel De Advocaat - Toneelgroep Maastricht muziek Trein/Vuur/Dageraad - Spinvis muziek KOMopLIVE

De Stadshof

14.00 20.30 20.30 20.30 20.30 20.30 20.30 20.30 20.30 20.30 20.30 20.30 20.30

Peeriscoop

Stationsweg 7 Culemborg www.degelderlandfabriek.nl

muziek Tutti Frutti - Spring dans, circus, theater LekArt- Jong Talent muziek Jam Jazz & Pizza - Yuri Honing en Gideon van Gelder muziek OnStage Punk - avond met bands Filmfstvl In my head Filmfstvl In my head Filmfstvl In my head

DE KOM

02-apr 05-apr 07-apr 08-apr 11-apr 12-apr 14-apr 15-apr 19-apr 21-apr 26-apr 29-apr 30-apr

01-apr 07-apr 08-apr 14-apr 14-apr 15-apr 21-apr 22-apr

Korenbeurs 3-5 Gorinchem - www.theaterpand.nl

Pantalone 07-apr 08-apr 09-apr 14-apr 15-apr 17-apr

20.00 20.00 14.00 20.00 20.00 14.00

Linnaeusweg 5 IJsselstein - www.theaterpantalone.nl musical musical musical musical musical musical

Theater Aan de Slag 02-apr

9

16.00

Kwibus, Miete Kwibus, Miete Kwibus, Miete Kwibus, Miete Kwibus, Miete Kwibus, Miete

Herenstraat 18-20 Culemborg- www.theateraandeslag.nl

Theater Storytelling at Theater aan de Slag

Theater Aan de Slinger

De Slinger 40 Houten - www.theateraandeslinger.nl

01-apr 05-apr 06-apr 08-apr 09-apr 12-apr 14-apr 20-apr 21-apr 22-apr 29-apr

Daniël van Klaveren/ STIP: Neushoorn spektakel 7-12 jaar Her Majesty: Déjà Vu Carry Tefsen, Ingeborg Elzevier en Trudy Labij: Gouwe Ouwe Lucky Fonz III: Superlekker Ageeth de Haan & Peer Thielen: Daar komen de dieren 3-7 jaar Marc de Hond: Wie bang is, krijgt ook klappen Michiel Bortslap: Velvet Anne Neuteboom: Weg Hans Aarsman: Precies Andersom Rapalje: Folk 'n Roll Journey Meike & Friends

19.30 20.15 20.15 20.30 15.00 20.15 20.15 20.15 20.15 20.15 20.30

Jeugd Muziek Toneel Muziek Jeugd Cabaret Muziek Cabaret Specials Muziek Muziek

Voor alle getoonde voorstellingen geldt dat er op het moment van drukken nog entree-kaarten beschikbaar zijn. Informeer altijd bij het theater naar de beschikbaarheid (of controleer dit op de betreffende website) Regionaal Uitgelicht geeft een aantal kaarten voor diverse voorstellingen!! Door ons te volgen op Facebook zie je regelmatig wanneer we deze kaarten gaan weggeven! Bovenstaande gegevens zijn door de betreffende theaters beschikbaar gesteld.

Overtoom 3 IJsselstein - www.fulcotheater.nl n.b.

Het Groot Niet Te Vermijden - Shave, Rattle and Roll (reprise)

VERRASSEND VOORDELIG! De voordelen van Vocking Interieur: • grootse keuze • duidelijk advies • vakkundige stoffeerders • CBW zekerheid

4de RAAMDECO PRODUCT GRATIS*

de

4

RAAMDECO PRODUCT GRATIS*

* Actie is geldig t/m 30 april 2017. Vraag naar voorwaarden in de winkel.

PVC-vloeren Laminaat Parket Marmoleum Vinyl Tapijt Vloerkleden Behang Matten Binnenzonwering Horren Gordijnen Vitrages Shutters

duette - plissé - jaloezie - vouw-/rolgordijnen - multishades

Showroom : Ambachtsweg 1 - Nieuwegein

www.vockinginterieur.nl

T 030 6054216


SENSATIONELE HEROPENING VAN NU 7000 Romeo eetkamerstoel met parketwielen, in diverse kleuren

NU vanaf

â‚Ź

M2

MEUBELEN

Hoekbank Fox met eiland links of rechts, leverbaar in diverse stoffen

NU vanaf

â‚Ź

Hoekbank Gallery, met eiland links of rechts, leverbaar in diverse stoffen

Wout Cobussen

NU vanaf

â‚Ź

Evia eetkamertafel, massief met stalen onderstel, in diverse maten NU vanaf

â‚Ź

Eetkamerstoelen met stalen onderstel en in 2 kleuren leather-look

NU

â‚Ź

UITgelicht

Bedrijven

Leerdam heeft een nieuwe woonwinkel met 7.000 m2 woonplezier!

I

n het grote showroomgebouw aan de Techniekweg op het industrieterrein nieuw Schaik in Leerdam is een nieuw eigentijds bedrijf op het gebied van wonen neergestreken. De drie eigenaren zijn trendwatchers, en bezoeken iedere woonbeurs in binnen-en buitenland, zodat de consument er altijd van verzekerd is er het nieuwste van het nieuwste te kunnen vinden. En u vindt er ook werkelijk alles: de afdeling Cosmopolite Living biedt maatwerk op het gebied van zitmeubelen. De woonmeubelen zoals eetkamertafels, salontafels, bijzettafels, dressoirs en wand-en bergmeubelen zijn er te vinden in de meest uiteenlopende materialen en stijlen: van industrieel tot landelijk, van retro tot modern. U vindt er karpetten en vloerkleden, uiteraard in verschillende maten, kleuren en materialen en een uitgebreide collectie lampen van wel 300 modellen, van hanglamp via tafellamp tot vloerlamp. Dan is er de Budget King Store: trendy meubelen die voor superscherpe prijzen aangeboden kunnen worden omdat ze veelal op voorraad zijn en dus tot op de minimum kostprijs uit-onderhandeld zijn door de eigenaren. Omdat zij deze meubelen zelf direct bij de fabrikanten op de beurzen kopen in binnen-en buitenland, of soms zelfs direct uit de fabriek, zit er bovendien geen groothandel tussen, wat zij dan ten behoeve van u als consument in de prijzen tot uitdrukking kunnen brengen. U vindt deze meubelen zelfs niet tegen lagere prijzen op internet, en kunt ze bovendien toch zelf uitproberen in de gezellige showroom, waar u altijd wat te drinken aangeboden wordt met iets lekkers erbij. Natuurlijk ontbreekt een afdeling slapen niet, waar u niet alleen boxsprings in alle prijsklasses aantreft, maar ook seniorenledikanten, linnenkasten, matrassen, bedtextiel en dekbedden en hoofdkussens. En, last but not least, is er een grote koopjeshal, waar u een keur aan verschillende goederen vindt. Dit kunnen showroom modellen zijn, of

accessoires, die allemaal met grote kortingen van soms tot 70 % verkocht worden. De eigenaren zijn er zeer bij betrokken dat geen van hun waren, zoals de handgemaakte vloerkleden, tot stand zijn gekomen door kinderarbeid, en dat het hout van productiebossen komt, waar voor elke gekapte boom er een nieuwe geplant wordt en er zodoende duurzaam geproduceerd wordt. Wonen moet een belevenis zijn waar een ieder zich bij thuis kan voelen. Daarom vindt u steeds nieuwe aanbiedingsacties met spectaculaire kortingen, steeds een nieuwe collectie, en is het met de feestdagen ook echt feest met drankjes en hapjes. Komt u proeven met tweede paasdag? Voor de eerste 100 bezoekende klanten op tweede paasdag wacht er een leuke surprise. Bezoekt u ook de website www.budgetkingstore.nl en de facebookpagina cosmopolite living. Uiteraard kunt u zowel bij uw zitmeubel van Cosmopolite Living als dat van de Budget King Store, maar ook bij een zitmeubel uit de koopjeshal de All-in House professionele service en garantie erbij nemen, die uw normale garantie uitbreidt naar maar liefst 5 jaar, en daarbij ook vlekgarantie biedt. Dan wordt uw meubel geĂŻmpregneerd, zodat het vuilafstotend wordt en dus makkelijk te reinigen is. Deze garantie wordt uitgevoerd door een speciaal servicebureau dat u direct kunt benaderen, zodat het traject voor u als consument zo kort mogelijk is als u toch een klacht mocht hebben. De servicedienst komt dan ook bij u thuis. De meubelen die u gekocht hebt, kunnen desgewenst zelf afgehaald worden, of tegen een geringe vergoeding bij u thuis bezorgd worden. Ook is het mogelijk om meubelen die in pakket geleverd worden tegen een kleine meerprijs door de ervaren meubelmaker die aan het bedrijf is verbonden, ter plaatse te laten monteren. Kortom: het loont zeker de moeite om een kijkje in de mooie, gevarieerde showroom te komen nemen!

Budget King-store Techniekweg 22 Leerdam www.budgetkingstore.nl

Bankstel Calippo 3 + 2 zits in leder, in diverse kleuren leverbaar

NIEUWEGEIN 2O17

SAMEN NU vanaf

â‚Ź

Dressoir Papillon, leverbaar in 2 kleuren en 2 maten (Melamine)

Calia fauteuil in stof of leder

NU vanaf

â‚Ź

%' hhefjTaWX_XfgTYXggX

NU vanaf

â‚Ź

Fauteuil, 1,5 zits en bank Las Vegas, leverbaar in stof en leder

Nieuwegein loopt mee en staat stil bij kanker AV Atverni Nieuwegein 24 - 25 juni 2017 ?bbc bb^ `XX FV[e\]Y ]X \a bc fT`Xa_bbcibbe[bbc!a_ 1LHXZHJHLQ

Fauteuil NU vanaf

â‚Ź

Bank NU vanaf

â‚Ź

2e Paasdag open van 10.00 - 17.00 uur

WWW.BUDGETKINGSTORE.NL 7HFKQLHNZHJ /HHUGDP

NIEUW VRIJDAG

2SHQLQJVWLMGHQ KOOPAVOND! GL GR XXU YU XXU ]D XXU

@XWX `bZX_\]^ ZX`TT^g Wbbe-

10


UITgelicht 11

Bedrijven

april 2017

80 Jaar Wakkermans in Beesd, overal in de Regio heeft hij wel geleverd!

I

n 1937 opende Wakkermans de deuren van wat tegenwoordig Wakkermans Elektro heet. Toen Wakkermans de zaak begon, lag de specialiteit in Licht- en krachtinstallaties, verkoop van radio apparatuur en de reparaties van elektromotoren en dynamo’s. De service bleef, maar het assortiment veranderde in de loop van de tijd. Onder andere deze verandering resulteerde in een afsplitsing, waarbij het zogenaamde bruingoed werd afgesplitst van het Witgoed (huishoudelijk apparatuur). Het huidige bedrijf, Wakkermans Elektro, aan de Voorstraat in Beesd en Wakkermans AudioVideo eveneens aan de Voorstraat in Beesd jubileren dit jaar! 1 april bestaat Wakkermans 80 jaar! Helmoed Wakkermans is een van de kleinzonen van de grondlegger van het bedrijf. Sinds 1999 is hij actief in de groot-huishoudelijke en kleinhuishoudelijke apparaten. De klantenkring van Wakkermans is bijzonder groot. Overal in de regio, in een straal van ruim 30 kilometer is de zaak goed bekend. Wakkermans Elektro heeft in diverse plaatsen in de regio soms volledige straten voorzien van huishoudelijke apparatuur. De kracht bij Wakkermans zit in de service. “In veel gevallen zijn we net zo duur of zelfs goedkoper dan de meeste webwinkels, en daarbij kunnen we dan ook de service verlenen die de mensen nodig hebben om op de juiste wijze met de apparatuur om te kunnen gaan.� En nu is het tijd voor een jubileumfeest bij Wakkermans. “We pakken stevig uit! Dat we 80 jaar bestaan betekent niet dat we 80% korting geven, maar reken maar dat 80 heel veel terugkomt in onze acties!�. Een van de acties is bijvoorbeeld dat als je een Slowjuicer, blender of sapcentrifuge koopt boven de 80,-, je een groenteof fruit pakket cadeau krijgt. Kun je meteen gezond beginnen! En er zijn nog veel meer acties. Zo kun je bijvoorbeeld je aankoopbedrag terug winnen van een Miele stofzuiger, dat kan door je oude stofzuiger in te leveren bij Wakkermans. Wie de oudste stofzuiger inlevert, krijgt het aankoopbedrag van de bij Wakkermans Elektro, nieuw gekochte Miele stofzuiger terug. Koop je een Philips apparaat, dan kun je een echte Philips Air Fryer winnen als je het juiste aantal paaseitjes weet te raden wat hier in zit. Kortom iedereen kan

profiteren van het 80-jarig jubileum. En natuurlijk krijg je overal 100% service op, dat is dan ook het HQLJH ZDDURS GH QLHW YDQ WRHSDVVLQJ LV 'H hele maand april kun je profiteren van heel veel extra voordeel. Nieuw bij Wakkermans Elektro is de compleet nieuwe wand met inbouw apparatuur. Hier kun je kijken en proberen wat de verschillen zijn, per merk, type en gebruikersgemak. Van kookplaten, magnetrons, ovens, koel/vriesapparatuur tot de meest geavanceerde afwasautomaat. Koopt u een inbouw apparaat bij Wakkermans Elektro dan bouwen eventueel uw oude apparaat uit en installeert het nieuwe apparaat en neemt het oude mee, inclusief de verpakkingsmaterialen. Wakkermans Elektro zit op de hoek van de Voorstraat naar de Kerkstraat in Beesd op nummer 24.

Budget King-store

Techniekweg 22 Leerdam Wakkermans Elektro bestaat

RTG Reclame

Bartho Hendriksen, Evert Scheffer, Peter Bakker, Adriaan Brouwers en Ton Gommans van Regionaal Uitgelicht (Een product van De MediaRaad en RTG Reclame) feliciteren Wakkermans Elektro uit Beesd met het 80-jarig jubileum!

jaar, daarom vieren wij de hele maand april groot feest! UW OUDE STOFZUIGER KAN NOG VEEL GELD OPLEVEREN!!

Waszuil Wasautomaat FSCR 80420 / Droger HSCX80428 Wasautomaat FSCR 80420

Wasdroger HSCX80428

â‚Ź 599,- -/- â‚Ź 80,-

â‚Ź 599,- -/- â‚Ź 80,-

â‚Ź 519,-

â‚Ź 519,-

?

Lever uw oude stofzuiger in... Wie de oudste stofzuiger inlevert krijgt het aankoopbedrag van de nieuwe Miele stofzuiger van ons terug.

Op 1 april hebben wij een zeer bekende TV-kok in onze winkel die een kookdemonstratie geeft. U bent deze zaterdag welkom voor een ‘droogje’...

Bij aankoop van een Bosch inductiekookplaat krijgt u bij ons een mooie Bosch staafmixer cadeau!

U bent deze zaterdag welkom voor een ‘natje’ :

Inclusief gratis stapelset met handig werkblad!

MontAnaÂŽ

Bij aankoop van een Philipsproduct: Maak kans op de airfryer, raad het aantal paaseitjes waarmee deze Airfryer gevuld is.

Inbouwvaatwasser

â‚Ź 399,-

3080 A

Dit is slechts een greep uit onze acties, kom voor nog meer aanbiedingen naar de winkel. Hou de kranten en onze facebookpagina in de gaten tijdens de april actiemaand.

Op 1 ap ri demonst l van de sl ratie ow en blend juicers ers va Montana n

Bij aankoop van een Montana of Philips slowjuicer, blender of sapcentrifuge boven de 80 euro een GRATIS groente/fruitpakket t.w.v. â‚Ź 10,- van Cor van Weenen Groenten en Fruit


12

april 2017

Sfeervolle Steptocht door de Betuwe

S

teppen in de Betuwe organiseert op Algemeen: 23 april 2017 de tweede Bloesem- Bloesem-step-tocht, 23 april 2017 step-tocht. Tijd: Meldtafel open vanaf 9.45 uur. Start Steppen is een sport voor jong en oud, voor een ieder die op een gezellige wijze wil werken aan een betere conditie. De techniek voor steppen is eenvoudig aan te leren waardoor er nauwelijks blessures voorkomen bij steppers. De vereniging heeft als doel ‘gezellig en gezond’ bezig zijn, en dat is precies waar het bij toersteppen om gaat.

Voor de Bloesem-step-tocht kan er gekozen worden tussen de afstanden 25 km 40 km. Een fietshelm dragen tijdens de tocht is verplicht.

tocht 10.30 uur Locatie opsteppunt: Wijkgebouw wijkvereniging ‘Passewaaij’, Koerierspad 3, 4007 TS Tiel. Je inschrijving is pas definitief na betaling van de verschuldigde € 6, -, of € 18, - als je ook een step wilt huren. Het geld kan overgemaakt worden naar: Steppen in de Betuwe te Tiel NL10RABO0305936905. Dit bedrag dient uiterlijk 16 april op deze rekening te staan.

Vermeld duidelijk in de omschrijving je naam en telefoonnummer. Vragen? Stuur een mail naar info@steppenindebetuwe.nl, of maak gebruik van het contactformulier op de contact pagina.

De meubelwinkel Miltonhouse.nl heeft een grote showroom geopend in Beusichem! Kom en bewonder de unieke collectie meubelen tegen scherpe internetprijzen.

leer; Nu Bank Rox in stoer Cowboy

v.a. 1130,- euro

Bench Ferro voor aan de eet

tafel; Nu v.a. 440,- euro

Grote collectie moderne eetkamerstoelen in stof en leer.

2e Paasdag open van 12.00 - 17.00 uur

Neem alvast een kijkje in onze webshop! www.miltonhouse.nl

Miltonhouse Klassenburgerstraat 3 4112 NG Beusichem 0345 - 752858 info@miltonhouse.nl www.miltonhouse.nl (ook webshop!)

Openingstijden Showroom Maandag - Gesloten Dinsdag 10:00 tot 17:00 Woensdag 10:00 tot 17:00 Donderdag 10:00 tot 20:30 Vrijdag 10:00 tot 17:00 Zaterdag 10:00 tot 17:00


Wij kennen uw auto door en door: vertrouwd bij het juiste adres. Visscher wordt erkend en herkend om een zeer persoonlijke aanpak en hoog serviceniveau. En met zeven vestigingen in Culemborg, Leerdam, Tiel en Gorinchem altijd dichtbij. Ontdek het verhaal van Visscher op www.visscher.nl

www.visscher.nl


X sŽŽĆŒ ^ÄžĆŒÇ€Ĺ?Ä?Äž Θ 'Ä‚ĆŒÄ‚ĹśĆ&#x;Äž X EĹ?ÄžĆľÇ Äž ĞŜ 'ÄžÄ?ĆŒĆľĹ?ŏƚĞ ĎĞƚĆ?ĞŜ X KĹśÄšÄžĆŒĹšŽƾÄš ǀĂŜ Ç€ĆŒĹ?ĹŠÇ ÄžĹŻ Ä‚ĹŻĹŻÄž ĹľÄžĆŒĹŹÄžĹś ĎĞƚĆ?ĞŜ X sŽŽĆŒ ĞĞŜ ĹŻÄžĹŹĹŹÄžĆŒ ŏŽƉŊĞ ŏŽĸĞ͊

NU LEKKER VEEL VOORJAARSVOORDEEL! WAYZ E-Go

Ä?Ć&#x;ÄžĆŒÄ‚ÄšĹ?ĆľĆ? ƚŽƚ ϭϲϏ <DÍŠ

DEĎłÍ˜ĎŽ ,^Ď­Ď­

'ŽĞĚ ĚŽĆ?ÄžÄžĆŒÄ?Ä‚ĆŒÄž ĆŒÄžžŏĆŒÄ‚Ä?Śƚ ĚĂŜŏÇŒĹ?ĹŠ ĹšÇ‡ÄšĆŒŽůĹ?Ć?Ä?ŚĞ ǀĞůĹ?ĆŒÄžžžÄžĹś Ç†ĆšĆŒÄ‚ Ć?ƚĞǀĹ?Ĺ?Äž Ä?ĂŜĚĞŜ ÄšĹ?Äž Ĺ?ĞžĂŏŏĞůĹ?ĹŠĹŹ ĞŜ ĹŻÄ‚ĹśĹ?ÄšĆľĆŒĹ?Ĺ? ŚŽĹ?ÄžĆŒÄž Ć?ŜĞůŚĞĚĞŜ Ä‚Ä‚ŜŏƾŜŜĞŜ <ĆŒÄ‚Ä?ĹšĆ&#x;Ĺ?Äž ĞŜ ÇŒÄžÄžĆŒ Ä?ŽžĨŽĆŒĆšÄ‚Ä?ĞůĞ ŽŜÄšÄžĆŒĆ?ƚĞƾŜĹ?ĹśĹ? Ç€ÄžĆŒÄšÄžÄžĹŻÄš Ĺ˝Ç€ÄžĆŒ Ďą Ć?ƚĂŜĚĞŜ ÄžÄžĆŒ ĹŻÄ‚Ĺ?Äž ĞŜ Ĺ?ĞžĂŏŏĞůĹ?ĹŠĹŹÄž Ĺ?ĹśĆ?ƚĂƉ Motor: 80 Mn Bafang Middenmotor Remmen: Magura HS11

Ä?Ć&#x;ÄžĆŒÄ‚ÄšĹ?ĆľĆ? ƚŽƚ Ď­Ď°ĎŹ <DÍŠ Comfortabel voor alle afstanden WĆŒÄžĆŤĹ?Äž ŽŜÄšÄžĆŒĆ?ƚĞƾŜĹ?ĹśĹ? ǀĂŜ ĚĞ ĆŒĹ˝ĆšÄ‚Ć&#x;ÄžͲÍ• Ć?ŜĞůŚĞĹ?ÄšĆ?Ͳ ĞŜ ĆšĆŒÄ‚Ć‰ĹŹĆŒÄ‚Ä?ŚƚĆ?ĞŜĆ?Ĺ˝ĆŒÍ˜ <ĆŒÄ‚Ä?ĹšĆ&#x;Ĺ?Ğ͕ Ć?ŽĞƉĞůĞ ĹšÇ‡ÄšĆŒÄ‚ƾůĹ?Ć?Ä?ŚĞ ĆŒÄžžžÄž hĹ?ĆšĹ?ÄžĆŒĆľĆ?Ćš žĞƚ ĚĞ Ĺ˝Ć?Ä?Ĺš Ä?Ć&#x;ǀĞ >Ĺ?ŜĞ DĹ?ĚĚĞŜžŽĆšĹ˝ĆŒ ^ĆšÄ‚ĹśÄšÄ‚Ä‚ĆŒÄš Ç€ŽŽĆŒÇŒĹ?ĞŜ ǀĂŜ ĚĞ ƾŜĹ?ĞŏĞ ĂƚĂǀƾĆ? ÄžĆŒĹ‡Ĺ˝Ç ĹŹĹ˝Ć‰ĹŻÄ‚ĹľĆ‰Í• Ä?ÄžĹŹĆŒŽŽŜÄš žĞƚ ŚĞƚ ĎŻ Ć?ĆšÄžĆŒĆŒÄžĹś Z / ĹŹÄžĆľĆŒĹľÄžĆŒĹŹ Ç€ŽŽĆŒ ĎĞƚĆ?Ç€ÄžĆŒĹŻĹ?Ä?ĹšĆ&#x;ĹśĹ? ÍžZ<&ÍżÍ˜

<ĹŻÄžĆľĆŒÄžĹśÍ— /Ä?ÄžͲ'ĆŒÄ‚Ç‡ ĞŜ ĆŒÄ?Ć&#x;Ä? ůƾĞ

Ä?Ä?ƾŏÄžĆľÇŒÄž

Stand 1

'ÄžĹľÍ˜

^ƚĂŜĚ Ϲ

DÄžÄžĆŒĆ‰ĆŒĹ?ĹŠĆ?

ώϏͲϹϏ ŏž

â‚Ź 0,-

ϯϳϹ tĹš

ϹϏͲϭϯϏŏž ц ϲϹ ĹŹĹľ

ϹϏϏ tĹš

ϲϏͲϭϲϏŏž ц Ď´Ďą ĹŹĹľÍ˜ ώϹͲϲϏ ĹŹĹľ

d/ ÍŠÍŠ

DEĎłÍ˜ĎŽ

â‚Ź 2349,-

â‚Ź 2699,-

NU VOOR

nu voor

ÎŚ ώϭϾϾÍ•Ͳ

ÎŚ ώϯϾϾÍ•Ͳ

OF KIES VOOR HET 'Z d/^ hͲhW'Z ͲW << d

Diverse Framematen - Middenmotor - Display Intuvia - Nuvinci traploze naafversnelling ,Ç‡ÄšĆŒÄ‚ƾůĹ?Ć?Ä?ŚĞ ǀĞůĹ?ĆŒÄžĹľ Ä‚Ä?ĹšĆšÄžĆŒ Ͳ ĂƚĂǀƾĆ? ÄžĆŒĹ‡Ĺ˝Ç Ç€ÄžĆŒĹŻĹ?Ä?ĹšĆ&#x;ĹśĹ? Ĺ?ÄžŢŜƚĞĹ?ĆŒÄžÄžĆŒÄš Ĺ?Ĺś ĚРǀŽŽĆŒÇ€Ĺ˝ĆŒĹŹ

d͘t͘s͘ ÎŚ ĎŽĎŹĎŹÍ•Ͳ

U4 Transport

Ä?Ć&#x;ÄžĆŒÄ‚ÄšĹ?ĆľĆ? ƚŽƚ ϭϲϏ <DÍŠ

^ĆšĹ˝ÄžĆŒÄž ĞŜ Ć?ƚĞǀĹ?Ĺ?Äž ĎĞƚĆ?ÍŠ

'ŽĞĚ ĚŽĆ?ÄžÄžĆŒÄ?Ä‚ĆŒÄž ĆŒÄžžŏĆŒÄ‚Ä?Śƚ ĚĂŜŏÇŒĹ?ĹŠ ĹšÇ‡ÄšĆŒŽůĹ?Ć?Ä?ŚĞ ǀĞůĹ?ĆŒÄžžžÄžĹś ÄžÄžĆŒ ĹŻÄ‚Ĺ?Äž ĞŜ Ĺ?ĞžĂŏŏĞůĹ?ĹŠĹŹÄž Ĺ?ĹśĆ?ƚĂƉ <ĆŒÄ‚Ä?ĹšĆ&#x;Ĺ?Äž ĞŜ ÇŒÄžÄžĆŒ Ä?ŽžĨŽĆŒĆšÄ‚Ä?ĞůĞ ŽŜÄšÄžĆŒĆ?ƚĞƾŜĹ?ĹśĹ? Ç€ÄžĆŒÄšÄžÄžĹŻÄš Ĺ˝Ç€ÄžĆŒ Ďą Ć?ƚĂŜĚĞŜ Motor: 80 Mn Bafang Middenmotor ZÄžžžÄžĹśÍ— ^ĹšĹ?žĂŜŽ sͲ ĆŒÄ‚ĹŹÄžÍŹZŽůůÄžĆŒÄ?ĆŒÄ‚ĹŹÄž

ĞnjĞ Ć?ĆšĹ˝ÄžĆŒÄž ĞŜ Ć?ƚĞǀĹ?Ĺ?Äž ĎĞƚĆ? Ĺ?Ć? Ç€ŽŽĆŒÇŒĹ?ĞŜ ǀĂŜ ĞĞŜ ĆšÄžĆŒĆľĹ?ĆšĆŒÄ‚Ć‰ĆŒÄžĹľ ĞŜ Ä‚ĹśĆ&#x;ͲůĞŏÄ?Ä‚ĹśÄšÄžĹśÍ˜ sÄžĆŒÄšÄžĆŒ ĹšÄžÄžĹŒ ĚĞnjĞ ĎĞƚĆ? ĞĞŜ Ć?ƚĞǀĹ?Ĺ? Ć?ůŽƚ en zit er stuurvergrendeling op, zodat ŚĞƚ Ć?ĆšƾƾĆŒ ĹśĹ?Ğƚ ŽžŏůĂƉƚ Ç Ä‚ŜŜÄžÄžĆŒ ĹŠÄž iets op de drager voor legt! >ÄžÇ€ÄžĆŒÄ?Ä‚Ä‚ĆŒ Ĺ?Ć? ÄšĹ?Ç€ÄžĆŒĆ?Äž žŽŽĹ?Äž ĹŹĹŻÄžĆľĆŒÄžĹśÍ• ÇŒĹ˝Ç ÄžĹŻ ĹšÄžĆŒÄžŜͲ Ä‚ĹŻĆ? ĚĂžĞĆ?žŽÄšÄžĹŻÍŠ

<ĹŻÄžĆľĆŒÄžĹśÍ— /Ä?ÄžͲ'ĆŒÄ‚Ç‡ ĞŜ ĆŒÄ?Ć&#x;Ä? ůƾĞ

ÎŚ ϹϳϾÍ•Ͳ

NU VOOR

â‚Ź 2099,-

ÎŚ ϹϭϾÍ•Ͳ

NU VOOR Ä?Ä?ƾŏÄžĆľÇŒÄž

Stand 1

'ÄžĹľÍ˜

^ƚĂŜĚ Ϲ

ϯϳϹ tĹš

ϹϏͲϭϯϏŏž ц ϲϹ ĹŹĹľ

ϹϏϏ tĹš

ϲϏͲϭϲϏŏž ц Ď´Ďą ĹŹĹľÍ˜ ώϹͲϲϏ ĹŹĹľ

DÄžÄžĆŒĆ‰ĆŒĹ?ĹŠĆ?

ώϏͲϹϏ ŏž

â‚Ź 0,-

ÎŚ ϭϾϰϾÍ•Ͳ

â‚Ź 200,-

DÄ‚Ä‚ĹŹ Ĺ?ÄžÄ?ĆŒĆľĹ?ĹŹ ǀĂŜ ŽŜnjĞ Ć‰ĆŒÄ‚ĹŹĆ&#x;Ć?Ä?ŚĞ ŚĂĂůͲ ĞŜ Ä?ĆŒÄžĹśĹ?Ć?ÄžĆŒÇ€Ĺ?Ä?Äž Ç€ŽŽĆŒ ĚĞ ŚĞůĞ ĆŒÄžĹ?Ĺ?Ž͊

/ĹśÄ?ĹŻĆľĆ?Ĺ?ÄžĨ žŽŽĹ?Äž ĹŹĆŒÄ‚Ćš ĆšÍ˜Ç Í˜Ç€Í˜ ÎŚ Ď­Ď°Í•ϾϹ

:Ä‚Ĺś ǀĂŜ ZĹ?ÄžÄ?ĞĞÄ?ĹŹĆ?ĆšĆŒÄ‚Ä‚Ćš ϹϰÄ‚ Ď°Ď­ĎŹĎą ƾůĞžÄ?Ĺ˝ĆŒĹ? / dÄžĹŻÍ˜ ĎŹĎŻĎ°Ďą Ͳ ϹϯϭϹϳώ KW d Ń W K Diverse overjarige modellen: MINIMAAL 15% KORTING! Ç Ç Ç Í˜Ĺ?ĆŒÄ‚ĆľÇ ÄžĹŻĹľÄ‚ĹśĆšÇ ÄžÄžÇ Ĺ?ÄžĹŻÄžĆŒĆ?͘Ŝů

PUZZEL

*

TWEE KAARTEN VOOR EEN GEHEEL VERZORGDE DINNERSHOW t.w.v. â‚Ź159,- EEN DINERCHEQUE VOOR TWEE, 3 x EEN MOOIE PLAFONNIERE OF EEN HANDIG ZAKMES t.w.v. â‚Ź 50,-

Deze prijzen zijn o.a. beschikbaar gesteld door: Event Center Culemborg EetcafĂŠ Uw Chef uit Tricht Outdoorable Life Style uit Culemborg Wakkermans Elektro uit Beesd

2

4

3

B

5

B

A

A

SMS het woordje PUZZEL + ABC + WOONPLAATS

naar 3010

6

MEEDOEN LEVERT ALTIJD EEN WAARDEBON OP!

7

ÍŹĹ?ĆŒÄ‚ĆľÇ ÄžĹŻĹľÄ‚ĹśĆšÇ ÄžÄžÇ Ĺ?ÄžĹŻÄžĆŒĆ?

DING MEE NAAR â‚Ź 1500,- CONTANT

Alle antwoorden van de vragen uit de Kruiswoordpuzzel vindt u terug in deze krant.

KŽŏ ĆŒÄžĹ?ĞůžĂĆ&#x;Ĺ? Ä‚Ä?Ć&#x;ÄžĆ? ŽƉ

C

C

Uw tekstbericht: puzzel antwoord plaats -> verzenden aan 3010

[ Op het scherm staat (30)10 - Dit klopt ]

1

12

5

Horizontaal ,Q ZHONH SODDWV ]LW %XGJHW.LQJVWRUH

Verticaal ,Q ZHONH SODDWV ]LW GH JURRWVWH /HJR ZLQNHO

%LM ZLH NULMJ MH KHW H UDDPGHFR SURGXFW JUDWLV :DDU YLQG MH GH JURRWVWH 7XLQPHXEHOVSHFLDOLVW

:HON PHUN ILHWVHQ ]LMQ VXSHUVFKHUS JHSULMVG ELM *UDXZHOPDQ 7ZHHZLHOHUV

:HONH JURWH ORRS ZRUGW HU LQ &XOHPERUJ JHORSHQ RS DSULO

:HONH (OHNWUR ]DDN XLW %HHVG EHVWDDW HU GH]H PDDQG MDDU

+RH KHHW GH .HXNHQVSHFLDOLVW XLW 7LHO

:LH NHQW XZ DXWR GRRU HQ GRRU

+RH KHHW KHW QLHXZH /RXQJHFDIH LQ 7LHO

8LW ZHONH SODDWV NRPHQ GH OHNNHUVWH VSDUH ULEV

:HON PHXEHOEHGULMI JHHIW 3DDVNRUWLQJ

+RH KHHW KHW 7XUNVH VSHFLDOHLWHQ UHVWDXUDQW :HON PHUN NRSWHOHIRRQ KDDO MH ELM GH VSHFLDOLVW 9DQ =DQWHQ LQ &XOHPERUJ

1

2

3

4

5

6

7

OP WELKE PAGINA STAAT: A - DE REGIO AGENDA B - CULINAIR UITGELICHT C - EVENTS UITGELICHT Bereken A + B + C = ???

A

B

C

SMS het woordje PUZZEL + oplossing + WOONPLAATS naar 3010 Uw tekstbericht: puzzel oplossing plaats -> verzenden aan 3010

[ Op het scherm staat (30)10 - Dit klopt ]

GEEN SMS, MAAR TOCH MEEDOEN? Stuur een brief- of ansichtkaart vv uw naam adres en telefoonnummer en een extra zegel per puzzel naar Regionaal Uitgelicht - Beerzepad 1 - 4105 ZM - Culemborg De oplossing van puzzel 5 moet vóór 20 april 2017 in ons bezit zijn.

Oplossingen waren ‘LENTE’, ‘144’ en ‘69’

SMS het woordje PUZZEL + oplossing + WOONPLAATS Uw tekstbericht: puzzel antwoord plaats -> naar 3010 verzenden aan 3010 [ Op het scherm staat (30)10 - Dit klopt ]

h Kaarten voor de Dinnershow - Event Center Culemborg zijn gewonnen door: Mirjam Boonstra uit Lopikerkapel h De Dinercheque voor 2 personen van EetcafĂŠ Uw Chef is gewonnen door: Elly Eikendal uit Tiel h Het Outdoor-mes van Outdoorable LifeStyle is gewonnen door: Daniel Kerkmeester uit Geldermalsen De winnaars hebben van ons een bericht ontvangen. Ook via Facebook hebben wij regelmatig leuke LIKE en WIN acties!

Door via SMS mee te doen met de puzzel, ontvangt u ALTIJD een waardebon van ons, en die levert al direct veel voordeel op! De oplossing van deze puzzel moet vóór 20 april in ons bezit zijn (Kosten SMS ĂŠĂŠnmalig â‚Ź 0,70 + de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon.) | * De trekking van het geldbedrag is eind mei 2017

14


15

april 2017

Ameide, handelsdorp aan de Lek

Z

even kilometer Lekafwaarts voorbij Lexmond ligt Ameide. Zoals in zovele dorpen tussen de grote rivieren heerst hier de zondagsrust, maar een bord bij café 't Wapen van Ameide laat weten dat de koffie klaar is. Ameide werd in 1672 overrompeld door de Franse troepen, geplunderd en grotendeels verwoest. Alleen de kerk en het stadhuis bleven gespaard.

lag een kleine binnenhaven waar handelsschepen goederen laadden en losten. De binnenhaven en de Prinsengracht, de enige echte gracht in Ameide, zijn in het begin van de 20ste eeuw gedempt. Het raadhuis, gebouwd in 1644, herinnert aan het roemrijke verleden van het stadje. De twee leeuwen op het bordes houden het wapen van ‘Ameyde’ stevig vast in hun klauwen. Al in 1277 ontving Ameide uit de handen van graaf Floris V van Holland stadsrechten. De kleine nederzetting aan de Lek lag strategisch in het woelige grensgebied van het graafschap Holland en het bisdom Utrecht. Boven de zijdeur van het stadhuis prijkt een steen waaruit blijkt dat ‘Hendrikck van Breedrode, drossaert alhier, op den sevenden april [1644] met syn edle hant den eersten steen van dit stadhuis selver [heeft] geplant’. In 1527 verloor Ameide zijn stadsrechten weer, als gevolg van de strijd tussen de rivaliserende families Van Arkel en Van Brederode.

De Slag aan de Lekdijk Het waren echter niet de troepen van de bisschop maar de Fransen die in 1672 een einde maakten aan De Dam, het centrum van het de welvaart van het stadje. Bij de dorp, sloot de Broekse Stroom af Slag aan de Lekdijk bij Sluis trokvan de Lek. Langs de Voorstraat ken zo’n 1200 Franse soldaten

legde de raderstoomboot op weg van Culemborg naar Rotterdam aan om goederen en passagiers op te pikken. Meer dan 120 jaar onderhield de boot deze verbinding, totdat deze in 1948 werd gestaakt. Bij het huis (‘Eb en Vloed’) op de Lekdijk hangt de bel waarmee de passagiers de pontbaas van het Tienhovenscheveer, de veerdienst tussen Tienhoven en Jaarsveld verzorgde. De pont werd in het begin van de jaren dertig van de vorige eeuw uit de vaart genomen.

over de Lekdijk naar Ameide, dat geplunderd werd en voor een deel in brand gestoken. De monumentale woonhuizen aan de Voorstraat en rond de Dam zijn allemaal gebouwd na het Rampjaar. De Fransestraat herinnert nog aan deze zwarte bladzijde in de geschiedenis van Ameide.

De Lekdijk De Voorstraat verbindt de Dam met de Lekdijk.

En dan is er koffie

Het pand met het jaartal 1760 is het (voormalige) ambachtshuis van het Hoogheemraadschap van de Alblasserwaard. Hier zetelde de dijkgraaf. Op het plein voor het ambachtshuis staat het bronzen standbeeld ‘De Kersenplukker’, een herinnering aan de tijd van de vele kersenboomgaarden rond Ameide.

Op het punt waar de Voorstraat op de Lekdijk uitkomt heb je een mooi uitzicht over de rivier waar grote vrachtschepen traag hun weg zoeken. Vanaf de loswal vertrekt in de zomermaanden het voetveer De Overkant naar Lopik aan de overzijde van de rivier. Een groot succes, in de zomermaanden is het een drukte van belang op en rond het pontje. Vanaf het TOPpunt (Toeristisch Overstap Punt) starten tal van fiets- en wandelroutes door de Alblasserwaard. Ter hoogte van het rood-witte hek

Via de Peperstraat en de Nieuwstraat lopen we naar de Hervormde Kerk die voor een deel in de steigers staat. Het schip van de kerk dateert uit de late 15de, vroege 16de eeuw; de toren uit de 13de eeuw. De kerk ging in 1953 in vlammen op en is weer opgebouwd. Vandaar is het nog een korte wandeling terug naar de Dam. En dan is het tijd voor het kopje verse koffie in ’t Wapen. Barth Hendriksen Meer informatie: Historische Vereniging Ameide en Tienhoven, http://ameide-tienhoven.nl Op deze site is ook een standswandeling te downloaden.

25 jaar Rode Kruis Bloesemtocht. Wandel mee door de Betuwse bloesempracht!

O

p zaterdag 22 april wordt de bloeiende Betuwe weer bevolkt door duizenden wandelaars die meedoen aan de Rode Kruis Bloesemtocht.

Om van de bloesem en het landschap te genieten, omdat wandelen gezond is, omdat het heel gezellig is en omdat de opbrengst weer naar het Rode Kruis gaat. Hoe dan ook: Iedereen kan weer meedoen, het wordt ongetwijfeld weer een gezellige Betuwse happening!! Op de dag zelf kunt u een deelnamebewijs kopen op het Veilingterrein Koninklijke Fruitmasters aan de Deilseweg 7 in Geldermalsen (waar alle wandelroutes beginnen en eindigen), maar waarom wachten? Online bestellen via www.rodekruisbloesemtocht.nl is veel gemakkelijker! Op de dag zelf gaat u dan zonder oponthoud van start.

Acht afstanden De Bloesemtocht is een eendaagse wandeltocht en voert u door de mooiste delen van de Betuwe met maar liefst acht afstanden, van 8 tot 40 kilometer. Een aantal afstanden is ook toegankelijk voor nordic walkers. Alle routes gaan

dwars door boomgaarden en over terreinen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de aanleg van speciale bruggen en het openstellen van privédomeinen. Alle wandelaars komen over dijken, door uiterwaarden en dwars door fruitboomgaarden met hopelijk volop bloesem. De Koninklijk Landmacht 'slaat' bruggen over de Linge. Dit biedt wandelaars een unieke wandeltocht die alleen op deze dag mogelijk is. Er zijn in totaal acht wandelroutes van 8 tot 40 kilometer; vier routes op parcours West en vier routes op parcours Oost. Parcours West voert over het landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. De korte routes gaan via het landgoed langs de zuidelijke oever van de Linge terug naar de veiling. De 25- en 40 km. routes gaan via Beesd en Rhenoy. Vanaf deze dorpen loopt de 25 km. route ook langs de zuidelijke Lingoever weer terug naar Rumpt en Enspijk. Via daar gaat de route over de Deilsedijk terug naar de veiling. De 40 km. route gaat verder via Acquoy naar Asperen, het verste punt in de 40 km. route.

Parcours Oost voert na de oversteek over de Linge door de boomgaarden langs de oevers van de Linge en de Korne naar de schilderachtige Oranjestad Buren en het pittoreske Erichem. Op de terugweg komen alle routes weer samen voor de laatste kilometers naar de finish.

de boomgaarden terug naar Tricht. De 30 km. tocht gaat naar de 'Oranjestad' Buren via een prachtig natuurgebied richting Tricht en dan terug naar Geldermalsen .

Aanvangstijden, routes en meer gegevens vind je allemaal op de uitgebreide website www.rodekruisbloesentocht.nl

Nordic walking Bent u een nordic walker? De routes van parcours Oost zijn speciaal toegankelijk gemaakt voor deze wandelsport. Er is keuze uit vier afstanden: 11, 16, 20 of 30 km. De Nordic walking routes gaan oostwaarts langs de Linge en de Korne en vele bloeiende boomgaarden. Het parcours kent onverharde, half verharde en verharde delen. Het eerste stuk wandelt de nordic walker samen met "gewone" wandelaars. Dat deel mag u de poles nog niet gebruiken. Ook de 'gewone' wandelaars mogen meegenieten van de mooie routes op Parcours Oost. De 11 km. route gaat door het rustieke dorp Tricht. De 16- en 20km. route gaan via Buurmalsen richting Buren. De 16 km. route buigt halverwege af door

Specialist in haarden en schoorsteentechniek

Fotografie Georg Burggraaff

RIJKSSTRAATWEG 47-A | 4194 SK METEREN | TEL: 0345 - 74 54 76 | WWW.KACHELKOPEN.NL

n rstnee o o h Sc vege

50 , 7 4 € osten , voorrijk Incl. btw gdocument! e e v en het

Openingstijden: donderdag en vrijdag van 12:00 t/m 18:00 uur | zaterdag van 10:00 t/m 16:00 uur


HENK EN IRMA KIEZEN EEN TUINSET DIE ’T HELE GEZIN AANSPREEKT. VOORDELIG GEZINSPLEZIER Ventura lounge-dining

Voorjaarsstunt

NU

€795

2 kleuren leverbaar LEKKER BUITEN LEVEN Nevada tuinset

755

€595

1145

ABSOLUTE TOPPER Hartman Napoli

€895

OP GASTEN BEREKEND Malaga lounge-dining

1495

€1095

BLIJ MET JE KEUZE

Inclusief fauteuil LOUNGEN IN ELKE TUIN Hilton hoekbank

EVEN ONTSPANNEN Leco schommelstoel Optie: + kussen €149

NU

€795

SLANK EN MODIEUS DESIGN Palermo Exclusief

NU

€995

De tuinmeubelen kiezen waar je écht blij mee bent. Ik kan me voorstellen dat het ’n hele klus kan zijn. En daarom helpen we je bij Van der Garde zo goed mogelijk. Mijn collega’s en ik luisteren graag naar wie je bent en wat je wilt. Als we dat scherp hebben, kunnen we je de best passende producten adviseren. Of je nu gaat voor stijl of voor prijs: je zult net als onze andere klanten blij zijn met je keuze!

Afhaalprijs NU

€99

PARKACHTIGE ALLURE Memphis bankje

NU

€99

0488 44 12 20 | WWW.VDGARDE.NL


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.