Regionaal uit 20150512bg

Page 1

Zoals het klokje thuis tikt...

Woodstock aan de Waal

Vrijstadmarkt in Culemborg

“Ons interieur is een bij elkaar geraapt zooitje. “Ga eens bij Kubus Wonen kijken. Daar wordt in alle eerlijkheid met je meegedacht. Wij hadden daar zo’n goed gevoel bij.” Verjaardagen en praatjes in de supermarkt leiden tot klandizie bij Kubus Wonen. Kijk voor het complete verhaal op pagina 10.

Woodstock is legendarisch! 46 jaar geleden is het alweer dat de Amerikaanse plaats Bethel op zijn kop werd gezet. In een weiland van een melkveehouder werd in 1969 een muziekfestival georganiseerd met het motto ‘3 Days of Peace & Music’.

Dat Culemborg een vrijstad is, daar wil de gemiddelde Kuilenburger nog wel eens trots over spreken. De rijke geschiedenis van de stad trekt jaarlijks vele dagjesmensen die de stad via de weg het water binnen of met de trein komen.

Kijk voor het complete verhaal op pagina 5.

Kijk voor het complete verhaal op pagina 14.

Regionaal AGENDA

Mei 24-25 – Tiel Maritiem

Tiel

25

– Trekker trek

Langbroek

25

– Lentedoedag & Pinkstermarkt

Gorinchem

30

– Glasstad Taptoe & Glasstad Mars

Leerdam

30

– Wijkse Taptoe

Wijk bij Duurstede

30

– Cultuurweekend, Vrijstadfestival

Culemborg

30

– Bommel Beach

Zaltbommel

30 t/m 20 juni - Traay-Art

Driebergen

31

– Lauwse Dweildag

Beneden-Leeuwen

31

– Helikopterspektakel

Beneden-Leeuwen

gelicht UIT Oplage 204.500 Mei 2015 Jaargang 1 nr 1

Er is echt meer te doen in de regio! In deze uitgave besteden we aandacht aan diverse activiteiten die plaatsvinden in de laatste week van mei en de maand juni. Zo is het laatste weekend van mei de zeventigste editie van de redelijk bekende wandeltocht Glasstadmars te Leerdam. In het laatste weekend van juni wordt de

Waalkade in Tiel muzikaal omgetoverd tot Woodstock aan de Waal. Tussendoor kun je aardbeien proeven in Zaltbommel en wijn proeven tijdens Midzomeravond in Erichem. Je sportiviteit kun je laten zien bij de 7Kastelenrun in Deil of de Survivalrun in Boven-Leeuwen. En er is

voor ieders wat wils tijdens de Zederikdagen in en rond Meerkerk. Het is slechts een greep uit de evenementenagenda van de regio Regionaal Uitgelicht. Lees er alles over in deze krant!

Juni 6

– Bunnik fair

Bunnik

6

– 7Kastelenrun

Deil

6

– Golf by Wijk bij Duurstede

Wijk bij Duurstede

6

– Schaapscheerdersfeest

Culemborg

6

– Go!Wheels

Geldermalsen

6

– Zederikdagen

Meerkerk e.o.

7

– Open Maas en Waalse Molendag

12 – Jaarmarkt en kermis

Beesd

13 – Korenfestival

Zaltbommel

13 – Zederikdagen

Meerkerk e.o.

14 – Keramiekmarkt

Buren

18-21 – Paardenmarkt

Beusichem

20 – Aardbeiendag

Zaltbommel

20 – Jaarmarkt

Heukelum

20 – Midzomeravond Event (jazz)

Driebergen

20 – Zederikdagen

Meerkerk e.o.

21 – Survivalrun

Boven Leeuwen

26-28 – Woodstock aan de Waal

Tiel

Kijk ook regelmatig op onze website www.regionaal-uitgelicht.nl

TREKKER TREK TREKT... Toen ik mijn partner leerde kennen, noemde ik het een tractor. Verbaasd werd me gevraagd of ik wel echt uit een dorp kwam? Voor wie net als ik altijd tractor zegt, dat is blijkbaar stads. Boeren noemen het een trekker. Vandaar waarschijnlijk dat van Tractor pulling direct Trekker Trek gemaakt is. Maar zonder gekheid, het seizoen van de Tractor Pulling alias Trekker Trek is weer van start gegaan. Zie pagina 4.

Nieuw in de regio: Helemaal voor u! Daar ligt hij dan eindelijk voor u, die ene krant die niet lijkt op andere huis-aan-huisbladen die bij u in de brievenbus vallen; Regionaal Uitgelicht. De titel zegt vast al genoeg, maar toch lichten we het graag toe. In deze krant vindt u alleen regionale bijzonderheden. Wat is er te doen, waar vindt het plaats en waarom zou je erheen gaan? Het is geen agenda, helemaal niet zelfs! We willen zoveel mogelijk lezers betrekken bij deze krant. Dit doen we door evenementen aan te kondigen die interessant zijn voor een breed publiek uit de brede regio waar deze krant op de mat valt.

Hoe breed is de regio? Hoe breed de ‘brede regio’ waarover wij spreken is? Het verspreidingsgebied van Regionaal Uitgelicht is van Boven-Leeuwen tot Montfoort en van Wijk bij Duurstede tot Hardinxvel-Giessendam. Dat maakt dat we een oplage hebben van 204.500 exemplaren. Grofweg 510.000 lezers!

Waarom? Met deze krant beogen wij de regionale betrokkenheid te vergroten. Het is natuurlijk erg leuk om een dagje weg

te gaan naar andere delen van het land, maar er is in onze eigen streek ook ontzettend veel te zien en te beleven. Alleen weten we het vaak niet, omdat we de stads- of streekkrant van de buren niet krijgen. De oplossing hebben wij en u bent het nu aan het lezen!

Adverteerders Een krant met belangrijke evenementen of bijzonderheden heeft ook belangrijke adverteerders, uit dezelfde regio. Het is de regionale mix wat deze krant maakt tot wat hij is. De adverteerders in deze krant hebben stuk voor stuk belangrijk nieuws voor u te melden. Dat kan nieuws zijn in de vorm van een advertentie en speciaal nieuws brengen we in de vorm van een redactioneel stuk. Hoe dan ook, altijd de moeite waard om te lezen.

uw dorp of stad kunnen aanleiding geven voor een mooi redactioneel artikel. We doen ons uiterste best om uw nieuws en tips zorgvuldig te verwerken en zo veel mogelijk op te nemen in de krant of op onze website. Berichten kunt u aanmelden via ‘redactie’ op de website www.regionaal-uitgelicht.nl. U kunt daarbij zelfs een of meerdere foto’s meesturen, zodat uw bericht meer attentiewaarde krijgt. We wensen u heel veel leesplezier! En zit er deze maand niets voor u bij? Over een maand verschijnen we weer! U kunt ons ook volgen via Facebook facebook.com/regionaal.uitgelicht en Twitter @regionaalu Verspreide oplage: 204.500 Advertentieverkoop:

U mag uw nieuws melden! Regionaal Uitgelicht moet groeien, en u kunt daar natuurlijk mee helpen! Door het ons te laten weten wanneer u een goed idee voor een artikel hebt. We zijn zeer geïnteresseerd in alle bijzonderheden in de regio van Regionaal Uitgelicht. Uiteraard kunt u al uw evenementen aan ons doorgeven. Maar ook bijzondere plekken of mensen in

De MediaRaad: 06 30 10 14 37

Creatie: RTG Reclame Redactie: Adriaan Brouwers Ton Gommans Nelly Hofman

www.regionaal-uitgelicht.nl Druk: Printman Regionaal Uitgelicht verschijnt maandelijks


STAND VAN ZAKEN LEEGVERKOOP NIEK VAN HUNNIK MEUBELEN OPHEUSDEN - ‘Inmiddels 1,5 jaar geleden zijn wij gestart met de Totale Leegverkoop van onze winkel in Opheusden. Dit omdat ruim daarvoor een koopovereenkomst getekend is met Lidl Nederland GmbH. Lidl wil op onze locatie, in het centrum gebied, een supermarkt vestigen met ruime parkeergelegenheid op eigen terrein,’ vertelt familie Van Hunnik.

Regenkleding Watersportartikelen Rugzakken Slaapzakken Wandelschoenen en sandalen Tenten T en nte en en en accessoires accessoiress Slippers S lippers

‘Maar helaas na twee jaar overleg met de politiek en gemeentebestuur hebben we deze nog niet kunnen overtuigen, terwijl de middenstand en inwoners voorstanders zijn. In de verwachting dat de lopende procedures, waaronder de nieuwe lokale detailhandelsvisie van de gemeente Neder-Betuwe, alsnog ruimte gaan bieden voor vestiging van Lidl op de plaats van ons pand in het centrum-gebied van Opheusden, verlengen wij de uitverkoop voor onbepaalde tijd.

Sokken - Kousen Wielerkleding Wandelkleding Onderkleding Kinderkleding + Fashion Vrijetijds en Casual kleding Badkleding en Custom Made sportkleding!

Daarom zullen onze deuren geopend blijven en kunt u blijven profiteren van 40% keiharde korting op alles. Dit kunnen wij blijven waarborgen omdat wij grote hoeveelheden en bestaande voorraden opkopen bij grote fabrikanten in binnen- en buitenland van zeer goede kwaliteit. Het betreft hier ‘nieuwe collectie’ meubelen van wonen en slapen. Dus kom gerust langs en laat u overtuigen van de mooie collectie meubelen en slapen die wordt aangeboden met 40% keiharde korting. Het aanbod door deze deals wisselt steeds en alles direct leverbaar!’

Binnen 24 uur geleverd!

KEELA OUTDOORABLE HOUTWEG 4A 4104 AB CULEMBORG TEL: 0345 - 510 734

WWW.KEELAOUTDOORABLE.NL

40

% KORTING OP ALLES

CONSTANTE AANVOER

NIEUWE COLLECTIES UIT OVERPRODUCTIE VAN INTERNATIONALE FABRIKANTEN

GRATIS PARKEREN VOOR DE DEUR

NIEK VAN HUNNIK MEUBELEN KERKLAAN2 4043 ME OPHEUSDEN TELEFOON: 0488- 44 16 41 WWW.NIEKVANHUNNIK.NL

Openingstijden: MA.13.00 - 17.30 UUR DI. T/M DO. 9.00 - 17.30 UUR VRIJ. 9.00 - 21.00 UUR ZA. 9.00 - 17.00 UUR

Vul je huis met muziek. Een wereld van muziek. Met het draadloze HiFi-systeem van Sonos klinkt alle muziek ter wereld warm, vol en kristalhelder, in elke kamer. Sonos vult je huis met muziek en combineert HiFi-geluidskwaliteit met WiFi-betrouwbaarheid. Een intelligent systeem dat je makkelijk kunt installeren, bedienen en uitbreiden.


Alle accessoires minstens

50% korting Bij aankoop van â‚Ź 1000,schilderij cadeau

Openingstijden: Elke donderdag, vrijdag en zaterdag 10.00 – 17.00 uur Pinkstermaandag ook open!

Bij inlevering van deze coupon Adres: Techniekweg 22 Leerdam www.demeubelkoning.com

20% extra korting op accessoires!


Trekker Trek trekt trekkers Nieuwe seizoen in volle gang T

oen ik mijn partner leerde kennen, noemde ik het een tractor. Verbaasd werd me gevraagd of ik wel echt uit een dorp kwam? Voor wie net als ik altijd tractor zegt, dat is blijkbaar stads. Boeren noemen het een trekker. Vandaar waarschijnlijk dat van Tractor pulling direct Trekker Trek gemaakt is.

Maar zonder gekheid, het seizoen van de Tractor Pulling alias Trekker Trek is weer van start gegaan. In de regio van Regionaal Uitgelicht was de aftrap op 17 april in Herwijnen. Daar is Trekker Trek één van de onderdelen van het Boeruh Rock Festival. Daarna volgden Culemborg op 27 april en Erichem in het weekend van 15 mei. Tijdens het Pinksterweekend kun je voor deze sportiviteit terecht in Cothen/Langbroek. Er volgen nog een stel wedstrijden. De Trekker Trek-agenda van de regio staat onderaan dit artikel.

Wat is het? Maar wat is het nou precies, Trekker Trek? Ronkende motoren, kluiten modder om je oren en bier uit de tap.

Regionaal

UITgelicht

43

Een associatie van mensen die er onbekend mee zijn, en misschien niet geheel onterecht. Maar het is een motorsport en er doen heel gepassioneerde mensen aan mee. Er wordt een baan uitgezet van 10 meter breed en 100 meter lang. Vaak wordt dit gewoon in een boerenweiland gedaan, zoals in Culemborg het geval is. De graslaag wordt verwijderd, zodat de klei inderdaad om je oren kan vliegen. Vervolgens gaan de trekkers voorzien van een sleepwagen proberen om zo ver mogelijk te komen op de baan. De sleepwagen kan zodanig worden afgesteld dat het veel weerstand biedt. Hoe groter de afstand die de trekker aflegt, des te meer weerstand. Uiteraard wint degene die de grootste afstand heeft afgelegd. Echte liefhebbers weten alles van de gewichtsklassen en vermogens van de tractoren, de verschillende sleepwagens en de klassen waarin de sport plaatsvindt. Maar als ‘gewone’ toeschouwer is deze kennis niet noodzakelijk. Trekker Trek is fascinerend om naar te kijken. Het ziet er simpel uit, maar is toch echt niet zo gemakkelijk. En het is er altijd gezellig, want boeruh weten over het algemeen hoe ze een feestje moeten bouwen!

Donderend geraas, bulderende motoren, heel veel motorgeweld. Stampend om het onderste uit de kan te halen...Stuivend komen ze in beweging. De trekkers van Trekkertrek. Spectaculaire beelden gemaakt tijdens een van de Trekkertrek evenementen. www.tractorpulling.nl/wedstrijden/wedstrijden.htm

Ga eens sfeer proeven en laat je verrassen. Er is ook vast bij jou in de buurt een wedstrijd dit seizoen. Trekker Trek agenda in de Regionaal Uitgelicht-streek: 25 mei in Cothen/Langbroek, 12 en 13 juni in Hoogblokland, 10 en 11 juli in Leerbroek, 31 juli in Odijk, 7 augustus in Werkhoven, 7 en 8 augustus in Montfoort, 9 augustus in IJsselstein, 14 en 15 augustus in Meerkerk, 30 augustus in Schalkwijk, 5 september in Lopik, 6 september in Zoelen

body fashion

Markt 51 4101 BW Culemborg Tel. 0345 - 512774

www.elands.nl

Stadsuurwerkmakerij

Zoals het klokje thuis tikt

Verzorgt voor u: o

Restauratie van antieke klokken.

o

Reparaties van horloges.

20% korting

o

Restauratie van kwikbarometers.

op de gehele

o

Horlogebanden.

collectie van

o

Horlogebatterijen vanaf € 5,-

Pellikaan Timing.

Zandstraat 2 4101 EG Culemborg Tel. 06-51 77 76 50 www.zoalshetklokjethuistikt.com

Ook open tijdens de Vrijstadmarkt op 31 mei


Woodstock aan de Waal Voor álle muziekliefhebbers W

oodstock is legendarisch! 46 jaar geleden is het alweer dat de Amerikaanse plaats Bethel op zijn kop werd gezet. In een weiland van een melkveehouder werd in 1969 een muziekfestival georganiseerd met het motto ‘3 Days of Peace & Music’. Niet de verwachte 200.000 bezoekers, maar 400.000 muziekliefhebbers kwamen er op af en ondanks behoorlijke hoeveelheden drank en drugs verliep het geheel vlekkeloos. Behalve dat een groot deel van de bezoekers geen entree betaald heeft.

maken, want er is plek voor circa 25 bands. Veel daarvan zijn upcoming bands, maar er zijn zeker ook oudere bands te bewonderen. Toch staan er ook enkele professionele bands op het programma. Op vrijdag speelt Bluefuse. Dit Haagse powertrio met gitarist Peter Langerak speelt op basis van Engelse Blues. Zat erdag treedt Bintangs op, een van de oudste bands uit Nederland. Op zondag zijn de podia gereserveerd voor Betuwse bands. “We sluiten op zondag het festival af met de Woodstocksessieband. Dan komen de meest getalenteerde muzikanten uit de Betuwe, die op het festival gespeeld hebben, gezamenlijk op het podium.” vertelt Teus Verduin, die zich al verheugd op het laatste weekend van juni. Vrijdag 26 juni aanstaande om 19.00 uur gaat het festivalterrein open, de twee daaropvolgende dagen start het programma al om 13.00 uur.

Regionaal

UITgelicht

komt er zelfs een grootouder met een kleinkind. Ze willen dat gevoel overdragen. Dat is toch prachtig.” Ook zin gekregen om Woodstock-sferen te snuiven? Zet heel groot de letters WADW in je agenda, op 26, 27 en 28 juni.

Muzieklimiet De gemeente Tiel heeft een limiet gesteld aan het aantal muziekavonden voor de horeca. Iets waar een podiumcafé als Hexagon enigszins last van heeft. Maar eigenaren Teus en Roos Verduin zijn niet voor één gat te vangen. Teus heeft de stichting MaTCH opgericht; Muziekavontuur, Toerisme, Cultuur en Historie. De doelstelling is het organiseren van gratis toegankelijke muziekevenementen, buiten het pand en binnenstad waar een muzieklimiet geldt. Vanuit de stichting MaTCH wordt Woodstock aan de Waal dit jaar voor de vijfde maal georganiseerd. Voorgaande jaren vond het plaats op het Paardenwater (deel Waalkade), dit jaar heeft de organisatie de echte Waalkade tot zijn beschikking.

En daarom is Woodstock aan de Waal gewoon gratis te bezoeken. Zodat het toegankelijk is voor echte en bovenal álle muziekliefhebbers. Het weekend van 26 t/m 28 juni is de Waalkade in Tiel het podium voor muziek uit de 60-er en 70-er jaren. De kade wordt omgetoverd tot festivalterrein met een tent en twee podia, horeca en een festivalmarkt. Ongeveer 25 bands, waarvan de meeste uit de directe regio komen, spelen de muziek van toen, van Woodstock in Bethel.

Teus Verduin vertelt als laatst nog even snel over een mooie ontwikkeling die de organisatie ziet opkomen: “We zien steeds meer dat ouders hun kinderen meenemen. Soms

Programma Zo’n 100 bands schreven zich in voor Woodstock aan de Waal. Helaas was de organisatie genoodzaakt om keuzes te

Meer informatie op www.woodstockaandewaal.nl

Evenementenkalender Regionaal Uitgelicht Juni ®

makelaars en adviseurs

27

– IJsselsteinse toertocht

IJsselstein

27

– Kersenproms

Werkhoven

Juli 3-5 – Hippiefestival

Gorinchem

4

– Reigerpop

Vianen

4

– Schapenmarkt

Langbroek

6-7 – Betuws Spektakel

Beusichem

9- 12– Efldorpenspel

Deil

11 – Mud and Water Challenge

Maurik

12-14–Culemborg Bijvoorbeeld

Culemborg

18

– Riverlandfestival

Maurik

23

– Zomerfair

Geldermalsen

Dit zijn de spelregels: Graafdijk West 28-28A te Molenaarsgraaf € 1.250.000,- k.k. In de open lintbebouwing tussen Molenaarsgraaf en Bleskensgraaf ligt een bijzonder perceel van bijna 1,8 hectare. Middels de elektrische poort aan de achterzijde betreedt u uw eigen ‘landgoed’. De oprit leidt langs weteringen, weides en boomgaarden. Om te eindigen bij de imposante krukhuisboerderij met kameeldak en ontelbare authentieke details in het voor- en achterhuis. Dat het merk Lief! nu gebruik maakt van dit object maakt direct duidelijk: dit is een plek om van te houden. Zij verbouwden de boerderij inclusief naastgelegen stal tot een luxueus en instapklaar woon-/werkpand. Resultaat? Een totale inhoud van ruim 2.300 m2 en een vloeroppervlakte van zo’n 670 m2. Een droomplek; geschikt als meergeneratiehuis en/of kantoor.

088 - 00 44 2 44 • info@landerije.nl • www.landerije.nl

Specialisten in Landelijk en Bijzonder Wonen

Wij plaatsen redactionele berichten gratis, we plaatsen het in de krant, of op de website www.regionaal-uitgelicht.nl (mailen kan naar redactie@regionaal-uitgelicht.nl) Berichten die geplaatst worden gaan over evenementen die toegankelijk zijn voor het grote publiek. U kunt hierbij denken aan grote braderieën, concerten, optredens, activiteiten, etc. etc. Berichten kunnen, zonder opgaaf van redenen, geweigerd worden. Houdt u rekening met het aantal lezers wanneer u een bericht graag in de krant geplaatst wilt hebben. Regionaal Uitgelicht is een krant die verspreid wordt onder 204.500 huishoudens en dus een gigantisch bereik heeft. Op onze website vindt u alle informatie over Regionaal Uitgelicht. Organisaties binnen de regio waar deze krant valt worden uitgenodigd berichten in te sturen, liefst met foto; dat maakt het net weer even wat leuker. In iedere uitgave wordt aandacht besteed aan allerlei soorten activiteiten. Voor jong en oud, voor groot en klein: Echt voor iedereen!

53


TOTALE LEEGVERKOOP!

Vlakke boxspring Elne

Zó goedkoop vind je het nergens!! Geniet van enorme voordeel

In alle maten

Ook 2e Pinksterdag open

€ 1699,-

DIVERSE BANKENSTELLEN

Ook lengtematen!

40 tot 60% KORTING In 3 kleuren kunstled kunstleder der

BANKSTEL-TOPPER:

Geheel zelf samen te stellen Elektrische boxspring Elne

€ 299,-

l 2 + 3 zits bankstel in kunstleer

In alle maten

€ 2699,-

Van € 1.395,-

Ook lengtematen!

€ 325,-

2 1/2 + 2 zits bankstel in kunstleer

GRATIS BEZORGING en MONTAGE!

Van € 1.699,-

€ 666,-

4 + 1 1/2 + fauteuil in stof

Van € 1.699,-

€ 555,-

2 1/2 + 2 zits + fauteuil in stof

NEDERLANDSE PRODUCTIE. WEG IS PECH!! BINNENVERING + KOUDSCHUIM NOG VEEL MEER OPRUIMINGEN OP = OP!!

Grote Brugse Grintweg 109 Tel. +31(0)344 - 618 661 4005 AC Tiel E-mail info@slaapspecialist-tiel.nl

C. ’t Lam

Normaal € 1.450,-

TUINMACHINES, HAARDEN & KACHELS accugereedschappen: Heggenscharen Kettingzagen Bladblazers Bos- en zitmaaiers Robot-maaiers

€ 695,Kunstleder

ALLE MASSIEF EIKEN TAFELS

NU 50% KORTING! DIVERSE FAUTEUILS MET HOGE KORTINGEN! € 200,-/- € 80,-

€ 120,-/- € 45,-

€ 75,-

€ 129,-/- € 50,-

€ 79,-

WEES ER SNEL BIJ!

Cramer

€ 190,-/- € 80,-

MEGA ZIT VOOR DEEL !

€ 120,-

SAEY

Nordpeis

€ 110,€ 120,-/- € 45,-

€ 75,-

METAYmeubelen Gutenbergweg G b 7 Culemborg C l Normale openingstijden: maandag t/m zaterdag 10.00 - 17.00 uur

BA BAZELDIJK DIJK 19 4231 ZB MEERKERK T: 0183 - 351810

info@ctlam.nl

www.ctlam.nl


Regionaal

Midzomeravond Betuwse wijnen en Franse sferen

A

ls de zomer meteorologisch gezien officieel begonnen is, is het tijd voor Midzomeravond op het Betuws Wijndomein in Erichem. Op 27 juni 2015 van 13.00 tot 21.00 uur is iedereen van harte welkom in de wijngaard.

UITgelicht

zichzelf de Tuttebellen. De tweelingzussen betoveren kinderen door ze te schminken, hun haren te doen en ze te versieren met zelfgemaakte haaraccessoires. En nee, het is níet alleen voor meisjes, ook jongens betoveren ze met gemak. Daarnaast is er een familieboerderijtje waar kinderen kunnen knuffelen met geitjes, konijnen, cavia’s en kippen. “En een haan!” vult het dochtertje van Dagmar Wijnbelt enthousiast aan.

Organisatie

In een wijngaard hoort een wijnproeverij. En die is er natuurlijk ook. Tijdens het nippen aan de echte Betuwse wijnen, word je in Franse stemming gebracht door twee accordeonisten die chansons spelen tegen het decor van de wijngaard. Naast deze gratis proeverij is er een markt met circa vijfitg verschillende aanbieders van biologisch eten en drinken of kunst, brocante, accessoires en kleding. Eén van de kledingaanbieders maakt het aanbod zelf en laat dit graag ter plekkee aan je zien met behulp van het spinnewiel en weefgetouw.

Dagmar Wijnbelt van Dagmar Design heeft het evenement een aantal keer eerder in Buren georganiseerd. Om organisatorische redenen wilde ze Midzomeravond graag verplaatsen. Ze werd benaderd door Betuws Wijndomein en hoefde daar niet lang over na te denken. Natuurlijk hoort Midzomeravond thuis in een prachtige ambiance als een wijngaard. Dit jaar zal het evenement dan ook voor de eerste keer plaatsvinden in Erichem. De verwachting is dat er tussen de 1.500 en 2.000 bezoekers op af zullen komen. In Buren waren het er de afgelopen jaren tussen de 2.000 en 2.500, maar Dagmar beseft dat Buren zeer toeristisch is en Erichem wellicht nog even gevonden moet gaan worden. Wel wil de organisatrice benadrukken dat alles gratis is, ook het parkeren.

Ken je de LingeRood, LingeWit, LingeParel en LingeGrap nog niet? Ga ze proeven op 27 juni in Erichem. Beter nog, schaf gelijk een paar heerlijke flesjes aan. Een beter begin van de zomer is er niet! Meer informatie op www.betuwswijndomein.nl

Kinderentertainment Ze heten Marie-Claire en Marie-Thérèse, maar noemen

Servicegericht

-

Deskundig

Vertrouwd

Zorgeloos genieten van betaalbaar autorijden! Onderhoud, reparatie, schadeherstel en APK van alle merken auto’s Originele FIAT, ALFA ROMEO en LANCIA onderdelen Voor zomer- en winterbanden plus opslag In- en verkoop gebruikte en nieuwe auto’s

Meer dan 30 jaar FIAT ERVARING!

Den Hartog Autoservice Ambachtsweg 10 (vlakbij Afslag A27) 3433 PR Nieuwegein www.denhartogautoservice.nl Telefoon 030 – 606 63 60 - info@denhartogautoservice.nl

37


Vocking interieur presenteert: ®

Luxaflex Gallery Voorjaarsshow Luxaflex® Gallery Shop

15%

Vocking Interieur Nieuwegein

G R AT I S

SmartCord® en LiteRise® bediening t.w.v. €

VAN UW A ANKOO P* A AN

GROENRI JK

KADOBO

NNEN*

op Plissé en Duette® Shades, Horizontale Jaloezieën en Rolgordijnen

G R AT I S * PowerRise® bediening t.w.v. € op Plissé Shades, Duette® Shades en Silhouette® Shades

Cadeaubon

* Vanaf een productwaarde van €395,-

Cadeaubon

TOT

Cadeaubon * Tijdens onze Luxaflex® Voorjaarsshow ontvangt u tot 25% van de aankoopwaarde van uw Luxaflex® product in de vorm van Groenrijk kadobonnen. De kadobonnen zijn in te leveren bij Groenrijk Baars te Nieuwegein.

Twist® Rolgordijnen

Horizontale Jaloezieën

GROENRI JK KA DOBONN E

25%

GROENRIJ

K

N N E N*

N*

Roman Shades Vouwgordijnen

Horren en Hordeuren

25%

VAN UW A AN KOO P* A AN

K A D O BO

25%

VAN UW A ANKOO P* A AN

VAN UW A AN KOO P* A AN

25%

VAN UW A AN KOO P* A AN

GROENRIJ

K A D O BO

K

N N E N*

25%

GROENRIJ

K A D O BO

K

N N E N*

VAN UW A AN KOO P* A AN

GROENRIJ

K A D O BO

K

N N E N*

*Vraag naar de actievoorwaarden in de winkel. Actieperiode tm 13 juni 2015.

PVC-vloeren Laminaat Houten-vloeren Marmoleum Vinyl Tapijt Matten Vloerkleden Behang Binnenzonwering Shutters Gordijnen Vitrage Horren

Maandag 13:00-17:00 Dinsdag t/m vrijdag 09:00-17:00 uur Zaterdag 10:00-17:00 uur Koopavond Vrijdag 18:00-21:00 uur Ambachtsweg 1 3433 PR Nieuwegein T. 030 6054216 www.vockinginterieur.nl Gratis parkeren


Zomerkoningin opent aardbeienseizoen Traditionele aardbeiendag in Zaltbommel

Z

e zijn het hele jaar verkrijgbaar, maar het aller lekkerst zijn ze wanneer ze in echte zonnestralen rood geworden zijn: Aardbeien. Velen zweren zelfs bij Hollandse aardbeien, omdat ze zoeter en sappiger zouden zijn dan uit andere landen. In Zaltbommel weten ze wel raad met onze rode zomertrots en organiseren ze op 20 juni 2015 voor de achtste keer Aardbeiendag.

Het nieuwe zomerkoninkjes seizoen wordt officieel geopend door de Aardbeienkoningin, waarna iedereen gratis beschuit met aardbeien mag proeven. Maar het programma start op 20 juni 2015 al vroeg in de ochtend. De Aardbeienkoningin start met een bezoek aan Woonzorgcentrum De Wielewaal. Daar laat zij de bewoners genieten van de eerste Bommelerwaardse aardbeien. Een gezonde lekkernij aangeboden door de koningin van de Zomerkoninkjes. Als de bewoners van De Wielewaal voorzien zijn, stapt de Aardbeienkoningin in een open rijtuig en laat zich naar de Markt in Zaltbommel rijden. Ze wordt hierbij begeleid door Slagwerkgroep Zaltbommel. Zo zal het niemand ontgaan dat de Bommelse Koningin bezig is haar ambt te vervullen. Rond de klok van 11.00 uur zal zij op het bordes van het oude stadhuis Aardbeiendag, en daarmee het aardbeienseizoen, officieel openen. De burgermeester van Zaltbommel zal haar hierin bijstaan. De Aardbeienkoningin wordt op 10 juni aanstaande in Het Carillon bekend gemaakt. Afgelopen jaar was de eer aan Simone Jonker. Het blijft nog even spannend wie zich dit jaar mag laten kronen.

Regionaal

UITgelicht

Daarnaast zijn er aardbeien in vele varianten verkrijgbaar op de Aardbeienmarkt. Producten als jam, muffins of likeur zullen op de kramen prijken. De markt wordt opgevrolijkt door onder andere het Bommelse draaiorgel De Bloemenmeid.

Oude traditie herleeft Aardbeiendag is een oude Bommelse traditie. Eind jaren veertig van de vorige eeuw werd in Zaltbommel de eerste Aardbeiendag van Nederland gehouden. In die jaren was het wel meer voor kenners en geïnteresseerden dan voor een breed publiek. Als je het programma van 1947 bekijkt, zie je vooral sprekers over aardbeienziekten, rassen, verwerkingsmogelijkheden en andere vakgerelateerde zaken. Pas in latere jaren werd het grote publiek van Zaltbommel en omgeving erbij betrokken, door op de markt gratis beschuiten met aardbeien uit te delen. Na een periode van rust is in 2008 de traditie in ere hersteld. Vandaar dat men dit jaar spreekt over de achtste Aardbeiendag. Meer informatie vind je op www.tripzaltbommel.nl

UITwaaien tip: Aardbeienkoningin 2014: Simone Jonkers Wandel de Groene Wissel Zaltbommel (12km) of fiets de route Aan weerskanten van de Waal (21, 31 of 51km) en smul tussendoor een beschuit met aardbeien op de Markt. Beide routes starten vanaf station Zaltbommel.

Aardbeienmarkt Tot 16.00 uur ’s middags kan het publiek gratis smullen van beschuit met echte verse Bommelerwaardse aardbeien.

Zie voor de routebeschrijvingen: www.wandelzoekpagina.nl en www.fietsenwandeltochten.nl.

KEUZE UIT: ± 180 KASTEN EN DRESSOIRS

Wij zijn ook op 2e Pinksterdag open

± 100 BANKSTELLEN ± 75 RELAXFAUTEUILS ± 100 EETHOEKEN IN DIVERSE STIJLEN EEN NIEUWE COLLECTIE VERLICHTING EEN GROTE COLLECTIE WANDDECORATIE GROTE COLLECTIE SFEERHAARDEN GROTE COLLECTIE KLEINMEUBELEN IN GLAS GECOMBINEERD MET R.V.S. GROTE COLLECTIE SLAAPKAMERS, BOXSPRINGS EN DIVERSE SLAAPSYSTEMEN (o.a. Eastborn, Ubica, Velda)

ulemborg eubelstad

NIEUW:

Welkom ook in onze Mega grote verlichting store of kijk eens op www.iluce.nl

93


ZOALS HET KLOKJE THUIS TIKT, TIKT DEZE OOK BIJ KUBUS WONEN “Ons interieur is een bij elkaar geraapt zooitje. We hebben onze twee huishoudens samengevoegd en bij gebrek aan tijd en geld meerdere stijlen door elkaar gezet. Nu is de tijd gekomen om samen onze woonkamer in te richten. Alleen hoe? Dat weten we nog niet precies.” “Ga eens bij Kubus Wonen kijken. Daar wordt in alle eerlijkheid met je meegedacht. Wij hadden daar zo’n goed gevoel bij.” Verjaardagen en praatjes in de supermarkt leiden tot klandizie bij Kubus Wonen, want op die plaatsen vindt mond-tot-mond reclame plaats. Dergelijke gesprekjes kunnen heel gevaarlijk zijn voor je bedrijf, als je ontevreden klanten hebt. Kubus Wonen krijgt op deze manier juist potentiële klanten zijn winkel binnen. Guran, de eigenaar en enige werknemer van Kubus Wonen, begon al als manneke van dertien in de meubelindustrie. Hij deed wat hand en span diensten in een meubelproductiebedrijf. De meubels trokken zijn interesse en leergierig als hij was, kreeg jij steeds nieuwe taken toebedeeld. Uiteindelijk ging hij als inkoper van materialen en verkoper van meubelcollecties naar diverse vakbeurzen. Tot hij in contact kwam met de eindgebruiker en ontdekte hoe mooi het was om mensen te helpen bij de inrichting van hun woning. Met alle vakkennis die hij van jongs af aan heeft opgedaan, in combinatie met zijn plezier in het adviseren van klanten, maakt hij van elke aankoop die in zijn winkel gedaan wordt een complete beleving. Van een kopje thee of koffie bij binnenkomst tot de nazorg regelt hij helemaal zelf. Iedere stap in het proces vindt hij even belangrijk. Hij wil graag dat zijn klanten zich op hun gemak voelen, maar zich niet verplicht voelen tot een aankoop. Even verder kijken? Geen probleem! Besluit je tot aankoop van een mooi meubelstuk of een compleet nieuw interieur bij Kubus Wonen, dan zal het keurig worden bezorgd, uitgepakt en geplaatst op de gewenste plek in huis. En als er na verloop van tijd iets mis is, zoals een losse naad of kapot scharniertje, gewoon even bellen. Overigens is de kans groot dat Guran het eigenhandig repareert, kundig als hij is.

Guran geniet ervan om mensen te begeleiden bij het maken van een de keuze voor hun interieur. Daarbij vindt hij eerlijkheid heel belangrijk, dus geen mooie verkooppraatjes om de beslissing er doorheen te jagen. Het is niet alleen zijn collectie dat hem onderscheid. Het verschil met concurrenten zit vooral in de klantbeleving. “Een woonprogramma koop je om jaren plezier van te hebben. Dan mag het best iets duurder zijn. Als je niet tevreden bent over een aankoop, dan is zelfs vijftig euro teveel geld.” Aldus Guran. “Wauw, wat is jullie woonkamer mooi geworden! Oh, dat dressoir is jaloersmakend. Staat ook perfect bij de bank. Heel mooi zeg.” “Ja, gaaf hè, we zijn er zó blij mee! Je had echt gelijk, wat een fijne winkel. Perfecte service ook. We zijn niet eens in andere winkels gaan kijken. In de winkel voelde het al bijna als thuiskomen, kun je nagaan hoe het is nu het hier staat.”

Kubus Wonen, Anth. Van Diemenstraat 34a, 4101 AE Culemborg. Tel: 0345-549810 Fax: 0345-549811 www.kubuswonen.nl info@kubuswonen.nl

KUBUS WONEN CULEMBORG Anthonie van Diemenstraat 34 A 4104 AE Culemborg tel: 0345-549810 info@kubuswonen.nl

Ook op 2e Pinksterdag open van 11.00 - 17.00

Kijk voor een uitgebreid overzicht op WWW.KUBUSWONEN.NLOpen: di - do: 10.00 - 17.30 vr: 10.00 - 21.00 za: 10.00 - 17.00 uur


Regionaal

IENIE MINIE Over de Lentefair in Neerijnen H

et terrein bij het Stroomhuis in Neerijnen is helemaal niet zo groot, maar ruim genoeg voor de IENE MINIE Lente Fair. De naam doet een klein fairtje vermoeden, echt ienie minie, maar met de mooie kramen en live muziek en leuk kinder entertaiment is het een gezellig en knus evenement. En vergis je niet, het zijn toch nog 65 kramen waar je allerlei leuke producten kunt bekijken en kopen.

Er is volop kindervermaak aanwezig, zoals schminken en een springkussen. Daarnaast is er een familieboerderijtje waar kinderen kunnen knuffelen met geitjes, konijnen, cavia’s en kippen. En ook belangrijk: ruim voldoende parkeergelegenheid. De entree voor de fair is gratis en parkeren kost een euro, want…

UITgelicht

De Ienie Minie Fair vindt plaats op 6 juni van 10.00 tot 17.00 uur bij Het Stroomhuis aan de Van Pallandtweg 1 te Neerijnen, parkeren kan achter het Stroomhuis (markering aanwezig) en ook op het terras van de Uitspanning Het Stroomhuis is het goed toeven! Uiteraard is ook de expositieruimte van Het Stroomhuis geopend.

Team Thomas Duchenne Heroes Iedere euro, van elke geparkeerde auto, gaat naar de stichting Team Thomas Duchenne Heroes. Net zoals een deel van de financiële opbrengst van de markt. De organisatie zocht een manier om de fair meer te laten leven bij mensen en zelf nóg meer voldoening uit het organiseren te halen. Deze stichting kwam op hen pad en het nevendoel was geboren. Ook Het Stroomhuis is positief betrokken bij de Ienie Minie Fair: zij leveren iedere keer weer vele vrijwilligers op deze dag en de aanloop er naar toe!

Deze elfde editie van de Ienie Minie markt vindt plaats op zaterdag 6 juni 2015. Het is begonnen als rondreizend evenement, maar uiteindelijk neergedaald bij het Stroomhuis als vaste locatie. Het aanbod op de markt bestaat onder andere uit originele cadeauartikelen, keramiek, brocante, (kinder) kleding, lifestyle- en streekproducten. Natuurlijk is live muziek: de Dansende Balg uit Tiel gaat bezoekers en standhouders verblijden met de vrolijke muziek die hij uit zijn trekzak tovert.

Team Thomas zet zich in voor de ondersteuning van kinderen met de ernstige aangeboren spierziekte Duchenne. Het is een vorm van spierdystrofie die de spieren aantast en verzwakt. Aangetaste spieren kunnen op den duur niet meer gebruikt worden. Een van de acties om geld in te zamelen is fietsen. Maar niet gewoon een rondje over de dijk. Team Thomas, bestaand uit een man of tien, fietst 700km, met een mountainbike, van Luxemburg naar Nederland. Verharde wegen worden hierbij zoveel mogelijk vermeden. Dus ga op 6 juni allemaal naar de Ienie Minie lentefair voor een gezellige middag en steun daarmee gelijk dit goede doel. Dat geeft toch voldoening?

Meer informatie over de stichting kun je vinden op www.teamthomas.nl, over de fair op www.ienieminiefair.nl

Rijnstraat 70 4191 CM Geldermalsen Telefoon 0345-570780

MOOIE LICHT METALEN VELGEN GEBRUIKTE EN GEHEEL ONBESCHADIGDE VELGEN en BANDEN VOOR VRIJWEL ELK TYPE AUTO!

Loop gerust eens bij ons binnen. U heeft al een set velgen + (winter)banden

11

vanaf € 395,Compleet!

Op onze website vindt u een uitgebreid overzicht Ook voor gebruikte auto’s

WWW.GELDERMALSENAUTOS.NL


, 5 9 9 NU

MARBELLA LOUNGE-DINING Royale lounge-dining set inclusief tafel en poofjes! Compleet met kussens.

BEKIJK ONZE WEBSHOP VOOR NOG MEER AANBIEDINGEN: VDGARDE.NL

inclusief waterafstotende kussens!

1.295 LOUNGESET CHIO

995

Luxe loungeset bestaande uit 2 fauteuils, bank en tafel.

nu voor LUXE CHESTERFIELD

1.495

Royale loungebank met fantastisch zitcomfort! Compleet met hoge tafel en poofjes!

nu voor COLORADO LOUNGESET

895

Luxe loungeset met big corner, hocker en loungefauteuil!

BEZOEK ON Z SHOWROOM E S!

1.495 LUXE DININGSET

995

setprijs DESIGN TUINSET

4 fauteuils met super zitcomfort en 1 royale tafel met polywood blad.

voor

649 voor

99

399

Afhaalprijs

6 design stoelen, leverbaar in 6 kleuren en 1 royale houten tafel.

Olympia schommelstoe l. 4 kleuren leverbaar .

Luxe buitenkeuken

Cocoon buitenhaard

nu

Swing Egg

Alle me rke n de la agst e prijs van NL

295

Compleet met kussens

nu

399 vrijdag koopavond

voor

voor

99

en met een dik kussen

149

donderdag & vrijdag koopavond

0488 44 12 20 | WWW.VDGARDE.NL | DALWAGENSEWEG 17 | 4043 MS OPHEUSDEN | NIEUWGRAAF 7 | 6921 RJ DUIVEN


Regionaal

Een kers van een feest L

iefhebbers van kersen kunnen al bijna niet meer wachten tot de stalletjes bij de kersenboomgaarden weer opengaan. Van heinde en ver komen mensen een dagje naar deze regio om verse kersen te kopen gecombineerd met een mooie wandeling of fietstocht. In Cothen maken ze het feest compleet. Daar vindt in het weekend van 27 en 28 juni 2015 de vijftiende editie van het Kersenfestival plaats.

Twee dagen lang stellen Theo en Martine Vernooy hun hoogstamkersen boomgaard open voor publiek en zijn er tal van activiteiten in en rond de gaard. Een leuke manier om kennis te maken met de kersenteelt. De Kersenkoningin en kersenprinses heten je van harte welkom. Je kunt struinen op de kersenmarkt. Hier vindt u een gevarieerd aanbod van o.a. streekproducten, sieraden, brocante, hoeden, tassen en andere snuisterijen die bij het buitenleven horen. Daarnaast zijn er demonstraties zoals de Welsumse Sap Mobiel, muzikale optredens, kersenpitspugen voor het goede doel en er kan een bezoek gebracht worden aan Het Kersenmuseum. Verder rijdt tijdens het kersenfestival de kersentrein door de boomgaard. Daarnaast kunt u genieten van kersenijs, Luikse wafels met warme kersen, koffie/thee met kersengebak, kersenwijn, kersenbier en natuurlijk van de vers geplukte kersen uit de boomgaard.

Zaterdag Op zaterdag 27 juni vertrekt er vanuit de boomgaard een toertocht van de historische tractorclub De Krommerijn. Zo’n 100 oldtimer tractoren starten rond 10.30 uur de motoren en maken een rit in de omgeving. Vanaf 15.00 uur zullen de eerste tractoren bij het fruitbedrijf van Vernooy terugkeren.

UITgelicht

133

In de middag komt het getrappel van de paardenhoeven langs, de Stichtse Paardenaanspanningen houden een pauze in de boomgaard om daarna weer hun weg te vervolgen. Muzikale ondersteuning van het geheel wordt verzorgd door het Wijkse Shantykoor “Tussen Rijn en Lek” en, door de boomgaard dweilende, Blaaskapel BlaasVaak uit Bunnik.

Kersenboomgaard Theo en Martine Vernooy, Groenewoudseweg 18 te Cothen

Zondag

Thuisgekomen met een paar bakken kersen, kersenjam en een flesje heerlijke kersjenever ben je misschien geïnspireerd geraakt om ook iets lekkers met het product te maken. Wat denk je van kersencrumble? Lekker als dessert in combinatie met kaneelijs, maar ook heerlijk als tussendoortje bij lekkere trek.

Op zondag 28 juni is in de kersenboomgaard een groots Kersenconcert van Muziekvereniging Excelsior, bestaand uit een fanfare, malletband en majorettes. Het festival wordt afgesloten door “the Jonkees” een band die op humoristische wijze, muziek uit de jaren 60 speelt. Voor de kinderen Speciaal voor de jonge bezoekers van de prachtige boomgaard is er een speelplein met bijvoorbeeld een stormbaan en trampoline. Er is een tafel waarop gekrijt mag worden en er kan een mooie kers op de wang geschminkt worden. Ook is er een nieuwe Kersenspeurtocht uitgezet. Zo komen de kinderen spelenderwijs alles over de kersenteelt te weten!

Voor het volledige programma zie www.kersenfestival.nl . Gratis toegang op beide dagen van 10.30 – 17.00 uur.

Kersencrumble

Stichting Kersen Promotie Kromme Rijnstreek Het kersenfestival is een initiatief van de Stichting Kersen Promotie Kromme Rijnstreek, een organisatie met het streven om de kers en kersenteelt in de Kromme Rijnstreek te promoten. Op deze manier hoopt men dat de verhalen, kennis en ervaringen niet verloren zullen gaan, want de kersenteelt in de Kromme Rijnstreek is eeuwenoud. Het Kersenseizoen wordt officieel geopend door het uitreiken van het eerste mandje kersen. Bij het te perse gaan van deze krant is helaas nog niet kenbaar gemaakt wie dit mandje in ontvangst mag nemen, maar het zal vast en zeker in goede handen komen.

Passie voor interieurs vanaf 2e Pinksterdag starten wij onze GROTE

SUMMER SALE

Kees en Wino Sluijs

Samen uw thuis realiseren. Dat vinden wij belangrijk. Al 80 jaar lang en drie generaties aaneen. Ons team bestaat uit vertrouwde gezichten. Specialisten in meubelen, bedden, vloeren, raambekledingen interieuradvies. Allen met een passie voor interieur 3 zitbank Brando met pocketveren interieur vanaf € 1.360,-

Samen verwezenlijken wij uw wensen met gedegen advies en op basis van goed vertrouwen. Gemaakte afspraken komen we na en u betaalt pas na aflevering. En is er ooit iets mis met uw aankoop? Wij horen dat graag. Ook dan leveren wij de service die u van ons mag verwachten. Onze interieurwinkel in Vianen biedt met 3000 M2 volop de ruimte om ons uitgebreide aanbod optimaal te presenteren. Bovendien is er voldoende parkeergelegenheid om rustig inspiratie op te komen doen.

Stuartweg 1 - 4131 NH - Vianen - Telefoon 0347 - 324747 - E-mail info@sluyswonen.nl WWW.SLUYSWONEN.NL

Openingstijden: ma t/m do 09.30 tot 18.00 uur vrijdag 09.30 tot 21.00 uur zaterdag 09.30 tot 17.00 uur

2e Pinksterdag open van 11.00 tot 17.00 uur

Dealer van onder andere: Auping – Tempur - Interstar - Karat/Dividi – Novastyl – Stressless – Machalke – Desso/Parade/Bonaparte – Forbo – MFlor – De Ploeg – Kendix – Luxaflex – Sunway


Regionaal

De Vrijstadmarkt Alles in de openlucht, zelfs een bioscoop D

at Culemborg een vrijstad is, daar wil de gemiddelde Kuilenburger nog wel eens trots over spreken. De rijke geschiedenis van de stad trekt jaarlijks vele dagjesmensen die de stad via weg of water binnen komen. Vanuit de wens om de levendigheid in de stad te behouden en te vergroten ging Jesek van Sante, ondernemer te Culemborg, aan de slag met zijn ideeën voor De Vrijstadmarkt.

De Vrijstadmarkt is een periodiek terugkerend evenement, waarvan de eerste edities direct succesvol waren. Vier keer per jaar, tijdens een door de ondernemers onderling afgesproken koopzondag, wordt het event georganiseerd. Aan iedere markt hangt de organisatie een bijzonder thema welke past bij een trendy-nostalgische markt. Het uitgangspunt van de organisatie achter de Vrijstadmarkt is om alle activiteiten buiten, in de openlucht, plaats te laten vinden. Op deze manier is er leven ín de stad en de drempel heel laag om een kijkje te gaan nemen. Zelfs als daarvoor een bioscoop op een plein opgesteld moet worden, gaat de organisatie dat niet uit de weg. De eerstvolgende Vrijstadmarkt is onderdeel van het

Cultuurweekend op 29 t/m 31 mei aanstaande. Het Cultuurweekend start op vrijdagavond 29 mei 2015 met de hierboven genoemde Openluchtbioscoop op de Markt in Culemborg. Welke film er gedraaid zal worden maakt de organisatie nog niet bekend, maar je mag je vast op een road movie verheugen. Op zaterdag 30 mei 2015 is de 25ste editie van de Oldtimerdag. Circa 300 oldtimers stellen zich vanaf 9.00 uur op voor het Stadhuis, maken vanaf 12 uur een Lenterit door de regio en keren rond 15.30 uur weer terug op het plein. Nieuw dit jaar is dat het geheel wordt opgeluisterd door optredens van bands, waaronder van beginnend Betuws Talent. Een uitstekende reden om de binnenstad niet, net als de oldtimers, te verlaten. Het Vrijstadfestival op zondag 31 mei heeft onder andere de Fair & Greenmarkt, theater en muziek en activiteiten voor de kleintjes. Gedurende dit weekend zal de binnenstad van Culemborg het centrale middelpunt zijn, maar niet de enige locatie voor het evenement. Zo is er een theaterstuk in de villa Casa Blanca aan de Waldeck Pyrmontdreef (niet gratis toegankelijk) en zal de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes een optreden weggeven op het Koopmansgildeplein. Voor uitgebreide informatie en het volledige programma kun je terecht op www.vrijstadmarkt.nl.

UITgelicht

14

markt kon iedereen een kaars kopen voor in de kroon. De opbrengst ging uiteraard naar de actie “Hands of our girls” van Serious Request. Brocante & Lekkers was het thema van 29 maart jongstleden. Het was eveneens gezellig, ook al zat het weer erg tegen.

De organisatie De winkeliersvereniging VOC heeft zich intussen aangesloten bij het initiatief van Jesek van Sante, waar hij natuurlijk heel verheugd over is. Niet alleen de erkenning van zijn werk is fijn, ook de beschikking over extra financiële ruggensteun maakt dat de organisatie meer ruimte heeft om van elke editie iets moois te maken. Reserveer het laatste weekend van mei maar vast in je agenda, want dit Cultuurweekend wil je niet missen!

De Vrijstadmarkt agenda: Vrijdag 29 mei 2015 Openluchtbioscoop zaterdag 30 mei 2015 Oldtimerdag & podium met Betuws Talent bands zondag 31 mei 2015 Vrijstadfestival met o.a. Fair & Green markt. 25 oktober 2015 Festival Houtgestookt 20 december 2015 Lichtjes aan de Lek

De allereerste editie vond plaats in oktober 2014; Festival Houtgestookt. Geprikkeld door de tijd waarin de oogsten binnen zijn en de periode waarin bierbrouwers en stokers hard aan het werk gaan, werd op de markt gekookt en gebakken in houtgestookte keukens. De daarop volgende editie, Lichtjes aan de Lek, werd gekoppeld aan Serious Request van 3FM. Er werd in samenwerking met de corsoclub een kaarsenkroon voor 1000 kaarsen gemaakt. In de weken voorafgaand aan deze Fotografie: Bodil Anais

IN AUGUSTUS STOPPEN WIJ DEFINITIEF VANAF VANDAAG KUNT U PROFITEREN: MEUBELEN en ACCESSOIRES NU HALVE PRIJS! Fauteuil, normaal € 198,Fau

NU € 99,-

Tafel, normaal € 29 298,,

NU € 149,-

Veel aparte grote tafels VOOR DE HALVE PRIJS!

Diverse schitterende bankstellen

Diverse se dressoirs d soirs el kleuren in veel

Voor heel ve veel OP=OP! ee el meubels m geldt OP=OP OP! OP

Eetkamertafels en stoelen E ALLES HALVE PRIJS! N Normaal € 390,NU HALVE PRIJS! N

TV Kast € 299,-NU € 149,149

Losse stoelen vanaf € 29,-- In onze zaak nog veel meer! Openingstijden: Ma

13.00 - 17.30 uur

Di. t/m Do.

10.00 - 12.00 uur

OOK VOOR HALVE PRIJZEN!

13.30 - 17.30 uur Vr.

MEUBELEN EN SPEELGOED

10.00 - 12.00 uur 13.30 - 17.30 uur

Za.

10.00 - 17.00 uur

(Industrieterrein Pavijen) 2e Pinksterdag ook open.

OOK VEEL HOUTEN SPEELGO SPEELGOED LGOED VOOR “LEUKE” PRIJZEN!! PRIJZEN!


Voorwaarts mars! En dat al voor de 70ste keer

L

eerdam is een glasstad, en met recht. Al in 1765 legden glasblazers de basis voor de glasindustrie in Leerdam. Spreek je over Tiel, zegt men Flipje. Zeg je iets over Deil dan noemt men een knooppunt. Noem je Leerdam, dan antwoord men met glas. Het is dan ook geen wonder dat de grote wandeltocht van Leerdam Glasstadmars heet.

Op 30 mei 2015 wordt de 70ste editie van de Glasstadmars georganiseerd. Aan deze wandeltocht doen jaarlijks gemiddeld 2.500 wandelaars mee. Veel scholen en verenigingen uit de stad en regio doen er in groepsverband aan mee, maar ook fanatieke wandelaars uit het hele land komen hier lopen. Zij komen dan met name op de langere afstanden af. Het wandelevenement is er voor iedereen; jong en oud. Voor de kleintjes, of mensen die het evenement willen meemaken maar niet veel wandelen, zijn 3,5km en 6km prima afstanden. De meer beoefende wandelaar kan voor de 10, 15 of 20 km kiezen en de fanatieke loper, die vaak oefent voor een Vierdaagse of een Langeafstandsmars, zal 30, 40 of 50km gaan lopen.

De Vierdaagse van Nijmegen was ooit directe aanleiding voor het organiseren van de Glasstadmars. De mars in Leerdam was toen met name een training voor militairen die aan de Vierdaagse deel zouden gaan nemen. Op den duur is het afgeschaft dat trainingen en deelname aan wandelmarsen in de baas zijn tijd plaatsvonden. Sinds het in de vrije tijd moet gebeuren, is het aantal militairen dat deelneemt drastisch afgenomen. De Glasstadmars werd een wandeltocht voor wandelverenigingen. En voor een mars die al zeventig jaar bestaat is dit niet de enige verandering geweest. Wandelen werd namelijk steeds minder een groepssport. Men beoefent het steeds vaker alleen of met een paar anderen. De organisatie van de Glasstadmars heeft zich hier natuurlijk in aangepast, maar is er ook trots op dat zij sommige tradities heeft kunnen behouden. Zo is er nog steeds een defilé en een prijs voor de mooiste, gezelligste en creatiefste groep wandelaars. Het defilé wordt afgenomen bij ’t Hofje van Mevrouw van Aerden te Leerdam. Hier komen alle wandelaars, zowel individuele als groepen, en muziekkorpsen langs, ongeacht de afstand die ze lopen. Vanaf het bordes van ’t Hofje begroeten burgermeesters van de omliggende dorpen de wandelaars en uiteraard de meegenomen toeschouwers.

Regionaal

UITgelicht

153

vanaf 20.00 uur gehouden op het Leerdam Sport Complex. Er zijn zes muziekkorpsen die hieraan deelnemen, waarvan twee uit Leerdam; Chr. Showkorps De Bazuin en Tamboeren Trompetterkorps Jong Bazuin. Na je sportieve inzet kun je heerlijk uitrusten op de tribune en je muzikaal laten entertainen.

Inschrijfgeld Glasstadmars ligt rond de € 4,50, exacte prijzen en overige informatie vind je op de website www. glasstadmars.nl Kaarten voor de Taptoe zijn reeds in de verkoop en kosten maximaal € 10,-.

Kleurwedstrijd Vanwege het 70-jarig jubileum is er dit jaar een kleurwedstrijd. Kleurplaten zijn op te halen bij de winkeliers op het Europaplein en in het centrum bij Van Es Sportprijzen en FreeWork kopieerwinkel.

Glasstad Taptoe Inmiddels ook traditie, en net als de Glasstadmars jubilerend, is de Glasstad Taptoe. Deze wordt op 30 mei 2015

Bij ons kunt u terecht voor een klein cadeautje tot een volledige woninginrichting. In onze winkel in huiskamersfeer mag u zelf lekker rondsnuffelen tussen heel veel leuke woonaccessoires, maar helpen wij u natuurlijk ook graag bij het uitzoeken van spulletjes voor in uw huis of een cadeau, tot aan de volledige inrichting van uw woning. Wij geven als u dit wilt advies en kijken samen met u naar uw wensen en de mogelijkheden. Dit gaat niet alleen over accessoires, van onder andere de merken Riverdale, Ashleigh & Burwood, Greenleaf en Countryfield, maar ook over meubels, vloerkleden, vloerbedekking, laminaat, houten vloeren (parket) horren en raambekleding. Kortom, bij ons is het hele pakket rond de woning te vinden. Kom gezellig langs om sfeer te proeven, wij zijn u graag van dienst!

Karin en Bas de Groot Makadocenter 19 3431 AW Nieuwegein Tel. 030 - 265 79 74 Wij zijn open van dinsdag t/m vrijdag 09.30 - 17.30 u. zaterdag van 09.00 - 17.00 u.

www.karinswoonhuis.nl en u vindt ons ook op Facebook


WANNEER U IN DE MARKT BENT VOOR EEN ANDERE AUTO, DENKT U DAN OOK AAN ONS?

Visscher Autobedrijven Wij zijn officieel dealer van Peugeot en CitroĂŤn in midden-Nederland, met vestigingen in Culemborg en Gorinchem. In Leerdam verkopen, onderhouden en repareren wij alle automerken onder de Bosch Car Service formule. In Buurmalsen hebben wij een Focwa erkend schadeherstelbedrijf en herstellen wij de eventuele schade aan uw auto. Bovendien zijn wij sinds 1 mei 2015 officieel Hyundai dealer in Tiel.

Misschien staat uw nieuwe auto wel op www.visscher.nl?


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.