Magazine Achterhoek Werkt

Page 1

OVER ACHTERHOEK WERKT

Wij, medewerkers van Achterhoek Werkt, zijn trots op de Achterhoek en de carrièrekansen die er zijn voor (jonge) werkzoekenden in deze mooie regio. Vanuit onze nieuwsgierigheid leren we graag (nieuwe) werkgevers beter kennen. We blijven ons dagelijks verwonderen over nieuwe feitjes en weetjes over onze klanten. We vinden het leuk om dit vanuit ons ambassadeurschap, middels storytelling, te delen met jou. We stimuleren onze relaties ook om vooral vanuit story telling door medewerkers te laten zien hoe mooi het is om in de Achterhoek te werken.

We hopen je zo wegwijs te maken in de Achterhoek en je te verbinden met jouw nieuwe werkgever voor een mooie stage of baan.

Zowel online via ons platform www.achterhoekwerkt.nl, via onze social kanalen als fysiek door de organi satie van de Achterhoekse Talententuin proberen we jou op inspirerende wijze in contact te brengen met werkgevers. Hopelijk word je net zo enthousiast over de carrièremogelijkheden in de Achterhoek als wij. Ben jij ook een echte Achterhoek Ambassadeur?

Wil jij meer weten over Achterhoek Werkt en/of ben je geïnteresseerd in werken in de Achterhoek? Bekijk dan via deze QR code onze website met 400+ bedrijfspresentaties en actuele stages & vacatures.

#02

Jouw ideeën, je frisse blik, jouw gedrevenheid om impact te maken, dat is wat Achterhoekse werkgevers nodig hebben voor de wereld van morgen.

Achterhoek geeft ruimte voor jouw Talent

Ben je geboren in deze regio? Dan voel je vaak al een bepaalde trots voor de Achterhoek. Ben je niet bekend met de Achterhoek? Dan hopen wij dat daar gauw verandering in komt. We laten je graag zien hoe gaaf het is om in de Achterhoek te werken. Daarom hebben we het initiatief genomen tot dit magazine. Een magazine? Terwijl tegenwoordig alles via social media gaat, hoor ik je zeggen? Ja precies. Het magazine brengt je weer even tot rust en geeft je verdieping in mooie erva ringsverhalen van jongeren bij Achterhoekse werkgevers. Die rust gunnen we je ook om een weloverwogen en goede keuze te maken voor jouw nieuwe werkgever of stagebedrijf. Kies een bedrijf dat echt bij je past. Kies een bedrijf waar jij de ruimte krijgt om impact te kunnen maken!

De Achterhoek heeft jou zoveel moois te bieden. Je bouwt in de Achterhoek je carrière op, je woont in een prachtige groene omgeving en je gaat naar gezellige festivals en evenementen. De Achterhoek heeft een veelzijdigheid aan mooie werkgevers. Hier maak jij impact, want bedrijven zien jouw talent en geven de ruimte om jouw talent te ontplooien. Je werkt bij parel tjes van bedrijven, om trots op te zijn. Maak via dit magazine kennis met een aantal van die inspirerende bedrijven en neem ook eens een kijkje op onze website, om nog meer bedrijven uit de regio te leren kennen.

Bezoek ook eens de Talententuin. Het grootste carrière evenement in de regio. Deelnemende bedrijven inspireren bezoe kers met innovaties, games én ervaringsverhalen van medewerkers.

Het Talententuin programma wordt versterkt door work shops en masterclasses, zodat je, naast het ontmoeten van nieuwe contacten, inves teert in je eigen ontwikkeling. Misschien vind je tijdens de Talententuin wel jouw stage of nieuwe baan? In dit eerste Achterhoek Werkt magazine blikken we ook terug op 10 jaar Talententuin.

Ik wens je namens ons team veel leesplezier en inspiratie toe. Hopelijk is de Achterhoek weer een ambassadeur rijker.

Michelle Hendriksen

Projectleider Achterhoek Werkt

woord vooraf #03

COLOFON

Uitgever Het Achterhoek Werkt magazine wordt uitgegeven door Achterhoek Werkt en Romeo Delta.

Concept en realisatie

Daniël Schmitz (Romeo Delta)

Tom Salemink (Achterhoek Werkt)

Ontwerp

Mariska Leerink (Romeo Delta)

Fotografie

Sanne Smits

Tom Salemink

En dank aan de deelnemende werkgevers en fotografen voor de zelf ingestuurde foto’s van alle advertorials en advertenties.

Teksten

Team Achterhoek Werkt Medewerkers van de deelnemende organisaties

Eindredactie

Romeo Delta

Verspreiding De eerste editie van Achterhoek Werkt magazine wordt in een oplage van 3.000 stuks uitgebracht. Het magazine wordt tijdens de 10e editie van de Achterhoekse Talententuin gelanceerd en uitgereikt aan bezoekers en deelnemende organisaties. Het magazine wordt verder verspreid via hogescholen, universiteiten en studieverenigingen in de omliggende studentensteden.

Copyright Niets van deze uitgave mag zonder toestemming van Achterhoek Werkt worden verveelvoudigd of verspreid. De uitgever kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de advertenties en advertorials.

10 JAAR Achterhoek Werkt BINDEN | BOEIEN | ONTMOETEN UITDAGEN | INSPIREREN
#04
Aantrekkelijk 06 werkgeverschap 08 Bronkhorst High-Tech 09 Innodeen 10 Azora 12 Fijnder 13 Hittech-Bihca 14 Alfa Accountants en Adviseurs 14 Brimapack 15 Innomotion Inspirerende sollicitatievragen Hosokawa Micron Van Egmond Intervracht 10 jaar 23 Talententuin 27 Basil 28 Pentair 30 Kaak 31 Grensland College 32 Slingeland Ziekenhuis 34 Van Weeghel Doppenberg Kamps 35 Careaz Gave 36 initiatieven 38 Rensa 40 Seesing Flex 41 Moovz Wist je dat... 42 over de Achterhoek www.achterhoekwerkt.nl INHOUD #05

Aantrekkelijk werkgeverschap

Misschien behoor jij wel tot de generatie Y? Je bent begin twintig en op zoek naar een stage, baan of traineeship. Legio mogelijkheden op de huidige arbeidsmarkt, maar wat je zoekt is een werkgever die jou de ruimte biedt om impact te kunnen maken. Je wilt namelijk een zinvolle baan waarin je echt iets kunt bijdragen aan de wereld van morgen. Dit betekent ook dat je ruimte zoekt voor persoon lijke ontwikkeling en dat jouw werkgever je een toekomst perspectief laat zien. Bij voor keur werk je in een omgeving waar duurzaamheidsvraag stukken of maatschappelijke thema’s centraal staan.

AANTREKKELIJK

Uiteraard is dit een gemid delde dat uit verschillende onderzoeken naar voren komt. In de werkelijkheid verschilt dit sterk per persoon. En wat jij belangrijk vindt, hoeft een andere student of collega niet net zo belangrijk te vinden. Wat voor jou aantrekkelijk werkgeverschap is, hoeft nog niet direct voor de ander aantrekkelijk werkgeverschap te betekenen. Belangrijk is te weten dat jij voor een bedrijf of organisatie gaat werken die echt bij je past. Waar let je op tijdens jouw oriëntatie op een stage of nieuwe baan?

Zorg ervoor dat je zelf weet wat je belangrijk vindt. Je weet dat vast al wel qua onderbuik gevoel, maar zet het ook eens op papier. Door dat te doen, ga je je bewuster oriënteren op jouw nieuwe stage of baan.

PERSOONLIJKE VERHALEN

Kijk in je oriëntatie verder dan de vacaturetekst die is opgesteld door de HR medewerker. De echte verhalen van je toekomstige collega’s geven waarschijnlijk een betrouwbaarder beeld. Op de ‘werkenbij’ pagina op websites van werkgevers staan vaak persoonlijke verhalen van medewerkers. Bekijk bijdragen van mede werkers op LinkedIN of zoek op YouTube naar bedrijfsfilm pjes. Benader via LinkedIN toekomstige collega’s en vraag hen hoe zij hun werk ervaren. Zo kom je veel meer te weten over jouw toekom stige werkgever en kun je beter bepalen of de organi satie echt bij jou past.

Zijn er open dagen bij werk gevers of is er een carrière beurs? Ga er naar toe. Ook als je niet direct naar een stage of baan op zoek bent, is dit wel de kans om verschillende medewerkers te spreken.

Tijdens een open dag of beurs is er vaak een luchtige sfeer, anders dan een 1 op 1 sollicitatiegesprek. Zo kom je vaak meer te weten over een bedrijf dan in een officieel gesprek.

Wees je ervan bewust dat een geschreven tekst of vacature niet overeen hoeft te komen met de werkelijk heid. Zie een sollicita tiegesprek als een kennisma kingsgesprek. Creëer ruimte in het gesprek om zelf ook veel te weten te komen over jouw moge lijk toekomstige werkgever. Probeer na te gaan of de geschreven tekst ook past bij wat je hoort tijdens de kennismaking. Het is voor een werkgever makkelijk te zeggen dat ze investeren in de ontwikkeling van mede werkers. Ga na of er ook echt aandacht is voor de ontwikke ling van de medewerker. Het mag niet bij mooie woorden op papier blijven.

HET VERSCHIL MAKEN

Tot slot. Echte liefde moet van twee kanten komen. Zorg er dus voor dat je tijdens het kennismakingsgesprek goed te weten komt hoe jouw toekomstige werkgever je kan helpen een boost te geven aan jouw carrière. Maar bedenk zelf ook goed hoe jij het verschil kan maken voor jouw toekomstige werkgever!

#06

Scan de QR-code

doe mee aan het onderzoek en maak kans op ‘3 maanden rijden op een BREKR’.

Achterhoek Werkt heeft in samenwerking met onderzoeks bureau Moventem de denktank VINNIC opgezet. Wij vinden het belangrijk dat studenten en young professionals mee kunnen denken over de toekomst van de Achterhoek. Zeker als het gaat over thema’s als wonen, werken, gezondheid en bijvoorbeeld uitgaan. Jouw mening telt. Als je meedoet met VINNIC ontvang je minimaal 4x per jaar een linkje naar een vragen

lijst om jouw mening te laten horen over een bepaald thema. Meedoen heeft twee voordelen. Je hebt invloed op de toekomst van de regio én je maakt kans op mooie prijzen. Elk kwartaal maken we een winnaar bekend uit alle actieve deelnemers van VINNIC.

BEN JIJ DIE WINNAAR? Dan rij je drie maanden lang rond op de BREKR, een hele gave elektrische brommer uit de Achterhoek.

Doe mee en win! #07

Breng FLOW in je carrière

Bronkhorst ontwikkelt en fabriceert apparatuur voor het meten en regelen van gas- en vloeistofdoorstroming. Het familie bedrijf is marktleider in Europa en behoort wereldwijd tot de top vijf in de branche. Door de snelle groei van het bedrijf zoekt Bronkhorst nieuwe mensen.

Wat ook bijzonder is: onze hoogwaardige oplossingen worden toegepast in duur zame technologie, zoals bioreactoren, waterstof en de productie van zonnepanelen. Zo werken we bij Bronkhorst gezamenlijk aan een betere wereld, wat het plezier in het werk vergroot.’

Vanuit Ruurlo en Neede in de Achterhoek ontwikkelt en produceert Bronkhorst al veertig jaar slimme, duurzame en op maat gemaakte oplos singen op het gebied van lage flow. De meet- en regelinstru menten worden wereldwijd toegepast in onder andere de voedingsmiddelenindus trie, onderzoeksinstituten en chemische laboratoria. ‘Door een stevige groei hebben we nieuwe collega’s nodig op vrijwel alle afdelingen’, zegt Jorieke Scheffer, HR Officer bij Bronkhorst. ‘We zoeken gedreven mensen met kennis op het gebied van innovatie, techniek, sales en diverse ondersteunende functies.’

FAMILIEBEDRIJF

‘Bronkhorst is een familiebe drijf waar zo’n vijfhonderd mensen werken’, zegt Jorieke. ‘Ons sterke punt is dat onze medewerkers echt onderdeel zijn van de familie. Door groei van de organisatie ontstaan er altijd weer nieuwe moge lijkheden en ook door interne opleidingen kun je je verder specialiseren.

AFWISSELEND

WERK

Andy Kok werkt nu 22 jaar bij Bronkhorst, waarvan drie jaar als test engineer. ‘Met mijn team check ik op maat gemaakte instrumenten voor onze klanten en maak ze gebruiksklaar. Daarnaast helpen we bij het oplossen van vraagstukken, waardoor we continu van elkaar leren.’

‘Dat maakt het leuk en afwisselend. Ook testen we telkens nieuwe producten en adviseren onze buitenlandse vestigingen en klanten. Al met al is mijn werk bijzonder leerzaam en veelzijdig.’ In zijn tijd bij Bronkhorst heeft Andy veel geleerd. ‘Ik ben begonnen als assistent instru mentmaker bij de productie afdeling, maar al snel hielp ik op andere afdelingen en heb veel instrumentkennis opgedaan. Bronkhorst heeft een ruim leerprogramma met allerlei trainingen en inmiddels geef ik zelf ook les. Zo kan ik mijn kennis overdragen en leer ik weer nieuwe collega’s kennen.’

Vooral het knutselen met instrumenten vindt Andy interessant; geen product wat uit zijn handen komt is standaard.

Ben jij iemand die zich graag ontwikkelt en wil meebewegen in de veranderende wereld? Kijk dan op https://careers. bronkhorst.com naar de openstaande vacatures of bezoek onze stand op de Achterhoekse Talententuin.

persoonlijk
verhaal
#08

‘Ik zit hier echt op m’n plek’

Innodeen, zoals de naam wellicht doet vermoeden, staat bekend om het meedenkend vermogen bij de ontwikkeling en productie van innovatieve oplossingen voor verschillende branches. Dat doen zij met kunststoffen en biobased composieten die zich met name op het gebied van duurzaamheid en circulariteit onderscheiden.

Kortom: daar waar andere materialen of processen tekortschieten, komt de innovatiekracht van Innodeen tot leven. Een mooi voorbeeld hiervan is het zelf ontwik kelde materiaal Compodeen. Een biobased composiet wat volledig uit restafval wordt gemaakt (72% oud sloophout en 28% PP uit PMD restafval) en wordt o.a. gebruikt om gevelbekleding van te maken. En onlangs is een compleet vernieuwd flessentrans portsysteem voor Coca-cola opgeleverd. Door een aantal ingebouwde slimmigheden bespaart men nu enorm veel tijd bij het omschakelen naar een andere vorm fles.

ROBERT-JAN Nadat ik mijn opleiding bedrijfskunde had afge rond, heb ik aansluitend een ICT-opleiding gedaan. Na een aantal jaren werk zaam te zijn geweest in de ICT wilde ik meer de tech niek kant op. Daarom heb ik me laten omscholen naar CNC-operator en heb hierbij ook veel ervaring opgedaan met SolidWorks (3D CAD programma). Met deze opgebouwde ervaring viel mijn oog op een vacature bij Innodeen waar een 3D CAD engineer/ projectleider werd gezocht met SolidWorks ervaring om de afdeling engineering te ondersteunen en de workflow tussen verkoop en productie verder te stroomlijnen.

De meeste werknemers werken hier al langere tijd, er is amper verloop in personeel. Daaruit mag je dus gerust opmaken dat Innodeen ook duurzaam omgaat met haar personeel. Inmiddels werk ik hier nu alweer bijna twee jaar met heel veel plezier. Het mooie van werken bij Innodeen is dat het een bedrijf is wat duurzaamheid en circulariteit hoog in het vaandel heeft staan. Er heerst een zeer prettige werksfeer, iedereen wordt gehoord en betrokken bij processen en projecten. Ik zit hier echt op m’n plek, want doorgroeien en het volgen van cursussen behoren hier gelukkig allemaal tot de mogelijkheden.

persoonlijk verhaal
Robert-Jan Pierik
#09
werkt als 3D CAD engineer bij Innodeen. Studeerde Bedrijfskunde en ICT.

mijnBekijkverhaal

#010
“Azora geeft écht ruimte om je talenten te kunnen ontwikkelen”
Janice Deckert (28) Verpleegkundig Specialist bij
Azora

Verder leren kan dichtbij

Janice Deckert, Verpleegkundig Specialist bij Azora vertelt over haar loopbaan binnen Azora en wat de Azora Academy daarin te bieden heeft.

In 2016 ben ik bij Azora terecht gekomen via een detacheringsbureau. Ik vond het werken hier zo leuk dat ik een jaar later direct in dienst ben getreden. Ik ben gestart in de functie van wijkverpleeg kundige. In 2019 heb ik intern de master Advanced Nursing Practice gevolgd, waarvoor ik op de locaties van Azora ben gaan werken. Inmiddels ben ik alweer anderhalf jaar afgestu deerd en ben ik nog steeds met plezier werkzaam in de functie van verpleegkundig specialist. Ik ben ontzettend blij dat Azora mij deze moge lijkheid geboden heeft!

WERKPLEZIER

Binnen Azora zijn er tal van mogelijkheden om je door te ontwikkelen, bijvoorbeeld door op verschillende afdelingen te werken waardoor je andere zorgvragen oppakt. Ook wordt er geluisterd naar je wensen en wordt jouw ontwikkeling gefa ciliteerd en ondersteund. Daar naast is er een fijne werksfeer! Ik vind het super dat ik naast

mijn functie als verpleegkundig specialist ook diverse neven taken en -werkzaamheden kan en mag uitvoeren op gebieden waar mijn interesses liggen. De mogelijkheden om me op zowel persoonlijk als professioneel te ontwikkelen, geven mij veel werkplezier.

LEREN EN ONTWIKKELEN

In juni 2022 lanceerde Azora de Azora Academy en mocht ik mijn verhaal, mijn loop baan binnen Azora, delen. De Azora Academy is voor mij de plek waar alle mogelijkheden voor leren en ontwikkelen samenkomen. Kennisdelen vindt Azora erg belangrijk en daarom worden veel trainingen en cursussen gegeven door werknemers zelf. En wat er aan kennis nog niet in huis is, wordt aangeboden in samenwerking met bijvoorbeeld onderwijsin stellingen uit de regio. Daarbij wordt ook zeker gekeken naar maatwerk. Iedereen is welkom bij de Academy, het maakt niet uit of je al wel of nog geen zorgachtergrond hebt.

BEGELEIDING AAN STUDENTEN

In mijn werk bied ik ook begeleiding aan studenten. De Azora Academy biedt namelijk onderzoek- en afstu deerstages voor mbo-, hbo- en wo-studenten naar aanleiding van een idee of vraagstuk. Dit kunnen stageplekken en oplei dingsplekken zijn voor zorg studenten en voor studenten geneeskunde, fysiotherapie, ergotherapie, psychologie en logopedie, maar ook voor ICT, HR en Facilitair. We zien elkaar dan als collega’s. En het mooie is dat veel studenten later weer terug komen bij Azora om er te gaan werken!

Dus, wat ga jij leren?

Azora Academy. Verder leren kan dichtbij.

persoonlijk verhaal #011

‘Mensen begeleiden vanuit een uitkering naar een passende werkplek”

Jette studeerde Social Work aan de Hogeschool Saxion in Enschede. Sinds september 2022 werkt ze met veel plezier bij Fijnder werkleerbedrijf Oost-Achterhoek. Een warme organisatie waar ze zich echt thuisvoelt.

“We zijn een tweedelijns organisatie, ontstaan uit het samengaan van Werkbaan Oost en de Sociale Dienst Oost-Achterhoek in januari 2022”, vertelt Jette. “We zijn een officieel werkleerbedrijf en met onze expertise op het gebied van inkomen, re-integratie en activering ondersteunen we de inwoners van de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk bij vragen over werk en inkomen. Als Consulent Werk begeleid ik cliënten die een uitkering ontvangen naar een nieuwe passende werkplek. Als we die passende werkplek hebben gevonden, houden we altijd nog contact met de cliënt om te kijken of alles goed verloopt of dat de cliënt nog extra ondersteuning nodig heeft. Een ontzet tend waardevolle functie die mooi aansluit bij mijn oplei ding Social Work die ik heb afgerond aan het Saxion in Enschede.”

EEN WARME ORGANISATIE

Meteen vanaf haar eerste werkdag voelde Jette zich thuis bij Fijnder. “Ik werd heel warm ontvangen met een bos bloemen en een Fijnder pakketje en mocht meteen aanhaken bij een vergadering. Ik heb regelmatig gesprekken met mijn teamleider om te bespreken of alles nog goed gaat en of ik het naar mijn zin heb. Daarnaast is een van mijn directe collega’s aange wezen als mijn ‘buddy’. Zij werkt mij in en ik kan met al mijn vragen bij haar terecht. Eén keer in de week heb ik met haar een momentje inge pland. Dat is heel prettig. Ik zit hier echt op mijn plek.”

ALLE VOORZIENINGEN OP ÉÉN COMFORTABELE PLEK

Als we Jette vragen waarom Fijnder zo’n waardevolle organisatie is om voor te werken, antwoordt ze: “Sinds de Sociale Dienst OostAchterhoek en Werkbaan Oost zijn samengegaan als Fijnder zitten er zoveel moge lijkheden voor onze cliënten onder één dak! Als werken bijvoorbeeld niet mogelijk is, kunnen we ook een plek aanbieden in onze eigen werkplaats met ruim 250 medewerkers.

Ondanks dat een deel van ons boven in het kantoorge deelte werkt en de werk plaats zich beneden bevindt, zijn we allemaal onderdeel van dezelfde organisatie. Daarom is het zo mooi dat iedereen ’s middags met elkaar luncht in ons geza menlijke bedrijfsrestaurant.”

WERKEN BIJ FIJNDER

Wil jij, net als Jette, je droombaan vinden bij een van de grootste sociale werkbedrijven van de Achterhoek? Geloof jij, net als wij, dat iedereen van betekenis wil en kan zijn? Dan is Fijnder werkleer bedrijf Oost-Achterhoek op zoek naar jou!

Op de website www.werkeningelderland.nl/ organisaties/fijnder vind je meer informatie over de vacatures die open staan.

Je kunt ook altijd een open sollicitatie sturen naar info@fijnder.nl.

persoonlijk
verhaal
#012
Jette Tankink (24) werkt als Consulent Werk bij Fijnder werkleerbedrijf Oost-Achterhoek

deed de opleiding Allround Precisie verspaner en kwam via een stage aan het werk bij Hittech Bihca

Bij Hittech Bihca in Winterswijk maken we hoog waardige precisieonderdelen. Die zijn van groot belang voor o.a. de semicon, de medi sche en analytische sector maar ook voor bijvoorbeeld de Formule 1 of de ruimte vaart! Hittech Bihca BV in Winterswijk maakt onderdeel uit van de Hittech Groep. Behalve diverse vestigingen in Nederland is er ook een vestiging in Duitsland en in Maleisië. Binnen de Hittech Group In Winterswijk werken zo’n 100 mensen.

IK BEN REMCO EN KOM UIT LICHTENVOORDE.

Vijf jaar geleden ben ik begonnen bij AT Techniekopleidingen in Terborg aan de opleiding Verspaner niveau 2 (BOL). Een BOL-opleiding betekent dat je 10 weken naar school gaat en 10 weken stage loopt. Toen ik na 10 weken school

‘Ik maak onderdelen voor de medische en analytische sector, maar ook Formule 1 en ruimtevaart’

mijn eerste stage ging lopen bij Hittech Bihca hebben ze gevraagd of ik hier een BBL wilde gaan doen. Toen ging ik 10 weken naar school en daarna 10 weken werken en kreeg dit allemaal betaald. Toen ik na 2 jaar de opleiding had afgerond, ben ik verder gegaan met de opleiding allround Precisieverspaner niveau 3. Ook dit was weer een BBL opleiding en ging ik 1 dag in de week naar school en 4 dagen werken. Na 2 jaar had ik ook deze opleiding succesvol afgerond en kreeg ik van Hittech Bihca een vast contract aangeboden. Daar was ik blij mee. Het mooie om bij Hittech Bihca te werken is het mooie machinepark, de uitdagende producten en de materialen die we gebruiken. Ik ga nog steeds elke dag met plezier naar mijn werk!

OOK WERKEN MET

HYPER

MODERNE MACHINES voor diverse opdrachtgevers en binnen een enthousiast team van collega’s? Pak dan je kans!

WERKEN BIJ HITTECH BIHCA UITDAGEND EN AFWISSELEND

Je krijgt veel vrijheid en er zijn bovendien volop moge lijkheden om door te groeien binnen een gezond, dyna misch en innovatief bedrijf! Het volgen van een opleiding wordt door ons van harte gestimuleerd en behoort daarom ook tot de mogelijk heden. Onze bedrijfscultuur is informeel, open en betrokken. We zijn gericht op resultaat met daarin veel ruimte voor eigen initiatief. Ook scho lieren en studenten helpen we graag aan een inspirerende en uitdagende stageplek of afstudeeropdracht.

persoonlijk verhaal Hittech Bihca is een innovatief en gezond Achterhoeks bedrijf met veel doorgroeimogelijkheden. Remco Demkes
#013

Hallo young professional!

Zij is assistent accountant, hij fiscaal adviseur. En allebei zijn Anne te Beest en Pim Grevers heel enthousiast over het werken bij Alfa Accountants en Adviseurs. Want de accountant van vroeger, die bestaat niet meer zegt Anne.

ling.’ Plus: het werk is interes sant, zegt Pim. ‘Bij opdrachten zijn veel specialismen nodig. Trajecten zijn lang. Maar is het afgerond, dan heb je een voldaan gevoel.’

persoonlijk.’ Pim: ‘En je kunt bij Alfa doen wat je leuk vindt. Ik wil me graag verder specia liseren in de advieskant.’

‘Nee, het zijn niet allemaal mannen in het pak. Het is juist heel divers. En je zit ook niet hele dagen achter je bureau. Je gaat steeds vaker naar een klant toe, om te adviseren.’

Pim: ‘Dat ervaar ik ook, dat je interactiever bezig bent. Met klanten, met collega’s onder

Anne: ‘Je bouwt een band op met klanten. Zeker als je op locatie aan het werk bent.’

Voor ambitieuze young professionals liggen er kansen genoeg bij Alfa. Anne: ‘Je kunt opleidingen volgen, je leert van anderen. Je kennis neemt toe, en daardoor groei je ook

‘Er zit veel techniek in modern telen’

“De machines zijn ontworpen door BrimaPack en zijn lever baar in verschillende uitvoe ringen. Deze inpakmachines staan vaak in een hal waar de groentes verpakt worden, maar er zijn ook bijzondere uitvoeringen waar meerdere inpakmachines op een rups voertuig als rijdende fabriek het veld ingaan.

Spreekt werken bij Alfa ook jou aan? Neem dan contact op met talentmanager Astrid Bosch: 0610 161 655.

BrimaPack is een machinebouwbedrijf dat zich richt op het maken van inpakmachines voor groenten, zoals broccoli en sla.

Zelf assembleer ik deze inpakmachines (voertuigen) tot een geheel. Hierbij komen van allerlei technieken aan te pas, zoals mechanische, elektrische, pneumatische en zelfs hydraulische technieken. Doordat ik veel afwisseling heb en mijn werkzaamheden erg divers zijn, blijf ik gemoti veerd, is geen dag hetzelfde en doe ik veel ervaring op. Het afstellen van deze inpakmachines gebeurt naar de wens van de klant, wat ook weer een uitdaging is. Daarnaast heeft BrimaPack een verspaningsafdeling om iets op maat te laten maken. Ik had er interesse in ook op deze afdeling werkzaam

te zijn en heb dat aange geven bij mijn collega’s. Zij hebben mij intern begeleid en opgeleid, zodat ik nu ook met C.N.C. frezen, conventi onele draaibanken en frezen overweg kan.

Bij BrimaPack heerst een rustige en gezellige sfeer op de werkvloer met veel moge lijkheden om iets te leren en te groeien in assemblage techniek, verspaning en elek trotechniek.

Ik werk iets meer dan een jaar voor BrimaPack. Doordat ik doorgroei mogelijkheden heb, blijf ik gemotiveerd. Gelukkig had mijn leidinggevende hetzelfde idee, waardoor ik nu een vast contract heb.”

persoonlijk verhaal
Anne te Beest assistent accountant Pim Grevers financieel adsviseur
#014
Werner Rosendaal (31) is All round monteur, tevens melkboer in Loerbeek

Hoe een bedrijf en stagiair elkaar versterken

Twee jaar geleden ging Kars de Graaff voor zijn mbo-opleiding Smart Industry aan het Graafschap College als stagiair bij Innomotion in Varsseveld aan de slag. Hij was niet de eerste stagiair bij het bedrijf en ook zeker niet de laatste.

Kars de Graaff

studeerde Smart Industry aan het Graafschap College en werkt als Application Engineer bij Innomotion in Varsseveld.

“Het Graafschap College vraagt regelmatig of wij plaats hebben voor een stagiair. Elk half jaar komt er minimaal één stagiair uit het derde of vierde studiejaar. Dit kan zowel van een technische als commerciële opleiding zijn.”, vertelt technisch directeur en eigenaar Mark Berendsen.

Bij Innomotion in Varsseveld werkt een team gedreven technici, die met hun kennis en ervaring passende oplossingen uitwerken voor aandrijf- of besturings vraagstukken. De engineers hebben gedegen kennis van PLC-techniek, Motion Control en HMI-programmering.

Mark: “Stagiairs worden hier serieus begeleid om echt ervaring op te doen. Ze beginnen altijd eenvoudig met een simpel PLC’tje en een HMI’tje en we laten hen hier de standaard cursus volgen. Afhankelijk van hoe snel ze dat oppakken, wordt de opdracht uitgebreid. Bij Kars ging het heel snel en ik gaf

hem al snel opdrachten die ik anders meer richting een hbo’er zou schuiven”

MOTION CONTROLLER

Kars kreeg tijdens zijn eerste stage de opdracht om een bepaalde functionaliteit van een motion controller uit te zoeken. Mark: “We hadden de controller al een tijdje in huis, maar nog geen kans gehad om die echt in te zetten.” Kars: “Je kunt er twee motoren mee aansturen en laten samenwerken. Ik moest uitzoeken hoe de controller een bestand met coördinaten achter elkaar kon uitvoeren. Dat lukte.”

Na afloop van zijn eerste stage bleef Kars in corona tijd naast zijn studie hand- & spandiensten verrichten. Ze besloten dat het fijn zou zijn als Kars ook zijn eindstage bij hen deed. “Uiteraard met het idee dat hij daarna zou blijven”, legt Mark uit. Tijdens zijn eindstage zorgde Kars ervoor dat hij met de motion controller een zes-

assige robot kon aansturen. Aan het eind van de stage voerde de robot van alles uit. Mark: “We zijn geen heel groot bedrijf en zoeken mensen die problemen zelfstandig oplossen. Medewerkers denken en beslissen mee als processen anders kunnen. We zitten maandelijks bij elkaar en dan vinden we ieders inbreng, ook die van de stagiair, belangrijk.”

APPLICATION ENGINEER

Na het behalen van zijn diploma is Kars in dienst als Application Engineer. Hij helpt klanten met supportver zoeken en geeft persoonlijk instructies. Hij doet nu, op aandringen van Mark, naast zijn werk een vervolgop leiding, zodat hij verder doorgroeit. De techniek staat immers nooit stil. Kars is blij met zijn baan en Mark is enthousiast over zijn inbreng. Daarmee vormen ze een goed voorbeeld van hoe een bedrijf en een stagiair elkaar versterken.

persoonlijk verhaal
#015

24 inspirerende sollicitatie vragen

Tijdens een sollicitatiegesprek kunnen je vele vragen gesteld worden. Deze vragen zijn natuurlijk bedoeld om jou beter te leren kennen en te bepalen of je ook bij de organisatie past. Wees je ervan bewust dat het ‘goede’ antwoord veelal niet bestaat. Probeer dus sociaal wenselijke antwoorden te vermijden en gewoon oprecht jouw antwoord te geven op de vragen die gesteld worden. Je zult dan vanuit jouw authenticiteit veel sneller een connectie hebben met je potentiële werkgever.

#016

Afgelopen jaren heeft Achterhoek Werkt inspirerende sollicitatievragen gedeeld met haar relaties om tijdens het sollicitatiegesprek tot een interessante verdieping van het gesprek te komen. Hieronder vind je een selectie van deze vragen zodat jij je kan voorbereiden op het geven van jouw persoonlijke antwoord op deze verrassende vragen. Mocht je tijdens de kennismaking gevraagd worden welke vraag ze jou echt hadden moeten stellen? Nou dan maak je met één van onderstaande vragen wellicht het verschil.

WAT IS JE LEVENSMOTTO?

WAT IS HET LEUKSTE WAT JE GISTEREN HEBT GEDAAN?

WAT IS DE GROOTSTE BLUNDER

DIE JIJ OOIT TIJDENS JE WERK MAAKTE?

WAT IS JE ULTIEME DROOMBAAN?

ZOU JE LIEVER SPREKEN VOOR 10 OF 1000 MENSEN?

NOEM DRIE KERNWAARDEN VAN JEZELF?

WAAR WORD JIJ GELUKKIG VAN?

WAT WIL JE BINNEN NU EN 5 JAAR BEREIKT HEBBEN?

MET WIE VAN DIT GEZELSCHAP ZOU JE EEN NIEUW BEDRIJF WILLEN STARTEN?

WAT IS JOUW GROOTSTE AMBITIE?

WIE OF WAT VIND JIJ INSPIREREND?

OP WELK MOMENT IN JE LEVEN BEN JE HET MEEST TROTS?

01.
02.
03.
04.
05.
06.
07.
08.
09.
10.
11.
12.
13. HOE ZIET JOUW FAVORIETE VRIJE DAG ER UIT? 14. WAT IS JE GROOTSTE ANGST? 15. WAT STAAT ER OP JOUW BUCKETLIST? 16. VOOR WELK LAND KIES JIJ ALS JE MOET EMIGREREN? 17. WAAR BEN JIJ SLECHT IN? 18. WAT IS JOUW GROOTSTE PRESTATIE TOT NU TOE? 19. WAT IS JOUW FAVORIETE GESPREKSONDERWERP? 20. NOEM ÉÉN DING WAT MENSEN WAARSCHIJNLIJK NOG NIET WISTEN VAN JOU? 21. NOEM DRIE DINGEN DIE JE MEE ZOU NEMEN ALS JE NAAR EEN ONBEWOOND EILAND VERTREKT? 22. WAT GEEFT JOU STRESS? 23. WAT VIND JE BETER? EEN PERFECT RESULTAAT MAAR BUITEN DE DEADLINE? OF EEN PRIMA RESULTAAT BINNEN DE DEADLINE? 24. ALS JE IN JE VOLGEND LEVEN MAG TERUGKEREN ALS EEN DIER, WELK DIER ZOU JE DAN ZIJN? #017

‘Alle vrijheid om jezelf in het werk te kunnen ontplooien’

Hosokawa Micron B.V. in Doetinchem is één van de vele innovatieve bedrijven in de maakindustrie die de Achterhoek rijk is. Het bedrijf ontwikkelt en vervaardigt hoogwaardige machines en systemen voor de poederverwerkende industrie. Het internationaal opererende bedrijf telt ongeveer 200 medewerkers en beschikt onder andere over een eigen R&D-afdeling en testfabriek.

Hosokawa Micron werkt met drie andere bedrijven samen in de Innovatiehub Doetinchem. Via de Innovatiehub kunnen uitda gende stages uitgevoerd worden waarbij studenten de unieke kans krijgen om ook een kijkje te nemen bij de drie

ze het optimale uit hun stageof afstudeeropdracht halen.

“Hosokawa Micron B.V. hecht een grote waarde aan de zelfstandigheid en flexibiliteit van het personeel”, vertelt Bart Derksen, Manager HR. “Bovendien vinden wij het belangrijk dat je als werk nemer alle vrijheid krijgt om jezelf in het werk te kunnen ontplooien, hieruit ontstaan hele mooie dingen.” Nancy en Rick vertellen je er meer over.

Mijn functie is erg breed, waardoor ik veel afwisse ling heb in mijn werk. Naast dat ik betrokken ben bij het gehele technische proces, heb ik te maken met verschil lende mensen en culturen, zowel intern als extern van engineers, klanten tot aan leveranciers. Goede commu nicatie is dan ook de grootste uitdaging, wat het werk ook weer erg leuk maakt. Je wilt toch iedereen met een goed gevoel achterlaten. Bij Hosokawa heerst een open sfeer en ook al is men soms druk, iedereen probeert elkaar te helpen. Ik werk in een klein team met ervaren mensen, maar er is ook afwisseling tussen jong en oud. Teamwork vind ik heel belangrijk en de samen werking binnen ons team is gelukkig erg goed!

Het werken bij Hosokawa bevalt me goed. De werksfeer is goed en ik heb leuke colle ga’s. Je kunt altijd met vragen bij ze terecht en iedereen is welwillend om elkaar te helpen. Wat ik ook super vind zijn de multidiscipli naire teams op projectbasis. Je werkt met verschillende mensen met diverse achter gronden. Daardoor heb ik veel variatie in mijn werk en ik leer er ook veel van!

Persoonlijke ontwikkeling en diepgang zijn belangrijk voor me. Als je wilt doorgroeien of zelfs een complete zijstap maken, dan zijn daar bij Hosokawa zeker mogelijk heden voor. Dan ga je samen met je leidinggevende kijken wat je wilt, waar het bedrijf behoefte aan heeft en wat dan het beste past. Zo heb ik onlangs de mooie stap van Mechanical Engineer naar Projectleider kunnen maken.

persoonlijk
verhaal
«Nancy Zhang Rick Makkink Projectleider
#018

Groei jij mee?

Maaike Harbers, HR Manager bij Van Egmond Groep, vertelt je graag meer over de kern activiteiten van het bedrijf en waarom het werken binnen Van Egmond Groep mogelijk iets voor jou is!

INDUSTRIËLE PARTNER

‘’Als consument zul je niet snel in aanraking komen met Van Egmond Groep. Dat mensen ons niet altijd kennen is dus ook vrij logisch. We richten ons namelijk met name op industriële klanten. We zijn een bedrijvengroep, gericht op het leveren van producten en diensten op het gebied van elektrotechniek

Wie met de auto tussen Doetinchem en Wehl over de A18 rijdt ziet het meteen; het pand van Van Egmond Groep, pal naast de snelweg. Een kenmerkende locatie met het oude schoolgebouw ‘De Tol’ midden op het parkeer terrein. Daarnaast wordt op een steenworpafstand van het hoofdkantoor hard gewerkt aan de realisatie van een nieuw bedrijfspand: hét toekomstig onderkomen van onderdeel Van Egmond Industriële Automatisering.

en industriële automatisering. We zijn voor onze klanten kennispartner van ontwerp tot en met levering, installatie én inbedrijfstelling. Ook programmeren en assem bleren we en leiden we in ons eigen kenniscentrum in De Tol onze klanten kundig op.’’

GROEI

‘’Van Egmond Groep kent een lange historie in deze regio. Het bedrijf werd al in 1937 opgericht door Dirk van Egmond. Inmiddels hebben we 5 vestigingen, verspreid door het hele land en tellen we ruim 240 collega’s. Sinds 2015 valt Van Egmond Groep onder het Franse moeder bedrijf Sonepar.’’

‘’Het aantal activiteiten van Van Egmond Groep neemt al jaren toe. Om deze groei te kunnen blijven realiseren, moeten we uitbreiden. Daarom betrekken we eind 2022 met onze afdeling industriële automatisering een nieuw pand, op steenworpafstand van ons hoofdkantoor. Hierdoor zijn we klaar voor de toekomst!’’

WERKEN BIJ VAN EGMOND GROEP, IETS VOOR JOU?

Dat Van Egmond Groep een sterke groei doormaakt, blijkt ook wel uit de openstaande vacatures in Doetinchem.

‘’Onze collega’s vormen de basis voor het succes. We willen uitgroeien tot de beste industriële dienstverlener van elektrotechniek en automatisering in Nederland. We zijn dan ook op zoek naar enthousiaste collega’s die met ons willen meegroeien, vertelt Maaike Harbers.’’ ‘’Zaken als digitalisering, duurzaamheid, vitaliteit en de ruimte om je te ontwikkelen vinden we erg belangrijk. We gaan niet alleen graag langdurige relaties aan met onze klanten, maar ook juist met onze collega’s.’’

Zie jij jezelf al bij Van Egmond Groep werken? Kijk voor meer informatie over het bedrijf én alle openstaande vacatures op vanegmond.nl.

persoonlijk
verhaal
#019

Talent

ontwikkelen

in

‘Ubbink is een mooie speeltuin

Medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal van het bedrijf. Bij Ubbink in Doesburg weten ze dat als geen ander. Ze geloven in de kracht van het personeel en hechten waarde aan ieders mening.

“We willen mensen, van jong tot oud, kansen bieden. Daardoor kunnen ze zich ontwikkelen en dragen ze bij aan de groei van onze organisatie”, zegt algemeen directeur Carin Hendriksen.

Julia Nap (25) werkt als HR assistent bij Ubbink. Ze studeerde HRM (HBO)

Lisa Lankhorst (21) is onlangs gestart als management trainee op de afdeling operations. Ze studeerde creative technology aan de universiteit Twente

Merijn Peters (25) werkt als technology development technician op de afdeling industrial engineering. Hij begon in 2018 als stagiair

Janneke Smees (27) werkt vijf jaar bij Ubbink als projectmanager operations. Na haar master Strategic Management draaide ze twee jaar mee als management trainee

Ubbink is dé partner voor professionals in de bouw- en installatiewereld. Er worden slimme oplossingen bedacht, die voldoen aan alle eisen van deze tijd. Een woning moet duurzaam, veilig en gezond zijn. Of, in vaktermen: goed geventileerd, geïsoleerd en luchtdicht. De producten en systemen van Ubbink zijn onderverdeeld in drie thema’s: energie, ventilatie en bouw. Het programma omvat slimme innovatieve totaaloplossingen en dien sten waarbij duurzaamheid, circulariteit, creativiteit en efficiency een voorname rol spelen. Dat gebeurt allemaal binnen een groep van inter nationale bedrijven: Ubbink Centrotherm Group. Koploper blijven in het uitdagende spel van constante verandering is de sleutel tot succes. Daarom is Ubbink steeds op zoek naar ambitieuze, betrokken en vakkundige medewerkers, op alle niveaus.

De arbeidsmarkt is gespannen. Het valt niet mee om geschikt personeel te vinden. Ubbink timmert met een mix van ervaren krachten en jonge professionals op een innovatieve manier aan de weg. Dat gebeurt in een inspirerende werkomgeving. Door de gedegen aanpak

ligt een mooie toekomst in het verschiet. Er is veel aandacht voor product- en procesontwikkeling en er wordt flink geïnvesteerd in de aanwas van jonge talenten. Dat gebeurt o.a. door de Innovatiehub, waarbij studenten aan de juiste stages en afstudeerop drachten worden gekoppeld. Doel van de samenwerking is het creëren van een multi disciplinaire kweekvijver. “We willen jong talent interesseren en behouden”, vertelt Ellen te Dorsthorst HR support specialist. “De markt veran dert snel. Daarom worden processen kritisch bekeken. Door verbeteringen door te voeren, maken we Ubbink sterker. Dat is een continu proces en daar kan iedereen een rol in spelen.” Personeel krijgt alle gelegenheid om zich persoonlijk te ontwikkelen, geeft Carin Hendriksen aan. “Dat kan door het volgen van

opleidingen en cursussen. Zo hebben we een eigen opleidingsprogramma en een interne praktijkbegeleider. Ook worden er bedrijfsbe zoeken georganiseerd. Verder is er ruimte voor traineeships en bieden we werkervarings plaatsen. Allemaal gericht om mensen te laten ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn.” Hendriksen wil medewerkers naast werkplezier vooral eigenaar schap geven. “Je moet niet zeggen wat ze moeten doen. We willen vooral coachen. Mensen mogen fouten maken, het gaat erom wat je onderweg leert. Ubbink is een mooie speeltuin voor jonge talenten.”

JULIA NAP

werkt sinds maart als HR assistent bij Ubbink. Ze studeerde HRM (HBO) en begon bij een bedrijf in Veenendaal. “Ik miste daar

dynamische
#020

voor jonge talenten’

MERIJN PETERS

een stuk dynamiek. Via via hoorde ik dat Ubbink iemand zocht bij HR. Na het sollicitatiegesprek werd ik erg enthousiast. De afdeling is in ontwikkeling. Er zijn voldoende uitdagingen, zoals digitalisering, auto matisering en verschillende projecten. Het klikt ook met collega’s. Iedereen wil je helpen.”

LISA LANKHORST is onlangs gestart als management trainee op de afdeling operations. Ze studeerde creative technology aan de universiteit Twente. “Ik ben zoekende en krijg bij Ubbink de kans goed rond te kijken wat er bij me past. Dat kan op verschillende afde lingen waar ik met verbeter trajecten aan de slag kan. Er wordt geluisterd naar wensen. Het is een vooruitstrevend bedrijf waar veel nieuwe tech nieken worden toegepast.”

fungeert als technology development technician op de afdeling industrial engi neering. Hij begon in 2018 als stagiair. “Ik vervulde bij Ubbink mijn eindopdracht voor de opleiding midden kader engineering, MBO niveau 4. Daarna kon ik gelijk aan de slag. De combinatie kantoor en praktijk zorgt voor afwisseling. Het is reuze interessant om mee te werken aan nieuwe ontwikkelingen zoals de inzet van een cobot, een industriële robot die kan samenwerken met mensen.”

JANNEKE SMEES werkt vijf jaar bij Ubbink als projectmanager operations. Na haar master Strategic Management draaide ze twee jaar mee als management trainee. “Ik kon op veel afde lingen meekijken en kreeg zo de kans uit te zoeken waar mijn passie ligt. In mijn functie voel ik me op mijn plek. Je krijgt veel vrijheid. Met strate gische data-analyses maken we plannen voor de toekomst, heel mooi om mee bezig te zijn.” Janneke was mede verantwoordelijk voor het opzetten van Ubbink Young voor medewerkers tot 35 jaar. Het doel van deze groep is om slimme oplossingen te bedenken en processen te verbeteren. Daarvoor wordt

ook bij andere bedrijven rondgekeken. “Belangrijk voor de binding van de jonge generatie. Het is afdelings overstijgend en draagt bij aan kennisdeling en de saamho righeid.” Nieuwe ideeën zijn altijd welkom bij Ubbink. Een goed voorbeeld daarvan is de Lean Cube in de produc tiehal, waar Janneke nauw bij betrokken is. Werknemers kunnen op kaartjes aangeven welke ideeën ze hebben of tegen welke problemen ze aanlopen. “Medewerkers worden zo echt gehoord. Het past bij de verbetercultuur van ons bedrijf.”

Ubbink heeft verschillende vacatures. Kijk daarvoor op www.ubbink.com Daarnaast zijn studenten welkom om stage te lopen of voor een afstudeeropdracht.

Meer weten? We zien je graag op de Talententuin!

persoonlijk verhaal werkomgeving
#021

Hoe complexer het transportvraagstuk, hoe mooier

Als onderdeel van de ICOS group met kantoren in de VS, Duitsland, Nederland, Zweden, Polen en Japan richten wij ons voornamelijk op de import naar en de export vanuit Nederland. Door de lucht, door de zee of over de weg; hoe complexer het intercontinentale transport vraagstuk, hoe mooier wij het vinden.

Je bent als expediteur van Intervracht de schakel tussen de klant en de vervoerder. Je bent verantwoordelijk voor het hele traject van verzen ding van de klant en je zorgt ervoor dat de klant volledig geïnformeerd blijft tijdens dit traject. Je werkt met je colle ga’s samen op de afdeling.

Je begint jouw werkdag met een lekkere latte en daarna open je de mailbox. Je start met de nieuwe opdrachten, reageert op de antwoorden van je klanten en gaat aan de slag met het regelen van de aflevering van een container in New York.

Je mailt en belt hier voor met transporteurs/rederijen/ vervoerders die je benadert via ons wereldwijde netwerk. Dit doe je in het Nederlands en in het Engels. Tussendoor beantwoord je vragen van collega’s en klanten en kun je de klant melden wanneer de boot uit China arriveert.

In de pauze loop je met je collega’s en rondje en bij regen ga je lekker tafelten nissen. Na de pauze boek je een aantal inkoopfacturen in en voorzie je de douaneafde ling van alle benodigde infor matie zodat zij de aangiftes kunnen doen. Je mailbox blijft vol lopen en je gaat enthou siast door met het boeken van een container vanuit de Rotterdamse haven naar Santa Cruz en het in orde maken van de juiste papieren hiervoor. Met je team heb je een korte meeting en bespreek je de week en kijk je alvast vooruit naar de volgende week.

Je sluit de dag af met het versturen van facturen naar de klant. Op weg naar huis, pak je nog snel een appel mee van de balie en spreek je met een collega af om vanavond samen naar de sportschool te gaan, waar je de helft goedkoper sport doordat Intervracht hier aan meebe taald.

Intervracht Nederland is een intercon¬tinentale expedi teur uit Zevenaar waar 33 collega’s werken. Al ruim 20 jaar gáán we voor onze klant en houden we ons bezig met bezig met wereldwijde zee¬ en luchtvracht¬ expeditie en bijkomende douanezaken.

jouw werkdag bij...
HOE ZIET EEN DAG VAN EEN EXPEDITEUR
#022

DE TALENTENTUIN 10 JAAR: BINDEN & BOEIEN

De Achterhoek blijft jong in al zijn historie. Het paradijs van het oosten waar nog ruimte is voor dromen en wensen.

Bloeien en groeien is onze natuur.

Over heuvels en door dalen, achter elke bosrand weer een prachtig uitzicht.

Het besef dat je altijd verder kunt.

Zoveel te kiezen in alles wat het leven de moeite waard maakt. De mogelijkheden zijn ongekend.

Hier in de Achterhoek kun je worden wat je wil.

Zoveel paden die je kunt bewandelen, zoveel routes om te gaan. Soms met een omweg.

Uiteindelijk kom je altijd op de plek waar je wilt zijn. Daar valt alles voor jou samen en besef je hoe uniek jij bent.

Net zo uniek als de Achterhoek zelf.

De Achterhoek leeft, de Achterhoek geeft. Ruimte, ruimte voor jouw Talent.

De Talententuin

10
#023

Zo begon het Talententuin avontuur 10 jaar geleden in de Achterhoek. Vanuit onze trots voor de regio en onze nieuwsgierigheid naar de carrièrekansen in de Achterhoek ontwikkelden we het concept De Talententuin.

De Talententuin is uiteindelijk uitgegroeid naar hét carrière evenement van de regio waar bedrijven en jonge stage- en werkzoekenden elkaar ontmoeten en inspireren met als doel uiteindelijk op werkgebied tot een match te komen. We nemen je graag mee in de groei van het evenement en delen graag een aantal spontane verhalen. Verder wil ik jou vooral uitnodigen om in de komende jaren ook eens langs te komen. Ook als je niet direct op zoek bent naar een stage of nieuwe baan. Laat je gewoon inspireren door de deelnemende werkgevers. Want ik geloof echt dat jouw toekomst en je volgende carrièrestap in de Achterhoek kan liggen. Vergroot je netwerk en wordt ook Achterhoek Ambassadeur!

Tom Salemink

Locatie: ICER Bezoekers: 800 Deelnemende bedrijven: 38 Masterclass: Humberto Tan» Locatie:

Locatie: SSP-Hal Bezoekers: 850 Deelnemende bedrijven: 62

Masterclasses: Mathijs Bouman, Eric van Uum, Jurriaan van Rijswijk

2013 2014 2015 2016 2017
Locatie: ICER Bezoekers: 350 Deelnemende bedrijven: 28
ICER
Locatie: Gruitpoort Bezoekers: 120 Deelnemende bedrijven: 20
Bezoekers: 500 Deelnemende bedrijven: 33 Masterclass: André Kuipers
ICER ICER Gruitpoort
#024
SSP-Hal

‘’Op de Talententuin was genoeg ruimte en mogelijkheid om met bedrijven en andere bezoekers te spreken. Ik heb er niet direct een stage aan over gehouden maar het is een mooie gelegenheid om te netwerken met Achterhoekse bedrijven.’’ VERA - TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE STUDENTE, HOGESCHOOL UTRECHT

‘’De stands op de Talententuin waren super goed ingericht, je zag goed wat bedrijven doen. Ik zou het evenement aanbevelen aan medestudenten die op zoek zijn naar een stage of startersbaan.”

‘’Op de Talententuin stonden veel mooie, technische bedrijven. Ik vond het echt een mooie gelegenheid om de Achterhoek beter te leren kennen qua bedrijven.”

JOOST - MANAGEMENT WETENSCHAPPEN STUDENT, UNIVERSITEIT UTRECHT

‘’Het mooie aan de Talententuin vond ik dat het niet alleen draait om recruiters die personeel zoeken maar dat bedrijven echt hun verhaal achter de organisatie uitleggen en open staan voor leuke gesprekken.’’

Droom groot doe klein

terugblik 2018 2019 2020 2021 2022
online
58 Q&A: Bas Smit Locatie: SSP-Hal Bezoekers: 1300 Deelnemende
100+ Q&A: ««Filemon Wesselink, «Sjinkie Knegt
SSP-Hal
1100
100+ Masterclass: «Ewout Genemans Verzet naar voorjaar 2022 ivm corona Locatie: SSP-Hal Bezoekers: 1040 Deelnemende bedrijven: 75 Masterclasses: Robert Doornbos, Rico» Verhoeven, Peter Joosten SSP-Hal
Locatie:
Views: 15000 Deelnemende bedrijven:
bedrijven:
Locatie:
Bezoekers:
Deelnemende bedrijven:
#025

Graag wil ik iedereen die een bijdrage aan de Talententuin heeft geleverd, en in het bijzonder onze medewerkers, stagiairs en vrijwilligers, nogmaals bedanken voor hun bijdrage aan het succes van de Talententuin. Hopelijk heb je er ook blijvende mooie herinneringen aan. De Talententuin wordt door enorm veel organisaties gesteund, in het bijzonder door onze partners Rabobank, SmartHub, Graafschap

College en Gemeente Oude IJsselstreek. De Talententuin heeft in de eerste jaren een stimuleringsbijdrage ontvangen van de 8RHK ambassadeurs (voorheen Regio Achterhoek). Dank voor jullie jarenlange, trouwe commitment en bijdrage aan het succes van het event. Op naar meer Talententuin, hopelijk nog eens 10 jaar.

BEZOEKERSAANTAL DEELNEMENDE BEDRIJVEN 0 300 600 900 1200 1500 2013 0 20 40 60 80 100 120 0 300 600 900 2013 0 20 40 60 80 100 120 2013 Kom jij ook naar de volgende editie van de Talententuin? Voor meer informatie over De Talententuin scan de QR code. #026
Tom Salemink

‘Je krijgt snel je eigen projecten en verantwoordelijkheden’

Onze missie, mensen gelukkig maken door hen op een fiets te krijgen, zie je terug in ons hele bedrijf. Vitaliteit, geluk, ontspanning, vrijheid. Het zijn allemaal zaken die wij erg belangrijk vinden. Want fietsen is gezond en zorgt voor het dagelijkse portie geluk en beweging. De missie vind je terug in het DNA van alle 25 medewerkers binnen ons gepassio neerde bedrijf.

In 2020 ben ik via Achterhoek Werkt in contact gekomen met Basil en na mijn studie heb ik er gesolliciteerd. Met resultaat! Ik werk er sindsdien met veel plezier.

Ook qua vakinhoudelijk is Basil een fijn bedrijf om voor te werken. Met 25 collega’s is het bedrijf niet erg groot en leer je veel van je collega’s.

Basil is een familiebedrijf met een fijne werksfeer. Er heerst een open cultuur. Je kunt bij iedereen binnenlopen voor een praatje of een vraag. Er wordt hard gewerkt, maar net zo hard gelachen. Hoe mijn weekenden zijn geweest bespreek ik op maandag ochtend net zo goed met mijn directeur als mijn directe collega bij het koffiezetappa raat. Elk kwartaal sluiten we af met een gezellig etentje en jaarlijks hebben we een teamuitje.

Je krijgt snel je eigen projecten en verantwoorde lijkheden. Daarnaast merk ik dat iedereen met dezelfde drive en passie werkt om mooie fietsaccessoires te maken en ze in de markt te zetten. Dat doen we samen en daar zijn we trots op! Het komt geregeld voor dat oud-collega’s nog langskomen voor een kop koffie en een praatje. Ook voor je persoon lijke ontwikkeling is ruimte. Zo ben ik onlangs begonnen met een studie.

persoonlijk
verhaal
Miriam Westerhuis (27) werkt als Technisch Productmanager bij Basil IEDEREEN WERKT MET DEZELFDE DRIVE EN PASSIE OM MOOIE FIETSACCESSOIRES TE MAKEN EN IN DE MARKT TE ZETTEN
#027
‘WE
DOEN HET SAMEN EN DAAR ZIJN WE TROTS OP! ‘

pompen zorgen voor schoon drinkwater, droge voeten en voldoende bluswater”

tigingen in Nederland die het onderhoud aan pompen in binnen- en buitenland verzorgen. In totaal werken er dagelijks zo’n 185 mede werkers aan vele uitdagende technische projecten.

meegewerkt

op de afdeling

De pompen en pomp systemen van Pentair in Winterswijk worden in eigen huis ontworpen, geprodu ceerd en getest om vervol gens de hele wereld over te gaan. De pompen worden onder meer ingezet voor het leveren van drinkwater, het zuiveren van afvalwater en in geval van een calamiteit om voldoende bluswater te leveren. Pentair in Winterswijk is onderdeel van een inter nationaal, beursgenoteerd bedrijf met wereldwijd 10.000 medewerkers. Naast het hoofdkantoor in Winterswijk hebben we drie serviceves

Sara Klein Gunnewiek deed de opleiding Commerciële Economie aan het Saxion in Enschede en kwam via een afstudeer opdracht bij Pentair terecht.

Sara Klein Gunnewiek: “Toen ik twee jaar geleden begon aan mijn afstudeer opdracht had ik totaal geen beeld bij het product pompen. Als ze me toen hadden gezegd dat ik hier zou gaan werken als junior projectma nager had ik het niet geloofd. Tijdens mijn afstudeerperiode heb ik één dag per week

Commercial Fire. Toen er een vacature vrij kwam stimu leerden de andere projectma nagers mij om te solliciteren. Dat heb ik gedaan en ik kreeg de baan. Sinds anderhalf jaar werk ik hier nu dus als junior projectmanager. Ik heb helemaal geen technische achtergrond, maar de tech niek valt heel erg mee. Ik ben van mezelf wel nieuwsgierig, dus wil graag weten hoe het

zit. Verder krijg ik veel ruimte en steun om het vak te leren. Ik heb mijn eigen projecten die ik van A tot Z begeleid en in rustige periodes onder

persoonlijk
verhaal
De pompen van Pentair gaan de hele wereld over, maar op de werkvloer heerst nog steeds de gezellige en gemoedelijke Achterhoekse werksfeer.
“Onze
‘Ik krijg veel ruimte en steun om het vak te leren’
Sara Klein Gunnewiek uit Beltrum is Junior Projectmanager bij Pentair Siem Andringa uit Groenlo is aankomend Service Monteur bij Pentair
#028
Sara Klein Gunnewiek

steun ik de andere projectma nagers bij de wat grotere en complexere projecten. Wat ik leuk vind aan mijn werk is dat ik zo de fabriek in kan lopen om even naar een van mijn projecten te kijken. Inmiddels ben ik gestart met de oplei ding projectmanagement zodat ik door kan groeien naar projectmanager.”

Siem Andringa heeft een tweejarige BBL-opleiding op het gebied van Mechatronica gevolgd via het Graafschap College en kwam zo bij Pentair terecht.

Siem Andringa: “De passie voor techniek is voor mij de reden geweest dat ik vijf jaar geleden bij Pentair ben gestart met een 2-jarige BBL-opleiding. Na het behalen van mijn diploma kreeg ik een contract voor onbepaalde tijd aangeboden op de afdeling Montage Setbouw. Mijn werk bestaat uit het elektrisch en mechanisch assembleren van brandbluspomp sets. Ook testen we deze sets voordat ze naar onze testfaciliteit

gaan. Wat ik vooral leuk vind is de afwisseling in het werk. Maar ook het werken aan een mooi product waarvan het hele productieproces hier in eigen huis plaatsvindt. Wat erg prettig is, zijn de flexi bele werktijden. Er is ook regelmatig tijd voor gezellig heid, zoals de vakantie- en de kerstborrel. Je spreekt dan ook de collega’s van de andere afdelingen en vesti gingen wat meer. Er heerst hier een prettige werksfeer en een open cultuur. Je mag en kan hier je eigen mening geven. Ook zijn er moge lijkheden om een opleiding te volgen of intern door te groeien. Ik heb sinds kort de overstap gemaakt naar de afdeling service en ga nu met mijn eigen service bus op pad om onderhoud uit te voeren aan de brandbluspomp sets die ik tot voor kort zelf in elkaar zette”

MAKEN

Werken bij Pentair betekent werken in een internatio nale en dynamische omge

ving. Maar als nuchtere Achterhoekers blijven wij onze roots trouw. Bij ons heerst een informele en gemoedelijke sfeer en er is veel ruimte voor eigen initia tief. Ook houden wij van een feestje op zijn tijd. Zo zorgen we voor betrokkenheid. Uiteindelijk hebben we elkaar namelijk allemaal nodig want: onze pompen maken wij samen!

‘Wat ik vooral leuk vind is de afwisseling in het werk’
#029
Siem

Maak van jouw talent onze toekomst

Stel er wordt jou gevraagd om uit te leggen wie je bent, wat zeg je dan? Vertel je over je geboorte, familie, de stappen van peuter tot volwassene … of over dat wat je nu doet, jouw dromen en passie.

Royal Kaak heeft een lange geschiedenis om verslag van te kunnen doen. In de ruim 175 jaar van ons bestaan zijn we gegroeid in omvang en in specialiteiten. Bij onze wereldwijde vestigingen werken in totaal bijna 1.000 mensen.

De krachtige geur van staal en laswerk. De variatie in techniek en energieke klanken vanuit een muziekinstallatie. Onderling overleg, samen werken en gegroet van colle ga’s. Dat zijn de indrukken die achterblijven bij een rondgang door de organisatie. Geen drempels maar open deuren maken het makkelijker om op elkaar af te stappen. Het benadrukt verbinding, onge acht werkplek of functie. Slimme bakblikken, industriële

bakkerij-lijnen die ambachte lijk brood leveren en montage op afstand via Augmented Reality. Hoezo een traditio nele markt, er is echt van alles in te doen en te ontdekken! Kaak is een unieke en veelzij dige organisatie met een leer gierige blik op de toekomst, ruimte voor initiatieven en passie voor het leveren van de beste oplossing binnen de mogelijkheden die er zijn.

8RHK ambassadeurs en Onverwachte Hoek feliciteren het carrièreportal Achterhoek Werkt met tien jaar Talententuin. We wensen jullie de komende tien jaar opnieuw heel veel succesvolle matches tussen studenten & young professionals en Achterhoekse werkgevers!
bedrijfspresentatie
#030

Ad Engineering student tijdens een les in het CIVON in Ulft

‘Opleiden waaraan behoefte is in de Achterhoek’

De Achterhoek barst van de maakindustrie. Deze technische bedrijven staan te springen om goede engineers. Sinds dit jaar worden deze opgeleid bij het Grensland College, op de tweejarige deeltijd hbo-opleiding Ad Engineering. Het mes snijdt aan twee kanten: werknemers kunnen zich, naast hun baan, verder ontwikkelen en werkgevers krijgen er een hoogopgeleid technicus voor terug.

SPIL

TUSSEN AFDELINGEN

Duco

werkt bij een bedrijf dat automatiserings oplossingen biedt voor de mengvoerindustrie

Rik werkt bij een bedrijf dat waterzuiverings- en bodeminstallaties bouwt

Willem werkt bij een bedrijf waar hij procesvaten voor de voedsel- en biobased industrie helpt ontwerpen

Robin sample engineer bij een bedrijf dat fietsonderdelen produceert

GOED TE OVERZIEN

Eén ding hebben de studenten die de opleiding Ad Engineering volgen bij het CIVON in Ulft gemeen. Ze werken allemaal bij een technisch bedrijf in de Achterhoek. Zo is Willem werkzaam bij een bedrijf waar hij procesvaten voor de voedsel- en biobased indus trie helpt ontwerpen. Hij wilde graag doorleren, maar een voltijd hbo-opleiding volgen viel tegen. Twee jaar lang een middag en avond naar school ziet hij wel zitten. ‘Dit is beter te doen en te overzien.’ Duco werkt bij een bedrijf dat auto matiseringsoplossingen biedt voor de mengvoerindustrie. Hij werd door zijn werkgever op de opleiding gewezen. ‘Ze zeiden: is dat niet wat voor jou? Ik ben naar de open avond gegaan en wat ik daar zag, stond me aan. Mijn werkgever zei: lekker doen Duco! Hij heeft alles geregeld en betaald.

Rik ontdekte via school - hij deed de opleiding Mechatronica op het Graafschap College – van het bestaan van Ad Engineering. ‘Inmiddels ben ik aan het werk, bij een bedrijf dat waterzuiverings- en bodemin stallaties bouwt. Daar wilde ik niet mee stoppen, dit is een leuke manier om mezelf toch verder te ontwikkelen.’ Robin deed haar afstudeerproject bij een bedrijf dat fietsonder delen produceert. Ze bleef er hangen als sample engi neer en krijgt steeds meer projecten onder zich. Daarom wil ze graag meer gestructu reerd werken. Ook dat komt aan bod tijdens de opleiding, weet opleidingscoördinator en docent Bas de Bruijn. ‘Als Ad-er ben je een spil tussen de afdelingen. Je leert technische installaties analyseren en ontwerpen, passende productietech nieken kiezen, productiepro cessen managen en optima leren en kwaliteit bewaken.’

TE SPRINGEN OM GOEDE ENGINEERS

Dat technische bedrijven het toejuichen dat hun werkne mers een opleiding volgen en daar vaak hun financiële steentje wel aan willen bijdragen, vindt Alexander van der Graaff, project manager bij het Grensland College, niet gek.

‘Wij horen vanuit het veld dat

EERSTE STUDENTEN TECHNISCHE DEELTIJD-HBO OPLEIDING DOLENTHOUSIAST

ASSOCIATE DEGREE ENGINEERING BIJ HET GRENSLAND COLLEGE

bedrijven staan te springen om goede engineers. Eén van de belangrijkste redenen waarom het Grensland College is opgericht: ervoor zorgen dat er meer mensen worden opgeleid in een vakgebied waaraan in de Achterhoek behoefte is.’

#031
opleiden
“Mijn eerste meeloopdag voelde meteen als een warm bad”
Romy van Uem (25)
“Tijdens mijn stage wist ik: hier ligt mijn passie”
#032
Fabiënne
Speldekamp (25)

Van stagiaire naar een carrière

Verpleegkundigen Fabiënne en Romy konden na hun stage meteen aan de slag in het Slingeland Ziekenhuis. “Als verpleegkundige kun je in vrijwel elk ziekenhuis aan de slag, maar de keuze voor het Slingeland Ziekenhuis was niet moeilijk. Gewoon omdat dit ziekenhuis zo’n gemoedelijk Achterhoeks ziekenhuis is. Een fijne werkplek, een gezellige sfeer volop doorgroeimogelijkheden.”

“Tijdens mijn stage in het Slingeland Ziekenhuis wist ik ‘hier kan ik mijn ei kwijt, hier ligt mijn passie’. Er was meteen een goede klik. Toen ik officieel klaar was met mijn studie kon ik meteen fulltime aan de slag op de afdeling Cardiologie”, vertelt Fabiënne Speldekamp. Ook Romy van Uem voelde zich direct op haar plek tijdens haar zieken huisstage. “Vooraf vond ik het best spannend, maar mijn eerste meeloopdag voelde meteen als een warm bad. Niet alleen het werk is leuk, maar ook de collega’s. We hebben een fijn team.”

DYNAMISCHE WERKPLEK

Fabiënne deed de versnelde hbo-v aan de HAN in Nijmegen en liep haar afstudeerstage bij de leerunit Cardiologie. “Ik liep verschillende stages: in de psychiatrie, op een afdeling voor patiënten met dementie, op een revalidatie-afdeling en bij een thuiszorgorganisatie. Maar daar had ik niet het gevoel dat ik bij het Slingeland meteen wél had. Vooral de dynamiek op de afdeling vind ik prettig, er gebeurt hier van alles. Je hebt te maken met patiënten, zowel jong als oud, met verschillende hartziekten. Ook de collega’s zijn heel leuk; ik had meteen een klik en voelde me daardoor snel op mijn plek. Je merkt dat ze blij zijn dat je er bent. Niet alleen mijn collega’s, maar ook de patiënten. Inmiddels ben ik alweer drie jaar in vaste dienst.”

IEDERE PATIËNT IS ANDERS

Romy wilde toen ze kind was al in het ziekenhuis werken. “Best bijzonder dat die wens is uitgekomen. Ik vind het een leuke en afwisselende baan; je komt met allerlei mensen in aanraking. Iedereen is anders en vraagt iets anders van je. We hebben te maken met patiënten die hartpro blemen hebben, maar ook met patiënten die via de Spoedeisende Hulp of via de hartbewaking (Cardio Care Unit) naar de afdeling komen. De afwisseling van het werk in combinatie met zorg op maat en het persoonlijke contact maakt de functie zo bijzonder. Daarnaast hebben we te maken met mensen aan het eind van hun leven. We begeleiden dan niet alleen de patiënt, maar hebben bovendien nauw contact met de familie. Ook dat aspect van mijn baan vind ik mooi om te doen. Inmiddels werk ik hier twee jaar.”

WAARDERING VOOR

Tijdens de stageperiodes van Fabiënne en Romy was er nog geen sprake van corona. “Door corona veranderde er veel; collega’s vielen uit, bedden werden afgeschaald en de werkdruk was meteen erg hoog. Er was geen ruimte om te wennen en een beetje in je vak te groeien. Het was van begin af aan alle hens aan dek”, vertelt Fabiënne. “Als beginnend verpleegkundige had ik nog weinig meege maakt. Het was echt wel pittig om te zien hoe benauwd mensen waren en overleden.

Niemand wist aanvankelijk wat de beste behandeling was, ook de artsen niet. Met elkaar vonden we een weg en steunden we elkaar. Die periode heeft me wel sterker gemaakt.”

Romy begon iets later aan haar baan. “Er was toen al een aparte corona-afdeling gerea liseerd. Daar maakten we van dichtbij mee hoe kwetsbaar het leven is. Ondanks die moeilijke hectische tijd kregen we veel waardering, dank baarheid en respect, zowel van de patiënten als van hun omgeving. Dat is ook meteen het mooie van dit vak: de voldoening die je eruit haalt omdat je zinvol werk doet dat gewaardeerd wordt.”

ROMY VAN UEM

Romy, geboren en getogen in Doetinchem, deed mbo-4 op het Graafschap College. “Het werk bevalt me uitste kend. Momenteel heb ik geen studieplannen. Misschien dat ik later nog wel een hboopleiding wil volgen of net zoals Fabiënne de telemetrieopleiding in Radboudumc. Tijdens die opleiding leer je hartfilmpjes lezen en beoor delen. Als je ambitieus bent, zijn er volop doorgroeimo gelijkheden die ondersteund worden in het ziekenhuis.”

FABIËNNE SPELDEKAMP

Fabiënne studeerde na een versnelde hbo-v opleiding een jaar verplegingsweten schappen aan de Universiteit van Utrecht. “Die opleiding is meer passend binnen een academisch ziekenhuis, maar

ik voel me meer op mijn plek in ons streekziekenhuis”, vertelt Fabiënne die geboren is in Doetinchem en in Dinxperlo woont. In november begin ik met een vervolg studie post-hbo palliatieve zorg aan de Hogeschool Utrecht. Misschien wil ik ooit doorstuderen voor verpleeg kundig specialist. Geen idee, we zien wel.”

WAAROM KOZEN JULLIE VOOR HET SLINGELAND ZIEKENHUIS?

“Als verpleegkundige kun je in vrijwel elk ziekenhuis aan de slag, maar de keuze voor het Slingeland Ziekenhuis was niet moeilijk. Gewoon omdat dit ziekenhuis zo’n gemoede lijk Achterhoeks ziekenhuis is. Dat zeggen wij niet alleen hoor; dat horen we ook van patiënten en hun familie. ‘Wat zijn jullie toch druk, maar wat hebben we het fijn gehad hier’, zeggen ze dan. Daar doe je het voor.”

Wil je ook werken in het Slingeland Ziekenhuis? Of ben je op zoek naar een stage of afstudeeropdracht? Kijk dan op www.werkenbijslingenland.nl

persoonlijk verhaal
#033

Wat hebben de liefde, ondernemen, een huis kopen en overlijden met elkaar gemeen? Alle zijn het centrale gebeurtenissen in het leven en de notaris speelt hierin een belangrijke rol.

Elk moment goed geregeld:

bij alle grote gebeurtenissen in je leven

Met je geliefde stel je een samenlevings overeenkomst op, je bedrijf moet worden opgericht, voor het huis dat je koopt moet de overdracht geregeld worden, omdat je de zaken ook goed geregeld wilt hebben voor degene die achterblijven na je overlijden. Hiervoor zorg je ervoor dat je wensen in een testament zijn vastgelegd, en omdat je dit fiscaal optimaal geregeld wilt hebben, begin je op tijd met estate planning.

Wij zijn er trots op dat wij deel uit mogen maken van deze belangrijke momenten. Ons kantoor in Doetinchem behoort tot de grotere notariskantoren van OostNederland en heeft een rijke geschiedenis met een archief dat meer dan 200 jaar terug gaat. Het verleden wordt gekoesterd, maar we kijken ook vooral naar de toekomst!

Bij Van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen zijn onze medewerkers trots op hun werk en hun team. Met meer dan 40 medewerkers zijn we geen klein kantoor, maar de sfeer is desalniettemin intiem en collegiaal. Er wordt goed voor elkaar gezorgd. Regelmatig is er iets te vieren, er wordt geluncht in de sfeer volle kantine en op vrijdag middag begint ook bij ons de traditionele borrel.

DIENSTVERLENING

Voor onze cliënten zetten wij ons elke dag maximaal in –

daarbij hechten we waarde aan een persoonlijke benade ring waarbij de cliënt volledig wordt ontzorgd. Dit bete kent meer dan het opstellen van een correcte akte. Zorgvuldigheid, een hoge kwaliteit en innovatieve oplos singen staan centraal bij onze manier van werken. Onze medewerkers zijn gedreven, houden voortdurend hun juridische en fiscale vakkennis bij en zijn in staat om snel te schakelen. Hierdoor zijn onze cliënten verzekerd van de beste notariële dienstverle ning die volledig aansluit bij hun situatie.

INTERNATIONAAL

Ons kantoor is er niet alleen voor de Achterhoek, maar staat met een speciale Duitsland-afdeling ook voor Duitstalige cliënten ter beschikking. De grens is immers op steenworp afstand en er vindt tussen de twee landen veel uitwis seling plaats. Daarnaast is

ons kantoor aangesloten bij Lexunion: een Europees netwerk van notarissen, advocaten en fiscalisten. Zo kunnen wij optimale onder steuning bieden bij internatio nale zaken.

Op onze website worden regelmatig interessante artikelen gedeeld over nieuwe ontwikkelingen, handige weetjes en veelgestelde vragen. Volg ook onze socials om op de hoogte te blijven van ons kantoor!

bedrijfspresentatie Eline Koers Partner en notaris bij Van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen
#034
Jeroen Schoot Partner en notaris bij Van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen

Werken en leren met aandacht

Met plezier naar je werk gaan, fijne collega’s om je heen en je talenten inzetten. Bij Careaz vind je alles wat je nodig hebt om het beste uit jezelf te halen. Je krijgt de ruimte om te groeien als professional én als mens.

Samen met zo’n 800 collega’s en 650 vrijwilligers zet je je in voor kwetsbare ouderen in de Achterhoek, zodat zij kunnen genieten van wat het leven te bieden heeft met de zorg die nodig is.

Zo ook Indy, zij wil graag iets voor mensen betekenen en wist daarom al van jongs af aan dat ze iets in de gezond heidszorg wilde gaan doen. Daarom begon ze na de HAVO meteen aan de studie HBO-V en zit ze inmiddels in het 3e leerjaar. Tijdens haar 1e leer jaar solliciteerde zij bij Careaz om al kennis te maken met de zorg en heeft daardoor al heel wat werkervaring opgedaan.

Ze begon als Helpende waar ze met bewoners sociale en recreatieve activiteiten oppakte, zoals wandelen en spelletjes doen. Nu zij verder in haar opleiding is krijgt ze meer verantwoorde lijkheden op het niveau van Verzorgende IG en mag ze ook zelfstandig verpleegtech nische handelingen uitvoeren en verantwoordelijke diensten gaan draaien.

Wij vroegen aan Indy wat het werken bij Careaz zo leuk maakt: ‘Het werken met ouderen is erg waardevol en dynamisch. Geen dag is hetzelfde. De bewoners gaan graag in gesprek met je over het dagelijkse leven en het leven van vroeger. Ze zijn ook echt dankbaar voor de

aandacht die ze krijgen. Het vaak complexe ziektebeeld maakt de oudere doelgroep op medisch vlak voor mij inte ressant. En mijn collega’s zijn super collegiaal! Op mijn werk betrekken zij mij graag bij verpleegkundige handelingen en interessante casussen om mij nieuwe vaardigheden te leren. Dit is erg fijn en door deze koppeling tussen theorie en praktijk kan ik de leerstof makkelijker begrijpen.

DE OUDERENZORG

IETS VOOR JOU?

Ontdek het zelf! Careaz is een erkend leerbedrijf en maakt het jou mogelijk om je talenten in de praktijk in te zetten en te ontwikkelen. Omdat we een lerende organisatie zijn, blijven we jou ook na je opleiding prikkelen met scholing op maat. Om je zo nog beter te laten worden dan je al bent. Daarbij kun je rekenen op deskundige begeleiding en persoonlijke aandacht.

Wil je meer weten over Indy en het werken bij Careaz (bijbaan, stage of werkleertraject)? Scan dan de QR-code.

Careaz is een ouderen zorgorganisatie met woonzorglocaties en thuiszorg in de gemeentes Aalten, Berkelland en Oost Gelre.

#035 persoonlijk verhaal
Indy Trouwaen (20) studeert HBO-V

Gave initiatieven

voor studenten en young professionals in de Achterhoek

die jij zeker moet leren kennen!

INNOVATIEHUB

Vernieuwende (afstudeer)stages én extra begeleiding

SMARTHUB

Op zoek naar stage, afstudeeropdracht of startersfunctie?

Een innovatieve stage, waar je je ook nog eens helemaal welkom voelt: die vind je volop bij één van de zes innova tiehubs! Innovatiehub is een non-profit initiatief waarbij de ontwikkeling van jou als student, het bedrijfsleven en het onderwijs voorop staat. Via deze hubs bieden 18 bedrijven uit de regio Achterhoek en Liemers vernieuwende stages en onderzoeksopdrachten aan mbo-, hbo- en wo studenten. Naast extra trainingen, toffe bijeenkomsten met andere studenten en extra begeleiding draagt de Innovatiehub er ook aan bij dat jouw plan of advies daadwerkelijk wordt geïmplementeerd in de organisatie.

Meer weten? Check www.innovatiehub.com

SmartHub Achterhoek is een non-profit, verbindend platform tussen studenten en werkgevers. SmartHub laat zien dat de Achterhoek veel te bieden heeft voor studenten die op zoek zijn naar een stage, afstudeeropdracht of starters functie. Op smarthub.nl vind je zo’n 200 vacatures van ruim 170 werkgevers in de Achterhoek. Naast bundeling van vacatures bieden we workshops en trainingen aan voor stagiaires en afstu deerders bij de aangesloten bedrijven. In de Achterhoek ben je geen nummer, maar krijg je een warm welkom, goede persoonlijke begeleiding én volop kansen om je verder te ontwikkelen en door te groeien! Ben jij op zoek naar een stage, afstudeeropdracht of startersbaan? Wij helpen jou.

Kijk op smarthub.nl of mail naar info@smarthub.nl

Projectleider Innovatiehubs

Nina Timmer Marij Striekwold

Projectleider SmartHub

#036

Young professional netwerk

Hoi! Mijn naam is Vera Gijsbertsen en ik werk als technisch bedrijfsconsultant in de Achterhoek. Ik kom hier oorspronkelijk vandaan, maar ben voor mijn studie een aantal jaren weggeweest naar de stad. Nu ik weer terug ben en alweer zo’n twee jaar aan het werk ben, miste ik het contact maken met anderen. Iets wat ik in mijn studententijd meer deed en ook meer mogelijkheden toe had. Daarom heb ik samen met mijn collega Maud een netwerk opgericht: Warkende helden. Dit netwerk is speciaal voor young professionals die in de Achterhoek werken en/of wonen, ongeacht opleidingsniveau, functie of vakgebied. We organiseren meerdere keren per jaar bijeenkomsten met afwisselende activi teiten, zoals bijvoorbeeld een bedrijfs bezoek, workshop of lezing. Tijdens deze bijeenkomsten is er ruimte om met elkaar te netwerken.

Ik vind het mooi om te zien dat er waarde volle verbindingen ontstaan en er van elkaar geleerd wordt tijdens dat soort bijeenkom sten. Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar Warkende helden, dan kun je ons vinden op LinkedIn. Ik hoop je een keer te zien op een van onze bijeenkomsten!

Vera Gijsbertsen

initiatieven
#037

Rensa Family levert alles wat nodig is voor de installaties in de bebouwde omgeving, op basis van specialisme. “Als medewerker word je erg betrokken bij het bedrijf en we hechten grote waarde aan een goede arbeidscultuur waarin iedereen zich veilig en vertrouwd voelt en met plezier werkt in een lerende omgeving”, vertelt Henk-Jan Wegman, CEO van Rensa Family.

‘Samen zorgen wij ervoor dat het goedkomt’

Het van oorsprong Achter hoekse familiebedrijf telt zeventienhonderd mede werkers. “Door de grootte van de organisatie liggen er genoeg kansen om door te groeien”, begint Henk-Jan. “Sinds vier jaar hebben wij onder meer een Management Trainee Programma, daar naast werken er bijvoorbeeld BBL’ers binnen de logistiek.”

Een ander initiatief is de Innovatiehub. “Dit is een samenwerking tussen meer dere bedrijven waarin je niet alleen afstudeert op jouw afdeling, maar ook de andere afstudeerders binnen de Innovatiehub leert kennen en daarbij hun werk. Wij vinden het belangrijk dat jong talent bij ons volledig tot hun recht komt.”

dat wij jou niet precies gaan vertellen wat je moet doen, maar dat je zelf met werk en kansen komt. Je moet een initiatiefnemer zijn en daarbij kunnen samenwerken.”

Meer weten over hoe Rensa Family aan deze duurzame doelen werkt?

Scan dan de QR-code.

“Wij willen graag leidend zijn, in de zin van ‘de beste zijn’ binnen onze markt, en mensen inspireren. Daarnaast is het onze visie om samen met onze professionals ervoor te zorgen dat het goed komt. Daarbij krijgen onze medewerkers de kans om zich te blijven ontwikkelen door middel van opleidingen. Deze ontwikkelingen hoeven niet binnen jouw eigen vakgebied te vallen. Het gaat ons erom dat je met de juiste mentaliteit komt en dat je je wilt blijven ontwikkelen.”

Henk-Jan gelooft dat mede werkers, als specialisten binnen zijn of haar eigen vakgebied, veel beter weten wat nodig is, dan iemand die vanuit een ivoren toren dat bepaalt. “Dat betekent ook

‘Je kan bij ons op alle niveaus een mooie uitdagende baan vinden’

“Rensa Family is een fami liebedrijf en wij voelen dan ook de verplichting naar de (klein)kinderen van al onze medewerkers om na te denken over onze toekomst. Dit kan natuurlijk alleen maar wanneer je geen aanslag pleegt op de bronnen die er zijn”, legt de CEO uit. Het bedrijf heeft zichzelf dan ook drie doelen opgesteld: “In 2030 willen we CO2- en ener gieneutraal zijn. Evenzeer is het ons doel om verpakkings loos te leveren. Op die manier proberen wij eraan bij te dragen dat iedereen gezond kan werken en leven, nu en in de toekomst.”

Wil je net zoals Bram Roes het beste uit jezelf halen?

Scan dan de QR-code voor openstaande vacatures!

persoonlijk verhaal
#038

Onderdeel zijn van Rensa Family zorgt voor een stabiele voedingsbodem om jezelf te innoveren en door te groeien. Het Achterhoekse bedrijf stimuleert, begeleid en geeft jonge werknemers de ruimte en professionele middelen om het beste uit zichzelf te halen.

De vijfentwintigjarige Bram Roes greep deze kans met beide handen aan en begon twee jaar geleden als managementtrainee bij Rensa Family. Als net afgestudeerde van Wageningen University & Research, miste hij een stukje praktijk. “Vandaar mijn interesse in een traineeship waarin ik nog meerdere kanten op kon en je deze kans ook kreeg vanuit de organisatie.”

Bram legt uit dat het trainee ship zo is ingedeeld dat je in twee jaar tijd, op vier verschil

lende afdelingen ervaringen opdoet in vier verschillende disciplines. “Deze vier disciplines zijn: commercieel, financieel, logistiek en IT.”

Bram is begonnen op de afdeling categoriemanage ment, vervolgens kreeg hij een coördinerende rol op de IT-afdeling, daarna heeft hij zich gefocust op logistiek en in het laatste halfjaar heeft hij volledig meegedraaid op de verkoopvestiging in Zwolle. “Daardoor leer je de vak gebieden en de organisatie door en door kennen en heb je voor jezelf duidelijk welke kant jij op wil.” Bram vond zijn passie bij de afdeling catego riemanagement en vervult nu de rol van Category Manager.

“In het eerste jaar van het Management Traineeship volg je ook het JUMP-traject.” JUMP is gericht op je persoon

lijke ontwikkeling. Je hebt hierbij groepstrainingsdagen, intervisiesessies met klei nere groepjes en je volgt individuele coaching met een professionele coach. “Hierbij praatte ik over vraagstukken waar ik tegenaan liep op het werk”, vertelt Bram. “Naast het JUMP-traject biedt Rensa Family altijd een persoonlijk opleidingsbudget, dat je elk jaar kunt aanspreken.” Ook voert elk afdelingshoofd ontwikkelingsgesprekken met de medewerkers, waar je kan aangeven waarin je nog in wil groeien en hoe je dit samen kan realiseren.

“Rensa Family werkt met het Rijnlands Model en daarbij hoort vertrouwen hebben in je medewerkers.” Bram legt uit dat op deze werkwijze de organisatie niet te veel van bovenaf wordt bestuurd en

de ideeën juist van onderaf komen. Ook hij heeft zijn eigen idee gerealiseerd, namelijk DRIFT. “Dat is het jongeren netwerk binnen Rensa Family voor iedereen onder de dertig jaar. Daarin organiseren we activiteiten zoals een barbecue, vrijdagmiddag borrels, speeddates met directieleden en bedrijfsbe zoeken. Het is een combinatie van formeel en informeel.”

Inmiddels telt DRIFT 70 leden, maar het personeel van Rensa Family bestaat uit een mengelmoes van alle leeftijden. “Als jongere medewerker hoef je niet op te boksen tegen mensen die hier al twintig jaar werken. De oudere medewerkers staan open voor nieuwe jonge collega’s”, vertelt Bram trots.

‘Dynamisch werk, korte lijntjes en persoonlijke ontwikkeling: dat is typisch Rensa Family’
#039
Bram Roes (25) studeerde aan Wageningen University & Research en begon als managementtrainee bij Rensa Family

Seesing Flex Werkt

Niemand langs de zijlijn

In een magazine genaamd ‘Achterhoek Werkt’ kan Seesing Flex natuurlijk niet ontbreken. We zijn immers uitgegroeid tot één van de grootste werkgevers van de Achterhoek. Met vestigingen in Aalten, Doetinchem, ’s-Heerenberg, Lichtenvoorde, Lochem, Wehl en Zutphen, is er altijd een vestiging dichtbij, die jou toegang biedt tot het grootste netwerk voor werk in de Achterhoek.

Onze missie luidt “zorgvul dige arbeidsbemiddeling door en voor mensen uit de Achterhoek” en daarin sluiten we niemand buiten. We willen, op toegankelijke en persoon lijke wijze, werkzoekenden van dienst zijn. Of je nu op zoek bent naar je eerste baan, een stap wil maken in een vergelijkbare functie bij een ander bedrijf, of wil switchen naar een compleet nieuwe branche? Onze intercedenten helpen jou verder. Zelfs als je aanvullende scholing nodig hebt voor jouw droombaan, dan kunnen we jou hierin bijstaan. Ongeacht of het een korte cursus betreft of een volledig BBL-traject; veel is mogelijk. Bovendien helpen we – onder de noemer ‘Seesing Flex Meedoen!’ – ook mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan uiteenlo pende banen. Hier hebben we in de afgelopen jaren al prachtige successen in geboekt.

Seesing Flex wil als interme diair baanbrekend zijn in de uitzendwereld en toonaange vend in het bieden van flexi bele HR-oplossingen. Deze oplossingen moeten bovenal een positieve bijdrage leveren aan het succes van zowel kandidaten als opdrachtge vers en daarmee de economie in de Achterhoek. Zou jij hier ook aan bij willen dragen en ambieer je een dynamische functie, waarin jij jouw sociale, communicatieve, onderne mende en commerciële skills moet aanspreken? En herken jij je bovendien in onze 5 pijlers hiernaast? Dan is het vak van Intercedent wellicht iets voor jou.

Of je nu bij Seesing Flex of één van onze opdrachtgevers aan de slag gaat, je komt terecht in een fijne werkom geving, waar jouw ontwikke ling wordt gestimuleerd en gefaciliteerd!

NUCHTERHEID – jouw nuch tere kijk op zaken stelt jou in staat om de meest uiteenlo pende situaties snel en goed in te schatten en flexibele oplossingen te bedenken.

BETROKKENHEID – jouw persoonlijke benadering en verregaande interesse in mensen stelt jou in staat om mensen goed te leren kennen.

EERLIJKHEID – je hanteert een zeer open communicatie, wat vaak uitmondt in een prettige en langdurige vertrou wensrelatie.

DUIDELIJKHEID – ook al is niet elke boodschap positief, wij zullen er nooit omheen draaien. Hierdoor ontstaan er geen onduidelijke situaties en zijn alle partijen steeds op de hoogte van de stand van zaken.

DOORZETTINGSVERMOGEN – je bent niet voor één gat te vangen, zal alle mogelijke middelen aanboren om je doel te bereiken en neemt dus niet snel genoegen met een “nee”.

TEAM SEESING FLEX VERSTERKEN
bedrijfspresentatie
#040

Dit is een organisatie waar ik bij wil horen!’

MOOVZ heeft in zowel Achterhoek als Twente nog niet veel bekendheid verworven, maar als we zeggen dat het dé naam is van een mobiliteits bedrijf waar Harrie Arendsen, Pedaleur Bikes en Leezer Bikegear alle drie onderdeel van uitmaken, is de herkenning des te groter. Deze businessunits - actief in respectievelijk auto- en fietsbranche - hebben tenslotte al vele jaren bestaansrecht in met name de Achterhoek (maar ook Twente) opgebouwd. Businessunit Leezer Bikegear is recenter toegevoegd. Dit maakt MOOVZ een aantrekkelijke werkgever in de regio.

“Sinds eind 2020 ben ik werk zaam als content marketeer bij Pedaleur Bikes. Ik houd mij bezig met de webshop en social media kanalen. Zo voeg ik producten toe, schrijf ik teksten en maak ik foto’s. Het allerleukste aan mijn werk? Onderdeel zijn van een team waarin we het samen doen en ik mezelf verder kan ontwik kelen. Ik leer veel nieuwe dingen. Zowel op productni veau als over het vakgebied marketing. Dagelijks zet ik mij – samen met collega’s – in om onze winkels on- en offline op de kaart te zetten. Super leuk om hier mijn steentje aan bij te dragen!”

“Ik kende Harrie Arendsen voordat ik hier kwam werken al van verschillende verhalen. Dit was wel een organisatie waar ik bij wilde horen, dacht ik. Helaas stond er geen vacature online die bij mij paste. Toen heb ik een open sollicitatiebrief gestuurd waarin ik mijzelf heb voorge steld en op welke manier ik dacht een bijdrage te kunnen leveren aan de organisatie. En dat werkte! Al snel zat ik aan tafel voor een gesprek en in januari van dit jaar kon ik al beginnen.

In mijn rol als Assistent Inkoper krijg ik veel vrijheid en mag ik veel zaken zelf oppakken. Hoewel ik nog studeer en ook nog steeds veel moet leren, krijg ik genoeg kansen om mezelf te laten zien. Een baan met een studie combineren is pittig, maar ik vind het leuk en heb het er dus graag voor over.”

persoonlijk verhaal Anniek
#041
Julien Bouwman Assistent Inkoper bij Harrie Arendsen

Wist je dat...

...Het beste Theater van Nederland in de Achterhoek staat. Amphion in Doetinchem is wel 4x uitgeroepen tot beste theater

...De Achterhoek grote sportnamen produceert: Guus Hiddink, Siem de Jong, Luuk de Jong, Klaas Jan Huntelaar, Alexander Büttner en Robert Gesink zijn mooie voorbeelden

...Het ‘Amsterdammertje’ eigenlijk een wereldberoemd paaltje uit de Achterhoek is

...De Achterhoek eigen wijnen produceert

...De Achterhoek de tweede regio is met meeste patenten/octrooien van Nederland

...Het grootste motorcross event van West-Europa in de Achterhoek plaatsvindt. Jawel de Zwarte Cross

...Grolsch zijn oorsprong in de Achterhoek heeft liggen

...Boerengolf in de Achterhoek is uitgevonden

...De grootste CUPCAKE van Nederland in Ulft is gebakken

...De gitarist van AC/DC in de Achterhoek woont

...De Achterhoek de meest duurzame woning van Nederland heeft

...De Achterhoek een eigen Straattheater festival heeft

...Radio DJ/sidekick Jelmer uit de Achterhoek komt

...Bennie Jolink, Snelle, Junkie XL, Suzan en Freek, bekende muzikanten uit de Achterhoek zijn

14x
#042

Hi, mijn naam is Jelle en ik werk als marketing communicatie medewerker bij Achterhoek Werkt.

Na vijf jaar ben ik er even tussenuit geweest maar sinds kort weer terug op mijn oude vertrouwde plek.

In de afgelopen jaren heb ik door mijn rol als ‘storyteller’ bij Achterhoek Werkt tal van leuke weetjes over de Achterhoek verzameld.

Ik deel ze graag met je!

s Wist je dat...?

over de Achterhoek

Wist je dat... ik heel graag meer van deze weetjes over de Achterhoek ontdek.

Mail jouw feitjes en weetjes over de Achterhoek naar jelle@achterhoekwerkt.nl.

Wie weet staat jouw ‘Wist-je-dat’ in de volgende editie van het Achterhoek Werkt magazine!

4x
#043

www.achterhoekwerkt.nl

Meer weten? 085 - 48 42 842 info@achterhoekwerkt.nl

Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.