Page 1

EN GOD VIT JUL

KIRUNA


Välkommen till Kiruna &

Camp Ripan!

F

ira julen där vintern är som vitast, där mörkret låter dig få se universums sagolika storslagenhet, där kylan får fotstegen att knarra i tidlösa toner mot den gnistrande snön, och där människor och kulturer levt sida vid sida, generation efter generation...

2


KIRUNA – Gruvstaden. Rymdstaden. Sveriges nordligaste stad.

Man kan med lätthet säga att i Kiruna möts allt mellan himmel och underjord. Möt staden som pendlar mellan ytterligheterna när det gäller väder, vind och årstidsväxlingar. Där naturen alltid finns med i det mesta som görs och där regionens tre kulturer gjort staden till vad den är idag.

3


Andrummet Lär dig mer om livet ovanfÜr polcirkeln.

4


Jul, jul strålande jul... Julen är inte bara förväntningarnas högtid utan också fridfullhetens och lugnets helg. Vi på Camp Ripan vill försöka skapa en så fin jul som möjligt för att kunna ge dig den perfekta julkänslan. Vi hoppas att du kan ta med dig många fina, vackra härliga minnen hem och minnas vår del av världen med värme, även om kylan bitit dig i kinderna.

En härlig brasar värmer gott efte en dag utomhus.

Vi tar vara på naturens skafferi!

5


Camp Ripan – i hjärtat av Kiruna

Kiruna är en speciell plats i en speciell region. Och mitt i allt detta finns Camp Ripan och väntar på att få ta emot dig som vår gäst. Unna dig en jul med skidåkning, vinterlekar och snöpromenader under ett förhoppningsvis färgsprakande norrsken. Låt dig väl smaka av det lappländska skafferiets läckerheter. Sov gott i våra hotellstugor med egen ingång. Njut av sköna avkopplande spabad. Hos oss hittar du julaktiviteter för hela familjen – följ med på en slädtur med skoter för att hämta årets julgran, träffa tomten och besök julottan i Kirunas vackra kyrka. Och mycket, mycket mer.

6

Lobbyn

Aurora Spa


Restaurang Ripan

7


8


Jul på Camp Ripan 19.30 3-rättersmiddag i Restaurang Ripan Efter middagen visas ett bildspel om norrsken i vårt Norrskensrum en trappa upp.

En dag för egna aktiviteter. Området runt Camp Ripan är en gigantisk upplevelsearena. Här kan du välja ur ett stort utbud av aktiviteter; skotersafari, hundspann, ridning, renkörning eller varför inte en guidad tur i Kiruna eller nere i gruvan. Det går också bra att hyra skidor eller snöskor och på egen hand ta sig ut i området runt Camp Ripan.

SÖNDAG 24/12

16.00–22.00 Möjlighet att besöka Aurora Spa och uppleva sparitualen Stävan, antingen i dag eller i morgon samma tid.

LÖRDAG 23/12 Ankomst och transfer till Camp Ripan

08.00–10.00 Frukost i Restaurang Ripan På morgonen samlas vi i receptionen för att med skoter och släde hämta årets julgran som ska pryda Camp Ripans område under julhelgen. Vi sätter oss i de renfällsbäddade slädarna och väl framme i storskogen väljer vi ut den vackraste granen som vi sedan klär när vi är tillbaka på Camp Ripan. Efter det njuter vi av en kopp varm choklad. Sittningar: 17.00 och 19.30 Den viktigaste av alla jultraditioner, förutom tomten förstås, är nog julbordet. Inlagd sill och strömming, gravad fisk av olika slag, skinkor, rökt kött av ren, lamm, hjort och gris, köttbullar, revbensspjäll och mycket mer.

19.30 3-rättersmiddag i Restaurang Ripan

TISDAG 26/12 08.00-10.00 Frukost i Restaurang Ripan En dag för egna aktiviteter. Här kan du återigen välja ur vårt stora aktivitetsutbud. Mer information om de olika aktiviteterna hittar du också på vår hemsida. 19.30 3-rättersmiddag i Restaurang Ripan

ONSDAG 27/12

18.00–20.30 Nu har det blivit dags för en av dagens höjdpunkter. Träffa tomten i vår lávvu, han bjuder på glögg och pepparkakor och berättar för oss om sin strapatsrika färd över fjället. Alla barn får en liten julklapp av tomten.

08.00-10.00 Frukost i Restaurang Ripan

MÅNDAG 25/12

I PAKETET INGÅR: Transfer till och från flygplatsen/tågstation, fyra nätter med del i dubbeleller familjerum, halvpension, stort svenskt julbord, slädtur med skoter och julaktiviteter, fackeltåg till julottan samt en entré till Aurora Spa med sparitualen Stävan.

06.20 Vi samlas i foajén för gemensamt fackeltåg till Kiruna kyrka. Julotta är en gammal svensk jultradition, även om många svenskar inte går på gudtjänst i vanliga fall så gör man det på juldagen. Kiruna kyrka, som har formen av en stor lappkåta, utsågs år 2001 till Sveriges vackraste byggnad, byggd före 1950. Efter julottan väntar Restaurang Ripans frukostbuffé på oss. 08.00–10.00 Frukost i Restaurang Ripan

Utcheckning och transfer från Camp Ripan. PRIS: 8 245 SEK/person, 3 810 SEK/barn (4-12 år). För barn under 4 år, kontakta oss för prisuppgift.

Paketet är tillgängligt 23/12 – 27/12, 2017 med reservation för ändring. Paketet går att komplettera med extra nätter och övriga aktiviteter.

BOKA DITT JULPAKET: +46(0)980-630 00, info@ripan.se

9


Foto:

Bjรถrn Wanhatalo

Camp Ripan +46(0)980-630 00 info@ripan.se www.ripan.se

Emma-Sofia Olsson

Jonas Sundberg

Inger Wanhatalo

Hans-Olof Utsi

Layout och illustrationer:

Inger Wanhtalo

Camp Ripan – fira jul med oss i Kiruna!  
Camp Ripan – fira jul med oss i Kiruna!  
Advertisement