Aurora Spa behandlingsguide SPA ritualen Stävan – Camp Ripan

Page 1

Spa

AURORA


.. Valkommen till Aurora Spa – en upplevelse för alla sinnen!

Sparitualen Stävan bygger på äldre svenska, samiska och tornedalska läketraditioner. Behandlingen utför du på dig själv i egen takt. Produkterna innehåller ekologiska r åvaror och är fri från konserveringsmedel. Kom ihåg att dricka rikligt med vatten under ditt spabesök och var rädd om dig, du badar och bastar under eget ansvar.

1 STENARNA Din spaupplevelse började i samma stund du passerade stenarna in till entrén. I äldre tiders folktro kunde stenfolket ta hand om människornas vardagsbekymmer. Vem vet om det bor stenfolk i våra stenar och om de tog hand om något åt dig?

2 OMKLÄDNINGSRUMMET Tvätta håret och kroppen, schampo och tvål hittar du vid duscharna. Använd din tvättlapp som finns i stävan och tvätta dig med cirklande rörelser mot hjärtat. Kom ihåg att tiden nu är din egen, gör allt i den takt du själv vill.

3 FJÄLLBÄCKEN När du fått på dig badkläderna kliver du ut i fjällbäcken. Låt fötterna njuta av det friska klara vattnet, precis som vandrarna gjort i fjällens bäckar sedan urminnes tider.

4 AROMABASTU MED TALLOLJA Ös vatten på de talloljeberikade bastustenarna, sitt eller ligg medan du låter vattenångan absorberas av din hud. Enligt äldre tiders folkmedicin är tallolja välgörande för lungor, luftrör, ledstelhet och blodcirkulation.

5 KAFFEMASK Sätt dig på magnetitbänken och massera in masken på händerna och i ansiktet, undvik ögon och mun. Låt verka i 10 minuter. Koffeinet i kaffemasken sägs ha en åtstramande effekt på huden samtidigt som kakaon tillför antioxidanter och verkar föryngrande. Skölj bort masken i Tornedalsduschen.

6 TORNEDALSDUSCHEN Fyll tvättfatet med vatten. Ös vattnet med skopan och skölj av dig kaffemasken. För att uppnå bästa effekt, använd inte tvål. Avsluta med en iskall dusch. Ställ dig under den stora träbaljan och dra i snöret. En plötslig dusch i iskallt vatten är uppiggande och sägs även få tillväxthormonerna att utsöndras i kroppen vilket kan verka föryngrande. Tornedalsduschen har sina rötter i den tornedalska bastukulturen.

7 MINERALBASTU MED GABBROSTEN Den basiska och kalciumrika gabbrostenen är perfekt för mineralbad i bastun. Ångan som bildas när du öser vatten på stenarna stärker lungorna och blodet vid inandning samt anses lindra eksem och andra hudåkommor när den absorberas av huden.


8 ÅNGBAD MED BJÖRKDOFT I ångbadet sitter du omgiven av vacker mosaik och doften av björk. Den varma ångan ökar immunförsvaret, stärker ditt hjärta, hjälper kroppen med att rensa ut slaggprodukter och rengör din hud på djupet. Björkoljan har antiinflammatoriska och antiseptiska egenskaper och öppnar upp dina luftvägar samtidigt som du blir skönt avslappnad.

9 FOTBAD MED ENBÄR OCH PELLETSKULOR Häll ner enbärssaltet (förutom en liten del) tillsammans med pelletskulorna i fotbaljans heta vatten. Massera fotsulorna på pelletskulorna. Använd resten av saltet som fotskrubb och gnugga bort eventuella förhårdnader. Vintertid kan du varva mellan att ha fötterna i baljans heta vatten och gå med höga knälyft i snön utomhus, det sägs balansera blodtrycket, verka uppiggande och vara bra för energinivån i kroppen.

10 RELAXEN Ta en paus och låt tankarna sväva fritt medan blicken flyger ut över landskapet utanför fönstren. Passa på och drick vatten för att skölja igenom kroppen och återfukta den inifrån. Du kan också gå till vårt Stilla rum, sätta dig i gungstolen och låta kroppen sakta gunga sig till stillhet och ro. Precis som många tornedalingar fortfarande gör för att ge kropp och själ en stund av vila.

11 MASSAGEKROK OCH MEDITATIONSPALL Medan du sitter i relaxen kan du stimulera dina muskler genom att massera dig själv med en akupressurkrok. Eller varför inte sätta dig till ro på en av meditationspallarna, slappna av och fokusera på din andning och hållning. En stilla stund i nuet.

12 POOLERNA Njut av inomhuspoolens färgspel som följer norrskenets skiftningar. Svep in dig i badrocken, gå ut och andas in den rena klara luften. Ligg i utomhuspoolens varma vatten och låt blicken vila mot himlavalvets rymd. Är det mörkt och du har turen med dig kan du få se ett norrsken spraka på himlen.

13 BJÖRKLÖVSSKRUBB Känn doften av nyutslagen vår och fånga sommarens energi. I omklädningsrummets duschutrymme masserar du in skrubben på kroppen med cirklande rörelser mot hjärtat. Använd tvättlappen som finns i stävan. Undvik ansiktet då björklövsskrubben kan vara för grov mot den tunnare huden i ansiktet. Tvätta av dig skrubben.

14 KROPPSOLJA Efter att du tvättat dig smörjer du in kroppsoljan på lätt fuktig hud, använd gärna en liten mängd av oljan till att applicera på torra hårtoppar för att återfukta håret. Lämna din stäva, badrock och handduk på anvisad plats i omklädningsrummet. Har du kvar produkter får du gärna ta med dem hem. Vi hoppas att du har haft en fin upplevelse och att du lämnar oss fylld av harmoni, styrka och energi. Vi välkomnar dig tillbaka!


Camp Ripan +46(0)980-630 00 info@ripan.se www.ripan.se


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.