__MAIN_TEXT__

Page 1

.. Hosten FÖRÄLSKA DIG I

Camp Ripan - Vi ger dig Kiruna! · www.ripan.se


HÖSTEN . Det intensiva lugnets arstidi

Solen är aldrig så intensivt gyllne som när sommaren övergår i höst. Luften är aldrig så klar och hög som när löven sakta dalar till marken. Naturens skafferi är aldrig så välfyllt som när de första dimslöjorna lägger sig över myr och mark.

Hösten är en förunderlig årstid. Stark och svag. Färgrik och naken. Ljus och mörk. Varm och kylig. Omfamnande och avvisande. Allt och inget, på samma gång. Välkommen till Kiruna och Camp Ripan!


CAMP RIPAN – i hjärtat av Kiruna!

Hösten i Kiruna är speciell, på några dagar kan löven ha blåst av träden men vi kan också få njuta av färgprakten i veckor. Vårt oförutsägbara fjällväder bestämmer takten för hur hösten blir. Oavsett är det en fin årstid som vi vill dela med oss av till dig. Upplev några härliga höstdagar hos oss på Camp Ripan med god mat, upplevelser och avkopplande spabad. Ta promenader i vår vackra lågfjällsmiljö och njut av utsikten. Är det en klar dag kan du se hela Kebnekaisemassivet breda ut sig mot väster. Besök det

åretrunt öppna ICEHOTEL 365 med sin vackra iskonst, eller varför inte besöka ett sameviste och lära dig mer om vår ursprungsbefolkning? Även om det finns mycket att göra är hösten också ett perfekt tillfälle för att varva ner på efter en intensiv sommar och för att fylla på energidepåerna inför den annalkande vintern. Och vem vet, är vädrets makter med oss har kanske norrskenet förberett ett skådespel? Redan i slutet av augusti börjar de första skenen att visa sig på våra breddgrader.


Hjortronet - SKOGENS GULD!


Stillhet Klar luft POTATIS Hjort- Jakt r e g n Fjäll Ä l g Tä n d a ljus Friskt Norrskenssäsong B

L

Å

B

Ä

R

FÄ R G E R k o k k a f f e

NATUREN

Termos

Kallt Stjärnhimmel

ELD

ro Lugn Vandring MYS R Y G G S Ä C K

Gula löv h ö s t s o l

Lingon

R E N


HĂ–STEN

..och norrskenet


Ett otroligt vackert och färgrikt norrsken fångat av fotograf Anders Nilsson, bilden är tagen en höstkväll vid Altajärvis strand, ett par mil utanför Kiruna. Staden syns som en lysande juvel i bildens högra kant. Norrsken förekommer året runt, men syns av naturliga skäl bäst när mörkret infunnit sig och det är klart väder. Här i Kiruna är förhållandena för norrskensskådning mest gynnsam från slutet

av augusti fram till mitten april. Temperaturen i sig har ingen betydelse men oftast är det klarare ju kyligare det är. Även i centrala Kiruna kan du se norrsken och här på Camp Ripan har vi nedåtvända gatlyktor för att himlen ska framträda tydligare och norrsken synas än bättre.


Björnvaktaren/Bootes

FINLAND

Stora Bjö

SVERIGE

NORGE

KIRUNA

Natthimlen

Nordligaste Sverige är en fantastisk plats att studera stjärnhimlen ifrån. I vår glesbebyggda landsända är det inte mycket ljus som stör, du behöver inte gå många hundra meter utanför stadskärnan för att uppleva ett magnifikt skådespel med stjärnor och planeter.


Draken/Draco

örnen/Ursa Major

Pegasus/Pegasus

Cepheus/Chepheus Lilla Björnen/Ursa Minor Andromeda/Andromeda Cassiopeja/Cassiopeia

Lejonet/Leo Perseus/Perseus

Kusken/Auriga

Fiskarna/Pisces

Oxen/Taurus Kräftan/Cancer

Tvillingarna/Gemini Orion/Orion


.. Hostpaket CAMP RIPANS

HÖSTPAKET

God mat, spa, aktiviteter, avkoppling, logi och transfer. 6 630 SEK/pers

AT CAMP RIPAN


UPPLEV HÄRLIGA HÖSTDAGAR OVAN POLCIRKELN! Upplev några härliga höstdagar hos oss på Camp Ripan med god mat, upplevelser och avkopplande spabad. Vandra i vår vackra lågfjällsmiljö, rid på islandshästar, besök det nya åretrunt öppna Icehotel 365, lär dig mer om Sveriges ursprungsbefolkning samerna. Och vem vet, kanske har norrskenet förberett ett skådespel åt oss? Redan i slutet av augusti börjar de första skenen att visa sig på våra breddgrader.

DAG 1

Ankomst och transfer till Camp Ripan. 19.00 3-rätters middag i restaurangen.

DAG 2

08.00–10.00 Frukost i restaurangen. 10.00–14.00 Besök ICEHOTEL 365. I slutet av förra året öppnades ICEHOTEL 365, en helt ny isupplevelse som kan besökas året runt. Klockan 12.00 dagligen hålls en guidad tur på svenska, turen tar 45 minuter. Resten av dagen har du möjlighet att utforska hotellets konst, fotografera och bara förundras över den kristallklara isen. 19.00 3-rätters middag i restaurangen.

DAG 3

08.00–10.00 Frukost i restaurangen. En dag för egna aktiviteter. Området runt Camp Ripan är som gjort för naturupplevelser, vandra på egen hand eller följ med på en guidad topptur till Luossavaara. Lär dig mer om det samiska samhället, åk till Abisko, upplev norrsken, besök Kirunas vackra och unika kyrka, följ med på en guidad tur ner i LKAB:s underjordsgruva och mycket mer. Mer information om våra aktiviteter hittar du på vår hemsida. 16.00–22.00 Entrébiljett till Aurora Spa inkl. sparitualen Stävan. 18.00 Middag i norrskenets tecken. Vår kökschef bjuder in dig till en resa i smaker, färger och former från Sapmi.

Kvällens meny gestaltar norrskenet och är baserad på de fantastiska råvaror som finns i Kirunaområdet. Kvällens tema förstärks av ett trollbindande norrskens-bildspel i vårt Norrskensrum.

DAG 4 08.00–10.00 Frukost i restaurangen. Utcheckning och transfer från Camp Ripan. PRIS: 6 630 SEK/person, 3 315 SEK/ barn (4–12 år).För barn under 4 år, kontakta oss för prisuppgift. I paketet ingår: Transfer till och från flygplatsen/tågstation, tre nätter med del i dubbel- eller familjerum, halvpension, aktivitet, bildspel samt en entrébiljett till Aurora Spa inkl. sparitualen Stävan.

Paketet är tillgängligt från 15 augusti till 15 november 2019 med reservation för ändringar. Paketet går att komplettera med extra nätter och övriga aktiviteter.

Vi ger dig Kiruna! VÄLKOMMEN ATT BOKA DITT HÖSTPAKET: +46(0)980-630 00 info@ripan.se WWW.RIPAN.SE


Camp Ripan +46(0)980-630 00 info@ripan.se · www.ripan.se Foto: Anders Nilsson, Jan-Åke Fors, Jonas Sundberg, Björn Wanhatalo, Inger Wanhatalo och Björn Tesch. Layout & illustration: Inger Wanhatalo & Linnea Lundkvist.

Profile for Camp Ripan

Härliga höst - Camp Ripan Kiruna  

Härliga höst - Camp Ripan Kiruna  

Profile for ripan.se
Advertisement