Page 1

11 juli 2018 • 79e jaargang • Nr. 2 • www.hofweekblad.nl

Meer bezoekers dan vorig jaar op zonovergoten Midzomerfeesten Bentelo

10

eek Deze w .. bij ....

Zwem4daagse in de lift

16

Oefenduel GFC Goor - FC Twente eindigt in 0-10

18

Celal en Fikriye Çamli 60 jaar getrouwd

Hollandse sperziebonen 500 gram 0,99 De mooiste kersen 500 gram 2,99 Grote of kleine Opperdoes aardappels kilo 1,99 Ovenschotel met beenham mozzarella & tomaat 100 Gram 1,29 Kortestraat 21 Delden T 2503390

Goor – Celal (77) en Fikriye Çamli (79) uit Goor vierden zaterdag 7 juli hun 60-jarige jubileum. Het paar trouwden in 1958 in Turkije, maar woont al sinds de jaren ’70 in Twente. Voor de gelegenheid kreeg het stel bezoek van wethouder Harry Scholten. Celal en Fikriye woonden bij elkaar in de buurt in de stad Malatya. De familie van Celal had paarden, dus maakte hij indruk in de straten door per paard naar werk te rijden. Zo viel hij ook op bij Fikriye. Het paar werd verliefd en trouwde een jaar later. Ze kregen twee zoons. In 1970 ging Celal naar Nederland om te werken. “Dat was een heel andere ervaring. Het was een andere omgeving, een andere wereld,” legt zoon Erhan uit. Eerst was hij werkzaam in Borne, bij Spanjaard Textielfabriek. Daarna ging hij aan de slag bij de Twentse Stoomblekerij in Goor. Zeven jaar erna werd het gezin eindelijk herenigd. De familie kwam te wonen aan de Sluisstraat in Goor. Daar, en later elders in Goor, leiden Celal en Fikriye Çamli een rustig bestaan. Ze tuinieren wanneer dat lukt. Celal is sportliefhebber en volgt het WK ook op de voet. “Brazilië had door moeten gaan.” Ook is er een sterke band met de familie in Goor. Ze hebben drie kleinkinderen, en de vierde generatie is er ook al. Ook zaterdag was de familie aanwezig. De tafel staat gedekt wanneer wethouder Harry Scholten arriveert. “Neem vooral nog wat!” wordt er aangespoord. Er staat taart, baklava en lahmacun op tafel. Aan gezelligheid en gastvrijheid is er geen gebrek. De familie trok vooral op met de Turkse gemeenschap in de regio. “Een echte noodzaak was er in het begin was er ook niet om Nederlands te leren,” vertelt Erhan, “alles werd eerst voor de Turkse gastarbeiders geregeld.” Dat betekent echter niet dat de familie zich afzonderde van de Goorse gemeenschap. “Onze wortels zijn vergroeid hier. Wij zijn gelukkig, mijn ouders zijn hier ook gelukkig. Terug naar Turkije hoeven we niet,” zegt Erhan. Dat beaamt Celal. “Het is daar ook veel te warm.”

Zomerwandeling IVN Diepenheim - IVN Diepenheim organiseert een zomerwandeling op woensdag 11 juli, aanvang 14.00 uur. Deze excursie is 4,5 km lang en gaat langs de Boven-Regge op het Diepenheimsebroek. Tijdens de rondgang wordt stilgestaan bij het veranderende gebruik van de landbouwgronden: de aanpassingen aan cultuur en natuur. Natuurlijk is er aandacht voor de werkzaamheden van de leden van het IVN, zoals de aanleg en het onderhoud van het Reggepad met zijn knotwilgen en de Vlindertuin. Prachtig om te zien zijn de resultaten van de herinrichting van de Regge door waterschap Vechtstromen. Als startpunt is gekozen voor SVR camping Koelert, Oude Goorseweg 22a te Diepenheim. Deelname is gratis en opgave vooraf is niet nodig. Voor meer informatie mailt u naar marinus@hondelink.com.

Zomeravondconcert De Fanfare wederom bij de Bovenberg

Markelo - Op dinsdag 17 juli sluit De Fanfare-Markelo het muzikale jaar traditioneel af met een gezellig zomeravondconcert. Op het programma staat herkenbare, lichte muziek die bij een breed publiek in de smaak zal vallen. Als locatie is, vanwege het succes in 2017, wederom gekozen voor Camping De Bovenberg aan de Bovenbergweg 14 in Markelo, aanvang 19.45 uur. Bij goed weer zal dit concert plaats vinden op een idyllische accommodatie aan het water, bij slecht weer wordt er naar binnen uitgeweken. Na dit concert begint ook voor De Fanfare de zomervakantie en treedt de muziekgroep voor het eerst weer in de openbaarheid op zondag 26 augustus tijdens de optocht van het Dorpsfeest Markelo. De Fanfare-Markelo hoopt dat u op 17 juli de weg naar De Bovenberg zult vinden als voorbode voor een heerlijke zomervakantie. Uiteraard is de toegang geheel gratis.

Nieuwe straatnamen toegekend in Markelo en Delden

Markelo/Delden – Het College van B&W heeft besloten een aantal nieuwe straatnamen toe te kennen in de Hof. Het gaat om een aantal straten op en rond de voormalige kaasfabriek in Markelo en er zijn twee toekenningen bij knooperven in Markelo en Delden. De volgende straatnamen zijn toegekend in Markelo: - Het Roolfssteegje, tussen de Taets van Amerongenstraat naar de Grotestraat; - Het Pastoriepad, tussen de Taets van Amerongenstraat naar de Prinses Irenestraat; - Het Kaasplein, tussen het Roolfssteegje, het Pastoriepad en de Goorseweg; - Erve Gorkink, een knooperf gelegen naast Bergweg 2. De volgende straatnaam is toegekend in Delden: - Amalialaan te Delden, aan het knooperf gelegen naast de Oude Benteloseweg 22.


Hofweekblad

Woensdag 11 juli 2018, pag. 2

TOPAANBIEDING: DIVERSE KARBONADES KILO

€ 4,98

Ontroerende beelden Klara Sever bij Galerie De Witte Kamer

LET OP!!

In juli en augustus zijn wij zondags geopend van 11.00 - 13.00 uur voor het afhalen van uw bestellingen, vleeswaren, vlees of barbecuevlees, etc. Bestel gemakkelijk uw vlees in blik bij Slagerij Kemna. Vlees in blik voor uw vakantie, door uw Slager bereidt! Bijvoorbeeld 2 x gehaktballen in blik:

€ 4,50

ONLINE BESTELLEN KAN OOK!

SLAGERIJ

KEMNA

WWW.SLAGERIJKEMNA.NL GROTESTRAAT 83 - GOOR

0547-273 978

HofMarketing feliciteert geslaagden Waerdenborch

Delden - Bij Galerie De Witte Kamer in Delden kunt u nog tot begin september terecht voor een aantal prachtige, ontroerende beelden van de Tsjechische beeldhouwster Klara Sever. De Joodse Klara Sever werd in 1935 geboren in Trebisor in Tsjechoslovakije. Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak, werden Klara en haar familie naar een concentratiekamp in Zilina verbannen. Een broer van Klara’s vader wist hen op voorspraak van een hoge ambtenaar vrij te krijgen, waarna ze onderdoken. In 1951 begon Klara aan haar opleiding aan de Academy of Fine Arts en Design in Bratislava. Ook studeerde ze kunstgeschiedenis aan de Comenius Universiteit in Bratislava waar ze haar graad behaalde. Klara werkte ze als beeldhouwster en restaurateur van barokkastelen in Tsechoslowakije waaronder Black Eagle Castle in Presor. Ook ontwierp ze architectonische elementen voor het interieur van the National Theatre. Bekend werd ze ook als radioreporter en redactrice van kunstprogramma’s. Ze verzorgde interviews voor ondergrondse radio-uitzendingen gedurende de Warsaw Pact Invasion in augustus 1968.Ondertussen werkte ze hard aan haar bas-reliëfsculpturen. Twee weken na de invasie besloten Klara en

haar echtgenoot Tsjechoslowakije te verlaten. Ze staken de door Russische en Slowaakse soldaten zwaarbewaakte grens over naar Oostenrijk. Klara’s echtgenoot had connecties met Westerse journalisten in Praag en met de Franse ambassade in Wenen. De Franse ambassadeur overhandigde hem persoonlijk visa, waarna ze naar Parijs vertrokken. In 1969 arriveerden ze in New York. De Klara Sever Studios verfilmden samen met Friends of Slovakia in een docudrama het schokkende en ontroerende verhaal van Klara’s jeugd en het heldhaftige optreden van Tjechoslowaakse dorpsbewoners die Klara’s familie redden van de Holocaust gedurende de Tweede Wereldoorlog. In de Verenigde Staten is Klara Sever een bekend en gevierd kunstenaar. Ze exposeerde in Washington in the Marlboro Gallery, The Art Barn, The Gallery House en de George Meany Center. Klara won prijzen op de National Small Sculpture competition. In New York exposeerde ze bij The Jack Gallery in Soho, bij Best of Womanart en bij Pen & Brush. Haar sculpturen zijn opgenomen in talrijke privécollecties in Europa en in de Verenigde Staten. Haar bronzen relief van een van de stichters van de Tjechoslowaakse republiek hangt in de Amerikaanse Ambassade in Praag. Klara ontwierp ook beelden voor NBC, de NFL, NASA, Bob Hope en de Rouse Corporation. The ‘Juggler’, een levensgroot sculptuur, siert de Portside in Toledo, Ohio. Haar laatste werk bestaat uit een reliëf voor de U.S. Navy Memorial in Washington D.C. en de Vice Admiral Waller Award. De figuratieve beelden van Klara Sever ademen zowel schoonheid, zuiverheid en gratie als kracht, trots en zelfbewustzijn. Haar serene, introverte vrouwenlichamen kijken in de verte en zijn in gedachten verzonken. Ballerina’s weerspiegelen het ritme van de dans. De kalme pastelkleuren versterken de ijle schoonheid en dragen bij aan een mystieke sfeer. De bronskleurige beelden zijn meer gestileerd. Details als het gestileerde haar, poses van hoofd en lichaam doen denken aan Griekse of Romeinse beelden. Duidelijk zijn in haar beelden invloeden van het impressionisme en het neoclassicisme, wat een gevoel van nostalgie oproept. De sculpturen doen denken aan de vrouwen die impressionisten als Monet en Renoir geschilderd hebben. Door dit subtiele, poëtische portret van de vrouw, de moeder, de ballerina en de musicus, de vader en het kind weet ze bij de toeschouwer een gevoel van ontroering op te roepen. Galerie De Witte Kamer, Langestraat 47 in Delden.

Jubileumconcert koor Cantu in Heilige Blasius Rik Grote Gansey en Julian ten Have met hun diploma. Hof van Twente - Een mooi gebaar, alle geslaagden van de Waerdenborch kregen vorige week bij de diploma-uitreiking de felicitaties van HofMarketing. Daarbij zat ook een Hofpas met een bescheiden tegoed. HofMarketing wenst de kandidaten veel succes bij hun verdere carrière en zegt dat ze altijd welkom zijn en blijven in het mooie Hof van Twente. Met deze woorden sloot gisteren de directeur Arjan Hakkert deze avond af.

Delden - Op zaterdag 14 juli vindt het derde jubileumconcert 900 jaar Heilige Blasius plaats. Dit concert is tevens een jubileumconcert van het koor Cantu dat 50 jaar bestaat. Om dit én het 900-jarig bestaan van de Blasiusparochie te vieren vindt er een concert plaats waarin een prachtige mix van de mooiste liederen van vroeger en nu ten gehore zullen worden gebracht. Het concert vindt plaats in de Nieuwe Blasius aan de Langestraat in Delden. De aanvang is 19.30 uur en de toegang is gratis (na afloop: vrije gift). Het koor is ontstaan door een fusie tussen Jongerenkoor Delden en Koor El Qahal uit Hengevelde en bestaat dit jaar vijftig jaar. Eenieder is van harte uitgenodigd om bij dit concert aanwezig te zijn. In het bijzonder worden ook voormalig koor- en comboleden uitgenodigd en iedereen die op welke wijze dan ook betrokken is geweest bij de koren in de afgelopen vijftig jaar. Het concert zal om 19.30 uur beginnen. Inloop met koffie en thee is vanaf 19.00 uur. Hopelijk tot ziens op 14 juli in de Heilige Blasiuskerk te Delden.

Zomeravondfietstocht IVN Thema Schipbeek

Lunch@49 in ieder geval tot september open onder nieuwe naam Het Kleinste Terras

Delden - Koffiehuis met terras Lunch@49 blijft nog even open. Door het faillissement van de voormalige eigenaar dreigde deze te gaan sluiten. Nu is bekend dat de zaak in ieder geval tot september openblijft met een nieuwe naam: Het Kleinste Terras. Dees Brok is de nieuwe uitbater. Tot september neemt hij het roer over, daarna gaat hij weer terug naar school. “Zo blijf ik lekker bezig in de zomervakantie.” In het koffiehuis en op het terras zijn nog altijd koffie, gebak en ijs verkrijgbaar. Wel geeft Brok er zijn eigen draai aan. “Ik verkoop meer verschillende soorten ijs en kwaliteit staat bij mij hoog in het vaandel.” Er wordt nog gezocht naar een nieuwe uitbater. “Als iemand dit leest en denkt ‘zo’n zaak past mij ook wel’, neem dan vooral contact op.” Voor nu is Het Kleinste Terras dus een soort pop-uprestaurant. “Het is namelijk zonde om het pand leeg te laten staan, zeker nu. Dit is het mooiste seizoen voor een ijsje”, aldus Dees Brok. Het Kleinste Terras is elke dinsdag tot en met zondag vanaf 10.00 uur open.

Markelo - Met de fiets eropuit en heerlijk genieten van de lange zomeravond. Gidsen van IVN Markelo laten u maandag 16 juli de mooie omgeving van de Schipbeek zien met extra aandacht voor het landschap en de zomerse natuur. Als extra gids fietst een waterschapsmedewerker/IVN-lid mee wie voor leuke aanvullende informatie over het beheer van de Schipbeek zal zorgen. De lengte van de fietstocht is ongeveer 25 km met een fietssnelheid van zo’n 15 km/ uur. Onderweg is er een koffiepauze. Start: 19.00 uur vanaf Markelo Toerist Info, Goorseweg 1 in Markelo. Kosten: € 2,- p.p. Voor informatie kunt u bellen met 0547-361663.

Doemiddag Kukelnest bij Kleurrijk in de Hof samen met de Hofschminkers Goor - De activiteitenkukels van Kinderboerderij Het Kukelnest gaan samen met de Hofschminkers naar de multiculturele markt ‘Kleurrijk in de Hof’ op de Schoolfeestweide in Goor. De Doemiddag van zondag 15 juli op Kukelnest is hierbij verplaatst naar zaterdag 14 juli. Bij ‘Kleurrijk in de Hof’ kun je kinderen ontmoeten van verschillende landen. Er zijn veel lekkere en leuke activiteiten op deze markt. Zo kan je lekkere hapjes proeven van andere landen, maar ook lekkernijen uit Nederland. Er is van alles te doen voor kinderen en voor grote mensen. Voor de activiteitencommissie van Kinderboerderij ‘Het Kukelnest’ een prima gelegenheid om de Doemiddag ‘Kleurenfestival’ op deze markt te doen. De kinderen kunnen een dierenmasker of een vlinder kleuren. Ben je nieuwsgierig? Kom dan naar de kraam van Kinderboerderij ‘Het Kukelnest’. Wil je graag geschminkt worden? Ga dan naar de kraam van de Hofschminkers naast de kraam van de Kinderboerderij. Heb je nog geen idee wat je wil worden? De schminkers hebben voorbeelden bij zich zodat je eerst even kan kijken. Wil je deze dag graag meedoen? Kom dan zaterdag 14 juli naar de Schoolfeestweide in Goor van 11.00 tot 16.00 uur. In het jubileumjaar van ‘Het Kukelnest’ is er een wedstrijd. Heb jij een Droomwens voor ‘Het Kukelnest’, schrijf die dan op het boomblad in de kraam van de Kinderboerderij. Die wordt dan voor je opgehangen in de Droomwensboom op de Kinderboerderij. Op 4 oktober wordt er bekendgemaakt welke droom voor Kukelnest heeft gewonnen. Misschien wint jouw Droomwens voor Kukelnest wel de prijs. Voor meer informatie kunnen de Activiteitenkukels je wel helpen. Ook Kukel had een Droomwens. Kukel heeft het verhaal in zes delen opgeschreven. Heb je deel 1 en deel 2 het verhaal van Kukel al gelezen? Inmiddels staat nu ook deel 3 op de Facebookpagina ‘hetkukelnest’ en op de website www.hetkukelnest.nl.

Kerkberichten

Iemenschoer-cursisten vertellen: Johan de Jong over ‘Geschiedenis Eerste en Tweede Wereldoorlog’

Delden - Techniek speelt een grote rol in zijn leven, maar daarnaast heeft Johan de Jong een ruime belangstelling voor geschiedenis. De aankondiging van de Iemenschoer-cursus ‘Geschiedenis van Wereldoorlog I & II’ zorgde ervoor dat hij zich met vier vrienden aanmeldde voor de cursus. Hij blikt vol tevredenheid terug op de 15 lessen en het vervolg dat hij eraan gaf. Johan de Jong werd in 1946 geboren in Rotterdam, een stad die zwaar geleden had tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook zijn familie was getekend door het Duitse bombardement op de stad op 14 mei 1940 en de daaropvolgende oorlogsjaren. Toch werd er thuis niet veel over gepraat. De oorlog was in zijn jeugd wel aanwezig, maar vooral onder de oppervlakte. Voor Johan was het duidelijk dat de techniek centraal zou staan in zijn leven. Hij komt uit een familie met veel scheepswerktuigkundigen, waaronder zijn vader. Dat bracht hem in de jaren ’70 naar Twente voor zijn studie aan de THT (nu Universiteit Twente genoemd) in Enschede. Daarna werkte hij in het hoger technisch onderwijs, eerst als docent en later in managementfuncties. Na zijn pensionering werd hij vrijwilliger bij het Techniekmuseum HEIM (nu onderdeel van Oyfo) in Hengelo bij de afdeling Educatie. Daar heeft hij een diversiteit aan taken, waaronder het begeleiden van kinderen bij technische activiteiten en het organiseren en zelf geven van lezingen en rondleidingen. In het kader van de professionalisering van medewerkers, speciaal van nieuwe rondleiders en suppoosten, ontwerpt hij voor deze groepen les- en instructiemateriaal. Techniek speelt weliswaar de hoofdrol in zijn leven, maar hij had altijd een ruime belangstelling voor geschiedenis, van de oude Grieken en Romeinen tot en met de 20e eeuw met zijn twee wereldoorlogen. Hij las vele boeken over historische thema’s en figuren en is zeer geinteresseerd in de historische achtergronden. In de zomer van 2017 las Johan de Jong in het Hofweekblad over de cursus ‘Geschiedenis van Wereldoorlog I & II’ van Stichting ’t Iemenschoer. Hij zag het als een goede kans om zijn historische kennis te verrijken en ook vier geïnteresseerde vrienden hadden belangstelling voor deze cursus. Ze werden niet teleurgesteld door docent Peter van der Pluijm, voor wie de cursus een persoonlijke vorm van informatieoverdracht was. Een dag voor iedere les kregen de cursisten de Powerpoint-presentatie per email toegezonden, zodat ze een indruk konden krijgen van wat hen de volgende dag te wachten stond. De echte rode draad werd gevormd door het verhaal van Peter van der Pluijm, die veel aanvullende informatie gaf en graag inging op vragen en opmerkingen. Het kostte hem nooit moeite om na zo’n zijpad weer terug te keren naar de eigenlijke lijn van zijn verhaal. Dat was ingedeeld naar tijdsperiode, werelddeel en thema en alles werd feilloos in de tijdslijn geplaatst. Het gaf Johan de Jong het gevoel dat hij nog beter begreep waarom de dingen twee keer zo fout gelopen zijn, dat een wereldoorlog het gevolg was. De cursus ‘Geschiedenis van Wereldoorlog I & II’ was voor Johan de Jong 15 keer een zeer zinvolle en prettige invulling van de dinsdagmorgen. Hij voegde er nog een 16e les aan toe, waarin hij zelf vertelde over de geschiedenis van Volkswagen voor en tijdens de oorlogsjaren. Over Volkswagen kan Johan nog veel meer kan vertellen. Niet toevallig is het een combinatie van techniek en geschiedenis, die het Duitse automerk en de historie van diverse industrietakken voor hem zo interessant maakt. Hij ziet nu al uit naar een volgende cursus, die hij bij ’t Iemenschoer kan gaan volgen.

Aanstaande Lions Family Fair

Oecumenisch Avondgebed Donderdag 12 juli, Oude Blasius 19.00 uur, Oecumenisch Avondgebed Protestantse Gemeente (Oude Blasius) Zondag 15 juli, 10.00 uur Ds. Sluiter (Almelo) R.K. Blasiuskerk Delden Zondag 15 juli, 09.30 uur Gezinsviering, pastor Ogink, Kinderkoor Dank- en slotviering scholen Driekoningenkapel Delden Vrijdag 13 juli, 15.00 uur Viering, mw. Mulder Zondag 15 juli, 10.15 uur Woord en Gebed, mw. Rikmenspoel O.L. Vrouwekerk Bentelo Zaterdag 14 juli, 18.30 uur WoCo, pastor Doornbusch, Kinderkoor Eindviering schooljaar, kindernevendienst Petrus en Paulus Parochie Hengevelde Zaterdag 14 juli, 18.30 uur Woco, werkgroep, Dames/Herenkoor Anglican Church Twente St. Mary’s Chapel, aan de weg Goor Diepenheim Zondag 15 juli, 10.30 uur Eucharist, Canon Rodford Begin Summer tea Johanneskerk Diepenheim Zondag 15 juli, 10.00 uur Ds. Braakman Protestantse Gemeente Markelo Zondag 15 juli, 10.00 uur Ds. Dijkstra Hervormde kerk Elsen Zondag 15 juli, 10.00 uur Ds. Zuijderduijn Vrije Baptisten Gemeente Goor Zondag 15 juli 10.00 uur, dhr. Frinsel Hofkerk, Goor Zondag 15 juli, 10.00 uur Ds. Van Houwelingen R.K. Petrus en Paulus Parochie Goor Zaterdag 14 juli, 18.30 uur WoCo, werkgroep Woensdag 18 juli, 09.00 uur WoCo, pastor Timmerman Reformatorische Baptisten Twente Goor Zondag 15 juli, 10.00 uur Ds. Bakker Remonstrantse Gemeente Twente Hengelo Zondag 15 juli, 10.30 uur Mw. Zeeland-van Cassel (Houten) DoRemdienst Doopsgezinde Gemeenten in Twente Zondag 15 juli, 10.30 uur Hengelo, Mw. Zeeland-van Cassel DoRemdienst R.K. Blasiuskerk Beckum Zaterdag 14 juli, 18.30 uur WoCo, pastor Ogink, Spirit Gezinsviering schoolverlaters

Rupert wint Bourges, Averdijk Wijchen PV De Witpen

Delden - Bijna is het zover. Aanstaande zondag zal de derde Family Fair, georganiseerd door de Deldense Lionsclub, plaatsvinden op de Cramersweide in Delden. Net als voorgaande jaren bent u van 12.00 tot 18.00 uur van harte welkom. Wat kunt u zoal verwachten? Diverse verenigingen zullen zich presenteren aan de bezoekers. Aanwezig zullen in elk geval zijn SV Delden, DKV Zwart-wit, Devoc, Dog-Events, de brandweer en Amicitia. Onder het genot van een hapje en een drankje op het centraal gelegen terras kunt u verder luisteren naar muziek van Amicitia, de Bandits, de Oberkrainer Musikanten en DJ Jesse. Voor de kinderen zijn er diverse springkussens en behoort ponyrijden tot de mogelijkheden. Het volledige programma kunt u vinden op www. familyfairdelden.nl. De organisatie van dit evenement wordt belangeloos gedaan door leden van de Lionsclub Delden. Doel is het versterken van het verenigingsleven in Delden en het inzamelen van geld voor een goed doel. Dit jaar zal de opbrengst gaan naar Harmonie- en opleidingsorkest Amicitia om nieuwe instrumenten aan te kunnen schaffen. De entree tot de Family Fair is gratis. De Lionsclub is daarom erg blij met de steun van vele ondernemers die de Family Fair financieel mede mogelijk maken. Ze hopen zo een mooie opbrengst voor Amicitia te kunnen behalen. De Deldense Lions zien u in elk geval graag op 15 juli.

Hengevelde - Zaterdag 7 juli had PV De Witpen alweer de laatste fondvlucht die meetelt voor het kampioenschap in de vereniging. De duiven werden om 6.50 uur gelost in Bourges dat op zo’n 644 km vanaf Hengevelde ligt. Na iets meer dan 10 uur vliegen was om 16.51.21 uur de eerste duif van Jan Rupert terug in het hok en pakte daarmee de eerste prijs. De uitslag van Bourges was als volgt 1-3-9 Jan Rupert 2-4 Hennie Averdijk 5-8 Bennie Rupert 6-7 Henk ten Thije Nu het vliegseizoen voor de oude duiven er bijna op zit begint het voor de jonge duiven. De eerste vlucht was van uit Wijchen dat op zo’n 77 km vanaf Hengevelde ligt en hier was het Hennie Averdijk die liet zien dat hij zijn duiven goed op dreef heeft en klokte zijn eerste duif op 9.13.22 uur, 15 seconden later had hij er al zes weer. De eerste 10 van Wijchen waren als volgt 1-2-4-5-7-8 Hennie Averdijk 3-9 Jan Rupert 6 Eduard ter Avest 10 Bennie Rupert

Het adres voor advies, aanleg en reparatie van tuinpompen en sproeiers

Bollenweg 16, 7495 RV Ambt Delden 0547 - 27 27 03 - www.vd-riet.nl


Hofweekblad

Woensdag 11 juli 2018, pag. 3

Geschrokken hebben wij kennisgenomen van het plotselinge overlijden van ons ‘collega-schildersbedrijf’

Rudi Spijkerman Wij wensen Thea, Jacco, Robin en verdere familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. Schildersbedrijf M. Keizer Marcel en Sandra en collega’s

Met verdriet hebben wij kennisgenomen van het plotselinge overlijden van ons GFC-lid

Bert Caron Bert was 1 augustus aanstaande 60 jaar lid van GFC geworden. Hij was een getrouwe verschijning bij GFC. Op allerlei wijzen droeg hij, op 72-jarige leeftijd, actief zijn steentje bij aan de vereniging. Wij wensen de familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. Bestuur GFC Bestuur Supportersvereniging GFC Goor, 4 juli 2018


Hofweekblad

Woensdag 11 juli 2018, pag. 4

Brandweer Twente zoekt vrijwilligers Brandweer Twente start een campagne voor het werven van vrijwilligers. De brandweer is op zoek naar mannen en vrouwen die zich willen inzetten voor de veiligheid van de Twentse inwoners. Het werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. Werken bij de brandweer is uitdagend, afwisselend en dankbaar. Pak jij deze kans? Op dit moment zijn ruim 700 vrijwilligers actief bij Brandweer Twente. Samen met de beroepscollega’s bestrijden zij jaarlijks ongeveer 5.000 incidenten. “Vanuit onze 29 kazernes in Twente werken we 24 uur per dag aan een veilig Twente. Ieder jaar zoeken we weer enthousiaste vrijwilligers die zich hiervoor willen inzetten”, aldus Rob Bokdam, sectorhoofd repressie bij Brandweer Twente. Houd jij van afwisseling, werk je graag in teamverband en wil je werk doen dat er echt toe doet? Word dan vrijwilliger bij de brandweer! Vrije instroom of kazernering Voor de meeste kazernes zoeken ze brandweervrijwilligers die binnen enkele minuten op de kazerne kunnen zijn voor een uitruk (vrije instroom). Dit jaar zoeken we echter voor kazerne Almelo en Hengelo Centrum ook mensen die meedraaien in de kazernering; hierbij verblijf je tijdens een dienst in de avond/nacht of in het weekend op de kazerne. Je hoeft hiervoor dus niet in de buurt van deze kazernes te wonen! Brandweerduiker Naast de functie voor manschap is de brandweer ook op zoek naar vrijwilligers die brandweerduiker willen worden. Het spoedeisende duiken organiseren zij vanuit Almelo. Duiken is een intensieve taak van ons brandweervak, waarvoor een specifieke aanstellingskeuring geldt. Vrijwillig? Het woord ‘vrijwilliger’ wil overigens niet zeggen dat het vrijblijvend is: als de pager gaat wordt op je gerekend, ook overdag. Je volgt een vakopleiding en oefent wekelijks, hiervoor ontvang je ook een vergoeding. “Een paar jaar geleden heb ik gesolliciteerd en na een best wel pittige selectieprocedure ben ik aangenomen. Het werk is echt geweldig om doen!”, aldus Frank Bouwmeester, hovenier en vrijwilliger bij Brandweer Twente. Solliciteren? Wil je meer informatie over het werk als brandweervrijwilliger of direct solliciteren? Dat kan tot en met maandag 17 september via www.brandweertwente.nl/werkenbij. Op 8 september organiseert Brandweer Twente een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden. Dan kun je ervaren wat een brandweermedewerker zoal doet en krijg je informatie over de opleiding tot brandweerman- of vrouw.

Het Juweliershuis is tevreden met hoge goudprijs Goor - Ondanks dat er nu Het Juweliershuis Goor op de gevel staat, blijven ze met veel plezier naast de juwelierswerkzaamheden ook goud en zilver taxeren. Vaak liggen er nog sieraden die niet meer gedragen worden en waar de kinderen geen waarde aan hechten. Deze sieraden worden regelmatig aangeboden en brengen nog steeds veel geld op. De goudprijs staat namelijk nog steeds erg hoog. Een gemiddelde partij oud goud levert al gauw zo’n 750 euro op. “Het is raadzaam om ze te laten taxeren, dit kan een verrassende prijs opleveren”, aldus Sarhadon Goriya, eigenaar van Het Juweliershuis Goor. Het Juweliershuis krijgt ook veel oude en versleten sieraden aangeboden die zijn gekocht in de guldentijd. Door de stijging van de goudprijs kan hierdoor een aanzienlijk bedrag van de aanschafwaarde worden uitgekeerd. Het mooie hiervan is dat het ook vaak met veel plezier is gedragen en nog geld opbrengt ook! “We werken hier transparant; leggen uit wat we doen tijdens het taxeren en laten dit ook zien.” Het maakt niet uit of het oud, versleten of defect is. Omruilen voor een ander sieraad is ook mogelijk. Naast sieraden nemen ze onder meer gouden en zilveren munten, tandengoud, exclusieve horloges en zilverwerk (onder meer bestek) aan. Het Juweliershuis doet bij inkoop van goud of zilver alleen zaken met personen ouder dan 18 jaar en zal bij aankoop ook altijd om een geldig legitimatiebewijs vragen. Het Juweliershuis is gevestigd achter het gemeentehuis, aan de Grotestraat 109 in Goor, schuin tegenover het politiebureau. De openingstijden zijn dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Loop gerust eens binnen, laat u informeren en vrijblijvend uw goud en zilver taxeren.

Fairtrade onderdeel van evenement Kleurrijk in de Hof

Goor - Tijdens Kleurrijk krijg je gratis een heerlijke fairtrade lekkernij. Mensen uit diverse culturen en landen, nu inwoners van Hof van Twente, ontmoeten elkaar tijdens het evenement Kleurrijk in de Hof op zaterdag 14 juli (zie ook: www.kleurrijkindehof.nl). Duurzame ontwikkeling tot een verbonden gemeenschap met respect en waardering voor elkaar’s cultuur zijn uitgangspunt en doel van dit evenement. Eerlijke handel, fairtrade, hoort daar helemaal bij. Respect en waardering voor kleine boeren en handwerkslieden die in ontwikkelingslanden keihard werken om hun gezin en gemeenschap een leefbaar inkomen te bezorgen. Wij kunnen daaraan een bijdrage leveren door waar en wanneer mogelijk fairtradeproducten te kopen.Makkelijker kan haast niet! Doe mee, koop fairtrade.

Prachtige dansvoorstellingen bij Muziekschool Hof van Twente

De Waerdenborch behaalt vignet Gezonde School

St Mary’s teas Diepenheim - Ook dit jaar English teas met diverse cakes en scones op een terras naast St Mary’s Church. Een rustmoment op de zomerse zondagen van 15 juli tot en met 19 augustus van 13.00 tot 16.00 uur. Tevens is het mogelijk St Mary’s Church, een fraaie in cottagestijl gebouwde kapel behorend bij het kasteel Weldam, onder deskundige begeleiding te bezichtigen en uitleg te krijgen over de Anglican Church Twente. St Mary’s is gelegen aan de N824 tussen Goor en Diepenheim, schuin tegenover de ingang naar kasteel Weldam.

POLITIE Mountainbiker overleden na botsing met boom

Goor/Holten - De Waerdenborch heeft voor haar beide locaties in Holten en Goor het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laat De Waerdenborch zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. De Waerdenborch is trots op dit behaalde resultaat! De Waerdenborch doet veel aan het stimuleren van een gezonde leefstijl bij leerlingen en medewerkers. Het aanbod in de schoolkantine is gezond en reeds beloond met een ‘zilveren schoolkantineschaal’, het aanbod in de automaten is gezond, energydrankjes blijven buiten de deur, in de kantine is een watertappunt voor de leerlingen en in de lessen is er aandacht voor een gezonde leefstijl en voedingsgewoonten. Annemarie Herder (binnen De Waerdenborch aangesteld als Gezonde School-coördinator) is trots op het gezamenlijk behaalde resultaat. “We hebben als school het afgelopen jaar veel tijd en energie gestoken in dit thema. Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt De Waerdenborch voor actieve en gezonde leerlingen, gezonde voeding en heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.” Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties waaronder GGD’s, Voedingscentrum, Hartstichting, Longfonds, VO-raad en diverse ministeries. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

Ambt Delden – Aan de Blokstegenweg in Ambt Delden is zondag 8 juli rond 13.30 een mountainbiker tegen een boom aangereden. Bij de botsing kwam hij met zijn hoofd tegen de boom, waarna de man overleed. Het is nog niet zeker of de man door de klap of door een andere oorzaak overleed.

Scherphof wint Bourges, Comb. Kuijpers & Zn snelst op Boxtel PV De Snelle Wieken Markelo - Arend Scherphof van Postduivenvereniging De Snelle Wieken Markelo heeft afgelopen zaterdag de wedvlucht vanuit de Franse lossingsplaats Bourges op zijn naam geschreven. De duiven werden hier op zaterdagochtend al om 6.50 uur gelost voor de afstand van om en nabij de 640 kilometer hemelsbreed. Een vlucht over een dergelijke afstand kent meestal geen snel verloop, en deze vlucht vormde daar dan ook geen uitzondering op. Het was 17.10 uur toen de snelste duif arriveerde in het hok van Arend, een minuut later gevolgd door nummer 2. Alleen Joop Wiggers was in staat om enige tegenstand aan de duiven van Scherphof te bieden door plaats 8 en 9 op te eisen binnen de top tien. Jongeduivenvlucht Boxtel Dan de wedvlucht Boxtel, de eerste jongeduivenvlucht van dit seizoen. Toch altijd weer spannend hoe de jonge duiven op zo’n eerste vlucht presteren. Ook hier werden de duiven mooi op tijd gelost. Dat gebeurde om 8.15 uur en met het vooruitzicht dat er slechts zo’n 105 km hemelsbreed overbrugd hoeft te worden, was dit een mooie eerste vlucht. Gelukkig geen ‘waaivlucht’ met een sterke wind van achteren, waardoor de jonge duiven in hun enthousiasme doorschieten naar de noordelijke provincies, maar een noordelijke wind kracht 3, die dat ontmoedigt. Op deze vlucht eiste Comb. Kuijpers & Zn plaats 1 en 2 op met twee jonge duiven die vrijwel tegelijk om 9.38 uur naar beneden kwamen. Ook op deze vlucht pakte Joop Wiggers twee plaatsen binnen de top tien, maar nu de derde en de vierde plaats. De overige prijzen werden daarna verdeeld tussen clubgenoten Rudi Schaap, Jan Schuiterd, Arend Scherphof en Harry Ligtenbarg.

Jeugdviswedstrijd G.H.V. Goor Goor - De zevende jeugdviswedstrijd aan de Kloosterlaan is gewonnen door Jorn van de Maat met 305.5 cm. Door 4 jeugdvissers werd in totaal 1009,0 cm vis gevangen. 1 Jorn v d Maat 305.5 cm 2 Teun Nijenhuis 279.5 cm 3 Swen v d Maat 271.0 cm 4 Ryan Scherphof 153.0 cm De volgende jeugdwedstrijd zal worden gehouden op dinsdag 17 juli. Vertrek bij de Schoolfeestweide om 18.00 uur.

De uitslag van Bourges op 07-07: Pl. Naam Tijd Snelheid 1 Comb. H. Franke 17.01.36 1056,593 2 Buning/Jager 17.21.52 1023,410 3 Robin v Sermond 17.27.56 1012,977 4 A. Maat 17.32.39 1006,095 5 Comb. H. Franke 17.32.37 1005,595 6 Buning/Jager 17.43.08 990,086 7 B. Kuipers 17.46.36 984,443 8 A. Sikkelbein 17.55.14 971,718 9 Comb. H. Franke 18.05.22 956,833 10 Robin v Sermond 18.08.22 952,601 De uitslag van Boxtel op 07-07: Pl. Naam Tijd 1 R. Scherphof 09.45.52 2 R. Scherphof 09.45.57 3 R. Scherphof 09.46.09 4 J. Scholte in ‘t hoff 09.44.50 5 R. Scherphof 09.50.23 6 R. Scherphof 09.50.29 7 R. Scherphof 09.50.40 8 R. Scherphof 09.50.45 9 Buning-jager 09.50.10 10 Comb. Franke 09.49.41

Snelheid 1242,830 1241,691 1238,967 1187,126 1183,978 1182,738 1180,472 1179,444 1178,575 1178,278

Manege Snorrewind Markelo bestaat 50 jaar

Midzomerfeesten Bentelo rustig verlopen

Bentelo – De Midzomerfeesten Bentelo zijn afgelopen weekend rustig verlopen. Er was een opstootje waar de politie aan te pas kwam. Verder verliep het evenement goed.

Koperdiefstal sluis Delden

Delden – Op maandag 2 juli is er om 9.30 een inbraak ontdekt op een bouwterrein bij de sluis in Delden. Het cilinderslot waarmee het terrein was afgesloten is geforceerd. Daarna is uit een open container 1200 kilo koper uit bedrading gesloten. In de buurt van het terrein werden zo’n 200 autobanden gedumpt. De politie vermoedt dat er een vrachtwagen is gebruikt bij de diefstal. In Bad Bentheim in Duitsland werd een vrachtwagen die banden vervoerde gestolen, dit is waarschijnlijk de wagen die de dieven gebruikt hebben.

Portemonnee gesloten in winkel

Goor – Op maandag 2 juli is er tussen 9.00 uur ’s ochtends en 15.30 ’s middags een damesportemonnee gestolen in een dierenspeciaalzaak aan de Spoorstraat. De portemonnee zat in een tas die onder de kassa lag. De dief heeft de pinpas gebruikt om contactloos te pinnen in Enschede. De verdere inhoud van de portemonnee is het slachtoffer ook kwijt. Weet u meer over een van bovengenoemde zaken, of heeft u iets gehoord of gezien, neem dan contact op met de politie via 09008844.

Goor - Afgelopen zaterdag 7 juli gaven zo’n tweehonderd dansleerlingen van de Muziekschool Hof van Twente acte de présence in de theaterzaal van De Reggehof. In een gloedvolle avond met twee prachtige voorstellingen Words en Moed gaven docenten Marleen Hamer en Carlijn Otten ieder hun visitekaartje af voor tweemaal een volle zaal. De avond werd afgetrapt door de leerlingen klassiek en moderne dans. Van de allerjongste leerlingen tot en met de volwassenen toonden zij hun kunnen op het podium. Een mooie fantasievolle combinatie van gedichten, beeldprojectie, muziek en dans zorgde voor een schitterend geheel. Daarna volgde de voorstelling Moed van streetdancedocente Carlijn Otten. In een prachtig samenhangend verhaal met voice over en projecties werd met veel energie en overgave gedanst door de leerlingen. Dat deze voorstelling de laatste was die Carlijn met haar leerlingen in Goor gaf, maakte de avond extra speciaal. Aan het eind werd zei met bloemen en cadeaus nog even flink in het zonnetje gezet. Kortom, het was een geweldige avond.

Uitslag Reggevliegers Goor

Drie generaties Bronsvoort. Markelo - Op 14 juli 1968 begon ruiter en instructeur Johan Bronsvoort op zijn gemengde boerenbedrijf met het geven van paardrijlessen en aanbieden van pensionstalling op kleine schaal. In 1975 werd de bouw van de eerste rijhal een feit, een van de eerste in de streek. Daarna is het agrarische deel van erve Snorrewind steeds meer naar de achtergrond verdwenen en neemt het hippische deel inmiddels het gehele bedrijf in beslag. Sinds 1996 hebben Rikus en Erna Bronsvoort het bedrijf overgenomen, maar Johan en Willy helpen nog altijd actief mee. Door de jaren heen is het bedrijf uitgebouwd met vele extra stallen, drie indoor hallen, zijn er buiten twee grote rijbanen en heeft de manege een eigen crossterrein. Ook werd een gezellige groepsaccommodatie gerealiseerd. Het boerenerf waar de manege nu gebouwd is, werd vroeger al Snorrewind genoemd. Het verhaal ging dat door de snorrende wind door de schuren op het erf deze plek al halverwege vorige eeuw de naam Snorrewind kreeg. Om het vijftig jarig bestaan te vieren, organiseert Manege en Groepsaccommodatie Snorrewind op zaterdag 14 juli een feest. ’s Middags wordt er getoast met genodigden, waarna aansluitend ’s avonds een borrel wordt gedronken met alle ruiters en relaties die in deze vijftig jaar hun hippisch hart bij Snorrewind hebben gehad of nog hebben. Zij zijn dan ook van harte welkom! Ontvangst is tussen 19.00 en 20.00 uur, waarna het avondprogramma zal beginnen aan de Borkeldweg 1 in Markelo.


Hofweekblad

Woensdag 11 juli 2018, pag. 5


Hofweekblad

Woensdag 11 juli 2018, pag. 8

Kleurrijk in de Hof

Nacht van Delden en Maibaumfeest 14 en 15 juli Delden - Onder een nieuwe organisatie breekt ook dit jaar de Nacht van Delden weer los. Op zaterdag 14 juli is het om 21.00 uur zover. Een dag later is Delden in Oostenrijkse sferen met het Maibaumfestival. Tijdens de Nacht van Delden treedt de coverband Proost! op. Zij gaan zorgen voor een explosieve en energieke show waarin tientallen hits je om de oren vliegen. De knallende shows van de dame en heren van Proost! zijn voorzien van confettikanonnen, CO2-jets en vlammenwerpers. Ook treedt DJ Jan Smit op, wie de voetjes van de vloer krijgt met allerlei feestmuziek. Door de herinrichting van het Ressingplein wordt het podium wat naar achteren geschoven. In plaats van bij de Langestraat, komt deze nu bij de fabrieksschoorsteen te staan. Op zondag 15 juli begint om 13.00 uur het Maibaumfeest. Iets aan de late kant, maar dat mag de pret niet drukken. “Het idee voor het feest lag er al langere tijd, maar het kwam er maar niet van. Toen er een nieuwe organisatie kwam voor de Nacht van Delden hebben we besloten de evenementen te combineren in hetzelfde weekend”, aldus de organisatie. Tijdens deze middag staat er uiteraard een meiboom op het Ressingplein. Ook wordt er opgetreden door de Freddy Pfister Band. Deze Oostenrijkse band bestaat onder andere uit een voormalig bandlid van het bekende Zillertaler Schürzenjäger, waardoor er veel van hun oude bekende hits voorbij zullen komen. Ook DJ Jan Smit zal weer optreden. Beide evenementen zijn gratis te bezoeken. Doordat de Nacht van Delden niet meer wordt georganiseerd door Stichting Meifeesten Delden, maar door het nieuw opgerichte Evenemententeam Delden, zijn de oude munten van de Nacht niet meer geldig. Deze kunnen helaas niet meer ingewisseld worden. Wel zijn de nieuwe munten te gebruiken tijdens zowel de Nacht van Delden als het Maibaumfeest.

Goor - Voor de derde keer op rij wordt Kleurrijk georganiseerd. Een evenement voor alle inwoners uit de Hof waarbij ontmoeting tussen de verschillende culturen centraal staat. Door het diverse aanbod van verenigingen, stichtingen, bedrijven en geloofsgemeenschappen trok Kleurrijk in de afgelopen jaren vele bezoekers. Dit jaar is het aanbod nog uitgebreider en geschikt voor elke leeftijd! Jij komt toch ook? Proef en doe mee met de verschillende activiteiten Op 14 juli is er van 11.00 – 16.00 uur van alles te doen in en rondom het gemeentehuis in Goor. Eritrese, Syrische, Turkse, Armeense of Hollandse lekkernijen proeven? In gesprek in de tipitent met een, voor jou, onbekende inwoner uit de Hof onder het genot van een kopje (Turkse) koffie of thee? Of luisteren naar muziek, kijken naar dansoptredens of verschillende kledingstijlen bewonderen tijdens de modeshow? Terwijl de kinderen worden geschminkt, tekenen, een potje korfbal, hockey, voetbal spelen of meedoen met het circus? Dit kan allemaal tijdens Kleurrijk in de Hof. Alle activiteiten worden aangeboden door verenigingen, stichtingen, bedrijven en organisaties uit de Hof. Kom je ook? Benieuwd naar al die activiteiten die worden aangeboden? Kom dan om 11.00 uur tijdens de officiële opening naar het gemeentehuis in Goor. Je bent van harte welkom! Op het plein zie je welke activiteit op welk tijdstip plaatsvindt. Kleurrijk in de Hof wordt, gezamenlijk, georganiseerd door Goor in Dialoog, Geloofsgemeenschappen in Hof van Twente, Hof van Twentse Uitdaging, Vluchtelingenwerk Oost Nederland, Salut Welzijn, gemeente Hof van Twente en Muziekschool Hof van Twente. Muziekschool treedt op tijdens Kleurrijk in de Hof Ook de Muziekschool Hof van Twente zal tijdens Kleurrijk in de Hof flink van de partij zijn. Er zijn diverse optredens van muziek en dans op drie podia op het plein én in De Reggehof. Diverse ensembles die tijdens de samenspelweken hebben geoefend, brengen het resultaat ervan tijdens Kleurrijk in de Hof ten gehore. Het evenement wordt om 11.00 uur afgetrapt door slagwerkensemble Groove en Braziliaanse danseres Eva Ribeiro. Tal van bands, een saxofoonensemble, een grote groep jonge blazers, diverse cellisten en enkele zangeressen betreden gedurende de dag de podia. Ook de breakdancegroep van docent Rudsel Cameron geeft die middag twee optredens. Naast de muzikale omlijsting zal slagwerkdocent Erik Broeke rond 12.30 uur een openbare workshop Braziliaans slagwerk geven, waar bezoekers aan kunnen deelnemen. Bovenop de optredens van de muziekschool zal ook een Klezmerduo te horen zijn en is er een linedance-optreden. Kleurrijk in de Hof vindt plaats van 11.00 – 16.00 uur op het plein voor en in de Reggehof. De Reggehof bij Kleurrijk in de Hof Tijdens dit evenement geven diverse verenigingen, stichtingen, geloofsgemeenschappen en organisaties uit de Hof acte de présence. Zo zal ook De Reggehof met een prachtige pagodetent aanwezig zijn. U wordt van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen in deze tent. U kunt hier plaats nemen in heuse theaterstoelen van waaruit u kunt kijken wat het theater u het komende seizoen 2018/2019 te bieden heeft.

Tess Kloppenburg wint 4e jeugdviswedstrijd

‘Samen Sterk’ Het Hofweekblad van 4 juli bevat een artikel waarin twee groepen aankondigen samen op te trekken tegen de plaatsing van windmolens bij knooppunt Buren. Het artikel triggerde ons, als Borne Energie. Het spreekt de hoop uit dat het lukt om buurtbewoners te betrekken. Wij delen deze hoop. Het betrekken van inwoners en hen mee laten profiteren van de komst van de molens was voor de stichting Borne Energie een voorwaarde om in het project ‘Wind voor Buren’ te stappen. Ons doel is om, als dit juridisch en politiek mogelijk blijkt, met de inwoners van Borne één van de twee beoogde windmolens bij het knooppunt, te bouwen. De opbrengsten moeten ten goede komen aan de mensen in de omgeving van de molens. Wij zien windmolens als concrete maatregelen om ons steentje bij te dragen tegen de klimaatverandering. Hoe dit moet en op welke manier we goed aan bezwaren tegemoet kunnen komen, is voor ons een belangrijke vraag. Dit willen we dan ook graag bespreken met inwoners van Borne en Hof van Twente. Samen willen we uitzoeken en bespreken of windmolens in Twente efficiënt kunnen draaien en wat de gevolgen voor de omgeving zijn. We willen een open gesprek over het nut en de noodzaak om duurzame energie op te wekken. Dat willen wij doen via gespreksgroepen die verschillende onderwerpen bespreken. We hopen dat tegenstanders, voorstanders en mensen die neutraal zijn, aan de gesprekgroepen deelnemen. We willen de mensen van ‘Geen windmolens bij woonwijken’ en van ‘Buren tegen windmolens’ graag aan tafel hebben. Met hen, andere bewoners en maatschappelijke organisaties gaan we dan samen onderzoeken wat precies de consequenties zijn van het plaatsen van windmolens. De windmolens lijken ons als Borne (Energie) een goede kans om duurzame energie op te wekken. Dat is namelijk waar wij als Borne Energie voor staan. Laten we het samen uitzoeken. We zijn op zoek naar mensen en organisaties die mee willen praten in de gespreksgroepen. Als u belangstelling heeft, kunt u een mail sturen naar info@windvoorburen.nl. Meer informatie over deze groepen, ons idee en over windmolens in het algemeen staat op de website www.windvoorburen.nl Namens Borne Energie Joris van Dijk (voorzitter)

Ineke’s Hofdichten “Insectenhotel” ‘Kiek toch es wa’k mie heb ekoch’ Zeg Annie teegn eur vriendin. ‘Zon insectenhotel veur in oonzn tuin Doar komt dan allerlei beestjes in. Des good veur de veugeltjes Aans rake wie ze kwiet Want der bint verrekte weinig insecten de lesste tied!’ ‘Wie mut ze ma ’n betje helpn’ Ma eur vriendin zeg dan teegn eur: ‘Ik doo det ok, ma wa heel simpel Het kost gin meuite heur! Ik gooi met disse hette Wat restjes vleas mien groenbak in Dan hej binn de kortste kearn Zon heel niej vleegngezin! Ineke Smit-Vukkink

Tentoonstelling ‘Ik doop U’ Oelerschoolpad 14, Hengelo | Tel: 06 - 52351803 www.ervegrootavest.nl

Rundergehakt Spareribs

kant en klaar

1 kilo 7,95 1 kilo

8,95

4 tartaar en 4 rundersaucijzen

samen voor 7,95

Barbecuepakket: Diepenheim - Deze zomer is in de fraaie Johanneskerk van Diepenheim, de tentoonstelling ‘Ik doop U’ te zien. Van doopvont tot doopbeker, van hele oude doopkaarten tot doopjurkjes van ruim 100 jaar oud. De kinderwagen waarin pastoor Escher - geboren in Markvelde – heeft gelegen en nog veel meer. De gastvrouwen/heren vertellen u graag meer over de tentoonstelling en de geschiedenis van de Johanneskerk. Elke zomer is de Johanneskerk open voor het publiek. Iedereen is op dinsdag en donderdag van harte welkom om een kijkje te nemen in dit kleine, maar bijzondere kerkje met onder meer de fraai bewerkte eiken preekstoel, de kerkbanken van de kastelen en de kleine grafkelder. Wekelijks op dinsdag en donderdag geopend van 11.00 tot 16.30 uur én op zondag 5 augustus. Omdat op woensdag 15 augustus in Diepenheim de fietstocht ‘dagje de boer op’ wordt georganiseerd, is de kerk die dag geopend van 09.00 tot 12.00 uur. Het adres is Grotestraat 1 in Diepenheim. Er wordt geen entree gevraagd. Vrije giften zijn natuurlijk van harte welkom.

KWF Kankerbestrijding afdeling Goor zoekt collectanten Goor - Afdeling Goor zoekt nog enkele collectanten voor de collecte die dit jaar wordt gehouden van 2 t/m 8 september. Wie zich als collectant wil inzetten of meer informatie wil over het collecteren kan bellen met Marijke Boomkamp, telefoon 0547-275826 of met Paula Wondergem, telefoon 0547-276157. Aanmelden per mail kan ook via marijkeboomkamp58@gmail.com of via paula@ wondergem.info. Iedereen kan iets doen tegen kanker. Bijvoorbeeld door een paar uur te gaan collecteren in de collecteweek van KWF Kankerbestrijding. Met het geld dat de collectanten ophalen kan KWF Kankerbestrijding haar missie waarmaken: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.

speklap, runderbraadworst, shaslick en varkenshaastrio

samen voor 5,95

Aanbiedingen geldig van dinsdag 10 juli tot en met zaterdag 21 juli. Openingstijden: Dinsdag,woensdag en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur Zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur

Concert Luna Zegers op Twickel ware ‘Fiesta’

Ambt Delden - De jaarlijkse zomerse muzikale ontvangst in het huispark van Twickel door Roderik en Liesbeth zu Castell-Rüdenhausen was een waar feest. Ruim 300 Vrienden van Twickel waren getuige van het prachtige optreden van Flamencozangeres Luna Zegers, met gitarist Vicente Santiago en danseres Miki Maria Vosen. Het concert kwam extra tot zijn recht door het prachtige weer en de mooie entourage van de tuin tussen de Oranjerie en het kasteel. Wilt u dit ook een keer meemaken of aan een activiteit meedoen van de Vrienden van Twickel? Wordt dan lid. De Vereniging Vrienden van Twickel zet zich in voor behoud van de natuur- en cultuurhistorische waarden van het landgoed. De VVT organiseert lezingen, excursies en activiteiten. Vier keer per jaar ontvangt u als lid van de VVT het prachtige full colour Twickelblad met veel wetenswaardigheden en actueel nieuws over het landgoed Twickel en u heeft gratis toegang tot de tuinen van Twickel. Dat alles voor € 22,- per jaar. Alle informatie vindt u op www.vriendenvantwickel.nl.

Struinen door de Tuinen

De winnaars, gehurkt v.l.n.r: Tess Kloppenburg, Marvin Klein Braskamp en Jette Meijerink. Diepenheim - Vrijdag 6 juli is de 4e viswedstrijd voor de jeugd van Hengelaarsvereniging Het Simmetje Diepenheim gehouden aan de Berkel Beekvliet te Borculo. De opkomst was iets minder, want er deden helaas maar zeven vissers mee. Dat mocht de pret echter niet drukken, want alle vissers wisten één of meerdere vissen te vangen. Het weer was geweldig en de vangst was goed. In totaal werden er 37 vissen gevangen, waarvan 8 maatse. Het was nieuwkomer Tess Kloppenburg uit Diepenheim die de 1e plaats opeiste met 85 cm. Op de 2e plaats eindigde Marvin Klein Braskamp uit Neede, ook een nieuwkomer met 76 cm en de 3e plaats was voor nieuwkomer Jette Meijerink uit Diepenheim met 35 cm. Dit was tevens de laatste viswedstrijd voor de grote vakantie. De eerstvolgende wedstrijd (5e) na de grote vakantie wordt gehouden op vrijdag 31 augustus aan de Berkel (Kulsdom ) te Lochem. Iedereen die mee wil vissen, we vertrekken allen gezamelijk vanaf de parkeerplaats van zalencentrum Beltman te Diepenheim om 18.00 uur en niet later.

Goor - Zondagmiddag 15 juli vindt in Goor de tweede editie van Struinen door de Tuinen plaats. In acht deelnemende tuinen kun je tussen 12.00 en 17.00 uur genieten van kunstwerken en livemuziek. Salonorkest Belle Epoque bestaat dit jaar 40 jaar en treedt op in de tuin van Rob Flink. Beeldhouwer en ontwerper Erwin Middelhuis exposeert in de tuin van Bennie Haafkes aan de Holtdijk in Markelo, waar ook het Brookduo optreedt. Podiumkunststudenten treden op in verschillende tuinen. HET (Hein de Haan, Ernst Meisel en Toon Klarenbeek) staat in de tuinen van Stadslandbouw Goor. De grote verscheidenheid aan tuinen in combinatie met kunst en muziek maakt deze Open Tuinen-route tot een mooie beleving. De definitieve route met alle deelnemende tuinen, kunstenaars en musici is verkrijgbaar bij Grand Café de Zon, Diepenheimseweg 9 in Goor à € 2,50. Kijk voor meer informatie over het evenement op www.facebook.com/kunstzinniggoor.

Stoffeerderij ZiT en JOOS Wonen en Kado’s verhuizen op grootste wijze naar Grotestraat

Vakantieviering in goede sfeer Zondag 15 juli is er weer de jaarlijkse vakantieviering. Dit is tevens de dankviering en afsluiting van het eerste Communieproject. In deze laatste Gezinsviering voor de vakantie staat de werkgroep stil bij wat ze nodig heeft voor een fijne vakantie. Iedereen die een Christoffelpenning heeft kan deze opnieuw laten zegenen. En kinderen die de penning nog niet hebben ontvangen er één. Daarnaast roept de werkgroep iedereen die dat wil én kan op om iets lekkers mee te nemen onder het mom ‘Heel de Parochie bakt’. Na de viering delen ze hier samen van en zal er koffie/thee en ranja worden geschonken. Bij mooi weer vindt dit plaats in de pastorietuin, anders achter in de kerk. Iedereen is welkom om er samen een mooie viering van te maken. De viering is op zondag 15 juli om 9.30 uur in heilige Blasius in Delden, Langestraat 76.

Uitslag HSV de Rietvoorn Holten-Markelo 8 juli De zevende wedstrijd van de competitie is weer gevist. Het water was de jachthaven te Deventer. Er waren 13 wedstrijdvissers aanwezig. Doordat de IJssel zo laag stond was het een hele toer om met de benodigdheden voor het voor het vissen aan het water te komen. Er werd wel goed gevangen. In vak A werd 22.580 gram vis gevangen. In vak B werd 8.500 gram gevangen. De totale vangst was 42.723 gram. In vak A was de eerste plaats voor Koos Kolkman met 13.400 gram aan vis. In vak B was de eerste plaats voor H. Scholten met 5.180 gram aan vis. De volgende wedstrijd is op 22 juli. Locatie: De Berkel te Borculo.

Goor - Stoffeerderij ZiT is al bijna 16 jaar een begrip. Ook JOOS, de woon- en cadeauwinkel die sinds vier jaar bij de stoffeerderij inzit, staat in de belangstelling. Lange tijd werd er gewerkt in hun pand aan de Kerkstraat, maar nu verhuist deze combinatie, uniek voor de regio, naar de Grotestraat. Het is echter niet zomaar een verhuizing, het wordt groots aangepakt. Aan de Grotestraat 147 wordt al druk gewerkt aan het nieuwe interieur. “Deze locatie is echt een stap vooruit. We hebben hier veel meer ruimte”, aldus Ben en Johanna van Bel. “Het gezellige en knusse van onze vorige winkel blijft uiteraard wel.” Links in het pand zit de meubel- en autostoffeerderij, met een winkel en een werkplaats. Rechts zit JOOS, met cadeaus, meubels, woonaccessoires en verschillende snuisterijen. Achter de winkel is de autowerkplaats waar auto’s gestoffeerd worden. “Een echte mancave,” lacht Ben. “Die heb ik altijd al willen hebben, en nu heb ik hem.” In de werkplaats hangen vintage tinnen borden en staat er onder meer een hoelameisje in de buurt van een grote platenspeler. Uit de speakers in de winkel klinkt er Elvis. De winkel wordt gekenmerkt door de vintage feel, maar met een moderne look. Johanna: “We willen graag de mooiheid van meubels laten zien. Veel meubels uit de vorige eeuw zijn heel charmant, maar kunnen wel een opknapbeurt gebruiken. Hierin zijn we samen supersterk. Als ik bijvoorbeeld een mooie stoel met een slechte stof vind, kan Ben deze opnieuw stofferen. Ik behandel het hout en impregneer de stof. Zo komen we samen tot een uniek en goed product.” Ben en Johanna hebben daarbij hart voor Goor. “We willen graag stimuleren dat mensen vaker Goor bezoeken. Om het te laten bloeien willen we graag samenwerken voor een gezelliger centrum. Hiervoor moet de hulp wel van twee kanten komen. De ondernemer moet zijn nek uitsteken en de consument moet vaker lokaal kopen. Daarom willen we de etalage ook zo uitnodigend mogelijk maken. Daarin zouden ondernemers ook met elkaar moeten samenwerken, zodat we niet alleen winkelaars uit Goor krijgen, maar ook bezoekers uit bijvoorbeeld Hengelo. Gezellig winkelen is iets dat Goor kan hebben, daar geloven we in.” ZiT opent 1 augustus aan Grotestraat 147. 1 september is de feestelijke opening van beide zaken. Iedereen is welkom om ZiT en JOOS te bezoeken. “Veel van mijn producten zijn vintage,” vertelt Johanna. “De producten hebben al een heel verhaal. Hopelijk krijgt het bij iemand anders een nieuw verhaal.”


Hofweekblad

Woensdag 11 juli 2018, pag. 9


Hofweekblad

Woensdag 11 juli 2018, pag. 10

Open imkerijdag voor kleinste huisdier

Mariabruidjes/jonkers voor Kevelaer

Hof van Twente/Hengelo/Borne - Zaterdag 1 september vertrekt er weer een bus vol bruidjes/jonkers naar Kevelaer, om daar mee te doen aan de jaarlijkse Twentse Processie. Ieder jaar opnieuw doen er namens alle deelnemende parochies kinderen mee, en de parochies hopen dat dat ook dit jaar weer zo zal zijn. De kinderen gaan gezamenlijk met de bus en leren elkaar dan, via allerlei liedjes en spelletjes, onderweg verrassend goed kennen. Dat zorgt ervoor dat ze in Kevelaer de hele dag echt een groep zijn en heel gezellig samen optrekken. In Kevelaer lopen de bruidjes/jonkers mee met de intocht en zingen enkele Marialiedjes tijdens de Eucharistieviering. Tussendoor is er voldoende tijd om een souvenirtje te kopen. Elk jaar opnieuw is het een ontzettend leuke en waardevolle dag. De organisatie hoopt dat er ook dit jaar weer veel kinderen meegaan. Uiteraard zijn ook jongens van harte welkom. Zij kunnen als misdienaar meedoen, maar ook gewoon aansluiten bij de bruidjes. De leeftijd ligt tussen 6 en 12 jaar. Er wordt van de bruidjes verwacht dat ze in het wit gaan. Dit kan een jurkje zijn, maar een witte broek met een tuniekje/blouse kan ook. Er is een aantal witte jurkjes in eigen bezit, dus lenen is ook een mogelijkheid. De jongens worden door de organisatie ook graag in het wit gezien maar ze mogen ook een spijkerbroek met een witte blouse of T-shirt dragen. De kosten bedragen € 5,- (voor de bus, patat, snack, drinken) en maximaal € 5,- zakgeld voor een souvenirtje. Opgave kan tot 1 augustus via onderstaande mailadressen, tevens voor vragen: Parochie H. Geest: Nathalie Mensink: ajf.mensink@gmail.com Parochie De Goede Herder: Liedeke ten Vregelaar: liedeketenvregelaar@gmail.com Parochie HH. Jacobus en Johannes: Hanneke Verdonschot: fam.verdonschot2@home.nl

Galerie De Witte Kamer sluit de deuren

Hofweekblad ook in de vakantie gewoon in de bus

Diepenheim - Kenmerken van zoogdieren zijn de vaardigheden om niet afhankelijk te zijn van weer en wind, maar een eigen huiselijke niche te ontwikkelen. Ze ontwikkelen zich uiterst traag, nageslacht wordt een nauwkeurig geregeld en geïsoleerd milieu geboden van circa 36 °C, en ze bezitten een hoog ontwikkelde aanleg om te leren. Een bijenkolonie bezit dezelfde vaardigheden en tezamen kan je ze dan ook zien als een enkel individu. Kennis over de honingbij is als drinken van een fles mede: hoe meer je ervan inneemt, hoe rijker hij vloeit. Meer weten? Op zaterdag 14 juli en zondag 15 juli vind de open imkerijdag van de bijenvereniging Reggedal en omstreken plaats aan de Grotestraat 74 in Diepenheim. Beide dagen van 10.00 tot 16.00 uur.

PSV Snorrewind levert kringkampioenen

Hof van Twente – Gedurende de zomervakantie komt het Hofweekblad gewoon iedere woensdag uit. U bent dus ook in de vakantie vrij om artikelen, sportverslagen, agendapunten of andere nieuwtjes in te sturen. Deze worden zowel in de krant als online op Hofgids.nl en de gelijknamige app gepubliceerd. Blijf ook in de vakantie ieder moment van de dag op de hoogte van al het nieuws uit Hof van Twente via de social mediakanalen. Artikelen en foto’s aanleveren Artikelen en eventueel foto’s kunnen ook in de vakantieperiode ieder moment van de dag digitaal aangeleverd worden via info@hofweekblad.nl. Aanleveren van (niet-commerciële) redactionele artikelen vóór maandag 12.00 uur, betekent publicatie in de krant van woensdag. Zorg dat de teksten een kop bevatten en in de derde persoon geschreven zijn (dus niet: ik, wij, onze, enz.). Zend ook een gerust foto mee (eventueel met onderschrift en vermelding van de fotograaf). Publicatie op Hofgids.nl Ontvangen berichten worden zo spoedig mogelijk op hofgids.nl en de gelijknamige app gepubliceerd en vervolgens via de bijbehorende social mediakanalen: @Hofgids (twitter) en facebook.com/hofgidshvt, gedeeld. Hofgids is hét online platform van Hof van Twente, opgericht op initiatief van alle ondernemersverenigingen in Hof van Twente, en houdt alle inwoners en geïnteresseerden op de hoogte van de laatste nieuwsberichten en agendapunten, ook van uw vereniging of stichting. Geen krant? Heeft u de krant niet ontvangen? Neem dan contact op met de bezorgdienst: voor Hof van Twente: telefoon 0547-292383; e-mail: info agvbuschers@hotmail.com en voor Hengelo telefoon 053-5748828; e-mail info@svtt.nl.

Spetterende vrijdag de 13e

Bornerbroek - Wilt u ook graag een gelukkige vrijdag de 13e? Dan moet u absoluut naar de wederom spetterende einddemo van de Ledo komen. Deze vindt namelijk plaats op vrijdag 13 juli aanstaande in Bornerbroek. Tijdens deze einddemo geven heel veel verschillende groepen acte de présence en kunt u komen genieten van allerlei verschillende dansen uitgevoerd door jong en oud. Er is weer hard gewerkt en vele mooie dansen zijn ingestudeerd dit jaar door de leiding en al hun groepen. Het eindresultaat hiervan willen ze graag aan u laten zien. Deze avond is er ook een speciaal optreden van een hele bijzondere groep die voor het eerst zal optreden en dat wilt u zeker niet missen. De uitvoering vindt zoals elk jaar plaats in Sportzaal de Latei aan de Pastoor Ossestraat 21. De zaal is open vanaf 17.30 uur en de einddemo begint om 18.00 uur. Dus kom op tijd als u zeker wilt zijn van een plekje. De toegang is gratis voor iedereen tot en met 14 jaar, daarboven betaalt u slechts € 2 per persoon. Ledo hoopt u allen te mogen begroeten deze avond en wenst u alvast heel veel (kijk)plezier.

Schoolspullen voor kinderen in Syrië en Irak Met een rugzak met schoolspullen maak je een kind echt blij Bentelo - De vluchtelingenkampen in Irak en Syrië zitten de al jaren overvol. Veel gezinnen ‘wonen’ inmiddels al jaren in de kampen en de meeste kinderen gaan weer naar school. Vaak wordt onderwijs gratis aangeboden, maar voor de schoolspullen moeten ouders zelf zorgen. Omdat er nauwelijks geld is, en vrijwel geen schoolspullen verkrijgbaar zijn, is dat een onmogelijke taak. Stichting Parwin zet zich in om deze kinderen te helpen door een inzamelactie te houden. Het doel is om zoveel mogelijk schoolartikelen in te zamelen. Met een volle schooltas kunnen de vluchtelingen gestimuleerd en gemotiveerd worden om, ondanks de erbarmelijke omstandigheden, educatie niet op te geven. Een pen en een schrift zorgt er al voor dat een kind de lessen op school kan volgen en naar school blijft gaan. Er is vooral een behoefte aan: schooltassen, schriften, potlood, gum, puntenslijper, balpen, schrijfblok, stiften, etui enz. Maar ook een tandenborstel en tandpasta zijn van harte welkom. U kunt uw donatie inleveren op zaterdag 14 juli 2018 tussen 10.00 en 16.00 uur bij Sportcentrum De Pol in Bentelo (Burgemeester Buyvoetsplein 76). Help de stichting hen te helpen!

Evenementenagenda Hof van Twente Woensdag 11 juli t/m 18 juli 2018

Delden - Begin september sluit galerie De Witte Kamer definitief haar deuren. Na 18 jaar met veel passie en voldoening de galerie te hebben gerund, vinden Gerard en Leonie Zengerink dat de tijd aangebroken is om ermee te stoppen. Voor beiden is het een emotionele beslissing, maar aan de andere kant lokt de vrijheid. En zoals George Harrison al zei: “All things must pass”. Gerard en Leonie hebben het in Delden enorm fijn gehad en daarom willen ze alle mensen die dit mogelijk hebben gemaakt bedanken uit de grond van hun hart en hen het alle beste wensen. Tot de sluiting van de galerie wordt de trouwe klant een korting tot 50% verleend op alle kunstwerken. De kers op de taart is nog de verkoop van een aantal prachtige, ontroerende beelden van de Tsjechische beeldhouwster Klara Sever. Voor de kijker een uitgelezen kans om in galerie De Witte Kamer voor weinig geld om een prachtig kunstwerk aan te schaffen. Galerie De Witte Kamer is gevestigd aan de Langestraat 47 in Delden.

elke di Weekmarkt Hengevelde. Höfteplein, Hengevelde. Tijd: 9-12 uur. elke do Weekmarkt Markelo. Kerkplein, Markelo. Tijd: 08.30-12.30 uur. Minimarkt Diepenheim. Plein onder de Platanen, Diepenheim. Tijd: 10-13 uur. Stadswandeling Delden. VVV Delden. Tijd: 13.30 uur. elke vr Weekmarkt Goor. De Höfte, Goor. Tijd: 9-13 uur. Weekmarkt Delden. Ressingplein, Delden. Tijd: 14-18 uur. elke za Minimarkt Diepenheim. Plein onder de Platanen, Diepenheim. Tijd: 13.30-16 uur. t/m ma 1 okt Zandsculpturen Landgoed Warmelo. Landgoed Warmelo, Diepenheim. Tijd: 10.30-16.30 uur. € 7,50,- volwassenen, € 2,50,- kinderen, t/m 6 jaar gratis. wo 11 juli IVN Zomerwandeling. Camping Koelert, Diepenheim. Tijd: 14 uur. do 12 juli Open Kerkdag: Martinuskerk. Protestante Martinuskerk, Markelo. Tijd: 9.30-12 uur. vr 13 en za 14 juli Openluchtspel: ’t Kan raar loop’n. Openluchttheater Kösterskoele, Markelo. Tijd: 20.30 uur. vr 13 en ma 16 juli Zomerconcours. Rijvereniging Markelo, Markelo. www.hippischmarkelo.nl/rijvereniging. za 14 juli Repair Café Delden. Stadscentrum het Parochiehuis, Delden. Tijd: 10-13 uur. Kleurrijk in de Hof. Schoolfeestplein, Goor. Tijd: 11-16 uur. Jubileumconcert Cantu. R.K. of Nieuwe Blasius, Delden. zo 15 juli Summer Teas Weldam. Anglicaanse Kerk, Markelo. Tijd: 13-16.30 uur. Doemiddag. Kinderboerderij ’t Kukelnest, Goor. Tijd: 14-16 uur. Struinen door de tuinen in Goor: open Tuinen route met natuur, kunst en muziek. Diverse locaties, Goor. Tijd: 12-17 uur. ma 16 en wo 18 juli Openluchtspel: ’t Kan raar loop’n. Openluchttheater Kösterskoele, Markelo. Tijd: 20.30 uur.

Tentoonstellingen t/m za 28 juli Jo Woestenenk en Gerard Dijk. Sporthal De Haverkamp, Markelo. Dagelijks. t/m za 18 aug Kijk Collectief. CC Het Beaufort, Markelo. Za 7 en 21 juli 14-16.30 uur en op afspraak. t/m za 29 sep Binnenkieken bij Boeren. Sportcomplex de Pol, Bentelo. t/m zo 30 sep The Fabric of Time. Oranjerie Kasteel Twickel, Ambt Delden. Wo t/m zo 10-17 uur. t/m zo 30 sep Zomerexpositie Markelo’s Coöperaties 110 jaar. Eungs Schöppe, Markelo. Ma t/m za 10-16 uur. t/m zo 30 sep Graftrommels. Goors Historisch Museum, Goor. Elke 1e zo van de maand, 14-16 uur. t/m zo 30 sep Zomerexpositie The Fabric of Time. Oranjerie Twickel, Delden. Wo t/m zo 10-17 uur. t/m zo 28 okt Kunstroute Monsters. Route verkrijgbaar bij VVV Informatiepunt, Markelo. t/m wo 31 okt Franse Pareltjes. Klompenmuseum ’t Oale Ambacht, Goor. Di t/m za 13.30-16.30 uur. t/m vr 16 nov Oud Speelgoed. Goors Historisch Museum, Goor. Di t/m do 9.30-12, di t/m za 13.30-16.30 uur. t/m do 7 feb 2019 Ich bin ein Berliner. Museum No Hero, Delden. Wo t/m zo 11-17 uur. t/m zo 31 mrt 2019 Living Colors. Museum No Hero, Delden. Wo t/m zo 11-17 uur. t/m za 30 mrt 2019 Outside. Museum No Hero, Delden. Wo t/m zo 11-17 uur. Voor actuele gegevens kijk op vvv.hofvantwente.nl.

Ereronde Kirsten Bakker met Chico. Markelo - Afgelopen weekend stonden de Snorrewindse Paardendagen in het teken van de kringkampioenschappen voor pony’s. Loes Bronsvoort van de PSV Snorrewind werd kampioen met haar pony Macho en kreeg daarmee een ticket voor de Regiofinales op 28 juli in Ootmarsum. Deze combinatie wist zich ook voor de dressuur te plaatsen. De Rijssense Sophia Voortman komt met haar pony Boston ook uit voor dezelfde vereniging en kwalificeerde zich ook in zowel het springen als de dressuur voor de regiofinales. Ditzelfde weekend vonden in Wierden de kringkampioenschappen voor paarden plaats. Kirsten Bakker uit Rijssen bleek met haar paard Chico de beste in het springen klasse B te zijn. Ook de uit Markelo afkomstige Marijke Vosman wist zich naar de regiofinales te springen. Beide dames komen in Ootmarsum uit voor PSV Snorrewind. De KNHS Galoppade in Ootmarsum voor paarden op 3 en 4 augustus.

Eerste Solarfreezer in Hof van Twente geplaatst

Diepenheim - Henk Koop uit Diepenheim is bezig met de bouw van twee energieneutrale woningen aan de Polakstraat in Diepenheim. Hij heeft zijn eigen huis in Diepenheim verkocht en gaat samen met zijn vrouw Hennie in één van de huizen wonen. Geïnteresseerden kunnen de bouw van zijn huis volgen. Zo konden donderdagavond 5 juli belangstellenden de zogenaamde Solarfreezer bekijken. Dit is een wateropslag van de water/warmtepomp die Henk voor het huis toepast. Het is de eerste Solarfreezer die in Hof van Twente is geplaatst. Henk heeft onder andere Hofkracht uitgenodigd om te komen kijken. Het was druk: er waren 25 mensen die graag meer wilden weten en zien over de Solarfreezer. Jacques Matthijssen van Solarfreezer was zelf ook aanwezig om tekst en uitleg te geven. Meer weten en/of wilt u een uitnodiging ontvangen voor een volgend moment als er iets zichtbaar is dat mogelijk uw interesse heeft? Stuur dan een mailtje naar henniehenkkoop@gmail.com.

Meer bezoekers dan vorig jaar op zonovergoten Midzomerfeesten Bentelo

Bentelo - Bentelo kan terugkijken op een succesvol verlopen weekend. Vier dagen lang wisten feestgangers de Midzomerfeesten Bentelo goed te vinden. Alle dagen waren er meer bezoekers dan vorig jaar, mede dankzij het prachtige weer. Donderdagavond kwam het hele dorp gekleed in Dirndl en Lederhose naar het Blau Weiβen Fest. Met DJ der Pauli en Wir Sind Spitze zat de sfeer er meteen goed in. De vrijdagmiddag startte zoals altijd met de kinderfeesten. Nieuw dit jaar was de ouderenmidPrijs 1. Universele Soundbar 2. Ballonvaart 3. Diner voor 12 personen Eastern Plaze 4. Philips airfryer XXL 5. Philips stoomstrijkijzer 6. Sony blue tooth speaker 7. Philips Sonicare tandenborstel set 8. Sony wekkerradio DAB+ 9. Pizzagusto pizzarette 10. Krups Dolce Gusto koffiemachine 11. Tegoedbon Bakkerij Nollen 12. Tegoedbon Dagwinkel Bentelo 13. Tefal hapjespan en koekenpan

dag. “Dat was een goede keuze. De vele oudere bezoekers genoten van het optreden van mannenkoor Germania”, aldus het bestuur. Beter weer voor de Vri-Mi-Bo konden ze in Bentelo niet wensen. Buiten was er eerst muziek van de MoNoMaN oNeMaNbaNd waarna het feest verder ging in de tent met Vossenjacht. Zaterdagmiddag streden de Bentelose buurten op sportief, educatief en creatief gebied tegen elkaar tijdens de Funny Noaber Games met De Bunte als grote winnaar. De jeugd ging zaterdagavond los op de beats van Bizzey, De Partysquad en Donfetti. Bezoekers met een

Uitslag Loterij

Naam Hermien Koebrugge Ambt Delden Rudi Buschers, Bentelo Karen Wilmink, Borne L. Lubberink, Ambt Delden Simône Visschedijk, Delden Iris van den Brink, Hengevelde Gijs Jannink, Bentelo Winanda Kroeze, Bentelo Sander Haverkate, Bentelo Roy Kleinsman, Bentelo Wenke Broekkamp, Bentelo Jan-Conny Ottenschot, Bentelo Bert Hoebe, Bentelo

Prijs 14. Spellenset 15. IGLOO koelrugtas 16. Donnay badmintonset 17. Vleesschotel Rob Kleinsman 18. Voetverzorgingspakket pedicure salon Irene 19. Teakhoutenplank + kookboek 20. Tegoedbon Distel 21. Tegoedbon wasstraat Ooink 22. Tegoedbon Venhoeven 23. Lees/puzzelpakket 24. Haarverzorgingspakket Ans Kamp 25. Tegoedbon ijssalon Spoolder

Naam Elise Heimerink, Bentelo Esther Wassink, Bentelo Suze Leusink, Azelo Fam. Spekreijse, Hengevelde Joost Hobbenschot, Sint Isidorushoeve Pascal Exterkate, Bentelo Vera Wegink, Bentelo Meike Grefte, Bentelo Remco Huisstede, Hengevelde Fam. Hoff, Bentelo Hans van Veen, Bentelo Roos Jannink, Bentelo

andere muzieksmaak konden in de kleine tent terecht bij Kenny Dan en De Boetners. Zondag was iedereen alweer vroeg op voor de Crazy Car Crash met de inmiddels vertrouwde Banger-Race en de Auto Rodeo. Dit autospektakel trok met deze zomerse temperaturen meer bezoekers dan vorig jaar. Op het feestterrein was van alles te doen voor de jongste bezoekers, van ballenbak tot schminkhoek. Jan Keizer & Anny Schilder, Saints ’n Sinners en Vezpa kregen beide tenten volledig op de kop en zorgden voor een mooie afsluiting van een geslaagd weekend.

Uitslag Crazy Car Crash

Rodeo: 1. Tom Keizer 2. Stefan Kleinsman 3. Marco Vonder Bangers: Heat A: 1. Jasper Haye Michiel Janssen (Best Entertainer) Heat B: 1. Morice Katier Stefan Schiphorst (Best Entertainer)

Finale: 1. Jasper Haye 2. Morice Katier 3. Remco Emmink All comers 1: 1. Jasper Schuurman Marcel Meesters (Best Entertainer) All comers 2: 1. Danny Sempel Steffen Ottink (Best Entertainer) Destruction Derby: Pieter Verboven (Best Entertainer)


Hofweekblad

Woensdag 11 juli 2018, pag. 11


Hofweekblad

Woensdag 11 juli 2018, pag. 12


Hofweekblad Hofweekblad

Besluiten Algemene wet bestuursrecht Ambt Delden - Vergunning fietstocht “Tour de Boer” op 24 juli 2018 (04-072018) Diepenheim - Vergunning Fancy Fair op 24 augustus 2018, Krommedijk 2. In verband hiermee zal de Krommedijk op 24 augustus 2018 van 8.00 uur tot 14.00 uur worden ingesteld als éénrichtingsweg (inrijden vanaf de Borculoseweg) (04-07-2018)

Woensdag 11 juli2012, 2018, pag. pag. 13 Woensdag 1 augustus 5 Vervolg Hof van Twente Collectevergunning Oranje Fonds 10 juni 2019 t/m 15 juni 2019 (05-07-2018) Bezwaarmogelijkheid Tegen deze besluiten kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na datum van bekendmaking van het besluit, schriftelijk en gemotiveerd bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB te Goor.

Stookontheffing

Delden - Vergunning Summerclash op 29 juli 2018, Langestraat 242 (0207-2018) - Vergunning Straatfeest op 22 september 2018, Dalkruid. In verband hiermee zal het Dalkruid, voor zover gelegen tussen nr 1 t/m nr 19, gesloten worden verklaard voor alle bestuurders in beide richtingen (04-07-2018)

De volgende ontheffingen zijn onder het opleggen van voorschriften, verleend voor het verbranden van gerooid en/of snoeihout buiten een inrichting:

Goor - Besluit tot intrekking van de verklaring van geen bezwaar voor het landen en opstijgen met een paramotorvliegtuig vanaf een perceel aan de Diepenheimseweg 12 (25-06-2018) - Vergunning Grote Goorse BBQ op 21 juli 2018, Grotestraat 91. In verband hiermee zal op 21 juli 2018 van 16.00 uur tot 23.00 uur de Grotestraat worden afgesloten, voor zover gelegen tussen de Spoorstraat en de Wijnkamp en de Schoolstraat t.h.v. De Ster (09-07-2018)

De ontheffingen liggen gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Belanghebbenden kunnen bezwaren met betrekking tot deze ontheffingen binnen zes weken na datum besluit van de ontheffing schriftelijk indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor. Degene die bezwaar maakt, kan tevens om een voorlopige voorziening verzoeken bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

- Ontsteken van een kampvuur, Morsweg 25 Delden (04-07-2018)

www.hofvantwente.nl

Voornemen ambtshalve wijziging gegevens verblijf en adres Wet basisregistratie personen (BRP)

Ambtshalve wijziging gegevens verblijf en adres Wet basisregistratie personen (BRP)

Wij hebben het voornemen om onderstaande personen vanwege het niet voldoen aan de verplichting om binnen vijf dagen na wijziging van het adres een adreswijziging door te geven aan het gemeentebestuur conform artikel 2.39 van de Wet basisregistratie personen ambtshalve in te schrijven op het adres: Onbekend. Betrokkenen kunnen de zienswijze met betrekking tot dit voornemen binnen twee weken na het verschijnen van deze publicatie kenbaar maken aan het gemeentebestuur. Datum besluit

Naam

Inschrijving op het adres

Datum ingang adres

04-07-2018 Ommen, H.J. van

Onbekend

04-07-2018

04-07-2018 Yosifov, G.S.

Onbekend

04-07-2018

Onderstaande persoon is vanwege het niet voldoen aan de verplichting om een adreswijziging door te geven aan het gemeentebestuur conform artikel 2.39 van de Wet basisregistratie personen ambtshalve ingeschreven op het adres: Onbekend. Deze inschrijving heeft plaatsgevonden na een onderzoek naar de verblijfplaats van betrokkene.

Datum besluit

Naam

04-07-2018 J.H.G. Kiezenbrink

Inschrijving op het adres

Datum ingang adres

Onbekend

09-10-2017

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente

Voor nieuw, onderhoud en reparatie van uw naai- of lockmachine

HOLTKAMP N a a i m a c h i n e s

Bel voor info of een afspraak

Slaghekkenweg 30, Bentelo Tel.: 0547 - 85 12 06 www.timmer-bouwbedrijfpierik.nl

MAGNEETJES Magneetjes s.v.p. inleveren ‘s maandags vóór 12.00 uur. De zomeropruiming in de Wereldwinkel Delden is weer begonnen. Zie de afgeprijsde artikelen in de stellingen. Door jouw aankoop kan onze inkoop weer nieuwe artikelen inkopen. Zo steunen we de mensen in de arme landen. Van harte welkom. Adres: Kortestraat 2b. Zie ook www.wereldwinkeldelden.nl. Vrouw 50+ zoekt oppaswerk voor overdag. Ruime ervaring en referenties aanwezig. Tel. 06 23148479. Te koop Batavus personal bike met transportrek en mand aan de voorkant. Brede banden. Prijs: € 150,00. Tel: 06-87768834. Klussers gevraagd voor werkzaamheden in huis te Delden. De werkzaamheden zijn o.a. schilderwerk en het verwijderen van parket en kozijnen. Tel. 06-18242352. Te koop gevraagd: in goede staat verkerende oudere modellen dames-, heren- en racefietsen. Tegen contante betaling. Tel. 06 83201656.

Verzamelaar in Delden zoekt alles wat betrekking heeft op de 2e Wereldoorlog (militaria, documentatie, enz.) Tel. 06 11877530. Wieb Dekker verzamelt oude ansichtkaarten van Stad en Ambt Delden, kranten- of tijdschriftenknipsels en -foto’s. Noorderhagen 31, Delden, tel. 074 3764356. Voor al uw oud ijzer en andere metaalsoorten belt u M. Jager, Roerdompstraat 19, Goor, tel. 0547-275404, mobiel 06-14162372. Altijd kosteloos opgehaald.

Gevraagd: Ben jij student of heb jij tijd om elke zaterdag te werken en tijdens de schoolvakanties? Dan zoeken wij jou. Bel met 06 51604247 Westerhof’s Kaashandel De Dennen 4 Delden Biedt zich aan: Tuinman met ervaring. ± 3 uur per week 06 85563060

Opslag nodig voor uw inboedel? Tel. 06-27543623

Te huur: 75 m2 opslagruimte à € 350,- p/mnd. Voor info contact op te nemen met F. Loman Telefoonnummer: 06-53429639

Miranda Veehof Bollenweg 1a RV Ambt Delden

Tel. 06 250 30 185

✆ : 074-2420710

Meer dan 40 jaar ervaring


Hofweekblad

HUISARTSENDIENSTEN Alle inwoners uit de gemeenten Hof van Twente (excl. Markelo), Hengelo en Borne kunnen voor spoedeisende medische hulp buiten kantooruren terecht bij de Huisartsenpost Hengelo. De Huisartsenpost Hengelo is van maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 08.00 uur de volgende ochtend bereikbaar. In het weekend en op officiële feestdagen is er een 24-uursdienst. bezoek alleen na telefonische afspraak, telefoonnummer 088 - 555 11 55. Markelo: Als u ‘s avonds, ‘s nachts, in het weekeinde of tijdens feestdagen dringend een huisarts nodig heeft: tel. 0570501777. ZIEKENHUIS ZGT: ZGT Hengelo, Geerdinksweg 141, 088 708 78 78 Voor informatie over bezoektijden en het maken van afspraken zie www.zgt.nl Buitenpoliklinieken ZGT Goor, Medisch Centrum De Oliphant, Irisstraat 2-24, 074 2 905 905. Voor de spreekuren en het maken van afspraken zie www.zgt.nl ZGT poli psychiatrie Goor, Medisch Centr. “De Oliphant”, spreekuur dr. The, psychiater ZGT. Voor meer informatie: www.zgt.nl of contact opnemen met poli psychiatrie ZGT tel. 074-2905325. Prikposten Medlon Bentelo, Prikpost Op ’t Niehoes, Burgemeester Buyvoetsplein 20, donderdag 07.45 – 8.15 uur Delden, Zorgcentrum De Wieken, Molenstraat 1, woensdag 07.30 - 10.30 uur Delden, Gezondheidscentrum, Averinkstraat 30, maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag 07.30 – 10.30 uur Goor, Medisch Centrum De Oliphant, Irisstraat 2, maandag t/m vrijdag 07.30 - 10.30 uur Diepenheim, Huisartsenpraktijk, Grotestraat 80a, do 09.00 - 09.45 uur. Prikposten DZ

Woensdag 11 juli 2018, pag. 14

ZORG & WELZIJN

Markelo, gezondheidscentrum Het Stroaten, Burg. De Beaufortplein 3d. Maandag t/m vrijdag 08.00-10.00. Prikpost (medisch steunpunt) SHO Delden, Stadscentrum het Parochiehuis, Langestraat 79, maandag/woensdag/vrijdag van 8.15 – 10.00 uur. APOTHEEK: Delden, Dr. Gewinstraat 2, tel (074)-3761882. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: van 08.00 tot 18.00 uur, Zaterdag: van 09.00 tot 12.00 uur. Buiten deze tijden: Dienstapotheek Midden-Twente, Aletta Jacobslaan 45a, Hengelo, 074-2596016. Open: ma t/m vr 17.00-08.00 uur, weekeinde en feestdagen 24 uur. Goor, Medisch Centrum Goor “De Oliphant”, Irisstraat 2-01, tel. 0547-285555. Geopend: ma t/m vr 08.30-18.00 uur; za 10.00-12.00; zondag gesloten. Buiten deze tijden: Dienstapotheek Midden-Twente, Aletta Jacobslaan 45a, Hengelo, 074-2596016. Open: ma t/m vr 17.00-08.00 uur, weekeinde en feestdagen 24 uur. Markelo, Burg. de Beaufortplein 3b, 0547-363936, ma t/m vrij 08.00-12.30 en 13.30-17.30 uur; van 12.30-13.30 uur alleen spoedeisende recepten (s.v.p. aanbellen); za 09.00-10.00 uur. Buiten openingstijden en op zon- en feestdagen: Dienst Apotheek Salland, in de hal van het Deventer Ziekenhuis, Nico Bolkesteinlaan 75, tel. 0570536505. WEEKENDDIENST TANDARTS Delden e.o. Voor spoedgevallen zijn er spreekuren. Zaterdag 12-12.30 en 18.30-19; zondag 12-12.30. Voor informatie over de dienstdoende tandarts kunt u bellen met de tandartsendienst 0900-1515. Diepenheim-Goor-Markelo: 14 en 15 juli Tandarts Elzink, Markelo, tel. 0547-380586 SALUT Voor vragen over: wonen, welzijn en zorg, opvoeding, werk, vrije tijd, gezondheid, financiën, scholing en sport.

Workshop werven, binden en behouden van vrijwilligers Hof van Twente - Op 19 juli organiseert Salut samen met Arcon de workshop Vrijwilligersbeleid volgens de 6B-methode. Deze workshop is interessant voor alle organisaties en verenigingen in Hof van Twente die met vrijwilligers werken. De 6B-methode omvat het hele traject rond het werken met vrijwilligers. Leidinggeven aan vrijwilligers is meer dan vrijwilligers aanstellen, de taken verdelen en zorgen dat alle werkzaamheden verricht worden. Op deze interactieve avond worden verschillende onderdelen besproken, maar wordt ook gepraat over waar jij met jouw organisatie tegenaan loopt. Punten die aan de orde kunnen komen zijn: hoe vind ik vrijwilligers, hoe verbind ik ze aan mijn organisatie en hoe behoud ik ze? De workshop vindt plaats op 19 juli van 19.30 tot 22.00 uur bij Salut aan de Rozenstraat 2a in Goor. Eigen bijdrage per organisatie (maximaal 2 personen): € 10,-. Dit is inclusief koffie en thee. Aanmelden kan tot 12 juli. Er is plaats voor maximaal 12 organisaties. Meer weten of aanmelden, bel met Angèl of Belinda van Salut 0547-260053 of mail naar vrijwilligerszaken@salut-welzijn.nl.

Fit worden en afvallen op een ’coole’ manier Hof van Twente - In verschillende plaatsen in Nederland, en nu ook in de gemeente Hof van Twente, wordt gestart met het programma Cool 2B Fit. Een sportief programma voor kinderen met overgewicht in de leeftijd van acht tot dertien jaar. De kinderen kunnen, samen met hun ouders, onder deskundige begeleiding verandering brengen in hun leefpatroon. Gedurende een half jaar wordt een intensief programma gevolgd onder begeleiding van een diëtist, kinderpsycholoog, kinderfysiotherapeut en sportinstructeur. Tijdens het programma sporten de kinderen intensief. Het is niet alleen maar werken, er wordt een leuk en afwisselend programma aangeboden met sporten zoals fitness, aerobics, steps en sport en spel. Tevens zijn er ouderen kindbijeenkomsten waar groepsvoorlichting en adviezen worden gegeven. Daarna komen de kinderen, zes maanden lang, wekelijks bijeen op een sportschool of sportvereniging om gezamenlijk te sporten onder deskundige leiding. Opnieuw wordt een zeer gevarieerd programma aangeboden waar plezier in bewegen voorop staat. Na de intensieve periode van een half jaar worden de kinderen nog een jaar lang begeleid om de veranderde leefstijl op langere termijn te leren volhouden. Aanmelden kan via de website www.cool2bfit.nl De deelnemende partijen zijn: Diëtistenpraktijk Maaike Aarnink, Fysio Centrum Kamminga, Fysiotherapie Delden en Sportfit Waanders.

Foyercafé de Reggeroos tijdens de zomer Goor - Het Foyercafé de Reggeroos, wat elke vrijdagochtend van 10 tot 12 uur plaatsvindt in de foyer van de Reggehof in Goor, is tijdens de zomervakantie gesloten van vrijdag 27 juli tot en met 31 augustus. Op vrijdag 7 september is iedereen weer van harte welkom. Meer weten of heeft u vragen? Bel 0547-260053 of mail info@salut-welzijn.nl. Salut is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur en op donderdag van 9.00 tot 20.00 uur.

Rozenstraat 2a in Goor, tel. 0547 260053. Maandag t/m vrijdag geopend van 9:00 tot 12:30 uur en op donderdag van 09:00 tot 20:00 uur. CARINTREGGELAND Verzorgingshuis en verpleeghuis Weekendopname en spoedgevallen, tel. 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24-uurs bereikbaarheid) - St. Elisabeth, Langestraat 74, Delden (verpleeghuiszorg) - De Wieken, Molenstraat 1, Delden (verpleeghuiszorg) - De Stoevelaar, De Stoevelaar 1, Goor (verpleeghuiszorg) - De Wheehof (tijdelijke huisvesting), Stoevelaar 1a - 1f, Goor (verpleeghuiszorg) - Anholtskamp, A. ten Hovestraat 1, Markelo (verpleeghuiszorg) Wijkverpleging Tel. 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24-uurs bereikbaarheid) Diëtist Op afspraak via tel. (074) 367 71 11 (afspraken in diverse locaties mogelijk) Personenalarmering Informatie en aanmelden via 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24 uurs bereikbaarheid) Uitleen verpleegartikelen en hulpmiddelen · Thuiszorgwinkel– Hengelo Geerdinksweg 137-15, Hengelo, tel. 088- 1020100. TERMINALE THUISZORG Stichting Leendert Vriel Hof van Twente Coördinatrice P. Krabbendam-Roobol, 06-12884477; e-mail: hofvantwente@leendertvriel.nl; website: www. leendertvriel.nl. DIERENARTSEN DELDEN en omstreken Dierenkliniek ‘De Vossenbrink’ Landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren, Door de week en in het weekend 24 uur bereikbaar onder tel. 074-3762262 Dierenartsenpraktijk De Hagmolen Van zaterdag 8.00 uur tot maandag 8.00 uur Voor landbouwhuisdieren zijn wij bereikbaar op tel: 0547292827. Dierenartsenpraktijk de Hagmolen, Hagmolenweg 13a Bentelo Voor gezelschapsdieren zijn wij bereikbaar op tel: 0743676471. Dierenkliniek de Hagmolen, Deldenerdijk 80 Beckum. Tevens op zaterdag inloopspreekuur van 11.00 tot 12.00 uur Dierenkliniek De Vijf Heuvels, Markelo Spelleweg 12, Markelo, tel. 0547-361764, 24 uur per dag bereikbaar. Behandeling gezelschapsdieren ma t/m vrij volgens afspraak. Dier Medisch Centrum Hof van Twente Hengevelderstraat 34, Goor, tel. 0547-272740 www.diermedischcentrum.nl Dierenartsenpraktijk Goor Spechthorstweg 2, Goor, tel. 0547-272604 Openingstijden: ma t/m vr 8.00-19.00 uur., za 8.00-9.00 uur, iedere middag van 12.30 uur tot 13.30 uur gesloten. Voor spoedgevallen altijd bereikbaar. Informatie over zwerfdieren: Dierenhotel De Bréborgh, Bentelo 0547-292377

Stichting Dierenambulance Hof van Twente Tel. 06-30704810, b.g.g. 074-3761464 www.dierenambulancehofvantwente.nl Dierenbescherming Dierenbescherming Hengelo, 06-52332216 Dierenambulance, 06-52332216 Inspectie (landbouw)huisdieren 0900-1120000 Dierenopvang De Oelerbrug, 074-2504046 BRANDWEER EN AMBULANCE: 112 REGIOPOLITIE TWENTE: 0900-8844 www.politie.nl/Twente Openingstijden Politie Hof van Twente en spreekuren wijkagenten: Locatie Goor: Het politiebureau in Goor, maandag t/m vrijdag 10.00-13.00 uur. Voor meer informatie zie www. politie.nl. Uiteraard blijft de politie Twente altijd bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844 en via telefoonnummer 112 voor spoedeisende zaken. Locatie Stad Delden, Parochiehuis, Langestraat 81. Geopend op maandag van 10.00-13.00 uur en donderdag van 17.00 tot 20.00 uur Ieder ander moment op afspraak. Wijkagent Jos Olde Daalhuis en Annuska Achterberg. Locatie Diepenheim, het spreekuur in Diepenheim wordt niet meer worden gehouden. Bewoners van Diepenheim worden verzocht om een afspraak te maken met hun wijkagentMaarten Vollenbroek. BTKzorg: HUISHOUDELIJKE ZORG EN KRAAMZORG Voor huishoudelijke hulp en kraamzorg. Tel. 088-2383737 of www.btkzorg.nl THUISGENOTEN Biedt alle vormen van thuiszorg, van hulp bij het huishouden tot intensieve verpleging en verzorging. Tel. 0880881530 of www.thuisgenoten.nl. ALZHEIMER-CAFÉ HOF VAN TWENTE Een trefpunt voor een ieder die belangstelling en/of vragen heeft over dementie, in gemoedelijke sfeer. Locatie Grandcafé “In de Hagen”, wooncomplex Stadshagen, Stadshagen 201 in Delden. Volg deze krant voor data’s. Informatie r.hoonhorst@carintreggeland tel. 06-34356721 UVV STAD DELDEN: Unie van Vrijwilligers Voorz. mevr. M. Westen-Reckman Secr. dhr. J. Bekink, tel. 3762833 Open Tafel UVV Elke dag van 12.30-13.30 uur, mogelijkheid voor zelfstandig wonende senioren in Delden om gezamenlijk te eten in de ontmoetingsruimte van De Stadshagen. Informatie: mevr. M. Jansink, tel. 074-3763980, mevr. R. Wissink, tel. 074-3764292. Huiskamer voor ouderen UVV Op dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 u kunnen ouderen binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en/ of een spelletje in de Huiskamer voor ouderen. Plaats: de ontmoetingsruimte van De Stadshagen. Informatie: mevr. José Kamp, tel. 074-3762047. Gymnastiek voor 55+ UVV Inl. dhr. J. Bekink, tel. 074 376.2833. Dansen Internationaal 55+ UVV

EHBO Cursusprogramma

Go For Life

Hengelo - De EHBO-Hengelo bestaat in november 80 jaar en daar wordt ook bij stilgestaan. Enige tijd geleden meldde voorzitter Toon Knippenborg: “Wij starten in september twee nieuwe EHBO-cursussen, tegen een gereduceerd tarief, maar mogen wij u dan vragen om deel te nemen in onze groep evenementenverzorging?”. Maar u kunt deze EHBO-cursus ook volgen zonder dat u deelneemt aan deze groep. Bij het woord ongeluk denkt u misschien meteen aan een drama met veel bloed en ellende. Echter het grootste gedeelte van de ongelukken gebeurt gewoon thuis, op het werk of tijdens het spelen. Een gekneusde enkel, een snijwond of verslikken: daar is niets engs of bloederigs aan. Als u maar weet wat u moet doen. Het is belangrijk dat een slachtoffer op tijd wordt geholpen. Bijvoorbeeld bij een hartaanval of een val van het speeltoestel kan dat van levensbelang zijn. EHBO-diploma in vier dagen Bij voldoende deelnemers (8 tot 12) wordt er op vier donderdagen een beginnerscursus EHBO gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.30 uur. Start: zo spoedig mogelijk bij voldoende deelname, 80-jarig jubileumprijs: € 275,-. Op maandag 10 september en op woensdag 12 september (bij voldoende deelname) start er een avondcursus EHBO, deze cursus duurt 13 weken. Tijdens beide cursussen leert u de grondbeginselen om Eerste Hulp te verlenen. De cursus is inclsuief reanimatie/AED, verbandleer, lesboek, materialen, LOTUS en examen. U ontvangt een diploma van het Oranje Kruis. 80-jarig jubileumprijs: € 175,-. Reanimatie/AED Op 14 en 28 september, 19 oktober, 2, 16 en 30 november en op 14 december wordt er gestart met een reanimatie/AED cursus. Deze cursus duurt één avond van 19.00 tot 22.30 uur. De cursus is inclusief lesboek en materialen. U ontvangt een certificaat. 80-jarig jubileumprijs: € 25,-. Eerste hulp aan Kinderen Op zaterdag 29 september en 24 november start er een cursus Eerste Hulp aan Kinderen. Deze cursus is speciaal voor ouders, verzorgers, leerkrachten, gastouders, oppasmoeders, overblijfmoeders en begeleiders van verenigingen en sportclubs. Deze cursus laat geen vraag onbeantwoord. Cursustijden zijn van 8.30 tot 17.00 uur en is inclusief reanimatie/AED, verband en hulpmiddelen, lesboek, materialen en examen. U ontvangt een diploma van het Oranje Kruis. 80-jarig jubileumprijs: € 85,-. Bij voldoende deelnemers (12 tot 15) wordt er per direct met deze cursus gestart. Voor informatie en aanmelding: cursussen@ ehbo-hengelo.nl of telefonisch op 0747501533. Voor meer informatie kunt u ook terecht op e website: www.ehbo-hengelo.nl. Let op: veel zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk uw EHBO-cursus, zie www.mijnehbo.nl/online-ehbo-cursussen/ vergoeding-door-verzekeraars.

De Oliphant. tel: 088-0005218 (dag en nacht ook voor spoedgevallen). • Diëtist Zorggroep Sint Maarten: op afspraak via tel: 0880005205. • Ergotherapie Zorggroep Sint Maarten: op afspraak via tel: 088 – 0005205 • Psychologie Zorggroep Sint Maarten: op afspraak via tel : 088 - 0002505 www.zsmzorg.nl Buurtzorg Diepenheim en omstreken Thuiszorg verpleging en verzorging. Kantoor: Grotestraat 80, 7478 AE Diepenheim. Tel. 06-12942343, 24 uur per dag bereikbaar. Buurtzorg Goor en Markelo Thuiszorg verpleging en verzorging. Tel. 06-10826868, 24 uur per dag bereikbaar. Buurtzorg Delden Thuiszorg verpleging en verzorging. Tel. 06-1220 0466. Buurtzorg Bentelo Thuiszorg verpleging en verzorging. Tel. 06-22027967. Buurtzorg Hengevelde Thuiszorg verpleging en verzorging. Tel. 06-23338943. Zorgbelang Overijssel, afd. Signalering en Klachten opvang Zorg. Voor informatie over patiëntenrechten, Wmo, klachtwegen zorg en advies, tel. 0900-2437070. www.zorgbelang-overijssel.nl De dienstverlening is gratis. De Zonnebloem afd. Delden De Zonnebloem is er voor iedereen met een fysieke beperking die leuke dingen wil doen en (nieuwe) mensen wil ontmoeten. En voor wie dat door ziekte, handicap of ouderdom niet vanzelfsprekend is. Secretariaat P. Dijkstra, tel. 074-376 3654. Stichting Mortuarium Stad en Ambt Delden. Tel. 3761041; bgg 06-51170704 Begrafenisvereniging “De Laatste Eer” Markelo Uitvaartleiders: mevr. C. Kremer en dhr. H. Kloots. Meldnummer bij overlijden: 0547-361305 (dag en nacht bereikbaar). Wet voorzieningen gehandicapten (Reg. adviesorgaan. vertegenwoordigers gemeente Markelo: dhr. G.W. Arps, 0547-364141; dhr. P. Hellinga, 0547-362337.

ZORG & WELZIJN HOLISTISCHE MASSAGE, OOK BIJ CHRONISCHE KLACHTEN

De afgelopen elf jaar heeft de stichting ‘A Sister’s Hope’ verschillende evenementen georganiseerd om meer geld te werven voor meerr medisch wetenschappelijk onderzoek voor overleving bij borstkanker. Nog steeds krijgen er iedere dag 47 vrouwen (en iedere vier dagen een man) te horen dat zij borstkanker hebben en sterven er iedere dag acht vrouwen aan de gevolgen van borstkanker. Kijk om je heen, denk aan al die mooie, lieve, prachtige vrouwen en denk aan jezelf. Doe met ‘A Sister’s Hope’ mee in een vernieuwd evenement op 7 oktober. Ga voor meer informatie over het evenement naar: www.asistershope.org/eventpageNL. php?eid=51. Op deze pagina kun je je ook registreren om mee te wandelen of fietsen. Wil/kan je niet mee wandelen/fietsen op deze speciale dag maar wil je de stichting wel helpen om meer bekendheid te krijgen, dan kan je posters en flyers krijgen om te verspreiden in je eigen omgeving. Ook dit zouden de stichting zeer op prijs stellen. In dat geval stuur je een mail met je naam en adres naar info@asistershope.org met als onderwerp ‘Go For Life posters/flyers’ en dan worden deze naar je opgestuurd.

Actief Delden sluit het jaar sportief af

Delden - Na een jaar van sportieve lessen met bewegen op muziek en BBB in de bovenzaal van de Reiger sloten de dames van Actief Delden het jaar af met een sportieve fietstocht. Vanaf de sporthal voerde een prachtige fietstocht via de sluis richting Bentelo met als hoogtepunt de Cartiersweg, ook wel het Jacobspad genoemd, dat tussen de weilanden loopt.

Gezellige barbecue bij St. Elisabeth Delden - Afgelopen vrijdag 6 juli was het gezellig op het binnenplein van St. Elisabeth. In samenwerking met Hospitality en de medewerkers Welzijn hadden ze het mooi voor elkaar voor de bewoners. De hele tuin was mooi aangekleed in zomerse sferen en de barbecue stond aan. Gezellige muziek van Everthree op de achtergrond en het feest kon beginnen. Van lekkere salade, fruitcocktail en vlees, en als toetje nog een ijsje. De bewoners hebben genoten en vonden het gezellig. Hierbij dank voor iedereen die het mogelijk hebben gemaakt om voor hen er een mooi feest van te maken.

Donderdagmiddag van 13.30-15.00 uur in de zaal van Amicitia, aan de Sportlaan. Informatie: mevr. A. Breukink tel. 3763837. Graag gelezen Boeken bezorgen: Bibliotheekboeken worden bij u thuis gebracht. - in de Wieken, de Klokkenkamp (mevr. A. Kuppen, tel. 06 557327) - in woonzorgcentrum St. Elisabeth en bij particulieren (mevr. T. Broos, 0629118881) Voorlezen: Samen een verhaal beleven schept een band en vergroot de wereld. - In woonzorgcentrum St. Elisabeth, bij Kinderdagverblijven en particulieren. (mevr. T. Broos, 06 29118881) Graag gedaan Voor hulp bij boodschappen, begeleiding naar ziekenhuis of arts, kleine klusjes of even gezelschap bij een wandelingetje. Wilt u gebruik maken van deze dienst? Neemt u dan contact op met een van de projectleiders: Nel Ellis, tel. 074 3762839, mail: nelkroone@hotmail.com; Aafke Paar, tel. 06 42881328, mail: aebruning@gmail.com. Algemene inlichtingen UVV Mevr. I. Brons, tel. 3763169, b.g.g. 3766870, mevr. I. Roerink (PR), tel. 074-3761772. SENSOOR Sensoor biedt echte aandacht aan iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, culturele of religieuze achtergrond. De medewerkerszijnprofessioneelgetraindevrijwilligersmetlevenservaring. Sensoor is altijd bereikbaar: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Bellen, chatten en mailen is mogelijk via 0900 – 0767 of www.sensoor.nl. Ouderentelefoon Oost Nederland Dag en nacht bereikbaar: 074-2552552 Telefonische Hulpdienst Agrariërs Voor en door agrariërs: 0800-0240021 (gratis) Bereikbaar: di t/m vr 10-15.00; do 19-22.30 uur. THUISZORG ZORGGROEP SINT MAARTEN: Voor cliënten in Hengelo, Borne en Hof van Twente: - hulp bij het huishouden voor PGB cliënten. - persoonlijke verz.,verpleging, begeleiding. - uitleen, verhuur en verkoop van hulpmiddelen. Irisstraat 2-23 in het Medisch Centrum Goor

Het eindpunt was ‘t Hoogspel, waar koffie en gebak klaarstonden en sportinstructrice Ingrid Beukers een bloemetje kreeg als dank voor haar inzet. Het mooie weer en de gezellige sfeer zorgden voor een leuke afsluiting van het sportieve jaar. De lessen beginnen weer op 3, 4 en 5 september. Voor meer informatie www.actiefdelden.nl.

In het kort zijn de massages die ik verzorg in mijn praktijk gericht op ontspanning, emotionele en mentale stabiliteit en herstel van (langdurige) spanningen/klachten met inzicht in achterliggende oorzaken. Over deze massagevorm valt veel uitgebreider te vertellen: het werkveld van een holistische massage is erg breed en divers.

Miriam Veldhuis Voorbeelden en thema’s kunnen zijn: • hoofdpijn, rug-,nek- en schouderklachten • loslaten van oude spanningen (mentale en emotionele blokkades) • inzicht krijgen in actuele situaties in iemands leven • vastzitten in denken en vasthouden van emoties • op zoek zijn naar jezelf 'Lichamelijk defect' Bij een 'lichamelijk defect' is herstel, om welke reden dan ook, niet (altijd) mogelijk. Klachten als gevolg daarvan worden dan chronisch genoemd en dat betekent dat een klacht langer dan drie maanden aaneengesloten aanhoudt.

Zomercafé Delden In Delden wordt een Zomercafé gehouden op de zaterdagen 14 juli, 28 juli, 11 augustus en 25 augustus in Grand café In de Hagen, Stadshagen 200 in Delden. Aanvang is om 14.30 uur en duurt tot 16.30 uur. Kosten zijn € 6,- inclusief koffie/thee, drankjes en hapjes. Het vervoer kost € 2,voor een retour. Wilt u gehaald/thuisgebracht worden? Dan graag aanmelden bij Salut, telefoon 0547260053, elke werkdag van 9.00 tot 11.00 uur.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan fybromyalgie of andere vormen van reuma, een niet herstelde hernia, versleten ruggenwervel/heup, frozen shoulder of scoliose. Ook dan kan een holistische massage erg waardevol zijn. De aanraking met aandacht, die door de massage spreekt, doet dan al wonderen. De massage laat je voelen hoe je lichaam voelt, hoe jij je voelt en wat de massage op dat moment kan bijdragen. Het kan pijn verlichten, helpt het lichaam weer te doorstromen en voelt ondersteunend. Naast verlichting helpt het je je bewuster te worden van je klachten, hoe je daarmee omgaat, begrip en acceptatie te ontwikkelen of te werken aan 'lief zijn voor jezelf'. Holistische massage kan ook worden toegepast als een soort van onderhoud van het lichaam. Diverse cliënten hebben baat bij het regelmatig ontvangen van een massage. Hun lichaam voelt daardoor minder pijnlijk en gespannen, minder stijf, ze voelen zich rustiger met een betere gemoedstoestand en energieker.

Voor meer informatie over massage bij chronische klachten of voor het maken van een afspraak ben je van harte welkom! InnerFlow, in vertrouwde handen Miriam Veldhuis 06-40947210 info@innerflow-delden.nl www.innerflow-delden.nl

ZondagMiddagCafé voor senioren Zondag 15 juli

Activiteiten bij Wijkvoorziening ’t Doesgoor Goor - De activiteiten voor komende week: Woensdag 09.00 - 12.00 uur Koffie inloop 10.00 - 11.00 uur Jeu de boules (alle leeftijden) 17.00 - 19.00 uur ‘Eet u Smakelijk’** Donderdag 09.00 - 12.00 uur Koffie inloop 10.00 - 11.00 uur Wandelgroep* 13.30 - 15.00 uur Afvallen met een gezonde leefstijl. Kosten € 2,50 17.00 - 19.00 uur ‘Eet u Smakelijk’** * Kosten koffie/thee € 1,** Kosten € 5,‘t Doesgoor is gelegen aan de Pluvierstraat 1-3 te Goor.

Goor - Op zondag 15 juli is er weer het ZondagMiddagCafé voor senioren uit Hof van Twente. Het is er altijd gezellig en de vrijwilligsters staan weer voor u klaar. U bent van harte welkom. Er kan onder meer gebiljart, gesjoeld, gekaart of gerummikubt worden. Maar bovenal is het gemoedelijk om samen te zijn. Locatie: Soosgebouw, Schoolstraat 40 te Goor. Het begint om 14.00 uur en sluit rond 16.30 uur. Er wordt een kleine vergoeding gevraagd voor consumpties. Wilt u meer weten of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met Ria Mulder via telefoonnummer 0547-274784.


Hofweekblad

Woensdag 11 juli 2018, pag. 15


Hofweekblad

Woensdag 11 juli 2018, pag. 16

Tractorpulling Lochem 2018 gesponsord door Sebo Personeelsdiensten Het fenomeen kleur Gesprek onder leiding van Iris Kraak en Cor Langen met Samir en Nevzeta

Lochem - Dit jaar zullen op 4 augustus weer de 35e Tractorpullingwedstrijden in Lochem plaatsvinden. Een spetterende wedstrijd waar de gehele top van het Nederlands deelnemersveld te zien is. Zware motoren die brullende pk’s produceren gebouwd op het frame van een trekker zullen daar luidruchtig aanwezig zijn. Wie met het meeste vermogen en met de juiste banden de sleepwagen over de grootste afstand versleept, mag de winnaar heten. Tractor Pulling Lochem is een evenement waar vele vrijwilligers zich jaarlijks voor inzetten. Sebo Personeelsdiensten draagt zo ook een steentje bij op diverse manieren. Ze ondersteunen de organisatie met onder meer sponsoring en door het inzetten van personeel voor het opbouwen en afbreken van de tribunes op het terrein. Binnen de tractorpullingsport is Sebo Personeelsdiensten geen onbekende, dit bedrijf is tevens sponsor van team Bandit en Lucky Ducky, die op deze dag ook weer hun kunsten zullen tonen. Tijdens de wedstrijd zullen ze met een stand aanwezig zijn voor informatie over het bedrijf en tevens kunnen mensen die werkzoekend zijn, zich laten inschrijven voor een baan. Het is zeker aan te raden om dit prachtige evenement eens te bezoeken waar u ook van harte welkom bent bij de stand van Sebo Personeelsdiensten. Uiteraard bent u ook altijd van harte welkom tijdens kantooruren op de vestiging van Sebo Personeelsdiensten in Markelo, aan de Grotestraat 34a in Markelo. Onder het genot van een kop koffie kunt u daar met één van de intercedenten de mogelijkheden voor u bespreken. Mocht u niet in het bezit zijn van vervoer of een rijbewijs, dan komt Sebo Personeelsdiensten ook bij u langs.

Hengelo - In de zomer ontvangt de Remonstrantse Gemeente Twente u eens in de twee weken graag op een ochtend met een kop koffie en een gevarieerd luister- en praatprogramma. Woensdag 18 juli spreekt beeldend kunstenaar Willemina Bakkenes over diverse aspecten van kleur; bijvoorbeeld het gebruik ervan, de werking van kleur op kleur, de natuurwetten die in kleuren zitten en kleur hun eigen talent en kenmerk geven. Verschillende grote kunstenaars hebben het over het begrip kleur gehad zoals Steiner en Goethe. “Wij nemen kleur in ons leven waar, beschouwen dat als heel gewoon en leven ermee. Toch is het een heel belangrijk fenomeen. Als Noach die enorme regenboog ziet, komt het in het menselijk brein terug als een belangrijk gegeven, een groot archetype waar we van alles aan verbinden, positieve gedachten zoals vrolijkheid en vredelievendheid. De kleuren van de regenboog zijn teruggevonden diep in de aarde. Dat is een wonder. Zo horen hemel en aarde bijeen”, aldus de Gemeente. De toegang is vrij en opgave van tevoren is niet noodzakelijk. Tijd: woensdag 18 juli, van 10.30 tot 12.00 uur in de Remonstrantse Kerk, Woltersweg 11 in Hengelo.

Expositie ‘Het Palet’ in Oude Blasius

Zwem4daagse in de lift

Magenta kennismakingsdag De twee schilderijen ‘Adam en Eva’ rechts zijn gemaakt door Marian Extercatte uit Delden en zijn geschilderd in olieverf. Het schilderij links is geschilderd door Truus Elverding in acryl en verbeeldt het wegsmelten van het poolijs door de opwarming van de aarde. Delden - Schildergroep ‘Het Palet’ exposeert gedurende de periode 6 juli tot en met 6 augustus in de expositieruimte van de Oude Blasius, Kerkplein in Delden. De groep bestaat uit 40 deelnemers en er wordt geschilderd in de periode september tot en met april op de donderdag- en vrijdagmorgen. De werken die getoond worden zijn zowel verschillend van onderwerp als van techniek. Er zijn schilderijen te zien van landschappen, bloemen, dieren, stillevens enzovoort in de technieken acryl, olieverf, pastel en gecombineerde materialen. De werken zijn voornamelijk figuratief maar er is ook een enkel abstract schilderij aanwezig. De openingstijden van de tentoonstelling zijn op maandagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur. Verder van dinsdag tot en met zaterdag 's morgens van 11.00 tot 12.30 uur en 's middags van 14.00 tot 16.00 uur.  Mocht u vragen hebben over eventuele verkoop van de schilderijen dan kunt u contact opnemen met de leider van de groep René Cornelisse, telefoon 074-3762591 of e-mail peeze.cornelisse@gmail.com. Het Palet wenst u veel plezier bij het bezoek aan de tentoonstelling en graag ook reacties in het gastenboekje waarvoor bij voorbaat dank namens de schildergroep.

Delden - Hoewel het IKC Magenta officieel pas in augustus 2018 haar deuren zal openen, was het vrijdag 6 juli voor vele betrokkenen een bijzondere en feestelijke dag: de eerste echte kennismaking voor kinderen en ouders met hun nieuwe school Magenta. Achter de schermen is door teamleden en ouders van huidige basisscholen De Toonladder, De Rannink en Twickelo al lange tijd intensief samengewerkt om de samenvoeging van leerlingen zo goed mogelijk te laten verlopen. De eerste georganiseerde activiteiten in dat kader vonden plaats op deze kennismakingsdag. Er waren festiviteiten op beide locaties waar het komende schooljaar de onderbouw en de bovenbouw tijdelijk zal worden gehuisvest. Zo werd er op beide locaties begonnen met een gezamenlijk ontbijt in de klas. Temidden van croissantjes en lekkere broodjes konden kinderen zo kennismaken met hun nieuwe klaslokaal, klasgenoten en leerkrachten. Na het ontbijt waren er allerlei spelletjes te doen, waaronder een springkussen op de onderbouwlocatie en een levensgrote sjoelbak op de bovenbouwlocatie. Het ijs was al snel gebroken, de kinderen genoten zichtbaar van de feestelijkheden die voor hen waren georganiseerd. Om 12.00 uur waren de kinderen vrij, om vervolgens om 16.30 uur weer terug naar school te keren, samen met hun ouders en broertjes en zusjes. Ditmaal voor een gemixte gezinsactiviteit, waarbij een vossenjacht door Delden ertoe leidde dat ook al snel de ouders van de nu nog verschillende scholen zich met elkaar vertrouwd begonnen te voelen. Alle leerkrachten waren verkleed verscholen in en rond het centrum van Delden, en aan de gezinnen de uitdagende taak te achterhalen welke juf of meneer van welke groep verscholen ging achter de vermomming. Dat belooft wat voor het komende schooljaar, met al die onhandige klusjesmannen, onverzorgde zwervers en wandelende aardbeien onder hen. Gelukkig zat het met de kinderen wel snor, door goed samen te werken en rond te vragen leerden de gezinnen al snel alle teamleden kennen. Onderweg kon iedereen zich te goed doen aan een heerlijke zak friet en een ijsje van Anne. Eenmaal terug op het schoolplein werd men getrakteerd op een broodje knakworst en een drankje. Later op de avond vond het slotspektakel plaats: een heus Rad van Fortuin, gepresenteerd door de in Delden wereldberoemde badmeester Bart, waarbij overtollig materiaal van de verschillende scholen werd verloot onder de aanwezige kinderen. Het was een geweldige dag en een prachtig aftrap van Magenta. Met veel plezier en inzet is door alle betrokkenen geprobeerd alle kinderen en gezinnen te verbinden om samen verder te kunnen bouwen aan hun nieuwe school. Dat dat goed is gelukt kan misschien wel het beste worden geïllustreerd aan de hand van een beeld aan het eind van het feest: Temidden van de gezellige drukte van borrelende ouders, blote knietjes op de pleintegels, een paar kinderhoofdjes gebogen over een doos met Lego-steentjes… Een veelbelovend begin.

Apollo’s Reggestad Muzikanten spelen tijdens Kleurrijk in de Hof

Goor - Op zaterdag 14 juli aanstaande wordt de derde editie van Kleurrijk in de Hof georganiseerd. Tijdens Kleurrijk staat de ontmoeting tussen de verschillende culturen in de Hof centraal. Er is voor jong en oud van alles te doen op onder meer het gebied van cultuur, sport en lekker eten op het Schoolfeestplein in Goor. Apollo’s Reggestad Muzikanten laten hun vrolijke muziek over het plein schallen. De in 1963 opgerichte formatie bestaat uit ruim 20 personen, inclusief zang. Met hun originele Egerländer muziek zijn zij zo langzamerhand een begrip in de regio. Kom ook en geniet tussen 11.00 uur en 16.00 uur twee keer een half uur van de sfeervolle muziek van de Reggestad Muzikanten. Natuurlijk onder de bezielende leiding van Jos Evers.

Delden - Het deelnemersaantal van de Zwem4daagse op Zwembad de Mors is het afgelopen decennium stevig gegroeid tot ‘ouderwetse’ proporties. Dit jaar waren de weersomstandigheden bovengemiddeld goed, wat uiteindelijk tot zo’n 350 deelnames leidde. Daarmee is de organisatie erg tevreden. “Hoe fantastisch het natuurlijk is dat er gezwommen en gefeest kan worden onder een hemel waarin slechts de zon het blauw breekt, het is ook een uitdaging voor de organisatie,” aldus Bart Schurink van de SBR. De mooie omstandigheden brengen niet slechts vierdaagsezwemmers naar de Mors, ook reguliere bezoekers vinden hun weg naar het bad. “Het zwemparcours en het rijke scala aan randactiviteiten kosten badruimte, maar leveren natuurlijk ook een heerlijke sfeer op. Daarvan hebben ook de andere gasten optimaal genoten en dan is wat minder ruimte al snel vergeten en vergeven,” zo schetst Schurink. “Het evenement is na jaren van krimp alweer een tijd bezig met een flinke opmars. Dat past in het plaatje waarin steeds meer het besef doordringt dat beweging te vaak opgeofferd wordt in deze digitale tijden. Zwemmen is een (fysiek en psychisch) laagdrempelige manier van bewegen, waarbij vermaak en oefening al snel in elkaars verlengde liggen. De Zwem4daagse geldt als vehikel om dat besef aan de man en in de praktijk te brengen.” ‘Zonder de steun en betrokkenheid van de gemeenschap is het evenement ten dode opgeschreven. Dit mooie jaar is dan ook niet slechts aan de zon en het mooie bad, maar ook aan hen te danken,’ zo benadrukt Schurink. Die dankzegging blijkt divers. De Deldense middenstand en het Hengelose Letterlicht b.v. leverden conform traditie materiaal voor de verloting. Organisaties als Salut, de Reddingsbrigade, de Deldense brandweer en twee ambulancemedewerkers zetten zich belangeloos in. SV Delden en Rood Zwart promootten het damesvoetbal, de meisjes van Let’s Move zetten hun beste beentjes voor en ook de onderwaterhockeyers van Galathea en de Samadai-duikers oogstten lof en animo. Na een week vol vertier en beweging ging iedere deelnemer huiswaarts met een patatje van het Paviljoen, een medaille en mogelijk zelfs een loterijprijs. Hopelijk ook met het voornemen volgend jaar terug te keren.

Höfteballooning zoekt vrijwilligers

Buurtvereniging Elsenerbroek 40 jaar

Goor - Vrijdag 17 augustus vindt de 9e editie van de Höfteballooning plaats naast het Paasvuurterrein aan de Deldensestraat in Goor. Voor deze dag en avond is de organisatie nog op zoek naar een aantal vrijwilligers v/m, voor onder meer de kassa, bar, terrein, begeleiding passagiers, lotenverkoop, opbouw en natuurlijk weer het opruimen.  Als het je leuk lijkt om aanwezig te zijn en Höfteballooning te helpen met een aantal zaken (ook kun je dan van dichtbij zien hoe de ballonnen de lucht in gaan), meld je dan aan bij: Karin de Witte, telefoon  06-13320473, bij  Jan de Wilde, telefoon 06-52592491 of info@hofteballooning.nl.

Markelo - De organisatie en de gehele buurtschap Elsenerbroek spreekt van een 100%geslaagd weekend. Een stukje paradijs in Elsenerbroek lag op het Jan Broezeplein; zon, heerlijke muziek en waterpret voor de kinderen. De kinderen trapten de zaterdagmiddag af en werden vermaakt door entertainment ToiToiToi (Patrick Meenhuis). De avond werd ingeluid door DJ Kloas en Bennie Haafkes om de enige echte top 100 van Elsenerbroek ten gehore te brengen. De Brook toppers wisten met hun live optreden het volk massaal de dansvloer op te krijgen. Het feest ging tot in de kleine uurtjes door. Vervolgens stond de organiserende commissie na enkele uurtjes slaap weer fris en monter op om voorbereidingen te treffen voor het Fruhschoppen. Het duo Tik en Tak vertelde leuke anekdotes over gebeurtenissen van buurtbewoners, muzikale ontsteuning kwam van Die Gaudí Musiker. Het bleef nog lang gezellig op het tropische plein. De organisatie wil iedereen, ook bedrijven, die dit feest mede mogelijk gemaakt hebben enorm bedanken door de support. Het was geweldig.


Hofweekblad

Woensdag 11 juli 2018, pag. 17

CDA Hof van Twente wil ruimte voor SIM Beton Bijzonder Streekmarktconcert

Het CDA Hof van Twente vindt het spijtig om te vernemen dat de aanvraag van het bedrijf Sim Beton te Markelo, inzake het bouwen van twee bouwwerken voor de opslag van grondstoffen niet vergund wordt door het college. “Wij zijn namelijk sterke voorstander van duurzaam transport over water in plaats van over de weg. Het weigeren van de aangevraagde overslag en laad-/losvoorzieningen op de kade/oever van zand en grind betekent dat deze bulkgoederen met vrachtwagens moeten worden aangevoerd”, geeft Eric Raanhuis namens het CDA aan. Met de huidige productiecapaciteit van Sim Beton zijn er 100 voertuigbewegingen met zwaar verkeer per week nodig. Op jaarbasis bedraagt dit aantal circa 5000. “ Dit vrachtverkeer gaat nu voor 60 tot 70 procent dwars door onze dorpskernen in de Achterhoek en Twente, zoals Markelo”, aldus Raanhuis. Vier jaar geleden is de haven met subsidies à 2,6 miljoen euro geschikt gemaakt voor het afmeren van grote schepen met als doel het vervoer over water te stimuleren. De gemeente heeft hier € 400.000 aan bijgedragen. Dit sluit naadloos aan bij Europees beleid om zoveel mogelijk bulkgoederen over spoor en water te vervoeren. Van alle aanwezige bedrijven maakt uitsluitend Sim Beton regelmatig gebruik van een deel van de kade. Raanhuis: “Het zou een enorme verkwisting van geld en duurzame ambitie zijn als de kade niet veelvuldiger gebruikt zou worden.” Daarbij komt dat opdrachtgevers van Sim Beton ‘productduurzaamheid en een lage CO2 footprint’ een belangrijk aankoopargument vinden. Voor Sim Beton is vervoer per water dus noodzakelijk om te voldoen aan deze eisen en een goede concurrentiepositie te behouden en daarmee ook om werkgelegenheid in onze gemeente te kunnen continueren vervolgd Raanhuis. Het standpunt van Rijkswaterstaat ‘dat er een ruime afstand van de waterlijn moet worden aangehouden om het rammen door een schip van objecten op de oever/kade ter voorkomen’, is te begrijpen wanneer het zou gaan om milieugevaarlijke stoffen. Maar daar is hier geen sprake van, het gaat slechts om natuurlijk materiaal als zand en grind. Bovendien is Sim Beton bereid de aanwezige oeverbescherming ter plaatse van het lage deel te verhogen waardoor kans op overkraging wordt gereduceerd. Door de aanvraag wel volledig te vergunnen voorkomt dit vele vrachtwagenkilometers en bevordert dit de verkeersveiligheid en het leefmilieu in onze gemeente. Er wordt flinke milieuwinst geboekt door het voorkomen van fijnstofuitstoot en 6605 ton CO2 uitstoot per week door vrachtverkeer. “Wij hebben als gemeente innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel staan en hebben nu de mogelijkheid een initiatief te omarmen welke hier aan bijdraagt”, aldus Eric Raanhuis namens het CDA. Het CDA Hof van Twente hoopt dan ook dat het college in samenspraak met Rijkswaterstaat en Sim Beton alsnog een oplossing vindt om het transport van bulkgoed over water te laten plaatsvinden in plaats van over de weg.

Delden - Streekmarktconcerten in de Oude Blasius hebben toch iets speciaals. Delden kan hier trots op zijn! Afgelopen zaterdagmiddag een bijzonder concert uitgevoerd door twee Deldense artiesten: Emma Finkers op de harp en Willem Kersing op de concertvleugel. Verfijnde stukken van David Watkins, John Thomas en Dussek werden door Emma Finkers vertolkt op de harp. Willem Kersing speelde stukken van Chopin en Alexander Voormolen. De prachtige pianoklanken vulden de Oude Blasiuskerk. Het publiek, in grote getale aanwezig, beloonde de artiesten met een langdurig applaus. Het volgende streekmarktconcert is op 4 augustus, aanvang 13.00 uur. Organist Martijn Thomas, 22 jaar en geboren in Delden, is te gast. Zie verder: www.cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl.

Veteranencafé Veteranen Hof van Twente Goor - Bij café Spek in Goor wordt op donderdag 12 juli weer een ‘Veteranencafé’ gehouden door het  Veteranencomité Hof van Twente. Alle veteranen en partners zijn uitgenodigd om deze avond in informele sfeer bij elkaar te komen. Het veteranencafé is de plek om in een aangename sfeer, voor alle leeftijden, van alle krijgsmachtdelen en van alle missies, om elkaar te ontmoeten en bij te praten onder het genot van een drankje. Het Veteranencomité HVT hoopt u deze avond te weer te mogen ontvangen op donderdag 12 juli bij café Spek aan de Hengevelderstraat 32 in Goor. Aanvang 20.00 uur. Parkeren is mogelijk aan de linkerzijde naast het pand. Veteranen die niet in de gelegenheid zijn op eigen gelegenheid te komen  kunnen contact opnemen via info@veteranenhvt.nl. De organisatie zal dan voor zover mogelijk zorgen voor vervoer. Voor meer informatie zie de Facebookpagina www.facebook.com/veteranenhofvantwente.

Boekenmarkt Markelo Markelo - Evenals andere jaren is de verkoop van tweedehands boeken ook geopend tijdens de Open Kerkdagen, die de Martinuskerk van Markelo deze zomer organiseert. Die open dagen zijn op donderdag 12, 19 en 26 juli en op donderdag 2, 9 en 16 augustus. De kerk is open om 10.00 uur, de boekenmarkt van 9.30 uur tot 12.00 uur. Adres: Kerkplein 41 in Markelo. Het gebouw heet Martinushof. De boeken zien er zeer verzorgd uit en zijn verkrijgbaar in allerlei genres. U bent van harte welkom en de koffie staat klaar.

Try-Out Apollo en optreden Vrouwenkoor Cantabilé

Wereldwinkel Delden op Afrikafestival

Delden - Het Afrikafestival in Hertme was voor de Wereldwinkel Delden een groot succes. Het was heerlijk weer, een geweldige sfeer, een prima standhoudersplek en met dit warme weer een bijzonder hoge inzet van de vrijwilligers. De bezoekers en standhouders komen ieder jaar weer naar Hertme voor de lekkere fairtrade koffie uit Peru met het vierkante Tonytje. Ruim 600 bekertjes werden er geschonken en dat was dan alleen nog maar de koffie. Ook de vlierbloesemlimonade werd goed verkocht. Tientallen liters van de limonade werden ingeschonken. Van sommige bezoekers mocht er wel iets meer citroen en nog beter, limoen in de siroop. Een tip voor komend jaar. Ook voor de fairtrade theesoorten en verse muntthee was animo. De kleine reepjes Tony’s van € 1,- waren al gauw uitverkocht en ook van de grote repen (82 stuks) Tony Chocolonely van € 3,- in verschillende smaken ging zondagavond niets meer terug naar de winkel. Dit jaar konden de bezoekers ook betalen met breekmunten. Dat was wel even wennen. Echter, aan het eind van de dag werd er ruim betaald met deze munten en kregen de medewerkers de overgebleven munten erbij. Ook was er € 15,- gevonden door een standhouder. Onderling was afgesproken dat als het geld niet opgehaald werd, dit aan een goed doel gegeven zou worden. De desbetreffende standhouder koos voor de Wereldwinkel. Wereldwinkel Delden is zeer geliefd op het Afrikafestival. Volgens de medewerkers van het Afrikafestival creëren de vrijwilligers een fijne sfeer met de koffieverkoop, enveloppenloterij, artikel raden, etcetera. Er wordt veel gelachen. Ze verlieten zondagavond laat het festivalterrein met een “tot volgend jaar”. Veel dank aan de vrijwilligers van de Wereldwinkel Delden en de geweldige organisatie (contactpersoon Arjen) van het Afrika Festival.

Het Harmonieorkest

‘Zweeds voor Beginners’ bij ’t Iemenschoer

Repair Café Delden

Delden - Op 1 oktober begint het nieuwe cursusjaar 2018/2019 van Stichting ’t Iemenschoer in Delden ‘Zweeds voor Beginners’. Zweden staat niet alleen voor Ikea, Volvo en Pippi Langkous. Het is ook een land met prachtige landschappen, kraakheldere meren, groene bossen en een zeer vriendelijke bevolking. Is Zweden daarom uw favoriete vakantieland of wilt u graag Zweeds kunnen spreken? De nieuwe cursus Zweeds voor Beginners helpt u op weg. Zweeds behoort tot de Germaanse talen en klinkt daardoor wat bekend in onze oren. Maar er zijn ook flinke verschillen. Het Zweeds heeft een uitgebreider alfabet, terwijl de grammatica gemakkelijker is dan van het Nederlands. En de Zweden drukken zich graag kort uit. Het maakt Zweeds tot een taal die de moeite waard is om te spreken en schrijven. Daarom is ’t Iemenschoer blij u de cursus ‘Zweeds voor Beginners’ te kunnen aanbieden. Hun ervaren docente zorgt ervoor dat u een goede basiskennis Zweeds krijgt waarmee u verder kunt. In 20 wekelijkse lessen van 1½ uur leert u de taal, zodat u zich aan het einde van het cursusjaar verstaanbaar kunt maken in het Zweeds.

Delden - De tweede zaterdag van de maand dient zich weer aan en daarmee is ook de oplossing voor veel gemankeerde tuin- en huisraad in zicht. Grasmaaien was tot op heden nauwelijks nodig, maar nu de eerste druppels vallen, doemen mogelijk ook weer de mankementen aan grasmaaiers, kantenstekers of handknippers op. Gooi niets weg, waag een gokje in ons Repair Café. Hoe gezellig de benaming café klinkt, zo gezellig is het ook. Niet in de laatste plaats voor de vrijwilligers. Als aanvulling op het gedreven team zijn we blijvend op zoek naar een gastdame of -heer en handig harry’s/henriëttes. De tijdsinvestering is slechts drie uur per maand, geïnteresseerden kunnen zaterdag geheel vrijblijvend sfeer komen proeven. Voor caféklanten geldt de oproep om niet op het laatste moment te komen, dan is er vaak onvoldoende tijd voor een goede oplossing. Op 14 juli staan de deuren van Stadscentrum het Parochiehuis tussen 10.00 en 13.00 uur weer wagenwijd open. In de Dinkelzaal wordt dan gewerkt aan een betere wereld.

Goor - Het Harmonieorkest van Muziekvereniging Apollo neemt op zondag 9 december deel aan het Concertconcours in het muziekcentrum in Enschede. Het concours wordt georganiseerd door de Overijssels Bond van Muziekverenigingen. Meer informatie hierover volgt op een later tijdstip. Op zondagmiddag 15 juli heeft u de unieke mogelijkheid aanwezig te zijn bij de try-out van de concoursstukken. Dit zal plaatsvinden in De Reggehof om 15.00 uur. Apollo speelt ‘The Armenian Dances’ van Alfred Reed, een stuk gebaseerd op Armeense volksliedjes. Daarnaast wordt ‘Ghost Train’ van Eric Whitacre uitgevoerd. In deze compositie neemt Apollo u mee in een bovennatuurlijke spooktrein, die door verlaten stadjes en lege canyons brult. Met op de achtergrond sfeerverhogende beelden.

‘Duits Conversatie’ bij ’t Iemenschoer Op 1 oktober begint het nieuwe cursusjaar 2018/2019 van Stichting ’t Iemenschoer in Delden. Nieuw is de cursus ‘Duits conversatie’, waarin u op een ontspannen manier leert Duits te spreken. Er bestaan talrijke contacten in het grensgebied Euregio tussen Duitsers en Nederlanders. Het zijn vaak economische betrekkingen, maar Duitsland is ook een zeer geliefd vakantieland. Hoe prettig is het dan als u een goed gesprek kunt voeren. In de nieuwe cursus Duits ligt het accent op conversatie. Belangrijke gespreksthema’s uit het dagelijks leven komen aan de orde: uit eten gaan, winkelen, verkeer, een hotel reserveren, openbaar vervoer en de moderne media. Situaties uit de praktijk vormen een belangrijk aspect, maar ook grammaticale zaken komen aan de orde, voor zover ze ondersteunend zijn in gesprekken. Ook is er aandacht voor actuele ontwikkelingen in Duits sprekende landen. De cursus bestaat uit 20 lessen van 1½ uur. In de cursus wordt gebruik gemaakt van moderne hulpmiddelen zoals internet, de beamer en tv. ‘Duits Conversatie’ en ‘Zweeds voor Beginners’ zijn twee van de cursussen die Stichting ’t Iemenschoer aanbiedt in het cursusjaar 2018/2019. Medio augustus wordt het volledige cursusprogramma gepubliceerd in het Hofweekblad. Wilt u niet zolang wachten, dan kunt u nu alvast een voorproefje krijgen op de website: www.t-iemenschoer.nl.

Vrouwenkoor Cantabilé. Vrouwenkoor Cantabilé bestaat ruim 30 jaar, staat normaliter onder gedreven leiding van dirigent Herman Koops en wordt vandaag gedirigeerd door pianist, muziekdocent en dirigent Sander Fox. Vrouwenkoor Cantabilé brengt een ‘light edition’ ten gehore; een gevarieerd programma van muziek van Andrwe Lloyd Webber tot gospel en delen uit het Adiemus van Karl Jenkins. De toegang voor dit leuke, muzikale zondagmiddaguurtje is geheel gratis.


Hofweekblad

Woensdag 11 juli 2018, pag. 18

Oefenduel GFC Goor – FC Twente eindigt in 0-10

Alle judoka’s geslaagd tijdens bandexamens

Mart Groothengel, Lisa Tuitert, Brigitte Hengeveld en zus Cheryl Hengeveld geflankeerd door Robert Hengeveld en Betsie Hof. Neede/Diepenheim - Ter afsluiting van het judoseizoen werden er nog bandexamens afgenomen, van witte band tot blauwe band. De judoka’s lieten echt mooie examens zien en zijn hierdoor ook allemaal geslaagd voor hun examen. Ter afsluiting van het seizoen wordt er zaterdag 14 juli een leuke middag doorgebracht bij Erve Brooks voor de jeugd tot 14 jaar. De junioren en senioren hebben woensdag na de training een gezellig onderonsje. Judoka’s van ‘t Höfke Neede geslaagd voor de witte band ofwel de 6e Kyu: Evi Hengeveld, Gijs Grevelink, Teun Timmerije, Lotte van Rijn en Lieve Lambrechts. Voor de gele band ofwel 5e Kyu: Dave Jongbloed. Voor de groene band ofwel 3e Kyu: Cheryl Hengeveld, Tom te Lintelo, Brigitte Hengeveld, Matthijs Voortman en Monica Menkehorst. Voor de blauwe band ofwel de 2e Kyu: Louise Souilljee. Judoka’s ‘t Höfke Diepenheim geslaagd voor de witte band ofwel de 6e Kyu: Tim Wijnperlé en Nienke Wijnperlé. Voor de gele band ofwel 5e Kyu: Jesper Lin en Tygo Heimerink. Voor de blauwe band ofwel de 2e Kyu: Lisa Tuitert en Mart Groothengel.

Goor - Het eerste oefenduel van FC Twente tegen GFC Goor eindigde dinsdagavond in 0-10 voor FC Twente. De Goorse club in de vierde divisie probeerde zich kranig te verweren, maar het verschil tussen de clubs was simpelweg te groot. Dat mocht de pret echter niet drukken. De sfeer tijdens het oefenduel was gezellig en sportief. De Enschedese club was vanaf het begin af aan de meerdere van GFC Goor. De linksbuiten Ryan Trotman scoorde in de eerste tien minuten van de wedstrijd drie keer. De ruststand eindigde in 0-6 voor de Tukkers. In het begin van de tweede helft kreeg Tim Wassink van GFC een kans op een doelpunt, maar deze ging over het doel. Daarna kwam FC Twente weer sterk terug en werd het grootste deel van de wedstrijd op de Goorse helft gespeeld. De eindstand: 0-10 voor FC Twente. Er was veel belangstelling voor de wedstrijd. Zo’n 1200 toeschouwers waren aanwezig op Sportpark Heeckeren. Dat viel ook voorzitter van GFC Goor Eddy Gruppen mee. “Vanwege de degradatie van FC Twente waren we bang dat er minder toeschouwers zouden zijn, maar het is gebleken dan er nog steeds veel belangstelling is voor de club in de regio.” Vorig jaar werd het eerste oefenduel ook in Goor gespeeld. Toen won Twente met 8-0. Dat de belangstelling voor de club onverminderd blijft blijkt wel uit de toeschouwers. Een groot deel ervan moedigt FC Twente aan. Een man zegt: “Ze moeten gewoon weer terug naar de Eredivisie volgend jaar. Als ik rijk was, zou ik ze zo 20 miljoen geven.” Ook voor de spelers van de Goorse voetbalclub blijft het een eer. Gruppen: “Het is een feestje voor Goor. Voor de eerste selectie is het prachtig. De stand is minder belangrijk.” De wedstrijd werd niet zomaar gehouden. Er gingen flinke voorbereidingen aan vooraf. “3 juni speelden we de laatste wedstrijd van het seizoen. Direct daarna werd er begonnen met het klaarmaken van het veld. Een goed grasveld is erg belangrijk voor FC Twente. In samenwerking met de club is het grasveld kaalgeschoren, opnieuw ingezaaid en gesproeid. Dat laatste moest regelmatig gebeuren met de droogte van de laatste tijd. Met de hulp van een beetje kleurstof lag de grasmat er vandaag prachtig bij”, aldus voorzitter Eddy Gruppen. Daarnaast is het bestuur erg dankbaar voor de inzet van alle vrijwilligers, van stewards en verkeersleiders tot het horecapersoneel. Maandagmorgen werd er al begonnen met de opbouw van het evenement. Ook is er samengewerkt met de gemeente. Gruppen: “De samenwerking met de gemeente op het gebied van veiligheid is uitstekend verlopen. Er was een goede wisselwerking en de nodige steun. Ook was er goed contact met de wijkagent, wie ook tijdens de wedstrijd haar ronde deed. Uiteindelijk hebben we een gezellige en sportieve avond gehad. Zoals je van tevoren hoopt als dat het gaat, zo is de wedstrijd gegaan.”

Algemene Ledenvergadering Rood Zwart was top Leden Club van 100 overhandigen cheque van 20.000 euro

Delden - Maandag 2 juli was er een Algemene Ledenvergadering bij vv Rood Zwart. Wederom was dit een zeer geslaagde avond. Op deze ALV werden de financiële onderdelen besproken die op de ALV van 20 november 2017 waren blijven liggen. Tevens werd de financiële eindafrekening van de bouw van het Noaberhoes gepresenteerd en zorgde de Club van 100 van Rood Zwart nog voor een daverende verrassing. Penningmeester Mark Ros gaf inzage in de jaarrekening 2016-2017. Conclusie: ook dit was financieel gezien weer een goed jaar voor Rood Zwart. “Ondanks dat we volop in de nieuwbouw van het Noaberhoes zaten en daar veel geld voor hebben uitgegeven, hebben we weer een prima resultaat behaald”, aldus Mark Ros. ”Dit is voor een groot deel te danken aan de vele vrijwilligers die hier een bijdrage aan hebben geleverd. Zonder deze grote groep Rood Zwarters is het onmogelijk Rood Zwart te laten zijn wat het is: een gezonde vereniging.” Het bestuur

bedankte dan ook alle vrijwilligers. Dit werd nogmaals onderstreept door Gerard Baake. Hij was aanwezig namens de kascommissie, die vooraf de jaarrekening had gecontroleerd en goed had bevonden. Hij bedankte tevens alle vrijwilligers, maar ook het bestuur en in het bijzonder de penningmeester, die de zware taak op zich had genomen om het erg goede werk over te nemen van de helaas veel te vroeg in augustus 2017 overleden penningmeester Harold Pepers. Een uitdaging, zeker gezien de grote financiële uitgaven die gedaan moesten worden in verband met de nieuwbouw van het Noaberhoes. Penningmeester Ros kon niet alleen mooie zwarte cijfers presenteren over het boekjaar 2016-2017, ook de definitieve afrekening van de bouw van het Noaberhoes bleef per saldo binnen de begrote cijfers. Het bestuur sprak daarvoor haar dank uit richting de vele sponsoren, subsidieverstrekkers en bovenal de vrijwilligers. Zonder hen zou dit mooie resultaat nooit tot stand zijn gekomen. Traditioneel nam de nestor van de vereniging, Gerard Bebseler, aan het eind nog het woord. Hij bedankte iedereen voor de geweldig inzet. Hij had ook nog een boodschap: “Wees trots op deze geweldige accommodatie, maar wees er ook erg zuinig op.” Uiteraard konden alle aanwezigen het hier mee eens zijn. De ‘goed-nieuws-show’-avond werd afgesloten met nóg meer goed nieuws. Leden van de club van 100 commissie (Rudy Dijkmans, Han Weegink en Herman Efftink) overhandigden aan voorzitter Robert Ros een cheque ter waarde van maar liefst 20.000 euro. Deze kan gebruikt worden voor de ‘Brink’, het voorplein van het Noaberhoes. Een mooie en zeer welkome verrassing, want er is nog werk genoeg te doen, aldus de voorzitter: verplaatsing van het hoofdveld, nieuwe dugouts, vervanging van de toplaag van het kunstgrasveld, inrichting entree en parkeerplaatsen, zonnepanelen, een nieuwe toegangspoort en de inrichting van het veld waar de oude kantine heeft gestaan. Na afloop werd er gezamenlijk nog WK voetbal op het grote scherm gekeken. Wederom een zeer geslaagde avond.

Voetballers voor zomertoernooi in Delden gezocht

Delden - Met ondersteuning van Salut organiseren David Hems, Sjoerd en Guus Wegdam op 20, 21 en 22 augustus een voetbaltoernooi voor jongeren van 10 tot 14 jaar. Voor het toernooi zijn zij op zoek naar voetballers. Het voetbaltoernooi vindt plaats op het voetbalveld van basisschool Erve Hooyerick. Er wordt van 14.00 tot 16.00 uur gespeeld in teams van 4 tegen 4 met keeper. Voor drinken wordt gezorgd en de deelname is gratis. Het aanmelden per team gaat via Salut, bel 0547-260053 of mail info@salut-welzijn.nl.

Meidenvoetbalclinic bij vv Twenthe

Open Dag Heracles Almelo op zondag 15 juli

Ontmoet vrouwenvoetbalsterren op ‘t Piepwillem in Goor

Op zondag 15 juli vanaf 11.00 uur is er in en rondom het Polman Stadion van alles te doen bij de Open Dag van Heracles. De Open Dag staat bekend om het vertier voor jong en oud. Daarom is het terrein voor het Polman Stadion ingedeeld in verschillende zones. Oefenwedstrijd in Polman Stadion Om 14.30 uur is de aftrap van de oefenwedstrijd Heracles Almelo – Jong Ajax. Jong Ajax is afgelopen seizoen kampioen geworden in de Eerste Divisie en dus een gedegen tegenstander voor de Heraclieden. In verband met deze wedstrijd zijn de ruimtes ín het Polman Stadion vanaf 13.00 uur niet meer toegankelijk. Enkel de BusinessClub is dan alleen bereikbaar via de hoofdtribune. In verband met de veiligheid van de aanwezige supporters bij deze wedstrijd kan besloten worden om de toegangspoorten van het Polman Stadion voortijdig te sluiten. Niets missen van deze oefenwedstrijd? Zorg dat je op tijd in het stadion bent! Asito trakteert bezoekers op grandioos uitzicht Hoofdsponsor Asito trakteert de bezoekers op uitzicht van 50 meter hoogte. De Skywatch is toegankelijk voor zowel volwassenen als kinderen. Per keer kunnen vierentwintig supporters de lucht in voor een geweldig uitzicht. Ook maakt Asito tijdens de Open Dag de nieuwe supportersactie bekend, als vervolg op de VIP Limo Actie. Kom langs bij de kraam van Asito (bij de hoofdingang) en doe mee. In de rust van de oefenwedstrijd wordt de eerste winnaar bekendgemaakt. Supporterszone De supporterszone vind je in het verlengde van de FanServiceShop. De catering met het grote bijbehorende terras is dit jaar in handen van onze supportersvereniging Hart voor Heracles. Eromheen staan de kramen van de supportersverenigingen Hart voor Heracles, BiancoNero, Black White Army en Locals 1903. Doe je mee met de verloting van Hart voor Heracles? Dan maak je kans op mooie prijzen, zoals een koelvriescombinatie, een tablet of een wasmachine. Een lot koop je al voor slechts € 1,-. Aan de andere zijde van het terras staan diverse foodtrucks voor een gevarieerd aanbod snacks. Markt en MVO-zone De MVO-zone en de markt sluiten naadloos op elkaar aan. Het grote aanbod kramen kun je niet missen. Onze maatschappelijke partners presenteren zich graag en verrassen je graag met een diversiteit aan aanbod. Laat je knippen door een barbier namens het ROC van Twente, kom met de kinderen langs in de voorleestent namens de bibliotheek Almelo of laat je bijpraten door de uitgevoerde wensen via Kans voor een Kind. Een donatie doen bij deze kraam, waarvan Heracles Almelo founder is, staat je uiteraard vrij. 60+ en wil je nog graag actief blijven? Onze Goldstars van Heracles Almelo vertellen je graag meer over walking football en hun vele activiteiten in de regio. Familiezone In de familiezone vind je het podium, activiteiten voor de allerjongsten, waaronder de altijd favoriete hindernisbaan, en een draaimolen. De oudere supporters kunnen met elkaar de uitdaging aangaan tijdens het kratje stapelen. Doe mee met de workshop graffiti, luister naar de interviews met onder andere Yoëll van Nieff en Silvester van de Water op het podium, ga zelf de strijd aan tijdens de workshop boksen en geniet van alles om je heen. Voetbalzone De voetbalzone vind je op het parkeerterrein van de IISPA. Evenals voorgaande jaren verzorgt FOX Sports weer een grote activiteit, maar zelf kun je ook voetballen in de boarding van het Sportbedrijf Almelo of in de pannakooi van Univé. Doe mee aan het Open Overijssels Kampioenschap Balletje Hooghouden (namens RTV Oost) en maak kans op mooie Heraclesprijzen.

Goor - De Meiden- en vrouwenvoetbalafdeling van de Goorse voetbalvereniging Twenthe organiseert zaterdag 14 juli een meidenvoetbalclinic op ’t Piepwillem in Goor. De bekende vrouwenvoetbalsterren Ellen Jansen en Naomi Hilhorst zullen hierbij aanwezig zijn. Ellen Jansen groeide op in Markelo en speelde vele jaren in het eerste vrouwenteam van FC Twente. Ze is een vaste waarde in de selectie van het Nederlands elftal en heeft onlangs de overstap gemaakt van FC Twente Vrouwen naar Ajax Amsterdam. Een andere bekende verschijning is Naomi Hilhorst. Zij maakte onlangs de definitieve overstap van Excelsior ’31 uit Rijssen naar de vrouwenselectie van FC Twente in Enschede. Naomi komt uit Goor en begon haar voetballoopbaan in de jeugd bij vv Twenthe. De organisatie van de voetbalclinic vindt het dan ook erg leuk dat ze zaterdag weer een keer terugkomt bij haar oude clubje. De meidenvoetbalclinic begint zaterdag 14 juli om 11.00 uur en duurt tot 15.00 uur. De clinic is voor iedereen gratis toegankelijk en is bedoeld voor alle leeftijden. Iedereen is welkom en je hoeft geen lid te zijn van een voetbalvereniging. Naast de clinic zijn er nog diverse andere activiteiten om op een leuke manier kennis te maken met (meiden-)voetbal. Lijkt het je leuk om een keer te voetballen of heb je altijd al met een profvoetbalster op het veld willen staan? Kom naar ‘t Piepwillem en meld je dan nu aan via vvtwenthemeiden@gmail.com (aanmelden graag, maar is niet verplicht). Graag tot zaterdag 14 juli bij v.v. Twenthe.

Stichting Wielersport Markelo kijkt terug op geslaagde evenementen

Markelo - De Stichting Wielersport Markelo wil allereerst alle vrijwilligers, sponsoren, aanwonenden en overige betrokkenen bij de Fietsvierdaagse en de Wielerronde/Wielerpop hartelijk bedanken voor hun medewerking in welke vorm dan ook. Zonder hen was het onmogelijk geweest dergelijke evenementen te organiseren. Met ruim 500 deelnemers afkomstig uit het hele land was de Fietsvierdaagse in de 3e week van juni wederom een groot succes. Zeer wisselende weersomstandigheden met helaas twee ongevallen. Wij wensen de betrokkenen veel beterschap en een spoedig herstel. Ook de Wielerronde van Markelo door het centrum in combinatie met Wielerpop op het Kerkplein op vrijdag 6 juli was een groot succes. Om 16.00 uur kon de jeugd starten voor de Decathlon Dikke Banden Race. Veel jeugdigen tussen 7 en 12 jaar streden mee om de medailles. Een onderdeel van de Ronde van Markelo wat in de komende jaren zeker een vervolg zal krijgen en men hoopt dan op nog meer deelnemers. Op een tijdig moment zal de organisatie een oproep plaatsen en ook de basisscholen inschakelen. Na de wedstrijd Vrouwen-elite en voor de Mannen-elite om de VIRO Criterium Cup streden de recreanten om de Visschedijk Facilitair Cup. Deelnemers uit de hele regio melden zich bij de start maar dit keer een volledig Markelo’s podium. Op 1 Rudie Jansen, op 2 Hilco Vedders en op 3 Marc Stokreef. Ook dit onderdeel zal volgend jaar zeker een vervolg krijgen en de organisatie hoopt dat er nog meer deelnemers uit Markelo, maar ook verder uit de regio, zich aan de start zullen melden. Matthew Smith maakte zaterKortom zeer geslaagde evenementen die in 2019 zeker een vervolg zullen krijgen. De dagmiddag tegen Fleringen zijn Fietsvierdaagse zoals gebruikelijk in de derde week van juni (zie Fietsvierdaagse.nl). debuut voor FC Twente. De midEen datum voor 2019 met betrekking tot de Wieleronde van Markelo met aansluitend denvelder is dit seizoen gehuurd Wielerpop is er nog niet. Deze is afhankelijk van de KNWU kalender en de Stichting van Manchester City en kijkt terug op zijn Wielersport wil ook met de horeca (DMD-events) evalueren wat voor hun de beste datum eerste week in Twente. is. “Ik ben prima opgevangen door de andere Winnaars van de Decathlon Dikke Banden Race categorie II (geboren 2008-2009) spelers. Ik voel me ook op mijn gemak bij de categorie I (geboren 2010-2011) club, de overstap vanuit Manchester verloopt Bram Wentink Raider Jagt prima”, vertelt Smith. “Hoewel iedereen EnWies Vincent Wolf Raterink gels met me spreekt, wil ik wel graag NederNaomi Rechterschot Jesper Steen lands gaan leren. Wanneer je de taal van een Tirza Steen Rinze Elbrink land spreekt is het alleen maar eenvoudiger categorie III (geboren 2006-2007) Ezra ter Harmsel om je ergens op je gemak te gaan voelen.” Jens Vincent Roos Gennissen De keuze voor een verhuurperiode is voor Smith een weloverwogen stap. “Ik weet hoe groot Christiaan Tjoink deze club is en hoe graag iedereen wil dat we terugkeren naar de Eredivisie. Dat brengt een Genoemde deelnemers kunnen een uitnodiging verwachten van dikkebandenrace.nl om bepaalde druk met zich mee, maar vormt ook een mooie uitdaging. Juist dat soort uitdagindeel te nemen aan de landelijke finale op 13 oktober bij Decathlon in Best. gen heb ik nodig, om me als voetballer verder te ontwikkelen.” Foto: FC Twente

Matthew Smith debuteert voor FC Twente


Hofweekblad

Woensdag 11 juli 2018, pag. 19

MEDIAPAGINA Informatiepagina i.s.m. RTV Oost, de omroep voor Overijssel

week 28

Open Dagen

Nog even en dan is het zover. De Zwarte Cross en RTV Oost is erbij. Ga jij naar de Zwarte Cross en vind je het leuk om door ons gevolgd te worden bij je voorbereidingen en ter plekke? Stuur dan een mail naar pr@rtvoost.nl.

_J

In Expeditie Oost gaan verslaggevers Bert Eeftink en Esther Rikken elke werkdag op zoek naar leuke en bijzondere verhalen, mensen en gebeur­ tenissen. 'Expeditie Oost' komt óveral! Stuur je tips naar expeditieoost@rtvoost.nl

De Open Dag bij Go Ahead en Heracles zijn tra­ ditiegetrouw fantastische evenementen voor het hele gezin. Tijdens de gratis Open Dagen zijn er tal van activiteiten waaronder natuurlijk de teampresentaties. En Oost is er ook!

Bloemencorso's bij Regionale Omroepen

RTV Oost Schlager­ Symphonica groeit

Eerste finalist bekend

Bij de start van de kaartverkoop voor de RTV Oost-SchlagerSymphonica op 10 no­ vember op Vliegbasis Twente werden Frans Bauer en Die Flippers-frontman Olaf Ma­ lolepski aangekondigd.

'Balletje hooghouden' naar Eagles en Heracles Zondag a.s. start om 11.00 uur de Open Dag van Heracles Almelo en om 12.00 uur de Open Dag van Go Ahead Eagles Deventer. Activiteiten voor jong en oud. De spelerspre­ sentatie, het traditionele handtekeningen sco­ ren en het Kidsdorp ontbreken niet. Net als de mogelijkheid om deel te nemen aan een spe­ ciale stadiontour. Tientallen sponsoren van de clubs presenteren zich en er is van alles te be­ leven. Natuurlijk is ook de selectie present om handtekeningen uit te delen en speelt Heracles zelfs een (gratis toegankelijke) oefenwedstrijd tegen Jong Ajax in het Polman Stadion.

pioen 'Balletje Hooghouden'. Tijdens de finale van het kampioenschap in de Grolsch Veste wist hij de bal binnen tien minuten maar liefst 1328 keer hoog te houden.

Actuele informatie is te lezen op de websites van Heracles, Go Ahead en RTV Oost.

Toegevoegd aan line-up zijn nu Dennie Chris­ tian, Andreas Weisz, Otto Lagerfett en Foxy Foxxclub. Dennie Christian (foto) hoort bij een groots Schlagerevenement als SchlagerSymp­ honica. Hij is door het TROS Schlagerfestival het gezicht geworden van de Nederlandse schlager. Hij is al jaren de meeste geboekte Schlagerartiest in Nederland. Vorig jaar was de boyband Voxxclub er, dit jaar de vrouwelijke tegenhanger Foxy Foxxclub. In een spetteren­ de show zingen zij hits van vrouwelijk schla­ gersterren als Helene Fischer, Andrea Berg, Kerstin Ott en Anna-Maria Zimmerman.

Info via www.schlagersymphonica.nl.

Ook RTV Oost is erbij met de laatste voor­ ronden van Overijsselse Kampioenschappen 'Balletje Hooghouden". De winnaars van een voorronde plaatst zich rechtstreeks voor de grote finale en de Top5 van elke Open Dag krijgen een surprisepakket van de club en RTV Oost. RTV Oost en PEC Zwolle hebben trouwens overeenstemming bereikt over de finale die in het MAC3PARK-stadion, voorafgaand aan een eredivisiewedstrijd. Tom Besten (12) uit Haarle werd in 2017 de allereerste Overijssels kam-

Op zaterdag 30 juni beleefde RTV Oost bij de Open Dag van PEC Zwolle een vliegende start bij de eerste voorronde van de com­ petitie Overijsselse Kampioenschappen 'Balletje Hooghouden' waar met een score van 1302 keer hooghouden in tien mi­ nuten nét geen nieuw record werd neer­ gezet! Dat record staat sinds de finale in 2017 op 1328.

Uit het archief

PEC Zwolle was enthousiast over Balletje Hooghouden, de omroep voor Overijssel blijkt een welkome gast op de Open Dagen van de BVO's (Betaald Voetbal Organisaties). De 11-jarige Karsten Leene uit Apeldoorn plaatste zich met een winnende score van 1302 keer hooghouden rechtstreeks voor de finale op een later te bepalen datum ook in het PEC Stadion. Hij en Tom Mellema, Mari­ ka Purgacz, Nick Strijdveen en Stan Sellies krijgen een verrassingspakket van RTV Oost en PEC Zwolle. De volledige Top 5 van de eerste voorronde: 1. Karsten Leene (1302 x) 2. Tom Mellema (382 x) 3. Marika Purgacz (345 x) 4. Nick Strijdveen (228 x) 5. Stan Sellies (201 x)

Unieke tuinmeubelen op maat bij Stegeman Luxe Outdoor

i

RTV Oost, RTV Drenthe, Omroep Brabant en Omroep Gelderland slaan de handen ineen en brengen de vier mooiste bloemencorso's bij u in de huiskamer. De uitzendingen staan gepland op: Zaterdag 25 augustus (14.00 uur) Vollenhove (RTV Oost). Zaterdag 1 september (14.30 uur) Eelde (RTV Drenthe), zondag 2 september (13.45 uur) Zundert (Omroep Brabant) en zondag 9 sep­ tember (14.00 uur) Lichtenvoorde (Omroep Gelderland). Het is de derde keer dat de regi­ onale omroepen op deze manier samenwerken naar een idee van RTV Oost. Wagenbouwgroep Fatal Attraction heeft onlangs (foto) het eerste exemplaar van het programmaboek voor Corso Vollenhove editie 2018 in ontvangst mogen nemen.

Zin in een leuk weekend? Elke donderdag­ middag hoor je in 'Goeiemiddag Overijssel' op Radio Oost aanwijzingen over een bijzonder weekend-uitje (foto). Weet jij over welk uitje het gaat? Bel ons dan snel en win het uitje.

De Zwarte Cross is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in Nederland. Sinds 1997 is het motor-, muziek- en gezelligheidsspek­ takel een fenomeen dat meer dan 100.000 mensen trekt. RTV Oost heeft geregeld verslag gedaan van de Zwarte Cross. Op de site www.rtvoost.nl/ uithetarchief twee afleveringen van het pro­ gramma Kopstukken en Blikvangers met uit­ gebreide reportages van het spektakel. En dan gaat het over de jaren 2003 en 2006. Natuur­ lijk wordt er sfeer geproefd op het feestterrein en zijn er interviews met de organiserende band: Jovink en de Voederbietels

WIL JE WEL BLIJVEN DOORLEVEN OP FACEBOOK ALS JE ER ZELF NIET MEER BENT?

Of je nu houdt van antieke spullen of de natuur een warm hart toedraagt, er zijn volop leuke dingen te doen dit weekend in Overijssel. # Kom zaterdag naar de ge­ zellige Zomerbrocante aan de IJssel met volop fraai antiek, prachtige brocante en nostal­ gisch speelgoed. Het thema is 'Strand, tuin en plattelands­ antiek: De Franse ambiance en een intieme sfeer staan garant voor een heerlijk dagje rondstruinen. # Verdiep je in de bij dit weekend tijdens de Landelij­ ke Open Imkerijdagen. Lokale imkers uit de regio openen hun deuren. Bij 'Bijenstal Akkerwal' in Wierden kun je een kijkje nemen. Er is een demonstratiekast met een bij­ envolk en er is verse honing (foto) te koop. # Vaar zondag door het na-

Scholieren onderzoeken duurzamer sportpark de Mors tuurgebied in het Kattegat met talloze bloeiende water­ planten, overal watervogels en een aalscholverkolonie. Op het Ketelmeer voert de tocht door het natuurgebied IJssel-oog. Daarna passeer je Kampereiland, voordat je in Kampen weer van boord gaat. # Zondag is bij De Laarman in Luttenberg het 22e Histori­ sche Festival. Bekijk honder­ den oude trekkers, oldtimer auto's, oude motoren, brom­ mers, stands en demonstra-

ties. Ook voor de kinderen zijn er leuke activiteiten. # En zondag kunnen alle fans van Go Ahead Eagles en Hera­ cles Almelo hun hart weer op­ halen tijdens de open dag van clubs. Er is een veelzijdig pro­ gramma samengesteld. Scoor de handtekeningen van de spe­ lers en trainers en neem een kijkje bij de spelerspresentatie.

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Op vakantie met het Hofweekblad Stuur jouw vakantiekiekje naar de krant

DENK OOK EENS AAN JE DIGITALE ERFENIS. Tijdens je vakantie maak je vast intensief gebruik van sociale media. Net als miljoenen anderen. Wie zet er nou geen vrolijke vakantiefoto’s op Instagram of checkt in op Facebook bij die hipsterstrandtent? Jij wel? Dan zou het goed zijn om na te denken over wat er later moet gebeuren met al die posts, foto’s en berichtjes, als je er zelf niet meer bent. Je accounts op de sociale media zijn ook een onderdeel van je erfenis en jij kunt nu bepalen wat er later mee gebeurt. Bijna iedereen heeft een digitale erfenis: sociale media accounts, alles wat je in de cloud bewaart, zoals foto’s, filmpjes en documenten, maar ook je online tegoeden bij Paypal en webshops. Als je niks regelt is de kans groot dat je online blijft doorspoken en dat je digitale erfenis weglekt of onbereikbaar blijft voortleven. Immers, hoe weten je nabestaanden waar je digitale erfenis uit bestaat, waar ze die kunnen vinden en hoe ze er toegang toe krijgen? En het belangrijkste: hoe weten ze wat jij wilt dat er met jouw digitale erfenis gebeurt? Gelukkig is er een redelijk eenvoudige oplossing. Als je toch bij je Netwerknotaris langsgaat om je testament te regelen, zorg dan meteen ook voor je digitale erfenis. In je testament kun je namelijk vastleggen wat er moet gebeuren met je accounts op sociale media. Moeten deze online blijven? Offline gezet worden? Of wil je dat ze worden omgezet in een herdenkingspagina? Dat kan bijvoorbeeld bij Facebook. Verder kun je in je testament je nabestaanden informeren over hoe ze toegang krijgen tot je online erfenis, wie de digitale zaken moet regelen en wie bijvoorbeeld jouw foto’s erft. Wil je meer weten over je digitale erfenis? Rouwenhorst & Rouwenhorst Notarissen helpt je er graag mee. mr. G.W. Rouwenhorst

Langestraat 67 te Delden | www.rouwenhorstnotarissen.nl

Harfsen - Bij Stegeman Luxe Outdoor bent u aan het juiste adres om de sfeer die u binnen al heeft buiten te creëren. Van op maat gemaakte steigerhouten meubelen tot de mooiste parasols en van sfeervolle vuurtafels tot complete buitenkeukens: bij Stegeman Luxe Outdoor vindt u het allemaal. “We willen graag iets bieden wat niet iedereen heeft,” zegt eigenaar Reinier Stegeman. Dat blijkt wel uit de unieke steigerhouten meubelen die gemaakt worden bij Luxe Outdoor. Deze worden speciaal op maat gemaakt, helemaal naar wens van de klant. “We kunnen overal rekening mee houden. De zitdiepte, de hoogte, de hoek van de rugleuning, enzovoort. We maken loungebanken en tuinsets, maar ook meubelen voor binnen behoren tot de mogelijkheden. Het steigerhout kan ook gecombineerd worden met metaal, wat er maar bij u past. Daarbij is er een ruime keuze uit kussens voor op de meubelen, waarbij u kunt kiezen uit de hardheid, de grootte en het motief.” Ook deze worden op maat gemaakt. Steigerhout niet uw smaak? Geen probleem, Stegeman Luxe Outdoor beschikt over diverse merken, uitgestald in de showroom van zo’n 1500 m2. U vindt onder meer de merken 4Seasons, Garden Impressions, Nardi, Kettler, Borek, Lesli Living, Madison, Cosy en KS Verlichting in de sfeervolle showroom. Deze is ingedeeld in samenwerking met verandabouwer Lazizi. “Zo krijgt u een werkelijk beeld van hoe uw tuin of terras kan worden,” aldus Reinier Stegeman. Het tuinseizoen is weer in volle gang, wat de perfecte tijd is om lekker in de open lucht te kokkerellen met een buitenkeuken. In het assortiment zijn er buitenkeukens van Boretti, Grand Hall en Cadac. Ook kunt u kiezen voor een op maat gemaakte buitenkeuken. Met of zonder wasbak, warmhoudbrander, gaspit, infraroodbrander of zelfs koelkast. U bepaalt wat u graag wil, Stegeman bouwt het vervolgens. Daarbij kunt u kiezen voor een uitvoering in steigerhout of rvs. Stegeman Luxe Outdoor heeft niet alleen alles voor particulieren, ook horecaondernemers kunnen bij de tuinmeubelspeciaalzaak terecht voor al hun terrasmeubelen. Er zitten onder meer terrasstoelen, windschermen, parasols, verlichting en terrasverwarming in het assortiment. De zaak is niet merkafhankelijk, waardoor het mogelijk is om via verschillende importeurs te leveren. Hierbij is veel maatwerk mogelijk. Bij Stegeman Luxe Outdoor kunt u terecht voor allerlei tuinmeubelen, tuinkussens, buitenkeukens, barbecues, vuurtafels, sfeerhaarden, parasols, terrasverwarming, buitenverlichting en kunstgras. Reinier Stegeman: “Ik geniet ervan als ik mijn klant zie genieten. Maatwerk is daarom voor ons de belangrijkste pijler. Door ons ruime en unieke assortiment vullen wij een mooie regionale functie in.” Op dit moment is de zomeropruiming begonnen bij Stegeman Luxe Outdoor dus u kunt nu profiteren van de vele showroomaanbiedingen. U kunt Stegeman Luxe Outdoor vinden aan de Holtmark 2a in Harfsen en natuurlijk ook op het internet op www.luxeoutdoor.nl.

Mevr. Miep Schutte bij de Westerschelde in Zeeland.

Mevr. Zwannette Tiehuis bij Mount Fuji bij Tokyo, Japan.

De zomervakantie staat weer voor de deur. Eindelijk tijd voor wat ontspanning; tijd voor het Hofweekblad. Niet vluchtig de koppen scannen, maar in alle rust uitgebreid het Hofweekblad doorlezen. En ga je deze vakantie eropuit? Dan neem je de krant toch gewoon mee. Er is altijd nog wel ruimte in de koffer voor dé krant uit Hof van Twente. Of je nou door Europa reist, op een tropische bestemming vertoeft of in je eigen gemeente vakantie viert, neem het Hofweekblad mee en maak een leuk vakantiekiekje. Stuur deze foto op, met de namen van de personen op de foto en een vermelding van de locatie, naar info@hofweekblad.nl en wie weet zie jij jezelf binnenkort terug in de krant. Velen gingen je al voor! Daarbij maak je kans op een dinerbon Mevr. Suze van Coesant bij ‘t Klompenmuseum in Goor. van Hotel Restaurant Het Witte Paard in Delden.

Delden - De Stichting Beheer Registergoederen staat voor een duurzame invulling van de plannen voor Sportpark de Mors. Vanuit die optiek onderzochten twee leerlingen van S.G. de Waerdenborch (Holten) hoe de nieuwe sporthal zo duurzaam mogelijk gebouwd kan worden. Het resultaat is een evenwichtig adviesrapport, dat afgelopen week aan de stichting overhandigd werd. Babet te Riet (Goor) en Carmen te Bogt (Markelo) omarmden de opdracht nadat zij binnen het vak Onderzoeken en Ontwerpen al eerder duurzaamheidsprojecten draaiden. Opgedane expertise stelde de technasiumleerlingen in staat om gerichte aanbevelingen te doen op het gebied van toegepaste technieken en materialen. “Het is ongelofelijk dat er maar weinig écht duurzame sporthallen te vinden zijn in Nederland. Wij hopen dat onze aanbevelingen de SBR helpen om de juiste keuzes te maken,” aldus Carmen en Babet. Bart Schurink van de stichting zegt toe dat de aanbevelingen ter harte genomen zullen worden. “Zoals ook nu al alle accommodaties van de SBR zo milieuvriendelijk worden geëxploiteerd, is de realisatie van een nieuwe hal en inbedding daarvan in een park dé kans om het ecologische ideaal nog meer te verwezenlijken. Het rapport doet mooie aanzetten.” Daarnaast ziet Schurink nog een voordeel: “Dit onderzoek toont aan dat de Deldense plannen zo langzamerhand gaan leven binnen de rest van de Hof, het is nu aan ons om een park te realiseren waarop de hele gemeente trots kan zijn.”


Hofweekblad

Woensdag 11 juli 2018, pag. 20

T E L E F O O N Aannemers

Boomverzorging

A B C

Kunstgalerie

Naai-atelier

Ruitersport

Telefoon ABC Voor 5 euro per plaatsing/per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

Een paradijs voor elke paardenliefhebber. Langestraat 47a, Delden info@dewittekamer.nl www.dewittekamer.nl Telefoon 074 b.g.g. 06-21349759

2593555

Schildersbedrijven

Kunststof kozijnen

Lid Bouwgarant en Bouwend Nederland

Handwerken

Ongediertebestrijding

WWW.LIMAKUNSTSTOFKOZIJNEN.NL

OTTENSCHOT FA U N A B E H E E R S I N G

Renovatie-nieuwbouw-verbouw-enz. uw opdracht is ons visitekaartje

OTTENSCHOT

- EIGEN FABRICAGE EN MONTAGE - MEER DAN 20 JAAR ERVARING - VRIJBLIJVENDE OFFERTE EN ADVIES

FA U N A B E H E E R S I N G PREVENTIE EN BESTRIJDING VAN PLAAGDIEREN

Harmoleweg 4 | 7482 PL | Haaksbergen | 074 - 357 53 85

Telefoon ABC

Onderhoud-verbouw-nieuwbouw Noordwal 4-6, Delden Telefoon 074 3762754 www.vosbouwmij.nl

Accountancy/belastingen juridische zaken

Voor 5 euro per plaatsing/ per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf/ winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

o.a. wespen/mieren/vliegen/ratten/muizen etc

Hoveniers

KUNSTSTOF: Kleuren: * Kozijnen-ramen * Deuren-schuifpuien * Serres-overkappingen PANTONE 354C * Goot-gevelbekleding Vraag vrijblijvend prijsopgave PANTONE Cool Gray 10C

Tel. 0547 29 22 72 Mob. 06 23 03 81 46 www.ottenschotfaunabeheersing.nl Kleuren: info@ottenschotfaunabeheersing.nl PANTONE gecertifi ceerd354C door KAD

· Schilderwerkzaamheden (binnen en buiten) · Glasplaatsen · Dakcoating · Vloercoating · Kitwerk (schimmelwerend)

PANTONE Cool Gray 10C

Molenkamp

Kunststof bouwelementen

Telefoon

Industrieterrein Wolbeslanden 1d Bornerbroek e-mail: info@molenkampbornerbroek.nl www.molenkampbornerbroek.nl www.keralitbestellen.nl Fax: 074-384 14 60 3841080 Telefoon 074

Dakbedekking

06-53442772 074-8200348

info@roatwente.nl | www.roatwente.nl

Schoorsteenvegen

Lijstenmakerij Lijstenmakerij Quirijns Voor al uw inlijstingenO

Oude Postweg 5, 7495 SB Ambt Delden Telefoon 0547 276284

www.lijstenmakerijquirijns.nl www.ppwinkel.nl

UVV

Voor 5 euro per plaatsing/per

De medewerkers van de Unie van Vrijwilligers Delden staan voor u klaar met verschillende projecten, waaronder: Open Tafel, Graag Gedaan, Boekbezorging, Huiskamer voor ouderen, Gymnastiek Dansgroep Internationaal 55+, Gymnastiek.

de naam van uw bedrijf /

Entersestraat 25, 7627 LS Bornerbroek Telefoon 074 - 259 63 56 Mob. 06-21 92 20 99 www.hoveniersbedrijfdeveen.nl

Dierenkliniek Specialist in tuinaanleg en onderhoud

Bedrijfsadministratie & Belastingzaken drs. Helga van der Plas (Fiscaal Adviseur) Tel. 0548-521549

Rijssenseweg 39 A, 7475 VA Markelo Tel: 0547 362 825 www.hoveniersbedrijf-wentink.nl

www.diependaaladvies.nl

Telefoon ABC

Info:

Mevr. I. Brons Mevr. I. Roerink

week (1 jaar vast) elke week

tel. tel.

winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

Makelaardij

www.mjbs.nl

074-2506466

Stucadoor De Jong Stucwerk Goor

Ter Braak

Brillen en contactlenzen Industriestraat 52, Hengelo Telefoon 074 2914687 Winkelcentrum Hasselo 074-2771999

Telefoon 06-10493464

Elkink afbouw Markelo Telefoon

Pedicure

0642099090

Telefoon ABC

Voor 5 euro per plaatsing/per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

Accountants en Belastingadviseurs

Voor 5 euro per plaatsing/ per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf/ winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

voor al uw secretariële werkzaamheden vergaderservice, mailings, nieuwsbrieven, beheer van relatiebestanden, ondersteuning van management, coaching, organisatie van seminars

Optiek

Voor 5 euro per plaatsing/per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf/ winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

Telefoon ABC

Monique Joostink Business Support

3763169 3761772

Telefoon ABC

Zuiderhagen 10, 7491 CD Delden 3766147 Telefoon 074 Telefax (074) 3766146 Grotestraat 24, 7471 BP Goor 284130 Telefoon 0547 Telefax (0547) 274131 Twentepoort Oost 3a, 7609 RG Almelo 537160 Telefoon 0546 Telefax (0546) 537169 E-mail: info@rupertonline.nl Internet:www.rupertonline.nl

Secretariaatsdiensten

Huish. art. Speelgoed 8

speelgoed & huishoudelijke artikelen Langestraat 110, Delden Telefoon 074

Pedicure Marie-José

3761217

Tablet Accessoires

OOK BEZOEK AAN HUIS Goorsestraat 3, Hengevelde Telefoon 0547-333513 Mobiel 06-13959646

ICT Dienstverlener

Molenstraat 24 - Delden - 0900-123 2378 Molenstraat 24 - Delden - 074 201 3490

Dierenambulance

Het Wegdam 2 7496 CA Hengevelde tel.: 088-2000800 email: info@icscomputers.nl www.icscomputers.nl

Presentatie

Dierenambulance Hof van Twente

• Vervoer gewonde dieren/zwerfdieren • vervoer overleden huisdieren • taxiritten naar/van dierenarts • meldpunt vermiste huisdieren • voorlichting scholen/instanties • medewerking tv programma’s •

Telefoon 06

Telefoon ABC

30704810

Diversen

Voor 5 euro per plaatsing/per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

Presentation developer to move your sales Grotestraat 80 Goor Tel. 0547 26 17 info@morsink.nl | www.morsink.nl

95

0644 - 196 012

Telefoon ABC Voor 5 euro per plaatsing/ per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf/ winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

Electronics - Telecommunication - HCI/MMI Sensor systems - Radar systems

www.viewnetix.nl

Afvoer verstopt? prismamakelaars.nl DELDEN HENGELO ENSCHEDE BORNE

www.nonstop-riool.nl

Installatiebedrijf

Rijwielen

Autobedrijf U ZOEKT EEN BEPAALD TYPE AUTO? WIJ HELPEN U GRAAG.

www.autoduurzaam.nl

Telefoon Mobiel

0547-388 787 06-133 622 03

Tel: 0547-389758 | Mobiel: 06-53131391

Bestaande gazon eruit inclusief afvoeren oude gras, grondbewerking, egaliseren en bemesten Leveren en leggen van nieuwe graszoden € 12,- per m²

Geerdink fietsen

Voor uw nieuwe fiets. Gazelle-Batavus - Bikkel.

Badkamers/Sanitair - Gas/ water/verwarming Dakbedekking De Schipbeek 17, Postbus 20 7491 MB Delden 2917035 Telefoon 074 www.johnpeper.nl

Klompenwinkel

Van Heeckerenweg 10, Goor Christiaan Bannink Tel: 06-28915923 csabannink@hotmail.com

Reparatieafdeling met leenfietsen. Geerdinksweg 36, Hengelo. Telefoon 074 www.geerdinkfietsen.nl

Telefoon ABC Voor 5 euro per plaatsing/per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf/ winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

Telefoon ABC Voor 5 euro per plaatsing/per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

Zonwering

Lid van

Graszoden

TUIN SNOEIEN | BOOMVERZORGING HOUT VERSNIPPEREN | STOBBEN WEGFREZEN VOORDELIG TARIEF!

Rioolontstopping

Tel: 074 - 8200334 Tel: 0546 - 490305

Audiovisuele techniek

Tuinonderhoud

2913429

Tweewielers

Rolluiken, horren markiezen zonneschermen overgordijnen inbetweens, screens rolgordijnen vouwgordijnen reparaties Doodsdwarsweg 2, 7627 NW Bornerbroek Telefoon 074 3766993

Harrie vd Woning

Dealer van de merken Batavus, Gazelle, Multicycle, Sparta Tevens elk merk leverbaar. Reparaties op afspraak. Leenfietsen aanwezig. ’s Morgens gebracht, ’s avonds klaar. Ook het adres voor: * sleutelservice Peperkampweg 4 Delden Telefoon 074 3765161 Fax 074-3761272 www.harrievdwoning.nl

ZONWERING, GARAGEDEUREN EN OVERKAPPINGEN Shutters, horren, rolluiken en raamdecoratie. Langestraat 129, Delden Telefoon 074 3766328 Telefax 074-3766329

Hofweekblad week 28-2018  
Hofweekblad week 28-2018  
Advertisement