Page 1

15 mei 2019 • 79e jaargang • Nr. 47 • www.hofweekblad.nl

Beklimmen Mont Ventoux: Klimmen tegen MS

4

Bruidsstoet van de Boer’n Brulft feestelijk onthaald

10

Burgemeester Ellen Nauta opnieuw benoemd

19

CountryWishes Delden sluit haar deuren

eek Deze w .. bij ....

Delden - Inge en haar schoonzus Marisca kun je ondertussen scharen onder de bekende Deldenaren. 16 jaar lang waren zij hét gezicht van het pand op de hoek van de Molenstraat en de Langestraat: CountryWishes.

Mooie Bospeen Per bos 1,25 Nieuwe oogst Koru of smitten appels Per kilo 2,99

IVN Diepenheim organiseert 7e Hofkrachtcafé

Ze zijn er weer! Nectarines 500 Gram 1,99 Rauwkost van de week Komkommer Gezond 200 Gram 1,99 Kortestraat 21 Delden T 2503390

Goorseweg 8, 7478 BD Diepenheim Tel. 0547-35 13 89 slagerijkastelein.nl

De bloeiende Hof van Twente kleurt de lente!

De BBQ kan weer aan!

4 gemarineerde speklappen + 4 bbq worst samen € 6,49

Gekruid varkensgehakt!

VOLOP

Boerengehakt

ZOMERBLOEIERS GERANIUMS p/st € 1,10 SCAEVOLA'S p/st € 1,10 BACOPA'S p/st € 1,10 ETC. ETC.

kilo € 6,95

Heerlijke rauwe ham, uit eigen worstmakerij.

Pavantriham

100 gram € 3,49 Aanbiedingen zijn geldig van ma. 13-05 t/m za. 18-05.

Snijbloemen • Kamerplanten • Tuinplanten

WEBAANBIEDING KIJK OP krooshoopbloemencentrum.nl

Inge Boensma, eigenaresse van de winkel, is best emotioneel onder de beslissing de winkel te sluiten: “Het is maar een winkel, maar toch raakt het je om er nu definitief een punt achter te zetten,” vertelt ze, “maar het is ook heel positief, want er komt tijd vrij om nog meer mooie dingen te doen voor ons gezinshuis ‘Het Twentse Geluk’ aan de Emmastraat in Delden.” Inge begon ooit met de verkoop van zelfgemaakte sieraden en het geven van workshops voor het maken ervan. Het was zo populair, dat het op een zeker moment niet meer mogelijk was om dit thuis voort te zetten, dus betrokken ze het pand tegenover Leferink Schoenen. Ook daar groeiden ze snel uit hun jasje en ze verkasten naar het pand op de hoek van de Molenstraat/Langestraat tegenover de Rabobank. Het bleef niet bij sieraden. Niet veel later kon je er terecht voor dames-, kinder- en herenkleding, toen ook nog babykleding, tassen en vele andere accessoires. Zeven vestigingen bestonden er op een gegeven moment, naast Delden onder andere ook in Hengelo, Haaksbergen en Almelo. Wie nu denkt dat ze het druk hadden, vergist zich. Inge en haar man Tom, getrouwd sinds 1999, hebben een groot hart en ogenschijnlijk meer uren in een dag dan de gemiddelde mens. Naast hun eigen vier kinderen, namen ze met regelmaat pleegkinderen in huis. Het is de grote passie van hun beiden om deze kinderen een warm thuis te geven en de

zorg en liefde, die ze in hun jonge leventjes tekortkomen. Tom, die werkzaam is als wiskundeleraar, met een universitaire masterstudie, twee Hbo-diploma’s op zak en studerend voor de derde, draait ook nog mee in het gezinshuis. “Als we een rustige nacht hebben, hoeven we er maar één keer per nacht uit”, zegt Inge, “maar met alle CountryWishes-vestigingen en Tom’s baan, besloten we, zodra er weer een huurcontract afliep, de vestiging te sluiten. Alleen Delden wilden we aanhouden, want dat was gewoon ons kindje”. Het gezinshuis, waar Inge en Tom en hun eigen kinderen ook wonen, nam steeds meer tijd in beslag en ondanks dat Inge officieel al twee jaar niet meer in de winkel staat, bleef er nog een hoop administratief werk aan kleven. “We hebben inmiddels een aardig koppeltje pleegkinderen en het is gewoon niet meer te combineren met de winkel”, zegt Inge, zichtbaar geëmotioneerd, maar ze wuift het weg. “Het is helemaal niet verdrietig, want er komt zoveel moois voor in de plaats, maar het is wel een tijdperk wat je afsluit.”

Diepenheim - Het ‘recept’ van een Hofkrachtcafé is heel simpel: een inspirerende lezing op een inspirerende locatie en aansluitend een borrel. Dit Hofkrachtcafe staat geheel in het teken van biodiversiteit en start om 20.00 uur in het Ottenhuis in Diepenheim. Ruud Pleune, projectleider Natuur, Landschap en Landbouw geeft de lezing. Hij zal ingaan op het belang van natuur in het algemeen en insecten in het bijzonder. Ook zal hij de visie en het beleid van de gemeente Hof van Twente kritisch beschouwen. Daarnaast zal hij een ‘filosofische’ beschouwing geven op onze omgang/verhouding met onze omgeving. Kortom een mooie tegenhanger van de harde, technische, duurzame zaken zoals ze normaliter in t Hofkrachtcafé voorbij komen. Daarnaast is er tijdens dit Hofkrachtcafé in het Ottenhuis in Diepenheim op 23 mei aandacht voor het project ‘Bees are few’ in Diepenheim. De verwachting is, dat de lezing aanleiding zal zijn voor mooie inzichten en boeiende discussies. Schuif gerust aan en laat je meenemen in de boeiende wereld van biodiversiteit en alle mooie dingen die in Hof van Twente op dit gebied worden geïnitieerd. Dit zevende Hofkrachtcafé start op 23 mei om 20.00 uur in het Ottenhuis in Diepenheim. Vooraf aanmelden is niet nodig, de koffie staat klaar. Wil je meer informatie over de Hofkrachtcafé’s? Mail naar: info@groeneloperhofvantwente.nl of naar info@hofkracht.nl.

De laatste vestiging van CountryWishes in Delden sluit niet met onmiddellijke ingang haar deuren; er start vanaf vandaag een opheffingsuitverkoop. Verder op in dit weekblad zie je mooie aanbiedingen en kortingen van vele artikelen tot aan de definitieve sluiting. Hou ook onze Facebook en Instagram pagina’s in de gaten!

B&B Gastenboerderij De Ziel bekroond in verkiezing Beste Bed & Breakfast van Nederland

Diepenheim - B&B Gastenboerderij De Ziel uit Diepenheim is woensdag uitgeroepen tot Beste Bed & Breakfast in de 3-tulpenklasse van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dat heeft Stichting Bed & Breakfast Nederland bekendgemaakt. De B&B liet twee accommodaties uit Veenendaal en Markelo achter zich in de verkiezing Beste Bed & Breakfast van Nederland. B&B Gastenboerderij De Ziel dankt de winst ten eerste aan een hoge score in het B&Bclassificatiesysteem, waarbinnen B&B’s worden beoordeeld en ingedeeld op basis van een objectieve normenlijst. Ten tweede zijn gasten bijzonder positief in de reviews die zij over de accommodatie schrijven op Bedandbreakfast. nl; dé B&B Specialist van Nederland. Gasten geven ‘Gastenboerderij De Ziel’ gemiddeld een 9.4 in hun reviews op Bedandbreakfast.nl. Een authentiek pand, nette gastenkamers met privébadkamers en een fantastisch ontbijt. Gastenboerderij De Ziel heeft met volle overtuiging de koppositie behaalt in de 3-tulpencategorie. B&B Gastenboerderij De Ziel was samen met Shalom Bed and Breakfast uit Veenendaal (Utrecht) en B&B Landgoed Driebelterveld uit Markelo (Overijssel) genomineerd in de kwaliteitsklasse van 3 tulpen. Dit is de middenklasse binnen het B&B-classificatiesysteem.

Vol en divers programma Hemelvaartsdagen Delden Delden - Een groep Deldense ondernemers heeft zich ingezet om ook voor dit jaar weer voor voldoende vermaak en vertier voor jong en oud te zorgen. Het programma van de Hemelvaartsfeesten in Delden kent dit jaar veel muziek. Onder andere Tirolerband Die Finkenberger, DJ Paul ter Beke, Accent FM met de kleine piraat en de Cassette Band vullen de pleinen van Delden. Van donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni vult een gezellige kermis de Cramersweide (weide tegenover De Zwaan) en wordt er de Fiets4daagse georganiseerd door Eetcafé de Burgemeester. Daarnaast zijn er deze dagen in en rondom het centrum van Delden verschillende activiteiten.

Morsweg 17a Delden | 074-376 43 98

LENTELINK

Donderdagmorgen rond 10.00 uur starten de festiviteiten met een gezellige braderie en vlooienmarkt. De braderie in de Langestraat, die jaarlijks 25.000 mensen trekt, bestaat uit ruim 100 kraampjes met onder meer kleding, accessoires en lekkernijen. Daarnaast zijn ook alle winkels en horecagelegenheden met hun terrassen geopend. Op verschillende pleinen klinkt muziek.

25%

KORTING OP ALLE

Decokay Design zonwering

d Woll Diamon npan oeke Lite 20 cm k 4,95 van € 7

*

HENGEVELDE

Bentelosestraat 11 0547-333331 www.lentelink.eu

nu voor € 59,95

La nge stra at 48 De lde n 074 -349 23 34 www.g eefenbele ef.nl

VERLENG NU JE SEIZOENKAART WWW.TWENTEKOMTERAAN.NL

Zie pagina 16

Deelnemer Hofpas


Hofweekblad

Woensdag 15 mei 2019, pag. 2

TOPAANBIEDING:

Daghappen Woensdag Kipsaté

Donderdag

Kogelbiefstuk

Weekend Special Varkenshaasoesters met katenspek

Maandag

Kogelbiefstuk

Dinsdag

Cordon Bleu

ag woensd 15 mei erkoor badkam 0 uur 9:3 vanaf 1 Eetcafé de Burgemeester 074 - 376 12 88 | Langestraat 73 7491 AB Delden info@eetcafedeburgemeester.nl

€10,-

Kerkberichten

RUNDERGEHAKT kilo

€ 5,98

RUNDERSCHNITZELS/ BIEFLAPPEN

500 gram

€ 7,50

BAMI

500 gram

€ 4,50

SLAGERIJ

KEMNA

WWW.SLAGERIJKEMNA.NL GROTESTRAAT 83 - GOOR

0547-273 978

Carels Tuindag 2019 op zondag 19 mei a.s.

Toegang gratis Delden - Wilt u een inspirerende en bovenal gezellige zondag? Kom dan op 19 mei naar Carels Tuindag! Serviceclub Tafel van Twente organiseert voor de vierde keer Carels Tuindag, met als hoogtepunt ‘Heel Twente bakt’, zie www. carelstuindag.nl voor meer informatie over deelname en de voorwaarden. De jury bestaat uit Ellen Nauta, burgemeester van de Hof van Twente, Elly Workel, deelnemer van ‘Heel Holland Bakt’ en Freek Veltman, banketbakker van bakkerij Koehorst uit Borne. Het programma van Carels Tuindag ziet er als volgt uit: Datum: 19 mei 2019 Tijd: 11.00 - 17.00 uur Waar: Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven, Delden Wat: Food | Flowers | Fun Muziek, proeverijen, tuinspullen, planten, kunst, textiel, kraampjes met cadeauartikelen en kindervermaak zorgen voor een onvergetelijke dag. Ook dit jaar is de opbrengst bestemd voor kinderen die dagelijks zorgen voor een ziek familielid. Onder het motto ‘ontzorg de jonge mantelzorger’, bieden wij deze kinderen in de leeftijd van 11 tot 17 jaar een ontspannen ‘outdoor’-weekend aan. Na afloop van Carels Tuindag is er nog de mogelijkheid om mee te doen aan het 3-gangen aspergediner voor € 35,- bij Carelshaven. Opgeven daarvoor kan op www.carelstuindag.nl.

Kamer-opera Dido en Aeneas in Hofkerk

Bruidspaar Smit-Knopers uit Markelo viert diamanten huwelijk Markelo - Riek (86) en Hendrik (84) Smit vierden op 9 mei 2019 hun 60-jarige huwelijk. In het huis aan de Winterkamperweg in Markelo doet zoon Gerrit de deur open. Hij woont al jaren aan de voorkant van het ouderlijk huis. Achter hem staat het bruidspaar Smit-Knopers. Burgemeester Ellen Nauta is ook aanwezig om het echtpaar te feliciteren.

Goor - In de Hofkerk in Goor wordt de kamer-opera Dido en Aeneas van Henry Purcell uitgevoerd. Deze mini-opera vertelt het mythologische verhaal over de tragische liefde tussen de Carthaagse vorstin Dido en de Trojaanse held Aeneas. De prachtige Barok opera wordt uitgevoerd door Kamerkoor Montessera, uitgebreid met projectzangers. De solisten zijn Claudia Patacca als Dido en Arash Roozbehi als Aeneas. Nardi Thonen, Sarah Konig en Renske van Gelder vertolken de heksen, Belinda een opperheks. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door het Van Wassenaer Consort en het geheel staat onder leiding van Jacobine van Laar. Zondag 19 mei om 15.00 uur. Toegang € 12,50, voorverkoop € 10,00 via e-mail: dido@montessera.nl.

Exclusief interview Hofstreek met Taryll Jackson verzet Door omstandigheden is het interview met Taryll afgelopen vrijdag niet uitgezonden. Op vrijdag 17 mei zendt het programma Music Moments van Hofstreek Omroep het exclusieve interview met Taryll Jackson wel uit. Aanleiding hiervoor is de release van zijn nieuwe EP Crazy Love en single Without your love. Tevens heeft Nederland binnenkort dé primeur op het gebied van het solo debuutoptreden van Taryll in de Melkweg in Amsterdam. De passie voor muziek stroomt door de aderen van ‘s werelds meest beroemde familie, de Jacksons. 3T, de drie zoons van Tito en Dee Dee Jackson, bracht hun debuutalbum Brotherhood in oktober 1995 uit. Taryll Jackson, de middelste van de drie broers, schreef en produceerde het merendeel van de nummers van 3T. Dit heeft hij ook gedaan voor andere bekende artiesten, zoals zijn tante Janet Jackson, Bruno Mars en Lindsay Lohan.   Op moederdag 2012 debuteerde Taryll met zijn eerste solo EP: ‘My life without you’ ter ere van zijn overleden moeder. Een paar maanden later, op zijn verjaardag (8 augustus), lanceerde Taryll de single ‘Best of all time’. Dit was een eerbetoon aan zijn oom Michael Jackson. Op 29 augustus, de verjaardag van Michael Jackson, bracht Taryll zijn tweede EP uit genaamd ‘Undeniable’. In september 2017 bracht Taryll zijn single ‘Start it all over again’ en zijn EP ‘Taryll Remixes’ uit. In 2018 volgden de singles ‘No limit’ en ‘Next time’.   Na een decennium van Taryll’s muzikale soloreis, is het nu zo ver dat Nederland op 8 juni vanaf 19:00 uur getuige mag zijn van zijn eerste solo debuutoptreden in de Melkweg in Amsterdam.   Luister aankomende vrijdag van 19:00 tot 21:00 uur naar het interview met Taryll tijdens Music Moments op Hofstreek Omroep.

Gerard Wielens wint eerste zware midfond vlucht

COLOFON OPLAGE

Elke woensdag, huis aan huis, 22.000 ex. in Stad en Ambt Delden, Bentelo, Goor, Markelo, Diepenheim, Hengevelde, St. Isidorushoeve, Bornerbroek, Beckum en een deel van Hengelo (5.000 ex.)

INZENDING KOPIJ EN ADVERTENTIES

Voor maandag 12.00 uur: info@hofweekblad.nl Advertentietarieven op aanvraag.

KRANT NIET BEZORGD?

Is de krant en/of een bijlage niet (op tijd) bezorgd, onze excuses. Neem contact op met onze bezorgdienst: AGV Buschers (Hof van Twente) E. agvbuschers@hotmail.com T. 0547-292 383 Twente Huis aan Huis (Hengelo) E. info@twentehuisaanhuis.nl T. 074-30 30 271

UITGAVE

Drukkerij Unaniem B.V. Molenstraat 14, 7491 BG Delden T. 074-376 1354 I. www.hofweekblad.nl Postadres: Postbus 38, 7490 AA Delden Het Hofweekblad is vanaf woensdag te lezen op: www.hofweekblad.nl

KANTOOR OPEN

Maandag t/m vrijdag van 08.30-17.00 uur.

Volg het nieuws dagelijks via www.hofgids.nl en de app.

@hofgidshvt

@hofgids

PV De Witpen Hengevelde - Op zaterdag 11 mei vond de eerste midfond vlucht plaats. Dit betekent dat de duiven de Franse grens oversteken en daarmee ook de 300 km grens passeren. De duiven werden op donderdag ingekorft om vervolgens per vrachtwagen naar het Franse Dizy-le-Gros gebracht te worden. Dit ligt op zo’n 340 km vanaf Hengevelde. Ook deze zaterdag waren de weersomstandigheden niet optimaal voor de duiven en er moest dan ook gewacht worden tot na de middag, voordat het weer dusdanig was opgeknapt om verantwoord te kunnen lossen. Om 12.15 uur was het zover voor de duiven en konden ze met een harde noord/noord westen wind aan hun terugreis beginnen. Het was een duif van Gerard Wielens, die als eerst op het hok arriveerde en met de eer ging strijken. De eerste 10 waren als volgt: 1-2-5-6-9 Gerard Wielens 3-4 Bennie Rupert 7 Theo te Marvelde 8 Jan Rupert 10 Hennie Averdijk

Riek en Hendrik nemen met ons plaats in de woonkamer met koffie en gebak. Riek vertelt over de lijdensweg van Hendrik, die een aantal jaren geleden stembandkanker kreeg. Hij heeft een tracheostoma en praat erg moeilijk. Je ziet dat hij heel graag wil vertellen, maar Riek neemt het woord omdat je kunt zien dat het hem moeite kost. Vijf jaar geleden is hij geopereerd in het Radboud in Nijmegen, een ingreep die een volledige werkdag in beslag nam. Rondom de operatie is hij ook nog 84 keer bestraald. Ondanks alles laat Hendrik zich niet uit het veld slaan. Hij lacht vrolijk mee om de dingen die worden verteld. Riek en Hendrik hebben twee kinderen, Gerrit die dus bij hen op de boerderij woont en dochter Ria en een kleinzoon in Zwiep. De kleinzoon komt vanavond ook nog op bezoek, vertelt Riek opgewekt. Ze hebben elkaar leren kennen bij de Zon in Goor, daar gingen ze samen dansen. Riek komt van oorsprong ook uit Markelo, vlakbij de TV-toren woonde ze. Beiden hebben ze

nooit Markelo verlaten, ze zijn getrouwd en daarna op de boerderij bij Hendrik’s ouders gaan wonen. Hendrik is van beroep altijd slager geweest, Riek heeft thuis moeten helpen met onder andere de koeien, kippen, paarden en varkens. Ze hadden op de boerderij vleeskoeien, de zogenaamde Blonde Aquitainers. Deze liepen met de kalfjes in de wei. Riek en Hendrik runnen samen het huishouden, Riek voornamelijk binnen en Hendrik en hun zoon Gerrit doen alles wat er buiten moet gebeuren. Riek weet dat ze thuishulp kan krijgen, maar daar wil ze niks van weten. Ze zijn allebei nog goed ter been en bij de tijd. Ze willen ook zo lang mogelijk op de boerderij blijven wonen, een appartement lijkt ze niks. Hendrik houdt van fietsen en jagen, terwijl Riek graag mag lezen. Ook volgt ze al jaren Goede Tijden Slechte Tijden en als ze dat aan het kijken is, vindt ze fijn dat er even niemand doorheen kletst. Ze keuvelen nog wat na met Ellen Nauta, over hoe fijn het is om in Markelo te wonen.

Bezoekadres: De Höfte 5 7471 DK Goor Hofstreek FM 107.0 Mhz & 107.6 Mhz en natuurlijk op de kabel

Postadres: De Höfte 5 7471 DK Goor Telefoon: 0547-260888 website: www.hofstreek.nl redactie@hofstreek.nl

Programmaoverzicht 15 mei t/m 21 mei Woensdag

18.00 uur Non – Stop Muziek 19.00 uur MELK Jongerenprogramma 21.00 uur Muziek & Moments Herhaling 22.00 uur Sweet Dreams Easy Listening 23.00 uur Met het Oog op Morgen Live Radio 1

00.00 uur Hofnacht 07.00 uur Ochtendshow 07.30 uur Lokaal nieuws 08.00 uur Ochtendshow 08.30 uur Lokaal nieuws 09.00 uur De Jukebox 12.00 uur Back in time

12.30 uur Lokaal nieuws 13.00 uur Non – Stop Muziek 15.00 uur De Jukebox 15.30 uur Lokaal nieuws 16.00 uur De Jukebox 16.30 uur Lokaal nieuws 17.00 uur Afslag Oost Live RTV Oost

00.00 uur Hofnacht 07.00 uur Ochtendshow 07.30 uur Lokaal nieuws 08.00 uur Ochtend show 08.30 uur Lokaal nieuws 09.00 uur De Jukebox 12.00 uur Back in time

12.30 uur Lokaal nieuws 13.00 uur Non – Stop Muziek 15.00 uur De Jukebox 15.30 uur Lokaal nieuws 16.00 uur De Jukebox 16.30 uur Lokaal nieuws 17.00 uur Afslag Oost Live RTV Oost

00.00 uur Hofnacht 07.00 uur Ochtendshow 07.30 uur Lokaal nieuws 08.00 uur Ochtendshow 08.30 uur Lokaal nieuws 09.00 uur De Jukebox 12.00 uur Back in time

12.30 uur Lokaal nieuws 13.00 uur Non – Stop Muziek 14.00 uur Streektaal Herhaling 16.00 uur De Jukebox 16.30 uur Lokaal nieuws 17.00 uur Afslag Oost Live RTV Oost 18.00 uur De Jukebox

00.00 uur Hofnacht 07.00 uur Ochtendshow 09.00 uur De Tijdmachine Geschiedenis 10.00 uur De Hofhouding Berichten uit Markelo 12.00 uur Back in Time

13.00 uur HvT Politiek & Nieuws Gesprekken met gasten 14.00 uur Blind in de Middag Met Stan Jansen 16.00 uur De Top 20 Met Jesse Sprinkelman 17.00 uur De Hofheren Kolderiek programma

00.00 uur Hofnacht 07.00 uur Ochtendshow 09.00 uur Radio Kerklokaal i.s.m. Kerken uit Hof van Twente 10.00 uur Regio Klassiek Voor de klassiek liefhebber

11.00 uur Hofstreek Radioportret Gast centraal 20.00 uur De Hofpiraat Piratenmuziek & Top 5 12.00 uur Blasmusik klingt so Met Hans Dijsselhof 22.00 uur Sweet Dreams Easy Listening 23.00 uur Met het Oog op Morgen Live Radio 1 13.00 uur Non – Stop Muziek 14.00 uur Zondagsport Sportprogramma 17.00 uur De Tijdmachine Geschiedenis (H) 18.00 uur Black & Blues Rhythm and Blues

00.00 uur Hofnacht 07.00 uur Ochtendshow 07.30 uur Lokaal nieuws 08.00 uur Ochtendshow 08.30 uur Lokaal nieuws 09.00 uur De Jukebox

12.00 uur Back in time 12.30 uur Lokaal nieuws 13.00 uur Non – Stop Muziek 15.00 uur De Jukebox 15.30 uur Lokaal nieuws 16.00 uur De Jukebox

00.00 uur Hofnacht 07.00 uur Ochtendshow 07.30 uur Lokaal nieuws 08.00 uur Ochtendshow 08.30 uur Lokaal nieuws 09.00 uur De Jukebox 12.00 uur Back in time

12.30 uur Lokaal nieuws 13.00 uur Non – Stop Muziek 15.00 uur De Jukebox 15.30 uur Lokaal nieuws 16.00 uur De Jukebox 16.30 uur Lokaal nieuws 17.00 uur Afslag Oost Live RTV Oost

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

18.00 uur Zorg in de Regio Ov. Zieken Omroep 19.00 uur Radio Kerklokaal i.s.m. Kerken uit Hof van Twente 20.00 uur Non – Stop Muziek 22.00 uur Sweet Dreams Easy Listening 23.00 uur Met het Oog op Morgen Live Radio 1

19.00 uur Muziek & Moments Nieuwe muziek en top 5 21.00 uur Non – Stop Muziek 22.00 uur Sweet Dreams Easy Listening 23.00 uur Met het Oog op Morgen Live Radio 1

19.00 uur Crazy Horses Country programma 21.00 uur Black & Blues Rhythm and Blues 22.00 uur Sweet Dreams Easy Listening 23.00 uur Met het Oog op Morgen Live Radio 1

Zondag

Maandag

Dinsdag

16.30 uur Lokaal nieuws 17.00 uur Afslag Oost Live RTV Oost 18.00 uur Streektaal Met Ben Nijkamp 20.00 uur Hofstreek Radioportret Gast centraal 22.00 uur Sweet Dreams Easy Listening 23.00 uur Met het Oog op Morgen Live Radio 1 18.00 uur De Jukebox 19.00 uur HvT Politiek & Nieuws Herhaling 20.00 uur Non – Stop Muziek 22.00 uur Sweet Dreams Easy Listening 23.00 uur Met het Oog op Morgen Live Radio 1

Oecumenisch Avondgebed Donderdag 16 mei, Oude Blasius 19.00 uur, Oecumenisch Avondgebed Protestantse Gemeente (Oude Blasius) Zondag 19 mei, 10.00 uur Ds. Juijn R.K. Blasiuskerk Delden Zaterdag 18 mei, 19.00 uur Voorstellen Communicanten, Kinderkoor Eucharistie, pastores Oortman en Ogink Zondag 19 mei, 9.00 uur Kleuterkerk Driekoningenkapel Delden Vrijdag 17 mei, 15.00 uur Viering, mw. v.d. Haar Zondag 19 mei, 10.15 uur Woord en Gebed, mw. Mulder O.L. Vrouwekerk Bentelo Zaterdag 18 mei, 19.00 uur WoCo, pastor v.d. Bemt, Dames/Herenkoor Petrus en Paulus Parochie Hengevelde Zondag 19 mei, 9.30 uur WoCo, werkgroep, Dames/Herenkoor Anglican Church Twente St. Mary’s Chapel, aan de weg Goor Diepenheim Zondag 19 mei, 10.30 uur Canon Rodford Johanneskerk Diepenheim Zondag 19 mei, 10.00 uur Ds. Braakman Protestantse Gemeente Markelo Zondag 19 mei, 10.00 uur Ds. Braakman (Goor) Hervormde kerk Elsen Zondag 19 mei, 10.00 uur Ds. L.M. Aangeenbrug Vrije Baptisten Gemeente Goor Zondag 19 mei, 10.00 uur Dhr. Koers Hofkerk, Goor Zondag 19 mei, 10.00 uur Ds. de Jong, Doopdienst Dinsdag 21 mei, 19.30 uur Avondgebed R.K. Petrus en Paulus Parochie Goor Zaterdag 18 mei, 19.00 uur WoCo, werkgroep Woensdag 22 mei, 9.00 uur Eucharistieviering, pastoor Oortman Reformatorische Baptisten Twente Goor Zondag 19 mei, 10.00 uur Ds. Bakker Remonstrantse Gemeente Twente Hengelo Zondag 19 mei, 10.30 uur Ds. Slettenaar, Do-Remdienst Doopsgezinde Gemeenten in Twente Zondag 19 mei, 10.30 uur Hengelo, ds. Slettenaar, DoRemdienst R.K. Blasiuskerk Beckum Zaterdag 18 mei, 19.00 uur WoCo, T. ter Avest, Dames/Herenkoor

Shantykoor in Vertierkwartier Hengelo - Op vrijdag 17 mei komt het Shantykoor Bornse Maten een optreden verzorgen in het Vertierkwartier. Het beloofd in hele leuke avond te worden op vrijdag 17 mei. Aanvang is om 19.30 uur, de zaal gaat open om 19.00 uur. Kosten: € 2,50 per persoon. Kaarten zijn verkrijgbaar ‘s avonds aan de zaal. Het Vertierkwartier van de Klokstee, Wilderinksstraat 5 - 9 te Hengelo. Donateurs en Vrienden van het Vertierkwartier hebben gratis toegang. U bent allen van harte welkom.

Ignaat Brummelhuis te gast in Portret Zondag 19 mei is Ignaat Brummelhuis uit Hengevelde te gast in het programma Portret van Hofstreek FM. Ignaat is 47 jaar en getrouwd met Hilke. Samen hebben ze drie kinderen; een meisje en twee jongens. Hij is slager vanaf 1993. Dit jaar viert de familie Brummelhuis het 50-jarig bestaan van de slagerij en keurslager zijn ze vanaf 2007. In het jaar 2007 was Ignaat Prins Carnaval. Hobby’s van Ignaat zijn: voetbal, volleybal, skiën en bootcamp. De uitzending is zondag 19 mei van 11.00 uur tot 12.00 uur en wordt maandagavond 20 mei herhaald van 20.00 uur tot 21.00 uur. De presentatie is in handen van Henk Klooster en de techniek verzorgt Gerben Klein Nagelvoort. Hofstreek FM is te ontvangen in de ether op 107.6 FM en 107.0 FM (Markelo) en digitaal via Caiway en Ziggo op kanaal 787 en via KPN op kanaal 364. Daarnaast zijn ze ook nog te ontvangen op real stream audio op internet via www.hofstreek.nl.

Grandioze bingo bij SV Delden Delden - Vrijdagavond 17 mei is de volgende bingoavond bij SV Delden. U bent van harte welkom in de kantine van SV Delden voor een gezellig

avondje bingo. Er worden deze avond negen rondes gedraaid, waarin per ronde twee prijzen worden uitgekeerd. Er wordt gedraaid om een figuur en een volle kaart. Aan het eind van de avond volgen twee superrondes, waar ook twee grote prijzen aan verbonden zijn. De kosten per kaart waar u de hele avond mee speelt, zijn €2,50 per kaart en drie kaarten voor €7,00. Voor de twee eindrondes worden aparte kaarten verkocht. De kantine op sportpark De Mors gaat open om 19.00 uur. De bingo start om 19.45 uur.


Hofweekblad

Woensdag 15 mei 2019, pag. 3


Hofweekblad

Woensdag 15 mei 2019, pag. 4

-25 jaarFeestmakers! Monchou Kersen van €16,49 voor €14,49

Zeg het met chocolade!

Vondelkoek cranberry 2 voor €3,95

+ 1 gratis kardemom koek Geldig van 15 mei t/m 29 mei Weversplein 5 | 7471 VS Goor | 0547-793004 www.limburgiavlaai.nl | www.lekkerleuk.nl

Beklimmen Mont Ventoux: Klimmen tegen MS Delden - De wandeling van team ‘Met MS naar de top!’ naar de top van de Mont Ventoux staat in het teken van de ziekte Multiple Sclerose (MS). MS is een ziekte die het zenuwstelsel aantast. Monique Stege uit Delden lijdt aan deze slopende ziekte waardoor zij nog maar weinig kan. Het team wil graag geld inzamelen voor de actie ‘Klimmen tegen MS’. ‘Klimmen tegen MS’ is een actie waarbij een team van hoofdzakelijk Deldenaren op 10 juni samen met Monique de Franse berg ‘Mont Ventoux’ lopend gaat beklimmen. Monique wordt tijdens de beklimming door het team in haar rolstoel meegenomen. Zelf kan ze nauwelijks nog lopen. Monique gaat fysiek langzaam achteruit, waardoor zij steeds meer moet opgeven. Haar favoriete hobby, zwemmen, heeft ze onlangs moeten staken. Het team dat samen met Monique de Mont Ventoux gaat beklimmen, bestaat uit Annet Schultze, David Jansen, Erik Averdijk, Janna Rosie en Tieme Alberts. Met z'n vijven de berg op, vóór Monique en tégen MS! Omdat men samen sterker staat tegen deze ziekte, zullen er gezamenlijk meerdere evenementen georganiseerd worden om geld in te Monique Stege. zamelen: - Op 19 mei van 11.00 tot 15.00 uur wordt er een fotoshoot georganiseerd, speciaal voor uw hond door Doggyvents in Delden. Op deze dag kunt u door een fotograaf uw hond op de foto laten zetten. Voor meer informatie hierover kijkt u op de website van Doggyvents, onder het kopje agenda: www.doggyvents.nl. - Op 24 mei vanaf 21.00 uur zal er een ‘serious request’ georganiseerd worden in eetcafé De Burgemeester in Delden. Iedereen is welkom voor een drankje, plaatje aanvragen voor een donatie en mee te doen aan de loting, die rond middernacht gehouden wordt. Het volledige bedrag dat we die avond ophalen, dankzij het aanvragen van plaatjes, zal gedoneerd worden aan het team ‘Met MS naar de top!’

Even voorstellen: Tieme Alberts

Ik ben Tieme Alberts, 31 jaar en woon in Hengelo. Ik heb Monique anderhalf jaar geleden leren kennen via Annet Schultze van Doggyvents. Sinds ik Monique ken, heeft ze al Multiple Sclerosis (MS). In het begin kon zij zich nog verplaatsen met een rollator en

een scootmobiel. Nu, anderhalf jaar verder, is ze gebonden aan haar rolstoel en scootmobiel om zich te verplaatsen. Annet vroeg mij in november of het mij een leuk idee leek om mee te doen aan ‘Klimmen tegen MS’ en Monique mee de Mont Ventoux op te nemen. Ik kon niet anders dan volmondig JA zeggen! Buiten het feit dat het een geweldig avontuur wordt, is het ook iets voor Monique om naar uit te kijken. We doen dit natuurlijk niet alleen om de top te bereiken, maar wij willen gelijk ook meer bekendheid geven aan de slopende ziekte MS. Dit willen wij doen door geld op te halen om meer onderzoek te laten verrichten om oplossingen te vinden voor de ziekte MS. Hiermee hopen wij in de toekomst op een wereld zonder MS. Om dit te verwezenlijken hebben we donaties nodig, dus kom naar onze georganiseerde evenementen of doneer via de volgende link: www.met-ms-naar-de-top.nl.

Film met inleiding bij Filmhuis Alleman

Goor - Met nog drie films te gaan dit seizoen zijn de vrijwilligers van Filmhuis Alleman achter de schermen alweer bezig met plannen voor het nieuwe seizoen. Deze start 1 oktober. Noteer de datum alvast in de agenda. Het seizoen opent met een bijzondere film. Daarover later meer. Eerst is het 21 mei tijd voor ‘Bankier van het Verzet’. Deze Nederlandse film sleepte vijf Gouden Kalveren in de wacht en wordt om 19.30 uur ingeleid door historicus, politicoloog en oud geschiedenisleraar Sander Quee. De man, die als geen ander kan vertellen over tijden die geweest zijn. Dat belooft een interessante geschiedenisles te worden. De kassa is die avond om 18.30 uur open. 28 mei wordt dit filmseizoen officieel afgesloten met het hartverwarmende ‘Stan & Ollie’ over De Dikke en De Dunne die zeer waarheidsgetrouw worden neergezet door Steve Coogan en John C. Reilly. Als extra’tje en in samenwerking met RH Events op 31 mei speelt dan echt de allerlaatste film van dit seizoen; de Queenfilm ‘Bohemian Rhapsody’ met aansluitend ‘Queen Forever’, de Queen-coverband, die reeds volle zalen trok. Check www. reggehof.nl voor tickets.

Klaverjasclub Hof van Twente

Europa duurzaam en sociaal

Diamanten huwelijk voor bruidspaar IJsebrands uit Goor

Hof van Twente - GroenLinks maakt zich sterk voor het vergroenen en verduurzamen van ons bestaan, voor het vergroten van de biodiversiteit in al zijn facetten, voor het invulling geven aan de solidariteit met de arme werkers op deze aarde met fairtrade, voor het verduurzamen van de energie en het wonen. Maar voor veel zaken, die spelen met betrekking tot al deze onderwerpen in de Hof, worden op Europees niveau regels gesteld. Als we in de Hof werken aan energietransitie, schoon beheer van lucht, water , bodem, flora en fauna en andere verduurzamingen, werken we met richtlijnen uit de EU. Gelukkig heeft GroenLinks een ijzersterke lijsttrekker in de persoon van Bas Eickhout, ook lijsttrekker van de Europese Groenen. Dat biedt de mogelijkheid om op 23 mei groen te stemmen voor oplossingen van problemen op Europese - en wereldschaal. Op wereldschaal spelen nu de 17 verduurzamingsdoelen 2015-2030 van de VN. Met die duurzame doelen voor ogen kan Europa, en ook de Hof van Twente natuurlijk, verder werken aan verduurzaming van het vrije verkeer van goederen, diensten en mensen, van een gastvrij continent, schone bodem, lucht en water, groene energietransitie, klimaataanpassing, een nieuwe ecologische economie, behoud van de biodiversiteit, bestrijding van de armoede en nog veel meer. Stemmen is belangrijk omdat jij kan meebepalen of Europa groen en sociaal wordt. Gelukkig zien we dat steeds meer mensen zich daarvoor uitspreken. Overal in Europa gaan mensen de straat op en eisen actie van politici om klimaatverandering aan te pakken. GroenLinks staat er goed voor in de peilingen. Dat betekent dat we straks nog meer invloed kunnen hebben op de verduurzaming van het Europees beleid.

Goor - Maja (84) en Willem (87) IJsebrands vierden 9 mei hun 60-jarige huwelijk. Zij afkomstig uit Rotterdam en hij uit Amsterdam, ontmoetten elkaar bij een cursus Italiaans. Ellen Nauta, de burgemeester van Hof van Twente kwam ze persoonlijk feliciteren.

Uitslagen donderdag 09-05-2019: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

5288 5136   4959   4678   4636   4616   4424   4406   4356   4331  

Hennie Rouwhof Diny Krol Femmy vd Weide Pieter Schalkwijk Pleun Roest Henny Stelling Rudi Groot Kormelink Ger Schijven Suze Meylink Ben Koebrugge

Achteruitrijrace nieuw spektakelstuk Voorjaarsfeesten Markvelde In het weekend van 24, 25 en 26 mei zet de buurtschap Markvelde, op de grens van Twente en de Achterhoek, de deuren weer wijd open. Voor de 51e keer wordt iedereen van harte uitgenodigd deel te nemen aan het gezelligste voorjaarsfeest van de regio.

HARINGPARTYHOFVANTWENTE

Aan weerszijden van de Steenmorsweg is er dat weekend van alles te beleven. Er zijn veel sportieve activiteiten om aan deel te nemen of naar te gaan kijken. Het hele weekend zorgen de Markveldse Piraatjes voor gezelligheid met hun piratenhits vanuit de speciale ronde tent op het feestterrein. Markvelde staat voor gezelligheid en openheid voor iedereen. Daarom zijn de prijzen ook klein gehouden en zijn alle activiteiten (met uitzondering van de zaterdagavond in de feesttent) gratis toegankelijk!

WOENSDAG 12 JUNI 16.00 - 20.00 uur - CARELSHAVEN DELDEN

Hét zomerevent dat je niet wilt missen: op woensdag 12 juni 2019 vindt de eerste editie van Haringparty Hof van Twente plaats bij Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden.

De opbrengsten komen ten goede van Stichting de Eschmolen voor de wederopbouw van de molen!

Diverse werkgroepen met meer dan honderd vrijwilligers zijn de afgelopen maanden in touw geweest om het programma voor te bereiden en alle bezoekers goed te ontvangen. Dat programma begint op vrijdagavond met de ondertussen traditionele M-Factor. Een afwisselende show met optredens van plaatselijke artiesten. Deze zorgen soms voor een emotionele snik, maar meer nog voor veel gein en schik. De eerste feestavond wordt tot in de kleine uurtjes voortgezet op de muziek van DJ Bart Eshuis.

.0

en n kom g ren gste Stic htin De opb de van voo r de ten goe mol en! hmo len van de de Esc pbo uw wed ero

ME ER INF OR

W. HA MATIE WW

RIN GPARTY

HO FVAN TW

191000

TICKET T.W.V. € 50,-

WOENSDAG 12 JUNI

16.00 - 20.00 uur - CAREL SHAVE

N DELDE N

De opbrengste n komen ten goede van Stichting de Eschmolen voor de wederopbo uw van de molen!

EN TE .NL

MEER INFORM ATIE WWW.H ARINGPA

RTYHOF VANTWE NTE.NL

TOEGANG VOOR 1 PERSOON

16 .0 0 - 20

VOOR 1 PE

NI AG 12 JU WOENS0 Duur - CARELSHAVEN DELDEN

TOEGANG

0,W.V. € 5 TICKET T.

RSOON

KAARTEN ZIJN NU VERKRIJGBAAR

191000

Vanaf deze week zijn tickets voor Haringparty Hof van Twente te koop bij de diverse (horeca)ondernemers en bedrijven in gemeente Hof van Twente.

WWW.HARINGPARTYHOFVANTWENTE.NL

Op zaterdag wordt begonnen met de Markveldse Brunch. Iedereen die zich hiervoor opgegeven heeft, kan aanschuiven aan de gezellige lange tafels en gezellig bijkletsen met de buurman of -vrouw onder het genot van een heerlijk brunchbuffet. Daarna nemen de kinderen bezit van het feestterrein met een actief programma kinderspelen. De schutters, of zij die daarvoor door willen gaan, nemen het tegen elkaar op tijdens het vogelschieten. Ondertussen wordt de gezellige muziek op het terrein verzorgd door ‘Die Stadlfreunde’ uit Hengevelde. Vanaf 17.00 uur ronken de motoren van de zitmaaierrace. Het Twents Zitmaaier Team houdt één van haar wedstrijden in Markvelde. Meer dan 80

Mooi om te zien hoe het lot mensen bij elkaar kan brengen. Wiilem is geboren in Amsterdam, van beroep tandtechnieker, maar met de wens om als operazanger aan de slag te gaan. Hij besloot een cursus Italiaans te volgen om zo de teksten beter te begrijpen en uit te spreken. Maja, geboren in Rotterdam, maar Zeeuws opgevoed, verhuisde op haar twintigste naar Amsterdam en kwam via een baan bij de spoorwegen, terecht bij het Instituut voor de tropen als secretaresse voor een antropoloog. Ze ontwikkelde een sterke voorliefde voor reizen en wilde graag Italiaans leren. Op de Volksuniversiteit kwam ze Willem tegen en ondanks dat er veel vrouwen op de cursus Italiaans zaten, wist Willem het meteen: ”Dit is ze!”. Een carrière als operazanger zat er voor Willem jammer genoeg niet in, maar hij heeft wel in heel veel koren gezongen en doet dat nog steeds als amateurzanger. In het huis prijken een aantal schilderijen en in de tuin staat onder andere een beeld van een eend, waar Maja landelijk mee in de prijzen viel. De beeldhouwkunst leerde ze bij Martin Stolk. In 1981 gaat Maja naar de AKI, haalt haar diploma en gaat als professioneel kunstenaar aan de slag. Een paar van haar schilderijen zijn te zien in het gemeentehuis van Goor, bij de doorgang naar de Reggehof. Ook zet ze zich in voor de Kunstuitleen, ontstaan uit de Stichting Beeldende Kunst. Een levendig koppel, waarvan je nooit hun echte leeftijd zou raden. Bij de tijd zijn ze en gezond, het enige wat niet helemaal meer meewerkt is de knie van Willem, waardoor hij moeilijk loopt.

helemaal open. Ook nu heeft Willem een groot boeket witte rozen voor Maja gekocht. In die tijd was het nog verplicht te stoppen met werken als je zwanger raakte, dus bij de komst van hun eerste kind, raakte Maja haar baan kwijt. Hun eerste twee kinderen zijn in Amsterdam geboren, maar toen vond Willem een baan in Apeldoorn en later in Hengelo. In eerste instantie zouden ze in Hengelo gaan wonen, maar ze werden getipt door iemand over nieuwbouw in Goor. Inmiddels wonen ze hier al 48 jaar in de Spreeuwenstraat, met hun hondje en hun kippen. Vier kinderen hebben ze, waarvan er een, de oudste zoon, 19 jaar geleden is overleden. In hun tuin staat een beeld, wat symbool staat voor hun oudste zoon. Maja vertelt vol trots over haar vijf kleinkinderen, allemaal gezegend met een gezond stel hersenen en een dosis creativiteit. “Dat hebben ze van mij “, zegt Maja trots.

Smakelijk Smakelijk voordeel voordeel

deelnemers scheuren in diverse klassen over de crossbaan aan de Steenmorsweg, waarbij snelheden van 70 km per uur geen uitzondering zijn. Spektakel is zekerheid!

Van Amsterdam naar Goor Maja en Willem trouwden op 9 mei 1959 in de Westerkerk in Amsterdam, de huwelijkse inzegening werd gedaan door predikant Henny Visser. Het was een warme dag, het bruidsboeket van Maja, witte rozen, gingen

Zaterdag 11 mei vierden ze hun diamanten huwelijk met familie en vrienden en gingen ze lekker uit eten.

Avond4daagse Delden

Het avondprogramma in de feesttent wordt verzorgd door de mannen van ‘Old-Ni’js’. Onder aanvoering van Wimken van Diene en Frederik Puntdroad belooft dat boerenrock te worden zoals dat ooit bedoeld is. Later op de avond gaat het dak eraf met de ongekende ‘Rob en Ivar Show’. Deze beide DJ’s bouwen een supergezellig feestje. Dat is zeker! De zondag heeft dit jaar een primeur: De achteruitrijrace! Vanaf 12.30 uur rijden de crossauto’s allemaal de verkeerde kant op over de crossbaan direct tegenover het feestterrein. Alleen achteruit rijden is toegestaan en dat kan niet anders dan veel sensatie opleveren. Op het feestterrein begint om 13.00 uur de zeskamp, die in Markvelde gewoon niet weg te denken is. Vele teams gaan de strijd aan met water, hindernissen en elkaar. Het plezier straalt er van af. Vanaf 17.00 uur staat het toporkest De Daltons Showband op het podium. Herkenbare muziek, live gespeeld, een garantie voor een stralend feest! Vanaf 19.00 gaan de mensen achter in de feesttent op hun tenen staan voor DJ Timmie Tirol, de kleinste DJ van Europa. Het weekend wordt muzikaal afgesloten door de Capri Road Show. Markvelde maakt er ook dit jaar weer een mooi feestje van!

Delden – De Avond4daagse Delden komt er weer aan. Dit jaar is de Avond4daagse van 21 mei tot en met 24 mei. Op dinsdag wordt er gestart vanaf Restaurant ‘t Hoogspel, woensdag begint de wandelroute bij korfbalvereniging D.K.V. Zwart Wit, donderdag is de start bij OBS Deldenerbroek en vrijdag is het startpunt Cramersweide. De wandelaars worden vrijdag feestelijke ingehaald via de Langestraat met als eindpunt Cramersweide. Wandelaars kunnen zich inschrijven voor routes van 2,5 km, 5 km of 10 km. Van dinsdag tot en met donderdag vertrekken de wandelaars tussen 18.00 en 19.00 uur. Vanwege de intocht zijn de starttijden voor de vrijdag aangepast. De 10 km start om 18.00 uur, de 5 km start om 18.30 uur en de 2,5 km start om 19.00 uur. Individuele wandelaars kunnen zich op dinsdag 21 mei vanaf 17.15 uur inschrijven bij het startbureau. De kosten voor vier dagen meelopen zijn € 5,50 (zonder medaille € 3,50), een dag meelopen kost € 3,50 (zonder medaille € 1,50). Meer informatie is te vinden op de website: www.avondvierdaagse-delden. nl of op de Face-bookpagina.

Smakelijk Smakelijk Smakelijk Smakelijk voordeel voordeel voordeel Smakelijk voordeel voordeel Smakelijk voordeel Bestel ook online!

geldig van 13 mei t/m 19 mei 2019

BBQ-pakket 2x BBQ-bief, 2x hamburger 2x BBQ-worst, 2x speklap samen

€ 9,95

Uw Slager Frits & Stefan Weversplein 5a, Goor , tel. 0547-74 50 44 E-mail: info@fritsenstefan.nl, www.fritsenstefan.nl

Specialiteit van het huis

Gebraden gehaktballen 4 voor

€ 5,95

Uw Slager Frits & Stefan Weversplein 5a, Goor , tel. 0547-74 50 44 E-mail: info@fritsenstefan.nl, www.fritsenstefan.nl


Hofweekblad

Woensdag 15 mei 2019, pag. 5

Een glimlach van liefde, een traan van gemis, omdat het zonder jou nooit meer hetzelfde is. Op 4 mei hebben wij onze kanjer in liefde losgelaten

Tine Karst - Neervoort sinds 2018 weduwe van Henny Karst op de leeftijd van 74 jaar.

Bea en Johan Willeke Marco en Carina klein- en achterkleinkinderen Goor, 4 mei 2019

Correspondentieadres: Aalscholverstraat 3, 7471 VK Goor De crematieplechtigheid heeft in besloten kring plaatsgevonden.

Bedroefd zijn wij door het overlijden, als gevolg van de ziekte ALS, van onze klasgenoot en medeorganisator van onze reünie

Jan Breukers

Wij wensen zijn naasten veel sterkte toe. Reünisten R.K. Jongensschool 1952-1953 Delden, Oldenzaal, 8 mei 2019

MAGNEETJES Magneetjes s.v.p. inleveren ‘s maandags vóór 12.00 uur. Te koop gevraagd in het centrum van Delden een woning of stukje bouwgrond van circa 3 à 400 vierkante meter. Tel. 0725334839 / 0626068800 Te koop aangeboden: schilderijen van: Jan Broeze: Oud huisje / W. v.d. Worp: Koeien in de wei / Johan Haanstra: modern. Tel. 074-2914759. Te koop gevraagd: in goede staat verkerende oudere modellen dames-, heren- en racefietsen. Tegen contante betaling. Tel. 06 83201656. Verzamelaar in Delden zoekt alles wat betrekking heeft op de 2e Wereldoorlog (militaria, documentatie, enz.) Tel. 06 11877530. Wieb Dekker verzamelt oude ansichtkaarten van Stad en Ambt Delden, kranten- of tijdschriftenknipsels en -foto’s. Noorderhagen 31, Delden, tel. 074 3764356. Voor al uw oud ijzer en andere metaalsoorten belt u M. Jager, Roerdompstraat 19, Goor, tel. 0547-275404, mobiel 06-14162372. Altijd kosteloos opgehaald. Biedt zich aan: Tuinman met ervaring. ± 3 uur per week 06 42853477

De hartverwarmende belangstelling en deelneming welke u ons, zowel persoonlijk als schriftelijk heeft betoond, na het overlijden van mijn lieve man, trotse vader, schoonvader en opa

Wolter Nijboer heeft ons veel troost en steun gegeven om dit grote verlies een plek in ons leven te geven. Fennie Nijboer-Gerrits Kinderen en kleinkinderen Markelo, mei 2019

‘UW PARTNER IN BEWEGEN’

R.F. Prenger Goorsestraat 19, 7496 AB Hengevelde T (0547) 33 37 10 E fysioprenger@home.nl www.fysiotherapiehofvantwente.nl nevenvestiging: Beukenlaan 8, 7497 MJ Bentelo T (0547) 29 23 11

Opslag nodig voor uw inboedel? Tel. 06-27543623 Te koop: Japanse Pieris, Hortensia, Rododendrons, Jeneverstruiken, Portugese Laurier, Koemestkorrels Tel. 0547 333437

GARAGEVERKOOP zat. 18 mei 9 – 14 uur Reggestraat 19, Hengelo

Bennie & Jan

De Dennen 17 Delden 074 - 3764331

Goed onderweg naar verder.

Voor sportgerelateerde gezondheidsvraagstukken ga je natuurlijk naar de erkende Sportfysiotherapeut André Stroet MSc Sportfysiotherapeut

Fysiotherapie Delden Sluisstraat 3, 7491 GA Delden (Industrieterrein Schneidersbos) T: 074-376 2444


Hofweekblad

Woensdag 15 mei 2019, pag. 6

Een blik in de tuin ER-AN verhuur De Berken 8 Delden

06 - 55 11 67 69 • 074 - 357 46 46 h.e.ras@concepts.nl • www.stobbefrezen-twente.nl

HOUT / BETON SCHUTTING vanaf

€ 73,00 per meter geplaatst

21 planks scherm en gladde betonpalen Kijk voor de voorwaarden op de site

*Korting geldt niet voor schuttingen, poorten en actieproducten

Betonpoer

De grootste voorraad tuin-

Grijs of antraciet en Douglas hout in Twente! 15x15x50 cm (Taps) incl. verstelbare plaat!

€ 23,95

NG TI R O %!* MK 12 U T EL AN W KW TOT

(incl. BTW, ACTIEPRIJS)

Douglas/Lariks Zweeds rabat zwart (18 cm)

vanaf

€ 3,35/m1

(incl. BTW, excl. korting)

Tegen inlevering van deze 'uitgeknipte' advertentie betaald u nu € 50,i.p.v. € 75,- voor een mondeling boomadvies bij u ter plaatse. Ga voor meer info naar www.boomspecialist.nl/hofweekblad* *Geldig tot 19-07-2019.

Klavermaten 14 - 7472 DD Goor - Tel: 06-42 10 83 06 - BGG: 06-53 24 87 84 info@houthandelrtt.nl - www.houthandelrtt.nl - Bekijk ook onze online Houtshop!

Seinenweg 2 | 7475 TA Markelo | 0547-750900

blank (18 cm)

€ 2,62/m1

(incl. BTW, excl. korting)

1. Is mijn boom wel veilig? 2. Gaat mijn boom dood? 3. Wat zijn mijn verantwoordelijkheden als boomeigenaar?

PAK DE HOOGSTE KORTING

Koop samen met vrienden, buren en familie!

Douglas/Lariks Zweeds rabat vanaf

Speciaal voor Hofweekblad lezers hebben wij een aanbieding om antwoord op deze vragen te krijgen.

We laten er bij Kortier Tuin en

Kortier Tuin en Park biedt u een ruim assortiment waarmee u ongeacht product uw gazon efficiënt kunt maaien en gezond en weelderig kunt h elke tuin en voor elke levensstijl zijn er producten beschikbaar.

Het adres voor advies, aanleg...

BETON TEGELS

Dankzij Makita, het moederbedrijf van Dolmar, kunnen wij u de allerlaat ontwikkelingen op het gebied van techniek en tuingereedschap bieden Dolmar lopen al jaren voorop als het gaat over milieubewuste, innovatie voor het onderhoud van uw tuin. Het Makita accu-assortiment blijft groeien. De slimme LXT 18 V accu pa liefst 150 verschillende machines, ook in tuin en park. Dit assortiment w steeds groter, met als laatste toevoegingen de professionele kettingzaa tophandle kettingzaag DUC254, de grasmaaier met een maaibreedte v nieuwe lijn heggenscharen met vernieuwde mes-techniek. Ze zijn de mo ontdekken waard.

Ontvang nu, van 1 april tot eind juni 2019, een gratis accu bij aankoop Wanneer u een tuin- en parkmachine aanschaft in de actieperiode en de van Makita gratis thuis gestuurd.

Ook bied De welkb machines versnippe door help vooraan z gemakke zitmaaier transmiss

AANBIEDING ZAK GAZON AZ 20 KG EN AZ KALK 20 KG samen van € 54,95 NU VOOR € 39,99

...en onderhoud van robotmaaiers

Bollenweg 16, 7495 RV Ambt Delden 0547 - 27 27 03 - www.vd-riet.nl

KOM BIJ ONS KIJKEN ALS JE OP ZOEK BENT NAAR: TERRASTEGELS BETON - TERRASTEGELS NATUURSTEEN - TERRASTEGELS KERAMIEK - KLINKERS BETON - KLINKERS GEBAKKEN - GRIND EN SPLIT MUUR- EN STAPELELEMENTEN - KUNSTGRAS - HOUT - OVERKAPPINGEN TUINVERLICHTING - VOEG- EN ONDERHOUDSMIDDELEN

De Berken 5 Delden - T 074-376 12 50 - www.morssink-bouwmaterialen.nl

STIGA Au doen. Do en gezon geniet zo

Naast de nog veel gereedsc leven in e


Hofweekblad

Woensdag 15 mei 2019, pag. 7

Metro vlaksteen Antraciet

Kunstgras Dover

in de regio € 17,95 2

per m

20x30x4 cm

20x30x6 cm

€ 13,95 per m

€ 15,95

2

2

per m

Tuintegel zonder facet

Tuinverlichting

Antraciet

Metro vlaksteen Antraciet

Kunstgras Dover

erder!

v n u graag e p l e h j i W

,955 15,9 € 17 2 € per m 2

per m

Hecht 543 SW

€ 77,35 per st.

€ 88,15

€ 61,15

per st.

per st.

20x30x4 cm € 13,95 per m

Onyx 60 R1

Hecht 543 SW

20x30x6 cm

Hecht 543 SW

Hecht 553 SW

Hecht 130R

Hecht 145

Het Wegdam 27 7496 CB HENGEVELDE T. 0547-333457 Van: €429,Van: €549,Van: €199,Van: €325,M. 06-27617898 Voor: €475,- Voor: €159,Voor: €375,Voor: €279,I. www.beuvingbestrating.nl Hecht Hecht 553 SW E. info@beuvingbestrating.nl Hecht543 553SW SW Hecht 553 SW

Hecht 130R

Hecht 145

Wij hebben de nieuwste soorten sierbestrating!

€ 15,95

2

2

per m

Barite 40

Emerald 3

Van: €429,-

adres showtuin: Voor: €375,D.J. Bunschotenstraat 14Van: €429,7471 CZ Goor Tuintegel zonder facet

Tuinverlichting

sierbestratingen.nl

Antraciet

Van: €549,-

Van: €199,-

Van: €325,-

Voor: €159,Voor:Van: €279,Voor:Van: €475,Van: €429,€549,€549,* alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW

€375,Voor: €475,-

Voor: €375,-

JAN de WINKEL Goor | Nieuwenkampsmaten 16 | Goor (0547) 288440 | www.jandewinkel.nl

LUXE TUINTEGELS; METRO, TREMICO GEBAKKEN WAALTJES EN DIKFORMAATJES GARDENLUX GECOATE TEGELS KERAMIEK OP BETON; GEOCERAMICA

v.a. € 15,95 v.a. € 25,00 v.a. € 25,00 v.a. € 49,95

p.m2 p.m2 p.m2 p.m2

Voor: €475,-KOM KIJKEN IN ONZE SHOWTUIN OF BEL/MAIL ONS VOOR EEN OFFERTE!

€ 15,95 2

per m

€ 77,35 per st.

€ 88,15

€ 61,15

per st.

per st.

Stiga Autoclip Dealer Onyx 60 R1 Barite 40

K RT KO RTIER TUIN- EN PARKMACHINES

hoveniers bedrijf

Van harte welkom bij Beuving Sierbestrating!

sander langkamp

Emerald 3

adres showtuin: D.J. Bunschotenstraat 14 7471 CZ Goor

Vanaf €899,-

sierbestratingen.nl Mechanisatiebedrijf Kortier Haarweg 7 Bentelo 0547 - 292 267 info@kortiermechanisatie.nl www.kortiermechanisatie.nl

Openingstijden ma t/m vrij 08:00 t/m 17:30 uur zaterdag 09:00 t/m 12:30 uur

lleen ‘U hoeft aenieten maar te g tuin’ van uw

VESTIGINGS- EN POSTADRES

Kremersweide 26 - 7478 DB Diepenheim BEZOEK EN KANTOORADRES

WWW.HOVENIERSBEDRIJFSANDER.NL

Wheeweg 19 - 7471 EV Goor Tel. 085-1301990 / 0629540309

2019066 • Advertentie BASIS HSL 125x92.indd 1

21-03-19 15:46

n Park geen gras over groeien!

Wilt u binnenkort uw tuin aanpassen na nieuwbouw-, renovatieof uitbreidingswerkzaamheden? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij leveren alle materialen die u nodig heeft van alle merken;

t het gekozen houden. Voor

tste n. Makita en eve producten

ast op maar wordt ook ag DUC353, de van 46 cm en de oeite van het

van 18 V en 2x18 V Makita machine bij Kortier Tuin en Parkmachines. eze registreert voor verlengde garantie, dan wordt de gratis 5,0 Ah accu

den wij met STIGA een ruim assortiment aan producten. bekende Frontmaaiers Villa en Park van STIGA zijn wendbare, veelzijdige s die uitstekend zijn in mulching (gras wordt niet opgevangen maar ert en zorgt tevens voor de bemesting van uw gazon) en u het hele jaar pen bij het beheer van grote tuinen op meerdere vlakken. Het maaidek zorgt voor controle en zichtbaarheid, zodat u in elke hoek van de tuin elijk kunt maaien. De STIGA Park is nu ook leverbaar als elektrische r met een lithium-ion accu aangedreven elektromotor met traploze sie.

van budget betontegel tot de meest luxe keramische, natuursteen of gecoate tegel en dat in combinatie met klinkertjes, betonblokken, traptreden, kunstgras en sfeerverlichting. Alles geheel naar uw

“Service op z’n Twents!” • Bestaand gazon vervangen voor nieuwe graszoden € 12,- per M2. • Gazon verticuteren doorzaaien bemesten € 3,50 per M2. •• en Bestaand gazon vervangen voor nieuwe

identiek! Maak een afspraak met ons en kom langs in onze showtuin, waar wij u graag voorlichten over sierbestrating in al haar facetten. Wij denken graag met u mee! Indien gewenst leggen wij de door u gekozen materialen ook voor u aan en bieden zo een totaalpakket van leveren en leggen. Het is maar net wat u wil…

graszoden € 12,- per M2 ••• Tuinonderhoud Gazon verticuteren doorzaaien bemesten en bemesten 1 hovenier 1 dag € 3,50 per M2 € 580,-.1 hovenier 1 dag all-in € 580,•• all-in Tuinonderhoud 580,-

0547 38 97 58

utoclip robotmaaiers zorgen voor uw gazon, zodat u dat zelf niet hoeft te oor de combinatie van intelligentie en kracht garanderen ze een perfect nd gazon waar u heerlijk van kunt genieten. Bespaar tijd en orgeloos van uw tuin: Uw Autoclip doet het werk perfect.

eze producten biedt Kortier Tuin en Park meer. We streven ernaar om het beste chap te adviseren om u gewoon te laten en genieten van uw tuin.

eigen smaak en wensen natuurlijk, want gelukkig is niet iedere tuin

Naast sierbestrating doen wij ook projektbestrating in vele vormen; machinale bestrating rondom bedrijfspanden, erfverhardingen en bestrating voor de openbare ruimte in de gemeente, rondom zwembaden en schoolpleinen. Ook hierover gaan wij graag met u in gesprek.

Luttekeveldweg 11 Luttekeveldweg 7475 RX RX Markelo Markelo 7475 Tel: 0547-389758 0547-389758 Tel:

Mob: 06-53131391 info@hoveniersbedrijfdeeterink.nl info@hoveniersbedrijfdeeterink.nl www.hoveniersbedrijfdeeterink.nl www.hoveniersbedrijfdeeterink.nl

Wij zien u graag in Hengevelde!


Hofweekblad

HUISARTSENDIENSTEN Alle inwoners uit de gemeenten Hof van Twente (excl. Markelo), Hengelo en Borne kunnen voor spoedeisende medische hulp buiten kantooruren terecht bij de Spoedpost Hengelo. De Spoedpost Hengelo is van maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 08.00 uur de volgende ochtend bereikbaar. In het weekend en op officiële feestdagen is er een 24-uursdienst. bezoek alleen na telefonische afspraak, telefoonnummer 088 - 555 11 55. Markelo: Als u ‘s avonds, ‘s nachts, in het weekeinde of tijdens feestdagen dringend een huisarts nodig heeft: tel. 0570501777. ZIEKENHUIS ZGT: ZGT Hengelo, Geerdinksweg 141, 088 708 78 78 Voor informatie over bezoektijden en het maken van afspraken zie www.zgt.nl Prikposten Medlon Bentelo, Prikpost Op ’t Niehoes, Burgemeester Buyvoetsplein 20, donderdag 07.45 – 8.15 uur Delden, Zorgcentrum De Wieken, Molenstraat 1, woensdag 07.30 - 10.30 uur Delden, Gezondheidscentrum, Averinkstraat 30, maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag 07.30 – 10.30 uur en woensdag 13.00 – 15.00 uur. Goor, Medisch Centrum De Oliphant, Irisstraat 2, maandag t/m vrijdag 07.30 - 10.30 uur. Servicepunt bloedafname Deventer Ziekenhuis Markelo, gezondheidscentrum Het Stroaten, Burg. De Beaufortplein 3d. Maandag t/m vrijdag 08.00-10.00. Prikpost (medisch steunpunt) SHO Delden, Stadscentrum het Parochiehuis, Langestraat 79, maandag/woensdag/vrijdag van 8.15 – 10.00 uur. APOTHEEK: Delden, Dr. Gewinstraat 2, tel (074)-3761882. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: van 08.00 tot 18.00 uur, zaterdag: van 09.00 tot 12.00 uur. Buiten deze tijden: Dienstapotheek Midden-Twente, Aletta Jacobslaan 45a, Hengelo, 074-2596016. Open: ma t/m vr 17.00-08.00 uur, weekeinde en feestdagen 24 uur. Goor, Medisch Centrum Goor “De Oliphant”, Irisstraat 2-01, tel. 0547-285555. Geopend: ma t/m vr 08.30-18.00 uur; za en zo gesloten. Buiten deze tijden: Dienstapotheek Midden-Twente, Aletta Jacobslaan 45a, Hengelo, 074-2596016. Open: ma t/m vr 17.00-08.00 uur, weekeinde en feestdagen 24 uur. Markelo, Burg. de Beaufortplein 3b, 0547-363936, ma

ZORG & WELZIJN

t/m vrij 08.00-12.30 en 13.30-17.30 uur; van 12.30-13.30 uur alleen spoedeisende recepten (s.v.p. aanbellen); za 09.00-10.00 uur. Buiten openingstijden en op zon- en feestdagen: Dienst Apotheek Salland, in de hal van het Deventer Ziekenhuis, Nico Bolkesteinlaan 75, tel. 0570536505. WEEKENDDIENST TANDARTS Delden e.o. Voor spoedgevallen zijn er spreekuren. Zaterdag 12-12.30 en 18.30-19; zondag 12-12.30. Voor informatie over de dienstdoende tandarts kunt u bellen met de tandartsendienst 0900-1515. Diepenheim-Goor-Markelo: 18 en 19 mei Tandartsen Ververs en Van der Veen, Goor, tel. 0547 272279 SALUT Voor vragen over: wonen, welzijn en zorg, opvoeding, werk, vrije tijd, gezondheid, financiën, scholing en sport. Rozenstraat 2a in Goor, tel. 0547 260053. Maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur. CARINTREGGELAND Verzorgingshuis en verpleeghuis Weekendopname en spoedgevallen, tel. 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24-uurs bereikbaarheid) - St. Elisabeth, Langestraat 74, Delden (verpleeghuiszorg) - De Wieken, Molenstraat 1, Delden (verpleeghuiszorg) - De Stoevelaar, De Stoevelaar 1, Goor (verpleeghuiszorg) - De Wheehof (tijdelijke huisvesting), Stoevelaar 1a - 1f, Goor (verpleeghuiszorg) - Anholtskamp, A. ten Hovestraat 1, Markelo (verpleeghuiszorg) Wijkverpleging Tel. 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24-uurs bereikbaarheid) Diëtist Op afspraak via tel. 074 367 71 11 (afspraken in diverse locaties mogelijk) Personenalarmering Informatie en aanmelden via 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24 uurs bereikbaarheid) Uitleen verpleegartikelen en hulpmiddelen · Thuiszorgwinkel– Hengelo Geerdinksweg 137-15, Hengelo, tel. 088- 1020100. TERMINALE THUISZORG Stichting Leendert Vriel Hof van Twente Coördinatrice P. Krabbendam-Roobol, 06-12884477; e-mail: hofvantwente@leendertvriel.nl; website: www.

Rotary: Seniorenspeeltoestel voor bewoners Herfstzon Goor - Betty Baake, bewoonster van Woon en Zorgcentrum Herfstzon, nam afgelopen week het seniorenspeeltoestel in gebruik, dat geschonken werd door Rotary Rijssen Regge Regio.

leendertvriel.nl. DIERENARTSEN DELDEN en omstreken Dierenkliniek ‘De Vossenbrink’ Landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren, Door de week en in het weekend 24 uur bereikbaar onder tel. 074-3762262 Dierenartsenpraktijk De Hagmolen Van zaterdag 8.00 uur tot maandag 8.00 uur Voor landbouwhuisdieren zijn wij bereikbaar op tel: 0547292827. Dierenartsenpraktijk de Hagmolen, Hagmolenweg 13a Bentelo Voor gezelschapsdieren zijn wij bereikbaar op tel: 0743676471. Dierenkliniek de Hagmolen, Deldenerdijk 80 Beckum. Tevens op zaterdag inloopspreekuur van 11.00 tot 12.00 uur Dierenkliniek De Vijf Heuvels, Markelo Spelleweg 12, Markelo, tel. 0547-361764, 24 uur per dag bereikbaar. Behandeling gezelschapsdieren ma t/m vrij volgens afspraak. Dier Medisch Centrum Hof van Twente Hengevelderstraat 34, Goor, tel. 0547-272740 www.diermedischcentrum.nl Dierenartsenpraktijk Goor Spechthorstweg 2, Goor, tel. 0547-272604 Openingstijden: ma t/m vr 8.00-19.00 uur., za 8.00-9.00 uur, iedere middag van 12.30 uur tot 13.30 uur gesloten. Voor spoedgevallen altijd bereikbaar. Informatie over zwerfdieren: Dierenhotel De Bréborgh, Bentelo 0547-292377 Stichting Dierenambulance Hof van Twente Tel. 06-30704810, b.g.g. 074-3761464 www.dierenambulancehofvantwente.nl Dierenbescherming Dierenbescherming Hengelo, 06-52332216 Dierenambulance, 06-52332216 Inspectie (landbouw)huisdieren 0900-1120000 Dierenopvang De Oelerbrug, 074-2504046 BRANDWEER EN AMBULANCE: 112 REGIOPOLITIE TWENTE: 0900-8844 www.politie.nl/Twente Openingstijden Politie Hof van Twente en spreekuren wijkagenten: Locatie Goor: Het politiebureau in Goor, maandag t/m vrijdag 10.00-13.00 uur. Voor meer informatie zie www. politie.nl. Uiteraard blijft de politie Twente altijd bereikbaar via tele-

ZondagMiddagCafé voor senioren Zondag 19 mei

foonnummer 0900-8844 en via telefoonnummer 112 voor spoedeisende zaken. Locatie Stad Delden, Parochiehuis, Langestraat 81. Geopend op maandag van 10.00-13.00 uur en donderdag van 17.00 tot 20.00 uur Ieder ander moment op afspraak. Wijkagent Jos Olde Daalhuis en Annuska Achterberg. Locatie Diepenheim, het spreekuur in Diepenheim wordt niet meer worden gehouden. Bewoners van Diepenheim worden verzocht om een afspraak te maken met hun wijkagent Maarten Vollenbroek. THUISGENOTEN Biedt alle vormen van thuiszorg, van hulp bij het huishouden tot intensieve verpleging en verzorging. Tel. 0880881530 of www.thuisgenoten.nl. UVV STAD DELDEN: Unie van Vrijwilligers Voorz. mevr. M. Westen-Reckman Secr. dhr. J. Bekink, tel. 3762833 Open Tafel UVV Elke dag van 12.30-13.30 uur, mogelijkheid voor zelfstandig wonende senioren in Delden om gezamenlijk te eten in de ontmoetingsruimte van De Stadshagen. Informatie: mevr. M. Jansink, tel. 074-3763980, mevr. R. Wissink, tel. 074-3764292. Huiskamer voor ouderen UVV Op dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 u kunnen ouderen binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en/ of een spelletje in de Huiskamer voor ouderen. Plaats: de ontmoetingsruimte van De Stadshagen. Informatie: mevr. José Kamp, tel. 074-3762047. Gymnastiek voor 55+ UVV Inl. dhr. J. Bekink, tel. 074 376.2833. Dansen Internationaal 55+ UVV Donderdagmiddag van 13.30-15.00 uur in de zaal van Amicitia, aan de Sportlaan. Informatie: mevr. A. Breukink tel. 3763837. Graag gelezen Boeken bezorgen: Bibliotheekboeken worden bij u thuis gebracht. - in de Wieken, de Klokkenkamp (mevr. A. Kuppen, tel. 06 557327) - in woonzorgcentrum St. Elisabeth en bij particulieren (mevr. T. Broos, 0629118881) Voorlezen: Samen een verhaal beleven schept een band en vergroot de wereld. - In woonzorgcentrum St. Elisabeth, bij Kinderdagverblijven en particulieren. (mevr. T. Broos, 06 29118881) Graag gedaan

Koffieochtend PCOB afd. Delden

Bewegen goed voor geheugen

Hof van Twente - Stichting Franje Hof van Twente presenteert trots haar nieuwe website. Naast de berichtgeving via de lokale nieuwsmedia is nu ook alles te lezen op de website. Daarnaast is er een helder overzicht van allerlei activiteiten en de reisjes die Franje organiseert.

Ervaar het openbaar vervoer Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een proefreis in Goor

ZORG & WELZIJN

In alle gevallen is training nodig om ziek en gezond van elkaar te kunnen onderscheiden. Ook een elektronische neus moet getraind worden om onderscheid te kunnen maken. Er is een wetenschappelijk onderzoek gaande om de ademprofielen te verzamelen om eNose te kunnen trainen. Maar wat is eigenlijk eNose (Aeonose) en hoe werkt het? De Aeonose is een draagbare elektronische neus waarin zich drie metaaloxide sensoren bevinden met verschillende oppervlakte-eigenschappen. Vele verschillende moleculen die zich in uitgeademde lucht bevinden, kunnen reageren met de sensoroppervlakken, waardoor een meting gedaan kan worden. De patiënt dient gedurende vijf minuten rustig in- en uit te ademen via de Aeonose. Een (disposable) mondstuk met Hepa-filter voorkomt eventuele besmetting en de patiënt ademt in via een koolstoffilter om mogelijke invloed van verstorende stoffen in de omgevingslucht te verminderen.

Alle gegevens worden via een iPad naar het centrale systeem (server) in Amsterdam gestuurd. Een enkele meting bevat duizenden waarden. De meetwaarden worden geanalyseerd en uiteindelijk per seconde beschikbaar gesteld. Meer informatie over de werking is te vinden via www.enose.nl Er zijn al ruim 3000 metingen voor darmkanker uitgevoerd. De resultaten zien er veelbelovend uit en zullen binnenkort gepubliceerd worden in een zeer vooraanstaand wetenschappelijk blad. Het onderzoek kan daarna naar de volgende fase. Ook tientallen patienten die in het kader van het Bevolkingsonderzoek darmkander naar PoliDirect Goor zijn geweest en binnenkort nog komen, kunnen met het onderzoek mee doen en helpen hierdoor bij de studie. PoliDirect Goor is een zelfstandig behandelcentrum voor maag- en darmproblematiek. Met verwijzingen van de huisarts en zonder extra (eigen) bijdrage, is op zeer korte termijn een behandeling of consult mogelijk.

Hengevelderstraat 36

E: goor@polidirect.nl

7471 CH Goor

T: 0547-728800

Voor hulp bij boodschappen, begeleiding naar ziekenhuis of arts, kleine klusjes of even gezelschap bij een wandelingetje. Wilt u gebruik maken van deze dienst? Neemt u dan

Activiteiten bij Wijkvoorziening ’t Doesgoor

contact op met een van de projectleiders: Nel Ellis, tel. 074 3762839, mail: nelkroone@hotmail.com; Aafke Paar, tel. 06 42881328, mail: aebruning@gmail.com.

10.00 - 11.00 uur Jeu de boules (alle leeftijden) 15.00 - 16.15 uur Sportinstuif 4 t/m 12 jaar € 1,17.00 - 19.00 uur ‘Eet u Smakelijk’** * Kosten koffie/thee € 1,** Kosten € 5,Komende activiteiten Jeu de Boules Bij goed weer gaan we weer elke woensdag om 10.00 uur een balletje gooien! Er zijn jeu de boules ballen aanwezig op ’t Doesgoor. Bingo voor ouderen Op donderdag 23 mei vindt er weer de maandelijkse bingo plaats. De bingo start om 14.00 uur t/m 16.00 uur en zoals gewoonlijk zijn er vele leuke prijzen te winnen. Deelname kost € 5,-. Schilderijen tentoonstelling De komende tijd zijn enkele schilderijen van de schildersclub, die in de wintermaanden op maandagmiddag samen schilderen, tentoongesteld in de serre van ’t Doesgoor. Dinsdag-, woensdag-, en donderdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur en maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag van 16.00 tot 17.30 uur te bekijken. ‘t Doesgoor is gelegen aan de Pluvierstraat 1-3 in Goor.

50e Zonnebloemloterij van start De Zonnebloemloterij is voor de 50e keer van start gegaan. Vanwege het jubileum is het prijzenpakket extra spannend. Op maandag 7 oktober vindt de trekking plaats. Hof van Twente - Vrijwilligers van de Zonnebloemafdeling Goor-Markelo-Diepenheim staan op vrijdag 17 mei van 9.00 tot 17.00 uur bij de supermarkten Jumbo Leussink en AH Brandenbarg te Goor. Diezelfde ochtend staan zij bij Spar Kleis in Diepenheim. Een dag eerder, donderdag 16 mei, worden er loten verkocht in Markelo bij supermarkt Plus Blankhorst. Activiteiten in Goor, Markelo en Diepenheim De opbrengst van de loterij gaat naar dagjes uit en activiteiten in en rond Goor, Markelo en Diepenheim. Een gedeelte wordt besteed aan bijvoorbeeld de aangepaste vaarvakanties. Jaarlijks genieten 2.800 mensen met een lichamelijke beperking van een vaarvakantie met MPS de Zonnebloem. Prijzenpakket Dit jubileum jaar maken de kopers niet alleen kans op de bekende 15.000 euro, maar zijn er vijf extra jubileumprijzen te winnen, waaronder een auto en een weekendje weg in een Landal Greenparks. Ook zijn ze in de race voor andere mooie prijzen, zoals een iPad, een saunaverwendag bij Thermen of

een vakantie op Ameland van Qurios. Ook zijn er leuke dagjes naar Ouwehands Dierenpark en Madurodam te winnen. Trekking De trekking van de loterij vindt plaats op maandag 7 oktober 2019. In de prijzenpot zitten meer dan 5.000 prijzen. Zonnebloemloten kosten twee euro per stuk. Belangstellenden kunnen die tot 27 september ook bestellen op www.zonnebloem.nl/loterij. Hier is ook meer informatie te vinden over het prijzenpakket. Er kan zoveel meer dan je denkt De Zonnebloem verrijkt het leven van mensen met een lichamelijke beperking. Dat doet de vrijwilligersorganisatie met huisbezoeken, dagjes uit en aangepaste vakanties. Met 1.100 lokale afdelingen is de Zonnebloem actief in vrijwel elke wijk, dorp en stad in Nederland. Als kennispartner in toegankelijkheid werkt de Zonnebloem aan het toegankelijker maken van vrijetijdslocaties. Ook heeft de Zonnebloem rolstoelhuurauto’s, verdeeld over Nederland. De Zonnebloem zegt niet voor niets: “Er kan zoveel meer dan je denkt.”

Tuinbanken voor de Stoevelaar

Via de website worden actuele zaken meteen naar buiten gebracht zodat u meteen op de hoogte bent van ontwikkelingen en activiteiten. Zo brengt Franje kleur aan het leven. Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje op: www.franje.nl.

eNose bij PoliDirect Goor: Het Neusje van de zalm voor screening van darmkanker

Bel of mail

Uitnodiging ledenvergadering 2019

Hobbyisten gevraagd voor de Zomermarkt in de Stoevelaar

Website Stichting Franje online

IK HEB EEN NIEUW INITIATIEF VOOR MIJN BUURT

Goor - Wekelijks zijn er diverse activiteiten voor jong en oud bij Wijkvoorziening ’t Doesgoor. Hieronder een overzicht van de activiteiten voor de komende week: Donderdag 09.00 - 12.00 uur Koffie inloop 10.00 - 12.00 uur Laptop cursus 10.00 - 11.00 uur Wandelgroep* 15.00 - 16.15 uur Sportinstuif 4 t/m 12 jaar € 1,17.00 - 19.00 uur ‘Eet u Smakelijk’** Vrijdag 09.30 - 11.00 uur Tai Chi - buiten Maandag 17.00 - 19.00 uur ‘Eet u Smakelijk’** Begrafenisvereniging ‘De Laatste Eer’ Dinsdag 09.00 - 12.00 uur Koffie inloop 10.00 - 11.00 uur Wandelgroep* 11.30 - 13.00 uur Lunch € 2,Aanmelden bij Petra Markelo - Aankondiging voor de 17.00 - 19.00 uur ‘Eet u Smakelijk’** algemene ledenvergadering van Woensdag Begrafenisvereniging ‘De Laatste 09.00 - 12.00 uur Koffie inloop Eer’, welke zal worden gehouden op dinsdag 21 mei in de Martinushof, Kerkplein 41 te Markelo. Aanvang 20.00 uur. Agenda ledenvergadering: 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Notulen vorige ledenvergadering 4. Financieel verslag (Countus) 5. Jaarverslag secretaris 6. Bestuursverkiezing: Aftredend en herkiesbaar: mw. A. Karsenberg-Elkink. Aftredend en herkiesbaar: mw. J. Heilersig-Roelofsen 7. Vaststelling contributie 8. Rondvraag 9. Sluiting.

Goor - Wilt u gezellige mensen ontmoeten, kom dan naar het ZondagMiddagCafé. Dat wordt weer een ontspannen leuke middag. Voor slechts € 3 wordt u ontvangen met koffie/thee en wat lekkers en u ontmoet andere mensen. Na de koffie wordt er gekaart, gebiljart, gesjoeld of gewoon gezellig met elkaar gepraat. U bent ook van harte welkom. Kom een keer gezellig langs, u hoeft zich niet aan te melden. Het ZondagMiddagCafé is altijd de derde zondag van de maand. Lokatie: Soosgebouw, Schoolstraat 40 te Goor. Het begint om 14.00 uur en sluit rond Goor - Voor onze zomermarkt 16.30 uur. Er wordt een kleine vergoeding op zaterdag 15 juni zijn wij nog gevraagd voor consumpties. op zoek naar hobbyisten die eiWilt u meer weten of heeft u andere vragen? Betty Baake (rechts) neemt onder toeziend ook van Frans Schuitemaker, Herman ter Avest Neem dan contact op met Ria Mulder, tele- gengemaakte spullen willen verkopen. en Angéligue Lamme het speel- en beweegtoestel in gebruik. De markt is van 14.30 uur tot 17.30 uur in foon 0547-274784. de Stoevelaar. De eerste tafel is gratis, elke volgende tafel kost €5.00. Vol is vol. Op de Beursvloer 2018 Hof van Twente directeur-bestuurder Angélique Lamme en Wilt u hier staan met een kraam, dan kunt werd de deal gemaakt. Frans Schuitema- Evert Barendrecht van de Raad van Toeu zich opgeven: telefonisch 0547-386718 of ker en Herman ter Avest van Rotary Regge zicht/Financiën. per e-mail: stoevelaar-welzijnactivering@ Regio sloten een overeenkomst met de carintreggeland.nl. We zien graag jullie opStichting Woon & Zorgcentrum Goor: de De clubleden genoten vervolgens van een Delden - Het winterseizoen gave tegemoet! bewoners van Herfstzon ontvangen een se- ambachtelijke driegangenmaaltijd van chefis weer afgelopen en dus start niorenspeeltoestel en de Rotaryclub krijgt kok Johan Rikkert en Ans Alink van Lekker PCOB afdeling Delden weer in Herfstzon een etentje en een lezing aan- Ett'n, bereid in de keuken van Herfstzon zelf. met de koffieochtenden. geboden. Angélique Lamme verzorgde aansluitend Deze zijn ook nu weer bij restaurant In De Die afspraak werd afgelopen week uitge- een presentatie over Moderne Ouderenzorg; Hagen, naast de bibliotheek. voerd. De Zig-zag stang, geleverd door Yalp de aanwezigen maakten kennis met de mis- Om 10.30 uur staat de koffie en de thee klaar. uit Goor (www.yalp.nl), leverancier van sie en werkwijze van Herfstzon met als uit- Als u dan komt is er ook gezelligheid. sport- en speeltoestellen, werd in gebruik gangspunt: samen sterk in de kleinschalige Graag ziet het bestuur weer velen van u deze zomer. genomen in de tuin van Herfstzon. Dat ge- zorg voor ouderen en langdurig zieken. beurde onder toeziend oog van onder andere

Al sinds de Griekse oudheid is bekend dat uitgeademde lucht informatie bevat over iemands gezondheidstoestand. Ook vandaag de dag kunnen artsen in een aantal gevallen een diagnose stellen op basis van de geur die een patiënt verspreidt. Ook dieren, zoals honden en ratten, worden hiertoe ingezet.

Woensdag 15 mei 2019, pag. 8

Goor - Tijdens de proefreis op maandag 27 mei laten OVambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Op de stations krijgt u duidelijk uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met uw OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. Er wordt op eigen kosten gereisd. Na aanmelding wordt u geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats. Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/ proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 038-4540130. Meer informatie De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast proefreizen organiseren zij ook informatiebijeenkomsten en maandelijkse inloopspreekuren. Kijk op www.ervaarhetov.nl voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten. Voor vragen kunt u bellen naar 038-4540130, of een e-mail sturen naar: ov-ambassadeur@ ervaarhetov.nl.

Delden - Elke maandagmiddag gaan vrijwilligers van Goor - In de belevingstuin van de Stoevelaar staan maar liefst tien nieuwe Salut wandelen met mensen banken aangeboden door Reggehout. De banken zijn verspreid door de met een licht geheugenprobleem. Tijdens het tuin te vinden. wandelen, worden verschillende zintuigen aangesproken. Juist voor mensen met een licht geheugenprobleem is het goed om prikkels als horen, zien, voelen en ruiken te krijgen, zodat de hersens letterlijk in beweging blijven. Bovendien hoopt Salut hiermee de mantelzorgers tijdelijk te ontlasten. Samen met twee vrijwilligers wordt er 45-60 minuten gewandeld door de prachtige natuur van Delden. Dit is niet alleen gezellig, maar stimuleert ook het sociale contact. Regelmatig bewegen bevordert spierkracht en coördinatie en vermindert het aantal valongevallen. De kosten per wandeling bedragen € 3,00, dit is inclusief een kop koffie/thee na afloop. Aanmelden of meer weten? Bel Salut 0547260053, app SAS 06-20894999, mail info@ salut-welzijn.nl. Of loop bij Salut binnen aan de Rozenstraat 2a in Goor of op dinsdag-, woensdag- of donderdagochtend in het Gezondheidscentrum, Averinkstraat 30 in Vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid en goede band met Goor wil Reggehout graag Delden. iets doen voor bewoners van de Stoevelaar. En zo kwam men op het idee van de tuinbanken. Afgelopen zaterdag zijn de banken in elkaar gezet en geplaatst door medewerkers van Reggehout en de tuinvrijwilligers van de Stoevelaar.

Gezellige bijeenkomst voor echtparen 60+

Bentelo - Het is goed om nieuwe mensen te ontmoeten, onder het genot van een hapje en een drankje (voor eigen kosten) en leuk om naar elkaar te luisteren, om advies te vragen en wellicht gemeenschappelijke interesses te ontdekken, heerlijk in een landelijke omgeving. Er zijn verder geen verplichtingen, alleen een goed humeur. De bijeenkomsten vinden plaats op zondag 26 mei en zondag 23 juni van 15.00 tot 17.00 uur in Theehuis ‘De heerlijke Huiskamer’, Hagmolen 13 in Ambt Delden (Bentelo). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Johan en Loes, telefoon 0546861737.

Er is hard gewerkt en het resultaat mag er zijn. Reggehout bedankt namens bewoners, vrijwilligers en medewerkers van de Stoevelaar.


Hofweekblad

Woensdag 15 mei 2019, pag. 9

ER-AN Verhuur, uw partner in verhuur van gereedschappen voor tuin- en straatwerk

Jeugdviswedstrijd G.H.V. Goor Goor - De derde jeugdviswedstrijd in de vijver aan de Kloosterlaan te Goor is gewonnen door Jorn v.d. Maat met 213.5 cm. Door 14 jeugdvissers werd in totaal 1192,0 cm vis gevangen. Uitslag 1 Jorn v.d. Maat 213.5 cm 2 Walt Koster 152.5 cm 3 Tim Wiggers 147.5 cm 4 Swen v.d. Maat 140.0 cm 5 Teun Nijenhuis 107.0 cm 6 Roy Scholte van Mast 98.5 cm 7 Luca Koers 81.5 cm 8 Ties Koster 59.5 cm 9 Rinse Kelderman 46.5 cm 10 Kees Oosten 45.5 cm 11 Nighel Jager 42.5 cm 12 Joost Oosten 31.5 cm 13 Hansje Winkels 15.0 cm 14 Gijs Holtmaat 11.0 cm De volgende jeugdwedstrijd zal worden gehouden op dinsdag 21 mei in de vijver aan de Kloosterlaan. Vertrek bij de schoolfeestweide om 18.00 uur.

Delden - Op het industrieterrein Schneidersbos aan de Berken 8 heeft het van oorsprong Rijssense bedrijf Stobbefrezen Twente van Eric Ras zich nu ruim een jaar gehuisvest. Ter uitbreiding van zijn werkzaamheden heeft Eric ER-AN Verhuur opgericht. Hier kunt u aankloppen voor het huren van gereedschap voor tuin- en straatwerk. Te denken valt aan versnipperaars, verticuteer- en kloofmachines, trilplaten, steenknippers, veegmachines en nog vele andere apparatuur. ER-AN Verhuur is alleen op afspraak open, dus belt u even van te voren voor het huren van de machines. Eventueel kunnen ze de machines ook halen en brengen. Het volledige huurassortiment vindt u op de website www.stobbefrezen-twente.nl, klik vervolgens op de webpagina van Erics verhuurbedrijf ER-AN Verhuur. De meeste machines zijn door iedereen te bedienen, de echte grote machines worden verhuurd als loonwerk. Er is veel mogelijk, zowel voor de zakelijke als de particuliere markt. Eric pleit voor flexibiliteit en laagdrempeligheid en denkt graag met u mee. Neem alvast een kijkje op de website www.stobbefrezen-twente.nl of bel 06-55116769 voor meer informatie of om meteen te reserveren.

Goor - De Avond4daagse in Goor komt weer dichterbij. Op dinsdag 21 mei start vanaf Het Doesgoor de eerste wandeling. Deze week kunnen kinderen zich inschrijven via de basisscholen in Goor. De organisatie van de Avond4daagse is druk bezig alles in paraatheid te brengen voor weer vier wandelroutes. Naast Het Doesgoor zijn de Gijminkschool, Puntdakschool en De Reggehof startlocaties. Kinderen kunnen dit jaar opnieuw kiezen tussen vijf en tien kilometer. Natuurlijk kunnen behalve kinderen ook volwassenen meelopen. Voorafgaand aan de eerste tocht kunnen mensen zich nog altijd inschrijven bij het startbureau. De entreekosten bedragen slechts €4,-.

DONDERDAG 23 MEI (16.00 - 18.00 UUR) Stadscentrum Het Parochiehuis Langestraat 78 in Delden

AVG 2.0 ; één jaar later Karin praat ZZP’ers in ongeveer drie kwartier bij over de impact van de nieuwe privacywet, de AVG, die sinds mei 2018 van kracht is. Wat is er met deze nieuwe regels eigenlijk veranderd voor ZZP’ers én het bedrijfsleven? Wat moet je als ZZP’er doen en wat kunnen we verwachten van de handhaving? Wanneer komen de eerste boetes?

Datum : Tijd : Locatie : Thema: Spreker:

Aluminium dit jaar dé trend in de tuin Enschede - Eén van de voordelen van de klimaatverandering is dat mensen vaker de tuin in kunnen gaan. “Je merkt dat er meer overkappingen worden gebouwd’’, zegt Reamon Breukers van 4 Seizoenen Tuinmeubelen. ”Daar spelen wij op in. We hebben veel meubelen die geschikt zijn voor grote en kleine overkappingen.’’ Aluminium is daarbij de trend. Net als de wicker grijstinten Mystic Grey en Ash Grey.

Hof van Twente - Het kernteam Fairtrade Hof van Twente gaat weer Fairtrade bananen uitdelen aan de lopers van de avond4daagse in Delden, Goor, Hengevelde en Markelo in de derde week van mei en in Diepenheim in juni. Het uitdelen van Fairtrade bananen is al traditie geworden, waarmee het kernteam elk jaar graag de aandacht vestigt op het belang van Fairtrade, met deze lekkere wandellekkernij.

Inschrijving Avond4daagse Goor

AVG 2.0

www.zzphofvantwente.nl

Fairtrade bananen voor de Avond4daagse

Verderop langs de route verzamelen Hofpower-vrijwilligers de bananenschillen. Want een schone Avond4daagse betekent een schoon milieu. Zie ook: www.supportervanschoon.nl .Opnieuw een uitstekende samenwerking tussen twee duurzaamheidsinitiatieven: Fairtrade Hof van Twente en Hofpower voor de actie ‘supporter van schoon’. Weet je dat er vorig jaar meer dan 350 kilo bananen is uitgedeeld? Veel hè? Fairtrade kopen, betekent een menswaardig bestaan mogelijk maken voor de mensen op bananenplantages. Maar denk ook aan andere Fairtrade producten zoals koffie, thee, chocola en Fairtrade cadeautjes uit de Wereldwinkels. Wat een mooie en makkelijke manier om iets voor je arme medemensen ergens anders op de wereld te doen! Intussen is op 22 maart de titel ‘Fairtrade Gemeente’ officieel aan de gemeente verleend, waarmee, behalve de komende oranje borden aan de gemeentegrenzen, een nieuw stadium aanbreekt voor Hof van Twente als vierde Fairtrade gemeente in Overijssel. Wil je een bijdrage leveren aan de Fairtrade gemeentecampagne? Wil je meer weten over Fairtrade of met ons meedoen? Kijk dan op www.fairtradehofvantwente.nl of mail naar info@fairtradehofvantwente.nl.

Reamon Breukers begon acht jaar geleden al met 4 Seizoenen Tuinmeubelen. Hij zit met zijn winkel als het ware zelf in de tuin, gevestigd aan de Haaksbergerstraat 936a in Usselo. Op het gebied van lounge sets, dining sets en tuintafels en -stoelen is de keus groot. Maar ook voor parasollen, tuinkussens, ligbedden, hockers en beschermhoezen is 4 Seizoenen Tuinmeubelen een prima adres. “We hebben een unieke collectie die goed in de markt ligt qua prijs’’, zegt de Enschedeër. “Voor de kwaliteit die we bieden zijn we scherper in de prijzen dan de meeste concurrenten. Ik denk dat we wel dertig procent goedkoper zijn. Dat kan omdat we onze eigen ontwerpen hebben en onze eigen productie in het verre oosten. Er zit geen tussenschakel tussen de fabrikant en ons.’’

de lounge sets naar eigen wens samenstellen’’, zegt de eigenaar van 4 Seizoenen Tuinmeubelen. “En je kunt ook zelf de grootte bepalen.’’ De dikke kussens in de ‘Dublin’ serie van 4 Seizoenen Tuinmeubelen zorgen voor meer comfort, net als brede armleggers. Breed is ook een trend voor dit jaar, tuintafels met brede planken, zoals in de Cyprus polywood tuintafel, een onderhoudsvrije tuintafel.

Qua trends voor dit jaar voorziet Breukers een verdere opmars van aluminium. “Dat begon vorig jaar al, maar dat zet zich in 2019 voort’’, zegt hij. De voordelen van aluminium? Het is onderhoudsvrij, sterk en licht van gewicht. Een andere trend voor 2019 zijn de grijstinten, van donkergrijs tot lichtgrijs, van gemêleerd tot effen. Volgens de kenners zijn grijstinten zijn niet meer weg te denken uit een tuincollectie. “Voordeel van grijs is dat je het mooi kunt combineren met je eigen lievelingskleur. Of het nou blauw, roze, rood of groen is: alles past.’’ De verwachte toppers onder de grijstinten zijn dit jaar Mystic Grey en Ash Grey. Comfort is ook belangrijk. “Bij ons kun je

Een bijzondere service van 4 Seizoenen Tuinmeubelen is dat alle gekochte spullen in heel Twente gratis uit voorraad, in overleg, al de volgende dag thuisbezorgd kunnen worden. Aan deskundig advies ontbreekt het niet, daar zorgen de vier adviseurs die in dienst zijn voor. 4 Seizoenen Tuinmeubelen is zeven dagen per week open. Elke zondag is 4 Seizoenen Tuinmeubelen open van 12.00 tot 17.00 uur. “Op zaterdag zijn we van 10.00 tot 17.00 uur open en doordeweeks van 9.00 tot 17.30 uur’’, aldus Breukers.

Een trend die Breukers ook nog wil noemen zijn de verstelbare wicker tuinmeubelen. “We hebben gewoon een heel ruim assortiment in alle kleuren, alle designs en alle maten’’, klinkt het. “Ook in parasols en tuinen loungekussens, daar zijn mensen nog wel eens verrast over.’’

4 Seizoenen Tuinmeubelen heeft ook shop in shop vestigingen in Emmen,Purmerend, Weesp, Zoetermeer en Heesch.

Openingshandeling IKC Magenta Delden Delden - Op de oude locatie van RK Basisschool Twickelo aan de Langestraat bij de rotonde werd afgelopen woensdag ochtend 8 mei het startschot gegeven voor de bouw van het nieuwe Integraal Kind Centrum Magenta.

23 mei 16.00 – 18.00 uur Stadscentrum Het Parochiehuis, Langestraat 78, in Delden AVG 2.0 Karin van der Maar van AVG Twente.

Met deze praktische uitleg kun je als ondernemer direct je voordeel doen, je krijgt handvatten en tips om met je bedrijf te voldoen aan de eisen van de nieuwe wetgeving.

Natuurlijk kon dit niet al te lang duren, ten eerste omdat de bouw anders te lang werd opgehouden, ten tweede omdat kinderen nou eenmaal niet lang willen stilstaan en niet dol zijn op lange toespraken over niet kind-gerelateerde onderwerpen. Wethouder

Pieter van Zwanenburg sprak de kinderen, leerkrachten en andere belangstellenden toe. "Waar jullie nu opstaan, zijn de stenen van jullie oude school. Jullie nieuwe school wordt dus eigenlijk op jullie oude school gebouwd", vertelde hij.

De kinderen hadden allemaal een tekening ingeleverd met een ontwerp van de school, die op grote doeken langs het terrein werden onthuld. Ook het uiteindelijke ontwerp werd onthuld, waarbij de architect de ideeën van de kinderen had meegenomen.


Hofweekblad

Woensdag 15 mei 2019, pag. 10

Veel te zien en te beleven tijdens open dag Muziekschool Hof van Twente

Open dag Muziekschool Hof van Twente op 25 mei Muziekschool Hof van Twente opent haar deuren om jong en oud(er) te laten zien hoe leuk het is om zelf muziek te maken en hoe groot het aanbod aan muziekonderwijs in de gemeente Hof van Twente is. Zelf een instrument bespelen? Leren zingen of dansen? Vragen stellen over wanneer, hoe en waar? Het kan allemaal bij de Muziekschool Hof van Twente. Kom een kijkje nemen op onze Open Dag op zaterdag 25 mei aanstaande tussen 14.00 en 17.00 uur en ontdek wat de muziekschool allemaal te bieden heeft. De Open Dag vindt plaats in De Reggehof, de hoofdlocatie van de muziekschool.

Er zullen veel docenten aanwezig zijn om aspirant-leerlingen en ouders wegwijs te maken in het aanbod aan muziekonderwijs in Hof van Twente. Zo kunnen kinderen instrumenten uitproberen en kunnen er vragen worden gesteld over aanvangsleeftijden, de keuze van een instrument en de verschillende locaties in de Hof waar lessen worden gegeven. En natuurlijk is er op die dag ook een hoop muziek te horen. Er zijn diverse korte optredens en dansdemonstraties. De Open Dag begint om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Iedereen is welkom!

Bruidsstoet van de Boer’n Brulft feestelijk onthaald Delden - Om precies 18.00 uur begon de feestelijke rit van de Bruidsstoet door Delden. De kerkklokken luidden de start van de toer in. Bij het St. Elisabeth zaten veel bewoners te genieten van alles dat voorbijtrok. Veel herkenning en bewondering:“Gô, wat leuk en dat ken ik nog van vrooger.”

Amicitia opende de stoet met vrolijke muziek. Veel enthousiaste toeschouwers aan de Langestraat waren getuige van een lange stoet met verschillende voertuigen. Natuurlijk de bruidsstoet met het toekomstige bruidspaar Laurens en Vera, de noabers en getuigen. Keurig in kleding die je draagt wanneer je naar een ‘Boer’n Brulft’ gaat. Maar er was ook een marskramer op een bromfiets met heel veel koffers, een solexrijder, een meisje met kinderwagen en een man met een rek op zijn rug met kippen. Een klein wagentje gaf eigenlijk de aanleiding van de ‘Boer’n Brulft’ weer.

Hof van Twente, landbouw- én leefbare gemeente?

074 - 349 13 82 Info@santorinidelden.nl www.santorinidelden.nl Langestraat 46 7491 AH Delden

3-gangenkeuzemenu à € 19,50 Elke maand stelt onze keuken van Grieks Restaurant Santorini een leuke 3 gangenkeuzemenu samen. Uiteraard houden wij graag rekening met uw dieetwensen. Reserveren is gewenst.

GEZOCHT: BEZORGER IN GOOR voor het Hofweekblad Leeftijd vanaf 13 jaar Voor meer informatie: Helma Buschers Tel.: 06-13519622

Bij de politiek in De Pol in Diepenheim ongeveer een maand geleden, vroeg ik het volgende aan mevrouw Schreijer: “Wat kunt u in Brussel doen om de landbouw in Nederland en de andere Europese landen zodanig te veranderen, dat de leefbaarheid en biodiversiteit op een beter niveau komen in Europa?” Na uitleg van mijn kant, waarbij ik de nadruk legde op het feit dat de leefbaarheid en biodiversiteit in een groot deel van Nederland minder zijn geworden, hield mevrouw Schreijer een betoog over het beter gaan in Nederland ten opzichte van de andere Europese landen. Wat ik probeerde duidelijk te maken, is dat men in Brussel moet proberen een evenwicht te vinden voor de landbouw in Europa. Nederland is een van de kleinste landen. Door onder andere de intensieve landbouw, is de leefbaarheid en biodiversiteit in de laatste 50 jaar achteruit gegaan. Kijk om u heen op het platteland, er zijn steeds minder bomen, bloemen, vogels, vlinders en insecten, maar wel steeds grotere weilanden met engels raaigras, maispercelen, graanvelden en aardappelvelden. Alles is korte of langere tijd bespoten met pesticiden. Zo prachtig is onze Hof van Twente dus niet! Ja, de landgoederen en verschillende natuurorganisaties zorgen ervoor dat het in Twente nog een beetje leefbaar is. Al wordt de biodiversiteit ook daar aangetast. Onlangs is de uitkomst van een groot, meerjarig, internationaal onderzoek over biodiversiteit uitgebracht. Het ziet er niet goed uit als we zo doorgaan. Onze leefomgeving wordt minder oké. Het evenwicht met de natuur, de flora en fauna, waar we onderdeel van zijn, is niet in orde. Ik hoop dat ik het zo duidelijk gezegd heb. Leo Mees ten Oever, Markelo

Verkeerssituatie Markelo In het Hofweekblad van 8 mei j.l. slaat Hans Verbeek de spijker op de kop. Het gaat hier om een verkeersprobleem, wat al een eeuw speelt. Moet het doorgaande verkeer door Markelo of eromheen? Bij de aanleg van de A1 in de jaren 70 van de vorige eeuw, werd

Museumboerderij de Wendezoele bestaat dit jaar 25 jaar. De tekst op het wagentje was heel duidelijk: “Feliciteer straks de Wendezoele met het 25-jarig bestaan”. Voor het kasteel werd er door de buren ‘gemeut’. Een mooi versierde boomstam hield de doortocht tegen. De bruidsstoet moest eerst een borrel drinken om de tocht voort te zeten. Het bleef niet bij één borrel: “Op één been köj nich stoan”. Bij de Wendezoele werd, onder toeziend oog van veel enthousiaste gasten, het huwelijk voltrokken. De trouwambtenaar had een paar leuke anekdotes verzameld van het echtpaar. De plechtigheid vond buiten plaats. Het was heel mooi weer en iedereen vond het een bijzondere mooie plek om een feest te vieren. Later werd het ‘Brulftfeest’ in de tent voortgezet. Museumboerderij de Wendezoele kan terugkijken op een zeer geslaagd feest.

door de toenmalige gemeenteraad van Markelo helaas besloten dat het doorgaande verkeer door het centrum van het dorp moest blijven rijden. Dit besluit had verstrekkende gevolgen voor het dorp en de omgeving. De keuze werd mede bepaald door de aanwezigheid van de toenmalige kaasfabriek en de nu nog aanwezige veevoederfabriek Arkevaart. De landbouwlobby had zijn werk gedaan. Dit had tot gevolg dat het centrum nooit een veilig, gezellig centrum is geworden. Bovendien moest de weg verbreed worden en mooie, oude panden werden gesloopt. Naarmate de jaren verstreken, werd het drukker, het verkeer groter en zwaarder. Er zijn verschillende aanpassingen geweest, heeft veel geld gekost, maar heeft weinig geholpen. Dit jaar komt er weer een aanpassing van de Grotestraat (de provinciale weg door het centrum) met een aantal bloembakken, waarbij je je afvraagt: “Gaat dit wel helpen en wordt het veiliger?” Doordat er aan de verkeerssituatie in en om Markelo qua verkeersstromen al die jaren nauwelijks iets gedaan is, is er een probleem bijgekomen, vandaar al die gele borden. Zo’n 20 jaar geleden is landelijk besloten om de maximum snelheid binnen de bebouwde kom op 30 km/uur te zetten, in het buitengebied op 60 km/uur en de provinciale wegen op 80 km/uur. Pas vorig jaar is besloten door de gemeente Hof van Twente om de Beatrixstraat van 50 naar 30 km/uur om te zetten, terwijl het voor de rest van het dorp veel eerder is gedaan. Waarom nu pas, terwijl de megavrachtwagens van metaalbedrijf Holterman (aan het kanaal) en veel ander zwaar verkeer al die tijd door de Beatrixstraat en het centrum denderen? Het laat maar weer zien hoe de gemeente de verkeerssituatie in en om Markelo (en ook Goor) heeft laten lopen. De toenmalige actiegroep Markelo Verblijfs Vriendelijk heeft in de jaren 90 geprobeerd de verkeerslus van provinciale wegen en de A1 om Goor en Markelo te promoten bij de gemeente. Ook dit plan kwam in de onderste la te liggen. Terwijl we hiermee wilden proberen het hele gebied meer in de verkeersluwte te krijgen. Misschien toch een idee om het bij deze gemeente weer op tafel te leggen. Goor en Markelo liggen tenslotte in dezelfde gemeente. Door de werkzaamheden, onder andere aan de Beatrixstraat, wordt het verkeer dus omgeleid. Dit gaat grotendeels via de Larense weg (een goed bijgehouden asfaltweg) en de Stokkumerweg ( een B-weg van oude straatstenen, 40 jaar geleden opnieuw gelegd). Vooral de laatste weg geeft aan de bewoners veel irritatie door geluidsoverlast en trilling. Deze weg is al een keer afgekeurd. Er is toen niets mee gedaan. Misschien is de tijd aangebroken om de klachten van de bewoners serieus te nemen. Leo Mees ten Oever, Markelo

POLITIE Diefstal aanhanger Markelo - Dinsdag 7 mei is tussen 8 uur ’s morgens en 8 uur ’s avonds een aanhanger gestolen aan de Esweg in Markelo. Het betreft een aanhanger van het merk ATEC en het type is een platform trailer. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie: 0900-8844.

Hennepkwekerij aangetroffen in Goor

Goor – Op donderdag 9 mei om 11.30 uur is in Goor aan de Oude Haaksbergerweg een hennepkwekerij aangetroffen. De stroom werd voor de meter illegaal afgetapt. De planten bevonden zich op de eerste etage aan de voorkant van het woonhuis. 165 oogstrijke planten zijn in beslag genomen en vernietigd. Onderzoek naar de daders is nog in volle gang.

Potloodventer gesignaleerd en afval gedumpt aan Loofrietweg Ambt Delden – Aan de Loofrietweg in Ambt Delden is door een oplettende passant op 9 mei rond 15 uur een potloodventer ge-

signaleerd met een half ontbloot lichaam. Na de melding is er naar de man gezocht, maar niet gevonden. Eveneens aan de Loofrietweg is op 12 mei rond 20 uur gedumpt afval gevonden. Het gaat om een behoorlijke hoeveelheid. De politie roept getuigen op zich te melden: 0900-8844.

Auto in sloot

Ambt Delden - Aan de Kappelhofsweg is op zondag 12 mei rond 22.00 uur een auto in een sloot gereden. Waarschijnlijk had de auto redelijk wat vaart want alle airbags waren eruit en de auto had flinke schade. De bestuurder van de auto was dusdanig onder invloed dat een ademanalyse niet meer mogelijk was en er op het bureau een bloedproef is afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Mountainbikers op de bon

Delden – Op zondag 12 mei om 11.30 uur zijn er drie mountainbikers op de bon geslingerd op de Zaagmolenweg, wegens het betreden van verboden terrein. Ondanks slagbomen waren de mountainbikers toch het terrein opgegaan. Een verzoek tot stoppen werd genegeerd, waarop de dienstdoende opsporingsambtenaren hulp van collega’s hebben ingeschakeld om het drietal alsnog te staande te houden en te bekeuren. Heeft u iets gehoord of gezien of was u getuige van een van de bovengenoemde voorvallen, meldt u zich dan bij de politie, tel. 0900-8844.

Dansschool Inmotion danst voor Aangepast Sporten Delden Delden - Op zondag 14 april zijn de dansers van Inmotion erin geslaagd om een flink bedrag op te halen voor Aangepast Sporten Delden onder leiding van Arjen Spekschate.

Dit fantastische project, dat sinds kort gestart is, ondersteunt kinderen met een beperking voor sporten onder begeleiding en met aangepaste materialen. In het theater in Lochem was het een groot feest tijdens de jaarlijkse dansvoorstelling van de dansschool. De opbrengst van de kaartverkoop en de lootjes, die iedereen voor € 0,50 per stuk konden kopen, vlogen over de toonbank.

Met grote trots mogen we het fantastische bedrag van €1400,- aan Arjen overhandigen. Dansschool Inmotion biedt verschillende danslessen aan voor alle leeftijden. Voor zowel beginnende als gevorderde dansers is er een plekje in onze lessen. Voor een gratis proefles kan je ons telefonische bereiken. 074-3762945. Via onze site vind je alle mogelijkheden. www.dansschoolinmotion.nl


Hofweekblad

Woensdag 15 mei 2019, pag. 11


Hofweekblad

Woensdag 15 mei 2019, pag. 12

‘Lekker snuffelen in de Twentse natuur’ Met en door Han Brinkcate

Waar wil je naar toe Want wij zijn er geweest ! EUROPA: In Europa zijn we bijna overal geweest. Daarnaast bijna alle costa's en eilanden van Spanje, inclusief Canarische eilanden Bijna alle Griekse eilanden. Bijna alle belangrijke Turkse badplaatsen Portugal, Italië en Kroatië Cyprus en Israel Wintersport Oostenrijk en Lapland CARIBISCH GEBIED en ZUID AMERIKA: Aruba, Curacao, Bonaire, Cuba, Dominicaanse Republiek, Jamaica, Mexico en Brazilië

AZIE: Thailand, Indonesië, Sri Lanka, Maldiven, Maleisië, Vietnam, Jordanië, China, Verenigde Arabische Emiraten, Oman AFRIKA: Egypte, Marokko, Tunesië, Zuid-Afrika, Kenia, Tanzania en Zambia VERENIGDE STATEN en CANADA

Waar wil je naar toe Kom langs, bel of mail ons voor een afspraak Want wij zijn er geweest !

Juan Vazquez Dorsetplein 8 Borne 074-2659150, borne@vx.nl

Beeldvorming: naast vorm ook inhoud

U zag wellicht het verkiezingsfilmpje van onze collega’s, waarin Frans Timmermans als ‘het grote kwaad van Brussel’ werd voorgesteld. Deels onsmakelijke beelden, overwegend een smakeloze poging tot ... ja, tot wat? Studentikoos persifleren? Sociaal populisme? In elk geval geen duiding van opvattingen over de toekomst van Europa, of van Nederland in Europa. Zo’n ‘verbeelding zonder inhoud’ onderschat het vermogen van u als kiezer om een weloverwogen keuze te kunnen maken. Ook wij gebruiken beeldtaal om uw aandacht te vangen. Zoals in bijgaand voorbeeld: we kijken vooruit, de blik gericht op de toekomst, we komen op voor jongeren, we inspireren en beschermen. Met het plaatje alleen zouden we ons, net als onze collega’s, schuldig maken aan ‘verbeelding zonder inhoud’: goedkope romantiek, plaatjes die geen gaatjes vullen.

Maar we zetten daar onze intenties bij: we willen invloed hebben op de toekomst van Europa, we willen het voortouw nemen in het hervormen van de Europese Unie. En we verwijzen naar wat we de afgelopen jaren in Brussel bereikt hebben. Onze fractie heeft daar ondermeer gestreden voor ‘gelijk loon voor gelijk werk’. Hierdoor zijn bijvoorbeeld Poolse bouwvakkers geen (prijs)concurrenten meer van Nederlandse collega’s. En krijgen vrachtwagenchauffeurs een eerlijk salaris, met faire rij- en rusttijden. Voor monteurs, vuilnismannen en wegenbouwers werd gewerkt aan regels die voorkomen dat ze ziek worden van dieseldampen. Het gevecht voor ‘eerlijk loon voor eerlijk werk’ is nog lang niet gestreden. Nederland heeft de meest flexibele arbeidsmarkt van Europa. Met als gevolg dat steeds meer mensen heel hard moeten werken om het hoofd boven water te houden, maar die tegelijk in onzekerheid leven: is dat werk er de volgende maand nog wel, brengt het dan nog voldoende op om rond te kunnen komen? Mensen moeten zeker zijn van een fatsoenlijk inkomen, van een vangnet als het tegenzit en van een onbekommerde oude dag. In de Tweede Kamer werken we daaraan, maar zonder Brussel gaat dat niet lukken. Onze inzet: met eerlijke tarieven en een verbod op nulurencontracten leggen we een bodem in de markt in heel Europa. Op www.pvda.nl vindt u meer informatie over onze doelen en onze inzet om deze te verwezenlijken. In Brussel en in Den Haag, in provincies en in gemeenten. We achten u prima in staat om een weldoordacht oordeel te vormen en op 23 mei uw keuze kenbaar te maken. Het gaat echt ergens over, dus ga vooral stemmen. Peter de Bruijn, PvdA Hof van Twente

Eerste lustrum voor Bootcamp Trainmet Delden - Bootcamp en Outdoor Training Trainmet viert in mei het eerste lustrum. Voor een grote en trouwe groep sportievelingen verzorgen Thijmen Damveld en Martine Stubbe al vijf jaar lang uitdagende en afwisselende bootcamptrainingen. En hoewel elke bootcamptraining naar eigen zeggen een feestje is, is dit er wel één om bij stil te staan.

In mei 2014 was de eerste bootcamptraining van Trainmet een feit. Ontstaan vanuit een gezamenlijke passie voor sporten en buiten zijn. De gezichten achter en tevens trainers van Trainmet zijn Thijmen Damveld en Martine Stubbe. Thijmen staat overdag als sportdocent voor de klas op het ROC in Zwolle. Martine is fysiotherapeute bij een praktijk in Rijssen. "We zijn destijds met nul begonnen maar al snel trainden we met een grote groep enthousiastelingen." blikt Martine terug op de beginperiode. Bootcamp bij Trainmet is een combinatie van kracht- en conditietraining in de buitenlucht. Een vaste kern bootcampers werkt zich wekelijks 1, 2 of zelfs 3 keer per week in het zweet. Uitdagende oefeningen, af-

wisselende trainingen en het trainen in groepsverband zijn, volgens de trainers, ingrediënten die bootcamp zo leuk maken. “Daarnaast is het juist uitvoeren van de oefeningen erg belangrijk. Wij zorgen uiteraard voor goede instructies en professionele begeleiding” vertelt Thijmen. “Ook vinden we het belangrijk dat de trainingen op ieder niveau toegankelijk zijn en tegelijkertijd ook op ieder niveau uitdagend zijn” voegt Martine daaraan toe. Heeft dit alles je enthousiast gemaakt om bootcamp ook te proberen? Een proefles is gratis! Kijk voor meer informatie en een impressie van de trainingen op www.facebook.com/ trainmet.

Het gaat niet goed met de vogels en insecten in ons prachtige Twente. Geelgorzen (Emberiza citrinella) zijn erg gevoelig voor verstoringen door mensen en veranderingen in het landschap. Als deze keer op keer plaatsvinden, dan zullen de geelgorzen vertrekken en elders, waar het rustiger is, zich opnieuw proberen te settelen. Er zijn heel veel vogels die net zo denken. De grootste oorzaak is hier de verstoring door de mens; wandelaars met loslopende honden, motorcrossers, mountainbikers, hardlopers en vul het rijtje zelf verder maar aan. Een nieuw fenomeen wat er het laatste jaar bij is gekomen, is voedselschaarste. Door het gebruik van gif en de droge weersomstandigheden zijn miljarden insecten en in de bodem levende diertjes verloren gegaan en het is nog maar de vraag of deze zich nog weer kunnen herstellen. Veel insecten zoals bijvoorbeeld muggen, libellen, beekjuffers (zie foto rechts) leven een aantal jaren in het water en veranderen (verpoppen) zich hier diverse keren, tot ze het stadium van imago hebben bereikt en dus een volwassen insect zijn, zoals wij ze zien. Maar: helaas ook hier slaat het noodlot gemiddeld drie keer per jaar toe, omdat men denkt dat waterplanten er voor zorgen dat het water niet meer weg kan stromen uit de watergangen. Grote kranen met beweegbare scharen verpesten deze watergangen (zie foto links), die volgens sommigen ‘waterplantvrij’ moeten blijven en geven onze insecten dus geen kans meer om zich voort te planten. Velen van hen leggen namelijk hun eitjes in de holle stengels van deze waterplanten (dan heb ik het nog niet eens over de vele duizenden kilo’s insecten, die jaarlijks dood aan de windmolens blijven hangen). Bovendien worden er in deze sloten

door de beweegbare scharen van de genoemde kranen ook kikkers, padden, vele soorten waterkevers, salamanders, diverse soorten vis en in het ergste geval jonge watervogels vernietigd. Veel van bovengenoemde planten diersoorten zijn bij de wet beschermd, dus hoe kunnen ze hier dan zo mee omgaan? Wat moeten we met zo’n wet, terwijl dit alles gewoon wordt toegelaten. Als je zorgt dat de waterverbindingen, dus de duikers onder de wegen, goed open blijven, is het probleem verholpen. Subsidie is en blijft voor mij een prachtig woord, als je het gebruikt voor de verbetering van natuurwaarden en het beschermen van de dieren en planten die daar leven, maar niet voor al die recreatiedoeleinden. Natuurgebieden zijn nu eenmaal geen ‘pretparken’ en mogen dat ook nooit worden, al lijkt het er helaas op veel plaatsen wel op. Mijn inziens moeten recreanten daar blijven waar het kan en waar de recreatie dus niet verstorend werkt op de natuur. Vooral tijdens de broedtijd en de tijd dat veel zoogdieren jongen hebben, moeten mensen zoveel mogelijk weg blijven uit deze kwetsbare gebieden. Eigenlijk heb je hier helemaal niets te zoeken, uit respect voor de dieren en planten. We moeten ons niet alles willen toe-eigenen, dat komt echt niet goed. Geef planten en dieren de ruimte die ze nodig hebben, zo moeilijk kan dat volgens mij niet wezen. Denk nou toch eens na, mensen! Ik geef ook lezingen over de Twentse natuur voor scholen, verenigingen en diverse andere instanties. Dit in samenwerking met www.hanbrinkcatenatuurfotografie.nl. Voor boekingen: 074 3761464 (na 18.00 uur). Heeft u vragen over de natuur, mail uw vraag dan naar hanbrinkcate@hotmail.com.


Hofweekblad

Woensdag 15 mei 2019, pag. 14


Hofweekblad

Woensdag 15 mei 2019, pag. 15

Miranda Veehof Bollenweg 1a RV Ambt Delden

Tel. 06 250 30 185


Hofweekblad

Woensdag 15 mei 2019, pag. 16

VOETBAL ROOD ZWART DELDEN PROGRAMMA Woensdag 15 mei: Rigtersbleek JO17:4 Rood Zwart JO17:3 19.00 Rood Zwart JO12:1 L.S.V. JO12:1 18.30 Donderdag 16 mei: Tubanters JO8:4 Rood Zwart JO8:2 18.30 Zaterdag 18 mei: Rood Zwart JO19:1 S.D.C.’12 JO19:2 14.30 Rood Zwart JO19:2 A.T.C.’65 JO19:6 12.45 Reunie/GSV JO17:1 Rood Zwart JO17:1 14.30 Rood Zwart JO17:2 Juventa’12 JO17:2 11.15 W.School JO17:2 Rood Zwart JO17:3 14.30 Rood Zwart JO15:1 Excelsior’31 JO15:2 11.15 Rood Zwart JO15:2 Almelo JO15:1 11.15 TVO/Hoeve-V. JO15:1 Rood Zwart JO15:3 13.00 A.B.S. JO13:1 Rood Zwart JO13:1 11.00 DETO JO13:2 Rood Zwart JO13:2 09.30 Rood Zwart JO13:3 Excelsior’31 JO13:7 09.00 Quick’20 JO12:2 Rood Zwart JO12:1 09.45 Longa’30 JO11:1 Rood Zwart JO11:1 10.00 Rood Zwart JO11:2 Sparta JO11:4 10.00 Victoria’28 JO10:1 Rood Zwart JO10:1 09.45 Rood Zwart JO10:2 F.C. Eibergen JO10:5 09.00 S.V.Z.W. JO9:1 Rood Zwart JO9:1 08.30 D.E.C.’10 JO9:1 Rood Zwart JO9:2 10.00 Rood Zwart JO9:3 Twenthe JO9:2 10.00 Rood Zwart JO9:4 R.K.S.V. JO9:1 10.00 Rood Zwart JO8:2 D.E.C.’10 JO8:1 09.00 Welpencompetitie 09.30 Zondag 19 mei: Spl. Vroomshoop 1 Rood Zwart 1 14.00 Rood Zwart 2 Juventa’12 2 11.00 Rood Zwart 3 Diepenheim 2 11.00 Rood Zwart 4 Juventa’12 4 09.00 Rood Zwart 5 A.T.C.’65 3 09.00 G.S.V.’63 2 Rood Zwart 6 10.00 Hellendoorn 3 Rood Zwart 7 09.30 W.V.V.’34 6 Rood Zwart 8 10.45 Dinsdag 21 mei: Hoeve-Vooruit 3 Rood Zwart 6 20.00 Voor actueel nieuws zie www.roodzwart.nl VOETBAL SVO TWICKEL LSV VR1 - SVO Twickel VR1 Nog niet eerder kwam het vrouwenelftal van SVO Twickel de tegenstander van afgelopen zondag LSV tegen in dit seizoen. Een goede teamspirit zorgde voor de winst in deze wedstrijd in Lonneker. Eindstand 1-6, de punten gingen mee naar Delden. Met heerlijk voetbalweer trapten LSV en SVO Twickel de wedstrijd af. SVO Twickel was in goede stemming en iedereen had de juiste inzet om voor de winst te gaan. De achterhoede had de deur mooi op slot. Vooral Selina van Norel viel op door fel en fanatiek te verdedigen. De dames van LSV zouden het zwaar krijgen voorin. Al snel kwamen er kansen voor SVO Twickel. Na 15 minuten kwam SVO Twickel bijna op voorsprong door een goed opgezette actie, maar de bal werd helaas net naast geschoten. Door goed druk te blijven zetten op de tegenstander, wisten de Deldense dames in de 26e minuut wel te scoren. Door goed samenspel werd een mooie actie opgezet die Kristel Wassink wist te verzilveren, 0-1. Door een overtreding op Yvonne Kwast kreeg SVO Twickel minuten later een penalty toegewezen en Lisanne de Graaf wist de 0-2 veilig te stellen. Hierna waren er nog vele kansen voor SVO Twickel dat duidelijk een betere wedstrijd speelden dan LSV. Nog voor de rust wist ook Nienke Tiems het net te vinden. Daarmee stond de teller op 0-3 bij de rust. LSV kwam sterk uit de rust en wist al snel te scoren: 1-3 door een slechte verdediging van SVO Twickel. De Deldense dames waren meteen weer wakker. Dit liet Marlon Schumacher niet op zich zitten. Ze was al een paar keer vaker gevaarlijk geweest voor het doel van LSV. Deze keer wist ze dankbaar gebruik te maken van het ongelukkig stoppen van het schot van de keeper van LSV. Marlon tikte de 1-4 binnen. De jongste speelster aan Deldense kant, Milou Wienk was al een paar keer gevaarlijk geweest aan de linkerkant. Met haar snelheid en behendigheid was Milou de verdedigster die haar moest dekken, een flink aantal keren te snel af. Na een mooi gegeven steekbal wist Milou de bal makkelijk te halen op snelheid, de keepster was kansloos. Ook Milou schrijft een goal op haar naam, de vijfde voor SVO Twickel. Wat is er nou mooier dan scoren tijdens je comeback? Velen maken dit niet waar, maar Mirel Roescher ging met een stralende lach het veld af. Na maanden niet te hebben gevoetbald, kon ze weer mee doen met haar team. Haar doelpunt was de afsluiter van de wedstrijd. SVO Twickel wint met 1-6 in deze sportieve wedstrijd en kan zich gaan klaar maken voor de laatste twee wedstrijden van het seizoen. Aanstaande zondag 19 mei spelen ze op Sportpark De Mors nog de thuiswedstrijd tegen GFC, voorafgaand aan de belangrijke wedstrijd van SV Delden 1 tegen Borne. De return tegen LSV volgt op zondag 2 juni. PROGRAMMA vrijdag 17 mei Luctor Et Emergo VR25+1 SVO Twickel VR25+2 20:00 zaterdag 18 mei SJO Oeken/Brummen MO19-1 SVO Twickel MO19-114:30 ST: Emos/Achilles E. MO17-1 SVO Twickel MO17-1 13:45 ATC ‘65 MO15-2 SVO Twickel MO15-1 11:30 FC Berghuizen MO13-3 SVO Twickel MO13-1 9:45 zondag 19 mei Sportpark De Mors SVO Twickel VR1 GFC VR1 11:30 donderdag 23 mei Sportpark De Scheetheuvel SVO Twickel VR25+1 Diepenheim VR25+1 20:00 laatste nieuws: www.roodzwart.nl/www.svdelden.nl VOETBAL SV HECTOR GOOR Ruime overwinning door goed spelend Hector De eerste 30 minuten bestond uit weinig kansen. Al direct in de wedstrijd waren er een paar grove overtredingen van Gazelle spelers op de ledematen van hun tegenstander maar kaarten bleven uit. Vlak voor rust viel het openingsdoelpunt. Wesley Zwoferink verzilverde een penalty die hij zelf versierde. Vijf minuten daarna viel ook de tweede treffer. Joery Wenderman legde een vrije trap perfect op het hoofd van Cristian Jimenez en Jimenez kopte prachtig raak. Na die 2-0 kwamen de Deventenaren wat beter in de wedstrijd en er kwamen kansen maar Daniel Kolbe is dit seizoen weer de uitermate betrouwbare doelman. Vlak na de rust was het opnieuw Wesley Zwoferink, die de boel op slot gooide door zijn tweede penalty te verzilveren en de stand op 3-0 zette. De Gazelle kwam daarna in een goede fase en zette de stand op 3-1. Echter dit slotoffensief kwam voor de Deventenaren te laat. Uit een van de laatste aanvallen werd nog een messcherpe counter geplaatst door Hector en Arno Katera scoorde in de slotfase nog de 4-1 op aangeven van de sterk spelende Wesley Zwoferink. Nog twee wedstrijden te gaan en aanstaande zondag moet Hector op bezoek bij ABS in Bathmen. Die wedstrijd begint om 14.00 uur. UITSLAGEN Donderdag 9 mei Markelo 8 - Hector 6 1-2 vv Twente 7 - Hector 7 3-6 Tubantia 6 - Hector 5 3-6 Zaterdag 11 mei GFC jo10-2 - Hector jo10-1 1-3 Enter jo8-2 - Hector jo8-2 0-3 Hector jo8-1 - Victoria’28 jo8-1 9-0 Buurse jo11-1 - Hector jo11-1 3-1 Hector jo13-1 - Langeveen jo13-1 4-4 ASV’57 jo17-1 - Hector jo17-1 uitgesteld DOS’37 mo19-1 - Hector mo19-1 2-2 SVGG mo13-1 - Hector mo13-1 15-0 Hector mo15-1 - ATC’65 mo15-2 1-6 Hector jo14-1 - Barbaros jo14-1 4-0 Hector jo15-1 - Almelo jo15-1 0-1 Hector jo19-1 - Wilhelminaschool jo19-2 5-2 Zondag 12 mei Bon. Boys 4 - Hector 2 0-2 EFC PW 6 - Hector 5 2-4 Hector 6 - WVV’34 7 4-2 Rood Zwart 6 - Hector 3 4-0 Hector 1 - de Gazelle 1 4-1 PROGRAMMA Zaterdag 18 mei 09.00 Holten jo8-1 - Hector jo8-1 09.00 GFC jo8-2 - Hector jo8-2 09.00 Hector jo11-1 - Ruurlo jo9-1 09.00 Hector jo9-1 - Sp. Rijssen jo9-1 09.30 Hector Welpen Afdeling 10.00 Hector jo10-1 - VOGIDO jo10-2 10.00 Hector mo13-2 - GFC/Twente Combinatie mo13-2 11.00 Victoria’28 jo13-2 - Hector jo13-1 11.00 DETO jo15-3 - Hector jo15-1 11.15 AZSC jo14-1 - Hector jo14-1 13.00 Hector mo19-1 - Vroomshoopse Boys mo19-1 14.30 Hector jo17-1 - DOS’37 jo17-2 16.30 ATC’65 jo19-4 - Hector jo19-1 Zondag 19 mei 09.00 Hector 5 - Berghuizen 4 09.00 Hector 7 - Luctor et Emergo 3 10.00 Kunstgrasafdeling Heren sv Hector 10.00 GFC 4 - Hector 6 10.45 Hector 3 - Enter 6 11.00 Hector 2 - Barbaros 4 14.00 ABS 1 - Hector 1 Maandag 20 mei 19.00 Hector Dames Kunstgrasafdeling GOORSE SCHAAKCLUB Uitslagen onderlinge competitie ronde 34, gespeeld op 7 mei: Schurink - Wolters rem, Albinus - Vroom 1-0, v.d. Reest - Hamers 1-0, Warmink Jansen rem

Stand: 1. Krijgsman, 2. Wolters, 3. Albinus, 4. Schollink, 5. Hoentjen, 6. Hamers, 7. Schurink, 8. Vroom, 9. v.d. Reest, 10. Laaf, 11. Warmink, 12. Jansen

Zomeravond tennis in Bornerbroek

Danielle van Coeverden districtskampioen

Bornerbroek - Voor de derde keer op rij organiseert Tennisvereniging Bornerbroek haar Bornerbroeks Open toernooi. Dit jaar wordt het mede mogelijk gemaakt door loonbedrijf De WEER (bij weer of geen weer). Op het prachtig gelegen tenniscomplex aan de Maatkampsweg vindt het toernooi plaats van 17 t/m 23 juni. Er wordt getennist in de categorien 6, 7, 8, en wel in de Heren-dubbel, Dames-dubbel en Gemengd-dubbel. De finales vinden plaats op zondag 23 juni. Ondanks dat Bornerbroek een kleine tennisvereniging is, staat het toernooi bijzonder goed aangeschreven. De gezelligheid en gemoedelijkheid buiten het veld en de gedrevenheid binnen de lijnen maken het toernooi zeker de moeite waard. Dus meld je aan via www.toernooi.nl en we zien je graag verschijnen.

Markelo - Tijdens de afgelopen zaterdag gehouden individuele springwedstrijden van District Oost van de KNGU voor senioren, mocht Danielle van Coeverden van GV Markelo maar liefst twee keer het hoogste schavot betreden. Bij zowel mini-pegasus als minitramp behaalde ze met goed uitgevoerde sprongen de hoogste cijfers en mocht zich tot twee keer toe een gouden medaille laten omhangen en kreeg daarmee de titel ‘districtskampioen’. Op het onderdeel airtrack kwam ze net iets tekort en behaalde een tweede plaats. Een bijzondere prestatie van de 18-jarige, die hierdoor het seizoen geweldig kan afsluiten.

VOETBAL SV DELDEN Juventa’12 - SV Delden SV Delden 1 heeft nog altijd volop kans om de titel te pakken in de Vierde Klasse A. De ploeg van Wouter Kwakkenbos won op zondag met 3-4 bij Juventa’12 en staat daardoor stevig op plek twee. Koploper Borne heeft met nog twee duels te gaan een voorsprong van één punt op de blauw-gelen. Volgende week ontvangt SV Delden de concurrent op sportpark De Mors waardoor de ploeg de titel en directe promotie nog altijd in eigen hand heeft. Een ongelofelijk kunststukje als je bedenkt dat SV Delden vorig seizoen nog uitkwam in de Vijfde Klasse. SV Delden speelde een prima eerste helft en kreeg in Wierden volop kansen om de tegenstander op ruime achterstand te zetten. Het duurde nog tot de 22e minuut voordat SV Delden het overwicht in de score wist uit te drukken. Het was Scott Wold die voor de treffer zorgde. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft werd het via Scott Wold 0-2. Hij rondde een fraaie combinatie met broer Sven goed af. Vlak voor de pauze deed Juventa iets terug waardoor SV Delden slechts met een doelpunt verschil aan de thee ging. Na de rust gaf SV Delden de controle veel te veel uit handen. Dit speelde de thuisploeg in de kaart, Juventa drong steeds meer aan. In de 68e minuut leidde dit tot de 2-2. Hierna ging SV Delden weer op zoek naar de voorsprong. Deze kwam er al in de 72e minuut via Scott Wold, die daarmee zijn hattrick compleet maakte. De zege leek SV Delden alsnog uit de vingers te glippen toen Juventa tien minuten voor het einde de 3-3 tegen de touwen schoot. Joost Hendrikse zorgde in de 87e minuut echter alsnog voor de volle drie punten door de eindstand op 3-4 te bepalen.

Infomiddag Walking Football v.v. Rood Zwart Zaterdag 18 mei

PROGRAMMA woensdag 15 mei NEO JO17-4 Delden JO17-1 19:00 donderdag 16 mei Delden 3 Marienheem 4 19:00 zaterdag 18 mei DEC ‘10 JO19-1 Delden JO19-1 14:30 Delden JO17-1 Hoeve Vooruit JO17-1 13:30 Delden JO13-1 ST: TVO/Hoeve Vooruit JO13-1G 11:45 DZSV JO12-1 Delden JO12-1 10:15 Delden JO11-2 Saasveldia JO11-1G 10:15 Hulzense Boys JO9-2G Delden JO9-1 10:15 Delden JO9-2 RKSV Bornerbroek JO9-2G 09:00 Losser JO8-7 Delden JO8-1 08:30 Delden JO7-1 vrij WVV’34 JO7-2 Delden JO7-2 09:00 Kabouters training 10:00 zondag 19 mei Delden 1 Borne 1 14:00 ATC ‘65 4 Delden 2 09:30 De Zweef 5 Delden 3 10:45 Delden 4 MVV ‘29 7 10:00 Delden 5 Haarle 4 09:30 maandag 20 mei Delden JO19-1 Losser JO19-2 19:45 Laatste nieuws: www.svdelden.nl

VOETBAL GFC GOOR UITSLAGEN Maandag 06 mei 2019: GFC JO13-2 - Juventa ‘12 JO13-3 10-1 Almelo JO15-1 - GFC JO15-1 3-0 Woensdag 08 mei 2019: GFC JO12-1 - Den Ham JO12-1 7-2 Donderdag 09 mei 2019: GFC 4 - RKSV 2 2–0 GFC 1 - Broekland 1 5-2 Zaterdag 11 mei 2019: DETO JO12-3 - GFC JO12-1 1-7 Sparta E. JO11-5 - GFC JO11-2G 5-1 Ruurlo JO11-2 - GFC JO11-1 4-1 ST: GFC/Twenthe MO13-2 - SJO MEC/Bredevoort MO13-14 - 1 Victoria ‘28 JO13-1 - GFC JO13-1G 10 - 2 Excelsior ‘31 JO17-4 - GFC JO17-2 5-1 GFC JO13-2 - Sportclub Rijssen JO13-1 1-8 Sp. Neede JO19-2 - GFC JO19-2 3-6 ST: GFC/Twenthe MO13-1- SC Overdinkel MO13-1 0 - 3 Enter Vooruit MO19-1- ST: GFC/Twenthe MO19-1 3-0 GFC JO17-1 - Voorwaarts V. JO17-1 6-2 GFC JO15-1 - Rood Zwart JO15-2 2-3 GFC 2 - DETO 7 1-5 GFC JO19-1 - TVO JO19-1 0-2 Zondag 12 mei 2019: GFC 3 - Enter 7 5-3 Markelo 3 - GFC 2 1-2 SP Lochem 5 - GFC 4 10 - 0 GFC VR1 - Quick ‘20 VR1 0–0 SV Nieuw Heeten 1 - GFC 1 0-0 PROGRAMMA Woensdag 15 mei 2019: GFC JO11-1 - Markelo JO11-2G 18:00 Donderdag 16 mei 2019: GFC JO10-1 - DES JO10-1 18:30 Oranje Nassau JO9-2 - GFC JO9-1 18:30 Zaterdag 18 mei 2019: Oranje Nassau MO13-1 - ST: GFC/Twenthe MO13-1 08:30 GFC JO8-2 - Hector JO8-2 09:00 GFC JO9-2G - v.v. Hellendoorn JO9-2 09:00 GFC JO11-2G - Achilles ‘12 JO11-6 10:00 Lemelerveld JO10-1 - GFC JO10-1 10:00 Markelo JO10-2 - GFC JO10-2G 10:00 GFC JO9-1 - Rigtersbleek JO9-2 10:00 Hector MO13-2 - ST: GFC/Twenthe MO13-2 10:00 GFC JO12-1 - DES JO12-2 10:00 GFC JO8-1 - De Zweef JO8-2 10:00 GFC JO13-1G - Avanti W. JO13-1 10:30 Enter Vooruit JO13-2 - GFC JO13-2 11:00 GFC JO11-1 - Haaksbergen JO11-1 11:00 ST: GFC/Twenthe MO19-1 - TVC ‘28 MO19-1 11:30 Enter JO15-1 - GFC JO15-1 13:00 GFC JO17-2 - Longa ‘30 JO17-5 13:00 Excelsior ‘31 15 - GFC 2 14:30 GFC JO19-2 - Excelsior ‘31 JO19-4 14:30 Avanti W. MO19-1 - ST: GFC/Twenthe MO19-2 15:00 W.V.V.’34 JO19-1 - GFC JO19-1 16:15 SDC ‘12 JO17-2 - GFC JO17-1 16:30 Zondag 19 mei 2019: GFC 4 - Hector 6 10:00 NEO 8 - GFC 3 11:00 SVO Twickel VR1 - GFC VR1 11:30 GFC 1 - Enter 1 14:00 GFC JO8-1 - Hector JO8-1 18:30 SCHAAKCLUB EDS DELDEN Senioren Vanwege o.a. ziekte werden niet alle partijen gespeeld. Toch was er sprake van een grote verrassing: Frank Muthing verschalkte met een mooie tussenzet Art Rol. De uitslagen: groep A: D. Trigg – M. Tibbe 0-1; A. Rol – F. Muthing 0-1; groep B: B. Mulders – T. Reinders 1-0; M. Mentink – L. Bergman 1-0; H. Fiselier – W. Venerius 0-1. De stand aan kop: groep A; 1. M. Pots 4½ uit 6; 2. A. Rol 4½ uit 7; 3. M. Tibbe 4 uit 6; groep B: 1. M. Mentink 6 uit 6; 2. G.v.d. Berg 5 uit 6; 3. W. Venerius 4 uit 5. Jeugd De jongens losten eerst lastige opgaven op, die gingen over het verdedigen tegen mat. Daarna werd voor de competitie gespeeld: Alec – Hugo 1-0; Kjeld – Joost 0-1. De stand aan kop: 1. Joost; 2. Alec De jeugd speelt op de maandag van 14.30-15.30 uur in IKC Magenta, locatie de Toonladder, Bernhardstraat 1. In de schoolvakanties wordt niet geschaakt. Bezoek ook de website www.edsschaak.nl.

Deepse SummerVibes beachvolleybal en party op terrein Beltman

Hans Kraay naar SC Markelo

Diepenheim klaar voor een middag volleybalvertier en beachparty

Markelo - Voor de vierde keer op rij, is de sponsorvereniging ‘Vrienden van Sportclub Markelo’ samen met de sponsorcommissie van SC Markelo erin geslaagd om een spraakmakende naam uit de voetbalwereld naar Markelo te halen. Na Wim Kieft in 2016, Ron Jans in 2017 en Peter Bosz in 2018, komt op om vrijdag 17 mei aanstaande niemand minder dan Hans Kraay naar de kantine van de Zwartwitten aan de Endemansdijk. De 59-jarige Kraay was als voetballer actief voor maar liefst 15 verschillende clubs, waaronder FC Dordrecht en De Graafschap. Na zijn carrière werd hij trainer van diverse amateurclubs, o.a. FC Lienden en SVZW. Toch zullen de meeste mensen Hans Kraay kennen van het voetbalprogramma Veronica Inside en als presentator/ verslaggever van Fox Sport. De forumavond bij Sportclub Markelo zal gepresenteerd worden door sportjournalistieke duizendpoot Eddy van Ley.

Diepenheim - Op zaterdag 13 juli vindt in Diepenheim een beachvolleybaltoernooi met aansluitend een beachparty plaats. Teams van drie tot vier personen kunnen zich aanmelden voor de categorieën recreatie of prestatie. Het toernooi wordt georganiseerd door een enthousiast team dat bekend is met het neerzetten van een dergelijk toernooi, dit jaar weer in de kern van Diepenheim. John Vedders van de organisatie: “We voelden de noodzaak tot verandering van de formule en we hebben ervoor gekozen te verhuizen naar de kern van Diepenheim bij Beltman. De nieuwe locatie maakt het evenement voor alle inwoners en anderen uit de Hof toegankelijker en aantrekkelijker. We zijn bij Beltman van alle gemakken voorzien.” Aansluitend aan het volleybal vindt een beachparty plaats met een gevarieerde line-up van dj’s. De eerste namen zijn al bekend, waaronder Christopher Nox. Geïnteresseerde teams kunnen zich nog aanmelden. “De nieuwe formule lijkt aan te slaan, zo hebben zich nu al meer dan 15 teams aangemeld”, zegt Vedders. Voor meer info en inschrijvingen kunnen teams terecht op www.deepsesummervibes.nl of Facebook: Deepse SummerVibes.

René Kolmschot en Peter Reekers langer bij Heracles Almelo Assistent-trainers René Kolmschot en Peter Reekers blijven langer bij Heracles Almelo. Kolmschot (50) heeft zijn contract met drie seizoenen verlengd, Reekers (37) heeft voor twee seizoenen bijgetekend. Kolmschot is al sinds 1986 Heraclied. Eerst als speler, daarna als lid van de technische staf. De huidig assistent-trainer is tevreden met zijn contractverlenging. “Ik maak al lang onderdeel uit van deze club en ben blij dat ik nog drie jaar blijf”, vertelt Kolmschot. “Uit deze overeenkomst spreekt het vertrouwen dat de club in mij heeft.” Reekers speelde twee periodes in het shirt van Heracles Almelo en maakt sinds 2014 als assistent-trainer deel uit van de technische staf. Hij vertelt: “Ik heb het hier erg naar mijn zin. Daarom ben ik blij dat ik voor

twee jaar heb bijgetekend. Mijn doel is om me als trainer verder te ontwikkelen. De club denkt daarin graag met mij mee.” “Het is mooi dat René en Peter langer aan onze club verbonden blijven”, vertelt technisch manager Tim Gilissen. “Beiden leveren al jaren een belangrijke bijdrage. René is daarin een echte cultuurbewaker. Als eveneens oud-speler geldt dat natuurlijk ook voor Peter. Met hem hebben we gesproken over zijn ambities. Samen zetten we in op zijn ontwikkeling als trainer, zoals dat ook past binnen onze club.”

Jongeren scoren in De Grolsch Veste Zondag vond de 12e editie van het eindtoernooi om de FC Twente Cup plaats, dit keer in De Grolsch Veste. Jongeren in de leeftijd van 11 t/m 16 jaar lieten zich afgelopen half jaar van hun beste kant zien in hun eigen woonwijk, door het uitvoeren van diverse maatschappelijke activiteiten. 19 teams plaatsten zich voor het prestigieuze eindtoernooi in het stadion van FC Twente. Een prachtige en unieke ervaring voor de jongeren uit onder meer Enschede, Hengelo, Oldenzaal en het Duitse Bad Bentheim. De teams speelden zondag in hun eigen leeftijdscategorie om de felbegeerde FC Twente Cup. Wout Brama en Peet Bijen, ambassadeurs van de FC Twente Cup, kwamen zondagmiddag naar De Grolsch Veste om de spelers succes te wensen.

Contract Merkel verlengd, Van Hintum verlaat Heracles Almelo Heracles Almelo heeft de optie in het contract van Alexander Merkel gelicht. De 27-jarige middenvelder staat daardoor nog tot de zomer van 2020 onder contract. Merkel speelde in zijn eerste seizoen voor Heracles Almelo, tot dusverre 31 officiële wedstrijden. Zijn prestaties leverde hem een oproep voor het nationale elftal van Kazachstan op, waarmee hij twee interlands speelde. “Alexander heeft dit seizoen aangetoond kwaliteit en ervaring toe te voegen aan ons team”, licht technisch manager Tim Gilissen toe. “Dat we de optie in zijn contract hebben gelicht mag dan ook als vanzelfsprekend worden gezien.” Contracten Jakubiak en Leemhuis verlengd Met Sebastian Jakubiak (25) en Niels Leemhuis (21) is Heracles Almelo contractverlenging overeengekomen. Beide middenvelders blijven tot juli 2020 verbonden aan de club. Gilissen: “Sebastian en Niels zijn talentvolle spelers en hebben bovendien al speelminuten in de Eredivisie gemaakt. Voor beiden geldt dat dit seizoen vooral in het teken stond van blessures en herstel. Hun capaciteiten staan echter buiten kijf en we vertrouwen erop dat die volgend seizoen weer tot uiting komen.”

Van Hintum verlaat Heracles Almelo Heracles Almelo en Bart van Hintum hebben geen overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De 32-jarige verdediger zal de club na afloop van dit seizoen verlaten. “We vinden het jammer dat Bart vertrekt”, Voor de jongeren zelf zijn de maatschappelijke activiteiten vaak nieuwe leerervaringen en aldus Tim Gilissen over het aanstaande ververgroot het daarnaast hun binding met de eigen wijk. Gedurende het traject konden de trek. “We zijn hem dankbaar voor de inzet die teams ook beloningen verdienen voor de verrichte arbeid, zoals trainingsballen, wedstrijd- hij heeft geleverd en wensen hem succes bij kaarten en het gehele FC Twente-tenue. de volgende periode in zijn loopbaan.” Van Het afgelopen half jaar stond voor de deelnemende teams in het teken van kwalificatie voor het eindtoernooi en om dat te bewerkstelligen, hebben zij allerlei activiteiten ondernomen. Oefenwedstrijden, trainingen, maar met name sociale buurtbijdrages stonden centraal de afgelopen tijd.

Delden - Laat oude tijden herleven en doe mee aan de snelst groeiende sport van Europa: Walking Football! Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om voetballen. Dat zijn de basisprincipes van het Walking Football: een nieuwe voetbalvorm voor 60-plussers die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn. Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm, waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt en er niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten. Bovendien kun je bewijzen dat je je voetbalstreken en voetbaltrucjes nog niet bent verleerd. Daarnaast is het een uitgelezen mogelijkheid om (weer) betrokken te zijn bij Rood Zwart én te genieten van de 1e, de 2e … èn de derde helft! Zie jij het zitten om met generatiegenoten nog lekker sportief bezig te zijn? Kom dan naar de infomiddag in het clubgebouw van Rood Zwart ’t Noaberhoes op zaterdag 18 mei a.s. om 15.30 uur. Er is dan een ervaren buurtsportcoach aanwezig, die al ruime ervaring heeft met het opzetten van Walking Football. Je krijgt alle theorie-info en direct een stukje praktijk op het veld: dus neem ook een trainingstenue en voetbal/sportschoenen mee. Hopelijk kunnen we daarna samen een afspraak maken om wekelijks op een vaste dag of avond Walking football te spelen. Opgeven hoeft niet, gewoon komen is voldoende, de koffie staat klaar op 18 mei! Meer info nodig? Bel dan met Han Blanke, 06 51158866 of Jeroen Vos, 06 30420200.

Hintum speelde tot dusverre in twee seizoenen 31 officiële wedstrijden voor Heracles Almelo en kwam daarin eenmaal tot scoren. Afscheid van Vermeij, Van de Berg en Erkilinc Het aflopende contract van de aan FC Den Bosch verhuurde Vincent Vermeij wordt door Heracles Almelo niet verlengd. De optie tot koop in de huurovereenkomst is door FC Den Bosch niet gelicht. De 24-jarige spits kwam op 2 augustus 2016 over van De Graafschap en kwam tot 52 officiële wedstrijden en 15 doelpunten in het shirt van Heracles Almelo. Voor Tim van de Berg (zes officiële duels) en Zeki Erkilinc (één officieel duel) wacht eveneens een afscheid van Heracles Almelo. De contracten van beide 21-jarigen werden in een eerder stadium al formeel opgezegd en worden niet verlengd. Gilissen: “Zowel Vincent, Tim als Zeki danken we voor hun inzet en wensen we veel succes in het vervolg van hun carrière.” Afscheid na Heracles Almelo – Excelsior Afgelopen zondag, na afloop van de wedstrijd Heracles Almelo – Excelsior nam Heracles Almelo afscheid van Van Hintum, Vermeij, Van de Berg, Erkilinc en ook Wout Droste, van wie al eerder bekend werd dat hij de club na dit seizoen verlaat.


Hofweekblad

Woensdag 15 mei 2019, pag. 17

De week van de biodiversiteit in de gemeente Hof van Twente De agenda van deze laatste week van de biodiversiteit zit propvol met inspirerende activiteiten voor jong en oud. Dinsdag 21 mei: - Lunch met een ‘bijsmaak’ en uitleg over het werk van de Groene Loper in de bovenkamer van het gemeentehuis voor medewerkers van de gemeente Hof van Twente door Ina van de Riet van de Groene Loper Hof van Twente. Woensdag 22 mei: - Op 1300 adressen valt een ‘bloeikaart’ in de brievenbus op adressen van mensen, die in vogelstraten wonen in Hof van Twente. - Aftrap van de actie ‘Draag je steentje bij voor biodiversiteit: Tegel eruit, en plant erin’. De Groene Loper Hof van Twente, Hofkracht en Stichting Steenbreek geven ‘bij-vriendelijke’ vaste plantjes weg. Inwoners en ouders van kinderen uit Hof van Twente kunnen een tegel inleveren die gebruikt wordt voor een stapel- of vlindermuurtje op het te realiseren ‘groene schoolplein’ op Erve Hooyerink en krijgen er een plantje voor terug. Om 14.15 uur start deze actie op het schoolplein bij KBS Erve Hooyerinck, Hooijerinksplein 7-9 in Delden en er geldt: op=op. In Delden worden de plantjes geleverd door Bloemencentrum Krooshoop uit Delden. In juni en juli vindt deze actie ook plaats in Goor en Hengevelde. - Officiële start van ‘het Groene speelterrein aan de Mulderskamp’ in Goor (prijswinnaar van de groenste straat van Overijssel) plus een les over wormen in samenwerking met ODT Gijmink. Aansluitend gaan kinderen wormen uitzetten rondom school en op het nog aan te leggen groene speelterrein. Initiatiefneemster Alberta Groteboer: “Asbest eruit, biodiversiteit erin, in de wijk het Gijmink in Goor”. (bewoner en prijswinnaar Duurzaamheidsprijs 2018 in Hof van Twente). Donderdag 23 mei: - Hofkrachtcafé over biodiversiteit in het Ottenhuis in Diepenheim. Aanvang 20.00 uur , vrije inloop, gratis. Organisatie: IVN Diepenheim. Spreker: Ruud Pleune, projectleider Natuur, Landschap en Landbouw. Vrijdag 24 mei: - Voorjaarsbijeenkomst ‘Bees are few’ in Diepenheim. Kunstvereniging Diepenheim, IVN Diepenheim, Bijenvereniging Reggedal, Gemeente Hof van Twente, Landschap Overijssel, Waterschap Vechtstromen, Landgoed het Weldam en Stimuland hebben hun krachten gebundeld in het project ‘Bees are few’ in Diepenheim. Als er weinig bijen zijn, is er dan nog wel een tuin? Dit was de centrale vraag in het werk van beeldend kunstenaars Jimini Hignett en Doris Denekamp. Insecten zijn enorm belangrijk in ons ecosysteem. Het zijn de bestuivers, ze zijn de voedselbron van onze vogels en van veel zoogdieren. Zij maakten een kunstwerk: twee ‘echte’ kasten, die moesten zoemen met levende bijenvolken en vijf versteende kasten: een monument voor de verdwenen bijenvolken. Om de natuurlijke omgeving nog aantrekkelijker te maken, voor zowel bijen als mensen, is onder andere het hele gebied Hazendam nu opnieuw ingericht. Vrijwilligers en diverse organisaties hebben samen fruitbomen geplant, bloemen ingezaaid en de bijenkasten iets verplaatst. Goed voor de biodiversiteit, dus goed voor mens en milieu in Hof van Twente. Kom naar Diepenheim en verwonder je over dit kunstwerk in een nieuwe natuurlijke omgeving. Tijdens de voorjaarsbijeenkomst wordt de herinrichting toegelicht en laat de imker zien hoe het leven van een bijenvolk er uit ziet. Dit alles vindt plaats in het gebied Hazendam en start om 15.00 uur. U kunt parkeren bij de parkeerplaats aan de Hazendammerweg, nabij de brug. Vanaf daar wijst het zich vanzelf. Graag wel even u komst vooraf doorgeven via e-mail: beesarefew@gmail.com.

Blues It Up Festival

Klokkenkamp Pleinmarkt in Goor

zaterdag 18 mei van 10.00 tot 14.00 uur met Herkansing Kleedjesmarkt, Kids-Plaza, workshop Plastic Fantastic en meer Goor - Zaterdag vanaf 10.00 uur zijn jong en oud van harte welkom op de Klokkenkamp Pleinmarkt op het Hofkerkplein. Natuurlijk zijn er veel leuke verkoopkramen en is er gelegenheid om de kerktoren te beklimmen. Ook is er dit jaar een Herkansing Kleedjesmarkt voor iedereen die op Koningsdag niet alles heeft kunnen verkopen. Vanaf 9.00 uur kun je met je kleedje een plekje zoeken en om 10.00 uur gaat de markt open. Verder is er een aparte KidsPlaza met allerlei leuke activiteiten voor de jongste bezoekers, dus kom gerust met het hele gezin; er is voor iedereen wat te doen. Ook voor de creatieveling (jong en oud); zo is er in de Klokkenkamp een workshop Plastic Fantastic, waarbij je van afgedankt plastic (afval dus) iets heel leuks kan maken. Met behulp van schaar, gekleurd plastic en een strijkbout kun je de mooiste fantasiebloemen, vlinders of wat anders moois maken. Het resultaat hangen we op aan een grote slinger voor het raam van de hal en daarna mag je ook nog iets maken om mee naar huis te nemen. Van volwassenen vraagt de organisatie voor deelname om een kleine bijdrage en kinderen mogen gratis meedoen. Vanaf circa 11.00 uur wordt er vers brood gebakken in een buitenoven; spectaculair om te zien en daarna is dit superverse en lekkere brood te koop. Wees er op tijd bij want op is op. Inleveren van spullen Heeft u leuke spullen in huis die u niet gebruikt of waar u eigenlijk wel vanaf wilt, dan kunt u die inleveren voor verkoop op onze Pleinmarkt. Er worden alleen goede spullen geaccepteerd en geen rommel. Dus heeft u ongebruikte cadeaus, potten, pannen, servies-

Tuintegels eruit, plantjes erin Draag je steentje bij aan biodiversiteit in Delden Delden - Op 22 mei vieren we de dag van de biodiversiteit op KBS Erve Hooyerinck in Delden om 14.15 uur. Betrokken ouders van de werkgroep ‘Groen Schoolplein’ op KBS Erve Hooyerinck staan voor u klaar op het schoolplein aan het Hooijerinksplein 7-9, 7491 DP Delden. Zij geven plantjes weg in ruil voor tegels uit uw tuin . Deze tegels worden hergebruikt als insectenmuurtje of stapelmuurtje op het nieuwe schoolplein dat in fasen wordt aangelegd op KBS Erve Hooyerinck . Doe mee en tover een grijze tegeltuin om tot een kleine stadsoase in Delden in Hof van Twente. Door (een paar) tegels te vervangen door planten, ziet uw tuin er niet alleen een stuk groener uit. U helpt zo ook vogels, insecten en egels te overleven. En een groene tuin helpt om wateroverlast en hittestress te voorkomen. Het klimaat verandert. Ook in Hof van Twente merken we steeds meer van de gevolgen. Het aantal extreme hoosbuien blijft de komende decennia toenemen. En in de zomer zullen we vaker last krijgen van lange perioden van hitte en droogte.

goed, glaswerk, boeken, platen, huishoudelijke apparaten, klein meubilair, antiek, kunst en curiosa of andere bruikbare spullen? Dan kunt u deze inleveren bij de Hofkerk/Klokkenkamp op een van de volgende dagen: - woensdag 15 mei 15.00 - 17.00 uur - donderdag 16 mei 15.00 - 17.00 uur en 19.00 - 21.00 uur - vrijdag 17 mei 10.00 - 12.00 uur De opbrengst wordt besteed aan zonwering voor de glazen hal waar de wekelijkse inloop plaats vindt en/of voor de aankleding van het kerkplein. Onverkochte spullen gaan naar de Kringloop Outlet in Goor, dus ook die krijgen weer een goede bestemming. Adres: Hofkerk/Klokkenkamp: Diepenheimseweg 2 in Goor.

KBS Erve Hooyerinck gaat daarom aan de slag met de aanleg van een groen schoolplein. Immers als we nu maatregelen nemen, kunnen we ervoor zorgen dat deze extreme weersomstandigheden niet tot wateroverlast en (gezondheids)schade van kinderen leiden. Hoe? Dat is heel simpel: tegels d’r uit, planten erin! De vaste plantjes zijn bij- en vlindervriendelijk en vragen weinig onderhoud en verzorging. Lever daarom op 22 mei een tegel uit uw tuin in en krijg als dank daarvoor een plantje terug. De Groene Loper Hof van Twente heeft bij Bloemencentrum Krooshoop in Delden aan de Morsweg deze vaste plantjes ingekocht. De Groene Loper Hof van Twente, Hofkracht en Stichting Steenbreek geloven in lokale veerkracht en vinden dat ondernemers een eerlijke prijs voor hun planten mogen krijgen. Bloemencentrum Krooshoop ondersteunt deze actie en gaf een fikse korting op de plantjes die uitgedeeld worden. Op deze manier maken we samen het verschil in Delden. Voor deze actie geldt: Op= Op In juni en juli wordt deze inleveractie ook georganiseerd in Goor op de locatie van het voormalig zwembadterrein aan de Merelstraat en Gruttostraat in samenwerking met de Stadslandbouw Hof van Twente. En bij de Petrusschool in Hengevelde; hier worden de stoeptegels gebruikt als basis voor een insectenhotel bij de school. Wil je meer weten over deze actie? Neem contact op met de Groene Loper Hof van Twente via info@groeneloperhofvantwente.nl.

Goor - Vrijdag 24 mei. Doors open: 20.00 uur. Tickets: Voorverkoop € 17,50/ Aan de deur: € 22,50. Def Americans (Johnny Cash Tribute) en support act Black Bottle Riot. Def Americans Meer dan een halve eeuw na de eerste hits van Johnny Cash weten de ‘Def Americans Johnny Cash Tribute’ de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken. De songs die ‘The Man In Black’ zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen, worden nieuw leven ingeblazen door ‘Def Americans Johnny Cash Tribute’. Moeiteloos schakelt Def Americans tussen Cash’ rockabillykrakers op het Sun-label, de rebellie van de Folsom Prison- en San Quentin-live-albums en de broze, kale sfeer op de American Recordings. Het moment dat Johnny’s muze en grote liefde June Carter Cash zich bij hem op het podium voegde, was altijd heel bijzonder. En zo is het ook bij een Def Americans show: Met Kim ‘Carter’ Wolterink in de rol van June, beleven de concerten van Def Americans hun hoogtepunt met de beste June & Johnny songs. Van kroeg tot poppodium, van feesttent tot festival, van muziekcafé tot theater, Def Americans staat vanaf het ontstaan in 2007 garant voor een authentieke en integere Johnny Cash show. Black Bottle Riot Als support act zal Black Bottle Riot het publiek flink warm draaien. In de pittige Southern rocksongs verwerkt het kwartet invloeden van blues-, country- en rockclassics. De bandleden zijn voornamelijk beïnvloed door o.a. Lynyrd Skynyrd, Thin

Lizzy en Black Sabbath. De band heeft al opgetreden op enkele grote Nederlandse festivals, zoals Appelpop, Zwarte Cross en Rockin’ Park in het Goffertpark te Nijmegen als opwarmer voor Ben Harper, The Black Keys en Pearl Jam. Ook hebben ze al gestaan op Noorderslag in Groningen.

Filmhuis Alleman draait Bankier van het Verzet Oorlogsfilm uit 2018 van Joram Lürsen. Met Barry Atsma, Jacob Derwig, Pierre Bokma, Fockeline Ouwerkerk, Raymond Thiry e.a., NL, Nederlands gesproken. De film vertelt het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld, waarvan een gedeelte is opgenomen in Deventer. Met inleiding van Sander Quee. Aanvang : 20.00 uur (start inleiding 19.30 uur). Toegang € 6,00. Als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall (Jacob Derwig), bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten, waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden, onder het oog van de bezetters, de Nederlandse Bank uit gesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van de bankier van het verzet. Op dinsdag 28 mei draait Filmhuis Alleman de film ‘Stan en Ollie’.


Hofweekblad

Woensdag 15 mei 2019, pag. 18

Sponsorpakketten Haringparty Hof van Twente 2019 Delden - Hét event dat je niet wilt missen: op woensdag 12 juni vindt de eerste editie van Haringparty Hof van Twente plaats bij Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden. Er wordt groot uitgepakt met spectaculaire veilingitems, culinaire hapjes, een goede DJ, veel gezelligheid en natuurlijk heerlijke haring! Wilt u als bedrijf, particulier of als ‘haringmaatje’ deelnemen aan de haringparty dan wijzen wij u graag op onze sponsormogelijkheden: Hoofdsponsor Kosten bedragen € 2500,• 50 entreebewijzen • Naamsvermelding met logo op de website als ‘Hoofdsponsor’ • Vermelding op de Facebookpagina van Haring Party Hof van Twente • Benoeming tijdens de Haringparty in welkomstwoord • Vermelding op TV-scherm tijdens de Haringparty Sponsor Kosten bedragen € 1000,• 20 entreebewijzen • Naamsvermelding met logo op de website als ‘Sponsor’ • Vermelding op TV-scherm tijdens de Haringparty

Haringmaatje Kosten bedragen € 500,• 10 entreebewijzen • Naamsvermelding met logo op de website als ‘Haringmaatje’ Vrienden van de Haringparty Kosten bedragen € 200,• 4 entreebewijzen • Naamsvermelding op de website als ‘Vrienden van de Haringparty’ Productsponsor Bijdrage in natura • Naamsvermelding op de website als ‘Productsponsor’. Heeft u interesse in één van onze sponsorpakketten? Neem dan contact op met sales@carelshaven.nl.

Opening Zomertentoonstellingen: Drawing Centre en Kunstvereniging Diepenheim Diepenheim - Het Drawing Centre en Kunstvereniging Diepenheim presenteren op zaterdag 25 mei met trots de nieuwe tentoonstellingen. Artistiek leiders Nanette Kraaikamp en Alexandra Landré en de deelnemende kunstenaars heten u van harte welkom op de opening van de solotentoonstelling ‘Clouded Matter’ van Marisa Rappard en de overzichtstentoonstelling ‘FLASHFORWARD’ van Bastienne Kramer. Drawing Centre Diepenheim presenteert ‘Clouded Matter’ Artistiek leider: Nanette Kraaikamp  Marisa Rappard verkent in haar tekeningen op intuïtieve wijze hoe het is om mens te zijn in een wereld van razendsnel veranderende technologie. Al tekenend, onderzoekt zij de invloed van digitale verschijnselen op ons dagelijks leven, zoals gefilterde newsfeeds, big data en fake news. De manier waarop Rappard in haar uiteenlopende tekeningen weet te laveren tussen abstractie en figuratie, zinderende arceringen, verwarrende perspectieven en gelaagde kleurvlakken, maakt haar beeldtaal evenzo complex. Voelbaar in Rappards werk is dat ‘het digitale’ meerdere gezichten heeft. Hoe het aan de ene kant verlossend kan overkomen, als een bijna transcendente, magische ervaring of wenselijk toekomstbeeld, terwijl het aan de andere kant de waarheid diffuser lijkt te maken en onze wereld steeds benauwder. ‘Clouded Matter’ nodigt uit om door de site-specific installaties, recente kleine tekeningenen, wandvullende inktwerken van Rappard te dwalen en haar visuele onderzoek naar deze maatschappelijke onderstromen te ontdekken en ervaren.   Kunstvereniging Diepenheim  presenteert ‘FLASHFORWARD’  Artistiek leider: Alexandra Landré  Een subversieve houding, zo laat de artistieke praktijk van beeldend kunstenaar Bastienne Kramer zich samenvatten. In haar werk onderzoekt zij de machtsverhoudingen die schuilgaan achter dagelijkse objecten, materialen en beelden die ons onopgemerkt lijken te omgeven. Aanstekers of zout- en peperstellen in de vorm van vrouwenlijven, houtkachels of logo’s van bedrijven – hoe verkrijgen deze dingen hun vorm en betekenis? Het zijn leidende vragen in Kramers artistieke verkenning. Een verkenning, die ook plaatsvindt in en

door het materiaal, bij voorkeur keramiek, waarmee Kramer zich het onderwerp eigen maakt. Zo reproduceert zij bijvoorbeeld de dagelijkse objecten door de inzet van verschillende technieken, zoals gieten, 3D-printen of het gebruik van warmte-elementen. Haar grote technische expertise in combinatie met haar buitengewone kijk, heeft in drie decennia geleid tot een bijzonder gevarieerd oeuvre van sculpturen, installaties en ruimtelijke ingrepen. Met trots presenteert Kunstvereniging Diepenheim dan ook de eerste overzichtstentoonstelling van Bastienne Kramer: FLASHFORWARD. Ruimtevullende installaties, sculpturen en interventies in de architectuur van de Kunstvereniging zorgen voor een even dwingende als ontwrichtende presentatie.    Programma opening  U bent van harte welkom bij de opening van de Zomertentoonstellingen op zaterdag 25 mei. Om 15.00 uur start de inloop in het Drawing Centre, waar om 15.30 uur de opening van ‘Clouded Matter’ plaatsvindt, gevolgd door de opening van ‘FLASHFORWARD’ om 16.30 uur in de Kunstvereniging. Zoals gebruikelijk wordt de middag afgesloten met een informele borrel en een feestelijke maaltijd in Herberg de Pol. De kosten voor de maaltijd bedragen € 17,50 per persoon, deelname is alleen mogelijk bij reservering vóór zaterdag 18 mei.   Neem voor meer informatie en het aanmelden voor de maaltijd contact op met Gerry Voskamp via info@kunstvereniging.nl of 0547 – 352 143. Na de officiële opening zijn beide tentoonstellingen te bewonderen tot en met zondag 1 september, van woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. U vindt het Drawing Centre aan de Kuimgaarden 1, de Kunstvereniging aan de Grotestraat 17 en Herberg de Pol aan de Raadhuisstraat 8 te Diepenheim.

Zomerfeest Wiene - Zeldam Aankomend weekend is het weer zover; het Zomerfeest WieneZeldam! Een belangrijke aanpassing van het programma, is het vervallen van de zitmaaierrace op de zaterdagmiddag. Dit i.v.m. de hoge verzekeringskosten en risico’s. Het werd tijd om het over een andere boeg te gooien. Daarom hebben we een gezellige barbecue georganiseerd voor alle inwoners, oud-inwoners en belangstellenden. De opening zal op vrijdagavond 17 mei om 19.30 uur door burgemeester Nauta worden verricht. Om klokslag 20.00 uur begint de Revue, waarin menig buurtbewoner de ‘Revue’ zal passeren. Na de Revue is het tijd om gezellig bij te praten. De muziek zal verzorgd worden door de DJ’s Job & Stijn. Ook zal er een live optreden zijn van Zwarte Jannes. Zaterdag 18 mei beginnen we om 13.00 uur met de Wiene Zeldam Got Talent show. Daarna volgt Wiene-Zeldam’s Grootse Buurt BBQ, die om 15.30 uur gaat beginnen. De muziek tijdens de barbecue zal verzorgd worden door Kenny Dan en liefhebbers kunnen meedoen met de pubquiz. Voor de kinderen zijn er verscheidene springkussens en ander vermaak. Met al ruim 350 aanmeldingen belooft het een mooie middag te worden! ‘s Avonds zullen DJ’s Bart Eshuis & Kasper Put de muziek verzorgen en de heren van Feestnation zullen de tent compleet op de kop zetten. Zondag 19 mei om 14.00 uur wordt er gestart met het vogelschieten. Er wordt niet alleen gestreden om de titel Schutterskoning en Koningin Wiene- Zeldam, maar ook om de titel voor het kringschieten. Erik Wesselink heeft zich het afgelopen jaar ‘Keizer’ mogen noemen, waardoor Wiene-Zeldam dit jaar weer het kringschieten mag organiseren. Aansluitend zal de band de Hakviolen er een gezellige boel van maken. Rond de klok van 19.00 uur zullen DJ’s Kasper Put & Bart Eshuis wederom de muziek in de tent verzorgen. Later op de avond zal de band Achtung ons feest spetterend afsluiten.

Avond4daagse Markelo Markelo - Dit jaar zal de Avond4daagse plaatsvinden van 21 t/m 24 mei. Het is mogelijk om prachtige routes te lopen van 5 of 10 kilometer in de omgeving van Markelo. Met deze berichtgeving willen we onze speciale aandacht vestigen op de leerlingen op basisscholen buiten Markelo. In het kader van de privacy wetgeving hebben wij niet langer toegang tot de gegevens van deze leerlingen. Natuurlijk zou het fijn zijn dat zij ook deelnemen. Opgave kan bij de basisschool van een eventuele broer/zus, maar natuurlijk ook in de Kosterskoele. Verder is het goed aandacht te schenken aan het feit dat de Avond4daagse ook zeer geschikt is voor volwassenen. Dus maak gebruik van onze prachtige routes om er met een aantal familieleden of vrienden op uit te trekken. U kunt deelnemen voor vier dagen, kosten € 4,- inclusief medaille (€ 2,50 zonder medaille), tevens kunt u slechts een enkele dag deelnemen, hiervoor bedragen de kosten € 2,50 inclusief eendagsmedaille. De 10 kilometer wandelaars kunnen vanaf 18.00 uur starten, de wandelaars van de 5 kilometer vanaf 18.30 uur. Alle deelnemers dienen voor 21.00 uur terug te zijn. De inschrijving voor deze 4daagse kan op zaterdag 18 mei van 10.00 tot 12.00 uur in de Kosterskoele en ook inschrijven op de eerste avond is nog mogelijk. Voor een enkele dag kunt u zich op de betreffende avond melden.

Kaartuitslagen I.G.O. De Trekpleister Woensdag 8-5-2019: Jokeren 1 F. Geelen            53 punten 2  G. Rikkert          55 punten 3  F. Huistede        64 punten Kruisjassen 1  H. Rouwhof      3178  punten 2  J. Brinkers        2986 punten 3  G. Waanders    2888 punten 4  J. Jannink          2628 punten U kunt iedere woensdag meedoen aan jokeren en/of kruisjassen. Er zijn prijsjes te winnen. U bent van harte uitgenodigd om eens te kijken op woensdagmiddag. Aanvang om 13.00 uur, het kopje thee/koffie staat dan klaar. De Trekpleister is gelegen aan de Reggelaan 4 in Goor, telefoon 0547-274413.

Informatieavond over Heilig Vormsel in Heilige Geest Parochie

Het Vormsel zal voor alle vormelingen van de Heilige Geestparochie worden toegediend op zondag 17 november 2019. Begin september starten we met de voorbereiding. Daarom willen we nu al in contact komen met belangstellende ouders en verzorgers van kinderen van groep 7 van alle geloofsgemeenschappen en omgeving van deze parochie: Goor, Delden, Beckum, Bentelo, Sint Isidorushoeve en Hengevelde. Graag willen we u leren kennen. Daarom organiseren wij een informatieavond op: woensdag 5 juni van 20.00 tot 21.30 uur in Stadscentrum het Parochiehuis, Langestraat 79 in Delden (tegenover de kerk). Opgave: vóór 2 juni bij het secretariaat van het pastorale team per e-mail: contact@ pastoraalteam.nl of telefonisch 0743492212. Wat kunt u verwachten - Informatie over de betekenis van het Heilig Vormsel en de voorbereiding - Praktische informatie - Ontmoeting en gesprek


Hofweekblad

Woensdag 15 mei 2019, pag. 19

Burgemeester Ellen Nauta opnieuw benoemd Hof van Twente - Burgemeester Ellen Nauta is vanavond opnieuw benoemd als burgemeester van gemeente Hof van Twente. Andries Heidema, commissaris van de Koning van de provincie Overijssel, beëdigde de burgemeester tijdens de gemeenteraadsvergadering op dinsdag 7 mei. Naast de gemeenteraad waren ook familie en andere belangstellenden aanwezig. Burgemeester Ellen Nauta sprak dank uit voor het vertrouwen: “Mag ik u bedanken voor het feit dat u het mogelijk maakt dat ik de burgemeester kan zijn, die ik graag wil zijn. Dat u het vertrouwen geeft om samen met u verder te gaan.”

Commissaris van de Koning Andries Heidema beëdigde burgemeester Nauta. “Benoemd worden is belangrijk, maar een herbenoeming misschien nog wel meer. Het betekent dat de juiste keuze is gemaakt en dat het vertrouwen nog sterk aanwezig is. Dat vertrouwen heb je zeer waargemaakt in deze gemeente.” Hij noemde Nauta “een verbinder pur sang en een stabiele factor, zowel in je gemeente als binnen Twente”. Hannie Rohaan, vice-voorzitter van de gemeenteraad, sprak Ellen Nauta toe namens de gemeenteraad en de griffie. “Destijds waren we op zoek naar een burgemeester met kwaliteiten als verbinder en aanjager. Dat maakt u meer dan waar. U hebt zelf de lat hoog gelegd voor de komende periode, maar we hebben alle vertrouwen dat het goed gaat komen.” Namens het college en de ambtenaren sprak loco-burgemeester Harry Scholten burgemeester Nauta toe als “ónze burgemeester”. Hij kenmerkte haar als betrokken, oprecht geïnteresseerd, verbindend, hartelijk en een ambassadrice voor onze mooie gemeente. “De fase van KWW (Kiek’n Wat ’t Wodt) is allang voorbij. Nu is het warmhoald’n en vasthoald’n.” Nek durven uitsteken Burgemeester Ellen Nauta refereerde in haar toespraak onder andere aan haar benoeming, zes jaar geleden: “Zes jaar terug kwamen Robert en ik thuis. Zo voelde het en zo voelt het nog steeds. Wij voelen ons niet alleen gedragen door elkaar en onze familie, maar gedragen door u allemaal, zoals we u hebben leren kennen en zoals we met u mogen werken en leven. Soms zeg ik gekscherend dat ik moeder ben van een groot gezin, zes kinderen en 13 kleinkinderen en ik heb ze allemaal even lief,” doelend op de zes kernen en 13 buurt-

schappen van Hof van Twente. “Zes jaar geleden waren de gevolgen van de economische crisis nog overal voelbaar. Nu doen we het, als Twente en zeker ook als Hof van Twente, goed. Uiteraard zit de economische wind ons mee, maar we hebben ook een college en een gemeenteraad die de ondernemers zien staan en ondernemers die hun nek durven uit te steken.” Ook refereerde ze in haar toespraak aan het belang van Hof van Twente als plattelandsgemeente. “Onze Hof is trots en actief lid van de P10, de belangenorganisatie van de grootste plattelandsgemeenten in Nederland. We zijn inmiddels al met 20 gemeenten. De grote steden beginnen onze hete adem in de nek te voelen, op de goede manier. Want na zes jaar voel ik dat wij ontzettend veel te bieden hebben aan de stad, maar de stad ook aan ons.” Eenheid in verscheidenheid In vorige functies bouwde burgemeester Nauta een uitgebreid netwerk op in Den Haag en Europa. Dat netwerk weet ze ook als burgemeester van Hof van Twente goed in te zetten. “De mechanismen van lobby zijn hetzelfde. Contacten opbouwen en onderhouden en vraagstukken, waarmee wij hier bezig zijn, daar vertellen. Een zaak van wat langere adem, maar juist voor ons hier in het grensgebied de moeite waard.” Burgemeester Ellen Nauta besloot met woorden uit haar toespraak van zes jaar geleden, die nog steeds van kracht zijn: “Ik draag de keten waarbij elke ring een kern vertegenwoordigt. Elke ring als teken van de kracht van een gemeenschap. Eenheid in verscheidenheid. De kracht van onze Hof. Ik zal de keten met besef voor de traditie en de historie met trots dragen en dank u voor het in mij gestelde vertrouwen.” Foto: Jan Schoneveld

Onderzoek naar ervaringen van inwoners met de afvalinzameling Hof van Twente - Wat vindt u van de afvalinzameling in uw straat? • Worden uw containers vaak genoeg geleegd? • Zijn de kosten van afvalinzameling redelijk ? • Is het Milieupark vaak genoeg open? Dat zijn een paar van de vragen die we hebben over uw afval en de inzameling daarvan. Wilt u hierover uw mening geven? Doe dan mee aan de enquête. Aanleiding onderzoek Afval kan bijna allemaal worden hergebruikt als grondstof voor nieuwe producten. In 2030 willen de Twentse gemeenten 90% van het afval kunnen hergebruiken en nog maar 50 kilogram restafval per inwoner inzamelen. De gemeente Hof van Twente is het hiermee eens. Daarom begon Hof van Twente in 2017 met een nieuwe manier van afvalinzamelen. Vanaf dat moment heeft ieder huishouden verschillende containers (grijs, groen, oranje) voor verschillende soorten afval. Voor het aanleveren van restafval betaalt u sinds dat moment voor iedere keer dat u uw grijze container laat ledigen. De bewoners van appartementen kunnen vanaf 1 januari 2017 met hun milieupas afval weggooien in de ondergrondse container in de buurt. Zij betalen ook per keer dat zij restafval aanbieden. Deze manier van inzameling heet Diftar. Hof van Twente heeft Diftar ingevoerd omdat het eerlijker is en om u te stimuleren uw afval beter te scheiden. Hieronder ziet u een overzicht van de hoeveelheid restafval per inwoner van Hof van Twente vanaf het jaar 2014 en de gewenste

Info-avond CPO Diepenheim Diepenheim - In november is er in Diepenheim een informatieavond gehouden over jongerenhuisvesting, die georganiseerd werd door Viverion in samenwerking met de gemeente. Eén van de onderwerpen die op deze avond is besproken, was het bouwen van starterswoningen d.m.v. CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap). Dit is een vorm van gronduitgifte waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouwproject. Iedere particulier kan samen met zijn toekomstige buren zijn eigen woning ontwikkelen en het huis bouwen dat hij wenst. Bovendien kan het bouwen van een woning in CPO ook in de kosten schelen. Bij CPO nemen de toekomstige bewoners gedurende het gehele ontwikkel- en bouwtraject zelf, georganiseerd in een vereniging of stichting, de beslissingen. Ze kiezen een architect en een aannemer

Banana-Awards in Fairtrade Week Kernteam Fairtrade Hof van Twente heeft deze week twee BananaAwards verleend en wel aan supermarkteigenaren Albert-Jan Kleis van de SPAR in Diepenheim en Henry Blankhorst van de PLUS in Markelo.

en werken direct samen met alle professionele partijen in het bouwproces. Zo ontstaan er binnen ieders budget goede woningen, die aan alle individuele wensen voldoen. De gemeente gaat op maandagavond 27 mei om 19.30 uur in zaal Beltman in Diepenheim een informatieavond houden. Op deze avond wordt door de gemeente uitgelegd wat CPO inhoudt en wordt geïnventariseerd hoeveel Diepenheimse jongeren aan een CPO-traject mee willen en kunnen doen. Om een idee te hebben van het aantal mensen, vragen we belangstellenden om zich aan te melden voor deze avond via b.oudeveldhuis@ hofvantwente.nl. Wiarda Heerze, Henry Blankhorst van PLUS en Annelies Heeres.

Albert-Jan Kleis van SPAR. In beide supermarkten worden alleen nog maar Fairtrade bananen verkocht en dat verdient een extra waardering in de Fairtrade Week en in de week dat het ‘World Fair Trade Day’ is. Hierdoor zorgen de PLUS en de SPAR ervoor dat de werkers op de bananenplantages een eerlijk loon voor hun

werk en product verdienen. Dat gun je toch ieder mens, ieder gezin: een leven waarin kinderen gewoon naar school kunnen gaan in plaats van op een plantage te moeten werken. Zo kunnen we werken aan een betere toekomst. Dit is een mooi voorbeeld van het effectief invulling geven aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen 2015-2030 van de Verenigde Naties, waar we wereldwijd samen aan gaan werken om onze aarde leefbaar te houden voor alle aardbewoners. Meer informatie over de campagne www. fairtradehofvantwente.nl.

ontwikkeling richting het jaar 2030. Deze cijfers laten zien dat de hoeveelheid restafval vanaf de invoering van Diftar flink gedaald is en dat deze werkwijze geslaagd is. U wordt steeds beter in het scheiden van afval en de hoeveelheid restafval wordt steeds minder. Een dikke pluim voor u dus! Maar ervaart u onze service zelf ook zo? Worden de containers goed geleegd? Vindt u de kosten redelijk? We zijn benieuwd naar uw ervaringen met Diftar en uw mening. Vul de vragenlijst in via HofvanTwente.Ikpraatmee.nl Wilt u uw mening geven, ga dan naar de website HofvanTwente.Ikpraatmee.nl. Daar vindt u meer informatie over dit onderzoek en de link naar de vragenlijst. Invullen van de vragenlijst kost u niet meer dan 10 minuten tijd. U kunt de vragenlijst invullen tot uiterlijk 31 mei 2019. Wat gaan we met de uitkomsten doen Met de uitkomsten van de enquête in de hand, gaan we beoordelen of we de afvalinzameling verder kunnen verbeteren. De uitkomsten van de enquete zullen we ook betrekken bij besluiten over Diftar in de naaste toekomst. U kunt de vragenlijst afvalinzameling invullen via de website: Hofvantwente.Ikpraatmee.nl.


Hofweekblad

Woensdag 15 mei 2019, pag. 20

Nieuwe Look, Nieuw Theaterprogramma Goor - Theater De Reggehof is klaar voor het aankomende theaterseizoen. Het theater in Goor is in een nieuw jasje gestoken en het nieuwe programma voor komend seizoen staat vanaf vandaag online.

Misschien was het je al opgevallen? Theater de Reggehof in Goor heeft een nieuwe look. Zowel de foyer, het terras en de theaterzaal zijn in een nieuw jasje gestoken! Alles sluit qua look en feel nu mooi op elkaar aan. Een gezellige plek om voor een voorstelling nog even een kopje koffie te drinken. Of waar je na de voorstelling nog even gezellig kan na kletsen onder het genot van een hapje en drankje! Paulien Lucas, Manager Facilitair en Horeca en ruim een jaar werkzaam bij het theater, is hier grotendeels verantwoordelijk voor. “Afgelopen zomer zijn we begonnen met de opfris ronde. Er was wel wat achterstallig onderhoud. Straks zijn we bijna een jaar verder maar zijn de grootste veranderingen gedaan! We zijn super trots op het resultaat zo ver. Het is een Brasserie geworden met een huiskamer gevoel”, aldus Paulien Lucas. Achter de schermen is er ook het één en ander veranderd. Alina Kothman-Nederveen, die inmiddels ook alweer een jaar werkzaam is als Artistiek Manager bij de Reggehof, heeft een mooi programma voor komend

theaterseizoen samengesteld. Naast de programmering is zij verantwoordelijk voor de PR & Marketing. Wat opvallend is aan het komend seizoen, is dat er duidelijk meer cabaretvoorstellingen zijn! En dat is niet zonder reden. “Lachen ontspant het lichaam en vermindert de stress. Het schept tevens een band met anderen. In de drukke tijden waarin we leven, is het dus belangrijk om meer te lachen en om tijd door te brengen met vrienden en familie! Hoe leuk is het, dat we dit kunnen combineren met een avondje uit in óns theater!”, aldus Alina Kothman-Nederveen. “Daarnaast hebben we er bewust voor gekozen om meer muziekvoorstellingen te programmeren en meer gezinsvoorstellingen. Daar is duidelijk behoefte aan en mooi dat wij daarin kunnen faciliteren. We willen naar een totaal beleving! Een compleet avondje uit óf een gezellige middag voor het gezin!” Kortom: Graag tot ziens bij Theater de Reggehof! Meer info: www.reggehof.nl of volg ons op facebook en instagram.

Heerlijcke Markt breidt in zomermaanden uit met extra markten Diepenheim - Rondom het plein van Herberg de Pol in Diepenheim vind je iedere eerste zondag van de maand de Heerlijcke Markt. Voor de liefhebbers van deze markt vol creatieve, unieke producten, is er goed nieuws: in de maanden juni, juli en september breidt de markt zich uit met een specifiek aanbod op het Plein onder de Platanen. Op 2 juni vindt hier een Kofferbakverkoop plaats, op 7 juli een Boeken- en Vinylmarkt, op 4 augustus is er enkel een Heerlijcke Markt en op 1 september wordt er een Preuverieje toegevoegd. verkoopt. Particulieren kunnen zich melden bij Marian Zwiers: beheer@herbergdepol. nl. Een plek op deze markt kost maar € 7,50.

Kofferbakverkoop Heb je nog leuke spulletjes die te mooi zijn om weg te gooien en zeker de moeite waard zijn voor een tweede ronde? Gooi ze in je auto en meld je aan voor de Kofferbakverkoop op zondag 2 juni. Het Plein onder de Platanen wordt omgebouwd tot een marktplein, waar de bezoekers kunnen snuffelen tussen het ruime aanbod van de door jou meegebrachte spullen, die je vanuit je auto

Boeken- en Vinylmarkt De LP maakt zijn comeback, al is hij voor de echte muziekliefhebbers natuurlijk nooit echt weggeweest. De Boeken- en Vinylmarkt van zondag 7 juli presenteert een flink aanbod in mooie en zeldzame exemplaren. De aanbieders op deze markt op het Plein onder de Platanen zijn onder meer Bibliotheek Hof van Twente en Boekhandel Lovink uit Lochem. Maar ook particulieren zijn van harte welkom. Aanmelden kan bij Marian Zwiers: beheer@herbergdepol.nl. Een plek kost € 10,- en een kraam € 27,50. Zo is er ook in de zomer iedere eerste zondag van de maand van 11.00 tot 16.00 uur in Diepenheim weer een groots aanbod voor jong en oud. Gecombineerd met een mooie fiets- of wandeltocht langs de vele kastelen die Diepenheim rijk is, of een bezoek aan de galeries, presentatie-instellingen of winkels die op deze zondagen geopend zijn, heb je een paar heerlijke zomerse zondagen in het verschiet.

Doe je mee aan de kookworkshop ‘Anders eten’? Op vrijdag 5 juli van 13.00 tot 17.00 uur Goor - Deze workshop is een mooie manier om kennis te maken met de buitenlandse keuken. Onder begeleiding van koks worden, op verschillende plekken in de Hof, Turkse, Armeense, Syrische, Chinees/Indonesische, Eritrese én Hollandse hapjes bereid. De koks vertellen je over de keuken en de tradities van hun land. Een deel van de bereide hapjes wordt 5 juli rond 17.30 uur, gezamenlijk met alle deelnemers, genuttigd bij Wijkvoorziening ‘t Doesgoor in Goor. Het andere deel wordt tijdens ‘Kleurrijk in de Hof’ op 6 juli aangeboden.

Gemeenteraad geeft definitief groen licht voor Sportpark Goor - In wat een meningvormende vergadering had moeten zijn, verraste de gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente met een definitieve besluitvorming inzake Sportpark de Mors in Delden. Dit moet er komen, zo was het unanieme raadsoordeel. Eerder al gingen de participerende verenigingen akkoord, waarmee niets de start van de bouw nog in de weg staat. Een flinke delegatie van de stuurgroep en andere sleutelfiguren rondom de sportparkplannen was op de 7e mei afgereisd naar Goor om daar de beraadslagingen van de politici live te volgen. Onder hen zal er geen een geweest zijn die had kunnen bevroeden dat de terugreis aanvaard kon worden in de zekerheid dat het sportpark gerealiseerd kan worden. Toch werden die stoutste verwachtingen overtroffen. De complimenten voor de initiatiefnemers waren tijdens het overleg niet van de lucht en werden door alle fracties aangevuld met positief-kritische vragen en praktische hand-

reikingen. Uiteindelijk was het wethouder Scholten zelf, die een versneld besluit bepleitte. Daartoe werd het vraagstuk rondom de infrastructuur losgeweekt van de verdere besluitvorming. Voor de routing en de parkeergelegenheid is het immers aan de gemeente zelf om de vragen en opmerkingen van burgers van een passend antwoord te voorzien. Wethouder Scholten stelde vast dat de tijd hiervoor nog wel was, maar dat voor verwezenlijking van het sportpark zelf het momentum niet gemist mag worden. Ondanks wat verbazing over de procedurele uitzondering, ging de raad uiteindelijk unaniem akkoord met deze besluitconstructie.

Voor de initiatiefnemers van Sportpark de Mors was een gunstiger verloop van de raadsvergadering niet mogelijk geweest. Huub Oonk was als voorzitter van de stuurgroep enthousiast: “Uiteraard zijn we verheugd over dit onverwacht snelle besluit. De complimenten doen ons goed, er wordt door veel vrijwilligers hard gewerkt. Daarnaast nemen we de handreikingen graag ter harte, dit blijk van vertrouwen geeft een mooie impuls aan de verwezenlijking van onze plannen.” De bedoeling is dat in het verdere verloop van 2019 nog begonnen wordt met de bouw.

Samen koken en eten verbindt! Zaterdag 6 juli a.s. is de vierde editie van 'Kleurrijk in de Hof'. Een jaarlijks evenement met diverse activiteiten o.g.v. sport, spel, muziek, dans en een proeverij. Ontmoeting tussen de verschillende culturen uit de gemeente Hof van Twente staat die dag centraal. Net als vorig jaar organiseren we, voorafgaand aan ‘Kleurrijk’, deze kookworkshop. Geïnteresseerd om te koken én anders te eten op 5 juli? Geef je dan snel op door een mail te sturen naar kleurrijkindehof@gmail.com, vol = vol! Veel mensen gingen je al voor maar er zijn nog plekken vrij. Op deze manier draag je jouw steentje bij aan de proeverij van ‘Kleurrijk in de Hof’! Deelname is gratis maar een vrije gift is van harte welkom.

Kleurrijk in de Hof is een gezamenlijk initiatief van Goor in Dialoog, Hofkerk, Hof van Twentse Uitdaging, Muziekschool Hof van Twente, Salut en Vluchtelingenwerk Oost Nederland. Voor meer informatie zie de website www. kleurrijkindehof.nl en volg ons op Facebook.

Inloopbijeenkomst ‘Spelen en Ontmoeten in het Groen’ Oude Haaksbergerweg/ Mulderskamp Goor - Op 22 mei is de start en planpresentatie van ‘Spelen en Ontmoeten in het Groen’, hoek Oude Haaksbergerweg/ Mulderskamp in Goor. De inloopbijeenkomst is van 12:30 tot 14:00 uur en van 17:00 tot 19:00 uur. De gemeente en Salut werken hier na de asbestsanering, nauw samen met buurtbewoners, bewoners van de Lindenhof en groep 5/6 van ODS ’t Gijmink. Johan Geerdink van ‘De Tuinen van Geerdink’ heeft een prachtig ontwerp gemaakt voor deze mooie plek. De werkgroep ‘Mulderskamp’ presenteert het ontwerp op 22 mei aan buurtbewoners en alle andere geïnteresseerden. Het ontwerp won de eerste prijs voor kindvriendelijkheid in de wedstrijd ‘De Groenste Straat’ van Overijssel. Met het extra geld is er meer ruimte ontstaan voor uitdagende speeltoestellen en met ‘natuurlijk spelen’ krijgt de locatie een uitdagende uitstraling, die zich onderscheidt van andere speelterreinen in de buurt. Er komen banken om een praatje te maken terwijl de (klein)kinderen spelen en fruitbomen en –struiken waarvan buurtbewoners letterlijk de vruchten kunnen plukken. ‘De Tuinen van Geerdink’ verzorgt de aanleg,

waarbij buurtbewoners kunnen helpen. In het kader van ‘Asbest eruit, Biodiversiteit erin’ is bewust gekozen voor 22 mei, de ‘dag van de biodiversiteit’. 's Middags wordt de start 'gevierd' door het uitzetten van regenwormen. Om de biodiversiteit te herstellen, is allereerst een gezonde bodem nodig met voldoende bodemleven. Regenwormen hebben hierin een belangrijke taak. Ina van de Riet verzorgt, in samenwerking met Hofpower en De Groene Loper, een les over de regenworm. Kinderen van ODS ‘t Gijmink gaan de wormen uitzetten. Ook andere kinderen uit de buurt zijn welkom en mogen helpen bij het uitzetten van de wormen. Graag zien we u bij ‘Spelen en Ontmoeten in het Groen’! Meer weten? Bel Gijs van Salut 0547260053, app SAS 06-20894999 of mail info@ salut-welzijn.nl.


Hofweekblad

Woensdag 15 mei 2019, pag. 21

Sportpark de Koppel in vuur en vlam Diepenheim - Op zaterdag 1 juni staat sportpark de Koppel in vuur en vlam. In figuurlijke zin uiteraard. De tien initiatiefnemers van het project ‘Buitensportaccommodatie de Koppel; bewegen, leren en ontmoeten in het groen’ gaan met Diepenheimers in gesprek over de plannen voor de vernieuwde buitensportaccommodatie en dan met name voormalig voetbalveld 2. Dit onder professionele begeleiding van VUUR I KOFFIE. Bij vijf vuren worden nieuwe plannen gesmeed onder het genot van een zelf gemaakt kopje koffie, thee of een wafel.

Ontmoetingsplek de Koppel; bewegen en leren in het groen Het project ‘Ontmoetingsplek de Koppel; bewegen en leren in het groen’ heeft als doel de leefbaarheid van Diepenheim te vergroten en de ruimtelijke kwaliteit te verbeteren. Door een groene, duurzame en multifunctionele openbare ruimte in te richten, dagen we mensen uit in beweging te komen en elkaar te ontmoeten. We creëren een plek waar kinderen en volwassenen leren over de natuur en de geschiedenis van Diepenheim, waar verenigingen elkaar opzoeken en in gezamenlijkheid activiteiten ontplooien zodat mensen meer en structureel in beweging kunnen komen en waar respect en ruimte is voor flora en fauna. Het project verbindt educatie, natuur, cultuur, kunst en sport. Aan dit unieke project werken maar liefst tien Diepenheimse partijen samen: openbare basisschool Stedeke, VVV Diepenheim, IVN, Jeugd en Jongerenwerk Nooit Gedacht, Stadsraad Diepenheim, volleybalvereniging Time Out,

tennisvereniging, gymnastiek en seniorenvereniging Diepenheim. In een filmpje op Youtube leggen de deelnemers het belang van dit project uit (Buitensportaccommodatie de Koppel; Bewegen, leren en ontmoeten in het groen of via deze url: https://youtu. be/D-sLvuimQBo Doel van de bijeenkomst Bij deze bent u van harte uitgenodigd voor de bijeenkomst ‘Sportpark de Koppel in vuur en vlam’ op zaterdag 1 juni. Het gaat tijdens deze bijeenkomst over het zoeken van verbinding, elkaar leren kennen en het komen tot nieuwe inspirerende ideeën. Ook presenteert de werkgroep het ontwerp. Kom vooral op het tijdstip dat u het beste uitkomt. Inlopen kan van 14:00 tot 17:00 uur. Neem vooral uw kinderen mee, er is namelijk voldoende gelegenheid om te sporten en te spelen. Graag tot zaterdag 1 juni op sportpark de Koppel.

Website SVO Twickel online

Delden - Het heeft even geduurd, maar nu is het dan eindelijk zover: De website van SVO Twickel is sinds begin april online. Tot dusver was alle informatie over het meisjes- en vrouwenvoetbal in Delden al te vinden op de websites van beide moederverenigingen, VV Rood Zwart en SV Delden. Vanaf nu is er dus een derde digitale thuishaven bij, waar je niet alleen terecht kunt voor algemene informatie over SVO Twickel, maar ook voor het laatste nieuws en voor alle wedstrijdinformatie van de meisjes- en vrouwenteams. Met dank aan Straver Reclame en Vormgeving uit Delden, ziet de website er bovendien superstrak uit, niet alleen op je laptop, maar ook op je mobiel. Kom snel een kijkje nemen op www. svotwickel.nl.

Instroom Hiphop cursus bij Dansschool Inmotion

Delden - Op woensdag 22 en 29 mei en 5 en 12 juni kan je een eenmalige hiphop cursus volgen bij Dansschool Inmotion aan de Sluisstraat 3D in Delden, onder leiding van docente Maudie Bellers. Er wordt kennisgemaakt met verschillende soorten stijlen op de heerlijke muziek uit de hiphopwereld. Voor maar € 15,- kun je maar liefst 4 lessen van 60 minuten volgen. Leeftijd: 11-14 jaar. Tijdstip: 18.00-19.00 uur. Leeftijd: 15+. Tijdstip: 20.00-21.00 uur. Mail: dansschoolinmotion@live.nl of bel: 074-3762945. Facebook: Like de pagina en stuur een persoonlijk bericht. Betaling graag contant aan de balie bij de eerste les. Zorg dat je er snel bij bent. Vol = vol!

Optreden in Anholtskamp

Groene Pluim doorgegeven aan Bed&Breakfast landgoed Driebelterveld

Markelo - Zaterdag 18 mei zal de U.V.V. samen met Anholtskamp een gezellige middag verzorgen waar we de senioren uit Markelo van harte voor uitnodigen. Het optreden zal plaatsvinden in Carintreggelandhuis Anholtskamp, A. ten Hovestraat 1 in Markelo. Om 14.30 uur begint het optreden van ‘Ranja en de Rietjes’; ze zullen jaren 60 muziek laten horen. (Zaal gaat open om 14.00 uur). Kosten: € 4,-. Aanmelden kan telefonisch: 0547-363555: vraag naar dagverzorgingtrefpunt in Markelo (maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 9.00-16.00 uur).

Hof van Twente - De Groene Pluim is op 10 mei doorgegeven aan Bed&Breakfast op het landgoed Driebelterveld. Op de 10e van de maand is er altijd extra aandacht voor duurzaamheid in Hof van Twente. Nicole Reijn van de Woeste Wieven gaf de Groene Pluim door aan Marjan van Lambalgen met haar Bed&Breakfast op het landgoed Driebelterveld in Markelo.

CDA toer langs de kernen: editie Goor Hof van Twente - De fractie van het CDA maakt een ronde langs alle kernen om zo te horen wat er leeft. Eerder waren we in Delden om van omwonenden en andere belangstellenden te horen wat hun wensen waren met betrekking tot de invulling van twee vrijkomende bouwlocaties. Donderdag 9 mei was de fractie op bezoek in ’t Badhoes, het wijkgebouw van Tuindorp. Deze oudste en monumentale wijk van Goor wordt nu gerenoveerd. Wij spraken met leden van de onlangs opgerichte wijkraad en met de opbouwwerker van Salut. Het was een open gesprek waarin duidelijk werd dat het grootonderhoud niet vlekkeloos verloopt. Met name de communicatie met woningbouwvereniging Viverion wordt als stroef ervaren. Ook maakt de buurt zich zorgen over de toekomst van de wijk. Is het huidige onderhoud voldoende om de wijk toekomstbestendig te maken? Met andere woorden: kun je voldoen aan nieuwe strenge energienormen of wordt de wijk over 25 jaar gewoon afgebroken? Een andere zorg betreft de veiligheid in de wijk. Men heeft onder andere last van drugscriminaliteit. De fractie is blij met de aandacht die er vanuit de gemeente is voor de problemen in de wijk. Zij heeft de indruk dat er nu beter wordt geluisterd naar wat er leeft. De fractie spreekt zijn waardering uit voor het feit dat de wijk zich met steun van de opbouwwerker nu zelf aan het organiseren is. Tijdens het tweede deel van de avond spraken we met de Stadsraad Goor waar diverse onderwerpen aan de orde kwamen, zoals de ontwikkeling van Sportpark Heeckeren, de relatie gemeente- Doeschoor-Salut, de integratie van de eerste generatie immigranten, de ontwikkeling van de functies wonen&werken binnen Hofmarketing en het tempo van de uitvoering van het verkeersplan Molenstraat. De CDA-fractie kijkt terug op een geslaagd bezoek waarin in korte tijd veel thema’s zijn gepasseerd, die van belang zijn voor de Goorse samenleving.

De Groene Pluim is een rondreizend kunstwerk dat steeds wordt doorgegeven aan iemand die volgens de huidige bezitter een compliment verdient voor zijn of haar inzet voor duurzaamheid, en met name biodiversiteit. De Groene Pluim is een compliment wat navolging verdient. De Groene Pluim wisselt bij voorkeur eens in de twee maanden van plek in gemeente Hof van Twente. Marian Lambalgen leidt ons rond door haar B&B en we staan lang stil in één van de slaapkamers, waar je ‘s ochtends, vanuit je bed, bij het ontwaken, de reeën kunt zien lopen. In de Bed&Breakfast staan diverse vogelkijkers met telescooplens, die je kan gebruiken om de dieren van nog dichterbij te kunnen bekijken zonder ze te storen. De Groene Loper verwondert zich over de grote ruime (bos)percelen op het Landgoed Driebelterveld. Marjan van Lambalgen heeft vorig jaar ook een bijenweide aangelegd en dit is dan ook de plaats waar de Groene Pluim zich de komende twee maanden helemaal thuis voelt. Marjan van Lambalgen geeft de Groene Pluim omstreeks 10 juli weer door aan een ander initiatief in Hof van Twente, wat zich inzet voor natuur en biodiversiteit. Wil je meer weten over deze B&B in Hof van Twente? Kijk op hun internetsite www. landgoeddriebelterveld.nl De Woeste Wieven proberen in hun bedrijfsvoering zo duurzaam mogelijk te werken en zo goed mogelijk te zorgen voor de natuur in Hof van Twente. Het initiatief van Marjan van Lambalgen met haar Bed & Breakfast op Landgoed Driebelterveld spreekt de Woeste Wieven bijzonder aan vanwege het feit dat zij voor iedere terugkerende gast een boom of struik plant. Op deze manier worden mensen op een leuke manier bewust gemaakt van het belang van de natuur, zonder dat het belerend wordt. En zo moet het ook zijn. Inzet voor biodiversiteit hoeft niet heel ingewikkeld te zijn of duur. Door je bewust te zijn van hoe je dingen doet, kun je al snel een verschil maken. En als ondernemers

kunnen bijdragen aan die bewustwording, is dat mooi, aldus Nicole Reijn van de Woeste Wieven. De Groene Loper Hof van Twente overweegt om een nachtje te boeken bij dit Bed&Breakfast Driebelterveld, al was het alleen al om een mooie inheemse struik of boom te mogen planten op dit landgoed. De Bed&Breakfast op Landgoed Driebelterveld is gestart in 2017 en kreeg deze week al de derde prijs in de competitie Best Bed&Breakfast of the Netherlands 2019. Ook de eerste prijs in deze competitie ging naar een ondernemer in de Hof namelijk Gastenboerderij de Ziel in Diepenheim. De groene loper is trots op deze ondernemers. Van de 400 Bed&Breakfasts die meededen aan deze competitie, zijn er twee winnaars in Hof van Twente. Wil je meer weten over de Groene Pluim en het werk van de Groene Loper Hof van Twente? Neem contact op via info@groeneloperhofvantwente.nl.

BelevingsdagPaard, plezier & meer Markelo - Op zondag 19 mei vindt de Belevingsdag ‘Paard, plezier & meer’ in Markelo plaats. Deze belevingsdag is een initiatief van Hippisch Platform Overijssel (HPO) en heeft als doel om een breed publiek te laten kennismaken met allerlei leuke activiteiten van, met en voor paarden en pony’s. Activiteiten Tijdens deze dag is er voor iedereen iets te beleven! Er zijn diverse onderdelen voor deelname door kinderen en volwassenen met én zonder eigen paarden en pony’s. Zo kunnen zij bijvoorbeeld deelnemen aan groepsdressuur, eventing derby, enjoy the ride, ponyvoetbal, stokpaardspringen en nog veel meer. Ook zijn er shows van bijvoorbeeld Horse-boarding en vrij springen. Hippisch Platform Overijssel HPO is hét onafhankelijke, overkoepelende platform voor de hippische sector in Overijssel, waarin alle relevante belangen van de provinciale hippische branche zijn vertegenwoordigd. HPO is ook het centrale aanspreekpunt van de Overijsselse hippische sector naar externe partijen en overheden. HPO werkt aan het versterken, ontwikkelen en groeien van de positie van het paard in Overijssel, door krachtenbundeling, kennisontsluiting en het creëren van nieuwe kansen. Komt u ook? De organisatie zou u deze dag graag ontvangen en laten meegenieten van alle leuke activiteiten. Meer informatie kunt u vinden op Facebook en op www.startlijsten.nl. U bent van harte welkom op 19 mei.


Hofweekblad

Woensdag 15 mei 2019, pag. 22

Op de pedalen voor de Alpe d’HuZes

Delden - Op donderdag 6 juni om 04:30 uur valt het startschot van de 14e editie van de Alpe d’HuZes en klimt de 12-jarige Menno Kort uit Delden op zijn MTB-fiets. Dit om de berg de Alpe d’Huez minimaal één keer op de fiets te beklimmen.

Menno doet dit niet zonder reden. Ook Menno heeft van dichtbij meegemaakt welke gevolgen de ziekte kanker heeft en wil zijn steentje bijdragen aan het Alpe d’HuZes/ KWF-fonds om deze nare ziekte de wereld uit te krijgen. Alpe d’HuZes, gestart in 2006 met 66 deelnemers, is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez met haar 21-bochten, onder het motto ‘opgeven is geen optie’. De gehele organisatie wordt gerund door professionals die zich als vrijwilliger inzetten. Van logistiek, catering, medisch tot communicatie en bestuur. Alle benodigde

goederen worden door het bedrijfsleven gesponsord. Dit maakt het mogelijk om alle donaties aan de deelnemers volledig ten goede te laten komen van het Alpe d’HuZes/ KWF-fonds en komt daardoor direct ten goede aan onderzoek naar bestrijding van kanker. Naast doorzettingsvermogen is een goede lichamelijk conditie noodzakelijk om überhaupt deel te kunnen nemen aan deze uitdaging. Dankzij Suzan van Beijmerwerdt Studio PT Delden gaat het Menno lukken de top te bereiken. Zijn eigenlijke doel is het bij elkaar krijgen van minimaal € 2.500 sponsorgeld. Een bedrag dat nog niet helemaal is behaald. Helpt u Menno mee zijn financiële doel te behalen? Voor informatie of donatie: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/mennokort

Nog twee maanden tot 10e Höfteballooning Over 2 maanden is het zover. Op zaterdag 13 juli 2019 wordt de 10e editie van Höfteballooning gehouden. Vanaf 17:00 uur is het terrein bij buurtgebouw Kerspel-Goor te Markelo geopend en is er van alles te beleven.

Paramotors zullen het luchtruim kiezen, voor de kids zijn er kermisattracties en bezoekers kunnen een zweefvliegtuig van dichtbij bewonderen. Rond 19:00 uur wordt begonnen met de opbouw van de luchtballonnen. Spektakel alom als de vele luchtballonnen opstijgen. Aansluitend zal er een spectaculaire politiehonden-demonstratie plaatsvinden en na het invallen van de schemering zal de avond worden afgesloten met een ‘Glow in the Dark’! Een werkelijk prachtig gezicht als de luchtballonnen het donkere veld verlichten. De volledige opbrengst van Höfteballooning is bestemd voor Stichting Onze Ballon, die ballonvaarten maakt met ernstig zieke kinderen en kinderen met een beperking. Meer info: www.onzeballon.nl. De eerste bedrijven hebben zich verbonden als sponsor van Höfteballooning. Er is nog plaats voor sponsoren. Bedrijven kunnen ook een sponsorpakket boeken inclusief een ballonvaart voor hun relaties. Daarnaast zijn er nog plaatsen vrij om mee te varen. Wilt u het ballonfestival vanaf een unieke plek beleven en samen met alle ballonnen opstijgen? Boek dan snel een vaart op www.hofteballooning.nl De kosten bedragen € 175,- per persoon, waarvan € 25,- direct beschikbaar wordt gesteld aan de Stichting Onze Ballon. Foto’s: BalloonHeaven Photography&Design/ Ina van der Craats

Meimarkt nieuwe stijl

Eelerwoude in eigen tuin aan de slag met biodiversiteit

Haaksbergen - Van Braderie naar gezellige koopzondag met winkeliersmarkt, kinderrommelmarkt en kermis. Dat is de vernieuwde opzet van de Meimarkt komende zondag in het centrum van Haaksbergen. Het belooft een gezellige voorjaarszondag te worden in Haaksbergen. De winkels in het centrum zijn geopend en de winkeliers trekken naar buiten met een kraam en hebben leuke acties in petto. Tussen de kramen van de winkeliers bieden de jongste inwoners van Haaksbergen hun tweedehands spulletjes en

speelgoed aan voor zachte prijsjes tijdens de Kinderrommelmarkt. De voorjaarskermis met botsauto’s, funhouse, octopus en andere coole attracties staat opgesteld op terrein ‘De Bron’, hoek De Braak/Hibbertstraat. De kermis start donderdag 16 mei aan het einde van de dag met de €urokermis (bewegende attracties). Rit met de stoomtrein Vanaf april is het authentieke materieel van Museum Buurtspoorweg weer volop in bedrijf. De stoomtreinen rijden iedere zondag volgens een vaste dienstregeling op en

neer van Haaksbergen naar Boekelo. In het museum is ook veel te beleven en te bewonderen. De deuren van de stoere locomotievenloods en ambachtelijke werkplaats staan open voor een kijkje en kinderen kunnen met Jack de Stationskat op speurtocht door het museum. Een retour van Haaksbergen naar Boekelo duurt ongeveer anderhalf uur. Museum Buurtspoorweg is prima te combineren met een bezoek aan de Meimarkt.

op de Meimarkt. In hun prachtige Victoriaanse met een tikkeltje steampunk kledingcreaties en sieraden in stijl, zoals opvallende horloges, klokken, tandwielen, kettingen en sleuteltjes laten de Tijdreizigers zich graag bewonderen. Bijzonder om te zien. Meimarkt en Kinderrommelmarkt is van 12.00 tot 17.00 uur en Museum Buurtspoorweg is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Locatie: Centrum van Haaksbergen.

Tijdreizigers Opvallende ‘tijdreizigers’ wandelen deze zondag rond bij Museum Buurtspoorweg en

Voor meer informatie zie de websites www.haaksbergennatuurlijk.nl en/of www. museumbuurtspoorweg.nl.

Goor - Medewerkers van Eelerwoude, adviesbureau in het landelijk gebied, hebben op 13 mei de tuin van hun eigen kantoor aangepakt. Naast het pand van de hoofdvestiging aan de Mossendamsdwarsweg in Goor, leggen ze een voor- en achtertuin aan. Het doel is om twee klimaatbestendige tuinen te creëren, waar volop ruimte is voor biodiversiteit. In hun dagelijks werk zijn de medewerkers van Eelerwoude druk bezig met de ontwikkeling, inrichting en het beheer van het landelijk gebied. Thema’s als biodiversiteit en klimaatbestendigheid spelen hierbij een grote rol. Onder het mom van ‘practice what you preach’ willen de medewerkers deze thema’s ook uitdragen rondom hun eigen kantoor. Biodiversiteit en meer groen Zo wordt in de voortuin een bloemenweide ingezaaid, die insecten en vogels aantrekt en daarmee de biodiversiteit verhoogt. Er komt een insectenhotel en er worden kasten voor vleermuizen en torenvalken geplaatst. De medewerkers leggen dood hout en oude stammen neer, waarop insecten, salamanders en egels afkomen. Verder planten ze een

mini-voedselbos met onder andere walnoten en eetbare planten. In de achtertuin komen planten die het hele jaar bloeien. De medewerkers kunnen ook zelf volop van de tuinen genieten: ze kunnen er vergaderen of pauze houden aan de gerenoveerde picknicktafels die worden neergezet. Huidige biodiversiteit – bijzondere ontdekking In de vegetatieopname die we hebben gedaan, is een bijzondere ontdekking gedaan. De vlinder Bruin Blauwtje is ontdekt, een zeldzame soort in Twente. Het Bruin Blauwtje is afhankelijk van zijn waardplant Zachte Ooievaarsbek, die momenteel vol in bloei staat in de voortuin. We hebben maatregelen genomen door op plekken, waar de Zachte Ooievaarsbek staat, stokken te plaatsen zodat we het Bruin Blauwtje behouden. Aftrap op 13 mei De medewerkers hebben afgelopen maandag de eerste schep in de grond gezet, bij het kantoor van Eelerwoude aan de Mossendamsdwarsweg 3 in Goor. Tijdens deze werkdag hebben ze de eerste stappen voor de aanleg van de tuinen gezet. Na de aanleg blijven ze zelf het onderhoud verzorgen, door te maaien en schapen te laten grazen.


en de winkeliers trekken naar buiten met een kraam en hebben leuke acties in petto. Tussen de kramen van de winkeliers bieden de jongste inwoners van Haaksbergen hun tweedehands Hofweekblad spulletjes en speelgoed aan voor zachte prijsjes tijdens de Kinderrommelmarkt.

van Museum Buurtspoorweg weer volop in bedrijf. De stoomtreinen rijden iedere zondag volgens een vaste dienstregeling op en neer van Haaksbergen naar Boekelo. In het museum is ook veel te beleven en te bewonderen.

Woensdag 15 mei 2019, pag. 23

Theaterprogramma 2019-2020 Diepenheim en Delden uit de doeken Hof van Twente - De hofpodia in Diepenheim en Delden doen volgende week in deze krant hun programma uit de doeken. Paginagroot maakt u kennis met wat Cultuurcentrum Herberg de Pol en Stadscentrum het Parochiehuis u in het aanstaande theaterseizoen te bieden hebben. Een eerste inkijk in het programma van de beide theaters is veelbelovend. Opmerkelijk grote namen reizen af naar de bescheiden stadjes en daarnaast staan er interessante nicheproducties op de rol. Wat opvalt is dat de strategie die een aantal jaren geleden werd ingezet, verder gefinetuned wordt: in groeiende mate speelt ieder podium zijn eigen rol binnen de gemeente. Dat maakt het voor de cultuurconsument makkelijker: in Goor vindt u cultuur in de breedte met nadruk op de grotere producties, in Delden staan vooral cabaretiers op de planken en Diepenheim brengt een breed kunstspectrum, dat zich kenmerkt door engagement en vernieuwing. Bij Stadscentrum het Parochiehuis wordt de ingeslagen weg vanaf september voortgezet. Sinds 2017 wordt door de SBR cabaret geprogrammeerd als aanvulling op de lezingen en concerten die door partijen als ’t Nut in het Stadscentrum worden aangeboden. Vorig jaar was voor het eerst sprake van een cyclus, waarbinnen maandelijks een cabaretier/cabaretduo de planken bestijgt. Het concept ‘Woensdag – lachdag’ wordt in het nieuwe theaterseizoen, naar aanleiding van opmerkingen van het publiek, geperfectioneerd. Zo zal de afstemming man-vrouw op het toneel evenwichtiger zijn, maken de try-outs plaats voor reguliere voorstellingen of reprises en staat in slechts de helft van de voorstellingen een artiest alleen. Herberg de Pol viert deze zomer haar vijfjarig bestaan. Het van oorsprong herenhuis, gevolgd door de functie van herberg en horecagelegenheid, werd in 2014 heropend als Cultuurcentrum. De Heerlijckheid Diepenheim verzorgt als initiator en uitvoerder onder meer het programma dat zich voornamelijk in de theaterzaal van de Pol afspeelt. Al jaren is er sprake van een uitermate divers aanbod waarmee cultuurconsumenten uit de wijde omtrek naar het ‘Stedeke van kunst, cultuur en natuur’ worden gelokt en ook komend seizoen ziet er weer aantrekkelijk uit. Vaste programma’s als Politiek in de Pol, Literair in de Pol en Liedjes in de Herberg ziet u terugkeren. Voor de zeer gewaardeerde Bachconcerten worden er weer uitstapjes gemaakt naar de Johanneskerk. En het experimenteren met niet alledaagse voorstellingen of festivals wordt niet geschuwd. Inspelend op de actualiteit blijft het programma gedurende het seizoen aangevuld worden met interessante gasten. Via diepenheim.nl en herbergdepol.nl zijn de kaarten voor voorstellingen in Diepenheim verkrijgbaar, op theaterdelden.nl koopt u de kaartjes voor het aanbod in Delden. Bestel direct online om zeker te zijn van een plekje in de theaters of bewaar de pagina om gedurende het seizoen uw keuze te maken.

Dialezing ‘Oale Groond’

Jeugdhonk ‘Hang Out’ in Bentelo geopend Bentelo - Afgelopen vrijdagavond 10 mei werd in Bentelo het nieuwe jeugdhonk in Sport- en Gemeenschapscentrum De Pol officieel geopend. Maandenlang zijn allerlei vrijwilligers uit Bentelo druk geweest om een vrijstaande ruimte in het sportcomplex om te toveren tot een gezellige en knusse ruimte. Een speciale werkgroep, met ondersteuning van Salut, is bezig geweest met de verdere uitvoering van het jeugdhonk waar jongeren van 12 tot 16 jaar uit Bentelo en omstreken tweewekelijks op vrijdagavond kunnen komen om gezellig samen te zijn.

High tea voor het goede doel

Delden - Afgelopen zondag was de high tea bij gasterij 't Oaldershoes erg geslaagd. De opkomst was geweldig met ongeveer 46 personen die mee deden. Het team 'Met MS naar de top' was ontzettend tevreden over de opkomst maar ook over de heerlijke high tea die geserveerd werd. Het sfeertje was ontspannen en gezellig. Er waren bekenden en onbekenden die allemaal samen kwamen voor het goede doel.

Zondag 12 mei IVN wandeling Needse Achterveld Diepenheim - IVN Diepenheim verzorgt zondag 12 mei 2019, onder leiding van gidsen, een wandeling in het Needse Achterveld. Verzamelen op parkeerplaats Looiersplantsoen Diepenheim, waar men om 13.30 uur met auto’s vertrekt naar de parkeerplaats Staatsbosbeheer aan de Visschemorsdijk. De wandeling start om 13.45 uur vanaf deze parkeerplaats. Fietsen naar deze parkeerplaats kan dus ook. Het Needse Achterveld is geen groot gebied, circa 110 hectare, maar is kenmerkend door veel afwisseling: oude eiken, een verdronken elzenbos. Op de droge stukjes: dennenbossen, die eind jaren 30 in de vorige eeuw zijn aangeplant. Verder zijn er nog open stukjes droge heide met prachtige jeneverbessen, welke kenmerkend zijn voor dit gebied. Ook is er één van de grootste wilde gagelgebieden van Nederland. Klokjesgentiaan komt hier ook meer voor. Voor meer informatie IVN Diepenheim, Joop Damveld, 06-40026302.

Delden - Op dinsdag 21 mei verzorgt John van Zuidam voor de vereniging Heemkunde en het streekarchief Delden een dialezing met als titel ‘Oale groond’. De lezing gaat over de ontwikkelingen in het landschap van Twente. Hierover heeft hij in november vorig jaar een boek gepubliceerd. John van Zuidam groeide op in Almelo en studeerde sociale geografie in Nijmegen. Twaalf jaar studie van de geschiedenis en ontwikkeling van het Twentse landschap liggen ten grondslag aan zijn boek ‘Oale groond’. Het Twentse landschap is in de loop der eeuwen gevormd door natuurlijke processen en menselijke invloeden. Ooit waren er uitgestrekte, gemeenschappelijke heidevelden waarop schapen werden gehouden. De verkaveling en ontginning van deze gronden vanaf het eind van de negentiende eeuw had grote invloed op de ontwikkeling van het landschap. De heidevelden verdwenen en er ontstond een modern agrarisch ontginningslandschap. Ook de opkomst van de textielindustrie heeft zijn sporen nagelaten. Nog altijd is dit verleden zichtbaar in de vorm van historische fabrieksgebouwen, arbeiderswijken en grote landhuizen. John van Zuidam volgt de ontwikkelingen op de voet en laat Twente zien zoals het nu is geworden. De lezing vindt plaats op dinsdag 21 mei in de Reggezaal van Stadscentrum Het Parochiehuis, Langestraat 79, Delden. De zaal is open vanaf 19.30 uur en de lezing begint om 20.00 uur. De toegang voor leden is gratis. Niet-leden kunnen een vrijwillige bijdrage geven.

Kraantje Pappie naar Hengevelde Zaterdag 22 juni treedt Kraantje Pappie op in Hengevelde. Eerder maakten de Zomerfeesten al Kris Kross Amsterdam, Maan, Tony Junior en Davina Michelle bekend. De Groningse rapper maakt het programma van de Zomerfeesten compleet. “We hebben weer een gevarieerd en sterk programma staan”, zegt voorzitter Kasper Put. “De top van de Nederlandse hiphop en dance staat op ons grote buitenpodium, maar we hebben ook oudgedienden als Mental Theo en LUV. Erg mooi dat we zo’n line-up kunnen bieden voor maar € 15,-”. De online kaartverkoop is inmiddels gestart.

Ook erg leuk dat het Moederdag was, waardoor meerdere moeders verwend werden met deze lekkere high tea. Met als begin allerlei zoete versnaperingen, maakte de hartige broodjes en wraps het volledig af. Daarnaast was er een overheerlijke aspergesoep en lekkere thee en koffie. Voor het team was de support onwerkelijk, het was geweldig dat er zoveel mensen waren die Monique een steuntje in de rug willen geven. Ze wil hierbij dan ook iedereen bedanken voor de steun en aanwezigheid. Vanaf 19.00 uur konden alle bewoners van Bentelo en andere vrijwilligers, die geholpen hebben, binnenlopen, waarna om 19.30 uur de ruimte officieel geopend werd door wethouder Pieter van Zwanenburg en de voorzitter van de Pol, Jan de Koning. Tijdens de opening werd tevens de nieuwe naam van het jeugdhonk bekend gemaakt. Jongeren uit

Bentelo konden zelf een naam bedenken en deze insturen. Yme Westendorp bedacht de nieuwe naam ‘Hang Out’ en won een leuke prijs. Na 20.30 uur was het jeugdhonk alleen nog voor de jeugd en konden andere aanwezigen een drankje drinken in de kantine. Vele jon-

De moestuin in mei Delden - Augustus wordt de oogstmaand genoemd, maar ook in april wordt volop geoogst. Afgelopen maand hebben we lekker kunnen genieten van onder meer asperges, rabarber, radijs, pluk- en snijsla, rucola en verschillende kruiden zoals bieslook, tijm, salie en rozemarijn uit eigen tuin. De aardappels, uien, wortels, erwten, peulen, rode bieten, selderij, kolen en nog veel meer wat in april gepoot en gezaaid is, komt al goed boven de grond. In mei kan ook volop geoogst worden. Denk bijvoorbeeld aan aardbeien, kropsla, tuinbonen, snijbiet en raapsteeltjes. In de eerste helft van mei bestaat nog kans op nachtvorst. Na de IJsheiligen op 15 mei kunnen ook vorstgevoelige groenten de grond in. Denk aan slabonen, snijbonen, grote bonen, tomaten, courgettes, pompoenen, maïs, komkommers en augurken, maar ook pepers en paprika's. Deze groentes kunnen thuis voorgezaaid worden en als plant in de volle grond worden gezet of gelijk in de volle grond worden gezaaid. Daarnaast kunnen nog gewoon wortels, radijsjes en rode bieten gezaaid worden. Dergelijke wortelgroenten moeten altijd direct in de volle grond gezet worden en later uitgedund worden. Ook late aardappels kunnen nog gepoot worden. In de moestuin en natuurlijk ook in uw eigen tuin, kunt u altijd een stukje vrijmaken voor snijbloemen en planten zoals lupine, zonnebloemen, goudsbloemen, Phacelia, Oost-Indische kers of afrikaantjes voor een mooie ecologische omgeving voor de bijen en de hommels, maar ook als groenbemester en om onkruid en nare beestjes te verminderen. Moestuinieren is heel erg leuk, maar vanzelfsprekend zijn er ook minder leuke kanten, zoals het onvermijdelijke opkomen van wilde planten (onkruid) en vraat door slakken. Een goede manier om onkruid eronder te houden, is mulchen: het aanbren-

gen van een laag stro of gras of iets dergelijks. Er zal altijd iets onkruid doorkomen, maar als je niet van wieden houdt, is dit een prima oplossing. Bijkomend voordeel van een mulchlaag, is dat vocht beter in de grond vastgehouden wordt. Nadeel van mulchen met bijvoorbeeld stro, houtsnippers, cacaodoppen of iets dergelijks is, dat het wel eerst gekocht en jaarlijks herhaald moet worden. Al met al komt er dan een aardig prijskaartje aan te hangen. Als je ook een stukje hebt met gras, kun je het maaisel prima gebruiken als mulch. Dit is nog beter zelfs dan het gras op de composthoop te gooien, waar het slechts moeizaam vergaat. Een goede manier om slakken te grazen te nemen, is onder meer door ze te vangen met bijvoorbeeld een oud schuttingdeel, een dakpan of een rabarberblad ergens op de grond te leggen. Slakken kruipen hier overdag graag onder. Check regelmatig en doodt de slakken door ze bijvoorbeeld te vertrappen of voer ze ergens aan kippen. Als u interesse heeft in het huren van een moestuin in Delden, dan kan dat. In Delden zijn op de verschillende complexen langs de Rondweg, op Cramersweide, aan de Sportlaan en langs het rode fietspad bij Erve Hooijerink nog enkele tuinen vrij voor verhuur. Voor slechts een gering bedrag kunt u al een stukje grond huren vanaf circa 75 m². Meer informatie is te vinden op www.volkstuindelden.nl.

geren van 12 tot 16 bleven gezellig hangen en maakten er samen met de nieuwe groep begeleiders een denderend feest van. Over twee weken op vrijdagavond 24 mei zal het jeugdhonk Hang Out voor het eerst open zijn en kunnen jongeren doen waar ze zelf zin in hebben: spelletjes spelen, gamen, films kijken of gewoon gezellig samen zijn.

Team ‘Met MS naar de top’ wil Robert van gasterij ‘t Oaldershoes bedanken dat hij dit met en voor het team wilde organiseren. Met het bedrag van € 261,- zijn ze ontzettend geholpen. En er is ook nog € 64,40 opgehaald in het spaarpotje. Maandag 10 juni wandelen de teamleden met Monique naar de top, samen tegen MS. Mocht je hen nog willen sponsoren dan kan dat via www.met-ms-naar-de-top.nl.

Exclusief interview Hofstreek met Taryll Jackson Goor – Op vrijdag 10 mei zendt het programma Music Moments van Hofstreek Omroep een exclusief interview uit met Taryll Jackson, één van de leden van de beroemde band 3T. Aanleiding hiervoor is de release van zijn nieuwe EP ‘Crazy Love’ en single ‘Without your love’. Tevens heeft Nederland binnenkort dé primeur op het gebied van het solo debuutoptreden van Taryll.

Taryll Jackson. Foto: Richard Knapp (bron 3T.com) De passie voor muziek stroomt door de aderen van 's werelds meest beroemde familie, de Jacksons. 3T, de drie zoons van Tito en Dee Dee Jackson bracht hun debuutalbum

Brotherhood in oktober 1995 uit. Taryll Jackson, de middelste van de drie broers, schreef en produceerde het merendeel van de nummers van 3T. Dit heeft hij ook gedaan voor andere bekende artiesten, zoals zijn tante Janet Jackson, Bruno Mars en Lindsay Lohan. Op moederdag 2012 debuteerde Taryll met zijn eerste solo EP: ‘My life without you’ ter ere van zijn overleden moeder. Een paar maanden later, op zijn verjaardag (8 augustus), lanceerde Taryll de single ‘Best of all time’. Dit was een eerbetoon aan zijn oom Michael Jackson. Op 29 augustus, de verjaardag van Michael Jackson, bracht Taryll zijn tweede EP uit genaamd ‘Undeniable’. In september 2017 bracht Taryll zijn single ‘Start it all over again’ en zijn EP ‘Taryll Remixes’ uit. In 2018 volgden de singles ‘No limit’ en ‘Next time’. Na een decennium van Taryll's muzikale soloreis, is het nu zo ver dat Nederland op 8 juni vanaf 19.00 uur getuige mag zijn van zijn eerste solo debuutoptreden in de Melkweg in Amsterdam. Luister aankomende vrijdag van 19.00 tot 21.00 uur naar het interview met Taryll tijdens Music Moments op Hofstreek Omroep.

Liefde in de lucht Kraantje Pappie behoort al jaren tot de top van de Nederlandse pop en hiphop en werkte samen met artiesten als Bizzey, Doe Maar, Jan Smit, Josylvio, Diggy Dex en Jonna Fraser. Met zijn unieke sound en vaak grappige raps scoorde hij hits als Waar is Kraan?, Feesttent, Pompen, Lil Craney en Liefde in de lucht. “Helemaal top dat we Kraan hebben”, vertelt Put enthousiast. “Hij staat dit jaar op zo’n beetje ieder groot festival in Nederland, maar hij komt ook gewoon op zaterdagavond naar Hengevelde”. Naast Kraantje Pappie en andere grote namen als Kris Kross Amsterdam, Tony Junior en Maan zet Hengevelde vooral in op de breedte. “We investeren de laatste jaren veel in onze diverse podia en we merken dat dit goed werkt”, zegt Put. “Ook de aankleding van ons terrein en het bieden van ander vermaak, zoals theater, vinden we belangrijk. Het publiek wil tegenwoordig iets te kiezen hebben, dus dan bieden wij dat.” Thema’s Ieder podium of ‘weitje’ heeft een eigen thema. “Sommige thema’s hebben we al een aantal jaar, maar we blijven uiteraard wel vernieuwen”, aldus de voorzitter. “Zo hebben

we onze ‘Balkan Beach’ flink uitgebreid. Hier spelen live-bands en DJ’s muziek uit alle uithoeken van de wereld. Boomshakalak Soundsystem brengt reggae, Los Paja Brava zeer dansbare surf met latin-invloeden, Pim Pam Pompen mixed balkan met beats en Ooostblok spoelt gypsy weg met een flinke slok wodka”. Helemaal nieuw is BaRRR BizaRRR. “Onze grote feesttent is van plek veranderd, daarom vonden we dat de aankleding ook wel eens anders mocht. BaRRR BizaRRR is een plek, waar de draak wordt gestoken met alle hoogte- en dieptepunten uit de westerse feestcultuur. LUV, Danny Panadero, Trafassi en The Loco Loco Disco Show maken er hier een bizarre party van”. Ook nieuw is Stappen in Olde Pekela. Hier draait de welbekende Kerkradio (‘helemaal vanuit Bentelo’) op verzoek piratenkrakers in de gezellige oudbruine, veenkoloniale sfeer van dit prachtige Drentse dorp. Andere thema’s zijn Rockpalast, Bert’s Garden Party en Mallorca Minipark. Kaarten zijn online te koop via www.hengevelde.nl. Prijs online: € 15,-. Prijs dagkassa: € 17,50. www.hengevelde.nl.


Hofweekblad

Woensdag 15 mei 2019, pag. 24

T E L E F O O N Aannemers

Boomverzorging

Kunststof kozijnen Telefoon ABC Voor 5 euro per plaatsing/ per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf/ winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

Lid Bouwgarant en Bouwend Nederland

OTTENSCHOT

KUNSTSTOF: * Kozijnen-ramen * Deuren-schuifpuien * Serres-overkappingen * Goot-gevelbekleding Vraag vrijblijvend prijsopgave

Een paradijs voor elke paardenliefhebber.

FA U N A B E H E E R S I N G

OTTENSCHOT

Molenkamp

FA U N A B E H E E R S I N G

Kunststof bouwelementen

Industrieterrein Wolbeslanden 1d Bornerbroek e-mail: info@molenkampbornerbroek.nl www.molenkampbornerbroek.nl www.keralitbestellen.nl Fax: 074-384 14 60 3841080 Telefoon 074

PREVENTIE EN BESTRIJDING VAN PLAAGDIEREN

Schildersbedrijven

o.a. wespen/mieren/vliegen/ratten/muizen etc

Tel. 0547 29 22 72 Mob. 06 23 03 81 46 www.ottenschotfaunabeheersing.nl Kleuren: info@ottenschotfaunabeheersing.nl PANTONE gecertifi ceerd354C door KAD

PANTONE 354C

PANTONE Cool Gray 10C

Telefoon ABC

PANTONE Cool Gray 10C

Renovatie-nieuwbouw-verbouw-enz. uw opdracht is ons visitekaartje

Telefoon ABC Voor 5 euro per plaatsing/ per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf/ winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

Ruitersport

Ongediertebestrijding

Kleuren:

Hoveniers

Onderhoud-verbouw-nieuwbouw Noordwal 4-6, Delden Telefoon 074 3762754 www.vosbouwmij.nl

A B C

“Service op z’n Twents!” • Bestaand gazon vervangen voor nieuwe graszoden € 12,- per M2 • Gazon verticuteren doorzaaien en bemesten € 3,50 per M2 • Tuinonderhoud 1 hovenier 1 dag all-in € 580,-

Onderhoud

Voor 5 euro per plaatsing/per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

0547 38 97 58

Onderhoud ∙ RAMEN WASSEN INCL. KOZIJNEN ∙ DAKGOOTREINIGING/-REPARATIES ∙ DAKBEDEKKING

Lijstenmakerij

www.hoveniersbedrijfdeeterink.nl

· Schilderwerkzaamheden (binnen en buiten) · Glasplaatsen · Dakcoating · Vloercoating · Kitwerk (schimmelwerend)

Sloetsweg 305 | 7556 HR Hengelo | 074-8507893/06-48462988

Lijstenmakerij Quirijns Voor al uw inlijstingenO

Accountancy/belastingen juridische zaken

Dakbedekking

www.lijstenmakerijquirijns.nl www.ppwinkel.nl

UVV Gespecialiseerd in bitumineuze daken. Tevens onderhoud van daken voor bedrijven en particulier.

Bedrijfsadministratie & Belastingzaken drs. Helga van der Plas (Fiscaal Adviseur) Tel. 0548-521549

De medewerkers van de Unie van Vrijwilligers Delden staan voor u klaar met verschillende projecten, waaronder: Open Tafel, Graag Gedaan, Boekbezorging, Huiskamer voor ouderen, Gymnastiek Dansgroep Internationaal 55+, Gymnastiek.

'all Seasons Proof Roof' • www.bpdakbedekking.nl • info@bpdakbedekking.nl

• 06-22124872 • Goor

Vca

Info:

gecertificeerd

Mevr. I. Brons Mevr. I. Roerink

tel. tel.

www.diependaaladvies.nl

06-53442772 074-8200348

Telefoon

Oude Postweg 5, 7495 SB Ambt Delden Telefoon 0547 276284

info@roatwente.nl | www.roatwente.nl

Telefoon ABC

Schoorsteenvegen

Voor 5 euro per plaatsing/ per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf/ winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

3763169 3761772

Stucadoor

Makelaardij

Pedicure

De Jong Stucwerk Goor Telefoon 06-10493464

Entersestraat 25, 7627 LS Bornerbroek Telefoon 074 - 259 63 56 Mob. 06-21 92 20 99 www.hoveniersbedrijfdeveen.nl

Pedicure

Simone ter Kulve – Westerop SALON AAN HUIS

Accountants en Belastingadviseurs

Zuiderhagen 10, 7491 CD Delden 3766147 Telefoon 074 Telefax (074) 3766146 Grotestraat 24, 7471 BP Goor 284130 Telefoon 0547 Telefax (0547) 274131 Twentepoort Oost 3a, 7609 RG Almelo 537160 Telefoon 0546 Telefax (0546) 537169 E-mail: info@rupertonline.nl Internet:www.rupertonline.nl

Voor 5 euro per plaatsing/ per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf/ winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

’t Bloemendaal 4 te Delden Telefoon 074-3766840 Mobiel 06-41626469

Specialist in tuinaanleg en onderhoud

Telefoon ABC Voor 5 euro per plaatsing/ per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf/ winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

Reisbureau

Rijssenseweg 39 A, 7475 VA Markelo Tel: 0547 362 825 www.hoveniersbedrijf-wentink.nl

Huish. art. Speelgoed 9

speelgoed & huishoudelijke artikelen

Dierenkliniek

Langestraat 110, Delden Telefoon 074

Tablet Accessoires

3761217

Hondentrimsalon

Telefoon ABC

Grotestraat 80 Goor Tel. 0547 26 17 info@morsink.nl | www.morsink.nl

Installatiebedrijf Lid van

Telefoon ABC Voor 5 euro per plaatsing/ per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf/ winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

Dierenambulance Dierenambulance Hof van Twente

• Vervoer gewonde dieren/zwerfdieren • vervoer overleden huisdieren • taxiritten naar/van dierenarts • meldpunt vermiste huisdieren • voorlichting scholen/instanties • medewerking tv programma’s •

Telefoon 06

30704810

Badkamers/Sanitair - Gas/ water/verwarming Dakbedekking De Schipbeek 17, Postbus 20 7491 MB Delden 2917035 Telefoon 074 www.johnpeper.nl

0642099090

Telefoon

Diabetische en Reumatische voet

Telefoon ABC

Elkink afbouw Markelo

95

Voor 5 euro per plaatsing/ per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf/ winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

Telefoon ABC

Voor 5 euro per plaatsing/per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

Molenstraat 24 - Delden - 0900-123 2378 Molenstraat 24 - Delden - 074 201 3490

Tuinonderhoud TUIN SNOEIEN | BOOMVERZORGING HOUT VERSNIPPEREN | STOBBEN WEGFREZEN VOORDELIG TARIEF!

Van Heeckerenweg 10, Goor Christiaan Bannink Tel: 06-28915923 csabannink@hotmail.com

Telefoon ABC

Rioolontstopping

Voor 5 euro per plaatsing/ per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf/ winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

Afvoer verstopt?

Tel: 074 - 8200334 Tel: 0546 - 490305

Klompenwinkel

www.nonstop-riool.nl

Diversen

Verhuur

Rijschool

prismamakelaars.nl

•Rolsteigers

DELDEN HENGELO ENSCHEDE BORNE

•Klimaatbeheersing

Wilmink Handel en Verhuur •Tuinmachines Bentelo-0646529607

Audiovisuele techniek

•Toiletten

06-22 33 66 34 | 06-18 99 99 18

Kringloop

36 rijlessen á 60 Auto voordeelpakket

minuten!

36 rijlessen á 60 minuten!

U ZOEKT EEN BEPAALD TYPE AUTO? WIJ HELPEN U GRAAG.

www.autoduurzaam.nl

Telefoon Mobiel

0547-388 787 06-133 622 03

Handwerken Telefoon ABC

Voor 5 euro per plaatsing/per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

www.wilminkverhuur.nl

Auto voordeelpakket Auto voordeelpakket 36 rijlessen á 60 minuten!

Autobedrijf

•Gereedschappen

Naai-atelier

www.harmhoek.nl info@harmhoek.nl

•Aanhangwagens

€Zonwering

Rolluiken, horren markiezen zonneschermen overgordijnen inbetweens, screens rolgordijnen vouwgordijnen reparaties Doodsdwarsweg 2, 7627 NW Bornerbroek Telefoon 074 3766993

Rijwielen

Auto voordeelpakket

36 rijlessen á 60 minuten!

Geerdink fietsen

Voor uw nieuwe fiets. Gazelle-Batavus - Bikkel. Reparatieafdeling met leenfietsen. Geerdinksweg 36, Hengelo. Motor voordeelpakket Telefoon 074

25 duo-rijlessen á www.geerdinkfietsen.nl

2913429 60 minuten!

ZONWERING, GARAGEDEUREN EN OVERKAPPINGEN Shutters, horren, rolluiken en raamdecoratie. Langestraat 129, Delden Telefoon 074 3766328 Telefax 074-3766329

Motor voordeelpakketMotor voordeelpakket

25 duo-rijlessen á 60 minuten! 25 duo-rijlessen á 60 minuten! Motor voordeelpakket

25 duo-rijlessen á 60 minuten!

Profile for Regionale Uitgeversgroep

Hofweekblad week 20-19  

Hofweekblad week 20-19  

Advertisement