RK Seinänkorjaus Esite

Page 1

SEINÄNKORJAUS

wallrepairguide.com


MITÄ ETSIT? Korjaus s. 04 Saumaus s. 08 Ylitasoitus s. 10 Viimeistely s. 12 Heti maalattava akryyli s. 13 Ulkokäyttö s. 14 Kalusteiden korjaus s. 14

2


SEINÄNKORJAUS RK Seinänkorjaussarjasta löytyy ratkaisu lähes kaikkiin yleisimpiin korjaustarpeisiin, useimmille seinämateriaaleille. Useat tuotteista soveltuvat samoihin korjauksiin mutta monilla on myös erikoisominaisuuksia, joihin kannattaa tutustua. Ymmärrämme, että jokaisella korjaajalla on omat suosikkinsa, joten meillä on monelle tekijälle helposti lähestyttäviä tuotteita. Myös lopputuloksen kannalta mahdollisuuksia on monia, lopputulos on aina tärkein. Korjattu hyvännäköinen seinäpinta, joka on aina tekijänsä näköinen. Seinänkorjaustuotteiden valinnassa meillä on ollut kaksi ohjenuoraa. Tärkeimpänä on laatu. Tuotteidemme tulee täyttää ammattilaisten korkeat laatuvaatimukset. Toinen perusajatuksistamme koskee enemmän viestintää käyttäjien suuntaan. Mielestämme tuotteen ohjeiden tulee olla niin kattavat, että pienellä opiskelulla ja harjoittelulla jokainen kodin omistaja onnistuu omissa korjaus- ja viimeistelytöissään.

Lisää tietoa seinänkorjauksesta osoitteessa www.wallrepairguide.com

3


KORJAUS ONKO SEINÄSSÄSI... PIENI REIKÄ? RK Plasterplug palauttaa seinän entiselleen toisin kuin perinteiset pintakorjausmenetelmät. Voit myös porata plugia aivan kuin uutta seinää ja kiinnittää siihen vaikkapa taulun. Pakkauskoot: S = 12 mm (jopa 20 korjausta) M = 18 mm (jopa 16 korjausta) L = 34 mm (2 korjausta) XL = 84 mm (1 korjaus)

SUURI REIKÄ? RK Wall Patch on paras ratkaisu isoille rei´ille. Liimapinnan ansiosta se on helppo asettaa paikoilleen ja ylitasoittaa. Kuituverkon keskellä oleva rei´itetty alumiinilevy palauttaa seinäpinta-alan vahvuuden lähes takaisin ennalleen. Kolme eri kokoa tarjoavat ratkaisun moneen erikokoiseen reikään. 2XL = alle 10 x 10 cm rei’ille 3XL = alle 15 x 15 cm rei’ille 4XL = alle 20 x 20 cm rei’ille Huom! Varmista tasoitusvaiheessa, että tasoitat levystä aiheutuvan korotuksen tarpeeksi suurelle pinta-alalle.

4


HALKEAMA, NAARMU TAI KOLO? RK Quick Fill on täysin käyttövalmis täyttötasoite kaikille seinämateriaaleille. Tasoitteella voidaan myös korjata ovia ja ikkunanpuitteita sekä karmeja. Se on helppo levittää lastalla ja parhaimmillaan lopputulosta ei tarvitse hioa, sillä RK Quick Fill on lähes kutistumaton. Seinä on tasoituksen jälkeen valmis rasitukselle. Kuivumisaika: 20 minuuttia Täyttökyky: 100 mm Pakkauskoot: 250 ml, 750 ml

RK Total Fill on ainoa RK Plasterplugien kanssa. täysin yhteensopiva tasoite. Se on hyvin monipuolinen tasoitusmassa, joka täyttää ja paikkaa kolot, naarmut ja halkeamat. RK Total Fill ei kutistu kuivuessaan, joten hionta ei ole välttämätöntä, mutta suositeltavaa. Tuotetta on hyvin helppo levittää ja se täyttää hyvin paikattavan kohteen. Lopputuloksesta saa helposti tasaisen ja yhtenäisen korjattavan pinnan kanssa. Kuivumisaika: jopa 20 minuuttia Täyttökyky: 10 mm Pakkauskoot: 150 ml, 250 ml

MUISTA MYÖS... RK Plasterplug työkalusetti sekä RK Plasterplug aloituspakkaus, joka sisältää yksittäisiin seinänkorjausprojekteihin muutaman plugin sekä RK Total Fill tasoitteen.

5


PLASTERPLUG Kuinka korjata kipsilevyseinä entiselleen?

Tarkista reiän koko. Käytä PLASTERPLUG työkaluja oikean koon ja muodon varmistamiseksi.

Hio ja puhdista reunat.

Jätä plugi hieman pinnan sisäpuolelle

Hio tasaiseksi

6

Valitse oikea plugikoko.

Levitä Total Fill tasoitetta

Maalaa

Lisää tasoite ja aseta plugi paikoilleen.

Anna kuivua 1-5 tuntia

Valmis!


RK PLASTERPLUG ON LAAJALTI PALKITTU JA TUNNUSTETTU SEINÄNKORJAUSRATKAISU.

RK PLASTERPLUG on saanut kansainvälisesti monia palkintoja innovaatiokilpailuissa ja se on esitelty myös DIY Networkin ”I WANT THAT!” -ohjelmassa USA:ssa.

RK SEINÄNKORJAUS Myös RK Seinänkorjaussarja on saanut osansa huomiosta. Kokonaisuus pääsi jatkokierrokselle kansainvälisen Travis Perkins rautakauppaketjun innovaatiokilpailussa.

Shortlisted 2016

7


SAUMAUS Saumaus on työvaihe, jossa kannattaa olla hyvin huolellinen. Saumaus vaikuttaa seinän ulkonäköön. Saumauksen yhteydessä voidaan ylitasoittaa koko seinäpinta-ala tai pelkästään seinässä olevat liitoskohdat. Suosittelemme käyttämään saumoissa saumatasoitetta ja saumanauhaa, mutta yleistasoitekin käy tähän työhön hyvin. Tasoite kiinnittää saumanauhan lujasti liitokseen ja estää halkeilun syntymisen. Rakenteissa tapahtuu aina ajan kanssa luonnollista liikkumista ja seinäpinta-ala saattaa värähdellä vaikka ovea suljettaessa. Nämä tekijät saattaa aiheuttaa halkeilua saumassa, jos saumanauhaa ei ole käytetty. Saumauksessa on kolme eri vaihetta: 1.

Levitä tasoite saumaan, kipsilevyissä olevan syvennyksen leveydelle. Pinnan tulee olla puhdas ja rasvaton. Paina saumanauha paikalleen tuoreen tasoitteen päälle sauman mukaisesti. Aloita ylhäältä alaspäin, jotta työskentely on helpompaa. Katkaise nauha oikeaan mittaan. Vedä tasoituslastalla koko matkalta nauha päältä, niin että nauha uppoutuu tasoitteen sisään. Ylitasoita uudelleen ja viimeistele sauma tasoituslastalla. Valmistasoitteet kutistuvat hieman kuivuessaan, liika tasoite taas voi vaatia enemmän hiomista. Tasoita sauman alue lähes seinäpinta-alan tasolle.

2.

3.

Anna kuivua ja hioa ylitasoitettu kohta. Viimeistele pinta viimeistelytasoitteella saadaksesi parhaan mahdollisen lopputuloksen ennen maalausta. Paras pinta saavutetaan, kun tasoitetaan koko seinäpinta-ala.

J

JOINT FILLER - SAUMATASOITE Käyttövalmis, vesiohenteinen ja M1-luokiteltu saumatasoite, joka on erittäin kevyt työstää ja helppo hioa. Soveltuu kuivien sisätilojen seinä- ja kattopintojen kipsilevyjen saumatasoituksiin ja erityisesti nauhoitukseen. Tuotekoko: 10 L

Max 2 mm

<0,07 mm

1

mm/h

Rakennuskemia Oy RK04196 / 0402 EN 15824 3A – EN 13963

H2O

8


SAUMANAUHA PRO (Punched, Roughened, Optimized) saumanauha kipsilevyjen saumaukseen. Molemmin puolin esihiottu pinta mahdollistaa saumanauhan kovan ja tiukan kiinnittymisen. Patentoitu rei’itys teknologia estää ylimääräisen kupruilun asennuksen yhteydessä. Saumanauha ”hengittää” paremmin, joka helpottaa asennusta. Saumanauhassa on esitaitos, joka helpottaa nauhan suoraan asentamista pintojen väliin keskelle. Nauhan kokonaisleveys on 50mm.

23 m

75 m

Rakennuskemia Oy RK04175 / CSTB

EN 13963

150 m

KULMANAUHA PRO (Pretreated, Reinforced, Optimized) kulmanauha ulko- ja sisäkulmien nauhoitukseen. Pitkäkuituisessa paperinauhassa on kaksi ruosteenestokäsiteltyä metallivahviketta, nauha on helppo taittaa muotoonsa. Erilliset kaksi nauhaa helpottaa asentamista kohteesta riippumatta. Metalliin on tehty ruosteenesto käsittely. Merkki 50 cm välein, joka helpottaa mittausta. ja oikean pituuden löytämistä. Nauhan kokonaisleveys on 50mm ja pituus 30 m.

Rakennuskemia Oy RK04178 / CSTB EN 14353 EN 13963 EN 10326 - 10327

Nauha on pakattu kätevään laatikkoon, josta se on helppo käyttää.

9


YLITASOITUS Hyvin hoidetty pohjatyö on erittäin tärkeä lopputuloksen kannalta ja se kannattaakin huomioida tuotteen valinnassa. Tasoitteet kutistuvat kuivuttuaan ja siksi voit joko tasoittaa hieman yli halutun tason tai tasoittaa useamman kerran pienemmällä määrällä. Pieniä määriä käytettäessä voit myös yhdistää eri tasoitteita (saumaukseen saumatasoitetta ja viimeistelyyn viimeistelytasoitetta), näin saat paremman lopputuloksen. Hiomapaperin karkeussuosituksemme on P120. Liian karkea hiomapaperi voi aiheuttaa maalin alta kuultavia naarmuja. Liian sileä hiomapaperi taas on tehoton, tukkiutuu eikä hio kunnolla. Suosittelemme myös hiomatukea sileän ja tasaisen lopputuloksen saamiseksi.

UNIVERSAL FILLER - YLEISTASOITE

LH

Käyttövalmis, vesiohenteinen ja M1-luokiteltu yleistasoite, joka on kevyt työstää ja helppo hioa. Tasoite on hajuton ja väriltään vaaleanharmaa. Soveltuu kuivien sisätilojen seinä- ja kattopintojen osa-, sauma- ja ylitasoituksiin, sekä kipsikartonkilevyjen saumanauhan kiinnitykseen. Soveltuu rakennusalustoille, kuten betoni-, kevytbetoni-, rappaus-, puukuitu- ja kipsikartonkilevypinnat sekä maalattujen pintojen tasoituksiin. Pakkauskoot: 400 ml, 3 L ja 10 L

Rakennuskemia Oy RK04189 / 0402 EN 15824 3A – EN 13963

Max

4 mm

H2O

10

<0,20 mm

1

mm/h


ROLL & SPRAY FILLER - TELATTAVA TASOITE Käyttövalmis, vesiohenteinen ja M1-luokiteltu telattava tasoite. Helppo levittää ja kuivuttuaan kevyt hioa. Kuiviin sisätiloihin, kuten seinä- ja kattopintojen osa-, sauma- ja ylitasoituksiin sekä kipsilevyjen saumanauhan kiinnitykseen. Alustoille, kuten betoni, kevytbetoni, rappaus, puukuitu- ja kipsilevyt. Erinomainen epätasaisten pintojen ylitasoittamiseen, esimerkiksi lasikuitutapeteille. Auttaa työergonomiassa esimerkiksi kattopintoja tasoitettaessa.

RS

Rakennuskemia Oy RK04198 / 0402 EN 15824 EN 13963

Pakkauskoot: 10 L Max

4 mm

<0,20 mm

1

mm/h

WET ROOM FILLER - MÄRKÄTILATASOITE

H2O

LW

Käyttövalmis, vesiohenteinen ja M1-luokiteltu märkätilatasoite, joka soveltuu erityisesti kosteisiin tiloihin sisätiloissa. Tuote on hajuton ja väriltään siniharmaa. Soveltuu sisätilojen seinä- ja kattopintojen osa- ja ylitasoituksiin. Soveltuu rakennusalustoille, kuten betoni-, kevytbetoni-, rappaus-, puukuitu- ja kipsikartonkilevypinnat sekä maalattujen pintojen tasoituksiin. Pakkauskoot: 400 ml, 3 L Rakennuskemia Oy RK04193 / 0402 EN 15824 3A – EN 13963

Max 4 mm

<0,15 mm

1

mm/h

H2O

11


VIIMEISTELY Mitä tasaisemman ja hienomman pinnan saa tehtyä ennen maalausta, sitä helpompi maali on levittää tasaisesti pinnalle ja näin saadaan myös parempi lopputulos. Maalia ei ikinä kannata käyttää naarmujen tai kolhujen peittämiseen.

FINISHING FILLER - VIIMEISTELYTASOITE

LF

Käyttövalmis, vesiohenteinen ja M1-luokiteltu viimeistelytasoite, joka on helposti työstettävä. Pienen raekokonsa ansiosta soveltuu hyvin viimeiseksi pinnaksi ennen maalausta. Soveltuu kuivien sisätilojen seinä- ja kattopintojen osa-, sauma- ja ylitasoituksiin. Soveltuu rakennusalustoille, kuten betoni-, kevytbetoni-, rappaus-, puukuitu- ja kipsikartonkilevypinnat sekä maalattujen pintojen tasoituksiin. Pakkauskoot: 250 ml, 400 ml, 1 L, 3 L ja 10 L

Rakennuskemia Oy RK04183 / 0402 EN 15824 3A – EN 13963

Max 3 mm

<0,12 mm

1

mm/h

H2O

ACRYLIC PREMIUM Korkealaatuinen valkoinen akryylimassa saumaamiseen, tiivistämiseen ja viimeistelyyn sisä- ja ulkotiloissa. Soveltuu saumoihin, joiden eläminen on vähäistä (Elastisuus: 12,5 %). Kuivuttuaan akryylimassa on ylimaalattavissa. Ei kellastu. EC1+ päästöluokiteltu. Vaativalle käyttäjälle. Pakkauskoot: 310 ml, 550 ml

Rakennuskemia Oy RK02122 / 1213 EN 15651-1:F-EXT-INT CLASS 12,5P

12

H2O

12,5%


MAAILMAN NOPEIN

HETI MAALATTAVA AKRYYLI

Y LOG • INS NO

POW

TECHNOLOGY

• PAIN LE TAB

NTLY PAINT TA

-WET TECH ON

PAINT-ON-WET AKRYYLI Heti maalattavissa oleva akryyli, joka säästää paljon aikaa ja vaivaa. Ei muuta maalin väriä, ei aiheuta halkeilua maalin pinnassa. Leikkaa patruunan suutin 60 asteen kulmassa ja levitä massa 60 asteen kulmassa. Akryyliä voi käyttää saumaukseen ja viimeistelyyn, halkeamille, reiille, koloille ja liitäntäsaumoille. Soveltuu seinille, katoille ja puisille sekä metallisille ikkunanpuitteille, portaille, betonille ja tiilille. Kun aika on sinulle tärkeää ja kuivumisen odottelu on mielestäsi turhaa. Pakkauskoot: 310 ml

Huom! Kärjen leikkaus ja levitys 60 asteen kulmassa.

0 sec Rakennuskemia Oy RK02147 / 1213 EN 15651-1: F-INT

H2O

MILD

13


ULKOKÄYTTÖ JA KALUSTEIDEN KORJAUS

QUICK CEMENT - PIKASEMENTTI Nopeasti kovettuva pikasementti sisä- ja ulkokäyttöön. Soveltuu nopeisiin, varmoihin ja vahvoihin kiinnityksiin. Erityisesti porttien, aitojen, lipputangonjalan, lavuaarien kannattimien, anturoiden, kaivonrenkaiden, kattiloiden, koneiden ja erilaisten putkistojen nopeaan asennukseen sekä kolojen ja halkeamien paikkaukseen. Käyttöaika vain n. 5 minuuttia, tee esivalmistelut valmiiksi ennen sementin valmistusta. Pakkauskoot: 1 kg ja 6 kg

5

min.

WOOD FILLER - PIKASILOTE Käyttövalmis, valkoinen, vesiohenteinen, erittäin hienojakoinen ja hyvin värinsä pitävä pikasilote. Soveltuu hyvin ylimaalattaville puupinnoille, kuten ovien, kalusteiden ja ikkunapuitteiden tms. tasoitukseen. Pakkauskoot: 250 ml, 400 ml

Max 2 mm

H2O

14

1

mm/h

W


SYMBOLIT Max 2 mm

<0,07 mm

1

Täyttökyky

Sisä- ja ulkokäyttöön

Raekoko

Sisäkäyttöön

Kuivumisaika

0 sec

Heti maalattavissa

mm/h

Vesiohenteinen

Ikkunoille

Kalusteiden korjaamiseen

Ikkunoille ja oville

Ruiskutettava

Halkeamille ja naarmuille

H2O

Telattava

MILD

12,5%

Mietotuoksuinen

Joustavuus

15


@rakennuskemia


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.