Paint.Guide inspirationsbroschyr

Page 1

PAINT www.paint.guide


2

Varför skulle jag välja

EN SPRAYFÄRG

istället för traditionell målarfärg? Ett professionelt resultat, utan extra verktyg. Spraymålning gör det mycket enkelt att få en jämn finish på vilken yta som helst utan fula penselränder. Du behöver inga speciella rullar eller andra extra verktyg för att applicera färgen.

Det där är helt enkelt en smal sak.

En sprayburk är lättare att använda än en traditionell färgburk där du behöver en skruvmejsel för att bända upp locket. Dessutom är speciella föremål och ytor inga problem eftersom spray lätt kan nå alla sprickor och hörn.

Fler alternativ, mer inspiration. Sprayfärg torkar mycket snabbt och kommer i en mängd olika färger som inte finns direkt från hyllan i traditionella färger. Dessutom är sprayfärger lämpliga för de flesta vanliga ytor och material.


3

Hur

LYCKAS

med sprayfärg. Ta inga genvägar eller stressa fram. Spraya färgen uppifrån och ned och från vänster till höger i tunna lager. Försök inte ta genvägar genom att applicera tjockare lager, detta kommer bara att resultera i att färgen rinner av.

Vad behöver jag? Inte mycket. Se bara produkter till att du har tillräckligt med färg för ditt projekt, slippapper, lämpliga verktyg och/eller produkter för förrengöring av den övermålningsbara ytan och skyddspapper.

Kom ihåg att avlägsna säkerhetsringen. Alla PAINT.GUIDE sprayfärger har en röd säkerhetsring för att förhindra oavsiktlig sprayning. Lyft av munstycket för att ta bort ringen. Ringen kan sättas tillbaka vid förvaring av färgen.


4

Vad gör

PAINT.GUIDE annorlunda?

Lätt att använda. Bästa färgerna. Lätt att välja produkter. Fler pigment, högre utbyte. Maximal inspiration.


5

Hallå,

VÄNLIGEN OBS!

Du kan bedöma dessa burkar utifrån deras utseende.

Målarfärg bas Var uppmärksam på om färgen är akryl, alkyd eller hybrid. Det kommer att påverka ditt val av grundfärg och lack.

Min riktiga färg Oavsett färgkartor och annan instruktions- eller referensinformation kan du alltid se den sanna färgen på varje färgburk från dess lock.

RAL färgton Det är här du hittar den specifika RAL-färg som färgen är inriktad med. Använd denna information för att matcha färgen med andra färger eller föremål.

Matt, Blank, Ultra Matt... Varje färg kommer också i en specifik glans. Vissa färger som Black och White finns tillgängliga i en mängd olika glansgrader men vissa färger som Vintage-serien finns bara i en glansgrad, i det här fallet Ultra Matt.

Lättlästa instruktioner och symboler. Glöm inte att läsa igenom dessa, men använd även ditt egna förstånd. Olika omständigheter, som temperatur, ytan och färgmängd påverkar t.ex. torktiden.

Material riktlinjer Vi ger dig en lista över material och ytor som kan målas med varje sprayfärg. Vissa andra material kan fortfarande vara övermålningsbara men du bör alltid testa först.


6

Inomhus & Utomhus

BLACK, WHITE & GREY akryl sprayfärger

Black, Grey & White Sprayfärg kan användas för att måla några av de vanligaste ytorna, som trä, hårdplast, metall, sten, glas och betong. De svarta, vita och gråa sprayerna är lämpliga för både inomhus- och utomhusbruk och föremålens storlek, form eller kvantitet spelar ingen roll.

STEN

TRÄ

METALL

GLAS

PLAST


7

Chrome Spray Paint

BLACK RAL 9005 MATT

Black RAL9005 White RAL9000 Anthracite Grey Ash Grey


8

Inomhus & Utomhus

RAL GRUNDFÄRGER alkyd sprayfärger

Du behöver inte alltid välja effektfärgerna för att visa lite personlighet. Grundfärger Red, Blue och Yellow kan också ge den nödvändiga karaktären till inredningen.

STEN

TRÄ

METALL

GLAS

PLAST


WHAT’S YOUR COLOUR?

9

BLUE

RAL 5010 HIGH GLOSS

YELLOW RAL 1021 HIGH GLOSS

RED

RAL 3002 HIGH GLOSS


10

Inomhus specialiteter

PINK & LIME ZEST alkyd sprayfärger

Specialfärger Våra två första specialfärger valdes ut för deras popularitet och höga kontrast. De är främst avsedda för inomhusbruk, för dekorativa föremål, men kan även användas som tillfälliga höjdpunkter i andra projekt.

METALL

TRÄ

STEN

PLAST

GLAS


11


12 Inomhus specialiteter

GOLD & BRONZE akryl sprayfärger

GLAS

TRÄ

STEN

PLAST

METALL


13

GOLD

Gold & Bronze Sprayfärgerna i guld och brons är lämpliga för inomhusbruk. Om du vill att ytan ska vara lite mer hållbar kan du lägga till ett lager lack för att skydda den gyllene ytan. Båda färgerna är lämpliga för de flesta ytor i hemmet.

BRONZE


14

Inomhus specialiteter

CHROME

CHROME

akryl sprayfärger

Chrome Sprayfärg Chrome ger en blank, kromliknande yta för alla inredningsobjekt. Var dock försiktig med vad du målar med den. Kromfärg är inte reptålig och gillar inte att bli hanterad.

METALL

STEN

PLAST

TRÄ

GLAS


15

Inomhus & Utomhus

SILVER

SILVER

alkyd sprayfärger

Silver Sprayfärg Med silversprayfärgen kan du förnya gamla föremål eller skapa nya och glänsande silverföremål. Sprayen ger en vacker glans. Silver är den enda metalliska sprayen som även kan användas utomhus utan ett separat lager lack.

PLAST

METALL

GLAS

STEN

TRÄ


16

Inomhus specialiteter

VINTAGE

akryl sprayfärger

WHITE SPRAY PAINT ULTRA MATT

ANTIQUE

WHITE SPRAY PAINT ULTRA MATT

CLOUD

GREY

SPRAY PAINT ULTRA MATT

SAND

SPRAY PAINT ULTRA MATT

STONE SPRAY PAINT ULTRA MATT

PINK

SPRAY PAINT ULTRA MATT

GLAS

TRÄ

STEN

PLAST

METALL


GRACEFULLY AGED SURFACE.

17

Skapa en vintagestil Vintage sprayfärger är Ultra Matt så att du får ett resultat som är väldigt nära en kalkfärg. Sprayfärg ger dig en mycket jämn yta som är mer hållbar och mer flexibel än traditionell kalkfärg. Men om du vill ha en vintagefinish för ditt målade föremål, kan du enkelt få det genom att slipa den färdiga ytan.


18

Extra extra

FUNKTIONELLA SPECIALITETER fönster & radiator

Fönster, lister & radiatorer Dessa ytor slits mycket och du kanske inte märker det vid första anblicken, men med tiden kan de gulna, fläckas eller skadas. Radiator White sprayfärg är speciellt framtagen för radiatorer. Den tål temperaturförändringar och kan även användas till andra projekt som till exempel en lampa bredvid en radiator som påverkas av värmen. Värmebeständighet +110°C. Använd Hybrid Window/List White sprayfärg på samma sätt som för fönster och dörrkarmar. Färg NCS 0502-Y är en universell fönster- och listfärg, såvida du inte har valt att måla dem rosa.


Extra extra

ANDRA SAKER DU BEHÖVER grundfärg & lacker

Grundfärg & Lacker En grundfärgs viktigaste funktion är att se till att egentliga färgen fäster på ytan som ska målas. När du målar med ljusa eller speciella färger neutraliserar det också ytan, så du behöver inte måla så många lager. Dessutom hjälper grundfärgen till att jämna ut ytan. Att använda en grundfärg är inte absolut nödvändigt, men det hjälper dig att lyckas. Lacken skyddar den slutliga målade ytan från slitage. Lack kan även användas till andra projekt, ytan behöver inte vara spraymålad.

19Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.