Paint.Guide inspiraatiokuvasto

Page 1

PAINT www.paint.guide


2

Miksi valita

SPRAYMAALI

perinteisen maalin sijaan? Ammattimainen lopputulos ilman muita välineitä. Spraymaalilla on erittäin helppo saada tasainen lopputulos mille tahansa pinnalle, ilman rumia sivellinraitoja. Et tarvitse erikoisteloja tai muita työkaluja maalin levittämiseen.

Se on yksinkertaisesti superhelppoa. Spraypurkki on helpompi käyttää kuin perinteinen maalipurkki, jonka avaamiseen tarvitaan ruuvimeisseli. Myöskään erikoiset esineet ja pinnat eivät ole ongelma, sillä maalisuihkulla maalaa helposti kaikki halkeamat ja kulmat.

Enemmän vaihtoehtoja, enemmän inspiraatiota. Spraymaali kuivuu erittäin nopeasti ja sitä on saatavana useissa eri väreissä, joita ei ole saatavilla suoraan hyllystä perinteisissä maaleissa. Lisäksi spraymaalit sopivat yleisimmille pinnoille ja materiaaleille.


3

Kuinka

ONNISTUA

spraymaalauksessa. Älä oikaise tai kiirehdi työvaiheissa. Suihkuta maalia ohuina kerroksina ylhäältä alas ja vasemmalta oikealle. Älä yritä oikaista levittämällä paksumpia kerroksia, tämä johtaa vain maalin valumiseen.

Mitä tarvitsen? Et paljon. Varmista vain, että sinulla on tarpeeksi maalia projektiisi, hiomapaperia, sopivat työkalut ja/ tai tuote maalattavan pinnan esipuhdistukseen sekä suojapaperia.

Muista poistaa suojarengas. Kaikissa PAINT.GUIDE spraymaalipurkeissa on punainen turvarengas tahattoman ruiskutuksen estämiseksi. Nosta suutin irti renkaan poistamiseksi. Voit asettaa renkaan takaisin maalin varastoinnin ajaksi.


4

Mikä tekee

PAINT.GUIDE -sarjasta erilaisen?

Helppokäyttöisyys. Parhaat värit. Helposti valittavat tuotteet. Enemmän pigmenttiä, korkeampi riittoisuus. Maksimaalinen inspiraatio.


5

Hei,

HUOMIOI TÄMÄ!

Näitä purkkeja voit arvostella ulkonäön perusteella.

Maalipohja Kiinnitä huomiota siihen, onko maali akryyli, alkydi vai hybridi. Tämä vaikuttaa pohjamaalin ja lakan valintaan.

Todellinen väri Värikartoista ja muista ohjeista huolimatta näet aina kunkin maalin todellisen värin sen korkista.

RAL Väri Tästä löydät maalia vastaavan RAL-värin. Tarvitset koodin yhdistääksesi tuotteen muiden maalien ja esineiden kanssa.

Matta, Kiiltävä, Ultra Matta... Jokaisella maalilla on myös tietty kiilto. Joitakin maaleja, kuten Black ja White, on saatavana eri kiiltoasteilla, mutta jotkin maalit, kuten Vintage-sarja, ovat saatavilla vain yhdellä kiiltoasteella, tässä tapauksessa Ultra Matta.

Helposti luettavat ohjeet ja symbolit. Muista lukea nämä huolellisesti läpi, mutta käytä myös maalaisjärkeä. Olosuhteet, kuten lämpötila, maalattava pinta ja maalin määrä vaikuttavat mm. kuivumisaikaan.

Sopivat materiaalit Tässä luettelo materiaaleista ja pinnoista, jotka voidaan maalata kyseisellä spraymaalilla. Myös jotkut muut materiaalit saattavat olla maalattavissa, mutta yhteensopivuus tulee ensin testata.


6

Sisätiloihin & Ulkotiloihin

BLACK, WHITE & GREY Akryyli Spraymaalit

Black, Grey & White Spraymaalilla voidaan maalata mitä tahansa yleisimpiä pintoja, kuten puuta, kovaa muovia, metallia, kiveä, lasia ja betonia. Black, White ja Grey spraymaalit soveltuvat sekä sisä- että ulkokäyttöön. Näillä väreillä maalatessa esineiden koolla, muodolla tai määrällä ei ole väliä.

KIVI

PUU

METALLI

LASI

MUOVI


7

Chrome Spray Paint

BLACK RAL 9005 MATT

Black RAL9005 White RAL9000 Anthracite Grey Ash Grey


8

Sisätiloihin & Ulkotiloihin

PERUS RAL-VÄRIT Alkydi Spraymaalit

Aina ei tarvitse etsiä erikoisvärejä persoonallisen ilmeen luomiseksi. Peruspunainen, sininen ja keltainen tuovat myös sisustukseen särmää.

KIVI

PUU

METALLI

LASI

MUOVI


WHAT’S YOUR COLOUR?

9

BLUE

RAL 5010 HIGH GLOSS

YELLOW RAL 1021 HIGH GLOSS

RED

RAL 3002 HIGH GLOSS


10

Sisätilojen erikoisuudet

PINK & LIME ZEST Alkydi Spraymaalit

Erikoisvärit Kaksi ensimmäistä erikoisväriämme valittiin niiden suosion ja suuren kontrastin vuoksi. Ne on tarkoitettu pääasiassa sisäkäyttöön esim. koriste-esineisiin, mutta niitä voidaan käyttää tilapäisenä korostusvärinä myös muissa projekteissa.

METALLI

PUU

KIVI

MUOVI

LASI


11


12 Sisätilojen erikoisuudet

GOLD & BRONZE Akryyli Spraymaalit

LASI

PUU

KIVI

MUOVI

METALLI


13

GOLD

Gold & Bronze Gold ja Bronze spraymaalit soveltuvat sisäkäyttöön. Jos haluat pinnasta hieman kestävämmän, voit lisätä kerroksen lakkaa suojaamaan kultaista pintaa. Molemmat maalit sopivat useimmille kodin pinnoille.

BRONZE


14

Sisätilojen erikoisuudet

CHROME

CHROME

Akryyli Spraymaalit

Chrome Spraymaali Chrome antaa kiiltävän, kromia muistuttavan pinnan mihin tahansa sisustusesineeseen. Varo kuitenkin mitä maalaat sillä. Kromimaali ei ole naarmuuntumaton eikä kestä käsittelyä.

METALLI

KIVI

MUOVI

PUU

LASI


15

Sisätiloihin & Ulkotiloihin

SILVER

SILVER

Alkydi Spraymaalit

Silver Spraymaali Silver spraymaalilla voit uudistaa vanhoja esineitä tai luoda kokonaan uusia ja kiiltäviä hopea-esineitä. Suihke antaa kauniin kiillon. Silver on ainoa metallisuihke, jota voidaan käyttää myös ulkona ilman erillistä lakkakerrosta.

MUOVI

METALLI

LASI

KIVI

PUU


16

Sisätilojen erikoisuudet

VINTAGE

Akryyli Spraymaalit

WHITE SPRAY PAINT ULTRA MATT

ANTIQUE

WHITE SPRAY PAINT ULTRA MATT

CLOUD

GREY

SPRAY PAINT ULTRA MATT

SAND

SPRAY PAINT ULTRA MATT

STONE SPRAY PAINT ULTRA MATT

PINK

SPRAY PAINT ULTRA MATT

LASI

PUU

KIVI

MUOVI

METALLI


GRACEFULLY AGED SURFACE.

17

Luo vintage-tyyli Vintage-spraymaalit ovat kiiltoasteeltaan Ultra Matta, joten saat lopputuloksen, joka on hyvin lähellä kalkkimaalia. Spraymaalilla saat erittäin tasaisen pinnan ja lopputulos on kestävämpi ja joustavampi kuin perinteinen kalkkimaali. Jos kuitenkin haluat maalaamaasi esineeseen vintage-viimeistelyn, saat sen helposti hiomalla valmiin pinnan.


18

Extra extra

TOIMINNALLISET ERIKOISUUDET ikkuna & lämpöpatteri

Ikkunat, listat ja patterit Nämä pinnat kuluvat paljon, etkä ehkä huomaa sitä ensi silmäyksellä, mutta ajan myötä ne voivat kellastua, tahraantua tai vaurioitua. Radiator White spraymaali on suunniteltu erityisesti lämpöpattereille. Se kestää lämpötilan muutoksia, ja voit käyttää sitä myös muihin projekteihin, kuten patterin vieressä olevaan lamppuun, johon lämpö vaikuttaa. Kuumankestävys +110°C. Käytä Hybrid Window/List White spraymaalia samalla tavalla ikkunoiden ja ovenkarmien kanssa. Väri NCS 0502-Y on universaali ikkuna- ja listaväri, ellet ole sattumalta maalannut niitä vaaleanpunaiseksi.


Extra extra

MITÄ MUUTA TARVITSET pohjamaali & lakat

Pohjamaali & lakat Pohjamaalin tärkein tehtävä on varmistaa, että varsinainen maali tarttuu maalattavaan pintaan. Kirkkailla tai erikoisväreillä maalattaessa se myös neutraloi pinnan, jolloin sinun ei tarvitse maalata niin montaa kerrosta. Lisäksi pohjamaali auttaa tasoittamaan pintaa. Pohjamaalin käyttö ei ole ehdottoman välttämätöntä, mutta se auttaa sinua onnistumaan. Lakka suojaa lopullista maalattua pintaa kulumiselta. Lakkaa voidaan käyttää myös muihin projekteihin, pinnan ei tarvitse olla spraymaalattu.

19Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.