BISON Liimaopas

Page 1

LIIMA- JA TIIVISTYSOPAS Inspiraatioita ja neuvoja

Bison. Voimakkaat liimat.


Paras ratkaisu jokaiseen työhön! Liimat Montagekit® Asennusliimat

4

Poly Max® SM-Polymeeriliimat

6

Pikaliimat 8 Epoksiliimat 10 Koti- ja Harrasteliimat

12

Puuliimat 14 Polyuretaani Puuliimat

23

Bison Kit® Kontaktiliimat

24

Kovat PVC -liimat

25

Erikoisliimat 26

Tiivisteet Silikonit 28 Tiivistystyökalut 28 Muut Tiivisteet

29

Muut Teipit 30 Voiteluaineet ja Huoltotuotteet

31

Air Max® Kosteudensyöjä

33

Air Max® Kosteudensyöjä täyttöpussit

34

Voimaliimausmetodi

5

Bison Tiivisteopas

16

Bison Liimapas

17

2


VAIKUTTAVA YHDISTELMÄ 50,000 PATRUUNAA MONTAGEKIT® Dubain Burj Khalifasta voi puhua vain superlatiiveissa. Rakennusennätyksiä rikottiin tusinoittain. Maailman korkeimman pilvenpiirtäjän rakentamiseen käytettiin 50,000 patruunaa Bison Montagekittiä®. Määrä on niin suuri, että sillä voisi piirtää suoran viivan Amsterdamista Madridiin. Bison Montagekit® on voimakkain asennusliima 1001 erilaiseen rakennus- ja sisustusasennukseen. Bison tarjoaa laajan valikoiman innovatiivisia tuotteita jokaiseen kiinnistystyöhön. Kynnykset, oven karmit, kaapelikourut, ikkunanpielet, naulakon kiinnitys sekä seinäpanelien ja eristeiden kiinnitykset onnistuvat kaikki Bison Montagekit® tuotteilla. Sisällä tai ulkona, Bison Montagekit® kiinnittää lähes kaikki materiaalit lähes kaikille pinnoille. Sivuilla 4 ja 5 voit valita parhaan Montagekit® ratkaisun työhösi. Et tarvitse enää ruuveja tai nauloja. Ja jos Bison Montagekittiä® käytetään Burj Khalifan kaltaisessa rakennuksessa, voit hyvällä mielellä käyttää sitä kaikkiin rakennus-, korjaus- ja koristelutöihin. Bison Montagekit®. N°1 asennusliima 1001 kiinnitystyöhön.


Montagekit® Asennusliimat Ei enää ruuveja ja nauloja.

Bison tarjoaa parhaan ratkaisun jokaiseen kiinnitystyöhön. Löydät aina Bison Montagekit® tuotteen, joka palvelee tarvettasi. Alla olevien kysymysten avulla voit helposti valita parhaan Montagekit® ratkaisun. > Onko materiaali huokoista (imukykyistä) vai ei? > Onko materiaali jännityksessä? > Vaatiiko työ korkeaa alkukiinnitystä? > Tarvitaanko näkymätöntä kiinnitystä?

Montagekit® Asennusliima Supervahva Erittäin voimakas, raot täyttävä ja yleiskäyttöinen rakennusliima. Neopreenikumipohjainen. Helppoon ja lujaan kiinnitykseen, kaikille materiaaleille, sisä- ja ulkokäyttöön. Soveltuu rasituksen alaisten materiaalien kiinnitykseen. Ei enää ruuveja tai nauloja.

Montagekit® Asennusliima Xtreme Pito Erittäin voimakas, liuotinaineeton rakennusliima erittäin voimakkaalla alkutartunnalla (120 kg/m²). Nopeaan puun, muovin, metallin, kiven, kipsin, laattojen ja polystyreenivaahdon kiinnitykseen betoni, kivi, kipsi, puu ja lastulevy pinnoille. Pysyvästi elastinen, raot täyttävä. Ei enää ruuveja ja nauloja.

Montagekit® Asennusliima Väritön Kristallin kirkas, vahva ja liuotinaineeton rakennusliima. Kaikkien materiaalien kiinnitys huokoiseen pintaan, näkymättömästi ja lujasti. Täyttää raot, pysyvästi elastinen. Ei enää ruuveja tai nauloja.

4


Voimakiinnitysmetodi

1

2

3

4

5

Ovatko materiaalit rasituksessa vai jännityksessä? Käytä Montagekit® Supervahvaa ja voimakiinnitysmetodia. Käytä Montagekit® Super Strength:ä rasituksessa oleville sekä ei-huokoisille materiaaleille. Käytä voimaliimausmetodia suoraan kiinnitykseen. Metodin oikea käyttö on tärkeää sillä puristinta ei aina ole saatavilla ja seinä ei aina ole täysin suora. Tämä aiheuttaa materiaalijännitystä ja puun vääntymistä. Voimaliimausmetodi kiinnittää materiaalit välittömästi.

5 ASKELEEN VOIMALIIMAUSMETODI: 1 Levitä liima tasaisesti pisaroina tai viivoina. 2 Liitä osat välittömästi liukuvalla liikkeellä ja paina tai koputtele lujasti. 3 Irroita välittömästi ja annan kuivua 5 minuuttia. 4 Kiinnitä samaan kohtaan. 5 Paina tai koputtele lujasti.

Teipillä kiinnittäminen Montagekit® Asennusteippi Xtreme on nopea, siisti ja yksinkertainen ratkaisu esineiden kiinnitykseen sileille ja karheille pinnoille sisä- ja ulkotiloissa. Erittäin voimakas. Soveltuu myös: palovaroittimille, kaapelikouruille, kytkentärasioille ja rakennuslevyille. Ulkokäyttö? Myös mahdollista: postilaatikot, nimikyltit, talon numerot, jne.

5


Poly Max® SM-Polymeeriliimat Liimaukseen, asennukseen ja tiivistykseen.

Poly Max® on mullistava all-in-one ratkaisu kaikkeen liimaukseen, asennukseen ja tiivistykseen. Tämä yleiskäyttöinen, korkealaatuinen ongelmanratkaisija soveltuu kaikille materiaaleille ja pinnoille, kaikissa olosuhteissa! Poly Max® mahdollistaa nopean työstön ja viimeistelyn yhdellä tuotteella. Aina ja kaikkialla, supervahva ja pysyvästi elastinen.

Poly Max® Original Yleiskäyttöinen, korkealaatuinen SM-Polymeeripohjainen rakennusliima ja tiiviste, ylivoimaisella loppukiinnityksellä. Liimaukseen, tiivistykseen ja asennukseen lähes kaikille (rakennus) materiaaleille, lähes kaikille (sileille, huokoisille ja ei-huokoisille) pinnoille. Korvaa rakennus-, puu- ja PU-liimat sekä silikoni- ja akryylitiivisteet. Erittäin vahva. Sisä- ja ulkokäyttöön. Pysyvästi elastinen.

1001 Poly Max® käyttökohdetta

1

LIIMAA

Lasi, useat muovit, kivi, betoni, puu, metalli ja monet muut materiaalit.

2

ASENTAA

Jalkalistat, koristelistat, rungot, eristeet ja koristeet.

3

TIIVISTÄÄ

Liitokset, saumat, raot, katot, rännit ja savupiiput, erinomainen lasitusten tiivistämiseen.

6


Poly Max® Crystal

Yleiskäyttöinen, kristallinkirkas SM-Polymeeri teknologiaan perustuva rakennusliima ja tiiviste. Näkymättömään liimaukseen, asennukseen ja tiivistykseen lähes kaikille (rakennus) materiaaleille, lähes kaikille (sileille, huokoisille ja ei-huokoisille) pinnoille. Korvaa rakennus-, puu- ja PU-liimat sekä silikoni- ja akryylitiivisteet. Erittäin vahva. 100% kristallinkirkas. Pysyvästi elastinen.

Poly Max® High Tack Yleiskäyttöinen, korkealaatuinen SMPolymeeripohjainen rakennusliima ja -tiiviste, erittäin korkealla loppukiinnityksellä. Liimaukseen, asennukseen ja tiivistykseen lähes kaikille (rakennus) materiaaleille, lähes kaikille (sileille, huokoisille ja ei-huokoisille) pinnoille. Korvaa rakennus-, puu- ja PU-liimat sekä silikoni- ja akryylitiivisteet. Erittäin voimakas. Erittäin korkea alkutartunta. Pysyvästi elastinen.

7


Pikaliimat Super Glue Liquid Erittäin vahva, erittäin nopea, yleiskäyttöinen pikaliima. Liimaa monia eri materiaaleja, kuten monia muoveja, metallia, kumia, posliinia, puuta ja korkkia.

Super Glue Rocket Pikaliima ultramodernissa annostelijassa. Tarkka ja helppo käyttää, ilman tahroja. Liimaa useita materiaaleja kuten monia muoveja, metallia, kumia, posliinia, puuta ja korkkia. Kätevä annostelija: 1 painallus, 1 pisara. Erittäin voimakas ja nopea. Väritön.

Super Glue Gel

Erittäin vahva ja nopea pikaliima geelimuodossa. Liimaa erilaisia materiaaleja, kuten keramiikkaa, posliinia, korkkia, puuta, pahvia, metallia, kumia ja monia muoveja. Ei valu. Muokattava ja hieman täyttävä. Erityisesti huokoisille materiaaleille.

8


Super Glue Brush

Yleiskäyttöinen, nestemäinen pikaliima. Sivellin helppoon käyttöön ja levitykseen. Liimaa erilaisia materiaaleja, kuten useimpia muoveja, metallia, kumia, posliinia, puuta ja korkkia. Erittäin voimakas. Erittäin nopea.

Super Glue Professional Korkealaatuinen, nestemäinen, ammattimainen pikaliima kätevässä annostelijassa. Liimaa erilaisia materiaaleja, kuten useimpia muoveja, metallia, kumia, posliinia, puuta ja korkkia. Erittäin vahva. Erittäin nopea.

Yleisin syy siihen ettei liimaus kestä, on väärä liima kohteessa.

9


Epoksiliimat Epoxy Universal Yleiskäyttöinen, vahva, 2-komponenttinen epoksiliima metallin, keramiikan, posliinin, lasin, norsunluun, helmien, jalokivien ja useiden muovien korjaukseen. Lämmönkestävä: -20°C - +60°C, vedenkestävä, kemikaalienkestävä ja päällemaalattavissa.

Epoxy Metal

Metallin värinen, kestävä, 2-komponenttinen epoksiliima. Liimaa metallit toisiinsa tai kiveen, puuhun, betoniin ja useisiin muoveihin. Korjauksiin äärimmäisissä olosuhteissa. Säänkestävä: -40°C - +60°C, raot täyttävä, (meri)vedenkestävä. Korkea kemikaalienkestävyys. Voidaan hioa, viilata, porata ja maalata kuivumisen jälkeen.

Epoxy 5 Minutes Kristallinkirkas, nopea, 2-komponenttinen epoksiliima. Keramiikan, posliinin, lasin, puun, kiven ja metallin korjaukseen. Vedenkestävä, nopea, erittäin voimakas. Lämmönkestävä -40°C +100°C, kemikaalienkestävä ja päällemaalattavissa.

10


Epoxy Repair Stick Universal

Kestävä 2-komponenttinen epoksi korjauskitti, höyrylle ja vedelle altistuvien esineiden korjaukseen. Helppo käyttää, kuivuu nopeasti, ei kutistu, säänkestävä. Voidaan hioa, porata ja maalata. Käytevä säilytysputkilo.

Epoxy Repair Aqua Kestävä 2-komponenttinen epoksi korjauskitti höyrylle ja vedelle altistuvien esineiden korjaukseen. Voidaan käyttää myös veden alla. Helppo käyttää, kuivuu nopeasti, ei kutistu, säänkestävä. Voidaan hioa, porata, sahata ja maalata. Tulee kätevässä säilytysputkilossa.

Power Adhesive Erittäin voimakas, 2-komponenttinen polyuretaaniliima. Liimaa monia materiaaleja, kuten metallia, rautaa, ruostumatonta terästä, alumiinia, sinkkiä, kiveä, marmoria, keraamisia laattoja, puuta, lasia, kumia ja monia muoveja. Erinomainen muovin liimaamiseen muihin materiaaleihin. Vaikeimpiin liimauksiin. Kestää äärimmäisiä olosuhteita. (Meri) vedenkestävä. Lämmönkestävä -30°C -100°C. Vahvuus 180kg/cm². 11


Koti- ja Harrasteliimat Nexus® Liimatiiviste Vallankumouksellinen liimatiiviste. Paras ratkaisu kaikkiin (pieniin) korjauksiin ja Tee-se-itse töihin kotona ja toimistolla. Erittäin voimakas ja nopea liitos, lähes kaikille materiaaleille. Helppo käyttää: ei tartu sormiin välittömästi, sallii korjauksen, helppo levittää ja läpinäkyvä.

Hobby Askarteluliima Kristallinkirkas kotitalousliima kätevässä pullossa. Erinomainen 1001 koti- ja harrasteliimaukseen. Saatavilla myös liuotinaineettomana.

Universal Kirkas, vedenkestävä, yleiskäyttöinen, voimakas liima. Lukemattomien materiaalien liimaukseen, kuten keramiikka, posliini, lasi, nahka, tekstiili, purjekangas, pahvi, puu, korkki, paperi ja useat synteettiset materiaalit keskenään tai yhdistelminä. Erittäin voimakas, lämmönkestävä: -20°C - +100°C.

12


Textile Tekstiililiima (esim. puuvilla, juutti, huopa). Soveltuu vakosametin, denimin ja farkkkujen päärmäykseen, vaatteiden ja kalusteiden reikien ja repeämien korjaukseen. Kestää pesua, kuivapesua ja silitystä, pysyvästi elastinen.

Plastic Läpinäkyvä liima kovien muovien korjaukseen, kuten ABS, akryyli lasi (Perspex®, Plexiglas®), polykarbonaatti (Lexan®) ja kova PVC. Veden- ja lämmönkestävä +100°C asti.

Vinyl Plastic Liimasetti

Liima vinyylin/pehmeiden PVC esineiden korjaukseen, esimerkiksi puhallettavat kumiveneet, lastenaltaat, uimavyöt, rantapallot, telttakankaat, vesisängyt, sadevaatteet ja lammenreunukset. Läpinäkyvä, UV ja (meri)vedenkestävä ja joustava. Pakkauksessa mukana korjaus folio.

13


Puuliimat Wood Puuliima

Korkealaatuinen puuliima sisäkäyttöön (D2 standardi). Erittäin voimakas. Kuivuttuaan läpinäkyvää. Saatavilla myös nopea laatu, Express.

Super Wood Glue Puuliima Vedenkestävä puuliima sisä- ja ulkokäyttöön (D3 standardi). Erittäin voimakas. Kuivuttuaan läpinäkyvää.

Onko puuliimani vedenkestävä? D-standardin merkki kertoo liiman vedenkestävyyden. kosteudenkestävä: sisäkäyttöön. vedenkestävä: sisä- ja ulkokäyttöön (meri)vedenkestävä: erityisesti ulkokäyttöön

14


Polyuretaani Puuliimat PU Max® PU Puuliima (Meri)vedenkestävä, täyttävä polyuretaanipuuliima sisä- ja ulkokäyttöön (D4 standardi). Liimaa puuta myös metalliin, betoniin ja muoveihin.

PU Max® Standard PU Puuliima

Tiksotrooppinen, läpinäkyvä, yksikomponenttinen polyuretaani puuliima; (meri)vedenkestävä (D4 standardi) ja täyttävä. Liimaa myös metallia, betonia ja synteettisiä materiaaleja.

PU Max® 5 Min PU Puuliima Erittäin nopea, tiksotrooppinen, läpinäkyvä yksikomponenttinen polyuretaani puuliima; (meri) vedenkestävä (D4 standardi) ja täyttävä. Käsiteltävissä 5 minuutin sisällä. Liimaa puuhun myös metallia, betonia ja synteettisiä materiaaleja.

23


Bison Kit® Kontaktiliimat Bison Kit® Kontaktiliima Erittäin voimakas, yleiskäyttöinen neopreenikumipohjainen kontaktiliima. Lukemattomiin korjaus- ja rakennustöihin, jotka vaativat välittömän liitoksen. Soveltuu erityisesti jännityksessä oleville materiaaleille. Kosteuden- ja pakkasenkestävä. Lämmönkestävä -40°C - +70°C.

Bison Kit® Kontaktiliima väritön Erittäin voimakas, kristallinkirkas, yleiskäyttöinen kontaktiliima. Lukemattomiin korjaus- ja tee-se-itse-töihin, jotka vaativat välittömän liimauksen. Ei värjäänny. Soveltuu jännityksessä oleville materiaaleille. Kosteuden- ja pakkasenkestävä.

Bison Tix® Kontaktiliima Erittäin voimakas, raot täyttävä, yleiskäyttöinen hyytelömäinen kontaktiliima. Lukemattomiin korjaus- ja teese-itse-töihin, jotka vaativat välittömän liimauksen. Soveltuu erinomaisesti pystysuuntaiseen liimaukseen. Helppo levittää. Ei tiputtele, ei nauhamaisuutta. Saatavilla myös isommassa koossa.

24


Kovat PVC liimat Kova PVC liima

KOMO -standardin mukainen kova PVC muoviliima. Sadekouruille, lisävarusteille ja ränneille, jotka on tehty kovasta PVC muovista ahdistussovitteella. Pensseli mukana. Väritön. Korkea tarttuvuus ja nopea kuivuminen. Kestää painepesua. Muokattava. Helppo käyttää.

Levitä kummallekin puolelle

Kontaktiliimoja kuten Bison Kit® ja Bison Tix® liima levitetään tasaisesti kummallekin liimauspinnalle. Liima saa kuivua vähintään 10 min ennen liittämistä. Kun liimakerros tuntuu sormella koskettaessa kuivalta, asetetaan liimattavat osat paikalleen ja kiinnitetään sitten napauttamalla tai puristamalla ne lujasti yhteen.

25


Erikoisliimat Liquid Rubber

Läpinäkyvä korjausmassa korjaukseen, suojaukseen ja vesitiivistykseen, 1001 käyttökohdetta. Soveltuu mm. kumille, nahalle, tekstiileille, neopreenille, erilaisille synteettisille materiaaleille (kuten Hypalon®), puulle, metallille ja keramiikalle. Soveltuu myös (urheilu)kenkien korjaukseen, saappaille, hanskoille, puhallettaville kumi tai pehmeä PVC esineille, sadevarusteille, matkalaukuille, märkäpuvuille, sukellusvälineille, teltoille, jne. Vahva, säilyy joustavana, lämpötilojen kestävä: -40°C ja +120°C välillä.

Sprayliima Sprayliima, väliaikaiseen tai pysyvään kiinnitykseen erilaisille materiaaleille. Helppo käyttää, nopea ja voimakas. Kosteudenkestävä.

Metal Lock Lukitusliima Ammattimainen lukitusaine metalliruuvien, pulttien ja mutterien lukitukseen, jotka on tarpeen avata myöhemmin. Sinetöi ruuvin kierteet ja suojaa niitä ruostumiselta. Iskun- ja tärinänkestävä.

26


Mirror Liimaa perinteiset hopeapeilit kaikenlaisiin pintoihin. Ei vaikuta lakkapinnoitteisiin. Kosteudenkestävä.

Glass&Metal UV-kuivuva, kristallinkirkas liima lasin ja kristallin liimaukseen toisiinsa ja myös metalliin. Esimerkiksi maljakoiden, juomalasien, vitriinien, lasipöytien ja lamppujen korjaukseen. Nopea. Kestää tiskikonepesua.

Car Mirror Korkealaatuinen, läpinäkyvä liima metallipohjaisille peruutuspeileille. Iskunja säänkestävä -20°C ja +90°C välillä. Pakkaus riittää kahteen taustapeiliin. Mukana kuitukangas.

Enamel Fix Valkoinen, kiiltävä neste enamelin ja lakan vaurioille. Esimerkiksi pesualtaat, ammeet, suihkut, jääkaapit, pesukoneet, kaasuhellat, kuivausrummut, laatat, astiat, keramiikka ja posliini. Kuuman vedenkestävä (+80°C asti). Erinomaisesti kestävä ja peittävä.

27


Silikonit Silicone Universal Korkealaatuinen, pysyvästi elastinen, vedenkestävä etikkahappopohjainen silikoni. Yleiskäyttöinen, sisä- ja ulkokäyttöön. UV-säteiden ja säänkestävä. Homesuojattu. Erittäin hyvä kiinnitys kaikkiin pintoihin. Värinpitävä.

Silicone Glass väritön Korkealaatuinen silikoni lasille. Esimerkiksi akvaarioille, vitriineille, lasirakenteille ja kaupan ikkunoille. (Meri) vedenkestävä. 100% silikonia. Pysyvästi elastinen. UV-säteiden- ja säänkestävä. Kemikaalienkestävä. Värinpitävä.

Silicone High Temp Kuumuudenkestävä silikoni korkeille lämpötiloille alttiille liitoksille. Lämmönkestävä: 250°C täydellisen kuivumisen jälkeen ja 300°C väliaikaisesti (n. 1h). Erinomainen uunin ja mikron ikkunoiden tiivistykseen ja kiinnitykseen, lämmönpoistojärjestelmille ja nestemäiseksi tiivisteeksi autoteollisuudelle. Saattaa laajentua joutuessaan kosketuksiin rasvan, öljyn, jäähdytysnesteen tai polttoaineiden kanssa.

Silicone Multi Tool Monitoimityökalu The Silicone Multi Tool Monitoimityökalu soveltuu silikonin työstöön ja poistoon. Se sopii erinomaisesti esimerkiksi Akryyleille ja Silikoneille. Mukanatuleva veitsi on kätevä mm. patruunoiden avaamiseen ja suuttimen leikkaukseen.

28


Muut tiivisteet Sealant Strip Sanitary

Itsestäänliimautuva tiivistysnauha pysyvästi siistiin, vedenpitävään tiivistämiseen esimerkiksi ammeen, työtason ja lattian saumauksiin. helppo asentaa. Välitön kiinnitys. Saatavilla 13 mm, 22 mm ja 38 mm koissa. Saatavilla myös Sealant Strip Sanitary Round Joint, joka soveltuu erinomaisesti pyöreiden liitosten liiamukseen, esim. wc:n ja lavuaarin ympäristössä.

Tulikitti

Tulenkestävä kitti takkojen, lämmityslaitteden ja savupiippujen korjaukseen. Soveltuu myös betonitakkojen ja grillien korjaukseen ja tiivistykseen. Kestää lämpöä 1250°C asti. Soveltuu myös auton ja moottoripyörien pakokaasujärjestelmien väliaikaiseen korjaukseen.

29


Teipit Tuplatarra

Kosteudenkestävä, kaksipuoleinen, valkoinen itsestäänkiinnittyvä teippi sileille ja tasaisille pinnoille sisätiloissa. Erinomainen monenlaisten esineiden kiinnitykseen (kiinnityskoukut, saippua-astiat) saniteettitiloissa. Voimakas: 350 g/2 cm teippiä kohden.

Car Tape UV-säteiden ja säänkestävä, musta, kaksipuoleinen itsestäänliimautuva teippi sileille ja tasaisille pinnoille sisäja ulkotiloissa. Erinomainen lisäosien kiinnitykseen esimerkiksi autossa ja asuntovaunussa. Voimakas: 120 g/2 cm teippiä kohden.

Montagekit® Asennusteippi Erittäin voimakas, kaksipuoleinen, läpinäkyvä asennusteippi sisä- ja ulkokäyttöön. Soveltuu myös epätasaisille pinnoille. Erittäin voimakas: jopa 1 kg/1.3 cm teippiä kohden, voidaan poistaa ilman jälkiä, säänkestävä.

30


Voiteluaineet ja huoltotuotteet Multi Spray Monikäyttöinen voiteluaine ja huoltospray voiteluun, suojaukseen, puhdistukseen ja 1001 erilaiseen käyttötarkoitukseen kotona, työpajassa, autotallissa, puutarhassa, asuntovaunussa, autossa ja veneessä. 360°

PTFE Spray Monikäyttöinen P.T.F.E. pohjainen voiteluaine jatkuvan ja kovan paineen alle olevien metallien ja muovien voiteluun. Esimerkiksi koneille, saranoille, työkaluille, rullalaakereille ja taljoille. 360°

Silicone Spray

Universaali läpinäkyvä puhtaasti silikoniöljypohjainen voiteluaine, liukastin ja tartunnanestoaine esimerkiksi työpajaan, kotiin, autotalliin, asuntovaunuun, autoon ja veneeseen. 360°

31


Penetrant Spray Korkealaatuinen läpäisevä MoS2 pohjainen öljy ruosteisten ja hapettuneiden (kiinnitys)materiaalien kuten ruuvien, mutterien, laippojen, saranoiden ja lukkojen irroittamiseen. 360°

Grease Spray Korkealaatuinen P.T.F.E. pohjainen voitelurasva rasvaukseen ja suojaukseen kaikentyyppisille liukulaakereille, kuulalaakereille, akseleille, ketjuille, hammaspyörille, saranoille ja muille pyöriville osille.

Cleaner Spray Universaali puhdistaja ja rasvanpoistaja metalleille. Poistaa öljyn, lian, rasvan, vahan, tervan, huopakynän musteen, jarrupäällysteen ja hiilipölyn. Soveltuu myös 2-komponenttiliiman, maalin, silikonin, silikonitiivisteiden ja PU-vaahdon poistamiseen ennen kovettumista. 360°

Contact Spray Puhdistus ja huoltospray sähköisten kontaktien puhdistukseen ja ylläpitoon. Soveltuu esimerkiksi potentiometreille, sliding contacts, pyyhkimille ja ohjaimille. 360°

32


Air Max® Kosteudensyöjä Liika kosteus vahingoittaa taloasi. Sen vaikutuksesta tapetit ja rappaukset irtoilevat, kosteus houkuttelee tuhoeläimiä, aiheuttaa hometta ja vahingoittaa puupintoja. Tämän lisäksi kosteus tuo myös mukanaan epämiellyttävän tunkkaisen hajun. Kosteus voi myös vaikuttaa haitallisesti omaan ja lastesi terveyteen. Se altistaa kylmälle ja lisää sairauksien, kuten astman ja niveltulehduksen oireita. Lyhyesti sanottuna, kostea ympäristö on epäterveellinen. Air Max Kosteudenpoistaja taistelee tehokkaasti kosteutta ja homeentuoksua vastaan. Air Max Kosteudenpoistaja on #1 ratkaisu kondensaation, kosteuden ja tunkkaisten hajujen poistoon.

Air Max® Laitteet Taistelee kondensaatiota, kosteutta ja tunkkaisia hajuja vastaan paikoissa, joissa on vähän tai ei lainkaan ilmastointia. Vähentää liian korkeaa ilmankosteutta. Raikastaa ilmaa. Toimii äänettömästi. Ei kuluta energiaa. Siisti käyttää. Soveltuu käyttöön kotona, vajassa, asuntovaunussa, autotallissa, veneessä, yms. Soveltuu kaikille Air Max® täyttöpakkauksille.

Air Max® Safe Kompakti ratkaisu kosteusongelmiin helpossa ready-to-use pussissa. Taistelee kondensaatiota, kosteutta ja tunkkaisia hajuja vastaan suljetuissa tiloissa, joissa on vähän tai ei lainkaan ilmanvaihtoa. Ei vuoda! Täydellinen ratkaisu kosteusongelmiin mm. kaapeissa, urheilukasseissa, laatikoissa ja kassakaapeissa.

33


Air Max® Täyttöpussit Air Max® Täyttöpussi

Kätevä täyttöpussi Air Max® laitteille. Taistelee kosteutta vastaan ja raikastaa ilmaa.

Air Max® Refill Turbo Tab

Voimakas täyttötabletti Air Max® laitteille. Kätevä ja siisti käyttää. Taistelee kosteutta vastaan ja raikastaa ilmaa.

34


A RA LL-IN TK -O AIS NE U

LIIMAA

ASENTAA

TIIVISTÄÄ


BISON IS A BRAND OF BISON INTERNATIONAL Maahantuoja: RAKENNUSKEMIA OY Kalliokierto 12 FI-05460 Hyvink채채

6308218

+358-(0)19-457 4400 info@rakennuskemia.fi www.rakennuskemia.fi


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.