RAIS Catalogue 2021/22 DK

Page 1

RAIS WOOD EXCELLENT FUNCTION & GLOBAL DESIGN


2


INDHOLD BRÆNDEOVNE

HÆVE / SÆNKEINDSATSE

Caro 16 Caro SST 18 Pilar 20 Viva L 22 Nexo 26 Juno L 32 600 Max 34 Q-Tee 36 Q-Tee C 38 Q-Tee 2 40 Q-Tee 2 SST 42 Q-Tee 2 C 44 Q-Be 46

Visio Visio Uniq Visio 2:1 Visio 3:1 Visio L

50 53 56 57 58

PEJSEINDSATSE 500 600 700 900 Q-Be 2:1

62 64 66 67 68 69

INTERIØR 70 TILBEHØR 74 OUTDOOR 78 SPECIFIKATIONER 84

3


BLANDT FÆRØSKE FÅR OG GÆS Blandt færøske gæs og vandfald er en gammel bolig blevet restaureret med sans for fortidens detaljer. I husets hjerte står en RAIS Visio.

4


Q-TEE 2 MED UDSIGT På halvøen Applecross i det skotske højland ligger en unik sommerbolig med panoramisk udsigt over hav og klippeskær og med en RAIS Q-Tee 2 som boligens samlende midtpunkt.

GIV DIN BOLIG ET UNIKT PRÆG En RAIS ovn er en kompromisløs fusion af teknologi og æstetik, form og funktion, design og håndværk. Den er tidløs elegance, gennemtænkte detaljer og eksklusiv kvalitet, der varer ved. Den er små hyggelige hverdagsstunder, en tiltrængt pause og et samlende midtpunkt i din bolig. Vi kalder det ART of FIRE. Gå på opdagelse i vores brede sortiment, se hvordan du kan designe din egen brændeovn, og få inspiration til at indrette din bolig med en ovn eller indsats fra RAIS. God fornøjelse.

5


BRÆNDEOVNE

6


BRÆNDEOVNE TIL ALLE SLAGS HJEM

Uanset om du foretrækker stram nordisk minimalisme, hvor less is more, eller en mere kreativ og eksperimenterende stil, så finder du en RAIS brændeovn, der giver din boligindretning ekstra kant og spreder både hygge, varme og stemning.

7


CARO 92

RAIS CARO

CARO 110 SST

RAIS PILAR

RAIS VIVA L

RAIS NEXO

RAIS 600 MAX 8

PILAR 192

VIVA L 100

VIVA L 120

NEXO 100

VIVA L 140

NEXO 120

VIVA L 160

NEXO 140

JUNO L 120

NEXO 160

600-2 MAX

JUNO L 160

NEXO 185

600-3 MAX


Q-TEE

RAIS Q-TEE

RAIS Q-TEE C

Q-TEE C

RAIS Q-TEE 2

RAIS Q-TEE 2 C

RAIS Q-BE

Q-TEE 2 C

Q-TEE C VÆG

Q-TEE VÆG

Q-TEE C BEN

Q-TEE BEN

Q-TEE SOKKEL

Q-TEE C SOKKEL

Q-TEE C SOKKEL

Q-TEE 2

Q-TEE 2 BEN LAV

Q-TEE 2 BEN HØJ

Q-TEE 2 LAV SOKKEL

Q-TEE 2 HØJ SOKKEL

Q-TEE 2 C BEN LAV

Q-TEE 2 C BEN HØJ

Q-TEE 2 C LAV SOKKEL

Q-TEE 2 C HØJ SOKKEL

Q-TEE 2 C SST

Q-BE

Q-BE XL

9


UNIKKE RAIS DETALJER Det er detaljerne som gør forskellen og giver følelsen af at have noget som er helt specielt. Her præsenterer vi en række detaljer som gør Rais unik indenfor form, funktion og kvalitet.

DETALJER, DER GØR EN FORSKEL Smukke flammer og knitrende ild i brændeovnen er indbegrebet af hygge, varme og nærvær. Derfor er RAIS brændeovne designet, så ilden altid får lov at komme til sin ret og fylde rummet visuelt. Vores brændeovne er kendetegnet ved helt exceptionelt store ruder, der gør flammerne til rummets naturlige omdrejningspunkt. De ekstrastore ruder giver et unikt, panoramisk indsyn til ilden, der er noget ganske særligt for RAIS. Flere modeller fås også med store sideglas, så ilden kan nydes fra alle vinkler.

For den ultimative oplevelse af ilden kan din brændeovn monteres med en fleksibel drejesokkel. Drejesoklen kan dreje 360 grader, så du kan se ilden og nyde brændeovnshyggen, uanset hvor du opholder dig i rummet.

Photo: @moapynten

10


Vores Advanced Glass Concept© modvirker effektivt soddannelse og sikrer, at der altid er frit udsyn til flammerne gennem rene ruder. Soddannelse undgås ved at sikre hurtig opvarmning og høj temperatur i brændkammeret. Dette opnår vi ved at anvende coated glas eller to lag glas, der reflekterer strålevarmen. Læs mere om vores glasløsninger på side 86.

DESIGN NED TIL MINDSTE DETALJE Hos RAIS stræber vi efter at skabe tidløst design og kvalitet, der holder år efter år – både visuelt og funktionelt. Intet er overladt til tilfældighederne, og alt er gennemtænkt ned til mindste detalje. Derfor har flere RAIS ovne også vundet anerkendte, internationale designpriser. Du kan prøve at designe din egen brændeovn med vores Customizer og vælge mellem et stort udvalg af detaljer og tilvalg, der giver din ovn et unikt, visuelt udtryk.

Blandt de små, funktionelle detaljer, der gør en stor forskel, er vores lukkesystem. Lukkesystemet er fremstillet i kvalitetsmaterialer og med to lukkekroge, der sikrer et tæt brændkammer og dermed en optimal udnyttelse af brændet. Den unikke konstruktion af lukkekrogene sikrer desuden, at lågen lukker med en diskret lyd, der er lyden af kvalitet.

Brugervenlighed er tænkt ind i alle detaljer, og vores spjældsystemer er fx udstyret med enkle symboler og gummibelægning, der sikrer en let, behagelig og korrekt betjening af spjæld og lufttilførsel. Spjældsystemet er desuden konstrueret med kuglelejer, der reducerer lyden ved betjening og skaber en oplevelse af kvalitet. Kuglelejerne sikrer også, at du ved betjeningen tydeligt kan mærke, om spjældet er i midterposition, lukket- eller fuldt åben position. 11


DESIGN DIN EGEN BRÆNDEOVN Smag og behag er forskellig, ligesom vores hjem også er unikke. Derfor tilbyder RAIS en lang række valgmuligheder, så du kan tilpasse din brændeovn til netop din individuelle smag og bolig. Vælg blandt andet mellem forskellige farver, højder og håndtag, og gør brændeovnen til et integreret element i din boligindretning. RAIS’ farveskala byder på et udvalg af smukke, nordiske nuancer, og både topplader og skorstensløsninger fås i de udvalgte RAIS farver, så brændeovnen fremstår som en smuk, æstetisk helhed. Topplade findes desuden i rustfri stål og i fedtsten.

MAKE A CHOICE

12


MED TANKE PÅ NATUREN Hvis du vil sikre en garanteret miljørigtig forbrænding og optimal udnyttelse af brændet, kan du vælge en brændeovn med et af vores to luftsystemer – CleverAir eller ElectronicAir – der er henholdsvis et mekanisk og et elektronisk system til regulering af lufttilførslen til ovnens forbrænding. Ved at vælge ét af vores avancerede luftsystemer slipper du for manuelt at skulle regulere luftindtaget i din brændeovn og er sikret korrekt lufttilførsel – i alle faser af forbrændingen. Det eneste, du skal gøre, er at tænde op og lægge nyt brænde på. Resten sørger ovnen for. Læs mere side 87.

13


14

1

2

3

MODEL

FARVE

HÅNDTAG

Vælg din favoritbrændeovn i netop den højde, der passer til dit hjem.

Vores brændeovne fås i et smukt udvalg af populære, nordiske nuancer.

Et håndtag er en lille detalje, der gør en stor, æstetisk forskel.


DESIGN DIN EGEN BRÆNDEOVN Brug vores Customizer, og design din egen brændeovn. Gå på opdagelse i de mange muligheder, og skab dit helt personlige udtryk. Med Customizer-funktionen på vores hjemmeside www.rais.com kan du hurtigt og let designe din egen brændeovn og afprøve vores mange unikke designdetaljer, før du træffer dit endelige valg. Prøv dig frem med de mange kombinationsmuligheder, indtil du rammer netop den stil, som du bedst kan lide.

4

5

6

LÅGE

LUFTINDTAG

SKORSTEN

Vælg mellem låger med glas- eller stålramme.

Med manuel, ElectronicAir eller CleverAir er det let at fyre effektivt, økonomisk og grønt.

Vælg røgrør i samme farve som ovnen.

15


16

EFFEKT 3-7 KW I AREAL 45-105 m2 I 6 FARVER I 5 HÅNDTAG


RAIS CARO RAIS Caro er en mindre brændeovn med en smuk oval form og et let og elegant udtryk, der gør den til et oplagt valg til mindre rum i for eksempel sommerhuse. Selv om RAIS Caro ikke er stor af format, tilbyder den et storslået kig til flammerne gennem både de brede sideglas og lågen og spreder hygge og varme i hele rummet. For at sikre rene ruder og frit udsyn til de smukke flammer har RAIS Caro coated glas, der minimerer risikoen for soddannelse. Design RAIS Caro, som du bedst kan lide den, og vælg mellem forskellige farver, håndtag og andet valgfrit tilbehør.

17


18


RAIS CARO SST Caro fås også i modellen Caro SST, der adskiller sig ved at være beklædt med fedtsten. De rå, naturlige fedtsten giver ovnens smukke, ovale form og elegante udtryk et rustikt modspil, mens stenenes smukke aftegninger bidrager til ovnens elegance. Fedtstenene har også en praktisk funktion, idet de akkumulerer ovnens varme og sikrer, at ovntemperaturen holder sig over stuetemperatur i 4-5 timer. Caro SST er relativt lille i størrelsen, men ovnen giver alligevel en suveræn oplevelse af flammerne gennem de brede sideglas og den store låge. Design Caro SST, som du bedst kan lide den, og vælg mellem forskellige farver, håndtag og andet valgfrit tilbehør.

EFFEKT 3-7 KW I AREAL 45-105 m2 I 6 FARVER I 5 HÅNDTAG

19


20

EFFEKT 2-9 kW I AREAL 30-135 m2 I CLEVERAIR/ELECTRONICAIR I DREJBAR 360O I 6 FARVER I 5 HÅNDTAG


RAIS PILAR

Pilar er indbegrebet af skulpturel elegance og fungerer som et blikfang i rummet, der giver din bolig kant og karakter. Med en højde på næsten to meter indtager Pilar rummet og fanger blikket med sit skulpturelle design, der på én og samme tid er både enkelt og elegant – og markant og iøjnefaldende. Den store, smukt rundede rude giver en helt unik oplevelse af ilden, der har frit spil i det enorme brændkammer. Håndtaget er udført i et solidt og kraftfuldt design, der understreger ovnens kvalitet og tyngde.

Fås med enten manuelt spjæld, med CleverAir eller med ElectronicAir, hvor lufttilførslen styres med fjernbetjening.

21


Photo: @patrikmurarn

RAIS VIVA L 120

22


Photo: @moapynten

RAIS VIVA L 160

RAIS VIVA L Viva L er en superenkel brændeovn – rund, elegant og skulpturel. Den smukt buede låges stramme linjer og det diskrete, cirkelrunde håndtag matcher ovnens design. Vælg mellem en række designdetaljer, og skab netop den Viva L, der passer til din bolig og din indretningsstil. Fås også som gaspejs.

EFFEKT 3-7 kW I AREAL 45-105 m2 I CLEVERAIR I DREJBAR 360O I 6 FARVER I 6 HÅNDTAG

23


RAIS VIVA L 140

RAIS VIVA L 100

24

RAIS VIVA L 120


RAIS VIVA L 120

25


Photo: @thenordicbarnhouse

RAIS NEXO 100

RAIS NEXO Med sit firkantede og rene design er Nexo diskret og på én og samme tid iøjnefaldende. Intet bryder den glatte overflade, og der er frit udsyn til flammerne gennem de store, rektangulære glasruder. Med sin underspillede æstetik passer Nexo ind i ethvert interiør, men er især det perfekte match til moderne, strømlinet arkitektur og en minimalistisk boligstil. Design Nexo præcis, som du ønsker. Vælg mellem en lang række detaljer som for eksempel farve, højde, med eller uden sideglas og forskellige håndtag. Fås også som gaspejs.

26


RAIS NEXO 185

EFFEKT 3-7 kW I AREAL 45-105 m2 I CLEVERAIR I DREJBAR 360O I 6 FARVER I 6 HÅNDTAG

27


RAIS NEXO 100

28

RAIS NEXO 160


RAIS NEXO 120

INDRET MED MULTIBOXE Kombinér din nye brændeovn med multiboxe og skab din helt egen stil. Med multiboxe kan du skabe en helt unik indretning. Brændeovnen vil visuelt fremstå som en integreret del af et møbel. Placér multiboxene præcis, som du synes, og brug dem som bænk, til opbevaring af brænde eller begge dele. Multiboxe fås som tilvalg til Nexo, Viva L, Q-Be, Q-Tee 2 og 600 Max. Se mere side 109

Photo: Lindawage

RAIS NEXO 140 29


30


THE NORDIC BARN HOUSE ARKITEKTENS FAVORIT

Midt i den skønneste natur på en storslået, sydvendt skovgrund ligger en moderne, nordisk fortolkning af den traditionelle, tolængede gård – The Nordic Barn House. Boligen, der kombinerer både privatbolig, tegnestue, orangeri og værksted, er udført med spændende, arkitektoniske detaljer og i eksklusive kvalitetsmaterialer. Hele tre brændeovne fra RAIS har fundet vej ud i skovens dybe, stille ro: En RAIS Viva L spreder varme i det smukke orangeri på kølige dage, mens en RAIS Visio L spiller smukt sammen med køkkenets snedkerfremstillede interiør. I tegnestuen er valget faldet på en RAIS Nexo som akkompagnement til den eksklusive indretning.

31


RAIS JUNO L 160

32


RAIS JUNO L 120

RAIS JUNO L Nyd naturens helt egen æstetik og funktionalitet med søjlerunde Juno L, der er beklædt med smukke, varmeakkumulerende fedtsten. Kun den store glasrude og det elegant designede håndtag bryder stenenes fintmønstrede overflade og de rustikke, grå nuancer. Fedtstenene giver brændeovnen et helt unikt udtryk og har også en praktisk funktion. De akkumulerer varmen, afgiver den lidt efter lidt og sikrer suveræn varmekomfort i din bolig med en ovntemperatur over stuetemperatur i 10 -12 timer.

EFFEKT 2-8 kW I AREAL 30-90 m2 I DREJBAR 360O

33


RAIS 600-2 MAX

600 MAX 600 MAX er en elegant, fritstående brændeovn med en stilren stålindramning udført i kraftig 4 mm stålplade og et smukt kig til flammerne gennem det store frontglas og de høje sideglas. Brændkammeret hviler på et fundament, der også fungerer som en rummelig skuffe med mulighed for praktisk opbevaring af fx brænde. Skuffen har et diskret greb og åbner og lukker helt lydløst. Kombiner 600 MAX med en multibox, som du kan bruge enten som bænk eller til dekorativ opbevaring af brænde, eller tilvælg et varmelagringsmodul, og få optimalt udbytte af forbrændingen.

34


RAIS 600-3 MAX

Photo: @lillaspisbutiken

RAIS 600-3 MAX

EFFEKT 2-8 kW I AREAL 15-120 m2 I 6 FARVER I 6 HÅNDTAG

35


RAIS Q-TEE

Selv om du bor i en mindre bolig, behøver du ikke gå glip af brændeovnshygge, knitrende ild og varme. Q-Tee er en lille og elegant brændeovn, der har det hele: lækkert design og effektiv, miljørigtig forbrænding. Med sin kompakte og opretstående form passer Q-Tee perfekt til små rum og mindre hjem.

36

RAIS Q-TEE VÆGHÆNGT


RAIS Q-TEE 57

EFFEKT 2-6 kW I AREAL 30-90 m2 I M/SOKKEL, BEN ELLER VÆGHÆNGT I 5 HÅNDTAG

37


RAIS Q-TEE C VÆGHÆNGT

38

RAIS Q-TEE C M/BEN


RAIS Q-TEE C M/SOKKEL Q-Tee C er en lille, elegant brændeovn med et smukt afrundet og organisk udtryk. Brændeovnen byder på en lang række tilvalgsmuligheder, så du kan tilpasse ovnens design til netop din smag og bolig. Vælg blandt andet mellem glas- og stållåge samt rundt håndtag i enten sort eller brunt læder, sort eg og rustfrit stål. Indretningsmulighederne er mange, og Q-Tee C kan enten stå på gulvet på en plade eller på en betonbænk. Du kan også vælge den med ben, sokkel eller til at hænge på væggen. Q-Tee C fås med enten åbent eller lukket brændemagasin, med topeller bagafgang til røgrøret og med AirSystem.

RAIS Q-TEE C EFFEKT 2-6 kW I AREAL 30-90 m2 I M/SOKKEL, BEN ELLER VÆGHÆNGT I 5 HÅNDTAG

39


RAIS Q-TEE 2 Q-Tee 2 giver dig et væld af muligheder for at indrette dit hjem med personlighed. Placér den som en integreret del af et brændemagasin for at fremhæve ovnens kubiske design – eller vælg den med ben for at skabe et mere klassisk udtryk. Vælg mellem ben og sokler i to højder. Fås også som gasovn.

40

RAIS Q-TEE 2


RAIS Q-TEE 2 M/SOKKEL

EFFEKT 3-8 kW I AREAL 45-120 m2 I M/SOKKEL ELLER BEN

41


42


RAIS Q-TEE 2 C SST Q-Tee 2 C SST er en effektiv varmekilde beklædt med fedtsten i changerende grå nuancer og naturens egne mønstre, der giver ovnen et smukt, organisk udtryk. Fedtstenene akkumulerer varmen fra ovnen og afgiver den langsomt over tid, så du får det ultimative udbytte af dit brænde. Ovnens 180 kg fedtsten holder effektivt på varmen og sikrer en ovntemperatur over stuetemperatur i 5–7 timer. Udnyt det åbne rum under selve brændkammeret til opbevaring af brænde, eller vælg en lukket model for et mere minimalistisk udtryk.

EFFEKT 3-8 kW I AREAL 45-120 m2 I M/ SOKKEL I 5 HÅNDTAG

43


RAIS Q-TEE 2 C M/SOKKEL

44


RAIS Q-TEE 2 C M/BEN

Q-Tee 2 C er en suveræn fusion af form og funktion, design, detaljer, effektivitet og miljørigtig forbrænding. Brændeovnen har en kvadratisk front med en smuk, afrundet form og en stor glasrude. Placér Q-Tee 2 C på ben for at skabe et mere klassisk brændeovnslook, eller kombinér den med brændemagasin for et funktionelt og moderne design. Fås også som gaspejs.

RAIS Q-TEE 2 C

EFFEKT 3-8 kW I AREAL 45-120 m2 I M/ SOKKEL ELLER BEN I 5 HÅNDTAG

45


RAIS Q-BE

Q-Be fanger blikket med sit stærkt skulpturelle udtryk, sin smarte drejesokkel og et fascinerende kig til ilden. Q-Be adskiller sig markant fra andre brændeovne med sit nyskabende design. Skulpturel og firkantet fylder den i rummet og giver karakter til ethvert boliginteriør. Den store glasrude dækker to af ovnens sider og giver et smukt kig til ilden. Drej den øverste del af brændeovnen, og giv dig selv mulighed for at nyde ilden, uanset hvor du opholder dig i rummet.

46


Photo: @bernhardmuellerfoto.de / Althaus modernisieren

RAIS Q-BE XL

RAIS Q-BE

EFFEKT 4-8 kW I AREAL 60-120 m2 I CLEVERAIR I DREJBAR 360O I 6 FARVER I 5 HÅNDTAG

47


HÆVE-/SÆNKE

INDSATSE

ÆSTETISK & FUNKTIONEL ELEGANCE RAIS indsatse med hæve-/sænkelåge er rendyrket elegance – både æstetisk og funktionelt. Indsatsene er ultra-enkle og stilrene i deres udtryk og tilbyder en helt unik funktionalitet med en hæve-/sænkelåge, der skydes op og forsvinder, når den åbnes.

48


RAIS VISIO UNIQ

RAIS VISIO

VISIO UNIQ

VISIO 1

VISIO 2

VISIO 3

RAIS VISIO 2:1

VISIO 2:1

RAIS VISIO 3:1

VISIO 3:1

RAIS VISIO L

VISIO 2 L

VISIO 3 L

49


INDRET MED ILD. VISIO ER EN SERIE AF EKSKLUSIVE PEJSEINDSATSE, DER GIVER DIG FRIHEDEN TIL AT INDRETTE DIN BOLIG PRÆCIS, SOM DU VIL.

50


RAIS VISIO Uanset om du bygger nyt eller vil integrere en pejseindsats i dit eksisterende hjem, er der en Visio, der passer til din boligs arkitektur. Serien omfatter syv modeller, og du kan for eksempel vælge en Visio med glas på en, to eller tre sider – eller en Visio 2 L eller 3 L med ekstra højde og bredde. Vælg din Visio med en ramme i sort eller rustfrit stål – eller måske uden ramme – og vælg mellem håndtag i træ eller stål. Indbyg din Visio i et hjørne, brug den som rumdeler, nyd ilden i to forskellige rum, eller design dit helt unikke ildsted med præfabrikerede betonelementer. Visio-serien fås også til gas. Vidste du, at indsatse fra RAIS adskiller sig særligt ved, at ruderne er fremstillet af coated glas, der modvirker soddannelse?

EFFEKT 5-9 kW I AREAL 75-120 m2 I 3 HÅNDTAG

51


RAIS VISIO 3

RAIS VISIO 1

RAIS VISIO 2 52

EFFEKT 5-9 kW I AREAL 75-120 m2 I 3 HÅNDTAG


RAIS VISIO UNIQ OPLEV ET FLAMMEBILLEDE UD OVER DET SÆDVANLIGE

Som navnet antyder, er Visio Uniq noget ganske særligt og tilbyder en stilren, tidløs elegance ud over det sædvanlige. Indsatsen er designet sådan, at den nederste ramme er skjult, og dermed tilbyder Visio Uniq et endnu større og smukkere flammebillede – og et helt uforstyrret kig til ilden. Det eneste, der bryder indsatsens rene linjer, er håndtaget, der er tilføjet for at forenkle betjeningen.

53


54

RAIS VISIO 1


RAIS GAS VISIO 90 3S

Hvilken type brændeovn har de smukkeste flammer og spreder mest hygge – ovne til gas eller brænde? I en nybygget villa har beboerne indrettet sig med begge dele. I husets læsekrog spreder en Visio 90 3S til gas hygge og varme, mens hjemmets sofaer er centreret omkring det panoramiske flammebillede i en Visio 1 til brænde. Begge indsatse byder på et smukt og levende flammebillede og autentisk brændeovnshygge, og det er med andre ord ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det.

SMUKKE FLAMMER MED BÅDE GAS OG BRÆNDE

55


RAIS VISIO 2:1 - TUNNEL

56

EFFEKT 5-9 kW I AREAL 75-135 m2 I 3 HÅNDTAG


RAIS VISIO 3:1 - RUMDELER EFFEKT 5-9 kW I AREAL 75-135 m2 I 3 HÅNDTAG

57


Photo: @moapynten

58

EFFEKT 8-12 kW I AREAL 120-180 m2 I 3 HÅNDTAG

RAIS VISIO 3 L


RAIS VISIO 2 L

BIG IS BEAUTIFUL

XL VIEW TO THE FLAMES

EFFEKT 8-12 kW I AREAL 120-180 m2 I 3 HÅNDTAG

59


PEJSE-

INDSATSE

FULDEND DIN BOLIGS ARKITEKTONISKE UDTRYK RAIS pejseindsatse er den ultimative løsning til indbygning i eksisterende ildsteder eller nybyggeri. De mange forskellige indsatse åbner for en verden af kreative, arkitektoniske muligheder, hvor æstetik, design og god varmeøkonomi går op i en højere enhed og fuldender din boligs udtryk. Vælg din RAIS pejseindsats med enten glas- eller stålramme alt efter ønske.

60


RAIS 500

5001

6001

RAIS 600

5002

6002

5003

6003

700

RAIS 700

900

RAIS 900

2:1

RAIS 2:1

RAIS Q-BE

Q-BE

61


RAIS 5002

RAIS 500 er en mindre indsats, der i kraft af sin størrelse er ideel til indbygning i mindre rum og boliger, som fx sommerhuse, hvor pladsen er trang, og hvor indsatsen ikke skal dominere rummet. Modellen er også velegnet til indbygning i eksisterende pejse og ildsteder, hvor den skaber et moderne og tidløst indtryk og ikke mindst tilbyder en markant bedre opvarmning af boligen. Med mulighed for at vælge RAIS 500 med glas på én eller flere sider er indsatsen fleksibel og kan let tilpasses forskellig arkitektur og boligindretning. Glasset er coated for at undgå soddannelse og sikre rene ruder.

RAIS 5001

RAIS 500 62


RAIS 5003

EFFEKT 4-8 kW I AREAL 60-120 m2

63


RAIS 6003

Med sit kvadratiske, næsten kube-formede design har RAIS 600 et unikt formsprog, der adskiller sig fra andre og udstråler sit helt eget særpræg. Nyd ilden gennem store glasflader, der skaber en illusion af åbent ildsted. Vælg mellem glas på en, to eller tre sider, stål- eller glaslåge og højre- eller venstrevendt model indbygget i et hjørne eller måske i et eksisterende ildsted.

64

RAIS 600


RAIS 6002

RAIS 6001 EFFEKT 2-8 kW I AREAL 30-120 m2

65


Photo:

RAIS 700 Ovnen har et enkelt og helt rent design, der smukt indrammer ilden. Den brede glasrude giver den ultimative oplevelse af flammerne, og med ekstra god plads i brændkammeret til store brændestykker bliver flammebilledet ekstra effektfuldt. Designets minimalistiske linjer bliver understreget af det diskrete håndtag. Skab et råt og rustikt udtryk med låge i stål, eller vælg en låge i glas for et mere stramt look.

66

EFFEKT 3-7 kW I AREAL 45-105 m2


Et iøjnefaldende og ekstra bredt design, giver pejseindsatsen et markant, råt og ekstravagant udtryk. Den brede rude skaber et imponerende flammebillede og en panoramaoplevelse ud over det sædvanlige. Det diskrete håndtag er af rustfrit stål. Vælg mellem stål- og glaslåge.

RAIS 900 EFFEKT 5-9 kW I AREAL 75-135 m2

67


RAIS Q-BE Den elegante Q-Be er designet til indbygning i et hjørne og er med sit minimalistiske udtryk et stilsikkert designobjekt. Lågens glas er for eksempel støbt i ét stykke, og pejseindsatsens elegante håndtag er diskret skjult under lågen.

68

EFFEKT 4-8 kW I AREAL45-105 m2


RAIS 2:1 RAIS 2:1 har glas i bredformat på to sider og er designet til indmuring, så du kan nyde ilden og pejsehyggen fra to rum i dit hjem. De store glasruder skaber et imponerende flammebillede, der fanger blikket og gør pejseindsatsen til boligens visuelle omdrejningspunkt. Vælg mellem stål- og glaslåge.

EFFEKT 3-9 kW I AREAL 60-135 m2

69


FORM & FUNKTION - INDRET MED RAIS RAIS tilbyder et spændende udvalg af boliginteriør, der i stil og design matcher vores brændeovne og indsatse. Boligtilbehøret forener form og funktion og tilfører ikke blot smukke designdetaljer til dit hjem, men også en praktisk funktionalitet, der gør en forskel.

INTERIØR 70


WOODFRAME Elegant opbevaring af brænde i olieret eg i natur eller røget nuance. Vend den som du vil, hæng den på væggen eller stil den på gulvet. Bemærk de lækre detaljer i hjørnerne, der er samlet med både tapper og dyvler.

Woody kombinerer fine detaljer, lækre kvalitetsmaterialer og praktisk enkelhed. Prøv selv, hvor ubesværet det kan være at bære brænde ind med Woody.

WOODY

WOODBOX

Gem brændet af vejen i Woodbox, eller brug den til opbevaring af andre ting. Woodbox er en praktisk og elegant løsning til din bolig. Den smukke Woodbox er kvadratisk og designet med låg, der flugter boksens kanter. Fås i olieret eg i natur eller røget nuance.

71


BUTEO Ildrager, kost og skovl med holder i et organisk design. Til vægmontering eller til placering på gulv på rund betonfod. Håndtag i rustfrit stål eller læder.

Til væg

SOLO Solo pejseværktøj består af kost, skovl og ildrager i et enkelt, stilrent og praktisk design. Sættet er fremstillet i rustfrit stål med fint rundede hjørner og er monteret på en matchende stander med en stabil, firkantet fod. Solo fås også med kun ildrager og stander.

Til gulv

TETRA Pejseværktøj med tre dele i et råt design, der kombinerer stål, jern og beton. Til vægmontering eller gulv. Håndtag i rustfrit stål eller læder.

Til væg

WALL TOOLS Wall tools er rendyrket minimalisme med skafter i rustfrit stål, sorte silikonehåndtag og holder i sort, grafisk design. Til vægmontering eller placering på gulv på fod i letbeton.

Til gulv

Til gulv Til væg

CARRY Med sit arkitekttegnede, organiske design genopfinder Carry den klassiske brændekurv og giver den et nutidigt og levende udtryk. Vælg mellem sort eller cremehvid. Begge varianter har håndtag i sort eller cognacfarvet læder.

LIGHTING Lighting er en eksklusiv opbevaringsboks til optændingsbrikker i aluminium med sort eller cognacfarvet læder.

72


CONSTANT Constant er en slidstærk bænk i en smuk, grå nuance fremstillet i fiberbeton, der skaber et råt og enkelt udtryk både inde og ude. Bænken kan også anvendes som fundament for Q-Tee og Q-Tee 2.

Rustik og skulpturel brændereol i to størrelser og med to eller tre rum til opbevaring. Vend reolen om, og brug den som bænk i stedet.

WOOD RACK

WOODWALL FREESTANDING

Brug Woodwall Freestanding som rumdeler eller som en skulptur i rummet. Fås i to størrelser og i sort eller hvid. Wall Tools kan påmonteres.

WOODWALL

Woodwall til opbevaring af brænde er genial i al sin enkelhed. Vægholderen fås i to størrelser, med og uden bagplade, og i sort eller hvid. Dekorativ og praktisk.

73


DETALJER, DER GØR EN FORSKEL RAIS tilbyder en vifte af tilbehør, der både optimerer brændeovnens funktionalitet men også ovnens æstetiske udtryk. Vælg for eksempel røgrør i samme farve som selve ovnen for at fuldende brændeovnens design, eller Airsystem og Airkit for at sikre en optimal forbrænding.

TILBEHØR 74


RØGRØR Vælg et røgrør fra RAIS for at fuldende installationen af din brændeovn. Røgrørene fås i nøjagtig samme farve som din brændeovn, og dermed fremstår ovn, røgrør og installation som en helhed og med et smukt, ensartet udtryk. Røgrør fra RAIS er desuden designet med en væsentligt mindre diameter end andre røgrør på markedet og med diskrete og elegante samlinger, der næsten ikke ses. Det er små detaljer, der gør en forskel og sikrer, at din RAIS installation fremstår stilren, eksklusiv og elegant.

GULVPLADE Vælg en elegant gulvplade i hærdet glas, der passer til ovnens form. Bemærk, at pladen ganske enkelt skubbes ind til ovnen og let kan fjernes, når der skal gøres rent.

75


AIRSYSTEM OG AIRKIT Lufttilførsel gennem gulv

AirKit mellem gulv og ovn AirSystem er udviklet specielt til lavenergihuse og gennemisolerede huse. Systemet tilfører frisk luft udefra og direkte ind i brændeovnen for at sikre en optimal forbrænding. Selve luftindtaget kan skjules ved at installere det enten i gulvet eller i væggen bag brændeovnen. AirSystemet er let at tilslutte med vores AirKit, der er tilpasset den ønskede montering i enten væg eller gulv. Kittet består af et flexrør med spændebånd, en afskærmning til brændefaget, en samlemuffe med spjæld og en afdækningskappe. Muffe med spjæld er meget vigtigt. Uden den vil kold luft strømme ind i ovnen og kan dermed forårsage kondens. Spjældet på samlemuffen og luftindtaget på ovnen skal være lukket, når ovnen ikke bruges.

Lufttilførsel gennem bagvæg

AirKit mellem væg og ovn

Afskærmning og spjæld bag ovn

HOLD VARMEN MED SMUKKE STEN Få en mere jævn varmefordeling ved at supplere din ovn med varmelagringssten. Ved at tilføre oplagringssten kombineres ovnens evne til hurtigt og behageligt at fordele konvektionsvarmen med oplagring af varme. Hermed gemmes meget af ildens energi i timevis, og udledes gradvist i rummet længe efter at ilden er gået ud. Udbyttet er et lavt forbrug af brænde, behagelig og hyggelig rumtemperatur og optimal energiudnyttelse. Varmeakkumulerede sten fås til Pilar, Viva L 120/140/160, Nexo 140/160/185, Q-Be, Juno L, Visio 1, Visio 2, Visio 3 og 600 Max. 76


R500 2+3 / VISIO 2+3

R700

Konvektionsareal: 190 cm

Konvektionsareal: 280 cm

R900 2

Konvektionsareal: 320 cm2 

2

91 5 825 82

76

1 60 601

64 8864

76

76

61

10 8

4,4

123

11443,4 3,4

123

108

614,4

 1002 

145

91

76

 963 

91

Q-BE

Q-TEE

Konvektionsareal: 90 cm

R2:1

Konvektionsareal: 147 cm

2

Konvektionsareal: 235 cm2

2

8 478 47

248 8

76

287

91

28 7

91

 

746

76

76

10

8 108

123 123

108

8 10



76

76

  728

 

108

9 489 48



24

91

R500 / VISIO

KONVEKTIONSRISTE

Konvektionsareal: 230 cm2

Vælg den rette konvektionsrist, der passer præcis til din indsats. Så får du det optimale udbytte af din brændeovn – både hvad angår form og funktion.

  725



76

  764

91 

10

8

 

77


OUTDOOR 78


LEV LIVET UDENFOR Oplevelser under åben himmel kan noget ganske særligt og skaber en følelse af frihed og fællesskab. Med RAIS kan du leve livet udenfor og sætte ekstra blus på de gode oplevelser. Tænd et bål, start grillen op – og inviter venner og familie forbi. Det er livet, når det er allerbedst!

79


CIRCLE Nyd et roligt pusterum fra hverdagen med Circle – kombineret grill og bålfad i cortenstål, der kun bliver smukkere med tiden. Slap af foran ilden, hold en uformel grillfest, eller tilbered et lækkert, hjemmelavet måltid. Valget er dit.

CIRCLE COVER Beskyt din Circle grill mod vind og vejr med et specialdesignet cover. Circle cover er skabt til at holde din Circle grill ren og klar til brug. Coveret er lavet af slidstærkt og vejrbestandigt materiale, der forlænger levetiden på din grill.

80


RA Enkelt og minimalistisk bålfad til aftenhygge på terrassen, i haven eller ved stranden.

LIGHT CONE Dekorativ kegleformet havefakkel med olielampeindsats. Spyd fås i to højder.

81


KORNETS HUS Kornets Hus i Vendsyssel er et oplevelseshus om kornets historie, mangfoldighed og anvendelse tegnet af den prisvindende norske arkitekt Reiult Ramstad. De rustikke bygningsmaterialer er inspireret af den skandinaviske natur og brødets sprødhed – og husets form af gamle bageovne. I og omkring Kornets Hus dyrkes det gode liv, lyder stedets slogan, og RAIS Ra og RAIS Circle er allerede taget i brug.

82


83


SPECIFIKATIONER De følgende sider indeholder anbefalinger, specifikationer og tekniske data for hver enkelt ovn, herunder også mål, effekt, partikeludledning og afstand til brændbart materiale. Oplysningerne er alene retningsgivende. Før installation af din brændeovn bør du læse ovnens vejledning grundigt igennem og sætte dig ind i præcis hvilke anbefalinger, der gælder for ovnen. Vær opmærksom på, at du er forpligtet til at overholde lokale og nationale love og bestemmelser.

84


Vores løbende tekniske udvikling betyder, at der kan ske ændringer i specifikationer, farver og udstyr. Vi tager desuden forbehold for eventuelle fejl i tekst, data og fotos.

85

85


ADVANCED GLASS CONCEPT®

RAIS brændeovne er kendt for sine sodfrie glasruder og smukke flammebilleder. Hemmeligheden bag denne kvalitetsfordel er vores helhedsorienterede tilgang til glassene i brændkammeret. Dette betyder, at vi gennemfører en række tests for hver eneste brændeovn for at sikre, at vi vælger den helt rette glastype, der garanterer et perfekt kig ind til flammerne og en høj varmeeffekt. Vores udvalg af glastyper inkluderer dobbeltglas og særlige infrarøde coatings. Vi går ikke på kompromis og bruger kun de bedste keramiske glas på markedet. Vælg ADVANCED GLASS CONCEPT® for at få en ild, der brænder perfekt og ser ud præcis, som du havde forestillet dig. Sammensætningen af de forskellige slags glas kan variere for hver enkelt ovn – dog med samme formål for øje: at skabe de bedste betingelser for sodfrie glas og et smukt indsyn til flammerne.

INFRARØD COATING Glas, der er behandlet med infrarød coating, reflekterer syv gange mere varmestråling tilbage i brændkammeret. Dermed stiger forbrændingstemperaturen, hvilket sikrer bedre energieffektivitet, et mindre forbrug af brænde, suveræne udledningsdata og smukke flammer.

STRÅLEVARME Konstant behagelig og lun rumtemperatur ved hjælp af moderat strålevarme selv ved ovne med store glasruder.

SELVRENSENDE GLAS For at sikre et frit indsyn til de dansende flammer gennem glasruderne sørger vores avancerede rensesystem for kontinuerligt at sende forvarmet forbrændingsluft rundt i brændkammeret. Det renser glasset indvendigt og holder det frit for sod.

DOBBELTGLAS Dobbeltglas reducerer varmestråling og forhindrer, at moderne lavenergiog passivboliger bliver overophedet.

SYMBOLER FOR AGC: Ruder med 2-lagsglas og infrarød coating 86

Ruder med 2-lagsglas

Ruder med infrarød coating

Ruder med enkeltglas


ELECTRONIC AIR

Sensor til måling af overfladetemperatur

LED-indikator

Sensor til måling af røggastemperatur

Luftspjæld med styremotor og kabel

ELECTRONICAIR – SÅDAN VIRKER DET Sensorer måler temperaturen på ydersiden af brændkammeret og på røggassen i røgrøret. Med udgangspunkt i temperaturmålingerne regulerer det elektroniske luftspjæld automatisk lufttilførslen til brændkammeret for at sikre den perfekte forbrænding. Når ovnen er varm, er spjældet næsten lukket, men hvis du åbner døren for at fylde nyt brænde på, åbner spjældet automatisk helt igen i cirka 40 sekunder for at sikre en hurtig antænding af brændet. ElectronicAir leveres desuden med en fjernbetjening, der sikrer, at du hurtigt og effektivt kan regulere luftindtaget manuelt i særlige tilfælde – for eksempel i stormvejr.

CLEVER AIR

Bimetal

CLEVERAIR – NEMT AT FYRE Med CleverAir er det ekstra nemt at fyre i din brændeovn. Du tænder op og lukker lågen, hvorefter det patenterede CleverAir system styrer lufttilførslen til ovnen. Systemet sikrer, at forbrændingen altid er optimal, så du er garanteret en sund forbrændingsøkonomi, renere luft fra brændeovnen og ikke mindst rene ruder. Teknikken er baseret på et element af et såkaldt bimetal, der har den særlige egenskab, at det er meget varmefølsomt. Metallet udvider sig og trækker sig sammen igen alt efter temperaturen i ovnen og fungerer dermed som regulator for luften, der passerer til forbrændingen.

87


SPECIFIKATIONER BRÆNDEOVNE

RAIS CARO 90

SPECIFIKATIONER Rais Caro 90

UDEN SIDEGLAS

TEKNISKE DATA:

14-0101-6402

MÅL (B-D-H)

A-A

Brændkammerets indre mål 352-292-446 mm Røgafgang (diameter) Ø150 mm

NØGLETAL

Rais Caro 90 without side glass

C

VÆGT

33

55 0

350

0

Frontglas

90 kg 593

Sideglas

900

C

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 1,89 CleverAir / 2,11 g/kg 100

uninsulated chimney Nominel effekt 14-0101-6401 Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler

MED SIDEGLAS

750

11 22

302

A 920

Rais Caro 90 without side glass

Brændbar væg uden sideglas Rais Caro 90 with side glass

uninsulated chimney 14-0101-6401

493

100 250 750

250 400

302

røgafgang top 350 røgafgang bag luftindtag bag 593 luftindtag bund fra bagside luftindtag bund fra side

302

100

78

til til til til til

750

407

4

4

Mål Mål Mål Mål Mål

493

643

900

202

1 2 3 4 5

0 90

n1

5 5

900

C-C 486

14-0111-6401

Rais Caro 90 with side glass

14-0111-6401

250

0 90

250

750

250 400

493

302

AFSTANDE

493

100 250

Brændbar væg med sideglas

0 90

493

Alle mål er ovnens mål med stilleskruer. Justeres stilleskruer eller drejesokkel, påvirkes højden. Afstandsmål til brændbar væg gælder for uisoleret skorsten.

493

900

643

Rais Caro 90 14-0101-6401

100

493

250

Brændbar t loft

250

750

400

0 90

493

900

1 - Mål til røgafgang top 2 - Mål til røgafgang bag 3 - Mål til luftindtag bagpanel 4 - Mål til luftindtag gulv 5 - Mål til luftindtag gulv fra side

INFO TIL TEGNINGER 250

”Grøn pil” = opstillingsretning og møbleringsafstand Afstand til brændbart ved drejsokkel = møbleringsafstand Alle mål med G = glasmål

250 0 90

Rais Caro 90

Rais Caro 90

14-0101-6402

14-0101-6402 A-A

Rais Caro 90

Rais 90 Caro 90 Rais Caro

A 920

A-A A

14-0101-6402

874 14-0101-6402 14-0101-6402

920 874

790

C

920 874

874

790

790

C 125 5 0

5 0

A-A 682(G)

920

874 790

682(G)

682(G)

790 A-A

A-A A

A

A 920

125 5 0

5 0

480

237(G)

74(G)

480

237(G)

74(G)

400 5 0

5 0

5 0

125 5 0

237(G) 400

486 486

200

n1 0

407

407

0

486

486

486 n1

407

407

n1

78

n1

78

202

407 202

78

202

n1

202

202

C-C

88

400

125 5 0

125 5 0 480

n1

78

78

74(G)


SPECIFIKATIONER BRÆNDEOVNE

RAIS CARO SST

RAIS PILAR UDEN SIDEGLAS

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H)

MÅL (B-D-H)

Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter)

352-292-446 mm Ø150 mm

Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter)

MED SIDEGLAS

NØGLETAL

NØGLETAL 5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 1,89 CleverAir / 2,11 g/kg

Rais Caro 120 SST

VÆGT

140 kg 120 kg

100

750

302

100

500

400

735

Rais Pilar

900

642

335

Varmeakkumuleringssten

Varmeakkumuleringssten

16-6401

Caro 120 SST

200

300

435

435

493

850

900

0 85

735

0 90

642

1055

100 500

750

250

335

493

250 302

400

200

Brændbar væg

Brændbar væg

100

01-6401

Rais Pilar 16-6401

Sideglas

161 kg

14-0201-6401

4,5 kW 2-9 kW 30-135 m2 81 % 1.8 g/kg

850

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler

Frontglas

1055

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler

VÆGT

352-287-286 mm Ø150 mm

Afstand til drejesokkel = møbleringsafstand

Afstand til drejesokkel = møbleringsafstand Rais Pilar

250

16-6401

750

500

200 0 85

735

435

200 1055

493

335

0 90

100

250

300

Brændbar t loft

493

Brændbar t loft

200

Rais Pilar

300

RaisRais PilarPilar

1930 1930 1905 1905

16-6402 16-6402 A-A

A

A

A-A A-A

A

Rais Pilar

1930 1905 1672 1672

16-6402

0 85

1930 1905

16-6402

435

200

850

435

435

A

1672

1672

Rais Caro 120 SST 14-0201-6402

1235 1235

A-A

1148 A-A

1148

A-A

A 1148

A

1235 986

A-A

1 1070

1070

986

986

1211

1211

743(G)

2

1211 1211 1235

1070

743(G)

A

14-0201-6402 14-0201-6402

743(G)

Rais Caro 120 SST Rais Caro 120 SST

492,5 492,5

8 0

125 8 0

160

5 0 n462

C-C

202

407 202 407

78

407

n1

n1

n1

80

1 2 3 4 5

Mål Mål Mål Mål Mål

til til til til til

røgafgang top røgafgang bag luftindtag bag luftindtag n1 bund fra bagside 8 luftindtag 0bund fra side 231

484

4

202

484

211(G)

484

5

202

486

62

n4

160160 40 0 0 5 0

n462 n462

0 231

8 0 125 8 0

n1

B-B

08

160 211211 (G) (G) 0 n462

62 62

n4 n4

231

125 8 400

0

40 40 5 5 0 0

B

228

B

231

3

8 0

492,5

492,5

C

62

n4

80

89


310

75 400

450

SPECIFIKATIONER BRÆNDEOVNE Rais Viva L 100

RAIS VIVA L

2716401

Brændbar væg uden sideglas Rais Viva L 100

153(G)

85 0

500 310

250

08 B-B

08

485

Afstand til drejesokkel = møbleringsafstand 485

n1

231

235

0

800

235

735

B-B

47

n1

250

0 80

485

90

310

800

485

75

450

850 310

Sideglas

0 80

0

Med sideglas

Brændbar væg med sideglas

153(G)

178(G)

47

Rais Viva L 100 2726401

90-100-110-130 kg 0 X-24-48-96 kg

Varmeakkumuleringssten n462 n

n

Frontglas

310

178 121(G)

VÆGT

735

5,6 kW 3-7 kW 121 45-105 m2 80 % 0 1,89 CleverAir / 2,11 g/kg

231

5 0

B

310

75

B

Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) 5 B Virkningsgrad 0 305 Partikler n462

85 0

500

635

75

NØGLETAL

B 305 Nominel effekt

75

400

MED SIDEGLAS

Ø150 mm

682(G)

450

959 Brændkammerets indre mål 352-292-446 mm 887 987 (diameter) Røgafgang

250

682(G)

75

A-A

MÅL (B-D-H) 1000

310

75

310

A

75

UDEN SIDEGLAS

959 887

TEKNISKE DATA:

987

Med sideglas

2726401

A-A

450

A

Rais Viva L 100 Med sideglas 1000 2726402

Uden sideglas

250

402

850

635

Viva L 100 Med sideglas


SPECIFIKATIONER BRÆNDEOVNE

glas

75

Brændbar t loft

310

VIVA L 100Rais Med sideglas RaisViva VivaL L100 100 Med sideglas 2726402 2726402

450

500

A-A A-A

1000 1000

800

959 959 887 887

485

250

682(G) 682(G)

987 987

305 305

250

B

B

121 121

0 80

55 00

485

00 nn 462 462

178 (G) 178 (G)

glas

Brændbar t loft

nn 4747 L 120 sideglas RaisRais VivaViva L 120 Med Med sideglas 00

235 235

75

2806402 2806402 310

VIVA L 120 450

1218 1218

n1

682(G)

682(G) 250

485

385385

250

0 80

5 0

485

121121 5 5 0 0 178178 (G) (G)

5 0 n462 n462

glas

Brændbar t loft

310

450

1099 1099 1027 1027

1127 1127

682(G) 682(G) 445 445

485

250

A-AA-A

235

235

75

VIVA L 140

A A

1418 1418 0470 n47n

800

735

153153 (G) (G)

Rais Viva L 140 Med sideglas Rais Viva L 140 Med sideglas

2966402 2966402

500

08

1039 1039 967967

1067 1067

800

735

B-B A-A A-A

A

A

500

153 (G) 153 (G)

231

735

A A

250

121 121 55 00

0 80

55 00

485

n462 n462

178 (G) 178 (G)

153 (G) 153 (G)

as

75

n4n4

7070

450

1099 1027

1127 682(G) 485

250

800

735

445

250 80 0

485

A-A

A

1618

VIVA L 160

310 500

Rais Viva L 160 Med sideglas

2886402

235 235

Brændbar t loft

121 5 0

5 0 n462

178(G)

153(G)

91 n4

4


295

1 350

400

SPECIFIKATIONER BRÆNDEOVNE uden sideglas

Brændbar væg uden sideglas

RAIS NEXO

Rais Nexo 100

med sideglas

341 450

LÅGE MED STÅLRAMME

900

570

341

NØGLETAL 5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 2,24 g/kg

491

200

341 100

90 0

450

400

50

Frontglas

125-140-166-176-180 kg X-X-36-72-120 kg

Varmeakkumuleringssten

Brændbar væg med sideglas 50

MED SIDEGLAS

med sideglas

10-0111-6401

295

Rais Nexo 100

800

670

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler

90 0

400

50

Brændkammerets indre mål 344-253-510 mm Røgafgang (diameter) Ø150 mm

295

100

350

MÅL (B-D-H)

400

LÅGE MED GLAS

295

100

50

10-0111-6401

TEKNISKE DATA:

VÆGT

900

570 Rais Nexo 100

10-0101-6401

200

80 0

341

Sideglas

800

670

491

200

Afstand til drejesokkel = møbleringsafstand 491

Brændbar t loft

295

200

NEXO 100

10-0111-6402 10-0111-6402

1030 1030 1016 1016

80 0

A

A

A-A A-A

992992 905905

491

730(G) 730(G)

900

400

Rais Nexo sideglas Rais Nexo 100100 medmed sideglas

341

283283 C

C

C

120120 5 5 0 0

C

5 5 0 0

90 0

264264 (G)(G) 440440 446446

Rais Rais NexoNexo 120 med 120sideglas med sideglas

A-A A-A A

800

n1n 1 11

A

992 905

12021202 11151115

C-C C-C

0,20,2

A-A

1030 1016

730(G)

12401240A 12261226

med sideglas

198 398198 398

400

295

10-0211-6402 10-0211-6402

NEXO 120

Rais Nexo 100

10-0111-6402

223223

730(G) 195 195 730(G)

Brændbar t loft

390390

283 C

493 493

Rais Nexo 100

med sideglas

120 5 0

C

5 0

5 0

80 0

120 120 5 5 0 0

5 0

440 440

264 A

264(G) 264(G)

1030 1016

223

390 390

A-A

283 n115

0 ,2 0

398

198

12261226 730(G)

NEXO 140

A-A

A

398198

14311431

A

12021202 11151115

120 5 0

C-C

440

730(G)

10-0311-6402 10-0311-6402

195

223 223

140sideglas med sideglas Rais Rais NexoNexo 140 med

992 905

446

446 446

Brændbar t loft

390

440

198(G) 730 398

491

10-0111-6402

446 223 198

5 0

120 120 5 5 0 0

5 0 440 440

92 446 446

264(G) 264(G) 390 390

398

493 493


SPECIFIKATIONER BRÆNDEOVNE Rais Nexo

Set bagfra

10-0000-6499 Topbokse med bagafgang

NEXO 185 1866 NEXO 160 1606

1544,5

1414,5

1115

1115 Set fra siden

120 5 0

Brændbar t loft

Rais Rais Nexo Nexo 160 160 med medsideglas sideglas

450

NEXO 160

195

A-A A-A

1606 1606

AA

1226 1226

1202 1202 1115 1115

200

730(G) (G) 730

800

670

400

295

100

10-0411-6402 10-0411-6402

120 5 0

491

493 493

200 80 0

120 120 55 00

55 00

491

440 440

264 264(G) (G) 390 390

446 446

RaisNexo Nexo185 185med medsideglas sideglas Rais

10-0511-6402 10-0511-6402

1866 1866

198 198 398 398

223 223

AA

A-A A-A

450

400

295

100

Brændbar t loft

NEXO 185

1202 1202 1115 1115

1226 1226

491

200

730 730(G) (G)

800

670

493 493

200 80 0

491

120 120 55 00

55 00 440 440 446 446 223

264(G) (G) 264 390 390

93


RAIS JUNO L 120 / L 160 UDEN SIDEGLAS

TEKNISKE DATA: MÅL (B-D-H)

Rais Juno 120 L

Uden sideglas

Brændkammerets indre mål 352-292-446 mm 4736401 Røgafgang (diameter) Ø150 mm

MED SIDEGLAS

NØGLETAL Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler

Frontglas 450

309

75

4746402

Sideglas

kg

634

Juno 120 L G with side glass

Rais Juno 160 L Med sideglas

A

1223

4726401

1125 1052,5

85 0

500

682(G) 450

75

309

75 450

471

309

0 L Med sideglas

800

734

131

Brændbar væg med sideglas

n46

450

309

85 0

500

250

309

8

80 0

484

800

734

Juno 120 L G with side glass 4746402

484

250

Juno 160 L G with side glass 4726402

Afstand til drejesokkel = møbleringsafstand

A-A A

1668

Juno 120 L G with side glass 4746402

1125 1052,5

450

B

A

1223 1125 1052,5

1125 1052,5

B

131 10 471 0

10 471 0 800

734

A-A

682(G)

471

309

450

500

A

1223

A-A

682(G)

Brændbar t loft

75

484

80 0

682(G)

250

Brændbar t loft

153(G)

484

75 75

0 178(G)

250

309

75

0

234

400

309

309

75

75

Brændbar væg uden sideglas

634

A-A

850

VÆGT

Uden sideglas

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 400 1,89 CleverAir / 2,11 g/kg

850

178(G)

153(G)

131

250 80 0

484

94

n46

8

8

131

0

B-B

178(G)

n46

8

0 153(G)

234

n46 484

250

0

234

0L

SPECIFIKATIONER BRÆNDEOVNE

178(G)


SPECIFIKATIONER BRÆNDEOVNE

RAIS 600 MAX LÅGE MED GLAS

TEKNISKE DATA: MÅL (B-D-H) Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter)

544-256-471 mm Ø150 mm

LÅGE STÅLRAMME

NØGLETAL Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler

5,8 kW 1-8 kW 15-120 m2 81 % 1.8 g/kg

600MAX, 3 sidet glas

VÆGT

11-0801-6401

223/246 kg 60/120 kg

100

Varmeakkumuleringssten

770

321

500

1100

844

det glas

600MAX - Glass 3S with one extra top box

A-A

A

1506

11-0801-6498

Brændbar væg 100

50

1208 1097

11

557(G)

770

447

321

500

00

50

1100

844

546

447

50

Afstand til drejesokkel = møbleringsafstand

120 5 0

5 0

447

Brændbar t loft

11

682

340(G) 434

00

770

50 447

688 344 1696

11-0801-6499

440

A-A

A

221

600MAX - Glass 3S with two extra top boxes

1208

600MAX - Glass 3S with two extra top boxes

11-0801-6499

A

A-A

1208

1208

546

1097

557(G)

1097

5 0 120 5 0

A-A

682

688 344 355 434

1097 688

557(G) 5 0 340(G)

B

682

340

682

43

688

344

440

B-B

221 B

120 5 0

5 0

10,2

n1

344

440

340(G) 1208

434

79

1311

A

340(G)

221

5 0

11-0601-6402

546 682

221

600MAX - Sideglass to the right, Glass

B

120 5 0

440

B

A-

A 1097

557(G)

1311

1696

557(G)

600MAX - Sideglass to the right, Glass

11-0601-6402

120 5 0 355 434

688

95


SPECIFIKATIONER BRÆNDEOVNE

RAIS Q-TEE

RAIS Q-TEE C LÅGE MED GLAS

TEKNISKE DATA: MÅL (B-D-H)

MÅL (B-D-H)

275

800

Brændbar væg

275

539

Rais Q-TEE C

8326401 Afstand til brændbart

469

Brændbar t loft

65 0

469

225

225

469

469

650

65 0

225

800

225

493

521

350

469

481

350

225

Brændbar væg

225

8326401 Afstand til brændbart

275

539

Rais Q-TEE C

650

dbart

650

493

96/114/100 kg 800

VÆGT

521

481

89/90/101 kg

275

350

4,1 kW 2-6 kW 30-90 m2 80 % 0,8 g/kg

350

Afstand til brændbart Nominel effekt Effekt (min-max) 20 gr.) Opvarmer (ved Virkningsgrad Partikler

LÅGE STÅLRAMME

Brændbar t loft

225

469

Q-TEE NØGLETALRais 8316401

Brændkammerets indre mål 317-270-270 mm Røgafgang (diameter) Ø150 mm Afstand til brændbart ved isoleret skorsten 275 mm Rais Q-TEE C NØGLETAL8326401 Afstand til brændbart 4,1 kW Nominel effekt 2-6 kW Effekt (min-max) 20 gr.) 30-90 m2 Opvarmer (ved 80 % Virkningsgrad 0,8 g/kg Partikler

LÅGE STÅLRAMME

800

317-270-270 mm Ø150 mm 275 mm

650

Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand til brændbart ved isoleret skorsten

VÆGT

LÅGE MED GLAS

TEKNISKE DATA:

65 0

65 0

521

350

225

469

469

539

570 557,5

Q-Tee

469

8316404 Model oversigt

225

Q-Tee

650

800

800

275

570

8326404 Model oversigt

456 225

52,5

110 5 469 0

5 0 850 837,5

65 0

736

556

456

53,5 5 0

110 5 0

850 836

736

332,5 390

0

131

115

n

11 0

5 0

B

110 5 0

B

100 0

A

562 456 110 5 0

2055

148,5 522

435 217,5

570

551

503(G)

100 0

425

562 665 456 651

0

57(G)

0

455

528

522

528 264 B-B

264

163

n1

45

171

205

110 5 0

A

459

147,5

113 5 0

459

5 0

8326402 Måltegning

A-A

570

503(G)

551

390

Rais Q-TEE C

5 0

562 456

665

B-B

388

96

A-A

171

435 217,5

652,5

280

A

388

425

110 5 0

570

0

505(G)

B

0

8326402 Måltegning

131

B

562 456

204

505(G) 5 0

110

A-A

A

570

333,5

Rais Q-TEE C

250

285 280


SPECIFIKATIONER BRÆNDEOVNE

RAIS Q-TEE 2 C

RAIS Q-TEE 2 TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA: MÅL (B-D-H)

NØGLETAL Afstand til brændbart

800 691

596

Afstand til drejesokkel = møbleringsafstand Rais Q-TEE II C

715 715 595

Q-Tee II C

431

300

8386404 Model oversigt

A-A

603

596

390

280

596

A-A

595

595

110 2 0

2 0

975

883

875

A-A

595 135 220(G) 537

n110

475

B

B

390 280

656

0

0

0 C

5 0

855

B

763

0

E

0

0

63(G) C

0

170 C-C

975

471

0

855

755 635 B-B

165 110

768

110 2 0

2 0 983

270 220

131 410

n110

0

390 280

330

135

875

475

E-E

490 B-B

883

110 5 0

0

D

125

755

B

660

380

B

A-A

656

582 291

177

230

0

0

110 5 0 B-B

D-D

723

595

n15

125

A-A

475

595

A

B-B

975

572

471

330

C-C

983

595

5 0

110 2 0 715

63(G)

D

603

110 110 5 0

723

660

479

A

545(G)

0

755

A

603

490

380

Rais Q-TEE II C 110 8346402B 5 Måltegning B-B 0 2

159

B

B

8346404 Model oversigt

0

595

110 5 0

0

Q-Tee II C

855 A-A

475

110 5 0

275 170 C-C

C

983

475 A

475

5 0

760

n15

380

2 0

0

177

490 256

Q-Tee II

0 0

E

768

640

00 12

110 1100 0

0 E-E

755

270 300 270

Rais Q-TEE II C 165 8346402 165 Måltegning 0 0 A 603

0

875

E-E

635 490 490

230 125

545(G) 256

855

755 755 635

E

715

300

763 763

B

883

E-E E

110 5 0 B-B

691

C-C

D-D

D

595

596

5 0 1200

0

C-C

723

00 12

00 12

0 975 975 855

0 0

A-A

595

300

475

230 400 230

125 1250

110 1100

A

603

8346404 Model oversigt

595 390 596 390

Brændbar t loft

D-D

159

D

479

300

D-D

8346401 D Afstand til brændbart

723 723

800

596

B-B

596

300

B-B

300

0 875 875 755 Brændbar t loft 755

5 0

1200

596

00 12

1200

800

800

300

00 12

110 1100

B-B

596

400

300

691

603

300

300

596

A-A A-A

475

800

Brændbar væg

300 431

300 400

691

8346401 Afstand til brændbart

Brændbar væg

595 595 475

146/146/140/163/166 kg

Rais Q-TEE II C

1200

691

400

VÆGT

6,5 kW 3-8 kW 45-120 m2 81 % 1,8 g/kg

1200

135/136/130/152/156 kg

II

dbart

431

400

800

VÆGT

6,5 kW 3-8 kW 45-120 m2 81 % 1,8 g/kg

300

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler

446-277-265 mm Ø150 mm 200 mm 200 mm

300

Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand til brændbart ved isoleret skorsten Afstand til brændbart ved anvendelse af heatshield Rais Q-TEE II C 8346401 til brændbart NØGLETALAfstand Nominel effekt Effekt (min-max) 20 gr.) Opvarmer (ved Virkningsgrad Partikler

446-277-265 mm Ø150 mm 200 mm 200 mm

431

Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand til brændbart ved isoleret skorsten Afstand til brændbart ved anvendelse af heatshield Rais Q-TEE II 8386401

431

MÅL (B-D-H)

110 2 0

97

E


SPECIFIKATIONER BRÆNDEOVNE

RAIS Q-BE / Q-BE XL

RAIS Q-TEE 2 C SST TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H)

MÅL (B-D-H) Brændkammerets indre mål 239-239-505 mm Røgafgang (diameter) Ø150 mm NØGLETAL Rais Q-BE Nominel effekt 5,9 kW 2616401 Afstand til brændbart Effekt (min-max) 4-8 kW Opvarmer (ved 20 gr.) 60-120 m2 80 % Virkningsgrad Partikler 1,4 g/kg VÆGT 135/165 kG 200 Varmeakkumuleringssten 20 kg 750 72 kg XL Varmeakkumuleringssten

800

Rais Q-BE

2616401 Afstand til brændbart

200

800

00 12

1200

387

500

75 0

322

637

Afstand til drejesokkel = møbleringsafstand

637

Rais Q-BE

2616401 Afstand til brændbart

Brændbar t loft

Brændbar t loft

412

150

300

Afstand til drejesokkel = møbleringsafstand

75 0

748

60 750 750

300

387

200

637

474

300 400

150

Brændbar væg

300

Brændbar væg

500 75 0

1200

748

750

387

T

412

335 kg

400

387

200

6,5 kW 3-8 kW 45-120 m2 81 % 1,8 g/kg 474

VÆGT

446-277-265 mm Ø150 mm 200 mm

300

Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand til brændbart ved isoleret skorsten II C SST Rais Q-TEE 8336401 NØGLETAL Afstand til brændbart Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler

60

300

637

500

387

200

00 12

75 RaisRais Q-BE Q-BE 0

2616402 2616402 Måltegning 322Måltegning

A

800

A-A A-A

A

1379 1379

200

1337 1337

750

150

821(G) 821(G)

750

387

75 0

412

558558

60

Rais Q-BE XL

2646401 Afstand til brændbart

2646402

500

B

120 8 8 0 0

370

370

n1

373

373 B-B 02

B-B 187

367

187

1

370

370 373

348

B

n1 0

2

187 185

0

370

B

B

373

471

120 8 8 0

8 0

185

174 205

507

696

63(G)

B

187

348 335

412

150 322

B-B

n1 1 0

0

471

558

558 B

110

0 75

696

348

0 75

63(G) 60 686

471

13

821(G)

850

373

63(G)

174

970

545(G) 5 0

A

1379 1337

A-A

558

0 686

174

110

686

507

1379 1337

2616402 A-A Måltegning

B-B B-B

02 02

821(G)

387

110 0

98

A

1379

n1 n1

A

1038

507

5 0

B

A-A

821(G)

545(G)

750

545(G)

850

373373

200

850

970

370370

Rais Q-BE

2616402 Måltegning

387

970

750

8336402 Måltegning

200

A-A

Rais Q-TEE II C SST

370370

187187

Rais Q-BE

A-A

696

A

1790

BrændbarMåltegning t loft

6402 tegning

A

120120 8 8 0 0

187 373187 373

Rais Q-BE XL

1038

B

8 8 0 0

322

s Q-TEE II C SST

B

B

185 185

B

75 0


SPECIFIKATIONER PEJSEINDSATSE

RAIS VISIO UNIQ

RAIS VISIO 1

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H)

MÅL (B-D-H)

Brændkammerets indre mål Indbygningsmål Rammens ydre mål Røgafgang (diameter) AirSystem tilslutning

Brændkammerets indre mål 697-330-475 mm Indbygningsmål 770-432 mm Rammens ydre mål 781-444 mm Røgafgang (diameter) 200 mm AirSystem tilslutning Ø150 mm

N/A

NØGLETAL

NØGLETAL

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Par tikler

Nominel effekt 7 kW Effekt (min-max) 5-9 kW Opvarmer (ved 20 gr.) 75-135 m 2 80 % Virkningsgrad Par tikler < 6,5 g/kg

VÆGT

VÆGT

1525

280 kg

1525

1460 1525

1398 1525

1460

1398

454(G)454(G) 512 512

926 926 414 414 0

75 0 75 0

691(G) 891 691(G)

0

391(G) 512 391(G)

891 445

512 445

891

632

Visio 1 - With Frame

1643,4

Visio 1 - With Frame

1375 1643,4

1526

1246402 Måltegning

1395 1526 1395

1375

with top boxes

2646499

407(G) 444

810

810 367

407(G) 444

1788 1583

3670

0

0

750(G) 781 454

454 120 8 0

139

908 750(G) 781 908

139 0

123 605

RAIS Q-BE / Q-BE XL Rais Q-Be XL

1246402 Måltegning

123 605

143

632

445

143

445

99


SPECIFIKATIONER PEJSEINDSATSE

RAIS VISIO 2

RAIS VISIO 3

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H)

MÅL (B-D-H)

Brændkammerets indre mål 533-333-466 mm Indbygningsmål 685-490-432 mm Rammens ydre mål 751-557-444 mm Røgafgang (diameter) 200 mm AirSystem tilslutning Ø150 mm

Brændkammerets indre mål 533-333-466 mm Indbygningsmål 685-490-432 mm Rammens ydre mål 891-512-444 mm Røgafgang (diameter) 200 mm AirSystem tilslutning Ø150 mm

NØGLETAL

NØGLETAL

Nominel effekt 7 kW Effekt (min-max) 5-9 kW Opvarmer (ved 20 gr.) 75-135 m 2 80 % Virkningsgrad Par tikler < 6,5 g/kg VÆGT 259 kg

Nominel effekt 7 kW Effekt (min-max) 5-9 kW Opvarmer (ved 20 gr.) 75-135 m 2 80 % Virkningsgrad Par tikler < 6,5 g/kg

VÆGT

260 kg

Rais Visio 3

med ramme

1246435 Panel indbygning til ovn med ramme alle mål er minimumsmål

1606

1526

1606 1360

1395 1526 1395

1360

Visio 3 Med ramme 1246432 Måltegning Visio 3 Med ramme

1246432 Måltegning

1606

1526

1606 1346

1395 1526 1395

1346

810

139

0

751 627(G)

899

433(G) 557 433(G) 557

140

0

403

1400

696(G) 891 696(G) 891

0 445

403

445 120 120 615 615

496

751 899

368

0 139

627(G)

496

100

410(G) 410(G) 444 444

368

367

0

811

891

0 445

445 146 146 632 632

367

0

811

410(G) 410(G) 444 444

810

392(G) 512 392(G) 512


SPECIFIKATIONER PEJSEINDSATSE

RAIS VISIO 2 L

RAIS VISIO 3 L

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H)

MÅL (B-D-H)

Brændkammerets indre mål 660-256-545 mm Indbygningsmål 1088-504-504 mm Rammens ydre mål 1088,6-504-563 mm Røgafgang (diameter) 200 mm AirSystem tilslutning Ø150 mm

Brændkammerets indre mål 660-256-545 mm Indbygningsmål 1088-504-504 mm Rammens ydre mål 1088,6-504-563 mm Røgafgang (diameter) 200 mm AirSystem tilslutning Ø150 mm

NØGLETAL

NØGLETAL

Nominel effekt 10,3 kW Effekt (min-max) 8-12 kW Opvarmer (ved 20 gr.) 120-180 m 2 81 % Virkningsgrad Par tikler 1 g/kg

Nominel effekt 10,3 kW Effekt (min-max) 8-12 kW Opvarmer (ved 20 gr.) 120-180 m 2 81 % Virkningsgrad Par tikler 1 g/kg

VÆGT

VÆGT

293 kg

293 kg

Rais Visio 3 L

2246525 Panel indbygning til ovn med ramme alle mål er minimumsmål

Visio L 3 2246422 Visio L3 Måltegning 2246422 Måltegning

A

A A

A

1868

1844 1844

1765

1868

1638 1765

1591

1586 1586

1638

1591

1765 1765 1638 1638

932

566 566

530(G) 530(G)

367

528(G) 528(G) 563 563

931 931

932

367

368 368 139 1390

871(G)

0

999 871(G) 999

420(G)

397(G) 397(G) 504 504

549 1076 409

544 544

409 117 117 540 540 Uden ramme

Uden ramme

1089 1089

544 544

473 473

945 945

473 473 142 142

549

409

1076

553 553

549

409

117 117 611 611

620

1147

898(G) 898(G) 1089 1089

549 420(G)

1147 620

140 140 0 0

142 142

0

0 0

634 634

0

Uden ramme Uden ramme

101


SPECIFIKATIONER PEJSEINDSATSE

RAIS VISIO 2:1

RAIS VISIO 3:1

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H)

MÅL (B-D-H) mm mm mm mm mm

Brændkammerets indre mål 210-499-230 mm Indbygningsmål 528-705-490 mm Rammens ydre mål (B-H) 528-750-490 mm Røgafgang (diameter) 200 mm AirSystem tilslutning Ø150 mm NØGLETAL Nominel effekt 8,3 kW Effekt (min-max) 5-9 kW Opvarmer (ved 20 gr.) 75-135 m 2 80 % Virkningsgrad 5,7 g/kg Par tikler

NØGLETAL

VÆGT

235 kg

Visio 3:1 - With Frame

1236402 Måltegning

1444

1367

1317

750(G) 781

750(G) 788

179 0

0

750(G) 781 962

788 481

552

962 481

552

246

481

102

0

0 139

438(G) 628

0

438(G) 628 314628 314 628 314

246

481

139

368

0 750(G)

490

407(G) 407(G)

179 467 0

368 443

444

407(G)

444

407(G)

909 467

858

490

858

909 1319

467 0

1317

1447

1475

910 467

1444

1367

Visio 3:1 - With Frame 1319

910

260 kg

1447

1236402 Måltegning

1475

455(G) 455(G)

314

231

VÆGT

8,6 kW 5-9 kW 75-135 m 2 80 % 3,6 g/kg

231 951

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Par tikler

951

694-222-210 788-444 781-444/788-443 Ø200 Ø150

443

Brændkammerets indre mål Indbygningsmål Rammens ydre mål (B-H) Røgafgang (diameter) AirSystem tilslutning

650(G) 755 650(G) 755


SPECIFIKATIONER PEJSEINDSATSE

RAIS 5001 / 2 / 3

RAIS 6001 LÅGE MED GLAS

TEKNISKE DATA:

LÅGE MED GLAS

TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H)

MÅL (B-D-H)

Brændkammerets indre mål Indbygningsmål Rammens ydre mål Røgafgang (diameter) AirSystem tilslutning

LÅGE STÅLRAMME

N/A

NØGLETAL

Brændkammerets indre mål 544-256-471 mm Indbygningsmål 730-615 mm Rammens ydre mål 758-627 mm Røgafgang (diameter) Ø150 mm AirSystem tilslutning Ø100 mm

LÅGE STÅLRAMME

NØGLETAL

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Par tikler

Nominel effekt 5,8 kW Effekt (min-max) 2-8 kW Opvarmer (ved 20 gr.) 30-120 m 2 76 % Virkningsgrad Par tikler < 1,8 g/kg

VÆGT

VÆGT

99 kg

RAIS 600-1

11-0101-6405 Alle mål er minimumsmål

448

270

615

820

730

758

95 Rais 600-1 Glass

557

682

184 400 557(G) 627

357 400 357

184

627

11-0101-6402

(G) 682 758

103


SPECIFIKATIONER PEJSEINDSATSE

RAIS 6002

RAIS 6003 LÅGE MED GLAS

TEKNISKE DATA:

LÅGE MED GLAS

TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H)

MÅL (B-D-H)

Brændkammerets indre mål 544-256-471 mm Indbygningsmål 704-375-615 mm Rammens ydre mål 721-391-627 mm Røgafgang (diameter) Ø150 mm AirSystem tilslutning Ø100 mm

LÅGE STÅLRAMME

Brændkammerets indre mål 544-256-471 mm Indbygningsmål 678-375-615 mm Rammens ydre mål 684-391-627 mm Røgafgang (diameter) Ø150 mm AirSystem tilslutning Ø100 mm

NØGLETAL

NØGLETAL

Nominel effekt 5,8 kW Effekt (min-max) 2-8 kW Opvarmer (ved 20 gr.) 30-120 m 2 Virkningsgrad 76 % Par tikler < 1,8 g/kg

Nominel effekt 5,8 kW Effekt (min-max) 2-8 kW Opvarmer (ved 20 gr.) 30-120 m 2 Virkningsgrad 76 % Par tikler < 1,8 g/kg

VÆGT

VÆGT

99 kg

99 kg

RAIS 600-3

11-0401-6405 Alle mål er minimumsmål

umsmål

Rais 600 - Glass 3S

Rais 600 - Glass Left

11-0401-6402

558

557

11-0301-6402

184 400

360

104

627

(G) 682 721

558(G)

558(G)

342

390,5 400

627

339,5

682

340 (G) 391

184 400

342

340 (G) 390 ,5

(G) 682

LÅGE STÅLRAMME


SPECIFIKATIONER PEJSEINDSATSE

RAIS 700

RAIS 900 LÅGE STÅLRAMME

TEKNISKE DATA:

LÅGE STÅLRAMME

TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H)

MÅL (B-D-H)

562-290-300 Brændkammerets indre mål 840-545 Indbygningsmål 864-574 Rammens ydre mål Røgafgang (diameter) Ø150 Ø100 AirSystem tilslutning

mm mm mm mm mm

LÅGE MED GLAS

Brændkammerets indre mål 700-200-230 Indbygningsmål 972-479 Rammens ydre mål 1002-506 Røgafgang (diameter) Ø150 AirSystem tilslutning Ø100

NØGLETAL

NØGLETAL

5,2 kW Nominel effekt 3-7 kW Effekt (min-max) 45-105 m 2 Opvarmer (ved 20 gr.) 80 % Virkningsgrad Par tikler < 2,59 g/kg

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Par tikler VÆGT

VÆGT

125 kg

mm mm mm mm mm

LÅGE MED GLAS

6,9 kW 5-9 kW 75-135 m 2 79 % <2,0 g/kg 120 kg

Rais 900 9116405 Alle mål er minimumsmål

Rais 700

Rais 900

7106401

Rais 700 7106401

9116402

Rais 900 9116402

105


SPECIFIKATIONER PEJSEINDSATSE

RAIS 2:1

RAIS Q-BE INDSATS

LÅGE MED GLAS

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H)

MÅL (B-D-H) Brændkammerets indre mål Indbygningsmål Rammens ydre mål (B-H) Røgafgang (diameter) AirSystem tilslutning

500-244-374 736-477 736-477 Ø150 Ø100

mm mm mm mm mm

Brændkammerets indre mål Indbygningsmål Rammens ydre mål (B-H) Røgafgang (diameter) AirSystem tilslutning

LÅGE STÅLRAMME

NØGLETAL

NØGLETAL

Nominel effekt 6 kW Effektt (min-max) 3-9 kW Opvarmer (ved 20 gr.) 45-135 m 2 Virkningsgrad 79 % Par tikler 3,7 g/kg

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Par tikler VÆGT

VÆGT

140 kg

239-239-505 405/405-925 422/424-970 Ø150 Ø100

mm mm mm mm mm

5,9 kW 3-7 kW 45-105 m 2 80 % 1,4 g/kg 110 kg

Rais Q-BE INSERT

2626405 Alle mål er minimumsmål

Rais 2:1 9106402

100mm luft bag ovn

Rais 2:1 9106402

Rais Q-BE INDSATS 2626402

106

50mm luft bag ovn


SPECIFIKATIONER TILBEHØR/OUTDOOR RAIS TETRA D: 200

D: 200

RAIS BUTEO D: 200

RAIS CARRY

H: 450

H: 560

D: 200

Ø: 510

H: 360

H: 480

H: 540

B: 430

RAIS WALL TOOLS 200

RAIS LIGHTING 131

230

H: 680

RAIS SOLO D: 175

RAIS WOODY

H: 440

H: 600 W: 145

RAIS WOODBOX W: 300 H: 380

RAIS WOODFRAME W: 380

RAIS CONSTANT 800

B: 1000

H: 450

0

31

400

D: 500

107


SPECIFIKATIONER TILBEHØR/OUTDOOR

RAIS WOODRACK D: 360

D: 360

D: 250

H: 980

H: 1450

RAIS WOODWALL B: 200

B: 131

D: 250

H: 230

B: 310

B: 310 H: 1900

H: 1150 / 1750 592,5

RAIS RA

25

360

H: 8080

25

Ø 300300 Ø:

2

2

attika Feuer AG Fuss für Feuerschale Massstab 1/2 03.06.2008_St

RAIS CIRCLE

RAIS CONE A

650

Ø1020 n1020

920 920

650 650

5

540

D M Y

Drawing change:

540 540

Ø462

Corrections:

Change order

Designer:

Improvement proposal:

ksj

Bend Tool: TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL 0.5-3 400-1000 3-6 30-120 120-400 6-30 `0.1 `0.1 `0.2 `0.3 `0.8 `0.5 TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 `1° `0-30° `0-20° `0-10° VINKELAFVIGELSE AFVIGELSE I MM pr. 100 mm `0.3 `1.8 `0.6 `0.9

108

Project manager: Approved:

Established: 26-02-2018

Format:

A3

OV

Remarks:

1000-2000 `1.2

> 400 `0-5° `0.15

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Drawing name: Project:

Revision: Drawing no.:

7248800

UV

49

H: 1112

H: 1362

540


492

Rais Nexo Bench Large

10-0000-6411

10-0000-6412

440 375 492

Rais Nexo Bench Large

440 560

492 481

10-0000-6412

440 560

Rais Viva L Side Bench

440 560

375

375 560 680

375

MEDIUM BENCH Rais Viva L

Side Bench

492 481

492 481

492 481

2716410

560 680

2716410

560 680

375

375 680

492 481

Rais Viva L Side Bench

492 481

2716410

LARGE BENCH

677

Rais Q-Bee Bench Small 1616411

680 680

677 373

Rais Q-Bee Bench Small 1616411

VIVA L

375

481

10-0000-6412

492

Rais Nexo BENCH SMALL Bench Large

375

481

440

NEXO

481

Rais Nexo Bench Medium

677

596

Rais Q-Bee Bench Large 1616412

596

450

3 R23

Rais Q-Bee Bench Large 1616412

596

450

3 R23

Q-BE

550 540

450 Rais Q-Tee II

370

370 450

High Bench Narrow 8386412

700

370

450 700

Rais Q-Tee II

550 540

550 540

SMALL BENCH

370

550 540

Rais Q-Bee Bench Large 1616412

3 R23

373

Rais Q-Bee Bench SIDESmall BENCH 1616411

370

Rais Q-Tee II

High Bench Narrow 8386412

High Bench Narrow 8386412

700

Rais Q-Tee II

Rais Q-Tee II

550 540

700

550 540

LARGE BENCH

370

450

High Bench Wide 8386413

700

Rais Q-Tee II

High Bench Wide 8386413

High Bench Wide 8386413

364

380

700

Q-TEE 2

364

364

380

11-0000-6412

380

380

HIGH BENCH

394

572

Rais 600MAX Bench 440mm

572

572

Rais 600MAX Bench 440mm

380

Rais 600MAX Bench Large

394

WIDE BENCH

380

11-0000-6412

394

394

Rais 600MAX Bench 440mm

11-0000-6411

11-0000-6412

541 530

Rais 600MAX Bench Large

394

394

430

11-0000-6411

600 MAX

430

Rais 600MAX Bench Large

440

11-0000-6411

682 541 530

430

541 530

440

530

430

541

SMALL BENCH

682

430 682

LARGE BENCH 530

682

430

530

682

541

541

440

682

109


110

Vores løbende tekniske udvikling betyder, at der kan ske ændringer i specifikationer, farver og udstyr. Vi tager desuden forbehold for eventuelle fejl i tekst, data og fotos.


CRAFTSMANSHIP & NORDIC DESIGN 111


THE RIGHT CHOICE FOR QUALITY & MODERN LIVING www.rais.com


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.