RAIS Katalog 2019/2020_DK

Page 1


2


NATUREN KALDER VI SØGER UD UNDER ÅBEN HIMMEL. IND I SKOVENS DYBE STILHED ELLER MOD STRANDEN. Derude i det blå trækker vi stikket. Sætter farten ned. Vender ryggen til hverdagen. Vi nyder de små glæder. Det enkle liv. En svale på himlen. Træer, der bøjer sig i vinden. Bølgeskvulp og sand mellem tæerne. Hjemme igen bliver dagen fuldendt med ild i brændeovnen. TID TIL AT VÆRE. Find tid til at være og nyde nuet med en brændeovn eller pejseindsats fra RAIS. Gå på opdagelse i vores brede sortiment, find ud af hvordan du kan designe din egen brændeovn og bliv inspireret af eksklusive boliger midt i den smukke natur. God fornøjelse.

3


72

16 INDHOLD INDSATSE 54 BRÆNDEOVNE 08 Pilar 16 Nyhed Visio 58 Nyhed Nexo 20 Nyhed 500 68 600 72 Nyhed Viva L 28 700 78 Rina 36 900 79 Q-Be 38 Q-Tee 40 2:1 80 Q-Tee 2 44 Q-Tee indsats 82 Q-Be indsats 83 Q-Tee 2 C 46 FEDTSTEN/CERAMIC Juno Poleo Rina Juno Ceramic

48 50 51 52

INTERIØR

84 Nyhed

TILBEHØR 94 OUTDOOR 100 SPECIFIKATIONER 108

4


5


SÆT ET UNIKT PRÆG PÅ DIN BOLIG VIL DU SÆTTE ET PERSONLIGT PRÆG PÅ DIN BOLIGINDRETNING OG SKABE ET HJEM, DER AFSPEJLER DIN SMAG OG PERSONLIGHED? Med en RAIS brændeovn får du frihed til at designe netop den ovn og den stil, der matcher din smag. Slip din indre designer løs og vælg mellem forskellige elementer, der tilsammen giver din nye brændeovn sit helt eget udtryk. Du kan også vælge ud fra vores store udvalg af pejseindsatse. Uanset om du bygger nyt eller renoverer din eksisterende bolig, kan en pejseindsats være netop den detalje, der giver din bolig kant og karakter.

Foto: Maria Vous

BLANDT FÆRØSKE GÆS Blandt færøske gæs og vandfald er en gammel bolig blevet restaureret med sans for fortidens detaljer. I husets hjerte står en RAIS Visio.

Foto: Elisabeth Kruse

6

Foto: Elisabeth Kruse


ET HUS I TRÆTOPPENE I en skov i Norge vokser boligdrømmene bogstaveligt talt ind i himlen. Oplev et arkitekttegnet trætophus med køkken, bad og brændeovnen Q-Tee.

SOMMERHUSHYGGE I sommerhuset med enestående udsigt ud over Kolding Fjord spreder Viva L hygge året rundt.

7


BRÆNDEOVNE

8


9


10


DESIGN DIN EGEN BRÆNDEOVN BRUG VORES CUSTOMIZER OG DESIGN DIN EGEN BRÆNDEOVN. GÅ PÅ OPDAGELSE I DE MANGE MULIGHEDER OG SKAB DIT HELT PERSONLIGE UDTRYK. Med customizer-funktionen på vores hjemmeside www.rais.com kan du hurtigt og let designe din egen brændeovn og afprøve vores mange unikke designdetaljer, inden du træffer dit endelige valg. Prøv dig frem med de mange kombinationsmuligheder, indtil du rammer netop den stil, som du kan lide.

11


NORDISKE NUANCER Hos RAIS er sort ikke en selvfølge. Vores brændeovne fås i et smukt udvalg af populære, nordiske nuancer, der bryder med traditionerne og giver vores ovne et helt nyt udtryk. Brug vores customizer på www.rais.com og find din yndlingsfarve.

HØJ ELLER LAV? Vælg din favorit-brændeovn i netop den højde, som passer til dit hjem. Brændeovne fra RAIS fås i flere forskellige højder, så du kan vælge din RAIS ovn i den højde, der passer til netop til din boligs arkitektur. Valgmulighederne varierer fra model til model.

12


LILLE DETALJE STOR FORSKEL Et håndtag er en lille detalje, der gør en stor æstetisk forskel. Du kan vælge mellem håndtag i forskellige materialer, farver og designs til din nye RAIS brændeovn. Vælg mellem håndtag i patineret eg, kernelæder, hvid corian eller rustfrit stål.

UNIK DREJEFUNKTION Få din brændeovn med drejefod og lad brændeovnshyggen fylde hele rummet. Hygge er at sidde foran brændeovnen og nyde varmen, den knitrende ild og flammernes smukke farvespil. Vælger du din brændeovn med drejefod, kan du dreje brændeovnen alt efter, hvor du opholder dig i rummet, og nyde ilden og brændeovnshyggen fra flere vinkler. Drejefod fås som tilvalg til Nexo, Viva L, Pilar, Q-Be, Poleo, Juno og Rina.

13


CLEVERAIR Med CleverAir er det let at fyre effektivt, økonomisk og grønt i din nye RAIS brændeovn. CleverAir er et automatisk spjæld, der sørger for korrekt og optimal lufttilførsel, når du fyrer i din brændeovn. Det sikrer, at ruderne i din brændeovn altid er rene – og gavner både miljøet og økonomien. Det eneste, du skal gøre, er at tænde op og lægge nyt brænde på. Resten klarer ovnen.

SORT OG BLANK ELLER ENSFARVET OG MAT Vælg mellem låge med glas eller stålramme. Med en glaslåge med stålramme kan du få lågen i præsis den samme farve som resten af brændeovnen. Vælger du en glaslåge uden stålramme, får du en låge med en elegant, coated sort ramme.

14


TOPPLADE Du kan vælge mellem topplader i forskellige materialer og give din brændeovn sit helt eget design. Vælg for eksempel en topplade i smuk, grå fedtsten for et rustikt, naturligt udtryk, eller skab en mere strømlinet æstetik med en plade i stål. Stålplader fås i de samme seks nordiske farver som brændeovnene og i rustfrit stål. Afprøv de forskellige topplader med vores Customizer på www.rais.com.

NYD ILDEN FULDT UD Vælg sideglas til din brændeovn og få den ultimative oplevelse af flammerne. Afprøv de forskellige muligheder med vores customizer på www.rais.com.

15

15


RAIS PILAR

Nyhed

SKULPTUREL ELEGANCE. GIV DIN BOLIG KANT OG KARAKTER MED PILAR - ET BLIKFANG I RUMMET. Med en højde på næsten to meter indtager Pilar rummet og fanger blikket med sit skulpturelle design, der på én og samme tid er både enkelt og elegant - og markant og iøjnefaldende. Den store, smukt rundede rude giver en helt unik oplevelse af ilden, der har frit spil i det enorme brændkammer. Håndtaget er udført i et solidt og kraftfuldt design, der understreger ovnens kvalitet og tyngde.

16

RAIS Pilar, sølv


17


RAIS PILAR EFFEKT 4-8 kW I AREAL 60-120 m2 I CLEVERAIR I ELECTRONIC DREJBAR 360O I 6 FARVER I 5 HÃ…NDTAG

18


Fås med enten manuelt spjæld med CleverAir eller med ElectronicAir, hvor lufttilførslen styres med fjernbetjening.

RAIS Pilar, sort

19


RAIS NEXO DESIGN I AL SIN ENKELHED. LIGE LINJER, RETTE VINKLER, SYMMETRI OG STRAM FORM. Med sit firkantede og rene design er Nexo diskret og på én og samme tid iøjnefaldende. Intet bryder den glatte overflade, og der er frit udsyn til flammerne gennem de store rektangulære glasruder. Med sin underspillede æstetik passer Nexo ind i ethvert interiør men er især et perfekt match til moderne, strømlinet arkitektur og en minimalistisk boligstil. Design Nexo præcis som du ønsker. Vælg mellem en lang række detaljer som for eksempel farve, højde, med eller uden sideglas og håndtag. Fås også som gaspejs.

20


RAIS NEXO 100 EFFEKT 3-7 kW I AREAL 45-105 m2 I CLEVERAIR DREJBAR 360O I 6 FARVER I 6 HÃ…NDTAG

RAIS Nexo 100, sort

21


RAIS NEXO 120 EFFEKT 3-7 kW I AREAL 45-105 m2 I CLEVERAIR DREJBAR 360O I 6 FARVER I 6 HÃ…NDTAG

22


INDRET MED MULTIBOX Kombinér din nye brændeovn med multiboxe og skab din helt egen stil. Med multiboxe kan du skabe en helt unik indretning. Brændeovnen vil visuelt fremstå som en integreret del af et møbel. Placer multiboxene præcis som du synes og brug dem som bænk, til opbevaring af brænde eller begge dele. Multiboxe fås som tilvalg til Nexo, Viva L, Q-Be og Q-Tee 2.

RAIS Nexo 120, hvid

23


24

RAIS Nexo 140, platin


RAIS NEXO 140 EFFEKT 3-7 kW I AREAL 45-105 m2 I CLEVERAIR DREJBAR 360O I 6 FARVER I 6 HÃ…NDTAG

Nyhed 25


RAIS NEXO 160 EFFEKT 3-7 kW I AREAL 45-105 m2 I CLEVERAIR DREJBAR 360O I 6 FARVER I 6 HÃ…NDTAG

26

Nyhed

RAIS Nexo 160, mocca


RAIS NEXO 185 EFFEKT 3-7 kW I AREAL 45-105 m2 I CLEVERAIR DREJBAR 360O I 6 FARVER I 6 HÃ…NDTAG

Nyhed

RAIS Nexo 185, sort

27


RAIS VIVA L VIVA L ER RUND SOM EN SØJLE, SKULPTUREL I SIT UDTRYK - STILREN ÆSTETIK. Viva L er en superenkel brændeovn – rund, elegant og skulpturel. Den smukt buede låges stramme linjer og det diskrete, cirkelrunde håndtag matcher ovnens design. Vælg mellem en række designdetaljer og skab netop den Viva L, der passer til din bolig og din indretningsstil. Fås også som gaspejs.

28


RAIS VIVA L 100 EFFEKT 3-7 kW I AREAL 45-105 m2 I CLEVERAIR DREJBAR 360O I 6 FARVER I 6 HÃ…NDTAG

RAIS Viva L 100, hvid

29


INDRET MED MULTIBOX Kombinér din nye brændeovn med multiboxe og skab din helt egen indretning.

30


RAIS VIVA L 120 EFFEKT 3-7 kW I AREAL 45-105 m2 I CLEVERAIR DREJBAR 360O I 6 FARVER I 6 HÃ…NDTAG

RAIS Viva L 120, sort

31


32


RAIS VIVA L 160 EFFEKT 3-7 kW I AREAL 45-105 m2 I CLEVERAIR DREJBAR 360O I 6 FARVER I 6 HÃ…NDTAG

RAIS Viva L 160, platin


34


SOMMERHUSHYGGE DAGE UNDER ÅBEN HIMMEL OG BRÆNDEOVNSHYGGE. TAG MED TIL KOLDING FJORD, HVOR LIVET LEVES BÅDE UDE OG INDE. Med en storslået udsigt udover det smukt kuperede landskab og fjordens glimtende vand har sommerhuset tæt på Sdr. Bjert ved Kolding Fjord en helt unik beliggenhed. Det danner ramme om afslappet familiesamvær året rundt og inviterer indenfor til fred og ro, nærvær og råhygge foran brændeovnen. Husets fællesrum er indrettet omkring en Viva L 100, der sørger for varme på kolde efterårsdage. Udenfor blusser ilden i bålfadet Ra og inviterer til fællesskab og mad over bål.

35


36


RAIS RINA EFFEKT 2-6 kW I AREAL 30-90 m2 I 6 FARVER

Med en elegant buet front og skrå sider fremstår Rina diskret og kompakt og passer perfekt til den mindre bolig. Trods sin størrelse er ovnen en yderst effektiv varmekilde.

RAIS Rina, mocca

Foto: Fergus Alexander RAIS Rina, sort

37


RAIS Q-BE EFFEKT 4-8 kW I AREAL 60-120 m2 I CLEVERAIR DREJBAR 360O I 6 FARVER I 5 HÃ…NDTAG

38


RAIS Q-BE XL

NYD ILDEN I HELE RUMMET Q-BE FANGER BLIKKET MED SIT STÆRKT SKULPTURELLE UDTRYK, SIN SMARTE DREJESOKKEL OG DET FASCINERENDE KIG TIL ILDEN. Q-Be adskiller sig markant fra andre brændeovne med sit nyskabende design. Skulpturel og firkantet fylder den i rummet og giver karakter til ethvert boliginteriør. Den store glasrude dækker to af ovnens sider og giver et smukt kig til ilden. Drej den øverste del af brændeovnen og giv dig selv mulighed for at nyde ilden uanset, hvor du opholder dig i rummet.

RAIS Q-Be, hvid RAIS Q-Be XL, nikkel

39


Foto: &Bespoke

IDEEL TIL DEN MINDRE BOLIG MED DEN LILLE OG ELEGANTE Q-TEE KAN DU FÅ ÆGTE BRÆNDEOVNSHYGGE, SELVOM DU BOR SMÅT. Selv om du bor i en mindre bolig, behøver du ikke gå glip af brændeovnshygge, knitrende ild og varme. Q-Tee er en lille og elegant brændeovn, der har det hele: lækkert design og effektiv, miljørigtig forbrænding. Med sin kompakte og opretstående form passer Q-Tee perfekt til selv små rum og mindre hjem og er ideel til indmuring i et eksisterende ildsted.

Foto: &Bespoke

40


RAIS Q-TEE EFFEKT 2-6 kW I AREAL 30-90 m2 I 2 SOKLER

RAIS Q-TEE EFFEKT 2-6 kW I AREAL 30-90 m2

41


Foto: @totentretopphytte

HØJT TIL VEJRS LIDT UDEN FOR OSLO HAR EN FAMILIE UDLEVET DERES DRØM OM EN FERIEBOLIG HELT TÆT PÅ NATUREN. I Totenvika ved søen Mjøsa kun halvanden times kørsel fra Oslo vokser drømmene bogstavelig talt ind i himlen. Her er en families drøm om en feriebolig midt i naturen nemlig blevet til virkelighed 12 meter oppe i trætoppene med majestætiske graner og gamle birketræer som nærmeste naboer. Det smukke, arkitekttegnede trætophus har alt, hvad hjertet kan begære af moderne komfort. Fra rindende varmt vand og elektricitet til en RAIS Q-Tee brændeovn i køkkenet, der sørger for varme og hygge, når vinden rusker i trætoppene udenfor.

42


www.totentretopphytte.no @totentretopphytte

43


RAIS Q-TEE 2 GIV DIN BOLIG KANT, KARAKTER OG DIN INDRETNING ET PERSONLIGT TWIST MED Q-TEE 2. Denne ovn giver dig et væld af muligheder for at indrette din hjem med personlighed. Placér den som en integreret del af et brændemagasin for at fremhæve ovnens kubiske design - eller vælg den med ben for at skabe et mere klassisk udtryk. Vælg mellem ben og sokler i to højder. Fås også som gasovn.

44


RAIS Q-TEE 2 EFFEKT 3-8 kW I AREAL 45-120 m2 I 2 SOKLER I 2 SÆT BEN

45


RAIS Q-TEE 2 C EFFEKT 3-8 kW I AREAL 45-120 m2 I 6 HÅNDTAG AREAL 45-120 m2 I 2 SÆT BEN

46


FORM OG FUNKTION LÆKKERT DESIGN, GENNEMTÆNKTE DETALJER OG EFFEKTIV OPVARMNING. Q-Tee 2 C er en suveræn fusion af form og funktion, design, detaljer, effektivitet og miljørigtig forbrænding. Brændeovnen har en kvadratisk front med en smuk afrundet form og en stor glasrude. Placér Q-Tee 2 C på ben for at skabe et mere klassisk brændeovnslook, eller kombinér den med brændemagasin for et funktionelt og moderne design. Fås også som gaspejs.

47


RAIS JUNO 120 FEDTSTEN EFFEKT 2-6 kW I AREAL 30-90 m2 I DREJBAR 360O

NATURENS EGET DESIGN NYD NATURENS HELT EGEN ÆSTETIK OG FUNKTIONALITET MED RAIS JUNO. Søjlerunde Juno er beklædt med smukke, varmeakkumulerende fedtsten. Kun den store glasrude og det elegant designede håndtag bryder stenenes fintmønstrede overflade og de rustikke grå nuancer. Fedtstenene giver brændeovnen et helt unikt udtryk og har også en praktisk funktion. De akkumulerer varmen, afgiver den lidt efter lidt og sikrer suveræn varmekomfort i din bolig.

48


RAIS JUNO 160 FEDTSTEN EFFEKT 2-6 kW I AREAL 30-90 m2 I DREJBAR 360O

49


RAIS POLEO FEDTSTEN EFFEKT 4-8 kW I AREAL 60-120 m2

EFFEKTIV OPVARMNING Poleo kombinerer et buet, organisk design med smukke, gråtonede fedtsten på sider og top. Stenene akkumulerer varmen og sikrer en effektiv opvarmning af din bolig. 50


RÅT LOOK OG SUVERÆN KOMFORT FÅ EN GOD VARMEFORDELING OG ET RÅT, RUSTIKT UDTRYK MED RAIS RINA I SORT GLAS OG SMUKKE NATURSTEN. Rina har en karakteristisk buet front i blankt, sort glas. Sider og top er beklædt med lyse fedtsten. De fine aftegninger og changerende farver i fedtsten skaber et levende udtryk og en iøjnefaldende kontrast til fronten.

RAIS RINA FEDTSTEN EFFEKT 2-6 kW I AREAL 30-90 m2

51


RAIS JUNO CERAMIC 160 EFFEKT 2-6 kW I AREAL 30-90 m2 I DREJBAR 360O

De hvide keramiske sten, som Juno Ceramic er beklædt med, er håndlavede. Det er en tidskrævende og kompleks proces med mange faser – fra formen bliver fyldt med ler, til hver enkelt sten bliver brændt, glaseret og brændt igen. De keramiske sten er ikke kun smukke, men er også varmeakkumulerende.

52


RAIS JUNO CERAMIC 120 EFFEKT 2-6 kW I AREAL 30-90 m2 I DREJBAR 360O

53


PEJSEINDSATSE

54


55


PEJSEINDSATSE FRA RAIS ER DET ULTIMATIVE VALG, HVIS DU ØNSKER EKSKLUSIV BRÆNDEOVNSHYGGE OG ET STILRENT, MINIMALISTISK INTERIØR. Integrer en pejseindsats i din nuærende bolig eller tænk den ind fra begyndelsen, hvis du skal bygge nyt. RAIS pejseindsatse matcher enhver arkitektur og åbner for en verden af indretningsmuligheder. Placér din nye pejseindsats i et eksisterende ildsted, brug den som en iøjnefaldende rumdeler, til at afrunde et hjørne eller binde to rum sammen.

Foto: & Bespoke

Foto: Kathrine Sørgård

56


57


RAIS VISIO INDRET MED ILD. VISIO ER EN SERIE AF EKSKLUSIVE PEJSEINDSATSE, DER GIVER DIG FRIHEDEN TIL AT INDRETTE DIN BOLIG, SOM DU DRØMMER OM. Uanset om du bygger nyt eller vil integrere en pejseindsats i dit eksisterende hjem, er der en Visio, der passer til din boligs arkitektur. Serien omfatter syv modeller, og du kan for eksempel vælge en Visio med glas på en, to eller tre sider – eller en Visio 2 L eller 3 L med ekstra højde og bredde. Vælg din Visio med en ramme i sort eller rustfrit stål – eller endda uden ramme – og vælg mellem håndtag i træ eller stål. Indbyg din Visio i et hjørne, brug den som rumdeler, nyd ilden i to forskellige rum eller design dit helt unikke ildsted med præfabrikerede betonelementer. Visio-serien fås også til gas.

58


RAIS VISIO 1 EFFEKT 5-9 kW I AREAL 75-120 m2 I 3 HÃ…NDTAG

59


RAIS VISIO 2 EFFEKT 5-9 kW I AREAL 75-120 m2 I 3 HÅNDTAG

60

Foto: Kathrine Sørgård


RAIS VISIO 3 EFFEKT 5-9 kW I AREAL 75-120 m2 I 3 HÅNDTAG

Foto: Kathrine Sørgård

61


RAIS VISIO 2:1 EFFEKT 5-9 kW I AREAL 75-120 m2 I 3 HÃ…NDTAG

62


RAIS VISIO 3:1 EFFEKT 5-9 kW I AREAL 75-120 m2 I 3 HÃ…NDTAG

63


Foto: Elisabeth Kruse

EN UNIK BOLIG PÅ FÆRØERNE BLIV INSPIRERET AF DENNE SKØNNE BOLIG, HVOR EN RAIS VISIO ER HUSETS HJERTE OG SAMLINGSPUNKT. Midt i den storslåede færøske natur bor Johannes Jensen, restaurantchef på Michelinrestauranten KOKS, og hans kone Anna Dahl Olsen. Her har de restaureret og ombygget hans bedsteforældres hus og skabt en helt unik bolig, der kombinerer de fine detaljer fra det gamle hus med nyt design og moderne funktionalitet. I husets hjerte er en smuk Visio placeret i en rå betonvæg, der fungerer som rumdeler mellem opholdsrummene. Pejseindsatsens strømlinede design i glas skaber en elegant kontrast til boligens indretning med industriel beton og rustikke træbjælker.

Foto: Maria Vous

64

Foto: Maria Vous


Foto: Maria Vous

65


RAIS VISIO 2 L

Nyhed

EFFEKT 8-12 kW I AREAL 120-180 m I 3 HÃ…NDTAG 2

66


RAIS VISIO 3 L

Nyhed

EFFEKT 8-12 kW I AREAL 120-180 m2 I 3 HÃ…NDTAG

67


RAIS 500 EN ÆGTE KLASSIKER I ET DISKRET OG TIDLØST DESIGN, DER ALDRIG GÅR AF MODE. RAIS 500-serien omfatter tre klassiske pejseindsatse. Vælg mellem glas på én, to eller tre sider, indbyg den i et eksisterende ildsted eller på et hjørne og få fornøjelse af ilden fra flere vinkler. Alle tre modeller tilbyder effektiv forbrænding, suveræn varmekomfort og fås med enten stål- eller glaslåge.

68


RAIS 500/1 EFFEKT 4-8 kW I AREAL 60-120 m2

69


RAIS 500/2 EFFEKT 4-8 kW I AREAL 60-120 m2

70


RAIS 500/3 EFFEKT 4-8 kW I AREAL 60-120 m2

71


RAIS 600

Nyhed

ET UNIKT KUBISK FORMSPROG OG MANGE INDRETNINGSMULIGHEDER. Med sit kvadratiske, næsten kube-formede design har RAIS 600 et unikt formsprog, der adskiller sig fra andre og udstråler sit helt eget særpræg. Nyd ilden gennem store glasflader, der skaber en illusion af åbent ildsted. Vælg mellem glas på en, to eller tre sider, stål- eller glaslåge og højre- eller venstrevendt model indbygget i et hjørne eller måske i et eksisterende ildsted. 72


RAIS 600/1 73


RAIS 600/2

74


RAIS 600/3

75


76


ÉN BOLIG – TO BRÆNDEOVNE I EN NYBYGGET SKOTSK LIEBHAVERBOLIG ER DER BLEVET PLADS TIL HELE TO RAIS OVNE. Da skotske Tony Fraser og hans familie skulle bygge deres nye hjem, blev alle detaljer grundigt gennemtænkt. Både æstetik og praktik, form og funktion, blev taget med i overvejelserne, da der skulle vælges brændeovn. Parret faldt for en sort Viva L brændeovn med håndtag i brunt læder og topplade i fedtsten, der matchede boligens farver og interiør, og på pejseindsatsen RAIS 2:1 med glas på to sider, så ilden og brændeovnshyggen kan nydes i to af boligens rum.

77


Foto:

RAIS 700 EFFEKT 3-7 kW I AREAL 60-105 m2

RÅT OG RUSTIKT RAIS 700 ER EN KLASSISK PEJSEINDSATS MED ET RÅT, RUSTIKT OG NUTIDIGT TWIST. Ovnen har et enkelt og helt rent design, der smukt indrammer ilden. Den brede glasrude giver den ultimative oplevelse af flammerne, og med ekstra god plads i brændkammeret til store brændestykker bliver flammebilledet ekstra effektfuldt. Designets minimalistiske linjer bliver understreget af det diskrete håndtag. Skab et råt og rustikt udtryk med låge i stål eller vælg en låge i stål og glas for et mere stramt look. 78


OPLEV ILDEN I PANORAMA RAIS 900 ER ILD, HYGGE OG LÆKKERT DESIGN MED EKSTRA BREDDE OG PANORAMA-EFFEKT. Et iøjnefaldende og ekstra bredt design, giver pejseindsatsen et markant, råt og ekstravagant udtryk. Den brede rude skaber et imponerende flammebillede og en panoramaoplevelse udover det sædvanlige. Det diskrete håndtag er i rustfrit stål. Vælg mellem stål- eller glaslåge.

RAIS 900 EFFEKT 5-9 kW I AREAL 75-105 m2

79


RAIS 2:1 TO RUM – ÉN PEJSEINDSATS. NYD ILDEN OG HYGGEN I TO RUM I DIN BOLIG RAIS 2:1 har glas i bredformat på to sider og er designet til indmuring, så du kan nyde ilden og pejsehyggen i to rum i dit hjem. De store glasruder skaber et imponerende flammebillede, der fanger blikket og gør pejseindsatsen til boligens visuelle omdrejningspunkt. Vælg mellem stål- eller glaslåge.

80


RAIS 2:1 EFFEKT 3-9 kW I AREAL 45-135 m2

Foto: Dinesen Floor

81


RAIS Q-TEE PEJSEINDSATS EFFEKT 2-6 kW I AREAL 30-90 m2

Q-TEE SKABER MASSER AF BRÆNDEOVNSHYGGE I DEN LILLE BOLIG. Q-Tee er en lille, elegant indsats i lækkert design og med miljørigtig forbrænding. Med sin kompakte og opretstående form passer Q-Tee perfekt til selv små rum og mindre boliger.

82


RAIS Q-BE PEJSEINDSATS EFFEKT 4-8 kW I AREAL 60-120 m2

UNIK, MARKANT OG FUNKTIONEL. Den elegante Q-Be er designet til indbygning på et hjørne og er med sit minimalistiske udtryk et stilsikkert designobjekt. Lågens glas er for eksempel støbt i ét stykke, og pejseindsatsens elegante håndtag er diskret skjult under lågen.

83


INTERIØR

84


85


RAIS TETRA Pejseværktøj med tre dele i et råt design, der kombinerer stål, jern og beton. Til vægmontering eller gulv. Håndtag i rustfrit stål eller læder.

RAIS BUTEO Ildrager, kost og skovl med holder i et organisk design. Til vægmontering eller placering på gulv på rund betonfod. Håndtag i rustfrit stål eller læder.

86


RAIS WALL TOOLS Wall tools er rendyrket minimalisme med skafter i rustfrit stål, sorte silikonehåndtag og holder i sort, grafisk design. Til vægmontering eller placering på gulv på fod i letbeton.

RAIS SOLO Solo pejseværktøj består af kost, skovl og ildrager i et enkelt, stilrent og praktisk design. Sættet er fremstillet i rustfrit stål med fint rundede hjørner og er monteret på en matchende stander med en stabil, firkantet fod. Solo fås også med kun ildrager og stander.

Nyhed 87


RAIS CARRY Med sit arkitekttegnede, organiske design genopfinder Carry den klassiske brændekurv og giver den et nutidigt og levende udtryk. Vælg mellem sort eller cremehvid. Begge varianter har håndtag i sort og cognacfarvet læder.

RAIS LIGHTING Lighting er en eksklusiv opbevaringsboks til optændningsbrikker i aluminium med sort og cognacfarvet læder.

88


RAIS WOODFRAME Dette enkle ophæng til brænde frigør gulvplads. Bemærk de lækre detaljer i hjørnerne, som er samlet med både tapper og dyvler. Eg olieret i natur eller røget nuance. Vend den, som du vil. Kan også stilles på gulvet.

89


Woody kombinerer fine detaljer, lækre kvalitetsmaterialer og praktisk enkelhed. Prøv selv hvor ubesværet det kan være at bære brænde ind med Woody.

RAIS WOODY

RAIS WOODBOX Gem brændet af vejen i Woodbox eller brug den til opbevaring af andre ting. Woodbox er en praktisk og elegant løsning til din bolig. Den smukke Woodbox er kvadratisk og designet med låg, der flugter boksens kanter. Fås i olieret eg i natur eller røget nuance.

90

Nyhed


Brug Woodwall Freestanding som rumdeler eller som en skulptur i rummet. Fås i to størrelser og i sort eller hvid. Wall Tools kan påmonteres.

RAIS WOODWALL

Woodwall til opbevaring af brænde er genial i al sin enkelhed. Vægholderen fås i to størrelser, med og uden bagplade og i sort eller hvid. Dekorativ og praktisk.

91


RAIS CONSTANT Constant er en slidstærk bænk i en smuk grå nuance fremstillet i fiberbeton, der skaber et råt og enkelt udtryk både inde og ude. Bænken kan også anvendes som fundament for Q-Tee og Q-Tee2.

RAIS WOODRACK Brænde, der er stablet og holdt på plads af sorte, enkle rammer, skaber et rustikt, skulpturelt udtryk. Eller vend reolen om og brug den som bænk. Fås i to størrelser.

92


93


TILBEHØR

94


95


RAIS RØGRØR Røgrør fås i de samme seks nordiske nuancer som RAIS brændeovne og i rustfrit stål. Med røgrør i samme farve som brændeovnen skaber du et harmonisk og smukt helhedsindtryk.

96


RAIS GLASPLADER Vælg en elegant gulvplade i hærdet glas, der passer til ovnens form. Bemærk, at pladen ganske enkelt skubbes ind til ovnen og let kan fjernes, når der skal gøres rent.

97


RAIS AIRSYSTEM OG AIRKIT AirSystem er udviklet specielt til lavenergihuse og gennemisolerede huse. Systemet tilfører frisk luft udefra og direkte ind i brændeovnen for at sikre en optimal forbrænding. Selve luftindtaget kan skjules ved at installere det enten i gulvet eller i væggen bag brændeovnen. AirSystemet er let at tilslutte med vores AirKit, der er tilpasset den ønskede montering i enten væg eller gulv. Kittet består af et flexrør med spændebånd, en afskærmning til brænde-faget, en samlemuffe med spjæld og en afdækningskappe. Muffe med spjæld er meget vigtigt. Uden den vil kold luft strømme ind i ovnen og kan dermed forårsage kondens. Spjældet på samlemuffen og luftindtaget på ovnen skal være lukket, når ovnen ikke bruges. Lufttilførsel gennem gulv

Lufttilførsel gennem bagvæg

AirKit mellem gulv og ovn

AirKit mellem væg og ovn

Afskærmning og spjæld bag ovn

HOLD VARMEN MED SMUKKE STEN Fedtsten er et af naturens små kunstværker i sarte nuancer og med smukke mønstre og aftegninger. Stenene giver en rustik effekt men har også en endnu vigtigere praktisk funktion. De akkumulerer nemlig varmen fra ovnen, holder på den i lang tid og afgiver den lidt efter lidt. Brænder du for eksempel fire kilo træ i en Pilar beklædt med 96 kg sten, afgiver ovnen eftervarme i otte timer og du får ekstra godt udbytte af brændet. Varmeakkumulerede sten fås til Pilar, Viva L 120, Q-Be, Q-20, Juno, Visio 1, Visio 2 og Visio 3.

98


Foto: Kristin Staylen

R500

2+3

/ VISIO 2+3

Konvektionsareal: 190 cm2

R700

R900

Konvektionsareal: 280 cm2

Konvektionsareal: 320 cm2 

91 5 825 82

76

1 601 60

4 86864

76

76 1

08 108

,4

4 61 614,4

 1002 

145

123 123

76 1 1 4433,4 ,4

 963

91

91

Q-BE

Q-TEE

R2:1

Konvektionsareal: 90 cm2

Konvektionsareal: 147 cm2

Konvektionsareal: 235 cm2

8 478 47

248

24

8

76



76

76

728

76

76

10 8 108

746

 

 

108

9 489 48

91



91

123 123

28 7

91

287

108 8 10

Foto: Maria Vous

R500 / VISIO Konvektionsareal: 230 cm2

RAIS KONVEKTIONSRISTE Vælg den rette konvektionsrist, der passer præcis til din indsats. Så får du det optimale udbytte af din brændeovn – både når det gælder form og funktion.

 725 



76

764

 

10

8

 



91

99


100


OUTDOOR

101


RAIS CIRCLE Nyd et roligt pusterum fra hverdagen med Circle - kombineret grill og bålfad i cortenstål, der kun bliver smukkere med tiden. Slap af foran ilden, hold en uformel grillfest eller tilbered et lækkert hjemmelavet måltid. Valget er dit.

102


Nyhed RAIS CIRCLE COVER Beskyt din Circle grill mod vind og vejr med et specialdesignet cover. Circle cover er skabt til at holde din Circle grill ren og klar til brug. Coveret er lavet af slidstærkt og vejrbestandigt materiale, der forlænger levetiden på din grill.

103


104


RAIS RA Enkelt og minimalistisk bålfad til aftenhygge på terrassen, i haven eller ved stranden.

RAIS LIGHT CONE Dekorativ kegleformet havefakkel med olielampeindsats. Spyd fås i to højder.

105


RAIS ANGLE Et skulpturelt samlingspunkt til udendørs hygge og madlavning under åben himmel.

RAIS SQUARE Grill og ildsted i ét med sideborde i gedigent egetræ og et praktisk rum til opbevaring af brænde.

106


RAIS GIZEH Kombineret grill og ildsted i et iøjnefaldende pyramide-inspireret design.

RAIS’ outdoor kollektion er lavet i hånden med hjerte og passion. Godt håndværk er en tidskrævende proces, men resultatet er værd at vente på. Kollektionens smukke, rustne patina er resultatet af vind, vejr og saltvand under åben himmel, og derfor er der ikke to produkter, der er ens. Se hvordan du kan skabe skønne udendørs rum og saml venner og familie omkring den knitrende ild til hygge eller et lækkert måltid mad i det fri.

107


SPECIFIKATIONER

De følgende sider indeholder anbefalinger, specifikationer og tekniske data for hver enkelt ovn herunder også mål, effekt, partikeludledning og afstand til brændbart materiale. Oplysningerne er alene retningsgivende. Inden installation af din brændeovn bør du læse ovnens vejledning grundigt igennem og sætte dig ind i præcis hvilke anbefalinger, der gælder for ovnen. Vær opmærksom på, at du er forpligtet til at overholde lokale og nationale love og bestemmelser.

108


Vores løbende tekniske udvikling betyder, at der kan ske Ìndringer i specifikationer, farver og udstyr. Vi tager desuden forbehold for eventuelle fejl i tekst, data og fotos. 109


SPECIFIKATIONER BRÆNDEOVNE

Project manager: Approved: Designer:

Project manager: Approved:

45° hjørneopstilling

300

Project:

295 100

Min 400

100

Established:Project: Format: Revision: Drawing no.: Format: Revision: Drawing no.: Established: 20-03-2019 20-03-201916-6541 A3 16 A3 16-6541

08

A-A A-A

B

n1

B

115

n1

115

B B

900

900

983

983

1025

1025 1666,5 B

220

488

220

1229,5

B B-B

A

245

245

65 0

65 0

195

220

A

n462

220

245 65 0

16-0101-6550 - Pilar 16-0101-6550 - Pilar

195

n462

195

111 287

35 0

R1 76

111

352 488

R1 76

287

110

35 0

B B-B

352

200

B

66

66

35 0

OV

F

UV

115

1666,5 n1 66

B

488

KSJ

900

A A

B

Project manager: A

til brændbart UISOLERET røg

1229,5

B

ksj

Established: 26-03-2018

A-A Bend Tool:

A

A

B

491

Min 210

Opstillings Drawing Tegning name:- Pilar Opstillings Tegning - Pilar

08

1229,5 1925 1900

Designer:

Improvement proposal:

Remarks: TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆ TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK 0.5-3 3-6 30-120 1 6-30 0.5-3 400-1000 1000-2000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: 0.1 0.1 0.2 0.3 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKE TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL KORTESTE SIDE 0-10 10-50 5 Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 > 400 1° 0-30°  VINKELAFVIGELSE 1° 0-30° 0-20° 0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° Project: Revision: Drawing no.: Iafs MM AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025AFVIGELSE glasdør pr. 100 mm 1.8 0.9 pr. 100 mm 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9

1666,5 n1

Change order Drawing change:

A

1925 1900

341

50

341

45° hjørneopstilling

D M Y

Corrections:

983

A

1925 1900 278,6

n1

08

16

491 D M Y

1025

n1

278,6

278,6

278,6

200

341

125 kg

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47Phone 92 91+45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Drawing name:

50

384 1055 300

435

200

200

45°

45°

D M Y

ksj

50

491

4 69

ksj

350 mm 100 mm 200 50 mm

9 49

Designer:

341

Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

2 48

VÆGT

435

278,6

278,6

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (med sideglas) 80 % 2,24 g/kg

Til væg ved siden Til væg ved bagside Til ikke brændbar væg og ved 50sider og bagside anbefales

85 0

200

670

7 28

200

140 kg 120 kg

Varmesten

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

450

570

9 49

mm mm mm mm

7 28

500 100 850 100

350

Parallel installation

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Nexo 1025 (uden sideglas) Virkningsgrad Partikler

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør Brændbart loft Nexo 1025 (med sideglas) Brændbar t loft

Nexo 1025 (uden Brændbar vægsideglas)

446-398-1025 mm 344-253-510 mm Ø150 mm 198 mm 115 mm 983 450 mm 900 mm 670 Ø100 mm

Parallel installation

NØGLETAL

4,5 kW 2-9 kW 90 m2 81 % 1.8 g/kg

siden E - Til væg ved bagside D - Til væg ved Afstand til brændbart m/drejefod Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales

Nexo 1025 (med sideglas)

100

100

335

Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top 350 Afstand fra gulv til center røgafgang bag 570 AirSystem tilslutning

850

735

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler

Brændbar t loft

90 °

90 ° 500

NØGLETAL

VÆGT

100

Brændbar væg

Ø462-1925 mm 352-287-286 mm Ø150 mm 231 mm 155 mm 1200 mm 1165 mm Ø100 mm 500

850

ydre mål Brændeovnens Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top Afstand fra gulv til center røgafgang bag Afstand fra gulv AirSystem tilslutning

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør Nexo 1025 (uden sideglas)

100

MÅL (B-D-H)

295

MÅL (B-D-H)

200

TEKNISKE DATA:

491

TEKNISKE DATA:

UDEN SIDEGLAS

295

RAIS NEXO 100 295

RAIS PILAR

B-B 220

,2 10

1B-B

,2 10

1

B-B

,2 10

1


SPECIFIKATIONER BRÆNDEOVNE

til brændbart UISOLERET røgrør

983

100

Min 400

295

295 100

OV

200

491

Min 210

50

341

Drawing change:

Designer:

Improvement proposal:

ksj

Bend Tool:

UV

Project manager: A

KSJ

Established: 26-03-2018 OV

F

UV

TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE A-A Remarks: A TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN,0.5-3 DENMARK 3-6 30-120 120-4 6-30 0.5-3 400-1000 1000-2000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 4792 0.191 0.1 0.3 0 Material:0.2 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELM TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-1 Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 > 400 1° 0-30° 0-2 VINKELAFVIGELSE 1° 0-30° 0-20° 0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° AFVIGELSE I MM Project: Revision: Drawing no.: AFVIGELSE I MM 10-6550 1025 glasdør afst pr. 100Nexo mm 1.8 0 0.9 pr. 100 mm 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9

afstande røgrør

til brændbart UISOLERET røg

A-A

A

A-A

B

115

B

1110

B

1110

1193

1235

900

1193

1235

115

B

220 900

983

Change order

B

B

Corrections:

A3

1235

1025

A-A

A-A

983

220

115

B

220

115 220

220

220

B-B

220

195

220

B

115

115

B

Designer:

sbv

Project manager: Approved:

195

1025

1025

B

100

45° hjørneopstilling

Format:

A

B

B

295

295

45° hjørneopstilling

491 D M Y

1110

Bend Tool:

UV

KSJ

140 kg

1193

OV

ksj

Established: 26-03-2018

200

Min 210

491

200

Min 210

A3

491

Min 400

100

100

295

295 200

491

341

50

341

100

Bend A-A Tool:

Format:

Remarks: Remarks: AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE TILLADTE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, 0.5-3 1000-2000 DENMARK 400-1000 3-6 120-400 30-120 6-30 0.5-3 1000-2000 400-1000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: Material: - Homepage: www.rais.dk 0.5 0.1   0.3 0.8 0.5 1.2www.rais.dkE-mail: info@rais.dk 0.1 0.1 0.2 0.3 0.1 0.8  0.2 1.2 E-mail:info@rais.dk - Homepage: TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL Drawing name: Nexo 1025 Opstilling 10-50 name: 120-400 50-120 Nexo > 400Opstilling Drawing KORTESTE SIDE 0-10 10-50 KORTESTE 120-400 0-10 50-120 SIDE 1025 > 400 1° 0-30° 0-20° 0-10° 0-5° VINKELAFVIGELSE 1° 0-20° 0-10° 0-5° 0-30°  VINKELAFVIGELSE Revision: Drawing no.: Project: Revision: DrawingProject: no.: AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 glasdør AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 glasdør afstande pr.0.6 100 mm0.3 0.3 0.15 0.15 1.8 0.6 0.9 pr. 100 mm  1.8  0.9 til brændbart UISOLERET

B-B 1

10,2

D M Y

06-06-2018

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Updated E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

B-B

Project:

B-B Designer:

195

sbv

06-06-2018

Designer:

sbv

Project manager: Approved:

D M Y

06-06-2018

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections:

10,2

B-B

Project manager: Approved:

D M Y

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Updated E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

10

Established: Format: Revision: Drawing no.: 1 16-10-2017 220 A3 D 10-6542

195

220

220

B-B Nexo 1025 med sideglas Opstilling

195

Drawing name:

220 195

50

341

A

KSJ Improvement proposal:

200

341

4 69

Established: 26-03-2018

341

Project manager: Approved:

50

491

9 49

Change Designer: order

ksj ImprovementDrawing proposal:change:

Project manager: Approved: Designer:

Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

2 48

Drawing change:

VÆGT

Corrections:

670

7 28

D M Y

Corrections:

Change order

A

9 49

7 28

45° hjørneopstilling

A

350 mm 100 mm 50 200 mm

50

D M Y

450

570

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (med sideglas) 80 % 2,24 g/kg

Til væg ved siden Til væg ved bagside Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales

4 69

491

125 kg

45° hjørneopstilling

9 49

200

491

341

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

350

Parallel installation

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Nexo 1025 (uden sideglas) Virkningsgrad Partikler

Nexo 1025 (med sideglas)

450 mm 100 mm 200 50 mm

446-398-1235 mm 344-253-510 mm Ø150 mm 198 mm 115 mm 1193 mm 450 1110 mm 670 Ø100 mm

Parallel installation

NØGLETAL

Brændbart loft Brændbar t loft Nexo 1025 (med sideglas)

vægsideglas) Nexo 1025 (uden Nexo 1025 (med sideglas) Brændbar

Nexo 1025 (uden sideglas)

Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre må Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top 350 Afstand fra gulv til center røgafgang bag 570 AirSystem tilslutning

670

9 49

341

2 48

50

MÅL (B-D-H)

Parallel installation

Til væg ved siden Til væg ved bagside Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales 50

VÆGT

450

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo 1025 (med sideglas) 80 % 2,24 g/kg 7 28

7 28

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

Brændbar t loft

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

Brændbart loft

50

Parallel installation

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Nexo 1025 (uden sideglas) Virkningsgrad Partikler

Brændbar vægsideglas) Nexo 1025 (med

446-398-1025 mm 344-253-510 mm Ø150 mm 198 mm 115 mm 983 mm 350 450 900 mm 670 570 Ø100 mm 295

100

Nexo 1025 (med sideglas) Nexo 1025 (uden sideglas)

Brændbart loft

100

Nexo 1025 (uden sideglas)

Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre må Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top 350 Afstand fra gulv til center røgafgang bag 570 AirSystem tilslutning

NØGLETAL

TEKNISKE DATA:

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

295

MÅL (B-D-H)

UDEN SIDEGLAS

900

TEKNISKE DATA:

RAIS NEXO 120

MED SIDEGLAS

Min 400

RAIS NEXO 100

1

10,2

111

IN

Dra


SPECIFIKATIONER BRÆNDEOVNE

A3

OV

Established: 26-03-2018 Bend Tool:

UV

OV

A3

100

100

100

Min 400

295

295

200

491

50

341

200

Min 210

Designer:

Drawing change:

36 kg

Format:

Corrections:

Change order

Improvement proposal:

ksj

B

B

1110

1110

8

17

115

B

223

115

1193 B

198 1193

B

398

1110

220

115 B

115

B

446

1425

115

1110 1193

1235

B

1425

1110

1193 B

1193

1235

B

B

B

A-A

1235

A

223

220

ksj

D M Y

195

220

1

198

Nexo 1235 Opstilling

Drawing name:

10,2 Designer:

B-B 1

10,2

ksj

Project: Established: Format: Revision: Drawing no.: Project manager: Approved: 04-04-2018 A3 10 10-6548

D M Y

30-12-1899

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Drawing name: Project:

Nexo 1235 Opstilling

Designer:

ksj

Project manager: Approved:

220

D M Y

30-12-1899

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98Format: 47 90 33 -Revision: Fax +45 98Drawing 47 92 91no.: Established:

5

195

112

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

B-B

B-B

B-B 220 ,2 10 1

220

8

17

Project manager: Approved:

30-12-1899

220

8

17

398

Designer:

446 223

198

,2 110

398

195

B-B

220

446

,2 110

195

220

220

OV

UV

til brændbart UISOLERET røg

A-A

A

KSJ

Remarks: TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆR TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN,0.5-3 DENMARK 3-6 30-120 120 6-30 0.5-3 400-1000 1000-2000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material:0.2 0.1 0.1 0.3  0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELM TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50 Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 > 400 A-A 0-10° 0-5° 1° 0-30° 0 VINKELAFVIGELSE 1° 0-30° 0-20° VINKELAFVIGELSE A-A Project: Revision: Drawing no.: AFVIGELSE I MM AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 glasdør afs A pr. 100 mm 1.8 0.9 pr. 100 mm 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9

A

afstande røgrør

Project manager:

Established: 26-03-2018 Bend Tool:

UV

Remarks: Remarks: AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE TILLADTE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, 0.5-3 1000-2000 400-1000 120-400 30-120 6-30 A-A DENMARK 0.5-3 1000-2000 400-1000 3-6 30-120 120-400 6-30 A3-6 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: Material: 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail:info@rais.dk - Homepage: www.rais.dkE-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅLTILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 10-50 name: 120-400 50-120 Nexo > 400Opstilling Drawing KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 >0-10 1025 400 1° 0-30° 0-20° 0-10° 0-5° VINKELAFVIGELSE 1° 0-20° 0-10°  0-30°  VINKELAFVIGELSE 0-5° Revision: Drawing no.: Project: Revision: Drawing Project: no.: AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 glasdør AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 glasdør afstande pr. 100 mm0.3 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9 pr. 100 mm 0.15 1.8 0.6 0.9 til brændbart UISOLERET

til brændbart UISOLERET røgrør

D M Y

45° hjørneopstilling

A-A

1193

Format:

166 kg

45° hjørneopstilling

491

341

1425

Bend Tool:

ksj KSJ KSJ Improvement proposal: Varmesten

491

Min 210

50

Min 400 Min 210

Established: 26-03-2018

Project manager: Approved:

295

100

295 100 200

491

200

491

341

50

341

295

100

ksj Improvement Drawing proposal:change:

Project manager: Approved: Designer:

200

A

4 69

Drawing change:

VÆGT

Corrections:

ChangeDesigner: order

50

491

9 49

D M Y

Corrections:

Change order

350 mm 100 mm 50200 mm

341

Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

2 48

D M Y

45° hjørneopstilling

670

7 28

9 49

491

140 kg

45° hjørneopstilling

7 28

341

200

491

341

450

570

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (med sideglas) 80 % 2,24 g/kg

Til væg ved siden Til væg ved bagside Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales 50

4 69

9 49

VÆGT

9 49

50

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

350

Parallel installation

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Nexo 1025 (uden sideglas) Virkningsgrad Partikler

Nexo 1025 (med sideglas)

450 mm 100 mm 50 mm 200

2 48

Til væg ved siden Til væg ved bagside Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales 50

446-398-1425 mm 344-253-510 mm Ø150 mm 198 mm 115 mm 1193 mm 450 1110 mm 670 Ø100 mm

Parallel installation

NØGLETAL

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør Brændbart loft Nexo 1025 (med sideglas) Brændbar t loft

Nexo 1025 (med sideglas) Brændbar Nexo 1025 (uden vægsideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

ydre mål Brændeovnens Brændkammerets indre må Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning til center røgafgang Afstand fra gulv top 350 til center røgafgang bag Afstand fra gulv 570 AirSystem tilslutning

670

UDEN SIDEGLAS

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

MÅL (B-D-H)

Parallel installation

7 28

7 28

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

450

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo80 % 1025 (med sideglas) 2,24 g/kg 50

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Nexo 1025 (uden sideglas) Virkningsgrad Partikler

Brændbar t loft

295

295

100

446-398-1235 mm 344-253-510 mm Ø150 mm 198 mm 115 mm 1193 mm 350 450 1110 mm 670 570 Ø100 mm

Parallel installation

NØGLETAL

Brændbar vægsideglas) Nexo 1025 (med

Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo 1025 (med sideglas)

Brændbart loft

Brændbart loft

100

Nexo 1025 (uden sideglas)

Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre må Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top 350 Afstand fra gulv til center røgafgang bag 570 AirSystem tilslutning

295

MÅL (B-D-H)

TEKNISKE DATA:

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

Min 400

TEKNISKE DATA:

RAIS NEXO 140

MED SIDEGLAS

341

RAIS NEXO 120

B-B 10,2

1

220


SPECIFIKATIONER BRÆNDEOVNE

RAIS NEXO 160

Established: 26-03-2018 Bend Tool:

Project manager: Approved: Designer: Format:

A3

OV

Established: 26-03-2018 Bend Tool:

UV

100

Min 400

295

295 100

A

A

UV

200

Designer:

Improvement proposal:

ksj

Project manager: A

KSJ

Established: 26-03-2018 Bend Tool:

A-A

A-A

491

Min 210

50

Change order

A3

OV

A-A

Corrections:

Drawing change:

OV

UV

1193

B

B

til brændbart UISOLERET røg

10,2

1

220

B-B 220 ,2 110 n

10,2

1

Designer:

8

17

115

1110

1110

115

1193 198

398

B-B 220 Designer: Project manager: Approved: 8 8RAIS\ksj 17 KSJ

17

D M Y

10

220

220

2 10,

1

30-12-1899

195

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Project:

B-B

B

198

B-B

398

220

B

446 446 223 223

398

8 17

195

198

398

198

8

1193 G

G

223

220

Drawing name:

95

398

446 n17

1600

1110

1110

198 1193

220 446 223

B

B

198

B

8

17

446 223

115

B

223

1600

220

115

B

398

B

1193

1425

1425

115

H

G

H

B

446

F

TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆR Remarks: TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN,0.5-3 DENMARK 3-6 30-120 1206-30 0.5-3 400-1000 1000-2000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 4792 0.191 0.1 0.3 0 Material:0.2 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELM TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-1 Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 > 400 1° 0-30° 0VINKELAFVIGELSE 1° 0-30° 0-20° 0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° AFVIGELSE I MM Project: Revision: Drawing no.: AFVIGELSE I MM 10-6550 1025 glasdør afs pr. 100Nexo mm 1.8 0.9 pr. 100 mm 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9

1110

1193

1425

100

45° hjørneopstilling

glasdør afstande brændbart UISOLERET røgrør til brændbart UISOLERETtilrøgrør

B

491 D M Y

72 kg

Format:

Remarks: Remarks: AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE TILLADTE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, 0.5-3 1000-2000 DENMARK 400-1000 3-6 120-400 30-120 6-30 0.5-3 1000-2000 400-1000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: Material: 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail:info@rais.dk - Homepage: www.rais.dkE-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅLTILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 10-50 name: 120-400 50-120 Nexo > 400Opstilling Drawing KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 A-A 120-400 >0-10 1025 400 1° 0-20°  0-30°  0-10° VINKELAFVIGELSE  0-5° 1° 0-30° 0-20° 0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° A-A Revision: Drawing no.: A Project: Revision: Drawing Project: no.: AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 glasdør afstande pr. 100 mm0.3 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9 pr. 100 mm 0.15 1.8 0.6 0.9

A

295

165 kg

Project manager: Approved:45° hjørneopstilling

ksj KSJ Improvement proposal: Varmesten KSJ

200

341

1600

ChangeDesigner: order

ksj Improvement Drawing proposal:change:

50

491

341

H

Min 210

Min 210

50

Min 400

Min 400

100

295 100 200

491

Drawing change:

VÆGT

Corrections:

200

100

200

491

50

50

341

Change order

36 kg

D M Y

Corrections:

350 mm 100 mm 200 50 mm

A

4 69

45° hjørneopstilling

Varmesten

Til væg ved siden Til væg ved bagside Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales 50

Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

9 49

45° hjørneopstilling

D M Y

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (med sideglas) 80 % 2,24 g/kg

2 48

166 kg

670

7 28

341

450

570

Parallel installation

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE A-A

A

350

9 49

491

491

446-398-1600 mm 344-253-510 mm Ø150 mm 198 mm 115 mm 1193 mm 450 1110 mm 670 Ø100 mm

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Nexo 1025 (uden sideglas) Virkningsgrad Partikler 7 28

200

4 69

341

9 49

450 mm 100 mm 50 mm 200

Brændbart loft Nexo 1025 (med sideglas) Brændbar t loft

Nexo 1025 (uden Nexo 1025 (med sideglas) Brændbar vægsideglas)

Parallel installation

NØGLETAL

Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør Nexo 1025 (uden sideglas)

ydre mål Brændeovnens Brændkammerets indre må Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning til center røgafgang Afstand fra gulv top 350 til center røgafgang bag Afstand fra gulv 570 AirSystem tilslutning

670

9 49

VÆGT

50

2 48

Til væg ved siden Til væg ved bagside Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales 50

MÅL (B-D-H)

Parallel installation

7 28

7 28

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

450

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo 1025 (med sideglas) 80 % 2,24 g/kg 341

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Nexo 1025 (uden sideglas) Virkningsgrad Partikler

295

295

Parallel installation

NØGLETAL

Brændbar t loft

100

100

446-398-1425 mm 344-253-510 mm Ø150 mm 198 mm 115 mm 1193 mm 350 1110 450 mm 670 570 Ø100 mm

Brændbart loft

Brændbart loft

Brændbar vægsideglas) Nexo 1025 (med

Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

ydre mål Brændeovnens Brændkammerets indre må Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top Afstand fra gulv 350 til center røgafgang bag Afstand fra gulv 570 AirSystem tilslutning

295

MÅL (B-D-H)

341

TEKNISKE DATA: Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

UDEN SIDEGLAS

491

TEKNISKE DATA:

295

MED SIDEGLAS

341

RAIS NEXO 140

Nexo 1025 / 1235 med sideglas Opstilling Established: Format: Revision: Drawing no.:

A3

B-B B-B 220 220

Project manager: Approved: RAIS\ksj KSJ Designer: Project manager: Approved:

10-6544

113 0,2


SPECIFIKATIONER BRÆNDEOVNE

RAIS NEXO 185 TEKNISKE DATA:

100

Min 400

295

295 100

200

491

H

50

Min 210

Bend Tool:

A-A

Project manager: A

KSJ

OV

F

UV

G

1193

115

8

1193

115

B

B

B

B

446 223 8

17

1110

G

1860

1860

B

220

446 223

446 223 178

8

220

17

Designer:

0,2RAIS\ksj

11

220 Project manager:

KSJ

D M Y

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Project:

B-B

220

B-B

195

398

198

198

2 10, 1

Drawing name:

,2

341

A-A

ksj

Established: 26-03-2018

til brændbart UISOLERET røg

398

8 17

100 200

A

17

220

Designer:

Improvement proposal:

TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆR Remarks: TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK 0.5-3 3-6 30-120 120 6-30 0.5-3 400-1000 1000-2000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 0.1 Material: 0.1 0.2 0.3  0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELM TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50 Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 > 400 1° 0-30° 0 VINKELAFVIGELSE 1° 0-30° 0-20° 0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° AFVIGELSE I MM Project: Revision: Drawing no.: AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo glasdør afst pr. 100 mm 1025 1.8 0.9 pr. 100 mm 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9

1110

1193

B-B B-B 220 220 ,2

1110

B-B 220

295

295

A

B

195

198

398

8 n17

115

1110

1193 198

B

B

398

1193

1600

1600 B

Change order Drawing change:

glasdør afstande brændbart UISOLERET røgrør til brændbart UISOLERETtilrøgrør

B

446 223

446 446 223 223 198

UV

220

B

398

OV

Remarks: Remarks: AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE TILLADTE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, 0.5-3 1000-2000 DENMARK 400-1000 3-6 120-400 30-120 6-30 0.5-3 1000-2000 400-1000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: Material: 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail:info@rais.dk - Homepage: www.rais.dkE-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅLTILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 10-50 name: 120-400 50-120 Nexo > 400Opstilling Drawing KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 >0-10 1025 400 1° 0-20°  0-30°  0-10° VINKELAFVIGELSE  0-5° 1° 0-30° 0-20° 0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° Revision: Drawing no.: Project: Revision: Drawing Project: no.: AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 glasdør afstande pr. 100 mm0.3 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9 pr. 100 mm 0.15 1.8 0.6 0.9

B

114

UV

45° hjørneopstilling

120 kg

A3

115

OV

Bend Tool:

45° hjørneopstilling

Format:

1110

A3

Established: 26-03-2018

Corrections:

115

Format:

1860

A-A

A-A

Project manager: Approved:

ksj KSJ KSJ Improvement proposal: Varmesten

491 D M Y

H

Bend Tool:

Project manager: Approved: Designer:

491

Min 210

Min 210

200

491

1600

Established: 26-03-2018

180 kg

H

Min 400

Min 400

100

100

295

295 200

491

50

341

341

A

A

ChangeDesigner: order

ksj Improvement Drawing proposal:change:

200

341

A-A

4 69

Drawing change:

341

9 49

Change order

72 kg

VÆGT

Corrections:

50

491

A

2 48

45° hjørneopstilling

D M Y

Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

350 mm 100 mm 50 mm 200

50

Corrections:

670

7 28

45° hjørneopstilling

Varmesten

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (med sideglas) 80 % 2,24 g/kg

Til væg ved siden Til væg ved bagside Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales D M Y

450

570

9 49

491

176 kg

7 28

341

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

4 69

341

200

491

A-A

350

Parallel installation

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Nexo 1025 (uden sideglas) Virkningsgrad Partikler

Nexo 1025 (med sideglas)

A

446-398-1860 mm 344-253-510 mm Ø150 mm 198 mm 115 mm 1193 mm 450 1110 mm 670 Ø100 mm

Parallel installation

NØGLETAL

9 49

9 49

VÆGT

50

450 mm 100 mm 50 mm 200

2 48

Til væg ved siden Til væg ved bagside Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales 50

670

Brændbart loft Brændbar t loft Nexo 1025 (med sideglas)

Brændbar vægsideglas) Nexo 1025 (uden

Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

ydre mål Brændeovnens Brændkammerets indre må Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning til center røgafgang top Afstand fra gulv 350 til center røgafgang bag Afstand fra gulv 570 AirSystem tilslutning

Parallel installation

7 28

7 28

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

450

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo80 % 1025 (med sideglas) 2,24 g/kg 50

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Nexo 1025 (uden sideglas) Virkningsgrad Partikler

Brændbar t loft

50

Parallel installation

NØGLETAL

Brændbar vægsideglas) Nexo 1025 (med

MÅL (B-D-H)

100

446-398-1600 mm 344-253-510 mm Ø150 mm 198 mm 115 mm 1193 mm 350 450 1110 mm 670 570 Ø100 mm 295

100

Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

Brændbart loft

Brændbart loft

100

Nexo 1025 (uden sideglas)

ydre mål Brændeovnens Brændkammerets indre må Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top Afstand fra gulv 350 til center røgafgang bag Afstand fra gulv 570 AirSystem tilslutning

295

MÅL (B-D-H)

341

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

1193 198

TEKNISKE DATA:

UDEN SIDEGLAS

G

MED SIDEGLAS

398

RAIS NEXO 160

10

Nexo 1685 opstilling Established: Format: Revision: Drawing no.:

A3

10-6545


SPECIFIKATIONER BRÆNDEOVNE

Established: 26-03-2018

A-A

A3

OV

Established: 26-03-2018 Bend Tool:

UV

OV

KSJ

75

450

H

115

G

2716541 Viva L 100 uden sideglas (M) 235 (M) 235

198

398

198

398

220

(I)959 959 (I) A

A

(Nn)

220 (Ø) n470 470

0,2

G

115

1110

220

B-B 8 17

1000 1000

1110

1193 198

8

17

1100 88

462 (Ø)n462

(K) 231 (K) 231

446 223 8 n17

220

446 223

485 485

446 223

B

11

Designer:

195

B B

398

1193

1860

1860

B

B

50

H 500

A3

UV

1110

1193

B

310

Format:

til brændbart UISOLERET røgrør

B

225

310

Remarks: Remarks: AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE TILLADTE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, 0.5-3 1000-2000 DENMARK 400-1000 3-6 120-400 30-120 6-30 0.5-3 1000-2000 400-1000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: n4 Material: 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 n 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail:info@rais.dk - Homepage: www.rais.dkE-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk 62 10 [n TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅLTILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL 8 18. Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 10-50 name: 120-400 50-120 Nexo > 400Opstilling Drawing KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 >0-10 1025 [n 400 2 in 1° 0-30° 0-20° 0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° 4  1°  0-20°  0-30°  0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° ] . Project: Revision: Drawing no.: 3 Project: Revision: Drawing no.: AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 glasdørin afstande AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 glasdør afstande pr. 100 mm 0.3 0.15  1.8  0.6  0.9 pr. 100 mm 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9 til brændbart UISOLERET ]røgrør

A

850

75

90 kg

Project manager: Approved:

ksj KSJ Improvement proposal: * CleverAir Format:

in ]

887 (J)(J) 887

A-A

Project manager: Approved: Designer:

(L)(L) 121 121

1860

Bend Tool:

VÆGT

75

H

ksj Improvement Drawing proposal:change:

Drawing change:

A-A

75

Min 210

485 [19.1 in]

Corrections:

400 mm 75 mm 50 mm

G

120 kg

D M Y

ChangeDesigner: order

Change order

A

887 [34.9 in]

959 [37.8 in]

Min 400

45° hjørneopstilling

Varmesten

Min 210

200

491

8.5

Corrections:

5,6 kW 3-7 kW 45-105 2716541 m2 80 % 1,89* / 2,11 g/kg

0

45° hjørneopstilling

siden E - Til væg ved D - Til væg ved bagside n4 0 [ved sider og bagside anbefales Til ikke brændbar væg7og n1 D M Y

400 635

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

231 [9.1 in]

491

180 kg

A-A

Brændbar t loft

310

295 100

200

A

121 [4.8 in]

100 200

450 mm 100 mm 50200 mm

491

341

50

341

Nexo 1025 (med sideglas)

491

341

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler

Brændbar væg

Ø470-1000 mm 352-292-446 mm Ø150 mm 235 mm 121 mm 959 mm 887 mm Ø100 mm

85

341

A

NØGLETAL

4 69

A

9 49

50

VÆGT

670

9 49

2 48

Til væg ved siden Til væg ved bagside Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales 50

MÅL (B-D-H) Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top Afstand fra gulv til center røgafgang bag AirSystem tilslutning

Parallel installation

7 28

7 28

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

450

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo 1025 (med sideglas) 80 % 2,24 g/kg 50

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Nexo 1025 (uden sideglas) Virkningsgrad Partikler

295

295

Parallel installation

NØGLETAL

Brændbar t loft

100

100

446-398-1860 mm 344-253-510 mm Ø150 mm 198 mm 115 mm 1193 mm 350 450 1110 mm 670 570 Ø100 mm

235 [9.3 in] B-B

Brændbart B loft

Brændbart loft

Brændbar vægsideglas) Nexo 1025 (med

Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

ydre mål Brændeovnens Brændkammerets indre må Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top Afstand fra gulv 350 til center røgafgang bag Afstand fra gulv 570 AirSystem tilslutning

295

MÅL (B-D-H)

UDEN SIDEGLAS

TEKNISKE DATA:

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

115

TEKNISKE DATA:

RAIS VIVA L 100

MED SIDEGLAS

1000 [39.4 in] Min 400

RAIS NEXO 185

RAIS\ksj

Project m

D M Y

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: 115 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

KS


SPECIFIKATIONER BRÆNDEOVNE

RAIS VIVA L 100

RAIS VIVA L 120

MED SIDEGLAS

TEKNISKE DATA:

800

500

n4 7

0[ n1 8

231 [9.1 in] in]

235 [9.3 in]

B-B

310

75

n4 6 2 [n 18.2 in] [n 4. 3 in]

(M) 235 (M) 235 B

2796541 Viva L 120 Without sideglas

A

(I) 1039 (I) 1039

800

887 [34.9 in]

500 735 121 [4.8 in]

A

1218 1218

959 [37.8 in]

1000 [39.4 in]

450

75

B

n 10 8

2726541 Viva L 100 Med sideglas

in ]

A

A

967

8.2

(J) (J) 967

4. 3

[ n1

.5 in]

310

[n

62

310 225

A-A

n4

10 8

100 kg 25 kg

* CleverAir

in]

231 [9.1 in] n

Akkumuleringssten

250 n4 70 [n 18 .5

in]

n

n4

10 8

[n

62

4. 3

in

[ n1

8.2

in]

2726541

(N) 110088 (Ø) 462 462

(K) 231 (K) 231

485

50 300

231 [9.1 in]

A-A

485

80 0

(Ø) 470 n 470

485 485

(Ø)n462 462

425

400

(Ø) n470 470

1100 88

(K) 231 (K) 231

485 485485 [19.1 in]

(Nn)

250

2726541

116

50

485

50

VÆGT

300

75 85 0

75

121121 (L)(L)

* CleverAir A-A

250 485

400 mm 75 2796541 mm 50 mm

500

90 kg n4 70 [n 18 .5

80 0

siden E - Til væg ved D - Til væg ved bagside Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales

425

400

250

485 [19.1 in]

VÆGT

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE 500 mm 75 mm 50 mm

75

A

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 1,89* / 2,11 g/kg

310

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler A

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE siden E - Til væg ved bagside D - Til væg ved Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales

400 635

NØGLETAL

1039 [40.9 in]

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 1,89* / 2,11 g/kg 2726541

967 [38.1 in]

735

Brændbar t loft

450

450

310

B

Brændbar væg

Ø470-1218 mm 352-292-446 mm Ø150 mm 235 mm 121 mm 1039 mm 967 mm Ø100 mm

121 [4.8 in]

75

Brændeovnens ydre mål 235 [9.3 in] Brændkammerets indre mål B-B Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top Afstand fra gulv til center røgafgang bag AirSystem tilslutning

485 [19.1 in]

Nominel effekt A Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Par tikler

MÅL (B-D-H)

Brændbar t loft

1218 [48 in]

NØGLETAL A

Brændbar væg

Ø470-1000 mm 352-292-446 mm Ø150 mm 235 mm 121 mm 959 mm 887 mm Ø100 mm 121 [4.8 in]

959 [37.8 in]

235 [9.3 in] ydre mål Brændeovnens B-B Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top Afstand fra gulv til center røgafgang bag Afstand fra gulv AirSystem tilslutning

887 [34.9 in]

MÅL (B-D-H) B

850

TEKNISKE DATA:

UDEN SIDEGLAS


SPECIFIKATIONER BRÆNDEOVNE

RAIS VIVA L 120

RAIS VIVA L 160

MED SIDEGLAS

* CleverAir

1618

8.5 in

450 400 500 635

J 1027 J1027

I 1099

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 1,89* / 2,11 g/kg D 50

70

Varmesten

n47

* CleverAir

50

120 kg 96 kg

85

75 250

300

0

P 500

n4

O 75 425

E 225

400

VÆGT

75

400 mm 75 mm 50 mm

250 310

L 121 L 121

50

siden E - Til væg ved D - Til væg ved bagside Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales

300

485

H 300

75 75 310

Brændbar t loft

A

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

0

[n1

I 1099

1618

A

425

80 0

250

100 kg 25 kg

Akkumuleringssten n4 70

500 mm 75 mm 50 mm

Brændbar væg

Ø470-1618 mm 352-292-446 mm Ø150 mm 235 mm 115 mm 1099 mm 1021 mm Ø100 mm

310

485

485 [19.1 in]

siden E - Til væg ved bagside D - Til væg ved Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler A

2806541

B-B

M 235

NØGLETAL

A

400

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

VÆGT

450

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 1,89* / 2,11 g/kg

485

A

121 [4.8 in]

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) A Virkningsgrad Par tikler

M 235

MÅL (B-D-H)

B-B Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top Afstand fra gulv til center røgafgang bag AirSystem tilslutning

B

500 735

250

NØGLETAL

B

Brændbar t loft

75

Ø470-1218 mm 352-292-446 mm Ø150 mm 235 mm 121 mm 1039 mm 967 mm Ø100 mm

967 [38.1 in]

1039 [40.9 in]

B

Brændbar væg

310

Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top Afstand fra gulv til center røgafgang bag AirSystem tilslutning B-B

485

235 [9.3 in]

800

MÅL (B-D-H)

TEKNISKE DATA:

850

TEKNISKE DATA:

UDEN SIDEGLAS

]

D

A-A

n462

2806541 Viva L 120 Med sideglas

E D-D (M) 235

2876541

(L)1027 121 (J) C

(L) 121

C

(J) 1027

1618 1618

A

C

C

(I) 1099

C

(I)(I)1039 1099

1618 1618

800

C

121 [4.8 in]

A

967 [38.1 in]

1039 [40.9 in]

1218 [48 in]

500 735

(J) 967

450

75

D

(I) 1099

B-B

D

310

235 [9.3 in]

B

D-D (M) 235 (M) 235

D

(J) 1027

n1 n 08462

n462 [n18.2 n1 in] 08 [n 4.3 in]

D-D (M) 235

A-A 08

K 231

n1

K 231

231 [9.1 in]

A-A

n47

(K) 231

485 n462

231 [9.1 in]

462 (Ø) n462

(K) 231

C-C

]

A-A

n462 [n18.2 n1 in] 08 [n 4.3 in]

(L) 121

50 400

C-C

(Ø) n470 470 485 485

(Ø) 462 462

0

C-C n462

2806541 Viva L 120 Med sideglas

(K) 231

8.5 in

80 0

n47

300

(K) 231

[n1

485

485

250 n4 70

110088

(K) 231 (K) 231

485 [19.1 in]

485 485

(Ø) 470 n 470

250

(N)

425

485

0

2806541

117


SPECIFIKATIONER BRÆNDEOVNE

RAIS VIVA L 160

RAIS RINA

MED SIDEGLAS

TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H) Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top Afstand fra gulv til center røgafgang bag AirSystem tilslutning

450 500 500

735

485

B

(L)119

(J)786

(I)861

900

B

350 mm 150 mm 50 mm

100

105 kg

70 0



355

179

410

D-D (M) 235

A-A A-A

430

A

D

D

461

B-B

(K)179 E

C

3316541DK Rina

450

2886541 Viva L 160 Med sideglas 800

A B A



(J) 1027

A





(K) 231

B-B



(K) 231

2886541 Viva L 160 Med sideglas

118 2876541DK

2876541DK



485 485

462 (Ø) n462

B-B

C-C n462

B



485 A-A 08

(I)861 

B

A

n1

B



485

A

A-A



300

C-C

(Ø) n470 470

n462



902 50

A

C

80 0

B

400

D

B

902

250

(L) 121

485

250

B

70

902

(L) 121 L 121

(J) 1027

(I) 1099

0

n4

B

D 425

n47

A

 B-B

A-A

A-A



C

J1027

I 1099

C

D

A

1618

A

C

A D

B

A

C

(I) 1099

1618

1618

C



C

E

500 735



D

D



D-D (M) 235

A

B

B-B



M 235

B

75

462

VÆGT

310

n1 08 n4 62

300 300

485

08

80 0

250 250

485 485

Varmesten

425 425

K 231

n1

100

(M)179 siden E - Til vægA ved D - Til væg ved bagside Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales

50 50

120 kg 96 kg

* CleverAir

580

4 kW 2-6 kW 30-90 m2 79 % 1,39 g/kg

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE A-A

400 400

VÆGT

485

400 mm 75 mm 50 mm

250 250

siden E - Til væg ved bagside D - Til væg ved Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales

K 231 K 231

70

L L121 121

A

A AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

n4

470

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 1,89* / 2,11 g/kg

J1027 J1027

I 1099 I 1099

A

350

NØGLETAL

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler

A

Brændbar t loft

150

355

NØGLETAL

Brændbar væg

461-411-901 mm 295-225-393 mm Ø150 mm 179 mm 119 mm 861 mm 786 mm Ø100 mm

329

75 75

Brændbar t loft

H 300

Brændbar væg

Ø470-1618 mm 352-292-446 mm Ø150 mm 235 mm 115 mm 1099 mm 1021 mm Ø100 mm

700

B-B B-B

Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top Afstand fra gulv til center røgafgang bag AirSystem tilslutning

310

MM235 235

MÅL (B-D-H)

800

BB

TEKNISKE DATA:




SPECIFIKATIONER BRÆNDEOVNE

RAIS Q-TEE

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

185

435

800 650

150

225

80/83/95 kg 470

N 114,5 L 110

   A

Q-Tee 57 A

(M) 187

2616541

A

(M) 131 (M) 131 (M) 131

A-A A-A A-A

  

(I)(I) 557 557 (I) 557

565565 565

388

N 185

(K) 207 (steel door) (K) 201 207 (glass (steel door) (K) door) (K) 201 (glass door) 207 (steel (steel door) door) (K) 207 (K) 201 (glass (glass door) door) (K) 201

A A A

(N) 114,5 (N) 114,5 (N) 114,5

8356541

  

(M) 131 (M) 131 (M) 131

C C C

435 435 435

(N) 114,5 (N) 114,5 (N) 114,5

C-C C-C C-C

  

(J) (J) 736 736 (J) 736

(I) 842 (I)(I) 842 842

C C C

850850 850

185

(L) (L) (L) 185 185 185

(J) (J) (J) 531 531 531

(I) 637 (I)(I) 637 637

645645 645

(K) 207 (steel door) (K) 207 (steel door) door) (K) 201 (steel (glass door) (K) 207 201 (glass (glass door) (steel door) door) (K) 201 (glass door)

280 280280

A

  

B-B B-B B-B

B B B

388388 388

BB

(M) 131 (M) 131 (M) 131

B B B

(L) 120

(I) 1329

  

1370

374

A

B-B

150

470

mm 350 mm Back 50 mm

(K) 207 (K) 207 (steel (steel door) door) (K) 207 (glass (steel door) (K) 201 door) (K) 201 (glass door) door) (K) 201 207 (glass (steel door) (K) 201 (glass door)

(L) (L) 110 110 (L) 110

K 185

K 207 (steel door) K 201 (glass door)

225

L 185 275

(L) (L) (L) 390 390 390

374

J 736

850

VÆGT

L 390

C

C

A

J 531

I 637

645

50

4,1 kW 2-6 kW 30-90 m2 80 % 0,8 g/kg N 114,5

K 207 (steel door) AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

K 201 (glass door)

75 0

350

I 557

500

387

Glas

320

493

Back

B-B

Til væg ved siden Til væg ved bagside C-C Q-TEE 85 M 131 Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales

L 120

1578

I 1329

1783

60

135/165 kg 20 kg 72 kg

275

0

B

B

200 mm 200 mm 50 mm

Brændbar t loft

65

B

60

I 842

Varmesten XL varmesten

Nominel effekt M 131 Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler

280

A-A

NØGLETAL

B

150

siden E - Til væg ved bagside D - Til væg ved Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales

VÆGT

Q-TEE 65

412

A

N 185

373

B-B

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

750

5,9 kW 4-8 kW 60-120 m2 80 % 1,4 g/kg

K 185

435-388-565/645/850 mm Back 317-270-270 mm Røgafgang (diameter) Ø150 mm Afstand fra center til toppladens bagkant 131 mm Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning (væg) 105/185/390 mm Afstand fra bagside ovn til AirSystem (gulv) 557-637/842 mm N 114,5 K 207 Afstand fra gulv til center røgafgang top (steel door) 201/207 mm K 201 (glass door) L 105Ø100 mm AirSystem tilslutning

A

as Gl

Nominel effekt 373 Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler

387

185

A-A

750

Glas

Brændbar væg

ydre mål A-A Q-TEE 57 Brændeovnens Mindre 131 mål A Brændkammerets

J 451

L 120

I 1329

1370

ANØGLETAL

200

MÅL (B-D-H)

Brændbar t loft

200

(J) 451 451 (J) (J) 451 (L) (L) (L) 105 105 105

Brændbar væg

373-373-1370/1783 mm 239-239-505 mm Ø150 mm 187 mm 120 mm 1329 mm Ø100 mm

Gl as

A

Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top AirSystem tilslutning B B

565

M 187

MÅL (B-D-H)

481

RAIS Q-BE/Q-BE XL

(N) 114,5 (N) 114,5 (N) 114,5

119


SPECIFIKATIONER BRÆNDEOVNE

RAIS Q-TEE 2 TEKNISKE DATA: MÅL (B-D-H)

300

691

800

400

NØGLETAL Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler

Brændbar t loft

431

Brændbar væg

582-410-598 mm 446-277-265 mm Ø150 mm 131 mm 105 mm 590 mm 470 mm Ø100 mm

1200

Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top Afstand fra gulv til center røgafgang bag AirSystem tilslutning

6,5 kW 3-8 kW 45-120 m2 81 % 1,9 g/kg

200

150 kg

200

100

300 12 00

596

1200

VÆGT

84 3

510

400 mm 300 mm 50 mm

596

Til væg ved siden Til væg ved bagside Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales

300

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

A-A M 131

KOMBI-SOKKEL

STANDARD-SOKKEL

KOMBI-SOKKEL

598

I 590

380

8386541-uden sokkel

A

364

572

572

K 219 219 -- Glass Glass door door K KK 225 225 -- Steel Steel door door

KOMBI-SOKLEN

582 291

J 470

L 105

410

Ekstra moduler giver stor fleksibilitet og mange muligheder, når du indretter din bolig. Stil din Q-Tee 2, som du vil og byg videre med flere moduler ud fra dine ideer og behov i rummet. Modellen Q-Tee kan også placeres på et kombi-sokkel element (se foto).

N 135 Designer:

286

ksj

Project manager: Approved:

D M Y

120

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Drawing name: Project:

Måltegning - Q-Tee II Established: Format: Revision: Drawing no.:

Kombi-sokkel elementer kan både anvendes enkeltvis eller flere sammen som et alternativ til en brændereol.


SPECIFIKATIONER BRÆNDEOVNE

TEKNISKE DATA:

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE 596

84 3

173/175 kg

Til væg ved siden Til væg ved bagside Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales

300

400 mm 300 mm 50 mm

VÆGT

300 12

84 3

400 mm 300 mm 50 mm

200

800

431

300

6,5 kW 3-8 kW 45-120 m2 81 % 1,9 g/kg

200

100

300

157/158 kg

596

00

1200

(L) 390

691

596 (N) 135 A-A Q-TEE IIMmed sokkel 131 Katalogtegning 1:0,075

A

A-A M 131 A

8386541DK_m_sokkel 763

165

380

983

I 975

8386541-Med Ben

K 219 K 219 -- Glass Glass door door

254

K K 225 225 -- Steel Steeldoor door

582

J 855 582

291

291

410

J 635

L 490

L 270 Designer:

ksj

Project manager: Approved:

D M Y

30-12-1899

Project:

Q-Tee II

Måltegning - High socket Established: Format: Revision: Drawing no.: 01-06-2018 A3 8386533

0 286

286

0

Drawing name:

0

0

N 135

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

L 110

N 135

410

(L) 110

(J) 755

VÆGT

400

510

280

582

Til væg ved siden Back Til væg ved bagside Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales

Brændbar t loft

00 12

410

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler

(K) 225 AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

A

Brændbar væg

582-410-723/763 mm 446-277-256 mm Ø150 mm 131 mm 230/270 mm 715/755 mm 595/635 mm Ø100 mm

NØGLETAL

6,5 kW 3-8 kW 45-120 m2 (K) 225 (stållåge) 81 % (K) 219 (glaslåge) 1,9 g/kg

(I) 875

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler

691

Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top Afstand fra gulv til center røgafgang bag AirSystem tilslutning

I 755

NØGLETAL

A-A

400

MÅL (B-D-H)

596

(M) 131

Brændbar t loft

1200

A

Brændbar væg

582-410-883/983 mm 446-277-265 mm Ø150 mm 131 mm 110/390/490 mm 875/975 mm 755/855 mm Ø100 mm

300

Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top Afstand fra gulv til center røgafgang bag AirSystem tilslutning

300

MÅL (B-D-H)

800

TEKNISKE DATA:

431

RAIS Q-TEE 2 MED BEN

1200

RAIS Q-TEE 2 MED SOKKEL

121


SPECIFIKATIONER BRÆNDEOVNE

RAIS Q-TEE 2 C

RAIS Q-TEE 2 C MED SOKKEL

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA: Brændbar væg

660-479-881/981 mm 440-277-256 mm Ø150 mm 159 mm 108 mm 873/973 mm 753/853 mm Ø100 mm

Brændbar t loft

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler

730

6,5 kW 3-8 kW 45-120 m2 81 % 1,9 g/kg

Til væg ved siden Til væg ved bagside Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales

596

150 kg

300

VÆGT

3 84

400 mm 300 mm 50 mm

300 596

VÆGT

400 mm 300 mm 50 mm

300

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

Til væg ved siden Til væg ved bagside Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales

459

400

NØGLETAL

6,5 kW 3-8 kW 45-120 m2 81 % 1,9 g/kg

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top Afstand fra gulv til center røgafgang bag AirSystem tilslutning

800

800

730

MÅL (B-D-H)

84 3

596

459

300 400

NØGLETAL Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler

Brændbar t loft

300

Brændbar væg

660-479-598 mm 446-277-256 mm Ø150 mm 159 mm 105 mm 590 mm 470 mm Ø100 mm

1200

Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top Afstand fra gulv til center røgafgang bag AirSystem tilslutning

1200

MÅL (B-D-H)

300

180/185 kg

12 00

596

12 0

0

M 159

A-A

A

A-A

8346541-Høj sokkel

981

I 590

8346541-Uden sokkel

378

598

I 973

M 159

A

K 256

K 256

660 330

660

J 470

J 853

479

330

479

L 105

L 488

328

Project manager: Approved:

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Drawing name: Project:

122

Måltegning - Q-Tee II C

Q-Tee II C

Established: Format: Revision: Drawing no.: 06-06-2018 A3 8346531

L 108 0 328

ksj

D M Y

N 177

Designer:

0

N 177

0

0


SPECIFIKATIONER BRÆNDEOVNE

RAIS Q-TEE 2 C MED BEN

RAIS JUNO 160/120 UDEN SIDEGLAS TEKNISKE DATA: Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning (M) 235 Afstand fra gulv røgafgang top til center A Afstand fra gulv til center røgafgang bagside AirSystem tilslutning

800

400 730

12

100 100

(J)1015

(L)121

(I)1091

(K)235

B-B

B

B



335 100

70 0

335

286/238 kg 189/137 kg 84 kg

00

596

Varmesten Ekstra varmesten

350 mm 100 mm 50 mm



VÆGT



A-A



300

157/158 kg





A

235

596

300

84 3

575

4 kW 2-6 kW 30-90 m2 79 % 1,39 g/kg

nsiden E - Til væg ved 47 0 bagside D - Til væg ved væg og ved sider og bagside anbefales Til ikke brændbar A

M 159







4316541DK Juno 1560 Samme mål som Viva 98 (TI)



A





A

A-A

A-A

A

  



165

B



B



760



B-B



8346541-Med Ben 768

A



  

  

 

  





 



 









 

Varmelagringseffekt RAIS JUNO Varmelagringseffekt RAIS JUNO Temperaturudviklingen i varmelagringssten Temperaturudviklingen i varmelagringssten vist over et døgn med 4 påfyldninger vist over et døgn med 4 påfyldninger

      



 









B-B

140







K 256

120

660 330

J 640 100

80 Temp. C C Temp. 60

L 275

Designer:

ksj

Project manager: Approved:

40

D M Y

30-12-1899

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Drawing name:

328

N 177

0 0

479

VÆGT

B

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE 400 mm 300 mm 50 mm

350



Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler B

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE Til væg ved siden Til væg ved bagside Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales

Brændbar t loft

NØGLETAL 1654

6,5 kW 3-8 kW 45-120 m2 81 % 1,9 g/kg

Brændbar væg

Ø470-1654/1200 mm 295-225-393 mm Ø150 mm 235 mm 121 mm 1095 mm A-A 1015 mm Ø100 mm



NØGLETAL Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler

MÅL (B-D-H)

Brændbar t loft

700

Brændbar væg

459

660-479-723/768 mm 446-277-256 mm Ø150 mm 159 mm 230/275 mm 715/760 mm 640/595 mm Ø100 mm

300

Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top Afstand fra gulv til center røgafgang bag AirSystem tilslutning

1200

MÅL (B-D-H)

335

TEKNISKE DATA:

Project:

Måltegning - High legs

Q-Tee II C

Established: Format: Revision: Drawing no.: 08-12-2017 A3 8346535

20

0 00

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

Timer Timer Påfyldning Påfyldning

Varmelagringssten

Varmelagringssten

123


SPECIFIKATIONER BRÆNDEOVNE

RAIS JUNO 160/120 MED SIDEGLAS

RAIS POLEO FEDTSTEN

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA: MÅL (B-D-H)

100

Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top Afstand fra gulv til center røgafgang bagside AirSystem tilslutning

400

650

635

NØGLETAL

350 624

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler 250

Varmesten Ekstra varmesten A

350 mm 175 mm 50 mm

250

65

265/238 kg 169/117 kg 84 kg

VÆGT

0

 

Varmesten

485

B



B

315

siden E - Til væg ved bagside D - Til væg ved væg og ved sider og bagside anbefales Til ikke brændbar A

485

400 mm 100 mm 50 mm

A-A

(M)215 MATERIALE AFSTAND TIL BRÆNDBART

1090

B

(J)1015

B

(L)121

(I)1091

1654

siden E - Til væg ved bagside D - Til væg ved Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales

5,8 kW 4-8 kW 60-120 m2 79 % 2,6 g/kg

(J)922 (L)120

A-A

(I)1010

(M)235

50

4 kW 2-6 kW 30-90 m2 79 % 1,39 g/kg

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

50

200 kg 77 kg

90 0

315

Poleo II SST 2426541DK 1:0,075

A

n47 0

 A-A

A

(K)216

B-B

D M Y

Corrections:

Change order Drawing change:

Designer:

Improvement proposal:

`0.1

3- 6 `0.1

6 -30 `0.2

30 -1 20 120-400 `0.3

400-1000

`0.5

`0.8

TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL KORTESTE SID E VINKELAFVIG ELSE



0- 10 `1~

1000-2000

`1.2

10-50 50-1 20120-400 > > 400 > `0-30` `0-20` `0 -10`

AFVIGELSE I MM ` 1. 8

` 0. 9



`0.6

` 0. 3

`0 -5` `0 .1 5

Project:

2012

Part of:

A-A

A

  

B

   

  

A

B

A

A

B-B

 B-B

        

   

  

 

  

 







       





 

    

 



 

   

 

  

 







       







 

    







 



















 



 



B

 

B



 







B





uv

Drawing name:



B

ov

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

A-A



Project manager: App

Remarks:

TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL 0.5-3

pr. 100 mm

A

hcr

Established: Cutting revision: For 19-04-2013 Bend Tool:





B-B

548  428,5

4326541DK Juno 1560G Samme mål som Viva 98G (TI)

453,5

495



(K)235

124

Brændbar t loft

NØGLETAL

Nominel effekt Effekt (min-max) A Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler

VÆGT

Brændbar væg

548-429-1090 mm 360-240-370 mm Ø150 mm 215 mm 120 mm 1010 mm 922 mm Ø100 mm

175

Brændbar t loft

391

Brændbar væg

Ø470-1654/1200 mm 295-225-393 mm Ø150 mm 235 mm 121 mm 1095 mm 1015 mm Ø100 mm

335

Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top Afstand fra gulv til center røgafgang bagside AirSystem tilslutning

900

MÅL (B-D-H)

B-B



Revision:

Drawing no.:

2426541_243654


SPECIFIKATIONER BRÆNDEOVNE

RAIS RINA FEDTSTEN

RAIS JUNO 120/160 CERAMIC UDEN SIDEGLAS

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA: MÅL (B-D-H) Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top (M)235 A Afstand fra gulv til center røgafgang bagside AirSystem tilslutning

350

700

582

350

575

NØGLETAL Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler (D)150

VÆGT

0

Varmesten Ekstra varmesten B-B

(K)235

222/188 kg 189/137 kg 84 kg

100

70 0

335

(J)1015

429

A

A-A

(D)100

A

A-A

B

B

A

B

A





B

B



(D)100



(I)894

969 B

A-A

4316541DK Juno 1560 Samme mål som  Viva 98 (TI)



A



(M)178

A

(L)119

(K)178 B-B



3326541DK Rina SST Samme mål som Rina (TI)

(J)818



A

429

(K)178

B-B





178

350 mm 100 mm 50 mm



70

343

235

343 100

149 kg 63 kg

siden E - Til væg ved D - TilA væg ved bagside n 47 Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales 0



Varmesten

(E)350

 

B

350 mm 150 mm 50 mm



B

(L)119

(J)818

969

(I)894

siden E - Til væg ved bagside D - Til væg ved Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales

B

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

(L)121

100

A-A

(I)1091

B

(M)178 A AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

4 kW 2-6 kW 30-90 m2 79 % 1,39 g/kg 100

4 kW 2-6 kW 30-90 m2 79 % 1,39 g/kg

1654

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler

VÆGT

Brændbar t loft

335

NØGLETAL

A-A

Brændbar væg

Ø470-1654/1200 mm 295-225-393 mm Ø150 mm 235 mm 121 mm 1095 mm 1015 mm Ø100 mm

335

150

Brændbar t loft

700

Brændbar væg

469-429-969 mm 295-225-393 mm Ø150 mm 178 mm 119 mm 894 mm 818 mm Ø100 mm

328

Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top Afstand fra gulv til center røgafgang bagside AirSystem tilslutning

100

MÅL (B-D-H)



B-B

454

3326541NO Rina SST

B-B



125


SPECIFIKATIONER BRÆNDEOVNE

SPECIFIKATIONER INDSATSE

RAIS JUNO 120/160 CERAMIC MED SIDEGLAS

RAIS VISIO 1

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

Brændeovnens ydre mål Brændkammerets indre mål Røgafgang (diameter) Afstand fra center til toppladens bagkant Afstand fra gulv til center AirSystem tilslutning Afstand fra gulv til center røgafgang top Afstand fra gulv til center røgafgang bagside AirSystem tilslutning

Ø470-1654/1200 mm 320-225-393 mm Ø150 mm 235 mm 121 mm 1095 mm 1015 mm Ø100 mm

Brændbar væg

4 kW 2-6 kW 30-90 m2 79 % 1,39 g/kg

 A-A

Pejseindsatsens ydre mål 905-610-1643 mm Brændkammerets indre mål 697-330-475 mm Indbygningsmål 770-432 mm Rammens ydre mål 781-444 mm Røgafgang (diameter) 200 mm AirSystem tilslutning Ø150 mm



NØGLETAL





   

222/188 kg 126/92 kg 74 kg

VarmestenA Ekstra varmesten 



E - Til væg ved siden D - Til væg bag H - Til loft  C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsafstand

VÆGT

Anbefalet konvektionsareal top min 600 cm2 bund min 400 cm2

400 mm 75 mm 1285 mm - mm 385 mm - mm 1400 mm



280 kg







Indbygningsmål brandhæmmende materiale (se iøvrigt brugermanual)

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE





 





 

 





 







 

 



      







 

















A-A

787

B

406,5 356,5 750



Ø150

  



B

700

  





A





772-847-905





B



B









415

A

A

   



B-B

400

        Ø200

   

  

 

  

 









 B-B









 

1399,5

       



 







672,5



1374,5

 A-A 

A

356,5

 B-B

406,5

   



430

VÆGT

B





B

400 mm 100 mm 50 mm

Anbefalet konvektionsareal top min 600 cm2 bund min 400 cm2

Nominel effekt 7 kW Effekt (min-max) 5-9 kW Opvarmer (ved 20 gr.) 75-120 m 2 80 % Virkningsgrad Par tikler < 6,5 g/kg

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE siden E - Til væg ved bagside D - Til væg ved Til ikke brændbar væg og ved sider og bagside anbefales

Indbygningsmål - mursten

NØGLETAL



Nominel effekt Effekt (min-max) A Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Partikler

MÅL (B-D-H)

Brændbar t loft





MÅL (B-D-H)





  

  

 

  

 







 

126









 

      



 







340






SPECIFIKATIONER INDSATSE

RAIS VISIO 2

RAIS VISIO 3

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA: Anbefalet konvektionsareal top min 600 cm2 bund min 400 cm2 Min

40 .8

Mi n.

MÅL (B-D-H) Pejseindsatsens ydre mål 759-564-1537 mm Brændkammerets indre mål 533-333-466 mm Indbygningsmål 685-490-432 mm Rammens ydre mål 891-512-444 mm Røgafgang (diameter) 200 mm AirSystem tilslutning Ø150 mm

Nominel effekt 7 kW Effekt (min-max) 5-9 kW Opvarmer (ved 20 gr.) 75-120 m 2 80 % Virkningsgrad Par tikler < 6,5 g/kg

Min. 432

H

NØGLETAL

Nominel effekt 7 kW Effekt (min-max) 5-9 kW Opvarmer (ved 20 gr.) 75-120 m 2 80 % Virkningsgrad Par tikler < 6,5 g/kg

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

n. Mi

D

E

5 68

C

49 0 A

G

Mi n.

B

259 kg

Indbygningsmål brandhæmmende materiale (se iøvrigt brugermanual)

E - Til væg ved siden D - Til væg bag H - Til loft C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsafstand

220 mm 50 mm 1285 mm - mm 385 mm - mm 1200 mm

260 kg

Anbefalet konvektionsareal top min 600 cm2 bund min 400 cm2

0 77 Mi n.

60 0

E

Min

D

.4 90

C

B A

A

Indbygningsmål brandhæmmende materiale (se iøvrigt brugermanual)

Anbefalet konvektionsareal top min 600 cm2 bund min 400 cm2

280 - 480

330 - 529

185 430

759

Min. 432

H 564

230 - 428

+15 (I) 1535 10

E

198

208 - 408

E

C

A B

D

+15 1537 - 10

49 0

n. Mi

G

D

Mi n.

5 68

Min. 432

384,5 +15 - 10

198

67 0

(N) 380

(N) 398 ∅

Mi n.

G

161 564

0 77

29,5

29,5

H 29

n. Mi

+15 1616 - 10

64 0

1351,5 +15 - 10

167,5 430

1367,5 +15 - 10 +15 1617 - 10

833

mi n.

564

0 84 n. mi

384,5 +15 - 10

n. Mi

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

VÆGT

593

VÆGT

300 mm 75 mm 1285 mm - mm 385 mm - mm 1200 mm

Anbefalet konvektionsareal top min 600 cm2 bund min 400 cm2

60 0

NØGLETAL

E - Til væg ved siden D - Til væg bag H - Til loft C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsafstand

Indbygningsmål - mursten (se iøvrigt brugermanual)

H

Indbygningsmål - mursten (se iøvrigt brugermanual)

Min. 432

Pejseindsatsens ydre mål 833-593-1617 mm Brændkammerets indre mål 533-333-466 mm Indbygningsmål 685-490-432 mm Rammens ydre mål 751-557-444 mm Røgafgang (diameter) 200 mm AirSystem tilslutning Ø150 mm

G

MÅL (B-D-H)

Mi n.

49 0

C B

39,5

A

29

A

369 (K) 168

369

(K) 158

127


SPECIFIKATIONER INDSATSE

RAIS VISIO 2:1

RAIS VISIO 3:1 TEKNISKE DATA:

Pejseindsatsens ydre mål Brændkammerets indre mål Indbygningsmål Rammens ydre mål (B-H) Røgafgang (diameter) AirSystem tilslutning

962-652-1506 694-222-210 788-444 781-444/788-443 Ø200 Ø150

mm mm mm mm mm mm

Indbygningsmål - mursten (se iøvrigt brugermanual)

Anbefalet konvektionsareal top min 1050 cm2 bund min 525 cm2

450 105

0

Pejseindsatsens ydre mål 514-876-1368 mm Brændkammerets indre mål 210-499-230 mm Indbygningsmål 528-705-490 mm Rammens ydre mål (B-H) 528-750-490 mm Røgafgang (diameter) 200 mm AirSystem tilslutning Ø150 mm

NØGLETAL 8,6 kW 5-9 kW 75-120 m 2 80 % 3,6 g/kg

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Par tikler

H 782

438

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

E G A

E - Til væg ved siden H - Til loft C - Til side 700 G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsafstand

00 mm 420 mm - mm 375 mm - mm 700 mm

B

VÆGT

260 kg

500

700

0

VÆGT

235 kg

C

500

700

700

700

350 mm 1182 mm - mm 475 mm - mm 1200 mm

> 50mm

E - Til væg ved siden H - Til loft C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsafstand

700

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

8,3 kW 5-9 kW 75-120 m 2 80 % 5,7 g/kg

> 50mm

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Par tikler

375

NØGLETAL

MÅL (B-D-H) 420

MÅL (B-D-H)

> 1425

TEKNISKE DATA:

929,3 875,5

Indbygningsmål brandhæmmende materiale (se iøvrigt brugermanual)

959 959

B

B-B

105

781 781

369

443,5 443,5

859,1

0

1319

1368

450

569 569

777,5 777,5

Anbefalet konvektionsareal top min 1050 cm2 bund min 525 cm2

B

467 467

H

755,3

782

438

509,6 509,6

628,2

E

514,2

576,5 576,5

G 75,6 75,6

A

B

430 430

44,5 44,5

44,5 44,5

128

C

A


SPECIFIKATIONER INDSATSE

RAIS VISIO 2 L

RAIS VISIO 3 L

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA:

MÅL (B-D-H)

MÅL (B-D-H)

Pejseindsatsens ydre mål Brændkammerets indre mål Indbygningsmål Rammens ydre mål Røgafgang (diameter) AirSystem tilslutning

Pejseindsatsens ydre mål 1089-634-1765 mm Brændkammerets indre mål 660-256-545 mm Indbygningsmål 1088-504-504 mm Rammens ydre mål 1088,6-504-563 mm Røgafgang (diameter) 200 mm AirSystem tilslutning Ø150 mm

NØGLETAL

NØGLETAL

Nominel effekt 10,3 kW Effekt (min-max) 8-12 kW Opvarmer (ved 20 gr.) 120-180 m 2 81 % Virkningsgrad Par tikler 1 g/kg

Nominel effekt 10,3 kW Effekt (min-max) 8-12 kW Opvarmer (ved 20 gr.) 120-180 m 2 81 % Virkningsgrad Par tikler 1 g/kg

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

E - Til væg ved siden D - Til væg bag H - Til loft C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsafstand

E - Til væg ved siden D - Til væg bag H - Til loft C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsafstand

100 mm 100 mm 1362 mm - mm 375 mm - mm 1100 mm

Vægt

Vægt

293 kg

SE HJEMMESIDE RAIS.COM

153

A

481 411

A-A

102

1581

54 931

1765

57

368

A

504

544,3 473

544,3 473

0

169

465

634 n198

1088,6

26 B

608

B-B

538

129


SPECIFIKATIONER INDSATSE

RAIS 500 2

TEKNISKE DATA:

TEKNISKE DATA: MÅL (B-D-H)

Anbefalet konvektionsareal top min 800 cm2 bund min 500 cm2

NØGLETAL Nominel effekt 7 kW Effekt (min-max) 4-8 kW Opvarmer (ved 20 gr.) 60-120 m 2 80 % Virkningsgrad Par tikler < 1,8 g/kg

E - Til væg ved siden D - Til væg bag H - Til loft C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsafstand

200 mm 100 mm 850 mm - mm 400 mm - mm 900 mm

VÆGT

110 kg

n. 48 0m

m 2m m 73 2 m 5 n. Mi x . 7 a M

m

 

 

M Ma in. 4 x. 80 49 mm 0m m



 

  



















 



       Anbefalet konvektionsareal  top min 800 cm2           2  bund min 500 cm 

Indbygningsmål brandhæmmet materiale



m 8 m mm 71 n. 30 Mi x. 7 Ma











35  9 

 452 

 418

3 

 



452 

71



35 5



470

n. Mi

81

3m

m



427



   

470 



452 

 718 

110 kg

 Anbefalet konvektionsareal      top min 800 cm2       bund min 500 cm2       

 452

506 



Indbygningsmål brandhæmmet materiale

710 

VÆGT

 



200 mm 100 mm 850 mm - mm 400 mm - mm 900 mm



 764

 452 

E - Til væg ved siden D - Til væg bag H - Til loft C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsafstand

Min. 474 mm Max. 494 mm

Mi

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

Nominel effekt 7 kW Effekt (min-max) 4-8 kW Opvarmer (ved 20 gr.) 60-120 m 2 Virkningsgrad 80 % Par tikler < 1,8 g/kg

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

Anbefalet konvektionsareal top min 800 cm2 bund min 500 cm2

Min. 474 mm Max. 494 mm

NØGLETAL

Indbygningsmål - mursten

Pejseindsatsens ydre mål 713-452-470 mm Brændkammerets indre mål 556-306-295 mm Indbygningsmål 718-480-474 mm Rammens ydre mål 739-506-506 mm Røgafgang (diameter) Ø150 mm AirSystem tilslutning Ø100 mm

Indbygningsmål - mursten

Pejseindsatsens ydre mål 718-452-470 mm Brændkammerets indre mål 556-306-295 mm Indbygningsmål 732-474 mm Rammens ydre mål 764-506 mm Røgafgang (diameter) Ø150 mm AirSystem tilslutning Ø100 mm

Min. 474 mm Max. 494 mm

MÅL (B-D-H)

Min. 474 mm Max. 494 mm

RAIS 500 1

  n. 48 0

 739 

Mi Ma n. 48 0 x. 49 mm 0m m

506

mm

 

 m 8m m 71 0 m 3 n. Mi x. 7 Ma



Mi

m 2m m 73 2 m 5 n. Mi x. 7 Ma

   

 

 

  













   

130

 



     



 









 

 

  



 





 





 





 




SPECIFIKATIONER INDSATSE

RAIS 500 3 TEKNISKE DATA: Indbygningsmål - mursten

Pejseindsatsens ydre mål 708-452-470 mm Brændkammerets indre mål 556-306-295 mm Indbygningsmål 703-480-474 mm Rammens ydre mål 714-506-506 mm Røgafgang (diameter) Ø150 mm AirSystem tilslutning Ø100 mm

Anbefalet konvektionsareal top min 800 cm2 bund min 500 cm2

NØGLETAL

Min. 474 mm Max. 494 mm

MÅL (B-D-H)

Nominel effekt 7 kW Effekt (min-max) 4-8 kW Opvarmer (ved 20 gr.) 60-120 m 2 80 % Virkningsgrad Par tikler < 1,8 g/kg

E - Til væg ved siden D - Til væg bag H - Til loft C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsafstand

200 mm 100 mm 850 mm - mm 400 mm - mm 900 mm

VÆGT

110 kg

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE 

Mi Ma n. 48 x. 0 m 49 0mm m

mm m 83 m mm m 70 n.. 088 Mi xx.. 770 M Maa

   

Indbygningsmål brandhæmmet materiale

 









470

Mi 48 n. 0m

 506 

m mm 83 m m 7700 m inn.. 708 i M M x. Ma

m

506



427





Min. 474 mm Max. 494 mm



8



 

Anbefalet konvektionsareal       top min 800 cm2        bund min 500 cm2      

 452

7 0

 



35 4



 452 

 

714    

 

 

  









  

 

     



131


SPECIFIKATIONER INDSATSE

RAIS 600 1 RAIS 600 2 RAIS 600 3 SE SPECIFIKATIONER PÃ… RAIS.COM

132


SPECIFIKATIONER INDSATSE

RAIS 700

RAIS 900 TEKNISKE DATA: MÅL (B-D-H)

   

A

Mi n.

 48 5m

m

VÆGT

125 kg

 















 



Min. 5 mm

m 0 m mm 84



Mina. x. 850













Mi n.

48 5

mm









 

  





 m 2 m mm 97 n. 992 i M x. Ma

D m 2m m 97 2 m 9 n. Mi x. 9 Ma

m

Anbefalet konvektionsareal top min 800 cm2 bund min 530 cm2











 







Indbygningsmål brandhæmmende materiale





 

     







  Mi 38 n. 0m m









Anbefalet konvektionsareal top min 800 cm2 bund min 530 cm2



A-A











  











120 kg

m 2m m 97 2 m 9 n. Mi x. 9 a M











B-B







 















Indbygningsmål materiale brandhæmmende  (se iøvrigt brugermanual)













A-A

A





 

 

Min. 545 mm max. 560 mm

A

 

300 mm 100 mm 1100 mm - mm 375 mm - mm 900 mm

A-A

B-B

 

B-B

E - Til væg ved siden D - Til væg bag H - Til loft C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsafstand

m 0 m mm 84 n. 50 Mi x. 8 ma

Min. 5 mm

6,9 kW 5-9 kW 75-105 m 2 79 % <2,0 g/kg

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE



B

Anbefalet konvektionsareal top min 400 cm2 bund min 300 cm2

Min. 479 mm Max. 496 mm

300 mm 110 mm 850 mm - mm 400 mm - mm 700 mm

A

Indbygningsmål - mursten

Min. 479 mm Max. 496 mm

VÆGT

 

A







E - Til væg ved siden D - Til væg bag H - Til loft C - Til side  G - Til gulv  B - Foran gulv A - Møbleringsafstand

A

B



B

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Par tikler



AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE B



B

mm mm mm mm mm mm

NØGLETAL

Nominel effekt 5,2 kW Effekt (min-max) 3-7 kW Opvarmer (ved 20 gr.) 60-105 m 2 80 % Virkningsgrad Par tikler < 2,59 g/kg



  NØGLETAL  

Pejseindsatsens ydre mål 962-380-470 Brændkammerets indre mål 700-200-230 Indbygningsmål 972-479 Rammens ydre mål 1002-506 Røgafgang (diameter) Ø150 AirSystem tilslutning Ø100

Anbefalet konvektionsareal top min 700 cm2 bund min 400 cm2

Indbygningsmål - mursten (se iøvrigt brugermanual)

mm mm mm mm mm mm

Pejseindsatsens ydre mål 829-478-541 Brændkammerets indre mål 562-290-300 Indbygningsmål 840-545 Rammens ydre mål 864-574 Røgafgang (diameter) Ø150 AirSystem tilslutning Ø100

Min. 545 mm max. 560 mm

MÅL (B-D-H)

Min. 479 mm Max. 496 mm

TEKNISKE DATA:

 

 Mi 38 n. 0m m

Min .3 80 mm

 

 

  

 

 

  









 











     



 











133


SPECIFIKATIONER INDSATSE

RAIS 2:1

RAIS Q-BE INDSATS TEKNISKE DATA: 807-462-914 500-244-374 736-477 736-477 Ø150 Ø100

Indbygningsmål - mursten

mm mm mm mm mm mm

MÅL (B-D-H)

Anbefalet konvektionsareal top min 800 cm2 bund min 490 cm2

Pejseindsatsens ydre mål Brændkammerets indre mål Indbygningsmål Rammens ydre mål (B-H) Røgafgang (diameter) AirSystem tilslutning

399-399-903 239-239-505 405/405-925 422/424-970 Ø150 Ø100

NØGLETAL

NØGLETAL

6 kW Nominel effekt 3-9 kW Effektt (min-max) 45-135 m 2 Opvarmer (ved 20 gr.) 79 % Virkningsgrad Par tikler 3,7 g/kg

Nominel effekt Effekt (min-max) Opvarmer (ved 20 gr.) Virkningsgrad Par tikler

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE

140 kg

 Mi n.

73 6

mm

   

VÆGT

970

253,5

Anbefalet konvektionsareal top min 800 cm2 bund min 490 cm2

A-A 462 / 480

C

245 21

m 5m m 42 5 m n. 3 Mi x. 4 Ma

A A

110 kg



Indbygningsmål brandhæmmende materiale

    Anbefalet konvektionsareal       top min 200 cm2     bund min 200 cm2     

D



424

216

 

D Set fra bagside

35

Q-BE Insert måltegning.

15,8

Set fra bagside

Air inlet same center as outlet

32

216

15,8

19

925

   

Air inlet same center as outlet

Set fra bagside

Air inlet same center as outlet

41

B

216 216 216 216

21

399 399

39

Q-BE InsertA måltegning. 39

9

19

B

9

A

Q-BE Insert måltegning. Set fra bagside

m 7m m m

n. 2 7 Mi ax. 4

903

E

Ma in. 4 x. 2 5 43 mm 5m m

9

399 399

39

9

903

C-

G

216

39

399

Min. 479 mm

mm

n. 73 6

-E

M

399

245

Mi

C

Min. 858 mm Max. 878 mm

903 903

970

424

32 32 152,5

n. Mi 6 mm 46

21

122,5

122,5 245

152,5

A

A

422

903 903

476,5

914

19

476,5

914

922

489

754

922

293

399

9

H

9

39

39

9

903

39

970

754

A

216

245

293

452-470

807

134

925

B B

399

A

-E

Mi Ma n. 41 7 x. 4 2 mm 7m m

35 35

A-A 462 / 480

422

452-470

807

-E

Set fra bagside

15,8

Indbygningsmål brandhæmmende materiale

C

32

253,5

D

903

Udslag / Knockout

Anbefalet konvektionsareal top min 200 cm2 bund min 200 cm2

D

Se brugermanual E - Til væg ved siden Se brugermanual D - Til væg bag 455 mm H - Til loft Se brugermanual C - Til side 0 mm G - Til gulv - mm B - Foran gulv Set fra bagside 750 mm A 424 - Møbleringsafstand

422

Indbygningsmål - mursten

mm mm mm mm mm mm

5,9 kW 4-8 kW 60-120 m 2 80 % 1,4 g/kg

35

VÆGT

n. Mi 6 mm 46

Min. 479 mm

200 mm 590 mm - mm 450 mm - mm 600 mm

E - Til væg ved siden H - Til loft C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsafstand

H

Pejseindsatsens ydre mål Brændkammerets indre mål Indbygningsmål Rammens ydre mål (B-H) Røgafgang (diameter) AirSystem tilslutning

G

MÅL (B-D-H)

Min. 858 mm Max. 878 mm

TEKNISKE DATA:

M






SPECIFIKATIONER INDSATSE

RAIS Q-TEE INDSATS TEKNISKE DATA:

Indbygningsmål - mursten

Anbefalet konvektionsareal top min 600 cm2 bund min 350 cm2

MÅL (B-D-H) Pejseindsatsens ydre mål Brændkammerets indre mål Indbygningsmål Rammens ydre mål Røgafgang (diameter) AirSystem tilslutning

463-375-603 mm 317-270-270 mm 473-425-613 mm 489-629 mm Ø150 mm Ø100 mm

NØGLETAL

AFSTAND TIL BRÆNDBART MATERIALE E - Til væg ved siden D - Til væg bag H - Til loft C - Til side G - Til gulv B - Foran gulv A - Møbleringsafstand

87 kg

 

Min .4

 25

mm

Indbygningsmål brandhæmmende materiale

Anbefalet konvektionsristareal top min 600 cm2 bund min 350 cm2



 



 

614 med stillefødder  Min. og røgafgangsstuds 



  

mm m 73 . 4 80m Min x. 4 a M

 

mm m 73 . 4 80m Min x. 4 Ma

Min. 613mm Max. 620mm

VÆGT

200 mm 100 mm 800 mm - mm 400 mm - mm 650 mm

Min. 613mm Max. 620mm

Nominel effekt 4,1 kW Effekt (min-max) 2-6 kW Opvarmer (ved 20 gr.) 30-90 m 2 80 % Virkningsgrad Par tikler 0,8 g/kg

 







 Min .4 75 mm

   135


SPECIFIKATIONER TILBEHØR

RAIS BUTEO

RAIS CARRY

RAIS WOODRACK

D: 200

RAIS WOODFRAME

D: 360

Ø: 510

D: 360

H: 980

H: 1450

H: 360

H: 480

H: 540

B: 430

RAIS WALL TOOLS

RAIS LIGHTING B: 310

B: 310

D: 250

H: 680

RAIS CONSTANT B: 1000

RAIS WOODWALL B: 200

B: 131

D: 250

H: 230

H: 450

D: 175

RAIS TETRA

RAIS SOLO

D: 500 H: 1900

D: 200 H: 1150 / 1750

H: 450

H: 560

RAIS WOODBOX

H: 440

592,5

H: 380 25

W: 145

136

25

W: 380

360


SPECIFIKATIONER OUTDOOR

RAIS CIRCLE

RAIS CONE

RAIS ANGLE

RAIS GIZEH •

2000 mm

480 L:L:480

• •

1875 mm

n1020

530 D:D:530

1750 mm 1625 mm 1500 mm 1375 mm

H: 1950

H: 1950

1125 mm 1000 mm 875 mm 750 mm 870

650

H: 1740

H: 1112

H: 1362

920

1250 mm

625 mm 500 mm 375 mm

D M Y

250 mm

Corrections:

Change order Drawing change:

Designer:

Improvement proposal:

540

ksj

Bend Tool: TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL 0.5-3 400-1000 3-6 30-120 120-400 6-30 `0.1 `0.1 `0.2 `0.3 `0.8 `0.5 TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 `1° `0-30° `0-20° `0-10° VINKELAFVIGELSE AFVIGELSE I MM pr. 100 mm `0.3 `1.8 `0.6 `0.9

Project manager: Approved:

Established: 26-02-2018

B: 442

Format:

A3

OV

D: 442

125 mm 0m

UV

Remarks:

1000-2000 `1.2

> 400 `0-5° `0.15

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Drawing name: Project:

Revision: Drawing no.:

7248800

RAIS RA

RAIS SQUARE H: 8080

Ø 300300 Ø:

H: 1155

2

2

B: 516

D: 420

attika Feuer AG Fuss für Feuerschale Massstab 1/2 03.06.2008_St

Vores løbende tekniske udvikling betyder, at der kan ske ændringer i specifikationer, farver og udstyr. Og vi tager forbehold for evt. fejl i tekst, data og fotos.

137


www.rais.com


art of fire by Ann Charlott

139


www.rais.com


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.