10. Smotra SIH-a - Bilten br. 7

Page 1

BILTEN br. 7

nedjelja 30. srpnja 2017.

DIO - Državna izviđačka olimpjada Na DIO je sudjelovalo 69 ekipa koje su se natjecale u sljedećim disciplinama: podizanje šatora, signalizacija, čvorovi, paljenje vatre, orijentacijski kros i cijepanje oblica. Sve je prošlo u najboljem redu. Rezultate ćemo objaviti u sljedećem biltenu, a proglašavanje pobjednika biti će na zatvaranju Smotre.


BILTEN br. 7

str. 2

nedjelja 30. srpnja 2017.

Arheolo

bilten u digitalnom obliku i video S PREGLEDOM dana objavljujemo svaki dan na FB i web stranici Smotre

Smotra u medijima zadnja 4 dana: • Glas Koncila • Televizija 4 rijeke • RTL Televizija • lokalni.vecernji.hr • drava.info • koprivnica.hr • epodravina.hr • Zagrebački list • Radio Drava • emedjimurje.rtl.hr • radiosamobor.hr • klikaj.hr • prvi.hr • prigorski.hr • trend.com.hr • zagrebacki.hr • varazdinski.rtl.hr • Radio Mrežnica • radio-mreznica.hr • evarazdin.hr • epodravina.hr • Slobodna Dalmacija • direktno.hr • regionalni.com • kaportal.rtl.hr • tportal.hr Linkove i/ili video priloge i/ili pdf-ove članaka postavljamo po malo (kad stignemo) na web i biti će dostupni na http://smotra2017.scouts.hr/medijio-nama/ i u albumima na FB.

Sutra, u ponedjeljak, 31. 07. u emisiji DOBRO JUTRO HRVATSKA u 8:20 pogledajte uživo javljanje iz studija i razgovor s voditeljima, članovima i sudionicima Smotre, Snimku možete pogledati kasnije poslijepodne na FB stranici Smotre.

PRONAĐENE NAOČALE

Jučer je, od 10 istraživača OI Mej kojoj su polaznici Rimskih mozaika kockica kolaž pap U posljepodnevn radionica Egipats Polaznici su od k te je ukrasili m hijeroglifskim pism

VA

po LIJ pr refl pa IZA

Blic vijest Naočale se nalaze u prostorijama INFO Teama na centralnom terenu.

Parle vous Francais? Kroz niz radionica francuski su izviđači učili ostale sudionike francuske pjesme i igre. Na radionicama je do sada sudjelovalo preko 200 izviđača.

OIP KANTRIDA zaputile su se na logor prepušten iščekivanju rezult ali sa zadovoljn govorili sve. Obje nešto novo. Veče druženju kod OI M Filip Zmaje, OIP K

Do you

Na radionici se o Podijeljeni u par g izviđači i istraživač na više jezika. pojmove jedni dr nešto novo nauč


str. 3

nedjelja 30. srpnja 2017.

BILTEN br. 7

oške radionice

do 11h, za 15 izvidaca OI Marjan i 3 je održana je radionica Rimski mozaici u i upoznati s tradicijom i karakteristikama a, a potom su isti pokušali izraditi od pira. nom terminu, od 16 do 17h, održana je ska piramida za 14 izviđača OI Uljanik. kartona izradili četverostranu piramidu motivima iz egipatske umjetnosti i/ili mom. - Ozren Domiter, AMZ

TRAŽI SE MAKEDONAC!

zadnji put je viđen kad je otišao na pecanje. Tko ga nađe ili zna gdje je - dobije nagradu! (Makedonski izviđači)

AŽNO!

o cesti hodajte u KOLONI PO JEDAN, JEVOM stranom ceste, vi i zadnji u koloni MORAJU imati flktirajući prsluk. Voditelji MORAJU aziti da osobe u koloni hodaju JEDAN A DRUGOGA.

t s logorskih terena

- Rano ujutro, ekipe izviđača i istraživača DIO. Nije ih bilo većinu dana tako da je ostatku u malo opuštenijoj atmosferi i tata. Istraživači su se vratili dosta kasno, nim pobjedničkim osmjesima koji su e ekipe super su se zabavile i naučile eras malo zabave, a sutra se veselimo MP. Kantrida

speak English?

okupilo 50 djece, što naših, što vaših. grupica, makedonski, belgijski i hrvatski či sastavili su rječnik izviđačkih pojmova Igrajući pantomimu objašnjavali su rugima. Radionica je bila super i svi smo čili.

Pomorci poručuju: do kraja Smotre očekujte neočekivano (izazov, zastava)


BILTEN br. 7

str. 4

nedjelja 30. srpnja 2017.

Blic vijesti s logorskih terena SK MARJAN - Izlet u Stari Grad Ozalj. Na današnjem izletu bilo je 25 Marjanskih Vučićića. Posjetili smo muzej i dvorac. Tamo je bilo vrlo zanimljivo i poučno. Učili smo o vlasnicima dvorca, njegovoj svrsi i starosti. Poslije smo išli na kupanje u rijeku Kupu. Bilo je super i pozdrav iz Marjana. OI OMIŠ - U našem logorskom krugu jučer je bilo jako mirno zato što smo polagali šutnju. Našoj načelnici Ines je to bio najdraži dan do sad. Šutnju su položili Luka Totić i Leona Križanac iz patrole Bazinga i Kiara Generalić iz patrole Pohani gavrani. Družimo se s Izraelcima, naučili su nas pjevati i plesati pa čak i osnove njihovog jezika npr. Dobar dan – Shalom , Prijatelji- Haver, IzviđačiTzofim. Naši poletarci vole strašiti izviđače sa skakavcima i bogomoljkama. A u večernjim satima se okupimo oko vatre, pjevamo i zabavljamo se. (novinarska grupa OI Omiš) SJEVEROZAPAD (KALNIK, EUCALYPTUS, MEDVEDGRAD, SAMOBOR, PICOKI, HRVATSKO ZAGORJE & SVETI VID PAG) - U 9:20, usred bijela dana, nestala je zastava logora SJEVER. Skinuli su je naši izviđači. Vrisak je nastao u kampu SZ kada se pojavio jedan starješina iz logora SJEVER s ogromnom sjekirom, a drugi s motornom pilom zaprijetivši da će sve redom „srediti“… i kuhinju i kuhare, a potom i cijeli logorski krug, ako ne vratimo zastavu. Nakon žestokih pregovora između Renca vođe logora Sande, Renco je morao popustiti i pristati na njene uvjete: da uvečer zajedno s našim gostima, Francuzima, budemo na KZP-u logora SJEVER i ne samo to; da kupe sladoled za cijeli logor i jednu lubenicu. Logor SZ je napravio plan obrane svoje zastave koji je stupio na snagu ODMAH! Tijekom dana poletarci su izrađivali patente, a izviđači su imali svoju malu, vlastitu olimpijadu.

OI JARUN - Od jutra se polagala šutnja za vještarstvo kurir pa je tabor nekoliko sati bio u tišini. Zaletili smo se do centralnog terena na kojem smo potrošili pare u scout shopu na razne điđe-miđe. Posjetili smo i ostale krugove i vidjeli zanimljive kapije. Popodne smo imali pripreme za DIO i primali smo goste iz drugih odreda. KZP je bio fora jer smo si međusobno krali odjeću kako bismo odjenuli predvodnika u natjecanju „Koji predvodnik je najbolji“. Veliki pozdrav svim izviđačima od OI Jarun. (Zlatko Jaranović) OIP BRODOSPLIT - Jučer je taxi na Kupi radio prekovremene. Čamci UIP MIHALJEVICA, kajak OIP BROSOSPLIT i splavi prevozili su na natjecanje. Ostali su imali radiinicu izrade stapova i pecali su ribu. Rastavili smo trojke splavi i napravili šesticu te završili ponton. Tobogan je skoro gotov i danas će biti u funkciji. (Sanja)ž SK SPLIT - Jučer su naši mlađi brđani išli na olimpijadu. “Pobrali” smo nogama svaku koprivu, draču i kupinu koju smo stigli. Ipak, svi smo poprilicno entuzijastični. Ako i ne dobijemo pehar, ostaju nam ožiljci :) Ostatak logora uživa u zaklonu na bivaku. (Paula) XV SDI TORNADO - Jučer smo sudjelovali na DIOu s 5 ekipa, 2 mlađe i 3 starije. Mlađa muška ekipa Maestral je bila prva u disciplini brzinsko paljenje vatre. Bravo. Alebo! (Eva) OI PLAMEN - Jučer smo imali dan za roditelje. Oteli su nam djecu na pola dana. Imali smo u planu slikati se i upoznati sa strancima na Smotri međutim njih taman nikog nije bilo u logoru pa smo se išli osvježiti u Kupu. Navečer smo ugostili cijeli krug Francuza na KZPu. Pohvala straži na iscrpnim izvještajima poput: “Ja sam našla vilicu na vatrištu!

(vrijeme radnje 3 ujutro) - (Nela)

SLUŽBENO GLASILO 10. SMOTRE SIH-a, Kamanje 2017. Pripremio INFO SIH Tim - Fotografi: Živac, Mario & Krpica Izdavač: SIH • Naklada: 45 kom • Grafički uredila: Mukica • Tiskao: printer:)


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.