Het Gele Krantje | week 14 2023

Page 1

zaterdag 8 april 2023 PEET ICT . NL Noordstraat 1a Kamperland 0113-853695 info@peetict.nl Contact Of bezoek onze showroom in Goes AAPROTEC werken@sandee.nl www.werkenbijsandee.nl Noordstraat 1A 4493 AE Kamperland Kom jij ons een handje helpen? Hovenier zoekt groene handen En handige handen om te maken, planten, aanleggen, onderhouden en bouwen!

6, 7 en 8 april 2023

Kom deze dagen naar onze showroom en profiteer van*: GRATIS hr++ glas bij bestelling van uw raamkozijnen GRATIS montage bij bestelling van deuren of schuifpuien

Mooie geschenken bij uw aankoop zoals: elektrische fiets, komado BBQ, wijnpakket etc.

Neem de kozijnmaten en foto’s mee en profiteer direct. Ook aan de kinderen is gedacht.

*Vraag naar de voorwaarden

Het Gele Krantje 2 Internet en Mobiel Bankieren 8,8 Service 8,9 9,5 Algemeen Klanten geven ons deze cijfers in 2022: Zes jaar op rij de hoogste waardering! Bron: Bankenmonitor Consumentenbond oktober 2022 Voorstraat 62 4486 AL Colijnsplaat T 0113 695 748 E colijnsplaat@corstanje.nl Slagveldstraat 56 A 4416 CC Kruiningen 0113 745 202 06 13 20 71 17 L.huissen@solidekozijn.nl Producten Kozijnen Glas Buitendeuren Schuifpuien Scan de QR-code en plan direct zelf een afspraak in. website www.solidekozijn.nl
SOLIDE LENTESHOW

Samen frunniken, is gezelliger dan alleen’

Toen Mieneke van Klinken tweeënhalf jaar geleden vanuit Bruinisse naar Colijnsplaat verhuisde, had ze behoefte aan nieuwe, sociale contacten. Zodra het weer mocht na de coronaperiode besloot ze zich in te schrijven bij het handwerkcafé, dat gehouden werd in Dorpshuis De Brug. Toen dit initiatief begin dit jaar werd beëindigd, besloot Mieneke om Crea Club Colijnsplaat bij haar thuis op te richten.

“De initiatiefneemster van het handwerkcafé had vanwege haar werkzaamheden helaas geen tijd meer om het voort te zetten”, legt Mieneke uit. “Bovendien liep het aantal deelnemers steeds verder terug, terwijl de ruimte in het dorpshuis wel betaald moest worden. Ik heb daarom geopperd om onze samenkomsten bij mij thuis voort te zetten, met degenen die daar zin in hadden. Drie dames zagen dat gelukkig wel zitten.” Met zijn vieren houden de vrouwen nu om de week, op woensdagochtend van 09:30 tot 11:30 uur, een creatieve en gezellige

ochtend. “We oefenen ieder onze eigen hobby uit, maar in plaats van dat we dat alleen doen, zitten we die woensdagochtend samen. Met een lekker kopje koffi e of thee en koekje erbij. Het is heel gezellig.” Er wordt nu vooral gebreid, gehaakt en gequilt, maar je kunt natuurlijk ook denken aan macramé, diamond painting, kleuren voor volwassenen, sieraden maken... “Er zijn zo veel hobby’s die makkelijk mee te brengen zijn... Bovendien is het leuk om anderen weer op ideeën te brengen. We zouden het daarom erg fi jn vinden als de groep wat groter wordt.”

Ruimte achter de hand

De woonkamer van Mieneke is niet groot genoeg om twintig leden in te ontvangen, maar ook daar is al een oplossing voor gevonden. “Toen we aan het fl yeren waren bij het verzorgingshuis in het dorp boden ze aan om het daar te doen, mocht de groep groter worden. Zij hebben een ruimte beschikbaar voor ons en dan zouden wij enkel koffi e en thee moeten afnemen. Het is heel fi jn dat we dit al achter de hand

hebben, mocht het in de toekomst nodig zijn.”

Gezelligheid

Gezelligheid staat voorop. “Ik kijk er iedere keer weer naar uit om samen te komen”, vertelt Mieneke. “Het is een fi jn tijdverdrijf en aan je hobby werken in groepsverband, is gezelliger dan de hele tijd in je eentje zitten frunniken. Het is bovendien leuk om het eindresultaat van een werkje te delen in onze groepsapp.” Vrijblijvend eens langskomen bij Crea Club Colijnsplaat is altijd mogelijk. “Je hebt sowieso al een raakvlak, want we zijn allemaal graag creatief bezig. We zijn tot nu toe enkel met vrouwen, maar uiteraard zijn ook mannen van harte welkom. Iedereen kan bij ons terecht, als de hobby tenminste makkelijk uit te voeren is. Je kunt bij mij in de woonkamer natuurlijk niet zitten timmeren...”

Geïnteresseerd?

Neem voor meer informatie contact op met Mieneke via: 06 40 04 39 86.

3 Het Gele Krantje VOORPAGINA
TEKST GERTIE DE BOEY FOTO MARIT JANSEN VAN GALEN

Voor een zorgzame begeleiding

• Overal te ontbieden

• Eigen rouwcentrum met aula en koffiekamer

• Rouwkamers 24 uur per dag toegang zonder afspraak

• Alle voorzieningen om thuis op te baren

• Aandacht voor uw persoonlijke wensen

• Informatiepakket op aanvraag verkrijgbaar (gratis en vrijblijvend)

(0113) 311 444

Geldeloozepad 20 | 4463 AJ Goes | www.uitvaartzorgcentrum.nl

Koffie drinken op het terras. Aan de wandel in de tuinen. Cadeautje meenemen uit de winkel. Rozen uitzoeken. Lekker lunchen. Even niksen. ’Thuiswerken’ in ons restaurant. Ja zeggen. High tea of speciaal arrangement. Inspiratie opdoen.

dit voorjaar.

Moederdag

Verras je moeder op een heerlijke High tea! Zaterdag 11 mei zijn wij open, of kies zelf een datum en geef een giftcard cadeau.

Restaurant

Bijkletsen tijdens de lunch of borrel! Je bent altijd welkom in ons gezellige restaurant.

Trouwen

Organiseer jullie romantische huwelijksceremonie in onze mooie tuinen.

Rozen Biënnale

17 en 18 juni, gratis entree!

Kijk op onze website voor meer details of neem contact met ons op!

Openingstijden:

April-okt: dinsdag t/m zaterdag 10.00 - 17.00u

EXTRA OPEN: Hemelvaartsdag 18 mei en Pinksteren 28 + 29 mei 11:00-17:00 uur. Op Koningsdag, 27 april zijn we gesloten.

creatieve buitenplaats & buitengewone rozen

Het Gele Krantje 4
DE BEVELANDEN’
Uitvaartverzorging ‛
Johan Hoekman
Annemarie Bogaard
iemands leven een stukje mooier
kan zoveel meer dan je denkt www.zonnebloem.nl in de Agenda & meer:
Groeneweg
in
Zeeuwseoase.nl
Johan Hoekman
Maak
Er
Katse
3a
Kats | 0113-600361 |
& tuintalent
afwashulp
Bekijkonze VACATURES: •Rozenspecialist
•Weekend/

Zoek jij mee naar paaseitjes

in deze krant?

Groen, geel, roze, blauw... Leuk zijn ze hè, onze vrolijke paaseieren? Maar hoeveel zijn er in totaal verstopt in deze krant? Kun jij ze allemaal vinden?

Wie het juiste aantal weet te vinden, maakt kans op een Rituals of Mehr giftset t.w.v. €45,40 . Elk product uit deze collectie is verrijkt met energieke zoete sinaasappel en cederhout. De geschenkdoos bevat een doucheschuim 200 ml, bodycrème 100 ml, bodyscrub 125 g en interieurparfum 250 ml.

De Vlindervleugel: Colijnsplaat, Oost Havenstraat. Open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 13:00 tot 16:00 uur. Het is alweer bijna Pasen! De lente doet zijn intrede. Altijd weer een mooie gelegenheid om iets te veranderen in huis en tuin. Volop keus in het Kringloopje. Heeft u een feestelijke gebeurtenis? Dan zijn er natuurlijk ook de mooie cadeaus en kaarten gemaakt door de vrijwilligsters van De Zonnebloem. Kortom, genoeg te zien! Contact: 0113 69 55 46.

Klucht in Kats

Statiegeld op blikjes

Tel alle kleuren bij elkaar op en geef voor maandag 17 april het juiste aantal door via onderstaande website of stuur de oplossing naar Smithweg 1.04, 4462 HC, Goes. Vermeld bij je postverzending je NAW-gegevens. De naam van de winnaar wordt in de volgende uitgave gepubliceerd. (Let op!) De vier paaseitjes hierboven tellen niet mee.

hetgelekrantje.nl/puzzel of scan de QR-code

Dit is een tweewekelijkse uitgave van Quaeris Media.

Redactie

Wil je de redactie attenderen op een activiteit of onderwerp? Ga naar de website of stuur een mail naar nieuws@quaerismedia.nl

Adverteren

Wil je adverteren? Dan kun je bellen met 0113 21 32 41 of een mail sturen naar verkoop@quaerismedia.nl.

Bezorging Klachten of opmerkingen over de bezorging kunnen jullie melden bij onze partner Spotta. Stuur een mail naar weekbladen@spotta.nl, bel naar 088 84 24 224 of vul het formulier in via hetgelekrantje.nl/ bezorging.

Contact Quaeris Media

Smithweg 1.04 | 4462 HC Goes 0113 21 32 41 | quaerismedia.nl

De Katse toneelvereniging Comedia della Mare speelt op zaterdag 22 april de hilarische klucht ‘De Super Super’ van auteur Henk Roede in Dorpshuis de Vriendschap in Kats. Dolkomische situaties wisselen zich in een snel tempo af in deze klucht, die zich afspeelt in een slechtlopende supermarkt met Zeeuws sprekend personeel en een straatmuzikant bij de deur. Het belooft weer een fantastische voorstelling te worden, waarbij veel gelachen kan worden.

Aanvang: 20:00 uur. De kaartverkoop is op zaterdag 15 april, vanaf 10:00 uur, bij familie Hollestelle aan de Hamerstedestraat 31 in Kats. Contact: 0113 60 03 52.

Sinds 1 april zit er €0,15 statiegeld op blikjes, zoals fris, bier en energiedrank. Koop je een blikje waar het statiegeldlogo op staat? Dan betaal je statiegeld. En lever je het blikje in, bijvoorbeeld in de supermarkt? Dan krijg je het statiegeld weer terug. Naast de supermarkt waar je je plastic statiegeldfl essen inlevert, kun je met je statiegeldblikjes ook terecht bij tankstations langs de snelweg en op steeds meer NSstations. Bij deze innamepunten krijg je het statiegeld terug. Ook zijn er innamepunten waar je het statiegeld niet terugkrijgt, maar doneert aan het goede doel. Deze punten vind je bijvoorbeeld bij sportverenigingen, bioscopen en pretparken.

Dorpsraad Kamperland en Kunstspoor vergaderen

De Dorpsraad Kamperland vergadert woensdag 12 april in het Casembroothuis. Voorafgaande is er de bijeenkomst met Kunstspoor (zie vorige editie). U bent van harte welkom vanaf 19.30 uur.

Tip de redactie

Wil jij ook een tip delen? Stuur je bericht in via nieuws@ quaerismedia.nl of via WhatsApp 0113 21 32 41.

Stuur een mini van ±20 woorden in als je een product te koop aanbiedt, iemand wil feliciteren, een leuke actie organiseert of naar iets op zoek bent. Berichten met een commerciële mededeling kosten €19,95. Deze mini’s en overige actuele berichten, kunnen aangeleverd worden bij het kopje redactie insturen op hetgelekrantje.nl of scan de QR-code.

We doen ons best om de mini’s op de gevraagde publicatiedatum te plaatsen, maar vanwege het grote aantal inzendingen kan het voorkomen dat ze worden doorgeplaatst naar een latere krant. Uiteraard zorgen we ervoor dat aankondigingen voor bijv. events of bijeenkomsten geplaatst worden vóór de datum waarop deze plaatsvinden.

5 Het Gele Krantje SUDOKU
COLOFON
ACTUEEL

Spit,ischiasofgewoonlastvandeonderrug?Ofhebtusomshoofdpijnofmigraine? Oudesportsblessureofknieprobleem?Dankanchiropractiewellichtietsvooru betekenen.UwordtmetzorgbehandelddoorchiropractorNigelSimmonds.

DepraktijkbevindtzichophetrustigeNoord-Beveland,opeenpaarminutenafstand vandeDeltaweg.Geregistreerdbijalleverzekeraars.

Het Gele Krantje 6 Laat je voeten verzorgen! Medisch pedicure Wilma In gezondheidscentrum Cleijenborch 25 ja�������� ����������a�������������� �������� �������������������������� Dr Maasstr 4 Colijnsplaat Specialisatie: Diabetes; reuma; risicovoeten; oudere voeten. Bel of WhatsApp: 06-12680201 | www.ljvv.nl Mail: laatjevoetenverzorgen@gmail.com Uit elkaar? Kies voor scheiden in overleg. 06 50 20 44 88 w.folmer@scheidingspraktijk.nl Scheidingsconsulent Schildersbedrijf Bertels schilderen spackspuiten sierpleister 0113 69 52 66 06 53 80 02 71 infobertels@planet.nl www.schildersbedrijfbertels.nl Colijnsplaat Uitvaartcentrum van Gentevoort Verrijn Stuartweg 28, Goes 0113 - 216815 www.uitvaart.vg Anthony Molenaar Janny van Gentevoort CHIROPRACTIE OOSTERSCHELDE Uw lokale chiropractor 0683967616 www.chiropractie-oosterschelde.nl
KatseGroeneweg1A 4485PHKats Last van knaagdieren? Bel
www.dvs-ongediertebestrijding.nl
en krijg direct een collega aan de lijn! DVS zit door heel Zeeland. Nieuw op Noord-Beveland!

Door de lens van onze lezers

Scan de QR code. Een WhatsApp chat met ons wordt automatisch geopend. Stuur jouw foto’s door en vergeet niet je naam en de plaats mee te sturen.

In de volgende editie willen we jouw mooiste voorjaarsfoto’s plaatsen. Heb jij al ergens krokussen in bloei gespot? Lammetjes en kalfjes zien huppelen? Ben je zelf al bezig geweest in de tuin met de zon op je bol? Deel het met ons! We bedanken alle lezers voor de enthousiaste berichtjes en de mooie foto’s. Natuurlijk hopen we dat jullie foto’s naar Het Gele Krantje blijven sturen. Stuur jouw foto in via nieuws@quaerismedia.nl of via WhatsApp, 0113 21 32 41.

7
FOTOPAGINA
Het Gele Krantje
Narcissen met regendruppels in de zon. Hoe wisselvallig dit voorjaar. Foto: Vivian Kramer Foto: Corrien de Boo Close-up van een bloeiende boom in Colijnsplaat. Foto: Vivian Kramer

Start bouw in zicht!

E

Geen wachttijden!

Valeo Kliniek voor onderzoek en behandeling van slaapapneu Wat is slaapapneu? Dit is een aandoening waarbij de adem tijdens de slaap stopt. Deze ademstops zorgen voor een structureel slaaptekort met alle gevolgen van dien.

Symptomen overdag

• Niet uitgerust wakker worden

• Slaperigheid

• Concentratie- en geheugenproblemen

• Humeurigheid

• Minder energie

• Lusteloosheid

• Hoofdpijnklachten bij het opstaan

• Droge mond

Symptomen ‘s nachts

• Luid snurken

• Onrustige en slechte slaap

• Regelmatig naar het toilet

• Angstdromen

Stationsplein 21, 4461 HP Goes

Vanaf € 408.000,- v.o.n. Nog 2 te koop!

Fijn

Riant woonoppervlak

Grote leefkeuken

Slaapkamer en badkamer op begane grond Mogelijkheid voor extra kamer op verdieping

Energievriendelijk (BENG-woning)

Riante tuin op het westen

Parkeergelegenheid op eigen terrein

VERKOOPINFORMATIE: T 0113 - 372 474

Het Gele Krantje 8 Liv ngstoneweg 2 4462 GL Goes tel 0113-222000 Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 7 30 - 17 30 uur zaterdag 7 30 - 12 00 uur www ivingstonegoes nl * Bestrat ng voor uw u n Schu tingen Alum n um veranda s Blokhutten * zand en gr nd * Zonwering Carport Tuinver chting Tuinhout * B nnen egels Livingstone Goes, goedkope actiepartijen binnen- en buitentegels U kunt bi ons ook terecht voor o a :
Goede slaap en de juiste leefstijl zijn onmisbaar voor een gezond leven info@valeokliniek.nl 085 1302 174 www.valeokliniek.nl
Gevestigd in Goes
www.tollenaarendekeizer.nl | 06 - 38 28 25 72
Verkoop / ruiterplaatmakelaardij.nl
Omdat een uitvaart zorg vraagt.
wonen
in Wissenkerke
mmahof 6 LEVENSLOOPWONINGEN | NATUURLIJK WISSENKERKE
/ estuariumvastgoed.nl
Ontwikkeling
Wonen met comfort

In deze rubriek lichten we elke maand een stukje NoordBevelandse geschiedenis uit en hopen zo de oude verhalen, foto’s en vondsten die nu nog bij u of andere NoordBevelanders aanwezig zijn te kunnen verzamelen, op te schrijven en/of te fotograferen.

Postduiven vliegen over Noord-Beveland

Tijdens het zoeken met de metaaldetector op een akker vond ik enige tijd geleden een tweetal metalen duivenringen, gemaakt van aluminium. Deze oude, metalen duivenringen had ik nog nooit eerder gevonden. Ze zijn allebei verschillend. Op de eerste duivenring staat ‘Belg 57’ met het nummer ‘6284383’ en op de tweede duivenring ‘Holland 58’ met het nummer ‘277091’. De eerste duivenring komst uit België en dateert uit 1957 en de tweede uit Nederland en dateert uit 1958. Aan het ringnummer is ook een eigendomsbewijs gekoppeld, dan kan de eigenaar of vereniging altijd bewijzen dat het zijn of haar duif is. Bij de geboorte van de duif krijgt de duif een ring om, die hij de rest van zijn leven meedraagt. Dat gebeurt meestal voordat de duif zeven dagen oud is. Als de duif ouder is, lukt het niet meer, omdat zijn poot dan te groot is geworden. Op iedere duivenring staat het land van herkomst, het jaartal van het ringen van de duif en het nummer van de eigenaar van de duif. Als de duif ongeveer drie maanden oud is, kan de duif deelnemen aan wedstrijden. De duif is dan in staat om grotere afstanden te vliegen. De duif kan altijd de weg terug naar huis vinden. Helaas komt het ook voor dat de duif de vliegreis niet overleeft en dan blijft de duivenring achter op het land. Vandaar dat ik deze oude duivenringen heb gevonden. Bij navraag bij een liefhebber van de duivensport, blijkt dat de duivenringen

Christian de Jonge

van metaal vanaf het jaar 1900 in gebruik zijn geweest. Het is verder onmogelijk om van mijn gevonden duivenringen de eigenaar nog te achterhalen. Vanaf de jaren tachtig is alles gedigitaliseerd en kan je op internet nog de eigenaar terugvinden. Voor die tijd werden er ringenboekjes uitgegeven met ringnummers per vereniging, dus niet per eigenaar. Het kan zijn dat er nog een liefhebber van de duivensport op Noord-Beveland is, die toevallig nog kan achterhalen bij welke vereniging de duiven hebben gevlogen?

Het blijft altijd een verrassing wat je kan vinden met de metaaldetector en daarnaast is het nog leuker om uit te zoeken wat de functie is geweest van een voorwerp. Zo krijg je weer een completer beeld van de geschiedenis van Noord-Beveland. Als er nog vragen zijn naar aanleiding van mijn artikel, dan kunnen jullie deze altijd aan mij stellen. Wellicht is het leuk om de vragen met de antwoorden weer te verwerken in een volgend artikel. Het kan natuurlijk zijn dat iemand nog een bijzondere munt heeft gevonden of een ander voorwerp, dan kunnen we samen uitzoeken wat het precies is geweest of waarvoor het heeft gediend.

Verder zijn tips voor zoeklocaties altijd welkom: mocht u een stuk grond hebben waarop ik zou mogen zoeken, dan hoor ik het graag.

Wil je meer weten over deze vondst of heb je vragen?

Mail dan naar Christian de Jonge via: historie-n-beveland@delta.nl

9 Het Gele Krantje HISTORIE

vakkundig, betrouwbaar en persoonlijke service voor:

• kunststof kozijnen

• terrasoverkappingen

• serres

• rolluiken

• kunststof dakgoten

• gevelbekleding

Neem vrijblijvend contact met ons op: Cruyckelcreke 16a, 4491 PS Wissenkerke 06 51 84 24 38 | scherenkoz@zeelandnet.nl www.scherenkunststofkozijnen.nl

Het Gele Krantje 10
kunststof kozijnen
J. SCHEREN
Al ruim 30 jaar
GOEDE
AFSPRAKEN, GOEDE PRODUCTEN!

Laura van LVEquine: “Dankzij mijn

ervaring met paarden, herken ik klachten meteen”

Geersdijk

Laura Vuik is gediplomeerd en erkend craniosacraal therapeut en eigenaresse van LVEquine. Op haar negende is ze begonnen met paardrijden en sindsdien zijn paarden niet meer uit haar leven weg te denken. Ze heeft van haar hobby haar beroep gemaakt, wat het extra leuk maakt, maar ook intensief. Lachend: “De paarden zijn bijna een obsessie. Iets kunnen betekenen voor deze fantastische dieren, vind ik geweldig. Craniosacraal therapie is een holistische

methode die voorkomt uit de osteopathie. “Een paard zegt niet waar hij pijn heeft en dat maakt dit werk weleens lastig. Dankzij mijn ervaring en mijn liefde voor paarden, herken ik klachten door de manier waarop het paard reageert. Net als dat mensen naar de fysiotherapeut of osteopaat gaan, heeft een paard ook extra lichamelijke aandacht nodig. Vaak komen de ruiters met een probleem en kan ik deze met een paar behandelingen oplossen. De connectie

Laura Vuik

tussen ruiter en paard wordt beter en het paard zit zichtbaar beter in zijn vel. Ik maak vóór de behandeling en na de behandeling altijd foto’s. Het verschil is vaak enorm, in positief opzicht.”

Zadelmaker

Naast werken als craniosacraal therapeut, is Laura bezig om zich te ontwikkelen tot zadelmaker. “In mijn werk kom ik verschillende klachten tegen en ik ben erachter gekomen dat deze klachten voort kunnen komen uit een te klein of slecht passend zadel. Ik vergelijk het meestal met een schoen. Als je schoen te klein is, krijg je last van je teen. Dan kun je je teen wel laten behandelen, maar de klachten blijven terugkomen, omdat de schoen de oorzaak is. Dit geldt ook voor het zadel van een paard. Doordat ik dit bij mijn bestaande onderneming kan aanbieden, heb je twee vliegen in één klap.”

Werk en hobby

Wanneer je van je hobby je werk maakt, voelt dat volgens Laura niet als werken. “Het voelt meer als een levensstijl”, zegt ze lachend. “Net als dat het voor een paard belangrijk is om de goede balans te vinden, moet ik ook een goede balans vinden tussen het ondernemerschap en mijn privéleven. Ik doe dit werk graag en hele dagen met paarden bezig zijn, is altijd een droom geweest. Ik hoop nog veel te leren in de toekomst en groei door te maken als ondernemer.”

11 Het Gele Krantje LOKALE ONDERNEMER
TEKST: MARIT JANSEN VAN GALEN

Lees nu de voorjaarseditie!

DEMODAGEN GOES

Vrijdag 21 april Zaterdag 22 april

winacties, woontrends, binnenkijken

6 eengezinswoningen

Natuurlijk Wissenkerke

Natuurlijk zijn onze opa’s aanwezig, zij geven zaterdag 22 april uitleg over het leggen van laminaat. De koffie met wat lekkers staat voor u klaar

fijn

• Ruime woonkamer

• 3 slaapkamers

in

• Extra kamer op de 2e verdieping mogelijk

• Vrij gelegen tuin

• Energievriendelijk (BENG-woning)

• Kindvriendelijke wijk

ONTWIKKELING: ESTUARIUMVASTGOED.NL

0113 - 372 474

Het Gele Krantje 12
de zes meesters
wonen
wissenkerke ruiterplaatmakelaardij.nl Vanaf € 309.500,- v.o.n.
verkoopinformatiE: T
www.gamma.nl - 0113 251 200 Goese Poort 4 - Goes ALTIJD VERRASSENDE ACTIES!
springkussen aanwezig
wooninzeeland.nl
@wooninzeeland
en meer..

Praat jij Zeeuws thuis?

Jullie hebben je mening gedeeld en dit is de uitslag:

ja 65%

Meld iemand aan en Zeg het met bloemen...

steken, omdat er een mooie prestatie

Leeftijd: 37 Sport: Triatlon Favoriete sporter: Jan Raas

Waarom heb je voor deze sport gekozen?

“Ik doe dit nu een jaar of vijf. Het leukste is dat het zo afwisselend is en dat je er altijd aan mee kunt doen, of je nu goed of slecht bent. Als je een slechte dag hebt, doe je er gewoon wat langer over, maar kun je wel alle onderdelen nog steeds uitvoeren. De afwisseling tussen één kilometer zwemmen, veertig kilometer fi etsen en tien kilometer lopen, vind ik leuk. Ik ben het beste in het fi etsen. Naast dat ik triatlons doe, ben ik ook trainer van de Zeeuwse wielervereniging Theo Middelkamp. Met lopen verlies ik niet zo veel, maar zwemmen is niet mijn beste onderdeel.”

Ben je lid van een club?

“Nee, er zijn weinig triatlonclubs in Zeeland, in Zierikzee zit er één. En het is ook niet echt noodzakelijk in deze sport om lid te zijn van een club. Je kunt namelijk prima zelfstandig trainen en de wedstrijden zijn ook individueel.”

Hoe vaak train je en wat doe je om jezelf te motiveren?

“Ik probeer twee keer per week hard te lopen en minimaal één keer per week te fi etsen. En voordat er een wedstrijd is, ga ik weer zwemmen. Ik merk dat ik het nodig heb om gezond te blijven, maar álles intensief doen, is erg lastig.”

‘redactie insturen’. Vul de reden en de

‘redactie insturen’. Vul de reden en de gegevens van de genomineerde in en dan nemen wij contact op met de winnaar.

De bloemen worden mede mogelijk gemaakt door De Plantenschuur in Colijnsplaat.

DESPORTVAN... Cadeau

Doe je ook mee aan wedstrijden? Wat is je beste prestatie tot nu toe?

“Ja, ik doe mee aan verschillende wedstrijden. Mijn beste prestatie is een 27e plek in de kwart triatlon van de Brouwersdam, in een tijd van twee uur en twintig minuten.”

Zijn er nog bepaalde doelen die je wil bereiken?

“Volgend jaar zou ik een halve triatlon willen doen. En wellicht later, als het fysiek kan, een hele triatlon.”

13 Het Gele Krantje Typisch Zeeuws
In de rubriek Typisch Zeeuws delen we op onze social media @bevelanden.nieuws stellingen.
Houd onze pagina’s in de gaten en stem! Volgende stelling: welke typisch Zeeuwse woorden gebruik je vaak? App ons jouw antwoord: 0113 21 32 41. 35% nee
In deze rubriek krijgt een lezer een bos bloemen cadeau. Dit om iemand een hart onder de riem te steken, omdat er een mooie prestatie is geleverd, iemand het op dit moment moeilijk heeft of gewoon: omdat iemand het verdient! Wil jij iemand nomineren?
Dat kan via onderstaande QR-code of via de website: hetgelekrantje.nl onder het kopje
Het Gele Krantje 14 Acties geldig t/m zaterdag Kamperfoeliestraat 85, 4461 VM Goes Tel. 0113 220 948 | www.marosgoes.nl ma en zo gesloten | di, wo en vrij 8:30 tot 18:00 uur do 8:30 tot 20:00 uur | za 8:30 tot 16:00 uur
gemakkelijk online via www.vleesbaas.com afhalen en bezorgen mogelijk!
aanbiedingen zijn geldig van 10 apr t/m 15 apr MAGERE RUNDERLAPPEN 500 GRAM GEKRUIDE KIPPENVLEUGELS 1000 GRAM OSSENHAAS MET SPEK, UI EN PAPRIKA OSSENHAAS SPIES XXL SUPER MALS EN LEKKER GEKRUID 2 STUKS PITTIG GEKRUID GEGRILDE HOTWINGS 500 GRAM SOEP-/ HACHEEVLEES 500 GRAM MET HAM EN KAAS VARKENS CORDONBLEU 3 STUKS 3,75 4,25 10,5,50 5,25 7,50 VARKENSFILET LAPJES/ STUK 1000 GRAM 6,50 GEMENGD GEHAKT LEKKER GEKRUID 1000 GRAM 3,75 CHEDDAR JALAPEÑO BURGERS 10 STUKS 10,BEKROOND ALS STREEKPRODUCT ZEEUWSE LEVERWORST 100 GRAM 1,-
Bestel
Deze
15 Het Gele Krantje Buiten genieten voor elke smaak en elk budget! Voor meer informatie over schuttingen en onze handige ONTWERPTOOL WWW. MEGA-SCHUTTING.NL Noordland 17 • 4451 RP Heinkenszand • +31 (0)113 405 131 WhatsApp: 06 23 50 61 57 • E-mail: info@mega-schutting.nl Kom langs in onze SHOWROOM in Heinkenszand Heinkenszand Google reviews 9,4 250+ reviews Kom vrijblijvend langs of maak direct een afspraak!
Het Gele Krantje 16 beheer bv AVV Een project van AVV Beheer in samenwerking met Marsaki Tel: 0113-372474 E-mail: info@ruiterplaatmakelaard�.nl Meer informatie? TE KOOP: 22 APPARTEMENTEN OP DE MOOISTE LOCATIE IN KORTGENE! OOK RECREATIEF BESTEMD WWW.HAVENZICHT-KORTGENE.NL DE BOUW GAAT MET ZEKERHEID STARTEN! Haringvlietplein 4 4301 XG Zierikzee 0111-450018 WWW.CENTERPOINTFIETSEN.NL Prijzen zijn exclusief €12,- verwijderingsbijdrage -Druk- en ze�outen voorbehouden VOORJAARSACTIES tot wel 25% korting! Accukeuze: Accukeuze: €2199,- €2999,€2499,- €3399,S c a n de Q R - c o de vo o r m e e r !seitca Batavus Finez E-go Power Cortina E-U4 Solid AL Bosch Active Line Plus motor Bosch Active Line middenmotor Hydraulische schijfremmen Hydraulische velgremmen 400wh: incl. 500wh: +€200,- €0,625wh: +€400,- €200,300wh: incl. 400wh: + €150,500wh: + €350,-

Fraude

‘Handen omhoog, dit is een overval.’ Drie gewapende personen met bivakmutsen op rennen de bank binnen. Ze richten hun wapen op aanwezige klanten en de baliemedewerkster en schreeuwen: ‘Dit is een overval. Niet op de alarmknop drukken. Geld, geld, snel, snel...’ Dit was één van de manieren hoe de ‘boeven’ vroeger aan geld kwamen. Nu zitten ze thuis, bellen ze iemand op en zeggen ze dat ze van de fraudedesk van de bank zijn en dat er geprobeerd is om grote sommen geld op te nemen. Er wordt gezegd dat, voor de veiligheid, iemand van de bank langskomt om de pinpas op te halen. Meestal staat er binnen een half uur iemand voor de deur, die zich voordoet als bankmedewerker. U wordt ondertussen met allerlei vragen aan de telefoon gehouden om ervoor te zorgen dat u niemand opbelt om advies in te winnen.

Dan zijn er verschillende scenario’s, ik noem er twee. Het kan zijn dat de ‘medewerker’ een pinapparaat bij zich heeft, waar u even ter verificatie uw pas in moet stoppen en voor de veiligheid de pincode in moet invoeren. Met dit apparaat wordt voor de ‘medewerker’ de door u ingegeven pincode zichtbaar. Vervolgens neemt hij uw pas in en pint hij bij de dichtstbijzijnde pinautomaat het maximale bedrag met uw pinpas. Ze gaan ook brutaler te werk. Er wordt gevraagd of ze binnen mogen komen om even naar uw computer te kijken, of daar geen schadelijk software op zit. Als u heeft ingelogd op de website van uw bank, onderzoekt deze ‘medewerker’ uw computer zogenaamd op schadelijke software. Wat hij feitelijk doet is uw daglimiet verhogen. Vervolgens maakt hij geld over naar een rekeningnummer van iemand die tijdelijk zijn bankrekening ter beschikking heeft gesteld, dit worden money mules of geldezels genoemd.

Medewerkers van Nederlandse banken komen nooit bij u thuis om uw bankzaken te regelen of om iets op te halen, vragen u nooit om uw betaalpas of inlogapparaat op te sturen of af te geven, vragen u nooit om geld over te maken, ook niet via een link in een e-mail of sms en vragen u ook nooit meteen in te loggen in de bankapp of via internetbankieren.

Op donderdag 13 april, van 14:30 tot 17:00 uur, is er een voorlichtingsmiddag in het gemeentehuis over bank- en internetfraude. Wees welkom!

AGENDA

Cultuurladder

12-apr. Douwe Eisenga, pianoKlassiek recital Terneuzen

12-apr. Door de bank genomen Middelburg

13-apr. Rowwen Hàze Middelburg

13-apr. Theo Maassen Terneuzen

14-apr. Chris Grem – ode aan Neil Diamond Oostburg

14-apr. Artvark Saxophone Quartet Goes

14-apr. Mostly Modern Festival

The Netherlands Middelburg

14-apr. Bluesroute 2023 Terneuzen

14-apr. Lieven Scheire Terneuzen

14-apr. Daniël Arends Middelburg

15-apr. 2e Sprienge muziekfestival Vlissingen

15-apr. Jostiband, muziek Hulst

15-apr. Tragikomedie ‘Afterparty’ Middelburg

15-apr. Mannen van Taal Krabbendijke

15-apr. Dick de Graaf Quartet Terneuzen

15-apr. Chris Verlaan – De Kringloper Ritthem

15-apr. Opening solotentoonstelling

Vleeshal Middelburg

15-apr. Barrie Stevens Goes

15-apr. Symphonic Rock Night Terneuzen

16-apr. 2e Sprienge muziekfestival

Dinerconcert Vlissingen

16-apr. 2e Sprienge muziekfestival

Familieconcert Vlissingen

16-apr. 2e Sprienge muziekfestival

Open Podium Vlissingen

16-apr. Monique Smit – Kidspop Oostburg

16-apr. Bruckner Kwartet Vlissingen

16-apr. Het Oktet – Blaas octetten

van Mozart Terneuzen

16-apr. Brandweerman Sam Goes

16-apr. Matangi Quartet Middelburg

18-apr. Ewoud Kieft – De democratie

bedreigd Terneuzen

19-apr. Conny Janssen Danst Middelburg

20-apr. Peter Pannekoek Terneuzen

20-apr. Erik van Muiswinkel Middelburg

21-apr. Fleetwood Mac TributeThe Incredible Story Oostburg

21-apr. TY Zeeuws kamerorkest Kapelle

21-apr. Festival de la Chanson Française Terneuzen

21-apr. Jay Francis Middelburg

Kijk voor de actuele informatie, data’s en locaties op de website zeeuwsecultuuragenda.nl

17 Het Gele Krantje
COLUMN

Informatieve raadsvergadering

Datum: donderdag 13 april 2023

Aanvang: 19.30 uur

Voorlopige agenda:

1. Opening.

2. Spreekrecht burgers.

3. Vaststelling agenda.

4. Mededelingen college.

5. Informatieverstrekking door raadsleden t.a.v. ontwikkelingen met betrekking tot Gemeenschappelijke Regelingen.

6. Voorstel tot vaststelling van de notulen van de informatieve raadsvergadering van 09-03-2023.

7. Presentatie stichting landschapsbeheer zeeland (SLZ)

8. Behandeling van voorstel aanpassing protocol voor ruimtelijke initiatieven

9. Behandeling voorstel wijziging verordening bekostiging leerlingenvervoer gemeente Noord-Beveland 2022

10. Behandeling van voorstel tot vaststelling van de Kerkenvisie

11. Behandeling van voorstel tot vaststelling huisvestingsverordening

12. Behandeling van uitvoeringsprogramma raadspuntenprogramma

13. Rondvraag

14. Sluiting

De voorlopige agenda en de daarbij behorende stukken liggen voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis vanaf woensdag 5 april 2023. De stukken kunt u ook raadplegen op de website via www.noord-beveland.nl/gemeenteraad. Deze raadsvergadering wordt ook uitgezonden via de livestream op de gemeentelijke website met beeld en geluid.

Spreekrecht

Degene, die van het spreekrecht als bedoeld onder agendapunt 2 gebruik wil maken, meldt dit voor aanvang van de vergadering aan de griffier, mevrouw J. Stroop. Een spreker heeft maximaal 5 minuten spreektijd. De totale spreektijd voor alle sprekers bedraagt 30 minuten. Het spreekrecht geldt voor alle (ook niet geagendeerde) onderwerpen.

Gewijzigde

openingstijden

Het gemeentehuis is gesloten op maandag 10 april (Tweede Pasen).

Informatiebijeenkomst Cybercrime

Steeds meer mensen begeven zich op de digitale snelweg. Onder senioren komt steeds vaker oplichting voor. Meer bewustwording is hard nodig. De gemeente NoordBeveland nodigt iedereen, met name senioren, daarom uit voor een informatiebijeenkomst over babbeltrucs en cybercrime op donderdag 13 april 2023 van 15.00 tot 16.30 uur in Zaal onder de Toren in Wissenkerke. De toegang is gratis.

Vertegenwoordigers van de politie, de Rabobank en de gemeente geven op deze middag belangrijke tips over hoe u zich kunt beschermen tegen babbeltrucs en cybercrime. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Meld u zich dan aan via 14 0113 of info@noord-beveland.nl. Aanmelden is niet verplicht.

Hulp gezocht voor Wissebad

Stichting Het Wissebad exploiteert het verwarmde openluchtbad in Wissenkerke sinds 1996. Met het zwembad wil de stichting zoveel mogelijk mensen van dienst te zijn ten bate van de gezondheid, of het nu zwemvaardigheid, blessurevrij sporten of recreatief met water bezig zijn betreft.

De stichting houdt met gemotiveerde vrijwilligers het bad open, maar er is momenteel een tekort aan vrijwilligers. Er is ruimte voor een gastvrouw/gastheer die structureel aanwezig kan zijn voor kassadiensten en het loketbeheer, die een kopje koffie kan zetten en een pleister kan plakken. Voor deze functie is een vrijwilligersvergoeding mogelijk. We willen meer uren open dan de voorgaande jaren en het verwarmde water (24-27 graden) aan alle inwoners van Noord-Beveland ten goede laten komen. Dus bent u geïnteresseerd of kent u iemand die interesse zou hebben om te helpen? Neem dan contact op meneer Van der Veen 06 53663206.

Het Gele Krantje 18

Het Sociaal Loket

Het loket is er om dichtbij uw woonomgeving een antwoord te kunnen geven op veel van uw vragen binnen het sociale domein. Lukt dat niet dan wordt er gekeken hoe wij u verder kunnen helpen. Binnen het Sociaal loket kunt u terecht voor:

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk & Mantelzorg

• Aanvragen Tafeltje Dekje

Declaratiefonds gemeente Noord-Beveland

• Vragen over WMO of rechtstreeks melden aan GR De Bevelanden 0113-239100

Heeft u vragen, wilt u meer informatie over de diensten vanuit het Sociaal Loket? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente Noord-Beveland, 14 0113 of per mail info@noord-beveland.nl.

Open Tafels

Wat is er leuker om elkaar te ontmoeten onder het genot van een maaltijd. Het doel van de open tafels is een gezellig samenzijn, elkaar ontmoeten en samen te eten. Een driegangenmenu wordt u aangeboden, tegen de bijdrage per deelnemer van € 9,50. We hopen dat er door velen van u gezellig en gezamenlijk wordt gegeten.

Neem ook eens iemand mee waarvan u denkt dat een dergelijke activiteit iemand kan helpen om er eens uit te zijn. Deze activiteit is niet aan een leeftijd gebonden, iedereen mag deelnemen. Het gaat om het samen zijn. De kosten van deelname vallen onder het declaratiefonds als het voor iemand financieel moeilijk is.

Wissenkerke

In Wissenkerke, in het dorpshuis Zaal Onder de Toren, is de volgende open tafel op 11 mei 2023. Inloop vanaf 17.00 uur, eten om half zes. Opgeven voor 4 mei bij Karin de Vos 06 44928247 of via mail: info@zaalonderdetoren.nl.

Colijnsplaat

In De Brug in Colijnsplaat is de volgende open tafel op 21

april 2023 gepland. De inloop is vanaf 17.00 uur en om 17.30 uur gezamenlijk eten. U kunt zich hiervoor opgeven voor 14 april via info@dorpshuisdebrug.nl of telefonisch bij Karin de Vos 06 44928247.

Geersdijk

In het Drenthehuis staat de open tafel gepland op 20 april 2023. De inloop is vanaf 11.30 uur zodat om 12.00 uur gestart kan worden met de maaltijd. Opgave graag voor 13 april bij Peter en Els Goudappel 0113 301253 of via de mail hetdrenthehuis@zeelandnet.nl.

Kamperland

De eerstvolgende open tafel in Het Casembroothuis is op woensdag 12 april 2023. Inloop vanaf 11.30 uur zodat er om 12.00 uur gestart wordt met eten. Opgave zsm bij Maarten Torbijn 06 51315009 of via m.torbijn@outlook.com.

Kortgene

In de Stadsweide is het open tafel op dinsdag 25 april 2023, de inloop is vanaf 17.00 uur zodat om 17.30 gestart wordt met de maaltijd. Opgave voor 18 april 2023 bij Sjaak Stoutjesdijk/ Anja Kopmels 06 22705509/ 06 22453587 of via de mail: stadweide@kpn.nl.

Wissenkerke, Amaliahof iedere week

Wekelijks is er een mogelijkheid om samen te eten op dinsdag in Amaliahof te Wissenkerke. Aanmelden via Cleijenborch via riannekrijnsen@cleijenborch.nl of telefonisch bij Amaliahof 0113-376341. Tussen de middag wordt er samen warm gegeten.

Soos in dorpshuis Kamperland

Zoals gewend in het Casembroothuis te Kamperland zijn er dit jaar ook weer soosmiddagen met spel. Vanaf 13.30 uur bent u hiervoor welkom op donderdag 20 april 2023 en verder op de volgende woensdagen 3, 17 en 31 mei en 14 juni.

Ouderensoos in dorpshuis Kortgene

In Kortgene is het iedere week ouderensoos op woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur.

19 Het Gele Krantje

Tegemoetkoming in zorgkosten 2022

Gemeente Noord-Beveland stelt een tegemoetkoming voor zorgkosten beschikbaar voor iedereen met een inkomen tot 120% van de voor u geldende bijstandsnorm en een vermogen lager dan het vrij te laten bescheiden vermogen. Het is een vergoeding voor het door u te betalen bedrag aan eigen risico bij uw ziektekostenverzekering. Het bedrag is maximaal € 375,00 per jaar, afhankelijk van de hoogte van het door u te betalen eigen risico over 2022.

LET OP! Als u valt onder de regeling Tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (regeling van GR de Bevelanden), dan komt u niet in aanmerking voor deze regeling. Voor meer informatie en/of een aanvraagformulier kunt u contact opnemen met de gemeente Noord-Beveland 14 0113 of via e-mail a.leestemaker@noord-beveland.nl. Aanvragen kunnen tot uiterlijk 30 april 2023 ingediend worden.

Declaratiefonds 2023

Het declaratiefonds is ervoor bedoeld om iedereen de mogelijkheid te geven om deel te nemen aan sportieve en culturele activiteiten, ook diegene met een laag inkomen. Denk aan lidmaatschap (sport)vereniging, abonnementen krant, toegangskaarten uitjes, deelname open tafel NoordBeveland, internet etc. Om dit voor iedereen mogelijk te maken heeft de gemeente het declaratiefonds. Per kalenderjaar kun je, als het inkomen lager is dan 120% van de geldende bijstandsnorm en je bent 21 jaar of ouder, € 200,00 per jaar declareren via het declaratiefonds. Voor aanvullende kosten gekoppeld aan een lidmaatschap kan men tot € 50,00 extra declareren. Voor schoolgaande jongeren en ouderen vanaf 65 jaar is er een extra vergoeding mogelijk. Wilt u hierover informatie of een aanvraag doen, neem dan contact op met het sociaal loket van de gemeente. U kunt vragen naar Ans Leestemaker 14 0113. Aanvragen declaratiefonds en inleveren van de bonnen over 2023 kan tot 1 februari 2024.

Waarderingscadeau voor Mantelzorgers

Als mantelzorger zorg je voor familie, vrienden of buren die door gezondheid of leeftijd hulp nodig hebben. Deze werkzaamheden komen soms iedere dag terug en worden vaak ongevraagd verricht en zijn niet altijd zichtbaar maar heel belangrijk. Er is vaak geen keuze, deze zorg overkomt je. De gemeente Noord-Beveland waardeert dit zeer en biedt u daarom een attentie aan. Dit jaar kunt u zich opgeven voor een cadeau in de vorm een tegoedbon te besteden bij Hotel De Kroon in Wissenkerke. Ook kunt u uw mantelzorger in onze gemeente opgeven voor het cadeau. U kunt, wanneer u dat wilt, genieten van iets lekkers en krijgt dan een korting van € 25,00. De tegoedbon kunt u opvragen tot en met de maand mei en is het hele jaar 2023 te besteden. Wij hopen dat u zich aanmeldt voor de bon maar vooral dat u ervan mag genieten! U kunt zich opgeven voor het cadeau bij A. Leestemaker 14 0113, a.leestemaker@noord-beveland.nl of via info@noordbeveland.nl.

Voedseldeelkastjes/Minima

In onze gemeente zijn diverse voedseldeelkastjes. Ze worden gevuld door hen die teveel/over hebben en mogen worden geleegd (maximaal aantal producten per persoon) door hen die het nodig hebben. Het biedt hulp aan mensen die het financieel zwaar hebben, het is een mooi initiatief om elkaar op deze manier te helpen. Misschien goed om te weten waar de kastjes staan in de gemeente, zowel voor de gevers als voor diegene waarvoor het bedoeld is. Ter hoogte van de volgende adressen zijn de voedseldeelkastjes te vinden, in Wissenkerke wordt nog naar een locatie gezocht: Kamperland: Westhavendijk 39, Geersdijk: Geersdijkseweg 6, Colijnsplaat: Havenstraat 26, Kats: Kreekpad 11, Kortgene: Torendijk 102.

Zwemproject minima voor zwemdiploma A en B

Jaarlijks biedt de gemeente Noord-Beveland zwemlessen aan voor kinderen vanaf 6 jaar die nog geen zwemdiploma

Het Gele Krantje 20

hebben gehaald. De gemeente wil iedereen de gelegenheid bieden om zwemlessen te volgen. Zeker in zo’n waterrijke gemeente als Noord-Beveland, is het belangrijk dat iedereen goed kan zwemmen.

Het zwemproject van de gemeente houdt in dat de gemeente gratis zwemlessen biedt voor kinderen uit gezinnen die tot de minima behoren. Als er (tijdelijk) niet de financiële ruimte is om de zwemlessen te voldoen, betaalt de gemeente de zwemlessen voor diploma A en B. Minima betekent een inkomen gelijk of lager dan 120% van de geldende bijstandsnorm. Dit jaar worden de zwemlessen gegeven in het zwembad “Het Wissebad” in Wissenkerke. Het bad gaat half mei open, maar aanmelding voor de lessen is al mogelijk. U krijgt na aanmelding tijdig de dagen en tijden van de lessen door. Aanmelden voor zwemlessen kan bij het Wissebad via wissebad@hotmail.com. Als u denkt in aanmerking te komen voor de gratis lessen via het zwemproject van de gemeente, kunt u uw kind(eren) melden via de gemeente en contact opnemen met het Sociaal Loket van de gemeente. Als u gebruik maakt van het declaratiefonds via onze gemeente, is aanmelding voldoende en hoeft u geen inkomens- en vermogensgegevens te overleggen. In andere gevallen vragen wij u deze te verstrekken. Wij gaan ervan uit dat het vervoer door u zelf wordt geregeld. Wij hopen dat het Wissebad veel zwemplezier gaat bieden. Mail via a.leestemaker@noordbeveland.nl of info@noord-beveland.nl of telefoon 14 0113.

BUURTBUS zoekt vrijwilligers!

Al jaren rijdt de buurtbus op Noord-Beveland tot grote tevredenheid van de gebruikers. Dagelijks wordt het traject tussen Kortgene, Colijnsplaat en Kats afgelegd door vrijwilligers zodat iedereen dicht bij huis een opstapplaats heeft om mee te reizen. De vrijwilligers kunnen hier echter wel hulp bij gebruiken! Bent u voor behoud van openbaar vervoer in uw dorpskern en de gemeente Noord-Beveland?

Lijkt het u leuk om samen met meerdere vrijwilligers een stukje openbaar vervoer te verzorgen voor inwoners uit uw eigen woonomgeving?

• Bent u een dagdeel in de week beschikbaar en in het bezit van een geldig rijbewijs?

• Wij bieden u een leuke groep collega’s, werktijden in overleg, vergoeding van gemaakte kosten tussen huis en stalling van de bus Lijkt het je leuk om mee te doen als chauffeur op de buurtbus? Dan kun je je aanmelden bij A. Leestemaker 14 0113. Ook als u inhoudelijke vragen hebt kunt u deze stellen en zullen we hierop zo spoedig mogelijk antwoord geven en/of u in contact brengen met de medewerker(s) van de Buurtbus. Ook kunt u mailen naar a.leestemaker@ noord-beveland.nl.

Energiecoach

De energiecoach helpt jou bij het omlaag brengen van je energieverbruik en het verhogen van je wooncomfort. De energiecoach komt bij je langs en adviseert welke maatregelen nodig zijn om het energieverbruik te verlagen. Deze maatregelen kunnen worden uitgevoerd door de bewoner zelf (de gemeente zorgt voor materialen), Beveland Wonen of het Fixteam van de gemeente. Wij hopen zoveel mogelijk inwoners te bereiken, in elk geval diegene met een laag inkomen en een slecht geïsoleerd huis. Binnenkort gaan de coaches in onze gemeente van start, meld je aan. Geef je contactgegevens door via info@noord-beveland. nl. De energiecoach neemt contact met je op! Het Fixteam is een initiatief van gemeente Noord-Beveland, Energiek Noord- Beveland & Beveland Wonen.

Cursus Nationaal Park Oosterschelde voor bewoners

Nieuwsgierig naar de mooie verhalen en weetjes van boswachters die op de meest uiteenlopende plekken in het Nationaal Park komen? Meld je dan aan voor de bewonerscursus en ga vier zaterdagen mee op ontdekkingstocht. Meer informatie en aanmelden: www.np-oosterschelde.nl.

21 Het Gele Krantje

De Zeeuwse Leefstijlroute

Persoonlijke doelen, verbeteren van de conditie, verminderen van medicijngebruik, samen wandelen en gezelligheid. Het zijn enkele ingrediënten van het succesvolle leefstijlprogramma ‘De Zeeuwse Leefstijlroute’. In de gemeente Noord-Beveland gaan we weer van start!

Verschillende zorgverleners zoals praktijkondersteuner, fysiotherapeut en diëtist, maar ook vrijwilligers, zijn de organisatoren van de Zeeuwse Leefstijlroute in NoordBeveland! We nodigen mensen uit die willen werken aan de gezondheid en de conditie om vanaf mei wekelijks met ons te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau.

Voordat er begonnen wordt met de wekelijkse wandelingen wordt er een conditietest en intake afgenomen. Deze starttest wordt afgenomen door een zorgprofessional, dit kan bijvoorbeeld uw praktijkondersteuner zijn. Aan de hand van deze testresultaten wordt per deelnemer het instapniveau en persoonlijke doel bepaald en krijgt iedereen een individueel opbouwprogramma. De wandelbijeenkomsten vinden plaats vanaf Dorpshuis de Stadsweide, Stadspolderlaan 1, Kortgene.

Informatieavonden

Op 17 april aanstaande is er om 19.00 uur een informatieavond in de kantine van V.V. Bevelanders, Nieuwstraat 65a, Kamperland. Op 19 april is er om 19.00 uur een informatieavond bij Allévo, Stadspolderlaan 4, Kortgene. Iedereen die interesse heeft is welkom. (Aanmelden voor informatieavond is niet nodig!) Voor meer informatie ga naar www.zeelandinbeweging.nl.

NK Tegelwippen

Zeeuwse gemeenten dagen elkaar uit om stenen te wippen en deze in te ruilen voor bloemen, planten en bomen. De actie is onderdeel van de landelijke campagne NK Tegelwippen. De campagne loopt tot en met 31 oktober.

Dit jaar hebben de Zeeuwse gemeenten en de provincie de handen ineen geslagen om zoveel mogelijk verstening te vervangen door groen. Ook willen we inwoners bewust maken van hoe zij om kunnen gaan met de effecten van klimaatverandering.

Tegelteller

Gemeenten strijden tegen elkaar om de felbegeerde Gouden Tegel en Gouden Schep te bemachtigen. Alle inwoners kunnen zelf meedoen door tegels in hun (gevel) tuin te wippen en er planten voor terug te plaatsen. Het aantal tegels dat je uit je tuin hebt gehaald, geef je door via de website van nktegelwippen.nl. De tegels kun je hergebruiken of inleveren bij de milieustraat. Daarnaast organiseren deelnemende gemeentes en NME Zeeland aanvullende acties. Daarover wordt later meer bekend gemaakt.

Klimaatverandering

Door klimaatverandering hebben we steeds meer last van hete, droge zomers en wateroverlast door hoosbuien. Tegels houden warmte vast, waardoor het in de zomer echt warmer is. Bovendien veroorzaakt een betegelde tuin vaak wateroverlast bij flinke regenbuien, omdat het water niet in de bodem kan wegzakken. Beter is het om te kiezen voor  groene bodembedekkers. Gras, bloemperken, bomen en geveltuinen houden regenwater beter vast, ze werken als een soort spons. Handig, want in 2022 hadden we de droogste zomer ooit! Ook biedt groen de ruimte aan insecten en vogels, zorgt het voor extra verdamping en voor verkoeling en schaduw. Tijd dus om tegels in te ruilen voor groen.

Zeeland verandert mee

In Zeeland werken we samen aan een klimaatbestendige toekomst onder de noemer Zeeland Verandert Mee. Dit hebben we vastgelegd in de Klimaat Adaptatie Strategie Zeeland. Vergroening van tuinen en de openbare ruimte is onderdeel van de strategie. Zo maken we Zeeland klaar voor de toekomst. Meer informatie over het Zeeuws Kampioenschap Tegelwippen is te vinden op Zeelandverandertmee.nl. Meer informatie over de landelijke campagne is te vinden op NK-tegelwippen.nl.

Het Gele Krantje 22

Kinderen aan de slag met E-waste Race

De Bevelandse gemeenten en Tholen organiseren in samenwerking met de ZRD de E-waste Race De Bevelanden & Tholen 2023. Dit educatieve project waarbij scholen de strijd aangaan met elektronisch afval, combineert bewustwording over circulariteit met een fysieke inzamelactie. Op deze manier leren kinderen en hun omgeving over het inzamelen van elektronisch afval. De insteek van de E-waste Race is het inzamelen van e-waste leuk, leerzaam en gemakkelijk te maken!

De E-waste Race

Tien basisscholen uit De Bevelanden en Tholen gaan vier weken lang de strijd aan met oude en kapotte elektronische apparaten (ook wel e-waste genoemd). Daar draait de E-waste Race om. Op Noord-Beveland doen basisschool De Vliete in Wissenkerke en basisschool Het Stelleplankier in Colijnsplaat mee.

Help mee!

De E-waste Race maakt het u gemakkelijk doordat leerlingen het afval bij u thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. Dus biedt uw kapotte of oude elektronische apparaten online aan! U kunt uw elektronisch afval aanbieden op www.ewasterace.nl tot 20 april 2023. Hierbij mogen geen losse batterijen of accu’s ingeleverd worden. Kunnen de batterijen uit de apparaten gehaald worden?

Haal deze dan voor het inleveren uit de apparaten. Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste ontvangt u kortingscodes voor mooie duurzame producten. De race is een initiatief in samenwerking van het O.L.A.Z., een samenwerking van de Zeeuwse gemeenten op het gebied van afvalverwijdering, in samenwerking met de ZRD.

Definitief wijzigingsbesluit voor Seafarm B.V., Jacobahaven 4 in Kamperland

Burgemeester en wethouders van Noord-Beveland hebben besloten om ambtshalve enkele voorschriften

van de omgevingsvergunning van Seafarm B.V., gelegen aan Jacobahaven 4 in Kamperland, te wijzigen. Het gaat om een besluit ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor het intrekken van enkele voorschriften van de omgevingsvergunning welke is verleend op 10 juli 2012. Daarnaast wordt er ambtshalve een voorschrift voor de opslag van gasflessen toegevoegd aan de omgevingsvergunning welke is verleend op 7 februari 2022.

U kunt het besluit bekijken van 7 april 2023 tot en met 19 mei 2023 bij de publieksbalie van de gemeente Terneuzen, Stadhuisplein 1 in Terneuzen, van maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 16.30 uur en/of gedurende openingstijden in het gemeentehuis van Noord-Beveland, Voorstraat 31 in Wissenkerke. Wanneer u belanghebbende bent of wanneer u een niet-belanghebbende bent die eerder een ontvankelijke zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpbesluit, kunt u tot en met 19 mei 2023 tegen het besluit in beroep gaan. Dat doet u bij de rechtbank ZeelandWest Brabant, Afdeling Bestuursrechtspraak locatie Breda, team bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda.

Het besluit treedt op 20 mei 2023 in werking, tenzij een voorlopige voorziening is aangevraagd. Dit kan bij de voorzieningenrechter van de afdeling bestuursrecht van de rechtbank Zeeland-West Brabant, locatie Breda, team bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda. U kunt ook online een beroepschrift indienen en/of een voorlopige voorziening aanvragen via de website: www.rechtspraak.nl/. Voor meer informatie kunt de rechtbank bellen. Dit kan via het telefoonnummer 088 361 15 53. Wanneer u de stukken over dit besluit wilt bekijken, kunt u contact opnemen met RUD Zeeland (tel. 0115 – 745 100). Ook kunt u hier terecht voor een mondelinge toelichting en kopieën van de stukken. Het besluit staat geregistreerd onder kenmerk: W-WOV220005.

Aanwijzingsbesluit toezichthouders MB-ALL op basis van APV en Alcoholwet

De burgemeester van de gemeente Noord-Beveland en, voor zover het zijn bevoegdheid betreft, het college

23 Het Gele Krantje

van burgemeester en wethouders van Noord-Beveland, heeft besloten de volgende medewerkers van MB-ALL aan te wijzen als toezichthouder ingevolge de Algemene Plaatselijke Verordening en de Alcoholwet:

- mevrouw G.P.S.M. van Bruggen, geboren op 3 september 1998 te Bergen op Zoom;

- mevrouw T. Dorst, geboren op 25 juni 2001 te Rotterdam;

- mevrouw S.F. Kerkstra, geboren op 26 februari 1998 te Leeuwarden;

- de heer B. van der Kraats, geboren op 14 september 1998 te Gouda;

- mevrouw T. Lijnema, geboren op 12 september 2002 te Delfzijl;

- mevrouw C.H. de Man, geboren op 20 september 1989 te Den Helder;

- mevrouw B. van der Meer, geboren op 30 augustus 2002 te Heerenveen;

- mevrouw F.D. Leeuw-Stroobant, geboren op 16 augustus 1976 te ‘s-Gravenhage;

- de heer O.M. van der Ree, geboren op 19 september 1991 te Amsterdam;

- de heer F. Verbeek, geboren op 8 april 2001 te Sneek en

- mevrouw J. Zwanenburg, geboren op 2 januari 2001 te Alkmaar.

De aanwijzing is van kracht vanaf 21 maart 2023 en geldt voor de duur van de met MB-ALL gesloten overeenkomst of bij beëindiging van het dienstverband van de medewerker.

Weer geld voor verkrotte woningen

De Provinciale Impuls Wonen (PIW) is open voor aanvragen. Een PIW-subsidie kan woningeigenaren helpen bij het slopen, vervangen of samenvoegen van verkrotte woningen. Voor de subsidie stelt de Provincie Zeeland in totaal € 820.000 beschikbaar. Om in aanmerking te komen voor een PIW-subsidie moeten plan en huis (of huizen) voldoen aan een aantal voorwaarden. Die hebben onder meer betrekking op het bouwjaar, de waarde en de ligging van de woning. In totaal is er 820.000 euro beschikbaar. Aanvragen kan tot en met 1 november 2023. Het subsidieaanvraagformulier vindt u op www.zeeland.nl/piw.

U kunt subsidie aanvragen voor:

• Sloop van een of meer particuliere woningen

• Samenvoeging van twee of meer particuliere woningen

• Sloop en nieuwbouw van particuliere woningen

• Levensloopbestendig en/of energieneutraal maken van drie of meer aaneengesloten particuliere woningen

Om in aanmerking te komen voor subsidie moet een project in ieder geval aan de volgende criteria voldoen: Het moet gaan om een woning (dus bijvoorbeeld geen schuur of winkel)

De woning is gebouwd vóór 1980

(WOZ)-waarde is maximaal € 250.000

U moet eigenaar zijn van de woning

• Project mag nog niet begonnen zijn

• Woning moet in een stad, dorp of buurtschap liggen

• Het project moet binnen een jaar starten en binnen drie jaar klaar zijn.

Meer weten?

Heeft u vragen over de subsidieregeling? Of twijfelt u of uw aanvraag past binnen de voorwaarden? Neem dan vooral contact met ons op! Wij nemen graag de tijd voor u. U kunt uw vraag stellen via e-mail via: piw@zeeland.nl. In deze e-mail kunt u ook vragen of wij u terug willen bellen. Zet uw telefoonnummer in uw e-mail, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.

Openbare kennisgevingen

Tegen ingekomen aanvragen: kunt u nog geen bezwaar maken, dit kan pas als er een besluit is genomen op de aanvraag.

Verleende vergunningen: Binnen 6 weken na de dag van verzending van de vergunning kunnen belanghebbenden een schriftelijk en gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de rechtbank. De vergunningen treden na de dag van verzending in werking. Voor informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Beleid en projecten (14 0113).

Het Gele Krantje 24

Inzage ontwerp vergunning uitgebreide wabo-procedure, Hoofdstraat 100 in Kortgene De gemeente Noord-Beveland , inzage ontwerp-omgevingsvergunning voor de volgende activiteiten: het restaureren van de gevels op het adres Hoofdstraat 100 in Kortgene. Burgemeester en wethouders van Noord-Beveland maken bekend dat zij voornemens zijn om een omgevingsvergunning te verlenen voor het restaureren van de gevels van het pand aan de Hoofdstraat 100 in Kortgene. Omdat dit pand een rijksmonument is, wordt deze omgevingsvergunning voorbereid met de uitgebreide procedure als bedoeld in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. De ontwerp - omgevingsvergunning heeft betrekking op de volgende activiteiten:

- het bouwen van een bouwwerk; - het slopen, verstoren of in enig opzicht wijzigen van een rijksmonument op een wijze waarop het wordt ontsiert of in gevaar wordt gebracht

Inzage

De aanvraag, de ontwerp-omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 10 april 2023 tot en met 22 mei 2023 gedurende 6 weken tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis te Wissenkerke (uitsluitend op afspraak). Deze stukken zijn tevens digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website https://www.noord-beveland.nl/concept-omgevingsvergunning-hoofdstraat-100-kortgene.

Indienen zienswijzen

Tijdens voornoemde inzageperiode van 6 weken kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over de ontwerp-omgevingsvergunning kenbaar maken bij Burgemeester en wethouders van Noord-Beveland (Postbus 3, 4490 AA Wissenkerke). Als u mondeling een zienswijze wilt inbrengen, kunt u contact opnemen met de Afdeling Bouwen & Wonen, telefoon 14 0113. Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als u ook een zienswijze hebt ingebracht tegen de ontwerp-omgevingsvergunning en u belanghebbende bent. Het besluit op de aanvraag om een omgevingsvergunning zal worden genomen door Burgemeester en wethouders van Noord-Beveland.

Deze informatie is een extra service en geen officiële bron voor bekendmakingen. U kunt hieraan geen rechten ontlenen. Op www.officielebekendmakingen.nl kunt u alle rechtsgeldige bekendmakingen, mededelingen en kennisgevingen van de gemeente Noord-Beveland bekijken.

Wissenkerke, vrijdag 7 april 2023

Burgemeester en wethouders van Noord-Beveland

de secretaris de burgemeester

mr. B.C.C. Melis drs. G.L. Meeuwisse

25 Het Gele Krantje Ingekomen aanvraag omgevingsvergunning Adres Locatie Activiteit Datum ontvangst Dijkstraat 61 Kats Het verbouwen van een woning 16-03-2023 Vlietenburgweg 1 Wissenkerke Het aanleggen van elektriciteitsbekabeling 21-03-2023 en drinkwaterleiding Vliete 1 Kamperland Het bouwen van een woning 21-03-2023 Colijnsplaatseweg 34 Colijnsplaat Het plaatsen van 12 zonnepanelen 23-03-2023 Voorstraat 27 Colijnsplaat Het verduurzamen van de woning en wijzigen 24-03-2023 van de achtergevel Ingekomen melding Adres Locatie Activiteit Datum ontvangst Tulpstraat 14 Colijnsplaat Het verwijderen van asbesthoudende materialen 24-03-2023 Jacobadijk 10 Kamperland Het verwijderen van asbesthoudende materialen 29-03-2023 Reigerlaan 7 Kamperland Het verwijderen van asbesthoudende materialen 30-03-2023 Nieuwstraat 95 Kamperland Het verwijderen van asbesthoudende materialen 29-03-2023 Verleende vergunningen Adres locatie Activiteit Datum bekendmaking besluit Dorpsweg 2a Wissenkerke Het bouwen van een woning 03-04-2023 Campensnieuwland 18 Kamperland Het wijzigen van de gevel 03-04-2023 Buiten behandeling gelaten Adres locatie Activiteit Datum bekendmaking besluit Noordweg 7 Geersdijk Het vergroten van de dakkapel 30-03-2023 Vergunningsvrije aanvragen Adres locatie Activiteit Datum bekendmaking besluit West-Havenstraat 6 Colijnsplaat Het kappen van een boom 30-03-2023

Wij ook middelen tegen

onkruid, ongedierte en dergelijke in kleinverpakking

Wist u dat….

aan particulieren verkopen!!

Wist u dat….

Wij ook middelen tegen onkruid, ongedierte en dergelijke in kleinverpakking aan particulieren verkopen!!

Wij ook middelen tegen onkruid, ongedierte en dergelijke in kleinverpakking aan particulieren verkopen!!

Loon-, Handels- en Sproeibedrijf van der Heijde Molenweg 43a

Kamperland

0113-371496

di. 9u-16.30u

Loon-, Handels- en Sproeibedrijf van der Heijde Molenweg 43a

Loon-, Handels- en Sproeibedrijf van der Heijde Molenweg 43a

Kamperland 0113-371496

Steun Stichting Talokoto

wo. 9u-16.30u

do. 9u-16.30u 13294

Kamperland

0113-371496

di. 9u-16.30u

Stichting Talokoto Nederland ondersteund kansarme kinderen met een handicap in Gambia. Lees op onze website welke kinderen u hulp kunnen gebruiken. TALOKOTO.NL Stichting Talokoto helpen? Scan de QR code en doneer!

deeltwee vind je in hartje Goes en is een sfeervolle tweedehandskledingwinkel voor iedereen. Tweedehands en vintage kleding is uiteraard al duurzaam, maar bij ons shop je ook nog eens voor het goede doel: de opbrengst gaat naar de goede doelen Schone Kleren Campagne, Kinderen van de Voedselbank en Sheltersuit. Dus je helpt onze planeet én de medemens dichtbij en ver weg!

Zalm-ei salade 150 gram € 3,00

Zalm aspergemaaltijd € 10,95

Vistrio paling, zalm,

Het Gele Krantje 26
Wordt vrijwilliger, sponsor of bestuurslid! Ruiterplaatweg
13, 4493 PG Kamperland T 0113-851718 // E info@devisserie.nl // www.devisserie.nl
Hollandse garnalen
AANBIEDING
geldig
Gasthuisstraat 16, Goes Dinsdag t/m zaterdag 10-17 uur www.deeltweegoes.nl Tel 06-19729933
voor het goede doel!
hangt weer een prachtige collectie voorjaar/zomerkleding in onze sfeervolle winkel! Kom je snel kijken?
€ 9,95
Aanbiedingen
van 08-04 tot 22-04
Shoppen
Er
27 Het Gele Krantje
De ondernemers in deze vacaturespecial zijn op zoek naar personeel.

Collega gezocht 20-25 uur per week

Interesse in deze baan?

Le Grand Bazar Stuur dan je sollicitatiebrief met CV naar:

Beschikbaar voor de middagen en regelmatig op zaterdag. Je bent minimaal 18 jaar.

Zoek jij

een baan met...

Ook gezocht Zaterdaghulp e/o vakantiehulp vanaf 16 jaar.

afwisseling uitdaging ontspanning teamspirit innovatie techniek

Le Grand Bazar

Hoofdstraat 46, 4484 CG Kortgene

Of per e-mail: legrandbazar@kpnplanet.nl

Ben jij een rekenwonder?

Hoondert is op zoek naar een calculator.

Naast een goed salaris bieden wij: veel vrijheid een vast dienstverband in het vooruitzicht opleidingsmogelijkheden & doorgroei kansen.

Kunnen wij op jou rekenen? Solliciteer dan nu!

hoondert.com/vacature-calculator

Op zoek naar een leuke zomerbaan?

Op zoek naar een leuke zomerbaan?

Wij

afwisseling uitdaging ontspanning teamspirit innovatie techniek vrijheid groeimogelijkheden zelfstandigheid

Kom werken bij "Zwembad Den Inkel"

Kom werken bij "Zwembad Den Inkel"

Wij zijn op zoek naar toezichthouders voor ons buitenbad of horecamedewerkers voor ons winkeltje.

24 - 32 uur

RECEPTIONISTE / ADMINISTRATIEF MEDEWERKER

KOM JIJ BIJ ONS OP KANTOOR WERKEN?

Administratieve werkzaamheden, telefoneren, klanten te woord staan aan de balie, plannen en coördineren Kortom een afwisselende baan met leuke collega's

PAST DIT BIJ JOU?

BEL ONS: 0113 -37 1234

OF MAIL: RECEPTIE@VANHALST NL

Ben je flexibel inzetbaar, minimaal 18 jaar (toezicht) of minimaal 16 jaar (winkeltje) en heb je zin om de mouwen op te stropen? Neem dan contact op via; Telefoonnummer; 0113-320144 of via receptie@zwembaddeninkel.nl

Wij zijn op zoek naar toezichthouders voor ons buitenbad of horecamedewerkers voor ons winkeltje.

Ben je flexibel inzetbaar, minimaal 18 jaar (toezicht) of minimaal 16 jaar (winkeltje) en heb je zin om de mouwen op te stropen? Neem dan contact op via; Telefoonnummer; 0113-320144 of via receptie@zwembaddeninkel.nl

DEN INKEL SPORTFONDSEN

DEN INKEL SPORTFONDSEN

Het Gele Krantje 28
VACATURE
een baan met...
zoeken
spoed
Zoek jij
Wij
met
ELEKTROMONTEURS MECHANISCH MONTEURS SERVICEMONTEURS ASSEMBLAGEMEDEWERKERS
Ben je geïnteresseerd? Kijk dan op onze website: www.famateq.nl Of neem contact op met: Peter de Looff tel: 06 208 383 16 mail: peter.delooff@famateq.nl INNOVEREN PRODUCEREN INSTALLEREN ONDERHOUDEN ONDERHOUDEN
zoeken
ELEKTROMONTEURS MECHANISCH MONTEURS SERVICEMONTEURS ASSEMBLAGEMEDEWERKERS
met spoed
Ben je geïnteresseerd? Kijk dan op onze website: www.famateq.nl Of neem contact op met: Peter de Looff tel: 06 208 383 16 mail: peter.delooff@famateq.nl INNOVEREN PRODUCEREN INSTALLEREN ONDERHOUDEN
vrijheid groeimogelijkheden zelfstandigheid

Anouk den Dekker werkt al 27 jaar in het ziekenhuis in Goes, maar besluit nu haar droom om met dieren te werken achterna te gaan. Sinds anderhalf jaar volgt ze een opleiding tot hondenosteopaat, die ze in oktober hoopt af te ronden. Deze maand opende ze Honden Osteopathie Zeeland, in een sfeervolle pipowagen in Heinkenszand.

“Volgens mijn docent is het belangrijk om zo veel mogelijk honden in de hand te hebben,

zodat je de finesse steeds beter voelt. Vandaar dat ik al gestart ben met mijn praktijk”, vertelt Anouk. “Mijn man heeft de pipowagen helemaal zelf gebouwd. Het is voor honden fijn dat het klein en knus is, zo hebben ze namelijk niet te veel prikkels tijdens een behandeling.” De onderneemster zit al van kinds af in de paardenwereld en ging 25 jaar geleden al naar een osteopaat met haar paard. “Dieren zijn altijd een rode draad in mijn leven geweest. Ik droomde er eigenlijk van om dierenarts te worden, maar het leven liep

anders. Toch besloot ik een paar jaar geleden uit te zoeken of ik mijn medische achtergrond en liefde voor dieren kon combineren. Omdat er al veel paardenosteopaten zijn, besloot ik me te specialiseren in hondenosteopathie, want dat staat nog in de kinderschoenen.”

Dankbaar beroep

Osteopathie richt zich vooral op de oorzaak van de klacht, in plaats van alleen de symptomen aan te pakken. Het hele lichaam wordt betrokken in een behandeling, omdat alle organen en structuren met elkaar verbonden zijn. Als osteopaat stimuleer en activeer je ook het herstellend vermogen van het lichaam. “Als een hond last heeft van zijn rug, is de kans groot dat ook andere delen van het lichaam lastig doen, bijvoorbeeld de organen. Als osteopaat ga je op zoek naar waar de spanning zit, de pijnlijke plekken en blokkades. Het lichaam van de hond vertelt je waar je moet zijn. De opleiding is behoorlijk pittig, maar het scheelt dat ik een medische achtergrond heb. Ik vind het ontzettend leuk en interessant.” De dankbaarheid die Anouk mag ontvangen van de dieren, geeft haar veel voldoening. “Vaak komt een hond toch wat gespannen binnen, maar zodra ze merken dat je ze helpt en verlichting biedt, zijn ze zó puur. Dat vind ik heel mooi om te zien.”

Nieuwe energie

“Osteopathie is niet geheel wetenschappelijk bewezen, maar er wordt steeds meer wetenschappelijk bewijs gevonden. Jaren geleden stond de behandelvorm nog lijnrecht tegenover de opleiding die dierenartsen hebben gevolgd, maar steeds meer artsen staan er voor open en zien dat het kan helpen. Er zitten zelfs twee dierenartsen in mijn opleidingsgroep”, zegt Anouk. “Toch zijn er nog mensen die denken dat het zweverig is, maar dat is het totaal niet. Ik hoop dat ik dit uiteindelijk fulltime kan doen, want dit is echt mijn passie. Ik krijg hier nieuwe energie van.”

29 Het Gele Krantje VACATURESPECIAL
TEKST EN FOTO GERTIE DE BOEY
“Als honden voelen dat je ze helpt, zijn ze zó dankbaar“
Het Gele Krantje 30 AANG ENBRUG lectro Meer weten? Ga naar aangeenbrugelectro.nl/vacatures! Stap jij in?

Bij Aangeenbrug Electro staat een hecht team, een prettige werksfeer en de mogelijkheid om je als medewerker te ontwikkelen, centraal. Al meer dan dertig jaar laat Aangeenbrug Electro het witgoed in Zeeland zijn werk doen. Voor zowel nieuwe machines als de reparatie van bestaand witgoed staat het team, in Westkapelle en de monteurs op de weg, voor klanten klaar. Dat doen ze, met goede

materialen, enthousiasme, een positieve inzet én veel plezier, door heel Zeeland en daarbuiten. “Bij Aangeenbrug Electro staan we open voor nieuwe ideeën vanuit jou en daar krijg je veel vrijheid voor terug”, vertelt eigenaar Paul Aangeenbrug. “Ons hoofdkantoor is gevestigd in Westkapelle, maar woon jij niet om de hoek? Dan krijg je de mogelijkheid om naar de klus te gaan vanuit huis.” De waardering van het team

en van klanten, zorgt voor motivatie. “We zorgen voor blijdschap bij mensen doordat we één van de belangrijkste onderdelen in huis, het witgoed, netjes afl everen of repareren en daarnaast meegroeien met de nieuwste innovaties. Bij ons krijg je voldoening van je werk.”

Solliciteren

Bij Aangeenbrug Electro is een technische achtergrond mooi meegenomen, maar technische interesse is belangrijker. “Het meeste leer je op de werkvloer en je collega’s staan altijd klaar om te helpen.” Benieuwd naar de openstaande vacatures? Scan dan de QR-code of neem contact of via onderstaande contactgegevens.

31 Het Gele Krantje
ADVERTORIAL
Aangeenbrug Electro Oude Zandweg 24, Westkapelle info@aangeenbrugelectro.nl | 0118 57 24 27
Technische achtergrond is mooi, technische interesse is belangrijker
Durf jij het ook aan? Ook als je een opleiding bij Cederhof wilt volgen, ben je welkom. Stuur een bericht naar  info@cederhof.eu  of kom naar de inloopmiddag 9 mei van 15-17 uur bij Cederhof.
Wij werken in de zorg én daar zijn wij trots op!

VACATURES

Gezocht:

- ACCOUNTANT - ADVISEUR (AA/RA)

- ASSISTENT ACCOUNTANT

Een ervaren ploeg met vertrouwde gezichten...

Wij zijn per direct op zoek naar eerder genoemde functies. Bij ons wordt er op een ongedwongen en informele manier gezorgd voor de financiële administraties van onze klanten.

INTERESSE? Meer info: VUYK-ACCOUNTANTS.NL

De apotheekhoudende huisartsenpraktijken op Noord-Beveland zijn op zoek naar: Apothekersassistenten, 24-38 uur per week

voor onze praktijken in Kamperland en Colijnsplaat, als toevoeging in onze teams van huisartsen, praktijkondersteuners, doktersassistenten, apothekersassistenten en praktijkmanager.

Wat ga je doen?

Je verricht werkzaamheden met betrekking tot het klaarmaken, mede bewaken, controleren en het ter hand stellen van genees- en zelfzorgmiddelen en het geven van voorlichting/advies daarover.

Wie zijn wij?

Op Noord-Beveland bevinden zich drie apotheekhoudende huisartsenpraktijken, welke intensief samenwerken, voor zowel de praktijk in Kamperland als de praktijk van Colijnsplaat zijn we op zoek naar een apothekersassistente. De beide praktijken bieden een breed aspect aan huisartsenzorg. In onze teams heerst er een persoonlijke en vriendelijke werksfeer. De medewerkers zijn betrokken en zij verrichten de werkzaamheden op professionele wijze.

Wat neem je mee?

Je beschikt over het MBO-diploma apothekersassistent of zit in het derde leerjaar van de opleiding voor apothekersassistent.

Je vindt respectvol omgaan met patiënten een uitgangspunt voor je handelen en je weet je aan te passen aan de patiënt door je positieve instelling, geduld en inlevingsvermogen.

• Verder ben je integer en betrouwbaar in je contact met patiënten en andere zorgdisciplines.

• Je bent vaardig met de computer.

• Je hebt een hoge mate van zelfstandigheid en kunt dit combineren met werken in een team.

• Je werk zorgvuldig, zelfstandig en kunt oplossingsgericht denken.

• Je bent leergierig en je ziet nieuwe situaties als een uitdaging om je kennis te vergroten.

• Je beschikt over een collegiale houding en bent bereid bij te springen in geval van ziekte of vakantie.

Wat bieden we jou?

Behalve dat je komt te werken in een gecertificeerde apotheek, kom je te werken op een werkplek met een prettige en vriendelijke werksfeer. De werknemers en huisartsen zijn betrokken bij alle werkzaamheden, dit maakt jouw werk afwisselend. Wij bieden een aanstelling voor bepaalde tijd met uitzicht op vast dienstverband onder voorwaarden van de CAO-Huisartsenzorg.

Goed om te weten!

Ben je enthousiast en wil je meer informatie of eens een keertje komen kijken? Neem dan contact op met Tatiana Netsere, praktijkmanager, 06-83837691 of t.netsere@zhco-periscaldes.nl. En als je de stap durft te wagen, stuur dan je motivatiebrief en cv per mail naar bovenstaand e-mailadres.

Het Gele Krantje 32

Je droom waarmaken, je moet het maar durven en je moet het maar doen. Enya deed het, tweeënhalf jaar geleden. Ze opende haar eigen tattooshop: Flamboyant Tattoo. Deze creatieveling schetst en tekent al jaren op papier, maar in haar eigen shop vereeuwigt ze het op lichamen. “Dat laatste is altijd spannend, je blijft het voor altijd zien. Maar dat

mensen speciaal naar mij komen om een tattoo te zetten, blijft iedere keer weer een eer.”

Een aantal jaren geleden was Enya een horecatijger met een grote passie voor tekenen. Wanneer het even tegenzit, ze even niet lekker in haar vel zit, besluit ze te doen waar ze al jaren over nadenkt.

“Het pand aan de Oude Markt in Vlissingen kwam toevallig op mijn pad. Het heeft zo moeten zijn, denk ik dan. Ik hoor vaak dat mensen zich prettig voelen in deze ruimte en dat heb ik zelf ook. Het zetten van een tatoeage is heel persoonlijk. Je komt behoorlijk in iemands aura”, lacht ze. ”De meest uiteenlopende karakters stappen bij mij binnen en dat maakt het werk ook zo leuk. Sommigen willen een tatoeage met een bijzonder verhaal erachter, anderen ‘vullen’ het lichaam op met kunst. Ik zet een tatoeage altijd maar één keer. Natuurlijk kunnen ze voorbeelden zien, maar exact namaken doe ik niet. Ik heb een creatief beroep en als ik mijn creativiteit niet kwijt kan, past de tattoo niet bij mij.”

Eerlijkheid

Een tatoeage tekenen is volgens Enya een andere techniek dan wanneer je tekent op papier of doek. “Iedere huid is anders en verandert ook. Daar moet je rekening mee houden wanneer je een tattoo zet. Daarnaast is de plek ook van belang. Niet iedere plek is geschikt voor een bepaalde vorm, of fi guur. Ik ben ook eerlijk als het niet mijn stijl is en ik niet achter mijn eigen werk kan staan. Hoe tof ik het ook vind dat mensen bij mij aankloppen, soms moet je ‘nee’ zeggen. Dat is lastig, maar wel eerlijk.”

Mannetje staan

Het was voor Enya niet vanzelfsprekend dat ze ondernemer zou worden. “Soms denk ik terug aan vroeger en heb ik spijt dat ik niet eerder ben begonnen. De vrijheid, doen wat je het allerliefste doet, dat maakt je als mens gelukkig. Als tatoeëerder heb je een ‘stoer’ beroep volgens de buitenwereld. Het wordt nog steeds gezien als mannenwereld, waarin ik als vrouw ‘mijn mannetje’ moet staan. Er komt steeds meer acceptatie en respect gelukkig, maar het blijft hard werken. Ik heb daarom lang getwijfeld om dit te gaan doen. Mijn moeder heeft mij hierin altijd gesteund, maar er waren genoeg mensen in mijn omgeving die negatief reageerden. Ik vind het daarom belangrijk om mee te geven aan startende ondernemers dat je jezelf niet moet laten beïnvloeden door hen die zeggen dat je het niet kan. Werk hard en bewijs het tegendeel. Maar doe vooral wat je gelukkig maakt.”

33 Het Gele Krantje VACATURESPECIAL
TEKST EN FOTO: MARIT JANSEN VAN GALEN
Enya maakt ondernemersdroom waar: “Laat je niet beïnvloeden door hen die zeggen dat je het niet kan”

Scan en bekijk de volledige vacatures!

Wij hebben 2 prachtige vacatures open staan: (Allround) Onderhoudsmonteur

Heb jij kennis van WTB installaties, hydrauliek en pneumatiek? Dan zijn we op zoek naar jou! Kom ons Maintenance team versterken en werk samen met ervaren collega’s aan de optimalisatie van ons machinepark.

Kwaliteitsinspecteur

Wil jij inkomende materialen, producten en geproduceerde hal abricaten gaan controleren, op basis van het ontwerp en de gestelde kwaliteitsnormen? Heb je ook a niteit met techniek en wil je leidinggeven aan de medewerker Kwaliteitsdienst? Dan zoeken wij jou!

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan en goede arbeidsvoorwaarden, in een bedrijf met meer dan 50 jaar ervaring? Neem een kijkje op onze website (ook voor andere vacatures) en solliciteer! www.metaloterm.com/nl/carriere

Schiedel Metaloterm B.V. is een internationaal productiebedrijf dat voorziet in metalen rookgasafvoersystemen.

Wij zoeken een gezellige collega:

Ben jij enthousiast en heb je zin in een zelfstandige, flexibele baan?

Dan hebben wij een leuke baan op:

Shell de Zandkreek

2 vaste diensten in de week waarvan 1 in het weekend en eventueel oproepbaar.

Interesse? Bel Mol Schuddebeurs 0111-453330

Of stuur je gegevens naar willem@mol-olie.nl.

Wij zoeken

• Medewerkers bediening parttime en fulltime

• Zelfstandig werkend kok parttime en fulltime

• Keukenhulp

• Afwashulp

Neem contact op of stap eens binnen

Havenstraat 9, 4486 AA Colijnsplaat 0113 695 225 info@restaurantdeschelde.nl

Als industrieel reiniger zorg je voor een schone werkomgeving bij onze klanten. De ene keer is dat een productiehal en de andere keer een buitengevel. Je weet van aanpakken en hebt een rijbewijs. Meer weten? Bel of app met Arjan Dekker, tel 06-13153768 of mail naar info@schoonmaakbedrijfzeeland.nl

Fortrapastraat 2 • 4431 BW ’s-Gravenpolder T: 0113-603165 | E info@schoonmaakbedrijfzeeland.nl www.schoonmaakbedrijfzeeland.nl

Ben jij straks klaar met je opleiding en wil je werken, leren & doorgroeien in de techniek, kom dan een keer kijken bij ons want wij zoeken jongeren met technische handen om het vak te leren.

Momenteel hebben wij meerdere vacatures openstaan;

• Commercieel Manager, Vlissingen Oost;

• Service Manager, Vlissingen Oost;

• Monteurs onder de haak, Vlissingen Oost & Schiedam;

• Monteurs boven de haak, Vlissingen Oost & Schiedam;

• Storing Monteurs, Vlissingen Oost & Schiedam;

• Bedrijfsleider, Schiedam;

Kijk voor meer informatie op liftal.com/nl/nieuws voor alle vacatures en ben je enthousiast over een vacature bel dan met Ingrid van personeelszaken op 06 57 81 58 44 of stuur een e-mail naar hrm@liftal.com.

SCHUDDEBEURS BV

Het Gele Krantje 34
vacatures
Onze locaties Vlissingen, Rilland, Rotterdam, België zoekt

Voor Etos

Kamperland zijn we op zoek naar:

Een enthousiaste weekend / vakantie medewerker!

Vind jij het leuk om in een gezellig team te werken en wordt jij enthousiast van Thema`s die te maken hebben met je goed voelen zoals, huidverzorging & Beauty, vitamines, slaap en nog veel meer...

Leeftijd vanaf 15 jaar.Reactie sturen naar jgsclement@zeelandnet.nl t.a.v Gert-Jan Clement. Of loop even binnen bij onze winkel aan de Ruiterplaatweg 9 Kamperland.

Voor Albert Heijn

Kamperland zijn we op zoek naar:

Vaste contracten en weekend / vakantie medewerkers voor de volgende afdelingen:

• AGF / vers medewerkers

• Cassiere’s

Uren in overleg, leeftijd vanaf 15 jaar. Reactie sturen naar ahkamperland@gmail.com t.a.v. Heidi Lensen-Lambert. Of loop even binnen bij onze winkel aan de Ruiterplaatweg 5 Kamperland.

Albert Heijn

Kamperland

ZZcoldstores heeft zich gespecialiseerd in het temperatuur gecontroleerd opslaan van voornamelijk exotisch fruit. Met twee koelhuizen en eigen loskade bieden wij veel kwaliteit, capaciteit en flexibiliteit in op- en overslag.

Wij zijn op zoek naar:

Vestiging Kruiningen:

- Financieel administratief medewerker

- Heftruck/ reachtruckchauffeur

Contact?

E-mail: frans.maas@zzcoldstore.nl www.zzcoldstores.com

Fulltime magazijnmedewerker (40 uur)

Paruzzi BV is een webshop en groothandel in klassieke Volkswagen-onderdelen met klanten door geheel Europa.

Functie:

Voor onze verkoopafdeling zijn wij op zoek naar een magazijnmedewerker.

Hierbij ben je er verantwoordelijk voor dat je de weborders verzamelt, administratief verwerkt en verzendklaar maakt. Ben jij de persoon die als laatste het pakket voor de klant in handen heeft?

Interesse:

Heb je interesse dan kun je een sollicitatiebrief en c.v. richten aan Wim de Keijzer. Mail: wim@paruzzi.com Schriftelijk: Paruzzi BV, t.a.v. Wim de Keijzer, Kreeft 16, 4401 NZ Yerseke

Inlichtingen:

Als je interesse gewekt is maar je nog graag aanvullende informatie wenst, dan kun je deze inwinnen bij: Wim de Keijzer, 0113-503555 of wim@paruzzi.com

35 Het Gele Krantje
Ruiterplaatweg
9, 4493 PG Kamperland, 0113 376 526
Ruiterplaatweg 5, 4493 PG Kamperland, 0113 377 550
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Cleijenborch is op zoek naar:

Verzorgenden IG

Eerst Verantwoordelijk Verzorgenden

Verpleegkundigen

Helpenden (+)

Wil je echt iets voor je medemens betekenen? Door jouw oprechte aandacht, goede zorg en begeleiding, ben je onmisbaar voor onze cliënten en je collega’s. Je snapt dat de cliënt niet op jouw werkplek woont maar dat jij werkt op de woonplek van de cliënt. Je werkt bij ons in een organisatie met korte lijnen, waar een informele werksfeer heerst. Nieuwsgierig? Kom een dagdeel meelopen, zodat je de sfeer kunt proeven. Je kunt een afspraak maken door een appje te sturen naar onze manager zorg, Pim Pijpelink: 06-82224864. Mailen kan natuurlijk ook: info@cleijenborch.nl. Heb je een andere opleiding in de zorg? Ook dan ben je welkom!

Wij zijn gecertificeerd voor de Roze Loper en geven daarmee aan dat wij diversiteit hoog in het vaandel hebben. Ons diversiteitsbeleid (in de breedste zin van het woord) richt zich enerzijds op het thema culturele/religieuze diversiteit en migranten (zowel ouderen als medewerkers). Anderzijds, richt ons diversiteitsbeleid zich op seksuele diversiteit en LHBT-ouderen en -medewerkers (oftewel lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender) – een relatief onzichtbare groep in de zorg.

Weekendhulpen schoonmaak www.cleijenborch.nl

Het Gele Krantje 36

Ons uitgangspunt is dat cliënten bij ons hun leven zoveel als mogelijk op dezelfde wijze kunnen voortzetten. Wij streven naar een klantgerichte benadering en behandeling. Dit houdt in dat mogelijkheden, wensen en behoeften van de cliënt te allen tijde het uitgangspunt vormen.

Zorgcentrum Cleijenborch is dan ook onderdeel van de samenleving en onze bewoners blijven hier deel van uitmaken. Daarom hebben wij een

gastvrijheidsconcept ontwikkeld. Het eerste project was de aanleg van de dierenweide en de groentetuin/pluktuin. Deze maakt onderdeel uit van de wijk en jong en oud maken hier met veel plezier gebruik van. Vervolgens is het Gezondheidscentrum ontwikkeld met daarin o.a. de huisartsenpraktijk, fysiotherapie, podotherapie, thuiszorg en WMO.

Sluitstuk van het gastvrijheidsconcept is de nieuwe inrichting en de herbestemming

WERKEN BIJ EEN TOP BEDRIJF?

van onze ontmoetingsruimte, die nu licht en uitnodigend is en vol staat met groene planten. Er zijn gezellige zitjes gecreëerd waar u kunt genieten van een kopje koffi e en een praatje. Aan de grote vernieuwde balie met kiosk kunt u terecht voor informatie en een consumptie.

Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd voor onze bewoners, zowel in groepsverband als individueel, zoals de wandelclub, de koffi etafel maar ook creatieve activiteiten, spelmiddagen en themamaaltijden. Om deze activiteiten te kunnen blijven aanbieden, zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Heeft u zin om een keer mee te kijken? Neemt u dan contact op met onze Eerst Verantwoordelijke Welzijn, Rian de Rijder (rianderijder@cleijenborch.nl) of belt u naar 0113-240900.

In de achterliggende dertig jaar is ‘TOP The Onion Group’ uitgegroeid tot een toonaangevend internationaal opererend familiebedrijf. De strategie is gericht op het creëren van schaalgrootte en ketenbeheersing. Waarom? Omdat dát hen in staat stelt om aan de wensen van klanten wereldwijd te voldoen. U herkent TOP enerzijds als de toegewijde teler, die voor een topproduct gaat. Anderzijds ontmoet u hen als de partner van foodfabrikanten. Zij leveren uien, snijden, snipperen, fermenteren, conserveren, bakken en persen tot olie. Hóe u de karakteristieke smaak van uien ook wilt benutten in uw recepten, zij leveren u het gewenste product. Daarnaast leveren ze een groot en gevarieerd assortiment geconserveerde groenten, van augurken en zilveruien tot bloemkool en courgette.

Wij zoeken:

‘s-Gravenpolder

• Cost Accountant

Baarland

• Kwaliteitmanager (MT-lid)

• Medewerker Technische Dienst

Heb je interesse?

Kapelle

• Maintenance Engineer

• Ploegleider

Mail dan naar bart.hommes@greencareerconsult.nl of bel 06 53 15 94 83.

37 Het Gele Krantje
ADVERTORIAL Gastvrijheidsconcept bij Zorgcentrum Cleijenborch Cleijenborch Dokter Maasstraat 4, Colijnsplaat info@cleijenborch.nl | 0113 240900

Samen bereiken we meer!

Wil jij ook het verschil maken?

Ben jij een rekenwonder of een ster in klantadvies?

Dan leren we jou graag kennen!

Wij zoeken een assistent accountant

Als assistent accountant stel je zelfstandig jaarrekeningen op en verzorg je aangiften OB, IB en VpB. Je stelt financiële overzichten op. Je houdt contact met de klant en denkt mee. In samenwerking met de fiscalist en accountant adviseer je de klant om zo het optimale resultaat te realiseren.

Geïnteresseerd?

Scan dan snel de QR-code en ontdek of deze functie wat voor jou is!

AUTOMONTEUR

FULLTIME (38 uur)

Ben jij goed in techniek en wil je aan het werk in een omgeving met leuke collega’s? Peugeot & Citroëndealer

De Nobelpoort in Zierikzee heeft een uitdagende functie voor je als automonteur met doorgroeimogelijkheden

Aarzel niet, solliciteer direct!

vacatureSchoonmaakster gezocht op maandag en vrijdag voor ons sanitair, kleedruimte, kantoor etc. Ca. 6-8 uur per week.

Vind jij het leuk om uiteenlopende reparaties, onderhoud en schilderwerken te verrichten op een mooie locatie aan het water?

Kom dan als (aankomend) jachtreparateur ons team in Kats versterken.

Heb je interesse?

Mail je motivatiebrief met CV naar adrienne@vdrest.nl t.a.v Adrienne Vermin. Voor nadere toelichting bel 0113-600270 en vraag naar Erwin van Keulen.

Het Gele Krantje 38
0113 - 600 270 of
Bel
mail naar nautic@vdrest.nl
Oudeweg 2 • 4301 TC Zierikzee • Tel: 0111 - 414453 • www.nobelpoort.nl

De dexter group is een flexibel netwerk van gespecialiseerde gereedschapmakers. Zes bedrijven opereren wereldwijd in verschillende markten. Voor (potentiële) klanten biedt de dexter group op deze manier een one-stop shop.

De dexter group is een flexibel netwerk van gespecialiseerde gereedschapmakers. Zes bedrijven opereren wereldwijd in verschillende markten. Voor (potentiële) klanten biedt de dexter group op deze manier een one-stop shop.

Coremans maakt deel uit van de dexter group en is gespecialiseerd in de ISBM matrijzenbouw (Injectie Stretch Blow Moulding), thermoform- en spuitgietmatrijzenbouw en toelevering van vaak complexe machinedelen.

De dexter group is een flexibel netwerk van gespecialiseerde gereedschapmakers. Zes bedrijven opereren wereldwijd in verschillende markten. Voor (potentiële) klanten biedt de dexter group op deze manier een one-stop shop.

De dexter group is een flexibel netwerk van gespecialiseerde gereedschapmakers. Zes bedrijven opereren wereldwijd in verschillende markten. Voor (potentiële) klanten biedt de dexter group op deze manier een one-stop shop.

Coremans maakt deel uit van de dexter group en is gespecialiseerd in de ISBM matrijzenbouw (Injectie Stretch Blow Moulding), thermoform- en spuitgietmatrijzenbouw en toelevering van vaak complexe machinedelen.

Wil jij deel uitmaken van ons team? Lees dan verder.

Coremans maakt deel uit van de dexter group en is gespecialiseerd in de ISBM matrijzenbouw (Injectie Stretch Blow Moulding), thermoform- en spuitgietmatrijzenbouw en toelevering van vaak complexe machinedelen.

Wil jij deel uitmaken van ons team? Lees dan verder.

Coremans maakt deel uit van de dexter group en is gespecialiseerd in de ISBM matrijzenbouw (Injectie Stretch Blow Moulding), thermoform- en spuitgietmatrijzenbouw en toelevering van vaak complexe machinedelen.

Wil jij deel uitmaken van ons team? Lees dan verder.

Gezocht:

Wil jij deel uitmaken van ons team? Lees dan verder.

Gezocht:

Gezocht:

Gezocht:

LEERGIERIGE, PROACTIEVE EN HANDIGE

LEERGIERIGE, PROACTIEVE EN HANDIGE VERSPANERS (draaien en/of frezen 3 of 5-assig)

VERSPANERS (draaien en/of frezen 3 of 5-assig)

LEERGIERIGE, PROACTIEVE EN HANDIGE VERSPANERS (draaien en/of frezen 3 of 5-assig)

Wat ga je doen?

Wat ga je doen?

Wat ga je doen?

Ben jij een techneut die enthousiast wordt van het werken aan nauwkeurige producten? Als verspaner ben je verantwoordelijk voor het produceren van een gevarieerd gamma aan producten van diverse materialen. Wil je met ons meedenken over mogelijke verbeteringen om de productiviteit te verhogen en/of ben je een specialist in dit vakgebied of wil je dat worden? Dan zoeken wij jou!

Ben jij een techneut die enthousiast wordt van het werken aan nauwkeurige producten? Als verspaner ben je verantwoordelijk voor het produceren van een gevarieerd gamma aan producten van diverse materialen. Wil je met ons meedenken over mogelijke verbeteringen om de productiviteit te verhogen en/of ben je een specialist in dit vakgebied of wil je dat worden? Dan zoeken wij jou!

Ben jij een techneut die enthousiast wordt van het werken aan nauwkeurige producten? Als verspaner ben je verantwoordelijk voor het produceren van een gevarieerd gamma aan producten van diverse materialen. Wil je met ons meedenken over mogelijke verbeteringen om de productiviteit te verhogen en/of ben je een specialist in dit vakgebied of wil je dat worden? Dan zoeken wij jou!

Wat ga je doen?

Ben jij een techneut die enthousiast wordt van het werken aan nauwkeurige producten? Als verspaner ben je verantwoordelijk voor het produceren van een gevarieerd gamma aan producten van diverse materialen. Wil je met ons meedenken over mogelijke verbeteringen om de productiviteit te verhogen en/of ben je een specialist in dit vakgebied of wil je dat worden? Dan zoeken wij jou!

Wat neem je mee?

Wat neem je mee?

Wat neem je mee?

Je hebt al werkervaring of je studeert minimaal niveau 3 in een technische richting zoals verspaning of werktuigbouwkunde. Je wilt je verdiepen in alle aspecten van ons vak zoals frezen, draaien, boren en slijpen. Je maakt je dingen snel eigen en durft eerlijk in de spiegel te kijken. Als je een foutje maakt, dan leer je daarvan, je gaat niet zitten mokken en pakt weer door. Onze ervaren mensen helpen je altijd. Zij luisteren ook naar jou, dus vertel ons maar wat er beter, mooier en sneller kan.

Je hebt al werkervaring of je studeert minimaal niveau 3 in een technische richting zoals verspaning of werktuigbouwkunde. Je wilt je verdiepen in alle aspecten van ons vak zoals frezen, draaien, boren en slijpen. Je maakt je dingen snel eigen en durft eerlijk in de spiegel te kijken. Als je een foutje maakt, dan leer je daarvan, je gaat niet zitten mokken en pakt weer door. Onze ervaren mensen helpen je altijd. Zij luisteren ook naar jou, dus vertel ons maar wat er beter, mooier en sneller kan.

Je hebt al werkervaring of je studeert minimaal niveau 3 in een technische richting zoals verspaning of werktuigbouwkunde. Je wilt je verdiepen in alle aspecten van ons vak zoals frezen, draaien, boren en slijpen. Je maakt je dingen snel eigen en durft eerlijk in de spiegel te kijken. Als je een foutje maakt, dan leer je daarvan, je gaat niet zitten mokken en pakt weer door. Onze ervaren mensen helpen je altijd. Zij luisteren ook naar jou, dus vertel ons maar wat er beter, mooier en sneller kan.

Wat neem je mee?

Je hebt al werkervaring of je studeert minimaal niveau 3 in een technische richting zoals verspaning of werktuigbouwkunde. Je wilt je verdiepen in alle aspecten van ons vak zoals frezen, draaien, boren en slijpen. Je maakt je dingen snel eigen en durft eerlijk in de spiegel te kijken. Als je een foutje maakt, dan leer je daarvan, je gaat niet zitten mokken en pakt weer door. Onze ervaren mensen helpen je altijd. Zij luisteren ook naar jou, dus vertel ons maar wat er beter, mooier en sneller kan.

Wat kun je verwachten?

Wat kun je verwachten?

Wat kun je verwachten?

Je komt te werken in een gezonde organisatie die wordt gekenmerkt door korte lijnen en een platte organisatiestructuur. Door te investeren in opleiding, scholing en kennisgroei binnen Coremans heb je allerlei mogelijkheden om door te groeien in een vakgebied dat jou interesseert. Je komt te werken in een enthousiast en flexibel team.

Je komt te werken in een gezonde organisatie die wordt gekenmerkt door korte lijnen en een platte organisatiestructuur. Door te investeren in opleiding, scholing en kennisgroei binnen Coremans heb je allerlei mogelijkheden om door te groeien in een vakgebied dat jou interesseert. Je komt te werken in een enthousiast en flexibel team.

Je komt te werken in een gezonde organisatie die wordt gekenmerkt door korte lijnen en een platte organisatiestructuur. Door te investeren in opleiding, scholing en kennisgroei binnen Coremans heb je allerlei mogelijkheden om door te groeien in een vakgebied dat jou interesseert. Je komt te werken in een enthousiast en flexibel team.

Wat kun je verwachten?

Je komt te werken in een gezonde organisatie die wordt gekenmerkt door korte lijnen en een platte organisatiestructuur. Door te investeren in opleiding, scholing en kennisgroei binnen Coremans heb je allerlei mogelijkheden om door te groeien in een vakgebied dat jou interesseert. Je komt te werken in een enthousiast en flexibel team.

Ja, ik wil… en nu dan?

Bel, app of mail Sam Louwerse en maak een afspraak voor een gesprek. We willen je graag ons mooie bedrijf laten zien. Je kunt ook een dagje meelopen. s.louwerse@coremans.nl | 06-12854996

Ja, ik wil… en nu dan?

Ja, ik wil… en nu dan? Bel, app of mail Sam Louwerse en maak een afspraak voor een gesprek. We willen je graag ons mooie bedrijf laten zien. Je kunt ook een dagje meelopen. s.louwerse@coremans.nl | 06-12854996

Bel, app of mail Sam Louwerse en maak een afspraak voor een gesprek. We willen je graag ons mooie bedrijf laten zien. Je kunt ook een dagje meelopen. s.louwerse@coremans.nl | 06-12854996

Ja, ik wil… en nu dan? Bel, app of mail Sam Louwerse en maak een afspraak voor een gesprek. We willen je graag ons mooie bedrijf laten zien. Je kunt ook een dagje meelopen. s.louwerse@coremans.nl | 06-12854996

Coremans B.V. T +31 113 55 16 22 Haltestraat 78 E info@coremans.nl 4411 NH Rilland I www.coremans.nl

Coremans B.V. T +31 113 55 16 22 Haltestraat 78 E info@coremans.nl 4411 NH Rilland I www.coremans.nl

Coremans B.V. T +31 113 55 16 22 Haltestraat 78 E info@coremans.nl 4411 NH Rilland I www.coremans.nl

Haltestraat 78 E info@coremans.nl 4411 NH Rilland I www.coremans.nl

39 Het Gele Krantje
Coremans B.V. T +31 113
16
55
22
LEERGIERIGE, PROACTIEVE EN HANDIGE VERSPANERS (draaien en/of frezen 3 of 5-assig)

Bij ons kunt u een mooie Paas-outfit scoren!

Ruime keuze aan voorjaars-en zomermode voor hem & haar. Wekelijks nieuwe collectie. Nieuw binnen sneakers, slippers & sandalen van Marco Tozzi, Tamaris, s. Oliver.

De nieuwste badmode van WoW, Tweka (chloorbestendige badpakken), Shiwi, Triumph & Anita hangt ook in de winkel.

De prijswinnaars van de kledingsets t.w.v. €150,- zijn bekend!

Het zijn de kledingbank & Mw. van Goudswaard. Gefeliciteerd!

Wij willen onze klanten bedanken voor de aankopen en het inleveren van de bruikbare kleding voor de kledingbank!

Wij zullen de kledingbank geen set, maar nieuw ondergoed geven in verschillende maten, zodat meerdere mensen hier plezier van hebben.

Loop gerust eens binnen! Graag tot ziens, Annelies, Mathilda, Cato & Annabel

Openingstijden:

Maandag van 10.00 u - 17.00 u

Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 u - 17.30 u zaterdag van 10.00 u - 17.00 u

2e pasen en zondags gesloten. Te volgen via Facebook & Instagram

Ruiterplaatweg 21 - 23

4493 PG, Kamperland 0113 37 00 48 info@anneliesmode.nl

anneliesmode.nl

Noordlangeweg 23

4486 PR, Colijnsplaat 06 26 36 60 11

Nieuwe openingstijden

Zondag & Maandag gesloten

Dinsdag t/m Zaterdag 10.00 - 17.00 uur

Het voorjaar gaat weer beginnen. Kom gezellig lang voor de mooiste zomerbloeiers en vaste planten

2e paasdag zijn wij geopend van 11.00 tot 17.00

Paas actie:

Geraniums 3 voor € 5.00

Potgrond 3 zakken 40 ltr € 17.50

Het Gele Krantje 40
BOUWCENTER DE HAZE RUITERPLAATWEG 2C | 4493 PG KAMPERLAND | T 0113-370918 Bouwcenter de Haze: Hét adres op Noord-Beveland voor al uw bouwmaterialen groot en klein