Promotion nr 141

Page 1

PRomotion

Branschtidning för produktmedia, print, profilkläder och promotionprodukter // 141 • 2022

Träkomposit –ett alternativspännande

Väljer du småländska Plastprint väljer du en svensk, hållbar och innovativ partner. Vi har genom egen produktion och stark innovationskraft tagit fram en serie produkter i förnyelsebar träkomposit.

Upptäck våra nyheter i träkomposit. Smörkniv, skohorn, flugsmälla och frisbee.

plastprint.se

PRomotion

Branschtidning för produktmedia, print, profil och promotion

LEDANDE PUBLIKATION

Branschtidningen PRomotion startades 1996 och är opolitisk och organisatoriskt obunden och för profil- och promotionbran schen den ledande publikationen.

MÅLGRUPP

återförsäljare av profil- och yrkes kläder, promotionartiklar, presentreklam, brodyr, transfer, screen, tryck- och märkutrustning.

TIDNINGSREDAKTION

Ansvarig utgivare och chefredaktör: Tore Lindfors, tore@promotion.nu 0704 91 24 65 Carina Johanzon, carina@promotion.nu 0702 16 87 24

TIPSA OSS!

Skicka gärna pressreleaser, personalnytt, produktnyheter med mera till red@promotionmedia.se

LAYOUT

Exakta AB

UPPLAGA & SPRIDNING

Totalt 17 800 exemplar. Tryckt upplaga 2 800 exemplar som når branschrelaterade företag inom profil och promotion. Digital version mailas till 15 000 branschrelaterade personer och läggs även ut på vår hemsida promotionmedia.se

ANNONSFÖRSÄLJNING

Carina Johanzon, carina@promotion.nu 0702 16 87 24

INFORMATION

Omslag: Koby Agency, Unsplash Redaktionen ansvarar ej för icke beställt material. Citera oss gärna men ange källan.

POSTADRESS

Box 20060, SE-200 74 Malmö, Telefon: 040-97 65 50 red@promotionmedia.se www.promotionmedia.se

Praktiska produkter prioriteras

ÄVEN OM DEN DIGITALA informationskanalen ökar så ökar även intresset för tryckt media. I viss mån kan det vara en generationsfråga. Men facktidningar verkar leva ett eget liv. Vi på branschtidningen PRomotion tror fortfarande på tryckt media inte minst med tanke att tidningen ligger kvar hos mottagaren under en längre tid och läses eller bläddras i många gånger om. Samma sak med golf-, fiske-, bil-, husvagns- och jakttidningar med flera. Dagstidningar tenderar dock till att bli mer i den digitala miljön.

TIDNINGEN SCREEN & MARKNADEN som är en kollegatidning i branschen lägger, efter 34 år ner till årsskiftet. Det är bara att beklaga. De har tvingats välja mellan olika projekt. Ansvarig utgivare Lars Knapasjö och undertecknad har genom alla år haft en bra kontakt. Att driva en mindre facktidning är inte helt enkelt. I princip skall en och samma person ha många roller. Ansvarig utgivare, redaktör, journalist, redigerare, annonsförsäljare, fotograf, kontaktperson till tryckeri, packeri, distributionscentral, posten, datafirman och layoutare med flera. Vi på branschtidningen PRomotion fortsätter, sedan 1996 nå ut till företag inom produktmedia, print, profilkläder och promotionprodukter. Vi distribuerar 2 800 exemplar fysiskt och närmare 15 000 som digital version via mail och når drygt femtusen branschrelaterade företag fyra gånger per år.

MÄSSAN PSI I DÜSSELDORF i början av januari 2023 är halverad jämfört med tidigare år. Trots att de har införlivat två andra mässor Promotex och Viscom. Beräknat antal utställare är cirka 400. Ett flertal stora aktörer saknas.

VI SER FÖRÄNDRINGAR i print, profil-och promotionbranschen i Sverige. Sammanslagningar mellan både återförsäljare och grossister ökar. Många mindre företag lägger ner i takt med stigande ålder på innehavarna. Även om det ibland blåser vindar att vi inte skall ge bort sånt som anses vara ”onödiga prylar” ökar intresset av att ge bort användbara och genomtänkta produkter med logga i marknadsföringsmixen.

”MADE IN EUROPE” börjar växa sig starkare. Inte minst med tanke på utvecklingen i Kina och övriga Asien. Leveranstider ökar från sex till tolv månader på många varor och vi ser ökade material- och lönekostnader med fortsatt skyhöga fraktpriser.

NU VET JAG VARFÖR det heter swish eller sccwiiiiisch. Det är en tidsuppfattning om hur snabbt sommaren försvinner. Även om jag har haft många fina och lata dagar känns det som att det gick fort jämfört med vintermånaderna. Men ”look at the bright side of life”. Det blir förhoppningsvis vår och sommar fler gånger.

Respektera gamla människor. De gick ut skolan utan Google eller Wikipedia.

PRomotion nr 141 • 2022 3 Tores tankar
Tore
Lindfors tore@promotion.nu 0704 91 24 65

PRODUKTNYHETER

Sapore från distriktet Modena i Italien, en äkta balsamvinäger säljs av Adelante.

Stilren och klassisk svensk design i kombination med schweiziskt hantverk Schweiziska Rhonda urverk, safirglas, svenskt vegetabiliskt garvat läder från Tärnsjö garveri. Säljs av Scandinavian Design Group West.

En ny kollektion från L-Shop Team i fairtrade certifierad ekologisk bomull och återvunnen polyester. Finns i fem färger som kan kombineras med varanda. T-shirten fås dessutom i naturliga färger som Soft Olive, Mustard och Soft Blue.

Vinkylare med frysvätska, fästs runt flaskan med kardborrestängning.

Finns hos MEC Profil.

Återvunnet material är nu standardpraxis hos schweiziska Prodir. Alla modeller är nu gjorda av regenererad och återvunnen ABS: 100% för svarta och vita höljen och 50% för färgade.

Patenterade 3i1 LED-laddningskabel med metallkontakter som finns i fyra olika färger. Kabeln är 1 meter lång och har ultrasnabb 3A- laddning med USB/Type-C-kombi-nationskontakt till iPhone Lightning, Micro USB och Type-C. Kabeln visar strömmen när du laddar din mobil. När mobilen är fulladdad stänger kabeln av sig själv för att spara ström och för att undvika överladdning. Säljs av C Two.

SERVICE FÖR FRAMGÅNGSRIK HÅLLBARHET

Bluesign® SYSTEM förenar hela den textila leverantörs och värdekedjan. Tillsammans med våra partners, inkluderande varumärken, tillverkare och kemikalie leverantörer, utvecklar vi en helhetssyn för att göra textilindustrin mer hållbar och transparent.

Vårt fullservice system och lösning med fokus på hållbar kemi hjälper ditt företag att minska de skadliga effekterna på människor och miljö. Hos oss definierar och uppnår du dina hållbarhetsmål.

Utforska våra nya Tjänster i olika nivåer

bluesign.com

Postnord slutar med oadresserad reklam i brevlådan

Postnord avvecklar sin verksamhet för oadresserad direktreklam (ODR) som riktar sig till hushåll.

Det är inte längre en lönsam affär för företaget, som pekar på en prispressad marknad och stigande papperspriser som bakgrund till beslutet. PostNord tydliggör sin reklamportfölj med större fokus på adresserad direktreklam och tjänster som är mer målgruppsanpassade och kan kombineras med digitala lösningar. Den beslutade inriktningen innebär att PostNord lämnar marknaden för bred masskommunikation och avvecklar delar av

bolagets reklamportfölj för oadresserad direktreklam (ODR).

PRISPRESSAD MARKNAD Marknaden för ODR-distribution är oerhört prispressad. Omvärldsfaktorer, som till exempel markant högre priser på papper, har påverkat kunder negativt vilket gjort att volymerna minskat. Det innebär en minskad lönsamhet. – ODR Standard har nästan halverats i volym de senaste fyra åren och sett till detta och kundernas betalvilja, kan vi inte längre fortsätta att erbjuda tjänsten. En mängd kända omvärldsfaktorer har drivit på ökade kostnader och

vi konstaterar att

tjänsten inte längre är lönsam. Därför tar vi nu ett beslut att avveckla den, säger Mathias Krümmel, vd PostNord Sverige. När ODR Standard fasas ut, blir adresserad direktreklam (ADR) och analys en dominerande del av reklamerbjudandet. Även den mer lokala varianten, ODR Exklusiv, kommer att finnas kvar i PostNords reklamportfölj.

Avvecklingen av ODR Standard innebär att de fristående ODR-terminalerna

inte längre kommer behövas. Detta leder till att medarbetare i distributionen och andra tjänster kopplat till ODR Standard påverkas. Foto: Postnord

Eco-friendly packaging for the sake of our environment

PRomotion nr 141 • 20226 Promowolsch GmbH & Co. KG Gruener Weg 23-25 D-59590 Geseke +49 2942 570201 +49 2942 570035 info@promowolsch.de www.promowolsch.de P F M W
Usage of recycled cardboard packaging “Made in Germany” – instead of throwing away plastic bags. The packaging can be used as a parking disc (according to StVO)!

Succé för Nordic Profile Fair Hybrid

Produktmediabranschens första hybridmässa Nordic Profile Fair Hybrid arrangerades under vecka 33-35 av PWA i samarbete med Elmia och Onlinemassan.com

Den fysiska mässan gick av stapeln den 17-18 augusti hos Elmia i hall C. 107 taggade utställare var på plats som hade skapat väldigt snygga montrar! Den fysiska mässan hade 1167 unika besökare och totalt 1441 besökare inklusive återbesök.

POPULÄR OCH EFTERLÄNGTAD BRANSCHFEST

400 kom till festen som hölls i Elmias lokaler och trädgård med en god BBQ grillbuffé. Bröderna Jonas & Johan Haak besökte först mässan och gjorde en LIVE intervju innan hela coverbandet Haaks spelade så att taket nästan lyfte och inte många av folket kunde låta bli att svänga loss på dansgolvet.

EN CHANS ATT ÅTERKOPPLA ELLER BESÖKA PER DISTANS

Onlinemassan.coms filmteam sände LIVE från de 2 mässdagarna på Elmia med Maria & Roger från PWA som programledare. På plattformen www.nordicprofilefaironline.com kunde besökarna även hitta de 107 utställarna för att ta kontakt och exklusivt lyssna på två föreläsningar om kemikalier och utbildningar av Anna Jacobs från RISE Substitutionscentrum och Susan Strömbom från Kemikalieinspektionen.

Den digitala mässan fortsatte sen hålla öppet 14 dagar 24/7 för att så många som möjligt skulle få chansen att se produktnyheter och knyta affärskontakter under en längre period än de traditionella 2-3 mässdagarna. Om man missade hybridmässans LIVE sändningar gavs möjlighet att besöka VIDEOGRAFEN där man kunde titta och lyssna på LIVE reportage från mässhallen, Lobby Syd

och intervjuer från PWA:s studiosoffa i Jönköping. Den digitala mässan hade 522 unika besökare och totalt 956 besökare inklusive återbesök.

VAD HÄNDER FRAMÅT?

PWA arrangerar den andra hybridmässan 17 januari – 3 februari 2023. Den fysiska mässan kommer hållas på Elmia i den större A-hallen under 3 dagar, 17-19 januari för att få plats med alla utställare. Sen tidigare vet man att vårens mässa kommer bli större men man kommer behålla känslan med lite trängre gångar som var uppskattat från augustimässan. Den digitala mässan pågår under hela perioden t o m 3 februari. Projektledare på Elmia är Jörgen Andersson jorgen.andersson@elmia. se och projektledaren hos PWA är det som tidigare Maria Olsson som nås via maria@pwa.se.

VI SÄNDER LIVE

PRomotion nr 141 • 2022 7
FRÅN MÄSSAN! Besök produktmediabranschens andra hybridmässa 17-19 januari 2023 & Annons_NPF_hybrid_LIVE_jan_2023_PRomotion.indd 1 2022-09-14 09:27

Europas största privatägda återförsäljare fyller 35 år

IDÉ House of Brands firade i slutet av augusti sitt 35-årsjubileum i Oslo.

De är Europas största privatägda återförsäljarföretag för profilprodukter och Nordens största leverantör av produktmedia med en omsättning på 600 miljoner kronor och prognosen för 2022 lutar åt 700 miljoner kronor (NOK).

Medarbetare från hela Norden samt några inbjudna samarbetspartners, totalt ca 170 personer träffades för utbildning, produktseminarium och jubileumsfirande. En del av de närvarande leverantörerna har samarbetat med IDÉ redan då grundaren Lasse Lauritzen startade IDÉ 1987.

35-årsjubileet firades bl.a med en fantastisk middag på Sørenga i Oslo, ett av de nyaste och mest attraktiva områdena i Oslo. Ett givet inslag i jubileumsfirandet var besök på IDÉs stora showroom på Stortorget i centrala

Oslo samt huvudkontoret i Drøbak. Efter besöket på huvudkontoret gick färden vidare på Oslofjordens största segelfartyg som seglade in i solnedgången. Musiken från bandet på däck satte stämningen och man kunde höra allsånger från IDÉ:s egen ”Profilist”-sång långt in på småtimmarna. IDÉ har totalt 170 anställda. De har kontor i Sverige på tre platser, Stockholm, Göteborg och Lund med sammanlagt 20 anställda. Det svenska dotterbolaget omsatte cirka 80 miljoner kronor 2021 och bolaget ingår i en koncern där Lauritzen Holding är moderbolag och har sitt säte i Norge. Koncernen har även verksamhet i Danmark, Finland och Island.

Branschtidningen PRomotion: passar på att ställa några frågor till grundaren Lasse Lauritzen: Hur kom du in i branschen?

Lasse: Från 1980 till 1987 var jag med och sålde kompletta anläggningar för djurhållning

inom lantbruk. Sedan slog lågkonjunkturen till. Inom koncernen fanns även en butik som sålde skol- och kontorsmaterial med mera. Bland annat pennor och textil med tryck. Jag och en kollega såg där en affärsmöjlighet och på den vägen blev det 1987.

PRomotion: Har utvecklingen av produkter förändrats, och i så fall hur?

Lasse: Dels har utbudet ökat på vad som används som produktmedia och kunderna är måna om att det är kvalitet som gäller. Om produkten som används inte håller måttet så skadas ju även varumärket som är ditsatt.

PRomotion: Hur ser branschen ut om 5 år?

Lasse: Har svårt och tänka mig att produktmedia minskar radikalt. Allt fler ser fördelen med att sätta sitt varumärke på håll- och användbara produkter. Vi på IDÉ har ju också ett väldigt brett sortiment som inte bara är

give-aways. Vi säljer allt från pennor, roll-ups, kepsar, arbets- och yrkeskläder med mera till uniformer.

PRomotion: Hur stora ska ni bli?

Lasse: Jag har väl inte en uttalad omsättningssiffra att sikta på. Men om utvecklingen fortsätter som den gjort tidigare så går vi mot miljarden inom några år. Men det viktiga är att våra anställda och kunder trivs med oss.

PRomotion nr 141 • 20228
Foto: Idé House of Brands

New Wave förvärvar brittiska B.T.C. Activewear

New Wave köper B.T.C.

Activewear, som är en brittisk distributions- och kommersiell aktör inom sport- och kontorskläder.

Köpeskillingen uppgår till 33 miljoner pund, motsvarande cirka 410 miljoner kronor, på en kontant- och skuldfri basis. Betalning sker kontant. B.T.C. Activewear grundades 2000 genom en fusion av tre regionala företag. Bolaget är Storbritanniens tredje största distributör inom sin bransch och erbjuder cirka 50 ledande internationella varumärken.

En sak som utmärker sig med företaget är att cirka 90 procent av bolagets ordrar görs via webbshoppen. Något som NWG menar visar på potentialen för e-handel inom B2B. Förvärvet kommer att ha en positiv påverkan på New Waves resultat under 2022, men kommer att ha en negativ påverkan på bolagets brutto- och operativa marginaler. Det förvärvade bolaget hade en omsättning om 53 miljoner pund förra året. Storbritannien är en av Europas största marknad för profilkläder.

– Med det här förvärvet etablerar vi på allvar New Wave Group som en av de riktigt stora spelarna på den brittiska marknaden, vilket såklart är väldigt roligt. Dessutom får vi in ett väldigt attraktivt och välskött bolag i koncernen, men också ovärderlig branschkunskap som alla våra bolag kommer att få nytta av. Vi har kikat på hundratals potentiella förvärv de senaste 2-3 åren men att priserna varit för höga, men att priserna nu är på väg ner delvis på grund av inflationen samt andra orsaker. Och nu har man alltså hittat ett

bolag att förvärva till rätt pris, säger New Waves vd Torsten Jansson.

B.T.C. Activewears vd och medgrundare Stephen Pope blir kvar som vd och han kommenterar affären så här:

– Det känns väldigt roligt att få in en stark ägare, som jobbar långsiktigt och som känner till branschen väl. B.T.C. Activewear kommer att kunna växa och ta nästa steg tillsammans med New Wave Group, där mixen mellan vår kunskap om och position på den brittiska marknaden tillsammans med New Wave Groups erfarenhet och varumärken kommer att bli en svårslagen kombination.

FAKTA NEW WAVE GROUP

Omsättningen för NWG Group ökade med hela 36% till 2 019 Mkr och rörelseresultatet ökade med 45% till 351 Mkr kvartal-över-kvartal, med en rörelsemarginal om 17,4% (16,2) – den högsta marginalen någonsin för ett kvartal. Segmenten Företag och Sport & Fritid uppvisade betydande resultatökningar medan Gåvor & Heminredning föll tillbaka något. Balansräkningen är fortsatt stabil och nettoskuldsättningsgraden uppgick till 27% per 30 juni. Kassaflödet föll tillbaka och uppgick till 68 Mkr (185) som en följd av en medvetet ökad kapitalbindning med bland annat lageruppbyggnad för att möta en starkare marknad. New Wave har haft ett bra år på börsen, relativt marknadsindex. Kursen har sedan årsskiftet stigit med 3% jämfört med Nasdaq OMX 30 som fallit med 21%.

PRomotion nr 141 • 2022 9 www.uma-petpen.com/en/ocean

Wackes och Olsson & Co blir ett bolag – vill fortsätta driva en mer hållbar bransch

Från 1 januari 2023 kommer Wackes och Olsson & Co bli ett bolag. Sammanslagningen grundar sig i en gemensam vision om att fortsätta förändra branschen och vara en förebild inom hållbarhet.

Med ett tydligt kvalitets- och hållbarhetsfokus vill man på den nordiska marknaden tillsammans visa att produktmedia är en marknadsföringskanal med överlägset uppmärksamhetsvärde och som dessutom kan bidra till en bättre värld.

– Vi har under många år haft diskussioner i våra respektive bolag om hur man kan bidra

till att branschen blir mer hållbar. Det har nu landat i att vi går samman i ett bolag och tack vare det får vi en större volym och därmed kraft att på riktigt utmana och gå längst fram i branschens förändringsarbete i Norden.

Jag är mycket stolt och glad över att vi är överens och att vi under ett par månader ska sätta ett nytt bolagsnamn och en struktur för framtiden för att fullt ut arbeta tillsammans från den 1 januari 2023, säger Thomas Davidsson, nuvarande vd på Wackes och ny vd efter sammanslagningen.

Produktmedia, profilkläder och expomaterial är marknadsföringskanaler som växer för varje år. I en alltmer

digitaliserad värld blir det fysiska kommunikationsavtrycket allt viktigare. Bolagens största värde ligger många gånger i varumärket och vad det representerar, därför krävs det idag att allt som kommer från företagen håller den kvalitet, fysiska såväl som etiska, som varumärket vill utlova.

– Hela vår bransch håller på att förändras i grunden tack vare kraven på hållbarhet, hög kvalitet och etisk granskning från våra kunder. Detta resulterar i stora investeringar för såväl logistik som aktivt hållbarhetsarbete och därför ser vi nu till att kunna fortsätta att överträffa våra kunders förväntningar. Genom den

här sammanslagningen har vi tillsammans en volym som klarar en fortsatt omställning idag och för framtiden, säger Tomas Olsson, grundare och vd på Olsson & Co.

Med sammanslagningen ser bolaget ett behov av att ytterligare stärka den gemensamma organisationen och samtliga medarbetare som idag arbetar på respektive bolag kommer att erbjudas nya tjänster efter sammanslagningen.

Inom kort kommer det nya namnet på bolaget att presenteras och från och med 1 januari 2023 kommer verksamheterna att agera som ett bolag.

PRomotion nr 141 • 202210
Tomas Olsson och Thomas Davidsson.

Bluesigns nya certifieringskoncept ska stoppa textilbranchens greenwashing

Bluesign expanderar och introducerar ett helt nytt servicepaket för textilbranschen samt kraftsamlar sina resurser mot nya produktkategorier bland annat produktmedia, textil och yrkeskläder.

Idag är cirka 40% av produktmediabranschen textilier, kläder, hemtextil, väskor, ryggsäckar, parasoller, band, etiketter med mera och det finns ett stort och uppdämt behov för produktmediabranschens alla företag och dess varumärken att certifiera och verifiera sina produkter genom att ansluta sig som en Bluesign System

Partner mot marknad och kund med hänsyn till de nya lagändringar som nu ligger på bordet från EU kommissionen samt U.S. Securities and Exchange Commission (SEC). EU/SEC vill stoppa greenwashing och alla skadliga kemikalier för människa och natur kommer att elimineras för att skydda EU/USinvånare och natur.

Det blir sannolikt en av de största förändringarna inom textilindustrin i modern tid och avgörande för hela textilbranschens framtida strategier och kommersiella framgångar. Det betyder att företag inte längre kan göra anspråk på att vara hållbara utan att kunna verifiera detta

genom tredje part. Företag eller varumärken kan inte längre göra eget anspråk i offerter eller hemsidor att de följer till exempel REACH utan en specificerad certifiering och verifikation mot marknad och kund.

Slutkunder som gör upphandlingar kommer att kräva certifiering av såväl tillverkare, leverantör som distributör. Utan hållbarhetsredovisning med certifiering av tredje part blir det svårt att bli nominerad i upphandlingar och sälja produkter till företag som i sin tur skall sälja förädlade och dekorerade produkter vidare mot slutkund. Bluesign Technologies är en organisation inom

SGS Gruppen som hjälper företag och varumärken inom textilbranschen att eliminera farliga kemikalier för människa och natur.

Hållbarhetsmål blir ett alltmer viktigt strategiskt verktyg för styrelse och VD. Ett partnership med Bluesign kommer därför att spela en viktig roll i framtiden för att stärka ett företags konkurrenskraft och dess kommersiella värde mot marknad och kund.

ALLA HAR RÄTT ATT KÄNNA SIG TRYGGA

SMART Försvarsspray med smarta funktioner: Ögonirriterande spray, siren, röd UV-färg – och sänder auto matiskt SMS med dina GPS-koordinater och ringer upp dina anhöriga.

PRomotion nr 141 • 2022 11
www.mecprofil.se • Tel 035-16 27 00 Promotiontidningen_SEPT2022.indd 1 2022-09-23 14:15:10

Äntligen Nordic Profile Fair

Efter drygt två års väntan så var det dags att mötas på mässan. Två dagar i augusti fyllda av möten med befintliga och nya leverantörer på Elmia i Jönköping, med många nyheter att visa upp.

Denna gång användes den mindre C-hallen. Genom att smala av gångarna blev det en mycket bra och kompakt mässa. Vilket är att tänka på till nästa mässa i en annan hall.

Nordic Profile Fair är fackmässan med fokus på produkter för alla som arbetar med produktmedia, profil- och marknadsföringsprodukter.

1167 unika besökare på Elmia (totalt 1441 besök) och 522 unika besökare på Nordic Profile Fair Hybrid (totalt 956 besök) samt drygt 100 utställande företag

gjorde mässdagarna till två spännande och intressanta dagar med stora delar av profilbranschen på plats i Jönköping.

Flera av besökarna upplevde att det saknades leverantörer av profilkläder. Trenden verkar gå mot att klädleverantörerna fokuserar på januarimässan och hårda produkter samlas mer på augustimässan. Det verkar som 30-40% av besökarna väljer endast ett mässbesök per år. Trenden är också att besökarna drar ned på besökstiden och förkortar antalet övernattningar.

Nytt för i år var att det var en hybridmässa. De som inte hade möjlighet att besöka kunde se mycket via filmer. Montrarna är överlag väldigt inbjudande och snygga med några få undantag. De återförsäljare som ger sig tid kan alltid hitta någon leverantör som har lite

udda eller nya produkter som kanske inte alla erbjuder sina slutkunder. Att som återförsäljare välja bort att besöka branschmässan är nästan som att begå tjänstefel. Att säga att leverantörerna kommer och besöker dem i alla fall är feltänkt. Bredden och utbudet kan aldrig visas upp på ett tillfälligt besök. Besöken är snarare till för att stärka relationerna.

PWA arrangerar den andra hybridmässan 17 januari – 3 februari 2023. Den fysiska mässan kommer hållas på Elmia i den större hallen A under 3 dagar 17-19 januari för att få plats med alla utställare som vill vara med.

Text: Tore Lindfors

Foto: Carina Johanzon

PRomotion nr 141 • 202212

handdukar.se

PRomotion nr 141 • 2022 13
ANKOMSTTID P Tel. +46 73 558 15 71 lovisa@fides-druck.se www.fides-druck.se ANKOMSTTID P Art. 0703 Jag är en svensk parkeringsskiva och visitkort. Jag är tillverkad Tyskland, 1. av FSC kartong 2. med hjälp av 100% grön energi Jag skulle vara glad om du skulle rekommendera mig till andra. sverige@fides-druck.se www.fides-druck.se Kundkontakt Sverige 0 1 00 23 22 21 20 1 9 60 504030 20 1 3 12 11 10 09 08 0 7 81 716151 41 ANKOMSTTID P Art. 0960 Jag är en svensk parkeringsskiva och visitkort Jag är tillverkad Tyskland, 1. av FSC kartong 2. med hjälp av 100% grön energi Jag skulle vara glad om du skulle rekommendera mig till andra. 1 9 20 21 22 23 00 0 1 20 304050 60 0 7 08 09 10 11 12 1 3 41 516171 81 0 1 00 23 22 21 20 1 9 60 504030 20 1 3 12 11 10 09 08 0 7 81 716151 41 ANKOMSTTID P Art. 0960 Jag är en svensk parkeringsskiva och visitkort Jag är tillverkad i Tyskland, 1. av FSC kartong 2. med hjälp av 100% grön energi Jag skulle vara glad om du skulle rekommendera mig till andra. 1 9 20 21 22 23 00 0 1 20 304050 60 0 7 08 09 10 11 12 1 3 41 516171 81 Av plast Med isskrapa Art. 0005 (110 x 150 mm) Art. 0703 (55 x 85 mm) Art. 0960 (55 x 85 mm) Art. 0801 (55 x 85 mm) Art. 0422 (118 x 155 mm) Med självhäftande yta Made in Germany (Schwarzwald) Direkt från tillverkaren Klimatneutral tillverkning Tillverkad av återvunnen kartong Finns även med sugpropp Dubbel funktion: Parkeringsskiva och visitkort Kundkontakt: sverige@fides-druck.de www.fides-druck.se Specialisterna på parkeringsskivor

PromotionProdukter.se

Jobba effektivare och smartare!

Promotionprodukter.se är en digital marknadsplats där du snabbt och enkelt hittar varumärken, produkter och företag från leverantörs- och grossistledet.

ACG Nyström AB

Add Value Advertising Space AB Adwater AB Aqua Visibility AB Atlas Screen AB/LD Marknadsass

Autoform AB Ballograf AB Bamatex Berg&Nycander AB Bindografen AB Black Hill

Buxbom/ Fourtex AB C TWO Products

C&T International AB

Cai AB

Candab AB

Cansocks AB

Carleklo Promotion

Cartamundi Cavalet AB

Concess Nordic AB

Craft/New Wave Sports Dalarnas Paraplyfabrik DisplayGrossisten AB Dynamics AB Espreme AB Eurosweet AB ExpoGraf CardKeep International AB Falk & Ross

Frebbenholm Trading AB

Fredrikssons Slips AB

Frozzypack AB

FRUIT

Garda of Sweden AB

Great Shape Promotion

GTK Producent AB

Handdukar.se Harlequin Trade AB

Hobby Reklam AB Häftdesign

Ingli Sweden/Jaan Ingel AB Interflagg AB

Island Pens/Malmö Gravyr

Jako Tryckeri AB

Jobman Workwear AB

Kalmar ProfilGross AB

Karamello Sverige AB

KE Levin Screenmaskiner

Kosta Boda Orrefors

Laser Pro AB

LR Tryck i Sunne AB Malvia AB

MEC Gruppen AB

MT Profile

New Wave Mode AB Newline A/S

Nilörn AB

NS System A/S

OD Profile AB

Offason AB Orrefors Kosta Boda

Välbesökt • Tillgängligt

PromotionProdukter.se

VARUMÄRKEN, PRODUKTER & FÖRETAG

PapEx AB

Petterséns Tryck AB

Plaintalk KB Emblem & Flaggor

Plast-Petter AB

Plastprint AB

Portia AB

PR Marking AB

PR Tryck AB

Printo AB

Pro One AB

Projob Workwear AB

Promonotes (KL Impex AB)

PromoSeeds

PRomotion Media AB

Promotiv Nordics

Quickbutton Badges AB

Enkelt

Quickex AB/Akita

Rehn Trading AB

Reklam Grossen AB Sagaform AB Sandryds Handels AB/ Båstadgruppen SBPR

Scandinavian Travel Innovation Score iT Smila Workwear

Softtoys by Minicars AB Sport Fossto AB Stenqvist AB Swebrush AB

Sydsvensk Form Reklam AB Tailor Konfektion

(Göte David Teko)

Techimport Skagvik & Ericson AB

Teko Tryck AB Texet AB

Textilgrossisten Hefa TG-H Trefl Scandinavia AB

Undercover Scandinavia AB UniGraphics AB Uppsala Screen-Reklam AB Vikingsun AB

Väsk & Etuifabrik AB Wasa Sweden

WeLoc – Weland M. AB WSI-Reklamgrossisten XD Connects

ANTALET SÖKNINGAR ÖKAR KONSTANT! 9 630 755 sökningar per den 23 sept 2022
Testa redan nu!

Trött på reklam? Du är inte ensam!

Svenskarnas reklamtrötthet är tillbaka på rekordnivåer. Samtidigt, andelen positiva till reklam ökar för första gången sedan 2018. Det är mest tryckt reklam som finns med på den topp fem-listan.

Trött på reklam? Då är du tydligen inte ensam. Svenskarnas negativa inställning till reklam ökade i årets mätning till 55 procent, jämfört med fjolårets 44 procent när pandemin bidrog till att reklaminvesteringarna minskade. Andelen som är ”mycket negativa” hamnade återigen på en toppnotering 21 procent. Det framgår av Sveriges annonsörer och Novus årliga rapport om svenskarnas inställning till reklam.

Enligt intresseorganisationen är analysen att svenska folkets inställning till reklam blir mer negativ i takt med att medieinvesteringarna och reklamfrekvensen ökar.

– Sambandet mellan mängden reklam och reklamtrötthet blir återigen tydligt, säger Hanna Riberdahl, vd på Sveriges Annonsörer i ett pressmeddelande. När frekvensen minskade under pandemin blev människor mindre negativt inställda till reklam. Nu är vi tillbaka på höga nivåer igen. De främsta anledningarna till det är att konsumenterna upplever att det är för mycket reklam, att den är irriterande och att samma reklam kommer för ofta, så kallad överfrekvens. Det är tydligt att annonsmiljöerna behöver utvecklas om vi ska få konsumenterna att ta del av reklambudskap.

POSITIVT INSTÄLLDA ÖKAR

Å andra sidan har för första gången på flera år andelen positivt inställda till reklam ökat till 16 procent, vilket kan jämföras med bottennoteringarna 12 procent för åren 2019 och 2020. Inställningen till reklam varierar mellan olika mediekanaler och majoriteten har fått en negativ utveckling, enligt rapporten. Reklam i linjär-tv, i digitala play-tjänster, radio och online-video får flest negativa röster. Däremot letar sig tryckt reklam in på topp fem-listan över var reklam upplevs som mest positiv – reklam i tryckta tidningar och magasin, reklam i dagspress, utomhusreklam samt reklam i brevlådan. Listan toppas av reklam på bio.

PRomotion nr 141 • 202216
Källa: Sveriges Annonsörer & SignPrint

Den bästa gåva du kan ge dina anställda är den som de allra helst vill ha – låt dem därför välja själva.

På så sätt får de en gåva som de kan använda och som betyder mer. Dina anställda får ett gåvokort från YourGifts med en unik kod som de kan använda på www.yourgifts.se där de kan välja fritt bland en rad gåvor från kända varumärken som t.ex. BITZ, Södahl, Zone, Villa Collec tion, HOLM, Rosti, Blomsterbergs, Morsø, Lyngby Glas m.fl.

FEM PRISKLASSER

Det finns fem olika prisklasser, men ditt gåvokort ger endast tillgång till den prisklass som du har valt. Utbudet är stort och varierat, och det uppdateras ständigt så att det aldrig blir slutsålt.

PRomotion nr 141 • 2022 17 5. Reklam i brevlådan 19% (19%) MEDIEKANALER DÄR REKLAMEN UPPLEVS SOM MEST NEGATIV 2022 (2021) 1. Reklam i TV på ordinarie sändningstider (linjär TV, tablå-TV) 72% (71%) 2. Reklam i Youtube-video eller annan online-video 71% (74%) 3. Reklam i radio 71% (66%) 4. Reklam i digitala play-tjänster 70% (73%) 5. Reklam i poddar och andra ljudtjänster 69% (71%)
GE EN HEL GÅVOBUTIK NU ÄR DET LÄTT ATT GÖRA ALLA NÖJDA … 250 kr. + frakt (79 kr.) DEMO250SE 600 kr. + frakt (79 kr.) DEMO600SE 400 kr. + frakt (79 kr.) DEMO400SE 800 kr. + frakt (79 kr.) DEMO800SE 1.000 kr. + frakt (79 kr.) DEM1000SE YOUR GIFTS 56197_YourGift_ann_19x13cm_2022.indd 1 30.09.2022 09.46

FESPA 23-26 maj 2023

Fespa-organisationen har bokat datum för de kommande mässorna i Europa. År 2023 blir det Messe München den 23–26 maj.

Det blir sjätte gången i ordningen Fespa Global Print Expo och European Sign Expo hålls i den bayerska huvudstaden Mûnchen,

senast var 2019. Året därpå blir Amsterdam värdstad. Mässan arrangeras då på RAI Exhibition Centre den 19–22 mars 2024. Det handlar om uppskattade mässplatser med goda faciliteter, enligt Fespachefen Michael Ryan. – Vi är glada över att ha fastställt datum för våra nästa två flaggskeppsevenemang i Europa och att återvända

till utmärkta platser som är beprövade och testade för våra utställare och besökare. Fespa-mässan 2024 som arrangeras några månader innan Drupa-mässan i Düsseldorf kommer att innehålla evenemanget Sportswear Pro för produktion och dekoration av sport- och fritidskläder.

FAKTA

Fespa är en global organisation med 37 nationella branschföreningar för screen-. digital- och textiltryck. Mottot är: ”To be the leading globally connected imaging community re-investing its profits for the purpose of inspiring, educating and growing the industry”.

Brodyr Prägling

Lasergravyr Transfer

Lagerhotell

och mycket mer

PRomotion nr 141 • 202218 prmarking.se

ACG Nyström blir ägare av Texmac

Både Lars Gustafsson och Claes Bengtsson kommer jobba kvar för ACG Nyström. Till en början kommer Lars och Claes vara kvar i Gällstad och inom ett halvår kommer de vara stationerade på huvudkontoret i Borås.

De har båda tidigare varit anställda hos ACG Nyström, Lars började jobba på ACG Nyströms kontor i Ulricehamn 1980 och Claes 1987. År 1990 köpte Claes, Lars och Göran 48 % av enheten i Ulricehamn och 2005 köpte de loss resterande 52 % i bolaget Symaskinservice som det då hette. 2014 gick Göran Arvidsson i pension och sedan dess har Lars och Claes drivit verksamheten själva, samtidigt bytte företaget namn till Texmac AB.

Lars Gustafsson delägare Texmac: – Som 18-åring började jag på ACG Nyström och har sedan dess stannat kvar i branschen. Det som drivit mig under alla år är den fantastiska utvecklingen som jag fått vara med om samt kontakten med alla kunder och leverantörer. Nu går jag

in i en ny epok med öppna ögon mot en spännande framtid. Jag ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med kunder och leverantörer. Claes Bengtsson delägare Texmac: – Jag började i branschen som 20-åring på Top Print AB som tekniker fram till 1987, då jag blev anställd på ACG Nyströms i Ulricehamn. Jag var anställd där tills 1990 då jag var med och startade Symaskinservice AB. Jag ser fram emot att återigen ansluta till ACG Nyström AB och med det få en större organisation bakom mig. Thomas Arvidsson CEO ACG Nyström AB:

– Lars, Claes och Göran lade grunden. Redan som 8-9-åring sprang jag runt bland industrisymaskinerna i Ulricehamn och senare i Gällstad. Jag började tidigt min bana på Symaskinservice (Texmac) och 2014 fick jag erbjudande om att börja på ACG Nyström. Både Lars och Claes har en unik kompetens efter alla år i branschen. Det kommer göra oss på ACG Nyström ännu starkare på marknaden. Jag tycker det ska bli oerhört roligt att jobba med Claes och Lars igen. Reimar Westerlind ägare ACG Gruppen:

– Det här var den stora presenten till vårt 100-årsjubileum – att få tillbaka Lars och Claes i företaget. De har kunskap, erfarenhet och vilja.

ACG NYSTRÖM AB är ett internationellt företag som marknadsför avancerad utrustning, system och kunskap till den tillverkande industrin. De tillför värde i hela den textila processen, från produktutveckling, teknisk design och tillskärning till sammanfogning med sömnad och andra tekniker samt förädling med hjälp av brodyr och textiltryck.

TEXMAC AB är ett fullserviceföretag inom textilindustrin. Deras kunskap är uppbyggd under snart 40 år i branschen. De jobbar med alla förekommande processer i dagens moderna textilindustri. De har kunder som tillverkar skyddsutrustning, möbler, kapell, bilinredning, trikå, segel, markiser solskydd, produktutveckling, teknisk design och tillskärning till sammanfogning med sömnad och andra tekniker samt förädling med hjälp av brodyr och textiltryck.

PRomotion nr 141 • 2022 19 Namnskyltar Bagage-tags Kampanjknappar Pins och mycket mer! Personligt & Varumärkt från Quickbutton info@quickbutton.comwww.quickbutton.com Tel: 0474-488 40

4Sign bildar ny koncern

Sju medlemsbolag i profileringskedjan 4Sign bildar en ny koncern med målsättningen att expandera kraftigt de kommande tio åren. Den nya koncernen inom 4Sign-kedjan beskrivs som ett stort kliv framåt.

– Det sker förändringar hela tiden inom branschen och vi vill fortsätta att utvecklas tillsammans med våra kunder och branschprognoserna. Vi tar ett omtag inom 4Sign och vi kommer att stärka vår position som både lokala och nordiska profileringsexperter, säger Jonas Albinsson, vd för 4Sign i Norden.

Enligt 4Sign blir den nybildade koncernen en av de

största aktörerna inom branschen i Sverige med en omsättning på 100 miljoner. Planen framåt är att driva på för en kraftigare expansion

i Sverige och Norden. Målsättningen är att finnas på 30 orter i Sverige och att omsätta 1 miljard inom tio år. Tillsammans med övriga medlemsägda bolag i den rikstäckande kedjan kommer det nya bolaget att stärka 4Sign genom bättre stödfunktioner, resurser och verktyg på lokal och nordisk nivå, enligt 4Sign. – Vi har redan en väletablerad och stark närvaro

på våra lokala orter och nu satsar vi hårt på att stärka kedjan och varumärket ännu mer. Det kommer att innebära bättre förutsättningar för driften både på lokal och koncernnivå och vi kommer att visa att vi är proffs på profilering och att vår expertis finns nära våra kunder, lokalt och i hela Sverige.

FAKTA

4Sign startade 2004 och har i dag totalt 14 filialer i Sverige och Norge. Sju av dessa medlemsägda bolagen går samman i den nya koncernen 1 september. Ingår gör 4Sign-bolagen i Helsingborg, Trollhättan, Mjölby, Gävle, Bollnäs, Skellefteå och Luleå. Källa: SignPrint, Foto: SignPrint

Brover köper upp textiltryckeriet Noll33

Investmentbolaget

Brover Group, bildat ur Justnus moderbolag, blir majoritetsägare i Noll 33 som är ett textiltryckeri med huvudkontor i Borås.

De har även dotterbolag i Stockholm med produktion och försäljning. Nu förvärvar Brover Group bolagen som har 30 medarbetare och en omsättning på cirka 35 miljoner kronor. Det framgår i ett pressmeddelande. Peter Veres, Brover Groups styrelseordförande, kommenterar uppköpet: – Noll33 har haft en väldigt fin tillväxt de senaste åren och bland annat utsetts till DI Gasell. Under covid-åren har tillväxtresan bara fortsatt. Vi är väldigt glada att ha gjort den här affären och ser fram

NYHET!

emot att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med grundarna. David Jacobsson blir ny vd för Noll33. Han har fram tills nu varit ekonomichef (CFO) och en del av ledningsgruppen på Brover Group. – David kommer omgående

att tillträda som vd på Noll33. David har de senaste åtta åren varit en mycket värdefull medarbetare inom Brover och haft en ledande roll i Brovers ledningsgrupp, säger Jan Veres, koncernchef för Brover Group.

Enligt Brover kommer

Noll33s grundare, Mats och Sofia Crona, att fortsätta arbeta som nyckelpersoner i företaget och förbli minoritetsägare.

– Med Brover Group i vårt team kommer Noll33 att kunna nå de mål och bli det företag som vi alltid strävat efter, säger Mats Crona och tillägger att valet att ta in Brover som delägare i företaget känns helt rätt.

– Nu kan vi tillsammans påbörja nästa resa i bolagets utveckling, att bli ännu bättre, fortsätta vår fina tillväxt och inte minst bli ett riktigt stort företag. I samband med förvärvet söker Brover Group efter en ny ekonomichef som ska ersätta David Jacobsson.

Källa:

Nödradio för oväntade situationer!

Robust design och liten nog att enkelt få plats i ryggsäcken. FM- och AM-radio och en inbyggd LED lampa (ficklampa) samt powerbank på 2000mAh och överfallslarm. Ladda batterierna: via vev, solceller, extra batterier eller via USB-uttag. Ladda med veven/ dynamon i ca 10 minuter för drygt en timmes användning. En komplett Nödradio helt enkelt!

För mer information eller fler produkter: info@ctwo.se | 040-689 14 50 | www.usb.nu

PRomotion nr 141 • 2022 21
Solar Hand crank Radio FLER NYHETER! USB.NU
SignPrint
Mats Crona, Sofia Crona, David Jacobsson, Jan Veres och Peter Veres

Alligo expanderar Ordmärke är populärast

Alligo har förvärvat ännu en NWP-ÅF, den här gången är det Magnussons (Magnussons Agentur AB) med bas i Vinslöv.

Magnussons hade vid senaste bokslutet en omsättning på strax under 27 miljoner kronor, vidare hade man sex anställda. Efter förvärvet kommer företaget att drivas som ett dotterbolag till Mercus Yrkeskläder.

– Magnussons blir ett bra tillskott till oss på Mercus och Alligo-koncernen. Vi vill bibehålla det fina varumärke och identitet som är Magnussons, samtidigt som vi ska nyttja de fördelar som finns i att de blir en del av en större koncern, säger Anders Larsson, vd på Mercus Yrkeskläder AB.

– Vi ser fram emot att bli en del av Alligo-familjen och starta en ny resa med starka

ägare och en tydlig offensiv vilja framåt, säger Pelle Peolin, delägare i Magnusson Agentur AB.

– En aktiv förvärvsstrategi är ett viktigt komplement till vår organiska tillväxt och vi välkomnar Magnussons till oss och har för avsikt att fortsätta förvärva välskötta bolag som passar in i Alligos tillväxtstrategi, säger Clein Ullenvik, VD och koncernchef i Alligo.

FAKTA Alligo är en ledande aktör inom arbetskläder, personligt skydd, verktyg och förnödenheter i Norden. Koncernen omsätter cirka 8,5 miljarder SEK per år och har omkring 2 300 anställda. Alligo AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm sedan juni 2017. I december 2021 bytte koncernen namn till Alligo. Det tidigare namnet var Momentum Group.

wipeme

Mer än hälften av alla varumärken som har ansökts om under de senaste åren är ordmärken.

Ett ordmärke kan bestå av ord, bokstäver, siffror eller av vilka andra tecken som helst som skrivs med textbehandlingsprogram. Den näst största gruppen är figurmärken med ordelement. Dessa utgör cirka 37 % av alla ansökta varumärken. Den tredje gruppen är figurmärken ensamma, vars andel är cirka 3 %. De övriga märkestypernas andelar av alla ansökta varumärken är små. Årligen ansöks om ett tiotal tredimensionella märken – med ord eller utan.

Mer än hälften av alla varumärken som har ansökts om under ordmärken. Ett ordmärke kan bestå av ord, bokstäver, siffror tecken som helst som skrivs med textbehandlingsprogram. gruppen är figurmärken med ordelement. Dessa utgör cirka ansökta varumärken. Den tredje gruppen är figurmärken är cirka tre procent. De övriga märkestypernas andelar av varumärken är små. Årligen ansöks om ett tiotal tredimensionella ord eller utan. Ansökningar om andra märkestyper, såsom positionsmärken, lämnas in sporadiskt. I och med reformen blev det möjligt år 2019 att registrera multimediemärken, innehåller ljud och rörliga bilder Varumärket är ett kännetecken använder för att skilja sina varor och tjänster från andras tjänster. På marknaden utgör varumärket ett slags särskiljningsmedel. Varumärkena är avsedda att användas i näringsverksamhet, privatperson kan också söka och inneha ett varumärke.

Ansökningar om andra märkestyper, såsom färgeller positionsmärken, lämnas in sporadiskt. I och med reformen av varumärkeslagen blev det möjligt år 2019 att registrera multimediemärken, d v s varumärken som innehåller ljud och rörliga bilder. Varumärket är ett kännetecken som ett företag använder för att skilja sina varor och tjänster från andras motsvarande varor och tjänster. På marknaden utgör varumärket ett slags särskiljningsmedel. Varumärkena är avsedda att användas i näringsverksamhet, men en privatperson kan också söka och inneha ett varumärke.

NÄR ALLA DELAR BAKATS IHOP

Vi tycker det!

PRomotion nr 141 • 202222
Den ledande branschtidningen som riktar
sig
till viktiga
beslutsfattare och kunder inom produktmedia, print,
profil
och promotion. Läs mer på promotionmedia.se Branschtidning för produktmedia, print, profilkläder och promotionprodukter // 140 • 2022 PRomotion HÄR NÅR DU DIN MÅLGRUPP ROLIGARE!
Därför har vi samlat all expertis under ett och samma tak. Via en och samma kontakt levererar vi allt inom marknadsföring och kommunikation, grafisk formgivning och förpackningsdesign, foto och film, systemlösningar och webb, tryck och skyltproduktion samt logistik och fulfilment Kontakt: www.exakta.se | info@exakta.se | 040-671 77 70
Ordmärke är den populäraste varumärkestypen

Felestad Trading och Påhlsons Daylight hämtar ny VD från Kjell & Company

Styrelsen för Felestad Trading har utsett Joel Rönneman som ny VD för Felestad Trading och Påhlsons Daylight.

Joel arbetar idag som kommersiell chef, CCO, för Kjell & Company.

– Vi är väldigt glada över att vi lyckats rekrytera Joel som har en lång och bevisad erfarenhet som duktig ledare och att ha byggt framgångsrika team, affärsmodeller och företag, säger Per Uebel, styrelseordförande för Felestad Trading AB och Påhlsons Daylight AB.

Joel Rönneman har arbetat på Kjell & Company i 20 år med många olika ledande positioner och senast som

kommersiell chef och medlem av koncernledningen. Joel Rönneman räknar med att

påbörja sitt nya uppdrag i början av 2023.

– Jag är mycket stolt över mitt kommande uppdrag som vd för Felestad Trading AB och Påhlsons Daylight AB. Jag vill vara med och utveckla gruppen ytterligare, till ett av Nordens ledande företag inom profilprodukter och -tjänster. Branschen håller på att konsolideras och jag ser stora möjligheter att växa både

organiskt och via förvärv. Personligen ser jag fram mot att få arbeta på nya sätt med kommersiella frågor, något som jag har ägnat mig åt i olika roller i hela mitt professionella liv, säger Joel Rönneman.

FAKTA Felestad och Påhlsons /Daylight är en av Nordens ledande återförsäljare av varumärkesförstärkande produkter och tjänster. Felestad och Påhlsons /Daylight omsätter över 150 Mkr och har ett 50 tal medarbetare i Löddeköpinge, Stockholm, Nyköping, Katrineholm och Göteborg.

PRomotion nr 141 • 2022 23 unigraphics.se Besök vår NYA E-HANDELSBUTIK unigraphics.se
www.mecprofil.se • Tel 035-16 27 00 • offert@mecprofil.se EN NY GENERATION TERMOSMUGGAR • Fantastiska tryck Håller temperaturen Läckagesäker Enkel att rengöra Tryck av matchande gåvoask ingår Promotiontidningen_Cupline_SEPT2022.indd 1 2022-09-23 16:15:38
PRomotion nr 141 • 202224 PRomotion nr 123 • 201830 s s s www.quickbutton.com info@quickbutton.com 0474 488 40 Namnskylten! Campaign & Event By Quickbutton Badges! VI GÖR DET SOM NI VILL HA DET. Egen design även mindre volymer till både små och stora företag. www.bardexa.se bardexa levannons 122.indd 1 2017-12-13 15:00 www.cameogolf.com • info@cameogolf.com Kalmar profilgross nr 123 ny.indd 1 2018-02-15 11:16 PRomotion nr 123 • 2018 31 Promotional giveaways made from high-quality plastic www.promowolsch.de Made in Germany Sömnad, ändringar av alla slags textilier Annonsera här! Endast 900 kr per införande. Boka på telefon 040-91 14 90! www.siritex.se info@siritex.se 08 7920092 Annonsera här! Endast 900 kr per införande. Boka på telefon Promotional giveaways high-quality plastic www.promowolsch.de Made in Germany Sömnad, Snabb leverans, Tillverkning Annonsera här! Endast 900 kr per införande. Boka på telefon Endast 900 kr per införande. Boka på telefon 040-91 14 90! C0, M60, Y100, C61, M53, Y48, Sömnad, ändringar av alla slags textilier Snabb leverans,bra priser Tillverkning av sportkläder 08 58354710, www.activesweden.se info@activesweden.se 7920092 EN LITEN ANNONS KAN GÖRA STOR SKILLNAD Endast 900 kr/införande. Boka via mail info@promotion.nu PRomotion nr 123 • 201830 unigraphics.se Ul timate reflective s www.scanotag.com levannons 122.indd 1 2017-12-13 15:00 Kalmar ProfilGross AB www.cameogolf.com • info@cameogolf.com Ledande golfgrossist. Vi har även varumärkena Callaway och Titleist. Kalmar profilgross nr 123 ny.indd 1 2018-02-15 11:16 Promotion nr 123 2018.indd 30 2018-02-18 12:47 PRomotion nr 123 • 2018 Ul timate reflective s www.scanotag.com DET. 2017-12-13 15:00 Kalmar ProfilGross AB www.cameogolf.com • info@cameogolf.com Ledande golfgrossist. Vi har även varumärkena Callaway och Titleist. Kalmar profilgross nr 123 ny.indd 1 2018-02-15 11:16 2018-02-18 12:47 PRomotion nr 123 • 201830 unigraphics.se Ul timate reflective s Ul timate reflective s Ul timate reflective s www.quickbutton.com info@quickbutton.com 0474 488 40 -Glöm inte Namnskylten! Campaign & Event By Quickbutton Badges! www.scanotag.com VI GÖR DET SOM NI VILL HA DET. Egen design även mindre volymer till både små och stora företag. www.bardexa.se bardexa levannons 122.indd 1 2017-12-13 15:00 Kalmar profilgross nr 123 ny.indd 1 2018-02-15 11:16 80 180 namnskylt@hallmans.nu Från 36:-/st! Logo, namn och ev titel ingår, valfritt antal färger ingår UNIKA N Brädspel, Kortspel, Kortlekar PRomotion nr 123 • 2018 s s s www.scanotag.com Kalmar ProfilGross AB www.cameogolf.com • info@cameogolf.com Ledande golfgrossist. Vi har även varumärkena Callaway och Titleist. Kalmar profilgross nr 123 ny.indd 1 2018-02-15 11:16 2018-02-18 12:47 wsi reklamgrossistenwestcoast of sweden international ab since1983 promotionprodukter.se Nyhet! Ny uppdaterad port a l ! yN !kasåptkaR!kinketyN!kool levregppcom.indd 1 2014-06-23 23:06 handdukar.se
PRomotion nr 141 • 2022 25

Företagsnytt

Skicka in en kort text och högupplöst foto, så tar vi in det i

plats. Införandet är utan kostnad.

Lisa Neumaier är nu Skandinavien säljare för UMA tillsammans med Wiktoria Jakobsson.

Peter Bergström, finns på PR Tryck som platschef, arbetat tidigare i olika befattningar som fabrikschef och landschef.

Som svensk representant för tyska företaget Fides Druck und Medien hittar vi Isadora Moya Lopez

Saudin Kurtanovic är Carlobolagets nya säljare för södra Sverige. Han har tidigare arbetat som lärare och speditör.

Johan Jüngling, tidigare ägare av Magasin Friend of Brands äger numera företaget Adelante som har flera varumärken av koloniala varor.

Efter 26 år på Carlobolaget har Jessica Lundgren tillsammans med Tommy Hultquist startat bolaget Time to Market, som tar fram produkter i skinn.

Toni Siira, hittar vi nu som säljare på NS System. Han har tidigare arbetat på Nordiska Etikettbolaget och Bamatex.

Nina Larsson, efter 13 år på Felestad i återförsäljarledet hittar vi nu henne hos grossisten Candab där hon jobbar som säljare.

Johan Svanehed har arbetat i branschen sedan 1996, 14 år på Craft och dessförinnan på Sagaform. Idag är Johan Sales Manager Corporate men börjar i januari som vd på TG-H.

Fredrik Apelhult, Börjar på Mid Ocean och kommer arbeta parallellt under hösten med Design House of Stockholm där han arbetat sedan 2018. Innan det har han varit i branschen på Jan Ingel och PF Concept i många år.

PRomotion nr 141 • 202226 NYA MEDARBETARE, FÖRVÄRV ETC?
mån av
Skicka till red@promotionmedia.se

NOGGRANNHET

Vi tycker faktiskt att det är viktigt. Vi anstränger oss för att lyssna på dig, ge dig ärliga råd och se till att du får rätt produkter för dina behov. Vi ringer dig om det är något som inte står rätt till. Vi tar också väl hand om varandra här hos oss. När du mår bra så har du extra energi till andra, och vi har massor av energi till dig.

NS System A/S | Tlf. 08-525 054 10 | support@nssystem.com | www.nssystem.com
Let it snow! Bli redo för vinternöjen i snön ! JN1174 CEB008 MY612 DPC001 JN1173 FH690 TC811 FH340 TC810 | L-SHOP-TEAM Sverige | Borupvang 3 | 2750 Ballerup www.l-shop-team.se | Tel.: 0271 809 813 | info@l-shop-team.se