Page 1

PRomotion

Branschtidningen fรถr profil- och promotionprodukter // nr 122 โ€ข 2018 pris 60 kr


VÄLSYDDA

NILSSONCRWTH.SE

VI ÄR SKJORTMAKARE

Omsorgsfullt tillverkade skjortor med fingertoppskänsla för detaljer, skärningar och finish. www.ernstalexis.se


PRomotion Branschtidningen för profil- och promotionprodukter LEDANDE PUBLIKATION Branschtidningen PRomotion startades 1996 och är opolitisk och organisatoriskt obunden och för profil-och promotionbranschen den ledande publikationen. MÅLGRUPP återförsäljare av profil- och yrkeskläder, promotionartiklar, presentreklam, brodyr, transfer, screen, tryck- och märkutrustning. TIDNINGSREDAKTION Ansvarig utgivare och chefredaktör: Tore Lindfors, tore@promotion.nu 0704 91 24 65 Carina Johanzon, carina@promotion.nu 0702 16 87 24 TIPSA OSS! Skicka gärna pressreleaser, personalnytt, produktnyheter med mera till red@promotionmedia.se LAYOUT Remark Erika Braun TRYCK Vindspelet Grafiska AB UPPLAGA & SPRIDNING Totalt 18 000 exemplar. Tryckt upplaga 3 000 exemplar som når branschrelaterade företag inom profil och promotion. Digital version mailas till över 15 000 branschrelaterade personer och läggs även ut på vår hemsida promotionmedia.se

Tores tankar

Framtiden – när kommer den? ÅTERIGEN ÄR DET TURBULENT i mässbranschen inom profil och promotion. I skrivande stund i mitten på december ser jag att SBPR- Svensk Branschförening profil- och reklamartiklar inte finns med på utställarlistan på mässan Nordic profile fair. Ej heller finns de med som samarbetspartners som de gjort sedan 2013 i Kista. Som vi tolkar det så är relationen frostigt mellan SBPR och grossistföreningen PWA-Promotion Wholesalers Association som för tillfället driver branschmässan tillsammans med Elmia. Drygt 100 utställare finns på plats i januari. Cirka 25% kommer utanför Sverige. Det råder delade meningar om huruvida grossister och branschföreningar skall driva mässor. Ofta blir det mycket tjafs och protektionism. Utställarna skriker billigt, billigt och snålheten bedrar ibland visheten och ingen av dem tänker på hur besökarna uppfattar mässan. PERSONLIGEN TROR JAG FORTFARANDE på två mässtillfällen per år för branschen. En mässa är en viktig mötesplats i en bransch där vi bygger mycket på personliga relationer och inte bara på produkter. Tidningen PRomotion, som inte har någon juridisk koppling eller inflytande på mässan, kommer givetvis till Elmia för att bevaka och skriva om mässan. ÄR FRAMTIDEN FRAMFÖR OSS ELLER BAKOM OSS? Upplever att allt fler återförsäljare har lyckats få slutkunder att förstå att profil- och promotionprodukter skall vara en naturlig del av marknadsföringsmixen som vi allt oftare kallar produktmedia. Annonser och mässor i all ära, men i det mediebrus som vi nu utsetts för, gör att har du en vettig pryl i din hand eller inom synhåll med logga eller varumärke på, så etsar sig denna mer fast, än vad som svischar förbi på nätet. Det ena utesluter inte det andra. Undersökningar på flygplatser i USA visade att affärsmän kunde från sina väskor plocka upp varumärkesförsedda prylar. Innan de tog upp dem kunde de flesta berätta vad det var och vad som stod på dem. Få kunde berätta vilka annonsörer de mindes från tidningen de just läst. Marknadsföring bygger på att du skall vara på alla områden där du tror eller vet att din kund eller blivande kund är. Jag upplever att framtiden ser ljus ut för branschen och det borde finnas tillväxtmöjligheter.

ANNONSFÖRSÄLJNING Carina Johanzon, carina@promotion.nu 0702 16 87 24 INFORMATION Omslag: pixabay.com Småbilder på framsidan fr v: Carlobolagen, Ernst Alexis och Projob. Redaktionen ansvarar ej för icke beställt material. Citera oss gärna men ange källan. POSTADRESS Box 20060, SE-200 74 Malmö,

I DETTA NUMMER AV PROMOTION FINNS EN DISKDUK med som bilaga. Inte på något sätt förringas de andra bilagorna eller annonserna i tidningen men jag tror att en produkt med budskap sticker ut. Men jag vet också sedan många år tillbaka att våra återkommande annonsörer får respons som genererar både kunder och intäkter. JANUARI BETYDER JU ATT DET SKALL BLI LJUSARE för varje dag som går. Jag som många andra trivs bättre med ljus och värme. Har i och för sig bekanta som flyttat till Spanien och tycker det är skönt men jag hör ibland också undertoner av hemlängtan. Själv är jag nog för ung (f. 1951) för att sitta med pensionärerna där nere och dricka vin redan före tolv och stapla runt på marknaderna och snubbla över alla käppar och rullatorer.

Telefon: 040-97 65 50 red@promotionmedia.se

Du missar 100% av alla de skott du inte skjuter.

www.promotionmedia.se

Wayne Gretzky-Ishockeyspelare

PRomotion nr 122 • 2018

Tore Lindfors tore@promotion.nu 0704 91 24 65

3


PRODUKTNYHETER

FRUIT Distribution lanserar omtyckta och finstickade Asquith & Fox’s Cotton Blend, V-halsad tröja i dammodell. Tröjan, liksom herrmodellen är stickad i en exklusiv blandning av bomull, nylon och elastan, vilket gör att tröjan håller formen år efter år. Finns i 8 matchande färger för dam och herr.

4

Välj mellan exklusiva filtväskor av Jassz,färgglada Canvas Range eller den praktiska väskan med sin framficka som finns i ljus eller mörk denim. Finns i olika färgsättningar och är perfekta för dekoration från tryck till larsergravering. Säljs av Falk & Ross.

PRomotion nr 122 • 2018


C Two:s nya Keeper skyddar alla dina värdefulla saker t ex nycklar eller din smartphone. Sändaren säger var föremålet är – med gratisappen Keeper. Men vad händer om din smartphone försvinner? Då kommer din Keeper till räddning! Tryck in knappen på Keepern två gånger. Din smartphone börjar nu att ringa om den är inom räckvidden.

Välj mellan exklusiva filtväskor av Jassz, färgglada Canvas Range eller den praktiska väskan med sin framficka som finns i ljus eller mörk denim. Finns i olika färgsättningar och är perfekta för dekoration från tryck till larsergravering. Säljs av Falk & Ross.

KOMPAKT RESEADAPTER OCH USB-LADDARE I ETT Skjut enkelt ut stiften i önskad kombination och du har en strömkälla när du reser runt i världen (passar i över 150 länder) Adaptern har även 4 USB portar med hela 2.4A output per USB port för supersnabb laddning (totalt 5A) Laddar både telefon, platta eller annan USB driven enhet samtidigt, snabbt och säkert. Säljs av C Two.

RFID-blockeringskort | MGRF01 Dubbel kort (upp till 6st) mellan de 2 RFIDblockeringskorten för att säkerställa högsta skyddsnivå Full colour design på båda sidor ingår |100| 16,25 SEK |500| 14,40 SEK |300| 15,10 SEK |1000| 13,70 SEK. Priserna är ÅF-priser

Presentförpackning när du ska ge bort vin. Denna är gjord i canvas och skinn, finns även i enbart skinn för en eller två flaskor samt en ölbag för sex flaskor. Förkläde i skinn Säljs av Carlobolaget.

Kardanvägen 10 461 38 Trollhättan Sverige Phone +46 (0)300 575900 sales.nordics@midoceanbrands.com Christian Nyström +46 (0) 730 33 34 13 Per Lundström +46 (0) 706 51 24 54

Mid Ocean Brands Nordics More than Gifts


Fodrad vändbar varselväst i dunkänsla. Perfekt förutomhusarbetare med krav på sig att bära kläder med hög synbarhet. För att sedan, efter arbetet kanske, vända västen till en mer civil variant. Säljs av Projob.

Tröja som passar bra till alla våra skjortor. Tröjan lagerförs i flera olika färger, finns i både 100% bomull och merinoull. Säljs av Ernst Alexis.

Produkter i skinn och canvas från Carlobolaget.

6

PRomotion nr 122 • 2018


NEW

HD ZIPPED HOODED SWEAT 284M/284F

THE ONE FOR STYLE

©2017 Russell Brands, LLC

CREW HD T 165G/165B

031_RS_Distributors_ADS_A4_2018_WT3.indd 7

HD JOG PANTS 283M/283F

www.fruit.se

28/08/2017 16:31


Vilken typ av e-handelskund är du? Bekväma Berra, Fyndiga Fanny eller...?

Foto: Postnord

– Av de här olika typerna kan man se att “den spontana” ökar tydligt. Med tanke på att var tredje e-handelsköp nu görs från mobilen, och det förväntas öka ytterligare, blir även “den stressade” en allt större kundgrupp för detaljhandelsföretagen, säger Carin Blom,detaljhandelsspecialist på PostNord. Det som händer efter köpet har också blivit allt viktigare – Snabbare och mer flexibla leveranser kommer göra att allt fler handlar på nätet. Tidigare har det varit fokus på vad som händer innan köpet, de senaste två åren har fokus snarare legat på det som händer därefter. Att erbjuda flera betallösningar och framför allt rätt typer av leveranssätt blir allt viktigare, säger Carin Blom. BAKOM STATISTIKEN DÖLJER SIG SEX TYDLIGA E-HANDELSKUNDER: 1. BEKVÄMA BERRA Berra orkar inte gå i fysiska butiker. Det är ju så mycket folk, så påträngande expediter och blir så varmt att gå med jackan inomhus och… ja, listan kan göras lång. Men att sitta framför datorn där hemma och köpa det man vet att man vill ha går ju bra. Några klick senare är varorna på väg hem, och Berra slipper både svettutslag och den där butiksklaustrofobin.

8

2. FYNDIGA FANNY Fanny har prisjämförelsesajterna som sin startsida och är väl medveten om att e-handel är ju som ett enda stort fyndtorg om man bara har tiden att leta och vet hur man ska göra det. Hon är expert på att snoka upp bästa pris på den där speciella klänningen från Spanien, det tyska pingisracket eller partyskorna från Kina. 3. VANA VANJA Vanja shoppar ofta och effektivt. För henne är fria returer viktigt eftersom hon ofta beställer flera olika storlekar och färger, och skickar tillbaka de som inte passar. Det blir liksom precis som att gå in i provrummet i en fysisk butik, men att göra det hemifrån. Det som inte passar åker tillbaka till butiken och kan säljas igen, det som blir kvar passar perfekt. Win-Win. 4. PETIGA PETTER Petter är ute efter rätt märke, rätt känsla, rätt specifikationer. Han går gärna till en fysisk butik och kollar lite, jämför finesser och väljer ut exakt det han vill ha innan han beställer det på

Nästan sju av tio svenskar e-handlar minst en gång i månaden. Men hur e-handlar de egentligen? Sättet att göra det på är väldigt varierande beroende på om man till exempel är bekväm, spontan, nördigt intresserad eller bara allmänt vardagsstressad.

nätet. Petter är också mer intresserad av det som händer efter köpet, om han får erbjudande om en kundklubb eller kanske några poäng som kan bytas in mot coola saker längre fram. 5. SPONTANA SPIROS Mitt i slösurfandet, som inte sällan slutar med kattfilmer på Youtube, får Spiros plötsligt syn på en måste-hasak som han sedan beställer direkt. Ett par klick senare är varan på väg hem, och Spiros – som såklart gärna spontanköper en bokhylla på det där möbelvaruhuset när han egentligen bara skulle ha värmeljus – kan surfa vidare. 6. STRESSADE STINA Stina är en stressad småbarnsförälder, projektledare både på jobbet och i familjen och har en aktiv fritid – så pass aktiv att just det där med shoppingturer är bortprioriterade. I stället beställer hon det nödvändigaste online, och gärna från mobilen under en sällsynt lugn stund på lunchen eller i väntan på bussen hem. Källa: PostNord

PRomotion nr 122 • 2018


N E W

S T Y L E S

2 0 1 8

old classics are back ___

Lightweight Hooded Vintage Sweatshirt | Style 5502

Ladies Baseball Tee | Style 5073

Ladies Ringer Tee | Style 5071

www.teejays.com


Superföretaget Molind vill vara bäst Molind AB är ett av profilbranschens snabbast växande företag som idag omsätter ca 40 miljoner kronor. I november blev de utsedda till Superföretag av Veckans affärer och Bisnode och samma månad slog de nytt försäljningsrekord.

Stolta medarbetare på Molind vars målmedvetna arbete ger resultat.

– Vi satsar rejält på att vara det Torsdagen den 12 oktober bästa alternativet för våra invigde företaget sina nya kunder. Men vi satsar också lokaler på Ynglingagatan på att ha bra leverantörer samt som ligger ett stenkast från vara en riktigt bra arbetsgivare Odenplan i Stockholm. Cirka för våra anställda. Då vi till250 st gäster dök upp och det Badges bringarPromotion så mycket tidJanuari på våra 2018 varQuickbutton full fart hela kvällen. arbeten1/2-sida måste vi även se till att liggande utf Trots att eventet krockade det är en bra miljö att vistas i, med Rolling Stones konserten säger Göran Molin, vd Molind. som var samma kväll kom

som sagt över 250 personer och bidrog med härlig stämning som gjorde kvällen oförglömlig. – Vi vill passa på att tacka våra Leverantörer, kunder samt samarbetspartners för en oförglömlig kväll, hälsar vd Göran Molin.

FAKTA: För att komma med i rankingen på Veckans Affärs Superföretagslista krävs att bolaget fyra år i rad klarar högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital. Endast en promille av de svenska företagen lever upp till kraven. Antalet som kvalade in på listan 2016 var 580 företag.

Det handlar om första intrycket Think Bright Elpartner

Adam

Kenneth Skoog

Sales Manager

Axel Johansson

Micheala Petersson WD

rsson Pia Pend Jur ka

Brand manager

Träffa oss på någon av vårens mässor: PSI, Düsseldorf 9-11 januari Nordic Profile Fair, Jönköping 16-18 januari PWA, Helsingfors 31 januari - 1 februari NBR, Oslo 23-24 januari Myvendo, Odense 7-8 mars

10

Quickbutton Badges AB info@quickbutton.com +46 (0)474 488 40 www.quickbutton.com

Quickbutton Badges Oy myynti@quickbutton.fi +358 9 7740 680 www.quickbutton.fi

Quickbutton Badges DK +45 49 13 89 81

mail@quickbutton.dk www.quickbutton.dk

PRomotion nr 122 • 2018

Quickbutton Badges NO info@quickbutton.no +47 40 61 84 00 www.quickbutton.no


168

bg

BB197

166

bg

Available from:


Piratkopiering ökar trots hårdare regler Text & foto: Tore Lindfors Handväskor, skärp, jackor, tröjor, underkläder, solglasögon med mera är bara en bråkdel av alla produkter som dyker upp som piratkopior. Att handla och ta med sig kopior från sin utlandsresa kan bli betydligt dyrare än vad du trott från början. Upp till 10 000 euro, motsvarande cirka 100 000 kronor, så mycket kan du tvingas betala i böter om du har en piratkopierad vara på dig i Frankrike eller Italien. Det var också det som hände en svensk kvinna förra året. Hon hade köpt en handväska som var en piratkopia på en utlandsresa i Italien. Det handlar då om italienska märken som Gucci, Prada och Armani. På utresan stoppades hon av tullen. För väskan fick hon betala 10 000 euro i böter, enligt Konsument Europa. – Kommentaren från henne var att ”det hade varit billigare om jag hade köpt en äkta vara”, säger Jolanda Girzl, chef på Konsument Europa som är en fristående enhet inom Konsumentverket som ingår i European Consumer Centres Network och som delfinansieras av EU-kommissionen. Konsument Europa ingår i nätverket mot piratkopiering, tillsammans med sex andra statliga myndigheter. Myndigheterna har gemensamt enats om att arbeta för att lyfta frågorna om piratkopiering. Piratkopiering är ett problem som vuxit i takt med att handel med varor och

12

tjänster internationaliserats. Handel över internet har bidragit men piratkopior förekommer även i den mer traditionella handeln. För att samla resurser i kampen mot piratkopiering finns det ett nationellt nätverk, där Konsument Europa ingår tillsammans med Patent- och registreringsverket, Bolagsverket, Läkemedelsverket, Polisen, Tullverket och Åklagarmyndigheten. Frågan om piratkopior kan delas in i två huvudsakliga grupper av argument; dels frågor om produktsäkerhet, dels frågor om skyddet av rättigheter för den som utvecklat och/eller producerar varan eller tjänsten. 2016 stoppade tullmyndigheterna inom EU över 41 miljoner piratkopierade artiklar med ett sammanlagt värde av 672 miljoner euro. De vanligaste produkterna som stoppades, sett till antalet, var cigaretter (ca 25 procent), leksaker (ca 16 procent) och livsmedel (ca 13 procent).

PRomotion nr 122 • 2018


Bland ursprungsländer för kopiorna utmärker sig Kina (över 80 procent) och Hong Kong (ca 8 procent). I Sverige stoppade Tullverket under samma period 200 000 artiklar. Reglerna och lagarna kring piratkopiering ser olika ut i länderna inom EU. Tidningen PRomotion har under åren besökt olika platser för att undersöka hur det ser när det gäller bland annat piratkopior. Både i Asien och Europa och nu senast på den stora traditionella marknaden i Fuengirola i Spanien. Väl på plats så domineras marknaden av köpsugna nordbor. I gångarna hörs nästan ingen spanska utan svenska, danska och finländska dominerar. Uppskattningsvis så hade 30–40% av marknadsstånden någon produkt som sannolikt var kopia. Ray Ban solglasögon för 10 Euro eller två par för 15 Euro. Cirka 75 kronor styck. Tveksamt om det är original. Under alla de år PRomotion undersökt förfalskningar så verkar det att eskalera oavsett påföljder. I vissa fall handlar det om okunskap hos köparen men de flesta är medvetna om vad som gäller. Man köper inte en äkta Rolexklocka för

PRomotion nr 122 • 2018

hundra kronor på en marknad i Thailand. Detta vet alla såväl blinda som döva. Piratkopiering påverkar auktoriserade försäljare negativt och i många fall bidrar till att skapa oskäliga arbetsförhållanden. Många förfalskade teknikprodukter uppfyller inte säkerhetskraven och kan i vissa fall medföra skador eller falska mediciner, drycker eller tabletter kan innebära hälsorisker. I Sverige ingriper inte Tullverket om du som resande har enstaka förfalskningar i ditt personliga bagage under förutsättningen att varorna inte är av kommersiell natur. Du får ha med dig varor tull- och skattefritt för belopp som du hittar på Tullverkets webbplats. Sanktionssystemet inom EU håller på att ses över så att straffskalorna harmoniseras och blir mer avskräckande. I Sverige är två års fängelse det högsta straffet för piratkopiering och varumärkesförfalskning. Förslaget är att det ska bli fyra års fängelse i straffskalan. Den EG-rättsliga lagstiftningen på området är främst utformad till att rikta sig mot försäljning, import och export av större mängder piratkopierade varor.

Det hade varit billigare om jag hade köpt en äkta vara. 13


Golf blev inte avdragsgillt

M AB hade under flera år arrangerat företagsgolf för 130–140 inbjudna kunder, leverantörer och anställda. Bolaget hade även arrangerat en innebandyturnering samt bjudit kunder, leverantörer och vissa anställda på trav samt hockey-, fotbolls- och

handbollsmatcher. Utgifterna för arrangemangen uppgick till cirka 100 000 kronor per år. Bolaget gjorde avdrag för utgifterna men Skatteverket vägrade avdragen. Bolaget påfördes även skattetillägg. Bolaget överklagade till Länsrätten (LR) som kon-

staterade att det inte framkommit något som visade att golftävlingarna avsett att medföra – eller medfört – någon extern publicitet utöver det att bolaget bjudit in affärskontakter att delta i tävlingarna. Utgifterna för företagsgolfen kunde därför inte betraktas som avdragsgilla reklam- eller marknadsföringskostnader. De skulle istället ses som representationskostnader. Vad bolaget angett om att affärsförhandlingar förekommit med kunder och leverantörer före och efter tävlingarna hade, enligt LR, inte närmare stöd i utredningen. Det stora antalet deltagare talade också emot detta. Mot denna bakgrund fann LR att utgifterna för företagsgolf saknade omedelbart samband med M AB:s

verksamhet. Bolaget hade därför inte heller rätt till avdrag enligt reglerna för representation. LR gjorde samma bedömning beträffande utgifterna för innebandyturneringen. M AB saknade därmed avdragsrätt för dessa. Även utgifterna för biljetter med mera avseende olika idrottsevenemang var enligt LR att betrakta som utgifter för representation. Några uppgifter som närmare utgjorde stöd för att utgifterna var direkt hänförliga till affärsförhandlingar hade dock inte framkommit. M AB saknade därmed rätt till avdrag för dem. LR avslog därmed överklagandet i sin helhet. Kammarrätten instämde i LR:s bedömning och ändrade inte domen.

Välkomna att besöka oss i mon

ter

A08:30

på Nordic Profile Fa

ir i

Jönköping 16-18 ja

nuari.

Boka gärna ett möt

e!

3D-gravyr inuti och UV-tryck i färg egen produktion i Göteborg stora och små partier komplett kundanpassning

14

Se hela vårt stora sortiment av profilprodukter på

www.printo.se Göteborgsvägen 2 | 521 30 Falköping | 0515-104 35 | info@printo.se

PRomotion nr 122 • 2018


G I L R U T A N N E – V T N E X I M E I D E M V A L DE

rofilprodukter p tt a u d te s is V reklamkampanj? ta s ä n r opulärare än fö p t in e a k c rn y a k M n ? ta a r rn å Hur g ade mediekanale tt a k s p p att 31% av u h t c s O e m r! e e s d n v o a n n n a är e husreklam och m to u , m la k e -r tv arumärken som v ll ti a iv banners, it s o p r er att de blir me svenskarna säg rodukter. använder profilp på plastprint.se n e g lo ta a k a y n panj, ladda hem m a k ta s ä n ra e n Pla


Värderingar viktiga för växande TriffiQ TriffiQ företagsprofilering AB har tagit ett steg upp bland eliten i profil- och promotionbranschen. Under senaste bokslutsåret passerade de 72 miljoner och arbetar hårdare än någonsin för att utvecklas samt stå för sina värderingar. En av dessa värderingar är att behandla leverantörerna med största respekt med mottot ”Utan varandra är vi ingenting”.

På resan mot nuvarande omsättning har de lagt ner stora resurser på att arbeta fokuserat med noga utvalda leverantörer som ger mervärden samt möjligheten till god förtjänst. Idag har de en köptrohet på 86% gentemot avtalsleverantörerna, vilket visar att DET GÅR! Arbetet fortgår och målet är att Mikael Jonsvreten ansvarig för produkt-media på TriffiQ hade frågestund med Ulf Lilius, TriffiQs nye CEO, för att berätta om förvärvet samt hur framtidsplanerna ser ut.

16

begränsa antalet leverantörer ytterligare. Att hjälpa sina kunder till rätt produktmedia är lätt om man har rätt argument. I dessa fall blir även prisbilden sekundär. Vågar man ställa rätt frågor gällande målgrupp, syfte, budskap och kanske främst vilken budget kunden har, kommer man snabbare till affär samt sparar tid. Detta blir enklare med tajtare leverantörsrelationer. PARTNERS MED SINA AVTALSLEVERANTÖRER För att sätta ett välförtjänt ljus på sina partners (de kallar sina avtalsleverantörer detta) bjöd TriffiQ in till en härlig kväll i glada vänners lag. Det bjöds inte på snittar och champagne som brukligt, utan de valde att dra paralleller med TriffiQ som företaget som kavlar upp

ärmarna om det behövs…… Salta pinnar och jordnötter bjöds till öl från det lokala Carnegie bryggeriet. TriffiQs nya ägare Momentum group representerades av Ulf Lilius CEO, Niklas Enmark CFO och Mats Karlqvist HIR. Mercus vd Mikael Peterson var även han på plats. Mikael Jonsvreten ansvarig för produktmedia på TriffiQ hade frågestund med Ulf Lilius för att berätta om förvärvet samt hur framtidsplanerna ser ut. Efter minglet var det dags för gruppbild och avtågande till en lokal restaurang för utspisning samt underhållande av en av Sveriges bästa illusionister, Hans Lindström.

PRomotion nr 122 • 2018


D I G I TA L | T R A N S F E R | E M B R O I D E RY HIGH TOP - LOW TOP

|

BLACK - WHITE

|

JUNIOR - UNISEX - XL

Make your own Footprint Exclusively Distributed by

Kom och träffa oss på Nordic Profile Fair 16-18/1, monter A06:13

sg-footprints.com SG Footprints Advert Document 20171205 0845.indd 1

05/12/2017 09:42:14


Ahlsells förvärvar Gehås Ahlsell Sverige AB har tecknat avtal om att förvärva rörelsen i Gehås AB med en årlig omsättning om cirka 15 MSEK. Gehås säljer yrkeskläder, profilprodukter, pappers- och kontorsvaror i Värmland och har två butiker; en i Arvika och en i Årjäng. I butikerna säljs i huvudsak välkända märkesvaror inom arbetsskydd och profilkläder. Företaget är privatägt och har sex anställda. Kunder är främst företag och kommuner. – Förvärvet av rörelsen i Gehås stärker vår närvaro i Värmland ytterligare inom personlig skyddsutrustning, yrkes- och profilkläder. Vi

ser en god utveckling inom produktkategorin och kommer att kunna tillgodose tidigare och nya kunders behov ännu bättre framöver, säger Johan Nilsson, vd och koncernchef i Ahlsell AB. I samband med förvärvet kommer verksamheten i

Gehås att integreras i Ahlsellkoncernen. Förvärvet förväntas ha en marginell positiv påverkan på koncernens resultat för 2018. Ahlsell har tidigare under 2017 även köpt upp G-ESS Yrkeskläder som är en av Sveriges större fristående distributörer av yrkeskläder och skor. Bolaget har en stark ställning i Stockholmsområdet med fyra butiker i Bromma, Järfälla, Täby och Huddinge.

De omsätter cirka 120 MSEK per år och har 37 anställda. Kunderna återfinns inom områdena installation, bygg, industri och tjänsteföretag. – Förvärvet av G-ESS breddar vår produktportfölj och stärker vår nordiska marknadsposition inom yrkeskläder och skor. G-ESS tillför även nya och intressanta kunder som öppnar för nya affärsmöjligheter, säger Johan Nilsson. Ahlsell omsätter cirka 25 miljarder SEK och 97 procent av intäkterna kommer från Sverige, Norge och Finland.

Det första intrycket är oerhört viktigt i alla sammanhang. Era kläder, mönster, färger, material och former är en betydelsefull kommunikation till Er omgivning och bildar just Ert varumärke. Vi på Bamatex vet att det sitter i de små detaljerna och med vävda märken eller varför inte ett konstläder märke kan vi hjälpa Er med er personliga profilering som höjer Ert varumärke. 16-18 januari ställer vi ut på Nordic Profile Fair, kom in till vår monter, A07:09 och låt dig inspireras av vad just vi kan hjälpa till med.

Bamatex AB Företagsgatan 34 504 64 Borås Tel: 033-180 11 80 order@bamatex.se

18

PRomotion nr 122 • 2018


Besök vår monter A06:30

Mannen, myten, legenden – har du tur träffar du honom i montern!

YOU DESIGN – WE PRINT

Som Sveriges första ”disktrasetryckeri” erbjuder vi den mest serviceinriktade och kompetenta stab av medarbetare som var med och lanserade design- och profiltryck på trasor i Sverige redan 1994. PRomotion nr 122 • 2018

Tel: 0456 132 53 info@tekotryck.se www.tekotryck.se 19


Tänk efter före hur du använder Smileys i dina jobbmejl! Tidningen Ny Teknik berättar med brittiska The Independent som källa att smileys eller emojis som uttrycker olika känslor kan vara förödande i jobbmejlet. De ”signalerar vare sig glädje eller värme, bara inkompetens”enligt artikeln, som hänvisar till en undersökning utförd på 549 frivilliga i 29 länder.

20

De israeliska och nederländska forskarna bakom studien kikade på hur mottagarna reagerade på de små, gula figurerna i mejl som sändes från främlingar. SMILEYS FÖMEDLAR SÄNKT KOMPETENS Överraskande fann forskarna att deltagarna uppfattade det som att kompetensen sänktes hos avsändare av mejl med smileys; värmen som den som skickat mejlen kanske hoppats på uteblev. ”Forskningen, som presenteras i tidskriften Social Psychological and Personality Science, visar också att svarsmejlen innehöll mer

detaljerad information samt mer innehåll över huvud taget om ursprungsmejlet inte hade innehållit några smileys från första början”, skriver Ny Teknik med hänvisning till The Independent. Mottagaren föreställer sig oftare att avsändaren dessutom är en kvinna om mejlet innehåller en smiley, vilket visade på en viss sexism, men i grunden handlar det om att informationsutbytet undermineras, slår en av forskarna bakom undersökningen fast.

PRomotion nr 122 • 2018


Din nya katalog är här, med hundratals nya produkter! Låt dig inspireras av över 300 sidor fullproppade med allt från arbetskläder till ölöppnare, och mer därtill. Vi är framför allt stolta över att kunna presentera produkter från ännu fler av marknadens populäraste varumärken.

Ta en titt på katalogen på www.promotiv.se/ideas2018se

Nya varumärken hos Promotiv BESÖK OSS PÅ

Skriv upp dig som partner redan idag på www.promotiv.se/partner

NORDIC PROFILE FAIR I JÖNKÖPING I JANUARI, MONTER A02:18

Promotiv Nordics - en del av Clippergifts.com Sverige www.promotiv.se sales@promotiv.se Tel: 08-505 000 55

Norge www.promotiv.no sales@promotiv.no Tlf: 21 09 37 37

PRomotion nr 122 • 2018

Suomi www.promotiv.fi sales@promotiv.fi P. 09 4245 0665

Danmark www.promotivnordics.dk sales@promotivnordics.dk Tlf: 32 72 00 50

21


JOBBA EFFEKTIVARE OCH SMARTARE! Promotionprodukter.se är en digital marknadsplats där du snabbt och enkelt hittar varumärken, produkter och företag från leverantörs- och grossistledet. Skriv in det du söker, på några sekunder får du svar och inspiration att jobba vidare på.

TESTA REDAN NU!

PromotionProdukter.se Accordprint AB ACG Nyström AB AD Company Sweden AB Add Value  Adwater AB Advertising Space AB Affärskontakt AB Aprio AB Aqua Visibility AB Atlas Screen AB/LD Marknadsass Autoform AB Axel & Morin AB B&M Design AB bag4use Ballograf AB Bamatex Bardexa AB Baseballjackor Sverige AB Berg&Nycander AB Bex Sport AB

Bila B&B /Tradingbolaget.se Bills Reklam AB Bindografen AB Black Hill Box in Bag Boxonline AB Bregmos Reklamgodis AB Brodin Trading AB Brodyrbolaget i Borås AB BUFF Sverige AB Burde Förlag Buxbom/ Fourtex AB C TWO Products C&T International AB Cai AB Candab AB Cansocks AB Carleklo Promotion Car-man Trading Co Aktiebolag Cartamundi Nordic AB

Cavalet AB Concess Nordic AB D&J Frantextil AB Dacapo Silver AB Dahlens konfektion AB Daiber Sverige AB Dalarnas Paraplyfabrik DisplayGrossisten AB Dynamics AB Ernst Alexis AB Espreme AB Eurosweet AB ExpoGraf CardKeep International AB Falk & Ross Frebbenholm Trading AB Fredrikssons Slips AB Frozzypack AB FRUIT Garda of Sweden AB

GastronomiLeverantören AB Gourmetskafferiet AB Great Shape Promotion GTK Producent AB Harlequin Trade AB Hobby Reklam AB Häftdesign Hög Tryck AB Ingli Sweden/Jaan Ingel AB Island Pens/Malmö Gravyr Jako Tryckeri AB JMT Print AB Jobman Workwear AB Jouper Design Stockholm Kaffeexperten & Son AB Kallfeldts Läder AB Kalmar ProfilGross AB Karamello Sverige AB Karins Matgåvor AB KE Levin Screenmaskiner


PromotionProdukter.se VÄLBESÖKT • TILLGÄNGLIGT • ENKELT Keback AB Keller Reflex AB KL Impex AB Kosta Boda Orrefors La Praline Gothenburg AB Laser Pro AB Ligma Group AB LR Tryck i Sunne AB/ Nummerlappar Malvia AB Marbäck Tricot Mr Fredrik AB MT Profile AB New Wave Mode AB New Wave Sports Newline A/S Nilörn AB Nordiska Etikettbolaget AB Nordkök AB NS System A/S

OD Profile AB Offason AB Orrefors Kosta Boda P&R Lidköping AB PapEx Petterséns Tryck AB Plaintalk KB Emblem & Flaggor Plast-Petter AB Plastprint AB Portia AB PR Marking AB PR Tryck AB Printo AB Pro One AB Projob Workwear AB PromoSeeds PRomotion Media AB Promotiv Nordics Quickbutton Badges AB Quickex AB/Akita

Rehn Trading AB Reklam Grossen AB Sagaform AB Sandryds Handels AB SAPP SBPR Scandinavian Travel Innovation Scanotag AB Score iT Sea Trikå AB Sibon Production AB Smila Workwear Smålandsvatten SOXS.se Sport Fossto AB STIKO AB Swebrush AB Svenska Medalj AB Sydsvensk Form Reklam AB Tailor Konfektion AB

Targus Sweden AB Techimport Skagvik & Ericson AB Teddykompaniet i Båstad AB Teko Tryck AB Texet AB Textilgrossisten Hefa AB Tillinge Import & Handels AB Timson AB Tobitex AB Trefl Scandinavia AB Undercover Scandinavia AB UniGraphics AB Uppsala Screen-Reklam AB Wasa Sweden WeLoc - Weland M. AB Wide Team AB Vikingsun AB WSI-Reklamgrossisten Väsk & Etuifabrik AB Xindao Scandinavia AB Xpo System AB

FÖRETAG SOM REDAN FINNS PÅ PROMOTIONPRODUKTER.SE • 3 972 831 SÖKNINGAR PER DEN 10 DEC 2017


Vad innebär den nya dataskyddsförordningen – GDPR? Den 25:e maj 2018 träder dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) i kraft. EU-förordningen kommer att påverka alla företag, branscher och organisationer som hanterar personuppgifter om anställda, kunder och andra intressenter. Det är få som förstått vad den egentligen innebär. Många företag och organisationer har begränsad kunskap kring hur den egna organisationen påverkas. Beslut om den nya dataskyddsförordningen kom redan våren 2016 för att ge företag och organisationer två år på sig att förbereda sig innan den träder i kraft. Den nya dataskyddsförordningen innebär att det ställs höga krav på de organisationer som hanterar personuppgifter. Det är inte längre fritt fram att lagra vilka uppgifter som helst om kunder och anställda. I vissa fall måste du först begära in ett godkännande, samtycke, innan du får lagra personens uppgifter. Tänk på att en personuppgift är så pass lite som e-postadress, förnamn och efternamn. Det är något som många glömmer bort i det här arbetet.

DATASKYDDSOMBUD KAN KRÄVAS Ännu högre krav ställs på dig som hanterar känsliga personuppgifter som etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös övertygelse och hälsa med mera Då behöver. du tillsätta och utbilda ett dataskyddsombud. Dataskyddsombudets uppgift är att säkerställa att ni följer lagen genom att ha rutiner och dokumentation för allt som rör personuppgiftshantering. Höga krav ställs också på IT-säkerhet för system som överför data. Det gäller behörighetskontroller för att förhindra dataintrång och förhindra förluster eller otillåten tillgång av dina lagrade personuppgifter. Du har en skyldighet att rapportera alla förluster av persondata inom tre dagar till Tillsynsmyndigheten. Därför behövs rutiner för rapportering om det skulle inträffa incidenter som måste rapporteras. Du får inte lagra för mycket information om en person utan bara det som är relevant för ändamålet, så kallad data-

24

minimering. Du får inte heller lagra personuppgifter hur länge som helst, så kallad lagringsminimering. Du behöver skapa rutiner för gallring eller anonymisering av personuppgifter. Det gäller när syftet eller behovet av att lagra personuppgifter inte längre finns eller kan motiveras. Vid en kontroll ska du kunna visa Tillsynsmyndigheten att du följer den nya förordningen och att du har rutiner för löpande egenkontroll. Du behöver kunna visa att ni har dokumenterade rutiner och processer för säker hantering av register, behandlingar och överföringar av personuppgifter. Du behöver ha kontroll och kunna lista vilka behandlingar av personuppgifter er organisation utför. Behandlingen bör ha ett förutbestämt ändamål och dessa ändamål ska kunna kopplas samman med en godkänd rättslig grund. UNDVIK DYRA SANKTIONER En av de största drivkrafterna att följa den nya dataskyddsförordningen är att företag som inte följer förordningen riskerar dyra sanktioner. Sanktionerna är bestämda och kan i värsta fall belasta organisationer som bryter mot lagkravet med viten upp till 4 procent av moderbolagets globala omsättning. Det är Datainspektionen som är Tillsynsmyndighet, som ska se till att dataskyddsförordningen efterlevs och som utfärdar sanktioner. Den som registreras måste bli informerad om och hur uppgifterna kommer sparas. Personen måste också få veta vilket syfte och hur länge uppgifterna sparas. Den

nya dataskyddsförordningen specificerar vilken information man ska ge, när man måste informera och vilka rättigheter den registrerade har. I vissa fall måste man ge sitt godkännande, samtycke innan företaget eller organisationen får lagra personuppgifterna. Detta innebär att du behöver en dataskyddspolicy där personen kan läsa om hur du lagrar dennes uppgifter. Den registrerade har rätt att begära att få ut uppgifter om sig själv och få svar inom 30 dagar i elektroniskt format Den har också rätt att få sina personuppgifter rättade och i vissa fall få sina uppgifter raderad ”rätten att bli glömd”. Rätten innefattar också att kunna återkalla ett tidigare godkännande. I vissa fall innebär det att beslut som har fattats automatiskt baserat på data ska kunna omprövas av en person istället. Du behöver förbereda dig för detta och ta fram rutiner och processer för detta. EXEMPEL PÅ PERSONUPPGIFTER: • ett namn • en postadress • en e-postadress • platsinformation • bankuppgifter • ett foto • en uppdatering i sociala medier • medicinsk information • en dators IP-adress En skostorlek på 37 i kombination med information om placering kan exempelvis identifiera en person och är därmed en personuppgift.

PRomotion nr 122 • 2018


Välkommen till Nordens största mötesplats för profil- och promotionprodukter 16–18 januari 2018 på Elmia i Jönköping

NU HELA 3 DAGAR!

16 – 18 JANUARI

2018

I samarbete med:


PF Concept stärker sin position genom nytt företagsförvärv PF Concept International B.V. förvärvar UK-Based SPS (EU) Limited Förvärvet stärker PF-konceptets närvaro på den europeiska marknaden. Polyconcept, världsledandeinom marknadsförings-industrin, tillkännagav i december att dotterbolaget PF Concept International BV (PF) köpt hela bolaget SPS (EU) Limited (SPS). SPS är baserat i Blackpool, Storbritannien, en ledande tillverkare och marknadsförare av PR-produkter som betjänar Storbritannien, Irland och Europa. PF Concept är Europas ledande marknadsförare av reklam-, premium-

26

och företagsgåvor. Med denna transaktion utökar PF sitt produktutbud i hela Europa och stärker sin marknadsposition i Storbritannien. – Vi är glada över de tillväxtmöjligheter som SPS-produkt-

linjen och produktionskapaciteten ger till PF och vi välkomnar SPS-teamet till Polyconcept-familjen, säger Ralf Oster, vd för PF. – Vi är glada att gå med PF:s händer för att leverera de bästa lösningarna till våra kunder över hela Europa. De två företagen kompletterar varandra väl och vi är glada över vår framtid tillsammans, säger Phil Morgan, vd för SPS.

ledarposition på varje lokal marknad.

VÄRLDSLEDANDE INOM PROFILPRODUKTER Polyconcept är världens största leverantör av företags- och reklamvaror, verksamma på fem kontinenter och säljer till över 100 länder runt om i världen. Med huvudkontor i USA, Europa, Hongkong, Kanada och Kina levererar företaget ett brett utbud av reklam-, livsstiloch profil- promotionprodukter till flera hundra tusen företag, allt från små företag till globala företag, genom ett nätverk av återförsäljare. PF Concept är den ledande leverantören av främjande produkter till den europeiska marknaden. De kombinerar en bred produktmix i branschen med en rad paneuropeiska tjänster som ger unika värde till distributörer. Företagets entreprenörsanda gör att den kan upprätthålla och öka sin

LEDANDE INOM HÅRDVARUSEGMENTET SPS är en brittisk ledande leverantör av hårdvarusegmentsegment baserat i Blackpool, Storbritannien. SPS grundades 1990 och specialiserar sig på högautomatiserad plastinsprutning och differentierad formgjutning. SPS har cirka 353 anställda över tre tillverkningsanläggningar i Blackpool, Banbury och Swadlincote, Storbritannien. Företaget är känt för sina skräddarsydda innovativa reklamprodukter som inkluderar det mycket populära Americano drinkware sortimentet. SPS servar kunder i över 40 länder runt om i världen.

ONE-STOP-SHOPPING PF Concept är den föredragna one-stop-shopping lösningen för 9 200 reklamprodukter med distributörer i mer än 60 länder. De har sitt huvudkontor i Roelofarendsveen, nära Amsterdam, Nederländerna, och är verksamt från 17 försäljningskontor i hela Europa.

PRomotion nr 122 • 2018


HVW801 Executive Waistcoat  Full length front zipper fastening  Two bottom pockets with flaps and accessible from both the top and side  Pen pockets & key holder  ID pocket on right hand chest  8 New colours

26 COLOURS

www.fruit.se


Mobilen är vår främsta internetplattform

Mobilen är nu vår viktigaste internetplattform för alla svenskar i åldrarna 12 till 55 år, enligt rapporten Svenskarna och internet 2017. Idag har så gott som alla svenskar (95 %) tillgång till internet i hemmet. Intressant nog är det en större andel svenskar som dagligen använder internet via mobilen än via en dator. Den mobila övervikten är störst hos yngre i åldrarna 12 till 15 år där 60 procent använder internet dagligen i dator och 90 procent i mobilen, enligt rapporten Svenskarna och internet 2017. I åldrarna 16 till 35 närmar sig det mobila dagliga användandet 100 procent. Statistiken är glasklar – mobilen är svenskarnas överlägset viktigaste plattform att nå internet från. Alla som vill nå ut, måste först och främst optimera sin kommunikation mot den mobila kanalen.

28

– Det är tydligt att vi svenskar vant oss vid att använda nätets tjänster överallt och hela tiden. Digitaliseringen har kommit så långt att flera av tjänsterna på internet nu är att betrakta som infrastruktur. Har du inte Facebook är det svårt att hänga med och utan

SÅ MÅNGA ANVÄNDER: E-post 97% Internetbank 95% Youtube 86% Blocket 79% Facebook 74% Spotify 55% Instagram 53% Netflix 46% Snapchat 33% Whatsapp 29% Annonsblockerare 29% Twitter 25% Tinder 7%

BankID försvåras kontakten med myndigheter, säger Måns Jonasson, digital strateg på Internetstiftelsen, IIS.

PRomotion nr 122 • 2018


DU HJÄLPER DINA KUNDER ATT SYNAS. MEN VEM JOBBAR FÖR DIG? VI GER PROMOTIONBRANSCHEN ETT ANSIKTE! Svensk Branschförening Profil- och Reklamartiklar är paraplyorganisationen för dig som jobbar med produktmedia. Vi utvecklar, utbildar och peppar det enskilda företaget och driver viktiga strategiska branschfrågor på nationell och internationell nivå. Produktmedia är en framtidsbransch med stora möjligheter att växa och utvecklas. Tillsammans är vi starka och kan ta vara på möjligheterna. Välkommen att bli medlem i SBPR! www.sbpr.se

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!


Vägledning kring marknadsföringslagen I en bransch så pass ny som bloggbranschen kan det ibland vara svårt att veta vilka lagar och regler man är skyldig att hålla sig till. KV-Konsumentverket har en ”Vägledning om marknadsföring i bloggar och andra sociala medier” för att underlätta för bloggare och social medie-profiler att följa en av dessa lagar – marknadsföringslagen. Vägledningen har tagits fram för att göra marknadsföringslagen mer lättförståelig och anpassningsbar till moderna medier som bloggar och sociala medier. Bloggbranschen har även varit delaktig och kommit med feedback på utkast till vägledningen, bland annat vid två workshops där bland annat Better Bloggers och många av Sveriges ledande bloggagenturer och portaler var närvarande. Så, vad tar vägledningen upp och hur ska betalda inlägg märkas ut? Vi reder ut.

Det spelar ingen roll i vilken kanal detta sker (blogg, Instagram, YouTube t.ex.) eller vem som tar den initiala kontakten. Det är inte bara företaget som gör marknadsföringen som är ansvarig för att detta sker utan även publicisten (bloggaren, You Tubearen t ex) och eventuella mellanhänder (byrå, anställd på företaget t ex).

VAD ÄR MARKNADSFÖRING? Om du får ersättning, i pengar, produkter eller en tjänst (till exempel ett frisörbesök), i utbyte mot att skriva om ett företag eller ett varumärke så är det marknadsföring och ska märkas ut som sådan. Det är den korta förklaringen.

HUR SKA MARKNADSFÖRING MÄRKAS UT? En läsare av en blogg eller annat inlägg i andra sociala medier ska genast och enkelt kunna identifiera om inlägget är marknadsföring. I detta sammanhanget är genast nyckelordet. Det räcker alltså

30

inte att skriva ”i samarbete med” någonstans mitt i inlägget eller under inlägget som många gör. Poängen är att läsaren direkt – även om man bara skummar – ska kunna identifiera inlägget som reklam och kunna välja bort det om hen så vill. Hur detta ska göras finns inga tydliga svar på från Konsumentverket. Eftersom det än så länge inte finns någon dom av det här slaget från Marknadsdomstolen så finns det inget prejudikat att luta sig emot. Det är i mångt och mycket en samvetsfråga. Tycker du att det är tydligt för dina läsare – även de som inte läst din blogg förut – att du fått ersättning för inlägget?

NÅGRA FÖRSLAG PÅ HUR MAN KAN MÄRKA UT INLÄGG ÄR TILL EXEMPEL: • Märk inlägget med ”Annons” eller ”Reklam” i början av inlägget. KV var tveksamma till uttrycken ”i samarbete med” och ”sponsrat inlägg” eftersom de var osäkra om dessa är tillräckligt tydliga för din publik. Förstår alla vad det betyder? • Uppmärksamma läsaren på att det rör sig om marknadsföring i rubriken och i början av inlägget. • Använd ett annat typsnitt eller färgsättning, så att det sticker ut från andra inlägg. • På sociala medier kan du märka inlägget med #annons eller #reklam och #företagetsnamn.

PRomotion nr 122 • 2018


Obegränsat antal färger Inga start- eller extrakostnader 3 dagars produktionstid

ColorSoft - är en billigare och snabbare lösning när du beställer en flerfärgs-logo. Transfern produceras på ett annat sätt än traditionell transfer, vilket ger ett antal fördelar när det gäller design, pris och leveranstid - utan att kompromissa med kvaliteten. ColorSoft har mötts av positiva reaktioner från våra kunder. Så positiva att den redan efter ett par veckor var vår femte mest producerade produkt! ColorSoft är en allround-transfer som kan användas på många olika typer av textilier, som sportkläder, T-shirts och pikéer, sweatshirts, arbetskläder, väskor etc. Vill du veta mer om ColorSoft eller vill få ett prov utan kostnad? Kontakta NS System på tel. 08-525 024 10 eller läs mer på www.nssystem.com “...jag måste säga att jag blev förvånad. Den är lätt att värma på - och med de obegränsade färgvalen och möjlighet till tonade färgövergångar har jag svårt att se varför jag inte från och med nu kommer att föredra ColorSoft framför mer traditionella transfer.” Thomas Hansen, Dressed4ourSports.dk

Knivholtvej 21 9900 Frederikshavn forsaljning@nssystem.se Tel: 08 5 2502 410


Lär dig av andras misslyckade event Att använda sig av experimentell marknadsföring kan vara lösningenpå hur du ska väcka ditt varumärke till liv. Det är en kanal som ger utrymme för kreativitet, och där man kan skapa personliga och minnesvärda upplevelser för konsumenten. Som med allt experimentellt måste man också ha med i beräkningen att saker kan gå snett. Här ger vi dig några exempel på sådana felsteg, så att du kan lära av misstagen inför din egna eventplanering framöver och se till att du själv inte gräver samma typ av grop för dig själv. 1. SÄKERHET FÖRE ALLT När Jägermeister planerade sitt poolparty så ville de piffa till det hela med lite rök på dansgolvet. Med hjälp av flytande kväve satte de sina planer i kraft, men det gick inte helt som de hade tänkt sig. När flytande kväve kommer i kontakt med klorin blir det nämligen kväve – vilket gjorde att samtliga deltagare fastnade i en tjock dimma av flytande kväve. Resultat blev nio personer som fick föras till sjukhus, varav en försattes i koma. LÄRDOMEN? Snåla inte på den tid som krävs för säkerhetsarbetet i eventplaneringen och se till att du ha en bra ansvarsförsäkring.

2. VÄLJ DATUM MED OMSORG När Puma skulle lansera sin nya Italien tröja inför 2014 FIFA World Cup blev det inte riktigt som de hade tänkt sig. De promotade nyheten som en helgedom överallt på stora displayer i New York, Boston, Los Angeles och Chicago med hashtaggen #StartBelieving. Problemet var bara att Puma hade valt askons-dagen som dag för release av tröjan, vilket gjorde en skara av religiösa fotbollsfans vansinniga. Puma anklagades för att ha kapat en viktig religiös dag i kommersiellt ändamål, och fick stor negativ respons på det hela. LÄRDOMEN? Se till att du inte väljer att datum som kan överlappa ditt event. Överväg också riskerna för att ditt event kan orsaka irritation, besvikelse eller ilska på annat sätt 3. HA KOLL PÅ VÄDERLEKEN! Under 2005 ville Snapple göra något som skulle skapa uppmärksamhet och varumärkeskännedom, genom att slå ett världsrekord. De ville bygga en nästan 8 meter hög klubba i is mitt på Times Square i New York. Och visst gav det Snapple både uppmärksamhet och varumärkeskännedom, men kanske inte helt enligt plan. När man en varm sommardag i juni valde att placera ut den gigantiska isskulpturen så var det 26 grader varmt ute. Den stora klubban började smälta direkt, vilket resulterade i att man fick kalla in en brandkårsstyrka för att stänga gatorna längst Manhattan, där det översvämmades av en flod med kiwi- och jordgubbssmakande Snapple. LÄRDOMEN? Om du ska organisera ett utomhusevent, ha koll på väderleken!

32

PRomotion nr 122 • 2018


Hållbarhet är framtidens starkaste konkurrensfördel – Olsson & Co ska bli bäst i branschen

Bolaget har bland annat tagit in Sofia Brax i styrelsen. Hon ledde senast Lindex hållbarhetsarbete och nu ska hon guida Olsson & Co i arbetet att själva bli bättre på hållbarhet. Men framförallt ska hon stötta alla Olsson & Co:s kunder att beställa mer hållbart. Sedan Olsson & Co startade

sin verksamhet för tio år sedan har de ständigt försökt att utmana branschen. Inom produktmedia, expomaterial, trycksaker och profilkläder har det ofta varit en diskussion som ensidigt handlat om pris. Olsson & Co var tidiga med att prata om kvalitet och kundnytta. FORTSÄTTER ATT UTMANA BRANSCHEN Nu vill bolaget fortsätta att utmana och har bestämt sig för att bli bäst i branschen på hållbarhet. – Vi har alltid arbetat för att

kunna bidra till en lite bättre värld. Det har handlat om vår egen verksamhet, men framförallt om att ge våra kunder chansen att göra skillnad när de väljer våra produkter. Nu har vi konkretiserat detta i ett mål och det känns fantastiskt inspirerande och roligt, säger Tomas Olsson, vd och grundare av Olsson & Co. Under hösten kunde Olsson & Co välkomna Sofia Brax till sin aktiva styrelse. Hon har en stor erfarenhet av hållbarhetsfrågor som hon bland annat har varit ansvarig för på Lindex under många år. Hon

vet hur viktigt det är för företag att strukturerat och strategiskt arbeta med hållbarhet. HÅLLBARHET SKA VARA EN SJÄLVKLARHET – I många branscher är hållbarhetsfrågor redan en självklar hygienfaktor och en förutsättning för att ens få chansen att prata med kunderna. I andra branscher har man inte kommit så långt. Därför kan ett bolag som Olsson & Co göra stor skillnad långt utanför sin egen verksamhet, säger Sofia Brax, styrelseledamot för Olsson & Co.

Se alla nyheterna för 2018 på Nordic Profile Fair 16-18 Januari 2018 Elmia Jönköping MONTER A07.19

PRomotion nr 122 • 2018

33

ID, THE ID IDENTITY LOGO ARE REGISTERED TRADEMARKS OF THE COMPANY REXHOLM A/S© 2018 REXHOLM. ALL RIGHTS RESERVED

Olsson & Co, som erbjuder ett heltäckande utbud av produktmedia, trycksaker, profilkläder och expomaterial, har satt upp ett tydligt mål – att bli bäst i branschen på hållbarhet.


Sveriges Annonsörer välkomnar retuscheringsmärkning Från och med 1 oktober 2017 måste alla retuscherade reklambilder på modeller i Frankrike märkas. Detta för att man lätt ska kunna se om en modell blivit retuscherad eller inte Intresseorganisationen Sverige Annonsörer välkomnar beslutet.

foto som har blivit digitalt redigerat för att få en modell att framstå som smalare förses med en tydlig varningsskylt med texten ”photographie retouchée”, retuscherat fotografi. I dag behövs ingen märkning för retuscherade bilder i reklamen i Sverige. Men det

Annonsera PRomotion 2017 pris 60 kr Branschtidningen för profil- och promotionprodukter // nr 121 •

Promotion nr 121 2017.indd 1

OM SVERIGES ANNONSÖRER Sveriges Annonsörers medlemsföretag står för drygt hälften av de samlade reklam- och medieinvesteringarna i landet. Som intresseorganisation bidrar de med att skapa bästa möjliga avkastning på medlemmarnas investeringar i reklam och media, samt får dem att arbeta mer effektivt och ansvarsfullt med sina varumärken. Sveriges Annonsörer har funnits sedan 1924 och är idag världens största annonsörorganisation, med närmare 600 medlemsföretag.

Vi håller vad du lovar.

2017-09-18 08:22

Här kan du läsa om hur du når beslutsfattare

www.promotionmedia.se 34

effektivt och ansvarsfullt med sina varumärken.

Vi håller vad du lovar.

PRomotion

– den enda branschtidning som riktar sig till viktiga beslutsfattare och kunder inom promotionbranschen.

033 - 480 480 • WWW.VINDSPELET.SE

– Det är viktigt att reklamen är ansvarsfull och att man är transparent mot konsumenter och talar om att en bild är retuscherad, säger Ulf Hermansson Samell, marknadschef på Sveriges Annonsörer. För att motverka osunda kroppsideal har Frankrike, från och med den 1 oktober, bestämt att varje kommersiellt

går att anmäla retuscherad reklam till Reklamombudsmannen, RO, som också bedömt osunda kroppsideal i reklamen vid ett antal tillfällen. – Reklam ska vara laglig, korrekt och inte minst ansvarsfull. Att märka ut att reklamen är redigerad ser vi som positivt och att man är öppen mot konsumenterna att man talar om att en bild är retuscherad. Vi välkomnar denna transparens så att man som konsument kan bilda sig en egen uppfattning om reklamen med vetskapen att reklamen har manipulerats, säger Ulf Hermansson Samell. Sveriges Annonsörer är en intresseorganisation för annonsörer och arbetar för att få dessa att arbeta mer

033 - 480 480 • WWW.VINDSPELET.SE

PRomotion nr 122 • 2018


Branscherna Den nya generationensom gör trovärdig varumärken

VILKA AV FÖLJANDE BRANSCHER ANSER DU GÖR MEST TROVÄRDIG REKLAM? TRE VAL MÖJLIGA.

Lets uncover ! spring news

Utbildning/forskning, kultur/ • Utbildning/forskning 20 % Nordiska Etikettbolaget nöje samt livsmedel/dagligvaror • Kultur/nöje 18 % lanserar tillsammans är de branscher som svenska folket • Livsmedel/dagligvaror 18 % med SignTrace varuanser gör mest trovärdig reklam. • Välgörenhet/ideellt 17 % märken som kommu• Rättsväsendet 13 % nicerar med använBranscherna som hamnar i botten • Möbler/hem 11 % daren av produkterhygien/kosmetik är IT/telekom, • Alkohol/bryggerier 9 % och plagg. samt rekrytering/management. • Förbund/branschorganisationer 8 % Det visar en färsk undersökning • Politik/myndigheter 8 % De har utvecklat en moln• Bygghandel 7 % baserad plattformgenomförd OCUS från Novus, på uppdrag • Vitvaror/elektronik 6 % som ger möjlighet att konav intresseorganisationen Sveriges • Industri/tillverkning 5 % stant ladda upp nytt mateAnnonsörer. • Resor/turism 5% rial som kommunicerar med möjligheter i samarbete med användaren av produkternas varumärken. Nordiska Etikettbolaget har Bland en lista med 25 branutvecklat produktionsmetoder scher fick svenska välja som gör det möjligtfolket att bädda de tre man anser gör mest in digital interaktivitet i varutrovärdig reklam. I topp hammärken och produkter. nade utbildning/forskning som Detta samarbete ger återvar förstahandsvalet bland försäljarna helt nya intäkts-var femte (20 %) samt kultur/nöje

Välkommen till vår monter på Elmia!

• Bank/finans 4 % slutkundernas marknadsföringsavdelningar. Den 16-18 januari ställer vi ut och visar Således finns det en möjligupp våra spännande vårnyheter. Även bland könen råder dagligvaror (23 %), medan och livsmedel/dagligvaror het att fortsätta med kommuVi ses i monter A08:13 på Elmiamässan! de delade meningar. Medan åldersgruppen 65-79 år sva(18 %). nikationen till slutanvändaren Kontakta oss för att boka ett kultur/nöjesbranschen rankarade i högre grad möbler/hem Undersökningen visade så länge produkten i fråga personligt möte: info@ctwo.se des högt av kvinnorna (21 %) (19 %). De i åldern 65-79 år även på signifikanta skillnader används. Kunderna får även 040-689 14 50 | www.ctwo.se | www.usb.nu kammade branschen hem 15 anser att välgörenhet/ideellt mellan åldersgrupperna. Fler möjlighet att mäta kommuniprocent av männens röster. gör mest trovärdig reklam ikationen åldersgruppen 50-64 år svai realtid. Omvänt var det i branscherna (28 %). rade i högre grad livsmedel/

OFFICIAL LUGGAGE SUPPLIER FOR TEAM SUNWEB

30 PRomotion nr 122 • 2018

• Bilar/biltillbehör 4 % • Sporthandel 4 % • Energi/drivmedel 3 % • Försäkring 3 % • Hotell/restaurang 3 % • Mode 3 % • Spel 3 % • Fastigheter/köpcentrum 2 % • IT/telekom 2 % • Hygien/kosmetik 1 % • Rekrytering/management 1 % • Ingen av branscherna 15 % • Vet ej 13 %

Låt dina idéer flöda med hjälp av vårt CustomChromatixTM koncept och personifiera ditt bagage! Promotional Products, ring Jonas +46 (0) 701 84 24 99 jonas.lenberg@travelinnovation.se

PRomotion nr 120•2017 35


Ny lag för personuppgifter Den 25 maj 2018 börjar en ny dataskyddsförordning ”General Data Protection Regulation” GDPR att börja gälla i EU:s alla medlemsländer. Sveriges Kvinnolobby har Den kommer att gälla direkt gjort en granskning hur och ersätter nationellaav regler lagar könsdiskriminesom tillmot exempel Personupprande reklam i Norden ser giftslagen i Sverige. utFörordningen och följs. Granskningen kan komma att visar attkonsekvenser alla länder för behöfå stora alla ver arbeta mersom aktivt motin, typer av företag samlar sexistisk men att behandlarreklam, och lagrar personSverige sämst bör i klassen. uppgifter.ärFöretag redan nu börja titta på hur de hanteSverige är det enda land i rar personuppgifter. Norden som helt saknar regleDen nya dataskyddsförordring ochstärker sanktionsmöjligheter. ningen personskyddet Sveriges Kvinnolobby anser väsentligt, vilket samtidigt att det är hög tid för Sverige

innebär att de företag och aktörer som bryter mot reglerna kan få kännbara sanktioner. Det högsta vitet som kan utdelas är upp till 20 miljoner euro eller motsvarande fyra procent av årsomsättningen för hela koncernen. attMånga följa efter sina nordiska företag har uppgifter om privatpersoner lagrade i grannar och införa en lag mot databaser och i egna system. sexistisk reklam. Den nya lagen ställer krav Granskningen visar att detpå att företagen kan garantera finns stora skillnader i impleintegriteten kunder. mentering avför lagarna mot Personuppgifter enligt lagen könsdiskriminerande reklam sträcker sig längre än bara i de nordiska länderna, men en bild, namn är och Det att Sverige detadress. enda land kan också vara IP-adress där annonsörer och företagpå nätet, en e-postadress till ett kan komma undan helt utan företag eller gps-positioner bestraffning. som visar var en person – För att leva upp till FN:s befinner sig. Kvinnokonvention och andra löften om kvinnors rättighe-

Sverige sämst i Norden när det gäller sanktioner för sexistisk reklam ter krävs tydliga åtgärder på medie- och reklamområdet. Det är omöjligt att nå jämställdhet så länge annonsörer får fortsätta använda stereotypa och sexistiska bilder av kvinnor och män. Inför valet 2014 lovade både S och Mp lagstiftning mot sexistisk reklam. Det är dags att gå från ord till handling, säger Clara Berglund, generalsekreterare, Sveriges Kvinnolobby. Senast i februari 2016 fick Sveriges regering kritik av FN:s Kvinnokommitté för att inte ha vidtagit tillräckliga åtgärder mot sexualiseringen av kvinnor i media, reklam och det offent-

liga rummet. FN konstaterade också att branschens egen stiftelse Reklamombudsmannen inte är tillräcklig för att komma åt problemet.

OM REKLAMERA: Reklamera är en kampanj mot könsdiskriminerande reklam. Med Reklamera vill man uppmana till handling och visa att det är många som fått nog av sexistisk reklam. Till Reklamera kan du enkelt skicka könsdiskriminerande reklam du stöter på i din vardag. De anmäler reklamen till Reklamombudsmannen och kontaktar företaget som står bakom den.

Allt för att synas!

Skandinaviens ledande flaggleverantör Bordsflaggor, båtvimplar, ordensband, vimplar, mässdukar mm

Vi erbjuder högsta kvalitet och bästa leveranstider till lägsta pris. Välkommen att prova oss! Se hela vårt sortiment på www.formreklam.se

och bästa Din bredaste Vi har koll på det som märks. märkleverantör brodyr • transfer • lasergravyr • screentryck

Hagagatan 1 (Sågareliden) · 331 33 Värnamo · Tel 0370-30 21 00 info@prmarking.se · www.prmarking.se

36 PRomotion nr 121•2017 PRM_ann_90x125_170203aHR.indd 1

0413-245 50 - www.formreklam.se PRomotion nr 122 • 2018 27

2017-02-03 14:59


Mest okej med reklam på Facebook Drygt var femte svensk tycker det är okej med reklam på Facebook. Men 54 procent vill inte se reklam på någon social media-plattform. Det visar en ny undersökning från Novus på uppdrag av intresseorganisationen Sveriges Annonsörer.

Den digitala annonseringen slår ständigt nya rekord och investeringar i sociala medier såsom Facebook och Youtube tar allt större del av annonsörernas totala investeringar. Men när svenska folket får ranka vilka sociala medierplattformar som de anser det är okej att mötas av reklam i svarar 54 procent ”inget”. Facebook som har över 70 procent av svenska befolkningen som användare, rankas dock som populäraste annonsmiljön (22 %). Bland 18-29 och 30-49 år svarar 36 respektive 26 procent att det är okej med reklam i mediet. Videoplattformen Youtube hamnar på andraplats med 18 procent. Instagram och Snapchat får 8 respektive 4 procent av rösterna. – Reklam i sociala medier kan vara väldigt effektivt då annonsörer har möjlighet att nå specifika målgrupper, men alltför mycket reklam och irrelevant reklam kan ha motsatt effekt. Sociala medier konsumeras också mycket i mobilen, något som många

ser som privat och det ställer extra krav på att reklamen är bra och relevant, säger Tero Marjamäki, pressansvarig på Sveriges Annonsörer. Just nu är Sveriges Annonsörers initiativ ”Reklam – inte bara störande” igång för att informera om reklamens roll samt minska reklamtröttheten. Initiativet syns i TV, dagspress och online samt hörs i radio. Frågan man ska svara på är i vilken av följande sociala medier-plattform skulle du vara okej med att mötas av reklam? (Flera svar möjliga) (Några av plattformarna har ej reklam i dagsläget). • • • • • • • • • • • • • • • •

BESÖK OSS DEN 16 – 18 JANUARI PÅ

NORDIC PROFILE FAIR ELMIA MÄSSAN, MONTER A06:17

Facebook 22 % Youtube 18 % Instagram 8 % Twitter 6 % Google+ 5 % Linkedin 5 % Pinterest 4 % Reddit 4 % Snapchat 4 % Flickr 3 % Vimeo 3 % Kik 2 % Messenger 2 % Whatsapp 1 % Inget 54 % Vet ej 14 %

+46 31 89 10 90 brev@pfconcept.com

W W W. P F C O N C E P T. C O M

ad PRomotion jan 2018.indd 1

06-12-17 16:49


Så tacklar du din telefonskräck Ett telefonsamtal kan ge dig nya lönsamma kontakter och hjälpa dig nå dina drömmar. Men, du måste våga ringa! Henrik Bromée har skrivit nya boken ”Lyft luren – nå framgång”, här är hans råd. Brukar du dra dig för att ringa de där telefonsamtalen som kan leda till nya affärer? Då är du inte unik. Ofta bottnar det i en rädsla för att avvisas, misslyckas eller uppfattas som jobbig. – Det är förstås ingen som gillar ständiga avvisningar och just därför bör fler lära sig hur man genomför bra och effektiva kalla samtal där man genom relevanta förberedelser lär sig att undvika att bli avvisad – helt enkelt genom att göra sig relevant för den man ringer till, säger Henrik Bromée. Han är vd på Euler Hermes, har en bakgrund inom kvalificerad försäljning och är nu aktuell med boken ”Lyft luren – nå framgång” fylld med såväl råd som inspirerande berättelser. För, att inte våga lyfta på luren och ringa det där samtalet kan ha stora konsekvenser, påpekar han. – Många gånger hindrar det människor från att förverkliga sig själva och sina visioner. Realiteten är nämligen den att de allra mest framgångsrika entreprenörerna, affärsmännen och företagsledarna nästan alltid är skickliga ”cold callers”. Att däremot våga använda telefonen för

38

att få nya kunder har flera fördelar, enligt Henrik. – Som småföretagare har du i regel inget stort varumärke som ger dig inkommande affärer, du har förmodligen ganska få kunder till antalet och sannolikt begränsade resurser att köpa marknadsföring för. Att skaffa nya kunder är ett sätt att sprida risken i din verksamhet och telefonen är billig, relationsbyggande och väldigt effektiv att jobba med i din prospektering – förutsatt att man använder den på rätt sätt. Dessutom, påpekar Henrik, är det allt fler som använder internet för mark-nadsföring och kontakt. Att då ringa kan få dig att sticka ut. – Att välja en annan prospekteringsmetod kan ge dig en fördel – återigen förutsatt att man gör det på rätt sätt. Henriks bästa råd för att komma över din telefonskräck är att förbereda dig. – För att känna dig trygg i situationen behöver du vara förberedd. Det ökar dina chanser att lyckas dramatiskt. 5 RÅD FÖR ATT BOTA TELEFONSKRÄCKEN 1. VAD VILL DU? Identifiera det exakta mervärdet för kunden – och hur du ska beskriva det utifrån din mottagares perspektiv. Varför ska kunden träffa dig eller köpa av dig?

2. VAD VILL DE HÖRA? Ha klart för dig vem du talar med och hur det du vill sälja in skapar värde för mottagaren. På vilket sätt kan du hjälpa din motpart att lösa ett problem, göra saker på ett bättre sätt, åstadkomma besparingar eller tjäna mer pengar? 3. FUNDERA PÅ INVÄNDNINGAR Förbered dig på att hantera invändningar och frågor så att du inte blir svarslös. 4. TRO PÅ DET DU SÄGER Se till att du själv tror på det du ska sälja in, annars kommer din tvekan och osäkerhet att lysa igenom direkt. 5. VAR SAKLIG OCH RELEVANT Kom ihåg att du i regel ska sälja in ett möte, inte hela produkten/tjänsten. Så sälj in värdet av det du vill göra, trassla inte in dig

PRomotion nr 122 • 2018


PRomotion nr 122 • 2018

39


-Glöm inte Namnskylten! Campaign & Event By Quickbutton Badges!

www.quickbutton.com info@quickbutton.com 0474 488 40

N

N y u pp d a te et! r ad

yh

! sak på U l t i m a t e

r e f l e c t i v e s

U l t i m a t e

r e f l e c t i v e s

teknik! Rakt

r e f l e c t i v e s

Ny

levregppcom.indd 1 U l t i m a t e

tal! Ny lo ok por !

promotionprodukter.se

2014-06-23 23:06

Bättre reklambärare får du leta efter!

VI GÖR DET SOM NI VILL HA DET. Egen design även mindre volymer till både små och stora företag.

www.bardexa.se

bardexa levannons 122.indd 1

40

unigraphics.se

2017-12-13 15:00

PRomotion nr 122 • 2018


Annonsera här! Endast 900 kr per införande. Boka på telefon 040-91 14 90!

Promotional giveaways made from high-quality plastic www.promowolsch.de Made in Germany

N

N y u pp d a te et! r

Sömnad, ändringar av alla slags textilier Snabb leverans, bra priser Tillverkning av sportkläder 08-58354710, www.activesweden.se info@activesweden.se

ad

yh

! sak

Ny

teknik! Rakt

på levregppcom.indd 1

tal! Ny lo ok por !

promotionprodukter.se

2014-06-23 23:06

Badlakan

Siritex har badlakan och handdukar på lager för snabba leveranser. Vi skickar gärna prov på kvalitén. www.siritex.se info@siritex.se 08 7920092

www.scanotag.com

Annonsera här!

Endast 900 kr per införande. Boka på telefon 040-91 14 90!

PRomotion nr 122 • 2018

41


Företagsnytt

NYA MEDARBETARE? Skicka in en kort text och högupplöst foto på nya medarbetare. Vi tar in det kostnadsfritt i mån av plats. Skicka till red@promotionmedia.se

CARLOBOLAGET har anställt Christian Johansson.”Att skapa affärer

FRONTA BROMMA VÄXER MED TRE NYA MEDARBETARE

Tomas Ohlin har gått in som delägare i Fronta Bromma tillsammans med Patrick Nau. Han har mångårig erfarenhet av retailbranschen genom sälj-, marknads- och ledarskapsutveckling, både som anställd vd och i egen regi. Tomas har varit verksam i så väl internationella och nationella bolag. Mattias Nilsson har arbetat med försäljning, säljutveckling och inköp i hela sitt liv. Han har erfarenhet av så väl mindre nationella bolag som stora internationella bolag främst inom elektronikbranschen. Mattias kommer att arbeta som projektledare. Annika Haag kommer att arbeta som kommunikatör och projektledare. Annika har under många år arbetat i samma roller i större tjänsteföretag och har också stor erfarenhet av service.

är det bästa jag vet! Min bakgrund inom profilbranschen gör jobbet på Carlobolaget extra roligt. Jag utgår från vårt nyöppnade kontor i Borås och kommer främst jobba med stora projekt där vi tillsammans skräddarsyr din unika kollektion”. Christian kommer närmast från Bamatex.

SANDRYDS TVÅ NYA INNESÄLJARE

NY HOS UNITEDPROFILE

Hannele Kristensen har tidigare arbetat inom telekombranschen som säljassistent, produktkoordinator och ordermanager. I sin tjänst på Sandryds jobbar hon både med egna kunder samt tar emot orders via telefon och mail. Hannele talar dessutom flytande finska och kommer därmed att arbeta en del mot finska marknaden. Olivia Vindrot har arbetat på Sandryds i 1,5 år, först inhyrd från bemanningsföretag och sedan årsskiftet anställd i bolaget. Olivia kommer senast från en tjänst på varuhuset NK där hon sålde skor och accessorer. I sin tjänst på Sandryds kommer hon, precis som Hannele, arbeta med egna kunder samt orderhantering via telefon och mail. Olivia ansvarar dessutom för Sandryds showroom.

42

NY VD HOS ROUPÉ Pierre Adolfsson är ny vd för Roupéz Profile AB. Han har först varit verksam som försäljningschef i bolaget under sex månader. Pierre har en gedigen erfarenhet inom marknad och försäljning från IT-branschen, genom hans tillträde får bolaget en erfaren ledare med kunskap om både marknad och digitalisering av verksamheter.

Med lång erfarenhet av webbdesign kommer Emil Malm med sin expertis inom senaste tekniken och sin känsla för grafisk design bli en enorm tillgång på Unitedprofile.

PRomotion nr 122 • 2018


|

Besök oss på Nordic Profile mässan den 16-18 januari - Monter A06:26

VI HAR VARUMÄRKENA DU HAR ALTERNATIV ! > 100 VARUMÄRKEN > 5.500 OLIKA ARTIKLAR > 11 MIO. DELAR I LAGER T-shirts, sweatshirts, skjortor, sportskläder, arbetskläder, kepsar, väskor, handdukar, tygkassar och mycket mer!

ANVIL - A5628

24h

24 timmars online shopping på www.l-shop-team.se

Fri frakt från 3.500, - kronor

Snabb leverans 2-3 dagar

TEE JAYS - TJ145

SOLS - L0166

B2B

Vi säljer endast till återförsäljare

SKINNIFIT - SFM202

+

Varorna skickas direkt från vårt eget lager till Sverige

Neutral leverans till dina kunder

www.l-shop-team.se L -SHOP -TEAM Sverige World Trade Center • Borupvang 3 • 2750 Ballerup (Danmark)

info@l-shop-team.se

0271 809 813


SKAPA EN NY

HEMSIDA

MED ALLA PRODUKTER INLAGDA FRÅN START

a HEMSIDA MED DIN PROFIL a NETTOPRISER & OFFERTVERKTYG a MÄNGDER AV TEMAN a SSL-CERTIFIERING a OSLAGBAR SÖKMOTOR a 60+ LEVERANTÖRER a 80.000+ PRODUKTER a 150+ VARUMÄRKEN

PROVA GRATIS

30 DAGAR unitedprofile.se/prova

Besök oss på

Nordic Profi

le

A03:18

Detta och många fler funktioner specialbyggda för profilbranschen. Google PageSpeed

a95/100

a

Pingdom

Unitedprofile är Sveriges enda e-handelstjänst som bara jobbar mot profilbranschen. Lita på att vi gör jobbet åt dig.

www.unitedprofile.se

100/100

REFERENSER

YSlow

a90%

LEVERANTÖRER ”Vi kan verkligen rekommendera systemet. Har underlättat väldigt för oss och våra kunder. Snabbt och smidigt.” Lars Johansson VD, Topline Profil AB

vrigstad flaggor & expo

Promotion nr 122  
Promotion nr 122  
Advertisement