Page 1

Kylpylälomat Terveys – Kauneus – Hyvinvointi

2011


Anna aikaa itsellesi ja nauti. Tuntuuko, ettet ole aikoihin ehtinyt rauhoittua, syödä kunnolla tai kiinnittää ylipäätään huomiota hyvinvointiisi? Kiireisen elämänmenon vastapainoksi tarvitset silloin tällöin ripauksen hemmottelua jaksaaksesi eteenpäin. Anna siis itsellesi lahja ja lähde rentoutumaan ja nauttimaan kokonaisvaltaisista hyvän olon hoidoista – väsymys muuttuu virkeydeksi ja arjen huolet hyväksi oloksi jo parissa päivässä. Tervetuloa Matka-Vekan kylpylälomalle! Me huolehdimme sinusta..


Sisällysluettelo Tallinna Meriton Grand Conference & Spa ................................... 7 Viimsi Spa ................................................................................. 8 Pirita Top Spa............................................................................9 Kalev Spa ............................................................................... 10 Haapsalu Laine ....................................................................................... 12 Thalasso Spa Fra Mare....................................................... 13 Rakvere Aqva Hotel & Spa................................................................. 15 Pärnu Tervise Paradiis . ................................................................... 17 Strand ..................................................................................... 18 Tervis . ..................................................................................... 19 Estonia . ................................................................................... 20 Viiking . ................................................................................... 22 Sõprus, Emmi . ..................................................................... 23 Pärnu ja Saarenmaa lentäen .......................................... 24 Pärnu ja Saarenmaa - risteily+kylpyläloma . ............. 25 Saarenmaa Grand Rose Spa . ................................................................. 27 Saaremaa Spa Hotels ........................................................ 28 Georg Ots Spa ..................................................................... 30 Jurmala Jurmala Spa .......................................................................... 30 Muuta tietoa matkaajalle Kylpyläloman ABC . ............................................................ 32 Hyvä tietää . .......................................................................... 33 Liityntäkuljetukset.............................................................. 34 Lähtöpäivät ja hinnat erillisessä hinnastossa.


Kylpylälomassa on sisältöä. Anna itsellesi lahja ja lähde rentoutumaan ja nauttimaan kokonaisvaltaisista hyvän olon hoidoista – väsymys muuttuu virkeydeksi ja arjen huolet hyväksi oloksi jo parissa päivässä. Kylpylät ovat tänä päivänä täyden palvelun hyvinvointikeskuksia, joiden monipuolisesta tarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin. Useat kylpyläkohteemme sijaitsevat Virossa, joten hyvän olon avaimet ovat lähellä sinua. Viron pitkä kylpyläperinne perustuu paitsi ammattitaitoon, myös siihen, että siellä on osattu panostaa kunkin ajan erilaisiin tarpeisiin. Tämän päivän tarjonnassa on huomioitu kaikenikäiset hyvinvoinnistaan huolehtivat ihmiset ja perinteisten kylpylähoitojen ohella on panostettu yhä enemmän myös kauneus- ja hemmotteluhoitoihin. Matka-Vekka tarjoaa laajan ja monipuolisen kylpylälomavalikoiman. Kylpylälomalla saat yhdellä kertaa enemmän; hoitoja, aterioita ja hyvää oloa. Siirtyminen Suomenlahden yli tapahtuu nopeasti ja mukavasti uusilla laivoilla.

Kylpylämatkojen hintaan sisältyy laiva- tai lentomatkat, kuljetus hotelliin ja takaisin (ei Mini Spa -matkoilla), majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, kylpylähoidot ja ateriat hotelliesittelyn mukaan.

Kätevät liityntäkuljetukset Matka-Vekan liityntäkuljetuksilla pääset kätevästi satamaan eri puolilta Suomea, joten matka voi alkaa vaivattomasti ja rentoutuen

jo kotipysäkiltäsi. Lisätietoa bussikuljetuksista löydät tämän esitteen sivulta 34.

Kotikentältä kylpylään! Ensimmäisenä matkanjärjestäjänä Suomessa tarjoamme myös lentäen tehtäviä kylpylämatkoja Viroon ja Latviaan. Lennämme jo yhdeksältä paikkakunnalta suoraan Saarenmaalle ja Pärnuun keväällä ja syksyllä. Kesän uutuutena lennot myös Latvian Jurmala Spa -kylpylään. Halutessasi voit viettää kaupunkilomaa Tallinnassa, Pärnussa, Saarenmaalla ja Rakveressä myös ilman kylpylähoitoja. Lisätietoja kaupunkilomista saat myyntitoimistostamme.


Valitse kylpylä oman makusi mukaan. Kauneusloma Anna aikaa itsellesi ja lähde lomalle, jossa sinä olet pääosassa. Voit valita matkan, jonka hinta sisältää valmiiksi suunnitellut hoidot, tai ostaa lomasi piristykseksi vaikka vain yhden tarpeisiisi sopivan kauneus- tai hemmottelupaketin. Heittäydy siis hyvillä mielin kylpylöiden osaavan henkilökunnan hemmoteltavaksi!

äidille, kummille tai mummille lapsen/nuoren kera. Kokeile My First Spa –lomaa Saarenmaalla tai Pärnussa.

Mini Spa -loma Tallinnaan on helppo lähteä virkistäytymään muutaman päivän Mini Spa lomalle. Uutuutena lähdöt päivittäin Helsingistä. Tarjolla on useita erilaisia hoito- ja kauneuspaketteja.

Terveysloma

Ruoka

Perinteiset terveyskylpylät keskittyvät ennaltaehkäiseviin ja kuntouttaviin hoitoihin. Useimmissa kylpylöissä lääkäri laatii asiakkaille henkilökohtaisen hoitosuunnitelman. Ohjelmaan voi kuulua vesi- ja lämpöhoitoja, fysikaalisia hoitoja, suolahuonehoitoja sekä erityyppisiä hierontoja. Hintaan sisältyvät hoidot on esitelty kunkin kylpylän kohdalla.

on yksi lomanautinnoista. Kylpylälomilla matkaan kuuluu usein joko puoli- tai täysihoito. Ateriat tarjoillaan yleensä noutopöydästä ja ne alkavat tulopäivän illallisella ja päättyvät lähtöpäivän aamiaiseen.

Wellness -loma Viime vuosina on avattu useita uudentyyppisiä Wellness-kylpylöitä. Useimmissa niistä on viihtyisät, rentoutumista silmälläpitäen suunnitellut allas- ja saunaosastot sekä hyvin varustellut liikuntatilat. Aamu-uinti tai -kävely raikkaassa ulkoilmassa on mahtava päivänavaus, joka antaa energiaa koko päiväksi!

My First Spa Aikuisen ja nuoren yhteisellä kylpylälomalla vietetään aikaa yhdessä, nautitaan hemmottelevista kylpylähoidoista ja tutustutaan kauneudenhoidon saloihin. Loma sopii mainiosti vaikkapa


Tallinna

Trendikäs Tallinna tarjoaa lomailijalle monenlaisia kauneus- ja hemmotteluhoitoja. Alueen kylpylöihin on helpoo lähteä rentoutumaan vaikkapa muutamaksi päiväksi Mini Spa -lomalle. Hyvää tekevien hoitojen lisäksi Tallinnassa voit myös syödä hyvin, tehdä ostoksia, käydä konserteissa tai teatterissa.

6


Meriton Spa Matkavaihtoehdot • Kylpyläloma to-su • Mini Spa -lomat 2 yötä, lähdöt päivittäin Nykyaikainen, tyylikkäästi sisustettu Meriton Grand Conference & Spa sijaitsee vanhankaupungin vieressä, Toompean mäen kupeessa. Hotelli sopii erinomaisesti lomanviettäjille, jotka haluavat asua mukavasti ja hemmotella itseään hyvää tekevillä kauneus- ja hemmotteluhoidoilla.

Kylpylälomalla/ Mini Spa -lomalla • aamiainen • vesipuiston, saunojen ja kuntosalin käyttö klo 7-22. Hoitopaketit lisämaksusta. Hoitojen saannin varmistamiseksi varaa haluamasi hoitopaketti/ paketit matkavarauksen yhteydessä. Hotelli suosittelee myös hoitoaikojen varaamista etukäteen, reservations@meritonhotels.com. Hoitoajat vahvistuvat vasta paikan päällä. Paketit sisältävät hoitojen lisäksi kylpytakin käytön ja terveysjuomia (hedelmävettä ja yrttiteetä).

Hoitopaketit Kahden hoidon paketti (40 €) • klassinen hieronta 30 min • suklaakylpy 25 min Neljän hoidon paketti (80 €) • suolahuone 40 min tai infrapunasauna 30 min • klassinen hieronta 30 min • kollageeninaamio silmille 30 min • kasvohoito 30 min Käsi- ja jalkahoito (58 €) • manikyyri 40 min • pedikyyri 50 min Kauneuspaketti (76 €) • SOS-kasvohoito 25 min • wellness-pedikyyri 50 min (sisältää kynsien lakkauksen) • syväkosteuttava käsihoito lämpimällä appelsiini-persikka parafiininaamiolla 30 min

Terveyspaketti (76 €) • hoikentava vartalohoito Britannian ruskolevällä 75 min • kollageeninaamio silmille 30 min • suolahuonehoito 40 min Ekopaketti (76 €) • ekologinen hierontakylpy 25 min • rentouttava kasvohoito 50 min • jalkahoito alppi-mineraalivedellä 40 min Keventäjän Mini Spa (76 €) • merisuola-leväkylpy 25 min • rentouttava hieronta lämipimillä laavakivillä (Intia) 60 min • suolahuonehoito 40 min tai infrapunasauna 30 min Paketti miehille (76 €) • klassinen hieronta 30 min • ekologinen sitruunaheinä hierontakylpy 25 min • Men Aqua – kosteuttava kasvo- hoito tai spa-pedikyyri 60 min

Meriton Grand Conference & Spa ¬¬¬¬ Osoite: Puhelin: Internet:

Paldiski Mnt 4, 10149 Tallinn +372–628 8100 www.meritonhotels.com

Tilat ja palvelut Hotelli muodostuu kahdesta eri rakennuksesta, jotka ovat yhteydessä toisiinsa. Hotellissa on aasialainen ja venäläinen ravintola, bistro, espanjalainen tapas-baari ja ravintola, kahvila Mademoiselle, aula- ja pianobaari sekä kokoustiloja. Hotellissa on myös wellness-keskus, allasja saunaosasto sekä kuntosali. Maksullinen pysäköintialue. Huoneet Savuttomat standard- ja classic -luokan huoneet. Kaikissa huoneissa TV, kahvin-/ teenkeittomahdollisuus, minibaari, tallelokero, ilmastointi, langaton internetyhteys, hiustenkuivaaja, wc ja suihku/ kylpyamme. Kokolattiamatto (osassa parketti). Standard-luokan huoneet sijaitsevat vuonna 2009 valmistuneessa osassa ja niihin ei saa lisävuodetta. Tilavammat classic -luokan huoneet sijaitsevat vuonna 1999 valmistu-

Rakennettu: Huoneita: Kerroksia: Hissi:

1999/ 2009 465 7 on

neessa vanhankaupungin puoleisessa osassa ja niihin saa yhden lisävuoteen aikuiselle tai 1-2 lisävuodetta lapsille. Lisämaksusta myös väliovellisia perhehuoneita tai standard-luokan kolmen hengen huone, jossa yksi lisävuode sohvasta. Hoitotilat ja –palvelut Wellness-keskus ensimmäisessä kerroksessa. Kauneus- ja hemmotteluhoitoja, myös kampaamo- ja parturipalvelut. Allas- ja saunaosasto Allasosastolla erilaisia altaita, joissa mm. hierovia suihkuja sekä kaksi poreallasta ja kontrastiallas (kylmä/ kuuma vesi) jaloittelua varten. Neljä saunaa (suomalainen sauna, höyrysauna, aromisauna ja suolasauna). Baari, oleskelualue ja lämmitettyjä lepotuoleja rentoutumista varten. reservations@meritonhotels.com.

7


Viimsi Spa Matkavaihtoehdot • Kylpylälomat to–su, su–to, su-su • Mini Spa -lomat 2 yötä, lähdöt päivittäin Monipuolisia hoitoja tarjoava Viimsi Spa on uudistunut. Vapaa-ajankeskuksen uusi ylellinen allasosasto porealtaineen ja saunoineen tuo ripauksen luksusta lomaasi. Viimsi Spa sopii mainiosti myös perheille.

Kylpylälomalla/ Mini Spa -lomalla • puolihoito (aamiainen ja lounas) • kuntosalin, sauna- ja allasosaston käyttö • aamujumppa ja sauvakävely • kylpytakin käyttö • hoitoja. Hoidot sunnuntai–sunnuntai: lääkärin tulotarkastus ja 6 päivänä 3 hoitoa/ päivä (yhteensä 12 hoitoa ja 6 ryhmäliikuntaa). Hoidot sunnuntai–torstai: tulotarkastus ja 6 hoitoa. Hoidot torstai–sunnuntai: 3 hoitoa. Hoidot Mini Spa –lomalla: 2 hoitoa.

Hoidot seuraavista hoidoista: • porekylvyt • hieronta 20 min • parafiinihoito • vesihieronta • valohoito • infrapunasauna • suolahuonehoito • venytyshoito • sähkö-, ultraääni- ja magneetti- hoidot • inhalaatio • voimistelu.

kauneushoidot korvaavat normaalit kylpylähoidot.

Lisämaksusta: to-su, su-to, su-su -lomilla Kauneuspaketti (85 €) • käsihoito 45 min • jalkahoito 60 min • kasvohoito 45 min • merellinen kuoriva vartalohoito

KUNTOLOMA TAI TERVEYDEN PERUSTUTKIMUSPAKETTI Viikon kylpyläloman voi vaihtaa lisämaksusta (75 €) kuntolomaan tai terveyden perustutkimuspakettiin. Kuntolomalla laaditaan henkilökohtainen valmennusohjelma ja lomalla saa myös eväät terveellisen ruokavalion noudattamiseen. Terveyden perustutkimuspakettiin kuuluu lääkärintarkastusten lisäksi erilaisia tutkimuksia ja erikoislääkärin vastaanotto. Lisätiedot toimistostamme tai www.matka-vekka.fi.

Mini Spa –lomilla Käsi- ja jalkahoito (50 €) KAUNEUSLOMA Kylpylähoidot voi myös vaihtaa 40 euron lisämaksusta su-to ja to-su matkoilla kauneuslomaan, jolloin

Kauneuslomaan kuuluvat hoidot: • käsihoito 45 min • jalkahoito 60 min • kasvohoito 45 min • luksuskylpy

Kylpylähotelli Viimsi Spa ¬¬¬¬ Osoiste: Puhelin: Internet:

Randvere Tee 11, 74001 Viimsi +372–606 1000 www.viimsispa.ee

2002 104 8 on n. 9 km

Tilat ja palvelut Ravintola, aulabaari, kesäterassi, optikko, internetpiste, kauppa, kokoustiloja 20-100 hengelle. Rahanvaihto ja maksulliset tallelokerot. Vuokrattavana mm. kävelysauvoja ja polkupyöriä. Suomenkielinen kylpyläopas.

laisia saunoja – höyry- ja löylysaunojen lisäksi mm. mineraali-, puu- ja katajasauna. Pyyhkeitä vuokrattavana. Vapaa-ajankeskuksessa on myös kaksikerroksinen 1000 m2 lasten leikki- ja hoitopaikka, jossa on suomenkielistä henkilökuntaa.

Huoneet Savuttomat huoneet, joissa puhelin, TV, radio, jääkaappi, hiustenkuivaaja, suihku ja wc. Laminaattilattiat. Huoneissa on kylpytakit. 1–2 lisävuodetta lapsille.

Lomaohjelma Kylpylä järjestää vapaa-ajanohjelmaa ja retkiä mm. Estonia-teatteriin ja lähiseudulle. Tallinnan kulttuuri- ja ostosmahdollisuudet ovat lähellä.

Hoitotilat ja -palvelut 2. kerroksessa mm. lääkärin vastaanotto, vesi-, lämpö- ja hengityshoidot sekä suolahuone.

Hoitovaraukset: booking@viimsispa.ee

Kauneuskeskus Spa Beauty -osastolla mm. vartalo-, käsi-, kasvo- ja jalkahoidot. Vapaa-ajankeskus Uudistuneessa vapaa-ajankeskuksessa on erikokoisia altaita, porealtaita, hierovia suihkuja sekä eri-

8

Rakennettu: Huoneita: Kerroksia: Hissi: Tallinnaan:


Pirita Top Spa Matkavaihtoehdot • Kylpylälomat to–su, su–to, su-su • Mini Spa -lomat 2 yötä, lähdöt päivittäin Pirita Top Spa sijaitsee meren rannalla Tallinnan olympiapurjehduskeskuksessa, viiden kilometrin päässä Tallinnan keskustasta. Hotellin ympäristössä on loistavat ulkoilumahdollisuudet ja hienohiekkainen Piritan uimaranta on vain kilometrin päässä. Monipuolisia terveys- ja kauneushoitoja tarjoava hotelli sopii kaikenikäisille kunnostaan ja hyvinvoinnistaan kiinnostuneille.

Kylpylälomalla/ Mini Spa -lomalla • aamuvoimistelu ma–la • uima-altaan ja saunojen käyttö • kylpytakin käyttö • hoitoja • aterioita: kylpylälomalla täysihoito (aamiainen, lounas ja illallinen). Mini Spa -lomalla puolihoito (2 x aamiainen, 1 x illallinen).

Hoidot sunnuntai–sunnuntai: lääkärin tulokonsultaatio ja 6 päivänä 2 lääkärin määräämää hoitoa/päivä. Hoidot sunnuntai-torstai: 3 päivänä 2 hoitoa/päivä. Hoidot torstai-sunnuntai: 2 päivänä 2 hoitoa/päivä. Hoidot Mini Spa -lomalla: 2 hoitoa. Hoidot seuraavista hoidoista: • lääkärin tulokonsultaatio (to-su, su-to –matkoilla) • hieronta 25 min (su–su -matkoilla enintään 4 kertaa ja lyhyemmillä matkoilla enintään 2 kertaa) • yrttiporekylpy • musiikkiterapia • lääkintävoimistelu • vesivoimistelu • paikallinen valohoito

• suolahuonehoito • ultraäänihoito • infrapunasauna • jalkojen suonikohjujen hoito geelillä • venytys-rentoutushoito • jännitys-rentoutushoito • sauvakävely salissa tai ulkona Su-su -matkoilla lisäksi: • parafiinihoito • paikallinen turvehoito • venytysterapia • lämpöhoito Vulkan-pak • shiatsu-hierontatuoli • magneettihoito • ultraäänihoito geelillä • inhalaatio • paikallinen kylmähoito. Lisämaksusta kauneus- ja hemmotteluhoitoja, lisätiedot www.matkavekka.fi

Kylpylähotelli Pirita Top Spa ¬¬¬ Osoite: Puhelin: Internet:

Regati pst 1, 11911 Tallinn +372–639 8600 hotels.tallink.com

Tilat ja palvelut Näköalaravintola ja baari, aulabaari, kasino 24 t, apteekki, optikko, myymälä, lasten leikkihuone, pankkiautomaatti, rahanvaihto, matkatavarasäilytys ja maksulliset tallelokerot. Kuusi kokoustilaa 16–300 hengelle. Kävelysauvoja vuokrataan. Hotellin edessä on parkkipaikkoja ja lähellä vartioitu pysäköintialue. Suomenkielinen kylpyläopas. Huoneet Savuttomissa SPA-luokan huoneissa on puhelin, TV, kylpytakki, suihku, wc ja parveke. Laminaattilattiat. Lisämaksullisissa Marine-luokan huoneissa on merinäköala ja useimmissa huoneissa kokolattiamatot. Yksi lisävuode lapselle. Hoitotilat ja -palvelut Hoitotilat ja kauneuskeskus 2. kerroksessa, poreammeet ja vesivoimistelu 1. kerroksessa, Wellnessosasto urheilukeskuksen yhteydessä.

Rakennettu: Huoneita: Kerroksia: Hissi:

1980 267 5 / majoituskerroksia 3 on, ei joka kerrokseen

Urheilukeskus Uimahalli (altaan pituus 25 m, syvyys 1,2-1,8 m), saunatiloissa tavallisen saunan lisäksi myös höyrysauna. Wellness-osasto, palloiluhalli, kahvila, lisämaksullinen kuntosali, tilaus- ja infrapunasauna. Hyvä tietää Emme suosittele kylpylää liikuntaesteisille, sillä hissillä ei pääse kaikkiin majoituskerroksiin. Hotellissa on portaita ja pitkät käytävät. Lomaohjelma Hotelli järjestää retkiä ja iltaohjelmaa ravintolassa, mm. tansseja. Erinomaiset liikunta- ja lenkkeilymahdollisuudet hotellilta alkavalla rantatiellä ja ympäristön metsäpoluilla. Hotellin vieressä on tennishalli ja ulkokenttiä. Hyvä bussiyhteys Tallinnan keskustaan (n. 5 km). Hoitovaraukset: reservation@topspa.ee

9


Rakvere

Rakvere sijaitsee Pohjois-Virossa, noin sadan kilometrin päässä Tallinnasta. 1300-luvulla kaupunkioikeudet saanut Rakvere on yksi Viron vanhimmista kaupungeista, jonka pitkästä historiasta muistuttaa meidän päiviimme saakka säilynyt ritarilinna. Aivan Rakveren keskustassa, lähellä linnaa, sijaitsee tasokas hemmotteluhoitoihin keskittyvä Rakvere Aqva Spa.

14


Aqva Hotel & Spa Matkavaihtoehdot

• Kylpylälomat su-su, to-to, to-su, su-to • Kaupunkilomat su-su, to-to, to-su, su-to Rakveren kaupunki sijaitsee Pohjois-Virossa, noin 100 kilometriä Tallinnasta. Pikkukaupungin palvelut ovat kaikki kävelyetäisyydellä. Loman aikana kannattaa tutustua läheiseen vanhaan linnaan, joka toimii kesäisin myös ulkoilmakonserttien ja kesäteatterin näytöspaikkana. Rakvere sopii mainiosti myös koko perheen lomakohteeksi. Hotellin vesipuisto on käytössä aamusta iltaan. Perheen pienimmille on kaksi lastenallasta ja huima valoefektein varustettu vesiliukumäki.

Kylpylälomalla • puolihoito (aamiainen ja illallinen) • vesipuiston, saunojen ja kuntosalin käyttö • hoitoja. Hoidot su-su/ to-to: • 2 x shanghailainen hieronta 60 min • 1 x wellness hieronta 60 min • 1 x Pedix Vital Classic -jalkahoito 60 min • 1x jalkahieronta 30 min • 2 x rentouttava kylpy 20 min • 2 x Medy Beauty Jet –hierova vesisänky. Hoidot su-to/ to-su: • 1 x shanghailainen hieronta 60 min • 1 x Pedix Vital Classic -jalkahoito 60 min • 1x jalkahieronta 30 min • 1 x rentouttava kylpy 20 min • 1 x Medy Beauty Jet –hierova vesisänky. Su-to matkalla lisäksi • 1 x wellness hieronta 60 min. Kylpylähoidot lapselle/ nuorelle (6-14 v) Medy Beauty Jet –hierova vesivuode su-su/ to-to 3 X 20 min, su-to 2 x 20 min ja to-su 1 x 20 min.

Kaupunkilomalla • aamiainen • vesipuiston, saunojen ja kuntosalin käyttö. Hoitopaketit lisämaksusta.

Lisämaksulliset hoitopaketit varattava viimeistään viikkoa ennen lähtöpäivää. Paketti 1 (20 €) • Sabbia Med -hiekkatupa 30 min • Medy Beauty Jet -hierova vesi- sänky 20 min Paketti 2 (67 €) • Shanghailainen kokovartalo- hieronta 60 min • Rasulbad 35 min Paketti 3 (78 €) • Wellness -kokovartalohieronta 60 min • Rasulbad 35 min • Thermo Spa -vartalohoito 30 min Paketti 4 (98 €) • Thai- tai Shanghailainen hieronta 60 min • Kylpy 30 min • Relax tai Shanghailainen jalka- hieronta 30 min • Käsihoito (naisille Nail Spa 60 min, miehille UOMO 45 min) Paketti 5 (165 €) • Nimikko kasvo- ja vartalohoito Serenite tai Vitalite 90 min • Pedix Vital Classic -jalkahoito 60 min • Sabbia Med -hiekkatupa 30 min • Rasulbad 35 min • 1 x 60 min kokovartalohieronta seuraavista: kivihieronta, aroma- hieronta tai shanghailainen hieronta.

Kylpylähotelli Aqva Hotel & Spa ¬¬¬¬ Osoite: Parkali 4, 44308 Rakvere Puhelin: +372–326 0000 Internet: www.aqvahotels.ee

Rakennettu: Huoneita: Kerroksia: Hissi:

Aqva Hotel & Spa on uudentyyppinen, hemmotteleviin hoitoihin keskittyvä kylpylähotelli. Jo sisään astuessa aistii ripauksen luksusta – vastaanottoaulassa on upeat marmorilattiat, akvaario ja kaunis vesiputous-seinä. Hoito-osastolla nautit hemmottelevista hoidoista ja ulkoiseen olemukseen tarjoavat kohennusta tasokas kauneushoitola ja parturi-kampaamo.

vastavirta-allas, porealtaita, vesihierontapisteitä ja ulkouima-allas. Kaksi lastenallasta (syvyydet 35 cm ja 90 cm) ja vesiliukumäki. Saunakeskuksessa on seitsemän saunaa: höyrysauna, höyryaromisauna, matalalämpöinen sanarium-leposauna, höyry-suolasauna, infrapunasauna sekä perinteinen sauna sitrustuoksulla ja ilman. Kylmävesiallas, jalkojen verenkiertoa virkistävä kylmä-kuuma-vaihtokylpy ja kaksi perinteistä jalkakylpyä, poreallas sekä rentouttava lämmin penkki.

Tilat ja palvelut Tyylikkäät yleiset tilat, ravintola ja kahvila. Vastaanotto avoinna 24 t. Kauneushoitola ja parturi-kampaamo. Vesipuisto ja saunakeskus. Suomenkielinen kylpyläopas.

2008 75 3 on

Hoitotilat ja -palvelut Emeraude Spa -hoito-osasto, joka tarjoaa hemmotteluhoitoja aistikkaasti sisustetussa ympäristössä.

Huoneet Savuttomissa huoneissa on puhelin, TV, internet-yhteys, ilmastointi, tallelokero, minibaari, kylpytakki, hiustenkuivaaja, suihku ja wc. Kokolattiamatot. Muutamassa huoneessa (allergia- ja invahuoneet) laminaattilattia. Huoneeseen saa lisävuoteen lapselle (2–14 v). Myös väliovellisia huoneita.

Vesipuisto ja saunakeskus Uima-allas,

Hoitovaraukset: info@aqvahotels.ee

15


Pärnu

Kylpylävieraiden ympärivuotisella kestosuosikilla on pitkät perinteet hyvinvoinnin alalla: jo 1800-luvulla Pärnun mutahoitojen maine kiiri ympäri Eurooppaa. Viime vuosina perinteiset terveyskylpylät ovat saaneet uutta ilmettä ja rinnalleen uusia, muodikkaita kylpylähotelleja. Kauneus ja terveys, rentoutus ja kuntoutus, virkistys ja hyvä olo – kaikkeen löytyy Pärnusta ammattitaitoa ja asiantuntemusta.

16


Tervise Paradiis Matkavaihtoehdot • Kylpylälomat to–su, su–to, to–to, su–su • Paratiisiloma to–su, su–to • My First Spa to-su, su-to

Kylpylälomalla • puolihoito (aamiainen ja illallinen) • aamujumppa ja -sauna • uima-altaan käyttö klo 15 saakka • kuntosalin käyttö joka päivä 8–22 • sisäänpääsy vesipuistoon joka päivä • hoitoja. Hoidot sunnuntai–sunnuntai ja torstai-torstai: lääkärin tulokonsultaatio ja 6 päivänä enintään 3 lääkärin suosittelemaa hoitoa/ päivä (ma-la) Hoidot seuraavista hoidoista: • klassinen ruotsalainen hieronta 23 min • vesivoimistelu, lääkintävoimistelu, henkilökohtainen lääkintävoimistelu tai ohjattu sauvakävely puistossa • yrtti-helmikylpy • nivelkipua ja lihasjännitystä vähentävä lämmin maavahakääre • charcot-suihku, skotlantilainen suihku tai viuhkasuihku • pyörrekylpy käsille ja jaloille • vedenalainen suihkuhieronta • suolahuonehoito • venytyshoito • ultraäänihoito • magneettihoito • sähköhoito • inhalaatio.

My First Spa su-to tai to-su aikuinen ja nuori (12-16 –vuotias) Majoitus • puolihoitoateriat (aamiainen ja illallinen) • sisäänpääsy vesipuistoon joka päivä • aamuvoimistelu • aamu-uinti ja -sauna • kuntosalin käyttö • lisäksi valittavana 2 hoitoa molemmille seuraavista hoidoista: Puhdistava kasvohoito • klassinen hieronta 23 min • ylellinen vartalohoito vedessä (silkki-ruusuöljykylpy) • OPI manikyyri.

Paratiisilomalla to-su ja su-to Majoitus • puolihoito (aamiainen ja illallinen) • aamu-uinti ja -sauna • aamuvoimistelu • kuntosalin käyttö • 1 energiaa antava aktiivinen harrastuskerta • sisäänpääsy vesipuistoon joka päivä • rentouttavia hoitoja sekä vartalo- ja kasvohoitoja seuraavista hoidoista:

Hoidot sunnuntai–torstai: 3 päivänä 3 hoitoa/ päivä

Rentouttavat hoidot: to-su 2 hoitoa, su-to 3 hoitoa parafiininaamio käsille • paineita vähentävä päähieronta • ihoa pehmentävä silkkikylpy • rentouttava ruusukylpy • hoitava appelsiinikylpy • vedenalainen suihkuhieronta • lämmin maavahakääre • suolahoito.

Hoidot torstai–sunnuntai: 2 päivänä 3 hoitoa/ päivä Hoidot seuraavista hoidoista: • 1 x ylellinen vartalokylpy, elvyttävät suihkut, merileväkylpy käsille tai vesihieronta • 1 x klassinen ruotsalainen hieronta yläselälle 23 min tai päähieronta tai lihaksia rentouttava lämmin maavahakääre • 1 x kuntosali, vesivoimistelu tai aerobic.

Vartalo- ja kasvohoidot: to-su 2 hoitoa, su-to 3 hoitoa Hoidot naisille: trimmaava hoito • selluliittia vähentävä hoito • selkä-hoito “maaginen muutos” • hoito “täydellinen nautinto” • hoikistava hoito terveyskapselissa • kirkastava kasvohoito • virkistävä kasvohoito • suklaahoito terveyskapselissa. Hoidot miehille: stressiä vähentävä vartalohoito terveyskapselissa • lihaspaineita vähentävä vartalohoito terveyskapselissa • klassinen hieronta • stressiniskan hieronta • puhdistava kasvohoito • energiaa antava kasvohoito.

Lisämaksusta: erikoishieronnat (aroma-, lymfa-, hunaja-, selluliitti- ja thaihieronta), laserhoito, suolahuonehoito, infrapunasauna, Hydrojet ja erilaiset tutkimukset. Suosittelemme lisämaksullisten hoitojen varaamista etukäteen kylpylästä. Hoitovaraukset: medic@spa.ee

Kylpylähotelli Tervise Paradiis ¬¬¬¬ Osoite: Puhelin: Internet:

Side 14, 80010 Pärnu +372–44–51600 www.spa.ee

Rakennettu: 2004 Huoneita: 122 Kerroksia: 8 Hissi: on Uimarantaan: n. 300 m Keskustaan: n. 1,5 km

Tervise Paradiis on moderni lomakeidas, jossa asut tasokkaasti ja voit hemmotella itseäsi kylpylän monipuolisissa hoidoissa. Tervise Paradiis sopii erinomaisesti myös perheille.

Tilat ja palvelut Ravintola, aulabaari, pikaruokala, näköalaravintola, kioski, myymälöitä, kokoustiloja 50 hengelle, keilasali, kauneussalonki, parturi-kampaamo, internetpiste ja Visa-automaatti. Vastaanotossa rahanvaihto ja vuokrattavana kävelysauvoja. Maksuton pysäköintialue (ei valvontaa). Huoneet Savuttomissa huoneissa puhelin, satelliitti-TV, minibaari, tallelokero, suihku, kylpytakki, wc ja parveke. Parketti-/laminaattilattiat. Huoneet meren puolella. Hoitotilat ja -palvelut Nykyaikaiset hoitotilat, lääkäreiden vastaanottotilat, allasosasto, aerobic- ja kuntosali.

Vesipuisto Uima-allas 25 m, lastenallas, ulkoallas, eripituisia vesiliukumäkiä, porealtaita, saunatilat ja allasbaari. Kiipeilyseinä ja vuoristojoki koskineen. Vesipuistoon on erillinen pääsymaksu, kylpylämatkoilla hintaan sisältyy 3 tunnin lippu joka päivä. Uima-asuja myytävänä. Hyvä tietää: Vesipuistossa on huoltopäivä joka kuukauden toinen tiistai, jolloin vesipuisto on kiinni (ei kesä–elokuussa). Vesipuisto on suljettu vuosihuollon vuoksi 5. -11.9.2011. Uimahalli on suojettu vuosihuollon vuoksi 12. -15.9.2011. Lomaohjelmaa Hotellissa iltaohjelmaa, mm. tansseja.

17


Strand Matkavaihtoehdot • Hemmotteluloma to-su ja su–to

Monipuolisten palvelujen kylpylähotelli sijaitsee upean hiekkarannan läheisyydessä. Täällä voi nauttia rauhallisesta ilmapiiristä ja samalla rentoutua hotellin hyvää tekevissä hoidossa. Valitse hemmottelupaketeista sinulle sopivin ja anna itsellesi lupa nauttia!

Hemmottelulomalla

• aamiainen Hemmottelupaketit lisämaksusta. Varaa hoitopaketit matkavarauksen yhteydessä.

Hemmottelupaketit 1. Kuoriva kahvihieronta 20 min ja suklaakylpy 20 min (18 €) Kahvihieronnalla on myönteinen vaikutus sekä ihoon että mielialaan.

Suklaakylpy lievittää stressiä ja parantaa mielialaa. 2. Merisuola-leväkylpy 25 min ja klassinen hieronta 60 min (39 €) Hierova kylvyllä on virkistävä ja hoikistava vaikutus. Kokohieronta käsittää koko vartalon lihasten hieromisen.

puhdistuksen, kuorinnan, hieronnan ja naamion. 4. Anti-Stress-kasvohoito ja porkkana-minttunaamio 60 min ja laavakivihieronta 60 min (59 €) Kasvohoito tasoittaa ja kiinteyttää stressin aiheuttamia juonteita ja kosteuttaa ihoa.

3. Jännityksiä laukaiseva niska-, kaula- ja selkähieronta hierontaöljyllä 40 min, kokovartalohoito 30 min, kasvohoito 30 min, suolahuone 40 min (57€) Hieronnan tuloksena verenkierto, lymfakierto ja aineenvaihdunta paranevat, immuunijärjestelmä vahvistuu ja lihasjännitys sekä stressi vähenevät. Kokovartalohoito sisältää ihon kuorinnan ja voiteen. Kasvohoito sisältää ihon

5. Klassinen kokohieronta hieronta-öljyllä 60 min, Men Express – kasvohoito 30 min, pedikyyri 60 min (60 €) Hemmotteluhoitoja miehille. 6. Kasvohoito ja C-vitamiininaamio 50 min, manikyyri 60 min, pedikyyri 60 min (60 €) Kasvohoito sisältää ihon puhdistuksen, kuorinnan, hieronnan ja naamion. Sopii kaikille ihotyypeille.

Kylpylähotelli Strand ¬¬¬¬ Osoite: Puhelin: Internet:

Tammsaare pst 35 800010 Pärnu +372-44-75 370 www.strand.ee

Tilat ja palvelut Vastaanotto, aulabaari, ravintola ja yökerho.  Kauneuskeskus, jossa mm. parturi-kampaamo, kosmetologi, käsi- ja jalkahoitoja sekä hierontaa ja solarium. Allasosastolla uima-allas (16m), lastenallas, poreallas ja saunat. Lasten leikkitila, kuntosali. Kokoustiloja 8-500 hengelle (internetyhteys mahdollinen kokoustiloissa ja aulabaarissa). Hotellin pohjakerroksessa minigolf-rata (erillinen maksu). Vastaanotossa rahanvaihto ja tallelokerot. Matkan hintaan sisältyy allasosaston käyttö sekä yksi ilmainen sisäänpääsy hotellin yökerhoon torstaina, perjantaina ja lauantaina.

18

Rakennettu: Uusittu: Huoneita: Hissi: Keskustaan:

1987 2001-05 187 on 2 km

Huoneet: Uusitut huoneet, joissa puhelin, satelliitti-TV, minibaari, tee-/kahvinkeitin, hiustenkuivaaja, ilmastointi, kylpytakit, suihku, wc ja parkettilattiat; osassa parveke tai ranskalainen parveke. Lisävuode lapselle. Myös perhehuoneita, joihin voi majoittaa 1-2 lasta. Tilauksesta savuttomia, allergia- ja inva-huoneita.


Tervis Matkavaihtoehdot • Kylpylälomat to-su, su–to, to-to ja su–su

Tervis on yksi Pärnun tunnetuimmista kylpylöistä ja tuttu monelle suomalaisellekin jo useiden vuosien ajalta. Monipuolisten palvelujen Terviksestä ei tarvitse loman aikana välttämättä poistua minnekään.

Kylpylälomalla • puolihoito (aamiainen ja illallinen, täysihoito lisämaksusta) • aamujumppa • aamusauna ja -uinti • 3 tunnin lippu Spa- ja saunakeskukseen joka päivä • hoitoja.

Hoidot sunnuntai–sunnuntai ja torstai-torstai: lääkärin tulokonsultaatio ja 6 päivänä enintään 3 lääkärin suosittelemaa hoitoa / ma-la.

• ohjattu sauvakävely puistossa • ultraäänihoito • sähkö- tai magneettihoidot • inhalaatiohoito • kiertoharjoittelu kuntosalissa.

Hoidot seuraavista hoidoista: • klassinen hieronta 23 min • yrtti-helmikylpy • charcot-suihku • kiertosuihku • vesivoimistelu • lääkintävoimistelu salissa • vedenalainen suihkuhieronta • parafiini-osokeriittihoito • mutahoito • maissijauhohieronta käsille • pyörrekylpy jaloille • venytyshoito • kylmähoito • vesivoimistelu

Hoidot sunnuntai–torstai: 3 päivänä 2 hoitoa / päivä. Hoidot torstai–sunnuntai: 2 päivänä 2 hoitoa / päivä. Hoidot seuraavista hoidoista: • klassinen hieronta 23 min • yrtti-helmikylpy • vedenalainen suihkuhieronta • kiertosuihku • charcot-suihku • parafiininaamio käsille • parafiini-osokeriittihoito • vesivoimistelu • lääkintävoimistelu salissa • aktiivinen ryhmäharjoitus • kiertoharjoittelu kuntosalissa • ohjattu sauvakävely puistossa.

Terveyskylpylä Tervis ¬¬¬ Osoite: Puhelin: Internet:

1- ja 2-talon huone

3-talon huone

Seedri 6, 80010 Pärnu +372–44–50 310 www.spa.ee

Rakennettu: Uusittu: Huoneita: Hissi: Keskustaan:

1971/1984/2002 1995–98/2001/–05 284, kerroksia 2-6 on n. 1 km, rantaan 500 m

Tilat ja palvelut 1-talossa pääsisäänkäynti, vastaanotto, oleskelutilat, ravintola, myymälöitä. 2-talossa kahvila-baari, lasten leikkitila, internetpiste. 3-talossa kahvila-baari, 40 hengen kokoustila, biljardi, tupakkahuone. Kulttuurikeskuksessa kirjasto, konserttisali, tanssisali ja baari. Hotellissa on kauneussalonki, parturi-kampaamo ja hammaslääkäri. Sisäpihalla 2 kauppaa. Vastaanotossa rahanvaihto ja vuokrattavana mm. kylpytakkeja ja polkupyöriä.

Hoitotilat ja -palvelut 1- ja 2-talon hoidot erillisissä hoitorakennuksissa, 3-talon hoidot 3-talossa mutahoitoja lukuun ottamatta. Jokaisessa talossa sairaanhoitajan päivystys, 1-talossa 24 t/vrk. Spa- ja saunakeskus, jossa 4-ratainen uima-allas (pituus 25 m), porealtaita, lastenallas sekä saunamaailma, jossa viisi erilaista saunaa. Lisäksi kuntosali ja kauneuskeskus.

Huoneet Savuttomissa huoneissa puhelin, satelliitti-TV, pieni jääkaappi, suihku, wc ja parveke. Muovi- tai laminaattilattiat.

Hyvä tietää Spa- ja saunakeskuksen huoltopäivät 5.4., 5.7. ja 4.10. Tervis 3-talossa remontti 2. - 23.1.2011

Lomaohjelmaa Hotelli järjestää monipuolista ohjelmaa, mm. tansseja.

19


Estonia-kylpylät Matkavaihtoehdot

• Kylpylälomat su–su, su–to ja to–su

Suositut Estonia-kylpylät koostuvat kolmesta eri rakennuksesta. Perinteinen Puistotalo on rauhallisella alueella, vehreässä puistossa. Valkoinen Talo ja Vihreä Talo ovat vierekkäin, noin 300 metrin päässä Puistotalosta. Estonia-kylpylät ovat perinteisiä terveyskylpylöitä, jotka panostavat monipuolisiin ennaltaehkäiseviin terveyshoitoihin.

Kylpylälomalla • puolihoito (aamiainen ja illallinen) • aamusauna ja -uinti ma–la • ohjattu vesi- tai lääkintävoimistelu salissa • uima-altaan käyttö • kuntosalin käyttö • hoitoja • Puistotalon allasosaston käyttö 10–17. Hoidot sunnuntai–sunnuntai: • lääkärin tulokonsultaatio • 6 päivänä 2 lääkärin suosittelemaa hoitoa / päivä. Hoidot sunnuntai–torstai: • kolmena päivänä 2 hoitoa / päivä. Hoidot torstai–torstai: • 5 päivänä 2 lääkärin suosittelemaa hoitoa/ päivä. Hoitoja ei anneta sunnuntaisin. Hoidot torstai–sunnuntai: • kahtena päivänä 2 hoitoa/ päivä.

20

Hoidot seuraavista hoidoista: • osahieronta 20 min • helmiyrttikylpy • CO2 kylpy • mutaekstraktikylpy • jalkakylpy • parafiinihoito käsille • osokeriitti • vedenalainen hieronta • fysikaaliset hoidot (vain su-su -matkoilla). Su–to ja to–su -matkojen hoidot suositellaan varaamaan etukäteen. Lisämaksusta: mm. vyöhyketerapiaa, laserhoitoa, lymfahierontaa, akupunktiota, suolahuonehoito, energiakapseli, kasvo-, käsi- ja jalkahoitoja.


Terveyskylpylä Estonia / Puistotalo ¬¬ Osoite: Puhelin: Internet:

Pärna 12, 80014 Pärnu +372–44–76 915 www.spaestonia.ee

Rakennettu: Huoneita: Kerroksia: Uimarantaan: Keskustaan:

1977, uusittu 2005 107 8/4, hissi on (ks. teksti) n. 300 m n. 700 m

Pelkistetty, mutta kodikas Puistotalo sopii kaikille, jotka haluavat perinteisen terveyskylpylän hoitoja ja palveluja. Kylpylän yhteydessä on viihtyisä sauna- ja allasosasto, joka on myös Valkoisen ja Vihreän talon asukkaiden käytössä. Tilat ja palvelut Kaksi ravintolaa, kahvila, pieni myymälä, kauneussalonki ja kampaamo, pieni kokoustila, tilaussauna porealtaineen. Oleskelutiloja eri kerroksissa. Vastaanotossa rahanvaihto ja tallelokerot. Vuokrattavana kylpytakkeja, kävelysauvoja ja hiustenkuivaajia. Huoneet Savuttomissa huoneissa puhelin, TV, radio, wc, suihku ja osassa parveke. Muovilattiat.

gissa kasvo-, käsi- ja jalkahoidot. Puistotalon asukkailla on ilmainen sisäänpääsy sauna- ja allasosastolle päivittäin klo 6–17. Hyvä tietää Puistotalossa on kaksi osaa, matalammassa siivessä hissi kulkee vain kolmanteen kerrokseen. Lomaohjelmaa Ravintolassa järjestetään iltaohjelmaa, mm. tansseja. Hoitovaraukset: pargi@spaestonia.ee

Hoitotilat ja -palvelut Vastaanottokerroksessa hoito-osasto, jossa vesihoidot ja parafiini-osokeriittihoidot, kauneussalon-

Terveyskylpylä Estonia / Valkoinen talo ¬¬¬ Osoite: Puhelin: Internet:

Tammsaare 6, 80015 Pärnu +372–44–76 895 www.spaestonia.ee

Rakennettu: Huoneita: Kerroksia: Uimarantaan: Keskustaan:

1986, uusittu 2001/2007 54 3, hissi on n. 300 m n. 1 km

Valkoinen Talo on palvellut kylpylävieraita jo 1980-luvulta alkaen; tilat ja palvelut on pidetty nykyajan vaatimuksia vastaavina. Valkoinen Talo on yhdistetty lasitetulla kävelysillalla kadun toisella puolella olevaan Vihreään Taloon, jonka ravintolassa tarjoillaan myös ateriat. Tilat ja palvelut Vastaanotto, apteekki, optikko, käsityömyymälä, pitseria, biljardi, maksullinen internetyhteys. Vastaanotossa rahanvaihto. Uima-allas ja saunatilat. Vuokrattavana kylpytakkeja ja kävelysauvoja. Huoneet Savuttomissa huoneissa puhelin, TV, radio, wc, suihku ja osassa parveke. Laminaattilattiat. Näköalat huoneista vaihtelevat.

Lomaohjelmaa Vihreän Talon ravintolassa järjestetään iltaohjelmaa, mm. tansseja. Hyvä tietää Valkoisen Talon asukkailla on Puistotalon sauna- ja allasosaston käyttömahdollisuus klo 10-17. Hoitovaraukset: roheline@spaestonia.ee

Hoitotilat ja -palvelut Hierontahuoneita, fysioterapia, energiakapseli, voimistelusali, uima-allas ja saunaosasto. Osa hoidoista Vihreän Talon puolella.

Terveyskylpylä Estonia / Vihreä talo ¬¬¬+ Osoite: Puhelin: Internet:

Tammsaare 4 a, 80015 Pärnu +372–44–76 905 www.spaestonia.ee

Rakennettu: Huoneita: Kerroksia: Uimarantaan: Keskustaan:

2002 58 4, hissi on n. 300 m n. 1 km

Suosittu Vihreä Talo on yhdistetty lasikäytävällä Valkoiseen Taloon, jonka palvelut ovat myös Vihreän Talon asukkaiden käytössä. Rantaan on lyhyt kävelymatka. Tilat ja palvelut Vastaanotto, ravintola, kauneussalonki ja parturi-kampaamo. Vastaanotossa rahanvaihto ja vuokrattavana kylpytakkeja ja hiustenkuivaajia. Huoneet Savuttomissa huoneissa on puhelin, TV, ilmastointi, wc ja suihku. Laminaattilattiat. Osa huoneista ilman parveketta, osassa yhteisterassi, parveke tai ranskalainen parveke.

Lomaohjelmaa Vihreän Talon ravintolassa järjestetään iltaohjelmaa, mm. tansseja. Hyvä tietää Vihreän Talon asukkailla on Puistotalon sauna- ja allasosaston käyttömahdollisuus klo 10-17. Hoitovaraukset: roheline@sapestonia.ee

Hoitotilat ja -palvelut Lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotto (sairaanhoitajan päivystys 24 t), suolahuone, vesi- ja syvälämpöhoidot sekä kasvo-, käsi- ja jalkahoidot. Osa hoidoista Valkoisen talon puolella.

21


Viiking Matkavaihtoehdot: • Kylpylälomat su–su, su-to ja to-su, to-to • Hemmottelulomat su–to ja to–su Suosittu kylpylähotelli koostuu kolmesta eri osasta, A-, B- ja C-rakennuksesta, jotka ovat yhteydessä toisiinsa.

Kylpylälomalla • puolihoito (aamiainen ja illallinen), täysihoito lisämaksusta • saunan ja uima-altaiden käyttö aukioloaikoina • hoitoja. Hoidot sunnuntai–sunnuntai ja torstai-torstai: lääkärin tulokonsultaatio, ma-pe 3 hoitoa, la 2 hoitoa + 1 lisähoito (hierontatuoli 15 min, valohoito 20 min, verensokerin tutukimus, kolesterolintutkimus tai suolahoito 30 min). Lääkärin määräämät hoidot seuraavista hoidoista: • vesihieronta • porekylpy • parafiini-osokeriittihoito • paikallinen kylmähoito • sähköhoidot • valoterapia • verensokerin tutkimus, kolesterolin

tutkimus tai suolahoito • vesi- ja lääkintävoimistelu • inhalaatiohoito • rentoutushoito • yrtti-helmikylpy • turvehoito • rypsihoito käsille • osahieronta 20 min • hierontatuoli • darsonvalisaatio • ultraäänihoito. Hoidot sunnuntai–torstai: 3 x hieronta 20 min + 1 hoito/ma-ke Hoidot torstai–sunnuntai: 2 x hieronta 20 min + 1 hoito/pe-la Hoidot seuraavista hoidoista: • yrttikylpy • suolahuonehoito • valoterapia • paikallinen kylmähoito • hierontatuoli 20 min • porekylpy • laskimohoito geelillä • rypsihoito käsille • parafiini käsille tai jaloille • vesihieronta • verensokerin tutkimus • kolesterolin tutkimus • vesivoimistelu • lääkintävoimistelu

• inhalaatiohoito • rentoutushoito • infrapunasauna.

Hemmotteluloma Su-to 6 hoitoa ja to-su 4 hoitoa seuraavista hoidoista: • Deluxe-punaviinikylpy • Cleopatran maitokylpy • suolahuonehoito • infrapunasauna • käsi- tai jalkaparafango • osahieronta 40 min • hierontatuoli • hierontasaappaat • merileväkylpy • wellness käsi- tai jalkahoito • minttumagiaa jaloille • koneellinen pressoterapia • lymfatreenaus • mansikkakäsihoito • öljydispersiokylpy ja hierontatuoli • ruusuromantiikka • laventelirentoutus • kylpyhoito.

Terveyskylpylä Viiking ¬¬¬ Osoite: Puhelin: Internet:

C-rakennuksen huone

Sadama 15, 80012 Pärnu +372–44–31 293 www.viiking.ee

1993/2000/2003 131 4, hissi n. 700 m, rantaan 500 m

Tilat ja palvelut Ravintola, kahvila/baari, pieni kauppa, apteekki, optikko, luontaistuotekauppa, kauneussalonki, kampaamo ja hammaslääkäri. Maksuton pieni kokoustila hotellin asiakkaille. Tilaussauna ja pulahdusallas. Vastaanotossa rahanvaihto ja tallelokerot. Kylpytakkeja vuokrattavana.

Hoitotilat ja -palvelut Hoitotiloja on kaikissa kolmessa rakennuksessa. Lääkärin vastaanotto, uima-allas, sauna, suolasauna, höyrysauna ja pulahdusallas C-rakennuksessa. Hammaslääkäri A-rakennuksessa. Kasvo-, käsi- ja jalkahoidot kauneussalongissa.

Huoneet A- ja B-rakennus Savuttomissa huoneissa puhelin, TV, suihku ja wc. Parketti- tai muovilattiat. Huoneiden koko vaihtelee, A-talon huoneissa jääkaappi ja osassa parveke. Yhden hengen huoneessa on jaettu kylpyhuone naapurin kanssa. Tilauksesta perhehuone, jossa kaksi makuuhuonetta ja yhteinen kylpyhuone.

Lomaohjelmaa Hotellissa järjestetään iltaohjelmaa, mm. tansseja.

Huoneet C-rakennus Savuttomissa huoneissa puhelin, TV, jääkaappi, ilmastointi, parveke, suihku ja wc. Parketti- tai muovilattiat.

22

Rakennettu: Huoneita: Kerroksia: Keskustaan:

Hyvä tietää Hotellia ei suositella liikuntaesteisille, koska hotellissa on paljon portaita ja mm. ravintolaan ei pääse hissillä. Lisämaksusta erilaiset hieronnat, vartalohoidot ja tutkimukset. Viron kansallisina juhlapyhinä rajoitettu hoitovalikoima.


Sõprus Matkavaihtoehdot • Kylpylälomat to-su, su–to, to-to ja su–su Pieni ja sympaattinen Sõprus sijaitsee rauhallisella puistoalueella, lähellä meren rantaa. Keskustaan kävelee alle kymmenessä minuutissa. Sõprus on perinteinen terveyskylpylä, joka on erikoistunut kuntoa ja terveyttä ylläpitäviin hoitoihin. Kylpylämatkan hintaan sisältyy myös yksi käynti viereisen Estonia Puistotalon sauna- ja allasosastolla.

Kylpylälomalla • puolihoito (aamiainen ja päivällinen) • aamuvoimistelu • lääkärintarkastus • 1 x 3 tunnin lippu Estonia Puistotalon sauna- ja allasosastolle • hoitoja. Hoitoja ei anneta sunnuntaisin.

Hoidot sunnuntai-sunnuntai ja torstai-torstai: Kuutena päivänä 3 lääkärin suosittelemaa hoitoa/ päivä Hoidot sunnuntai-torstai: Kolmena päivänä 3 lääkärin suosittelemaa hoitoa/ päivä Hoidot torstai-sunnuntai: Kahtena päivänä 3 lääkärin suosittelemaa hoitoa/ päivä Hoidot seuraavista hoidoista: • osokeriittihoito 15 min • käsiparafiini 15 min • paikallinen kylmähoito 15 min • yrttikylpy 10 min • porekylpy 10 min

• yrtti-porekylpy 10 min • vesipainehieronta 10 min • vesipainehieronta yrttikylvyssä 10 min • osahieronta 25 min • sähköhoito • magneettihoito • ultraäänihoito • inhalaatio • ryhmälääkintävoimistelu (lääkintä- voimistelu, sauvakävely) • yksityinen lääkintävoimistelu • rentoutuminen ryhmässä • valohoito • verenpaineen mittaus • suolahoito.

Terveyskylpylä Sõprus ¬¬+ Osoite: Puhelin: Internet: Rakennettu:

Eha 2 80010 Pärnu + 372 445 0750 www.soprus.ee 1938, uusittu 2005

Tilat ja palvelut päärakennuksessa kaksi siipeä, Eha ja Vasa -siivet, jotka ovat yhteydessä toisiinsa ruokasalin kautta. Vastaanotto (tallelokerot vastaanotossa), ruokasali, kaksi kokoustilaa ja hoitotiloja. Oleskelutilat ja tv-huone. Huoneet Savuttomat huoneet, joissa puhelin, tv, suihku ja wc. Muovimatto ja parveke

Huoneita: Kerroksia: Hissi: Uimarantaan: Keskustaan:

84 2-3 käytössä rajoitetusti 200 m n. 1 km

(ei yhden hengen huoneissa.) Hoitotilat Hoito-osasto ja sairaanhoitajan päivystys Eha-siivessä, Vasa-siivessä muutama hierontahuone ja kauneussalonki. Hyvä tietää Hissi on käytössä rajoitetusti, päiväaikaan.

Emmi Matkavaihtoehdot: • Virkistyslomat su-to ja to-su Kodikas hotelli Emmi sijaitsee hiljaisella asuinalueella Riiakadun varrella suurten kauppakeskusten lähellä. Merenranta on kävely- matkan päässä. Majoituksen lisäksi hotelli tarjoaa erilaisia hoitoja, joihin sisältyy terveyttä parantavia hoitoja sekä mielenvirkistystä.

Virkistyslomalla • puolihoito (tuopäivänä illallinen, muina päivinä aamiainen ja lounas, lähtöpäivänä aamiainen) • sauna • virkistävä kahvihetki päivittäin klo 15.-16.00 • hoitoja.

Hoidot torstai-sunnuntai: 2-3 hoitoa/ hoitopäivä (pe-la) Hoidot seuraavista hoidoista: • yrtti-porekylpy • kokovaratalohieronta • osahieronta • osokeriittihoito • suolahoito Hoidot sunnuntai–torstai: 2-3 hoitoa/ hoitopäivä (pe-la) Hoidot seuraavista hoidoista: • yrtti-porekylpy • kokovaratalohieronta • osahieronta • osokeriittihoito • suolahoito • infrapunasauna.

Hotelli Emmi ¬¬ Osoite: Puhelin: Internet:

Laine 2 80010 Pärnu +372–44–76 444 www.emmi.ee

Rakennettu: Huoneita: Kerroksia: Keskustaan:

1987, uusittu 2006 36 3, ei hissiä n. 2,5 km

Tilat ja palvelut Hotellissa on baari-ravintola, kokoussali ja hoitotiloja (mm. porekylpyjä, vesihierontaa, osokeriitti-parafiinihoitoja, sauna, infrapunasauna ja suolahuone). Kylpytakkeja vuokrataan. Viereisessä talossa kauneussalonki. Huoneet: Tilavat huoneet, joissa puhelin, TV, suihku ja wc. Puulattiat. Lisävuode 1–2 lapselle..

23


Risteile kylpylälomalle Pärnuun tai Saarenmaalle.

Baltic Princess - risteily 1 yö + Pärnu 3 - 4 yötä + Saarenmaa 3 - 4 yötä Matkavaihtoehdot: keskiviikko - sunnuntai tai lauantai-torstai Katso tarkemmat tiedot hinnastosta. Mainio matkavaihtoehto yhdistää risteily- ja kylpyläloma! Menomatkalla ehdit nauttia rentouttavasta risteilytunnelmasta ja sen päälle viettää pitkän viikonlopun Pärnussa tai Saarenmaalla. Arjesta pääset irti saman tien kun Tallinkin vauhdikas viihdelaiva Baltic Princess nostaa ankkurinsa. Baltic Princess on suunniteltu risteilyvieraiden viihdealukseksi, jossa matka taittuu huvitellen ja herkutellen. Voit myös viipyä tanssin pyörteissä tai iskelmämusiikin ja karaoken parissa ja nauttia yökerhon viihde-esityksistä. Laivan ostoskeitaasta löydät tuliaiskassiin muotia, makuja ja tuoksuja. Mukava loma jatkuu hyvää tekevissä kylpylähoidoissa.

Tai lennä sinne suoraan kotikentältäsi. Pärnu lentäen 1 viikko (la-la) alk. 579 €

23.4. 30.4. 7.5. 14.5. 21.5.

Kokkola Kemi Seinäjoki Kuopio Joensuu

Saarenmaa lentäen 17.4. Pori 1 viikko (su-su) 24.4. Jyväskylä alk. 629 €

1.5. 8.5. 15.5. 22.5.

Savonlinna Kuopio Joensuu Vaasa

Tarkemmat tiedot matkoista tämän esitteen hinnastossa. 24


Pärnussa tapahtuu!

Jääfestivaali 18. -27.2.2011 Jää- ja tulishow • Talvikisat joulumäellä • Koko perheen luistelutapahtuma • Jääveistoksia ja jääratakilpailut • Elokuvafestivaali • Purjekelkkailua • Lumilinna • Luistelu- ja hiihtoretkiä • Viron itsenäisyyspäivä - parhaat virolaiset käsityöt • Pilkkikisat • Jäistä Jazzia ja bluesia. Lisää ohjelmasta www.waterfest.eu

Vesifestivaali 17. -26.6.2011 Vesi- ja tulishow • Hiekkakaupunki rannalla • Vesijuhlat ja ranta-muotia • Tanssit auringon laskiessa • Hauskojen vesikulkuneuvojen kilpa-ajot • Purjehduskilpailut • Yöttömän yön elokuvia • Käsityö- ja taidepäivä • Kalatori ja kalaruokakilpailu • Juhannusaatto - parhaat virolaiset käsityöt. Lisää ohjelmasta www.waterfest.eu

Vietä terveysloma Bulgarian Sandanskissa Sandanskin suhteen luontoäiti on ollut antelias: ainutlaatuisen puhdas vuoristoilmasto, sekä lämmin ja aurinkoinen välimerellinen sää. Sandanskin vuoristokaupungin läpi virtaa Bistriza-joki ja alueella on useita kuumia lähteitä. Sandanski onkin Bulgarian terveyskylpylöiden keskus. Sandanskissa on helppo hengittää – ja viihtyä!

Inter Hotel Sandanski ¬¬¬+ Täyden palvelun kylpylähotelli sijaitsee Sandanskin sydämessä, vehreällä alueella Bistrizajoen rannalla. Hotellin vieressä on kaupungin puisto, torille on matkaa noin 500 m. Hotellissa on kolme ravintolaa, baari ja yökerho, jotka tarjoavat elävää tanssimusiikkia ja ohjelmallisia esityksiä. Hotellissa on myös kylpylä, kauneussalonki, ja parturi-kampaamo sekä sisä- ja ulkouima-allas. Hotellipalveluihin kuuluu myös retkitarjontaa. Huoneissa on suihku, wc, puhelin, satelliitti tv, jääkaappi, ja parveke.

Lähtö: 19.9.-3.10.2011 Kesto: 2 viikkkoa / maanantai-maanantai Hinta: alkaen 1329 eur. Lisätietoja matkasta toimistostamme tai www.matkavekka.fi

25


Saarenmaa

Kuressaareen perustettiin lähes kaksisataa vuotta sitten Viron ensimmäinen kylpylä, ja siitä saakka kaupunki on houkutellut lepoa ja rentoutusta hakevia lomalaisia. Kaupungin keskustassa on paljon hurmaavia vanhoja rakennuksia, upea piispanlinna ja uimaranta. Kahvilla voi piipahtaa vaikka yli 100 vuotta vanhassa tuulimylly Veskissä.

26


Grand Rose Spa  Matkavaihtoehdot

• Kylpylälomat to-su, su-to, su–su • My First Spa to-su, su–to Grand Rose Spa on yhdistelmä uutta ja vanhaa – 1800-luvun persoonallinen rakennus tunnelmallisine kellariravintoloineen yhdistyy saumattomasti moderniin uudisosaan. Hotelli sijaitsee hyvällä paikalla Kuressaaren keskustassa, pääkadun varrella. Tunnelmallinen sauna- ja allasosasto on käytössäsi koko päivän.

My First Spa to-su, su-to aikuinen ja nuori (8–17 v.) • puolihoito (aamiainen ja lounas) • allasosaston ja saunojen käyttö • kylpyltakki huoneessa • kaksi hoitoa molemminlle seuraavasta valikoimasta: hieronta 20 min, puhdistava kasvohoito, porekypy tai manikyyri

Kylpylälomalla • puolihoito (aamiainen ja lounas) • allasosaston ja saunojen käyttö klo 8–22 • hoitoja. Hoidot sunnuntai–sunnuntai: lääkärintarkastus ja 6 päivänä 3 hoitoa / päivä.

• aromiöljyä sisältävä hierontakylpy • aromaattinen vedenalainen anti- stressi -hieronta • eksoottinen vuorivahahaude • lämmittävät teepuuöljysukat • lämmittävät hunaja-maitokäsineet • solarium 5 min.

Hoidot sunnuntai–torstai: lääkärintarkastus ja 6 hoitoa. Hoidot torstai–sunnuntai: 4 hoitoa. Hoidot seuraavista hoidoista: • klassinen hieronta 20 min • suolahuonehoito • Medy Jet -vesihierontasänky • rentoutus hierontatuolissa

Kylpylähotelli Grand Rose Spa ¬¬¬¬ Osoite: Puhelin: Internet:

Tallinna 15, 98819 Kuressaare +372–666 7000 www.grandrose.ee

Tilat ja palvelut Vastaanoton yhteydessä aulabaari ja tyylikkäät oleskelutilat, joista näkymä Rosaarium-allasosastolle. Aulatiloissa langaton internetyhteys. Lasten leikkihuone, kauneushoitola, kampaamo ja kellariravintola (myös a la carte). Neuvottelutila 10 hengelle. Kesällä terassi sisäpihalla. Vuokrattavana polkupyöriä. Huoneet Viihtyisät savuttomat huoneet, joissa puhelin, TV, hiustenkuivaaja, kylpytakki, suihku/kylpy ja wc. Huoneiden koko ja sisustustyyli vaihtelee. Muutamissa huoneissa pieni parveke, osassa huoneita ilmastointi. Kokolattiamatot, muutamassa huoneessa parkettilattiat. Osaan huoneista saa lisävuoteen 2–12 -vuotiaalle lapselle.

Rakennettu: Huoneita: Kerroksia: Uimarantaan:

1800-luv./2006 65 3, hissi on n. 800 m

Hoitotilat ja -palvelut Tunnelmallinen Rosaarium-allasosasto, joka on suunniteltu rentoutumista silmälläpitäen. Hoitotilat ovat allasosaston yhteydessä. Spa-osaston kiireettömässä ilmapiirissä voit halutessasi viettää koko päivän. Erilaisia altaita; uimaallas (13 x 9 m), poreallas, japanilainen kuumavesiallas, kylmävesiallas, lastenallas, hierovia vesisuihkuja ja erilaisia saunoja. Allasbaari ja lepotuoleja.

27


Saaremaa Spa Hotels

– suomalaisten suosimat hotellit joihin palataan uudestaan.

Matkavaihtoehdot • Kylpylälomat su–su, su–to, to-su

Perinteikäs Saaremaa Valss Saaremaa Valss sijaitsee rauhallisella paikalla, omakotialueen ja Kuressaaren sairaalan vieressä, noin kilometrin päässä keskustasta. Saaremaa Valssissa keskitytään perinteisiin, hyvää tekeviin terveyshoitoihin. Asiantuntevat lääkärit antavat pidemmillä matkoilla kuntoutusta ja hoitoa esimerkiksi kroonisiin niveltulehduksiin, ihosairauksiin ja selkävaivoihin. Hoitomenetelmänä käytetään mm. perinteisiä mutahoitoja, joissa tärkeä ainesosa on Mullutun Suurlahden mineraalipitoinen kylpymuta. Mutahoitoja annetaan myös Meri-kylpylässä.

Spa Hotel Meri Meri-kylpylä sijaitsee kauniilla paikalla meren rannalla,Rüütli-kylpylän vieressä. Meressä voit viettää vaivattoman kylpylä- tai kaupunkiloman. Kylpylässä on monipuolinen hoitovalikoima, perinteisten terveyshoitojen lisäksi itseään voi hemmotella laadukkailla kauneushoidoilla. Hauskan illan voit viettää vaikkapa keilaten tai golfaten; hotellissa on Viron ensimmäinen golf-simulaattori. Spa Hotel Meri sopii muutenkin golfin ystäville, sillä Saarenmaan golfkentälle on matkaa alle puoli kilometriä!

Moderni Rüütli Spa Hotel Rüütli sijaitsee vastapäätä piispanlinnaa, Meri-kylpylän vieressä. Monipuolisten palvelujen Rüütli sopii hyvin nuoremmallekin väelle. Hotellissa on monipuoliset vapaa-ajanviettomahdollisuudet, isolla allasosastolla viihtyy koko perhe. Kylpylähoitojen lisäksi on mahdollista hemmotella itseään tasokkailla kauneus-hoidoilla. Käytössä ovat tunnetut kansainväliset hoitotuotteet ja miehillekin on omat hoitonsa. Rüütlissa tiedetään miten vieras saadaan viihtymään.

28

Kylpylälomalla • puolihoito (aamiainen ja lounas) • uima-altaan ja saunan käyttö • hoitoja. Hoidot sunnuntai–sunnuntai: lääkärin tulokonsultaatio sekä 6 päivänä 2 hoitoa / päivä. Hoidot sunnuntai–torstai: 6 omavalintaista hoitoa. Hoidot torstai–sunnuntai: 4 omavalintaista hoitoa. Omavalintaiset hoidot • yrtti- ja porekylvyt • vedenalainen suihkuhieronta • hieronta 20 min • osokeriittihoito • parafango käsille • virkistysvalohoito • suolahuonehoito • musiikkihoito • lääkintävoimistelu ryhmässä • vesivoimistelu ryhmässä. Lääkärin määräyksestä • sähkö- ja lämpöhoidot • mutahoidot • hiilihappokylpy • paikallinen kylmähoito • valohoito • yksilöllinen lääkintävoimistelu • yksilöllinen vesivoimistelu • pyörrekylpy jaloille.

Lisämaksusta: Erilaiset hieronnat (aroma, lymfa), vartalohoidot (rentouttavat, hoikentavat, kuonaaineita poistavat), kasvo-, käsi- ja jalkahoitoja. Lisätiedot www.sanatoorium.ee. Suosittelemme lisähoitojen varaamista etukäteen suoraan hotellista. Lomaohjelmaa hotelleissa Hotelleissa järjestetään iltaohjelmaa, mm. tansseja – ohjelmista saat tiedot paikan päällä. Saaremaa Valssissa on keilarata. Meri -hotellissa on golfsimulaattori, siellä voi myös pelata biljardia tai keilata. Rüütlin allasosasto liukumäkineen ja porealtaineen on avoinna myös hotellin ulkopuolisille pääsymaksua vastaan.


Spa Hotel Saaremaa Valss ¬¬ Osoite: Puhelin: Internet:

Kastani 20, 93815 Kuressaare +372–45–27 100 www.saaremaaspahotels.eu

Rakennettu: Huoneita: Kerroksia: Uimarantaan: Keskustaan:

1978/-84, uusittu 97/2007 75 4 , hissi on n. 700 m n. 1 km

Saaremaa Valss sijaitsee rauhallisella alueella Kuressaaren keskustan tuntumassa. Tilat ja palvelut Ravintola, baari, kioski, kokoustila 24 hengelle ja oleskelutila. Hammaslääkäri ja apteekki. Rahanvaihto ja tallelokerot vastaanotossa. Vuokrattavana kylpytakkeja, pyyhkeitä, kahvinkeittimiä, kävelysauvoja ja polkupyöriä. Pysäköintialue hotellin vieressä. Keilahalli. Suomenkielinen kylpyläopas.

Hoitotilat ja -palvelut Kylpylähoidot hoitorakennuksessa, kauneushoitolassa käsi-, jalka- ja kasvohoidot. Urheilurakennuksessa sauna, uima-allas (6 x15 m) ja kuntosali.

Huoneet Savuttomissa huoneissa on puhelin, TV, suihku ja wc. Laminaattilattiat.

Kylpylä ei sovi liikuntaesteisille.

Lomaohjelmaa Kylpylä järjestää mm. retkiä ja tansseja.

Spa Hotel Meri ¬¬¬+ Osoite: Puhelin: Internet:

Pargi 16, 93813 Kuressaare +372–45–22 100 www.saaremaaspahotels.eu

Rakennettu: Huoneita: Kerroksia: Uimarantaan: Keskustaan:

2001/2006 132 4, hissi on n. 200 m n. 1 km

Spa Hotel Meri on meren rannalla lähellä piispanlinnaa, Rüütli-kylpylän vieressä. Suomi-seuran toimisto sijaitsee hotellissa. Tilat ja palvelut Ravintola, baari, oleskelutilat, myymälä, lasten leikkihuone, kokoustiloja noin 120 hengelle, internetpiste, keilahalli ja golfsimulaattori. Rahanvaihto ja tallelokerot vastaanotossa. Vuokrattavana kylpytakkeja, pyyhkeitä ja polkupyöriä. Pysäköintialue. Suomenkielinen kylpyläopas.

Hoitotilat ja -palvelut Nykyaikainen hoito-osasto, voimistelusali, kuntosali, uima-allas (16 m), sauna ja höyrysauna.

Huoneet Savuttomissa huoneissa on puhelin, TV, radio, hiustenkuivaaja, suihku, wc ja ranskalainen parveke. Laminaattilattiat. Lisävuode lapselle.

Spa Hotel Rüütli ¬¬¬¬ Osoite: Puhelin: Internet:

Pargi 12, 93813 Kuressaare +372–45–48 100 www.saaremaaspahotels.eu

Rakennettu: Huoneita: Kerroksia: Uimarantaan: Keskustaan:

2001/2006 93 3, hissi on n. 300 m n. 800 m

Moderni Rüütli sijaitsee vastapäätä piispanlinnaa, Meri-kylpylän vieressä. Hotelli sopi hyvin myös perheille. Yleiset tilat ja palvelut Ravintola, à la carte -ravintola, salonki/sikarihuone, aulabaari, oleskelutilat, lasten leikkihuone, kauneushoitola, optikko, myymälöitä, Internetpiste ja tallelokerot. 2 squash-kenttää, kuntosali ja uimahalli. Allasosastolla uima-allas (25 m), poreallas, lastenallas ja vesiliukumäki. Rahanvaihto vastaanotossa. Vuokrattavana kylpytakkeja, pyyhkeitä ja polkupyöriä. Pysäköintialue hotellin vieressä. Suomenkielinen kylpyläopas.

Hoitotilat ja -palvelut 1. kerroksessa hoito-osaston vastaanotto, uima-allas, saunat, infrapunasauna ja kauneushoidot. 2. kerroksessa lääkärien ja sairaanhoitajien vastaanottotilat ja mm. parafango-, vesi- ja sähköhoidot. 3. kerroksessa mm. hieronnat, suola- ja rentoutushuoneet, voimistelusali ja musiikkiterapia.

Huoneet Savuttomissa huoneissa on puhelin, TV, radio, hiustenkuivaaja, suihku, wc ja parveke. Laminaattilattiat. Lisävuode lapselle.

29


Tarkista koko! Georg Ots Spa  Matkavaihtoehdot • Hemmottelulomat to-su, su–to • My First Spa to-su, su–to

Hemmottelupaketit Kauniit kädet ja jalat 56 € • GoSPA-jalkahoito 90 min • GoSPA-käsihoito 60 min.

Georg Ots Spa sopii Sinulle, joka haluat lomallasi ripauksen luksusta arjen vastapainoksi! Kylpylä sijaitsee ihanteellisella paikalla meren rannalla, kävelymatkan päässä vehreästä kaupunginpuistosta ja keskustasta. Hotellissa on aistikkaasti sisustetut yleiset tilat ja ravintolassa panostetaan terveelliseen, kevyeen ruokavalioon.

Stressi pois 75 € • hyvän olon Elemis-yrttikylpy 20 min • hieronta lämpimillä kivillä 75 min • stressiä poistava Elemissyvähieronta 60 min.

Hemmottelulomalla

”Romanssi”-paketti pariskunnalle 135 € (hinta kahdelle)

• aamiainen • kuntosalin käyttö • Active Span saunojen ja uima-altaiden käyttö: uima-allas, lämmitetty ulkouima-allas, pieni allas, jossa vedenalainen hierontakylmä- ja kuuma allas, turkkilainen höyrysauna ja perinteiset saunat • Ohjatut aktiviteetit: aamuvoimistelu, vesivoimistelu, jooga ja pilates.

• tunnelmallinen kukkaiskylpy kahdelle 60 min • hieronta kahdelle yhtä aikaa 60 min • kasvohoito molemmille yhtä aikaa 60 min.

My First Spa Aikuisen ja 8–17 -vuotiaan yhteinen kylpyläloma! Normaalin kylpyläloman lisäksi seuraavat hoidot: • hieronta aikuiselle ja nuorelle 30 min • aikuiselle Elemis cellutox -yrttikylpy ja nuorelle yrttivaahtokylpy 20 min. Lisäpaketin hinta yhteensä kahdelta 54 €

Hemmottelupaketit lisämaksusta (varataan matkavarauksen yhteydessä).

Kylpylähotelli Georg Ots Spa ¬¬¬¬ Osoite: Puhelin: Internet:

Tori 2, 93810 Kuressaare +372–45–50 000 www.gospa.ee

Tilat ja palvelut Ravintola, aulabaari, kesäaikaan terassi, kokoustiloja 12–100 hengelle, lasten leikkihuone. Vastaanotossa rahanvaihto ja tallelokerot. Huone- ja pesulapalvelu. Vuokrataan polkupyöriä ja autoja. Huoneet Viihtyisät, savuttomat huoneet, joissa on puhelin, TV, langaton internetyhteys, minibaari, hiustenkuivaaja, kylpytakki ja -tossut, suihku/kylpy, wc ja parveke tai ranskalainen parveke. Osassa ilmastointi. Kokolattiamatot. Lisävuode 2–12-vuotiaalle lapselle. Hoitotilat ja -palvelut Kylpylä toimii Wellness Spa -konseptilla panostaen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja hemmotteleviin

30

Rakennettu: Huoneita: Kerroksia: Uimarantaan: Keskustaan:

2004 91 5, hissi on n. 300 m n. 1,3 km

hoitoihin. Kylpyläosasto koostuu kahdesta osasta; Active Spasta ja Personal Spasta. Active Spa -osastolla sisä- ja ulkouimaallas, kontrasti-allas, höyrysauna ja perinteiset saunat, mehubaari, kuntosali ja Body & Mind -huone, jossa mm. jooga, aerobic ja muut ohjatut aktiviteetit. Personal Spa -osastolla tasokkaat vartalo-, kasvo-, käsi- ja jalkahoidot. Hoitoja lisämaksusta Hoitovalikoimassa on erilaisia hierontoja, ylellisiä kylpyjä sekä vartalo-, kasvo-, käsi- ja jalkahoitoja erikoistuotteilla. Hoitovaraukset: www.gospa.ee


Jurmala – lentäen! Latviassa Itämeren rannalla sijaitseva Jurmala henkii vuosisataisten perinteiden tuomaa ainutlaatuista charmia. Pitsihuvilat, raikas meri-ilma ja yksi Baltian upeimmista hiekkarannoista tarjoavat hienot puitteet lomalle. Myös läheiseen Riikaan on helppo piipahtaa, sillä matkaa on vain parisenkymmentä kilometriä. Matkavaihtoehdot • Kylpylälomat lentäen pe-ma kevät ja syksy • Kaupunkilomat lentäen pe-ma kevät ja syksy Lähdöt: 13.5., 20.5., 3.6., 17.6., 12.8., 26.8., 9.9., 23.9., 14.10. ja 21.10

Kylpylälomalla • puolihoito (aamiainen ja illallinen) • lääkärin tulokonsultaatio • Wellness Oasis -osaston saunojen, kuntosalin ja uima-altaiden käyttö klo 18 saakka • 6 hoitoa (pe-ma). Hoidot seuraavista hoidoista: • lämmittävä vuorivaha 15 min • aromaattinen helmiporekylpy 20 min • rentouttava aromaattinen veden alainen suihkuhieronta 20 min • valohoito 20 min • suolahoito 40 min

• sähkö- magneetti- tai laserhoidot • parafiinihoito käsille 15 min • happicocktail • lääkärin konsultaatio. Kylpylähoidot varataan etukäteen. Matkan varanneille postitetaan hoitovarauslomake ennen matkaa. Lisämaksusta: erilaiset hieronnat, vartalo- ja kauneushoidot.

Kaupunkilomalla • aamiainen • Wellness Oasis -osaston saunojen, kuntosalin ja uima-altaiden käyttö klo 18 saakka.

Kylpylähotelli Jurmala Spa ¬¬¬¬ Osoite: Puhelin: Internet: Rakennettu: Huoneita:

Jomas Iela 47/49, Jurmala +371–778 4400 www.hoteljurmala.lv 2005 190

Kerroksia: Hissi: Rahanvaihto: Uimarantaan: Keskustaan:

11 on ei n. 400 m 0m

Laadukas, monipuolisten palvelujen Jurmala Spa täyttää vaativammankin matkaajan toiveet. Miellyttävissä puitteissa, hyvinvoinnin ammattilaisten hoidossa uudistuu sekä keho että mieli.

Tasokas kylpylähotelli sijaitsee loistavalla paikalla kävelykadun varrella ja tarjoaa monipuolisia kylpylä- ja kauneushoitoja. Hienohiekkaiselle uimarannalle on lyhyt matka. Tilat ja palvelut Kaksi ravintolaa, aulabaari, kasino, kesällä terassikahvila. Rahanvaihto ja tallelokerot. Suomenkielinen kylpyläopas. Huoneet Savuttomat standard-luokan huoneet, joissa puhelin, TV, minibaari, ilmastointi, hiustenkuivaaja, suihku, wc, ranskalainen parveke ja laminaattilattiat tai kokolattiamatot. Ei lisävuodetta.

Hoitotilat Tyylikkäät ja yksilölliset hoitotilat. Hoito-osastolla lääkäreiden vastaanotto ja kylpylähoidot. Allasosasto Wellness Oasis-allasosastolla lämpötilaltaan erilaisia altaita (ei lastenallasta), porealtaat ja 5 erilaista saunaa, mm. perinteinen, suola- ja höyrysauna. Uima- allasbaari. Allasosaston käyttö klo 18 saakka (lähtöpäivänä klo 12) saakka sisältyy hintaan. Lomaohjelmaa Kylpylä järjestää retkiä. Hyvät ulkoilumahdolllisuudet. Riikaan on matkaa noin 20 km ja hyvä paikallisjuna- yhteys. Jurmalassa on myös Livu Akvaparks- vesipuisto.

Kauneushoitola Vartalo-, käsi-, kasvo- ja jalkahoidot sekä kampaamo- ja parturi- palvelut.

31


Kylpyläloman ABC

Aamujumppa ja -uinti kuuluvat lähes kaikkien kylpylähotellien aamurutiineihin. Mahtava päivänavaus, josta riittää vireyttä koko päiväksi. Body & Mind -huoneessa Saarenmaan Georg Ots Spa -hotellissa rentoutuu niin keho kuin mielikin! Charcot -suihkun voimakas suihku parantaa ihon ja ihonalaisen kudoksen verenkiertoa. Erinomaista selluliittihierontaa, sopii myös alaselän vaivoihin. Day Spa -kylpylään voit pistäytyä mm. Tallinnassa virkistäytymään tunniksi tai pariksi. Tarjolla on useita erilaisia hoito- ja kauneuspaketteja. Energiakapseli -hoidot perustuvat veden, höyryn, aromaterapian ja lämmön vaikutuksiin. Rentouttava, miellyttävä ja hyvänolon tunnetta lisäävä kokemus! Fysikaalisia hoitoja kuten pintalämpöhoitoja, parafiini- ja syvälämpöhoitoja sekä sähköhoitoja annetaan useassa terveyskylpylässä. Hoidot lievittävät kipua ja rentouttavat. Grand Rose Spa -kylpylän allas- ja saunaosasto Saarenmaalla on rentouttava kokonaisuus. Hyvä olo on taattu kylpyläloman jälkeen. Infrapunasaunan lämpötila on miellyttävän lämmin ja lämpö tunkeutuu suoraan kudoksiin. Infrapunasauna sopii mm. selluliitin hoitoon sekä painon pudottamiseen. Jalkahoito on ihana elämys. Jalkojen erikoishieronnan tuloksena jalat virkistyvät ja turvotukset poistuvat. Jalat tuntuvat kevyiltä ja raikkailta ja askel keveältä.

32

Kylpyläloma on nautinto, jonka vaikutukset kestävät pitkään matkan jälkeenkin! Useissa kylpylöissä voit ottaa myös kauneushoitoja, ja mikä parasta, kukkarolle sopivaan hintaan.

Spa -sana perustuu latinan sanoihin ”sanus per aqua”, joka tarkoittaa ”terveyttä vedestä”. Nykyään Spa-sanaa käytetään kansainvälisesti merkitsemään kylpylää.

Lapset ovat myös tervetulleita mukaan kylpylälomalle. Huomioi kuitenkin, että varsinaisissa terveyskylpylöissä lapset eivät välttämättä viihdy. Monissa kylpylähotelleissa on kuitenkin vesipuistoja tai allasosastoja, jotka sopivat mainiosti myös lapsiperheille.

Suolahuonehoidossa käytettävän suolakammion seinät on vuorattu erityisellä suolakerroksella, joka synnyttää ilmaan hienoa suolasumua. Suolahoidosta on hyötyä mm. astman ja muiden hengityselinsairauksien hoidossa.

Matkalle mukaan kannattaa ottaa mukava oloasu, lenkkikengät, kylpytossut ja uimapuku. Jollei kylpytakki kuulu matkapaketin hintaan, voit vuokrata sen kohtuuhintaan kylpylästä. My First Spa on aikuisen ja nuoren yhteinen kylpyläloma. Matka sopii mainiosti vaikkapa äidille, kummille tai mummille nuoren kera. Nautinto, nuorekkuus ja nykyaikaisuus Kylpylämme ovat nykyaikaisia ja hoidot korkeatasoisia. Olo hoitojen jälkeen on virkistynyt ja rentoutunut. Oppaat päivystävät lähes jokaisessa kylpylähotellissa. Kylpylän suomenkielisten oppaiden lisäksi sinua palvelevat Matka-Vekan omat oppaat Tallinnassa, Pärnussa ja Saarenmaalla. Parafiini-osokeriittihoito on lämpöhoito, joka vaikuttaa paikallisesti lihaksia rentouttaen, verisuonia laajentaen ja kipua lievittäen. Ruoka on yksi lomanautinnoista. Kylpylälomilla matkaan kuuluu usein joko puoli- tai täysihoito. Ateriat tarjoillaan yleensä noutopöydästä ja ne alkavat tulopäivän illallisella ja päättyvät lähtöpäivän aamiaiseen.

Thalasso-hoidoissa käytetään hyväksi meriveden, mineraalipitoisten merilevien ja merisuolan terveysvaikutuksia. Uima-allas kuuluu luonnollisesti kylpylähotelliin. Uima-altaalla järjestetään vesijumppaa ja muita aktiviteetteja ja lisäksi ne ovat asiakkaiden virkistyskäytössä. Vesihoidot kuten erilaiset hoitokylvyt, suihkuhieronta ja vedenalainen hieronta elvyttävät verenkiertoa, lievittävät stressiä ja lihas- ja nivelkipuja. HydroJet, hierova vesivuode, on myös kokeilemisen arvoinen. Yrttikylpy rentouttaa, parantaa unta ja lievittää lihasjännitystä. Äiti on lomansa ansainnut! Kylpyläloma sopii hyvin myös lahjaksi. Hyvän loman jälkeen arkikin tuntuu keveämmältä. Ööklubi tarkoittaa yökerhoa viron kielellä. Jos tanssijalka vipattaa ja keho on keveä hoitojen jäljiltä, niin käy tutustumassa paikalliseen iltaelämään!


Hyvä Tietää Aikataulut Esitteen ja hinnaston aikataulut ovat alustavia, tarkista aina lähtöaika matkavahvistuksesta/ lipusta. Matkustusasiakirjat Suomen kansalaisen matkustusasiakirjana EU-maissa käy passi tai 1.3.1999 jälkeen myönnetty virallinen, kuvallinen henkilökortti (huom. ajokortti ei ole virallinen matkustusasiakirja). Tarkista ajoissa, että kaikkien matkustajien, myös lasten, matkustusasiakirjat ovat kunnossa. Viroon matkustettaessa kaikilla 7 vuotta täyttäneillä tulee olla oma matkustusasiakirja, tätä nuoremmat lapset voivat olla merkittynä mukana matkustavan vanhemman passiin. Muiden kuin Suomen kansalaisten tulee itse tarkistaa kohdemaahan vaadittavat matkustusasiakirjat. Henkilö- ja yhteystiedot Matkavarausta tehtäessä pyydämme ilmoittamaan seuraavat tiedot: nimi, syntymäaika, sukupuoli ja kansalaisuus sekä mahdolliset erityistiedot (esim. erikoisruokavalio tai liikuntarajoitteisuus). Ilmoittakaa myös osoite sekä puhelinnumero, josta olette tavoitettavissa ennen matkaa ja matkan aikana. Näin varmistamme, että pystymme palvelemaan teitä hyvin myös mahdollisissa poikkeustilanteissa. Läheisille on hyvä ilmoittaa jo etukäteen yhteystiedot matkan aikana, sillä matkanjärjestäjää sitoo vaitiolovelvollisuus. Osanottajatodistus/matkalippu Tarkista, että osanottajatodistuksessa/matkalipussa olevat tiedotovat oikein. Ilmoita mahdollisista epäselvyyksistä välittömästi toimistoomme. Rokotukset ja lääkkeet Matkailijan perusrokotuksia ovat jäykkäkouristus-, kurkkumätä- ja poliorokotus. Tarkista rokotusten voimassaolo hyvissä ajoin ennen matkaa. Säännöllisesti käytettäviä lääkkeitä kannattaa varata mukaan koko loman ajaksi. Pakkaa lääkkeet käsimatkatavaroihin alkuperäispakkauksissa. Matkavakuutus Suosittelemme matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista kaikille matkoille. Vakuutuksen saa kätevästi matkatoimistosta jo matkavarauksen yhteydessä. Liityntäkuljetukset Järjestämme liityntäkuljetuksia satamaan useilta paikkakunnilta. Bussin lähtö- ja paluuaikataulu ilmoitetaan matkavahvistuksen yhteydessä. Bussin lähtöpaikalla on hyvä olla viimeistään 15 minuuttia ennen vahvistukseen merkittyä lähtöaikaa. Ilmoita matkavarauksen yhteydessä puhelinnumero, josta olet tavoitettavissa matkalle lähdettäessä. Matkatavarat Huolehdi, että kaikissa matkatavaroissa on nimi- ja yhteystiedot. Matkatavarakuljetus Osalla kylpylämatkoista tarjoamme liityntäkuljetuksen ostaneille lisäpalveluna matkatavarakuljetuksen, jolloin laukut kulkevat kätevästi matkatavara-autossa Tallinnan satamaan ja takaisin. Matkatavara-autossa ei tullisäännösten vuoksi saa kuljettaa tupakkatuotteita tai alkoholijuomia, vaan ne on pakattava käsimatkatavaraan. Asiakas on aina itse

vastuussa matkatavaroistaan ja niiden sisällöstä. Tulli voi suorittaa pistokokeita ja läpivalaista matkatavara-auton. Tarvittaessa jokainen joutuu tunnistamaan omat matkatavaransa tullissa. Liityntäbussikuljetuksilla matkatavaroiden ja tuliaisten sallittu yhteismäärä on 20 kg/matkustaja. Ilmoittautuminen laivamatkoilla Tallinkin alukset lähtevät Länsisatamasta. Satamassa tulee olla tuntia ennen laivan lähtöä. Matka-Vekalla on Länsisatamassa oma lähtöselvityspiste (2. kerros), josta maihinnousukortit saa osanottajatodistusta/matkalippua vastaan. Mikäli saavut satamaan Matka-Vekan liityntäkuljetuksella, noutaa kuljettaja maihinnousukortit puolestasi. Ilmoittautuminen lentomatkoilla Lähtöselvityksessä on hyvä olla viimeistään 1,5 tuntia ennen lennon lähtöä. Matka-Vekan edustaja on Helsinki-Vantaan lentokentällä matkanjärjestäjien palvelupisteessä kaksi tuntia ennen lennon lähtöä aina koneen lähtöön saakka. Palvelupiste on 1. kerroksessa (tulokerros) 1. ja 2. terminaalien välisessä käytävässä ja sen tunnistaa MatkaVekka -kyltistä. Muilla kotimaan lentokentillä Matka-Vekan edustaja on lentokentän lähtöaulassa, palvelupisteessä on Matka-Vekka -kyltti. Lentomatkoilla saa kuljettaa veloituksetta 20 kg matkatavaraa. Lisäksi matkustamoon voi viedä yhden enintään 56 x 45 x 25 cm kokoisen laukun. Käsimatkatavaraan ei saa pakata teräviä esineitä kuten veitsiä, saksia tai esim. pinsettejä. Myös nesteiden kuljetusta on rajoitettu. Nesteiden tulee olla pakattuna enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin, jotka mahtuvat läpinäkyvään, enintään litran kokoiseen uudelleen suljettavaan pussiin. Lentokoneen ruumaan menevissä matkatavaroissa voi kuljettaa suurempia määriä nesteitä kuin matkustamossa. Lentokoneessa ei saa kuljettaa alkoholijuomia, joiden alkoholipitoisuus ylittää 70%. Lisätietoja mm. nesteiden kuljetuksesta www. finavia.fi Ateriat Kylpylämatkan hintaan sisältyy matkasta riippuen joko aamiainen, puolihoito tai täysihoito (tarkista osanottajatodistuksesta). Ateriat kylpylöissä ovat yleensä kotiruuan tyyppisiä, ja mm. kasviksia ja vihanneksia käytetään vähemmän kuin meillä. Ilmoitathan erikoisruokavaliosta matkavarauksen yhteydessä, jotta voimme välittää tiedot eteenpäin yhteistyökumppaneillemme. Kylpylät pyrkivät ottamaan erikoisruokavaliot huomioon mahdollisuuksien mukaan. Juomavetenä suosittelemme pullotettuja juomia. Puolihoitoon kuuluu aamiaisen lisäksi hotellista riippuen joko lounas tai päivällinen (tarkemmat tiedot hotelliesittelyn yhteydessä) Täysihoito sisältää aamiaisen, lounaan ja päivällisen.

Hotelliluokitus Matka-Vekka käyttää omaa hotelliluokitusta (alla). ¬ Vaatimaton: Huoneissa niukka varustetaso. Sopii matkustajille, jotka etsivät edullista vaihtoehtoa. ¬¬ Vaatimaton keskitaso: Huoneissa on tarvittava kalustus ja perusmukavuudet. ¬¬ Keskitasoinen: Hotellissa on palveluita. Huoneet ovat toimivat ja tarkoituksenmukaiset. ¬¬¬¬ Hyvätasoinen: Hotellissa tasokkaat yleiset tilat ja hyvä palvelu. Huoneissa hyvä varustetaso. ¬¬¬¬¬ Korkeatasoinen: Monipuoliset palvelut, ylelliset oleskelutilat ja tasokkaat huoneet. Hotelliotsikon vieressä olevat tähdet kertovat hotellin tason. Plusmerkki tähden perässä nostaa luokitusta noin puoli tähteä ja miinusmerkki laskee sitä hieman. Kylpylämatkoilla on erityyppisiä majoitusvaihtoehtoja; perinteiset terveyskylpylät keskittyvät ennaltaehkäiseviin ja kuntouttaviin hoitoihin, eikä niissä yleensä ole isoja uima-altaita/ allasosastoja. Kylpylähotelleissa on usein laajempi palvelutarjonta ja niiden allasosastot sopivat myös perheille. Hotelliesittelyssä on mainittu, mikäli hotellissa on esim. lastenallas. Kylpylähoidot Matkaan sisältyvien kylpylähoitojen määrä ja kesto vaihtelee. Hoitopakettien sisällöstä on kerrottu tarkemmin kylpyläesittelyn kohdalla. Useimmissa kylpylöissä on myös mahdollista varata lisähoitoja. Kansallisina juhlapyhinä hoitojen saanti tai hoitovalikoima voi olla rajoitettu. Hotellivuorokausi Kansainvälisen käytännön mukaan hotellivuorokausi alkaa aikaisintaan klo 14. Huoneet luovutetaan lähtöpäivänä aamupäivän kuluessa. Hotellien meluhaitat Hotelliesittelyssä mainitut vilkasliikenteiset kadut, ravintolat, hotellien musiikkiohjelmat, mahdolliset rakennusprojektit yms. saattavat aiheuttaa meluhaittaa huoneeseen. Keskeisillä paikoilla sijaitsevissa hotelleissa on yleensä aina hieman meluhaittoja. Retket Retket toteutetaan, mikäli ilmoittautuneita on riittävä määrä. Kartat Kaikki kartat verkkosivuilla ja esitteessä ovat suuntaa-antavia. Matkustustiedotteet Osoitteessa www.formin. fi julkaistaan ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet kohdemaittain. Esitteen lähtöpäivät ja hinnat Tässä esitteessä esiteltyjen matkojen lähtöpäivät ja hinnat ovat erillisessä hinnastossa. Tämän esitteen kylpylämatkat ovat valmismatkoja. Noudatamme Yleisiä Valmismatkaehtoja ja Matka-Vekan lisä- ja erityisehtoja, jotka ovat esitteen hinnastossa ja saatavissa toimistoistamme tai osoitteesta www.matkavekka.fi.

33


Liityntäkuljetukset Matka-Vekan liityntäkuljetuksella pääset kätevästi kotipysäkiltäsi lähtösatamaan. Järjestämme kuljetuksia useilta Suomen paikkakunnilta Helsingistä lähteville laivoille. Unohda raskaat ajomatkat ja parkkihuolet – hyppää bussin kyytiin ja anna ammattitaitoisten kuljettajiemme hoitaa ajaminen. Varaa paikkasi ajoissa!

Seuraavan sivun bussireitit koskevat tässä esitteessä esiteltyjä matkoja; kuljetuksen hintatiedot ja bussin lähtöajan saat toimistoistamme tai www.matkavekka.fi -sivuilta.

Hyvä tietää Matkalle lähtö Lähtöpaikalla on hyvä olla viimeistään 15 minuuttia ennen ilmoitettua lähtöaikaa. Saman liityntäreitin varrelta voi olla useampia busseja. Pyrimme sijoittamaan samalla varauksella olevat matkustajat samaan bussiin. Matkustaja voi perua liityntäbussin kuluitta kun lähtöön on 3 vrk. Jos matkustaja peruu kuljetuksen alle 3 vrk ennen matkalle lähtöä, liityntäkuljetuksen hintaa ei palauteta.

Yhteystiedot Matkaa varattaessa tulee ilmoittaa puhelinnumero, josta matkustajan tavoittaa ennen matkaa ja matkan aikana (tämä numero välittyy myös kuljettajalle). Tällä varmistamme, että voimme palvella asiakkaita hyvin myös mahdollisissa poikkeustilanteissa. Myös erikoismatkatavaroista, kuten pyörätuoleista ja lastenrattaista, on hyvä ilmoittaa liityntäkuljetusta varattaessa. Mikäli pyörätuolissa oleva matkustaja tarvitsee apua matkalla, on hänellä oltava mukana oma avustaja.

Liityntäkuljetuksen toteutuminen Matkanjärjestäjällä on oikeus perua liityntäkuljetus satamaan ja muuttaa matka alkavaksi satamasta, jos kuljetukseen ei ole ilmoittautunut riittävästi osanottajia. Liityntäkuljetus voidaan perua viimeistään 14 vrk ennen matkalle lähtöä, risteilymatkoilla 3 vrk ennen lähtöä. Matkanjärjestäjällä on oikeus muuttaa liityntäkuljetuksen kuljetusmuotoa viimeistään 3 vrk ennen lähtöä. Jos kuljetus perutaan kokonaan, matkustajalle palautetaan kuljetuksen hinta.

34

Matkatavarat Painorajoitus matkatavaroille ja tuliaisille on 20 kg/matkustaja. Jokaisessa laukussa/matkatavarassa tulee olla asiakkaan nimi ja yhteystiedot. Tavarat kuljetetaan linja-auton tavaratilassa asiakkaan omalla vastuulla.

Istumapaikat Jokaisella matkustajalla tulee olla oma istumapaikka bussissa, tämä koskee myös alle 2-vuotiaita lapsia (lapsille voi ottaa oman turvaistuimen matkalle mukaan). Busseihin ei ole mahdollista varata tiettyä istumapaikkaa etukäteen.

Matka-Vekan edustaja apunasi satamassa Linja-auton kuljettaja noutaa satamassa asiakkaiden maihinnousukortit sekä ateria- yms. kupongit. Tarkista liput saatuasi, että ne ovat tilauksesi mukaiset. Satamassa on myös Matka-Vekan oma lähtöselvityspiste, josta saat tarvittaessa apua matkaasi liittyvissä asioissa.

Matkatavarakuljetus Tallinnaan Osalla kylpylämatkoja tarjoamme liityntäkuljetuksen ostaneille asiakkaille lisäpalveluna matkatavarakuljetuksen Tallinnan satamaan ja takaisin. Lisätietoja saatte toimistoistamme.

Paluukuljetus satamasta kotiin Paluukuljetus lähtee pääsääntöisesti puoli tuntia laivan satamaan saapumisen jälkeen. Bussi voi odottaa matkustajia useammalta eri laivalta, jolloin odotusaika voi olla noin 1 tunti. Matkavahvistuksessa ilmoitettu paluuaika on aina viitteellinen.

Löytötavarat Kadonneiden matkatavaroiden etsimisestä ja mahdollisesta perille toimittamisesta perimme siitä aiheutuneet kulut.


Bussit Helsingistä lähteville laivoille Linja 1: Mynämäki–Turku–Salo–Lohja– Helsinki

Mynämäki/ Linja-autoasema Nousiainen/ Neste th, pysäkki Masku/ Kurittulan koulu, pikavuoropysäkki Raisio/ St 1 keskusta, pysäkki Turku/ Linja-autoasema, laituri 9 Turku/ Tuomiokirkko, pysäkki Turku/ Uudenmaantulli, pikavuoropysäkki Turku/ Piispanristi, pikavuoropysäkki Kaarina/ Keskusta th, pikavuoropysäkki Piikkiö/ Tie 110, pikavuoropysäkki Paimio/ Neste ramppi, pikavuoropysäkki Salo/ Linja-autoasema tilauajolaituri Suomusjärvi/ Kivihovi, pikavuoropysäkki Lohja/ Linja-autoasema Helsinki/ Satama Linja 2: Isojoki–Pori–Eura–Forssa–Helsinki

Isojoki/ Matkahuolto Honkajoki/ Honkacenter Kankaanpää/ Matkahuolto Pomarkku/ Pisakan pysäkki Noormarkku/ Pikavuoropysäkki Pori/ Tikkula ABC piha Pori/ Linja-autoasema Luvia/ ST1 pikavuoropysäkki Eurajoki/ Tienhaara, pikavuoropysäkki Lapijoki/ As. alueen pysäkki Rauma/ Linja-autoasema Lappi/ Pikavuoropysäkki Eura/ Linja-autoasema Huittinen/ Matkahuolto Humppila/ Lasitorni Forssa/ Autokeidas, piha Forssa/ Linja-autoasema, turistipysäkki Loukku/ Tienhaara, pikavuoropysäkki Karkkila/ ABC Masuuni Vihti/ Porintien pikavuoropysäkki Nummela/ Tienhaara, pikavuoropysäkki Helsinki/ Satama

Linja 3: (Kokkola–Vaasa–Seinäjoki)– Tampere–Hämeenlinna–Helsinki Kokkola/ Linja-autoasema Pietarsaari/ Linja-autoasema Uusikaarlepyy/ Linja-autoasema Oravainen/ ABC Maksamaa/ Klemetsögårdarna Vaasa/ Kaupungintalo Laihia/ Matkahuolto Tervajoki/ Neste piha Isokyrö/ A 24 asema Ylistaro/ ST1 Seinäjoki/ Linja-autoasema Ilmajoki/ Matkahuolto Kurikka/ Matkahuolto Jalasjärvi/ ABC Parkano/ Shell Ikaalinen/ Neste Hämeenkyrö/ S-Market, pysäkki Ylöjärvi/ Liikekeskus, pysäkki Lielahti/ Tienhaara, Nesteen pysäkki Tampere/ Linja-autoasema tilausajolaituri Sääksjärven ramppi mt 38 Lempäälä/ Vaihmala th mt 34 Toijala / Moottoritie, pikavuoropysäkki mt 31 Jutikkalan liittymä mt 29

Iittala/ Moottoritie, pikavuoropysäkki mt 28 Parola/ Moottoritie, pikavuoropysäkki mt 27 Hämeenlinna/ Wetterhoffinkatu Tervakoski/ Moottoritie, pikavuoropysäkki mt 21 Riihimäki/ Matkakeskus, tilausajolaituri Hyvinkää/ ABC, piha Helsinki/ Satama Linja 4: Äänekoski–Jyväskylä–Jämsä–Lahti– Helsinki

Hirvaskangas/ ABC piha Äänekoski/ Linja-autoasema Suolahti/ Linja-autoasema Laukaa/ Linja-autoasema Vaajakoski/ Wesmanninmäki, pikavuoropysäkki Jyväskylä/ Harjukatu, tilausajolaituri Muurame/ Shell, piha Korpilahti/ Linja-autoasema Jämsänkoski/ Linja-autoasema Jämsä/ Linja-autoasema Kuhmoinen/ Neste piha Padasjoki/ ABC-asema Vääksy/ Vanha tori Lahti/ Linja-autoasema, tilausajolaituri Lahti/ Laune Citymarket, pikavuoropysäkki Orimattila/ Tuuliharja, piha Mäntsälä/ Linja-autoasema Helsinki/ Satama

Linja 5: Iisalmi–Kuopio–Varkaus–Mikkeli– kouvolA – HELSINKI Iisalmi/ Linja-autoasema Lapinlahti/ Matin ja Liisan asema Alapitkä/ Pikavuoropysäkki Siilinjärvi/ Linja-autoasema Vuorela/ Ramppi Kuopio/ Linja-autoasema, laituri 8 Pitkälahti/ ABC-asema piha Humalajoki/ Moottoritien pysäkki Paukarlahti/ Pikavuoropysäkki Oravikoski/ Pikavuoropysäkki Leppävirta/ Unnukka Varkaus/ Keskusliikenneasema Joroinen/ Ramppi, pikavuoropysäkki Juva/ ABC-asema piha Kielkallio/ Pikavuoropysäkki Mikkeli/ Mannerheimintien tilausajopysäkki Ristiina / Pikavuoropysäkki Rantinhovi/ pysäkki Tuohikotti/ ABC piha Valkeala/ ABC piha Kouvola/ Linja-autoasema Kuusankoski/ Keskustan pikavuoropysäkki Koria/ ABC pysäkki Elimäki alppiruusu/ VT 6 pysäkki Pukaron Paroni/ piha Lapinjärvi/ Teboil piha Liljendal / Shell piha Kuninkaantie / ABC piha Porvoo / Linja-autoasema Helsinki / Länsisatama

Tolosenmäki/ Neste, piha Kitee/ ABC piha Puhos/ Tienhaara, valtatie 6 pysäkki Kesälahti/ Pivanka piha Saari/ SEO Särkisalmi/ ABC piha Parikkala/ Taksiasema Simpele/ Teboil piha Rautjärvi/ Pirholan tienhaara Vuoksenniska/ Neste piha Imatra/ Keskusliikenneasema Imatra/ Olavinkadun kaukoliikennepysäkki Joutseno/ Linja-autoasema Ahvenlampi/ Tienhaara, pysäkki Lauritsala/ Pikavuoropysäkki Lappeenranta/ Peltolan koulu, pysäkki Kourula/ Pikavuoropysäkki Sammonlahti/ Pikavuoropysäkki Luumäki/ Motelli, piha Taavetti/ Pitkä Shell pysäkki Hamina/ Linja-autoasema Karhula/Linja-autoasema Kotka/ Linja-autoasema Sutela/ pysäkki Pyhtää/ ABC pysäkki Ahvenkoski th Loviisa/ Linja-autoasema Helsinki/ Länsisatama Pidätämme oikeuden reittija pysäkkimuutoksiin.

Kokkola Pietarsaari

3

Vaasa

Isojoki

Seinäjoki

2

3

Kankaanpää

Linja 6: Joensuu–Imatra–Lappeenranta– Noormarkku Pori kotka–Helsinki

Joensuu/ Siltakatu, matk. pysäkki Joensuu/ Linja-autoasema Reijola/ Valtatie 6, ramppi pysäkki Honkavaara/ Gulf, pysäkki Onkamo/ Tienhaara

5

Rauma

1

Forssa

Mynämäki Turku

Kuopio

4

Äänekoski

Jämsä

Mikkeli Kouvola

Hämeenlinna Hyvinkää

6

Joensuu

Varkaus

Jyväskylä

Tampere Padasjoki Eura

Iisalmi

Lahti

Kotka

Parikkala

Imatra Lappeenranta

Porvoo Salo

Helsinki

35


Hinnasto Kylpyl채lomat 2011


Sis채llysluettelo Tallinna . ............................................................................... 4 Haapsalu . ............................................................................ 6 Rakvere.................................................................................. 7 P채rnu.......................................................................................8 Saarenmaa ....................................................................... 12 Jurmala ............................................................................. 13 Muuta tietoa matkaajalle Valmismatkaehdot . ...................................................... 14 Matka-Vekan lis채- ja erityisehdot ............................ 15

3


TALLINNA Mini Spa -lomat (esite s. 6–10) Tallinna Mini Spa -lomat (2 yötä) Lähdöt päivittäin

TALLINNA Kylpylälomat (esite s. 6–10) Tallinna Kylpylälomat

Meriton Spa aamiainen

Torstai–sunnuntai Lähdöt päivittäin

Meriton Spa aamiainen

Viimsi Spa My First Spa

Pirita Top Spa puolihoito

Kalev Spa puolihoito

6.1.–20.4.

102

Tammikuu

06 13

149

175

189

209

279

21.4.–30.4.

104

Tammikuu

20 27

149

189

209

209

279

1.5.–12.6.

122

Helmikuu

03 10

149

189

209

209

279

13.6.–7.8.

129

Helmikuu

17

149

215

222

209

279

8.8.–30.9.

122

Helmikuu

24

155

215

222

214

289

1.10.–18.12.

102

Maaliskuu

03 10 17 24 31

155

215

229

214

289

Huhtikuu

07 14

155

215

229

214

289

Huone yhdelle

70

Huhtikuu

21 28

169

215

229

219

289

Aikuisen lisävuodealennus (classic-huone)

10

Toukokuu

05 12 19 26

179

215

229

219

289

Lapsen lisävuodealennus (classic-huone)

60

Kesäkuu

02

179

215

229

219

289

Lisämaksut ja alennukset / hlö

Viimsi Spa

Kesäkuu

09

179

199

219

219

289

puolihoito

Kesäkuu

16 23 30

189

205

219

229

294

9.1.–15.1.

129

Heinäkuu

07 14 21 28

189

205

219

239

294

16.1.–16.2.

149

Elokuu

04

189

205

219

239

294

17.2.–7.8.

159

Elokuu

11 18 25

179

199

214

239

289

8.8.–27.8.

149

Syyskuu

01 08 15 22

179

215

229

219

289

28.8.–12.11.

159

Syyskuu

29

159

215

229

219

289

13.11.–18.12.

144

Lokakuu

06 13 20 27

159

215

229

219

289

Marraskuu

03 10

149

215

224

209

279

50

Marraskuu

17 24

149

199

209

209

279

Joulukuu

01 08 15

149

199

209

209

279

Lisämaksut ja alennukset / hlö Huone yhdelle, lisämaksu Käsi- ja jalkahoito, lisämaksu

50 Kalev Spa

Lisämaksut ja alennukset / hlö

puolihoito

2-12-v lisävuodealennus (ei hoitoja)

90

40

80

90

Huone yhdelle, lisämaksu

105

70

60

70

80*

40

55

9.1.–20.2.

179

21.2.–30.4.

189

Perhehuone, lisämaksu (aikuinen)

1.5.–12.6.

184

Sviitti lisämaksu

13.6.–7.8.

189

Deluxe -huone (min. 2 hlöä), lisämaksu

50

8.8.–2.10.

179

Merinäköala, lisämaksu

30

3.10.–18.12.

184

Parveke, lisämaksu

Lisämaksut ja alennukset / hlö Huone yhdelle, lisämaksu Lapsen lisävuodealennus

75

20

50

Kauneusloma (korvaa kylpylähoidot)

40

60

Alle 2 -vuotias ilman omaa vuodepaikkaa 30 euroa. * Meriton, standard 3 h huone Viimsi: täysihoidossa päivällinen, Kalev Spa lounas

puolihoito 6.1.–20.2.

139

21.2.–5.3.

144

6.3.–12.6.

154

Hintaan sisältyy Mini Spa -lomilla:

13.6.–7.8.

159

8.8.–27.8.

154

– – – –

Huone yhdelle, lisämaksu

40

laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa ateriat ja kylpylähoidot hotelliesittelyn mukaan Tallinnassa omatoiminen siirtyminen satamasta hotelliin ja takaisin. – (Pirita, Viimsi ja Kalev Spa sis. hoitoja, Meriton Spa hoitopaketit lisämaksusta.)

Lapsen lisävuodealennus

60

Lisämaksusta

28.8.–30.10.

144

31.10.–18.12.

139

Lisämaksut ja alennukset / hlö

– liityntäkuljetukset satamaan kotimaassa – ateriat laivalla.

Hintaan sisältyy kylpylälomilla: – – – – –

laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki kuljetus satamasta hotelliin ja takaisin majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa ateriat ja kylpylähoidot hotelliesittelyn mukaan suomenkielinen opaspalvelu.

Lisämaksusta – liityntäkuljetukset satamaan kotimaassa – ateriat laivalla.

95 110

30

Täysihoito, lisämaksu

Pirita Top Spa

4

Viimsi Spa puolihoito

45


TALLINNA Kylpylälomat (esite s. 6–10) Tallinna Kylpylälomat Torstai–sunnuntai Lähdöt päivittäin

Tallinna Kylpylälomat Viimsi Spa My First Spa

Viimsi Spa puolihoito

Pirita Top Spa täysihoito

Kalev Spa puolihoito

Sunnuntai–sunnuntai Lähdöt päivittäin

Viimsi Spa puolihoito

Pirita Top Spa täysihoito

Kalev Spa puolihoito

Tammikuu

09

219

239

249

299

Tammikuu

09 16

339

369

439

Tammikuu

16 23

229

249

249

299

Tammikuu

23 30

379

369

439

Tammikuu

30

229

259

249

299

Helmikuu

06 13

389

369

459

Helmikuu

06 13

239

259

259

319

Helmikuu

20

419

369

459

Helmikuu

20 27

259

279

259

329

Helmikuu

27

419

409

469

Maaliskuu

06 13 20 27

259

279

269

329

Maaliskuu

06 13 20 27

429

409

469 469

Huhtikuu

03 10 17 24

259

279

269

329

Huhtikuu

03 10 17

429

409

Toukokuu

01 08 15 22 29

259

279

279

319

Huhtikuu

24

429

419

469

Kesäkuu

05

259

279

279

319

Toukokuu

01 08 15 22 29

429

429

459

Kesäkuu

12

245

259

279

319

Kesäkuu

05

429

429

459

Kesäkuu

19 26

245

259

279

329

Kesäkuu

12

399

429

459

Heinäkuu

03 10 17 24 31

245

259

299

329

Kesäkuu

19 26

399

429

459

Elokuu

07

245

259

299

319

Heinäkuu

03 10 17 24 31

399

469

459 459

Elokuu

14 21

245

259

289

319

Elokuu

07

399

469

Elokuu

28

255

279

279

319

Elokuu

14 21

399

459

459

Syyskuu

04 11 18 25

255

279

279

319

Elokuu

28

419

459

459

Lokakuu

02

255

279

279

319

Syyskuu

04 11 18 25

419

429

459

Lokakuu

09 16 23

255

279

279

329

Lokakuu

02

419

429

459 469

Lokakuu

30

235

279

264

329

Lokakuu

09 16 23

419

429

Marraskuu

06

235

269

264

329

Lokakuu

30

419

429

459

Marraskuu

13 20 27

235

249

264

329

Marraskuu

06

419

409

459

Joulukuu

04 11

235

249

264

319

Marraskuu

13 20 27

389

409

459

Joulukuu

04 11

389

409

459

Lisämaksut ja alennukset / hlö 2-12 v lisävuodealennus (ei hoitoja)

50

120

120

Lisämaksut ja alennukset / hlö

Huone yhdelle, lisämaksu

90

80

90

2-12 v lisävuodealennus (ei hoitoja)

70

200

200

Perhehuone, lisämaksu (aikuinen)

50

65

125

Huone yhdelle, lisämaksu

170

140

160

Sviitti lisämaksu

90

100

145

Perhehuone, lisämaksu (aikuinen)

85

120

220

Sviitti lisämaksu

165

150

250

Deluxe -huone (min. 2 hlöä)

70

Merinäköala, lisämaksu Parveke, lisämaksu Täysihoito, lisämaksu

30

Deluxe -huone (min. 2 hlöä)

120

40

Merinäköala, lisämaksu

70

60

Parveke, lisämaksu

Alle 2 -vuotias ilman omaa vuodepaikkaa 30 euroa. * Viimsi: täysihoidossa päivällinen , Kalev Spa: täysihoidossa lounas, sis. kahvi tai tee, ei muita ruokajuomia, Viimsi Spa: puolihoito = aamiainen ja lounas, Kalev Spa: puolihoito = aamiainen ja illallinen, ruoka-juomat lisämaksusta, Pirita Top Spa: täysihoito

Tallink Star / Superstar 10.30 12.30

Helsinki Tallinna

Täysihoito, lisämaksu

70 55*

110

Alle 2 -vuotias ilman omaa vuodepaikkaa 30 euroa. * Viimsi: täysihoidossa päivällinen, 3 hoitoa ja lähtötarkastus * Kalev Spa: täysihoidossa lounas, sis. kahvi tai tee, ei muita ruokajuomia, Viimsi Spa: puolihoito = aamiainen ja lounas Kalev Spa: puolihoito = aamiainen ja illallinen, ruokajuomat lisämaksusta. Pirita Top Spa: täysihoito

16.00 14.00

Ilmoittautuminen Länsisatamassa Matka-Vekan lähtöselvityksessä (2. kerros) tuntia ennen laivan lähtöä. Aikataulu sitoumuksetta. Tarkista ajat matkavahvistuksesta/lipusta. Bussimatka Tallinnan keskustan hotelleihin n. 5-10 min, Piritaan keskustasta n. 15 min ja Viimsiin n. 20 min. Liityntäkuljetukset satamaan katso esitteen s. 34-35.

5


HAAPSALU Kylpylälomat (esite s.11–13) Laine

Haapsalu Torstai–sunnuntai Helmikuu

3 10

Fra Mare

Fra Mare kauneusloma täysihoito täysihoito 194 254

täysihoito 179

Tammikuu

30

täysihoito 185

Fra Mare

Fra Mare kauneusloma täysihoito täysihoito 199 259

Helmikuu

17

189

194

254

Helmikuu

6

185

199

259

Helmikuu

24

189

199

259

Helmikuu

13 2

195

199

259

Maaliskuu

3

199

199

259

Helmikuu

27

209

199

259

Maaliskuu

10 17

199

215

275

Maaliskuu

6 13

209

215

275

Maaliskuu

24 31

209

215

275

Maaliskuu

20 27

219

215

275

Huhtikuu

7 14

209

215

275

Huhtikuu

3 10

219

215

275

Huhtikuu

21 28

229

215

275

Huhtikuu

17 24

245

215

275

Toukokuu

5 12 19 26

219

215

275

Toukokuu

1

229

215

275

Kesäkuu

2

229

215

275

Toukokuu

29

239

209

269

Kesäkuu

9 16 23 30

209

209

269

Kesäkuu

5 12 19 26

219

209

269

Heinäkuu

7 14 21 28

229

239

299

Heinäkuu

3

219

239

299

Elokuu

4 11 18

229

239

299

Heinäkuu

10 17 24 31

245

239

299

Elokuu

25

199

239

299

Elokuu

7 14

245

239

299

Syyskuu

1

199

239

299

Elokuu

21 28

215

239

299

Syyskuu

8 15 22 29

199

225

285

Syyskuu

4 11 18 25

215

225

285

Lokakuu

6 13 20 27

225

225

285

Lokakuu

2

239

225

285

30

80

80

Lisämaksut ja alennukset / hlö: Yhden hengen huone lisämaksu

25

60 40

Thalasso Spa-luokan huone lisämaksu/hlö

50

Laine täysihoito

Tammikuu

9

60

Fra Mare täysihoito

Tammikuu

16 23 30

305

319

Helmikuu

6

305

319

Helmikuu

13 20

319

319

Helmikuu

27

339

319

Maaliskuu

6

339

319

Maaliskuu

13 20 27

339

375

Huhtikuu

3 10

359

375

Huhtikuu

17

399

375

Huhtikuu

24

399

375

Toukokuu

1

389

375

Kesäkuu

5 12 19 26

359

359

Heinäkuu

3 10 17 24 31

359

419

Elokuu

7 14

399

419

Elokuu

21 28

349

419

Syyskuu

4 11 18 25

349

389

Lokakuu

2

389

389

Lokakuu

23 30

389

379

Marraskuu

6 13

389

359

Marraskuu

20

369

359

Marraskuu

27

339

359

Joulukuu

4

329

359

Joulukuu

11

319

359

50

140

9 16

Lisämaksut ja a lennukset / hlö: Yhden hengen huone lisämaksu

9 16 23

Yhden hengen huone lisämaksu

50

319

8 15 22 29

8 15 22

Lisämaksut ja alennukset / hlö:

Lapsialennus 2-12 v

Haapsalu Sunnuntai–sunnuntai

6

Laine

Haapsalu Sunnuntai–torstai

Lapsialennus 2-12 v

100

Thalasso Spa-luokan huone lisämaksu/hlö

100

Lapsialennus 2-12 v

50

Thalasso Spa-luokan huone lisämaksu/hlö

60

Hintaan sisältyy / Haapsalu – – – – –

laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki kuljetus Tallinna-Haapsalu-Tallinna majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa ateriat ja kylpylähoidot hotelliesittelyn mukaan suomenkielinen opaspalvelu.

Lisämaksusta – liityntäkuljetukset satamaan kotimaassa – ateriat laivalla.

Tallink Shuttle 10.30 12.30

Helsinki Tallinna

16.00 14.00

Ilmoittautuminen Länsisatamassa Matka-Vekan lähtöselvityksessä (2. kerros) tuntia ennen laivan lähtöä. Aikataulu sitoumuksetta. Tarkista ajat matkavahvistuksesta/lipusta. Bussimatka Tallinna–Haapsalu n. 100 km (n. 2 tuntia). Liityntäkuljetukset satamaan katso esitteen s. 34-35.

60


RAKVERE Kylpylälomat (esite s. 14–15) Aqva Spa Kylpyläloma Puolihoito

Aqva Spa Kaupunkiloma Aamiainen

299 319 319 319 319 319 319 319 319 319 319 309

209 219 219 219 219 219 219 219 219 219 219 219

2-14 v lisävuodealennus

120

60

Lisämaksut ja alennukset / hlö

Huone yhdelle, lisämaksu

70

100

2-14 v lisävuodealennus

160

80

40/ 20

Huone yhdelle, lisämaksu

90

140

Rakvere Torstai-sunnuntai Tammikuu

13 20 27

Helmikuu

3 10 17 24

Maaliskuu

3 10 17 24 31

Huhtikuu

7 14 21 28

Toukokuu

5 12 19 26

Kesäkuu

2

Heinäkuu

7 14 21 28

Elokuu

4 11 18 25

Syyskuu

1

Lokakuu

6 13 20 27

Marraskuu

3 10 17 24

Joulukuu

1

9 16 23 30

8 15 22 29

8 15

Lisämaksut ja alennukset / hlö

Puolihoito, lisämaksu, aikuinen/ lapsi Alle 2 -vuotias ilman omaa vuodepaikkaa 30 euroa.

Rakvere Sunnuntai-torstai Tammikuu

9 16 23 30

Helmikuu

6 13

Helmikuu

20 27

Maaliskuu

6 13 20 27

Huhtikuu

3 10 17 24

Toukokuu

1

Kesäkuu

5 12 19 26

Heinäkuu

3 10 17 24 31

Elokuu

7 14 21 28

Syyskuu

4 11 18 25

Lokakuu

2

Marraskuu

6 13 20 27

Joulukuu

4 11

8 15 22 29

9 16 23 30

Aqva Spa Kylpyläloma Puolihoito

Aqva Spa Kaupunkiloma Aamiainen

379 389 389 389 389 389 389 389 389 389 389 379 379

239 239 249 249 249 249 249 249 249 249 249 239 239

Puolihoito, lisämaksu, aikuinen/ lapsi

60/ 30

Alle 2 -vuotias ilman omaa vuodepaikkaa 30 euroa.

Aqva Spa Kylpyläloma Puolihoito

Aqva Spa Kaupunkiloma Aamiainen

9 16 23 30

599

379

Helmikuu

6 13

609

379

Helmikuu

20 27

609

379

Maaliskuu

6 13 20 27

609

379

Huhtikuu

3 10 17 24

609

379

Toukokuu

1

609

379

Kesäkuu

5 12 19 26

609

389

Heinäkuu

3 10 17 24 31

609

389

Elokuu

7 14 21 28

609

379

Syyskuu

4 11 18 25

609

379

Lokakuu

2

609

379

Marraskuu

6 13 20 27

609

379

Joulukuu

4 11

609

379

2-14 v lisävuodealennus

300

140

Huone yhdelle, lisämaksu

160

Rakvere Sunnuntai-sunnuntai Tammikuu

8 15 22 29

9 16 23 30

Hintaan sisältyy / Rakvere – laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki – kuljetus satamasta hotelliin ja takaisin – majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa – ateriat ja kylpylähoidot hotelliesittelyn mukaan – vesipuiston, saunojen ja kuntosalin käyttö – lapsille (2–14v) muutama hoito kylpylälomalla

Lisämaksusta – hoitopaketit ja puolihoito (illallinen) kaupunkilomilla – liityntäkuljetukset kotimaassa ja ateriat laivalla.

Lisämaksut ja alennukset / hlö

Puolihoito, lisämaksu, aikuinen/ lapsi Alle 2 -vuotias ilman omaa vuodepaikkaa 30 euroa.

240 100/ 50

Tallink Star / Superstar 10.30 12.30

Helsinki Tallinna

16.00 14.00

Ilmoittautuminen Länsisatamassa Matka-Vekan lähtöselvityksessä (2. kerros) tuntia ennen laivan lähtöä. Aikataulu sitoumuksetta. Tarkista ajat matkavahvistuksesta/lipusta. Bussimatka Tallinnasta Rakvereen n. 100 km (noin 2 tuntia). Kuljetus on yhteinen Tallinnan kylpylöiden kanssa. Liityntäkuljetukset satamaan katso esitteen s. 34-35.

7


PÄRNU Kylpylälomat (esite s. 16–21)

Helmikuu

3 10

aamianen 129

puolihoito 155

puolihoito 179

puolihoito 182

puolihoito 194

puolihoito 149

puolihoito 175

puolihoito 179

puolihoito 199

Tervise Paradiis My First Spa puolihoito 165

Helmikuu

17 24

129

155

179

182

199

175

195

179

199

169

225

279

Maaliskuu

3

139

169

189

209

219

175

195

199

219

175

225

279

Maaliskuu 10

139

169

189

209

219

175

195

199

219

175

215

279

Maaliskuu 17 24

139

169

189

209

219

199

195

199

219

175

215

279

Maaliskuu 31

139

169

205

209

219

199

209

209

229

189

215

315

Huhtikuu

7 14

139

169

205

224

234

205

209

229

249

189

239

315

Huhtikuu

21

159

169

205

224

244

205

219

249

269

189

249

315

Huhtikuu

28

139

169

205

224

244

205

219

235

255

189

239

315

Toukokuu

5 12 19 26

159

179

205

224

244

205

219

235

255

189

239

315

Kesäkuu

2

159

209

205

235

255

205

219

239

259

189

239

315

Kesäkuu

16

199

209

205

239

259

205

219

239

259

195

245

315

Kesäkuu

23

199

209

205

239

259

219

235

239

259

239

245

349

Kesäkuu

30

199

209

205

239

259

219

235

265

285

239

359

389

Heinäkuu

7

199

209

205

239

259

245

265

265

285

239

359

389

Heinäkuu

14 21 28

199

209

205

255

275

245

265

265

285

239

359

389

Elokuu

4 11

199

209

205

239

249

245

265

265

285

239

359

389

Elokuu

18

159

189

205

225

235

215

265

265

285

229

359

389

Elokuu

25

159

189

205

225

235

199

219

265

285

175

279

299

Syyskuu

1

8

159

189

205

225

235

199

225

229

249

175

239

279

Syyskuu

15 22 29

159

189

205

225

235

219

225

229

249

175

239

279

Lokakuu

6 13 20

139

175

189

225

235

219

225

229

249

175

239

279

Lokakuu

27

139

175

189

209

209

209

225

229

249

175

239

279

129

169

179

199

209

199

219

209

229

165

239

279

Pärnu Torstai–sunnuntai

9

Marraskuu 3

Strand*

Sõprus

Emmi

Viiking A/B-talot

Viiking C-talo

Puistotalo

Vihreä Talo

Tervis 1/2-talot

Tervis 3-talo

Tervise Paradiis

Tervise Paradiis Paratiisiloma puolihoito puolihoito 195 279

Marraskuu 10 17

129

169

179

199

209

199

205

209

229

165

219

279

Marraskuu 24

129

169

179

169

179

179

189

209

229

165

219

279

Joulukuu

1

129

169

179

169

179

179

189

189

209

165

219

279

Joulukuu

8 15

129

169

179

169

179

179

189

189

209

165

199

279

Yhden hengen huone lisämaksu

75

30

60

60

60

40

50

50

50

Lapsialennus 2-12 v

30

50

30

40

30

30

40

40

60

15

15

Lisämaksut ja alennukset / hlö:

Täysihoito lisämaksu

7

15

15

15

15

Sviitti

35

50

50

30

50

Perhehuone

35

50

50

Alle 2 -vuotias ilman omaa vuodepaikkaa 30 euroa.*Strand: hoitopaketit lisämaksusta.

Hintaan sisältyy / Pärnu: Tallink Shuttle 10.30 12.30

Helsinki Tallinna

16.00 14.00

Ilmoittautuminen Länsisatamassa Matka-Vekan lähtöselvityksessä (2. kerros) tuntia ennen laivan lähtöä. Aikataulu sitoumuksetta. Tarkista ajat matkavahvistuksesta/lipusta. Bussimatka Tallinnan satamasta Pärnuun noin 130 km (n. 2 tuntia). Liityntäkuljetukset satamaan katso esitteen s. 34-35.

8

– – – – –

laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki kuljetus Tallinna-Pärnu-Tallinna majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa ateriat ja kylpylähoidot hotelliesittelyn mukaan suomenkielinen opaspalvelu.

Lisämaksusta – liityntäkuljetukset satamaan kotimaassa – ateriat laivalla – retket.

15

15

15

50

50

50


PÄRNU Kylpylälomat (esite s. 16–21)

Pärnu Sunnuntai– torstai Tammikuu 30

Strand

Sõprus

Emmi

Viiking A/B-talot

Viiking C-talo

Puistotalo

Vihreä Talo

Tervis 1/2-talot

Tervis 3-talo Tervise Paradiis My First Spa

aamianen 159

puolihoito 175

puolihoito 209

puolihoito 214

puolihoito 230

puolihoito 169

puolihoito 189

puolihoito 215

puolihoito 239

puolihoito 199

Tervise Paradiis

Tervise Paradiis Paratiisiloma puolihoito puolihoito 219 349

Helmikuu

6 13

159

175

209

214

230

169

189

215

239

199

229

349

Helmikuu

20

159

175

209

214

230

209

239

215

239

199

279

349

Helmikuu

27

159

189

209

219

235

219

239

219

245

199

279

349

Maaliskuu

6 13

159

189

219

245

260

219

239

239

265

199

249

349

Maaliskuu 20

159

189

219

245

260

249

239

239

265

199

259

349

Maaliskuu 27

159

189

219

245

260

249

259

239

265

219

259

399

Huhtikuu

3 10

159

189

239

259

280

249

259

279

305

219

285

399

Huhtikuu

17

159

189

239

259

280

249

269

299

325

219

299

399

Huhtikuu

24

159

189

239

259

280

249

269

279

305

219

285

399

Toukokuu

1

179

209

239

259

280

255

269

279

305

219

285

399

Toukokuu

29

179

209

239

285

299

255

269

279

305

219

285

399

Kesäkuu

5

179

249

239

285

299

255

269

279

305

219

299

399

Kesäkuu

12

219

249

249

285

299

255

269

279

305

219

299

399

Kesäkuu

19

219

249

249

285

299

279

295

285

310

289

299

489

Kesäkuu

26

219

249

249

285

299

279

295

319

345

289

449

489

Heinäkuu

3

219

249

249

285

299

279

329

319

345

289

449

489

Heinäkuu

10 17 24

219

249

249

299

325

299

329

319

345

289

449

489

Heinäkuu

31

219

249

249

289

325

299

329

319

345

289

449

489

Elokuu

7

219

249

249

289

299

299

329

319

345

289

449

489

Elokuu

14

219

225

239

269

299

269

329

319

345

289

449

489

Elokuu

21 28

179

225

239

269

285

249

269

319

345

199

329

359

Syyskuu

4

179

225

239

269

285

249

269

279

305

199

289

359 359

8 15 22

Syyskuu

11 18 25

179

225

239

269

285

259

269

279

305

199

289

Lokakuu

2

9

159

205

219

269

285

259

269

279

305

199

289

359

Lokakuu

16 23

159

205

219

269

285

259

259

279

305

199

289

359

Lokakuu

30

159

205

219

239

255

249

259

279

305

195

289

359

Marraskuu 6 13

159

199

219

239

255

249

259

259

285

195

259

359

Marraskuu 20 27

159

199

219

219

235

219

239

259

285

195

259

359

Joulukuu

159

199

219

219

235

219

239

229

255

195

239

359 50

4 11

Lisämaksut j a alennukset / hlö:

Yhden hengen huone lisämaksu

100

35

100

80

80

50

60

50

Lapsialennus 2-12 v

40

60

50

60

30

40

50

50

80

Täysihoito lisämaksu/hlö

10

20

20

20

20

20

20

20

20

Sviitti

40

80

80

45

65

65

65

Perhehuone

40

80

80

45

65

65

20

Alle 2 -vuotias ilman omaa vuodepaikkaa 30 euroa.*Strand: hoitopaketit lisämaksusta.

9


PÄRNU Kylpylälomat (esite s. 16–21) Pärnu Sunnuntai– sunnuntai Torstai –torstai

Sõprus

Viiking

Viiking

puolihoito

A/B-talot puolihoito

C-talo puolihoito

Tammikuu 16 23

255

269

Tammikuu 30

255

345

Puistotalo

Vihreä Talo

Tervis

Tervis

Tervise

1/2-talot puolihoito

3-talo puolihoito

Paradiis puolihoito

puolihoito 269

puolihoito 299

299

269

299

319

359

339

375

269

299

319

359

339

Tammikuu 9

Helmikuu

3

6

255

345

375

269

299

319

359

355

Helmikuu

10 13

255

345

375

269

299

329

369

355

Helmikuu

17 2

255

345

375

325

369

329

369

429

Helmikuu

24

255

359

389

329

379

329

369

429

Helmikuu

27

275

359

389

329

379

329

369

429

Maaliskuu

3

275

359

389

329

379

369

409

389

Maaliskuu 17 20

275

359

389

379

379

379

419

399

Maaliskuu 24 27

275

359

389

379

409

379

419

399

Maaliskuu 31

275

409

449

379

409

429

469

439

Huhtikuu

3

275

409

449

379

409

429

469

439

Huhtikuu

7 10.

275

409

449

399

409

429

469

439

Huhtikuu

14 17

275

429

479

399

425

449

489

469

Huhtikuu

21 24

275

429

479

399

425

439

479

449

Huhtikuu

28

275

399

439

389

425

439

479

449

Toukokuu

1

309

399

439

389

425

439

479

449

Toukokuu

12 15 19 22

309

379

419

389

425

439

479

449

Toukokuu

26 29

309

429

459

389

425

439

479

449

Kesäkuu

2

5

369

429

459

389

425

439

479

459

Kesäkuu

9 12

369

409

439

389

425

439

479

459

Kesäkuu

16 19

369

409

439

429

459

439

479

459

Kesäkuu

23 26

369

409

439

429

459

499

539

719

Kesäkuu

30

369

449

479

479

529

499

539

719

Heinäkuu

3

369

449

479

479

529

499

539

719

Heinäkuu

28 31

369

439

469

479

529

499

539

719

Elokuu

4

369

439

469

479

529

499

539

719

Elokuu

11

369

399

429

419

425

499

539

719

Elokuu

14

345

399

429

419

425

499

539

539

Elokuu

18 21

345

399

429

399

425

499

539

539

Elokuu

25 28

339

399

429

399

425

499

539

539

Syyskuu

1

339

399

429

399

425

429

479

449

Syyskuu

8 11 15 18 22 25

325

399

429

419

425

429

479

449

Syyskuu

29

325

419

449

419

425

429

479

449

299

419

449

419

425

429

479

449

299

379

409

399

409

429

479

449

299

379

409

379

405

389

429

419

Marraskuu 13

289

379

409

379

405

389

429

419

Marraskuu 17 20 24 27

289

309

339

339

369

389

429

419

Joulukuu

1

289

309

339

339

369

349

389

389

Joulukuu

11 15

289

299

329

339

369

349

389

389

Yhden hengen huone lisämaksu

60

135

135

135

80

90

90

Lapsialennus 2-12 v

80

70

70

50

60

100

100

100

Täysihoito lisämaksu/hlö

20

25

25

35

35

35

35

35

Sviiti

50

115

115

70

115

115

Perhehuone

50

115

115

70

115

115

6 10 13

5

8

7 10 14 17 21 24 7

4

Lokakuu

2

Lokakuu

20 23 27 30

Marraskuu 3

6

9 13 16

6 10

4

8

Lisämaksut ja alennukset / hlö:

Alle 2 -vuotias ilman omaa vuodepaikkaa 30 euroa.

Hintaan sisältyy ja aikataulutiedot edellisellä aukeamalla.

10


PÄRNU Kylpylälomat (esite s. 16–21) Pärnu lentäen Lauantai–lauantai

Viiking

Viiking

Tervis

Tervis

Tervise

Puistotalo puolihoito 629

Vihreä talo puolihoito 659

A/B-talot puolihoito 669

C-talo puolihoito 689

1/2-talot puolihoito 649

3-talo puolihoito 679

Paradiis puolihoito 669

Kokkola

23.4.

Sõprus puolihoito 579

Kemi

30.4.

579

639

669

649

669

659

689

679

Seinäjoki

7.5.

579

629

659

639

659

649

679

669

Kuopio

14.5.

579

629

659

629

649

649

679

669

Joensuu

21.5.

579

629

659

629

649

649

679

669

80

90

90

35

35

35

Lisämaksut ja a lennukset / hlö:

Yhden hengen huonelisä

60

135

135

135

Täysihoitolisä/hlö

20

35

35

25

25

Baltic Princess -risteily + 3 yötä Pärnussa (esite s.16–21) Baltic Princess -risteily + 3 yötä Pärnussa Keskiviikko–sunnuntai Helmikuu

16 23

Sõprus puolihoito 159

Viiking A/B puolihoito 189

Tervis 1/2 puolihoito 185

Puistotalo puolihoito 179

Vihreä talo puolihoito 199

9

23.4. 08.00 09.40

Kokkola Pärnu

15.50 14.10

30.4. 11.35 13.35

Kemi Pärnu

11.15 09.15

7.5. 07.20 08.40

Seinäjoki Pärnu

13.15 11.55

14.5. 09.50 11.20

Kuopio Pärnu

12.50 11.20

21.5. 09.10 10.45

Joensuu Pärnu

13.30 11.55

Maaliskuu

2

175

215

205

179

199

Maaliskuu

16

175

215

205

205

199

Maaliskuu

23

175

215

215

205

199

Maaliskuu

30

175

215

215

205

215

Huhtikuu

6 13

175

229

235

209

215

Huhtikuu

20

175

229

255

209

225

Huhtikuu

27

175

229

239

209

225

Toukokuu

4 11 18 25

185

229

239

209

225

Kesäkuu

1

215

245

245

209

225

Kesäkuu

15

215

245

245

209

239

Kesäkuu

22

215

245

245

225

239

Kesäkuu

29

215

245

269

225

239

Heinäkuu

6

215

245

269

249

269

Heinäkuu

13 20 27

215

259

269

249

269

Elokuu

3 10

215

245

269

249

269

Elokuu

17

195

229

269

219

269

Elokuu

24

195

229

269

205

225

Elokuu

31

195

229

235

205

225

Syyskuu

7

195

229

235

205

225

Syyskuu

14 21 28

195

229

235

225

225

Lokakuu

5 12 19

179

229

235

225

225

Lokakuu

26

179

215

235

209

215

18.30 22.00

Yhden hengen huonelisä

50

80

60

80

80

Täysihoitolisä/hlö

7

15

15

15

15

Ilmoittautuminen Länsisatamassa Matka-Vekan lähtöselvityksessä (2. kerros) tuntia ennen laivan lähtöä.

8

Lisämaksut ja alennukset / hlö:

Puolihoito/täysihoitoruokailut hotellissa, laivalla ateriat lisämaksusta

Baltic Princess -risteily + 4 yötä Pärnussa (esite s.16–21)

Aikataulut sitoumuksetta. Tarkista ajat lentolipuista. Ilmoittautuminen lentoasemalla viimeistään 1,5 tuntia ennen lähtöä.

Hintaan sisältyy / lentomatkat: – – – –

lentomatkat Suomi–Pärnu–Suomi lentokenttäkuljetukset kohteessa majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa kylpylälomalla puolihoitoateriat ja kylpylähoitoja – suomenkielinen opaspalvelu.

Baltic Princess

Helsinki Tallinna

16.30 13.00

Aikataulu sitoumuksetta. Tarkista ajat matkavahvistuksesta/lipusta. Bussimatka Tallinnan satamasta Pärnuun noin 130 km (n. 2 tuntia). Maihinnousu Tallinassa torstaina aamupäivällä. Liityntäkuljetukset satamaan katso esitteen s. 34-35.

Baltic Princess -risteily + 4 yötä Pärnussa Lauantai–torstai Kesäkuu

11

Sõprus puolihoito 255

Viiking A/B puolihoito 289

Tervis 1/2 puolihoito 289

Puistotalo puolihoito 259

Vihreä talo puolihoito 285

Kesäkuu

18

255

289

289

285

299

Hintaan sisältyy / Baltic Princess + Pärnu:

Heinäkuu

25

255

289

325

285

299

Heinäkuu

2

255

289

325

305

335

Heinäkuu

9

255

305

325

305

335

Heinäkuu

16

255

305

325

305

335

Heinäkuu

23

255

305

325

305

335

Heinäkuu

30

255

299

325

305

335

– – – – – – –

Yhden hengen huonelisä

50

80

60

80

80

Täysihoitolisä/hlö

7

15

15

15

15

risteilymatka Helsinki–Tallinna jaetussa B2 -hytissä bussikuljetus Tallinna–Pärnu–Tallinna hotellimajoitus jaetussa 2 hengen huoneessa puolihoitoruokailut hotellissa suomenkielinen opaspalvelu Pärnussa paluumatka laivalla kansipaikoilla kylpylähoitoja

Lisämaksusta

Lisämaksut ja alennukset / hlö:

Puolihoito/täysihoitoruokailut hotellissa, laivalla ateriat lisämaksusta

– ateriat laivalla – hytti laivalla paluumatkalla – liityntäkuljetukset kotimaassa.

11


SAARENMAA Kylpylälomat (esite s.26–30) Valss

Huhtikuu

Grand Rose Grand Rose Georg Ots Spa* My First Spa puolihoito puolihoito puolihoito puolihoito puolihoito aamiainen 3 10 17 24 245 259 275 259 279 219

Toukokuu

1

Toukokuu

29

269

279

285

259

289

219

Kesäkuu

5

269

279

285

259

289

219

Saarenmaa Sunnuntai–torstai

8 15 22

Meri

245

Rüütli

259

275

259

279

219

Kesäkuu

12

269

279

299

315

339

219

Kesäkuu

19 26

269

279

299

315

339

325 325

Heinäkuu

3 10

289

319

329

315

349

Heinäkuu

17

289

319

329

-

-

-

Heinäkuu

24 31

289

319

329

315

349

325

Elokuu

7 14

289

319

329

315

349

325

Elokuu

21

259

269

285

315

349

219

Elokuu

28

259

269

285

259

289

219

Syyskuu

4 11 18 25

259

269

285

259

289

219

Tallink Star / Superstar 10.30 12.30

Helsinki Tallinna

16.00 14.00

Ilmoittautuminen Länsisatamassa Matka-Vekan lähtöselvityksessä (2. kerros) tuntia ennen laivan lähtöä. Aikataulu sitoumuksetta. Tarkista ajat matkavahvistuksesta/lipusta. Bussimatka Tallinnan satamasta Saarenmaalle n. 220 km (n. 5 tuntia). Matkaan sisältyy lauttamatka Virtsu–Muhu (n. 0,5 t). Liityntäkuljetukset satamaan katso esitteen s. 34-35.

Lisämaksut ja a lennukset / hlö: Yhden hengen huone lisämaksu

45

45

45

90

Täysihoitolisämaksu/hlö

35

35

35

35

Lapsi alle 2 vuotta 30€. *Georg Ots Spa: hoitopaketit lisämaksusta

Valss

Grand Rose Grand Rose Georg Ots Spa* My First Spa puolihoito puolihoito puolihoito puolihoito puolihoito aamiainen 209 215 225 209 225 199

Saarenmaa Torstai–sunnuntai Huhtikuu

7 14 21 28

Meri

Rüütli

Toukokuu

5 12 19 26

209

215

225

209

225

199

Kesäkuu

2

9

219

229

235

209

239

199

Kesäkuu

16

225

239

249

249

279

199

Kesäkuu

23 30

225

239

249

249

279

259

Heinäkuu

7 14

249

259

275

249

279

259

Heinäkuu

21

249

259

275

-

-

-

Heinäkuu

28

249

259

275

249

279

259

Elokuu

4 11

249

259

275

249

279

259

Elokuu

18

219

229

235

249

239

259

Elokuu

25

Syyskuu

1

8 15 22 29

219

229

235

209

239

199

219

229

235

209

239

199

Hintaan sisältyy / Saarenmaa: – laivamatkat Helsinki–Tallinna–Helsinki – bussikuljetus Tallinna–Saarenmaa–Tallinna (sis. lauttamatkat Virtsu–Muhu–Virtsu) – majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa – ateriat ja kylpylähoidot hotelliesittelyn mukaan – suomenkielinen opaspalvelu.

Lisämaksusta – liityntäkuljetukset satamaan kotimaassa – ateriat laivalla – retket.

Lisämaksut ja alennukset / hlö: Yhden hengen huone lisämaksu

35

35

35

70

Täysihoitolisämaksu/hlö

25

25

25

25

Lapsi alle 2 vuotta 30€. *Georg Ots Spa: hoitopaketit lisämaksusta

Saarenmaa lentäen Sunnuntai–sunnuntai

17.4. 11.35 Pori 12.40 Kuressaare

12.30 11.25

24.4. 09.30 Jyväskylä 10.50 Kuressaare

13.35 12.15

1.5. 10.10 Savonlinna 11.40 Kuressaare

13.25 11.55

8.5. 09.45 Kuopio 11.20 Kuressaare

12.45 11.20

12.55 11.15

Pori

17.4.

Valss puolihoito 629

Meri puolihoito 649

Rüütli puolihoito 679

Grand Rose puolihoito 679

Jyväskylä

24.4.

629

649

679

679

Savonlinna

1.5.

629

649

679

679

Kuopio

8.5.

629

649

679

679

Joensuu

15.5.

629

649

679

679

Vaasa

22.5.

629

649

679

679

Lisämaksut ja alennukset / hlö: Yhden hengen huone lisämaksu

75

75

75

160

Täysihoitolismäksu/hlö

60

60

60

60

↓ ↓ ↓

15.5. 08.55 Joensuu 12.55 Kuressaare

Hintaan sisältyy / lentomatkat: – lentomatkat Suomi–Saarenmaa–Suomi – lentokenttäkuljetukset kohteessa – majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa – kylpylälomalla puolihoitoateriat ja kylpylähoitoja – suomenkielinen opaspalvelu.

12

22.5. 09.10 Vaasa 10.40 Kuressaare

14.25 12.55

Aikataulut sitoumuksetta. Tarkista ajat lentolipuista. Ilmoittautuminen lentoasemalla viimeistään 1,5 tuntia ennen lähtöä.


SAARENMAA Kylpylälomat (esite s.26–30)

Saarenmaa Sunnuntai–sunnuntai Tammikuu

9 16 23 30

Valss puolihoito 329

Helmikuu

6 13 20 27

329

JURMALA Kylpylä- ja kaupunkilomat (esite s. 31)

Meri puolihoito 355

Rüütli puolihoito 375

Grand Rose puolihoito 379

355

375

379

Jurmala Kylpylälomat lentäen Perjantai–maanantai touko–kesäkuussa ja elo–lokakuussa

Jurmala Spa puolihoito

Maaliskuu

6 13 20 27

329

355

375

379

Toukokuu

13 20

389

Huhtikuu

3 10 17 24

369

399

425

435

Kesäkuu

3

389

Toukokuu

1

369

399

425

435

Kesäkuu

17

439

Toukokuu

29

409

419

429

435

Elokuu

12 26

439

Kesäkuu

5

409

419

429

435

Syyskuu

9 23

389

Kesäkuu

12 19 26

409

429

459

489

Lokakuu

14 21

389

Heinäkuu

3 10

459

479

509

539

Lisämaksut ja alennukset / hlö

8 15 22

Heinäkuu

17

459

479

509

-

Heinäkuu

24 31

459

479

509

539

Elokuu

7 14

459

479

509

539

Elokuu

21

399

415

459

539

Elokuu

28

399

415

427

429

Syyskuu

4 11 18 25

399

415

427

429

Lokakuu

2

359

379

399

419

Lokakuu

23 30

359

379

399

419

9 16

329 329

Kesäkuu

17

379

160

Elokuu

12 26

379

60

Syyskuu

9 23

329

Lokakuu

14 21

329

379

389

379

389

Lisämaksut ja alennukset / hlö: Täysihoitolisämaksu/hlö

60

60

60

Jurmala Spa aamiainen

3

369 369

75

Jurmala Kaupunkilomat lentäen Perjantai–maanantai touko–kesäkuussa ja elo–lokakuussa 13 20

359 359

75

90

Kesäkuu

6 13 20 27 4 11

75

70

Huone yhdelle, lähdöt 17.6., 12.8., 26.8.

Toukokuu

Marraskuu Joulukuu

Yhden hengen huone lisämaksu

Huone yhdelle, lähdöt 13.5.–3.6. ja 9.9.–21.10.

Lapsi alle 2 vuotta 30€.

Lisämaksut ja alennukset / hlö

Baltic Princess -risteily + 3 yötä Saarenmaalla (esite s.26–30) Baltic Princess -risteily + 3 yötä Saarenmaalla Keskiviikko–lauantai Kesäkuu

8 15 22 29

Valss puolihoito 235

Meri puolihoito 249

Rüütli puolihoito 259

Heinäkuu

6 14 20 27

259

269

285

Elokuu

3

259

269

285

55

55

55

70

Huone yhdelle, lähdöt 17.6., 12.8., 26.8.

90

Hintaan sisältyy / Jurmalan kylpylä ja kaupunki -lomat:

Lisämaksut ja alennukset / hlö: Yhden hengen huone lisämaksu

Huone yhdelle, lähdöt 13.5.–3.6. ja 9.9.–21.10.

– – – – –

Täysihoitolismäksu/hlö 25 25 25 * puolihoito ruokailut hotellissa = aamiainen ja illallinen. Ateriat laivalla lisämaksusta.

Aikataulu sama kuin Baltic Princess + Pärnu, s.11.

Baltic Princess -risteily + 4 yötä Saarenmaalla (esite s.26–30)

Finnairin lennot Helsinki-Riika-Helsinki Kuljetus lentokentältä Jurmalaan ja takaisin Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa Aamiainen hotellissa Wellness Oasis -allasosaston, saunojen ja kuntosalin käyttö päivittäin klo 18 saakka (lähtöpäivänä klo 12 saakka).

Kylpylälomalla lisäksi:

Baltic Princess -risteily + 4 yötä Saarenmaalla Lauantai–torstai Kesäkuu

11 18 25

Heinäkuu

2

9 16 23 30

Valss puolihoito 279

Meri puolihoito 289

Rüütli puolihoito 309

299

329

339

65

65

65

– puolihoito (illallinen) – kylpylähoitoja (yht. 6 hoitoa)

Lisämaksut ja alennukset / hlö: Yhden hengen huone lisämaksu

Täysihoitolismäksu/hlö 35 35 35 * puolihoito ruokailut hotellissa = aamiainen ja illallinen. Ateriat laivalla lisämaksusta.

Aikataulu sama kuin Baltic Princess + Pärnu, s.11.

Hintaan sisältyy / Baltic Princess + Saarenmaa: – – – – – – –

risteilymatka Helsinki–Tallinna jaetussa B2 -hytissä bussikuljetus Tallinna–Saarenmaa–Tallinna hotellimajoitus jaetussa 2 hengen huoneessa puolihoitoruokailut hotellissa suomenkielinen opaspalvelu Saarenmaalla paluumatka laivalla kansipaikoilla kylpylähoitoja

Lisämaksusta

– ateriat laivalla – hytti laivalla paluumatkalla – liityntäkuljetukset kotimaassa.

AY 3765 09.45 10.40

Helsinki Riika

AY 3768

18.35 17.40

Ilmoittautuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla viimeistään 1,5 tuntia ennen lennon lähtöä. Aikataulu sitoumuksetta, ajat paikallisaikoja. Tarkista ajat matkavahvistuksesta/lipusta.

13


Yleiset valmismatkaehdot Nämä 30.6.2009 hyväksytyt sopimusehdot ovat Suomen matkatoimistoalan liitto ry:n ja kuluttaja-asiamiehen neuvottelemat. Matkan erityisen luonteen takia noudatamme myös Matka–Vekan lisä-ja erityisehtoja. Ks. viereinen sivu. 1. Soveltamisala 1.1. Yleiset valmismatkaehdot Näitä sopimusehtoja sovelletaan sellaisiin yli kaksi vuorokautta kestäviin valmismatkoihin, jotka on hankittu pääasiassa yksityiseen tarkoitukseen, joihin sisältyy ainakin kuljetus ja majoitus, joita myydään tai tarjotaan myytäväksi Suomessa ja joiden järjestäjällä on toimipaikka Suomessa. Majoituksena pidetään myös majoitusta perheessä. 1.2. Lisäehdot Matkanjärjestäjällä on oikeus täydentää ja täsmentää yleisiä valmismatkaehtoja lisäehdoilla, jotka eivät saa olla matkustajan vahingoksi ristiriidassa näiden yleisten ehtojen kanssa. 1.3. Erityisehdot Matkanjärjestäjällä on oikeus käyttää näistä sopimusehdoista poikkeavia erityisehtoja, jos erityisehtojen käyttö on perusteltavissa matkan erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (kuten reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), matkan erityisluonteesta johtuvien poikkeuksellisten majoitusehtojen tai matkakohteen erityisolojen vuoksi. Erityisehdot eivät saa olla matkustajan vahingoksi ristiriidassa valmismatkalain kanssa. Matkanjärjestäjän, joka soveltaa peruutustapauksissa erityisehtoja ja veloittaa niiden perusteella matkustajalta todelliset peruutuskulut, on tarvittaessa esitettävä selvitys siitä, miten ne kohdentuvat matkan eri osiin. 2. Valmismatkasopimus ja vastuu sopimuksen toteuttamisesta 2.1. Matkanjärjestäjä vastaa matkustajalle siitä, että valmismatka on sopimuksen mukainen. Vastuu koskee myös matkanjärjestäjän sopimuksen täyttämiseksi käyttämien elinkeinonharjoittajien suorituksia (esimerkiksi kuljetusyhtiöt ja hotellit). 2.2. Matkanvälittäjä vastaa samalla tavoin kuin matkanjärjestäjä matkustajalle annettavista tiedoista ja sopimuksen täyttämisestä. Tällaista vastuuta välittäjälle ei kuitenkaan synny, jos matkustaja sopimusta tehtäessä tietää, kuka on matkanjärjestäjä ja että vain tämä on vastuussa sopimusvelvoitteiden täyttämisestä. 2.3. Matkustajalle on ennen sopimuksen päättämistä annettava tieto siitä, onko matkanjärjestäjä tai matkanvälittäjä asettanut valmismatkaliikkeistä annetussa laissa tarkoitetun vakuuden ja kattaako vakuus tarjotun matkan. 2.4. Matkustaja voi täyttää näiden sopimusehtojen mukaisen ilmoitusvelvollisuutensa ottamalla yhteyttä joko matkanjärjestäjään tai välittäjään. Valmismatkan virheestä ilmoittaminen on tehtävä kohdan 13.4. mukaisesti. 2.5. Sopimuksen sisältö Matkaan sisältyvät ne palvelut ja järjestelyt, joista on sovittu matkustajan ja matkanjärjestäjän kesken. Sopimuksen sisältöä arvioitaessa otetaan huomioon kaikki etukäteen kirjallisena tai sähköisenä ilmoitetut sopimusehdot ja muut matkanjärjestäjän esitteissä, ja muussa markkinoinnissa sekä matka-asiakirjoissa olevat tiedot. 2.6. Matkustusasiakirjat ja matkavakuutus Matkanjärjestäjän on ennen sopimuksen päättämistä annettava matkustajalle yleiset tiedot tarvittavista matkustusasiakirjoista ja niiden hankkimiseen yleensä tarvittavasta ajasta. Matkustajan on matkanjärjestäjän antamia ohjeita noudattaen itse huolehdittava matkalla tarvitsemistaan asiakirjoista (passi, viisumi, rokotustodistukset) sekä tarkistettava niiden ja lentolipun oikeellisuus ja vastaavuus toisiinsa. Matkustajan on tarkistettava myös kuljetusten lähtöajat. Jos matkanjärjestäjä on täyttänyt tiedonantovelvollisuutensa, se ei vastaa matkustajalle aiheutuvasta vahingosta, mikäli matka estyy tai keskeytyy puutteellisten tai virheellisten matkaasiakirjojen (esim. rikkinäisen passin) tai viisumin epäämisen tai puuttumisen vuoksi. Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvitsemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. 2.7. Matkakohteen mahdolliset turvallisuusriskit Matkanjärjestäjän on ennen matkaa huomautettava matkustajalle matkaan mahdollisesti liittyvistä erityisistä riskeistä sekä matkaa ja oleskelua koskevista terveysmääräyksistä. Matkustajalle on lisäksi annettava ohjeita mahdollisesti sattuvan sairauden, onnettomuuden tai muun vastaavan tapahtuman varalta. Matkustajan turvallisuudesta ulkomailla vastaavat matkustajan itsensä ohella ensisijaisesti kyseisen maan viranomaiset. Matkustajan on toimittava kohteen olosuhteet huomioon ottaen. Kohteen turvallisuutta ja muita kohdetta koskevia olennaisia tietoja on saatavissa ulkoministeriöstä ja terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta; esim. kyseisten tahojen Internet-sivustoilta www.formin.fi ja www.thl.fi . Matkustajan on syytä tutustua kohteen olosuhteisiin mm. edellä mainittujen tietojen avulla. 2.8. Avustamisvelvollisuus Jos matkustaja matkan aikana sairastuu, joutuu onnettomuuteen tai rikoksen uhriksi taikka kärsii muun vahingon, on matkanjärjestäjän avustettava häntä sairaanhoidon tai ennenaikaisen paluukuljetuksen järjestämisessä, rikoksen tai vahingon selvittelyssä ja muissa tarpeellisissa toimenpiteissä. Matkustaja vastaa itse näiden tai muiden tilanteen vaatimien (esim. uusi kuljetus, ylimääräiset hotelliyöpymiset sekä matkanjärjestäjälle mahdollisesti tulevat ylimääräiset kulut) erityisjärjestelyiden kuluista, joihin matkanjärjestäjä hänen tilanteensa vuoksi on ryhtynyt. Jos matkan aikana ilmenee kohdassa 11.1.b. tarkoitettu tilanne, matkanjärjestäjän on vastaavasti avustettava matkustajaa ja pyrittävä mahdollisuuksien mukaan rajoittamaan matkustajalle aiheutuvaa vahinkoa ja haittaa. Jos matkanjärjestäjällä ei ole matkakohteessa henkilökuntaa, joka voi avustaa matkustajaa, matkanjärjestäjän on ennen matkaa ilmoitettava matkustajalle matkanjärjestäjän tai -välittäjän paikallisen edustajan nimi ja yhteystiedot tai vastaavat tiedot paikallisista toimipaikoista, joihin matkustaja voi apua tarvitessaan ottaa yhteyttä. Jos tällaisia edustajia tai toimipaikkoja ei ole, matkustajalle on ilmoitettava, miten hän tarvittaessa saa yhteyden matkanjärjestäjään tai välittäjään. 2.9. Matkustajan velvollisuudet ja vastuu 2.9.1. Matkustajan on noudatettava matkan aikana viranomaisten, matkanjärjestäjän tai matkanjärjestäjän edustajan antamia matkan toteuttamiseen liittyviä

14

ohjeita ja määräyksiä sekä hotellien ja kuljetusvälineiden järjestyssääntöjä. 2.9.2. Matkustaja ei saa häiritä käyttäytymisellään muita matkustajia. Jos matkustaja olennaisesti laiminlyö velvollisuutensa, voidaan hänen matkalle lähtönsä evätä tai hänet voidaan poistaa matkalta. Tällöin matkustajalla ei ole oikeutta maksun palautukseen ja hän vastaa itse kaikista kotimatkastaan aiheutuvista kuluista. 2.9.3. Matkustaja on vastuussa vahingoista, jotka hän tahallisella tai varomattomalla menettelyllään aiheuttaa matkanjärjestäjälle tai kolmansille osapuolille muun muassa rikkomalla yllämainittuja määräyksiä. 2.9.4. Matkustajan tulee ilmoittaa matkanjärjestäjälle sellaiset yhteystiedot, joista hänet tavoittaa ennen matkaa ja matkan aikana. 3. Sopimuksen syntyminen ja hinnan maksaminen 3.1. Matkustajaa sitova sopimus syntyy, kun matkanjärjestäjän määräämä varausmaksu on maksettu matkanjärjestäjän määräämänä ajankohtana. 3.2. Matkan hinta kokonaisuudessaan on maksettava matkanjärjestäjän ilmoittamana tai muuna sovittuna määräaikana. Maksettuaan matkan hinnan matkustajalla on oikeus hyvissä ajoin ennen matkan alkamista saada matkaan liittyvät asiakirjat. 4. Matkustajan oikeus peruuttaa matka ilman erityistä syytä Matkustaja voi peruuttaa matkan ilman erityistä syytä seuraavasti: 4.1.a) Viimeistään 28 vuorokautta ennen matkan alkua maksamalla matkanjärjestäjälle etukäteen mainitut toimistokulut. b) Myöhemmin kuin 28 vuorokautta mutta viimeistään 14 vuorokautta ennen matkan alkua maksamalla varausmaksun. c) Myöhemmin kuin 14 vuorokautta mutta viimeistään 48 tuntia ennen matkan alkua maksamalla 50 % matkan hinnasta. d) Jos matka peruutetaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen matkan alkua, matkanjärjestäjällä on oikeus periä koko matkan hinta. 4.2. Jos matka on hinnoiteltu sen mukaan, että kahden tai useamman matkustajan seurue majoitetaan samaan huoneeseen tai huoneistoon ja joku seurueen jäsenistä peruuttaa matkansa, on matkanjärjestäjällä oikeus periä peruutuksen vuoksi kohtuullinen lisämaksu. Matkansa peruuttanut ja matkalle osallistuvat seurueen jäsenet vastaavat yhteisvastuullisesti lisämaksun maksamisesta matkanjärjestäjälle. 4.3. Jos matkaa ei peruuteta eikä matkustaja saavu sovitulle lähtöpaikalle sovittuun aikaan tai jos hän ei voi osallistua matkaan siksi, ettei hänellä hänen vastuullaan olevista syistä ole matkaan tarvittavia asiapapereita, kuten voimassaolevaa passia, viisumia, henkilöllisyystodistusta tai rokotustodistusta, hänellä ei ole oikeutta maksun palautukseen. 4.4. Peruutuskulut voivat poiketa kohdissa 4.1. ja 5.1. mainituista, jos matka on sellainen, johon sovelletaan erityisehtoja (kohta 1.3.). Peruutuskulujen määrä tai niiden määräytymisperuste on ilmoitettava erityisehdoissa. 5. Matkustajan oikeus peruuttaa matka ylivoimaisen esteen vuoksi 5.1. Matkustajalla on oikeus peruuttaa matka ja saada takaisin matkasta maksettu hinta vähennettynä toimistokuluilla, jos olisi kohtuutonta vaatia häntä lähtemään matkalle sen vuoksi, että a) hän itse tai hänelle läheinen henkilö yhtäkkiä sairastuu vakavasti, joutuu vakavaan onnettomuuteen tai kuolee. Läheisenä henkilönä pidetään aviopuolisoa, avopuolisoa, lasta, vanhempaa, appivanhempaa, sisarusta, lastenlasta, isovanhempaa tai matkakumppania, jonka kanssa matkustaja on yhdessä varannut matkan ja jonka majoitus on sovittu samaan huoneeseen tai huoneistoon, tai b) hänelle tai matkakumppanille, jonka kanssa hän on yhdessä varannut matkan, sattuu muu odottamaton ja vakava tapahtuma, jonka vuoksi olisi kohtuutonta vaatia häntä lähtemään matkalle. Matkakumppanina pidetään kyseisen matkustajan lasta tai vanhempaa taikka muuta henkilöä, jonka majoitus on sovittu samaan huoneeseen tai huoneistoon kyseisen matkustajan kanssa. Muu odottamaton ja vakava tapahtuma on esimerkiksi merkittävä vahinko omaisuudelle, kuten asunnon palo. 5.2. Matkustajan on ilmoitettava peruutuksesta viivytyksettä matkanjärjestäjälle. Matkalle lähdön este on osoitettava luotettavalla selvityksellä, kuten lääkärintodistuksella, poliisitutkintapöytäkirjalla tai vakuutusyhtiön lausunnolla. Selvitys on toimitettava markanjärjestäjälle niin pian kuin mahdollista ja viimeistään kahden viikon kuluttua peruuttamiseen oikeuttavan esteen ilmenemisestä, jollei määräajan noudattaminen ole matkustajalle kohtuuttoman vaikeaa. 5.3. Jos matka on hinnoiteltu sen mukaan, että kahden tai useamman matkustajan seurue majoitetaan samaan huoneeseen tai huoneistoon ja joku seurueen jäsenistä peruuttaa matkansa kohdassa 5.1. tarkoitetun ylivoimaisen esteen takia, ei matkanjärjestäjällä ole oikeutta 4.2. kohdan mukaiseen lisämaksuun. Matkanjärjestäjällä on kuitenkin oikeus tehdä muun seurueen majoitukseen peruutuksista johtuvat tarkoituksenmukaiset muutokset, jos matkan taso ei laske sovitusta. 5.4. Peruutuskulujen osalta sovelletaan myös kohtaa 4.4. 6. Matkustajan oikeus peruuttaa matka matkanjärjestäjän tekemien muutosten tai matkakohteen olojen vuoksi 6.1. Matkustaja voi peruuttaa matkan, jos a) matkan alkamisen tai matkan päättymisen ajankohta siirtyy sovitusta yli 30 tunnilla, b) matkanjärjestäjä muutoin muuttaa olennaisesti matkajärjestelyjä. Olennaisena muutoksena pidetään esimerkiksi matkustusaikaa huomattavasti lisäävää kuljetusvälineen muutosta, matkakohteen muutosta tai majoituksen tasoa selvästi laskevaa muutosta, c) hänellä on perusteltua aihetta uskoa, ettei matkaa voida toteuttaa sovitulla tavalla tai hänen terveyttään tai henkeään vaarantamatta matkakohteessa tai sen läheisyydessä ilmenneiden sotatoimien, luonnonmullistuksen, lakon tai vastaavan tilanteen takia. Peruutuksen perusteita arvioitaessa otetaan huomioon Suomen viranomaisten kanta asiaan, d) hänellä on muutoin painava syy olettaa, että matkanjärjestäjän suorituksessa tulee olemaan olennainen virhe. 6.2. Matkustajan on viivytyksettä ilmoitettava matkan peruuttamisesta matkanjärjestäjälle. 6.3. Oikeudesta peruuttaa matka hinnankorotuksen vuoksi määrätään kohdassa 9.4. 6.4. Peruuttaessaan matkan edellä mainituissa tapauksissa matkustajalla on oikeus saada takaisin matkan hinta. Jos peruutus johtuu muusta kuin kohdassa 6.1.c. tarkoitusta syystä, matkustajalla on oikeus saada korvaus myös niistä menoista, jotka ovat aiheutuneet matkasta ja peruutuksen vuoksi käyneet hyödyttömiksi. Kohdissa 6.1.a, 6.1.b. ja 6.1.d. mainituissa tapauksissa matkustaja saa vaihtoehtoisesti vaatia

matkanjärjestäjältä uuden vastaavan matkan alkuperäisestä matkasta maksamallaan hinnalla. Korvaavan matkan osalta sovelletaan lisäksi kohtaa 11.3. 7. Matkustajan oikeus keskeyttää matka ja purkaa sopimus 7.1. Matkustajalla on oikeus keskeyttää matka, jos a) matkanjärjestäjä törkeästi laiminlyö velvollisuuksiaan tai matkan toteutus muutoin osoittautuu niin virheelliseksi, ettei matka vastaa sille alun perin asetettua tarkoitusta. Näillä perusteilla matkustajalla on myös oikeus purkaa sopimus matkan jälkeen, tai b) matkan aikana ilmenee kohdassa 6.1.c. tarkoitettu tilanne. 7.2. Keskeyttäessään matkan tai purkaessaan sopimuksen matkustajalla on oikeus saada takaisin matkan hinta ja muut matkanjärjestäjälle maksetut maksut. Jos matkanjärjestäjän suorituksesta on ollut matkustajalle hyötyä, matkustajan on maksettava matkanjärjestäjälle korvaus, joka vastaa suorituksen arvoa matkustajalle. 7.3. Jos matkustaja keskeyttää matkan kohdassa 7.1.a. tarkoitetulla perusteella, matkanjärjestäjän on omalla kustannuksellaan tarvittaessa järjestettävä matkustajan paluukuljetus. Kuljetus on järjestettävä alun perin sovittua vastaavalla kuljetusvälineellä matkan lähtöpaikkaan tai muualle sovitulle paikkakunnalle. 7.4. Jos matkustajalla on kohdan 7.1.a. perusteella oikeus purkaa sopimus, hän saa vaihtoehtoisesti vaatia matkanjärjestäjältä uuden vastaavan matkan alkuperäisestä matkasta maksamallaan hinnalla. Korvaavan matkan osalta sovelletaan lisäksi kohtaa 11.3. 7.5. Jos matkustaja keskeyttää matkan kohdan 7.1.b. perusteella eikä matkanjärjestäjä avusta häntä kohdan 2.8. mukaisesti kotiinpaluun järjestämisessä, voi matkustaja itse ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin. Matkustajan on kuitenkin pyrittävä rajoittamaan matkanjärjestäjän vastuulle mahdollisesti jäävien kustannusten määrää ja muuta vahinkoa. 8. Matkustajan oikeus muuttaa sopimusta ja luovuttaa se toiselle 8.1. Matkustajalla on oikeus viimeistään 28 vuorokautta ennen matkan alkua muuttaa lähtöpäivää, matkakohdetta tai hotellia maksamalla uuden matkan hinnan lisäksi toimistokulut. Myöhempiä muutoksia voi matkanjärjestäjä pitää matkan peruutuksena ja uuden tilaamisena. 8.2. Matkustajalla on oikeus muuttaa varauksessa olevia matkustajatietoja tai luovuttaa sopimukseen perustuvat oikeutensa henkilölle, joka täyttää mahdollisesti asetetut matkalle osallistumista koskevat ehdot. Luovutuksesta tai tietojen muutoksesta on ilmoitettava matkanjärjestäjälle viimeistään 48 tuntia ennen matkan alkamista. Matkanjärjestäjällä on oikeus periä kohtuullinen korvaus luovutuksesta tai tietojen muutoksesta aiheutuvista tarpeellisista toimenpiteistä. Jollei matkanjärjestäjä ole lisäehdoissaan muuta ilmoittanut, korvaus on toimistokulujen suuruinen. Luovuttaja ja luovutuksensaaja vastaavat yhteisvastuullisesti matkan hinnan ja korvauksen maksamisesta matkanjärjestäjälle. 9. Hinnanmuutokset 9.1. Matkanjärjestäjällä on sopimuksen päättämisen jälkeen oikeus korottaa ja vastaavasti velvollisuus alentaa sovittua matkan hintaa seuraavilla perusteilla: a) matkan hintaan vaikuttavien verojen ja muiden julkisten maksujen muutokset. b) kuljetuskustannusten muutos, johon matkanjärjestäjä ei ole voinut vaikuttaa ja jota matkanjärjestäjä ei ole voinut ottaa lukuun sopimusta päätettäessä, tai c) Matkan kustannuksiin vaikuttava valuuttakurssien muutos. Kuluttaja-asiamies ja Suomen matkatoimistoalan liitto ovat neuvotelleet täydentävistä ohjeista kurssimuutoksen laskemiseksi. Ohjeen mukaan kurssimuutoksen suuruus määräytyy kuusi viikkoa ennen lähtöä vallinneen valuuttakurssin mukaan. Vertailukurssina käytetään sen päivän valuuttakurssia, jota matkanjärjestäjä ilmoittaa esitteessään käyttäneensä hinnoittelunsa perustana. Jos matkaa ei ole markkinoitu esitteessä, on vertailukurssi matkustajalle viimeistään sopimusta tehtäessä ilmoitettu kurssi. 9.2. Hinnan korotus ei saa olla kustannusten nousua suurempi. Hintaa on alennettava vähintään kustannusten laskua vastaavasti. Hinnan muutoksen on kuitenkin oltava vähintään 2 prosenttia saman matkan ja saman lähtöpäivän halvimpaan majoitusvaihtoehtoon perustuvasta hinnasta. Matkanjärjestäjän on ilmoitettava uusi hinta matkustajalle niin pian kuin mahdollista sekä kerrottava lisäksi, mikä on ollut hinnanmuutoksen peruste ja mitä matkapaketin osia muutos koskee. 9.3. Matkan hintaa ei saa korottaa sovittua matkan lähtöaikaa edeltävien 21 vuorokauden aikana. Matkanjärjestäjällä ei tänä aikana ole myöskään velvollisuutta alentaa hintaa. 9.4. Jos matkan hintaa korotetaan sopimuksen päättämisen jälkeen enemmän kuin 10 % kohdassa 9.2. mainitun mukaisesti laskettuna, matkustajalla on oikeus purkaa sopimus. Matkustajan on ilmoitettava sopimuksen purkamisesta matkanjärjestäjälle viikon kuluessa siitä, kun matkustaja sai tiedon hinnan korotuksesta. 10. Matkanjärjestäjän oikeus tehdä matkaohjelmaan vähäisiä muutoksia 10.1. Jos matkanjärjestäjä ei voi siitä riippumattomista syistä noudattaa sovittua matkasuunnitelmaa, matkanjärjestäjällä on oikeus muuttaa hotellia, yöpymispaikkaa, kuljetusvälinettä ja aikataulua tai tehdä matkaohjelmaan muita muutoksia, jotka eivät olennaisesti muuta matkan luonnetta. Muutoksista on ilmoitettava matkustajalle niin pian kuin mahdollista. 10.2. Vähäisen osanottajamäärän vuoksi matkanjärjestäjällä on oikeus muuttaa kuljetusvälinettä, reittiä ja aikataulua, jos muutokset eivät olennaisesti muuta matkan luonnetta. Muutoksista on ilmoitettava matkustajalle viimeistään 14 vuorokautta ennen matkan alkua. 10.3. Matkustaja on edellä tarkoitetuista muutoksista huolimatta velvollinen maksamaan matkan hinnan ja muut sovitut maksut ottaen kuitenkin huomioon, mitä kohdassa 14.2. on määrätty matkustajan oikeudesta hinnanalennukseen. 11. Matkanjärjestäjän oikeus peruuttaa ja keskeyttää matka 11.1. Matkanjärjestäjällä on oikeus peruuttaa matka, jos a) matkalle ei ole ilmoittautunut riittävästi osanottajia ja matkanjärjestäjä on matkaa koskevassa esitteessä tai muussa materiaalissa (esim. matkaohjelmassa tai muissa matkadokumenteissa) maininnut matkan toteuttamisen riippuvan osanottajamäärästä. Vaadittu osanottajamäärä voi koskea joko yksittäistä matkaa tai tiettyyn matkakohteeseen tehtävää matkasarjaa. Peruuttamisesta on ilmoitettava matkustajalle viimeistään 21 vuorokautta ennen matkan alkua. b) matkanjärjestäjän mahdollisuudet toteuttaa matka sovitulla tavalla ovat sopimuksen päättämisen jälkeen olennaisesti vaikeutuneet matkakohteessa tai sen


läheisyydessä ilmenneiden sotatoimien, luonnonmullistuksen, lakon tai vastaavan tilanteen takia taikka jos matkaa ei muusta odottamattomasta syystä voida toteuttaa vaarantamatta matkustajan henkeä tai terveyttä. Peruuttamisesta on ilmoitettava matkustajalle niin pian kuin mahdollista. 11.2. Jos kohdassa 11.1.b. mainittu tilanne syntyy matkan aikana, matkanjärjestäjällä on oikeus keskeyttää matka ja tehdä matkaohjelmaan muita välttämättömiä muutoksia. Matkanjärjestäjän on viivytyksettä matkan jälkeen palautettava matkustajalle saamatta jääneitä palveluksia vastaava osa matkan hinnasta. 11.3. Jos matkanjärjestäjä peruuttaa matkan kohdan 11.1. perusteella, matkustaja saa vaatia uuden vastaavan matkan alkuperäisestä matkasta maksamallaan hinnalla, jollei korvaavan matkan järjestämisestä aiheudu matkanjärjestäjälle kohtuuttomia kustannuksia tai kohtuutonta haittaa. Jos korvaavan matkan hinta on alun perin sovittua hintaa alempi tai jos korvaavaan matkaan ei sisälly alun perin sovittuja palveluksia, matkustajalle on palautettava hinnan ero tai puuttuvia palveluksia vastaava hinnan osa. 11.4. Peruutettuaan matkan matkanjärjestäjän on viivytyksettä palautettava matkustajan maksusuoritukset, jollei matkustaja saa kohdassa 11.3. tarkoitettua korvaavaa matkaa. Jos matka peruutetaan kohdassa 11.1.a. mainitulla perusteella, matkanjärjestäjän on lisäksi korvattava matkustajalle matkalle lähtöön välittömästi liittyneet peruuttamisen vuoksi hyödyttömiksi käyneet kulut. 12. Matkanjärjestäjän oikeus purkaa sopimus Matkanjärjestäjällä on oikeus purkaa sopimus, jos matkustaja ei ole maksanut matkan hintaa viimeistään sovittuna maksupäivänä. Edellytyksenä matkanjärjestäjän oikeudelle purkaa sopimus on, että matkustaja on saanut kohtuullisen maksuajan. Asiakirjassa, jossa maksuaika mainitaan, on kerrottava matkanjärjestäjän oikeudesta purkaa sopimus maksun laiminlyönnin takia. 13. Virhe ja virheilmoitus 13.1. Matkanjärjestäjän suorituksessa on virhe, jos a) matka ei palveluksiltaan tai muilta järjestelyiltään vastaa sitä, mitä on sovittu tai voidaan katsoa sovitun, b) matkanjärjestäjä on laiminlyönyt antaa matkustajalle valmismatkalain edellyttämiä tietoja matkaan sovellettavista ehdoista, matkan sisällöstä, tarvittavista matkakustannusasiakirjoista, matkaa koskevista terveysmääräyksistä, kuljetusyhteyksistä aikatauluineen sekä muita matkustajalle tarpeellisia tietoja, kuten ohjeita matkan aikana mahdollisesti sattuvan sairauden, onnettomuuden tai muun vastaavan tapahtuman varalta ja tämän voidaan olettaa vaikuttaneen matkustajan päätöksentekoon, tai c) matkanjärjestäjä on laiminlyönyt kohdan 2.8. mukaisen avustamisvelvollisuutensa. 13.2. Virheenä ei kuitenkaan pidetä sellaisia matkan kokonaisuuden kannalta vähäisiä muutoksia tai puutteita, joihin matkustaja on matkakohteen tai matkan luonteen perusteella voinut kohtuudella varautua. 13.3. Virheenä ei myöskään pidetä myöhästynyttä saapumista matkakohteeseen tai aikaisempaa kotiinlähtöä, jos muutos johtuu matkanjärjestäjästä riippumattomasta syystä ja matkakohteessa olo lyhentyy vähintään 3 mutta alle 5 vuorokautta kestävällä matkalla enintään 6 tuntia, 5 – 8 vuorokautta kestävällä matkalla enintään 8 tuntia ja yli 8 vuorokautta kestävällä matkalla enintään 12 tuntia. Jos matkan kesto alittaa 3 vuorokautta, virheen arviointi tehdään tapauskohtaisesti. Jos muutoksen syynä on ilmatilan ruuhkautuminen, lennonjohdon tai viranomaisen toimenpiteet, poikkeuksellinen sää, kuljetusyhtiöstä riippumattomaton poikkeuksellinen syy (mm. turvallisuusriski, odottamaton lentoturvallisuuteen vaikuttava puute tai lennosta vastaavan lentoliikenteen harjoittajan toimintaan vaikuttava työtaistelutilanne), tai vastaava syy, sovelletaan edellä mainittuja aikamääriä kaksinkertaisina. 13.4. Virheilmoitus Matkustaja ei saa vedota virheeseen, ellei hän ilmoita virheestä matkanjärjestäjälle kohtuullisessa ajassa siitä, kun hän havaitsi virheen tai hänen olisi pitänyt se havaita. Virheestä, joka voidaan korjata matkakohteessa, on ilmoitettava oppaalle tai muulle matkakohteessa olevalle matkanjärjestäjän edustajalle niin pian kuin mahdollista. Mikäli matkanjärjestäjällä ei ole kohteessa opasta tai muuta edustajaa, on matkustajalla oikeus ilmoittaa virheestä myös elinkeinonharjoittajalle, jota matkanjärjestäjä on käyttänyt apunaan (eli alihankkijalle, esim. hotellille) ja jonka suorituksessa virhe ilmenee. Edellä mainittu ei kuitenkaan estä matkustajaa vetoamasta virheeseen, jos matkanjärjestäjä tai muu elinkeinonharjoittaja, jota matkanjärjestäjä on käyttänyt apunaan sopimuksen täyttämisessä, on menetellyt törkeän huolimattomasti tai kunnianvastaisesti ja arvottomasti. 14. Virheen korjaaminen ja hinnanalennus 14.1. Virheen korjaaminen Matkanjärjestäjän on korjattava virhe viivytyksettä omalla kustannuksellaan. Matkanjärjestäjä saa kuitenkin kieltäytyä korjaamisesta, jos siitä aiheutuisi kohtuuttomia kustannuksia tai kohtuutonta haittaa. Matkustaja saa kieltäytyä korjaamisesta, jos siitä aiheutuisi hänelle olennaista haittaa. 14.2. Hinnanalennus Jos virhettä ei ole korjattu viivytyksettä matkanjärjestäjän kustannuksella tai jos virhe ei ole korjattavissa, matkustajalla on oikeus virheen merkitystä vastaavaan hinnanalennukseen. Jos matkustaja ei käytä matkaan sisältyvää kuljetusta tai muita palveluja tai käyttää niitä vain osittain, ei hänellä tällä perusteella ole oikeutta hinnanalennukseen. 15. Vahingonkorvaus 15.1. Matkustajalla on oikeus korvaukseen henkilö-, esine- ja varallisuusvahingosta, jonka matkanjärjestäjän suorituksessa oleva virhe on hänelle aiheuttanut, jos virhe tai vahinko johtuu matkanjärjestäjän tai matkanjärjestäjän sopimuksen täyttämisessä käyttämän muun elinkeinonharjoittajan (esimerkiksi kuljetusyhtiöt ja hotellit) huolimattomuudesta. Vapautuakseen korvausvastuusta matkanjärjestäjän on osoitettava, ettei huolimattomuutta ollut matkanjärjestäjän puolella. 15.2. Korvattavia vahinkoja ovat esimerkiksi virheestä matkustajalle aiheutuneet ylimääräiset menot ja hyödyttömiksi käyneet menot sekä kotiinpaluun viivästymisen yhteydessä syntynyt ansionmenetys ja yöpymisen järjestämisestä aiheutuneet ylimääräiset kulut. 15.3. Matkustajalla on kohdan 15.1. mukaisin perustein oikeus korvaukseen myös matkatavaroiden katoamisesta ja katoamisen aiheuttamasta käytön estymisestä. Matkatavaroiden kuljetuksen viivästymisestä johtuvasta tavaroiden käytön estymisestä matkustajalla on oikeus korvaukseen, jos siitä viivästyksen kesto ja muut seikat huomioon ottaen on katsottava aiheutuneen haittaa matkustajalle. 15.4. Matkustajan on pyrittävä rajoittamaan vahingon määrää parhaansa mukaan.

Matkanjärjestäjä ei vastaa vahingosta, joka on aiheutunut matkustajan omasta tuottamuksesta.Vahingonkorvausta voidaan sovitella, jos se on kohtuuton ottaen huomioon matkustajan mahdollinen myötävaikutus, matkanjärjestäjän mahdollisuudet ennakoida ja estää vahingon syntyminen sekä muut olosuhteet. 15.5. Ilma-, meri- tai rautatiekuljetuksen aikana tapahtuneen vahingon osalta vahingonkorvaus määräytyy niiden säännösten tai sopimusten perusteella, joita alihankkijana toimiva kuljetusyhtiö soveltaa omassa toiminnassaan. Matkanjärjestäjän korvausvastuuta määriteltäessä otetaan huomioon merikuljetuksen osalta merilain (674/1994) ja rautatiekuljetuksen osalta rautatiekuljetuslain (1119/2000) säännökset tai kyseisiä kuljetuksia koskevan kansainvälisen yleissopimuksen mukaiset korvausperusteet ( COTIF, SopS 5/1985 ). Ilmakuljetusvahinkojen korvaukset määräytyvät pääsääntöisesti Montrealin yleissopimuksen (SopS 78/2004) sekä EY:n neuvoston asetuksen (N:o 2027/97) mukaan. Elleivät yleissopimuksen ja asetuksen säännökset sovellu kuljetukseen, korvaukset määritellään Varsovan yleissopimuksen nojalla, jonka eri versiot on saatettu Suomessa voimaan kuljetuksesta ilma-aluksessa annetulla lailla (289/1937), ilmakuljetussopimuslailla (45/1977) tai ilmakuljetuslailla (387/1986) . 15.6. Ylivoimaiset tilanteet Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa vahingosta, joka aiheutuu ylivoimaisesta esteestä tai muusta ennalta-arvaamattomasta syystä, jota matkanjärjestäjä tai matkanjärjestäjän apunaan käyttämä elinkeinonharjoittaja ei olisi voinut estää mahdollisimman huolellisesti menetellenkään. Tällaisia syitä ovat esimerkiksi sotatoimet, luonnonmullistus, tarttuva tauti, lakko ja vastaavat tapahtumat. Matkanjärjestäjän on ilmoitettava matkustajalle viipymättä tällaisesta ylivoimaisesta tapahtumasta ja pyrittävä toimimaan niin, että matkustajan kärsimä vahinko jää mahdollisimman pieneksi.

joista Matka-Vekalla ei ole hinnanpalautusoikeutta (esim. lennot, majoituspalvelut, ennakkoon maksetut lipputilaukset). Emme veloita tässä tilanteessa saamatta jäänyttä liikevoittoa. Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen tekemistä jo varausvaiheessa. 5.1. Jos matka peruutetaan yleisten valmismatkaehtojen 5.1.–5.2. kohtien mukaan, peritään kohdassa 4. mainitut toimistokulut. 5.1.b) Esim. työeste tai auton rikkoontuminen matkalla ei ole sellainen tässä kohdassa tarkoitettu tapahtuma, jonka perusteella matkustaja voi peruuttaa matkansa. Matkustaja, joka eroaa ryhmästä, on velvollinen saapumaan hotelliin, bussiin, satamaan tms. hyvissä ajoin, annettujen ohjeiden mukaisesti. Ellei matkustaja noudata annettuja ohjeita (esim. lähtöajoista) ja myöhästyy, vastaa matkustaja itse paluukuljetuksista. Matkanjärjestäjän peruutus- ja muutosoikeus 10.2. Matkanjärjestäjällä on oikeus perua liityntäkuljetus satamaan ja muuttaa matka alkavaksi satamasta, jos kuljetukseen ei ole ilmoittautunut riittävästi osanottajia. Liityntäkuljetus voidaan perua viimeistään 14 vrk ennen matkalle lähtöä, risteilymatkoilla 3 vrk ennen lähtöä. Matkanjärjestäjällä on oikeus muuttaa liityntäkuljetuksen kuljetusmuotoa viimeistään 3 vrk ennen lähtöä. Jos kuljetus perutaan kokonaan, matkustajalle palautetaan kuljetuksen hinta. 11.1 Matka-Vekalla on oikeus peruuttaa matka tai matkasarja riittämättömän osanottajamäärän vuoksi. Peruuttamisesta on lentomatkoilla ja hotellipohjaisilla bussimatkoilla ilmoitettava viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua ja risteilymatkoilla 3 vrk ennen matkan alkua. Risteilymatkat eivät kuulu valmismatkojen piiriin. Matka-Vekka pidättää oikeuden muutoksiin retkiohjelmien ja hintojen suhteen. Retket toteutetaan mikäli niille ilmoittautuu riittävästi osanottajia.

16. Korvausvaatimukset 16.1. Virhettä koskevan huomautuksen tekemisestä matkanjärjestäjälle määrätään kohdassa 13.4. 16.2. Korvausvaatimukset on esitettävä matkanjärjestäjälle kirjallisesti viimeistään kahden kuukauden kuluttua matkan päättymisestä, jos valitusajan pidentämiseen ei ole erityistä syytä.

Matkustajan vastuu Matkustajan on annettava Matka-Vekalle sellainen osoite tai puhelinnumero, johon hänelle voidaan toimittaa tieto matkaa mahdollisesti koskevista muutoksista.

17. Riita-asiat 17.1. Jos matkanjärjestäjä ja matkustaja eivät pääse yhteisymmärrykseen esimerkiksi sopimuksen tulkinnasta tai korvauksen määrästä, matkustaja voi saattaa riita-asian kuluttajariitalautakunnan käsiteltäväksi. 17.2. Matkustaja voi saattaa riita-asian myös matkustajan kotipaikan käräjäoikeuden käsiteltäväksi.

Matka-Vekan lisä- ja erityisehdot Numerot viittaavat yleisten valmismatkaehtojen ko. pykäliin. 1. Tässä esitteessä esitellyt matkat ovat valmismatkoja. Matkanjärjestäjä on Matkatoimisto Oy Matka-Vekka 2. Mikäli avustamisesta aiheutuu kustannuksia, tulevat ne pääsääntöisesti matkustajan korvattavaksi. Yleiset valmismatkaehdot kohta 2.8. 3. Maksamalla varausmaksun matkustaja tai ryhmä hyväksyy nämä matkaehdot. Varaus- ja maksuehdot Toimitusmaksu on 10 €/lasku. Varatessaan matkan asiakas suorittaa vähintään varausmaksun. Kun matka varataan aiemmin kuin 30 vrk ennen lähtöä: Lentäen tehtävistä matkoista sekä yli 3 vrk:n hotelli-, laiva- ja bussimatkoista maksetaan – varausmaksuna 100 €/ hlö, paitsi reittilentopohjaisilla matkoilla 200 €/ hlö ja Hurtigruten-matkoilla 350€/ hlö 7 päivän kuluessa varauksesta ja – loppumaksu viimeistään 30 vrk ennen lähtöä, poikkeus: Hurtigruten-matkoilla loppumaksu 65 vrk ennen lähtöä. Risteilymatkoista ja 1–3 vrk kestävistä laiva- ja bussimatkoista maksetaan – varausmaksuna 7 päivän kuluessa varauksesta 50 €/hlö ja – loppumaksu viimeistään 30 vrk ennen lähtöä. Jos matka varataan alle 30 vrk ennen lähtöä on koko matkan hinta maksettava välittömästi matkaa varattaessa. Kun matka maksaa enintään 50 €/hlö, maksetaan matka varauksen yhteydessä. Puhelimitse varattaessa maksu on suoritettava tilisiirtona tai pikamääräyksenä pankkiin. Tilisiirtoon tai pikamääräykseen on merkittävä asiakastietojen lisäksi myyntivirkailijan antama viitenumero. Maksut suoritetaan joko tilille Nordea 204738-23488 tai OKO 500001–20218895 (Matka-Vekka). Mikäli näitä maksuehtoja ei noudateta, on Matka-Vekalla oikeus purkaa sopimus ilman erillistä ilmoitusta. Matkustajan peruutusehdot Matkan peruutusajankohdaksi katsotaan se aika, jolloin Matka-Vekka saa tiedon peruutuksesta. 4.1.a) Jos matka peruutetaan viimeistään 28 vrk ennen matkan alkua, toimistokuluina peritään 50 €/hlö, paitsi reittilentopohjaisilla matkoilla varausmaksu 200 €/ hlö ja risteilymatkoilla 10 €/hlö sekä toimitusmaksu. Poikkeus: Hurtigruten-matkat; jos matka perutaan 65 vrk ennen matkan alkua, peritään toimistokuluina 50€/ hlö ja toimitusmaksu. Jos matka perutaan 64-30 vrk ennen matkan alkua peritään kuluina 50% matkan hinnasta ja toimitusmaksu. Jos matka perutaan 29-4 vrk ennen matkan alkua peritään kuluina 75% matkan hinnasta ja toimitusmaksu. Myöhemmin kuin 96 tuntia ennen matkaa ei suoriteta mitään takaisinmaksua. b) Jos matka peruutetaan myöhemmin kuin 28 vrk ennen matkan alkua, mutta viimeistään 14 vrk ennen matkan alkua, peritään toimistokuluina varausmaksu/ hlö, paitsi reittilentopohjaisilla matkoilla 50% / hlö ja risteilymatkoilla 10 % / hlö matkan hinnasta (risteilyillä kuitenkin vähintään 10 €/ hlö) sekä toimitusmaksu. c) Jos matka peruutetaan myöhemmin kuin 14 vrk ennen matkan alkua, mutta viimeistään 48 tuntia ennen matkan alkua, peritään toimistokuluina 50 % matkan hinnasta (kuitenkin vähintään varausmaksu), risteilyillä 50 % / hlö matkan hinnasta (kuitenkin vähintään 10 €/ hlö) ja sekä toimitusmaksu. Reittilentopohjaisilla matkoilla peritään kuluina koko matkan hinta ja toimitusmaksu. d) Jos matka peruutetaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen matkan alkua, peritään kuluina koko matkan hinta sekä toimitusmaksu. 4.4. Matka-Vekalla on oikeus periä korvaus ennakkoon maksamistaan palveluista,

13. Virheistä on ilmoitettava heti matkan aikana Matka-Vekan edustajalle, joka oikaisee virheen mahdollisuuksiensa mukaan. 16.2. Matka-Vekka käsittelee kirjalliset reklamaatiot 6 viikon kuluessa niiden saapumisen jälkeen tai kuultuaan kaikkia osapuolia. Varausmuutokset 30 vrk ennen matkan alkua voi asiakas muuttaa yhden kerran matkakohdetta, lähtöpäivää, matkan kestoa tai majoitusjärjestelyjä (ei koske reittilentopohjaisia matkoja). Risteilymatkan lähtöpäivää asiakas voi muuttaa kuluitta 14 vrk ennen lähtöä (ei koske ryhmiä eikä jouluristeilyjä). Myöhemmin tapahtuvia muutoksia voi matkanjärjestäjä pitää matkan peruutuksena ja uuden tilaamisena. Ryhmät Ryhmänkerääjä/matkanjohtaja on matkustajien yhdyshenkilö, jollei muuta ole sovittu. Yhdyshenkilöllä on oikeus sopia matkajärjestelyistä matkanjärjestäjän kanssa matkustajia sitovasti. Yhdyshenkilö vastaa siitä, että ryhmän jäsenet saavat tiedon matkaehdoista ja muista sovituista asioista. Alennukset (esim. ryhmä/lapsi) Ryhmäalennukset ja ryhmäehdot, mikäli ne ovat poikkeavat, ilmoitetaan ryhmää varattaessa toimistoista tai ryhmäosastoltamme. Räätälöidyt ryhmämatkat eivät ole valmismatkoja. Lapsialennus edellyttää majoittumista kahden aikuisen kanssa samassa huoneessa. Yhden aikuisen kanssa matkustava lapsi maksaa aikuisen hinnan. Lentäen tehtävillä matkoilla ja kiertomatkoilla alle 2-vuotiaat maksavat 50 € ja hotellimatkoilla 20 €, ellei hinnastossa ole toisin mainittu. Jokaista alle 2-vuotiasta tulee seurata vähintään yksi aikuinen, jonka matkatavaramäärään myös lapsen tavaroiden tulee sisältyä. Matkan hintaan ei sisälly alle 2-vuotiaalle omaa vuodepaikkaa, lentopaikkaa tai aterioita. Mahdolliset erilliskulut (esim. lastensänky, ateriat) maksetaan matkakohteessa suoraan hotellille. Matka-Vekalla on oikeus alentaa esitteessä mainittuja hintoja. Alennetut hinnat ovat voimassa siitä hetkestä lähtien kun ne ilmoitetaan, eivätkä ne koske sitä ennen varattuja matkoja. Reittilentoja koskevat erityisehdot Matkanjärjestäjällä on kuljetusmuodon erikoisluonteen perusteella (yleiset valmismatkaehdot kohta 9.1.) oikeus korottaa hintojaan sopimuksen syntymisen jälkeen, mikäli viranomaisten vahvistamissa lentohinnoissa tapahtuu muutoksia. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmailujärjestön IATA:n niissä määräämiä maksuja. Muilta osin sovelletaan yleisiä valmismatkaehtoja ja Matka-Vekan lisä- ja erityisehtoja sekä maksu- ja alennussääntöjä. Fly away -matkoja koskevat erityisehdot Fly Away -matkan räätälöinti perustuu eri lentoyhtiöiden reittilentolippujen käyttöön. Peruutustapauksissa perimme toimistokulujen lisäksi lentoyhtiön tai muun palveluntuottajan Matka-Vekalta perimät kulut. Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen ottamista varauksen yhteydessä. Fly Away –matkojen erityisehdot toimistostamme. Internet Matkanjärjestäjä ei vastaa esitteessä ja kotisivulla esiintyvien linkkien tietosisällöstä. Matka-Vekka Tässä esitteessä esitellyt matkat ovat valmismatkoja. Kaikki aikataulut, hinnat, ohjelmat jne. ovat sitoumuksetta, ja ne on aina matkaa varattaessa tarkistettava. Tämän esitteen hinnat perustuvat marraskuun 2010 valuuttakursseihin ja hintatasoon. Esite on voimassa 31.12.2011 saakka tai kunnes uusi esite ilmestyy. Matkojen vastuullinen matkanjärjestäjä on Matkatoimisto Oy Matka- Vekka, Asemapäällikönkatu 7, 00520 Helsinki. Matkatoimisto Oy Matka-Vekka on SMAL:n (Suomen Matkatoimistoalan Liitto ry:n) jäsen. Jäsentunnus SMAL 19795. Kuluttajaviraston antama rekisteritunnus on 3507/00/MjMV. Matka-Vekalla on IATA-oikeudet (International Air Transport Association). Osoitteet Osoitteet Oy Matka-Vekan ja Lomamatkojen osoiterekisteristä. Rekisteriä voidaan henkilörekisterilain mukaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitutkimuksiin. Jos ette halua tarjouksia, voitte ilmoittaa siitä asiakaspalveluumme.

15


Palvelemme lähellä Sinua! Puhelinmyynti 020 120 4000 ma-pe 8-18, la-su 10-14 www.matkavekka.fi Forssa 020 1204 701 Kutomon kauppakeskus ma-pe 10-18, la 10-14 Heinola 020 1204 401 Kauppakatu 12, ma-pe 9-17 Helsinki 020 1204 150 Keskuskatu 1 ma-pe 9-18, la 10-14 Hämeenlinna 020 1204 710 Hallituskatu 22, ma-pe 9-17 Joensuu 020 1204 310 Torikatu 21, ma-pe 9-17 Jyväskylä 020 1204 410 Forum, Kauppakatu 20 ma-pe 9-17 Järvenpää 020 1204 920 Prismakeskus ma-pe 9-19, la 9-14

Klaukkala 020 1204 930 Kuonomäentie 2, ma-pe 9-18

Mäntsälä 020 1204 960 Keskustie 5, ma-pe 9-17

Tampere 020 1204 800 Keskustori, ma-pe 9-17

Kokkola 020 1204 620 Ristirannankatu 7, ma-pe 9-17

Pori 020 1204 570 Prisma, Itäkeskuksenkaari 6 ma-pe 9-18

Turku 020 1204 870 Kauppiaskatu 4, ma-pe 9-17

Kotka 020 1204 380 Keskuskatu 8, ma-pe 9-17 Kouvola 020 1204 390 Prismakeskus, ma-pe 9-18 Kuopio 020 1204 210 Tulliportinkatu 33 ma-pe 9-17 Lahti 020 1204 430 Mariankatu 12, ma-pe 9-17 Lappeenranta 020 1204 330 Valtakatu 36, ma-pe 9-17 Lohja 020 1204 940 Kauppakatu 5–9, ma-pe 9-17

Rauma 020 1204 580 Nortamonkatu 14 ma-pe 9-17 Riihimäki 020 1204 980 Keskuskatu 1 ma-pe 9-17 Rovaniemi 020 1204 650 Rovakatu 31, ma-pe 9-17

Tuusula 020 1204 990 Kauppatie 13 ma-to 9-17, pe 8-16 Vaasa 020 1204 770 Pitkäkatu 34, ma-pe 9-17 Varkaus 020 1204 250 Kauppakatu 29, ma-pe 9-17

Savonlinna 020 1204 340 Kauppatori 2, ma-pe 9-17 Seinäjoki 020 1204 760 Torikeskus, ma-pe 9-17

Sähköpostiosoite: kaupunki@matka-vekka.fi Ryhmät: ryhmamyynti.pasila@matka-vekka.fi Tämän esitteen hinnat ja lähtöpäivät ovat erillisessä hinnastossa. Noudatamme Yleisiä valmismatkaehtoja sekä Matka-Vekan lisä- ja erityisehtoja, jotka ovat hinnastossa tai saatavissa toimistoistamme. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Toimitusmaksu 10 €/ varaus.

Matka-Vekan kylpylälomat 2011  

Matka-Vekan kylpylälomat 2011 -esite. Terveys - Kauneus - Hyvinvointi

Advertisement