__MAIN_TEXT__

Page 1

RECULL DE PREMSA ediciรณ 2016


RECULL DE MITJANS

Mitjà: TV3 Data de publicació: 8 Octubre 2016

www.vadevi.cat | www.vinari.cat

2


RECULL DE MITJANS

Mitjà: Notícies 3/24 Data de publicació: 8 Octubre 2016

Un total de 850 vins i escumosos participaven a la 4a edició dels Vinari

www.vadevi.cat | www.vinari.cat

3


RECULL DE MITJANS

Mitjà: Europa Press Data de publicació: 9 Octubre 2015

www.vadevi.cat | www.vinari.cat

4


RECULL DE MITJANS

Mitjà: ACN Data de publicació: 8 Octubre 2016

www.vadevi.cat | www.vinari.cat

5


RECULL DE MITJANS

Mitjà: La Vanguardia Data de publicació: 7 Octubre 2016

www.vadevi.cat | www.vinari.cat

6


RECULL DE MITJANS

Mitjà: ARA Data de publicació: 8 Octubre 2016

Any de glòria per a la varietat negra del samsó: dos vins elaborats amb aquest raïm -conegut en algunes zones com a carinyena- són els grans guanyadors dels quarts Premis Vinari, els guardons creats pel portal Vadevi.cat. La cerimònia de lliurament, presentada per Empar Moliner i Txe Arana, es va fer ahir en un Auditori de Vilafranca del Penedès ple de gom a gom. Els dos principals guanyadors de l’edició són el vi de finca del Priorat Mas de la Rosa 2013, de Vall Llach -el celler de Lluís Llach -, i el Vd’O 1.10 2010, del celler Vinyes d’Olivardots, de l’Empordà (a la foto, els respectius representants en recollir el premi). Tots dos són negres de guarda de criança llarga -16 mesos- i estan elaborats amb samsó plantat en sòl de pissarra. Se’ls ha concedit el Gran Vinari d’Or ex aequo. En tots dos casos, el raïm és de vinyes velles: unes de plantades a 200 metres per sobre del nivell del mar entre Vilamaniscle i Rabós

d’Empordà i unes altres de localitzades en una de les típiques pendents del Priorat. La resta de guardons d’aquesta edició dels Vinari -150 en totals’han repartit per tot el territori, ja que només hi ha dues denominacions d’origen que hagin acumulat dues medalles d’or: l’Empordà -on ha estat premiat l’ Amic Rosat de Bodegas Clos d’Agon i l’esmentat Vd’O 1.10 2010- i el Pla de Bages, on han anat a parar el Vinari d’Or dels blancs joves -per a l’ Abadal Picapoll 2015 - i l’Or dels negres de criança -per al Bernat Oller 2014 d’ Heretat Oller del Mas, que també ha rebut el Vinari Nissan al millor vi ecològic. D’entre els 850 vins i escumosos que es van presentar al concurs, que ja és tot un referent, també destaquen com a premiats el cava Jaume Giró i Giró Selecte Gran Reserva Brut Nature 2008 ; l’Avgvstvs Microvinificacions Malvasia de Sitges 2015, un blanc passat per fusta, i el Marfil Generós

www.vadevi.cat | www.vinari.cat

Sec de Soleres de 1976, del celler Alella Vinícola. Un jurat format per una seixantena de sommeliers, enòlegs, distribuïdors, exportadors i periodistes especialitzats, a més a més de part del panell de tast de l’Incavi, han participat durant quatre mesos en cinc tastos a cegues per triar els vins que s’havien de premiar en cada categoria i triar el Gran Vinari d’Or, el premi més important de la nit dels vins catalans, que aquest any ha sigut compartit, cosa que no havia passat altres anys. I com que les coses han d’entrar pels ulls, també s’ha atorgat el Vinari Agbar a la millor etiqueta. Ha sigut per als Vins de Pedra. Un dels moments més emotius va ser l’entrega del Premi Monvínic a la trajectòria professional, que aquest any ha sigut per a Josep Maria Cots Montlleó del Priorat.

7


RECULL DE MITJANS

Mitjà: El Punt Avui Data de publicació: 14 Octubre 2016

www.vadevi.cat | www.vinari.cat

8


RECULL DE MITJANS

Mitjà: Regio 7 Data de publicació: 8 Octubre 2016

i l´envelliment oxidatiu de la pansa blanca per reivindicar un estil de generosos que completen la gran varietat d´estils de vins que es produeix a Catalunya.

L'Auditori de Vilafranca del Penedès ha acollit aquest divendres a la nit l'acte de lliurament de la quarta edició dels Premis Vinari, guardons nascuts amb la voluntat de donar a conèixer els millors vins de Catalunya i que ha proclamat el Bernat Oller 2014, d'Oller del Mas, com a millor vi ecològic. Aquest vi negre del Bages també ha rebut un dels guardons Vinari d'Or, igual que el blanc Abadal Picapoll 2015.

Monvínic Barcelona. A la darrera jornada de tast final, celebrada el 12 de setembre al Celler Cooperatiu de Rubí, es van decidir els 150 guardons d´aquesta edició.

Els vins han participat en dotze categories, cadascuna de les quals ha rebut un Vinari d'Or, tres Vinaris de Plata i cinc Vinaris de Bronze, més algun extra en cas d'empat. Així mateix, com a novetat, s´han incorporat nous reconeixements, Els guardons més destacats han estat com ara el Premi Vinari NISSAN al Millor per a Vd´O 1.10 2010 del celler Vinyes Vi Ecològic ?que ha recaigut en Bernat d´Olivardots (DO Empordà) i el Vall Llach Oller 2014, del celler Heretat Oller del Vi de Finca Mas de la Rosa 2013 (DOQ Mas; El Premi Vinari AGBAR a la Millor Priorat), i el cava Jaume Giró i Giró Selec- Etiqueta de Vi, per a Negre de Folls 2015 te Gran Reserva Brut Nature 2008 com a de Vins de Pedra; i els Vinaris Especials millors vins i escumós catalans del 2016. a les DO, que reconeixen els tres millors vins de cadascuna de les dotze DenomiLa gala ha estat l'acte final d'aquesta nacions d'Origen de Catalunya. edició del certamen que van arrencar la passada primavera amb una convocatòria En aquesta edició, destacar l´auge dels a tots els cellers catalans i que ha aconvins elaborats a partir de la varietat samsó seguit la participació de més 850 referèn- (carinyena), tant en la seva expressió de cies de vins emparats sota les dotze l´Empordà com del Priorat. I el reconeixedenominacions d'origen de Catalunya. ment de les varietats locals blanques com la malvasia de Sitges, el picapoll del Pla Un jurat professional format per una de Bages (que també destaca en forma seixantena d´experts en sommelieria, de cupatge amb els negres), la garnatxa enologia, distribució, exportació, comuniper a elaborar els millors vins rosats i cació i prescripció de vins, i part del panel negres frescos al llarg de tot el territori, de tast de l´INCAVI, han qualificat en qua- l´afinament dels cupatges de xarel·lo amb tre jornades de tast a cegues desenvolualtres varietats com la parellada i macapades durant els mesos de maig i juny a beu per a elaborar els millors escumosos,

www.vadevi.cat | www.vinari.cat

El Gran Vinari d'Or 2016, que distingeix el millor vi català, ha estat concedit ex aequo per al Vd´O 1.10 2010 del celler Vinyes d´Olivardots i el Vall Llach Vi de Finca Mas de la Rosa 2013 del celler Vall Llach. Són vins negres de guarda, amb llargues criances en fusta de 16 mesos en ambdós casos. I també elaborats, tots dos, amb la varietat negra samsó (carinyena). El primer, mostra el terrer i l´expressió de l´Empordà, procedent de les vinyes velles que va adquirir Vinyes d´Olivardots en la seva cerca de varietats autòctones als municipis entre Vilamaniscle i Rabós de l´Empordà. Aquestes són les vinyes que tenen amb més altitud de l´Empordà, a uns 200 metres respecte el nivell del mar, que li aporta una mineralitat molt especial als raïms. Per l´altra banda, el Mas de la Rosa és un dels quatre vins de finca qualificada reconeguts a Catalunya, elaborat a vinyes velles de Porrera, plantades en costers de forta pendent. És el vi més exclusiu del celler, molt profund i estructurat, amb l´expressió de les carinyenes de la zona. Els més de seixanta tastadors que han puntuat a cegues els vins participants, han reconegut amb aquest guardó la sofisticada expressió aromàtica, la poderosa estructura, el volum en boca i l´elegància d´aquests dos vins.

9


RECULL DE MITJANS

Mitjà: Diari de Tarragona Data de publicació: Octubre 2016

www.vadevi.cat | www.vinari.cat

10


RECULL DE MITJANS

Mitjà: Diari de Girona Data de publicació: Octubre 2016

www.vadevi.cat | www.vinari.cat

11


RECULL DE MITJANS

Mitjà: La Mañana Data de publicació: Octubre 2016

www.vadevi.cat | www.vinari.cat

12


RECULL DE MITJANS

Mitjà: Cuina Data de publicació: 10 Octubre 2016

L’Auditori de Vilafranca del Penedès va acollir el divendres 7 d’octubre l’acte de lliurament de la quarta edició dels Premis Vinari, guardons nascuts amb la voluntat de donar a conèixer els millors vins de Catalunya. Enguany, ha proclamat els vins negres Vd’O 1.10 2010, del celler Vinyes d’Olivardots (DO Empordà), i Vall Llach Vi de Finca Mas de la Rosa 2013 (DOQ Priorat), i el cava Jaume Giró i Giró Selecte Gran Reserva Brut Nature 2008, com a millors vins i escumós catalans d’aquest 2016.

Vinari d’Or, tres Vinaris de Plata i cinc Vinaris de Bronze, més algun extra en cas d’empat. Així mateix, com a novetat s’han incorporat nous reconeixements, com ara el Premi Vinari NISSAN al Millor Vi Ecològic, per al Bernat Oller 2014, del celler Heretat Oller del Mas; El Premi Vinari AGBAR a la Millor Etiqueta de Vi, per a Negre de Folls 2015 de Vins de Pedra, i els Vinaris Especials a les DO, que reconeixen els tres millors vins de cadascuna de les 12 DO de Catalunya.

La gala ha estat l’acte final d’aquesta edició del certamen, que van arrencar la passada primavera amb una convocatòria a tots els cellers catalans. Hi han participat més de 850 referències de vins emparats sota les 12 denominacions d’origen de Catalunya.

El Gran Vinari d’Or 2016, que distingeix el millor vi català, ha estat concedit ex aequo per al Vd’O 1.10 2010, del celler Vinyes d’Olivardots, i el Vall Llach Vi de Finca Mas de la Rosa 2013, del celler Vall Llach. Són vins negres de guarda, amb llargues criances en fusta de 16 mesos en ambdós casos. I també elaborats, tots dos, amb la varietat negra samsó (carinyena), plantada en sòls de pissarra.

Un jurat professional format per una seixantena de sommeliers, enòlegs, professionals de la distribució, exportació i comunicació de vins, i alguns dels membres del Panell Oficial de Tastadors de Catalunya, han avaluat a cegues tots els vins que enguany s’han presentat a concurs. Aquest panell s’ha reunit durant quatre jornades al bar de vins barcelonès Monvínic per tastar i posar nota a tots els candidats a endur-se els Premis Vinari d’enguany. A la darrera jornada de tast final, celebrada el 12 de setembre al Celler Cooperatiu de Rubí, es van decidir els 150 guardons d’aquesta edició.

El primer mostra el terrer i l’expressió de l’Empordà, procedent de les vinyes velles que va adquirir Vinyes d’Olivardots en la seva recerca de varietats autòctones als municipis entre Vilamaniscle i Rabós de l’Empordà. Aquestes són les vinyes que tenen amb més altitud de l’Empordà, a uns 200 metres respecte al nivell del mar, que aporta una mineralitat molt especial als raïms. Per altra banda, el Mas de la Rosa és un dels quatre vins de finca qualificada reconeguts a Catalunya, Els vins han participat en 12 categories, elaborat a vinyes velles de Porrera, plantades en costers de fort pendent. cadascuna de les quals ha rebut un

www.vadevi.cat | www.vinari.cat

És el vi més exclusiu del celler, molt profund i estructurat, amb l’expressió exquisida de les carinyenes de la zona. Aquests mateixos vins han guanyat els Vinari d’Or en la categoria de Vins Negres de Guarda i el Vinari d’Or Especial de la DO Empordà i DOQ Priorat, respectivament. Els més de seixanta tastadors que han puntuat a cegues els vins participants han reconegut amb aquest guardó la sofisticada expressió aromàtica, la poderosa estructura, el volum en boca i l’elegància d’aquests dos vins. Enguany només dues DO, Pla de Bages i Empordà, tenen dues medalles d’Or. El empordanesos són l’Amic Rosat, de Cellers Clos d’Agon, en la categoria de Rosats, i el Vd’O 1.10, de Vinyes d’Olivardots, en la categoria de Vins Negres de Guarda. I els dos ors bagencs són per a l’Abadal Picapoll 2015 en la categoria de Blancs Joves, i entre els Negres de Criança s’imposa l’ecològic Bernat Oller 2014 d’Heretat Oller del Mas. La DO Alella despunta amb un Vinari d’Or a un vi generós per al Marfil Generós Sec de Soleres de 1976, d’Alella Vinícola, en la categoria de vins dolços. Priorat s’ha endut el ja esmentat Gran Or i Or al Vall Llach Vi de Finca Mas de la Rosa 2013; la DO Penedès suma el seu guardó daurat amb l’AVGVSTVS Microvinificacions Malvasia de Sitges 2015, en Blancs de pas per Fusta. Alta obté també un Vinari d’Or en la categoria de Negres Joves, amb el Clot d’Encís Negre 2015, Sant Josep Vins.

13


RECULL DE MITJANS

Mitjà: Cupatges Data de publicació: 9 Octubre 2016

www.vadevi.cat | www.vinari.cat

14


RECULL DE MITJANS

Mitjà: Vilaweb.cat Data de publicació: 10 Octubre 2015

www.vadevi.cat | www.vinari.cat

15


RECULL DE MITJANS

Mitjà: Mitjans àmbit local Data de publicació: Octubre 2016

www.vadevi.cat | www.vinari.cat

16


RECULL DE MITJANS

Mitjà: Segre & Diari de Tarragona (breus) Data de publicació: Octubre 2016

www.vadevi.cat | www.vinari.cat

17


RECULL DE MITJANS

Mitjà: Segre & Diari de Tarragona (breus) Data de publicació: Octubre 2016

www.vadevi.cat | www.vinari.cat

18


RECULL DE MITJANS

Mitjà: Ràdio Rubí & TV Vilafranca Data de publicació: Octubre 2016

www.vadevi.cat | www.vinari.cat

19


RECULL DE MITJANS

Mitjà: BTV & El Periodico Data de publicació: Octubre 2016

www.vadevi.cat | www.vinari.cat

20


RECULL DE MITJANS

Mitjà: Xarxes Socials Data de publicació: Octubre 2016

www.vadevi.cat | www.vinari.cat

21


RECULL DE MITJANS

Mitjà: Xarxes Socials Data de publicació: Octubre 2016

www.vadevi.cat | www.vinari.cat

22


RECULL DE MITJANS

www.vadevi.cat | www.vinari.cat

23

Profile for Premis Vinari

Recull de Premsa dels Premis Vinari dels vins 2016  

Premis Vinari dels vins catalans és una iniciativa de vadevi.cat que premia anualment els millors vins catalans de l'any. Aquest 2016 s'ha c...

Recull de Premsa dels Premis Vinari dels vins 2016  

Premis Vinari dels vins catalans és una iniciativa de vadevi.cat que premia anualment els millors vins catalans de l'any. Aquest 2016 s'ha c...

Advertisement