__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

CatĂ leg de guardonats

Premis Vinari dels vins catalans 2019 ...

Vilafranca del Penedès Premis Vinari dels vins catalans 2019

1


Organitza: Vadevi, el diari dels vins catalans Passeig de GrĂ cia, 16. 1r 3a 08007 Barcelona 637 781 133 vinari@vadevi.cat www.premisvinari.cat #Vinari19

2

Premis Vinari dels vins catalans 2019


Els Premis que ens premien a nosaltres mateixos Un any més celebrem els Premis Vinari els quals, gràcies a l’esforç de tots els agents implicats i a la qualitat dels nostres vins, enguany arriben a la setena edició. Aquests Premis, doncs, han esdevingut una alternativa consolidada per a donar a conèixer l’ampli ventall de vins que s’elaboren al país i d’orientar a més al consumidor final sobre el producte local de qualitat, i que fan que avui els nostres vins siguin més valorats i més apreciats que mai. Enguany vull començar amb un record pels centenars de viticultors que s’han aturat i mobilitzat per denunciar els baixos i vergonyants preus que han percebut pel raïm en aquesta verema per part de les grans empreses elaboradores. Cal que tothom es pugui guanyar la vida. Si no entenem que els pagesos i les pageses s’han de poder guanyar la vida en aquest país, no assolirem pas cap dels grans reptes que tenim per endavant. No només la llibertat política sinó tampoc la justícia social. Perquè el vi, com el cava, és cultura quan abraça tot un poble. Perquè el vi, com el cava, és suma d’humanitat i de naturalesa. La supervivència de la pagesia és necessària per a la conservació del territori. El país necessita a la pagesia, cal tenir-ho present. Part dels problemes que tenim com a societat estan en connexió amb la pèrdua d’aquest sector primari. Els productors de vins són els millors ambaixadors del país i això ens demostra

la gran fortalesa del sector vitivinícola català. El nostre vi és territori, el territori és paisatge i el paisatge és societat. El vi és la nostra cultura, les nostres comarques. I si enguany a la 39ª edició de la mostra de Vins i Caves de Catalunya hi ha hagut més de 50 cellers que porten més de 500 vins i caves és gràcies que hi hagi un territori i unes comarques cohesionades i dinàmiques. Un territori que genera oportunitats i qualitat de vida. Després de sis edicions, el certamen s’ha guanyat el reconeixement del sector i ha aconseguit donar veu al món de la vitivinicultura a través d’una àmplia presència als mitjans de comunicació, tant especialitzats com generalistes. Aquest valor de producte que som capaços de donar-li ens permet garantir origen, garantir país, garantir producció de qualitat i garantir traçabilitat. Això ens enforteix a nivell internacional. La viticultura és cultura, territori i paisatge. I patrimoni de tots nosaltres. Gràcies als Premis Vinari per ajudar a difondre aquesta cultura i aquest petit gran país que som. Aquests Premis també ens acaben premiant a tots nosaltres. Teresa Jordà i Roura Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya

Premis Premis Vinari Vinari dels dels vins vins catalans catalans 2019 2019

3


Vins catalans amb garantia d’origen Novament estem davant d’aquests Premis, que ja compten amb un reconeixement indiscutible del sector, com demostra el nombre creixent de referències que hi presenten els cellers de les 12 denominacions d’origen de Catalunya i l’interès que desperta entre els amants del vi i els consumidors en general.

de tot el sector en col·laboració amb l’Administració, és clau. Vol dir aposta per la qualitat, per la garantia d’origen i el vincle amb el territori, per la feina ben feta i controlada per part dels operadors, per un sector endreçat i per oportunitats pels viticultors i per a tots els elaboradors de presentar-se i arribar als consumidors.

Uns Premis que s’han guanyat un gran prestigi, gràcies a la qualitat dels vins que hi concursen i a la professionalitat del jurat, que, d’una manera absolutament imparcial, realitza el tast a cegues, del que en surten els guanyadors.

I aquesta aposta cal preservar-la, no d’una manera immobilista, si no posant-la al dia, innovant, matisant, desenvolupant les seves piràmides de qualitat de manera que identifiquin més zones concretes i nivells de qualitat diferenciats, de manera que cada persona, cada empresa, pugui desenvolupar el seu projecte, en funció de la zona, estructura, estratègia, etc., en un marc harmònic i sobre la base de la qualitat i l’excel·lència.

Tenim la sort de viure en un país, que gràcies als diferents sòls, climes, varietats i maneres de fer, és capaç de produir una gran varietat de vins i tipus de producte, cosa que es fa palès en l’ampli ventall de categories que es premien. Gràcies a tots aquests elements, al treball de mes de 8.500 viticultors i més de 700 cellers, a la feina dels consells reguladors, dels prescriptors, sommeliers, restaurants, i molta altra gent, el consum de vins catalans a Catalunya creix any rere any. En vuit anys, hem passat del 28% al 38,7%. Però és molt important que quan parlem de vins catalans en puguem garantir l’origen, i això passa fonamentalment per les DO. El model vitivinícola català es basa en les DO. Més del 90 % del raïm que es cull a Catalunya es destina a fer vins amb DO, i això, que ha estat mèrit

4

Premis Vinari dels vins catalans 2019

Aquesta necessària evolució de les DO, requereix un esforç per part de tothom, i és imprescindible que vagi acompanyat d’una acció de comunicació important per facilitar que això arribi al consumidor. Els Premis Vinari són una gran eina en aquest sentit. Salvador Puig i Rodríguez Director General Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI)


El resultat d’un esforç compartit Com cada any, ens tornem a trobar a la gala de lliurament dels Premis Vinari. Després de set anys segueix sent imprescindible reconèixer la qualitat del producte que ens fa ser qui som com a territori, i que contribueix al desenvolupament de l’economia, el turisme i la personalitat del nostre país. Un producte que identifica els nostres cellers i els seus professionals, però que també identifica, d’una manera molt més intensa i reivindicativa, els nostres pagesos. El reconeixement als millors vins del país, amb totes les seves varietats, ha de ser un reconeixement a la bona feina dels elaboradors i també un reconeixement a totes aquelles persones que amb el seu esforç han tingut cura des del primer moment de la terra i de les vinyes. Una tasca dura que s’ha de retribuir com es mereix. Des de les administracions públiques hem de treballar perquè sigui així, en primer lloc, reconeixent el valor del producte final com fan els Premis Vinari, i en segon lloc, donant suport perquè aquest reconeixement posi en valor també el producte inicial, el raïm, i la feina de tots els pagesos que, amb el seu esforç, ajuden a mantenir aquest territori del que gaudim tots.

La iniciativa d’aquests Premis, que ha tingut el nostre suport des del primer dia, contribueix a donar relleu a la feina que fa el sector vitivinícola pel nostre país i, molt especialment, pel futur de les properes generacions, treballant per una millor qualitat de vida i un paisatge que volem preservar i, fins i tot, millorar. Vilafranca del Penedès, com a capital de la regió vitivinícola més important del país, aposta per aquests Premis des de la seva primera edició, per un certamen que s’ha convertit en una fita cabdal per al sector vitivinícola català perquè prestigia i distingeix l’excel·lència dels vins i escumosos del país. Des de l’Ajuntament treballem perquè Vilafranca i, per extensió el Penedès, esdevingui punta de llança de la defensa del territori i la qualitat del producte, del paisatge vitivinícola i de l’aposta pel medi ambient i la sostenibilitat.

Pere Regull i Riba Alcalde de Vilafranca del Penedès

Premis Premis Vinari Vinari dels dels vins vins catalans catalans 2019 2019

5


Escenari Vinari Quan fa deu anys naixia el Vadevi, ningú no es podia imaginar tot el recorregut que tindria el diari ni tampoc el dels projectes als quals donaria a llum en el camí. Els Premis Vinari dels vins catalans van celebrar la primera edició l’any 2013. I tan d’aquells orígens de premsa digital com d’aquella primera edició fins avui han canviat moltes coses. Nosaltres mateixos hem après a escoltar millor el sector, hem buscat -i vull pensar que també hem trobat- millors eines per fer d’altaveu d’aquesta excel·lència de vins catalans de la que tant ens agrada destacar. El sector també ha canviat, hem vist nàixer projectes innovadors, s’han etiquetat noves referències, s’han recuperat varietats i elaborat seguint estils cada cop més diversos. El sector s’exigeix ser cada cop més sostenible perquè sent i assumeix la responsabilitat de tenir cura del territori i del paisatge. De conservar-lo i perquè passi a les futures generacions en les millors condicions possibles. Volem mirar el present amb il·lusió i esperança. Però hem de ser conscients que hi ha amenaces que cal detectar i aturar a temps. Aquest 2019, per exemple, hem vist com se’ns cremava part del paisatge (poc més de cinc mil hectàrees als incendis de la Ribera d’Ebre, Segrià i Les Garrigues). Els pagesos i veïns afectats coincidien en destacar la importància de tenir zones cultivades de vinya, olivera o altres tipus de conreus per evitar que aquestes desgràcies es repeteixin. Sembla senzill. És tant simple com que demanen més suport a la pagesia, a la ramaderia, a aquells professionals del sector primari que es responsabilitzen de mantenir un paisatge ric, viu i de qualitat.

6

Premis Vinari dels vins catalans 2019

Però aquí se’ns planteja el segon problema de l’equació. Els joves s’allunyen de la pagesia perquè costa viure-hi en exclusivitat. Com han de viure els viticultors, per posar un exemple, quan en la última campanya de verema se’ls ha ofert 30 cèntims d’euro pel quilo de raïm? Si no tenim cura d’aquest problema, acabarem per anunciar que els pagesos i pageses són una espècie en extinció. I els hem de protegir. Hem de protegir aquest perfil de gent que ens cuida el paisatge, que l’embelleixen amb vinyes, amb oliveres, amb altres arbres fruiters o cultius diversos. Hem de cuidar-los perquè és gràcies a ells que podem presumir de ser un dels països de vins més ric i divers del món. Són ells qui ens permeten consumir productes de proximitat. Són ells qui embotellen algunes delícies vinícoles i que ens fan experimentar, descobrir, conèixer..., gaudir. Enguany, ens sentim molt propers als pagesos i pageses que estimen la terra. Brindem per ells. I pels Vinari, perquè puguem acompanyar-los i reivindicar-los durant molts anys més. Eva Vicens i Andrés Directora dels Premis Vinari


Membres del Jurat dels Premis Vinari 2019 Albert Guerrero

Jordi Lluch

Mireia Molano

Àngel Camí

Jordi Martínez

Miriam Chivite

Àngel García Petit

Jordi X. Romero

Miriam Clotet

Anna Casabona

Josep Anton Ruiz

Montse Nadal

Anna Gomis

Josep Calvet

Natàlia Roig

Blanca Oscáriz

Josep Mitjans

Norma Servé

Carlos Morales

Josep Pelegrín

Núria Ruiz

César Cánovas

Josep Sucarrats

Patricia de Golferichs

Dani Garcia

Josh Vidal

Peggy Yvon

David Forer MW

Judit Sogas

Pere Escudé

Eli Vidal

Judith Folch

Pere Gomés

Fina Juez

Laia Esmel

Pilar Salillas

Fréderic Galtier

Laura Masramon

Raimon Mascaró

Imma Soler

Lázaro Fernández

Ramon Francàs

Isabel Zaro

Linda Díaz

Rebeca Ruiz

Israel Ayats

Lluís M. Barba

Rosa M. del Castillo

Jaume Àrboles

Lluís Ràfols

Roser Amorós

Jaume Gaspà

Manel Subirà

Sandra del Castillo

Jaume Gramona

Marga Giménez

Víctor Jiménez

Joan Carbó

Maria Cerdà

Victòria Ibáñez

Joan Lluís Gómez

Marià Rosàs

Xavi Bassa

Joan M. Canals

Mariona Rendé

Xavi Nolla

Joffre Tarrida

Marisa Díaz

Yassin Boudibent

Jordi Grau

Meritxell Falgueras

Premis Vinari dels vins catalans 2019

7


Vins guardonats Premis Vinari 2019 Gran Vinari d’Or al Millor Vi Català 2019 Ferrer Bobet 2016 (DOQ Priorat) Gran Vinari Escumós 2019 Bertha Cardús 2015, Cava Bertha (DO Cava) Blancs Joves Vinari d’Or 2019 al Millor Blanc Jove • Dardell Blanc ECO 2018, Celler Coma d’en Bonet (DO Terra Alta) Vinari de Plata 2019 Blancs Joves • Gandesola Blanc 2018, Celler Cooperatiu Gandesa (DO Terra Alta) • Abadal Blanc 2018 (DO Pla de Bages) • Alta Alella PB 2018 (DO Alella) Vinari de Bronze 2019 Blancs Joves • Cantinela Xarel·lo Blanc 2018, GM Food (DO Penedès) • Mas Oller Mar 2018 (DO Empordà) • Prohom Experientia Blanc ECO 2018, Celler Coma d’en Bonet (DO Terra Alta) • Lalut Blanc de Noir 2018, El Celler d’en Marc (DO Empordà) • Oliver Conti Indispensable Blanc 2018 (DO Empordà) Blancs amb Criança Vinari d’Or 2019 al Millor Blanc amb Criança • La Romana 2017, Can Bas Domini Vinícola (DO Penedès) Vinari de Plata 2019 Blancs amb Criança • Kýma Criança 2015, Cavas Hill (DO Penedès) • Foranell Pansa Blanca 2015, Celler Quim Batlle (DO Alella) • Sons de Prades 2017, Família Torres (DO Conca de Barberà) Vinari de Bronze 2019 Blancs amb Criança • La Calma 2016, Can Ràfols dels Caus (DO Penedès) • Sisquella 2016, Clos Pons (DO Costers del Segre) • LaFou Els Amelers 2018 (DO Terra Alta) • Artigas Blanc 2017, Celler Mas Alta (DOQ Priorat) • Xot Blanc 2018, Vinyes dels Aspres (DO Empordà) Rosats Vinari d’Or 2019 al Millor Vi Rosat • Mart 2018, Gramona (DO Penedès) Vinari de Plata 2019 Rosats • Freyé Syrah Sumoll 2018, Domènech.Vidal (DO Penedès) • Capvespre Sunset Rosat 2018, Cellers Domenys (DO Catalunya) • Mas Llunes Maragda 2018 (DO Empordà)

8

Premis Vinari dels vins catalans 2019


Vinari de Bronze 2019 Rosats • L’Obaga Rosat 2018, Vinícola del Priorat (DOQ Priorat) • Lola Bel 2018, Les Vinyes del Convent (DO Terra Alta) • Eternium Selección Cabernet Rosat 2018, GM Food (DO Penedès) • Duc de Foix Cabernet Rosat 2018, Covides Vinyes·Cellers (DO Penedès) • Ixent 2018, Castelló Murphy (DO Empordà) Negres Joves Vinari d’Or 2019 al Millor Negre Jove • Black 2018, MontRubí (DO Penedès) Vinari de Plata 2019 Negres Joves • Almodí 2018, Altavins Viticultors (DO Terra Alta) • Clos Gebrat 2017, Vinícola del Priorat (DOQ Priorat) • Vila-Closa Negre 2018, Celler La Botera (DO Terra Alta) Vinari de Bronze 2019 Negres Joves • L’home dels 2018, Artesà del Temps (DO Terra Alta) • Capvespre Sunset Negre 2018, Cellers Domenys (DO Catalunya) • Ramon Roqueta Garnacha 2017 (DO Catalunya) • Ametller Garnatxa i Carinyena 2017, Bodegues Ametller Civill (DO Penedès) • Naturalis Mer Roure 2018, Celler Batea (DO Terra Alta) Negres de Criança (criança fins a 12 mesos) Vinari d’Or 2019 al Millor Negre de Criança • Ferrer Bobet 2016 (DOQ Priorat) Vinari de Plata 2019 Negres de Criança • Coca i Fitó Jade 2016 (DO Montsant) • L’Intrús 2017, Roig Parals (DO Empordà) • Galena 2015, Clos Galena, Domini de la Cartoixa (DOQ Priorat) Vinari de Bronze 2019 Negres de Criança • La Carrerada 2014, Orto Vins (DO Montsant) • Perlat Syrah 2016, Unió Origen (DO Montsant) • Gran Busca-Raons 2013, Clos Pons (DO Costers del Segre) • Roca del Crit 2017, Gallina de Piel Wines (DO Empordà) • Les Tallades de Cal Nicolau 2014, Orto Vins (DO Montsant) Negres de Guarda (Criança de més de 12 mesos) Vinari d’Or 2019 al Millor Negre de Guarda • La Milana 2014, Albet i Noya (DO Penedès) Vinari de Plata 2019 Negres de Guarda • Salanques 2016, Mas Doix (DOQ Priorat) • Porrera Vi de Vila 2016, Celler Vall Llach (DOQ Priorat) • Saó Expressiu 2011, Mas Blanch i Jové (DO Costers del Segre) Vinari de Bronze 2019 Negres de Guarda • “Vinya Le Havre” Cabernet Sauvignon Reserva 2012, Jean Leon (DO Penedès) • Ferrer Bobet Vinyes Velles 2016 (DOQ Priorat) • Clos d’Agon Negre 2015 (DO Catalunya) • Avgvstvs Cabernet Franc 2015, Cellers Avgvstvs Forvm (DO Penedès) • U d’Urpina 2016, Fundació Ampans (DO Pla de Bages) Premis Vinari dels vins catalans 2019

9


Vins guardonats Premis Vinari 2019 Escumosos Joves (criança mínima de 9 mesos) Vinari d’Or 2019 al Millor Escumós Jove • Giró Ribot Ab Origine Brut 2017 (DO Cava) Vinari de Plata 2019 Escumosos Joves • Cava Casa Ravella 2016 (DO Cava) • Delaflor Brut Nature, Molí Coloma & Wineisocial (DO Cava) • Brut Nature 2016, Celler Carles Andreu (DO Cava) Vinari de Bronze 2019 Escumosos Joves • Oliver Viticultors Brut Nature 2017 (DO Cava) • AA Bruant 2016, Alta Alella · Celler de les Aus (DO Cava) • Pupitre Brut 2018, Castell d’Or (DO Cava) • Les Tres Naus Brut 2017, Cellers Domenys (DO Cava) • Jaume Giró i Giró Art Brut Nature 2017 (DO Cava) Escumosos Rosats Vinari d’Or 2019 al Millor Escumós Rosat • Vallformosa Cava Col·lecció Pinot Noir 2013 (DO Cava) Vinari de Plata 2019 Escumosos Rosats • Vilarnau Rosat Delicat 2017 (DO Cava) • Reserva Brut Rosé 2015, Muscàndia (DO Cava) • Portell Rosat Brut 2017, Vinícola de Sarral (DO Cava) Vinari de Bronze 2019 Escumosos Rosats • Rosat 2017, Celler Carles Andreu (DO Cava) • Martínez Rosé 2017, Rimarts Cava (DO Cava) • Rosat Reserva Fermentat en Barrica 2016, Celler Carles Andreu (DO Cava) • Bertha Lounge rosé 2017, Cava Bertha (DO Cava) • Siós Brut Rosé 2015, Costers del Sió (DO Costers del Segre) Escumosos Reserva (Criança mínima de 15 mesos) Vinari d’Or 2019 al Millor Escumós Reserva • Cava Vives Ambròs Reserva Brut 2015 (DO Cava) Vinari de Plata 2019 Escumosos Reserva • Vallformosa Cava Col.lecció Brut Nature Reserva 2014 (DO Cava) • Terra Terrae Brut Reserva NV, Covides Vinyes·Cellers (DO Cava) • Les Tres Naus Reserva 2015, Cellers Domenys (DO Cava) Vinari de Bronze 2019 Escumosos Reserva • Ortus 2016, Forns Raventós (DO Cava) • Cava Grau Dòria Brut Nature Reserva 2016 (DO Cava) • Brut 21 barrica 2014, Albet i Noya (DO Penedès) • Maria Rigol Ordi Mil·lenni Reserva Brut Nature 2015 (DO Cava) • Insuperable 2016, Canals i Munné (DO Cava)

10

Premis Vinari dels vins catalans 2019


Escumosos Gran Reserva (Criança mínima de 30 mesos) Vinari d’Or 2019 al Millor Escumós Gran Reserva • Bertha Cardús 2015, Cava Bertha (DO Cava) Vinari de Plata 2019 Escumosos Gran Reserva • Tresor Cuvée Gran Reserva 2015, Pere Ventura (DO Cava) • Claror 2014, Vins el Cep (DO Cava) • Rimarts Brut Nature Gran Reserva 2015 (DO Cava) Vinari de Bronze 2019 Escumosos Gran Reserva • Mític 1908 2014, Oriol Rossell (DO Cava) • Cava Vives Ambròs Gran Reserva Brut Nature 2014 (DO Cava) • AA Mirgin Opus Paratge Qualificat Vallcirera 2014, Alta Alella · Mirgin (DO Cava) • Canals Nadal Gran Reserva Brut Nature 2014 (DO Cava) • Reserva Heredad 2014, Heredad Segura Viudas (DO Cava) Escumosos d’Antigues Reserves (Criança mínima de 50 mesos) Vinari d’Or 2019 al Millor Escumós d’Antigues Reserves • Guilera Xarel·la [verda] 2012, Cava Guilera (DO Cava) Vinari de Plata 2019 Escumosos d’Antigues Reserves • Reserva de l’Avi 2014, Canals i Munné (DO Cava) • Edició Especial Ricard Martínez de Simón 2007, Rimarts Cava (DO Cava) • Vilarnau Gran Reserva 2013 (DO Cava ) Vinari de Bronze 2019 Escumosos d’Antigues Reserves • Guilera Agosarat 2006, Cava Guilera (DO Cava) • Marrugat Brut Nature Millésime 2014, Pinord (DO Cava) • Mas Bertran X80 2011 (DO Penedès) • Cava Grimau Gran Reserva 2012, Viña Torreblanca (DO Cava ) • Rovellats Gran Reserva Masia s. XV Brut Nature 2010 (DO Cava) Vi Dolç, Ranci i de Postres Vinari d’Or 2019 al Millor Vi Dolç, Ranci i de Postres • SoliSerena Garnatxa d’Empordà, Celler Cooperatiu d’Espolla (DO Empordà) Vinari de Plata 2019 Vins Dolços, Rancis i de Postres • Puresa Vi Dolç Blanc Brisat, Celler Cooperatiu Gandesa (DO Terra Alta) • Poble Vell Negre 2017, Agrícola de Corbera d’Ebre (DO Terra Alta) • Sol i Serena, Molí de Rué (DO Tarragona) Vinari de Bronze 2019 Vins Dolços, Rancis i de Postres • Josefina Piñol 2015, Celler Piñol (DO Terra Alta) • Clot d’Encís Vi Ranci de Solera 2018, Sant Josep Vins (DO Terra Alta) • Pedro Masana Mistela 2018, Bodegas Pedro Masana (DO Terra Alta) • Ranci Somdinou, Celler Cooperatiu Gandesa (DO Terra Alta) • Vi Ranci Clàssic, Orto Vins (DO Montsant)

Premis Vinari dels vins catalans 2019

11


Premis Vinari 2019 per Denominació d’Origen DO Alella Vinari d’Or 2019 al Millor Vi amb DO Alella • Foranell Pansa Blanca 2015, Celler Quim Batlle Vinari de Plata 2019 DO Alella • Alta Alella PB 2018 Vinari de Bronze 2019 DO Alella • Foranell Picapoll 2016, Celler Quim Batlle DO Catalunya Vinari d’Or 2019 al Millor Vi amb DO Catalunya • Clos d’Agon Negre 2015 Vinari de Plata 2019 DO Catalunya • Capvespre Sunset Rosat 2018 Vinari de Bronze 2019 DO Catalunya • Ramon Roqueta Garnacha 2017 DO Cava Vinari d’Or 2019 al Millor Escumós amb DO Cava • Bertha Cardús 2015, Cava Bertha Vinari de Plata 2019 DO Cava • Guilera Xarel·la [verda] 2012, Cava Guilera Vinari de Bronze 2019 DO Cava • Vallformosa Cava Col·lecció Pinot Noir 2013 DO Conca de Barberà Vinari d’Or 2019 al Millor Vi amb DO Conca de Barberà • Sons de Prades 2017, Família Torres Vinari de Plata 2019 DO Conca de Barberà • Cara Nord Negre 2016 Vinari de Bronze 2019 DO Conca de Barberà • Caliu 2014, Vega Aixalà DO Costers del Segre

Vinari d’Or 2019 al Millor Vi amb DO Costers del Segre • Saó Expressiu 2011, Mas Blanch i Jové Vinari de Plata 2019 DO Costers del Segre • Sisquella 2016, Clos Pons Vinari de Bronze 2019 DO Costers del Segre • Gran Busca-Raons 2013, Clos Pons DO Empordà Vinari d’Or 2019 al Millor Vi amb DO Empordà • SoliSerena Espolla Garnatxa d’Empordà, Celler Cooperatiu d’Espolla Vinari de Plata 2019 DO Empordà • L’Intrús 2017, Roig Parals Vinari de Bronze 2019 DO Empordà • Mas Oller Mar 2018 12

Premis Vinari dels vins catalans 2019


DO Montsant Vinari d’Or 2019 al Millor Vi amb DO Montsant • Coca i Fitó Jade 2016 Vinari de Plata 2019 DO Montsant • Vi Ranci Clàssic, Orto Vins Vinari de Bronze 2019 DO Montsant • La Carrerada 2014, Orto Vins DO Penedès Vinari d’Or 2019 al Millor Vi amb DO Penedès • La Milana 2014, Albet i Noya Vinari de Plata 2019 DO Penedès • La Romana 2017, Can Bas Domini Vinícola Vinari de Bronze 2019 DO Penedès • Black 2018, MontRubí DO Pla de Bages Vinari d’Or 2019 al Millor Vi amb DO Pla de Bages • Abadal Blanc 2018 Vinari de Plata 2019 DO Pla de Bages • U d’Urpina 2016, Fundació Ampans Vinari de Bronze 2019 DO Pla de Bages • Artium Caprici 2018, Celler Cooperatiu d’Artés DOQ Priorat Vinari d’Or 2019 al Millor Vi amb DOQ Priorat • Ferrer Bobet 2016 Vinari de Plata 2019 DOQ Priorat • Salanques 2016, Mas Doix Vinari de Bronze 2019 DOQ Priorat • Porrera Vi de Vila 2016, Celler Vall Llach DO Tarragona Vinari d’Or 2019 al Millor Vi amb DO Tarragona • Sol i Serena, Molí de Rué Vinari de Plata 2019 DO Tarragona • Vives Ambròs Jujol Blanc Barrica 2016 Vinari de Bronze 2019 DO Tarragona • Identitas 2017, Cellers Blanch DO Terra Alta Vinari d’Or 2019 al Millor Vi amb DO Terra Alta • Dardell Blanc ECO 2018, Celler Coma d’en Bonet Vinari de Plata 2019 DO Terra Alta • Puresa Vi Dolç Blanc Brisat, Celler Cooperatiu Gandesa Vinari de Bronze 2019 DO Terra Alta • Almodí 2018, Altavins Viticultors Premis Vinari dels vins catalans 2019

13


Premis Vinari Especials 2019 Premi Vinari Vins i Licors Grau A la Trajectòria Professional en el Món del Vi 2019 Toni Falgueras Toni Falgueras és la quarta generació del Celler de Gelida, un dels establiments més emblemàtics del barri de Sants de Barcelona (c/ Vallespir, 65) que ha passat de vendre vi a doll a oferir milers de referències de vi d’arreu del planeta. Confrare d’honor, membre fundador de l’Associació Catalana de Sommeliers i Fundador dels Mestres Cellerers de Catalunya, entitat que cada any organitza i dona la benvinguda al Vi Novell. La seva vida ha estat, està i sempre estarà estretament lligada al món del vi, sector que l’apassiona i del qual n’ha estat ambaixador, divulgador i gran prescriptor. Enguany, els Vinari reconeixen tota aquesta dedicació amb un sentit homenatge a la seva trajectòria professional. Premi Vinari Nissan Al Millor Projecte Ecològic 2019 Celler Herència Altés El projecte d’Herència Altés, a la Terra Alta, va néixer amb ferma aposta per les pràctiques ecosostenibles. Enguany s’enduu aquest reconeixement per la promoció de la biodiversitat biològica i la gestió que fan del paisatge i del patrimoni cultural, així com per haver implantat mesures de sostenibilitat al projecte. En destaquen accions com la reintroducció d’ocells predadors i insectívors a les finques; haver implantat pràctiques agronòmiques respectuoses amb la biodiversitat i la gestió dels residus que fan de l’activitat vitivinícola, entre moltes d’altres. Premi Vinari Sorea A la Tradició Vitivinícola de Catalunya 2019 Molí de Rué per la recuperació del vimblanc Molí de Rué és un celler i molí d’oli amb més de cent anys d’història ubicat al municipi de Vinebre, a la Ribera d’Ebre. Es tracta d’un projecte familiar que ha vist passar quatre generacions i que actualment té al capdavant la Noemí Poquet. Sota la seva empenta i dedicació, al celler hi elaboren vins amb Denominació d’Origen Tarragona, entre els quals hi ha un vi dolç que recupera antigues tradicions de la zona, el vimblanc de Vinebre. El “Sol i Serena”, elaborat 100% amb la varietat macabeu, ha recuperat processos d’elaboració d’antany que li valen el Premi que lliura SOREA a la Tradició vitivinícola de Catalunya.

14

Premis Vinari dels vins catalans 2019


Premi Vinari Euroselecció Riedel Al Millor Celler 2019 Cellers Domenys Cellers Domenys ha estat el projecte que s’ha endut el major nombre de reconeixements als Premis Vinari 2019. En total, dos plates i 2 bronzes de categoria i una plata de Denominació d’Origen Catalunya, per les següents referències: • • • • •

Capvespre Sunset Rosat 2018, plata en la categoria de vins Rosats. Les Tres Naus Reserva 2015, plata dels Escumosos Reserva. Capvespre Sunset Negre 2018, bronze en la categoria de Negres Joves. Les Tres Naus Brut 2017, Bronze en la categoria d’Escumosos Joves. Capvespre Sunset Rosat 2018, Vinari de Plata de la DO Catalunya.

Premi Vinari Varias Impressors A la Millor Etiqueta 2019 3/4 de quinze, Celler Fargas-Fargas Un jurat format pels grafistes Ninel Sagaute i Eduard Roca i el pintor i il·lustrador Ivan Triay ha escollit aquesta etiqueta per la seva “senzillesa, elegància i personalitat”. Coincideixen tots tres que la imatge compleix amb els requisits que ha de tenir la comunicació visual d’un vi. “Té un nom fàcil de recordar i es presenta amb un disseny sobri molt ben executat”. A més a més, “combina molt bé les dues tipografies del nom del vi i del nom del celler, equilibrant la duresa de les línies rectes amb la suavitat de les lletres més arrodonides”. Premi enoAula Al Tastador Destacat dels Premis Vinari 2019 Anna Casabona Per primer cop en la història dels Vinari, i gràcies al suport d’enoAula, es premia el membre del jurat que ha destacat en la seva participació al certamen. El guardó, per la seva coherència i fiabilitat en les notes de tast del concurs, recau en la sommelier Anna Casabona. Llicenciada en Enologia per la URV, Casabona és actualment la responsable comercial del Celler de Capçanes i també exerceix de professora associada a la Universitat Rovira i Virgili. És una gran ambaixadora del vi català.

Premis Vinari dels vins catalans 2019

15


Organitza: 10

ANYS

Patrocinador principal:

Patrocinador oficial:

Patrocinador tast final:

Patrocinadors:

Amb el suport de:

Mitjans oficials:

Agència oficial:

Col¡laboradors:

S.L.

16

Premis Vinari dels vins catalans 2019

Profile for Premis Vinari

Catàleg de guanyadors dels Premis Vinari 2019  

Llistat dels millors vins de Catalunya del 2019, segons els resultats de la setena edició dels Premis Vinari.

Catàleg de guanyadors dels Premis Vinari 2019  

Llistat dels millors vins de Catalunya del 2019, segons els resultats de la setena edició dels Premis Vinari.

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded