Healing sofa product presentatie

Page 1

Healing Sofa ontwerp van atelier PRO architekten gemaakt door Keijsers Interiors


Healing Sofa ontwerp van atelier PRO architekten gemaakt door Keijsers Interiors Slapen in een ziekenhuisbed is toch anders dan thuis. Zeker na een operatie of bij langdurige ziekte. Een vertrouwd iemand in de buurt is voor de patiĂŤnt dan heel plezierig. Daarom heeft atelier PRO dit multifunctioneel Healing Sofa ontworpen. Dit rooming-in meubel is uniek in Nederland en in samenspraak met het Meander Medisch Centrum ontwikkeld. Het is een van de eerste, multifunctionele zorgmeubels voor de professionele instellingen. De Healing Sofa is een combinatie van bureau, logeerbed, bank en tafel. De Healing Sofa wordt geproduceerd door Keijsers Interiors.

Healing Sofa


Overdag fungeert het meubel als bank. Het is zodanig ontworpen dat het praktisch inpasbaar is, eenvoudig om te bouwen en een fraai geheel vormt met de overige inrichting van de patiĂŤntenkamer.


De Healing Sofa is verstelbaar naar 4 afmetingen: L 2050 L 2075 L 2390 L 2535

x x x x

B 800 B 800 B 800 B 800

x H 778 mm x H 778 mm x H 778 mm x H 778 mm


De Healing Sofa is speels, niet statisch, ‘je kunt er ook op hangen’. Dankzij de halve rug houdt de patiënt vanuit bed zicht naar buiten. Het meubel is in diverse kleurstellingen verkrijgbaar. Voor Meander Medisch Centrum is gekozen voor een kleurstelling die past bij de kamers. Andere eigenschappen zijn: verrijdbaar, licht van gewicht en geschikt voor industriële reiniging.


Healing Sofa ontwerp van atelier PRO architekten gemaakt door Keijsers Interiors

Ontwerpschets patientenkamer met Healing Sofa, Meander Medisch Centrum

De zoektocht naar ruimtebesparing, de vraag naar extra functionaliteiten op eenpersoonskamers in een ziekenhuis en het hotelprincipe ‘rooming-in’ brachten atelier PRO tot het ontwerp. De eenpersoonskamers nodigen uit tot het langer verblijven van naasten op de kamer van de patiënt, in diens directe nabijheid.


Healing Sofa ontwerp van atelier PRO architekten gemaakt door Keijsers Interiors


Custom made Keijsers Interiors maakt maatwerk. De Healing Sofa kan in verschillende stoffen en uitvoeringen worden uitgevoerd. Alle stoffen en kleuren zijn verkrijgbaar. Het stalen onderstel is verkrijgbaar in elke uni RAL kleur. Wij maken graag voor u een eigen variant die past bij uw interieur en identiteit.
Patientenkamer in het Meander Medisch Centrum Amersfoort, 2013. Ontwerp van atelier PRO architekten.


Offices in the new city hall in Deventer, NL 2016. Interior design by atelier PRO architects.

Healing Sofa ontwerp van atelier PRO architekten gemaakt door Keijsers Interiors

Atelier PRO is een Haags architectenbureau met ruim veertig jaar ervaring. Met een team van ca. vijftig architecten, stedebouwers en interieur architecten helpen wij onze opdrachtgevers met oplossingen op maat. Onze internationale opdrachtenportefeuille beslaat een breed veld, zowel in transformatie als in nieuwbouw. Wij werken aan gezonde woon- en zorgomgevingen, onderwijsgebouwen en duurzame werkomgevingen. www.atelierpro.nl

Keijsers Interiors is een van de grotere interieurbouwers van Nederland. Wij werken o.a. voor: toonaangevende architecten, grote winkelketens, facilitair managers van kantoren, musea, grote opdrachtgevers in utiliteit, zorg & hospitality. www.keijsersinteriors.com


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.