__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 10

J Ä S E N Y R I T Y S E S I T T E LY S S Ä

Tähtien tie

yrittäjyyteen Sisko ja sen veli. Leena ja Leo-Pekka Tähti ovat puurtaneet vuosia omalla sarallaan, mutta ajatelleet, että jotain yhteistä pitäisi kehitellä. Puolisen vuotta sitten duo perusti kommandiittiyhtiön, Tähti Consultingin, sillä idea oli vihdoinkin syttynyt. He haluavat tarjota asiakkaille markkinoinnin ja sosiaalisen median buustausta sekä henkilöbrändäystä niin BtoB- kuin BtoC-puolellakin.

Teksti Elina Wallin Kuva Aleksi Rimpiläinen

LEENA TÄHTI ON ollut markkinointialalla yli 10 vuotta. Vuodet ovat jalostaneet ajatusta osaamisen jakamisesta. – Työskentelen ohjelmistoyritys Elinarin markkinoinnissa. Olen ollut siellä pitkään ja saanut vahvan osaamisen alalle, Leena kertoo. – Vähän väliä olemme puhuneet Leo-Pekan kanssa, että jotain yhteistä bisnesideaa olisi kiva keksiä.

Sisarusten perheyritys Molemmat ovat silmin nähden iloisia ja ylpeitä siitä, että heidän yrityksensä on perheyritysstatuksen alla. – Olen aina välillä pohtinut, että mitä työtä se sitten mahtaa olla, mitä urheilu-uran jälkeen alan tehdä, Leo-Pekka pohtii. – Olen aina ajatellut, että haluaisin työpaikkaan, jossa on hyvä olla, voin luottaa muihin ja että olisi mielekästä tekemistä, hän jatkaa. – Ja kehen nyt voisi enää enempää luottaa kuin omaan siskoon, hän tuumaa ja katsoo Leenaa lämpimästi. Kaksikosta välittyy rentous ja innostus uudesta. – Me ajattelemme, että meidän yhteiset taidot on sellainen paketti, josta on meidän asiakkaillemme hyötyä. Jo nyt voidaan sanoa, että siltä myös vaikuttaa, Leena täydentää.

Vahvuudet markkinoinnissa ja brändäyksessä – Yllättävän nopeasti asiat etenivät sitten siinä vaiheessa, kun asiat lähtivät liikkeelle. Itse olin kyllä vähän skeptinen ja ehkä hitaamman aloittamisen kannalla. Mutta Leena pisti tuulemaan ja kyllä mä nyt jo vallan tyytyväinen olen, Leo-Pekka lohkaisee. Leo-Pekka Tähden vahvuus on pitkässä henkilöbrändäyksen ja vaikuttajamarkkinoinnin kokemuk-

10 – Pyry �/����

sessa. Hänellä on laajat verkostot, joiden hyödyntäminen on tietysti mielessä. – Esimerkiksi urheilijoilla ei ole kovin hyvät eväät näissä asioissa, ellei niihin saa apuja, hän muistuttaa. – Tällä hetkellä tarjoamme paljon kaikenlaista. Strategiamme on juuri nyt se, että kuulostellaan markkinaa ja sitä, mitä asiakkaamme kaipaavat. Siksi kaikki ovet ovat enemmän auki kuin kiinni, Leena pohtii. Tähti Consultingin asiakaskunta koostuu yrittäjistä ja startupeista. Yritys tarjoaa markkinoinnin konsultointia strategiasta suunnitteluun ja sosiaalisen median palveluita. Lisäksi luonnostaan mukaan nousevat luennot ja valmennukset asiakkaan tarpeen mukaan. – Annamme apuja myös vaikuttajamarkkinoinnissa siten, että voimme kertoa, mitä tulee ottaa huomioon ja toisaalta auttaa yritystä etsimään oikeanlaisia vaikuttajia, Leena kuvailee.

Täydellä teholla Tokioon Leo-Pekan päätyö on edelleen pyörätuolikelauksessa ja tähtäin on parhaillaan Tokion paralympialaisissa. – Mutta ei se urheilu-urakaan loputtomiin kestä, hän pohtii ääneen. – Vielä pyörä kulkee aika kovaa, hän naurahtaa. Leo-Pekka on suorittanut Kuortaneen urheiluopistossa valmentajatutkinnon. – Ilman muuta siitä on hyötyä jo nyt. Valmennettavani Esa-Pekka Mattila menestyi hiljattain Puolassa pidetyissä EM-kisoissa. Kyllä se tuntui hienolta, kun kaksi suomalaista nousi palkintokorokkeelle. Vaikka ajatukset ovat Leo-Pekalla itsellään kaikkein tiiviimmin Tokiossa, on perhe tietysti hengessä mukana. Tokion kisojen jälkeen on silti elämää. – Ajattelisin, että jos vielä pari kolme vuotta

– Me ajattelemme, että meidän yhteiset taidot on sellainen paketti, josta on meidän asiakkaillemme hyötyä.

Profile for Porin Yrittäjät

PYRY 3/2021  

Porin Yrittäjien jäsenlehti 3/2021.

PYRY 3/2021  

Porin Yrittäjien jäsenlehti 3/2021.

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded