Page 1


Za roditelje Neodoljiva zbirka dražesnih priča s Voćne farme osvojila je srca milijuna djece širom svijeta. Vjerujemo da će i vaši mališani oduševljeno tražiti da ih uvijek iznova čitate. Napete i šaljive zgode na Voćnoj farmi prate šarmantne i jasne ilustracije pomoću kojih dijete bez teškoća prati radnju i usvaja nove riječi. Priče s Voćne farme zamišljene su i da roditelji i djeca u zajedničkom druženju podijele uzbuđenje svladavanja prvih čitateljskih koraka. Kako bi se mališanima osigurao uspjeh u početnom čitanju, tekst je napisan u suradnji sa stručnjacima za razvoj govora. Kako čitati s malenima? Prvo naglas pročitajte cijelu priču i s mališanom porazgovarajte o slikama. Zatim ga ohrabrite da pročita kraći i jednostavniji tekst pri vrhu svake stranice, a vi čitajte dulji i složeniji dio teksta na dnu stranice. Izmjenama uloga podižete samopouzdanje malome čitaču. Djeca naprosto obožavaju taj oblik čitanja!

Na svakoj stranici skriva se žuta patkica. Možeš li je pronaći?


Na Voćnu farmu stiže vlak! Heather Amery Ilustrirao Stephen Cartwright Savjetnica za govor i jezik: Betty Root

Stara parna lokomotiva

1

Hrđina pustolovina u vlaku

17

Kako je Lutka spasila vlak

33

Kako je Vunka zaustavila vlak

49


Hrđina pustolovina u vlaku


Na Voćnoj farmi je jutro.

Dora i Jurica igraju se u dvorištu prije doručka. S njima je i pas Hrđo. "Djeco, dođite na doručak!" zove mama.


Mama i djeca upravo doručkuju.

"Što ćemo danas raditi?" pita Jurica. "Možemo ići na staru željezničku postaju malo gledati stari parni vlak", predlaže mama. Dora i Jurica se vesele.


"Požuri, Hrđo", kaže Jurica.

Mama, Jurica i Dora hodaju cestom do stare željezničke postaje. "Čvrsto drži povodnik, Jurice. Nemoj pustiti Hrđu!" kaže mama. Uz veliko stablo kraj puta skupljaju se životinjice, a Hrđo uvijek zaostaje jer se želi igrati s njima.


Obitelj Čizmić je stigla na peron i čeka vlak.

Mama, Dora i Jurica promatraju dolazak vlaka. S njima na peronu stoji i gospođa Humić sa svojim malim bijelim psićem.


Vlak je spreman za polazak.

Svatko želi popričati sa strojovođom. Strojovođi pomaže tata Čizmić. On zatvara vrata vagona i hitro uskače u lokomotivu.


"Gdje je moj psić?"

Gospođa Humić zaprepašteno gleda u prazan povodnik. "Mrvica je cijelo vrijeme bila sa mnom na peronu", kaže zabrinuto. "A sad je nestala." Vlak polazi, a nigdje nema Mrvice.

Na Voćnu farmu stiže vlak!  

Što je novo na Voćnoj farmi? U blizini je otvorena starinska željeznička postaja i djeca sada mogu putovati vlakom s pravom parnom lokomotiv...

Advertisement