Page 1

27 OKTOBER 2012 ZWOLLE


— LET’S GET LOST! Toen ik een jaar of 20 was, zag ik voor het eerst de documentaire ‘Let’s Get Lost’. Een film over jazztrompettist Chet Baker, vernoemd naar een van zijn nummers. Die documentaire maakte veel indruk. Het schetste de volledige vrijheid van een mens in de nadagen van zijn artistieke leven. De prachtige beelden van de omgeving waarin Chet Baker zich voortbewoog, bleven als mooie foto’s op mijn netvlies staan, terwijl op de achtergrond continu die mooie muziek van Baker te horen was. Toen ik in de zomer van 2011 een nieuw platform voor alternatieve muziek startte, kon het dan ook alleen maar Let’s Get Lost heten. Met deze nieuwe website begon de zoektocht naar gelijkgestemden, bloedbroeders zelfs. We kozen ervoor om naast te schrijven ook mooie concerten te organiseren. Dat is wat we immers altijd al deden. Het was alleen wat lastig om de muziek die we zelf mooi vinden een plek te geven binnen de poppodia waarvoor we werken of op de festivals die we al organiseren. Zo begonnen we in de winter van 2011 met de eerste shows op bijzondere plekken in Zwolle. Het doel was altijd al om naast losse clubavonden ook een stadsfestival te organiseren. Lekker de hele avond en nacht door een stad dolen met je vrienden en om toffe bandjes te zien. Hier zijn we dan: de eerste editie van het Let’s Get Lost festival is een feit. Diezelfde avontuurlijke naam weer: het uitgangspunt van Let’s Get Lost is niet voor niets het ontdekken van spannende, nieuwe muziek. En wel op mooie locaties in Zwolle. Want wat is er nu mooier dan verdwalen in een stad, stuitend op geweldige nieuwe bands die opwindende muziek maken? Wij hebben er heel veel zin in en hopen dat jullie het net zo tof vinden als wij. Veel dank aan alle bezoekers, sponsoren, ambassadeurs, vrijwilligers en mediapartners. Zonder jullie was dit initiatief, in deze tijd, niet mogelijk. Veel plezier! Namens het hele Let’s Get Lost team, Frank Satink


— LOCATIES

THEATER YOUNG ONES

POPFRONT

HEDON

PLATO

CAFE IN DE BUURT

GALERIE HET LANGHUIS

STATION

DE VERHALENBOOT


CREATURE WITH THE ATOM BRAIN

ISBELLS

STILL CORNERS JACCO GARDNER

OH BURGUNDY

THE HORSE COMPANY WE WERE EVERGREEN WESTKUST DEEP SEA DIVER

OSCAR AND THE WOLF

MOZES AND THE FIRSTBORN MAN FROM THE SOUTH PETER KATZ

ANNE SOLDAAT

CHARLIE JONES’ BIG BAND THE ME IN YOU SX ECHO LAKE RATS ON RAFTS


— SPECIALE SESSIES Het hoofdprogramma start om 17:45 uur in Popfront maar ‘s middags vanaf 14:00 kun je al een aantal bijzondere akoestische optredens bezoeken.

— HET LANGHUIS — IN DE KRINGLOOP SESSIES — 14:00 uur — DEEP SEA DIVER — 15:00 uur — MAN FROM THE SOUTH — 16:00 uur — WE WERE EVERGREEN

— PLATO — PLATO SESSIES — 16:00 uur — OSCAR AND THE WOLF — 17:00 uur — THE HORSE COMPANY

— CAFE IN DE BUURT Vanaf 23:00 uur tot diep in de nacht ben je van harte welkom in café In De Buurt


— ANNE SOLDAAT

— CHARLIE JONES’ BIG BAND

Anne Soldaat staat te boek als een van de beste gitaristen van Nederland. Wat ons betreft geheel terecht. Anne gaat al een tijdje mee. Van Daryll-Ann tot Do-The-Undo, van de gitarist van Tim Knol tot nu weer solo. Onlangs verscheen zijn nieuwe album, het tweede onder zijn eigen naam.

Achter de naam Charlie Jones gaat een veelzijdig mens schuil. Hij schildert, vervaardigt sculpturen en fabriceert installaties. De toevoeging Big Band staat voor zijn muzikale tak. Die band wordt gevormd door drie muzikanten die hem aanvoelen, begrijpen en aanvullen. Met producer Werner Pensaert werd een nieuw album met griezelig eerlijke songs van Charlie Jones opgenomen, getiteld ‘Until I Get Bald’.

Voor zijn nieuwe titelloze album reisde Anne af naar Los Angeles om met Jason Falkner (o.a. Air, Beck) te werken aan deze nieuwe, titelloze, warme liedjesplaat die wederom met gejuich is onthaald. Voor liefhebbers van Nick Drake, Big Star en Neil Young.

Charlie Jones schrijft songs zoals Lucian Freud schildert: heel direct. Met plooien, rimpels, schaamhaar. Dat is eerlijk. Maar ook heel confronterend.

— ANNE SOLDAAT — CHARLIE JONES’ BIG BAND

—VERHALENBOOT

— 23:15 uur

— 18:00 uur — HEDON


— CREATURE WITH THE ATOM BRAIN

— DEEP SEA DIVER

Het Belgische Creature with the Atom Brain is naast de vaste begeleidingsband van Mark Lanegan eerst en vooral toch een psychedelische stonerrockband met internationale allure. Even was het stil rond de band met ex-Millionaire lid Aldo Struyf, vanwege tourverplichtingen met Mark Lanegan en een Amerikaanse tour met Alice in Chains. Maar nu slaat CWTAB keihard terug met hun nieuwste plaat The Birds Fly Low. Een heerlijke plaat vol sixties psychedelica én krautrock én noise én gitaarrock met gastrollen voor Tim Vanhamel (Millionnaire, dEUS), Mario Goossens (Triggerfinger) en Mark Lanegan zelf (Screaming Trees, QOTSA). Niet te missen.

Deep Sea Diver is het alter ego van singer-songwriter Niklas Kramer uit Göttingen, Duitsland. Wat begon als een soloproject is inmiddels uitgegroeid tot een volledige liveband. Deep Sea Diver is door Niklas Kramber bedacht rondom het concept van een duiker die zwoel en moeiteloos door een diepe zee van soundscapes en muziek duikt. Onderweg ontdekt de duiker kleurrijke melodieën en het contrast tussen verdriet, schoonheid, hoop en melancholie. Deep Sea Diver is dan ook een indiefolkband die een ambiance creëert met een mix van akoestische instrumenten, gitaren, pedal-steel en banjo in combinatie met gelaagde samenzang. Niet voor niets werd in de pers al eens de vergelijking gemaakt met Bon Iver in zijn ‘For Emma, Forever Ago’- periode.

— CREATURE WITH THE ATOM BRAIN

— 01:45 uur — HEDON

— DEEP SEA DIVER

— 17:45uur — POPFRONT


— ECHO LAKE

— ISBELLS

Het Londonse Echo Lake werd gevormd in 2010 nadat Thom Hill en Linda Jarvis elkaar ontmoetten op de kunstacademie. Al snel werden ze opgepikt door Londons label No Pain In Pop. De daaruit voortvloeiende, geprezen debuut-EP Young Silence veroorzaakte al snel een kleine buzz.

Isbells is de band rond zanger en frontman Gaëtan Vandewoude. Na het succes van het titelloze debuut uit 2009, kwam in maart de opvolger ‘Stoalin’ uit. Deze releasemaand is niet geheel toevallig gekozen, Maart staat immers symbool voor het begin van de lente. Dit horen we terug in de dromige folkpop van deze Vlamingen.

In het voorjaar van 2012 was daar dan ineens het debuutalbum Wild Peace. Een langspeler vol dreampop- en shoegazeliedjes die bij vlagen doen denken aan het beste van Jesus & The Mary Chain en My Bloody Valentine. Het optreden van Echo Lake op Let’s Get Lost zal het eerste optreden van deze Londense formatie op Nederlandse bodem zijn. Stiekem nu al een van onze favorieten op het festival...

Op het album is veel mooie samenzang te horen met Chantal Acda, die zich voor deze opnames ook in de studio bij Isbells voegde. Een prachtige aanvulling op de stem van Vandewoude. Voor liefhebbers van Fleet Foxes, Midlake en Bon Iver.

— ECHO LAKE — 01:00 uur —POPFRONT

— ISBELLS — 21:30 uur —THEATER YOUNG ONES


— JACCO GARDNER

— MAN FROM THE SOUTH

Jacco Gardner is een 24-jarige multi-instrumentalist en producer uit Hoorn. De inspiratiebronnen voor zijn zelfbenoemde ‘neo-psych baroque pop’ zijn niet de minsten: we noemen helden als Syd Barrett, Curt Boettcher, Brian Wilson, The Zombies, plus tal van andere pioniers op het gebied van studioproductie en songwriting uit de jaren zestig.

Onder het alias Man From The South maakte Paul van Hulten met ‘Koblenz’ een prachtige plaat.

Jacco Gardner speelt live met een band met daarin onder meer Keez Groenteman van Lola Kite. Psychedelische popmuziek dus. Wij hebben er alvast zin in.

Man From The South past mooi binnen het groeiende rijtje mannen-met-akoestische-gitaren die het momenteel zo goed doen. Dat is niet generaliserend bedoeld, want Man From The South is weldegelijk uniek in zijn soort. Zelf noemt hij Bob Dylan, Bruce Springsteen en Townes Van Zandt als belangrijke inspiratiebronnen en inderdaad klinkt Van Hulten alsof hij zijn klassiekers kent. Wij vinden hem bij vlagen klinken als een seventies hardrocker à la Robert Plant, maar dan zonder de loeiende gitaren. En ja, dat is positief. Trouwens, mannen met baarden en een gitaar kunnen bij voorbaat al niet kapot.

— MAN FROM THE SOUTH — JACCO GARDNER —POPFRONT — 19:00 uur

— VERHALENBOOT — 19:15 uur


— MOZES AND THE FIRSTBORN

— OH, BURGUNDY

Lekkere energieke jongehondenband, dat Mozes and the Firstborn. Slechts twee jaar bezig, nog geen volledig album uit en nu al volop in de aandacht. De invloeden reiken van zestiger jaren muziek als The Rolling Stones en Nuggets: Original Artyfacts from the First Psychedelic Era tot hedendaagse acts als The Strokes, Ty Segall en Black Lips.

Oh, Burgundy werd geboren nadat Max Colombie (Oscar and the Wolf) en Thomas Oosterlynck elkaar ontmoetten op een Gents muziekfestival. Uit wederzijdse bewondering voor elkaars werk besloten ze om als duo muziek te gaan maken.

Twee maanden na oprichting nam Mozes and the Firstborn al de inmiddels uitverkochte ‘I Got Skills EP’ op in het historische Philips NatLab, de plaats waar onder andere de CD is uitgevonden. De band is momenteel bezig met het schrijven aan hun debuutalbum. De verwachting is dat we nog veel van deze jonge heren gaan horen. Ze gaan in ieder geval het Popfront eerst flink op de kop zetten met hun dampende en zwetende rock ‘n’ roll.

— MOZES AND THE FIRSTBORN —POPFRONT — 20:30 uur

De muziek van dit Gents-Brusselse duo wordt gedragen door koorgezangen en begeleid door een simpele gitaar of synths. Max’ melancholische songteksten gaan over de teleurstelling van een heel leven. Maar laat dat je niet weerhouden om te komen luisteren.

— OH, BURGUNDY

— VERHALENBOOT — 21:45 uur


— OSCAR AND THE WOLF

— PETER KATZ

Het Gentse Oscar And The Wolf grossiert in melancholische liedjes. Vorig jaar verrasten deze Belgen de wereld met hun eerste EP ‘Imagine Mountains’ en dit jaar verscheen de eveneens sterke EP ‘Summer Skin’, opgenomen door Robin Proper-Sheppard. Die ken je misschien nog van het legendarische The God Machine en anders wel van zijn liedjes voor droefsnuiten met Sophia. Op Summer Skin hoor je vijf traag meanderende pareltjes die doen verlangen naar meer.

Met een gemiddelde van zo’n 150 shows per jaar over de hele wereld, heeft Peter Katz als performer al behoorlijk wat kilometers op de teller. Zijn eerste studio-album ‘First of the Last to Know’ uit 2010 debuteerde op nummer 1 in de iTunes singer-songwriter-charts. Op dit album doet ondere andere Glen Hansard mee, bekend van The Swell Season en The Frames. Voor de opnames van zijn nieuwe plaat Still Mind Still betrok hij een huisje diep in de Canadese bossen. Ondersteund door producer Rob Szabo werden de liedjes vrijwel in één keer live opgenomen. Dit resulteerde in een wonderschone, natuurlijk klinkende folkplaat.

— OSCAR AND THE WOLF

— HEDON — 19:30 uur

— PETER KATZ — VERHALENBOOT — 20:30 uur


— RATS ON RAFTS

— STILL CORNERS

Energie, eenvoud en noise: dat zijn dé belangrijkste drijfveren van Rafts On Rafts. De Rotterdammers maken een mix van post-punk en new wave zoals we die kennen van 80’s bands als The Cure, Echo & The Bunnymen en The Fall. Maar dan wel met een onmiskenbaar hedendaagse twist.

Het was een donkere en mistige nacht toen Still Cornerssongschrijver Greg Hughes zangeres Tessa Murray voor het eerst zag. “Het klinkt stom, maar het is helemaal waar,” vertelt hij. “Ik zat in de trein die naar London Bridge ging. Maar om een of andere reden ging de trein naar een andere halte. Ik stapte uit, en de andere persoon die uitstapte, was Tessa.” Het was dé perfecte timing voor de Amerikaanse muzikant die naar Londen verhuisde om een carrière in de muziek te beginnen. Hughes vormt samen met Murray de kern van Still Corners.

Eind 2011 kwam debuut ‘The Moon Is Big’ aanvankelijk alleen uit op vinyl. Top Notch labelbaas Kees de Koning was zo onder de indruk dat hij begin dit jaar een re-release van het album op CD mogelijk maakte. Een opmerkelijke keuze misschien voor een hiphop label, maar toch heeft Top Notch meer punk-attitude in zich dan je denkt, volgens zanger-gitarist David Fagan.

­— RATS ON RAFTS —POPFRONT — 23:30 uur

De prachtige droompop van dit kwartet komt uit het straatje van Beach House en Chromatics.

­— STILL CORNERS — 23:30 uur —THEATER YOUNG ONES


Goomah Music presents:

‘The Horse Company - Calypso’ Out on November 12 Releaseshow - November 22 - Paradiso Amsterdam www.thehorsecompany.nl // www.goomahmusic.nl


— SX

— THE HORSE COMPANY

Goed nieuws van het Belgenfront: Het debuutalbum van SX heet ‘Arche’ en is net verschenen. Nog beter nieuws: SX speelt in Zwolle op Let’s Get Lost en het album is dan ook precies op tijd. SX mengt het beste van Beach House, Animal Collective, Yeasayer en The xx tot een bijzonder geheel. We gaan er vanuit dat ze dat kunstje op het podium op z’n minst evenaren. Belgenpop op zijn best.

The Horse Company heeft al twee succesvolle albums afgeleverd die volop lovende kritieken kregen. De derde plaat wordt - zoals men het in het Oosten noemt - een typisch “Vernemstige”. Op Calypso, het derde album hoor je een dieper en gelaagder geluid dan dat je tot nog toe van The Horse Company gewend was. Meer gitaren, meer psychedelica en krautrock. Toch horen we ook weer die prachtige mooie liedjes en melodieën terug waarmee deze band altijd weer zo makkelijk onder je huid weet te kruipen. The Horse Company viert op Let’s Get Lost de geboorte van het nieuwe album; de plaat zal hier bovendien voor het eerst te verkrijgen zijn.

— SX

— THE HORSE COMPANY

— 22:30 uur — HEDON

— 21:00 uur — HEDON


— THE ME IN YOU

— WE WERE EVERGREEN

Het Belgische The Me in You is een vijftal met roots in het Hageland. De groep ontstond in 2009 en bleek van meet af aan stevig verankerd in het muzikale erfgoed van The Byrds en Sparklehorse. Een eerste demo werd opgepikt door het Noisesome label (Customs, Motek), dat de band afgelopen zomer de kans gaf hun debuutplaat ‘Forgotten Clothes’ op te nemen.

We Were Evergreen is een alternatieve indie-elektropopband uit Parijs. Door folkmelodieën, elektrobeats en exotische ritmes stevig met elkaar te mixen, zorgen deze Fransen voor verhitte taferelen in elke club. Of al vroeg op de dag op Vlieland, waar de band begin september op Into The Great Wide Open speelde.

De nummers en de band klinken alsof het Vlaamse vijftal al jaren optreedt: mooie samenzang en een prachtige sfeer.

— THE ME IN YOU — 20:00 uur —THEATER YOUNG ONES

Korter en langer geleden tourden ze al met onder andere Slow Club, Michael Kiwanuka, Baxter Dury, The Dø, King Charles, Selah Sue, Ed Sheeran, Emeli Sandé en Little Dragon.

— WE WERE EVERGREEN

— POPFRONT — 22:00 uur


— WESTKUST

­— HNK GETS LOST

Bij het horen van de naam Westkust ben je al snel geneigd aan een Nederlandse band te denken. Klopt niet: Westkust is de naam van een snel opkomende, Zweedse shoegazeband, die net de eerste EP ‘Junk’ uit heeft. Hun debuutalbum is onderweg en belooft een regelrechte kraker te worden. Denk aan het bastaardzusje van The Pains Of Being Pure At Heart. Met deze eerste Nederlandse show gaat Westkust ongetwijfeld bewijzen dat er een mooie toekomst in het verschiet ligt.

Naast vele toffe bands hebben we ook Henk Kanning (ex-Kink FM, OOR, ex-LiveXS, Sabotage etc) bereid gevonden om in onze vaste hangout In De Buurt mooie platen te spinnen. Henk is de maker van onze Spotify Playlist en zal vanaf 23.00 uur in café In De Buurt tot diep in de nacht, bijgestaan door vele illustere en minder illustere gasten, zorgen dat Let’s Get Lost diep tot in de krochten van de stad doordringt.

­— WESTKUST — HEDON — 24:00 uur

­— HNK GETS LOST v.a 23:00 uur —CAFE IN DE BUURT


YOU ROCK WE WRITE


— LET OP! (huisregels en disclaimer) Let’s Get Lost is een festival dat plaatsvindt op vier locaties in Zwolle. Wij streven er naar dat iedereen overal naar binnen kan maar het is mogelijk dat een locatie vol is. Voor alle locaties geldt dat als er een rij voor de deur staat, diegenen die het eerst in de rij stonden als eerste naar binnen mogen, zodra er weer ruimte is in de desbetreffende locatie. Wij verzoeken jullie om eventuele aanwijzingen en voorschriften van personeel en beveiligingspersoneel op te volgen. Het betreden van de festivallocaties geschiedt op eigen risico. Niet dat we gekke dingen van plan zijn, maar dat je het weet. Voor alle festivallocaties geldt: je mag geen eigen eten en drinken mee naar binnen nemen. Dus laat je fonduestel maar thuis. Dieren houden niet van harde muziek, die moet je daarom thuis laten. De organisatie van Let’s Get Lost kan personen die zich misdragen of anderszins niet aan de regels houden, de toegang tot de festivallocaties ontzeggen. De organisatie van Let’s Get Lost is niet aansprakelijk voor enigerlei letsel, vermissing of schade ontstaan door bezoekers en/of goederen van bezoekers. Let dus goed op elkaar en op je spullen. Het programma van Let’s Get Lost is een festival. Dat betekent dat je een kaartje koopt voor het festival en niet voor een individuele act. We verwachten geen wijzigingen in het programma, maar ja, dat weet je nooit.


— PARTNERS


— COLOFON Organisatie Let’s Get Lost: Frank Satink, Robert Koole, Erik Delobel, Peter Boorsma Vormgeving: Mirjam Schaaf, ontwerpstation.nl Peter Boorsma, peterboorsma.nl Redactie: Frank Satink, Robert Koole, Peter Boorsma, Joris Rietbroek, Erik Delobel Printwerk: Molenberg Media Zwolle   Speciale dank: Joris Rietbroek, Jasper van Vugt, Martijn Koetsier, Jeffrey Zweep, Roosmarijn Reijmer, Henk Kanning, Niels Bourgonje, John Denekamp, Lisa de Jongh, Ricardo Jupijn, Lisette van Marle, Marleen de Roo, Erik Velderman, Jochem Beunk, Rik Meijer, Patrick Kuiper, Ilona Kevelham, Arthur Schoppenhauer, Laura van der Meiden, Aldwin Ensing, Rob en Kitty van De Verhalenboot, Het Langhuis, Helga en Harold van In De Buurt, Vedett, Hedon, Plato Zwolle, Buro Ruis, Rob, Linda en Irene bij Goomah Music, Alle vrijwilligers van Hedon en Popfront www.lets-get-lost.nl 2012


23:30

23:00

24:00

19:00

00:30

19:30

Biss. Willebrandlaan 32 | 8021 GA Zwolle

Filmische pop

STILL CORNERS

18:30

18:00

—THEATER YOUNG ONES 20:30

01:00

01:30

Melancholieke Belgenpop

THE ME IN YOU

20:00

02:00

21:00

22:00

02:30

03:00

Wonderschone folkpop

ISBELLS

21:30

03:30

22:30

LET’S GET LOST | ZWOLLE | 27 OKT 2012


SX

WESTKUST LoFi-Noisepop

00:30

01:30

CREATURE WITH THE ATOM BRAIN Psychedelica, krautrock, noise

02:30

02:00

01:00

21:30

THE HORSE COMPANY

21:00

23:00

Indie, Rock

20:30

Indie, Rock, Americana, Kraut

24:00

20:00

OSCAR AND THE WOLF

19:30

03:00

22:00

03:30

Indie, Rock, SX Electro

22:30

LET’S GET LOST | ZWOLLE | 27 OKT 2012

Belgisch ongeleid projectiel

23:30

19:00

BEOPLAYGROUND STAGE

18:30

CHARLIE JONES’ BIG BAND

18:00

— HEDON


23:30

23:00

24:00

19:00

Pletterstraat 20, Zwolle

Singersongwriter

ANNE SOLDAAT

18:30

18:00

00:30

01:00

01:30

02:00

02:30

03:00

Vlaamse melancholie

22:00

singersongwriter, folk

21:30

Singer-songwriter, folk, americana

21:00

OH, BURGUNDY

20:30

PETER KATZ

20:00

03:30

22:30

LET’S GET LOST | ZWOLLE | 27 OKT 2012

MAN FROM THE SOUTH

19:30

— VERHALENBOOT PLATO PODIUM


23:00

01:30

London dreampop, shoegaze

01:00

02:00

Garagerock

Post-punk, new wave

00:30

21:00

MOZES AND THE FIRSTBORN

20:30

ECHO LAKE

24:00

20:00

RATS ON RAFTS

23:30

Neo-psych baroque pop

19:30

Indie-folk

19:00

JACCO GARDNER

18:30

INDIE CLUB

DEEP SEA DRIVER

18:00

—POPFRONT

02:30

21:30

22:30

03:00

03:30

Indie-electropop

WE WERE EVERGREEN

22:00

LET’S GET LOST | ZWOLLE | 27 OKT 2012


Let's Get Lost festival programmaboekje 2012  

Alles over het Let's Get Lost festival van 27 oktober 2012 in Zwolle

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you