Page 1

21

Van het podium naar het parcours

Sterk in evenemententechniek! Als partner van Triathlon Holten verzorgen wij ook dit jaar weer alle theatertechnische voorzieningen. Uw partner voor:

Licht & Geluid Signing Truss Podia

Spoorstraat 8 7437 TS BP Bathmen Paderbornstraat 5, 7418 Deventer Tel.: 2828 28 Tel.:0570 0570 -- 54 54 28 www.eventfacilities.info www.eventfacilities.info

Martijn, Hens en Arno trainen hard onder aanmoediging van Diederik, John en Richard.

Aan de keukentafel van huize Meijerman worden de flesjes “energiedrank” (van een bekend biermerk) geopend voor het interview begint. De bandleden van de Reeperbahner Stimmungsmacher zitten er klaar voor. Drie van de zes bandleden doen mee op de 1/8ste afstand. De andere drie zorgen voor de mentale ondersteuning.

ȀNjÞǼÌĶŸŘŘEÞs_Þض ǻs¶sŘÞŘĶsɚsNjÞضɚŘ_sʊsEŸŘĨȖŘǼȖ¶sENjȖÞĨŎĨsŘɚŘ_s ŘEÞs_ÞضʳµsĶ_ǼÞŘĠȖĶÞˡ˟ˠˤsŘȖÞǼǣĶȖÞǼsŘ_ŘNjsǣsNjɚsNjÞضʵ

ĨŘÞƼ_ÞsĨŸNjǼÞضʵ

Drummer Arno Meijerman, bassist Martijn te Wolthuis en leadzanger Hens Janssen zullen op 4 juli een poging doen het podium te veroveren als deelnemer, nadat ze het publiek al twee keer vermaakten met hun muzikale kwaliteiten. Voor Arno is het de eerste keer dat hij deelneemt. Hij begon met sporten op advies van de fysiotherapeut na een ernstige rugblessure. “Eerlijk gezegd had ik je drie jaar geleden uitgelachen als je me gevraagd had of ik mee

gaan we daar over nadenken”, is het veelzeggende antwoord. Wel zullen de supporters met een schepnet bij het zwembad staan, mocht één van de deelnemende bandleden daar al bezwijken. Uiteraard nemen ze ook een kratje bier mee, voor het geval één van de deelnemende heren dorst krijgen.

Groot respect is er voor de vrijwilligers die het evenement tot een succes maken. Diederik Bronsvoort, gepassioneerd passief sporter, geeft aan dat hij - nadat de band zelf een evenement heeft georganiseerd - de bijdrage van de vrijwilligers nog meer op waarde weet te schatten. Op de vraag hoe hij en de andere bandleden Richard Aaltink en John Rodijk aankijken tegen deelname volgt veel gelach. “Zodra er elektrische racefietsen op de markt komen

Martijn laat weten dat hij geen streeftijd in zijn hoofd heeft, al zou sneller dan de voorgaande keren mooi zijn. Hens en Arno zijn beide tevreden “Als we niet aan het zuurstof hoeven als we over de finish zijn”, zo zeggen ze lachend. Aan de voorbereiding van zowel de supporters en deelnemers zal het niet liggen in ieder geval. En volgend jaar willen ze wel graag twee keer op het podium, of in ieder geval het publiek vermaken, als deelnemer en als muzikant.

L“ƏƊjƑƈƐƆƏƐ‹Ə““‹‹ƆƖƈƆ•Ɔ‹“ƐsĶĨs_¶ŸƼsŘ

ɚŸŸNjĨŸ¯ʩsʰĶȖŘOÌʰ_ÞŘsNjŸ¯EŸNjNjsĶ ǢŎÞ_ǣEsĶǼ˥˚˟ˠ˦ˣˤˠDĵËŸĶǼsŘ NJrǢrNJərNJrŗʲ˟ˤˣ˧˚˧˟ˠ˨ˢˠ ɠɠɠʳǼǣǼŸsÞŘÌŸĶǼsŘʳŘĶ

wilde doen”, vertelt Arno. “Maar ik ben het sporten gaan waarderen en wilde nu wel eens een echte uitdaging aangaan voor mezelf.” Hij geeft aan dat het lopen en fietsen hem prima afgaat, maar dat hij wel wat opziet tegen het zwemmen. Dat geldt ook voor Hens. Voor het eerst in tien jaar doet hij, na twee eerdere deelnames, weer mee. Hij zwemt het liefst op z’n rug, maar dat zal tijdens de triathlon wel niet gaan lukken. Zin heeft hij er in ieder geval

in. Net als Martijn die voor de derde opeenvolgende keer deelneemt. Martijn vertelt dat hij zo’n twee keer per week vanaf zijn werk naar huis fietst en vervolgens direct de hardloopschoenen aantrekt voor een trainingsronde. Allen kijken ze uit naar het juichende publiek, iets waar ze als muzikant wel aan gewend zijn.

Zompstraat 12a t 8102 HX Raalte tel: +31(0)572.351248 t www.thepowershop.nl

Ook Mark Tuitert weet hoe het is om op twee podia te acteren. De Olympisch schaatskampioen (2010) is een muziekliefhebber en hij stond al eens in Holten met de Reeperbahner Stimmungsmacher op het podium. Vorig jaar deed hij mee aan de Olympische afstand in Holten. “Het was zwaar. Je gebruikt bij triathlon verschillende spiergroepen en dat is te merken. Het fietsen en lopen ging nog wel, maar ik kwam in de knoop met het lopen. Dit jaar hoop ik beter voor de dag te komen, door bijvoorbeeld iets beter op mijn voeding te letten.” Tuitert, tegenwoordig wonend in Hoogmade, heeft nog altijd een speciale band met Holten. “Dit is een hechte gemeenschap. Als ik zoals bij de evenementpresentatie een bijdrage kan leveren, dan doe ik dat graag.” De Reeperbahner Stimmungsmacher kregen in 2006 in Holten versterking van Mark Tuitert.

Mark Tuitert finisht in 2014 na een zware race.

Van het podium naar het parcours  

Reeperbahner Stimmungsmacher en Mark Tuitert

Van het podium naar het parcours  

Reeperbahner Stimmungsmacher en Mark Tuitert

Advertisement