Perheyritys -lehti 4/2020

Page 19

KOLUMNI

Luottamus pitää ansaita Ei ole sattumaa, että luottamus mainitaan ensimmäisenä DevCon arvoista keskusteltaessa. Mielestämme on vaikea nähdä millekään muulle tukipilarille rakennettua mallia yritysten pitkäjänteiseen kehittämiseen ja aktiiviseen omistamiseen. Luottamuksen merkitys korostuu toiminnassamme monella eri tasolla. Sijoittajien tulee luottaa kykyymme löytää kumppanikseen kriteereihin sopivia yhtiöitä ja kehittää niitä toimintamallinsa mukaisella tavalla. Yritystemme muiden omistajien ja työntekijöiden täytyy luottaa siihen, että juuri DevCo on heille oikea pitkäjänteinen kehityskumppani. Ja yritystemme asiakkaiden täytyy luottaa DevCon yhtiöiden laadukkaan toiminnan jatkuvuuteen. Tämä edellytys korostuu entisestään Vexve Armatury Groupin ja Medix Biochemican toimialoilla, joilla yhtiöidemme tuotteet ovat kriittisiä komponentteja yhteiskunnan keskeisissä järjestelmissä (esim. kaukolämpöverkostot ja diagnostiikka), joiden elinkaaret ovat hyvin pitkiä – jopa sukupolvien yli ulottuvia.

tekohdista tapahtui vuonna 2016, kun Jarmo Nieminen teki päätöksen myydä lähes 60-vuotiaan perheyhtiönsä Vexve Oy:n (nyk. Vexve Armatury Group) DevColle. Yhtiötä on tämän jälkeen kehitetty vauhdikkaasti Jarmon kanssa muodostetun vision pohjalta, ja liikevaihto on neljässä vuodessa lähes kolminkertaistunut. Tänä syksynä Jarmo teki päätöksen ”eläköityä” Vexve Armatury Groupin hallitusroolista ja jatkaa aktiivista yhteistyötä DevCon kanssa sijoittajana (Jarmo on iloksemme osallistunut Vexve-kaupassa tehdyn uudelleensijoituksen lisäksi myös muiden DevCon sijoitusten rahoittamiseen). Vaikka jäämme luonnollisesti kaipaamaan Jarmon ammattitaitoa Vexve Armatury Groupin hallituksessa, näemme hänen valmiutensa tähän askeleeseen äärimmäisenä luottamuksen osoituksena DevCoa kohtaan. Jarmon esittämät kiitokset Vexven vahvuuksien ja arvojen säilyttämisestä ovat meille paras tunnustus, jonka voimme kehityskumppaniltamme saada. Kiitos Jarmo vielä kerran luottamuksesta!

Vahvan luottamussuhteen rakentaminen kestää usein kauan, mutta sen voi pahimmillaan tuhota hetkessä. Pyrimme voittamaan kumppaniemme luottamuksen nöyrällä asenteella, kovalla työnteolla sekä seisomalla sanojemme takana. Haluamme olla yrityksillemme kasvollinen omistaja, joka kuuntelee parhaita osaajia, on utelias oppimaan yrityksensä toiminnan ja markkinat syvällisesti ja laittaa itsensä likoon niiden menestyksen puolesta. Yksi ensimmäisten toimintavuosiemme keskeisimmistä tai-

PERHEYRITYS 4 • 2020

Teemu Alahuhta Hallituksen varapuheenjohtaja, Medix Biochemica Partneri, DevCo Partners

19