Butlletí PCPB 11

Page 1

Tal i com hem comentat a l’editorial, el grup municipal ha sofert alguns canvis. El repartiment de tasques sempre es fa intentant que els nostres regidors i regidores ens representin en tots els organismes de la ciutat. El nostre lema continua sent el de sempre:

SOM LA PLATAFORMA, GENT COM TU, QUE ARA, COM SEMPRE, TREBALLEM PER BARBERÀ.

Bona acceptació de la proposta de passar un dia en companyia d’ amics i família. Com cada any des de La Plataforma Ciutadana per Barberà es convoca a tots els veïns i veïnes de Barberà a fer una petita escapada. En aquest cas, com en d’altres, el poder de convocatòria va fer possible que més de cent persones passessin un dia inoblidable visitant el castell de Monzón i recuperessin forces amb un bon àpat.

Recorda que pots entrar, informar-te dels actes fets, veure el calendari d’actes programats i el més important deixar la teva opinió, les teves inquietuds i preguntes. T’hi esperem !!

http://www.plataformaciutadana.blogspot.com

El nou portaveu de La Plataforma Ciutadana per Barberà és el Juan José Rodríguez. Al Ple Ordinari del mes de desembre de 2007 es van produir una sèrie de canvis dins del grup de regidors del nostre Partit. Com molts de vosaltres coneixeu, en Sebastià Gallardo va presentar la seva renúncia com a conseqüència dels problemes de salut que pateix i que en aquests moments requereixen tota la seva dedicació i la del seu entorn més proper. Això ha suposat que a partir d’aquest moment La Plataforma tingui un nou portaveu. El Juanjo ha estat implicat sempre de forma activa al teixit associatiu de la ciutat i ha estat membre fundador i Secretari General de la Plataforma Ciutadana per Barberà des dels seus inicis a l’any 2003. Per tothom és sabut que en Juanjo és un home de bé: treballador, constant i conciliador. En poques ocasions el veureu discutir inútilment, com diriem els de Barcelona: “va per feina”. M’agradaria destacar el seu respecte per la gent i, molt especialment, per les dones. El Juanjo no fa comentaris masclistes, ni en broma. Entre les seves aficions estan la de la cuina, la música (és membre de la Coral a Quatre Veus) i l’esport. És corredor de fons i pensa que a la cursa de la vida també s’ha de ser constant per arribar on es vol. A la Plataforma tenim un nou portaveu del poble per treballar pel poble. Molta sort, estaré sempre al teu costat lluitant per la nostra ciutat. Margarita Albert

La renúncia del Sebastià també ha fet que fos necessària la incorporació al Grup Municipal de qui ocupava el cinquè lloc a la nostra candidatura, en Joan Pastor. En Joan és conegut per molts de vosaltres, tant per la seva tasca com a mestre, com per la feina realitzada al capdavant de les Regidories de Cultura i d’Esports durant la legislatura 1995 - 1999. Reuneix en la seva persona un elevat grau d’experiència en la gestió municipal, una voluntat de servei demostrada amb escreix al llarg de molts anys com a treballador públic i un gran pragmatisme. Tots els que hem tingut el plaer de col·laborar amb ell sabem que es tracta d’un home amb les idees molt clares i que, com molts de vosaltres, va trobar en la Plataforma un motiu per a la il·lusió, que el van dur a reincorporarse a la política municipal després de romandre-hi apartat durant uns anys. I malgrat el motiu que obliga a la seva incorporació, no tenim cap dubte que aportarà un actiu molt important a la nostra organització.


En primer lloc volem fer arribar el nostre agraïment a tots els ciutadans i ciutadanes de Barberà que van anar a votar a la convocatòria d’Eleccions Municipals del passat mes de maig. De forma molt especial volem fer-ho amb els que vàreu triar a la Plataforma Ciutadana per Barberà com a la vostra opció. Aquestes 1997 persones ens han situat novament com a segona força política de la ciutat. I això es pot interpretar de moltes maneres diferents. Alguns malintencionats poden interpretar aquests resultats com un fracàs del nostre projecte. De cap de les maneres!! Totes i tots els que formem part del projecte Plataforma teníem molt clar amb qui ens enfrontàvem en aquestes eleccions. És David contra Goliat. Nosaltres comptem poc més que amb el boca-orella mentre que altres poden comptar amb campanyes milionàries i amb la propaganda obtinguda pel fet d’estar governant i poder programar determinats actes (inauguracions, viatges,…) a les dates pròximes a les eleccions. Però això no ens acomplexa. Un grup de persones amb empenta i ganes de millorar la ciutat hem aconseguit revalidar el segon lloc a unes eleccions municipals i això per un partit de la mesura i les possibilitats del nostre és tot un èxit. Hem obtingut gairebé el mateix resultat que a les eleccions del 2003, en aquestes hem tingut 18 vots menys.

El partit que ha sortit guanyador, i al que felicitem pels seus resultats, en aquestes eleccions ha perdut 174 vots respecte a les anteriors però en canvi ha augmentat la seva representació en dos regidors. L’explicació cal buscar-la en l’elevada abstenció, només ha participat un 47% del cens mentre que el 2003 ho van fer el 55% i també en el sistema electoral que prima la formació de majories. I ara què? Doncs ara hem d’intentar representar el paper que ens han donat el ciutadans de la millor manera possible. Està clar que hem de continuar en la nostra tasca de vetllar per tal que la política municipal sigui la que nosaltres creiem que més beneficia als ciutadans i ciutadanes de Barberà i per això col·laborarem amb l’equip de govern quan tinguem ocasió de fer-ho i també tindrem els ulls i les oïdes ben obertes per copsar qualsevol problema i intentar donar-hi solució. I per això ens cal comptar amb la col·laboració de tothom. Nosaltres seguirem obrint el nostre local a la Plaça Garcia Lorca els dilluns i els dimecres a la tarda per tal que pugueu acostar-vos a xerrar amb nosaltres (els regidors i regidores estem a la vostra disposició) i comentar-nos qualsevol idea que tingueu o qualsevol qüestió a la que penseu que podem ajudar. Els protagonistes sempre han de ser els ciutadans. Us esperem a tots i a totes!

El diari de Sabadell en la seva tirada del divendres dia 31 de novembre del 2007 va publicar un article que fa referència a les obres que s’estan realitzant a l’aeroport de Sabadell i més en concret a l’augment de llargada de la pista d’aterratge i enlairament en 180 m. Amb la compra de 4 hectàrees més de terreny aquest aeròdrom ( aviat aeroport ja..) és prepara per a un futur comercial més allà de l’escola de pilots i vols privats... aerotaxis i vols de passatgers de petit format, de moment són les perspectives econòmiques que ompliran ja els cels de les poblacions més properes com la de Barberà, Sant Quirze i Badia del Vallès, que no la de Sabadell que en el seu moment es van encarregar d’eliminar aquesta molèstia perillosa sense que els importés els seus veïns. El dia 9 de gener del present any 2008 en la reunió de seguiment que es va celebrar, l’aeroclub, recolzat pel Sr. Bustos, va demanar que es tornessin a negociar els acords que es van prendre arrel dels accidents de fa dos anys. Mentre els veïns de les ciutats més afectades com Barberà, Sant Quirze i Badia pateixen les molèsties dels vols, AENA i els dirigents de l’aeroport de Sabadell no es cansen de dir que no hi ha vols que passin per aquestes ciutats i mentre es demanen informes i més documents i amb l’aparent conformitat dels nostres governants aquest aeroport es prepara per a un futur que de cap manera convé als interessos de la nostra ciutat.

On queden els grans discursos que els nostres ciutadans escolten en les campanyes? Interessa guanyar i assegurar-se el lloc i després ja veurem el que es fa. S’estima a una ciutat quan un o una la defensa per sobre dels seus interessos i ara toca això. No importen els colors , ni les sigles de cap partit, ja que estem parlant d’un futur que més endavant ja no es podrà canviar. Ens agradaria tenir un partit al govern i una alcaldessa que lluités pels interessos dels ciutadans de Barberà igual que ho fan a Sabadell. En diferents mocions de la

legislatura passada hem reclamat des de la PCPB més inversió jurídica, més mobilització a la vegada que més diplomàcia amb el Consistori veí, que sent del mateix color (PSC) pensàvem que els drets dels barberencs estarien millor defensats. Totes han estat votades en contra. Malgrat els morts que hi ha hagut i les protestes del veïnatge barberenc la passivitat del nostres governants fan pensar que tot està dat i beneït. Ja ho vam pronosticar i aquesta vegada ens hauria agradat equivocar-nos. El Sr. Manel Bustos mana també a Barberà.


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.