Feestweek Krant Marum 2023

Page 1

Feestweek Marum: 15 t/m 20 mei 2023

Het comité van de Feestweek Marum staat te trappelen. Over 3 weken is het alweer zover en wordt, op de net nieuw aangelegde parkeerplaats bij het sportcomplex De Holten, de bekende, extra grote feesttent opgezet. Vorig jaar was er nog sprake van een speciale lange editie vanwege ons 25-jarig jubileum. Het was een lange maar te gekke week, waar alle records zijn gebroken als we kijken naar deelname en betrokkenheid. Wij kijken dan ook met trots terug op een succesvol gevierd jubileum. Aan ons allen de taak om de feestweek ook dit jaar weer uitbundig te vieren.

Wat kunnen we allemaal verwachten?

Om te beginnen zal de komende feestweek ietsje korter zijn, van maandag 15 mei tot en met zaterdag 20 mei. Dus 6 dagen feest op en rond Hemelvaart. De meeste activiteiten zijn zo vertrouwd, dat deze in ieders systeem ingebakken zijn.

Denk hierbij aan het Volleybaltoernooi, de Talentshow, Beerpong, Kinderbingo en de Hemelvaart-kerkdienst. De dinsdagavond geeft verreweg het meeste spektakel. Dan vinden namelijk 2 activiteiten tegelijkertijd plaats: in de feesttent het Levend Tafelvoetbal en buiten op het sportveld de Mega Stormbaan. Het is goed om te weten dat je aan beide activiteiten kunt meedoen. De 2 onderdelen vergen best lange wachttijden, zodat we daar in het schema prima rekening mee kunnen houden.

Een aandachtspunt verdient de autopuzzelrit: deze klassieker van een oriëntatierit is dit keer op de maandagavond. En bovendien is terug van weggeweest…voor de liefhebbers, het darttoernooi op de zaterdagmiddag.

Team van het Jaar

Ook de strijd om het Team van het Jaar 2023 zal dit jaar niet ontbreken. De 7 onderdelen die hierbij meewegen zijn: de Autopuzzelrit, het Levend Tafelvoetbal, de Mega Stormbaan, de Marum’s Talent Show, het Volleybal, de Beerpong. Het beste team wint €200,- maar nog belangrijker de eer van het dorp! Wie durft Kroeg Swier serieus uit te dagen? In de wandelgangen wordt al wel voorzichtig gefluisterd dat het bestuur zelf in ieder geval een gooi naar de Talentshow-titel wil gaan doen…

Aanmelding

Qua artiesten hebben wij een mooie mix kunnen samenstellen voor jong en oud, voor liefhebbers van Nederlandstalig op de donderdag, tot club&urban muziek op de vrijdagavond, tot heerlijke (foute) dansmuziek op de zaterdagavond. Het thema van deze week is dan ook ‘fout’. De zaterdagavond sluiten we in stijl af met Q Music The Party 4 uur fout en special act de alpenzusjes, het zou natuurlijk mooi zijn als zoveel mogelijk mensen zich hullen in ‘foute’ kleding.

Qua sluitingstijden kunnen we gelukkig dit jaar terugvallen op oude, vertrouwde tijden. Voor het jaar 2024 is nieuw gemeentelijk beleid nog steeds in de maak. Dit betekent dat we door de week vast zitten aan een eindtijd van 00.00 uur. Voor het weekend geldt voor de vrijdag een eindtijd tot 01.00 uur en de zaterdag tot 02.00 uur. Dus heel simpel: kom vroeg naar de feesttent!!!

Opgave vooraf is van belang. Dus geef je op voor de verschillende onderdelen en doe dat zo snel mogelijk, want VOL = VOL!! Je kunt je uiterlijk opgeven tot 8 mei a.s.. Let op: opgave voor de autopuzzelrit en het darten kan op de dag zelf, in de feesttent. Wij zijn er klaar voor! Nu jullie nog… Voor verdere details van de diverse activiteiten en artiesten, lees de rest van deze kleurrijke editie.

Geef je op voor 8 mei via mail: andries@feestmarum.nl

Installatie Wiebe nuis tv B. Snip Aircotechniek | Randel 1D 9363 HC Marum | Tel: 06 54 260 701 | Fax: 084 7433 156 info@bsnipaircotechniek.nl | www.bsnipaircotechniek.nl 06 27179985 ROORDAWEG 11 | NIEBERT | 06-22944122 • schilderwerken • wand afwerking • isolerende beglazing • houtrot reparatie • periodiek onderhoud • vrijblijvende offerte Wendtsteinweg 44 Marum 06-57243664 info@cubicle-events.nl

Maandag 15 mei 2023: Auto Puzzelrit

De autopuzzelrit in de Feestweek Marum is in 1 adem verbonden met de heer en mevrouw Feenstra uit De Wilp. Heel jammer, maar gezien hun leeftijd lukt het hen niet meer om deze puzzeltocht te organiseren. Al die jaren hebben zij hun ziel en zaligheid in het organiseren van de autopuzzelrit gestoken.

Wij zijn hen dan ook zeer dankbaar voor al hun inzet en betrokkenheid. Het mooie is dat we kunnen zeggen dat zij vorig jaar op hun hoogtepunt zijn gestopt. Waar de puzzelrit gemiddeld goed is voor zo’n 40-50 deelnemende auto’s bleek vorig jaar maar liefst 88 auto’s mee te doen; ruim het dubbele!

We hebben gelukkig een nieuwe, professionele, organisator gevonden voor de puzzelrit van dit jaar. Dit geeft weer nieuwe kansen en impulsen voor deze tocht die door velen wordt omarmd.

Het blijft zaak om de vele vragen en opdrachten goed te lezen en te interpreteren. Hierbij is het een must om de routeomschrijving juist te volgen en de tijd scherp in de gaten te houden.

Ook nu rekenen we op een groot deelnemersveld, zeker gezien het feit dat we de autopuzzelrit opnieuw op de maandag hebben geprogrammeerd.

Dinsdag 16 mei 2023: Mega Stormbaan

Tsja, de megastormbaan vorig jaar: wat een anti-climax toen er te weinig stroompower beschikbaar was om alle onderdelen letterlijk in de lucht te houden. Dus dat debacle nooit weer! Voor dit jaar hebben we voldoende stroom geregeld en dus voldoende power en zijn we klaar voor nieuw spektakel. We moeten tenslotte afmaken waar vorig jaar halverwege de stekker werd uitgetrokken.

Een spectaculaire uitdaging voor jong en oud! Beklim de obstakels en glij, spring of rol weer naar beneden. Klimmen, klauteren, rollen en tijgeren. Werkelijk alles moet je doen om de obstakels te overwinnen en de stormbaan te trotseren! Denk jij dat je het aan kunt? Probeer dan onze stormbaan uit!

Nooit eerder was het mogelijk om over een opblaasbare stormbaan van 125 meter te klimmen, klauteren, springen

en te vallen! In de feestweek zul je één van de langste stormbanen ter wereld zien, met de leukste hindernissen en obstakels.

Je kunt je alleen als team opgeven, met 4 personen, leeftijd vanaf 12 jaar. Als team moet je zo snel mogelijk de baan over. Degene van het team die als laatste over de finish komt, bepaalt de teamtijd. Via finalewedstrijden wordt de uiteindelijke teamwinnaar bekend gemaakt.

Tegelijkertijd vindt op deze avond ook het Levend Tafelvoetbal plaats. Laat je hierin niet tegenhouden om je op te geven, want beide onderdelen kennen een lange wachttijd. Dus wie aan beide onderdelen mee wil doen, dat kan gewoon! In de beide schema’s houden we hier rekening mee.

Dus geef je als team van 4 personen op voor dit spektakel. Inleg per team is €20,-. Start om 18.00 uur.

Starten kan vanaf 19.00 uur, inschrijven in de feesttent en de inleg is €5,- per auto.

Marumer Plein verzorgt specialistische dagbesteding voor mensen met eenzaamheid of die uit balans zijn. Zij verkeren veelal in geestelijke en/of sociale onbalans en leggen daarmee een zware zorgtaak op de schouders van partner/mantelzorger. De specialistische dagbesteding bij Marumer Plein bestaat voor een deel uit het ontlasten van de partner/mantelzorger. Marumer Plein kan de mens die uit balans is geraakt precies die stabiliteit en veiligheid bieden waaraan hij of zij behoefte heeft. Bij Marumer Plein is er veel aandacht, begeleiding en verzorging in een vertrouwde laagdrempelige omgeving.

Kamperfoelielaan 4B 9363 EV Marum 06 224 80 923 info@marumerplein.nl www.marumerplein.nl Marumer Plein dagbesteding Onze deskundigheid bespaart u tijd en geld Zuiderbuuren
HK MARUM 0594-641305 | www.varwijkadministratie.nl • Financiële administratie • Loonadministratie • Jaarrekening • Belastingaangiften WWW.POWERPLUSTOOLS.NL Powerplustools Ned. B.V. Noorderringweg 6 9363 TC Marum Tel.: +31 594-231040 info@powerplustools.nl Openingstijden Maandag t/m vrijdag: 09:00 tot 17:00 uur Zaterdag: 09:00 tot 13:00 uur
1, 9363

Dinsdag 16 mei 2023: Levend Tafelvoetbal

Iedereen kent hem wel: de tafelvoetbalbak. Misschien van de middelbare school, misschien van de bedrijfskantine. Op veel plekken kom je hem nog steeds tegen en ondanks dat het spelletje al bijna net zo oud is als de weg naar Rome, verveelt het nooit. Het is een spelletje waarbij de emoties hoog op kunnen lopen. Iedereen wil tenslotte winnen en het liefst de winnende scoren. Wat dat betreft is het grappig dat deze lijn wordt doorgetrokken naar de levende variant van het traditionele tafelvoetbalspelletje. Ook daar zijn de deelnemers razend fanatiek en wil iedereen zijn tegenstanders met de grond gelijk maken, zeker als het om je collega’s of vrienden gaat.

Levend tafelvoetbal

is de laatste jaren uitgegroeid tot een populaire activiteit. Voor bedrijfsuitjes en als vrijgezellenfeest, maar net zo gemakkelijk als een vermakelijk middagje weg met vrienden of familie. Net als bij de traditionele tafelvoetbalbak speel je het spel in een afgeschermde omgeving en zit je als speler vast aan buizen. Je bent dus feitelijk het poppetje dat je kent van het normale tafelvoetbalspel. Je wordt opgedeeld in teams waarbij ieder teamlid een vaste plek op het speelveld inneemt. De posities zijn zoals je ze kent van echt voetbal: een verdediging, het middenveld en de aanvallers. Alleen de keeper doet in dit spel niet mee. Omdat je vast zit aan de buis kun je je niet vrij verplaatsen over het speelveld. Enkel van links naar rechts bewegen is mogelijk, waarbij je je bewegingen zal moeten coördineren met het teamlid (of de teamleden) waarmee je samen aan de buis ge -

koppeld zit. Afhankelijk van de grootte van het speelveld speel je per linie met twee of drie mensen.

levend tafelvoetbalspel al snel in een waar spektakel. Maar écht intensief is het niet. Je kunt je enkel van links naar rechts bewegen. De 10.000 stappen op je fitbit zul je er dus niet snel mee halen.

Dit maakt het spel ideaal voor jong en oud, sportief en niet-sportief en mensen met het ware balgevoel en mensen die nog nooit tegen een bal getrapt hebben. Dit is namelijk nodig om aan de buizen gekoppeld te kunnen worden. De allerjongsten kunnen dus helaas niet meedoen aan dit oh-zo vermakelijke spelletje.

Het mooie van levend tafelvoetbal is nog wel dat je geen Messi of Ronaldo hoeft te zijn om er van te kunnen genieten. Sterker nog: je hoeft er niet eens sportief voor aangelegd te zijn. Het spel bestaat uit niet veel meer dan tegen een bal trappen. Natuurlijk gaat het er fanatiek aan toe. Mensen willen winnen en daarom ontaardt het

Woensdag 17 mei 2023: Kinderbingo

Het oudste en leukste spel van Nederland. En dan alleen voor kinderen t/m basisschool. Hoe leuk is dit? Heel leuk zoals wij inmiddels al jaren in onze feestweek kennen. Op de woensdagmiddag zijn jullie welkom vanaf 15.00 uur in de feesttent.

Bingo is een kansspel variant waarbij gebruik wordt gemaakt van een bingomolen, een bingokaart en balletjes met cijfers erop. Aan de hand van de molen worden er één voor één balletjes getrokken. Het cijfer dat getrokken wordt streep je van je bingokaart. Wanneer je alle cijfers van je bingokaart hebt weggestreept, is er sprake van bingo.

De entree is gratis en na afloop krijg je nog iets lekkers mee!

Vandaar dat we een leeftijdsgrens aanhouden van 16 jaar en ouder. Je speelt het spel met teams van 7 personen. Inleg €10,- per team. Het hele spektakel vindt plaats binnenin de feesttent op de dinsdag. We starten om 18.00 uur in de avond.

Woensdag 17 mei 2023: Marum’s Talent Show

In de catacomben van de feesttent wordt al gefluisterd dat het bestuur van de feestweek deze avond ook weer eens meedoet aan Marum Got Talent. Wie durft hen uit te dagen???

Deze familieshow staat garant voor zang, dans, spektakel en een supergezellige avond. Het talent van een deelnemer kan en mag van alles zijn; denk hierbij aan onderdelen zoals playback, zang, dans, cabaret en acrobatiek.

Tijdens Marum Got Talent mag je dus van alles laten zien, alleen, of in een groep, wat je maar wilt. En we hebben de afgelopen 25 jaar de gekste uitvoeringen op het podium gezien. Een professionele jury zal beoordelen wie dit jaar het meest origineel is in de uitvoering.

Naast onze enthousiaste presentator Wiebo van der Schaaf zullen de jonge talenten van SDM-Dansschool ook flitsende optredens laten zien. Kortom, een heerlijk familie-avond voor jong en oud.

ENERGIELABELS | ADVIES | SUBSIDIES Euroweg 11, 9351EM, Leek Tel:0594-442184
in de buurt! Jouw financieel adviseur Kantoor Grootegast Marktplein 9 9861 JA Grootegast 0594 - 614 555 grootegast@vancampendijkstra nl Kantoor Marum Raadhuisstraat 15 9363 CB Marum 0594 644 121 marum@vancampendijkstra nl

Donderdag 18 mei 2023:

Hemelvaarts-kerkdienst

Op Hemelvaartsdag is er weer een bijzondere kerkdienst in de feesttent. De dienst begint om 10.00 uur.

Thema: ‘Waar wacht je op?!’

Voorganger: ds. Ineke van den Beukel, Protestantse Gemeente Marum e.o.

Muziek: Gospelgroep Sjem uit Kollum e.o.

Er is koffie vooraf en vooral na de viering, om nog gezellig na te praten.

Voor de kinderen is er een creatieve verwerking te doen tijdens het uur van samenzijn.

Iedereen is van harte welkom om te komen kijken, zingen, luisteren en meedoen!!

Donderdag 18 mei 2023:

Het Grote Volleybaltoernooi

Hemelvaartsdag 18 mei staat het grote volleybaltoernooi op het programma. Dit toernooi wordt gehouden op het voetbalveld van de SV Marum. Vorig jaar deden maar liefst 50 teams mee; een nieuw record en het bewijs dat de kracht ‘in de eenvoud’ zit. Het leuke van volleybal is namelijk dat iedereen mee kan doen, jong en oud, man en vrouw.

Inmiddels heeft de Volleybal zich verder ontwikkeld tot de topsport die we nu kennen. Zo ook in de feestweek.

De voorwaarden om mee te doen en het wedstrijdreglement zien er als volgt uit:

•Een team bestaat uit 6 personen.

•We maken gebruik van 6 volleybalvelden, met een grootte van 9 bij 18 meter.

•Leeftijd: vanaf voortgezet onderwijs (12, 13 jaar).

•Per team moeten minimaal 2 dames worden opgesteld,

ALTIJD MOETEN MINIMAAL 2 DAMES IN HET VELD STAAN!

•Elk team mag max 2 spelers bevatten die ook in competitieverband spelen.

•Bovenhands serveren mag NIET!

•Smashen mag wel, maar hou rekening met de tegenstander!

•Koppen en met de voet spelen mag!

•De puntentelling loopt bij wisseling van serverende partij door.

•Iedere wedstrijd duurt ongeveer 12 minuten met centrale tijdwaarneming.

•Halverwege wordt van speelhelft gewisseld.

•Een dringend verzoek om tijdig bij het betreffende veld aanwezig te zijn.

•Ieder team dient 2 of 3 maal als scheidsrechter te fungeren.

•In gevallen waarin het reglement niet voorziet beslist de wedstrijdleiding!

Hier geldt: schema vol = vol! Dus wie mee wil doen moet zich zo snel mogelijk opgeven, maar uiterlijk maandag 8 mei aanstaande.

www.axisbouwgroep.nl
Telecom Service Groep heet nu Kinwell ICT en Communicatie Zorgtechnologie Beveiligingssystemen kinwell.nl 6 mono full black 405 wp Canadian solar € 4100,00€ 150,00 PRIJZEN MEERPRIJS PLATDAK Wij zijn bereikbaar via 085 401 94 94 aanvraag@lohuesinstallatietechniek.nl Binnen 6 weken bij u geïnstalleerd! Productgarantie zonnepanelen 25 jaar door de fabrikant Omvormer Goodwe 10 jaar productgarantie door fabrikant Garanties Lineaire opbrengstgarantie 25 jaar door de fabrikant Omvormer Solar Edge 12 jaar productgarantie door de fabrikant Onderbouw systeem 20 jaar garantie door de fabrikant 10 jaar installatiegarantie door Lohues installatietechniek € 4850,00 € 5600,00 € 6000,00 8 mono full black 405 wp Canadian solar 10 mono full black 405 wp Canadian solar 12 mono full black 405 wp Canadian solar € 200,00 € 250,00 € 300,00 6 mono full black 405 wp Canadian solar € 4479,00€ 150,00 PRIJZEN MEERPRIJS PLATDAK € 5458,00 € 6266,00 € 6777,00 8 mono full black 405 wp Canadian solar 10 mono full black 405 wp Canadian solar 12 mono full black 405 wp Canadian solar € 200,00 € 250,00 € 300,00 Lohues Installatietechniek lohuesinstallatietechniek.nl Op basis van 50+ reviews scoren wij een 4,9 4,9 Deze prijzen zijn inclusief installatie Zonder investering, toch maandelijks besparen? Vraag één van onze medewerkers naar de mogelijkheden. Uw betrouwbare duurzaamheids partner voor de zakelijke en particuliere markt Samen duurzaam in natuurlijke energie scan & bestel

Donderdag 18 mei 2023: Marum zingt Hollands

Na het grote Volleybaltoernooi op Hemelvaartsdag start de Hollandse Avond rond de klok van 17.00 uur. Na het volleyballen is het eerst een ‘must’ om met elkaar even uit te blazen op het terras onder het genot van een hapje en een drankje. Daarna begint de Hollandse muziek onder begeleiding van DJ Arno Schaddé. Deze warmt jullie op voor de vier Nederlandse topacts.

Jannes

Jannes Wolters is één van de bekendste Nederlandse zangers van het levenslied. Jannes werd geboren op het woonwagenkamp in Emmen en woont nu in Noordscheschut. Door muzikale familieleden kwam Jannes van jongs af aan in aanraking met muziek. Door zijn vele hits is Jannes natuurlijk bij iedereen bekend. Hij zit al ruim 18 jaar in het vak en stond in een uitverkocht Gelredome met

20.000 fans, een unieke mijlpaal. Er zijn weinig artiesten met zo’n innige band met hun achterban. Die herkent zich in wat Jannes zingt over geluk en verdriet; dat je als provinciaal vaak extra hard moet werken om iets te bereiken. Zoals Jannes zingt: “Al vinden ze mij een boer. Nou, dat doet me geen moer.” De muzikant is anno nu bekend van Wij vieren het leven, Ik dans met jou de hele nacht, Alles of niets.

Helemaal Hollands

Voor Carlo en Leo begon het allemaal bij de Henny Huisman Soundmixshow. Na dit succes zijn ze te zien op vele evenementen en feesten. Zij zorgen ervoor dat het publiek totaal uit hun dak gaat.

Hun eerste grote hit, en dus eigenlijk succes, is ‘I save the day’. Deze zomerhit heeft dan ook wekenlang hoog in de hitlijsten gestaan. In eerste instantie werden er voornamelijk Engelstalige hits geproduceerd. In 2005 keerden ze echter weer terug naar hun Hollandse roots.

Het roer werd omgegooid en al snel verrasten ze heel Nederland met hun muziek en gingen ze verder onder de naam Helemaal Hollands. Ze boekten al snel grote successen met ‘De Ober’, ‘Omdat Ie Zo Mooi Is’, Waar Is Dat Feestje’ en vele andere hits. Al snel werd Helemaal Hollands een begrip in zowel ons land als het buitenland.

Als je Helemaal Hollands boekt ben je zeker van een onvergetelijke, feestelijke en gezellige avond. Ze combineren hun eigen grote hits met feestmedleys. Meezingen gegarandeerd! Zingen en feesten tegelijk, dat is waar ze naar streven. En natuurlijk met succes!

John West

De carrière van John West begon al op veertienjarige leeftijd. Echter, deze startte niet als zanger, maar als diskjockey. Destijds draaide hij veel op verschillende feesten.

Toen hij eenmaal 18 was pakte hij de microfoon en zong samen met zijn vriend Mike Peterson de hit “I’ll go where the music takes me”. Vervolgens namen zij samen hun eerste single op “Weet wat je begint”.

Marco Schuitmaker

De carrière van Marco Schuitmaker staat in vuur en vlam! Deze veelbelovende Nederlandstalige artiest is geboren in Oude Pekela en heeft zich de laatste jaren op de kaart weten te zetten met zijn frisse sound en altijd brede glimlach.

Zijn hoge gunfactor gecombineerd met Marco’s gezellige, vrolijke en dansbare muziek blijkt dé mix voor succes. Ondanks zijn leeftijd (1999) heeft hij inmiddels een over volle agenda met optredens door het hele land. Deze volkszanger is o.a. een graag geziene gast op het Mega Piraten Festijn.

Het échte succes voor John West begon in 2010. Samen met Manfred Jongenelis schreef hij het feestnummer “Jouw Blik, Jouw Stem”. Deze komt je vast bekend voor aangezien dit nog steeds een veelgehoord nummer is op diverse feesten en partijen.

Ondertussen heeft de zanger over de 80 miljoen streams op Spotify en is hij klaar om de feesttent in Marum te laten genieten van de vele hits die John West inmiddels heeft verzameld.

Zijn hit ‘Engelbewaarder’ staat in vele Nederlandstalige hitlijsten (SterrenNL en RadioNL, Spotify) op nummer één en staat momenteel zelfs zeer hoog genoteerd in de enige echt TOP40! Insiders spreken van ‘een nieuwe’ Mart Hoogkamer en de frisse opvolger van Tino Martin.

Men verwacht dat er voor Marco Schuitmaker, op zeer korte termijn, een grote toekomst in het verschiet ligt. Voor deze altijd nuchtere Nederlandstalige zanger is het een droom die nu al uitkomt!

Vrijdag 19 mei 2023: BeerPong Toernooi

Op vrijdag trappen we af met Beerpong in de feesttent. Zo’n 100 deelnemers dagen elkaar uit in dit hilarische spel met veel geschreeuw en gejuich. Je moet je als tweetal opgeven! We starten om 19.00 uur. Inschrijving vindt plaats in de feesttent.

Beerpong is een drinkspel. Bij bierpong moeten de spelers een balletje over tafel gooien om te proberen dit balletje in de bekeropstelling van de andere spelers terecht te laten komen. Deze bekers zijn gevuld met bier, wijn of fris.

Het spel wordt staand gespeeld. Twee teams zetten een gelijk aantal, met bier of wijn, gevulde glazen/bekers tegenover elkaar. De teams proberen de bekers lijnrecht tegenover elkaar te zetten. Het doel is om de pingpongbal vanaf een afstand in het bier van de tegenstander te gooien, ketsen, spugen, slaan, stuiteren etc. De tegenstander moet deze beker vervolgens in een teug achterover slaan. Het team dat als eerste zonder bier zit heeft verloren en moet de resterende volle bekers van het winnende team ook achterover slaan.

Dus geef je als team van 2 personen op voor dit spektakel. Inleg per team is €10,-. Start om 19:00 uur.

Vrijdag 19 mei 2023: De Natte Dansvloer

Na het Marumer BeerPong kampioenschap is het tijd om de dansvloer nat te maken tijdens : De Natte Dansvloer. Op Vrijdagavond komt De Natte Dansvloer naar de feesttent in Marum! Met niemand minder dan rapper en topartiest POKE, LIMBO SOUNDSYSTEM en ARNO SCHADDÉ! Tijdens deze avond kun je een heerlijke cocktail verwachten van NLtalig, House en Urban.

Poke

De uit Nijmegen afkomstige Poke staat vooral bekend om z’n onuitputtelijke energie op het podium en heeft sinds 2017 zich opgebouwd tot één van de beste live acts van het moment. Alles ging nog even wat sneller met de mega hit: Loco. Een samenwerking van Yung Felix, Poke en Dopebwoy wat de kickoff was voor Poke naar het grote publiek. Kort daarop volgde zijn nieuwe hit: Lekker He, een enorme meezing hit die in elke club uit volle borst wordt meegezongen.

Poke is een unieke artiest binnen de Ne-derlandse HipHop scene met een compleet eigen stijl, eigen smoel, super sexy,

altijd vriendelijk en live onmiskenbaar en op het moment 1 van de beste solo live artiesten.

Limbo Soundsystem

Bestaande uit DJ Jeff Free en MC Reza, is een duo dat momenteel vele festivals op z’n kop zet door hun unieke sound en live performance. Limbo Soundsystem is ontstaan vanuit het populaire Club Limbo in Emmen. Het duo reist ook aankomende zomer weer vele festivals af waar ze de stage vakkundig afbreken.

Arno Schaddé

Deze DJ uit Marum zet al jaren onze feesttent op z’n kop. Met zijn energieke

sound en aanstekelijke enthousiasme krijgt hij iedere dansvloer in beweging. Momenteel is Arno ieder weekend te vinden in o.a. Emmen, Ommen en Winschoten en maakt hij naast de clubs ook verschillende festivals en feesttenten onveilig.

Daarnaast deed hij afgelopen jaar twee keer mee aan het SBS6 programma I Want Your Song waar hij samen met mede Marumer Erik Grovenstein hits schreef voor Gerard Joling en Mart Hoogkamer. Ondertussen hebben de heren een release met de inmiddels landelijk bekende zanger Marco Schuitmaker en scoorden ze samen met Girlys Blog een mega kinderhit van ruim 10 miljoen streams.

IN MARUM OF OP GEWENSTE LOCAT E INFO@SCHOONMAAKSERV CENOORD NL WWW SCHOONMAAKSERV CENOORD NL 0680142333 @SCHOONMAAKSERVICENOORD @SCHOONMAAKSERV CENOORD @SCHOONMAAKSERV CENOORD @SCHOONMAAKSERVICENOORD MAAK GAUW EEN AFSPRAAK!

Zaterdag 20 mei 2023: Darts Marum

Het weekend na Koningsdag komt een groot internationaal darttoernooi naar Leeuwarden.

Dat heeft de commerciële dartbond, de Professional Darts Corporation (PDC), bekend gemaakt. Van 28 tot 30 april zal er in het WTC Expo een European Tour worden gehouden. Het toernooi zou in september van 2020 ook al worden gespeeld in Leeuwarden, maar vanwege de coronacrisis ging dat toen niet door. Het is voor het eerst in vijftien jaar dat de beste darters van de wereld naar Friesland komen voor zo’n toernooi. Darters als Michael van Gerwen, Gerwyn Price en Peter Wright zullen naar Leeuwarden afreizen voor het toernooi. Ook de beste Friese darter, Danny Noppert uit Joure, doet waarschijnlijk mee.

Na deze tour verhuist dit circus naar het Groningse Marum om daar nieuwe talenten te zien strijden voor het Open Marums Embassy Championship. Op de zaterdagmiddag, 20 mei, kun jij je meten met andere lokale toppers. We starten om 14.00 uur.

Zaterdag 20 mei 2023: Foute Party met Q-Music

De feestweek kan natuurlijk niet eindigen zonder een spetterend slotfeest. Dit jaar gaan we volledig fout met Q-music 4uur fout. En als special act op deze avond de Alpenzusjes. Dresscode: FOUT! dus leef je volledig uit en maak kans op de meest foute oufit van de avond.

QMusic The Party 4 uur fout

Dansen, feesten en het (her)beleven van de allergrootste Foute hits? Die als je ze hoort eigenlijk nog best wel goed zijn! YMCA, Una Paloma Blanca, Sex On The Beach, etc. De QMusic Foute Party is een complete show en al jaren de populairste garantie voor Feest!

Want je hoort 4 uur lang de allerFoutste muziek uit het populaire Foute Uur. Natuurlijk worden deze gedraaid door de beste DJ’s. Het adembenemende decor overstijgt ieders verwachting en maakt de beleving ongekend. Er zijn al duizenden events in een bruisende party getransformeerd. QMusic Foute Party is dan ook de meest innovatieve en populairste show van Nederland.

De Alpenzusjes

Bijna altijd uitverkocht!

You make us Q! Dat realiseren ze zich bij QMusic elke minuut van de dag. Datzelfde geldt ook voor de QMusic Foute Party. Met jaarlijks een indrukwekkende lijst aan optredens is QMusic the Party 4 Uur Fout een echte publiekstrekker.

En bijna alle shows zijn stijf uitverkocht! Innovatief, vriendelijk, feestgarantie, flexibiliteit en kwaliteit. Dat zijn hierin de belangrijkste speerpunten. Het leukste feest van Nederland! READY TO PARTY?

De Alpenzusjes, die in 1980 bestonden uit het duo Carla Janssen Langendijk en Hanny Tholen, wisten hoe je het dak eraf moest blazen met hun schlagermuziek. Het koppel komt in 1985 met de grote hit “Daar zijn we dan weer” en wederom weten ze het dak eraf te blazen en loopt iedereen weer vrolijk de polonaise op het nummer. De zusjes waren veel te zien op televisie bij onder andere TROS Muziekfeest, Show-nieuws en Gossip Quiz van RTL.

In 2009 besluit het duo te stoppen en worden ze vervangen door een nieuw duo. Chantal van Geelen en Kirsten Stroek weten een nieuw leven in de Alpenzusjes te brengen en vervangen de schlagermuziek voor carnavalsmuziek.

Chantal van Geelen en Kirsten Stroek gaan verder en krijgen toestemming om door te gaan onder de naam “De Alpenzusjes”. Met hun carnavalsbeats weten ze iedere tent op

zijn kop te zetten en dat brengt het duo tot hun eerste hit “Naar voren, naar achteren”. De aanvragen stromen binnen en zo gaan de twee feestelijk door het land. Een jaar later scoren ze met hun tweede nummer “Hutje op de hei” opnieuw een hit!

De twee zijn niet te stoppen en weten de ene na de andere hit te scoren, zetten iedere feesttent op zijn kop en maken nog vele andere carnavalshits.

050Wonen. Jouw makelaar voor stad én provincie! Bij 050Wonen gaan we voor het beste resultaat. We werken met een klein team, wat resulteert in korte lijnen, laagdrempeligheid en vertrouwen. Met Groningen als standplaats en woningen tot ver buiten Het Hogeland en het Westerkwartier. Wil je een huis kopen of verkopen en ben je op zoek naar de juiste makelaar? Jouw (beoogde) woning is bij ons in goede handen. Van Groningen tot Zuidlaren. En van ’t wad tot Groningen stad. Wij ontzorgen jou volledig en gaan altijd voor de beste uitkomst.

Gratis en vrijblijvende waardebepaling? Wij komen graag bij u langs!

Sontweg 15a 050 – 211 14 00 9723 AT Groningen info@050wonen.nl (naast de Ikea)

www.050wonen.nl

Otto de Gries (links) & Antal Veldsink (rechts)