__MAIN_TEXT__

Page 1

Trondheim 16. & 17. mars

musikkorps.no

2018

NM janitsjar | 2018 | 1


Foto: Sølve Sundsbø/Det kongelige hoff

HANS KONGELIGE HØYHET KRONPRINS HAAKON Norges Musikkorps Forbunds høye beskytter. 2 | NM janitsjar | 2018


PROGRAM - 2018 FREDAG 16. MARS 1400 1400 1400 1600

1. divisjon, Olavshallen, Store sal 4. divisjon, Olavshallen, Lille sal 6. divisjon, Royal Garden Hotel 7. divisjon, Scandic Nidelven Hotel

LØRDAG 17. MARS 1000 0930 0930 0930

Elitedivisjon, Olavshallen, Store sal 2. divisjon, Scandic Nidelven Hotel 3. divisjon, Royal Garden Hotel 5. divisjon, Olavshallen, Lille sal

Kl 2000 Kl 2000

Festkonsert & premieseremoni Olavshallen, Store sal NM-fest, Olavshallen, Lille sal og Royal Garden Hotel Festkonsert & premieseremoni  overføres til Lille sal, Royal Garden Hotel og Hotel Grand Olav.

Arrangør: Norges Musikkorps Forbund | Prosjektleder: Håvard Hinsverk Design og formgivning: Elisabeth Vindi Steinset | Trykk: Bodoni Forsidefoto: Eivind Senneset NM janitsjar | 2018 | 3


Rita Hirsum Lystad President, NMF

KJÆRE ALLE SAMMEN! HJERTELIG VELKOMMEN TIL ÅRETS NM JANITSJAR!

NM janitsjar er ett av NMFs flaggskip og et viktig innslag i feiringen av Musikkorpsenes år. Regjerningen har erklært 2018 som Musikkorpsenes år for å markere at NMF er 100 år og Forsvarets musikk 200 år. Det offisielle Musikkorpsenes år er en anerkjennelse av den rike korpstradisjonen vi har i Norge. En solid korpsbevegelse med lange tradisjoner som blir verdsatt av omverdenen for vår aktivitet innen drill og musikk. Den norske korpsbevegelsen er en viktig del av norsk kultur og tradisjon, noe som forplikter og skaper store forventninger for fremtiden. Gratulerer til alle korps i hele landet! Denne helgen vil gi oss utrolig mye flott musikk og det er mye å glede seg til. Vennskap og sosiale treff, spenning og musikalsk nytelse. Uansett divisjon og ambisjon - det er bare å nyte to hele dager til ende. Til dirigenter og musikanter: Takk for at dere engasjerer dere i verdens beste hobby! Og takk til alle dere som bidrar til all logistikk i arrangementet - rundt, bak og på scenen. Lykke til med NM janitsjar!

4 | NM janitsjar | 2018


Foto: Mona Lindseth

KJÆRE NM-DELTAKERE OG KORPSVENNER! Trine Skei Grande Kulturminister

Endelig er det duket for nok et NM for janitsjarkorps. Fredag og lørdag skal sene kvelder, grytidlige morgener og timevis med grundig øving kulminere i samhold, samvær og samspill i Trondheim. Flere av dere er her for første gang, andre er gjengangere. Felles er at dere samles for å vise frem et mangfold av musikalske uttrykk. Selv om det selvfølgelig er skarp konkurranse i NM, handler korps også om samspill og samarbeid. Om å feire gleden, lidenskapen og fellesskapet som musikken bygger. Ingen kan utgjøre et korps alene, og vi skal ikke undervurdere kraften i å skape sammen. Jeg er sikker på at helgen vil føre med seg gode konsertopplevelser, og store musikalske øyeblikk. Takk til alle dere frivillige som gir av tiden og kunnskapen deres, og som hvert eneste år gjør det mulig å arrangere NM. Så, i Musikkorpsenes år, har jeg gleden av å ønske alle lykke til med årets NM janitsjar.

NM janitsjar | 2018 | 5


FOTO G R A FER IN G

Fotografering Bilde av ditt korps i str. NM janitsjar 2010 190,-. 20x25cm kun kr. 175,-.

Denne prisen gjelder ved samlet bestilling fra korpset. Ved Bilde av ditt korps i str. 20x25 cm.senere kun kr. 160,Denne prisen gjelder ved samlet bestilling fra korpset. bestilling er prisen Ved senere bestilling er prisen kr. 200,- pr bilde. kr. 220,- pr bilde.

FOTOGRAF REIMERS skal også i år fotografere alle korpsene etter at de har vært på scenen og spilt.

Helt til slutt - lykke til med konkurransen!


Tryg er stolt samarbeidspartner til NMF, og ønsker alle deltakere lykke til i NM!

Psst!

Visste du at medlemmer får opptil 23 prosent rabatt på forsikringer hos oss? I tillegg gir vi korpset ditt 3 prosent i støtte av det du betaler for forsikringene.

Vil du vite mer? Besøk oss på standen vår.


Musikkorpsenes århundre Norges Musikkorps Forbund 100 år Musikkorpsenes århundre

Musikkorpsenes århundre

Norges Musikkorps Forbund 1918–2018

Norges Musikkorps Forbund 1918–2018

I etterkrigstiden ble det i en periode etablert to skolekorps per uke i lille Norge. Hva var årsaken til at korpsene fikk slik enorm vekst, og hvorfor er korpsene fortsatt landets viktigste kulturelle grunnmur? Boken som utgis i dag tar opp sentrale temaer og hendelser i Norges Musikkorps Forbunds innholdsrike historie – fra de første musikkorpsene og fram til dagens korpsbevegelse. Viktige stemmer forteller og forklarer framgang og utvikling.

John Grieg Forlag

Til salgs i sekretariatet under NM og www.haugenbok.no kr 300,-


Stavanger 6 -10 august 2018 Meld deg pĂĽ! musikkorps.no/dirigentuka


NM-HELGEN PÅ LIVESTREAM: Vi streamer elitedivisjon og 1. divisjon fra Olavshallen, store sal. I tillegg streamer vi 4. og 5. divisjon fra Lille sal. Programleder begge dager: STEIN SKORPHOLM

Ekspert elitedivisjon: ØYSTEIN BAADSVIK

Ekspert 1. divisjon:

OLE EDVARD ANTONSEN

10 | NM janitsjar | 2018


JUBILEUMSKONSERT I DEN NORSKE OPERA OG BALLETT 29. april kl 18.00

Forsvarets Stabsmusikkorps Lillestrøm Musikkorps Herborg Kråkevik Sigvald Fersum Ole Edvard Antonsen Billetter på operaen.no Kr 420,- og 220,NM janitsjar | 2018 | 11


DOMMERE NM JANITSJAR 2018 EDWARD GREGSON - ELITEDIVISJONEN, 7. DIVISJON

E

dward Gregson er en komponist av internasjonalt format, hans musikk er fremført, kringkastet og gjort innspillinger av over hele verden. Han studerte komposisjon og piano ved the Royal Academy of Music i London og har siden kombinert virket som komponist med en akademisk karriere. Han pensjonerte seg imidlertid fra akademia i 2008 for å konsentrere seg om å komponere. Han har levert bestillingsverk til BBC Philharmonic, Hallé og Royal Liverpool Philharmonic som siden er fremført over hele verden. Hans bidrag til brassband og janitsjarlitteraturen er betydelig og omfatter verker som Metamorphoses, Festivo, The Sword and the Crown, Connotations, The Trmpets of the Angels, Symphony in two movements og Distant Memories for brassband.

LARS-ERIK TER JUNG - ELITEDIVISJONEN,

L

ars-Erik ter Jung har en omfattende karriere som en av Norges mest profilerte fiolinister, og har i løpet av de siste tiårene oppnådd stor anerkjennelse som dirigent. Han har arbeidet med en rekke ensembler, som Oslo Filharmoniske Orkester, Det Norske Kammerorkester, BIT20ensemble, Kairo Symfoniorkester og Svenska Kammarorkestern. Han har urframført en rekke nye verk, først og fremst av norske komponister fra vår tid, ikke minst som kunstnerisk leder for Telemark Kammerorkester. Han har flere ganger vært dommer både i NM brass og NM janitsjar.

FLORENT DIDIER -ELITEDIVISJONEN, 1. DIVISJON

F

lorent Didier er utdannet trombonist og pedagog fra musikkonservatoriet i Paris. Han er leder for orkesterseksjonen ved konservatoriet i Creteil og solotrombonist i det Franske flyvåpenets musikkorps. Han er kunstnerisk leder for Paris Brass Band, mangeårig vinner av det franske brassbandmesterskapet, French open og deltaker i EM brass. Med dette har de fått internasjonale oppdrag i Asia og Europa, inkludert Norge. Han dirigerer også symfoniorkestre, janitsjarkorps og kor. Florent Didier er en etterspurt dommer i både franske og internasjonale musikkonkurranser.

TORMOD FLATEN - 3. DIVISJON, 4. DIVISJON

T

ormod Flaten er en internasjonal Besson-artist og jobber som euphonist i Sjøforsvarets Musikkorps. Med sine tre soloplater, tallrike opptredener på internasjonale festivaler og sitt engasjement for euphoniumrepertoaret, har han etablert seg som en spennende euphoniumsolist. Tormod studerte euphonium ved Griegakademiet og fikk toppkarakteren 1.0 på sine to utøvende eksamener, som den første messingblåseren i Norge. Han har undervist i euphonium ved Griegakademiet og dirigert flere av de beste norske brassband og janitsjarkorps. Tormod har mange års erfaring som dommer og har dømt ved en rekke korps-, solo- og ensemblekonkurranser i Norge og utenlands.

12 | NM janitsjar | 2018


PETER HARBECK - 1. DIVISJON, 2. DIVISJON

P

eter Harbeck er født i 1955 i Haderslev. Han har mag.art. i musikk fra Århus Universitet. Han har virket som klarinettist i Århus Symfoniorkester og Ålborg Symfoniorkester. Fra 1982-1996 var han klarinettist i Den Kongelige Livgardes Musikkorps, hvor han fra 1996 har vært dirigent. Han har dirigentoppgaver med blant annet Sjællands Symfoniorkester, DKDMs Kammerkor, Prinsens Livregiments Musikkorps og er gjestedirigent i Sverige og Letland.

RUT JORUNN RØNNING - 4. DIVISJON, 5. DIVISJON

R

ut Jorunn Rønning arbeider i Norsk kulturskoleråd som rådgiver og prosjektleder for Ungdommens Musikkmesterskap. I 1995 gikk hun ut fra utøvende linje ved Norges musikkhøgskole, hovedinstrument euphonium, med beste karakter. Hun har før det bakgrunn fra korpsmiljøet i Røyken/Lier og musikklinja på St. Hallvard videregående skole. Etter endte studier jobbet hun som euphonist i Sachsen blåserfilharmoni i Leipzig, Tyskland, og fra 1997 i Buenos Aires kommunale symfoniske korps i Argentina. Fra 2003 har hun bodd i Norge, og arbeidet som korpsdirigent, utøvende musiker, kulturskolelærer og -rektor før hun i 2012 begynte i Norsk kulturskoleråd.

TORSTEIN SIEGEL - 5. DIVISJON, 7. DIVISJON

T

orstein Siegel er daglig leder for UKM Norge, og har tidligere hatt samme stilling i NMF Trøndelag og ved Dokkhuset Scene. Han har musikkutdannelse fra NTNU med saxofon som hovedinstrument, og er aktiv som jazzmusikker, dirigent, og kapellmester.

ARVID ANTHUN - 3. DIVISJON, 6. DIVISJON

A

rvid Anthun er utdannet musiker og dirigent. Han har hatt faste dirigentstillinger i bla. Stavanger Brass Band, Sandefjord Brass Symposium, Tertnes Brass, Askøy Brass og Jølster Musikklag. Nå er han ansatt i regionkorpset; Hordaland Ungdomskorps. Han har også vært aktiv gjestedirigent for mange korps i Norge og Danmark. Han har dømt nasjonale og internasjonale konkurranser som f.eks. NM brass og EM brass. Anthun har også vært ekspertkommentator på direktesendingene til NMF fra NM brass. Han er oppvokst i korps og ble dobbelt europamester for 25 år siden med Eikanger-Bjørsvik Musikklag. Arvid ble ansatt som distriktsmusiker i Førde i 1997, en jobb som kombinerer utøvende virksomhet med pedagogisk arbeid.

ELI BLÅSMO - 2. DIVISJON, 6. DIVISJON

E

li Blåsmo har siden 1997 vært ansatt som trompetist i Trondheim Symfoniorkester. Før det har hun frilanset og spilt i Luftforsvarets Musikkorps Trondheim, Danmarks Radioorkester og Sjællands Symfoniorkester. Blåsmo har studert trompet ved Trøndelag Musikkonservatorium med Kjell Jønnum og Det Konglige Danske Musikkonservatorium med Kurt Pedersen og Ole Andersen.


FØ LG OSS PÅ SN AP @nmfkorps På snapchat kan du følge NM janitsjar bak scenen og andre steder. Send dine egne snaper med dette lekre filteret og følg oss på @nmfkorps

14 | NM janitsjar | 2018


Gratis app - program.no Program, spillerekkefølge & resultater! Husk å sette mobilen på lydløs i salen!


Ny hederspris under årets NM Norges Musikkorps Forbund har i anledning sitt 100-årsjubileum i 2018 inngått et samarbeid med en annen hundreåring, nemlig Norsk Komponistforening. Ambisjonen er å løfte frem det norske repertoaret for korps, og stimulere til at korpsNorge stadig får nye verk skrevet til seg av norske komponister. I denne forbindelse vil Komponistforeningen lansere en egen hederspris under NM janitsjar 2018 for beste fremføring av et norsk verk, alternativt et arrangement signert en norsk arrangør. Prisen går til et korps i enten elitedivisjonen eller førstedivisjon. Det ble delt ut en liknende hederspris under NM brass 2018 for beste fremføring av det norske pliktnummeret i elitedivisjonen.

16 | NM janitsjar | 2018


PREMIER...PREMIER PREMIER...PREMIER HURRA!

Elitedivisjon 1. premie Kr 40 000,- fra REMA1000 Trofé fra Norges Musikkorps Forbund 2. premie Kr 10 000,- fra Yamaha Scandinavia Trofé fra Norges Musikkorps Forbund 3. premie Kr 7 000,- fra Norsk Noteservice Trofé fra Norges Musikkorps Forbund 1.divisjon 1. premie Kr 20 000,- fra Tryg Forsikring Trofé fra Norges Musikkorps Forbund 2. premie Kr 7 000,- fra Yamaha Scandinavia Trofé fra Norges Musikkorps Forbund 3. premie Kr 4 000,- fra Yamaha Scandinavia Trofé fra Norges Musikkorps Forbund 2. divisjon 1. premie Kr 15 000,- fra Tryg Forsikring Trofé fra Norges Musikkorps Forbund 2. premie Kr 5 000,- fra Norges Musikkorps Forbund Trofé fra Norges Musikkorps Forbund 3. premie Gavekort kr 5 000,- fra Norsk Noteservice Trofé fra Norges Musikkorps Forbund 3. divisjon 1. premie Kr 5 000,- fra Tryg Forsikring Trofé fra Norges Musikkorps Forbund 2. premie Kr 3 000,- fra Norges Musikkorps Forbund Trofé fra Norges Musikkorps Forbund 3. premie Gavekort kr 2 000,- fra Yamaha Scandinavia Trofé fra Norges Musikkorps Forbund

4. divisjon 1. premie Kr 4 000,- fra Yamaha Scandinavia Trofé fra Norges Musikkorps Forbund 2. premie Gavekort kr 3000,- fra Yamaha Scandinavia Trofé fra Norges Musikkorps Forbund 3. premie Gavekort kr 2 500,- fra Yamaha Scandinavia Trofé fra Norges Musikkorps Forbund 5. divisjon 1. premie Kr 3 000,- fra Norges Musikkorps Forbund Trofé fra Norges Musikkorps Forbund 2. premie Kr 2 000,- fra Nordic Choice Hotels Trofé fra Norges Musikkorps Forbund 3. premie Gavekort kr 1 500,- fra Yamaha Scandinavia Trofé fra Norges Musikkorps Forbund 6. divisjon 1. premie Kr 2000,- fra Norsk Noteservice Trofé fra Norges Musikkorps Forbund 2. premie Kr 2 000,- fra Nordic Choice Hotels Trofé fra Norges Musikkorps Forbund 3. premie Kr 1 000,- fra Nordic Choice Hotels Trofé fra Norges Musikkorps Forbund 7. divisjon 1. premie Kr 2000,- fra Yamaha Scandinavia Trofé fra Norges Musikkorps Forbund 2. premie Kr 1 500,- fra Norges Musikkorps Forbund Trofé fra Norges Musikkorps Forbund 3. premie Gavekort kr 1 000,- fra Yamaha Scandinavia Trofé fra Norges Musikkorps Forbund Solist- og gruppepris i alle divisjoner NM janitsjar | 2018 | 17


BESØK VÅR STAND UNDER NM: VINN BILLETTER OG HOTELLROM TIL TATTOOEN!

Norsk Militær Tattoo 2018 Forestillinger i Oslo Spektrum: Fredag 20. april kl. 20:00 Lørdag 21. april kl. 13:00 & kl. 18:00 Søndag 22. april kl. 13:00 18 | NM janitsjar | 2018

NM-TILBUD

350,- / 450,- + avgift

ticketmaster.no

- Velg billettkategori NMF Tilbudet varer ut mars måned.


Foto: Morten Berentsen

Hva med en utdanning i de enestående omgivelsene i Stavanger og Bjergsted Kulturpark? Hos oss finner du et mangfoldig og solid musikkmiljø der brasseksjonen er godt profilert. Vi har et omfattende samspilltilbud til våre studenter, som: messingensemble, blåseensemble, symfoniorkester, sinfonietta og Fakultet for utøvende kunstfag sitt storband. Vi tilbyr også dirigentstudier på alle nivåer, og som et fleksibelt, hjemmebasert studium. Se vår nettside for mer informasjon: www.uis.no/bjergsted uisbjergsted

NM janitsjar | 2018 | 19


&

FESTKONSERT PREMIESEREMONI

OLAVSHALLENS STORE SAL KL 20 00

LUFTFORSVARETS MUSIKKORPS

MED JAN MAGNE FØRDE OG TRICIA BOUTTÉ Trøndelags mest vitale 200-åring opptrer som et vaskeekte paradeband fra New Orleans når de skal feire 100-åringen! Sammen med Jan Magne Førde fra The Brazz Brothers og Tricia Boutté fra New Orleans er de klare for å fylle Olavshallen med svette, trøkk, noteløs galskap og endeløs spilleglede!

Premieseremonien overføres fra Olavshallens store sal til lille sal og Royal Garden. Det er fri inngang til overføringsarenaene for alle deltakere med festarmbånd. 20 | NM janitsjar | 2018


NM-FEST

OLAVSKVARTALET & ROYAL GARDEN HOTELKL 20 00

TRONDHEIM STORBAND SKAUN STORBAND DUODU I Olavskvartalet spiller Trondheim Storband i Lille sal. Skaun Storband og DuoDu spiller svingende dansemusikk i 2. etasje på Royal Garden Hotel.

TRONDHEIM STORBAND

SKAUN STORBAND

NM janitsjar | 2018 | 21


NORSK KORPSMESSE UNDER NM JANITSJAR 2018 I tillegg til en rikholdige utstillingen i Trondheimsymfonikernes kantine finner du i år utstillere flere steder i Olavskvartalet i tillegg. Bare se her: Ved inngang i sør har Borg Musikk (borgmusikk.no) en stor utstilling i det som var Rosenborg Konditori. I Olavspassasjen (mellom inngangen fra Brattørgata og inngang fra Kjøpmannsgata finner du ellers: NMFs billettkontor Forsvarsmusikken - forsvaret.no/kultur/musikk Hans Majestet Kongens Garde - forsvaret.no/musikkogdrill Styreportalen – styreportalen.no Tryg - tryg.no/nmf Universitetet i Stavanger – uis.no/bjergsted MFO sammen med Komponistforeningen og NOPA – musikerorg.no, komponist.no og nopa.no – alle meget vel verdt et besøk!

22 | NM janitsjar | 2018


I Trondheimsymfoniens kantine kan du slappe av med mat & drikke og følgende utstillere: Joars MusikkService – joarsmusikkservice.no Manger Folkehøgskule – manger.fhs.no Musikk-Miljø – musikk-miljo.no Pan Musikk – panmusikk.no Schlagerforlaget – schlagerforlaget.no Toneheim Folkehøgskole - toneheim.no Evas musikkinstrument Escape Travel – escape.no Korpsservice Skage – korpsservice.no Velkommen!

NM janitsjar | 2018 | 23


NM janitsjar - Elitedivisjon - lørdag 17. mars 2018 - Olavshallen, Store sal Konferansier: Dag Helle Bysting Dommere: Lars Erik ter Jung, Florent Didier & Edward Gregson På scenen

Korpsnavn

Fylke

Dirigent

10:00

Dragefjellets Musikkorps

Hordaland

Svein Henrik Giske

10:44

Mo Hornmusikk

Nordland

Reid Gilje

11:33

Vestre Aker Musikkorps

Oslo

John Philip Hannevik

12:25

Opus 82

Akershus

Sverre Olsrud

13:09

Musikkforeningen Nidarholm

Trøndelag

Bjørn Sagstad

Pause 14:14 14:58

Lillestrøm Musikkorps Christiania Blåseensemble

Akershus Oslo

Trond Myhre Rolf Gupta

15:46

Sarpsborg Janitsjarkorps

Østfold

Leif Karlsson

16:34 17:17

Strusshamn Musikkforening Kolbu Janitsjarkorps

Hordaland Oppland

Reid Gilje Christian Skarbø Tenfjord

24 | NM janitsjar | 2018


Program

Komponist

In Brief Goldberg 2012 Variazioni Sinfoniche su “Non Poto Reposare” Danza de los Duendes Symfoni nr 2 (Fatum), 1. sats Profanation, fra “Jeremiah, Symphoni No. 1” Dionysiaques Traveler Fantasy Variations Symphony no. 1 for wind band - Solitude Standing Bachseits

Olav Berg Svein Henrik Giske Hardy Mertens Nancy Galbraith Johan Halvorsen/Edvin A. Simenstad Leonard Bernstein/Frank Bencriscutto Florent Schmitt/Felix Hauswirth David Maslanka Donald Grantham Stig Nordhagen Johannes Stert

Symphony No. 4 Short Ride in a Fast Machine Stabsarabesk Et Expecto Ressurectionem Changes for Symphonic Wind Band Piece of Mind El Jardin de las Hespérides Panorama

David Maslanka John Adams/Lawrence Odom Olav Anton Thommessen Olivier Messiaen Rolf Walin Dana Wilson José Suñer - Oriola Torstein Aagaard-Nilsen

NM janitsjar | 2018 | 25


NM janitsjar - 1. divisjon - fredag 16. mars 2018 - Olavshallen, Store sal Konferansier: Karsten Selseth Landrø Dommere: Peter Harbeck & Florent Didier På scenen

Korpsnavn

Fylke

Dirigent

14:00

Sandvikens Ungdomskorps

Hordaland

Trond Madsen

14.36

Nittedal og Hakadal Janitsjar

Akershus

Trond Elnes

15:11 15.49

Alvøens Musikkforening Bjergsted Blåseensemble

Hordaland Rogaland

Bengt Florvåg Rune F. Johansen

16.24 16.59

Drammen Konsertorkester Sandefjord Musikkorps

Buskerud Vestfold

Thor Anders T.Eriksen Robert Solberg Nilsen

17.33 Pause 18.28 19:05 19.40 20.17 20.52

Stavanger Musikkorps av 1919

Rogaland

Morten Evjeberg Hansen

Greåker Musikkorps Kolbotn Konsertorkester Byneset Musikkorps Skjold Nesttun Janitsjar Ådalsbruk Musikkforening

Østfold Akershus Trøndelag Hordaland Hedmark

Geir Holm Rune André Halvorsen Heidi Hagerup Uddu Bengt Florvåg Christian Skarbø Tenfjord

21.27

Borge Musikkorps

Østfold

Torstein Aagaard-Nilsen

26 | NM janitsjar | 2018


Program

Komponist

Pequeña Suite para Band Stabsarabesk Elegia Divertimento Sidus Festmusik der stadt Wien Tam O’Shanter Overture Stabsarabesk Sinfonietta Incantation and Dance Poéme du feu A Savannah Symphony

Luis Serrano Alarcón Olav Anton Thommessen Wouter Lenaerts Oliver Waespi Thomas Doss Richard Strauss/Eric Banks Malcolm Arnold/John P. Paynter Olav Anton Thommessen Ingolf Dahl John Barnes Chance Ida Gotkovsky Philip Sparke

Homenja a Joaquin Sorolla L’Homme Armée Pinocchio Symfoni nr 1, La Vall de la Murta Out of Nowhere Godspeed Labyrinth

Bernardo Adam Ferrero Ketil Hvoslef Ferrer Ferran Andrés Valero-Castells Rolf Rudin Stephen Melillo Torstein Aagaard-Nilsen

NM janitsjar | 2018 | 27


Velkommen til vür stand i Olavskvartalet. Vi ønsker samtidig alle korpsene lykke til i NM.

28 | NM janitsjar | 2018


NM janitsjar | 2018 | 29


HANS MAJESTET KONGENS GARDES MUSIKKORPS gratulerer dere alle med musikkorpsenes år! Vi har spilt for Kongen, Norge og verden siden 1856! Vil du være en del av tradisjonen?

Les mer på musikkogdrill.com


NM janitsjar - 2. divisjon - lørdag 17. mars 2018 - Scandic Nidelven Hotel Konferansier: Erlend Eide Dommere: Peter Harbeck, & Eli Blåsmo På scenen

Korpsnavn

Fylke

Dirigent

09:30 09:59 10:30 11:03

Aalesunds Ungdomsmusikkorps Lørenskog Musikkorps Halsen Musikkforening Sykkylven Janitsjarorkester

Møre og Romsdal Akershus Trøndelag Møre og Romsdal

Stjin Berbe Trond Myhre Kim Lofthouse Jan Petter Frostad

11:31

Sande Musikkorps

Vestfold

Thomas Rimul

11:58

Asker Musikkorps

Akershus

Erling J Myrseth

12:27

Lungegaardens Musikkorps

Hordaland

Eirik Gjerdevik

12:55

Hov Musikkorps

Oppland

Morten Fagerjord

Pause 13:44 14:15

Bispehaugen Ungdomskorps Prosjekt MMXIX

Trøndelag Hedmark

Heidi Hagerup Uddu Thorbjørn Lunde

14:45

Bjølsen Ungdomskorps

Oslo

Maria Molund

15:17

Os Musikkforening

Hordaland

Magnus Brandseth

15:49 16:20

Vestsidens Musikkorps Gjøvik Bykorps

Telemark Oppland

Egil Lysebo Trond Elnes

16:51

Sinsen Konsertorkester

Oslo

Tomas Carstensen

17:19

Stabekk Janitsjarorkester

Akershus

Jan-Erik Hybertsen

32 | NM janitsjar | 2018


Program

Komponist

Saga Candida Tales & Legends Fleodrodum Festival Overture Kokopelli’s Dance Overture & March “1776” Armenian Dances, part 1 Ponte Romano Vesuvius “Between the two Rivers”Variations on “Ein Feste Burg” La Ville Blanche et Bleue Sketches on a Tudor Psalm

Bert Appermont Etienne Crausaz Eric Swiggers Egil Hovland Nathan Tanouye Charles E. Ives/James B. Sinclair Alfred Reed Jan Van der Roost Frank Ticheli

Luces y Sombras The Planets - Mars The Planets - Jupiter, the bringer of Jollity With Heart and Voice Incantation and Dance Exultate Lux Aurumque El Camino Real Dances from Crete Gulliver’s Travels Dawn Flight Danceries Overture on Russian and Kirgiz folk themes Homenaje a Joaquin Sorolla

Ferrer Ferran Gustav Holst/Clark McAlister/Alfred Reed Gustav Holst/G. Smith David R. Gillingham John Barnes Chance Samuel R. Hazo Eric Whitacre Alfred Reed Adam Gorb Bert Appermont Philip Wilby Kenneth Hesketh Dmitri Shostakovich/Steven Walker Bernardo Adam Ferrero/Anders Högstedt

Philip Sparke Stig Nordhagen Fisher Tull

NM janitsjar | 2018 | 33


NM janitsjar - 3. divisjon - lørdag 17. mars 2018 -Royal Garden Hotel Konferansier: Botov Gjeldaker Dommere: Arvid Anthun & Tormod Flaten På scenen

Korpsnavn

Fylke

Dirigent

09:30

Hovin Musikkorps

Akershus

Eirik Bøhn Berntsen

09:55 10:19

Asker og Bærum Ungd.korps Strindheim Janitsjar

Akershus Trøndelag

Jon Terje Svendsen Espen Andersen

10:49 11:11 11:35 12:00 12:25 Pause 13:10

Kongsberg Byorkester Eina Musikkforening Åsane Musikklag Fet Janitsjar Fåberg Musikkforening

Buskerud Oppland Hordaland Akershus Oppland

Tomas Carstensen Ola Fredheim Haug Patrik Randefalk Lise Solberg Nilsen Anders Hårstadhaugen

Ranheim Musikkforening

Trøndelag

Jonathan Hamel

13:34 13:58

Tønsberg Janitsjarkorps Vestfold Tromsø Orkesterforening Janitsjarkorps Troms

Ray Farr Sten Ivar Frydenlund

14:22 14:46 15:08

Arendal Byorkester Sagene Janitsjarkorps Tresfjord Janitsjar

Aust-Agder Oslo Møre og Romsdal

Britt-Hilde Våge Tarjei Grimsby Arnfinn Dalhaug

15:31

Sofienberg Musikkorps

Oslo

Erling J. Myrseth

15:55

Lisleby Musikkorps

Østfold

Erlend Tunestveit

34 | NM janitsjar | 2018


Program

Komponist

Incantation and Dance Ascension Banja Luka Culloden: III. Finale “We Toomed Our Stoops for the Gaudy Sodgers” Xerxes Blue Shades Up in the Sky Between the two Rivers Chorale and Variations 6th Suite

John Barnes Chance Robert W. Smith Jan de Haan Julie Giroux John Mackey Frank Ticheli Otto M. Schwartz Philip Sparke Philip Sparke Alfred Reed

Ride Armenske Danser - del 2 Ghost Train Overture to “Candide” Sinfonia di Soffiatori, III. Andante Praetorius Variations A Movement for Rosa Irish Tune from County Derry Punchinello - Overture to a Romantic Comedy Symphony no. 1, “New Day Rising”- 1. City of Gold Sevens Festival Overture Suite Francaise, 4.sats - Alsace Lorraine

Samuel R. Hazo Alfred Reed Eric Whitacre Leonard Bernstein Geirr Tveitt James Curnow Mark Camhouse Percy A. Grainger Alfred Reed Steven Reinek Samuel R. Hazo Egil Hovland Darius Milhaud

NM janitsjar | 2018 | 35


NM janitsjar - 4. divisjon - fredag 16. mars 2018 - Olavshallen, Lille sal Konferansier: Botolv Gjeldaker Dommere: Rut Jorunn Rønning & Tormod Flaten På scenen

Korpsnavn

Fylke

Dirigent

14:00 14:25 14:49

Arne Musikkforening Eidsvoll Janitsjarkorps Østensjø Janitsjar

Hordaland Akershus Oslo

Uldis Plepis Espen Aslaksen Sverre Wessel Caspersen

15:18 15:41

Bodø Harmonimusikk Musikkforeningen Viken

Nordland Østfold

Knut Thorbjørnsen Rune Halvorsen

16:03 16:28 16:51 Pause 17:35 18:00 18:22 18:44

Østre Gausdal Musikkforening Nes Janitsjarkorps Oppegård Janitsjar

Oppland Akershus Akershus

Jon Kristian Solberg Thomas H. Verket Bjørn Morten Kjærnes

Skedsmo Janitsjarorkester Heimdal Musikkorps Bøler og Ila Janitsjar Ringsaker Janitsjar

Akershus Trøndelag Oslo Hedmark

Ivar Hellesnes Jens Einar Kvenild Øystein Olsen Vadsten Morten Fagerjord

19:08 19:32 19:56 20:21

Oslo Postorkester Musikklaget Brage Musikklaget Ulf Melhus Janitsjarkorps

Oslo Møre og Romsdal Møre og Romsdal Trøndelag

MartinTorp Jette H. Holstad Thomas Swatland Endre Ladehaug

36 | NM janitsjar | 2018


Program

Komponist

Overture to a New Age Terra Mystica Flashing Winds The Hounds of Spring Third Suite for Band (Scenes de Ballet) The Seventh Night of July Under Blågul Fana Elements of Nature The Curse of the Mermaid Walkabout - A Kaleidoscopic Journey for Band

Jan de Haan Thomas Doss Jan van der Roost Alfred Reed Alfred Reed Itaru Sakai Viktor Widqvist Hermann Pallhuber Thomas Doss John Brakstad

Chorale and Variations Theatre Music El Camino Real First Suite in E-flat, 3.sats “March” Danzon no. 2 Hispanola Hispanola La Vouivre (The Giant Snake) Jubilee Overture Curtain Up!

Philip Sparke Philip Sparke Alfred Reed Gustav Holst Arturo Marquez/Oliver Nickel Jan de Haan Jan de Haan Thomas Doss Philip Sparke Alfred Reed

NM janitsjar | 2018 | 37


ESCAPE TRAVEL ØNSKER ALLE DELTAKENDE KORPS LYKKE TIL I NM! Escape Travel har arrangert korpsturer for svært mange norske janitsjar korps. Prøv oss dere også! Spesialist på hele Europa.

LES MER PÅ ESCAPE.NO

/ post@escape.no / tlf 24 14 94 00


Evas Musikkinstrument AS

Komplett korpsbutikk med verksted. Alt innen instrumenter, rekvisita og reparasjoner.

www.evasmusikk.no // www.korpsinstrument.no Tlf. 23 90 50 01 Verksted: Ă…rnes Musikk og instrumentverksted


LYDEN AV MANGER ER MUSIKK. manger.fhs.no

Brassband Musikkproduksjon Band: scene og studio Artist og lĂĽtskrivar Musikk, bu og fritid


EAT / PLAY / LOVE Et helt ĂĽr med deg og musikken i hovedrollen? Tlf.: 62 54 05 00 | e-post: post@toneheim.no www.toneheim.no


NM janitsjar - 5. divisjon - lørdag 17. mars 2018 - Olavshallen, Lille sal Konferansier: Per Ingvald Karlsen Dommere: Torstein Siegel & Rut Jorunn Rønning På scenen

Korpsnavn

Fylke

Dirigent

9:30 9:53

Drøbak Musikkorps Fana Musikklag

Akershus Hordaland

Erik Bergene Bjarte Riseng

10:17 10:39 11:02 11:24 11:49 12:12

Jernbanens Musikkorps Oslo Strinda Ungdomskorps Musikklaget Kornetten Vålerenga Janitsjarkorps Rælingen Musikklag Haugesund Janitsjarorkester

Oslo Trøndelag Trøndelag Oslo Akershus Rogaland

Maria Molund Magne Østlie Hjelmervik Wenche Hellem Per Gjermund Storrø Øystein Olsen Vadsten Martin Kinn

Pause 12:57 13:20 13:43 14:06 14:29 14:54 15:17

Nannestad Janitsjarkorps Tolga - Os Janitsjar Bømlo Janitsjar Byåsen Musikkorps Tvedestrand Musikkorps Åsnes Hornmusikk Oslo Janitsjar

Akershus Hedmark Hordaland Trøndelag Aust-Agder Hedmark Oslo

Erik Bergene Espen Andersen Håvard Kroka Magne Østlie Hjelmervik Rune Hansen Ola Fredheim Haug Espen Selvik

15:40

Alvdal-Tynset Janitsjarkorps

Hedmark

Nils Graftås

42 | NM janitsjar | 2018


Program

Komponist

Armenske Danser, del 1 Dreamland Exultate Lake of the Moon Jericho The Witch and the Saint Saga Maligna The Magnetic Mountain In Flight The Hounds of Spring

Alfred Reed Michael Markowski Samuel R. Hazo Kevin Houben Bert Appermont Steven Reineke Bert Appermont Mario Buriki Samuel R. Hazo Alfred Reed

SubTERRA SubTERRA Lake of the Moon El Camino Real Yiddish Dances, sats 1, 2, 4 og 5 The Curse of the Mermaid Purgatorio The Ascension Prelude, Siciliano and Rondo With each sunset

Daniel Weinberger Daniel Weinberger Kevin Houben Alfred Reed Adam Gorb Thomas Doss Robert W. Smith Robert W. Smith Malcolm Arnold/John P. Paynter Ricard L. Saucedo

NM janitsjar | 2018 | 43


NM janitsjar - 6. divisjon - fredag 16. mars 2018 - Royal Garden Hotel Konferansier: Knut Einar Dahl Dommere: Arvid Anthun & Eli Blåsmo På scenen

Korpsnavn

Fylke

Dirigent

14:00 14:22 14:46

Ås og Vestby Musikkorps Hegra Hornmusikklag Østerdølenes Musikkorps

Akershus Trøndelag Oslo

Erlend Tunestveit Frode Krogstad Ivar Hellesnes

15:14

Musikkorpset Tempo

Møre og Romsdal

Marcus Alexandersson

15:39 16:03 16:28

Åndalsnes Musikkforening Namsos Musikkorps Hommelvik Musikkorps

Møre og Romsdal Trøndelag Trøndelag

John Hudson Tor Halvard Nilsen Arild Hognes

Pause 17:09

Klæbu Musikkorps

Trøndelag

Håvard Hinsverk

17:29 17:53 18:14

Hadeland Janitsjar Skatval Hornmusikklag Musikklaget Ustemt

Oppland Trøndelag Oppland

Espen Aslaksen Geir Ulseth Ola Fredheim Haug

18:37

Malvik Musikkorps

Trøndelag

Bjørn Erik Heggli

18:58

Follebu og V. Gausdal MF

Oppland

Anders Hårstadhaugen

19:21

Moss og omegn Janitsjar

Østfold

Sverre Wessel Caspersen

19:45 20:09

Hamar Musikkorps Hønefoss Ungdomskorps

Hedmark Buskerud

Ivar Hellesnes Espen Aslaksen

44 | NM janitsjar | 2018


Program

Komponist

Deliverance Atropos Svimeslått Lord Tullamore Underlige Aftenlufte The Witch and the Saint Three Norwegian Sketches “Fleodrodum” Gulliver’s Travels Gopak from Gayaneh

Etienne Crausaz Kevin Houben Øystein Olsen Vadsten Carl Wittrock Carl Nielsen/Stig Gustafson Steven Reineke Philip Sparke Eric Swiggers Bert Appermont Aram Khachaturian

Arabesque Sommarsång Overture to a New Age El Camino Real I-77 Vesuvius The Star of Dreams The Incredibles Concert Prelude Gulliver’s Travels 2nd Suite in F Major Op.28 no. 2, 1.sats, “March”, og 2.sats “Song Without Words” Overture Jubiloso Overture to a New Age Mont Blanc - La Voie Royale

Samuel R. Hazo Wilhelm Peterson-Berger/Stig Gustavson Jan de Haan Alfred Reed Joshua Hummel Frank Ticheli Robert W. Smith Michael Giacchino/Takashi Hoshide Philip Sparke Bert Appermont Gustav Holst Frank William Erickson Jan de Haan Otto M. Schwarz NM janitsjar | 2018 | 45


Passion & Take control. Performance

Introducing the Neo euphonium with trigger.

The new standard in brass band instruments. no.yamaha.com


NM janitsjar - 7. divisjon - fredag 16. mars 2018 - Scandic Nidelven Hotel Konferansier: Dag Helle Bysting Dommere: Torstein Siegel & Edward Gregson På scenen

Korpsnavn

Fylke

Dirigent

16:00

Alversund Musikklag

Hordaland

Per-Lorentz Milotzki

16:22 16:43

Jevnaker Ungdomskorps Flatåsen Musikkorps

Akershus Trøndelag

Eirik Rosø Pladsen Roger Overå

17:04

Tillerblæsen

Trøndelag

Sverre Vikhammermo

17:28 17:51

Lørenskog Blåseensemble Onsø Musikkforening

Akershus Østfold

Ante Skaug Ole Henrik Mohn Pettersen

18:16

Musikklaget Laat

Trøndelag

Petter Skjervold

Pause 19:00

Søndre Nittedal Veterankorps

Akershus

Tormod Wergeland Haug

19:25

Bodø Janitsjar

Nordland

Odd Andre Brasetvik

19:47

Østerdal Prosjektkorps

Hedmark

Tom Erik Antonsen

20:10

Nordre Aker Janitsjar

Oslo

Trond Brenne

20:33

Raufoss Musikkorps

Oppland

Jon Kristian Solberg

20:56

Kristansand Janitsjar

Vest-Agder

Rune Hansen

48 | NM janitsjar | 2018


Program

Komponist

Prelude, Siciliano and Rondo Funky Hedde Oregon Concerto d’Amore Edenstrand Encanto Somewhere in Time Malagueña Blue Shades Norsk Rapsodi nr. 2 Amparito Rosa Ved Nesland Kyrkje The Witch and the Saint

Malcolm Arnold/John Paynter Torstein Aagaard-Nilsen Jacob de Haan Jacob de Haan Jerker Johansson Robert W. Smith John Barry/Calvin Custer Ernesto Lecuona/Sammy Nestico Frank Ticheli Johan S. Svendsen Jaime Texidor Henrik Lyssand/Karl Ole Midtbø Steven Reineke

Into the Clouds! Gulliver’s Travels Balkanya - Three Balkanese Dances Concert Prelude Gulliver’s travels A little Concert Suite, 1.sats - Intrada But For The Love Of Ireland In all its glory Rush Pilatus, Mountain of Dragons Music for a Festival

Richard L. Saucedo Bert Appermont Jan Van der Roost Phillip Sparke Bert Appermont Alfred Reed James Swearingen James Swearingen Samuel R. Hazo Steven Reinke Philip Sparke

NM janitsjar | 2018 | 49


Vil du spille sammen med Sjøforsvarets Musikkorps? Informasjon og påmelding: musikkorps.no/norsk-blasesymfoni-invitasjon Søknadsfrist 19. april

50 | NM janitsjar | 2018


KLARINETT BUFFET

BERGEN, FANA KULTURHUS 21. – 22. APRIL BÆRUM KULTURSKOLE 27. – 28. OKTOBER En helg for og om klarinetten og klarinettister. Gruppespill, klarinettkor og masterclass. MØT NORSKE OG INTERNASJONALE KLARINETTSTJERNER. TIL BERGEN KOMMER ANDRAS SUNDÉN, FELIX PEIKLI OG GIOVANNI PUNZI.

Informasjon og påmelding: musikkorps.no/klarinettbuffet-2018 NM janitsjar | 2018 | 51


Velkommen til våre stands!

Stort utvalg av rekvisita til gode priser. Vandoren, Selmer, Bambu, Legere, etc.

Messetilbud på Selmer saxofoner og alt av Vandoren ! Lene er på plass i år med egen stand sammen med en representant fra Howarth, og ønsker alle sine obovenner velkommen! Kirkegata 12, 0153 Oslo Tlf. 22420810

www.schlagerforlaget.no


HISTORIKK NM JANITSJAR 1981 - 2017

ELITEDIVISJON 2017 Lillestrøm Musikkorps 98,0 2016 Christiania Blåseensemble 96,33 2015 Christiania Blåseensemble 97,33 2014 Lillestrøm Musikkorps 97,0 2013 Christiania Blåseensemble 97,0 2012 Lillestrøm Musikkorps 96,0 2011 Sandvikens Ungdomskorp, 95,0 2010 Lillestrøm Musikkorps 97,0 2009 Dragefjellets Musikkorps 96,0 2008 Lillestrøm Musikkorps 96,0 2007 Dragefjellets Musikkorps Bergen 98,0 2006 Dragefjellets Musikkorps Bergen 98,0 2005 Lillestrøm Musikkorps 95,0 2004 Sarpsborg Janitsjarkorps 96,0 2003 Lillestrøm Musikkorps 95,0 2002 Vestre Aker Musikkorps 96,0 2001 Sarpsborg Janitsjarkorps 96,0 2000 Vestre Aker Musikkorps 95,0 1999 Lillestrøm Musikkorps 93,0 1998 Lillestrøm Musikkorps 97,0 1997 Lillestrøm Musikkorps 95,0 1996 Nanset Ungdomsmusikkorps 95,0 1995 Lillestrøm Musikkorps 95,0 1994 Lillestrøm Musikkorps 95,0 1993 Nanset Ungdomsmusikkorps 94,0 1. DIVISJON 2017 Strusshamn Musikkforening 96,0 2016 Mo Hornmusikk 98,0 2015 Opus 82 95,0 2014 Greåker Musikkorps 96,0 2013 Kolbotn Konsertorkester 97,0 2012 Sandefjord ungdomskorps 93,0 2011 Christiania blåseensemble 95,5 2010 Sandefjord ungdomskorps 94,0 2009 Kolbotn Konsertorkester 94,0 2008 Sandefjord Ungdomskorps 93,0 2007 Sande Musikkorps 97,0 2006 Bispehaugen Ungdomskorps 95,0 2005 Sandefjord Ungdomskorps 95,0 2004 Opus 82 94,0 2003 Sandvikens Ungdomskorps 94,0 2002 Opus 82 95,25 2001 Sandvikens ungdomskorps 93,5 2000 Opus 82 92,75 1999 Skjetten Ungdomskorps 95,0 1998 Aalesund Ungdomsmusikkorps 96,5

1997 Sarpsborg Janitsjarkorps 94,5 1996 Sandvikens Ungdomskorps 96,0 1995 Halsen Musikkforening 95,5 1994 Stabekk Janitsjarorkester 93,0 1993 Skjetten Ungdomskorps 93,5 1992 Dragefjellets Musikkorps 95,5 1991 Sinsen Musikkorps 96,0 1990 Lillestrøm Musikkorps 95,0 1989 Vestre Aker Musikkorps 94,1 1988 NM ikke arrangert 1987 Dragefjellets Musikkorps 94,0 1986 Os Musikkforening 92,7 1985 NM ikke arrangert 1984 Stabekk Janitsjarorkester 93,3 1983 Dragefjellets Musikkorps 94,5 1982 Sarpsborg Ungdomskorps 90,4 1981 Dragefjellets Musikkorps 96,5 2. DIVISJON 2017 Bjergsted Blåseensemble 96,0 2016 Alvøens Musikkforening 98,0 2015 Sandefjord Musikkorps 96,0 2014 Byneset Musikkorps 97,0 2013 Lisleby Musikkorps 98,0 2012 Strusshamn Musikkforening 97,0 2011 Opus 82 96,0 2010 Alvøen Musikkforening 98,0 2009 Stabekk Janitsjarorkester 96,0 2008 Lungegaardens Musikkorps 95,0 2007 Aalesunds Ungdomsmusikkorps 96,0 2006 Sande Musikkorps 95,0 2005 Lisleby Musikkorps 98,0 2004 Sande Musikkorps 93,0 2003 Halsen Musikkforening 96,0 2002 Borge Musikkorps 93,5 2001 Vestsidens Musikkorps 94,0 2000 Lørenskog Musikkorps 94,0 1999 Drammen Konsertorkester 95,0 1998 Lørenskog Musikkorps 95,0 1997 Vestsidens Musikkorps 93,5 1996 Bispehaugen Ungdomskorps 94,5 1995 Sinsen Musikkorps 95,5 1994 Kolbotn Ungdomskorps 94,0 1993 Hønefoss Ungdomskorps 91,5 1992 Byneset Musikkorps 96,0 1991 Musikkforeningen Nidarholm 93,5 1990 Sandvikens Ungdomskorps 94,0 1989 Halsen Musikkforening 95,0


1988 NM ikke arrangert 1987 Lørenskog Musikkorps 91,7 1986 Tromsø Orkesterfor. Jan. korps 91,3 1985 NM ikke arrangert 1984 Lier Ungdomskorps 92,7 1983 Os Musikkforening 92,4 1982 Aalesunds Ungdomsmusikkorps 91,2 1981 Hakadal Musikkorps 90,4 3. DIVISJON 2017 Asker Musikkorps 96,0 2016 Lungegaardens Musikkorps 98,0 2015 Arendal Byorkester 95,0 2014 Hov Musikkorps 96,0 2013 Gjøvik Bykorps 96,0 2012 Asker og Bærum Undomskorps 97,0 2011 Hovin Musikkorps 94,0 2010 Tresfjord janitsjar 94,0 2009 Greåker Musikkorps 95,0 2008 Ranheim Musikkforening 94,0 2007 Holmlia Konsertorkester 93,0 2006 Fåberg Musikkforening 95,0 2005 Ranheim Musikkforening 93,0 2004 Eidsvoll Janitsjar korps 94,0 2003 Molde Janitsjar 93,0 2002 Åsane Musikklag 93,0 2001 Eidsvoll Janitsjarkorps 94,0 2000 Mo Hornmusikk 95,0 1999 Ranheim Musikkorps 95,0 1998 Alvøens Musikkforening 95,0 1997 Malvik Musikkorps 94,0 1996 Skjold Nesttun Janitsjar 93,0 1995 Greåker Musikkorps 95,0 1994 Åsnes Hornmusikk 93,0 1993 Musikklaget Lurlåt 92,0 1992 Fana Musikklag 93,0 1991 Kolstad Janitsjar 93,0 1990 Sotra Musikklag 95,0 1989 Musikkforeningen Nidarholm 93,0 4. DIVISJON 2017 Fet Janitsjar 92,0 2016 Prosjekt MMXIX 97,0 2015 Bodø harmonimusikk 95,0 2014 Skedsmo Janitsjarorkester, 96,0 2013 Kongsberg Byorkester, 97,0 2012 Åsnes Hornmusikk, 96,0 2011 Asker og Bærum Ungdomskorps, 96,0

2010 Fana Musikklag, 93,o 2009 Sandefjord Old Stars, 96,0 2008 Malvik Musikkorps 95,0 2007 Skedsmo Janitsjarorkester 93,0 2006 Holmlia Konsertorkester 95,0 2005 Skedsmo Janitsjarorkester 95,0 2004 OK. Janitsjar 98,0 2003 R20 97,0 2002 Ranheim Musikkforening 97,0 2001 Dokka Musikkorps 94,0 2000 Asker Musikkorps 91,0 1999 Bømlo Janitsjar 95,0 1998 Fåberg Musikkforening 94,0 1997 Jernbanens Musikkorps Oslo 91,0 5. DIVISJON 2017 Kongsberg Byorkester 93,0 2016 Musikklaget Ulf 96,0 2015 Bøler og Ila Janitsjar 96,0 2014 Prosjekt MMXIX, 97,0 2013 Tvedestran Musikkorps 96,0 2012 Musikklaget Ulf, 95,0 2011 Alvdal/Tynset janitsjarkorps, 94,0 2010 Østra Gausdal musikkforening, 95,0 2009 Christiania Blåseensemble, 98,0 2008 Sandefjord Old Stars 96,0 2007 Greåker Musikkorps 97,0 6. DIVISJON 2017 Vålerenga Janitsjarkorps 91,0 2016 Byåsen Musikkorps 96,0 2015 Moelv Musikkforening 92,0 2014 Nes Janitsjarkorps, 96,0 2013 Prosjekt MMXIX, 97,0 2012 Oppegård Janitsjar, 95,0 2011 Musikklaget Brage, 96,0 7. DIVISJON 2017 Hønefoss Ungdomskorps 98,0 2016 Ås og Vestby Musikkorps 96,0 2015 Eidsvåg Janitsjarkorps 92,0 2014 Namsos Musikkorps, 95,0 2013 Glommasvingen Janitsjar, 91,0 ÅPEN KLASSE 2010 Sandefjord Old Stars, 95,0

NM janitsjar | 2018 | 55


korpsipedia.no KORPSENES EGNE HISTORIER DEL DIN HISTORIE!

Profile for Oktan

Program NM 2018 janitsjar  

Program NM 2018 janitsjar  

Profile for oktan