Marttinen Nuorisokeskus - Tule mukaan seikkailuun

Page 1

Nuorisokeskus Marttinen Virroilla 2022-2023

Tule mukaan seikkailuun!

SYRJINNÄSTÄ VAPAA ALUE DISCRIMINATION-FREE ZONE

verkosto

1


Suunnitteletko leirikoulua, juhlia, rippileiriä, koulutusta, lomamatkaa tai kokousta? Me e m m a t u a

Sisältö Nuorisokeskus ................. 2-3 Yleisesittely .................................. 3 Nuorisokeskusverkosto .................. 3

Yhteystiedot Myyntipalvelut myynti@marttinen.fi puh. 03 485 1921

Leirikoulut leirikoulut@marttinen.fi puh. 03 485 1927 Herrasentie 16, 34800 Virrat info@marttinen.fi puh. 03 485 1900 marttinen.fi 2022-2023

Arvot ............................... 4-5 Harjoittelu ..................................... 5

Aktiviteetit ..................... 6-11 Ylitä itsesi ......................................... 6 Nauti luonnosta ........................... 6 Vesillä ............................................. 7 Talvella ........................................... 7 Tarkkana kuin... ............................... 7 Retkelle luontoon .......................... 8 Aivot raksuttamaan! ....................... 8 Vapauta luovuus ........................... 9 Kulttuuriperintö ............................ 10 Yhteistyön voimalla ..................... 10 Tutustu ja kiinnostu .................. 11 Pienimmät mukaan ....................... 11

Hinnasto ....................... 12-13 Tuotteet ....................... 14-15 Leirikoulut ..................................... 14 Erikoisleirit ..................................... 15 Työhyvinvointi ............................... 15

Muut palvelut ................... 16-17 Majoittuminen ................................ 16 Ruokailu ........................................ 17 Välinevuokraus ............................... 17

Marttisen tilat .................. 18-21 Tiloja moneen tarpeeseen ............ 18 Juhlatilat ........................................ 19 Työ- ja kokoustilat ......................... 20 Tilat virkistäytymiseen ................... 21

Marttinen kartalla .......... 22-23

2

Marttisen saari .............................. 22 Vieraile lähikohteissa .................... 23


Nuorisokeskus Marttinen Monipuolinen nuorisokeskuksemme sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Virroilla keskellä Suomea. Tampereelta ja Seinäjoelta matkaa Marttiseen on 100 km, Jyväskylästä 115 km ja Helsingistäkin vain 270 km. Marttinen on viihtyisä ja turvallinen ympäristö erilaisille leireille, kursseille, koulutuksille ja muille tapahtumille ympäri vuoden.

Nuorisokeskusverkosto Marttinen on yksi Suomen yhdeksästä nuorisokeskuksesta. Nuorisotyön ammattilaisemme kohtaavat vuosittain tuhansia nuorten ryhmiä kouluista, järjestöistä, kunnista, urheiluseuroista ja seurakunnista. Meille on helppoa ja turvallista tulla. Leireillä syntyy elämän mittaisia muistoja. Teemme nuorisotyötä suurella sydämellä ja kehittävällä otteella. Toimimme opetus- ja kulttuuriministeriön tuella.

Nuorisokeskukset löydät osoitteesta snk.fi

3


Nuorten asettamat arvot, joita Marttinen toteuttaa Yhdessäolo

Elämyksellisyys

Yhdenvertaisuus

Monipuolisuus

Osallisuus

Turvallisuus

Yhdenvertaisuus ja yhdessäolo

Elämyksellisyys ja monipuolisuus

”Olemme samanarvoisia riippumatta erilaisuudestamme. Ympäristön ja toimintojen tulee tukea yhdenvertaisuutta. Toivomme yhdessä tehtäviä aktiviteetteja sekä aikaa omaehtoiselle ryhmäytymiselle. Suurin pelkomme on yksinäisyys.”

”Kaipaamme seikkailuja ja uusia elämyksiä. Monipuoliset aktiviteetit, uuden oppiminen ja luonto ovat meille tärkeitä. Uusien kokemusten myötä opimme uusia taitoja ja pääsemme irtautumaan arjesta.”

Osallisuus

Turvallisuus

”Meitä kuunnellaan ja mielipiteillämme on merkitystä. Toiminta järjestetään meitä aidosti kuunnellen ja olemme aktiivisia toimijoita nuorisokeskuksissa.”

”Haluamme kokea olevamme turvassa kodinomaisessa ympäristössä, jossa toiminta ja aktiviteetit ovat ennakoitavia ja jossa voimme kokea tulevamme kuulluiksi.”

Näillä arvoilla maustettuna olemme mukana järjestämässä tapahtumiasi, leirejäsi, juhliasi, kokouksiasi tai muita tilaisuuksiasi. 4


Sinä Minä Me

Marttinen on moniammattillisena työpaikkana mainio harjoittelupaikka Marttisessa on tarjolla mm. harjoitteluja, joissa pääset työskentelemään kansainvälisten vapaaehtoisten kanssa. Myös nuorisovaihtojen suunnittelu nuorten kanssa, kansainvälisen nuorisotyön kehittäminen, erilaisiin hankkeisiin osallistuminen sekä hankkeiden tukitehtävät saattavat kuulua harjoittelussa työtehtäviin. Katso lisää marttinen.fi/harjoittelu

5


“Olen iloinen että uskalsin yr ittää uusia asioita ja hauskaakin tuli pidettyä.”

Aktiviteetit ja ohjelma Nuorisokeskus Marttisessa voi kokea seikkailua monissa muodoissa upeassa ympäristössä. Marttinen sijaitsee vesistöjen ja suomalaisen metsäisen luonnon keskellä, joten aktiviteeteissa voi kokea vuodenajasta riippumatta monia puolia. Ohjaajina toimivat Marttisen omat nuorisotyön ammattilaiset tai vahvan ammattitaidon omaavat yhteistyökumppanimme. Lisäksi tarjoamme alan opiskelijoille mahdollisuuden työssäoppimiseen turvallisessa ja monipuolisessa toimintaympäristössämme. Marttisen ohjelmapalveluita kehitetään vuorovaikutuksessa lasten, nuorten ja ohjaajien kanssa.

Ylitä itsesi Siltakeinu Laitetaan köysi kiinni eri puolelle siltaa kuin kiipeilijä, köysi vedetään sillan ali kiipeilijään kiinni. Kiipeilijän hyppätessä alas, köysi heilauttaa hänet isolla heilurilla edestakaisin. Tämä on hurjin korkeanpaikan aktiviteeteistamme. Toteutetaan yläasteikäisille ja sitä vanhemmille.

Kallio- tai jääkiipeily Koetaan luonnon muotoilemien kiipeilyseinien elämyksiä. Keiturinsalmen kallioleikkaukset ovat helpompia, Torisevan jylhät rinteet korkeampia. Talvisin käytössä oleva jääseinä Marttisissa on 12 metriä korkea, joten siitä on haastetta kokeneemmallekin kiipeilijälle.

Lisää retkeily- ja ulkoiluaktiviteetteja seuraavalla aukeamalla

Nauti luonnosta Sähkömaastopyöräily

UUTUUS

Tutustutaan lähimaastoon pyöräillen. Sähköavustimen avulla matka taittuu myös jyrkemmissä ylämäissä. Toteutetaan yläasteikäisille ja sitä vanhemmlle.

Potkukelkkaretki Lähdetään potkuttelemaan Marttisesta lähimaastoon. Tarvittaessa mukaan pakataan ravintola Herrasessa tehdyt eväät.

6


Vesillä Saaren ympäri melonta Melotaan Marttisen saaren ympäri, läpi kanavan, kohti Herraskosken kuohuja. Hyvällä yhteistyöllä koskesta selviää yleensä kuivana. Reitin valintaan vaikuttavat vallitsevat vesi- ja sääolosuhteet.

Vesikirput

UUTUUS

Maailman nopein vedessä ihmisvoimalla liikkuva laite. Ei alkuun ihan niin helppoa miltä näyttää. Monesti sitkeys kuitenkin palkitaan. Tässä ohjelmassa ei voi välttyä uimiselta. Toteutetaan 15.5. - 31.8.

Talvella Pelastuspukukellunta Puetaan pelastuspuvut päälle ja lähdetään rohkeasti ja turvallisesti heikoille jäille. Miltä tuntuu kun jää pettääkin alta ja on päästävä vedestä pois? Pelastaudutaan jään päälle kaverin avustamana ja koetaan miltä tuntuu kun auttaa kaverin kestävälle jäälle!

Marling eli Marttisen Curling Otetaan Marling-kisa Marttisen jääkentällä. Marling on jäällä pelattava joukkuepeli, jossa joukkueet liu’uttavat vuorotellen kahdeksan kiveä ja pyrkivät saamaan omia kiviään lähemmäs pesän keskustaa kuin vastustajat.

Tarkkana kuin... Jousiammunta Koetaan kuinka vaistojousiammunnassa tarkkuus ja keskittyminen tuo tuloksia. Marttisen yksi suosituimmista ohjelmista ympäri vuoden!

Nojatuolisalapoliisi

UUTUUS

Onko teistä ratkaisemaan Mustamäen rikokset? Kuunnelkaa todistajalausunnot, silminnäkijöiden haastattelut, tutkikaa rikospaikka, ja selvittäkää tapaus. Te päätätte mitä teette, ja on teistä kiinni, ratkeaako tapaus vai ei! Kaikki Suositellaan 18-vuotiaille ja vanhemmille. aktiviteetit osoitteessa marttinen.fi

7


Retkelle luontoon Retki Helvetinjärven kansallispuistoon tai Torisevan rotkojärville Vaelletaan Helvetinjärven tai Torisevan upeissa maisemissa. Useista reittivaihtoehdoista löytyy jokaiselle ryhmälle sopiva. Patikoinnin päätteeksi valmistetaan yhdessä retkilounas.

Lumikenkäretki Tehdään lumikenkäretki Marttisen lähimaastoon, Torisevan rotkojärville tai Helvetinjärven kansallispuistoon. Lumikenkäilyn oppii helposti ja näin pääsee nauttimaan talvisesta luonnosta.

Aivot raksuttamaan! Yläköysirata Suoritetaan kiipeillen tehtäviä Marttisen 6-8 metriä korkealla yläköysiradalla. Siinä tarvitaan uskallusta, yhteistyötä ja ongelmanratkaisukykyä.

Liikunnalliset lautapelit Pöydän ääressä istuminen on tylsää ja epäergonomista. Tässä ohjelmassa tutut pelit (mm. Trivial Pursuit, Alias, ristinolla) on muokattu liikettä vaativaan muotoon.

“Tää o eka paik li ka jossa tuntu et oikeesti kuulun jo nnekin.”

8


Vapauta luovuus Mukin maalaus Maalataan juuri omanlaisensa muki. Vaikeinta on tietää mitä haluaa mukiinsa ikuistaa, toteutus on jo helpompaa. Töpöttimet ja pensselit tulevat tutuiksi tässä ohjelmaklassikossa.

Kankaanpainanta Painetaan kuvioita kankaalle oman vision mukaan. Ota mukaan oma materiaalisi, kuten t-paita, kangaskassi, lippu tai liina. Kankaanpainanta on helppoa ja hauskaa!

Smoothiebaari Tehdään smoothiet yhdessä koko porukalle unohtamatta luomua ja reilua. Mikä smoothie saa veden kielelle? Mansikka, mustikka, mango vai banaani?

Rintamerkki Valmistetaan rintamerkki, magneetti, avaimenperä, peili tai valokuvakehys vaikka omista kuvista. Merkin halkaisija on 55 mm.

nviettoon Vapaa-aja ta löytyy Marttises . lisäksi mm all, iW , ä yt biljardipö -rata ja frisbeegolf uola! til boulderoin

9


Kulttuuriperintö Resiinaretki Ajetaan kolmipyöräresiinoilla yksin tai parin kanssa. Pirkanmaan museorautatiellä toteutettava retki on ainutlaatuinen kokemus. Tiedätkö sinä mikä resiina on ja mitä sillä tehtiin?

Talonpoikain kisailut Kokeillaan yhdessä hauskoja entisajan leikkejä ja kisoja arvokkaassa museoympäristössä. Nämä mittelöt saavat ryhmän innostumaan, ja hymyn kaikkien huulille.

Yhteistyön voimalla Leiriolympialaiset Tehdään yhdessä olympialaiskisat, joissa tekeminen on kilpailua tärkeämpää. Lajit vaihtelevat vuodenajan, ryhmän ja sään mukaan. Ratkiriemukkaita lajeja kaikenikäisille.

Room Escape -pakohuonepelit Erilaisia mukaansatempaavia pakohuonepelejä, joissa yhdessä selvitetään vihjeiden ja tehtävien avulla tie ulos.

10


Tutustu ja kiinnostu Avaruuspallo

UUTUUS

Laite joka pyörii joka suuntaan. Uskallatko hypätä kyytiin ja kokeilla kuinka pystyt hallitsemaan laitteen liikettä omalla kehollasi?

Geokätköily

UUTUUS

Mitä on geokätköily? Tutustutaan geokätköilyn perusteisiin ja etsitään saarella olevia kätköjä. Tämän jälkeen jokaisella on valmiudet alkaa harrastamaan geokätköilyä. Geokätköily on loistava tapa liikkua luonnossa tai tutustua kaupunkiin. Ohjelmassa käytetään lasten omia älypuhelimia!

Pienimmät mukaan Sisätemppurata Kuljetaan läpi temppuradan. Tämä sisätemppurata sopii esimerkiksi 1-8 vuotiaille lapsiryhmille tai perheleireille. Alle kouluikäiset tarvitsevat mukaansa aikuisen.

nki “Luokkahe ti.” s o parani is

11


Hinnasto Ohjelmien ja aktiviteettien hinnasto Hinnastosta löydät ohjelmien ja aktiviteettien hinnat sekä nuorisoryhmille että aikuisryhmille. Ryhmäkokoihin saattaa liittyä rajoituksia.

H U O M

Aikuisryhmät: Tarkistathan aktiviteettikohtaiset minimilaskutushinnat nettisivuiltamme marttinen.fi tai oheisen QR-koodin takaa. Tarkistathan aina päivitetyt hintatiedot nettisivuiltamme.

Kesto

Max ryhmäkoko Nuorisoryhmät

Aikuisryhmät

1,5 t

15

85,00 € /ryhmä

15,00 € /hlö

Jääkiipeily

2,5 t

15

310,00 € /ryhmä

25,00 € /hlö

Kalliokiipeilyä Torisevalla tai Keiturissa

4t

30

400,00 €/ryhmä

50,00 € /hlö

Kirkkovenesoutu

3-4 t

14

250,00 €/ryhmä

300,00 €/ryhmä

Köysilaskeutuminen Torisevalla tai Keiturissa

4t

30

400,00 €/ryhmä

50,00 € /hlö

Pelastuspukukellunta

2t

15

380,00 €/ryhmä

35,00 € /hlö

Saaren ympäri melonta (15.5. - 30.9.)

3-4 t

29

380,00 €/ryhmä

25,00 € /hlö

Seinäkiipeily

2t

25

170,00 € /ryhmä

25,00 € /hlö

Siltakeinu

4t

30

400,00 €/ryhmä

25,00 € /hlö

SUP-lautailu (1.5. - 5.9.)

2t

15

120,00 € /ryhmä

25,00 € /hlö

1,5-2 t

15

25,00 € /hlö

42,00 € /hlö

Tasaisen veden melonta (1.5. - 30.9.)

2t

16/32

120 €/240 €/ryhmä

25,00 € /hlö

Vaijeriliuku

1t

30

160,00 € /ryhmä

15,00 € /hlö

1,5 t

15

120,00 € /ryhmä

15,00 € /hlö

Yläköysirata

2,5 t

15

250,00 €/ryhmä

25,00 € /hlö

Ympäristömme

Kesto

Max ryhmäkoko Nuorisoryhmät

Aikuisryhmät

2t

30

120,00 € /ryhmä

20,00 € /hlö

Forest escape

1,5 t

15

85,00 € /ryhmä

15,00 € /hlö

Lumikenkäretki

2t

30

140 €/ryhmä

15,00 € /hlö

Lähdetään kalaan

2t

15

150,00 € /ryhmä

-

Maastoleikit

1,5 t

30

85,00 € /ryhmä

15,00 € /hlö

Marttisen saaren luontopolku ohjattuna

1-2 t

30

110,00 € /ryhmä

15,00 € /hlö

Marttisen tähti

1,5 t

30

85,00 € /ryhmä

15,00 € /hlö

Metsäretki Keituriin tai Torisevan rotkojärvillä

4t

30

250,00 €/ryhmä

400,00 €/ryhmä

Potkukelkkaretki

2t

30

200,00 €/ryhmä

20,00 € /hlö

Retki Helvetinjärven upeaan kansallispuistoon

7-8 t

30

315,00 € /ryhmä

600,00 €/ryhmä

Retki Keiturinvuorelle + laskeutuminen/kiipeily

7-8 t

30

610,00 € /ryhmä

850,00 €/ryhmä

Retki Torisevan rotkojärvelle + laskeutuminen/kiipeily 7-8 t

30

610,00 € /ryhmä

850,00 €/ryhmä

Ruokailu erätulilla

3-4 t

30

250,00 €/ryhmä

25,00 € /hlö

Smoothiebaari

1,5 t

30

6,00 €

10,00 € /hlö

Seikkailu Avaruuspallo

UUTUUS

Sähkömaastopyöräily

UUTUUS

Vesikirput (15.5. - 31.8.)

Climate escape

12

UUTUUS

UUTUUS

UUTUUS

/hlö


Yöretki - ohjaaja ei yötä metsässä

30

450,00 €/ryhmä

650,00 €/ryhmä

Yöretki - ohjaaja paikalla yön yli

30

550,00 €/ryhmä

750,00 €/ryhmä

Luovuus

Kesto

Max ryhmäkoko Nuorisoryhmät

Aikuisryhmät

Askartelupaja

1,5-2 t

20

6,00 €

/hlö

15,00 € /hlö

Hatun huovutus

3t

30

20,00 € /hlö

30,00 € /hlö

Kankaanpainanta

2t

30

6,00 €

/hlö

15,00 € /hlö

Kynttilän teko kastamalla

1,5-2 t

20

11,00 € /hlö

20,00 € /hlö

Leirilehti – Etusivu uusiksi

2,5-3 t 30

150,00 € /ryhmä

30,00 € /hlö

Mukin maalaus

1t

30

6,00 €

/hlö

15,00 € /hlö

Paracord

1-1,5 t

20

6,00 €

/hlö

15,00 € /hlö

Rintamerkit

1t

30

6,00 €

/hlö

15,00 € /hlö

Ystävännauha

1,5-2 t

15

6,00 €

/hlö

-

Perinteet

Kesto

Max ryhmäkoko Nuorisoryhmät

Aikuisryhmät

Aikamatkalla menneeseen

1,5-2 t

30

105,00 €/ryhmä

-

Elettiin sitä ennenkin

2t

30

120,00 € /ryhmä

20,00 € /hlö

Kultakuumetta

2t

28

11,00 € /hlö

15,00 € /hlö

Perinnekyläkierros

1t

40

-

100,00 €/ryhmä

Resiinaretki

2t

30 nuor./20 aik. 10,00 € /hlö

15,00 € /hlö

Talonpoikain kisailut

1,5 t

30

85,00 € /ryhmä

10,00 € /hlö

Veljeä ei jätetä

2t

30

50,00 € /ryhmä

100,00 €/ryhmä

Yhteistyö

Kesto

Max ryhmäkoko Nuorisoryhmät

Aikuisryhmät

Aarteenetsintää

1t

30

6,00 €

15,00 € /hlö

Alaköysirata ja pulmatehtävät

2t

15

105,00 €/ryhmä

15,00 € /hlö

Leiriolympialaiset

1t

30

85,00 € /ryhmä

10,00 € /hlö

Liikunnalliset lautapelit

1,5 t

30

85,00 € /ryhmä

15,00 € /hlö

PoKa-tehtävät

1t

30

85,00 € /ryhmä

10,00 € /hlö

Pulmatehtävät

1t

15

85,00 € /ryhmä

10,00 € /hlö

Room escape: Kadonnut karhun hammas

1,5 t

6

85,00 € /ryhmä

120,00 € /ryhmä

Room escape: 6 A:n salaisuudet

1,5 t

6

85,00 € /ryhmä

120,00 € /ryhmä

Sumopaini

1t

15

85,00 € /ryhmä

10,00 € /hlö

Tiimitaistelu

1,5 t

30

85,00 € /ryhmä

15,00 € /hlö

Tutustu

Kesto

Max ryhmäkoko Nuorisoryhmät

Aikuisryhmät

2t

30

120,00 € /ryhmä

20,00 € /hlö

2t

15

120,00 € /ryhmä

15,00 € /hlö

2-3 t

3-7

20,00 € /hlö

25,00 € /hlö

Rentoutus

1t

30

85,00 € /ryhmä

10,00 € /hlö

Sisätemppurata 1-8 vuotiaille

1t

-

90,00 € /ryhmä

-

UUTUUS

Geokätköily

UUTUUS

Jousiammunta Nojatuolisalapoliisi

UUTUUS

yli 18-vuotiaille

/hlö

Täysihoito nuorisoryhmille

Täysihoito sisältää majoituksen omin liinavaattein, aamiaisen, lounaan ja päivällisen.

Täysihoito

53,00 € / hlö / vrk

Täysihoito talviaikana (1.11. - 30.4.)

47,00 € / hlö / vrk

13


“Leirikoulu oli parasta ikin ä ja toivoisin, e ttä pääsisin sin ne uudestaan .”

Tuotteet Leirikoulut Vietä ikimuistoinen leirikoulu Marttisen saaren kauniin luonnon helmassa Leirikoulussa Marttisessa osallistujien ja ryhmän tavoitteet ovat tärkeässä osassa. Marttisen ja muiden nuorisokeskusten leirikouluissa oppiminen ja kehittyminen tapahtuvat tekemällä ja kokemalla. Leirikoulut tukevat perusopetuksen opetussuunnitelman tavoitteiden saavuttamista.

Entä jos leirikoulu tehtäisiinkin talvella, mikä kaikki olisikaan mahdollista? Mitä mahdollisuuksia löytyy Suomen talvisesta luonnosta? Talvileirikoulutarjous alk. 48 € / hlö / vrk sisältäen täysihoido ja kaksi ohjelmaa/aktiviteettia jokaiselle leirikouluvuorokaudelle. Nuorisokeskus Marttisessa leirikoulun ohjelmaan löytyy myös talviaikaan monipuolisia aktiviteetteja, majoitustilat ovat ympärivuotisesti käytössä olevia hotellihuoneita tai hirsihuvilahuoneistoja. Talvileirikoulutarjouksella luokkasi säästää hinnassa ja saa leirimuistoja ja -kokemuksia talvisessa luonnossa. Katso lisää marttinen.fi/talvileirikoulu

14


Erikoisleirit Koiraleirit Marttinen on suosittu paikka myös koiraharrastajien keskuudessa. Puitteemme soveltuvat oikein mainiosti erilaisten koiratapahtumien, -leirien ja koulutustilaisuuksien pitämiseen. Jo useat koirajärjestöt ovat löytäneet paikan omakseen. Nuorisokeskus Marttisessa voi järjestää koiraleirejä kaikkina vuodenaikoina. Pihapiirissä on koulutuksiin sopiva hiekkakenttä sekä Virtain Kirsut ry:n agilitykenttä, joka on vuokrattavissa suoraan Kirsuilta. Virroilla on hyviä maastoja, joissa voi järjestää mm. jälljityskoulutusta sekä runsaasti järviä vesityöskentelyyn.

Tutustu erilaisiin leirivaihtoehtoihin netissä marttinen.fi

Rippileirit Nuorisokeskus Marttisessa on yhteistyössä eri toimijoiden kanssa toteutettu leirejä lähes 30 vuoden ajan. Leirien suunnittelussa nuorisokeskuksen henkilökunnan kokemus ja ammattitaito ovat järjestäjien käytössä. Järjestäjät ja leirien ohjaajat voivat keskittyä omaan tehtäväänsä, kun leirien rutiinit hoidetaan varmasti ja kokemuksella Marttisen puolesta. Useat Marttisen aktiviteetit tukevat rippileirin kasvatuksellisia sisältöjä ja vahvistavat ryhmän yhteishenkeä. Marttisen idylliseen, kulttuurihistorialliseen ja samalla kuitenkin nykyaikaiseen miljööseen sopivat niin rippileirit, isoskoulutukset, muut nuorisoleirit, urheiluseurojen leirit ja perheleirit.

Nuotta-valmennus Nuotta-valmennus on tarkoitettu 13-28-vuotiaille erityisen tuen tarpeessa oleville nuorille. Valmennuksen avulla vahvistetaan ryhmätaitoja ja sosiaalisia vuorovaikutustaitoja. Katso lisää marttinen.fi/nuotta

Työhyvinvointi Tavoitteena työhyvinvointi Kuinka jaksat? Ota kollegasi tai henkilökuntasi mukaan ja järjestä aikaa jaksamiselle! Yrittäjän ja henkilöstön hyvinvointi on yrityksen tärkein voimavara. Työhyvinvointi vaikuttaa organisaation kilpailukykyyn, taloudelliseen tulokseen ja maineeseen. Mieleenpainuvan työhyvinvointipäivän voit toteuttaa ammattitaitoisen ohjaajan suunnittelemilla valmiilla paketeilla, joita on erilaisille ryhmille ja erilaisilla teemoilla. Katso lisää marttinen.fi/tyhypaivat

15


“Parasta o li kun sai oll a kavereiden kaa ja tehdä kaik kee kivaa!”

Muut palvelut Majoittuminen

Nuorisokeskus Marttisessa hyvät yöunet ovat tarjolla erilaisille ryhmille, leirikouluista kansainvälisiin nuorisoryhmiin ja yritysten työhyvinvointiryhmistä johtoryhmiin. Näiden lisäksi yksittäiset matkailijat työmatkoilla että lomaillen ovat tervetulleita.

Hirsihuvilat Marttisen hirsihuvilahuoneistot ovat kodikas ja viihtyisä majoitusvaihtoehto perheille ja pienille seurueille. Huvilat sijaitsevat Näsijärveen kuuluvan Tarjanneveden äärellä, jokaisessa huvilassa on järven suunnalle avautuva terassi. Huoneistoissa on kolmesta neljään kahden henkilön makuuhuonetta, oma sauna, hyvin varusteltu tupakeittiö astioineen. Huoneistot on varusteltu tv:llä, DVD-laitteella ja radiolla/CD-soittimella.

Nuorisohotelli Nuorisokeskus Marttisen hotellihuoneet sijaitsevat erillisissä rakennuksissa aivan päärakennuksen läheisyydessä. Nuorisohotellin huoneet ovat kahdesta kuuteen henkilölle ja varusustettu omalla wc:llä ja suihkulla. Talon yhteisistä tiloista löytyy olohuone ja minikeittiö, jossa voi keittää iltateetä ja katsella televisiota.

16


Ruokailu Ravintola Herranen Ravintola Herranen on Nuorisokeskus Marttisen pääravintola. Suurin osa nuorisokeskuksen asiakkaista herkuttelevat aamiaisensa, lounaansa ja päivällisensä ravintolassamme, joka sijaitsee päärakennuksessa. Ryhmien täysihoitohintaan sisältyvät aamiainen, lounas ja päivällinen, ripareilla myös iltapala. Mukaansa ryhmien on mahdollista saada retkilounaat, iltapalat ja eväät.

Kahvio Marttisen kahvio sijaitsee päärakennuksessa vastaanoton vieressä. Kahvion valikoimasta löytyy tavallisen kahvin lisäksi erikoiskahveja, virvoitusjuomia sekä makeita ja suolaisia leivonnaisia.

Välinevuokraus Välineiden vuokraus vain yksittäisille asiakkaille, ryhmille aina ohjatusti.

Sähköfatbiket Sähköfatbiken tai -maastopyörän avulla pääset nauttimaan luonnosta.

SUP-laudat SUP-laudoilla pääset nauttimaan kesälomapäivästä Marttisen lähivesillä yksin tai kaveriporukalla.

Kanootit tai kajakit Katso lisää marttinen.fi/valinevuokraus

Kanootteeilla tai kajakeilla pääset tutustumaan Marttista ympäröivään luontoon vesiltä käsin.

ku “Oli kivaa o ja tt kaverit au n n a usti.” ohjaajat k

17


Marttisen tilat käytettävissäsi

Palveluitamme ja tilojamme käyttämällä tuet samalla nuorisokeskuksen toimintaa

Tiloja moneen tarpeeseen Arvokas ja tunnelmallinen ympäristö juhlille ja kokouksille Marttinen on suosittu kokouksien ja seminaarien pitopaikka. Alueella on useita kokoustiloja pienemmille ja isommille ryhmille. Ruokailut hoituvat oman ravintolamme toimesta, kokouspäivän piristykseksi voit varata ryhmällesi sopivaa ohjelmaa ja mukavan illan päätteeksi kaikki voivat painaa pään tyynyyn hotellihuoneessa tai hirsihuvilahuoneistossa järven rannalla.

Virkistäytyminen Marttisessa on virkistyspaketteja ryhmille monenlaiseen makuun, niin rauhallisuutta rakastavalle kuin seikkailunhaluisellekin porukalle. Virkistyspäivään voi yhdistää rennon illanvieton ohjelmineen ja yöpyä mukavasti paikan päällä. Paketteihin voi sisällyttää myös omaa ohjelmaa tai vaikka kokouksen.

Etätyötilat Rauhallinen tila etäkokoukseen tai etätyöpisteeksi löytyy Marttisen kokoustiloista tai hirsihuvilahuoneistoista. Lisäksi voit ostaa lisäpalveluksi aamiaiset ja/tai lounaat Nuorisokeskus Marttisen ravintolassa ja tietenkin myös yöpyminen meillä onnistuu. Kaikissa 12 erillisessä kokoustilassamme on nopeat wlan-yhteydet, seitsemässä niistä on ClickShare-esitysjärjestelmä ja kaikkiin on saatavissa dataprojektori.

18


Juhlatilat Tarjanne-sali, Vanha Pappila Tarjanne-sali on idyllisen Marttisen Vanhan Pappilan kaunis kaakeliuunein ja kattokruunuin koristeltu suurin tila. Tarjanne-sali ja koko Vanha Pappila soveltuu upeasti arvokkaisiin juhliin ja konsertteihin.

Työväentalo Vanhan Työväentalon tunnelma on lämmin ja rento. Talossa on yksi isompi kokoontumistila, näyttämö ja pienempi tarjoilutila. Työväentalo sopii hyvin monenlaisiin tilaisuuksiin, rentoihin juhliin tai vaikka häiden jatkopaikaksi.

Monitoimisali Marttisen isoimpana tilana on mahdollista muotoilla myös juhlakäyttöön kuten isompiin konsertteihin, yritys- tai perhejuhliin.

Vihta-sauna Marttisen Vihta-saunalla juhlat tapahtuvat keskellä suomalaista luontoa ja järvimaisemaa. Käytössä on laaja järvelle avautuva ulkoterassi. Saunalle on mahdollista tilata ruokatarjoilut Marttisen ravintola Herrasesta.

Oletko järjestämässä ikimuistoisia juhlia? Anna osaavan henkilökuntamme auttaa sinua valitsemaan juuri tarpeisiisi sopivat palvelut ja tilat valikoimastamme! ”Järjestimme yhtiömme 75-vuotisjuhlat Nuorisokeskus Marttisessa. Käytännön järjestelyt sujuivat hienosti ja saimme räätälöityä juuri meille sopivat juhlat. Marttisen monipuoliset tilat tarjosivat loistavat puitteet juhlan järjestämiselle. Tunnelmallinen Vanha Pappila on jo itsessään juhlava, mutta myös päärakennuksen monitoimisali toimi erinomaisesti juhlatilaisuudessa. Joustava ja palvelualtis henkilökunta takasi onnistuneen juhlan eikä järjestelyistä tarvinnut stressata illan aikana.” Anu Rantala Toimitusjohtaja Koillis-Satakunnan Sähkö Oy

Myyntipalvelut myynti@marttinen.fi puh. 03 485 1921

19


Työ- ja kokoustilat Antintalo Marttisen Antintalossa on kaksi kokoustilaa, pieni kabinettitila ja aulatila. Kokoontumispaikka sijaitsee aivan Marttisen hirsihuviloiden läheisyydessä. Lisäksi käytössä on laaja järvelle avautuva ulkoterassi.

Vanha Pappila Marttisen Vanha Pappila on suosittu kokoustilana. Idylliset ja tunnelmalliset salit tuovat mukaan arvokkaan tunnelman. Vanhasta Pappilasta löytyy kolme erillistä kokoustilaa.

Päivähuone etätyötilaksi Majoitustilamme hirsihuvilahuoneisto tai nuorisohotellihuone ovat vuokrattavissa etätyötilaksi päiväksi tai pidemmäksi aikaa.

Monitoimisali seminaarikäyttöön Monitoimisalissa on mahdollista järjestää seminaari tai kokous jopa 168 henkilölle. Ruokailumahdollisuus järjestettävissä samassa rakennuksessa olevassa ravintola Herrasessa.

“Paikka oli kotoisa ja k iva ja siisti. Tääll ä oli kiva olla.”

20


Tilat virkistäytymiseen ja vapaa-aikaan Herraskosken kota Kota tarjoaa mukavat puitteet illanistujaisiin ja pienille palavereille. Tilauksesta kokkimme valmistavat maittavan aterian tai pientä purtavaa avotulella kodan lämmössä.

Saunat Marttisessa on kaikkiaan 15 saunaa, jokaisessa hirsihuvilahuoneistossa oma ja lisäksi vuokrattavissa erikseen savusauna ja saunaosasto sekä Vihta-saunan kaksi erillistä saunaa.

Monitoimintasali virkistyskäyttöön Monitoimisali muotoutuu erilaisiin aktiviteetteihin ja peleihin. Saliin on mahdollista saada valmiiksi sählylaidat, lentopallo- tai sulkapalloverkon tai ohjattuna kiipeilyseinän käyttöön.

Marttisen kahvio Marttisen kahvio sijaitsee päärakennuksessa vastaanoton yhteydessä. Kahviotuotteiden lisäksi tarjolla käyttöön on lautapelejä, iWall ja biljardipöytä.

Tarvitsetko tilat kokoukselle tai virkistystapahtumalle? Anna osaavan henkilökuntamme auttaa sinua valitsemaan juuri tarpeisiisi sopivat palvelut ja tilat valikoimastamme! ”Nuorisoyhteistyö Seitti järjesti erittäin onnistuneen eräviikonlopun Nuorisokeskus Marttisessa. Viikonlopusta teki onnistuneen esteettömät ja viihtyisät mökit, jotka olivat kovasti nuorten mieleen. Käytännönjärjestelyt toimivat Marttisen kanssa oikein hyvin, ruoka oli maistuvaa ja palveluasenne loistava. Erityiskiitos joustavasta asenteesta ja asioiden sujuvuudesta. Tänne tullaan uudestaan mahdollisimman pian.” Kalle Jokinen Nuorisotyön suunnittelija Nuorisoyhteistyö Seitti / Invalidiliitto ry

Myyntipalvelut myynti@marttinen.fi puh. 03 485 1921

21


1

Päärakennus

2

Vanha Pappila

3

Antintalo

4

Hirsihuvilahuoneistot

5

Nuorisohotellit I, II & III

6

Herraskosken kota

7

Sauna & kokoustilat

8

Kappeli

9

Ympäristökoulu Kuukkeli

10

12 7 13

Työväentalo

11

Kesäkioski

12

Lintutorni

13

Yläköysirata

14

Laavu

15

Jousiammuntakatos

16

Luontopolku

17

Mikontalo

18

Sotaveteraanimuseo

19

Taidetalo, Reetantupa

20

Riihi, hollitalli

21

Tuulimylly

22

Viljamakasiini, Sepän paja

23

Talomuseo

24

Herraskosken kanava

25

Metsäkämppämuseo

26

Kenttälinnoitusalue

Marttisen Saari Marttisen saari muodostui vuonna 1907 venäläisten rakentaessa Herraskosken kanavan. Nyt saaren voi kiertää vaikka kanootilla leirikoulussa, työhyvinvointipäivässä tai vaikka lomaillessa.

22

26

14

16

6

15

25

5

8 9

2 1

11

17

10

23 18 19

20

22 3 4

21

24


Vieraile lähikohteissa Marttisen lähellä sijaitsee kohteita, jotka kannattaa huomioida suunnitellessa lomaa, leirikoulua, leiriä tai kokousta.

Rovaniemi

Oulu

Tu ur in

Kuopio Joensuu injärven kansallis pui lvet sto He

Jyväskylä

vet ojär otk r n

Se rla c

Hämeenlinna

t

i em ni n kä är

hi us -

eo us

S

Tampere

m

To

o i Zo

a

Seinäjoki Killinkosken tehdasmiljö ö

a ev ris

Ä

p up ka lä

Vaasa

ky

är ht

Lahti

Turku Helsinki 0

50

100 km

23


Myyntipalvelut myynti@marttinen.fi puh. 03 485 1921

www.marttinen.fi

Leirikoulut 24

leirikoulut@marttinen.fi puh. 03 485 1927

@nkmarttinen

Herrasentie 16, 34800 Virrat info@marttinen.fi puh. 03 485 1900 2022-2023


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.