# 10 Butlletí octubre 2015

Page 1

|BUTLLETÍ D'OCTUBRE| |T'imagines una empresa sense caps?: l'holocràcia| ÌNDEX EDITORIAL Holocràcia: l'absència de jerarquia. Vídeo del mes | Per què riem? Llibre del mes | El pequeño libro para pensar en grande. Richard Newton. Properes activitats | Hello Prezi i Linkedin sense ordinador: et parla un expert C.C. Sagrada Família.. Deixar de ser bomber. C.C. Navas i La Sagrera. Pregunta a un expert tot sobre Linkedin. C.C J.M. Trias i Can Deu. Aconsegueix les teves presentacions en 400 segons. C.C. Can Deu.

Noticies d'interès | La pensió mitjana d’un autònom és la meitat que la d’un treballador per compte d’altri. Una dosi d'inspiració.


El concepte holocràcia prové del terme grec holos -ὅλος, tot- que fa referència a allò que funciona com un tot autosuficient i autònom per si sol. Així, la holocràcia proposa organitzacions caracteritzades per l'absència de departaments estancs, càrrecs, jerarquies i directius. És a dir, l'absència de caps.

HOLOCRÀCIA: L'ABSÈNCIA DE JERARQUIA. No és sinònim d'absència d'autoritat, sinó que la autoritat i la presa de decisions està distribuïda entre més persones. La idea és que si tenim més persones prenent petites decisions acabaran donant forma a grans decisions més correctes i amb més capacitat d'encertar; així s'evita el perill de l'error fatal de gran impacte producte de la decisió d'un o de pocs individus.

La botiga de venda de roba i sabates per Internet Zappos, amb seu a Las Vegas i adquirida per Amazon i Medium una comunitat de lectors i escriptors que ofereixen perspectives úniques sobre les idees grans i petites, son exemples d'organitzacions adaptables, en què el creixement progressiu no doni lloc a un increment de la burocràcia, i en el qual ningú s'amagui darrere d'un càrrec. És molt possible que en aquest moment siguin molt poques les companyies, els treballadors i sobretot, els directius preparats per entendre els conceptes i les implicacions d'una holocràcia, però ja veurem on es troba el terme dins d'un cert temps.


VÍDEO DEL MES PER QUÈ RIEM? Sobre l’humor algú va dir "l'humor és un sense sentit amb sentit" (també podia ser amb sentit). L’humor és ric si té sentit, si és consentit i si, al mateix temps, és carregat d’absurd.

Sophie Scott, neurocientífica cognitiva, ens parla en una entretinguda i hilarant xerrada TED sobre la ciència del riure i els seus significats. No és llarga, és que és molt bona. No te la perdis. Subtitulada en castellà. Durada del vídeo 17'05"


LLIBRE DEL MES EL PEQUEÑO LIBRO PARA PENSAR EN GRANDE. AUTOR: Richard Newton. És un emprenedor que escriu. És cofundador de diferents empreses tecnològiques tant a Londres com a Austin, Texas. Molt temps enrere va ser un periodista especialitzat en temes de negocis. PETITA DESCRIPCIÓ: Un llibre summament pràctic per plantejar les teves metes i objectius. Un format estètic d'agradable lectura. Pensar en gran no és només per somiatruites o contes de fades. La teva ment té enormes possibilitats. Si fas servir tot el teu potencial, podràs dirigir la teva vida amb més llibertat. Si penses en petit, això és el que obtindràs.

PERQUÈ LLEGIR-LO: si penses en gran, mai et posarà límits a tu mateix. No deixis que el ritme de la vida actual i el soroll de les petites coses limitin la teva visió. Derrocaràs les barreres del pensament estret i expandiràs les fronteres del que penses i desitges, d'aquesta manera aconseguiràs moltes més coses que les que havies pensat que eres capaç d'aconseguir.


PROPERES ACTIVITATS HELLO PREZI. Prezi és una eina online 2.0 que permet crear presentacions molt impactants, de forma gratuïta. Podràs convertir els teus arxius de PowerPoint a Prezi, introduint efectes de zooming i looping i sense ser un expert en presentacions.

SAGRADA FAMILIA 6/13/21 de novembre De 19:00 - 21:00

DEIXAR DE SER BOMBER. APRÈN A GESTIONAR EL TEU TEMPS. Cal descobrir que el temps no es gratuït ni inesgotable. Perdem molt temps fent coses poc importants i poc rendibles. Tota tasca es dilata fins ocupar tot el temps disponible. Per què volem el temps?. El dia té les mateixes hores pot tothom?

NAVAS 27 d'octubre i 3/10/17/24 de novembre De 17:30 - 19:30

LA SAGRERA 27 d'octubre i 3/10/17/24 de novembre De 19:30 - 21:00

PREGUNTA A UN EXPERT TOT EL QUE VULGUIS SOBRE LINKEDIN I VEURÀS QUANT ET QUEDA PER SABER. Per treballar la xarxa de contactes, LinkedIn és l'eina ideal, però estar donat d'alta no és suficient. Per facilitar que et trobin cal destacar les aptituds, optimitzar el teu perfil o identificar els valors professionals. Durant hora i mitja podràs resoldre els teus dubtes amb un professional especialista i treure més profit d'aquesta xarxa social.

JOSEP M TRIAS I PEITX

CAN DEU

ABANS RIERA BLANCA 23 d'octubre De 16:00 - 17:30 GRATUÏT

15 desembre De 11:00 - 12:30 GRATUÏT


LINKEDIN SENSE ORDINADOR: ET PARLA UN EXPERT. Per treballar estratègicament la xarxa de contactes, LinkedIn és l'eina ideal, però estar donat d'alta no és suficient. Cal facilitar que et trobin, destacar les teves aptituds, optimitzar el teu perfil o identificar el teu valor professional. Resol els teus dubtes amb un professional especialista i treu tot el profit d'aquesta xarxa social.

SAGRADA FAMILIA 9/16/23/30 de novembre De 17:30-19:00 sense ordinador

ACONSEGUEIX LES TEVES PRESENTACIONS EN 400 SEGONS. Una presentació de vegades és l'única oportunitat que tenim per vendre els nostres projectes o el nostre talent pel que hem de ser més eficients, amens, i fins i tot divertits. Les bones presentacions són les que descobreixen l'inesperat i mitjançant 20 diapositives mostrades durant 20 segons cadascuna i sense interrupcions, exposaràs els teus treballs de manera absolutament creativa, senzilla i informal.

CAN DEU 10/17/24 de novembre De 10:30 - 12:30


NOTICIES D'INTERÈS LA PENSIÓ MITJANA D’UN AUTÒNOM ÉS LA MEITAT QUE LA D’UN TREBALLADOR PER COMPTE D’ALTRI. L’autònom ha d’afrontar la jubilació amb la meitat de recursos que un treballador per compte d’altri.  Més del 85% dels autònoms cotitzen per la base mínima, així que la seva pensió no superarà els 635 € al mes. La pensió mitjana d'un treballador assalariat, és de 1.155 €.  Un 65% sols cotitzen per la base mínima perquè no es poden permetre augmentar la base de cotització, i un 25% d'ells ho justifiquen perquè no confien en el sistema públic de pensions.  El 78% se senten més vulnerables que els treballadors asalariats per aconseguir jubilació digna i el 75 % creuen que la pensió pública no serà suficient per mantenir el seu nivell de vida.

Aquest estudi de la UB i VidaCaixa sobre pimes i autònoms alerta de la desprotecció d'aquest col·lectiu davant la jubilació i ajuda a suscitar entre els emprenedors una visió realista del que significa l’autoocupació tant en el dia a dia com a llarg termini.


UNA DOSIS D'INSPIRACIÓ


PRÒXIM BUTLLETÍ Et presento l'equip NOÛSGRUP. Vídeo del mes | NOÛSGRUP. Llibre del mes | Guia de bones pràctiques per a l'eliminació de la bretxa salarial entre homes i dones. CEPYME. Properes activitats | . Programa de Tallers a Centres Cívics Novembre-Decembre. . Ajuntament de Badalona. I.M.P.O. Pla d'Ocupació PANP 2015. . Tot LinkedIn. Cefor · Centre d'Estudis · Cubelles.

Noticies d'interès | Molt més lluny que Mart. Una dosi d'inspiració.