5 # Butlletí maig 2015

Page 1

|BUTLLETÍDE MAIG | |2n CONGRÈS CATALUNYA EMPRÈN| ÌNDEX EDITORIAL

Shackleton 100 anys després. Vídeo del mes | All work and all play. (Tot el treball i tot el joc). Llibre del mes | Lliçons de lideratge. Dennis N. T. Perkins. Properes activitats | Com superar la procrastinació. Comunicar i autoconèixer-se millor.

Noticies d'interès | II Congrés Catalunya Emprèn. Una dosi d'inspiració.


A Catalunya hi ha emprenedors del Barça i de l'Espanyol. N'hi ha de Lady Gaga, del Sabina i dels Manel. N'hi ha de rossos, de pèl-rojos, de peluts i de calbs. N'hi ha de hipsters, de classicots i de neorurals. Fins i tot n'hi ha que no saben que ho són. El que a Catalunya no hi ha, però, és ningú sense un bri d'ADN emprenedor.

SHACKLETON 100 ANYS DESPRÉS. "Es busquen homes per a un viatge perillós, sou baix, fred intens, llargs mesos de completa foscor, perill constant, dubtós retorn sa i estalvi, honor i reconeixement en cas d'èxit". Aquest anunci va ser publicat a la premsa britànica per Sir Ernest Shackleton i on es van presentar 3000 candidats. Amb vint-i-set tripulants i 69 gossos a bord del Endurance van partir cap a l'Atlàntic Sud per fer el primer viatge a peu per l'Antàrtida, un objectiu mai assolit. A l'agost es compliran 100 anys.

En aquest enllaç trobaràs dades més fascinats i útils per fer-te la vida més fàcil: http://bit.ly/fhparadignashackleton.


VÍDEO DEL MES ALL WORK AND ALL PLAY. (Tot el treball i tot el joc). Aquest vídeo realitzat en 2012, es el resultat de diverses investigacions realitzades per l'empresa brasilera d'estudis de mercat Box1824 on s'hi comparen les motivacions de cada generació presentant un nou significat per al concepte d'èxit, un manifest sobre els codis contemporanis pel que fa a la feina que resumeix molt bé quina és la nova cultura del treball versus la cultura del treball tradicional, i aquelles coses que demanen les persones joves pertanyents a la generació del mil·lenni.

https://www.youtube.com/watch?t=62&v=faYL6b4-vqQ


LLIBRE DEL MES LLIÇONS DE LIDERATGE. AUTOR: Dennis N. T. Perkins PETITA DESCRIPCIÓ: El llibre revela 10 lliçons eternes de lideratge que mostra nous casos d'estudi de les estratègies d'acció, eines per a descobrir i resoldre els conflictes, i els recursos ampliats. Un epíleg actualitzat compara els estils de lideratge dels famosos exploradors polars Shackleton, Amundsen i Scott.

PERQUÈ LLEGIR-LO: En el nou escenari actual es requereixen líders com Shackleton, com a exemple per afrontar entorns complexos o límits, perquè sàpiguen navegar en la incertesa i no naufraguin en aigües fredes o turbulentes. http://syncreticsgroup.com/leading-at-the-edge/


PROPERES ACTIVITATS COM SUPERAR LA PROCRASTINACIÓ (6 h).

Dimarts 2/9/16 de juny de 10:30-12:30 h.

Dimarts 2/9/16 de juny de 19:00-21:00 h

http://centrescivics.bcn.cat/ca/detall/taller-com-superar-laprocrastinacio-_99400378352.html (Can Deu). http://centrescivics.bcn.cat/ca/detall/taller-com-superar-laprocrastinacio-_99400379280.html (Navas).

COMUNICAR I AUTOCONÈIXER-SE MILLOR (4,5 h).

Al Centre Cívic de Riera Blanca , els dimarts 30 de juny i 7/14/21 de juliol, de 17:00 h a 18:30 h. http://centrescivics.bcn.cat/ca/detall/taller-comunicar-i-autoconeixerse-millor-_99400387010.html


NOTICIES D'INTERÈS II CONGRÉS CATALUNYA EMPRÈN. El que a Catalunya no hi ha, però, és ningú sense un bri d'ADN emprenedor, encara que fins i tot n'hi ha que no saben que ho són.

Escolta la "crida de la selva" i uneix-te el proper 4 de juny als emprenedors, inversors,start-uperos, universitaris, científics, empreses industrials "tradicionals", pimes "de tota la vida", emprenedors socials, dinamitzadors d'emprenedors... http://bit.ly/2congrescatempren


UNA DOSIS D'INSPIRACIÓ


PRÒXIM BUTLLETÍ

La cita amb l'emprenedoria el 1 i 2 de juliol. Vídeo del mes | Toca!! Llibre del mes | "Linchping: ets imprescindible?". Seth Godin. Properes activitats | Actualitza el teu perfil de LinkedIn i vés-te de vacances. Model Canvas: per adaptar i reorientar la teva trajectòria personal i professional. Hello Prezi. Comunicar i conèixer-se millor.

Una dosi d'inspiració.