SHK jubileumsmagasin

Page 1

Historien om da gutter ble menn side 14

Damelagets opprykk til 3.divisjon side 18

SHK 50 ÅR Sandnes håndballklubbs jubileumsmagasin

SHK født i 1965: side 6 Gamle slitere i gult og svart: side 9

Lagbilder: side 19-25 Visjoner og mål: side 28 Sandnes Håndballklubb 50 år 1


FOTO: JOHN ANDRESEN

2 Sandnes H책ndballklubb 50 책r

Evne - Vilje - Lidenskap


Takk til fortiden, nå starter fremtiden

www.sandnesposten.no Tlf. 41 60 70 00

NÅ BLIR DE T ALBU M

Publikumspris en fra Sand gikk til sand nes Spareban nesbandet k Art of Dece Musikkprisen ption. gikk til Krist ina Vårlid. ●

Åpningstide r Sandved: 8-20 (9-18)

Tlf. 51 67 38

NR. 64

24. ÅRGANG

TIRSDAG 9. SEPTEM

48

Julebygda:

Side 19

Tlf. 51 67 11

8.30-19 (9-17)

11

BER 2014 LØSSALG KR 20,-

Cupsjokket

SANDNESPOST

EN.NO

FRISK MOTE

Ingen trenge r å tvile på hvor motes kaper Marie Christin Anfi nnsen (28) kommer fra.

Side 11

7 09003 5 8300 10

•• Sandnes Håndb og fjorårets sem allklubb banket elitese rielaget ifinalist Stord Nå venter ny ut av cupen i eliteseriemo helgen. tstander i 4. runde.

Pølsenostalg i til sentrum

Pubeier Tomm y Skjæveland støtter plane håper komm ne unen gata med stort om å bygge en pølse bod i Langgamlemåten. utvalg kvalitetspølser laget på

Side 5

Side 16 og 17

ETTERLYSER VEDLIKEHOL D

Terje Spann e i Ganddal bydelsutval g etterlyser vedlikehold av ten i bydelen. DreieriporSide 3

Velkommen til velværesenteret i Langgata 94! Vi tilbyr olje-/aro mamassasje, thaimassasje, punktmassasje, sportsmassasje, fotmassasje og urtemassasje. Sauna og dusj/ga rderobe. Åpningstider: Man-fre 10:00-2 0:00 Lørdag 14:00— 20:00 Bestill på tlf: 981 33 749 email: post@se nsab.no www.sensab.no

VI ER MED! Sandnesposten dekker Sandnes HK sine kamper.

Like viktig for byens lokalavis er det å dekke de små og nære arrangementer ute i bydelene. Sandnesposten kommer på papir tirsdager og torsdager, har et økende opplag og leverer rekordmange aviser i dag.

Prøv oss du og...

En milepæl er nådd, Sandnes Håndballklubb er 50 år. Mye har skjedd siden klubben ble stiftet i 1965 og gikk til å bli en rendyrket håndballklubb. Klubben økte ytterlige omfanget da Sandved/julebygda ble innlemmet i Sandnes Håndballklubb for 3 år siden. Klubben teller i dag over 400 aktive medlemmer og bortimot 40 lag i seriesystemet. Ved den anledningen valgte klubben å samle seg om ny draktfarge for felles plattform for begge klubbene. Den tradisjonelle gule og sorte draktene ble byttet til lyseblå, kombinert med mørkegrå. Et stort løft for klubben ved innvestering av 750 drakter. Draktene har blitt veldig godt mottatt. Ny milepæl nås når klubbens herre lag rykket opp til 1. divisjon, som er nest øverste divisjon i seriesystemet i håndball i fjor. Skal klubben klare neste steg som er eliteserien. Da trenger vi en kommune og et næringsliv som er villig til være med. Klubben består hovedsakelig av barn og unge, med lag fra 6 år og oppover for gutter og jenter. Jente er i overtall. Jentene består for over 65 % av medlemsmassen. For å øke rekrutteringen, så gleder oss til Giskehallen II står klar til neste sesong. Hallkapasiteten er fortsatt en stor utfordring for Sandnes Håndballklubb. Må også få lov å takke alle utvalgene og frivillige som står på og gjør en formidabel jobb for klubben. Samt alle sponsorer og støttespiller som gjør det mulig å drive Sandnes Håndballklubb.

Leder Sandnes Håndballklubb Frode Sæbø

Antall: 16.000 Trykk: Kai Hansen Trykkeri Distribusjon: Schibsted

Layout: Kai Hansen Trykkeri Ide og innhold: Nils A. Johnsen Tekster: SHK Sandnes Håndballklubb 50 år 3


Me sponse 50 책ringen - Gratulerer

Kirkegt. 2 - Sandnes Tlf. 51 62 95 51


FAKTA DRAKTSPONSOR: BJERKS TREVAREFABRIKK

Bjerk´s er høyt oppe på adelskalenderen

Bygger kjøkken, garderober, og alt annet etter mål. Best på kvalitet.

BJERKS TREVAREFABRIKK er en stolt familiebedrift. Hvor kvalitet er i høysete. Flere av de ansatte har spilte håndball i Sandnes Håndballklubb. Faktisk er Sissel Bjerk den damespilleren med flest kamper og mål gjennom tidene i SHK. Eieren Morten Bjerk er ikke så mye dårligere. Nummer to på herrenes adelskalender. Både Morten og Sissel har truffet sine utvalgte gjennom Sandnes Håndballklubb. Slå den.

www.bjerkstrevare.no 
 Tlf. 51 60 95 90

Håndballfamilier

Gode referanser og ideer

Morten traff sin Anne Johanne når begge to var unge og lovende spillere i Sandnes HK. Idag jobber Anne hos Bjerks Trevarefabrikk, og de har vært gift i over 35 år. Morten var også lenge dommer sammen med Jarle Retland. Yngstesønn Arne har fulgt i fotsporene til faren som en flink håndballdommer for SHK.

Sissel har i lang tid tegnet løsninger, og fått utfordringer fra kunder om å skreddersy akkurat den løsningen som passer i deres hus eller hytte. Ideene og referansene finner du på nettsidene.

Sissel Bjerk (tidligere Berger) har aldri sluttet å spille håndball. Hun spiller den dag i dag. Hun er gift med Baski (Jan Audun Bjerk), som er bror til Morten. Baski er nr 4 på adelskalenderen. En kan trygt si at her var det «håndball på maten».

Bjerks Trevarefabrikk Morten Bjerk

Sissel Bjerk

Bjerks Trevarefabrikk ble etablert i 1957, og har siden vært en familiebedrift på Håbet i Sandnes. Konseptet er utviklet over tid med fokus på godt håndverk. Det bygges skreddersydde kjøkken, soverom, garderober, bad, vaskerom og andre diverse løsninger i hus og hytter. Tredjegenerasjon, Øyvind, er nå med på eier siden. - Vi har vært heldige sier Morten. Våre kunder gir gode tilbakemeldinger. For oss er det «jungeltelegrafen» som har vært vår beste markedsfører. Svært ofte får vi nye kunder på grunn av tips og anbefalinger. Bjerks Trevarefabrikk har idag mange samarbeidspartnere som bruker oss i nybygg og renovering.

- Vi måtte utvide den kreative delen i bedriften sier Sissel. Derfor er vi nå to som tegner løsninger. Det har alltid vært travelt hos oss. Det er slik vi liker det. Da har vi den gode følelsen.

Bjerks Trevare og SHK idag Vi regner med Morten at det er på grunn av den gode tiden du har hatt med SHK som er hovedårsaken til at dere har valgt å bli en av draktsponsorene (på buksen) til SHK? - Ja, det er hovedårsaken. Vi er også av den oppfatningen at det er viktig for Sandnes, byen vår, å ha topplag i håndballen akkurat sånn så Sandnes Ulf har fått til i fotballen. Vi har også sponset Sandnes Ulf, fordi vi er Sandnespatrioter. Det vi håper på er at SHK fortsetter den samme satsingen på sine lokale talenter. Over halvparten av spillerene er fra distriktet. Lokal tilhørighet syns vi er veldig viktig. Det blir spennende å følge med SHK videre. Sandnes Håndballklubb 50 år 5


6 Sandnes H책ndballklubb 50 책r


Sandnes Håndballklubb født i 1965 
 - og nå er klubben blitt voksen Av Claus Heggdal

Sandnes håndballklubb er egentlig en «ungdom» blant idrettsklubbene i Sandnes, stiftet den 12. november i 1965, da 19 menn og 5 kvinner kom sammen og startet sin egen klubb. Men skal en lete etter grunnleggende røtter må en litt lengre tilbake i tid. Starten med håndball i Sandnes Fra protokoller kan det bekreftes at Sportsklubben Ulf den 22. juni 1945 tok opp håndball på sitt program ved at de da stilte med et damelag. Ludvig Oppedal var vel den som innførte den moderne 7 manns håndballen i Sandnes. S.I (Sandnes Idrettslag) tok også opp håndball på sitt program i 1946, det samme gjorde Saif. Det første året ble det spilt 11 manns håndball, ved å nytte full størrelse av banene som fotballen nyttet. Det var god tilslutning til håndballsporten i årene 1946-48, men etter hvert ble det vanskelig å stille lag i klubbene. Ulf la ned sine lag i 1948 og S.I spilte med lag til 1959. Det skulle vise seg at de neste 5 årene gikk fort og en del av de gamle Ulf karene ville gjerne ha tilbake håndballen i Ulf,

men stadige konflikter mellom håndballsportens utendørs aktiviteter kolliderte med fotballen og bruken av banene. SHK blir født Utover året 1965 ble det arbeidet målbevisst for å få dannet en spesialklubb for håndball. I løpet av høsten hadde nemlig Giskehallen blitt bygget og flere og flere dame og jentelag hadde lyst å begynne med håndball. Det var da Erling Rugland kom med ideen som mange hadde ventet på ; nå er tiden inne for å starte for oss selv! Foregangsmennene Roald Sværi, Erling Rugland og Oskar Hagen ledet det såkalte konstitueringsmøte i Bergens Private bankbygg fredag den 12. november 1965. Etter det første ordinære årsmøte den 22. januar 1966 på Hotell Sverre var klubbens lover og reglement bestemt og klubbens første styre blitt valgt. SHK`s første storhetstid…. Klubbens medlemsblad fra 1970 åra viser en stor aktivitet og et stort engasjement fra de som den gang var opptatt av håndballspillet. Det var også i de 5 første årene vi var et topplag i regionen og hele 50 % av klubbens kretsmesterskap ble tatt i denne perioden. Det kan også nevnes at her fikk vi også vår første mann på et landslag, nemlig Rune Svarstad, som spilte junior landskamp i Nordisk mesterskap i 1968. Sandnes satser på lokale talenter I tiårene som fulgte ble det mer og mer klart at klubbene rundt oss, særlig Stavanger regionen satset på spillere utfor regionen og ble dermed klubber i Norgestoppen, mens Sandnes forble en klubb som satset på lokale talenter og samtidig forsvant kreftene til dem som startet klubben og håndballsporten i Sandnes stagnerte. Langsiktig planlegging. 
Klubben blir voksen Det skulle gå hele 30 år før klubben satte seg ned og laget en langsiktig plan, den gang for å få et herrelag opp til første divisjon innen 2010. Planene som ble lagt har virket, med godt samarbeid med andre klubber i regionen og i vår jubileumssesong 2015 spiller vi altså for 2 år på rad i 1. divisjon med herrer A. det skal også være sagt at damene våre er rykket opp til 3. divisjon 2015 og vi håper og være en klubb som kan satse på to senior lag i årene som kommer.

Sandnes Håndballklubb 50 år 7


OM IKKE TID ER PENGER ,
 KAN DEN IHVERTFALL
 SKAPE VERDIER

Erga Revisjon • Et revisjons- og rådgivningsfirma med kontor sentralt i Stavanger. • Variert kundeportefølje med store, mellomstore og små kunder.

Besøksadresse Jens Zetlitzgt. 47 4008 Stavanger

Damer A 1982-83

P.boks 672 4003 Stavanger Tlf: 51 51 03 70 Fax: 51 51 03 71

Bak fra venstre: Kjell Eide (trener), Margunn Stangeland, Marit Stykket, Gerd Stangeland, Anne Haddeland, Sigrun Wittenberg, Kristin Birkeland, Sissel Bjerk, Gro Lunde. Foran fra venstre: Lise Nordbøe, Gudrid Løland, Marianne Martinsen, Marianne Hana, Tove Nevland, Anita Pollestad Ikke tilstede: Allis Hogstad Berge, Marit Bjelland

Dronebilder fra 1.200,Tlf. 901 74 099 (har lisens)

Hamremoen fotografi & design

Studio 44, Storgaten 44, Sandnes telefon 988 26 219 anita@hamremoen.com

8 Sandnes Håndballklubb 50 år

PS: Hamremoen kan skryte av 12 plass i SHKs adelskalender, med 203 kamper og 156 mål.


“GAMLE SLITERE I GULT OG SVART” - Det er vi som ligger på toppen av adelskalenderen Av Tor Haugland

Vi er/var en gjeng fra 70/80 tallet som ble kostet støv av i 1994 for å representere SHK i veteran NM i Trondheim. Når en ser på lagbildet fra begynnelsen av 80 tallet og bildet fra veteran NM, så er det kun håret som er blitt tynnere. De håndball ferdighetene vi hadde, de satt enda. Håndball og Veteran NM var så gøy at vi bestemte oss for å fortsette å representere SHK. Nå også med deltagelse i serien som B-lag. Vi, Bønna, Steigi, Baski, Tapp, Kassa, Mokki, Væli, Jalla, Bæri, Abba, Atle, osv. (vi brukte kallenavn) stilte på nytt i Gult og Svart. Vi har snakket med noen av klubbens største veteraner om både historien og klubben fremover. Karsten Kassa Gilje. Nr 1 på adelskalenderen 475 kamper og 1570 mål. 
«Ikje skyd, Kassa …, bang der satt han. - Med mine antall kamper sier det seg selv at jeg har opplevd mye. At jeg har vært med så lenge skyldes miljøet. De satte meg som oppmann i alle veteran NM vi spilte. Det var meg de stolte på, både når det gjaldt tid og sted. Noe som ikke var helt relevant for alle. De turneringene vi deltok i og vant på 70-80 tallet var veldig inspirerende. ikke minst siden vi var et ukjent lag utenfor Rogaland/Agder. Håndballen har gitt meg flotte opplevelser og gode kamerater opp gjennom årene som jeg garantert har med meg resten av livet. Om dagens situasjon mener jeg det går i riktig retning. Klubben må sette langsiktige mål og få frem noen lokale i satsningen. Det er viktig med godt miljø slik at spillerne får en god opplevelse og tilhørighet.

har gitt meg mye, til og med mannen min (Baski). Ungene våre spilte også, en kan godt si at håndballen styrte livet vårt, alt fra fødsler til feriene. Må jo få benytte anledningen til trekke frem John Amble, han har betydd mye for damehåndballen i SHK. Det er sikkert mange personer, mange historier og mye annet som skulle vært nevnt, men da hadde det blitt en hel bok av dette. Synes dagens satsing er positiv, det virker som de vil skape en byfølelse med merkenavnet Sandnes. Det er viktig å skape miljø. En bør også få ut mer informasjon lokalt om og rundt SHK sine arrangementer. Jarle «jalla» Retland. Nr 5. på adelskalendere 350 kamper og 746 mål En av største opplevelsene, var første gang vi var i kvartfinalen i Veteran NM, vi slo Fjellhammer 12-8, (jeg hadde 7 mål med delvis frimerke). Fjellhammer som hadde vunnet VNM året før mente det var turnereringens største bombe at lille SHK slo ut regjerende mester. Det var en kjempe gøy opplevelse for oss. Etter NM begynte Mokki og jeg å dømme, dette for å fortsatt kunne være en del av miljøet samt være med å bidra på vår måte. Synes dagens satsning er positiv, men en må ikke glemme den lokale tilhørigheten. Jeg mener det er viktig og sunt å planlegge langsiktig, da kan satsningen være positiv.

Morten «Mokki» Bjerk. Nr 2 på adelskalenderen 435 kamper og 109 mål, som keeper, slå den! - For å si det sånn, håndballen ga meg kånå, Anne Johanne, det var i håndball miljøet jeg traff henne og nå har vi vært gift i 35 år. Håndballen har gitt meg mange gode opplevelser. Jeg er stolt over å ha vært med på å «berge» herrehåndballen i klubben da det ikke var nok spillere til å ha herrelag, da var vi veteraner gode å ha. Vi har «vokste» opp i et godt håndball miljø med gode venner som varer ennå. Dagens satsing synes jeg er bra. Klubbfølelse må ikke glemmes. Et godt råd, inviter veteranene, både herrene og damene på kampene/sosiale tilstelninger, vi har en del å bidra med. Lykke til. Sissel Bjerk. Nr 1 på adelskalenderen 622 kamper og 914 mål til nå, dama spiller jo ennå !! Jeg har spilt håndball siden 1970, husker vi spilte Partille cup i 1971. Fortsatt har jeg god kontakt med de jeg spilte med. Vi har forening som har holdt sammen i 45 år. I pike alderen spilte vi på 2 til 3 lag i samme sesong, Miljøet i og rundt håndballen

Bak fra Venstre: Bjørn Rune Aase, Magne Meisland, Karsten Kassa Gilje , Asbjørn Øie Foran : Tor Haugland, Morten Bjerk, Atle Idland, Jarle Retland

Sandnes Håndballklubb 50 år 9


NYE GISKEHALLEN - NY HALL Dette har vi ventet på lenge, hallen er forventet Av Claus Heggdal

Fra å være den heldige klubben som fikk regionens første innendørshall i 1965, så Sandnes håndballklubb allerede etter 5 år at hallen ville bli for liten for den stadige økende medlemsmassen og satsingen som ønsket å bli gjort. I lys av dette kunne vi lese i medlemsbladet fra 1970 følgende kommentar fra en fortvilet klubbleder:

i vinterhalvåret bare skal få 
6 timer pr. uke i Giskehallen. Vi hadde hatt brukt for det dobbelte».

«Ja, hadde vi hatt en idrettshall til. Det er bare å beklage at vi, SHK, som har sesong

Videre stod det å lese i medlemsbladet fra 1972:

10 Sandnes Håndballklubb 50 år

« På grunn av kommunens økonomiske situasjon kan det planlagte tilbygget av Giskehallen ikke realiseres dette året. Sannsynligvis heller ikke neste år». Og nettopp hallkapasitet ser ut til å ha vært en hindring i SHK`s planer om


– NYE MULIGHETER ferdig oktober 2016 håndball på topp plan. For mens andre klubber i distriktet har hatt 2-3 treninger for sine lag har Sandnes håndballklubb opp til dags dato hatt ca 1 –2 for sine lag. Kan vi nå gå inn i en ny storhetstid? Den nye hallen skal stå ferdig i oktober 2016, noe vi som klubb har lengtet lenge etter. Litt synd at hallen kun blir en treningsflate og ikke en hjemmearena for seniorspill i øverste divisjoner. Herrelagets 1. divisjons-kamper må

fremdeles spilles i Sandneshallen, da den nye ikke har tribunekapasitet. Men vi er i alle fall utrolig glade for at i vår 50 års jubileumssesong ser at kommunen nå har startet byggingen av NYE GISKEHALLEN 2. Dette skal nok gi oss mer treningstider og kanskje også en mulighet til å drive talentutvikling noe a la Sandnes Ulf `s ; Sandnestalent. Vi kan drive talentuvikling på samme måte ved å starte samarbeid med de andre klubbene i Sandnes. En slik modell vil

løfte kvaliteten på spillere i fra Sandnes både på gutte og jentesiden. Vi håper også at hallen vil bli en arena hvor vi kan utveksle, spille på lag og utnytte hverandres kompetanse med både Giske ungdomsskole og ikke minst de nye linjene innen toppidrett på Sandnes videregående skole. VI GLEDER OSS TIL OKTOBER.

Sandnes Håndballklubb 50 år 11


Knust Glass – ring Hurtigruta Carglass

®

Spesialister på reperasjon og montering av bilglass.

Gann Blikk 30 år i 2015 JUBILEUMSTILBUD

30% rabatt TAKRENNER

Vi leverer også: Ventilasjon bolig og næringsbygg Innklednig av piper Beslag i alle varianter

VI ER RØRLEGGERE FOR BEDRIFTER OG Bruk din FOLK FLEST.

lokale rørlegger

Montering etter avtale. Tilbudet gjelder ut året.

Vi er rørleggere. Det er levebrødet vårt. Vi påtar oss alle typer VVS-oppdrag for bedrifter og folk flest. Kompetansen vår er bred og mangfoldig. Det betyr at du kan bruke oss til alt fra service og vedlikehold til totalrenovering av baderom. Vi er også selvskrevne når du skal i gang med større byggeprosjekter der alt inngår, inklusiv energieffektive varmeløsninger. For deg handler det om trygghet og tillit. For oss handler det om fagstolthet. Ta kontakt!

post@gannblikk.no

Tlf 51 97 24 10

Røros VVS AS

Øra 28, 7374 Røros, Tlf: 72 41 21 81, Mob: 91 34 35 28, post@rorosvvs.no

Telefon 24T: 09500 Dalev. 29 - Sandnes - glarsen.no Telefon 51 66 11 44

www.hurtigruta.no Luramyrveien 1- Sandnes

Strandgt.17, tlf 51 97 24 10 sga@gannblikk.no

SHK en klubb i vårt hjerte gjennom mange år.

51 62 54 90 - www.ingunnsfrisor.no

Vi gratulerer SHK med sine 50 år Inngang St. Olavsgate - Sandnes

Tlf 51 62 54 90 www.ingunnfrisor.no

Gjesdalveien 25, 4306 Sandnes

Inngang fra St.Olavsgate

51 62 54 90 - www.ingunnsfrisor.no Inngang Sandnes Åpent kl. St. 9-19Olavsgate (16) - Solav. 3 -- Sandnes - Tlf. 51 66 12 67 www.hetlandsport.no


NY NETTBUTIKK! – 30 ÅR I BRANSJEN

STOLT LAGEIER OG LEVERANDØR

Lura Turistheim er kjent for norsk hjemmelaget huskost. Maten lages fra bunn med lokale råvarer. Du finner Lura Turistheim også på sola. Vi er stolte av å være med å støtte noen av våre lokale lag. Vi gratulerer SHK med sine 50 år. Spillerene «flyr» av gårde med vår logo hengene med på drakten. Lykke til videre.

Sandnes Håndballklubb 50 år 13


Vetle Høgemark i skuddet

SHK herrer siste 5 år - Historien om da gutter ble menn Av Sven Ola Lode

SHK hadde i løpet av flere år, og med god hjelp av Team Sandnes prosjektet, bygget opp tre gode årskull. G94, G95 og G96 var en solid gjeng som kjempet i norgestoppen i flere år. De plasserte seg helt i toppen i nasjonale sluttspill, og G94 var også Norges beste lag i Norden Cup ved et par anledninger. Dette resulterte i at både Simen M. Stava, Vetle Høgemark og Mikael Lode ble tatt ut på aldersbestemte landslag, og flere andre banket på døren.

Chris Inglingstad ble toppscorer i 1. divisjon med sine 176 mål

Vi må ta grep For 5 år siden begynte denne gjengen å nærme seg seniorspill. Rune Erland var hovedtrener på den tiden, og han tok guttene til seg og drillet dem på A-lagstreningene. De utviklet seg raskt og flere gutter debuterte på A-laget så snart de rundet 16 år. Høsten 2012 ble Tore Helgesen ansatt som ny hovedtrener og utviklingen fortsatte i samme retning. Han hentet inn storskytteren Morten Ørevik fra Viking, og laget ble bedre og bedre. Samtidig spilte G94 fantastisk i den nasjonale serien. Denne serien virket som et utstillingsvindu, og andre klubber begynte raskt å vise interesse for våre talenter. Vi må ta grep…. Guttene klapper til publikum etter seieren over Stord i cupen

Breddeklubb? Skal vi være fornøyd med å være breddeklubb på senior nivå, eller er vi klare til å satse for å holde på talentene? Ledelsen rundt laget var samstemt. Dette må vi gå for, sa guttene. Innledende møter med styret kom igang, de var villige, 14 Sandnes Håndballklubb 50 år

men økonomien var anstrengt. Det hele endte opp med at foreldregruppen måtte garantere for økonomien, men det tok de på strak arm. Vi var igang. Sesongen 13/14 skulle bli året: Vi hentet duoen Vegard Samdahl og

Joar Gjerde og forberedte oss som best vi kunne. Alt på forsesongen fikk vi en forsmak på hva som skulle komme. I andre runde trakk vi Viking. Vi gjorde oss klar til fest i Giskehallen. Og hvilken fest det ble! Med nærmere 500 tilskuere på plass var rammen klar. Guttene kjempet med


Morten Ørevik gliser etter scoring

Fotografer: Ole André Aarre (Sandnesposten), Svein Hagen (Aftenbladet) Fornøyde MENN Mikael Lode og Mario Matic

Sesongen 14/15 i 1. divisjon: Opp et nivå betydde at troppen måtte styrkes og bli større. Joar måtte legge opp pga skade. Vi var betydelig redusert. Hvor kunne vi finne spillere nå? SIF ble løsningen. Inn kom en gjeng bestående av Mario Matic, Bjørnar Roth, Martin Hare, Eivind Gade og den hurtige streken fra Fjellhammer, Chris Inglingstad.. Troppen var komplett. Stord hjemme i Cupen. Seier! Vi var plustelig på toppen av verden. Enda en eliteserie skalp! nebb og klør, spilte fantastisk og etter full tid stod det uavgjort på lystavla. Alf E. Stangeland hadde store kjøttsår under føttene, men her måtte det kjempes videre. Og det gjorde de. Vi vant til slutt. Vi slo Viking ut av cupen!! For et leven, for en suksess. I serien endte vi opp med et tap mot KIF i Kristiansand, ellers gikk det meste på skinner. Vi var klare for kvalifisering til 1. divisjon i Skien. Som de fleste har fått med seg gikk det greit og vi vare klare for sesongen 14/15 i 1. divisjon. Guttene var i ferd med å bli menn...

Nedturen ble brutal... Vi åpner hjemme mot Viking. Hjemme i Sandneshallen som er vår nye arena. Full hall. Nesten 1000 mennesker på tribunen. For en spenning. For en ramme. Viking knuser oss. Nedtur! Etter flere tap innledene i serien, er vi ikke bra nok likevel? Plutselig snur det. Vi vinner et par kamper mot antatt bedre lag og nå venter topplagene. Seier borte mot Follo. Vi slår Viking Viking borte neste. Nok en gang duket

Vegard Samdahl var sjef på banen

for lokal oppgjør. 1000+ i hallen. Mario ut med rødt kort tidlig i kampen. Jevnt og tøft. Bjørnar redder straffe i siste sekund og vi vinner. Stemningen er fantastisk. Vi har slått Viking, 2 av 3 ganger. Publikum var helt utrolig, som om vi spilte på hjemmebane. Tusen takk! Resten av debutsesongen fortsatte bra, men luften gikk litt ut av ballongen på slutten av sesongen etter det ble klart at vi ikke kunne klare kvalifiseringsplass til eliteserien. For en reise. Guttene har blitt menn! Sandnes Håndballklubb 50 år 15


50 ÅR SANDNES HÅNDBALLKLUBB

Vi gratulerer

FATLAND

16 Sandnes Håndballklubb 50 år


er 5

책ringen

Foto: John Andresen

Sandnes H책ndballklubb 50 책r 17


Årets A-lag, Bak fra v: oppmann Nina Friestad, Gintare Lydekaite, Tonje Ommundsen, Mona Høiland, Maria Skjæveland, Ida Marie Olsson, Aurora Løvaas, Anette Lode, Åsne Krager, Catrine Olsen, Ellinor Reilstad, Kristine Bronton Petersen, trener Zeljko Sedjak. Midt fra venstre: Heidi Takla, Marianne Guldteig, Thao Nguyen, Siri Grude, Christine Holtekjølen, Sara Isabelle Nyheim. Foran fra venstre: Sine Schei, Christina Nistor og Silje Storhagen Alme

GRATULERER MED OPPRYKK
 3. divisjon – sesongen 2015/16 Av Asbjørn Folvik Sesongen 2014/15 viste seg å bli i overkant spennende for vårt senior damelag, og konkurransen om den ene opprykksplassen holdt seg helt til siste slutt. Vi fikk heldigvis nødvendig hjelp, og endte dermed opp som puljevinner 
4. divisjon avd. Rogaland. Sesongen 2015/16 spilles det dermed for første gang på nesten 10 år 3. divisjon damehåndball i Sandnes HK og Sandnes by. Går vi tilbake til starten på 2000- tallet var Sandnes HK blant de beste damelagene i distriktet. Nedrykket til 4. divisjon etter sesongen 2006/2007 innledet imidlertid en periode hvor seniorhåndball var lite prioritert i klubben. Samling i bunn Våren 2012 hadde vi som klubb store utfordringer. Størstedelen av damelaget ville gi seg, enten på grunn av studier eller fordi motivasjonen var borte. Det lå dermed an til at vi ikke ville klare å stille lag den påfølgende sesongen. Klubben hadde allerede et samarbeid med Ålgård HK i J16 klassen, og det ble besluttet å utvide dette også til å gjelde damelag. Dette skulle være ”vinn-vinn”- vi kunne beholde damelag samtidig som de nest beste damespillerne fra Ålgård kunne få matching i 4. divisjon. 18 Sandnes Håndballklubb 50 år

Sesongen viste at denne løsningen bare kunne fungere midlertidig – skulle vi klare å utvikle damespillere fra vår egen ungdomsavdeling og samtidig skape et damelag med en viss kvalitet, måtte vi ha hånd om laget alene. Zeljko Sedjak ble hentet inn som trener, og hadde sine første treninger våren 2013. Med et ungt lag klarte vi å berge plassen med god margin. Ambisjonene var naturlig nok høyere foran fjorårssesongen. Laget startet forrykende og feide det meste av motstand til side. Suveren tabelltopp til jul – og bare smil og latter. Deretter begynte alvoret å gå opp for spillerne. Et par jevne kamper bikker feil vei, stang inn blir stang ut og dermed har vi plutselig Åkra helt oppe i ryggen. Når vi er ferdigspilt for sesongen vet vi at Åkra kan ta oss igjen med seire i sine to siste kamper. Men alvoret smitter heldigvis også over på motstanderen, og Sunde blir for alltid vår vennskapsklubb når Åkra blir slått. 3. divisjon 2015/16 Et opprykk medfører alltid store endringer – både for lag og klubb. Vi visste at vi måtte forsterke oss, og har vært heldige med å få tak i flere spillere som tidligere har spilt på høyere nivå. Disse er viktige bidragsytere i gruppen

og viser de øvrige hvor nivået må ligge. 3. divisjon er et godt hakk opp i kvalitet, og nå er halvparten av motstanderne fra Sørlandet. Langt kjekkere enn bare lokale klubber! Sesongen er godt i gang, og vi merker stor kvalitetsmessig forskjell fra i fjor på motstanderne. Spillet er vi rimelig fornøyd med – selv om det har blitt litt for mange tap. Laget er fortsatt ikke godt nok samspilt til å vippe de jevne kampene vår vei, men det har vi god tro på at skal komme. Målsettingen på kort sikt er å holde oss i divisjonen, men på litt lengre sikt ønsker vi definitivt å få laget opp i 2. divisjon. Vi har skaffet oss posisjonen som det ledende damelaget i Sandnes by, men konkurransen om spillere er fortsatt hard fra mange klubber som ligger over oss i divisjonene. Skal vi lykkes med ambisjonene kreves det at klubben parallelt med det sportslige også profesjonaliseres som klubb, slik at vi kan få et godt støtteapparat rundt laget, lage gode arrangement rundt hjemmekampene og øke kvaliteten på oppfølging av spillere. Økonomisk krever også et opprykk økte ressurser. På damesiden har vi god nytte og mye læring av erfaringene som er gjort med herrelaget.


VÅRE LAG Jenter 9

1.rekke fra v: Lotta Lunde, Oda Øvrehus Mæland, Sara Roan Aareskjold, Pia Vigesdal, Emily Andersson, Ane B. Stokka. 2.rekke: Vilde Aareskjold Hølland, Leonora Lenning, Dina Vedø Tjessem, Nora Ims, Ella, Emma Kvinen. 3.rekke: Ella Cullum, Inger-Emilie Dobbe, Frida Kro, Madelen Salvesen, Frida Hebnes, Laura J. 4.rekke: Elisa Lode Sviland, Tale Tjosevik, Alva E. Aase, Melanie Lode, Silje Bjåstad, Fie Poulsson, Mathilde Gløpstad

Ungdomsavdelingen i SHK Vi er Sandnes by`s største håndballklubb og 80 % av våre medlemmer spiller aldersbestemt håndball, det utgjør over 350 håndballspillere . Nærmere 40 lag er påmeldt i seriespill. Vårt mål er å tilby et miljø for både breddespilleren og den som vil litt mer. Vi ønsker å stille lag i alle A-puljer, samtidig være representert i regionserie. I år har vi kun SHK/

Austrått som samarbeider på gutter 15 i regionserien. Vi håper sterkt at Nye Giskehallen skal være med å løfte vår ungdomsavdeling og at vi i årene som kommer kan være med å utvikle våre egne spillere til våre A-lag. I jubileumsåret har vi deltatt på to jubileumsturneringer med hele ungdomsavdelingen ; Stordfestivalen og

Kristiansand Dyrepark cup. Vi gleder oss ellers til å avslutte sesongen med vår egen Romjulsturnering for de aller minste, som arrangeres i Giskehallen. Her ser dere et lite utvalg fra vår ungdomsavdeling – «Håndball er gøyLykke til med resten av sesongen».

NYE RAV4 HYBRID

uar

n Slippes løs i ja

RAV4 Hybrid 2WD, 197 hk 375 500,-

RAV4 Hybrid AWD, 197 hk 414 000,*Inkl. frakt- lev. og reg.omk. 15 000,-. Årsavgift kommer i tillegg. Forbruk blandet kjøring, utslipp CO2 og NOx: RAV4 HYBRID AWD fra 0,5 l/mil, 117 g/km, 9,2 mg/km RAV4 HYBRID 2WD fra 0,49 l/mil, 115 g/km, 7,1 mg/km. Avbildet modell kan ha ekstrautstyr. Vi tar forbehold om trykkfeil.

Toyota Sørvest AS www.toyotasorvest.no

STAVANGER Langflåtveien 35 4017 STAVANGER Tlf 51 82 25 00

SANDNES Gamleveien 83 4327 SANDNES Tlf 51 82 25 00

Sandnes Håndballklubb 50 år 19


HAR DU SMERTER ELLER PROBLEMER MED Å BEVEGE DEG SLIK DU PLEIER?

Ta kontakt med kiropraktor Sven Ola Lode i Sandnes. Han har hjulpet både vanlige arbeidsfolk, barn, tenåringer og eldre, samt profesjonelle idrettsutøvere. Kontakt oss idag

Sandnes: Langgt. 41 - Nærbø: Jadervegen 17 www.kiropraktorlode.no

E-post post@kiropraktorlode.no - Tlf. 907 99 736

Kontorterrassen Forus Tech Arena

d10.no

UNIK MULIGHET:

Splitter nye kontorlokaler med solfaktor 50! NÅ KAN DU FÅ DEG DE KONTORLOKALENE DU ALLTID HAR DRØMT OM. SENTRALT I FORUS TECH ARENA MED EGEN TAKTERRASSE!

20 Sandnes Håndballklubb 50 år

Lokalet vi skal leie ut er på 400 m² fordelt på moduler fra 1-10 arbeidsplasser. Med fasiliteter fra øverste hylle passer dette perfekt til små og mellomstore bedrifter. Her kommer du til et arbeidsmiljø med flere andre spennende bedrifter. La oss vise deg! Ta kontakt med Sjur Hana på 98 26 00 45 og avtal tid for et møte hvor du kan se på lokalene og løsninger som passer deg og din bedrift. Gå inn på kontorterrassen.no for mer informasjon. Adresse: Backe Bygg AS, Kanalarmen 10, 4033 FORUS


VÅRE LAG

Minigutter

Bak fra venstre: Mateusz J Fraczek, Anders Jonassen, Leo S Larsen, Sebastian Ø Mæland Foran fra venstre: Seven Hauge (Han lille i Rødt), Adrian S Dørum, Kristien Natland, Noah T Haaland, Live Jonassen Ikke tilstede: Edward Bjordal, Peter U Hausberg

Gutter 10

Bak fra venstre; Lucas Karlberg, Tarjei Nordbø Braut, Johann Nordbø Visnes, Oliver Versland Foran fra venstre: Sverre Toska Søraas, Tobias Skjennum Vigesdal, Rune Kristiansen Slettebø

Gutter 9

Bak fra venstre: Christopher T. Aanestad, Trym Storhaug, Thomas M. Knutsen, Emil B. Aasland, Torbjørn Lending, Andreas Johannessen, Julian Stavik. Foran fra venstre: Milosl Chimielnickl, Arve K. Slettebø, Marcus P.Tengesdal, Even Aadneram, Jonas Hegerland, Andre H. Undheim, Linus Vigesdal, Per Elias Lending.. Liggende foran fra venstre: Mathias Hegerland og Alex Bjordal

Gutter 11

Bak fra venstre: Eskil Boye Eikeland, Tarik Covic, Thomas Voll, Clemens Thulin Kamfjord, Ask Ovedal Amundsen, Kevin Tjelta Unhammer. Foran fra venstre; Elias Aadneram, Filliph Thulin Kamfjord, Christer Ognedal Salvesen

Sandnes Håndballklubb 50 år 21


VÅRE LAG

Gutter 12

Navnet på guttene er fra venstre: Jesper Amdal, Vetle Larsen, Edvinas Mazonas, Eirik Lea, Sonny Torkhildsen, Martin Tveit Oscar Sosnowski, Leif Magnus Gauksås, Vegard Richter, Fredrik Håberg og Andreas Egeland. Fraværende fra bildet: er Sonny Torkhildsen, Helmer Steinsvåg og Bror Emil Bringeland. Laget trenes av Kristin Sæbø og Lars Sigve Hamre.

Herrer A

Bak fra venstre: Dalibor Sedjak, Racin Gudmestad, Eirik Jåsund, Eivind Erland Gade, Lars Sigve Hamre, Eivind Nyborg, Bostjan Kavas, Alf Eirik Stangeland og Vetle Høgemark. Foran fra venstre: Ørjan Østensen Aas, Stefan Sverrisson, Chris Andre Beilegaard Inglingstad, Simen Murvold Stava, Bjørnar Roth, Kenneth Søderlund og Michael Hemmer.

Gutter 15

Foran fra venstre: Ola Tobias Henriksen, Vegard Torheim Landa, Mats Torgersen, Eskil Haddeland, Jarand Mathias Aarsvoll Reime. Bak fra venstre: Marc Rodrigues (Trener) Sigve Stokka Eltervåg, Ola Espedal, Sander Storhaug, Stian Ølberg Støylen, Valentin Rosenov Stoyanov, Tommy Wu, Martin Dobbe, Kasper Høyland Andersen, Jørgen Løvli. Ikke tilstede: Thomas Høyvik, Markus Eggen Granli

Herrer C

Bak: Mats Bjorda, Adrian Vatnamo Hustad, Jørgen Torgersen , Gunnar Svanevik, Olav Wadseth Sandvik, Stian Løland. Foran: Magnus Frafjord, Vegard Kielsen, Stefan Magnus Gudnason, Ricardo Rey, Markus deJong. Fravær: Kristian Grønnestad, Petter Ruud, Simon Futterer-Sekse og Iustin Paul Caliman

22 Sandnes Håndballklubb 50 år


VÅRE LAG

HC-laget

Øverst fra venstre: Irene Stangeland, Thomas Haukalid, Jørgen Raugstad, Bernhard Andersen, Benedikte Larsen, Stian Holen, Marius Haukali. Midten fra venstre: Joakim Wiken, Jane Marie Bakka, Astrid Røthing, Audun Fredsvik, Henning Haehre, Kristian Høyland Jensen, Gerd Anne Eltervåg. Nederst: Tonje Dahle og Andreas Isaksen.

Jenter 8 (1)

Spillere: Lotta Ormøy, Ingrid Bøe, Hanne Haugsen, Christina Øye, Maria Bø, Marianne Stein (Ikke tilstede på bildet), Nike Bjørkås, Tilla Knutsvik, Linea Øiestad, Tora Barstad, Eline Sørskår, Serina Sjursen, Lina Herigstad, Sina Mortensen

Jenter 7

Bak fra venstre: Ella Linnea Ohma, Olivia Josefine Skjøthaug, Mille Barlaug Røsdal, Tiril Ophus, Ejita Radonici, Bjørk Kristoffersen. Foran fra venstre: Serina Egelandsdal Berg, Pia Othilie Stiansen, Mari Barstad Skjæveland, Frida Eik Sætren

Jenter 8 (2)

Thea Louise Thorsnæs, Leah Gilje Rennemo, Tale Tveit Idland, Fride B Lima, Tuva Bergstuen, Ella Christina Maclean, Rebekka Dineshray, Tina Thornes, Karoline Næsbakken, Josefine Farmen, Emilie Jensen, Sanna Kvam Førsund, Mathilde Moss, Martine Jelsa, Vilde Østerhus, Julie Sunnarvik, Emma Waldow

Sandnes Håndballklubb 50 år 23


VÅRE LAG

Jenter 10

Foran: Tiril Idland, Ine Rana. Første rekke fra høyre: Stine Opsahl, Minah G Rennemo, Lisa Helen Hauge, Silje S Godø, Nora Isabell Hansen, Amalie Lende, Clara M F Jacques, Vilde Idsøe. Andre rekke fra høyre: Matea S Johansen, Matilde Berg, Herborg Oftedal, Nora D Bjørnson, Elise Eikeland, Camilla A Eriksen, Tia Sanne, Tomine Nermoen, Helle Tøndel, Mille J Ellingsen, Oda Grahl-Jacobsen. Bakreste rekke: Tom Sanne, Ann Elisabeth Godø, Kamilla Minde, Helene Gretha Mjølsnes, Eline Mæland, Karoline Tørring, Thea Årsvoll, Maren Kro, Anna Eirin Bjørknes, Mina R. Tjetland, Normann Oftedal, Thomas Idland, Ikke tilstede : Oline U Hausberg, Maria Rakvåg

Jenter 12

Bak fra venstre: Karoline Bø, Julie Signundstad, Malin Hegerland, Maren Ø. Amdal, Malin Øiestad, Ingvild Bråstein. Fremme fra venstre: Hannan Said, Iben G. Vitting, Emma Lode, Nora Nedraas, Kaja Lende, Hanne Folvik, Idun Solvang. Helt fremme(keepere): Line T. Kvasheim og Eline Røsvik

Jenter 11

Liggende foran fra venste: Fryd Nymo Foss, Rikke Øverland. Andre rekke fra venstre: Kamilla Søfteland, Vilde Lea Hundsnes, Eline Ree, Martine Østrått, Norah Gullaksen, Emma Husa Falch, Emilie Tveit Kvasnes, Ingrid Øen Herstad. Bak fra venstre: Maren Borgen Helland, Sunniva Rydland, Savå Nyland, Emma Gustad Myklebust, Lea Aareskjold Hølland, Ella Bjerkås Lunde, Hanne Sigmundstad Heggen, Henriette Todal, Nora Hidle, Eyra Stangeland og Eline Petersen.

Jenter 13

3. rad fra venstre: Marita Berg, Vera Årthun, Tuva Aareskjold, Tiril Synøve Tofte, Linnea Bøe Sæther, Sunniva Kulkarni. 2. rad fra venstre: Line Jørgensen, Leah Lane, Dominika Zieba, Carla Jean Frederic, Hanne Heggdal, Nima Bakk Ramsnes, Sofie Kranzmann. 1 rad fra venstre: Lisa Dysjaland, Lykke Nguyen, Kaja Furland, Kari Rettedal, Hannah Stangeland, Sara Beyene.

24 Sandnes Håndballklubb 50 år


Vi støtter de lokale klubbene. -Bruk din lokale garasjeportfabrikk

Skreddersydde løsninger Designporter ● Stålporter ● Industriporter ● Portåpnere Vi har rullegitter, hurtigport, branndører og mye mer GAPO AS | Opstadveien 9| N-4330 Ålgård 51 61 20 80| post@gapo.no | www.gapo.no

HUMMEL OMNICOURT Z8 #hummelsport

E V A G TIPS Besøk distriktets største Polo Ralph Lauren corner

www.topman.no

Åpent 10-19 (16) Langgt. 12 - Sandnes - Tlf 51 66 18 40


HAR ALDRI SETT SĂ… BRA UT

CITROĂ‹N C-ZERO

DEN HELELEKTRISKE LĂ˜SNINGEN CitroĂŤn C-Zero er mer enn en elektrisk bil. Det er en bil fullstappet med teknologi og kreativitet for ĂĽ takle fremtidens utfordringer. Med hurtiglading pĂĽ bare 30 min (80 % ladet) kommer du deg raskt ut pĂĽ veien, og med full oppladning pĂĽ mellom 6 til 11 timer fĂĽr du en kjørelengde pĂĽ opptil 150 km. De rene designlinjene, flytende kurvene, lett konvekse taket og de store vinduene gjør CitroĂŤn C-Zero til en kompakt bil med svĂŚrt sĂŚrpreget styling. CITROĂ‹N C-ZERO NORDIC-EDITION UTSTYR • 5 dører • Delte bakseter • Automatisk klimaanlegg • Radio/CD • SentrallĂĽs • TĂĽkelys • Bluetooth og USB-inngang

CITROĂ‹N C-ZERO Nordic-Edition, 5 dører KR 139.900,-

citroen.no Prisen er pr. 01.09.15. og inkluderer avgifter, frakt og levering (forhandler Drammen kr. 6.900). Reg.omkostninger kommer i tillegg. Garantien er 5 ür/100.000 km. Bildene er illustrasjonsfoto og utstyr og farger kan avvike. Vi tar forbehold om trykkfeil. For betingelser og øvrig informasjon, se citroen.no

AUTO 2000 AS ÄĽ Ĺˆ ÄĽ Ĺ‹ĹŠĹˆĹ‹ ÄĽ ĹŒĹˆ ŎŇ Ĺ?Ň ŇŇ

helthjem leverer dine aviser, blader, bøker og pakker før frokost i hele Norge. www.helthjem.no


VÅRE LAG

Jenter 14

Bak: Trener Tomas Thomsen Oppe fra Venstre: Sofie Våge Godøy, Celine Tjosevik, Julie Haugen, Ayantu Bifa, Tuva Jonassen, Lotte Sletten, Therese Egelid, Kamilla Nermoen, Marie Mæstad, Malin Bergman. Nede fra Venstre: Wiktoria Mazuro, Stina Lunde, Julie Hustad, Mari Stedje, Emma Katama, Emilie Strøm, Nour Friji, Tonje byberg, Marte Sæbø Liggende fremme: Signe Aardal

Jenter 16

Øverst fra venstre: Frida Nedreaas, Sikke Kvål, Kristin Mong, Lene Mjaaland, Ellinor Helland Reilstad, Kristin Underbakke, Maja Dahle Nederst fra venstre: Emilie Fornæss, Veronika Baardsen Minde, Hadil Khassai, Synne Eidsvåg Live Bjaanes, Anna Øglænd-Sandved, Sine Schei. Kine Efteland var ikke tilstede da bildet ble tatt Trener: Chris Andre Inglingstad

Jenter 15

Første rekke f.h: Ingrid Andrine Granbakken, Veronica Haar, Malin Dyskeland, Kristin Skoge. Andre rekke f.h.: Peter Östling (trener), Karina Lunde, Sandra Larsen Hakkebo, Emilia Bøe Sæther, Andrea Vold, Ida Bjørntvedt, Vilde Opdal, Arne Sæther (trener). Tredje rekke f.h.: Julie Haugen, Martha Melstveit Espeland, Emma Katama, Henriette Bratland, Julie Sheila Inglis, Guro Anda Estensen, Ine Rørvik, Hannah, Vestly, Øyvind Bjørntvedt (oppmann)

Dame C

Bak fra venstre: Elin Stenhaug, Sissel Bjerk, Veronika Minde, Gunn Inger Thorkildsen og Alice Meling. Foran fra venstre: Mona Johansen,Brit Minde,Line Enevoldsen, Greta Mørk Sørensen og Nina Friestad. Ikke tilstedeværelse da bilde ble tatt: Aud May Stenhaug, Åse Ranja Thorkildsen, Lena Mørk Flaten, Kine Bjerk Nøttveit, Anette Sigmundstad Heggen og Rebecca Retland.

Sandnes Håndballklubb 50 år 27


Bak fra venstre: Dalibor Sedjak, Racin Gudmestad, Eirik Jåsund, Eivind Erland Gade, Lars Sigve Hamre,Eivind Nyborg, Bostjan Kavas, Alf Eirik Stangeland og Vetle Høgemark. Foran fra venstre: Ørjan Østensen Aas, Stefan Sverrisson, Chris Andre Beilegaard Inglingstad, Simen Murvold Stava, Bjørnar Roth, Kenneth Søderlund og Michael Hemmer.

MÅL OG VISJONER Av Dalibor Sedjak

Sandnes håndballklubb sitt herrelag i 1. divisjon har startet serien. Første kamp ble seier mot Lillestrøm, etter det har det ikke gått fullt så bra. Men vi har gitt noen av de beste lagene kamp om seieren. Litt om mine tanker Først og fremst skape et godt treningsmiljø for både unge, sultne talenter og etablerte spillere. Det vil si at vi som klubb blir attraktive, at spillerne vil komme til oss for å få videre utvikling. Dette får vi til ved å trene og ha holdninger som et elitelag. Dette er vi igang med nå, men det tar litt tid før ting setter seg. Identitet SHK skal ha en identitet i spillestilen. Hardtarbeidende, oppofrende og aggressivt forsvar i ulike forsvarsformasjoner. Lagspill i angrep med mye variasjon. Det viktigste av alt er at spillerne ofrer seg for hverandre og

28 Sandnes Håndballklubb 50 år

klubben. Spiller med hjerte utpå drakten hver gang de har den på seg. Mål Målsetting for denne sesongen er å etablere seg på øvre halvdel og i fred og ro for å utvikle lagspillet og de individuelle kvalitetene til våre spillere. Samtidig håper jeg at vi kan tiltrekke oss flere gode og talentfulle spillere slik at laget neste sesong har en større bredde, kvalitet og ikke minst lokal forankring. Ungdomsavdeling Får vi til alt dette og samtidig jobber med å få ungdomsavdeling til å bli større (egne spillere eller samarbeid med andre nærliggende klubber), så er jeg sikker på at vi kan skape et godt nok lag som kan kjempe om opprykk til eliten i 2016/17 sesongen. Får vi til dette så er vi også avhengig av et positivt næringsliv og en positiv kommune. Sandnes trenger elitelag i alle store idretter.


Takk til våre støttespillere! HOVEDSPONSOR

WE GET YOU THERE!

- når du er fotografen!

PEUGEOT SPESIALISTEN www.gabrielostrat.no

Toyota Sørvest AS Kiropraktor Sven Ola Lode MNKF www.cei.no

Sandved 7-23 (8-21)

Kiropraktorgruppen Sandnes kiropraktorlode.no

Bystasjonen

år

50- årsjubileum 1965 - 2015

1965 - 2015

Sandnes Håndballklubb 50 år 29


Våre sponsorer er med på å lage historie GENERALSPONSOR - Egen avtale

DRAKTSPONSOR fra kr. 50 000,-

SPONSORER fra kr. 10 000

STØTTESPILLERE fra kr. 5 000,-

Sandnes Håndballklubb har en 50 år lang historie. Den videre historien kan du være med på å skrive. Enten som spiller, tilhenger eller som sponsor eller støttespiller. Sesongen 2014/15 var det første året SHK har hatt et 1. divisjonslag. Historien stopper ikke her. Stadig flere små og store, får nye venner og opplevelser sammen med SHK. Kanskje er det allerede 2018/2019 at vi tar steget helt opp til eliteserien? Det er mange talenter i klubben, og vi har mange talenter i regionen. SHK er en attraktiv klubb for håndballspillere nært og fjernt.

GENERALSPONSOR Egen avtale Vår Generalsponsor er vår «visjonssponsor». De assosierer seg med vår visjon «Jo bredere, jo bedre». Med bredden så kommer også ELITE. Vi har ambisjoner med vårt herrelag, og samtidig bygger vi også et sterkt damelag. Bredden skal alltid ha noe å strekke seg etter. - Generalsponsor er «brystsponsor» på våre drakter, og er synlig i alt vi gjør. DRAKTSPONSOR/HOVEDSPONSORER Fra kr. 50.000 og oppover Draktsponsorene og hovedsponsorene våre er våre «verdisponsorer». De ser verdien med det arbeidet klubben driver med, og de ser verdien i å være en del av et større sponsornettverk. De skal være synlig i alt det vi gjør. Prisene vil variere etter størrelse og plassering av logoer.

30 Sandnes Håndballklubb 50 år

SPONSORER Fra kr. 10.000 og oppover Alle som er sponsorer får *skilt i Giskehallen - logo på storskjerm i Sandneshallen - logo og link på nettsiden - en side i sponsorkatalog B2B - sesongkort - sponsortøy - deltakelse i sponsornettverket. STØTTESPILLERE fra 5.000 til 10.000 Skilt i Giskehallen og navn på våre nettsider. *Tillegg for produksjon av skilt.


Skilt Bannere

Inspirasjonsdagen Partnerkatalog

Logoplasser DRAKT & BUKSE

Sandnes H책ndballklubb 50 책r 31


32 Sandnes H책ndballklubb 50 책r


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.