SC Magasin 2017 / Nr. 2

Page 1

SC MAGASIN 2. UDGAVE 2017

JESUS hvor var du? Når sygdomskrisen rammer

Noget for alle i årets program


4 12 16 20 22 26 29 31 32 33 35 37 41 43

Jesus i hele mit spor

- MiniGUF | GUF | Kilifi | GAF | Campzero | Grande | Classic

En mosaik formet af selvstendige dele - Interview med Dan S. Jacobi

Åndelig medvandring - Tema af Gunni Bjørsted

Jesus, hvor var du? - Tema af Marianne Riis

Seminarbeskrivelser - Oversigt over seminarer

Program

- Gudstjeneste- og seminaroversigt

Indsamlinger

- Oversigt over indsamlinger

SC Indsamling

- Sammen om 9 projekter

Kirken møder mennesket fordomsfrit - Gæstetaler | Glyn Barrett

Manden med en drøm - Gæstetaler | Øystein Gjerme

SC Ekstra

- Læs om alle vores ekstra tilbud

Koncertprogram

- Se alle koncerter på hele campen

Praktisk info

- Ordensregler | Campreception | Cafeteriet

Oversigskort

Kolofon Udgives af:

Redaktion:

Fotograf:

Grafiker:

Sommercamp Mariager

Jimmy Klentz

Nicolaj Kristensen

Nicolaj Kristensen

Gl. Hobrovej 10 B, 9550 Mariager

Vibeke Frandsen

Claes Holmgreen

Tryk: Toptryk Grafisk

Tel: 9668 2719 | info@sommercamp.dk

Jens-Henrik Kirk

Evita Vecozola

Oplag: 1500

2

I

© Sommercamp Mariager - en del af Mosaik


Foto: Evita Vecozola

Nu er det nu! Efter pakning og ”det kan helt sikkert godt være i bilen, hvis bare vi pakker bedre”. Telte og campingvogne er ved at være slået op, du har været i Campreceptionen for at hente armbånd og køretilladelse til bilen. Og er dette ikke første gang på camp, men 10. eller 30. gang, så har du også nået de første: ”Hej, ej hvor er det godt at se dig. I år skal vi altså nå at drikke kaffe”. Så er vi klar. Alle, der har knoklet i måneder med at gøre klar til en fantastisk uge, de er her også. Lovsangerne, der er med på Grande i hallen. Alle generationssporenes fantastiske arbejdsteams. Værter og køkkenfolk. Og alle de andre, der har lagt sig i selen for at skabe en fantastisk camp. Uden de frivilliges hjælp var det ikke muligt at afholde Sommercamp – så husk at give et klap på skulderen og en tak for indsatsen. Foråret har måske været præget af fester for en del af os. Som gæst får man lov at nyde en veltilrettelagt dag. Som vært har man det arbejde, der ligger forud for en skøn fest. Det gøres glad og gerne, for hvem af os vil ikke gerne fejre en fest med gode venner. Sommercamp er ferie med formål og fest. Foran os ligger en uge propfyldt med muligheder; for børn, der kommer tilbage fra mini-

GUF eller GUF, er fyldt op af historier fra dagen. En uge med seminarer, der udfordrer og udruster. En uge med gamle venner og muligheden for at lære nye at kende. Er du single, kunne du slå et smut forbi SC Social og lære andre at kende, som du deler livssituation med. Det bliver en uge med musik for enhver smag til gudstjenesterne i Camphallen og i musikcafeen. En uge, hvor du kan lade dig inspirere af paletten af forkyndere fra MOSAIK-fællesskabet samt vores to internationale gæster, Glyn Barrett og Øystein Gjerme. Som til enhver anden god fest deltager den gode gæst også aktivt. Sidder man som gæst ved siden af nogen, man ikke kender, gør man en indsats for at byde ind der også. På Sommercamp er vi rigtig mange. Der er de, der kender ”alle” og de, der kender få eller ingen. Lad os alle gøre en indsats for i denne uge at bruge tid, også i bygaderne, på at lære nogen at kende, som vi måske aldrig havde lært at kende ellers. De, man deler livsomstændigheder med såvel som de, man ikke ellers ville have lært at kende. Lad os gøre festen bred og rummelig med plads til alle. Dét er hjertet bag ”Jesus i hele mit liv”. På vegne af Ansvars- og visionsteamet Vibeke Frandsen og Jens-Henrik Kirk

SC Magasin

I

3


SPOR

SMÅBØRN

miniGUF er for alle i alderen 2-6 år, som kan li’ at ha’ det MAX sjovt! Er du en vandhund? Så vil du elske miniGUF. I år er miniGUF-teltet nærmest fyldt med vand, for vi skal lege, vi er på havets bund. Det bliver en sjov og spændende historie med dyr og andet, som er i havet. Vi skal også synge, danse og opleve noget godt med hinanden og sammen med Jesus, som vil være centrum i miniGUF og i hele vores liv. Hver eftermiddag er der i miniGUFs legeland muligheder for sjove lege og spændende krea for de mindste. For forældrene er det også et hyggeligt sted at mødes til en snak over kaffen, så både små og store kan få nye venner. Vi mødes i miniGUF-teltet på plads C søndag - fredag kl. 10 – 11.15 og igen kl. 14 - 15.30 (undtagen tirsdag, hvor der er børneshow i Camphallen). Legelandet Legelandet er åben kl. 14 og igen om aften kl. 20. MiniGUFs legeland er sponsoreret af Mission Uden Grænser (MUG), som blandt andet hjælper børn i Østeuropa med at få mad, tøj og en bedre skolegang. Besøg legelandet og hæng ud loungeteltet. Her serverer MUG softice og vafler, kaffe og kage med mere. Om aftenen fra kl. 20 åbner legelandet igen med bålhygge. I kan købe en “Smores”-pose med skumfiduser og kiks. Indtægterne vil gå til at sende fattige børn i Østeuropa på sommerlejre. I loungeteltet kan du læse mere om MUGs projekter, og hvordan du kan være med til at gøre en forskel.

BØRN

GUF er for alle børn i alderen 6-12 år. Det er crazy sjovt med kreative teatergudstjenester, sjove workshops og selvfølgelig udendørs lege, hvor det kun er fantasien, der sætter grænsen. GUF er en familieoplevelse, så slæb endelige både dine forældre og bedsteforældre med. Alt sammen foregår i og omkring Mariagerfjord Frikirke på Gl. Hobrovej 5c. Teaterforestillingen på GUF ’17 handler om et band, der strander på en øde ø. Her får de deres sag for med at skaffe mad og vand for at overleve. De møder nogle indfødte på øen, som de bliver gode venner med. Hele historien er med til at forklare, hvordan vi kan leve med Jesus i alle områder af vores liv - også når vi møder udfordringer. Det bliver et fantastisk teatereventyr, der tager os med til et hemmeligt uopdaget ø-paradis, hvor både farer og fantastiske oplevelser venter. Vi mødes søndag-fredag kl. 10 til GUF-gudstjeneste. Programmet indeholder lovsangsfest for børnene, konkurrencer, teater og undervisning. Om eftermiddagen åbner GUF-land kl. 14.30, hvor man kan vælge forskellige aktiviteter som krea, fodbold, hoppeborg, bål og vandrutsjebane. Det er også muligt at slappe af i hyggeteltet med et spil og lidt slik fra vores GUF-bod. Din mor og far kan samtidig sludre over en kop kaffe. Endelig åbner aftenGUF lørdag-torsdag kl. 18.50-21, hvor vi ser film og hygger med slik, som du kan købe i slikboden. (Lørdag starter alle børn dog i Camphallen til åbningsgudstjeneste, hvorefter dine forældre følger dig til aften-GUF).

SC-toget Tag dig en hyggelig rundtur på Sommercamps område og hop på SC-toget. Sommercamp har nemlig sit helt eget tog , der tager dig rundt på ”sightseeing”. Toget samler også alle børn op, som skal til mini-GUF og GUF. Så bare stig på.

4

I

© Sommercamp Mariager - en del af Mosaik


SPOR

PRETEENS

TEENS

Du undrer dig måske over, hvad betydningen er bag navnet Kilifi-GAF? Det er da klart, at noget helt enestående og universielt-specielt skal have et navn, som ikke tidligere er set i verdenshistorien. Kilifi-GAF er helt sig selv og for alle, der netop har afsluttet 5. eller 6. klasse. Vi tager dig som pre-teen seriøs og arrangerer derfor en lejr, som du aldrig vil glemme. Så vær med til at skabe en fest, når vi indtager KILIFI-området ved Efterskolen Frydensberg. Kilifi-GAF er et stort filmunivers med alle de kendte karakterer fra filmene. Det bliver uden tvivl megasjovt og fyldt med en masse vilde aktiviteter. Undervejs skal vi opdage, hvordan Jesus er med os i hele livet - ikke kun i kirken. Kilifi-GAF bliver med både gamle kendinge som fx glidebane og masser af pool party og nye aktiviteter, som du godt kan glæde dig til. Vi forventer en uge, hvor Gud kommer os helt nær, både når vi samles i grupper, til gudstjenester, og når vi bare hænger ud sammen. Vi ønsker at alle teenagere skal få øjnene op for, at Jesus er der for os i alle livets situationer både hjemme, i skolen, og når vi bare er helt alene. OBS! I modsætning til tidligere år slutter Kilifi-GAF fredag eftermiddag kl. 16.00.

GAF har varmet godt op under Camp-området. Vi har allerede været sammen en hel uge, da GAF startede d. 2. juli. Og det bliver varmere og varmere... For vi er verdensmestre i at gå amok til lovsang og fyre den af til de traditionelle klankampe, hvor alle teenagere dyster mod hinanden. GAF er to ugers teenagelejr, som foregår på Mariager Efterskole med ca. 250 teenagere og frivillige ledere, der giver den gas med alt det fede i sommerferien! Der er tale om en stor bunke teenagere, som elsker at ha’ det sjovt, men også blive helt stille og åbne sig for Guds ånd. Temaet for #GAFtyve17 er ALL IN – THE FEARLESS GENERATION. Vi vil undersøge, hvad det vil sige at være en del af THE FEARLESS GENERATION. Ingen mennesker synes, det er fedt at leve sit liv begrænset og halvt, derfor vil vi på #GAFtyve17 gå ALL IN. Frygt er med til at begrænse os, så vi ikke lever vores liv til fulde. Nogle gange kan frygt få så meget magt, at det styrer vores liv, valg og fremtid. Betyder det så, at vi skal leve i frygt? Gud siger: “Frygt ikke, for jeg er med dig”. GAF er inspireret af Guds enorme løfter til os, og at Bibelen taler om, at frygt er en løgn, som ødelægger vores liv. Mange kender følelsen af at være styret af frygt. Men på grund af, at Gud gik ALL IN for at sætte os fri fra frygt, vil vi gå ALL IN for ham.

Børneshow tirsdag kl. 14.00 i Camphallen Tirsdag er gæstedag, hvor vi skruer op for børnebarometeret og inviterer alle børn fra mini-GUF og GUF til det store børneshow. I år skal vi fortrylles af Rasmus Ebild fra Fup & Fidus. Børnebandet KIDSworship, som du måske kender fra cd’en ”Flyt dine fødder”, giver en minikoncert. De har været i studiet og indspillet helt nye numre. Børneshowet er således også releaseparty for deres nye CD ”Sejeste Gud”. SC Magasin

I

5


leaves an impressio

Alterna er fuld af Gud, discipelskab, rejser, eventyr og livsforvandlende oplevelser. ”Alterna – Leaves an Impression” - er kernen af alt vi gør. Både det indtryk vi efterlader hvorend i verdenen vi kommer, men også det indtryk et år på Alterna gør hos dig. Som elev er du med til at gøre indtryk på verdenen omkring dig og på mennesker fra alle samfundslag, samtidig kan du også være sikker på du tager fra skolen fuld af nye indtryk, et nyt syn på dig selv, din omverden og med massere af mod på fremtiden.

WWW.ALTERNA.NU

FB.COM/EFTERSKOLENALTERNA


SPOR

UNGE

VOKSNE

SENIORER

Camp Zero er det fedeste tilbud på Sommercamp for alle unge fra 17 ½ år. Vi holder til på området i og omkring Mariager Højskole. Camp Zero er godt polstret, når det kommer til inspirerende og brugbar undervisning i Bibelen. Hele fire seminarer har du at vælge mellem hver dag. For at dit hoved ikke skal blive for tungt, arrangerer vi sjove aktiviteter hver eftermiddag, hvor du kan bevæge dig og få fornyet energi. Hver aften er der gudstjeneste med fantastisk lovsang og en prædiken, der forhåbentlig kaster nyt lys over dit billede af Gud og hans tanker og vilje for dig. Endelig skal der skal hygges for vildt i cafeen, som er et nervepunkt på Camp Zero. I år er temaet “Follow Me” - The Journey, hvor vi stiller skarpt på det at være en efterfølger af Jesus. Vi ser det som en vandring med ham som hans disciple, der er blevet udvalgt til at følge ham og ligne ham. Det er en rejse for livet, som ikke bare starter i dag og slutter i morgen, men som er lige vigtig hver dag.

En formiddagsgudstjeneste, der sætter både hjerte og tanker i bevægelse, en eftermiddagsaftale med gamle venner på byens spisested, en tur i GUF-land med ungerne, der utålmodigt venter på, at snobrødet bliver gennembagt, et udbud af seminarer om at møde udfordringer som single, familie, mand/ kvinde, kristen og meget mere. Grande er for alle, som ikke er koblet på et af de aldersbetingede spor. Det er særligt gudstjenesterne i Camphallen samt seminarerne om eftermiddagen, som præger Grande-programmet. Det er arrangementer, hvor enkelte også indgår i de øvrige spors programmer. Derudover kan deltagerne nyde de mange lokale aktiviteter i bygaderne samt slappe af i caféen og nyde noget dejligt musik. Læs mere om Grandes program på side 26 og 27.

Højaktuelle temaer, tid til debat og refleksion – gerne i selskab med en god kop kaffe og gode venner. Classic er et mødested for camp-deltagere i 50+ aldersgruppen. På Classic ønsker vi at lade Jesus udfordre os i liv og tjeneste – hele vort liv. En af vores generations største åndelige udfordringer er fortsat at kunne følges med Jesus ind i vor tids mange store udfordringer – og ikke lade frygten styre os. Derfor er målet at skabe en ramme, hvor vi også kan tale om de udfordringer, vi møder i livet og lade Jesus komme til og møde den enkelte. Sommercamps tema passer som ”fod i hose” til programmet på Classic. Vores længsel er fortsat i seniorårene at leve for Gud og lade hans ånd og kraft inspirere os til at leve et liv i tjeneste for ham . Læs mere om Classics program på side 9.

SC Magasin

I

7


Det er ikke uden grund, at den gamle klosterby Mariager, også er kendt som Rosernes By. Klatreroser, gamle bindingsværksbygninger og brostensbelagte gader, danner rammen om byens idylliske bymidte - hvor du kan gøre en god handel i byens butikker eller blot nyde en solrig dag på Torvet. Mariager bugner desuden af gode oplevelsestilbud for både store og små. Læs mere på www.mariager.dk

Gæstedag Tirsdag d. 11 juli

En dag med inspiration, koncerter, trylleshow, bygadeliv, børneshow og masser af sommerstemning. Gratis entré for alle gæster * * Dog betaling til Planetshakers - se side 37


SPOR

Program Søndag kl. 15 Fangekoret i Camphallen Glæd dig til besøget søndag eftermiddag kl. 15 i Camphallen til gospelkoncert med ”Fangekoret”. Koret har de seneste 10 år afholdt over 500 koncerter over hele landet og trækker altid fulde huse. Teksterne handler om skyld, tro, fejltrin, tilgivelse, had, håb og anger. Fangekoret ledes af Louise Adrian, der har fået flere priser for sit arbejde med koret.

Mandag kl. 15 Sven-Axel Conrad Forsoning – en nødvendighed for at nå verden Den kristne kirke i Østafrika er - som så mange andre kirker i verden - ramt af dybe og alvorlige splittelser og uenigheder, samtidigt med at den islamistiske trussel er stadig voksende i disse lande. Sven-Axel Conrad arbejder med at knytte ledere i Tanzania sammen i et stærkt netværk.

Tirsdag kl. 13.30 På tur med veterantoget I år arrangerer vi sammen med Mariager-Handest Veteranjernbane en tur til en helt speciel SC CLASSIC-pris på kun 75 kr./person. Tirsdag mødes vi på Mariager station ved havnen og tager toget kl. 14.10 til Handest og er retur i Mariager kl. 16.10. Billetter kan købes efter koncerten med Fangekoret ved Camphallens to udgange fra kl. ca. 16.30. Betaling kontant eller via MobilePay. Du

kan også købe billet indtil mandag kl. 15 i Campreceptionen. På turen får du et indblik i, hvordan man foretog en rejse i årene 1910-1950. Det er samtidig muligt at få en god naturoplevelse, da jernbanen gennemløber forholdsvis øde områder langs Mariager fjord. Man sørger selv for evt. madkurv og kaffe til turen. Der er en kiosk med begrænset sortiment på toget. Velkommen på tur i det grønne.

blev som kvoteflygtning sendt til Danmark, hvor han havnede i Aarhus. Kort tid efter ankom resten af familien Milani, som dengang bestod af sønnen Shahab og hans mor, også hertil. Shahab er i dag gift med danske Alexandra og far til Vilhelm og Sophia. Han arbejder på Krifa i Aarhus, er medlem i Citykirken og kan fortælle om en opvækst som indvandrer i Danmark, og hvad han igennem årene har mødt af både positiv og negativ karakter.

Tirsdag: kl. 21 Bløde jazztoner og hyggelige viser v/Sanne Bendtsen og Heidi Klentz

Torsdag kl. 15 Kenneth Kühn

Tirsdag aften er der tradition på Sommercamp Classic for, at dagen slutter med god musik tilsat eftertænksomme tekster, mens kaffen nydes i hyggelige omgivelser. Sanne Bendtsen og Heidi Klentz kommer til at sætte stemningen med bløde jazztoner og hyggelige viser, mens kaffe og kage nydes i aulaen til classic musikaften. Der bliver mulighed for at synge med på dejlige sange/ salmer i aftenens løb.

Onsdag kl. 15 Shahab Milani – en indvandrer I 1980’erne kæmpede de to muslimske nabolande Iran og Irak en blodig og langvarig krig, som krævede utallige ofre. Under konflikten flygtede utallige mennesker fra krigens rædsler, heriblandt en ung familie fra Iran. Faderen

Migrantkirker i vækst Kenneth Kühn leder arbejdet i Europa for den iranske missionsorganisation ELAM MINISTRIES, der mobiliserer europæiske kirker til mission blandt iranere og afghanere. Netop i denne tid vender tusindvis af iranere og afghanere sig fra islam til kristendom. Trods stærk forfølgelse vokser undergrundskirker med lynets hast i disse lande. Siden 1990 har ELAM arbejdet med at støtte og udbrede undergrundskirken i Iran. Samtidig arbejder ELAM blandt de persisktalende flygtninge i Asien og Europa - særligt i Tyrkiet, hvor ELAMS bibelskoletræning har uddannet evangelister, der har plantet over 35 voksende menigheder. I resten af Europa oplever bestående kirker også, at flygtninge fra Iran og Afghanistan kommer til tro i stort antal og ønsker at blive døbt. Der vil på seminaret blive indsamlet en kærlighedsgave til Kenneth Kühn.

SC Magasin

I

9


“Mariager Højskole har været altafgørende for at udvikle min tjeneste” Christoffer Højegaard, Thisted

Mariager Højskole Danish Pentecostal Bible College

What’s in the box Bibel

Tjeneste

Karakter

Rejser

Byg det solide fundament i Guds Ord som du behøver uanset, hvor livet bringer dig.

Bliv engageret ugenligt i tjeneste og kirkepraktik der gør en forskel i Danmark.

Få en coach, der følger og hjælper dig i din vandring med Jesus og mennesker.

Udenland- og missionsturer lagt op så du bliver forandret, og er med til at udgøre en forandring.

Vores bedste reklame for Mariager

dage gratis

Højskole er vores højskole. Derfor er vi stolte af at invitere dig på besøg to valgfrie dage “all inclusive” helt gratis. Mange gør det, og responsen er altid den samme: Man får lyst til mere. Kontakt os og aftal et par dage, så redder vi op.

Mariager Højskole er bygget på drømmen om at se Jesus forvandle menneskers liv. Vi drømmer om, at Guds ord skal inspirere dig og skabe en solid grundvold i dit liv. Vi vil investere vores bedste i dig igennem undervisning, coaching og menighedspraktik, så du udrustes og udvikles til at blive den bedste udgave af dig selv og gøre en forskel i kirke og samfund. Når du forvandles - forvandles din omverden! Vælg et ophold på Mariager Højskole og kom ind i discipelskab og ud til menneskers behov. Sammen skaber vi den forvandling verden længes efter. Jeg håber, vi ses!

Mikael Schlosser Forstander – Mariager Højskole


1 år på Mariager Højskole giver dig samme mængde bibel undervisning som 20 års almindelig kirkegang

Tjenestepraktikmuligheder: Kirkepraktik, Socialmission, Gadekirke, Børne- og ungdomsarbejde.

THEOLOGY

Bachelorgrad

Harvest Bible College, Australien, tilbyder en BA i anvendt teologi i samarbejde med Mariager Højskole. Det gør det muligt at læse en bachelor på tre år via Mariager Højskole. Uddannelsesdelen er et tilvalg til det normale højskolekursus.

Vælg Linie

discipelskab | teologi | lederskab | studie

Tjeneste

teen-, og ungdomsabejde | skolemission | social indsats | børneklub | gadekirke

Valgfag

media | scenekunst | lovsang | krea | fitness | bøn | løb | rådgivning | lifekeys | volley

Kirke

menighedspraktik | hjemkirke

Oplev Danmark menighedspaktik | DK-turné

Europa

Tyskland | Tjekkiet | Slovakiet | Norge | Letland | Estland | Grækenland

Verden

Filipinerne | USA | Indien

Harvest Bacheloruddannelsen er godkendt international bacheloruddannelse i Danmark og godtages på fagligt brede videregående uddannelser som eksempelvis pædagog, lærer og andre professionsbacheloruddannesler. Elever er blevet optaget følgende steder på baggrund af deres Bachelor fra Harvest: Diplom i ledelse – Copenhagen Business School Kandidat i Diakon – Aarhus universitet Kandidat i Europas kirkelige rødder – Aarhus universitet Master i Globalisering og Integration – Syddansk universitet Kandidat i Persuasive Design – Aalborg universitet

Israel

Studietur 2018

Lederordningen Mariager Højskole og Pinsekirkernes Børn & Ungdom (PBU) tilbyder i samarbejde en løsning, for at flere ledere kan blive udviklet i fagligt godt miljø kombineret med praktik i den lokale Børn og Ungdomsarbejde i kirken. Hvis din kirke ser dig som en kommende leder, som den ønsker at investere i, har vi tilsammen mulighed for at yde en støtte en substantiel del af højskoleopholdet , og du gennemfører din kirkepraktik lokalt under dit højskoleophold, samt har en aftale om at vende tilbage til kirken efter endt ophold. Er du og din kirke interesseret i at søge på lederordningen kontakt Mariager Højskole

Master of Theology in Applied Theology – University of Wales

Ønsker du som præst at udvide din kompetance mens du fortsat tjener i din menighed er det også muligt via Mariager Højskole.

Ønsker at du at høre mere om et muligt ophold på Mariager Højskole, kom forbi skolen under Sommercamp, og vi serverer en professionelt brygget cappuccino for dig, og præcentere skolen.

Kontakt Mariager Højskole 9668 2678 mail@mariager-hojskole.dk mariagerhojskole www.mariager-hojskole.dk


INTERVIEW

En mosaik formet af selvstændige dele Af Jimmy Klentz

ORGANISMER ÆNDRER SIG OVER TID. FOR AT KUNNE OVERLEVE TILPASSER DE SIG DE BETINGELSER, SOM OMGIVER DEM. DET SAMME GÆLDER FOR ORGANISATIONER OG NETVÆRK. TIDERNE SKIFTER, OG FORNYELSE KAN VÆRE NØDVENDIG FOR AT KUNNE SAMLE ORGANISATIONEN UNDER EN FÆLLES VISION OG FREMTIDIGE MÅL. EN SÅDAN SITUATION STÅR NETVÆRKET AF DANSKE PINSEKIRKER OVERFOR OG HAR DERFOR VALGT AT REDEFINERE SIG SELV UNDER NAVNET MOSAIK.

De seneste år har netværket af pinsekirker udviklet sig særligt ved at flere kirker er lagt sammen med kirker fra andre kirkenetværk, og samtidig har kirker, som har stået uden netværk, koblet sig på det, som traditionelt er blevet beskrevet som Pinsevækkelsen Danmark. Dette har medført, at betegnelsen pinsekirker opleves ekskluderende over for kirker, som kommer fra en anden baggrund. Netværket består i dag af en samling af lokale kirker, ledere og fællesforetagender, som definerer sig som evangelikale og pentekostale, hvilket signalerer, at MOSAIK er for et

12

I

© Sommercamp Mariager - en del af Mosaik

bredere spektrum af frikirker. Det er således en anledning til at markere en ny tid med navnet MOSAIK. Med navneskiftet fra Pinsevækkelsen til MOSAIK anvendes et mere neutralt navn, som i højere grad er anvendeligt kommunikativt og som et samlende brandnavn. Dan S. Jacobi, formand og national leder for MOSAIK, læser flere positive betydninger ind i navnet. - Vi kender mosaikbilleder fra kirkebygninger, hvor der er tradition for på en kunstnerisk måde at kommunikere


INTERVIEW

Bibelens budskaber. En mosaik udgør en helhed, som er sammensat af enkelte dele. De enkelte dele kan være meget forskellige i farver og form, men tilsammen dannes et smukt helhedsbillede. Det samlede mosaikbillede fortæller et budskab med afsæt i de enkelte enheder. Det indkapsler, hvad netværket er, nemlig et fællesskab af selvstændige kirker, som tilsammen udgør en bevægelse, konstaterer Dan, som også peger på, at navnet MOSAIK kan være med til at knytte den røde tråd gennem de aktiviteter og organisationer, som er en del af netværket. - Med MOSAIK får vi et navn, som kan anvendes bredt på flere af netværkets aktiviteter og enheder. Når vi skal arbejde med kommunikation, er det en fordel at have et såkaldt brandnavn, som er med til at skabe genkendelighed hos det brede publikum. Indtil nu har vi brugt meget energi på at kommunikere f.eks. Sommercamp Mariager og lederkonferencen med selvstændige kommunikationsprofiler. Det er både uøkonomisk og ufordelagtigt rent kommunikativt. Vi ønsker i større grad at sammentænke netværkets fælles aktiviteter blandt andet ved at tydeliggøre, at MOSAIK er arrangør og på den måde skabe en rød tråd og tydelig kommunikation, pointerer Dan.

Fokus på relation fremfor struktur - MOSAIK står for et folkeligt og festligt kirkemiljø, som er for alle generationer. Vi ønsker at udvikle en kultur, hvor

vi relationelt er bundet sammen som ledere, kirker og foreninger. Det er primært relationer, der binder os sammen, mere end strukturer, fastslår Dan. Organisatorisk vil netværkets frikirker fortsat være selvstændige enheder med forskellige tilgange til at drive kirke, men med samme teologiske ståsted. Det er således heller ikke tanken, at netværkets frikirker skifter navn til for eksempel MOSAIK-kirken. - For nærværende har vi ikke lyst til at opfordre lokale kirker til at skifte navn, da der kan være flere kirker i samme by. Vi håber dog, at alle kirker vil synliggøre, at de er en MOSAIK kirke på internettet og i øvrig markedsføring, siger Dan.

Positiv modtagelse og tættere samarbejde Nyheden om MOSAIK netværket blev offentliggjort i marts, og reaktionerne har generelt været positive. - Vi har fået gode tilbagemeldinger fra vores søskendebevægelser, så som apostolsk kirke og missionsforbundet. Internt blandt lederne i MOSAIK er der også en positiv holdning til navneskiftet. Det har jo været en længere proces, hvor vi har drøftet adskillige navneforslag. Jeg tror, mange er glade for, at vi endelig har landet et navn. Det er dog naturligt, at der også er nogen, som har brug for at vænne sig til et nyt navn. Og vi er opmærksomme på, at der vil gå lidt tid, før navnet er en del af alles sprogbrug. Fortsætter på side 14

Mosaik og PBU præsenterer Mosaik Leder

i næste generation Leder af Soul Survivor, UK

8-10 MARTS 2018

SC Magasin

I

13


INTERVIEW

MOSAIKs årsrytme

Fakta:

MOSAIK arbejder med en årsrytme, som sætter fokus på et specifikt tema, der behandles af præster, medarbejdere og øvrige kirkegængere. Temaet fastlægges af MOSAIKs bestyrelse, som er sammensat af præster fra hele landet. Alle MOSAIKs præster inviteres på et Superdøgn, hvor temaet foldes ud og dermed inspirerer den enkelte præst til realisere tankerne bag temaet i sit lokale lederskab og kirke. Derefter inviteres alle ledere og medarbejdere fra landets MOSAIK-kirker til den årlige lederkonference. Temaet forholdes her til de forskellige arbejdsområder, som deltagerne repræsenterer. Det kan være alt fra børnekirke til alphakursus. Endelig kulminerer årsrytmen på Sommercamp Mariager, hvor vi tager hele kirken med og belyser temaet med fokus på den enkeltes livsstil og gudsforhold samt kirkens betydning for samfund og verden.

I forbindelse med navneskiftet lanceres også hjemmesiden www.mosaik.one, hvor man kan læse mere om netværkets værdier, fokuspunkter samt finde listen for netværkets 40 kirker. Det er også muligt at følge MOSAIK på Facebook på facebook.com/mosaik. “Like” siden og få løbende opdateringer.

14

I

© Sommercamp Mariager - en del af Mosaik

Læs meget mere om MOSAIK i info-flyeren som er lagt ind i SC magasinet.


TILMELD DIG 2018/19 NU Akademiet lancerer 2 nye linjer i 2018

IVÆRKSÆTTERI

Ansøg på www.akademiet.nu

Bliv skarp på dit talent og skudsikker i din karakter og tro.

MUSIK

Udfold dit talent inden for skuespil, musik, iværksætteri eller ledelse i real life projekter sammen med dit team og en erfaren mentor.

SKUESPIL

LEDERSKAB

Mariager Efterskole Gl. Hobrovej 10B 9550 Mariager

Telefon +45 96 68 27 00 akademiet@mariager-efterskole.dk www.mariager-efterskole.dk


TEMA

ÅNDELIG MEDVANDRING:

En hjælp til at opdage Jesu nærvær i alle situationer DET ER OFTE I DEN TRYGGE OG ÆRLIGE SAMTALE, VI FÅR HJÆLP TIL, AT DE ÅNDELIGE SANDHEDER – F.EKS. ”JESUS I HELE MIT LIV” – FLYTTER SIG FRA MEST AT VÆRE EN TEORETISK FLOSKEL TIL AT BLIVE HVERDAGS-PRAKSIS; FRA BARE AT VÆRE EN KARISMATISK ETIKET TIL AT BLIVE ERFARET VIRKELIGHED.

Af Gunni Bjørsted Den trygge og ærlige samtale … det er lige dét, åndelig medvandring handler om. De seneste 15 år har jeg brugt det meste af min tid som præst på at være åndelig medvandrer for en lang række medmennesker. Jeg synes ikke, jeg kan lave noget, der i bund og grund rykker mere på den lange bane. Der er ingen genveje til hurtige resultater (”genveje” viser sig for resten som regel at være ”afveje”, og ”hurtige resultater”… tjah, hvor har Jesus stillet os dém i udsigt?) Men det er en langsom proces, hvor vi får hjælp til at styrke vores rødder i Kristus, suge næring til os fra fællesskab med ham (også når det er knastørt i overfladen) og til at bære Jesus-frugter i verden. Der ligger et stykke enkel og virkelig vigtig teologi under den form for åndelig medvandring, som jeg er blevet bedt om at præsentere her: troen på inkarnationen; Gud er blevet menneske! Hele livet er Guds, og alle temaer i det har Guds intense og elskende interesse. Derfor kom Jesus til os – ikke for at lede os ind i en isoleret ”åndelighed”, men for at hans skabertanke og hans genoprettelse af alt det skadede i verden kan få magt i alle situatoner i vores tilværelse. Lidt poppet sagt: Han kom ikke for at blive kirkeminister; han kom for at blive statsminister… ja meget mere end det: Livsminister! Frelser og Herre! At Gud blev menneske er et kæmpestort “ja” til skaberværket. Og samtidig er det et rungende “nej” til alt, der ødelægger skaberværket.

at gøre. Det er den gnostiske dualisme, jeg tænker på, hvor man skiller det åndelige fra det menneskelige, og hvor frelse sådan set bliver til evakuering bort fra skaberværket og det menneskelige. Vi bliver ikke frelst væk fra at være os; vi bliver frelst til at være os! Det er min erfaring, at vi i frikirkerne har rigtig meget gnostisk dualisme raslende rundt i vores tanker og følelser. Og skadevirkningerne er store. Det er ind i denne tendens til opsplitning, at budskabet om inkarnationen møder os med sit potentiale til helbredelse; til heling af det, der er skilt ad i vores liv. Alle elementer i skaberværkets liv har Skaberens bevågenhed og kærlighed; alt er åndeligt. Alt, han som den Hellige kommer i berøring med, er helligt. At nærme sig Gud er ikke at fjerne sig fra sig selv og sit, men at lukke op for Guds nærvær i alle situationer. Vi vender os ikke bort fra alt vort eget; vi kommer til ham med alt vort eget! Ellers bliver det i hvert fald bare en fantasi-forvandling, der er gang i, og ikke noget, der berører vores faktiske liv.

Hele livet er Guds, og alle temaer i det har Guds intense og elskende interesse.

Siden kristendommens første tid har en ødelæggende tankegang forsøgt at skubbe til den kristne tro på skabelse, inkarnation og dermed troen på, at alt i livet har med ham

16

I

© Sommercamp Mariager - en del af Mosaik

”Hele jorden tilhører ham…” (1. Kor. 10, 26) Der er ikke nogen steder eller situationer, der er ligegyldige for Gud. Der er ingen, der er værdiløse for ham – og ingenting i os, der er værdiløst for ham. Jeg mærker i mig selv og hører hos andre en stor kamp med at få lukket op for den helhed – eller rettere: at finde hvile i den; at have god samvittighed med den; at hente energi fra den. Jeg kender selv fristelsen til at stikke af fra


TEMA

Gunni Bjørsted Præst i Osted Frikirke Retræteleder på Ådalen Retrætecenter, Forfatter til bl.a. ”Elske nok til at tale sandt” ”Derfor kan vi ånde frit”.

SC Magasin

I

17


#vierfrydensberg


TEMA

menneskelivets reelle udfordringer og i stedet sidde og kloge mig i et religiøst aflukke. Men jeg ved jo efterhånden, at det er forfejlet og spildt. At køre ”åndeligt stærkt” på en lukket racerbane, som er uden berøring med livets almindelige trafik, fører mig ikke videre, selvom jeg kan lave vældige proklamationsdrøn, brænde en masse benzin af og tilbagelægge mange kilometer. Jeg kommer bare ingen steder, men tager runde efter runde. Det kan godt være, det virker mere spændende og fremgangsrigt end livets almindelige og langsomme trafik med lyskryds og vejarbejde og andre trafikanter. Men det er dér, vi reelt kommer frem til vores bestemmelsessted. Ørkenfædrene fra 300-400 tallet minder os om, at: Vil vi ”videre”, må vi ofte ”blive”; den, som flakker omkring – altså stikker af fra sin virkelighed – modnes aldrig. Vil vi modnes og have Guds kærlighed integreret i alt, må vi følges med Jesus ind i virkeligheden.

Jeg besluttede mig for at læse en bibeltekst, som ofte har opmuntret mig, når jeg har været nede i kælderen. Så jeg læste fra Haggajs Bog, kap. 2: ”Hvordan er det, som I nu ser? Ser det ikke ud af ingenting? Men fat mod, Zerubbabel, siger Herren. Fat mod ypperstepræst! Fat mod, landets folk! siger Herren. Gå i gang, for jeg er med jer, siger Hærskarers Herre…” Og kapitlet fortsætter med præcise og opmuntrende løfter. Men jeg sad og kunne bare ikke høre det med min sjæl. Jeg kunne simpelthen ikke tage det ind. Der sad et lag håbløshed og spærrede. De pæne bibelord var en størrelse udenfor mig eget liv. Men så gjorde jeg noget rigtig godt: Jeg begyndte at fortælle det til Jesus. Jeg fortalte ham, at jeg ikke rigtig kunne høre ham; at jeg var bange for, at vores kristendom var ved at blive til ord uden virkelighed; at jeg følte mig magtesløs mht. at gøre noget ved det; at jeg længtes sådan efter et knus fra ham, som min sjæl kunne mærke. Jeg fortalte ham, at der er mange ting, jeg ikke forstår… mange skuffelser – mest over mig selv, men ærlig talt også over andre, og ærlig talt også over ham. Der er nogle, vi har bedt for i mange år, og som altså virkelig trænger til hjælp, og det er ikke blevet bedre endnu. Og undertiden kan jeg næsten mærke en slåskamp i halsen, når jeg skal til at bede for dem. Så opdagede jeg pludselig, at jeg var begyndt at fortælle Jesus, at jeg elsker ham over alt på jorden, at jeg er evig taknemlig for, at han gav sit liv for mig på korset, og at mit dybeste ønske er at tilbede ham af hele mit hjerte og dele hans kærlighed med min næste. Jeg bad ham om hans Helligånds “drive” i mit sind til at gå tillidens og håbets vej… bede for de syge, følges med medmennesker, hvor de trænger til det, invitere medmennesker til at følge Jesus og tillidsfuldt pege på Jesu kærlighed (også hvor andre kalder det, jeg kalder ”tillidsfuldhed”, for ”naivitet”).

At nærme sig Gud er ikke at fjerne sig fra sig selv og sit, men at lukke op for Guds nærvær i alle situationer.

Og til det har vi en vidunderlig hjælper! Helligånden! Sandhedens Ånd! Udover at pege på Jesus tror jeg også, Sandhedens Ånd inspirerer os til at være sande – ikke automattroende robotter, der altid lirer de rigtige replikker fra det kristne rollehæfte af – men til at tale sandt om, hvordan vi ærlig talt har det, og om, hvad vi synes. Så der netop bliver en gensidig og ærlig kærlighedsrelation mellem Jesus Kristus og os. For det er altid sandheden, der er kontaktfladen mellem Gud og os, hvor uåndelig sandheden end kan synes at være; mens løgnen skiller os fra fællesskabet med Gud, hvor ”åndelig og rigtig” løgnen end kan lyde. Til at styrke den kontaktflade er det, at åndelig medvandring – den trygge og ærlige samtale, uden censur og forcerede facitter – kan være en stor hjælp. Jeg har ikke plads til mange eksempler, men jeg vil fortælle om en onsdag eftermiddag, hvor jeg var banket ned af mismod. Det, jeg vil dele med dig, foregik ganske vist ikke i en åndelig medvandrings-samtale, men alene med Gud. Men jeg brugte det, jeg har lært i åndelig medvandring, nemlig ærligt at lade min mund sige, hvad der er (ikke hvad der burde have været, eller hvad jeg ville ønske, der var, men hvad der er!) i mit hjerte.

Egentlig er denne historie næsten for glad og hurtig. Det er ikke altid, processen er sådan, men sådan var denne. Der er også undertiden ørkenperioder, der virker åh så lange. Men Jesus er nær – i alle situationer – i alle landskaber. Åndelig medvandring kan være en frugtbar resurse til at erfare dét.

SC Magasin

I

19


TEMA

I JANUAR 2016 BLEV JEG DIAGNOSTICERET MED MIN TREDJE CANCERSYGDOM. JEG KUNNE SE FREM TIL ET LANGT SYGDOMSFORLØB MED FØRST STRÅLETERAPI, DERNÆST OPERATION AFSLUTTENDE MED ET HALVT ÅRS KEMOTERAPI. JEG GIK PÅ MED KRUM HALS, MANGE AF ELEMENTERNE HAVDE JEG PRØVET FØR. OG SÅ REGNEDE JEG MED, AT JESUS VILLE HJÆLPE MIG IGENNEM, OG AT DÉT VILLE GIVE NOGLE FORDELE I FORLØBET!

Af Marianne Riis, executive pastor i Kirken i Kulturcenteret I juli 2016 havde jeg efterhånden været indlagt i over en måned. Jeg havde stort set fået alle de komplikationer, man kunne tænke sig. Mit operationssår ville ikke gro sammen, jeg havde konstant feber, og lægerne kunne ikke finde årsagen. Jeg var på operationsgangen hver tredje dag for at få skiftet min forbinding, i narkose, og jeg havde dagligt mange smerter. En bestemt morgen står særlig klart for mig som lavpunktet. Jeg vågnede tidligt i panik. Jeg kunne mærke, at jeg skulle kaste op og havde samtidig mange smerter. På grund af min situation var jeg helt afhængig af hjælp fra plejepersonalet. Så jeg rakte ud for at ringe efter en sygeplejerske. Men i løbet af natten havde jeg skubbet snoren til alarmen på gulvet, og den var uden for rækkevidde. Jeg prøvede så at skubbe mig lidt rundt i sengen for at finde noget på sengebordet, som kunne bruges til at kaste op i. Men jeg havde kun et glas og en kande… begge fyldt til randen

20

I

© Sommercamp Mariager - en del af Mosaik

med isvand! Jeg gik helt i panik, og midt i dette lagde jeg mærke til, at jeg havde høretelefoner i ørerne, som spillede lovsang. I det øjeblik føltes lovsangen som den rene hån. Jeg flåede dem ud af ørerne og smed dem ned i den anden ende af sengen! Min medpatient opdagede min uro og fik fat på en sygeplejerske, som kom og hjalp mig. Følelsen af total afmagt og hjælpeløshed satte sig i kroppen på mig. Jeg følte, at Jesus svigtede mig. Jeg husker, at jeg sagde til ham: ”Står du bare og kigger på med hænderne på ryggen?! Hvad med at komme ind i kampen! Hvor er du? Og hvor er lige fordelene ved at have dig med i mit liv?” Spørgsmålet ”hvor var du?” blev ved at runge i hovedet på mig i resten af min indlæggelse, men også i ugerne efter jeg blev udskrevet. Jeg har været troende i mange år, jeg er ikke nybegynder i min vandring med Jesus, så jeg vidste, at Jesus var med mig. Det har han lovet i sit ord. Og jeg tror på det løfte. Men jeg kunne ikke mærke ham! Og jeg havde svært


TEMA ved at slippe følelsen af svigt. Jeg havde i en del uger efter min udskrivelse en ”stirre konkurrence” med Bibelen. Jeg følte, den kaldte på mig, men i stedet for at åbne Bibelen, stirrede jeg bare tilbage på den og gentog mit spørgsmål ”Hvor var du?!” Jeg vidste med mig selv, at for at komme videre, var jeg nødt til at få svar på mit spørgsmål. En dag nogle uger efter min udskrivelse kørte jeg bil, og igen kredsede mine tanker omkring mit spørgsmål: ”Hvor var du?” Lige i det øjeblik føltes det som om, Jesus spillede en film i mit hoved. Filmen var sat sammen af forskellige oplevelser, jeg havde haft under min indlæggelse. Hver sekvens var om personalet, som hjalp mig og gjorde noget ekstraordinært for at trøste mig. Der var blandt andet en sekvens med en sygeplejeelev, som plejede mig i 14 dage. Vi havde masser af tid til at snakke sammen, og det viste sig, at hun kom i en anden kirke i København, og at vi havde fælles bekendte. Sammen havde vi mange snakke om tro, musik og andet. Da hun skulle videre til en anden afdeling, kom hun med en lille seddel til mig med et skriftsted som opmuntring. En anden sekvens var med de to kirurger, som havde opereret mig. De tog mig helt ind under deres vinger, og jeg vidste, at en af dem altid var i nærheden. Alle i personalegruppen vidste, at jeg var ’deres’ patient. Selv da de tog på sommerferie, instruerede de personalet i at kontakte dem, hvis der skete nogle ændringer i min situation. Der var også en episode med en sosu-assistent, som havde lagt mærke til, at jeg helt havde mistet appetitten. Hun kom med hjemmelavet vietnamesisk mad til mig, og det fik mig til at spise igen. Den film, som jeg oplevede, at Gud spillede i mit hoved, var fyldt med sådanne eksempler på ekstraordinær omsorg og trøst. Da forstod jeg det! Jeg udbrød højt i bilen: ”Du var der jo! Og du havde travlt med at bringe mig trøst på alle mulige måder!” Tårerne piblede frem, og jeg blev overvældet af taknemmelighed over Jesu omsorg. I de følgende mange dage spillede denne film i mit hoved igen og igen, og jeg mærkede, at det helede mit hjerte og tanker. En aften udbrød jeg glad: ”Jeg har fuldt ud tillid til dig, Jesus!”. Og da vidste jeg, at Jesus havde svaret på mit spørgsmål og havde genoprettet min relation til Ham. For Han havde sendt trøst på alle mulige måder, da jeg allermest havde brug for det. Han brugte mennesker til at sende sin trøst, uanset om disse var troende eller ej. Jeg blev mindet om det skriftsted, hvor der står: ”Vi takker og priser Gud, som er Far til vores Herre, Jesus Kristus. Han er en barmhjertig Gud, der opmuntrer os på alle måder. Han trøster og styrker os i alle vores trængsler, så vi kan videregive hans trøst og styrke til andre, der har det svært.” (2. Kor. 1, 3-4) Mit sygdomsforløb blev en trosrejse, hvor min tro ikke blev ødelagt, men derimod rodfæstet. Hvor er jeg bare taknemmelig for at have Jesus med i hele mit liv… også når det er surt og i stik modvind!

SC Magasin

I

21


SEMINAR

Den pentekostale tilgang til bibelen Søndag kl. 15 i Mariager Efterskoles aula ”Sola scriptura” er et af reformationens opgør med en kirke, som satte sig over Skriften. Luther mente ikke, at den katolske kirke havde eneret på, hvordan bibelen skulle fortolkes, men at det almene præstedømme, dvs. alle kristne, skulle høre, forstå og fortolke skriften. Den pentekostale kirkekultur følger ”sola scriptura”, idet man ikke har andre hellige skrifter end det Gamle og Nye testamente, og man bruger bibelen som rettesnor for liv og lære. Men hvordan fortolker man bibelen, uden at lægge sin egen subjektive forståelse ind, og hvordan laver man god bibelsk teologi i en erfaringsbaseret pentekostal kirkekultur? Hvordan kan jeg fange, hvad Gud vil sige til mig i min personlige bibellæsning? Underviser: Leif Petterson, lærer på Mariager højskole

Styr på tallene - sund økonomi Tirsdag kl. 15 i Mariager Højskoles Auditorium Når vi kører i bil, er vi afhængige af at kunne læse informationerne på bilens instrumentbræt. Hvor stærkt kører bilen? Er der brændstof i tanken? Er der advarselslamper, som lyser? På samme måde er vi afhængige af at kunne overskue og styre vores private økonomi, så det ikke går galt. Du vil få en bedre forståelse af økonomien i dine forskellige faser i livet – studietiden – etablering af familie/bolig – arbejdslivet – pensionen mv. Hvordan kan du planlægge din økonomi på lang og kort sigt. Du vil få nogle gode råd, så det er dig, som styrer dit liv – og ikke din økonomi, som styrer dig. Vi vil også fortælle om din kirkes økonomi. Underviser: Peter Berg, director i BDO, underviser i økonomi på Aarhus Universitet, samt en del af Herning Frikirkes lederskab.

Kirken på de sociale medier Onsdag kl. 15 og torsdag kl. 13.30 begge i Mariager Højskoles Auditorium “Vi har en spændende gudstjeneste på søndag. Kom og tag naboen med”. Ofte falder kirker i den grøft, at sociale medier bliver brugt til informationsdeling. Det kommer vi ikke så langt med. Sociale medier handler om følelser og oplevelse. På dette mini-kursus får du grundlæggende indføring i at lave en strategi, der kan booste jeres kirke på de sociale medier. Vi giver også indblik i nogle af de nøgleelementer,

22

I

© Sommercamp Mariager - en del af Mosaik

der skal til for at få gennemslagskraft i for eksempel videoer fra smartphones. Undervisere: Onsdag: Mikael Wandt Laursen, Torsdag: Christoffer Fryd, stud. kommunikation.

TRO OG POLITIK Kaldet til politisk indflydelse Tirsdag kl. 13.30 i Mariager Højskoles Auditorium Kirken er skabt til at have indflydelse, også i den politiske verden. Kirkens tro dannede fundamentet for samfundet, som vi kender det i dag, men fundamentet bliver hele tiden udfordret. Som kirker og enkeltpersoner kan vi præge medier, lokalpolitik og landspolitik på de områder, hvor vores tro, menneskesyn og kultur har politiske konsekvenser. I dette dialogbaserede seminar vil vi tale om, hvordan tro og politik spiller sammen, og hvordan vi kan være med til at sætte den politiske dagsorden. Undervisere: Tove Videbæk, politiker, Jens-Henrik Kirk, forstander, Mariager Efterskole og politiker samt Mikael Wandt Laursen, Generalsekretær, Frikirkenet

NÅR LIVET GØR ONDT

Jesu rolle i sorgen og lidelserne Mandag kl. 15 i Mariager Højskoles Auditorium Jesus i hele mit liv. Hver dag, hvert minut og sekund, også når livet gør ondt. Kan vi af hjertet sige det? Kan vi oprigtigt tage Jesus med i alle aspekter af livet og lukke ham helt derind, hvor frustrationerne, lidelserne og sorgen er? Er han fortsat med os der? I 2015 mistede Miriam og Andreas Storsul-Nielsen deres elskede lille søn blot to dage efter fødslen. Allerede året efter, i kølvandet af deres tab, fik de den smukkeste lille pige med en alvorlig hjertefejl og diagnosen Downs. Er det muligt for dem i den situation af et oprigtigt hjerte at sige: ’Gud er god’? For er Jesus der virkelig i hele vores liv? Undervisere: Miriam og Andreas Storsul-Nielsen


SEMINAR

Skam – 2.0 Søndag kl. 15 i Mariager Højskoles Auditorium På sidste års Sommercamp blev temaet om skam introduceret med fokus på forskellen mellem skyld og skam. Skyld handler om ansvar, erkendelse, opgør og tilgivelse. Skam handler om identitet, værdi, grænser, idealer, accept og nåde. Den menneskelige begrænsning er en del af skabelsen. Vi er skabt med grænser, men skammen presser skabelsens gode grænser – så man forsøger at blive noget andet. Skam – 2.0 vil opsummere og uddybe skammens ”skjulesteder”, introducere ”skamkompasset” og fokusere på vejen ud af skammens skygge med udgangspunkt i Jesu møde med skammens mange ansigter. Underviser: Karen Margrethe Kirk, lærer, PD i psykologi, PKU (pastoralklinisk uddannelse fra Modum Bad, Norge)

Samtaler med personer med psykisk sygdom eller usædvanlig adfærd Mandag kl. 13.30 i Mariager Højskoles Auditorium Mennesker i alle livssituationer har behov for relevant samtale i kirken. Seminaret omhandler en model til hjælp for, hvordan vi kan betjene mennesker i personlig samtale, også hvis personen er ramt af psykisk sygdom eller på anden vis afviger fra gennemsnittet. Det vil blive belyst, hvornår og hvordan samtale giver mening, og hvad vi stiller op, hvis vi bliver bekymrede for personen. Seminaret er en fortsættelse af seminaret Psykisk sygdom og usædvanlig adfærd i kirken, men deltagelse kan ske uafhængigt af dette. Underviser: Vibeke Frederiksen, aut. psykolog, specialist i narrativ psykoterapi og BA. i sociologi.

FAMILIEN KIRKENS HJÆLP TIL PSYKISK SYGE

Stå på mål for familiens værdier Psykisk sygdom og mennesker med usædvanlig adfærd i kirken Søndag kl. 13.30 i Mariager Højskoles Auditorium Kirkeliv skal rumme alle mennesker i alle livssituationer. Det kan tilføre kirkeliv ekstra charme og kreativitet, men det kan også somme tider være en udfordring, når vi møder mennesker, som på områder har usædvanlig adfærd, tankegang, eller som er ramt af alvorlig psykisk sygdom. Undervisningen vil gennemgå nogle af de kendte måder, mennesker kan afvige fra gennemsnittet i form af psykiske diagnoser og usædvanlig adfærd. Der vil også blive videregivet en model for vigtige opmærksomhedspunkter til afklaring af, hvordan en person afviger fra gennemsnittet, og hvor den enkelte har særlige udfordringer eller styrker. Formålet med seminaret er ikke at stille diagnoser, men en træning i at møde det enkelte menneske i dets aktuelle livssituation. Seminaret vil kort berøre lettere psykiske diagnoser som depression og angst. Seminaret kan høres uafhængigt, men lægger op til næste seminar om samtaler med personer med psykisk sygdom eller usædvanlig adfærd. Underviser: Vibeke Frederiksen, aut. psykolog, specialist i narrativ psykoterapi og BA. i sociologi.

Søndag kl. 13.30 i Mariager Efterskoles Aula Som forælder kan man til tider opleve, at det er opad bakke at opretholde de værdier, man har sat for sin familie. De kristne værdier kan i nogle sammenhænge fremstå som fra en anden tid, og presset på et familieliv med nærvær og tid stiger hastigt i disse år. Hvordan lykkes vi med at skabe en moderne familie med kristne værdier, hvor børnene oplever sig anerkendt af både venner, kirke og forældre? Og hvad forstår vi som gode kristne værdier? Undervisere: Heidi og Jimmy Klentz

Paneldebat - Hurra, jeg har en teenager Mandag kl. 13.30 i Mariager Efterskoles Aula Teenagealderen er en spændende størrelse, hvor ens barn står i spændingsfeltet mellem at være barn og voksen. Det kan give anledning til konflikter og rykke ved måden at være forælder på. Samtidig er en teenager presset fra mange sider, hvad angår krav til livsstil, etik, m.m. og kan derfor opleve det svært at få ro til at forme sin egen identitet. I panelet er Anna Bjerre, psykolog, forfatter og foredragsholder, Torsten Conrad, præst, konsulent og teenageforælder og Lucas Boysen, teenageklubleder og GAF leder. Debatten faciliteres af Jimmy Klentz.

SC Magasin

I

23


SEMINAR

Nærvær i hverdagen i småbørnsfamilien Onsdag kl. 13.30 i Mariager Højskoles auditorium Hvordan lykkes vi som småbørnsfamilie at bevare nærvær i hverdagen mellem jobs, fritidsaktiviteter, kirke, ipads og heldagsskole? Hvordan bygger vi sunde, nære relationer med vores børn og opbygger deres selvværd, identitet og tro. Undervisere: Maria og Morten Iversen

HVERDAG OG KARISMATIK Del 1 Onsdag kl. 13.30 i Mariager Efterskoles Aula For de fleste er ”hverdag og karismatik” to modsætninger – ligesom ”hverdag og fest”. Modsætningsforholdet virker velbegrundet. Hverdagens opskruede tempo, kravet fra arbejdspladsen og de højt udtalte behov fra mennesker omkring os vil sammen med den linde strøm af information hurtigt få fyldt vore livsrum, så der ikke findes plads til Helligåndens nærvær. Konsekvensen for os er en konstant rastløshed og en overfladisk faren afsted mellem forskellige projekter, med en fattig beslutning om, at vi senere – når vi får tid – vil tage den med ro – og lytte til den stille indre ”karismatiske” stemme, som Guds ånd taler med. I seminaret vil nogle redskaber blive præsenteret og afprøvet, og der vil blive tid til dialog. Underviser: René Ottesen, tidligere præst i MOSAIK og nu kommunikationschef i KRIFA

Del 2 Torsdag kl. 13.30 i Mariager Efterskoles Aula Mange karismatiske kristne forbinder nådegaver og Helligåndens virke med gudstjenester. Men langt de fleste overnaturlige hændelser i Det Ny Testamente sker i menneskers hverdagsrum - på vejen, i et hjem eller på en offentlig plads. På seminaret “Hverdag og karismatik” vil vi sætte fokus på, hvordan vi kan åbne os for Helligåndens tilskyndelser i vores hverdag. Underviser: Tonny Jacobsen, præst i Bykirken i Vejle og formand for FrikirkeNet

Lovsangsseminar v/ Planetshakers Tirsdag kl. 13.30 i Mariager Efterskoles aula Få inspiration som lovsangsleder fra et erfaren lovsangsband i særklasse.

Lederseminar v/ Øystein Gjerme Onsdag kl. 15.00 i Camphallen Gå ikke glib af undervisning for ledere og medarbejdere med Øystein Gjerme, Norge.

24

I

© Sommercamp Mariager - en del af Mosaik

Smågrupper i den moderne menighed Tirsdag kl. 15.00 i Mariager Efterskoles aula Smågrupper har siden kirkens fødsel i Apostlenes Gerninger været en vigtig del af menighedens DNA og kultur. Op gennem historien har smågrupper været kernen i sund menighedsliv. Smågrupper er lige så vigtige for et sundt menighedsliv i dag, som de var i den første menighed. Der er en enorm kraft til stede i en sund smågruppe. Men hvordan udleves smågrupper i nutidens sekulariserede og postmoderne Danmark på en måde, hvor det Bibelske ideal holdes for øje? Hvorfor er smågrupper vigtige i vores menighedsliv? Hvilke barrierer og udfordringer kan man støde på, når man leder en smågruppe, og hvordan tackler man dem? Dette seminar vil inspirere til en dybere forståelse for smågruppers plads i danske menigheder på en praksisnær måde. Undervisere: Bent Hald Larsen, Pinsekirken Thisted og Heidi Thomsen Nielsen, ansvarlig for smågrupper i Frikirken3400, Hillerød.

Et øjenvidne fortæller: Mission gør forskellen i Mellemøsten Torsdag kl. 15 i Mariager Højskoles Auditorium Mød en dansk missionær der arbejder undercover i et mellemøstligt land for at dele de gode nyheder om Kristus. Det pågældende land præges mere og mere i islamisk retning, men det får også mange til at vende sig mod kristendommen. Her spiller TV og sociale medier en afgørende rolle i at skabe kontakt mellem søgende og kristne i landet. Resultatet er imponerende: Muslimer bliver døbt og kirker bliver etableret. Undervisere: Palle Flyger, præst samt en anonym missionær (anonymiseres af sikkerhedsmæssige årsager)

Erhvervslederdag Onsdag kl. 12:30 til ca. 16:30, Restaurant Da Vinci, Havnevej 7, 9560 Hadsund Kristne erhvervsledere har behov for at møde andre med samme passion for at udleve sin tro - også i hverdagen. Igen i år har vi på Sommercamp fornøjelsen at kunne invitere til en spændende og inspirerende erhvervslederdag. Vi vil i år forsøge at lægge endnu mere fokus og vægt på netværksdelen - hvor vi vil forsøge at facilitere et samspil mellem deltagerne og udfordre hinanden til at danne relationer og diskutere hinandens holdninger. Forvent at møde nye spændende mennesker, eventuelt nye forretningsforbindelser - og blive udfordret og inspireret af deltagerne. Kom og hør campens hovedtaler Øystein Gjerme tale til erhvervsledere. Pris: 250,00 DKR. Incl. en let frokost. Tilmelding: Tilmeld dig senest mandag d. 10 juli kl. 12:00 til: Ken Due: kdu@duelco.dk; eller 20626304


FLOORBALL

FODBOLD

VALGET ER DIT

KOR LOVSANG

SAMMENSPIL LYS- OG LYDTEKNIK INSTRUMENT

BASKETBALL

BADMINTON

FITNESS

HÅNDBOLD

FODBOLD SKUESPIL OG DRAMA DANS

PILATES FOTO LØB

GIRLS ONLY SUND LIVSSTIL

MADKUNDSKAB FASHION DESIGN BILLEDKUNST

Giv os et like! INSTAGRAM #mariagerefterskole FACEBOOK /mariagerefterskole

KAMPSPORT. VOLLEYBALL . FIFA.

Mariager Efterskole Gl. Hobrovej 10 B

Telefon +45 96 68 27 00 kontor@mariager-efterskole.dk

9550 Mariager

www.mariager-efterskole.dk


PROGRAM

PROGRAM Dag Tid Gudstjeneste/Seminar/Koncert Taler

Sted

Dagstema: Jesus i hele mit liv

Lørdag 19.00

Åbningsmøde

Jørn Hyldgaard

Camphallen

Tonny Jacobsen

Camphallen

Dagstema: Jesus i relationer

Søndag 10.00

Formiddagsgudstjeneste

13.30

Psykisk sygdom og mennesker med usædvanlig adfærd i kirken Vibeke Frederiksen

MH Auditorium*

13.30

Familien – Stå på mål for familiens værdier

Heidi og Jimmy Klentz

ME Aula**

15.00

Når livet gør ondt – Skam 2.0

Karen Margrethe Kirk

MH Auditorium*

15.00

Den pentekostale tilgang til bibelen

Leif Petterson

ME Aula**

15.00

KONCERT

Fangekoret, DK

Camphallen

19.00

Gudstjeneste

Dan S. Jacobi

Camphallen

22.00

KONCERT

UNGKIRKE, DK

Camphallen

Dagstema: Jesus i kriser

Mandag 10.00

Undervisning del 1

Glyn Barrett

Camphallen

11.00

Undervisning del 2

Glyn Barrett

Camphallen

13.30

Samtaler med psykisk syge og mennesker med usædvanlig adfærd Vibeke Frederiksen

13.30

Familie: Hurra, jeg har en teenager (Paneldebat)

Anna Bjerre, Lucas Boysen,Torsten Conrad ME Aula**

15.00

Når livet gør ondt – Jesus i sorgen og lidelserne

Miriam og Andreas Storsul-Nielsen MH Auditorium*

15.00

Forsoning – en nødvendighed for at nå verden

Sven-Axel Conrad

ME Aula**

19.00

Gudstjeneste

Glyn Barrett

Camphallen

22.00

KONCERT

Josh Grimmet, UK

Camphallen

MH Auditorium*

Dagstema: Jesus i glæden (GÆSTEDAGEN)

Tirsdag 10.00

Undervisning del 1

Marianne Riis

Camphallen

11.00

Undervisning del 2

Vibeke Frandsen

Camphallen

13.30

Tro og politik - Kaldet til politisk indflydelse

Tove Videbæk, Jens Henrik Kirk

MH Auditorium*

13.30

Lovsangsseminar

14.00

BØRNESHOW (Se nærmere program på side 5)

15.00

Smågrupper i den moderne menighed

Heidi Nielsen og Bent Hald

ME Aula**

15.00

Styr på tallene - sund økonomi

Peter Berg

MH Auditorium*

19.00

Gudstjeneste

René Ottesen

Camphallen

21.00

JAZZ-SALMEKONCERT

Heidi Klentz og Sanne Bendtsen

ME Aula**

22.30

KONCERT

Planetshakers, AUS

Camphallen

og Mikael Wandt Laursen

26

I

© Sommercamp Mariager - en del af Mosaik

Planetshakers

ME Aula** Camphallen


PROGRAM

Dag Tid Gudstjeneste/Seminar/Koncert Taler

Sted

Dagstema: Jesus i mine beslutninger

Onsdag 10:00

Undervisning del 1

Øystein Gjerme

Camphallen

11:00

Undervisning del 2

Maria Damhus, Andreas

Camphallen

Kokkenborg og Frederik Højgaard 12:30

Erhvervsseminar

Øystein Gjerme

Da Vinci Hadsund

13:30

Nærvær i hverdagen i småbørnsfamilien

Morten og Maria Iversen

MH Auditorium*

13:30

Hverdag og karismatik

René Ottesen

ME Aula**

15:00

Gør kirken levende på de sociale medier

Mikael Wandt Laursen m.fl

MH Auditorium*

15:00

Lederseminar

Øystein Gjerme

Camphallen

15:00

Mit liv som indvandrer

Shahab Milani

ME Aula**

19:00

Gudstjeneste

Øystein Gjerme

Camphallen

22.00

Ungdomsgudstjeneste

Øystein Gjerme

Camphallen

Dagstema: Jesus i min verden

Torsdag 10.00

Undervisning del 1

Mikael Schlosser

Camphallen

11.00

Undervisning del 2

Martin Lorenzen

Camphallen

13.30

Hverdag og karismatik

Tonny Jakobsen

ME Aula**

13.30

Gør kirken levende på de sociale medier

Christoffer fryd,

MH Auditorium*

15.00

Mission gør forskellen i Mellemøsten

15.00

Migrantkirker i vækst

Kenneth Kühn

ME Aula**

19.00

Gudstjeneste - SC Indsamlingen

Thomas Christensen

Camphallen

kommunikationsansvarlig Palle Flyger og

MH Auditorium*

anonym missionær ***

Dagstema: Jesus går tæt på

Fredag 10.00

Undervisning del 1

Mette Villerup

Camphallen

11.00

Undervisning del 2

Kent Jakobsen

Camphallen

14.00

KICK OFF

Andreas Mathew

Camphallen

* Mariager Højskoles Auditorium, se kort på side 43 ** Mariager Efterskoles Aula, se kort på side 43 *** Anonymiseres af sikkerhedsmæssige årsager Læs mere om seminarer på siderne 22-24 Deltagelse i gudstjenesterne i hallen kræver gyldigt armbånd eller dagsbillet (købes i campreceptionen).

SC Magasin

I

27


Vi flyver snart for livet

Gør en forskel i Indien! Millioner af børn bor i den indiske slum og lever hver dag med fattigdom, vold og uden håb om en ordentlig fremtid. Aktiv Missions samarbejdspartner ASSI rækker ud til disse børn, giver dem omsorg og tilbyder dem en uddannelse.

– og vi vil gern!e have dig med

Tirsdag morgen samler Aktiv Mission ind til dette livsforvandlende arbejde.

Støt allerede nu! SMS AM100 til 1245 og støt med 100 kr. Koster 100 kr. + alm. SMS-takst.

MobilePay 23 26 20 12 Mærk betalingen IndienSC Bliv volontør i Indien Kontakt Vibeke Hauge Førrisdahl: vibeke.forrisdahl@aktivmission.org eller tlf. 39 61 20 12.

Bring håb til mennesker i nød Snart rejser vi (familien Vittrup Pedersen og Charlotte og Thorkild Jørgensen) til Afrika for Mission Aviation Fellowship. Vi føler os alle kaldet til at nå isolerede mennesker med evangeliet om Jesus. Vi har brug for dig! Det bliver helt sikkert udfordrende at leve i en anderledes kultur langt hjemmefra. Derfor har vi brug for din støtte og forbøn, mens vi er udsendt. Mød os i forhallen Under Sommercamp vil vi med jævne mellemrum stå i forhallen for at fortælle mere om den mission, som vi alle har valgt at blive en del af. Vi glæder os til at møde dig! Kærlig hilsen Charlotte og Kenneth

Sankt Lukas Vej 13, 2900 Hellerup

MAF Danmark | Søparken 2 | 9440 Aabybro Tel. 3042 9658 | maf@maf.dk | www.maf.dk


INDSAMLING

INDSAMLINGER Wildcard | Lørdag kl. 19 og fredag kl. 14

Aktiv Mission | Tirsdag kl. 10

Indsamlingen går til, at vi kan hjælpe folk uden de store økonomiske ressourcer til også at komme med på Sommercamp Mariager. Wildcardordningen har i flere år betydet, at enlige forsørgere og familier uden den nødvendige økonomiske formåen har kunnet være med i fællesskabet og gudstjenesterne på Sommercamp.

Næstekærlighed er anledning til millioner af omvendelser i Indien. Aktiv Mission arbejder sammen med en vækkelsesbevægelse i Indien, hvor over 15 millioner er blevet kristne, og tusindvis af husmenigheder er opstået de senere år. Hemmeligheden til den enorme vækst er bevægelsens sociale arbejde i fattige landsbyer og i slummen i storbyerne. Støtte fra Danmark kan blive en vitaminindsprøjtning til den indiske vækkelse og hjælp til børn og voksne, som lever i stor fattigdom.

Betesda | Søndag kl. 10 Formålet med indsamlingen er, at vi kan give mennesker med misbrug en chance for at blive afvænnet, misbrugsbehandlet og sluset ud i samfundet igen, uden de nødvendigvis er støttet af det offentlige. Betesda er et hjem, hvor samfundets mest forslåede kan arbejde sig ud af deres afhængighed og komme til kræfter. Vi tror på frihed for fanger, og at Gud vitterlig formår alt!

IAS | Søndag kl. 19 De glemte flygtninge International Aid Services arbejder i flygtningelejren i Norduganda, hvor over 800.000 flygtninge fra Sydsudan er flygtet til i det seneste år, siden der brød interne uroligheder ud i Sydsudans hovedstad, Juba. Uroligheder, som siden har spredt sig til hele landet. Flygtningekrisen er en ”glemt krise” til trods for dens store omfang pga. mediernes fokus på Syrien og Mellemøsten. IAS er til stede og hjælper flygtningene med vand og sanitetsforhold samtidig med at give åndelig og psykisk hjælp. Flygtningene efterspørger rådgivning og forbøn til ofrene, især børn, der er traumatiseret og har mistet deres hjem, pårørende, forældre osv. Dette års indsamling går til mobilisering af kirkerne i området, indkøb af Bibler og børnebøger, etablering af børneklubber og simple samlingssteder for børnene.

Glyn Barrett | Mandag kl. 19 Audacious! Church i Manchester er en af Europas mest progressive kirker. Lige nu står de overfor en kæmpe trossatsning, hvor de bygger en stor kirkebygning. Vi ønsker som camp at stå sammen med Glyn Barrett og hans kirke i dette projekt. Kirkens vision er at være en kirke der er relevant for alle grupper i samfundet. Læs mere om kirken på side 32

Water Mission | Tirsdag kl. 19 Dette indsamlingsprojekt har til formål at udbrede evangeliet om Jesus Kristus gennem uddeling af lydbibler i bl.a. verdens 3. største flygtningelejr. Denne lejr rummer over 308.000 personer. Dette er et sted, hvor levevilkårene er ubeskrivelig kummerlige, og hvor der til stadighed er massiv tilstrømning af mennesker, som er mærket med traumer på både krop og sjæl fra krig og fattigdom. Vi har tidligere erfaring med lignende distribueringer af lydbibler i flygtningelejrene i mindre omfang og har fået fantastiske tilbagemeldinger fra de lokale pastorer om, hvad lydbiblerne har betydet for mange mennesker, som har givet deres liv til Jesus.

Øystein Gjerme | Onsdag kl. 19 Øystein Gjerme står i spidsen for SALT - som både er en stor kirke og bibelskole i Bergen. Vi indsamler en kærlighedsgave til hans arbejde.

FrikirkeNet | Torsdag kl. 10 Formålet med indsamlingen er at muliggøre de mål, vi har sat for FrikirkeNet over de næste to år: • Ud med historierne om danske frikirker, der gør en forskel • Indflydelse på det politiske område med fokus på trosfrihed, værdipolitiske mærkesager samt løbende sager, hvor frikirkernes rettigheder er under pres • Styrkelse af fællesskabet på tværs af de frikirkelige samfund. Hvis vi skal nå i mål med denne satsning, har vi brug for, at mange står sammen med os. Vi har brug for bønner, gaver og partnere.

SC Magasin

I

29


INDSAMLING

Hjælp familier på flugt fra Islamisk stat

SMS IRAK til 1245 og støt med 150 kr. MobilePay til 20 13 12 12 Mærk betalingen 1704-AD2-MA så vi ved, at pengene skal til Irak. Skriv dit fulde navn og cpr-nummer i beskedfeltet, hvis du vil have fradrag

30

I

© Sommercamp Mariager - en del af Mosaik

Mission Øst, Sankt Lukas Vej 13, 2900 Hellerup, Tlf. 39 61 20 48, Reg.nr.: 3170 Konto: 10 24 33 27.


INDSAMLING

Sommercamp står sammen om at støtte 9 PROJEKTER, når vi torsdag aften afholder SC INDSAMLINGEN. Programmet er en blanding af videorapporter fra brændpunkter, SMS-konkurrencer, og interview med nøglepersoner krydret med sang og musik og meget mere.

1 PROJEKT 777 2 CHARITY GOSPEL MISSION, GIFT 3 MAF 4 HEARTKNIT 5 SUNDHEDSARBEJDE 6 TUMAINI MISSION TRUST 7 HOPE4EUROPE 8 GLOBAL ORGANISATION 9 BORNENES LIV Mission blandt muslimer i Indonesien

Hjælp til fattige i Ukraine

Nødhjælp på vinger

Strikkeklub med et højere formål

bla. nomader og minoritetsgruppe

Kristen litteratur til masai-børn

Menighedsplantning i Albanien

Udvikling af børnehjem i Venezuela

Hjælp til gadebørn i Nicaragua

SC Magasin

I

31


GÆSTETALERE Vi er glade for at have Glyn Barrett tæt på MOSAIK netværket og kan byde ham velkommen som gæstetaler i år. Han står i spidsen for en inspirerende kirke i Manchester. Læs her hvad en gruppe elever fra Mariager Efterskole tog med sig efter et besøg i !Audacious.

Af Jimmy Klentz

ALLE ANSATTE I KIRKEN ER SAMLET TIL DET UGENTLIGE PERSONALEMØDE. HAN HAR DERES FULDE OPMÆRKSOM. DE VED, AT DET ER VIGTIGT AT VÆRE KONCENTRERET, NÅR VIGTIGE OPLYSNINGER BLIVER VIDEREGIVET. MEN MERE VIGTIGT, AT SUGE TIL SIG AF DERES LEDERS COACHING I, HVORDAN KULTUREN OG VÆRDIERNE LEVES UD I ALLE KIRKENS AFDELINGER.

Denne dag har Glyn Barrett inviteret gæster fra Danmark med på personalemødet. 40 elever fra Mariager Efterskole får lov til at agere ”fluer på væggen”, når præsten for en af Englands hurtigst voksende kirken !Audacious Church i Manchester mødes med sine nærmeste medarbejdere. De er taget til Manchester både for at koble sig på de sociale projekter, som kirken driver og lade sig inspirere af måden, man driver kirke. Eleverne bemærker, at der er stor respekt omkring Glyn som leder og menneske. De bliver også selv fascineret af hans engagement og tydelige lederskab. Han har en klar vision om, at kirken må være åben og møde menneskers behov. På mødet gør Glyn sine medarbejdere opmærksomme på at sørge for en varm og hjertelig modtagelse af gæsterne fra Danmark. Egentlig synes eleverne ikke det er nødvendigt at minde dem om. De har været overvældet over den gode modtagelse. I en kirke der samler flere tusinde deltagere hver søndag og med mange aktiviteter på en gang, forventer man at blive lidt væk i mængden, men som en elev Kasper Brunnstrøm siger: -Vi har fået en sindssyg velkomst. De er meget imødekommende, selvom kirken er så stor. Folk er også meget mere frimodige til at tage kontakt til os end man typisk er i Danmark. Men de får også konkret undervisning i, hvordan de skal være serviceminded. Hjertet bag det hele, alle aktiviteterne, træningen af medarbejderne og bestræbelserne på at gøre sit bedste, er et ønske om at nå mennesker med Jesu kærlighed. At være hans hænder og fødder i en

32

I

© Sommercamp Mariager - en del af Mosaik

metropol som Manchester. Og fortællingerne, om hvad Gud har gjort i !Audacious, er svære at overse. Særligt mødet med Rashid har sat dybe spor hos Kasper. - Jeg talte med Rashid på 52 år, som blev gift allerede som 15 årig. Efter nogle år blev han skilt og han mistede kontakten til både sine ekskone og børn. Han begyndte at leve på gaden. Selvom han er muslim, opsøgte han alligevel kirken og kommer der nu ugentlig. Han betegner sig stadig som muslim, men kalder alle dem som hjælper ham sine brødre og søstre, fortæller Kasper. Rashid er blot ét eksempel ud af mange, som vidner om en kirke, der møder mennesket, hvor det er – fordomsfrit og med et ønske om at hjælpe hvor man kan. Flere gange om ugen inviterer kirken mellem 30-40 hjemløse ind og byder på et måltid varmt mad. De giver dem tøj, sko og en lille goody bag med tandpasta og sæbe. Når kirken på den måde åbner op for den ”virkelige verden” fjernes det polerede og kontrollede. Kirke handler således ikke om salmer og andægtighed, men om rå virkelighed. Og den virkelighed kom helt tæt på, da Kasper skulle gøre rent på kirkens toiletter. - Jeg blev overrasket over at opdage en af de hjemløse i færd med at tage stoffer. Så kom det helt tæt på. Jeg fik en stor nød for dem, og det var svært at se, hvor stor elendighed de lever i, udtaler han. Alt i alt er det et møde med en kirke, som træder i Jesu fodspor: som er der for mennesker i byen med kærlighed og liv.


GÆSTETALERE

Hver uge uddeler kirken mad til hjemløse i Manchester

MANDEN MED EN DRØM Onsdag har vi fornøjelsen af at få besøg af Øystein Gjerme, som er grundlægger af og hovedpastor i Salt Bergenskirken. Den 43 årige nordmand får rigeligt at se til med hele fem arrangementer på én dag. Der er dog også tale om en mand, som er vant til at køre i et højt gear. I 2014 satte Øystein Gjerme sig et mål sammen med det lederfællesskab, “Sendt”, som han står i spidsen for. Hele 400 nye kirkeplantninger

inden 2025. Visionen skal forsøge at vende den negative trend for menighedsudvikling. De sidste fem år er der lukket flere frikirker i Norge, end der er blevet plantet. For Gjerme er det således afgørende, at de formår at nå den moderne nordmand med budskabet om Jesus. Forbered dig på en onsdag med fokus på kirkevækst og discipelskab med Jesus som det afgørende omdrejningspunkt.

SC Magasin

I

33


SC EKSTRA

TIL MARIAGER

Det er en fornøjelse at byde alle Sommercamps gæster velkommen til Mariager, som vi håber vil vise sig fra sin smukkeste side med bakkede bøgeskove, en fængslende solnedgang over fjorden og vejr til at nyde en is på Mariager havn. Samtidig har byens forretninger set frem til at tage imod os og forberedt særtilbud og enestående arrangementer. Giv dig tid til at nyde Mariager. Området mellem Høj- og Efterskolen er i år en stor byggeplads. Vi fraråder alle at bevæge sig ind på området. Bogteltet plejer at være på denne plads og er i år at finde mellem efterskolens aula og elevbygning. Teltets størrelse er grundet byggeriet reduceret markant. Vi lover dog, at indholdet i teltet bugner af god inspiration.

Vi minder om at tage hensyn til byens borgere, som skal have en hverdag til at fungere samtidig med, vi som campgæster gør brug af byens faciliteter. Vær venligst opmærksom på trafikken - særligt når vi går over Gl. Hobrovej.  Det kan være svært for kørende trafik at komme frem, når fodgængere krydser vejen uden at holde tilbage. Vi opfordrer derfor til, at vi alle tager hensyn til bilisterne og lade trafikken køre uproblematisk. Til alle rygere er der  placeret spande til skodning ved P-området efter B-pladsen samt for enden af C-pladsen mod stadion. Således kan vi aflevere de grønne områder i pæn stand. Vel mødt til Sommercamp!


SC EKSTRA

Ny på Sommercamp For mange kan det være temmelig overvældende at ankomme til Sommercamp første gang. Det kan være svært at få overblik de mange lokationer for ugens arrangementer eller finde ud af at anskaffe sig et spisekort. Vi ønsker, at alle skal have en god oplevelse på Sommercamp og føle sig godt tilpas. Og som bekendt er en god ankomst afgørende for, hvordan en oplevelse udvikler sig. Derfor arrangerer vi som noget nyt et intromøde, hvor du vil modtage en masse information, som forhåbentlig vil hjælpe dig til at få den helt optimale uge. Der vil blive afholdt intromøde både lørdag og søndag kl. 12.15 i Mariager Efterskoles aula.

Sommercamps App Med Sommercamp Mariagers app har du vigtige oplysninger lige ved hånden. I app’en finder du info om program for gudstjenester, seminarer, koncerter og SC-sport, præsentation af talere på gudstjenesterne og andre nyttige, praktiske oplysninger. En række bygader har uploadet deres lokale aktiviteter til app’en. Se om din bygades aktiviteter figurerer i menuen og få styr på, hvornår din gade har grillaften, kaffehygge eller arrangerer gåtur til havnen.  Det er muligt at livestreame gudstjenester fra Camphallen direkte fra app’en. Du finder også Sommercamps Youtube-kanal, hvor alle gudstjenester løbende bliver oploadet. Søg på Sommercamp i App-store eller Google-play og hent app’en til din mobile enhed.

Sociale medier Følg Sommercamp Mariager på de sociale medier. På vores facebookside kan du læse de nyeste opdateringer og følge med i de mange tiltag. Smut forbi www.facebook.com/sommercampmariager og post din camp-status, del spontane billeder og udvid dit facebook-netværk. Smid også gerne et billede på instagram med hashtag #scmariager.

Lovsang På Sommercamp er der rig mulighed for at nyde live-musik i høj kvalitet. Til møderne i camphallen bliver lovsangen og fællessangen prioriteret højt. I lovsangen mødes jord og himmel, og man fornemmer, at musikken og teksterne

bringer én tættere på Gud – som at få en smag på hans rige. Til aftengudstjenesterne ledes lovsangen af Sommercamps band samt enkelte aftener med bands fra sporene GAF og Camp Zero. Til alle formiddagsgudstjenesterne leder Sommercamp-bandet lovsangen. Bandet består af sangere og musikere fra kirker landet over og er under ledelse af Nanna Patricia Frimand-Meier, Kirken i Kulturcenteret, København.

Bøn og forbøn Bøn Bøn er et fantastisk forum til at være med til at invitere Jesus velkommen på campen og i hele livet. Bibelen siger, hvor to eller tre er forsamlet i hans navn, vil hans ånd være til stede. Vi forventer, at Gud er der med sit nærvær og griber ind med forvandling og liv. Fra lørdag til torsdag kl. 18.00-18.45 er der bøn i auditoriet på Mariager Højskole. Hver dag indledes der med en kort inspiration ved en af landets forkyndere. Fokus i bønnen vil være det forestående møde i hallen, hvor forbedere fra landets menigheder vil være med til at bede for mennesker. Bønnesamlingerne er åbne for alle! For de morgenfriske er der morgenbøn søndag til fredag kl. 7.30 - 8.30 også i højskolens auditorium. Forbøn Der tilbydes forbøn for mennesker, der har behov for fysisk helbredelse, indre helbredelse og/eller befrielse. Vi forventer at se mirakler, hvor syge bliver helbredt både for fysiske og psykiske lidelser.   Det foregår søndag til torsdag kl. 15.00-16.30 i klasselokale 3 ved spisesalen på Mariager Efterskole.

Kick off Traditionen tro slutter vi vores camp af med et festligt KICK OFF-talkshow fredag kl. 14.00. Det bliver en grande finale, hvor en blanding af lovsangsfest, små videoer, award show, fælles velsignelseshandling og meget mere bliver kogt sammen til fem kvarters intenst program, som du og din familie nødigt skulle gå glip af.

SC Magasin

I

35


SC EKSTRA

SC-Fitness Tag en tur i SC Fitness i Mariager Efterskoles fitnesslokaler. Træningslokalet er åbent fra lørdag til fredag under campugen i tidsrummet 7.00 - 9.00. Så brug ugen til at komme i form inden sommeren er helt slut! Husk at medbringe indendørs sko og håndklæde.

Camp Cup Når der mandag og onsdag eftermiddag afholdes Camp Cup, bliver det med den helt rigtige stemning. Mariager stadion lægger græs til to dages intens og underholdende fodbold, hvor der spilles om ære, stolthed og den eftertragtede vandrepokal til vinderne. Som noget nyt i år, vil vi oprette en A og en B række. A-rækken er for jer, som drømmer om at stå på podiet og løfte pokalen mod himlen. B-rækken er for jer, som tager turneringen lidt mere afslappet og bare vil hygge jer med en gang fodbold. Husk også at alle hold skal stille med en dommer.   Mød op og hep på dit yndlingshold, og oplev samtidig en fantastisk stemning ved banerne omkring Mariager Stadion. Tilmelding af hold sker ved mail til info@sommercamp. dk (skriv holdnavn og række) eller ved henvendelse til campreceptionen. Kampene spilles mandag og onsdag i tidsrummet  kl. 13.30 – 17.00

SC-Golf Kom både som øvet og nybegynder og deltag i Sommercamps golfturnering hos Mariagerfjord Golfklub tirsdag kl. 12.45 under campen. Med udsigt over fjorden og en smuk bane, der byder på spændende udfordringer, dyster vi om fine præmier. For alle som har medlemskab i en golfklub afholdes turnering på 18 huls bane. Prisen er 400 kr. Som noget nyt i år afholder vi også turnering på 9 huls banen for dig, som ikke har et golfklub medlemskab. Her koster det 250 kr. (inkl. leje af udstyr) at deltage. Begge priser er med greenfee, præmier samt mad efter matchen.  Der vil være præmieoverrækkelse i forbindelse med spis-

36

I

© Sommercamp Mariager - en del af Mosaik

ningen. Desuden er der under Sommercamp ½ greenfee på 18 hulsbanen for campdeltagere. Der anføres Sommercamp i Greenfeebogen. Tilmelding sendes til gunnarjoergensen1@gmail.com eller på mobil 51922429 senest mandag d. 10/7. For yderligere info, kontakt Gunnar Jørgensen.

SC Social – for singler Dette er stedet for dig, som er single, hvis du har lyst til fællesskab med andre i samme livssituation. SC Social holder til i teltet ved siden af den store sandkasse på B pladsen og leverer platformen for et singleunivers, hvor singler i alle aldre kan finde sammen om fælles interesser og aktiviteter. Formålet er at matche en gruppe mennesker med fælles interesser – og give dem mulighed for at få styrket det sociale netværk. Som single mangler du måske nogen at dele fællesskabet med på Sommercamp eller ønsker nye bekendtskaber. En gåtur i skoven, en kop kaffe i teltet, gå til et møde sammen eller et spil backgammon. Kom ind og vi vil tage godt imod dig. Hver eftermiddag kl. 14 åbner teltet. Der er kun adgang for singler. Der vil være et udbud af bræt- og kortspil, og der er god anledning til at dele nogle hyggelige timer sammen. Mandag og Onsdag er der fælles gåtur langs vandet, ned til havnen, hvor der er mulighed for at købe en is. Vi mødes ved SC Social teltet kl. 16. Onsdag efter Gudstjenesten er der GIRLSNIGHT WELLNESS i Mariager Saltcenter, hør og læs mere i teltet. Torsdag eftermiddag tager vi en tur på fjorden i ”Sit on top kajak”, kom hør og læs mere i teltet. Hver aften efter Gudstjenesten kan du komme ud i SC Social teltet og nyde en kop kaffe i det stemningsfyldte cafetelt, som byder på hyggelig baggrundsmusik i bedste cafestemning. Vi glæder os til at se dig. Ved spørgsmål kontakt Karina L. Dreyer Tlf. 22945125


KONCERTER

Koncerter SINGER & SONGWRITERS (DK) Dorthe Grenov og David West Lørdag kl. 21.30 i Musikcaféen

FANGEKORET (DK)

Søndag kl. 15.00 i Camphallen (Classic)

Entré uden armbånd kr. 50,-

RETRO LOVSANG - BERAKA (DK) Søndag kl. 21.30 i Mariager Efterskoles Aula

UNGKIRKE (DK) Søndag kl. 22.00 i Camphallen

STILLE STUNDER (DK)

Mette Meyer, Jesper Nielsen, Christoffer Højegaard Mandag kl. 21.30 i Mariager Efterskoles Aula

JOSH GRIMMET (UK) Mandag kl. 22.00 i Camphallen

KIDS WORSHIP (DK) Tirsdag kl. 14.00 i Camphallen

HEIDI KLENTZ & SANNE BENDTSEN (DK) Tirsdag kl. 21.00 i Mariager Efterskoles Aula (Classic)

PLANETSHAKERS (AUS) Tirsdag kl. 22.00 i Camphallen

Entré m. armbånd kr . 50,u. armbånd kr. 100,-

FOLK & BLUES, NORTHERN ASSEMBLY DUO OG MARK HILL (DK) Onsdag kl. 21.30 i Mariager Efterskoles Aula

MAN AND POSSIBILITY (DK) + Kronborg, Kjærgaard & Houe Torsdag kl. 21.30 i Mariager Efterskoles Aula

SC Magasin

I

37


www.prorex.dk

Åndeligt venskab | Svaret på kirkens største udfordring Tonny Jacobsen Hvordan kan kirken bygge bro til søgende og fastholde nye i menigheden? Her er vejledning til alle, der brænder for at hjælpe mennesker til tro og følges med dem til modenhed og forankring. Om at tage Jesus med i sine relationer og vandre sammen med nye troende som ven med ven.

199,95 kr. Mød Tonny Jacobsen søndag kl. 12.00 og tirsdag kl. 16.30 og få din bog signeret.

Himmellys

De få heldige

Joni Eareckson Tada

Heather Avis

Andagtsbog til hver dag i året af JONI, forfatteren til den populære ”Diamanter i støvet”

Det unge par kan ikke få børn, men alligevel bliver de forældre. En gribende beretning om, hvordan Gud helt uventet indfrier deres drøm, og de får ikke bare ét, men tre børn.

199,95 kr.

199,95 kr. Selvværd i børnehøjde

Glimt af Gud

Rachel Turner

Inge Merete Gross

En praksisbog om livsglæde og trivsel, fyldt med forslag til, hvordan voksne kan hjælpe børn til større selvværd – uden at gøre dem til små egoister.

25 personer fortæller om, hvordan de mødte Gud: Bodil Jørgensen, Anders Laugesen, Peter Halldorf m.fl.

149,95 kr. Rod & Co og den sidste hemmelighed

199,95 kr.

Gud hjælper mig

Syvende og sidste bind i den populære serie for børn fra ca. 8 år.

25 populære bibelhistorier for mindre børn om, hvordan Gud hjælper os, når vi har brug for det. Kraftige papsider og indbygget spiralryg.

149,95 kr.

99,95 kr.

Harry Voss

Køb for 500 kroner og vælg en GRATIS bog fra det gule bord Kig ind - gå på opdagelse og deltag i vores daglige lodtrækning!


www.prorex.dk

Byg din fortid Øystein Gjerme Konkret og praktisk vejledning om det kristne hverdagsliv. Om at tage Jesus med i dine beslutninger og bygge et fundament, hvor du bliver udrustet til din fremtid.

199,95 kr. Mød Øystein Gjerme onsdag kl. 12.00 – 12.30 og få din bog signeret.

Den der finder sin plads, tager ikke en andens Tomas Sjödin Hvordan finder man sin plads i livet? Hvordan ved man, at man er havnet på den rette hylde? En bog om retten til at stille spørgsmål, om at forfølge sine drømme og finde sin plads.

Tidløse tanker Populær malebog over vers fra Bibelen med plads til at skrive sine tanker ned undervejs.

129,95 kr. 2 stk. 200 kr

249,95 kr. Alle gode gaver

Krus

Laura S. Truax og Amalya Campbell

Stort udvalg af krus med engelsk tekst.

- Om gavmildhed i virkelighedens verden ”Værs’go’! Her er 3.500 kr. – de er dine! Gå ud og gør godt med dem!” En bog om omvendt tiende og gavmildhed ud over alle grænser.

79,95 kr.

199,95 kr.

Morgenstjernens sang Mathilde Munk Den unge Viktoria står af ræset og tager på en rejse, der ændrer hendes liv for altid. Undervejs erkender hun, at det er muligt at blive den, man er skabt til at være. Overraskelsen er, at bogen også handler om de sidste tider.

199,95 kr.

Åbningstider - Lukket under aftengudstjenesterne Lørdag - torsdag

12.00 - 23.00

STORT HALVPRIS MARKED Spar min. 50 % på g ode bøger til børn og voksne.


Køreplan: Afg. Mariager kl. 14:00 Ank. Handest kl. 14:50 __________________

Afg. Handest kl. 15:20 Ank. Mariager kl. 16:10 Særpris kun for camp-deltagere:

Voksen dobbelt kr. 75,Barn (4-12 år) kr. 50,Billetterne købes i forsalg søndag den 9. juli efter koncerten i Hallen. Billetsalget foregår ved udgangen . Turen arrangeres i et samarbejde mellem Sommercamp og Mariager-Handest Veteranjernbane

Mariager-Handest Veteranjernbane, www.mhvj.dk tlf. 98 54 18 64


INFO

Ordensregler

Campreception

1. Campguidernes anvisninger skal respekteres 2. Der skal være ro mellem klokken 24.00 og 7.00 3. Det er ikke tilladt at parkere på campingområdet uden særskilt tilladelse i forruden fra Campreceptionen. Der henvises til parkeringsområderne nord for B-pladsen samt ved Mariager Hallen (se kortet) 4. Parkering på boligvejene i området er ikke tilladt. Benyt venligst parkeringspladserne (se kortet) 5. Kørsel på pladsen foregår med max. 10 km/t. Kørsel skal begrænses mest muligt 6. Knallertkørsel er ikke tilladt på pladsen. 7. Alle fællesområder på Campområdet er røgfrie. 8. Brug af radio, cd-afspiller og lignende skal ske dæmpet 9. Brug af åben ild (inkl. grill) ved teltet og campingvogne er ikke tilladt. Der henvises til de gasgrillpladserne ved bygaderne 10. Brug af musikinstrumenter i Camphallen, aula og auditoriet må kun ske efter aftale med de ansvarlige 11. Ved afrejse skal det benyttede areal efterlades i ryddet stand. 12. Det er ikke tilladt at indtage alkohol eller euforiserende stoffer.

Campreceptionen står hver dag til rådighed med hjælp og vejledning samt mulighed for indtjekning og betaling. Åbningstider: Fredag: 13.00 – 22.00 Lørdag: 9.00 – 22.00 Søndag – fredag*: 9.00 – 10.00 12.00 – 14.00 17.30 – 19.00 (*lukket fredag) Det er muligt at hente et id-armbånd til dit barn. Skriv barnets navn og dit telefonnummer på armbåndet og sæt det på dit barns arm. Det er desuden muligt at købe vaskekort til Mariager Høj- og Efterskoles vaskeri samt adgang til skolernes trådløse internet. I Campreceptionen står en fryser, hvor det i begrænset omfang er muligt at ombytte fryseelementer i løbet af ugen.

MENU:

Campcafeteriet Campcafeteriet serverer hver dag morgenmad (8:00-9:30), middagsmad (12:00-13:00) og aftensmad (17:30-18:30). Priser: Morgenmad: 35 kr. Middagsmad: 55 kr. Aftensmad: 45 kr. Middagsmaden skal bestilles i Campreceptionen senest kl. 10.00 den pågældende dag. Der er også mulighed for at købe billet til hele ugen. Morgen- og aftensmad kan enten bestilles i Campreceptionen eller købes ved døren ved det pågældende måltid.

Med ret til ændringer

Lørdag: Kinesisk sur sød med kylling / Ris Søndag: Bøf / Brunsauce / Kartofler / Rødbeder Mandag: BBQ grillkølle svineskank / Flødekartofler m/ rødpeberfrugt Tirsdag: Kyllingefilet m/ Kormasauce / Ris Onsdag: Paprikagryde m/ oksekød / Mos Torsdag: Hele kyllingelår / Pastasalat / Brød / Smør Fredag: Grøntsagens Couscous / Græske Frikadeller NB: Alle dage serveres der salat til. SC Magasin

I

41


www.forfulgtekristne.dk

Nødhjælp giver håb til forfulgte i Syrien

Dansk Europamission Hjælp til forfulgte - evangeliet til alle

Køb friske danske jordbær i vores bod ved bogteltet - overskuddet går til nødhjælp til Syrien.


INFO

Oversigtskort 01

Bad

02

Bog- og musiktelt

03

GUF

04

Mini-GUF + legeområde

05

Café/cafeteria

06

Campingvognsformidling

07

Drikkevand

08

Sti til Frydensberg/Alterna og KilifiGAF

09

Glemte sager/værdigenstande

10

GAF-Mariagerhallen

11

Hovedindkørsel og campguidekontor

12

Indkørsel til campingplads

13

Information/Campreception

14

Is og slik

15

Mariagerfjord Frikirke og GUF

16

Højskolens Auditoriet

17

Møntvaskeri

18

Opvaskeplads

19

Mariager Højskoles spisesal

20

Campguide

21

Pølsevogn

22

Camp Zero café

23

Samaritter

24

Spildevandskloak

25

Camphal

26

Udslagstoilet til tømning

B

P

P

08 18 07

07

B

B-pladsen

18

28 D-pladsen

07 24KØBMAND 01 26 27 29

H

D

07

30

P

dsen

32 04 28

D-pla

07 Rinddalen

22 Højskole 19 28

25 16

13 18 07 01 31 24 28 09 05 23 27 07 05 17 14 21

A

2

07 20 06

11

P

P 01 10

E

27

P

ole

Højsk

P

af campingtoilet

AND

Efterskolen Frydensberg/KilifiGAF

31

Mariager Efterskoles aula

32

SC Social teltet

P 03

07

24

07 27 sen

30

C

D-pladsen

18

B-plad

Puslerum

07

dsen

29

01 26 18 27

D-pla

Affaldscontainer

KØBM

Toilet

28

alen

27

Campingplads

28

Rindd

12

P 15

28

A B C D E H

Øst for hallen Nord for hallen Syd for hallen Vest for hallen Øst for hallen Nord for Højskolen

SC Magasin

www.sommercamp.dk I facebook.com/sommercampmariager

I

43


FERIE MED FORMÅL

DANIELLE STRICKLAND Danielle Strickland, Frelsens Hær, har hjerte for marginaliserede mennesker i Los Angeles, USA. Hun er ambassadør for Stop The Traffik - en global anti-human trafficking kampagne.

www.sommercamp.dk I facebook.com/sommercampmariager


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.