SC Magasin 2019 / Nr. 1

Page 1

SC MAGASIN 1. UDGAVE 2019

Jesus for alle


06 08 16 18 20 22 24 25 26

Indsamling til Indien er bønnesvar - Kirkeplantning i New Town

Sporene

- MiniGUF | GUF | Kilifi | GAF | MERGE | Grande | Classic

Jesus for alle - Temaartikel

Jeg har fundet hjem - Temaartikel

Sommercamp, mød Ben Teefy - Gæstetaler

Kirken er for alle - Mosaik Netværk

Flere kirker når flere mennesker - Artikel

LEGO, bibelhistorier og fællesspisning - Artikel

Info & priser

- Sommercamp ’19


Kolofon Udgives af: Sommercamp Mosaik Gl. Hobrovej 10, 9550 Mariager Tel: 61459952 | info@sommercamp.dk Ansvars- og Visionsteamet: Vibeke Frandsen Mikael Schlosser Andreas Mathew Andreas Kokkenborg Lars Bisgaard Tina Daugaard Wirtz Jimmy Klentz Redaktion: Jimmy Klentz Vibeke Frandsen Fotografer: Nicolaj Kristensen Claes Holmgreen Agner Ebild Grafiker: Nicolaj Kristensen Tryk: Toptryk Grafisk Oplag: 3500

I

3

Foto: Nicolaj Kristensen SC Magasin


Viiga Lima

Rise er en ny linje på 10. årgang for dig der gerne vil udfordres på tro og lederskab, samtidig med at du får en fuld 10. klasses afgangsprøve. I spidsen for linjen står Viiga Lima. Viiga er opvokset i Australien og New Zealand, hvor han tjente med Ungdom Med Opgave og senere blev uddannet ved politiet. Viiga er tidligere DTS-leder ved UMO i New Zealand og har rejst i det meste af verden. Ud over at Viiga underviser i engelsk, er han en dygtig forkynder med en profetisk skarphed, som vi glæder os til at slippe løs. Viiga er gift med Karin og de har sammen to børn.

Lederskabs- og bibelundervisning

Studietur til Australien

Ansvar & coaching

7 lektioner om ugen i skoletiden Spændende gæsteundervisere

Inspirerende kirkebesøg Episke oplevelser for livet

Individuelle coach-samtaler Bliv udfordret på at tage ansvar

Vil du vide mere?

frydensberg.dk facebook.com/frydensbergefterskole instagram.com/frydensbergefterskole

Frydensberg Efterskole · kontor@frydensberg.dk · 9854 2444


LEDER

Jesus for alle Mens vinterjakken og strikhuen snart skal indstille sig på at gå i hi i kælderrummet, er det tid til at finde kalenderen frem og booke ferien. Med ferie og sommer kommer også Sommercamp. I år har vi sat overskriften, ”Jesus for alle”, for campen. Jo mere jeg har gået og smagt på det tema, jo gladere er jeg blevet for det! Det skulle gerne være det, vi lever efter, og det der forankrer os hver især. Det kræver af mig, at jeg går tilbage til starten, det der var Jesu eget udgangspunkt, da han var i Israel. Jesus for alle. Tænk at kunne gå gennem de bedste og de værste dage og alt det ind imellem og vide, at Jesus er for dig! Og tænk at vide, og efterleve, at Jesus ikke bare er for dig og mig. Han er for dem, vi ikke forstår. Han er for dem, vi ikke deler mening med. Han er for dem, der kommer med en anden kultur og en anden bagage. Jesus er for alle! Uden undtagelse.

Et sted hvor familier og singler sammen udfordres i liv og tro. Vi vil en Sommercamp, hvor der er plads til fest og farver i både bygader, på de forskellige spor og når vi samles i Camphallen. Vi vil også, at der er rum til refleksion og tid til den nære, dybe samtale om det, der fylder og måske tynger. Derfor vil Sommercamp være tid til refleksion, fordybelse og ny inspiration. Vi glæder os til en fantastisk sommercamp På gensyn på Sommercamp ´19 På vegne af Ansvars- og Visionsteamet Vibeke Frandsen, Campleder

Det ønsker vi, at Sommercamp skal være eksponent for. Vi vil gerne have en Sommercamp, hvor alle føler sig hjemme.

SC Magasin

I

5


ARTIKEL

Indsamling til Indien er bønnesvar Af Vibeke Frandsen Med sine ca. 18 mio. indbyggere er Kolkata en by med en helt særlig puls. 35 uafbrudte år af marxistisk styre i delstaten Vest Bengal indtil 2011 og to store flygtninge kriser i 1947 og 1971 har forkrøblet Vest Bengals økonomi, hvilket gør det til en af de fattigste regioner i Indien. Byen er derfor blevet hjemsted for nogle af verdens fattigste. Det ses og mærkes i gadebilledet. Det er en larmende, støvet og mange steder beskidt by – og det er samtidig en by med venlige, gæstfrie indbyggere, der nysgerrigt og med åbne arme byder gæster velkommen. Det er et sted, der enten har det med at kravle ind under huden på dig og med sin intensitet vinde plads i hjertet, eller et sted man muligvis kun kommer én gang. For min del vandt ikke bare Indien, men Kolkata mit hjerte, og jeg har været tilbage en del gange, både som leder af teams fra Mariager Efterskole og Mariager Højskole og senest også i efteråret 2018, hvor jeg trak godt tre måneder ud af kalenderen for at være en del af kirken Assembly of God og deres arbejde.

To mio. mennesker og én kirke Det er nærliggende at tænke, at med 17 gudstjenester på

6

I

© Sommercamp Mosaik

otte forskellige sprog hver weekend, maduddeling til børn, skoler, et hjem for piger der er reddet ud af sex-handel og meget mere, at der så er rigeligt at få tiden til at gå med. Men Seniorpræst Ivan Satyavrata er en visionær og dygtig leder med et kæmpe hjerte for byen. I takt med at byen blev udvidet og et nyt område ved navn New Town blev planlagt, voksede også visionen for at starte en kirkeplantning der. New Town er en hurtigt voksende satellitby med en befolkning, der hastigt nærmer sig 2 mio. mennesker. Her samles en stor del IT klynger, videregående uddannelser og finanscentre. Dette præger naturligvis demografien i New Town. Der er 84% hinduer, 15 % muslimer og blot 0,4% kristne i New Town. Der var ingen kirker før kirkeplantningen, The Way, blev startet og den er stadig eneste kirke i dette store område.

Indsamling fra Sommercamp gav ny tro På Sommercamp i 2016 var Ivan Satyavrata gæstetaler og delte sit hjerte og drømmen om en kirkeplantning i dette område. Vi havde en indsamling til projektet, som


ARTIKEL

har været med til at kickstarte det. Ivan fortæller, at netop den indsamling var som en trosindsprøjtning for ham. - Det var Guds svar til mig. Jeg var ved at lægge drømmen om en kirke i det område ned. Alt syntes at falde sammen igen og igen, og så kom der en indsamling fra et lille land langt væk. Et land som for år tilbage var med til at sikre kristendommens fremme i Indien. De penge blev vores “såsæd”. Indsamlingen blev den bekræftelse jeg havde brug for fra Gud til, at vi skulle gå videre med projektet. I mine tre måneder i Kolkata var jeg fast tilknyttet The Way, hvor vi hver søndag samlede 110 til gudstjeneste. Søndag efter søndag kørte jeg dybt taknemmelig hjem; hver søndag kunne vi byde nye velkommen og hver søndag fik vi lov at bede med nogle, der tog en beslutning for Jesus for første gang. En kirkeplantning der, i ordets bedste betydning, er et fyrtårn i mørket.

Næste skridt The Way har siden starten lejet en lokal biograf søndag aften. De har udset en grund på 8000 m2, som de ønsker at købe. Det er et område, der er stort nok til at rumme

både skole og kirke og dermed skabe en bred kontaktflade ind i New Town. I takt med at befolkningen vokser stiger behovene også og en skole, hvor også børn, der ellers ikke ville få skolegang, kan gå, vil have stor vægt. Tænk at vi som Sommercamp har fået mulighed for at være partnere med en kirke i Kolkata. At de penge der måske ikke flyttede alverden for den enkelte giver, direkte er medvirkende til, at der i en bydel med snart 2 mio. mennesker nu er én kirke. Og at dette sker i et land hvor kristne i stigende grad er under pres og oplever forfølgelse i en grad ingen af os kan forestille os – så giver de penge så uendelig meget mening. Jeg rejste fra Indien med deres meget store tak til alle, der har været med til at give og til os som danskere for den investering, vi som nation gennem årene har gjort i Indien, når det gælder mission. Men jeg rejste også derfra med deres ønske om vores forbøn. De er under pres, og de har virkelig brug for, at vi er med til at bede for dem. Det er hermed givet videre til os alle.

Fotos: Vibeke Frandsen

SC Magasin

I

7


SPOR

GUF

Hygge og kreative aktiviteter Hver eftermiddag kl. 14 er der i miniGUF’s legeland mulighed for sjove lege og spændende krea for de mindste.

Er du GUF-klar? Det vil sige, har du smurt stemmebåndet, så du kan synge med på de fede sange, og er dine dansemoves lige i skabet? Ja, og så skal du jo også være mellem 6 og 12 år gammel. GUF er i hvert fald klar til dig med sjov og spænding og en helt ny teatergudstjeneste, som foregår i den store by, Jerusalem. Her levede engang en fattig gadedreng ved navn Silas. Han boede på gaden sammen med en gammel, blind mand, og hver dag måtte han tigge for, at de to kunne få noget at spise. I Jerusalem boede også pigen, Salome. Hendes far var bager, og Salome arbejdede hårdt for at hjælpe sin far med bagerforretningen. Livet var både skønt og svært for de to børn, for sådan har livet det nemlig med at være. Men pludselig begyndte der at ske sære ting i Jerusalem. Banditter holdte op med at være banditter. Syge holdte op med at være syge. Bare sådan lige pludselig. Og en masse mennesker begyndte at snakke om en fyr, der hed Jesus. I vores historie har hverken Silas eller Salome tid til at blande sig i al den mystik og ballade, for pludselig er de begge eftersøgt af den skumle gangster, Adalja, som kradser penge ind til sig selv og til romerne. Glæd dig til sommerens spændende eventyr, der foregår midt i de begivenheder, som du kan læse om i en af bibelens mest spændende bøger: Apostlenes Gerninger.

Vafler, kaffe og svævebane MiniGUF samarbejder med Mission Uden Grænser (MUG). Det er en missions- og nødhjælpsorganisation, som blandt andet hjælper børn i Østeuropa med at få mad, tøj og en bedre skolegang. MUG vil igen i år føre succesen videre med en café i loungeteltet ved legelandet, hvor du om eftermiddagen og aftenen kan købe softice og vafler, kaffe og kage eller hygge med børnene ved bålet, når mørket falder på. Indtægterne vil gå til at sende fattige børn i Østeuropa på sommerlejre.

Efter teatergudstjenesten vælger du forskellige aktiviteter i området rundt om kirken. Det kan være alt fra krea til snobrødsbagning. Om eftermiddagen åbner GUF-land igen, hvor der er tid til at hygge sig med sine venner og, hvis vejret tillader det, en tur i vores helt egen vandrutsjebane. Din mor og far kan samtidig sludre over en kop kaffe i vores forældreparkering! Når det bliver aften, åbner aften-GUF lørdag til torsdag kl. 19-21, hvor vi ser film og hygger med slik, som du kan købe i slikboden.

MINIGUF For børn i børnehavealderen - en gudstjeneste i børnehøjde med kreative fortællinger og sjove figurer! Hold på tropehat og safaribriller, for nu skal miniGUF en tur i junglen. Fra søndag til fredag formiddag kl. 10 byder vi indenfor i miniGUF-teltet, hvor et program med et mix af sang, skuespil og fjolleri venter. Her kan man møde spændende jungledyr og selveste junglens konge. miniGUF’s populære maskot, Panda, er selvfølgelig også med, og den har sin helt egen vinkel på det hele. Bedst af alt skal vi opleve Jesus i miniGUF.

8

I

© Sommercamp Mosaik


www.mariagerefterskole.dk

www.mariagerhojskole.dk


SPOR

GAF

KILIFI-GAF På KILIFI er der fest! Årets tema er ”All invited – all united”, og vi inviterer alle 5-6 klasser til et brag af en lejr. Gud inviterer os alle til at tilbringe tid med Ham, Jesus og Helligånden, til at have fællesskab og ’good times’. Vi vil sætte fokus på, at Jesus er for alle, og at han inviterer os til fællesskab med Ham. Som deltager på KILIFI kan du glæde dig til at få masser af nye venner, være en del af nogle spændende og sjove aktiviteter og inspirerende møder, hvor vi sætter Gud i fokus. Udover det får du lov til at møde en gruppe ledere, som bare venter på at lære lige præcis dig at kende og få fællesskab med dig og alle dine nye venner. Det hele foregår på Frydensberg Efterskole, hvor vi har en masse aktiviteter og samlinger. Derudover deltager vi også til events med GAF og i den store Camphal. Skynd dig at tilmelde dig på sommercamp.dk.

10

I

© Sommercamp Mosaik

GAF er for dig, som giver high fives til vilde oplevelser med Gud og dine venner. GAF er for dig, som er klar på en meningsfyldt teenagelejr i to uger med næsten 300 andre teenagere og 100 af Danmarks bedste teenageledere. Derudover er GAF fyldt med vanvittige aktiviteter, tonsvis af nye og gamle venner, relevant undervisning, forvandlende Gudsmøder og alt muligt andet festligt. GAF foregår på Mariager Efterskole og er for alle, som har afsluttet 7. klasse eller er fyldt 14 år. GAF er fra d. 6.-19. juli, og du tilmelder dig på g-a-f.dk. Temaet for #GAFtyve19 er Marked by ________? Hvad er du præget og mærket af? Angst, frygt, mindreværd og skam eller nåde, kærlighed og JESUS! Du er ikke defineret af din synd, men af din GUD! Jesus kan præge dig. I Bibelen læser vi om en kvinde, som hele sit liv havde blødninger. Hun vidste, at hvis hun bare kunne røre fligen af Jesu kappe, ville hun blive rask. Og netop i det øjeblik hun rørte ved kappen, blev hun rask. Uanset hvad du har været præget af i årevis, kan Jesus forandre det på et splitsekund. Gud har blæst sin livsånde i os. Vi er præget af Ham, og når vi siger “ja” til Ham, bliver vi Hans. Vi skal være “Marked by Jesus” og med hans natur i os gå ud i hverdagen og være med til at sætte spor og præge den kultur vi er en del af. Jesus er for alle og ønsker, at ALLE mennesker skal kende Ham.


#PrægetForLivet @mariagerefterskole

www.mariagerefterskole.dk

Præget for livet Kor Lovsang Sammenspil Lys- og lydteknik Instrument

Billedkunst Sund livsstil Madkundskab Fashion design Foto Fodbold Badminton Kampsport Løb Floorball Håndbold Fitness Pilates Counterstrike


SPOR

MERGE Merge afholdes på Mariager Højskole under Sommercamp og er generationssporet for alle unge fra 17 ½ år, til du ikke føler dig ung mere. Merge spænder over relevant undervisning, tid til dialog og fordybelse i grupper, hyggetid i caféen over en lækker latte og mulighed for forskellige fysiske aktiviteter om eftermiddagen. Som deltager på Merge vil du både deltage til gudstjenester i den store Camphal og til Merge-gudstjenester. Merge vægter specifik og udfordrende undervisning højt med øje for målgruppen i valg af temaer. Merge går i dybden og sigter efter en livsforvandlende camp. Unge får mulighed for at få styrket deres teologiske fundament og efterfølgende vende holdninger med andre unge i grupper og i det generelle fællesskab med hinanden. Deltagerne på Merge skal særligt glæde sig til vanvittige seminarer, hvor vi samler de bedste undervisere, som gør undervisningen hverdagsvenlig, super væsentlig og udfordrende for alle. ”Ekko” Vores tema på Merge i år er ”Ekko”, som handler om, at det, vi siger, og den måde, vi handler på, giver genlyd i vores omgivelser. Vi ønsker at være en generation, der tør vise Gud frem i vores liv, så Guds kærlighed også kan lyde over Danmark. Men forandringen starter først inde i den, hvor lyden kommer fra. På Merge ønsker vi at motivere dig til at tage det, du har fået, og lade det vejlede dig til det, som Gud har for dig. Med det kan du gøre en forskel i din verden. Du tilmelder dig på mergesc.dk

12

I

© Sommercamp Mosaik

GRANDE Grande er for alle, som ikke er koblet på et af de aldersbetingede spor. Du bor i en bygade på camp-pladsen i telt eller campingvogn sammen med andre fra den by, du kommer fra. Alternativt har du mulighed for at deltage uden camping og indlogere dig i Mariager og omegn. Vi afholder både formiddags- og aftengudstjenester, hvor vi sætter fokus på temaet, “Jesus for alle”. Formiddagen består af to undervisningssektioner med en kort kaffepause imellem. Til aftengudstjenesten fejrer vi Jesus med lovsang og har forkyndelse af Guds ord med fokus på livsstil og tjeneste. Om eftermiddagen afholdes en række seminarer, som behandler emner lige fra udfordringer for den moderne familie til profetisk livsstil. Sommercamp er meget mere end en konference. Der skal også være tid til at dyrke fællesskabet. Det sker både i bygaderne, i caféen og spisesalen, samt i den skønne natur, som omgiver Mariager.


Tilmeld dig 2019/20 nu Få ledige pladser Ansøg på www.akademiet.nu SKUESPIL

KOMMUNIKATION

Bliv skarp på dit talent og skudsikker i din karakter og tro. Udfold dit talent inden for skuespil, musik, fodbold, iværksætteri, kommunikation eller ledelse i real life projekter sammen med dit team og erfarene mentorer. LEDERSKAB

MUSIK

IVÆRKSÆTTERI


SPOR

CLASSIC Classic er generationssporet for alle i 50+ aldersgruppen. Sporet sætter både fællesskab og inspiration højt. En stor del af Classic-programmet består af eftermiddagsforedrag, hvor emner, som har betydning netop for denne aldersgruppe, bliver behandlet. Der er samtidig tid til en god kop kaffe og en snak om livets udfordringer og glæder. Classic giver dig mulighed for at mødes med gamle og nye venner og bekendtskaber i en afslappet atmosfære. For mange kan det være svært at finde et sted at mødes under Sommercamp blandt så mange mennesker. Vi

ønsker derfor med Classic at give muligheden for et socialt liv blandt seniorer. Et særligt mål for alle arrangementer er at viderebringe fornyelse til den enkelte. Som seniorer glæder vi os over alt det, Gud gør i vores tid. En af vores generations største åndelige udfordringer er fortsat at kunne følges med Jesus ind i vor tids mange store udfordringer – og ikke lade bekymringer og frygt styre os. Målet er også at åbne op for en samtale om, hvordan vi finder vores identitet og rolle i kirkefællesskabet og det generelle samfund, vi er en del af.

Besøg CAFÉ GRANDE by FRYD under Sommercamp, hvor du bl.a. kan høre: Mandag d. 15/8

Tirsdag d. 16/8

14

Jazz Night

I

© Sommercamp Mosaik

CHRISSY MARTIN OG CAMILLA LYSGAARD TRIO FANTASTICO DAD’N’SON


w w w. m a r i ag e rhoj s kole . d k

M AR IAGER HØJSKOLE GIV ER DIG TEOLOGI Gennem UNDERVISNING, COACHING, REJSER samt skolens LIV og FÆLLESSK AB får du plantet de solide teologiske rødder, du behøver, uanset hvor livet bringer dig.

SPOR Gennem SPORVALG og tilhørende MINISTRY samt SPOR-REJSE får du mulighed for at udforske og udvikle dine unikke gudgivne interesser, så de bærer frugt for dig og din verden. VÆ L G D IT S POR

2 DAGE GR AT IS Ø n s ke r du at ople ve s kole n , v i l v i g e r ne i nv ite r e d ig på b es øg i 2 d a g e, de r pa s s e r d ig — he lt g r at i s .

+ + + + + + +

Sport & Eventyr Lovsang & Musik Foto & Film Talent & Scenekunst Diakoni & Psykologi Kirke & Lederskab Filosofi & Analyse

Konta kt vores studievejledere og hør mere om, hvordan dit ophold på Mariager Højskole kan se ud. +45 9 66 8 266 8

———

m a i l @m a r i ag erhojs kole .d k


TEMA

Jesus f Af Tonny Jacobsen Omkring 75% af danskerne går aldrig eller næsten aldrig i kirke. Det er over 4 millioner. Deres eneste mulighed for at høre et andet menneske fortælle om sin tro på Jesus er, hvis nogle i deres netværk bygger bro til det kristne fællesskab. Det betyder ikke, at denne store del af den danske befolkning ikke tror på Gud eller på en åndelig virkelighed. Det gør omkring 66% af danskerne. Vi står overfor et paradoks: En stadig større del af vores naboer, arbejdskolleger og bekendte er åndeligt interesserede. Men det er småt med broer mellem den voksende åndelighed og de kirkelige fællesskaber. Jeg siger ikke, at der ikke er kirker, som vokser, og hvor folk finder troen på Jesus. Men i det store billede bliver forståelsen af kirke og kristendom stadigt svagere i vores land. Lad mig tage det kvarter, hvor vi indtil for nylig boede som familie, som eksempel. Det er et nybyggerkvarter lidt udenfor Vejle. Vi boede der i 10 år. Ud af omkring 20 husstande i grundejerforeningen, var vi de eneste, der gik regelmæssigt i kirke. Uanset hvilket spændende kristent arrangement, vi som kirkefællesskab i Vejle kunne komme på, ville de end ikke overveje at deltage. Det var udenfor

16

I

© Sommercamp Mosaik

deres interessefelt. Men der var en faktor, der kunne gøre dem interesserede i vores kirke: Os. Den eneste mulige bro mellem disse gode og positive naboer og det kristne fællesskab er personlige relationer. Mange af dem var interesserede i at tale om åndelige spørgsmål, når de fandt ud af, at vi var forholdsvis fornuftige og ikke ønskede at fordømme eller presse noget ned over hovedet på dem. Jeg har bedt bønner med en del af dem. Nogle har betroet mig personlige ting, de ikke har talt med andre mennesker om. En del har sagt, at de vil besøge ”min” kirke. En enkelt har gjort det. Jeg har velsignet et par ved deres kobberbryllup. De var blevet borgerligt viede og ønskede nu en kirkelig velsignelse foran venner og familie. Og sagen er: Vi har ikke gjort noget særligt. Vi har konsekvent sagt ja til invitationer til vejfester, runde fødselsdage og bryllupper – vist, at vi ønskede at bidrage og relatere. Vi har bare været naboer. Og sagen er også, at disse mennesker stadig ikke er en del af et kristent fællesskab, selvom en del af dem er kommet nærmere på Guds Rige. Hvis jeg skal spidsformulere, så har vi en begyndende vækkelse i Danmark. Det store spørgsmål er, om den bliver kristen, eller den bliver nyreligiøs/buddhistisk. Svaret vil afhænge af, om vi som kristne hver især bygger bro til


TEMA

or alle Jesus og kirkens fællesskab i vores relationsnetværk. Kirkelige arrangementer kan hjælpe og støtte, men de kan slet ikke stå på egen hånd. I starten af Lukas’ fortælling om den tidlige kirke, møder vi disciplenes brændende spørgsmål til Jesus: ”Herre, er det nu, du vil genoprette Riget for Israel” (Ap.G. 1:6). For en jøde var det et oplagt spørgsmål. Jesus var opstået fra de døde. Hvad kunne nu forhindre ham i at samle sine tilhængere, befri jøderne fra det romerske åg og indtage sin retmæssige plads som Israels Messias? Jeg mener: Hvad kunne Jesu fjender egentlig stille op med en mand, som man ikke kunne holde i graven? Jesus svarer, at de (som sædvanlig) har misforstået både timing og metode. Jesus ville ikke sejre ved våben og oprør. Jerusalem var ikke målet – det var udgangspunktet. ”Men I skal få kraft, når Helligånden kommer over jer, og I skal være mine vidner, både i Jerusalem og i hele Judæa og Samaria og lige til jordens ende. ”(Ap.G 1:8). Gud sendte Helligånden. Ikke først og fremmest til de kristnes indre opbyggelse, men for at gøre os i stand til at fortælle vores troshistorie til vores omgivelser. Helligånden vil gøre os i stand til at krydse kulturelle og sproglige grænser for vores vidnesbyrd.

Vi har fået en eksperttænkning ind i kirken i vesten. En tænkning, som siger, at man skal have helt særlige evner for at forklare alle de svære spørgsmål om tro og religion. Men Gud kalder ikke dig og mig til at svare på alle menneskers spørgsmål. Han kalder os til at fortælle vores historie. Måske bare i brudstykker. Historien om, hvad troen betyder for os. Hvilken forskel den har gjort i vores liv. Og hvordan den påvirker vores valg og livsprioriteringer. Historien om vores kriser og vores sejre. Apostlenes Gerninger fortæller, hvordan den første generation af kristne gjorde det. Det er tydeligt, at selvom der er markante skikkelser som Peter og Paulus, så spredes troen, fordi mange kendte og ukendte ydede deres bidrag. Mange danskere er blufærdige overfor at tale om tro og åndelighed. Det kræver tillid og kendskab, før de lukker op. Hvis du er ærlig, vil de også være ærlige. Din historie kan ved Helligåndens hjælp give mennesker håndtag og sprog for deres egen tro og længsel. Det er desuden min erfaring, at mange danskere bliver glade for et tilbud om bøn, hvis de står i svære livssituationer. Du kan blive broen til et menneske, som ellers aldrig ville komme i kontakt med det kristne fællesskab.

SC Magasin

I

17


TEMA

“Jesus for alle” handler om menneskers rejse mod erkendelse af Jesus som sandheden, og om hvordan vi, som tror, kan være med til at guide andre på vej. Anne var på Sommercamp for første gang i 2018. I forbindelse med temaet “Jesus for alle” fortæller hun her sin Jesus-historie.

Jeg har fundet hjem Annes vandring med Jesus begyndte, da hun gik til konfirmationsforberedelse. Her mærkede hun en følelse af tryghed og kærlighed. Uden at dele sine tanker om tro med nogen begyndte hun i al hemmelighed at bede fadervor. Bønnen blev gentaget mange gange og altid med et hengivet hjerte. Det var ikke noget, de gjorde i hendes familie, og hun syntes på en eller anden måde, at det var lidt flovt. Hun havde også svært ved at blive klog på, hvad hun egentlig troede på, og hvad der var en sandhed for hendes liv. Det blev til en rejse ad snoede veje, før hun endelig fandt frem til det, hun hele tiden havde søgt efter.

Bruger opsparing på at finde svar Som en kludret garnnøgle, der bliver mere og mere rodet, jo mere man forsøger at vikle det ud, har Anne i sine

18

I

© Sommercamp Mosaik

teenageår bevæget sig ind i en spiral i forsøget på at finde frem til sandheden. Hun kunne mærke, at der fandtes en overnaturlig sandhed, men kunne bare ikke finde svaret. -Jeg har, siden jeg var 18, været i kontakt med den mere alternative verden. Jeg føler, jeg har søgt hele mit liv både efter en åndelig sandhed, men også meningen med, hvem jeg er, og hvilken plads jeg skal udfylde. Det er også grunden til, at jeg har syv uddannelser bag mig. Jeg kunne simpelthen ikke få ro i, hvad jeg skulle være, fortæller hun med et skævt smil. I efteråret 2017 tilmeldte hun sig en uddannelse som healer, der kostede 40.000 kr. - Det var hele min opsparing. Jeg var villig til at betale prisen for blot at finde fred og kærlighed! Efter et stykke tid inde i forløbet begynder jeg at få det fysisk dårligt. Jeg får en følelse af, at noget er helt forkert. Det føles ikke rigtigt at stå der med hænderne på et andet menneske og heale,


r t

TEMA

- Jeg tænkte: “Hvor findes det her i Danmark? Det må jeg finde ud af! Efter lidt tid kontaktede jeg præsten, som deltog i programmet. Jeg spurgte ham, hvor jeg skulle gå hen for at opleve en kirke, der har den stil, jeg efterlyste. I dag er jeg aktiv i to kirker i Frederikshavn.

Sommercamp flashback

og en dag er jeg sekunder fra at besvime lige midt i, at jeg står der med en ”prøvekanin” på briksen. Derefter siger jeg nej til de i forvejen planlagte undervisningsmoduler.

På jagt efter kærlighed og accept Anne søgte anerkendelse i alternative ritualer, uddannelser, materialisme, venner og parforhold. - Jeg havde gjort så meget i mit liv for at leve et godt liv og gjort det, som verden sagde, jeg skulle gøre for at leve et lykkeligt liv. Have en sjov ungdom med druk og fester, en god uddannelse, udlandsophold, få mig et arbejde, købe mig en bil, et hus, en hund, en båd, blive gift, sammenkomst med venner og familie, få et barn. Men alle verdens goder har ikke kunnet tilfredsstille min længsel efter det, jeg søgte, fastslår Anne.

Sammen med sin datter tog Anne på Sommercamp i 2018 for første gang. - Pludselig mens jeg står i den store Camphal og er med i lovsangen, får jeg et flashback til DR-programmet. Det var først der, det gik op for mig, at jeg var havnet i præcis samme hal, som jeg havde set i programmet og drømt om at kunne være en del af. Jeg følte i det øjeblik, at ringen var blevet lukket, og at jeg var kommet “hjem”, erklærer hun og afslutter med: - Nu hvor jeg har fundet Gud, kan jeg se så mange spor af ham op igennem mit liv. Jeg har levet et hårdt liv, men af en mærkelig grund har jeg aldrig følt mig fortabt. Der har altid været en glæde og styrke i hjertet. Gud har ledt mig til mennesker, som stykke for stykke har været med til at åbne mine øjne og pege i retning af Jesus.

Englekortslæser finder Jesus I den periode så Anne dagligt youtube-videoer med en englekortslæser. På et tidspunkt begynder videoerne at omhandle Jesus og oplæsninger fra Bibelen. Englekortslæseren var blevet kristen. - Jeg mærker, hvordan jeg bliver motiveret til at læse Bibelen og ønsker at komme tættere på Jesus. Jeg begyndte så småt at komme i folkekirken. Jeg sad dog de første mange gange med bankende hjerte og kunne slet ikke finde ro på trods af, at folkekirken er et rum med plads til stilhed.

Dokumentar på DR Anne ser på et tidspunkt et program på DR, som følger en ung præst fra en frikirke. I programmet deltager han på Sommercamp, hvor man ser lovsang inde fra den store Camphal.

SC Magasin

I

19


GÆSTETALERE

Sommercamp, mød

y f e e Ben T

Ben Teefys liv hang i laser. Han var deprimeret, alkoholiker og selvmordstruet. I den tilstand mødte han op i en kirke for 18 år siden, hørte evangeliet og gav sit liv til Kristus. I dag er han præst i byen, Alice Springs, placeret i et ørkenområde midt i Australien. Området er plaget af kriminalitet, vold, narkotika og alkoholproblemer. Til sommer medvirker han som gæstetaler på Sommercamp Mosaik. Af Jimmy Klentz

Hvordan var dit første møde med Jesus? Da jeg kom til kirken, overvejede jeg selvmord. Jeg havde min kone med, som jeg havde planlagt at forlade der. Enhver, der så mig den dag, ville have sagt, at jeg lignende en som mindst sandsynligt ville komme til at kende Gud”. Den dag forvandlede Jesus min verden! Årene efter lærte jeg at følge Jesus. Jeg lærte at tjene Gud og andre i den kirke. Jeg lærte at komme fri fra mine afhængigheder. Paradoksalt blev jeg en række år senere, præst for den menighed.

Hvad er din største passion? Min største lidenskab er at hjælpe moderne mennesker med at forstå Gud og hans ord. Jeg er drevet af at se folk opleve en ægte forvandling af deres liv ved at møde Kristus og hans Ånds arbejde gennem hans ord. Jeg elsker at undervise eller bare sludre med dem, der kender meget lidt til Guds ord og se dem udvikle en forståelse for det. Jeg ELSKER at relatere til mennesker, som ikke kender Jesus og se, at de får et nyt syn på tro.

20

I

© Sommercamp Mosaik

Hvad er dit billede af Danmark og det danske folk? Jeg har en kærlighed til tv-kanalen “History”, så jeg er sikker på, at mit billede af Danmark og dets vidunderlige mennesker er alt for påvirket af skildringer af vikinger og søfarere. Jeg forestiller mig straks marinerede sild. Jeg synes, dansk feta er en af verdens fineste oste. Jeg er dog meget ambivalent, hvad angår rugbrød! Skagen dukker regelmæssigt op i min Instagram feed såvel som farverige bygninger og smuk arkitektur. Jeg forbinder også Danmark med Søren Kierkegaard og HC Andersen, der er berømte selv her i Australien! Jeg er personligt meget taknemmelig for, at Danmark har givet os Lego, Bluetooth-teknologi (hatten af for Kong Harald) og højttalere - tre ting, der dagligt er i brug i vores hjem! Aussies er også inspireret af den danske miljøpleje - som vindenergi og cykling. Og nu ser vi også danskerne underholde verden med Nordic Noir lige til at streame fra Netflix. Sådan Danmark - en global influencer! Blandingen af alle disse billeder skaber i mig en følelse af spænding, forventning og tro for kirken i Danmark. Jeg tror, at der i de kommende år er mulighed for at være lige så nyskabende og fange vision, mission og kristen praksis, som også kan påvirke resten af verden! Der er gode dage foran jer som nation.

Hvordan bliver kirken en central ressource i samfundet? Det er et godt spørgsmål! Folk siger ofte, at vi bor i en “postkristen verden”. Paradigmeskift i verdenssyn, kultur og værdier har fået mange til at føle, at kirken er afkoblet


GÆSTETALERE

og akavet i den moderne verden. Her i Alice Springs har vi været på en spændende trosrejse for at se, hvordan vi kan påvirke vores lokalsamfund på måder, der resulterer i, at hundredvis er blevet frelst. Vi har erfaret, at en kirke kan være så central for et lokalsamfund, som den vil! Det kræver lidenskab, ydmyghed og et stort offer. Vi har set et gennembrud i vores område ved at påtage os Kristi krop som “fodvaskere”, helbredere, tjenere og agenter for Guds transformerende kærlighed. De sidste par år har vi adskillige gange været i medierne, da vi har legemliggjort den opgave, som vi er placeret her af Jesus til at udleve ved at imødekomme vores samfunds største behov og helbrede de dybeste sår. Det viser sig at have nyhedsværdi, når kirkerne virker på den måde, og det er også utrolig attraktivt. Vores by er på 26.000 mennesker. For tre år siden var vi en kirke på 250 mennesker – i dag er vi en kirke med 1300 + mennesker. Mange af de nye i vores kirke ville aldrig have sat deres ben i kirken – men er blevet forbundet med os, idet vi vovede os ud for at vise kærlighed og formidle genoprettelse. Det er den moderne kirkes største udfordring: At forblive et relevant organ i en verden i forandring, der ser på os med mistanke og endda fordomme. Men vi oplever at Jesu budskab og person er relevant for ALLE mennesker. Han bliver ikke forældet. Men kirken skal konstant arbejde på at tale den moderne kulturs sprog og relatere til dem, der er outsidere og bygge bro ved at vise en moderne anvendelse af vores dyrebare, antikke tro.

liv forandret af hans nåde. Den ”historiske religion”, som vores verden afviser, repræsenterer budskabet ”Ændr dig, og Gud vil acceptere dig.” Men evangelierne demonstrerer Jesu holdning radikalt. Hans budskab er: ”Jeg accepterer dig – derfor kan du ændre.”

Hvad kan besøgende til Sommercamp se frem til i mødet med dig? Jeg elsker at grine – så jeg håber, at de er med på det! Jeg elsker historier – så de vil høre nogle spændende historier om Guds fantastiske nåde. Jeg elsker at hjælpe folk med at bevæge sig ud af, hvad end de sidder fast i. Jeg elsker også at studere og lære Guds ord, så de kan forvente at høre budskaber, der virkelig ændrer liv. Jeg går dagligt med mennesker, så alt, hvad jeg underviser, er testet på menneskers liv. Jeg har en baggrund, der var langt fra Gud; desperat, brudt og fuldstændig knust. Derfor er alt, hvad jeg mener om Jesus, afspejlet i mine egne kampe og dem, jeg går med. Jeg er blevet velsignet af at lede mange mennesker til Jesus, opmuntre kirkerne til fornyelse og hjælpe mennesker til at forelske sig i sandheden om Guds ord. Jeg er også en aussie – fra centrum af Australien – så mine ikke-aussie-venner bider ikke så meget mærke i, hvad jeg siger – de er mere optaget af min accent!

På Sommercamp ´19 er temaet “Jesus for alle”. Efterhånden, som folk generelt er blevet mere etisk liberale, synes kirken at være strengere og ”middelalderlig”. Er det overhovedet muligt at have en kirke, der favner alle mennesker? Jeg tror, at kirken altid har måttet leve i denne spænding. Jesus blev konfronteret med farisæerne, fordi de ikke troede, at han var ”religiøs” nok. De beskyldte ham for at bryde loven, sætte sig i forbindelse med syndere og åbne døren til tro for dem, som de betragtede som de ’udenforstående’. Vores kirke har besluttet os for et filosofisk menneskesyn, der hjælper med dette dilemma. Det kan passende opsummeres i erklæringen ”Jesus for ALLE.” Regelmæssigt, når vi læser evangelierne, læser vi frelseshistorier af mennesker, som ikke helt kan kategoriseres som nogle, vi ville forvente at være “Guds kop te”. Det var dog ikke deres parathed til at forandre sig, som aktiverede Guds værk i deres liv. Tværtimod blev forandringen indledt af den nådige tilstedeværelse af Jesus. Først mødte de ham, så blev deres Foto: Pressebillede

SC Magasin

I

21


MOSAIK

Kirken er Centerkirken Nørregade 9a, 9850 Hirtshals 1

Frederikshavn Kirkecenter Barfredsvej 26, 9900 Frederikshavn

Pinsekirke Rønne Sagavej 5, 3700 Rønne

1 1

Aalborg Citykirke Riihimækivej 6, 9200 Aalborg SV Aalborg Menighedscenter Gasværksvej 5, 9000 Aalborg

1

2 Frikirken i Løgstør Fredensgade 5B, 9670 Løgstør 1 Pinsekirken Thisted Tilstedvej 20, 7700 Thisted

Mariagerfjord Frikirke Gl. Hobrovej 5C, 9550 Mariager 1 Pinsekirken Randers Mariagervej 117, 8900 Randers Den Evangeliske Frikirke Niels Brocks Gade 1, 8900 Randers

Viborg Int. Pinsekirke Klokkestøbervej 1A 8800 Viborg

Holstebro Pinsekirken Allégade 2, 7500 Holstebro Kristent Center Midt-Vest Struervej 80, 7500 Holstebro

1

2

Pinsekirken Grenå Østergade 37, 8500 Grenå 1

2 Herning Frikirke Møllegade 1 B, 7400 Herning 1

1

Pinsekirke Skjern Bredgade 108, 6900 Skjern 1

Eurolife Paludan-Müllers Vej 24, 1. sal, 8200 Århus N

Blåhøj Stationsvej 27, 7330 Brande

ALIVE Frikirken Hillerød Slangerupgade 56, 3400 Hillerød

Jesus Calls Church Grundtvigsvej 12, 4500 Nykøbing S.

1

1

K.I.K Drejervej 11-21, 2400 København NV Netværkskirken Banevolden 46 2500 Valby

1 Evangeliekirken Worsaaesvej 5, 1972 Frederiksberg

Bykirken Grejdalsvej 16, 7100 Vejle

1

Kalundborg Pinsekirken Skibbrogade 4, 4400 Kalundborg

1

2

1

Esbjerg Pinsekirken Bjarkesgade 2, 6700 Esbjerg

Køge Frikirke Billesborgvej 59 A, 4600 Køge

Kolding Kirkecenter Ole Rømers Vej 8, 6000 Kolding

1

1

Bykirken Østergade 57-59, 5000 Odense 1

1

Korsør Pinsekirken Tårnborgvej 96, 4220 Korsør 1

Frikirken Multihuset Hirsevej 9, 6100 Haderslev

Sjølundkirken Præstøvej 12, 4700 Næstved

1

Faxe Pinsekirke Præstøvej 14, 4640 Faxe 1

1 Svendborg Menighedscenter Svinget 2, 5700 Svendborg

Tønder Frikirke Carstensgade 95, 6270 Tønder 1

Mosaik kirker 22

I

© Sommercamp Mosaik

1

Pinsekirke Rudkøbing Ringvejen 4, 5900 Rudkøbing

Bogø By Pinsekirken Brokirken, Müllersvej 21 B, 4780 Stege

1

1 1 Nykøbing Falster Pinsekirken Benzonsgade 2A, 4800 Nykøbing F. Kirken Ny Livskvalitet Langgade 13, 1. th, 4800 Nykøbing F.


MOSAIK

r for alle Sommercamp er en del af kirkenetværket Mosaik. Mosaiks formand Dan S. Jacobi sætter her nogle ord på tankerne for 2019, hvor særligt etablering af nye kirker er i fokus.

Hvilke tanker ligger bag temaet “Jesus for alle”? Vi tror på, at vi som kirke og kristne står med et stærkt budskab og en vigtig opgave: At formidle Guds kærlighed til alle mennesker. VI må have en inkluderende tilgang til alle de mennesker, som er omkring os. Vi lever i en tid, hvor flere befolkningsgrupper bliver stigmatiseret, unge søger troværdige rollemodeller, og børn mangler tryghed. Vi ser, at flere kirker begynder at tage et ansvar i det lokalsamfund, de er en del af. Det kan eksempelvis være et socialt eller kulturelt ansvar. Det er med til at signalere relevans og åbenhed. Flere kirker har også etableret et tæt samarbejde med kommunalpolitikere. Responsen herfra er, at mange ikke har vidst, at en frikirke rummer så mange aktiviteter og et fællesskab, som er relevant for den brede befolkningsgruppe. Paraplyorganisationen for frikirker Frikirkenet med generalsekretær Mikael Wandt i spidsen har på samme måde gjort et kæmpe benarbejde med at bygge bro mellem frikirker og centrale folketingspolitikere.

Hvad ønsker I som bestyrelse med årstemaet “Jesus for alle”? Et af de områder, vi særligt vil sætte fokus på, er kirkeplantning. På vores superdøgn i september 2018 var vi 60 ledere samlet, hvor vi havde input fra ledere, som står eller har stået med etablering af nye kirker. Det var lærerigt at få deres evalueringer af, hvad der virker, og hvad vi skal gøre alt for ikke at gentage. For eksempel har historien vist os, at vi alt for ofte har overladt en familie eller et team med

opgaven uden, at der har været en ressourcestærk kirke som opbakning. Vi ser en god synergi i, at en større kirke tager ansvar for at etablere det, man kan kalde mindre “campuser” rundt i nærliggende byer eller områder af byen.

Hvordan vil I motivere kirkerne til at etablere en campus? Jeg tror, det er vigtigt at lytte til og have øje for, hvad der rører sig lokalt og finde frem til, hvilke løsninger, der egner sig til den specifikke by eller bydel. Se på det enkelte sted som unikt. Vi skal ikke sidde ved et konferencebord og sætte tal på, hvor mange kirker, der skal plantes og hvor. Initiativet skal fødes og bæres lokalt. Men vi skal som ledernetværk i Mosaik udfordre hinanden og særligt os som er præster i de ressourcestærke kirker til ikke at holde os tilbage, men være med til at give ud af vores ressourcer, så vi kan udvide og se nye fællesskaber blive født.

Hvordan forestiller du dig, at en kirke kommer i gang? Vores evalueringer har vist, at det kan tage al energi ud af en kirkeplantning, hvis planen er at køre gudstjenester, der skal indeholde samme indhold som i en etableret kirke. Hvis man i stedet for koncentrerer sig om at opstarte enkeltstående arrangementer, der skaber kontakter til byen, som kan danne grundlag for at invitere til en børneklub, en mandegruppe eller et alphakursus bare for at nævne nogle. Aktiviteterne bør ligge andre dage end om søndagen, så det er muligt for både dem, som arbejder med kirkeplantningen, og dem, som kommer med i det nye arbejde, at deltage til gudstjenester i “moderkirken”.

SC Magasin

I

23


ARTIKEL

Flere kirker når flere mennesker Kirkenetværket, Mosaik, ønsker at starte kirker i flere mellemstore provinsbyer. Under parolen, “flere kirker når flere mennesker”, er drømmen at se levende fællesskaber, der møder reelle behov hos lokalbefolkningen. Det at starte nye kirker er selvsagt ikke en ny opfindelse, og der er mange eksempler på kirkeplantninger, som er blevet til velfungerende kirker i dag. Langt de fleste kirkeplantninger er dog “visnet” og har efterladt medarbejdere og kristne frustrerede og udbrændte. Martin Lorenzen, bestyrelsesmedlem i Mosaik, opfordrer til ikke at lade historien passivisere os, men at vi skal lære af historien og være ærlige omkring, hvad der ikke var hensigtsmæssigt. - Vores evaluering af kirkeplantning i Danmark viser, at den store udfordring og efterfølgende smerte har været at stå alene som familie eller mindre team. Når den første gejst har lagt sig, har den etablerede kirke eller anden opbakning trukket sig. Opgaven for den lille gruppe har været at opretholde gudstjenesteaktiviteter på samme niveau, som vi kender fra en etableret kirke. Vi skal i stedet tænke i aktiviteter, som giver mening for en kirkeplantning, konkluderer Martin.

En kirke, flere afdelinger

fra en større “moderkirke”. Det har givet ny vitalitet ikke kun til den nye kirke, men også på de ældre og mere etablerede kirker. Det samme er visionen her i Danmark ifølge Martin Lorenzen, bestyrelsesmedlem i Mosaik. - Vi oplever, at folk gerne vil have en lokal forankring. Det bliver mere nærværende og mere oplagt at tage venner med til diverse arrangementer. Opgaven er at finde løsninger, som dækker lokale behov. Det er ikke sikkert, det giver mening at starte en teenageklub op alle steder, men at det er mere oplagt, at udgangspunktet skal være et alphakursus eller noget lignende. Ligesom mennesker er forskellige og har forskellige behov og interesser, skal kirkerne rundt i landet være forskellige med deres lokale “særfarver”, lyder det fra Martin. Mosaiks bestyrelse ønsker ikke at sætte et tal på, hvor mange kirkeplantninger man satser på i de kommende år. Bestyrelsen ser det som sin opgave at være med til at sætte emnet på dagsordenen og inspirere de lokale enheder til, hvordan de kan komme i gang. Initiativet skal fødes lokalt og ikke centralt, formuleres det. Selv er Martin Lorenzen præst i ALIVE Hillerød, hvor de har taget initiativ til opstart af en campus i Ølstykke. Her er en børneklub den centrale aktivitet og omdrejningspunktet for arbejdet.

I vores nabolande, Norge og Sverige, har frikirkerne de seneste år etableret en række nye såkaldte campuses ud

Læs mere om arbejdet i Ølstykke på side 25.

24

I

© Sommercamp Mosaik


ARTIKEL

LEGO, bibelhistorier & fællesspisning Midtuge-aktiviteter med tilbud til børnefamilier og alphakursus er drivkraften i kirkeplantningen i Ølstykke. I spidsen for arbejdet står Anette og Finnur Petterson. De er en del af ledelsen i Hillerød, hvilket er med til, at de løbende får sparring og input. Det er afgørende for dem, at de har opbakning fra en større kirke som Alive i Hillerød.

Bibelen fortalt med LEGO Hver onsdag tropper tæt på 20 børn op til børneklub, hvor der er tid til at hygge sig med leg og fællesspisning. - Vi indbygger fortællinger fra Bibelen i legen med LEGO, hvor vi bruger figurerne og det, børnene har bygget, til at illustrere historierne. Det gør budskabet mere forståeligt og til en naturlig del af programmet, fortæller Finnur. Den simple idé danner samtidig grundlaget for etablering af kontakt til hele familien. - Vi oplever, at mange er overraskende åbne for at dele liv. Snakken over fællesspisning vidner om et behov for social kontakt hos forældrene. Der er et tillidsfuldt fællesskab, som går ud over en overfladisk snak om vind og vejr, lyder det fra Finnur.

Lokalt behov - Vi bemærkede, at der var forholdsvis mange mødre, som gik rundt i byen med barnevogne. Det virkede, som om der

manglede et tilbud for dem. Vi startede derfor en legestue, hvor der i dag kommer ca. 17 børn, fortæller Annette, som peger på, at det er vigtigt at bevæge sig rundt i området for at opdage, hvilke behov der er lige præcis i det miljø, man arbejder i. Frem for at bruge mange penge på annoncering i lokale aviser har de taget kontakt til sundhedsplejerskere og socialkontoret i kommunen for at udbrede kendskabet til børneaktiviteterne.

Buskørsel til gudstjeneste I stedet for at opretholde et aktivitetsniveau som i en etableret kirke med søndagsgudstjenester, kobler man sig på gudstjenesterne i Hillerød. - Vi har arrangeret buskørsel for alle, som ønsker at tage med til Hillerød. Det er skønt at være en del af noget større og mærke den opbakning, vi får fra “moderkirken”. En søndag om måneden afholder vi en form for gudstjeneste i Ølstykke om eftermiddagen. Det har vist sig, at vi med de aktiviteter også er med til at samle nogle af de “kirkeløse” op, som er i byen, påpeger Finnur. Næste skridt i Ølstykke er at tilbyde et prepkursus for par, som ønsker at styrke parforholdet.

SC Magasin

I

25


INFO

Priser & info Priser før 31/5 2019 Priser efter 1/6 2019

Voksen - med camping

Dagsbillet 220 kr 255 kr Ugebillet 845 kr 1120 kr

Voksen - uden camping Dagsbillet 155 kr 170 kr Ugebillet 520 kr 700 kr Aftenbillet - fra kl 17.00 (købes ved ankomst) - 120 kr

Barn/Senior med camping * Dagsbillet 145 kr 170 kr Ugebillet 665 kr 835 kr UNG Mosaik rabat ** -100 kr -100 kr

Barn/Senior uden camping * Dagsbillet 75 kr 90 kr Ugebillet 340 kr 440 kr UNG Mosaik rabat ** -100 kr -100 kr Aftenbillet - fra kl 17.00 (købes ved ankomst) - 60 kr

KILIFI-GAF UNG Mosaik rabat **

Gå ind på www.sommercamp.dk og foretag din tilmelding til campen. Konferencebillet betales af alle deltagere, som er fyldt tre år ved Campens start. Hvis du overnatter i telt eller campingvogn på camppladsen, skal du købe billet med camping. Hvis du overnatter andre steder uden for campområdet, skal du købe billet uden camping. Billetter kan købes ved ankomst til Sommercamp ved besøg enkelte dage eller enkelte møder eller forudbestilles på Sommercamps website. Der gives rabat ved samlet køb af min 5 sammenhængende dage. Tilmelding med campingplads i en Bygade skal ske senest d. 30. juni 2019. Tilmeldingen kan fortrydes i 14 dage efter betaling. *) Seniorer over 65 år og børn fra 3 og til og med 13 år.

26

I

© Sommercamp Mosaik

1399 kr -100 kr

1499 kr -100 kr

**) Der ydes 100 kr. i rabat på ugeprisen for børn, hvis UNG Mosaik-kontingent for 2019 er betalt. UNG Mosaik er Mosaik-kirkernes børne- og ungdomsforening. Se www.ungmosaik.dk Der er mulighed for at melde sit barn ind i – og betale kontingent til – UNG Mosaik ved tilmelding til Sommercamp. GAF og MERGE: For information om priser for GAF og MERGE tjek henholdsvis www-g-a-f.dk eller www.mergesc.dk

Elafgift Der kan købes adgang til el til din campingvogn eller telt for kr. 40,- pr. døgn, dog max. kr. 200,- for hele ugen. Betalingen for el kan refunderes ved afbud, dog senest ved anmeldt ankomst til Campen.


INFO

Madpriser

Bygader

Det er muligt at købe mad på Sommercamp, som kan nydes i Cafeteriet eller som to-go. Du har mulighed for at købe madbilletter fra dag til dag eller købe en madbillet til hele ugen. Billetterne købes i Campreceptionen. Morgenmad: 35 kr. Middagsmad: 55 kr. Aftensmad: 45 kr.

Som campdeltager kan du overnatte i telt eller campingvogn på campingområder opdelt i bygader. Når du tilmelder dig, vælger du samtidig, hvilken bygade du ønsker at bo i. Ofte er bygaderne små camps i Campen med mange sociale aktiviteter. Det er en enestående anledning for den lokale kirke til at mødes og lære hinanden bedre at kende. Vi ser også, at flere nye, som ikke er startet i en kirke endnu, bliver introduceret til kirkelivet ved at tage med på Sommercamp. Hver bygade har en bygadeambassadør, som er en slags vært i gaden, der bl.a. sørger for at sende informationer ud om fælles arrangementer.

Frivillig medarbejder Hvert år træder godt 600 frivillige til og gør en kæmpe indsats enten i køkkenet, som vært på gudstjenester, som medarbejder blandt børn og teenagere og meget mere. Uden deres indsats kunne det ikke lade sig gøre at gennemføre Sommercamp. Har du lyst til at være en del af en arbejdsgruppe eller blot give nogle få timer i løbet af ugen? Gå ind på vores hjemmeside under Tilmelding-Praktisk info-Frivillig. Her finder du en jobbank, hvor du kan se, på hvilke områder vi mangler din hjælp.

Ny på camp Hvis du aldrig har været på Sommercamp før, vil vi gerne invitere dig til et intromøde om søndagen på campen. På mødet giver vi nogle praktiske informationer, bekendtgør særarrangementer og tager samtidig en rundtur i Sommercamps eget SC-tog, hvor du kan se, hvor alle ting foregår. Vi ønsker på den måde at byde dig som ny på Campen varmt velkommen.

Wildcard

Gæstedag

Igen i år uddeler Sommercamp wildcards, der gør det muligt for deltagere, som er i en dårlig økonomisk situation, at komme på campen. Midlerne kommer fra indsamlinger på Sommercamp. Et wildcard dækker udgifter for deltagelse til arrangementer og overnatning (man står selv for at finde en campingvogn/ telt og mad). Hvis du ønsker at søge om wildcard, skal du blot gå ind på vores hjemmeside, sommercamp.dk, under Tilmelding-Praktisk info-Wildcard.

Tirsdag d. 16. juli er Gæstedag på Sommercamp Mosaik. Det bliver en festdag med ekstra liv på pladsen og et særligt Børneshow for de yngste. Overvej om der er nogen i dit netværk, som har lyst til en sommerdag i Mariager på Gæstedagen. Det er tanken, at du som deltager på Sommercamp kan invitere dine venner, familie, naboer eller andre med til Mariager og lade dem opleve stemningen en enkelt dag. Gæstedagen er således ikke en gratisdag for dig som deltager øvrige dage på campen.

SC Magasin

I

27


Ferie med formĂĽl

Da jeg , s u s e J e t mød var jeg bundet af usikkerhed

Jesus for alle

www.sommercamp.dk | facebook.com/sommercampmosaik