Page 1


Scanway Golf & Sport

Golf i Tyrkiet Belek er Europas nye golfparadis! Scanway Golf & Sport er Danmarks største arrangør af golfrejser Ɵl Tyrkiet, og her på Tyrkiets middelhavskyst venter dig 14 baner i absolut verdensklasse på kun 20 km kyststrækning, et meget behageligt klima i vinterhalvåret og lækre hoteller af høj, internaƟonal standard med All Inclusive. Du får simpelthen mere golf for pengene! Vi har testet banerne og kan anbefale dem som nogle af de bedste golĩaner i Europa. Banerne er meget varierede og byder på formidable skov og parkbaner, men også på en rigƟg links bane, Lykia Links. Flere af de største golfarkitekter har designet banerne, bl.a. har Nick Faldo og Colin Montgomerie designet nogle af de bedste baner. Danske Philip Spogard har desuden været en vigƟg del af designteamet bag den meget smukke bane, Carya. Scanway Golf & Sport har gennem mere end Ɵ år stor erfaring med at arrangere både individuelle golfrejser, matchture og turneringer. Læs mere på www.scanwaygolf.dk eller kontakt os på kontakt@scanwaygolf.dk for et uforpligtende Ɵlbud.


Indhold

Torba s.24

Amins Alanya s.48 Kære Læser I skrivende stund er det blæsende frostvejr, og København er dækket af sne. Det er mørkt, når jeg kører hjemmefra om morgenen, og det er allerede mørkt igen, når jeg kører hjem. Der er tre uger l jul, så kulden, mørket og sneen kommer jo ikke som sådan bag på mig. Dog vænner jeg mig aldrig l at fryse. Aldrig. Jeg holder meget af julen, men jeg er mildt sagt ikke begejstret for den lange, kolde, mørke vinter i Danmark. Den bliver dog lidt nemmere at holde ud, når jeg allerede nu kan gå og glæde mig l næste års sommerferie i Tyrkiet! Min sommerferie i 2013 kommer l at gå l Alanya. E er min mening ligger nogle af Tyrkiets bedste badestrande her. Her er mange gode restauranter og et livligt na eliv. Det er et oplagt rejsemål l en ferie med gode venner. Med vores mange afgange direkte l Gazipasa Lu havn ved Alanya er det desuden blevet endnu le ere at komme der l. Men der er mange andre fantas ske steder, der var under overvejelse. Fethiye, hvor jeg har holdt én af mine bedste sommerferier med min familie. Marmaris, hvor jeg e erhånden kun kommer for at arbejde og hver gang taber pusten over hvor smukt, der er. Didim, den lille provinsby ved det imponerende Apollon-tempel, som er en nyhed på vores program i år. Bodrum, hvor jeg rejser l så o e som muligt, og hvor der er uendeligt dejligt. Kusadasi, hvor de gode strande og ruinbyen Efesos drager mig. Içmeler, hvor vi har lføjet nye, indbydende voksen-hoteller i år. Ja, overvejelserne er lige så store som vores program! Hvis du endnu ikke har beslu et dig l, hvor din næste sommerferie skal gå l, kan du hente masser af inspira on i de e sommermagasin. Læs bl.a. hvor Amin Jensen og Burhan G foretrækker at holde deres ferier, og læs de personlige rejsefortællinger fra kolleger og gæster.

Mit Tyrkiet .................................................................. 4 Mit Kusadasi .............................................................. 8 Güllük .........................................................................12 Burhans Bodrum .......................................................16 Bitez .......................................................................... 20 Gümbet ..................................................................... 24 Torba ......................................................................... 26 Didim - Altinkum ........................................................ 28 Istanbul ...................................................................... 30 Mit Marmaris .............................................................. 32 Içmeler ....................................................................... 38 Blå krydstogter i Tyrkiets smukke skærgård .............. 40 Tyrkisk natur der er noget at komme efter ................ 42 Mit Fethiye ................................................................ 44 All Inclusive .............................................................. 47 Alanya -Eventyr for alle.............................................. 48 Amins Alanya .......................................................... 50 Side ............................................................................ 60 Et fantastisk sted at være ......................................... 65 Smag på det tyrkiske køkken ................................. 66 Antalya ..................................................................... 68 Kemer Ved foden af Taurusbjergene .......................... 72 Luksusrundrejse Kultur & Wellness .......................... 74 Sultan Rundrejse Central- og Vesttyrkiet .................. 76 Pasha Rundrejse Vesttyrkiet ..................................... 78 Scanway Guideskole ................................................. 80 Grupperejser & Konferencer .................................. 82 Tyrkiet-kort ............................................................... 83

Didim - Altinkum s.26

God fornøjelse – og rig g god ferie!

Iben T. Winther Produktchef & Redaktør

www.tyrkieteksperten.dk

03


Mit Tyrkiet

02

tlf. 70 108 100


Af Beƫna V. Holm, 46 år og Kundeservicesupervisor i København. Tidl. guide i Bodrum, Marmaris, Alanya, Antalya og Nordcypern. Da jeg i februar 1994 rejste l Tyrkiet første gang, vidste jeg, allerede inden jeg tog af sted, at der ville gå omkring 8 måneder, før jeg ville sæ e fod på dansk jord igen. Jeg havde netop sagt ja tak l mit første job som rejseleder, og kufferten var pakket med guidebøger, sommertøj og ikke mindst forventninger. Jeg havde aldrig været i Tyrkiet før, og var fuld af forventninger – men også en del skepsis … Burde jeg alligevel have medbragt et tørklæde, så jeg kunne dække håret l? Hvad med sommerkjolerne? Fik jeg overhovedet brug for dem? Tyrkiet er jo trods alt et muslimsk land, og jeg havde læst, at uanset hvor man boede, ville man al d kunne høre, når der blev kaldt l bøn fra moskéerne. Det med moskéerne var rig gt nok, men jeg fandt da heldigvis hur gt ud af, at ingen kiggede skævt l mig, fordi jeg ikke bar tørklæde, og at man i øvrigt også kunne købe sommerkjoler overalt i Tyrkiet. Min første sommer lbragte jeg i Bodrum, som den dag i dag stadig har en stor plads i mit hjerte. De små, hvidkalkede huse og den afslappede stemning tog mig med storm fra dag ét! Her gad jeg godt at bo! En anden ng, der slog mig fra allerførste dag, var lokalbefolkningens åbenhed og imødekommenhed – jeg tror aldrig jeg har mødt så gæs rit et folkefærd. Min tålmodighed blev da også sat på prøve ind imellem, for med alle de glas te, jeg blev lbudt overalt, kunne det godt tage lang d at komme fra den ene ende af byen l den anden. Jeg fandt hur gt mit yndlingssted i Bodrum: Den imponerende Skt. Petersborg, hvor jeg har lbragt mange fridage. Ud over at selve bygningsværket er meget imponerende, er her også utrolig fredfyldt, og jeg kan stadig få et sug i maven, når jeg ser borgen oplyst af projektører om a enen. E er 8 måneder i Bodrum var jeg bestemt ikke færdig med at udforske Tyrkiet. Jeg var derfor glad, da jeg fik mulighed for at lbringe endnu en sommer i de e skønne land – denne gang i Marmaris. Mit første indtryk af Marmaris var, at her var grønt! Meget grønt! Bjergene bag byen er beklædt med fyrretræer, og overalt ses frug ræer og ekso ske blomster. En tur igennem basaren, som bugner af bu kker med alt fra guld og ædelstene l kopi T-shirts, håndlavede tæpper, souvenirs og krydderier, er et absolut must. Her kan gøres nogle rig g gode køb, specielt hvis man er god l at pru e om prisen. www.tyrkieteksperten.dk

05


Det er også i basaren, at byens bargade ligger – her er fest og farver na en lang. Min favoritudflugt fra Marmaris var turen l Dalyan, som er et fredet naturreservat, der bl.a. er kendt for den 8 km lange flod, der snor sig gennem sivskoven, for l sidst at munde ud i havet. Her ligger Iztuzu stranden, som – ud over at være én af de smukkeste strande i Tyrkiet – også er kendt for at være ét af de få steder i verden, hvor de truede Care a Care a havskildpadder stadig yngler. Nu skulle der ske noget nyt, og turen gik derfor l Alanya. Her fik jeg lidt af et kulturchok, for Alanya er både større og mere hek sk end både Bodrum og Marmaris. Til gengæld fik jeg som rejseleder nogle helt nye udfordringer, for Alanyas beliggenhed gør byen l et oplagt valg, hvis man gerne vil udforske de mange spændende seværdigheder, som Tyrkiet byder på: Pamukkale, Aspendos teatret, Manavgat vandfaldet, Kappadokien og storbyshopping i Antalya, for blot at nævne nogle eksempler.

02

tlf. 70 108 100


At nogle af Tyrkiets bedste strande ligger i Alanya, gør bestemt heller ikke byen mindre a rak v. Der var en d, hvor seriøst overvejede, om jeg nogensinde ville vende hjem l Danmark igen, sådan for alvor. Det gjorde jeg dog i e eråret 2001. Heldigvis har jeg været så heldig, at jeg i årene, der er gået siden da, har ha rig mulighed for at besøge Tyrkiet igen og igen, både i forbindelse med mit arbejde, men også når jeg holder ferie. Familiens sommerferie bliver al d holdt i Alanya, hvor vi har vores egen lejlighed, og for kun en uge siden vendte jeg hjem fra Bodrum, hvor jeg endnu engang har været instruktør på Scanway Guideskole. Det er e erhånden blevet l 14 guideskoleophold, og jeg glæder mig lige meget hver gang over at kunne dele min begejstring og glæde over Tyrkiet med et nyt hold forventningsfulde guideskoleelever. Én ng er helt sikkert – jeg bliver aldrig træt af Tyrkiet. Der er stadig mange steder, jeg ikke har set – og lige så mange steder, jeg gerne vil gense!

www.tyrkieteksperten.dk

03


Mit Kusadasi som min sommerdes na on, jeg holder meget af byen og vil vildt gerne vise andre, hvor skøn den er og hvilke flo e omgivelser, byen ligger nær.

Af Camilla Christophersen, 27 år og guide i Kusadasi og Hurghada. Uddannet fra Scanway Guideskole i februar 2012. Da jeg første gang kom kørende l Kusadasi, var jeg ikke helt klar over hvilken lille perle, som ligger her på Tyrkiets vestlige kyst. Jeg har før været i både Bodrum og Alanya, men jeg faldt for denne ”store landsby”, som jeg vil betegne byen. Kusadasi har alt! At gå ned igennem de små gader i basarområdet eller tage en gåtur langs den smukke havnepromenade – så kan man ikke andet end at falde for byen. Eller at tage en kop kaffe med ud på ”Fugleøen” og sidde på fæstningsmuren og se Kusadasi fra vandsiden og finde et lille ”moment of silence”.

Lidt uden for Kusadasi, i byen Selçuk, ligger Efesos. Hvis man er i Kusadasi, må man altså ikke snyde sig selv for at opleve denne 2000 år gamle ruinby. Første gang, jeg oplevede Efesos, fik jeg af vide, at det kun er 10-15 %, som er udgravet. Min fantasi gæ er sig l, hvad der så ellers er gemt af skjulte ska e i bjergene rundt om udgravningerne. At stå inde på amfiteatret, at sidde på de øverste siddepladser og kigge udover landskabet, eller gå rundt blandt de forskellige templer i Efesos, det er alt sammen en del af den kultur, som omgiver Kusadasi. Når jeg har en fridag, bruger jeg den på stranden. Jeg slapper af på en strandstol på Ladies’

Beach eller Long Beach. Jeg nyder solen med musik i ørerne, og når det bliver for varmt, går jeg en tur i vandet. Jeg har også brugt et par fridage i Adaland, som er Europas største vandland! Her kan man skvulpe i bølgebadet, suse ned af vandrutsjebanerne og se delfinshow om e ermiddagen. Om a enen anbefaler jeg at indtage en af cafeerne ved havnepromenaden eller at slentre ind i basargaderne og finde en god restaurant med lækre tyrkiske re er en god, rød bøf. Kusadasi har også en bargade, hvor na elivet sprudler af stemning, musik og gode drinks. Jeg anbefaler alle at tage på ferie her i Kusadasi. Her er alt, hvad man har brug for – strand, vand, sol, restauranter, barer, smukke omgivelser og en befolkning, der byder alle velkommen. Så I er alle velkomne. Jeg viser jer gerne min lille perle – Kusadasi.

I min d her som guide har jeg mødt mange mennesker rundt omkring i byen, og der er al d en person, som siger hej l mig, når jeg er på vej rundt l hotellerne. Folk her er meget imødekommende, og de sender én et smil, når man går forbi dem. Jeg er meget glad for, at jeg fik Kusadasi

www.tyrkieteksperten.dk

09


Golden Gate Ferielejligheder

Indbydende og charmerende lejlighedskompleks beliggende i rolige omgivelser få minutters gang fra Kusadasis mest populære strand, Ladies Beach. Golden Gate Ferielejligheder er af middel standard, og ferielejlighederne ligger i lave, lyse bygninger omkring det hyggelige poolområde. Hotellet er populært blandt skandinaviske gæster. Morgemad og halvpension kan tilkøbes hjemmefra. Golden Gate er et virkelig godt hotel til prisen. 10

tlf. 70 108 100


Tusan Beach Resort + Velkommen til det allerførste hotel i Kusadasi! Tusan Beach Resort er bygget i 1961 men er fulgt fuldstædig med tiden og er senest renoveret i 2011. Hotelet har både charme og historie og er beliggende ned til egen strand 5 km uden for Kusadasi centrum. Hotellet anbefales til både voksne og børnefamilier, der gerne vil bo på et indbydende hotel af høj standard med All Inclusive. Du kan nemt tage en dolmus herfra ind til centrum.

Panorama Hill Hotel Dejligt, nyrenoveret hotel af god standard over middel beliggende med en fantastisk udsigt over bugten i Kusadasi. Panorama Hill Hotel er lyst og indbydende og har en god beliggenhed i gåafstand fra både strand og centrum. Her er en god og afslappet stemning, og hotellet anbefales til både voksne og familier med større børn, der gerne vil bo komfortabelt og nyde både hotellet, stranden og byen under ferien i Kusadasi. Opholdet er med All Inclusive.

Atlantique Holiday Club + Hyggeligt familiehotel af god, middel standard beliggende i Karaova ca. 8 km uden for den populære ferieby, Kusadasi. Hotellet er af ældre dato og beliggende i indbydende, grønne omgivelser. Her kan du holde ferie med All Inclusive til en rimelig pris. Atlantique Holiday Club har flere swimmingpools, vandrutsjebaner og privat strand, og hotellet anbefales især til børnefamilier, som gerne vil bo komfortabelt med mange faciliteter.

Atli Hotel Simpelt budgethotel af lav standard med lille swimmingpool beliggende centralt i Kusadasi i gåafstand fra bystranden. Busstationen ligger lige over for Atli Hotel og byens onsdags- og fredagsmarkeder afholdes på samme gade lige uden for døren, så hotellet er et oplagt valg, hvis du ønsker at have byens mange tilbud inden for rækkevidde. Opholdet er med morgenmad, og du kan købe frokost og aftensmad i hotellets restaurant. www.tyrkieteksperten.dk

11


Güllük

Af Mikkel Berg Larsen, 19 år og guide i Sharm El Sheikh. Tidl. guide i Alanya og Güllük. Jeg vil starte med at sige, at jeg fak sk ikke havde særligt store forventninger l Güllük, da jeg kom l byen første gang. Jeg havde dligere været guide i Alanya og skulle så med bus her l. Mine forventninger var ikke høje, men de blev indfriet - plus moms! De hyggeligste små gader, en flot havnepromenade, og man føler nærmest, at man “er én af dem”, og så er her nogle hoteller, som i den grad sprudler af energi, fyldt med ferieglade danskere. De lokale i byen tager utroligt godt imod én, og man føler sig fak sk velkommen alle steder i byen, hvor man i øvrigt kan gå frit omkring uden at blive hevet ind i diverse tøjforhevet ind i diverse tøjforretninger og restauranter, som man kan opleve det i større byer. Det skal sam dig siges, at Güllük er en meget lille by, uden de helt store muligheder for shopping. Men kun 45 min. kørsel herfra ligger Bodrum, der er kendt for sin shopping, så har man et indre shoppe-gén i sig, kan det sagtens blive lu et alligevel, da der kører bus fra hotellet l Bodrum flere gange dagligt, og naturligvis også hjem igen. Det er jo i øvrigt også det, jeg selv foretager mig på min fridag. Jeg er selv et storbymenneske, så mine fridage bliver brugt i Bodrum og forstæderne Gümbet og Bitez. Skal man på ferie i Güllük, skal man være inds llet på, at det hele er ren afslapning. Lig ved poolen, med den smukkeste havudsigt man kan fores lle sig, med en forfriskning i hånden, mens børnene eller børnebørnene suser ned af vandrutsjebanen, det er da livet? I har naturligvis også mulighed for at komme ud og opleve nogle ng, mens I er her. Vi lbyder rig g mange forskellige udflugter: Afslappende bådture, vilde jeep-ture, eller busture ud l et af verdens syv vidundere måske? Det er helt op l jer, hvad I ønsker, vi har det hele (næsten selvfølgelig). For at runde af, så vil jeg sige, at Scanway Bayview 1 og 2 er et sted for alle aldre. Børnene kan få alle de sodavand, de vil, og bruge vandrutsjebanen i det dejlige sommervejr. De unge kan slå sig løs på det store diskotek, vi har i byen, hvor der er vild fest og farver ind l midt om na en. Derudover er her bare en helt fantas sk udsigt, som ingen kan stå for! RigƟg god ferie!

12

tlf. 70 108 100


www.tyrkieteksperten.dk

11


Scanway Bayview

Tulipan Hotel På en bjergskråning i den sydvestlige ende af den lille, charmerende by Güllük ligger Scanway/Tyrkiet Ekspertens nye Tulipan Hotel, Scanway Bayview, på en bjergskråning med en betagende udsigt over bugten, byen og bjergene. Hotellet er af ældre dato men renoveret i 2011. Blandt faciliteterne er et godt poolområde med vandrutsjebane, privat strandklub med badeplatform og tyrkisk bad. Fra hotellet kan du gå til centrum og de gode restauranter ved havnen. Opholdet er med All Inclusive, hvor måltider og de fleste drikkevarer er betalt hjemmefra.

Scanway Bayview 2

Tulipan Hotel

+

Vores nyeste Tulipan Hotel i den lille havneby,Güllük, er beliggende på en bjergskråning få hundrede meter fra havet. Herfra kan du nyde en fremragende udsigt over den smukke bugt. Ønsker du at holde ferie i rolige omgivelser, og vil du gerne opleve byens lokalatmosfære med hyggelige restauranter og cafeer langs havnepromenaden, er Scanway Bayview 2 et oplagt valg. Hotellet er af ældre dato.Her er ikke mange faciliteter, men hotellet ligger i gåafstand fra Scanways private strandklub, hvor du kan slappe af og nyde sol, vand og pool i dit eget tempo. www.tyrkieteksperten.dk

15


Burhans Bodrum

Den prisvindende danske popstjerne Burhan G elsker at holde ferie i Bodrum. Vores redaktør Iben T. Winther har interviewet ham midt i indspilningerne Ɵl hans 4. album, Din for Evigt, der udkommer i 2013. Hvornår var du i Bodrum første gang? Første gang, jeg besøgte denne smukke by, var i 1998 sammen med mine forældre. Vi har noget familie, som har sommerhus der. Hvor mange gange har du holdt ferie i Bodrum? Jeg har e erhånden været der 8 gange i løbet af sommerferier. Hvem rejser du typisk på ferie sammen med, når du skal på ferie i Bodrum? Jeg foretrækker fak sk at rejse derned alene. Elsker at have en lille hverdag kørende dernede for mig selv, hvor jeg får d og ro l at samle tankerne, sam dig med at jeg får en masse sol og varme. Har dog været der med et par venner, men man skal inds lle sig på, hvordan jeg gerne vil bruge min d i denne by. Den kræver ikke nødvendigvis, at man behøver at lave al ng sammen, eller at der skal være et tempo. Jeg vil bare have lov at være nede i den by. Hvor bor du henne, når du rejser på ferie i Bodrum? Jeg bor på forskellige hoteller men har også en masse venner, jeg elsker at bo hos. Hvad kan du godt lide ved Bodrum? Jeg elsker naturen, klimaet, den lille by og folket. Jeg kunne sagtens bo her i mange måneder ad gangen. Hvordan adskiller Bodrum sig fra andre tyrkiske feriebyer, fx Alanya, hvor jeg ved, du også har været? Der er en anden ro omkring Bodrum. Der er også fest og farver, men det er mere kontrolleret. 16

tlf. 70 108 100

Hvordan ser en typisk feriedag i Bodrum ud for dig? Jeg står op og løber en tur eller beny er mig af byens fitnesscenter, spiser lidt morgenmad og svømmer dere er en lang tur i havet. Senere mødes jeg med venner, som bor i byen, og vi hygger os med at tage ud og spise osv. Hvad kan du bedst lide at lave på din ferie? Ingen ng…


Hvor går du hen og spiser på ferien? Jeg elsker de små lokale steder, som ligger langs Hovedgaden. Hop Ind imellem de små gyder, og opdag det lækre tyrkiske køkken. Hvor går du i byen henne, når du er i Bodrum? Jeg går ikke i byen i Bodrum. Jeg vælger at koble fuldstændig fra på mine ferier.

Har du et godt råd Ɵl førstegangsbesøgende i Bodrum? Ikke andet end at bruge den på at udforske naturen og tage ud og sejle l de små øer, som ligger lidt ude for Bodrum. Hvornår skal du på ferie Ɵl Bodrum næste gang? Jeg er der hvert år, så l sommer 2013.

Kan du anbefale nogle gode steder at shoppe i Bodrum? De små boder nede i byen er hyggelige, og ellers er der også Oasis shopping center, hvis man vil købe jeans eller spise en burger.

www.tyrkieteksperten.dk

17


Diamond Of Bodrum

Indbydende og populært byhotel af høj standard med en helt fantastisk beliggenhed på bjergskrænten tæt ved Bodrums centrum helt ned til havet og med en helt betagende udsigt over bugten og Skt. Petersborgen. Diamond of Bodrum er ideelt for alle, som forventer noget ekstra og gerne vil forkæles under deres ferie i denne pragtfulde by. Både familier, par, unge, forretningsrejsende og større grupper vil føle sig velkomne og godt tilpas i de komfortable omgivelser. Om sommeren kan opholdet bestilles med All Inclusive, hvor måltider og lokalt producerede drikkevarer er inklusiv i prisen.

18

tlf. 70 108 100


Delfi Hotel

Hyggeligt hotel af middel standard beliggende i hjertet af Bodrum centrum kun 200 m fra stranden. Værelserne ligger i lave bygninger omkring det populære poolområde, og i den overdækkede, udendørs restaurant spiser du godt. Her er en god atmosfære, og personalet er imødekommende. Delfi Hotel har den perfekte beliggenhed til din ferie i Bodrum by, og herfra kan du gå til alle byens ferietilbud. Delfi Hotel anbefales til både voksne, unge og familier, der ønsker at bo centralt til en meget rimelig pris. Opholdet kan vælges med morgenmad eller halvpension.

www.tyrkieteksperten.dk

19


Bitez

På trods af, at Bitez’ popularitet er vokset støt de sidste år, har byen formået at beholde sin landsbycharme. Bitez er for både familier og par, der foretrækker en hyggelig og afslappet atmosfære, frem for fest og farver. Mange er faldet for den kilometerlange sandstrand, og uanset om du er l solbadning eller vandsportsak viteter, er der rig mulighed for begge dele her. Langs med strandpromenaden finder du et stort udvalg af hyggelige restauranter som serverer lækre lokale specialiteter og interna onale re er. Her er også et lille bu kstorv i Bitez, hvor du finder et mindre udvalg af både souvenirs, tøj og brugskunst. 02

tlf. 70 108 100


For år lbage levede lokalbefolkningen hovedsageligt af landbrug, og selvom der gennem året er blevet bygget flere hoteller og private huse i området, er de e gjort med omtanke for naturen, og byen er den dag i dag stadig omgivet af olivenlunde og citrusplantager. Tager du en dolmus l Bodrum, kører du igennem Bitez landsby, hvor størstedelen af lokalbefolkningen bor. Det kan varmt anbefales at stå af bussen her, og slentre en tur i den hyggelige landsby, hvor der hver torsdag a oldes et lille og meget lokalt marked.

www.tyrkieteksperten.dk

21


Natur Ferielejligheder

Populært Tulipan Hotel af middel standard beliggende få minutters gang fra den dejlige strand i Bitez. Natur Ferielejligheder tilbyder indkvartering i et- og toværelses ferielejligheder med tekøkken. Opholdet kan bestilles med All Inclusive, så du skal bekymre dig mindst muligt under ferien – i hvert fald ikke over hotelregningen! Restauranten ligger ved poolområdet, og om aftenen dækkes op rundt om swimmingpoolen, og her er en hyggelig atmosfære. Ved den nærliggende strandpromenade ligger der flere gode restauranter og caféer. Du kan roligt tage hele familien med til Natur – her er hyggeligt og god plads.

22

tlf. 70 108 100

Tulipan Hotel


Sirca Ferielejligheder

Indbydende og meget hyggeligt, lille lejlighedshotel beliggende i gåafstand fra strandpromenaden i Bitez. Sirca har et indbydende poolområde, hvor der er god plads til alle. Ferielejlighederne ligger i små toetagers bygninger og har balkon eller terrasse mod poolområdet. Du kan spise i den lille restaurant eller selv tilberede lette retter i lejlighedernes tekøkken. Personalet er meget imødekommende, og her vil både par, børnefamilier og ældre føle sig velkomne.

Aktur Residence Meget indbydende lejlighedskompleks af god standard over middel beliggende i udkanten af Bitez med en fantastisk udsigt over bugten. Aktur Residence er en komfortabel feriebase for voksne og familier, der søger indkvartering i ferielejligheder, og som ikke vil gå på kompromis med standarden. De veludstyrede lejligheder ligger i lave toetagers bygninger op ad en bjergskrænt, og her hører et indbydende poolområde og egen badeplatform ved havet til kompleset.

Tatlises Ferielejligheder

Hyggeligt lejlighedskompleks af middel standard beliggende på en bakkeskråning mellem Bitez og Gümbet. Her indkvarteres du i pæne to- eller treværelses ferielejligheder med tekøkken og plads til op til 5 personer. Tatlises anbefales især til familier og grupper, der ønsker at bo flere sammen, og som ikke forventer mange faciliteter. Fra det lille poolområde har du en forrygende udsigt over de omkrinliggende bjerge. www.tyrkieteksperten.dk

23


Gümbet Gümbet blev dligere blot betragtet som Bodrums strand, men byen er i dag meget mere end det. Gennem de sidste år har byen udviklet sig l at være en af Bodrum-halvøens mest populære badebyer. Her er ikke meget lbage af den oprindelige lille, søvnige fiskerlandsby. Byens vartegn står her dog endnu – det er de gamle vindmøller øverst på bakkekammen i bugtens østlige side. Byen er smuk med lave, hvidkalkede huse, der kravler op ad stejle skråninger. På hovedgaden finder du et ak vt handelsliv om dagen og et yderst festligt na eliv, når mørket er faldet på. Her ligger adskillige barer, pubber og natklubber, og her er en god og livlig stemning i højsæsonen. Gümbet har desuden et stort og varieret udbud af restauranter. Det er hovedsageligt de interna onale køkkener, der er repræsenteret. Men du vil også kunne finde tyrkiske restauranter med mere lokalt inspirerede delikatesser på menukortet. Bugten i Gümbet har en af halvøens bedste sandstrande, hvor der er liggestole og parasoller l de strandglade gæster. Bugten er rig på vandsportsak viteter, som fx vandski, windsurfing og parasailing. Stranden er børnevenlig, da det kun langsomt bliver dybt, så Gümbet er ikke kun a rak v for ak ve og festglade voksne men bestemt også for familier med børn.

02

tlf. 70 108 100


Rosso Verde Hotel Indbydende hotel beliggende på en stejl bjergskråning i udkanten af Gümbet. Rosso Verde anbefales især til voksne, der ønsker en ferie med de mange fordele, som All Inclusive giver, men som ønsker et billigere alternativ til luksushotellerne. Hotellet har et omfattende All Inclusive koncept og sætter en ære i at yde en god service, og her spiser du godt. Rosso Verde er et virkelig godt hotel til prisen, og mange gæster vender tilbage år efter år.

Sunhill Centro Hotel Nyrenoveret All Inclusive hotel af god standard over middel beliggende tæt på Gümbets populære strand og i gåafstand fra feriebyens pulserende centrum, hvor du finder et stort udvalg af restauranter, butikker samt Bodrumhalvøens mest livlige natteliv. Sunhill Centro Hotel er et oplagt valg til især voksne og unge, som gerne vil bo centralt og komfortabelt. Opholdet er med All Inclusive, hvor måltider og udvalgte drikkevarer er inklusiv i prisen.

Sunhill Hotel Dejligt familiehotel beliggende på en bakkeskråning i Gümbet. Fra poolområdet, restauranten og nogle af værelserne har du en dejlig udsigt over Gümbet bugt. Du kan gå til stranden, og du har heller ikke langt til Gümbets livlige natteliv. Opholdet er med All Inclusive, hvor måltider og lokalt producerede drikkevarer er inklusiv i prisen. Sunhill Hotel anbefales både til voksne og børnefamilier samt unge, der gerne vil bo komfortabelt tæt på byens natteliv. www.tyrkieteksperten.dk

25


Torba Torba ligger idyllisk i en lille bugt med lave, hvide huse bygget op ad skovklædte bjergskråninger. Her er en lille, indbydende strand, hvor du kan bade eller slappe af. Torbas lille butiksstrøg tilbyder souvenirs og dagligvarer, og du finder også et par hyggelige restauranter. En slentretur langs havet kan varmt anbefales. En del af strandpromenaden er bilfri, og her ligger flere gode, familieejede restauranter, der især udmærker sig med friskfanget fisk og skaldyr. De fleste hoteller har tilknyttet egen strand, hvorfra du også vil kunne finde et lille udvalg af vandsportsaktiviteter. Torba ligger kun 7 km fra Bodrum, og du kan derfor nemt tage en dolmus ind til byen, der er tyrkernes foretrukne feriested, og som byder på et livligt ferieliv døgnet rundt.

tlf. 70 108


Torbahan Hotel

+

Skønt og indbydende hotel beliggende på strandpromenaden i den smukke bugt, Torba, ca. 5 km fra Bodrum. Torbahan Hotel er eksklusivt indrettet, og her er en dejlig, afslappende atmosfære. Fra poolområdet og flere af værelserne har du en fantastisk udsigt over bugten, og hotellet har egen badeplatform ved stranden, og herfra kan du slentre til centrum. Om aftenen kan du spise på hotellets restaurant ved stranden, hvor du især kan glæde dig til velsmagende retter med fisk og skaldyr. Torbahan er et absolut favorithotel til en afslappende ferie for voksne, der gerne vil forkæle sig selv og hinanden i smukke, romantiske omgivelser. www.tyrkieteksperten.dk

27


Didim

Altinkum

Didim er en mindre provinsby, der er opstået pga. stedets helt store, historiske a rak on, Apollon templet. Her bor ca. 30.000 fastboende og ca. dobbelt så mange i sommerhalvåret. Selve Didim er forholdsvis lokal, da de fleste hoteller ligger i Al nkum 5 km fra byen. Al nkum er kendt for sin fine sandstrand, og her finder du et livligt ferieliv ved stranden og strandpromenaden både om dagen og om a enen. Stemningen i byen er afslappet, og her ligger mange små og mellemstore hoteller. Øst for Al nkum ligger Yesilkent, der er et roligt område med lokale villaer og enkelte, små hoteller. Didyma betyder ”tvilling” på tyrkisk, og er afledt af guden Apollons græske navn, ”Didymoi”. Det gamle Didyma var ifølge sagnene oprindeligt hjem for Apollon og hans præster – et af an kkens mest hellige steder. Apollon, der var søn af Zeus og tvillingebror l Artemis, boede her. Apollons tempel blev første gang opført ca. år 800 fvt. I år 494 fvt. plyndrede perserne imidler d byen og ødelagde dens stolthed, og først 200 år senere blev templet genopbygget af Alexander den Store i den form, det har i dag. Allerede den gang blev byen og templet fli gt besøgt af lrejsende fra nær og ern. Beretningerne om templet, præsterne, oraklet, den hellige kilde og præs nderne, der sultede sig selv i tre dage og dere er inhalerede svovldampe for at komme i trance, er værd at studere nærmere under opholdet. Ruinerne af templet er et fascinerende syn. Tre af de oprindelige 122 søjler står stadig i deres fulde højde og knejser 20 m mod himlen. Når du har beundret templet i dagslys, så vælg et af de små spisesteder tæt ved templet og nyd et simpelt mål d mad, mens solen går ned bag templet. Det er et af de smukkeste ferieminder, du kan få med hjem.

tlf. 70 108


Letoon Hotel

+ Dejligt, nyrenoveret hotel med en perfekt beliggenhed få meter fra den dejlige sandstrand i Altinkum ved Didim. Letoon Hotel er af god, middel standard og fremstår indbydende. Vil du gerne på All Inclusive ferie i Didim-Altinkum med få minutters gang til både strand og centrum, er dette et godt valg. her er to hyggelige poolområder, og værelserne er pæne. Hotellet anbefales til voksne og familier med større børn, der ønsker et godt All inklusive hotel til en rimelig pris.

Seahorse Deluxe Hotel

+

Indbydende, moderne hotel med mange forskellige typer indkvartering beliggende i et roligt område ca. 3 km uden for Altinkum ved Didim. Seahorse Deluxe er smagfuldt indrettet, og værelserne ligger i lave bygninger rundt om det indbydende poolområde. Du kan gå til den lokale småstensstrand eller tage en bus tæt ved hotellet til Altinkums fine sandstrand, hvor du også finder restauranter og butikker. Anbefales til par og familier, der ønsker at holde ferie i rolige omgivelser. www.tyrkieteksperten.dk

29


Istanbul

30

tlf. 70 108 100


Istanbul er uden tvivl én af de mest fantastiske storbyer i Europa! Uanset, om du er førstegangsbesøgende eller har været i Istanbul mange gange, vil du blive betaget af denne unikke storby, der er indbegrebet af mødet mellem øst og vest, mødet mellem nyt og gammelt, mødet mellem kultur og natur, og mødet mellem mennesker. I Istanbul vil du forundres og fascineres af fantastiske moskéer, enorme paladser og historiske bygningsværker, som ligger mellem store pladser, travle gågader og moderne bygninger. Og uanset, hvor du bevæger dig hen i denne kulturelle smeltedigel, vil du aldrig have langt til vandet. Bosporusstrædet deler byen i en asiatisk og en europæisk del. Indløbet ”Det Gyldne Horn” deler den europæiske del i den gamle bydel omkring Sultanahmet og den nye bydel omkring Taksim Pladsen. Her er smukt og hektisk og stemningsfyldt, dette er Istanbul. Se vores udvalg af hoteller i Istanbul på www.tyrkieteksperten.dk

Vi skræddersyr din rejse! Vi tilbyder at arrangere din Istanbul-rejse præcis, som du ønsker, og vi tilbyder daglige afgange til Istanbul med bl.a. Pegasus Airlines til Sabiha Gökcen-lufthavnen. Herfra er det ikke svært at komme til centrum af Istanbul med lufthavnsbus eller taxa. Du bestemmer derfor selv, om du vil på en forlænget weekend eller en hel uges ferie i Istanbul. Vi har også god og lang erfaring med at arrangere spændende studieture for større grupper til Istanbul. Kontakt os gerne for et tilbud på en skræddersyet rejse – hos Scanway/Tyrkiet Eksperten får du mere ferie for pengene!


Mit Marmaris

30

tlf. 70 108 100


www.tyrkieteksperten.dk

31


Af Michelle Petersen, 24 år og rejsekonsulent i København. Tidl. guide i Marmaris, Alanya og Hurghada. Byen bugter sig smukt i en bue, som allerede kan ses fra toppen af bjerget, når du kører ind l Marmaris. Byen er omkredset af smukke grønne bjerge og byen byder dig velkommen på allerbedste maner. Marmaris er en by der byder såvel ældre, som par og unge velkommen, og som lbyder en fantas sk ferie, hvor mange oplevelser venter på dig. Byen er bygget op omkring den 12 km lange strandpromenade, der bugter sig, og her er god plads l at finde en liggestol og nyde havet her er der rig mulighed for at slappe af og blot nyde hinanden - melder sulten sig, kan du tage på en af de mange hyggelige cafeer, der ligger langs stranden og nyde en lækker sandwich eller en kold cola. Om a enen bør du bevæge dig mod havnen og sæ e dig på en af de mange restauranter, der ligger langs havnen. Her serveres god mad sammen med god service, og stemningen er helt i top. Mens du nyder din mad, kan du høre de mange både “klukke” mod havnekanten, alt imens de lokale gør bådene klar l endnu en tur på havet dagen e er. Når mørket er indtruffet, forvandles bugten l en festlig og farverig gade, hvor diverse kunstnere kommer frem på de mange scener og viser deres bedste talent frem - ønsker du at opleve Marmaris’ livlige byliv, skal du ikke snyde dig selv for en tur ind på Bar Street. Her ligger store og små barer og diskoteker side om side - her er et sted for enhver smag, og festen fortsæ er l de lyse morgen mer. Ønsker du at opleve lidt lokalt, kan du tage en gåtur i de gamle snoede gader - går du lidt, kommer du væk fra det pulserende liv, der er på havnen, og kommer l nogle af de lokale restauranter. Her har du mulighed for at udpege din helt egen fisk, som er friskfanget dligere på dagen, og få kokken l at lberede den, som du kan lide den - på bedste tyrkiske maner. Du skal heller ikke snyde dig selv for det store marked i Içmeler om rsdagen - her kommer de lokale bønder ned fra bjergene og sælger deres afgrøder - her kan du få alt, hvad hjertet begærer af både tøj, smykker og tyrkiske, håndsyede ng. Fik du ikke købt nok med på din tur på det ugentlige marked, kan du tage en tur ind forbi den store basar, der ligger ved havnen - her snor mange gader sig på kryds og tværs, og de lokale lokker med særlige priser, specielt l dig. Bevæger du dig længere ind i basaren, kommer du ind forbi nogle af de gamle og lokales bu kker - i en s lle gård kan du sæ e dig ned og nyde en kebabrulle, inden du bevæger dig videre med dagens shopping. Vil du gerne opleve lidt på din ferie, bør du tage på en tur på Dalaman floden og kaste dig ud i river ra ing. Her er fart over feltet, og floden skal nok sørge for, at du får masser af sus i maven - om ikke andet, så når du tager en dukkert i det iskolde vand. Vil du hellere opleve noget mere afslappende, skal du tage på en af de mange bådture, Marmaris kan lbyde. Her sejler bådene ud om morgenen, og du kommer helt tæt på den grønne og smukke natur, der omkredser Marmaris. Hvad, der er så fantas sk ved Marmaris, er den ro og fred, byen fyldes med om dagen - her er ingen stress og jag, og alt foregår i et s lle tempo - og om a enen er mulighederne store for hygge og god spisning langs promenaden - og ikke mindst en gåtur i stjerneskæret. Marmaris er en by, der emmer af hygge, festlighed og afslapning. 34 32

tlf. 70 108 100


Seven Hotel

Tulipan Hotel

Tulipan Hotel af ældre dato, som er gennemrenoveret i 2011 og fremstår lyst og indbydende. Hotellet består af to bygninger, og her kan familier, par og unge føle sig hjemme under ferien i charmerende Marmaris. Seven Hotel er centralt beliggende i gåafstand fra både strand og centrum. De to små poolområder giver gode muligheder for at dase i solen kun afbrudt af forfriskende svømmeture. Seven Hotel er et godt hotel til prisen og var i 2012 vores mest populære hotel i Marmaris. Opholdet er med morgenmad, men halvpension kan tilkøbes hjemmefra.

www.tyrkieteksperten.dk

35


Begonvil Ferielejligheder

Tulipan Hotel af ældre dato beliggende uden for Marmaris’ hektiske centrum i nærheden af én af byens moskeer med en fantastisk udsigt til de høje bjerge, som omgiver Marmaris.Begonvil er en rolig oase og består af mindre bygninger, som alle er omgivet af frodige, grønne planter og farverige blomster. Poolområdet har vandrutsjebane, og Begonvil er et oplagt valg til familieferien i Marmaris, hvis du ikke stiller høje krav til indkvarteringen. Her er hyggeligt, og vi har mange gæster, der vender tilbage til Begonvil år efter år.

36

tlf. 70 108 100

Tulipan Hotel


Grand Hotel Faros

+

Hyggeligt hotel af god, middel standard beliggende i et roligt område i Armutalan ca. 2 km fra stranden og Marmaris’ livlige centrum. Hotellet er af ældre dato men velholdt og senest renoveret i 2011. Personalet er imødekommende, og her er en hyggelig atmosfære. Hotellet tilbyder gratis busservice til stranden flere gange dagligt, og du kan tage dolmus til centrum lige uden for hotellet. Grand Hotel Faros anbefales til både par og familier, der gerne vil bo komfortabelt i rolige omgivelser.

www.tyrkieteksperten.dk

37


Içmeler Denne lille, populære ferieby vest for Marmaris tilbyder en skøn, afstressende atmosfære med en hyggelig strandpromenade, et godt udvalg af både internationale og lokale restauranter samt en af områdets allerbedste strande med gyldent sand. Içmeler anbefales både til børnefamilier, der gerne vil på strandferie i et roligere tempo, end Marmaris kan tilbyde, samt til par, der gerne vil holde ferie uden børn på et af de nye voksenhoteller. Kanalen Ozmangazi løber gennem byen, hvis veje og torve er prydet af farverige bourgonvillaer og grønne træer og buske. Içmeler er en lille perle ved det Ægæiske Hav på Tyrkiets sydkyst, kun 9 km fra den sprudlende ferieby, Marmaris.

02

tlf. 70 108 100


Marti La Perla Dejligt All Inclusive hotel for voksne med en perfekt beliggenhed ned til stranden i Icmeler. Marti La Perla ligger i en spændende, restaureret bygning og har et rummeligt poolområde og en grøn have, der grænser ned til strandpromenaden. Hotellet har en aldersgrænse på 16 år og anbefales til voksne i alle aldre, der gerne vil forkæle sig selv og hinanden på en ferie uden børn. Opholdet er med All Inclusive, hvor måltider og udvalgte drikkevarer er inklusiv i prisen.

Marti Resort de Luxe + Marti Resort de Luxe byder dig velkommen til Içmelers bedste hotel! Her er både værelser, faciliteter og service af høj standard, og flere steder på hotellet har du en fantastisk udsigt over den smukke bugt. Mange af hotellets faciliteter ligger i en frodig, grøn have, og du kan glæde dig til et indbydende poolområde, privat strand, et lækkert spa center og gode restauranter. Opholdet er med halvpension, men All Inclusive kan tilkøbes hjemmefra.

Mersoy Bellavista Suites Indbydende voksenhotel af god standard over middel beliggende i centrum få minutters gang fra Içmelers dejlige sandstrand. Mersoy Bellavista Hotel er stilrent indrettet og fremstår velholdt. Her er et dejligt poolområde med mulighed for at slappe af med en god bog i solen eller tage en afkølende dukkert. Slæng dig fx på en af de store, runde solsenge, hvorfra du kan dyppe tæerne i poolen. Hotellet har en aldersgrænse på 16 år. www.tyrkieteksperten.dk

39


02

tlf. 70 108 100


Blå krydstogter i Tyrkiets smukke skærgård

Forestil dig, at du vækkes af bølgernes sagte slag mod båden. Du kan lige nå en morgendukkert, inden morgenmaden serveres. Så snart den sidste bid er væk, hiver kaptajnen ankeret op og sætter kurs mod endnu en dag med fantastiske oplevelser og betagende udsigter. Båden er en traditionel tyrkisk træbåd - en ”gület”- som bådbyggere og sømænd gennem årtusinder har udviklet med stor kærlighed for både håndværket og livet på havet. Kysten er beskyttet mod storm og høj sø, og sejladsen er behagelig rolig. Turen byder på årtusinders gamle seværdigheder, små ubeboede øer og ensomt beliggende, turkisblå bugter med det klareste vand. Midt på dagen er det tid til frokost, som tilberedes og nydes ombord. Eftermiddagen fortsætter i samme rolige og afslappede tempo – mod nye eventyr under en skyfri himmel. Undervejs vil der naturligvis være tid til aktiviteter som f.eks. at svømme, solbade på dækket, snorkle og meget andet. Mod land glider landskabet stille forbi. Høje pinjeklædte bjerge afløses af en lille fiskerlandsby, en smal lagune eller blomstrende appelsinlunde. Aftensmaden serveres på dækket, og dagens oplevelser diskuteres lystigt omkring bordet, mens den smukke solnedgang nydes. Måske var det dagen, hvor en flok delfiner sluttede sig til båden og fulgte den på vej, eller hvor du fik mulighed for at se de fascinerende, lykiske klippegrave højt over havets overflade. Himlen er stjerneklar, kun havets egne lyde høres, mens månen kaster sit lys over nattens ankerplads. Det er tid til at gå til ro. Heldigvis er der atter en dag i morgen .... Vi tilbyder flere forskellige krydstogter, alle af en uges varighed. Alle krydstogterne kan kombineres med en uges ferie på land. Læs mere om vores udvalg og dagsprogrammer på vores hjemmeside. www.tyrkieteksperten.dk

03


Tyrkisk natur der er noget at komme efter

42

tlf. 70 108 100


Af botanikerne Niels Faurholdt og Søren Grøntved Christiansen Vi er ikke typiske charterturister. Vi er naturnørder, så når andre nyder sol, strand og pool, ligger vi med en hvis legemsdel i vejret og studerer den vilde flora. Middelhavsområdet har været vores ”jagtmarker” i mere ende 25 år, og siden 2005 har vi besøgt Tyrkiet 8 gange med Scanway/Tyrkiet Eksperten som fortrinlig sparringpartner. Og nu har vi lokket andre naturinteresserede til at følge vort eksempel. Vi er specielt interesserede i vilde orkidéer, og da disse planter hører foråret til, er vore rejser til Tyrkiet altid lagt i perioden marts til maj. På samtlige rejser lejer vi bil hjemmefra gennem Scanway/Tyrkiet Eksperten. Vi har store krav til en lejet bil, da vi kører langt og med meget bjergkørsel, og vi er aldrig blevet skuffede – samtidig er prisen absolut i den gode ende. Indtil nu har vi boet i Bodrum, Marmaris, Fethiye, Side og Alanya, et par steder mere end én gang. Herfra kører vi alle dage op i de maleriske Taurus-bjerge nord for kysten, hvor naturen er fortryllende.Udover vore særinteresser er oplevelserne mange og varierede. Mange steder hænger de stikkende kapersbuske med deres eventyrlige og smukke blomster og velsmagende knopper på stejle bjergvægge, og overalt glædes man over de hvide og rosa cistroser og den velduftende spansk gyvel. Nord for Side kan man køre i timevis gennem uendelige fyrreskove, og i de højtliggende pas ligger sneen stadig højt i maj. Ved Milas ligger et af Tyrkiets kendteste olivenområder, og her blomstrer olivenlundene i maj, så langt øjet rækker. Højdepunktet har indtil nu været, da vi fandt en helt ny orkidé; altså en art, der slet ikke var beskrevet. Det krævede selvfølgelig en raki, da vi kom tilbage til hotellet. Vore koner er lykkeligvis også meget naturinteresserede, og samtidig meget fascinerede af de mange antikke udgravingsområder, der krydser vore veje. Her overvældes man virkelig af historien, og vi kan varmt anbefale, at man besøger det mægtige Efesos samt de lidt mere ydmyge, men meget stemningsfulde områder Phaselis, Olympos, Xanthos, Myra og Kaunos. Blot for at nævne nogle få. Bader vi slet ikke? Jo da, vore koner skyller bjergstøvet af kroppen i poolen eller ved stranden hver aften, og i Bodrum overtalte de os til en omgang hamam, hvilket slet ikke var så galt som frygtet. Vi bliver nødt til at nævne det tyrkiske køkken, som vi holder meget af. I Side har vi fået den bedste lammeskulder, vi har smagt, og i Anamur den bedste hyrdesalat. I Bodrum fik vi hver aften kokken til at lave en ny variant af vores yndlingsgrøntsag aubergine (på tyrkisk ”patlican”). Og så er meget tyrkisk rødvin fuldt på højde med gode italienske vine – og billigere. Der er absolut oplevelser at hente, hvis man tager et par poolfri dage i den tyrkiske natur.

www.tyrkieteksperten.dk

03


Mit Fethiye

44

tlf. 70 108 100


Af Iben T. Winther, 37 år og produktchef hos Scanway/Tyrkiet Eksperten Én af mine første og mest mindeværdige ferier i Tyrkiet gik l Fethiye, nærmere bestemt l Çalis. Med mig havde jeg nærmest hele min familie – mine forældre, lillesøster, moster, onkel, fæ er, svigerinde samt min gudda er og hendes mor. Alle rev vi en uge ud af sommerferiekalenderen og drog af sted l et lille, lyserødt familiehotel beliggende helt ned l stranden. Hotellet var bestemt ikke prangende eller luksuriøst, det var af middel standard og med en hel del år på bagen. Men hvilken atmosfære her var midt i alt det lyserøde… Det var den hyggeligste ferie i mange år. Om dagen hyggede vi på stranden eller ved poolen, og om a enen spiste vi i hotellets have, der blev oplyst af lanterner i træerne, mens vi kunne høre bølgeskvulpene fra stranden lige neden for. Hver dag gik vi en tur i Çalis – hvis nogen ikke orkede at gå med, blev de bare liggende på stranden. Et par gange tog vi også en dolmus ind l Fethiyes gamle bydel, hvor vi slentrede rundt i de gamle, snoede gader og kiggede på sjove bu kker, fandt hyggelige cafeer – og ikke mindst gode restauranter, hvor vi sad udendørs under vinrankers skygge og nød det forrygende, tyrkiske køkken. En dag tog vi hele dagen l Ölüdeniz, en af Tyrkiets smukkeste sandstrande, som ligger tæt ved Fethiye. Herfra kan man også paraglide fra toppen af et bjerg med en af de smukkeste udsigter, jeg kan fores lle mig. De e turde jeg dog ikke kaste mig ud i dengang, så den oplevelse står øverst på ønskelisten l min næste ferie i Fethiye. For jeg skal lbage l Fethiye på ferie. Og jeg satser på at kunne lokke hele familien med igen…


Telmessos Hotel + Lækkert familiehotel af god, middel standard beliggende i Hisarönü et par km fra en af de smukkeste strande i Tyrkiet, Ölüdeniz. Telmessos Hotel består af to afdelinger på hver side af en vej. Værelserne ligger i små treetagers blokke rundt på hotellets område, og på de hyggelige fællesområder er der god plads til at samles. Udover to poolområder er her også en lille aquapark med vandrutsjebaner. Opholdet er med All Inclusive.

Meri Hotel Vil du bo med den bedste beliggenhed ved én af Tyrkiets absolut bedste strande? Så bør du overveje Meri Hotel, der ligger ned til Ölüdeniz’ pragtfulde sandstrand ca. 14 km fra Fethiye. Hotellet er af ældre dato og af middel standard.Opholdet er med All inklusive, hvor måltider og udvalgte drikkevarer er betalt hjemmefra, og Meri Hotel er derfor oplagt til familier, der gerne vil holde en prisrimelig All Inclusive ferie ved stranden.

Jiva Beach Resort Dejligt, nybygget hotel af høj standard med en central beliggenhed ned til stranden i Çalis ca. 6 km fra Fethiye by. Jiva Beach Resort fremstår lyst og indbydende, og opholdet er med All Inclusive. Hotellet anbefales til børnefamilier og par, der gerne vil bo i komfortable omgivelser under ferien i Fethiye. Vil I forkæle jer selv og hinanden lidt ekstra, så bestil et værelse med terrasse og direkte udgang til en dejlig, lille swimmingpool.

Flamingo Hotel + Indbydende hotel af god, middel standard beliggende i grønne omgivelser i den smukke bugt, Ölüdeniz, ca. 14 km fra Fethiye. Her er et hyggeligt poolområde, og du kan gå til en af Tyrkiets bedste badestrande herfra. Flamingo Hotel anbefales til par og familier, som ønsker prisrimelig indkvartering med halvpension i rolige omgivelser. Fra Ölüdeniz kan du tage en bus til Fethiye, hvor især den gamle bydel er meget charmerende. 46

tlf. 70 108 100


All Inclu sive ferie uden bekymringer! All Inclusive er nemt og bekvemt! Tre daglige mål der med udvalgte, lokalt producerede drikkevarer er som minimum inkluderet i rejsens pris, og du behøver derfor ikke bekymre dig over hotelregninggen, hvis du vælger indkvartering med All Inclusive. Konceptet varierer dog en del fra hotel l hotel. Mål derne serveres o est fra buffet. Minde middelklassehoteller vil typisk have en-tre varme re er og forskelligt lbehør på a enbuffeten og nok kun en slags æg på morgenbuffeten, hvorimod de store luksushoteller o e vil have bugnende bufe er med -tyve varme re er og et væld af forre er, lbehør, salater og desserter – og en kok, der lbereder dine æg e er ønske om morgenen. Nogle hoteller har drikkevarer inklusiv døgnet rundt. Andre har det fra frokost l e er a ensmaden. Som udgangspunkt hænger hotellet størrelse, standard og pris altså sammen med udvalget i All Inclusive konceptet. Spørg vores rejsekonsulenter om flere detaljer, eller læs mere på vores hjemmeside. All Inclusive-hotellernes popularitet s ger år for år, og vores udvalg af gode hoteller med All Inclusive er derfor også større end nogensinde. Vores rejsekonsulenter hjælper dig gerne med at finde de hoteller, der passer bedst l dine behov og budget. Vi har håndplukket et lille udvalg All Inclusive-hoteller her. Se mange flere på vores hjemmeside. Middel standard: Arsi Hotel i Alanya Sayanora & Sayanora Park Hotel i Side Letoon Hotel i Didim Hotel Telmessos i Fethiye Bitez Garden Life i Bitez Standard over middel: Club Armar Hotel i Marmaris Mar La Perla i Içmeler Panorama Hotel i Alanya Scanway Bayview i Güllük Panorama Hill Hotel i Kusadasi Høj standard: Mar Resort de Luxe i Içmeler Sen do Gold Island i Alanya Golden Coast Resort i Side Green Nature Resort & Spa i Marmaris

www.tyrkieteksperten.dk

03


Alanya -Eventyr for alle

02

tlf. 70 108 100


Dim Çay & Dim Cave Af Helle Andersen, 26 år og salgssupervisor i Alanya.

Min absolu e yndlingsudflugt i Alanya er turen l Dim Çay og Dim Cave - drypstensgro en. Hvis man trænger l en lille pause fra det hek ske byliv, eller bare en dejlig afslappende dag, så er Dim Çay perfekt l de e. Mange af de lokale tager ud l Dim Çay med hele familien i weekenden for at nyde roen og få sig et lækkert mål d mad. Du kan få samme oplevelse med dansk guide. Selve turen der l er i sig selv rig g smuk, man kommer forbi flere banan- og appelsinplantager, små landsbyer og gamle huse, og så følger man Dim floden hele vejen op l Dim Cave - drypstensgro en, der menes at være 1 mio. år gammel, og som ligger 232 m over havets overflade. Temperaturen i gro en er 18-19 grader, og der er en konstant lu fug ghed på 90 %. Her er mange muligheder for at få en masse flo e feriebilleder af naturens smukke udformninger. E er besøget i denne imponerende drypstensgro e går turen op l den nye dæmning, der har dannet en enorm kuns g sø, hvor bjergene spejler sig i vandoverfladen. Here er er det d l at slappe af ved Dim Çay. Maden er fantas sk lækker herude, og frokosten nydes på en slags tømmerflåde med bord og puder, der nærmest flyder på floden, mens man kan høre det rislende vand. Husk at medbringe badetøj, da der er rig mulighed for at tage en dikkert i det forfriskende flodvand eller at solbade på en solseng på flodbredden. Det er især dejligt i de varme sommermåneder, hvor man trænger l at blive kølet godt af. vand eller at solbade på en solseng på flodbredden. Det er især dejligt i de varme sommermåneder, hvor man trænger l at blive kølet godt af.

Riverrafting Af Michelle Petersen, 24 år og rejsekonsulent i København.

Der er fart over feltet og sus i ørerne, når det i fuld fart går ned af floden i de store gummibåde. Der padles i takt, når styrmanden beder henholdsvis venstre eller høje side om at padle. Turen starter med en køretur op i bjergene, og bådene gøres klar l at tage os med på en livlig tur ned af floden. Ved start er vi 8 mand i bådene og en styrmand – klar l kamp mod de andre både, og på kryds og tværs af na onaliteter skabes der et sammenhold, og diverse kampråb råbes ud i den bare natur. Vandet er isnende koldt, men dejligt forfriskende, når solens varme stråler bager ned fra den skyfri, blå himmel – alle kan hoppe en tur i vandet fra bådene og mærke det power-fulde vand, og hvordan strømmen s lle og roligt kan tage dig med ned af floden. Et øjebliks s lhed kan være ltrængt mellem kampråbene og de mange gange, der skal padles – her er grønt, smukt og næsten eventyrligt. Naturen er næsten uberørt, og der sænker sig en s lhed over bådene, og alle nyder et øjebliks fred – ind l styrmanden giver en venligt puf, og inden man ser sig om, har man fået sig en kold dukkert. Riverra ing giver dig en spændende oplevelse på din ferie blandet med skønne naturoplevelser og kolde gys. Det er uden tvivl min yndlingsudflugt i Alanya. www.tyrkieteksperten.dk www tyrkieteksperten dk

49


Amins Alanya

50

tlf. 70 108 100


Jeg var første gang i Alanya i 2004 og har nok været der 60 gange siden. Eller 5-10 gange om året. Jeg er vild med klimaet, maden, og at jeg kan kombinere arbejde og ferie. Tyrkerne er både søde og gæstfri, og derudover er deres mad superlækker. Det er et stolt folkefærd, men de er ikke arrogante, som franskmændene fx kan være. Jeg har igennem årene lavet mere end 60 shows på Palm Beach i Alanya. Siden jeg startede med mine shows, har mange andre kunstnere optrådt på Palm Beach, bl.a. Kim Larsen, Rasmus Seebach, Medina, Burhan G, Jan Gintberg og Uffe Holm. Jeg fejrede også min 40 års fødselsdag på Palm Beach i 2010. Med 100 gæster. 70 fra Danmark og 30 af de tyrkiske venner, jeg har fået i løbet af de mange år, jeg har besøgt byen. Det var en fantastisk fest – og til en tredjedel af, hvad den ville have kostet i Danmark. Juli og august er for varme for mig, men klimaet i Alanya om foråret og efteråret er helt fantastisk. Min familie er vild med at tage med til Alanya. Mine to mindste børn er kun tre og fire år. Så vi nyder at holde ferie med All Inclusive, selvom vi også har et hus i Alanya. For vi vil bare slappe af og ikke købe ind, lave mad, gøre rent osv. Så længe ungerne er så små er det den perfekte måde at holde ferie på. Delfiner & vildsvin Alanya byder på alverdens eventyr. Hvis du rejser med børn lige som mig, skal du prøve at svømme med delfiner lidt uden for Alanya. Det er dyrt, men en helt fantastisk oplevelse, og jeg havde total optur, efter jeg havde prøvet det med min store datter. En gåtur op til borgen midt i byen er også umagen værd… Og jeg sagde gåtur. Det er en hård tur, men så er oplevelsen større, når man står deroppe – og JA, jeg har gjort det mange gange. Dimçay-floden er også et godt udflugtsmål, her er nogle dejlige restauranter og badesteder, hvor man kan sidde med fødderne i floden, mens man får serveret mad. Kildrer det i aftrækkerfingeren, er Alanya også stedet. Vildsvinejagt i bjergene er noget af det mest spændende, jeg har prøvet. Jægernes våbenbehandling var faktisk det mest spændende. Til frokost jokede en jæger med, at han engang ved et uheld havde skudt sin kone i skulderen. Bagefter kom hun grinende ud fra køkkenet og viste mig skudhullerne i sin skulder. Jeg har selv skudt to vildsvin dernede, og den ene gang lavede jeg grisefest af kødet. Selvom tyrkerne er muslimer, accepterede de det alle sammen – bare jeg lavede noget andet til dem. Shopping & natteliv Tirsdagsmarkedet ved grønttorvet har det lækreste frugt og grønt, man kan forestille sig. Priserne er en fjerdedel af i Danmark. Der er også et almindeligt marked, men her skal man holde øje med kvaliteten. Og man kan ikke regne med at man bare skal sige halvdelen af, hvad de siger.


.Man skal betale det, man vil give, og ikke hvad de starter på, eller hvad de siger.. Det er altid godt bare at gå derfra. Man kan jo altid gå tilbage, hvis ikke de løber efter en... Der er mange gode restauranter i Alanya, både internationale og autentisk tyrkiske, og hvis du bagefter har lyst til en tur i byen, vil jeg anbefale Crazy Horse og Summer Garden. Her er virkelig gang i den i højsæsonen. Med fuldt orkester Aspendos er en flot og velbevaret amfiteater en god times kørsel fra Alanya. Det er små 2000 år gammelt og er stadig i brug til fx koncerter og danseforestillinger. Akustikken er perfekt, og det er fantastisk, at man kan høre alt, selvom der sidder 5000 mennesker, og det er uden mikrofoner. Jeg har en drøm om en dag at stå på Aspendos og synge Nessun Dorma med et 88 mand stort symfoniorkester. Det ville være en fantastisk oplevelse! Amin Jensen er folkekær entertainer og sanger. I 2013 er han på 20 års jubilæums-turné rundt i Danmark med showet “Comedy Vs. Opera”, se mere på www.amin.dk. Han har dog også fundet plads i kalenderen til flere shows på Palm Beach i Alanya i løbet af sæsonen.

52

tlf. 70 108 100


Vega Star Feriecenter

Vega Star er vores største og uden tvivl mest populære Tulipan Hotel i Tyrkiet. Både par, familier, unge og grupper vender tilbage år efter år. Komplekset tilbyder både indkvartering i hotelværelser og ferielejligheder med plads til op til 4 personer. Vega Star ligger i et roligt område i den nordvestlige del af Alanya, og du kan gå til både centrum og Kleopatrastranden. Børn er meget velkomne på Vega Star, og her er god chance for at finde legekammerater, der taler samme sprog. Her er tre små poolområder, det ene med vandrutsjebane. Morgenmad og halvpension kan tilkøbes.

54

tlf. 70 108 100

Tulipan Hotel


Sultan Sipahi Resort

Indbydende hotel af god standard over middel beliggende ned til Damlatas stranden tæt på centrum i Alanya. Sultan Sipahi Resort er vores mest populære hotel i Alanya centrum og den oplagte base for både familier, unge og ældre, der ønsker at bo tæt på det hele. Her er gode faciliteter for både børn og voksne, herunder poolområde med vandrutsjebaner, lille fitnessrum og tyrkisk bad. I sommersæsonen er opholdet med All Inclusive.

www.tyrkieteksperten.dk

55


Panorama Hotel Komfortabelt hotel af god standard over middel med en perfekt beliggenhed ned til den østlige strand blot et par minutters gang fra Alanya centrum. Her er mange gode faciliteter, bl.a. indbydende poolområde, spa center, tennisbane og egen strand. Opholdet er med All Inclusive, hvor måltider og lokalt producerede drikkevarer er inklusiv i prisen. Panorama Hotel anbefales til både par og familier, der ønsker at bo centralt og komfortabelt.

Arsi Hotel

Hyggeligt og populært hotel af middel standard beliggende få meter fra den populære Øststrand i Alanya. Herfra kan du gå til centrums mange gode restauranter, butikker og barer. Arsi Hotel er oplagt til afslappende feriedage på hotellet eller på stranden og anbefales til både par og familier, der gerne vil bo centralt til en rimelig pris. Her er en lille swimmingpool med vandrutsjebane. I sommersæsonen er opholdet med All Inclusive.

56

tlf. 70 108 100


Diamond Hill Resort Nyt, indbydende luksushotel beliggende på en bakketop i Tosmur med en forrygende udsigt over hele Alanyas by og bugt samt de smukke Taurus-bjerge i baggrunden. Diamond Hill Resort ligger få minutters gang fra Øststranden, og her har du den perfekte base for en Ultra All Inclusive ferie i Alanya, hvis du ønsker høj standard og gode faciliteter, hvor mad og drikke er betalt hjemmefra. Hotellet anbefales både til voksne og børnefamilier.

Kahya Hotel Centralt beliggende hotel af god standard over middel. Her er få meter til Damlatas stranden og mindre end 1 km til den gamle bydel, hvor basaren lokker med fordelagtige indkøb. Kahya Hotel har et attraktivt poolområde med vandrutsjebaner og anbefales til både par og familier, som gerne vil bo centralt og komfortabelt. I sommersæsonen er opholdet med All Inclusive, hvor måltider og lokalt producerede

Aska Buket Resort Imponerende luksusresort beliggende i rolige omgivelser ca. 10 km fra Avsallar og ca. 30 km fra Alanya på kyststrækningen mod Antalya. Skal hele familien forkæles og bo komfortabelt med mange faciliteter, er Aska Buket Resort et oplagt valg. Opholdet er med All Inclusive, hvor måltider og lokalt producerede drikkevarer er betalt hjemmefra, så her overskrider du ikke feriebudgettet. Du kan ikke påregne guideservice på hotellet.

Aska Kleopatra

Beste Hotel Kun 100 m fra Damlatas stranden og få minutters gang fra Alanyas livlige centrum ligger dette populære hotel af middel standard. Aska Kleopatra Beste Hotel anbefales til alle, der vægter beliggenhed højere end standard, og som gerne vil have byens mange ferietilbud inden for rækkevidde. Herfra kan du gå til borgen, basaren og marinaen. All Inclusive kan tilkøbes, hvor måltider og lokalt producerede drikkevarer er betalt hjemmefra. www.tyrkieteksperten.dk

57


Telatiye Resort Hotel + Lyst og moderne hotel af høj standard beliggende i Konakli tæt ved stranden ca. 13 km fra Alanya. Her er mange gode faciliteter, bl.a. et dejligt poolområde med vandrutsjebaner og god plads til både sjov og afslapning. Opholdet er med All Inclusive, hvor måltider og lokalt producerede drikkevarer er betalt hjemmefra, og Telatiye Resort Hotel er derfor oplagt til større familieferier, hvor noget særligt skal fejres. Der afgår dolmus til Alanya tæt ved hotellet.

Titan Select + Nyere hotel af høj standard med gode faciliteter for hele familien i Konakli. Hotellets private strand ligger få minutters gang fra hotellet, og hotellet har desuden et indbydende poolområde med vandrutsjebane og et dejligt spa center. Alanya ligger kun 13 km herfra, og du kan tage en dolmus tæt ved hotellet. Titan Select Hotel anbefales til par og familier, der ønsker at bo i komfortable omgivelser. Opholdet er med All Inclusive.

Titan Garden Hotel Indbydende hotel af god standard over middel beliggende i gåafstand fra stranden i Konakli ca. 13 km fra feriebyen, Alanya. Titan Garden Hotel er en oplagt base for familier, der gerne vil bo komfortabelt til en rimelig pris med gode faciliteter. Poolområdet er populært, og her er god plads. I Konakli finder du enkelte butikker og restauranter samt diskotek i højsæsonen. Der afgår dolmus til Alanya tæt ved hotellet. Opholdet er med All Inclusive.

Atlas Beach Hotel + Nybygget hotel af god, middel standard beliggende i udkanten af Konakli ca. 13 km fra Alanya. Her er gode faciliteter for hele familien. Du kan gå til stranden, og du kan nemt tage bussen til den livlige ferieby, Alanya, hvor du finder et stort udvalg af restauranter, butikker og barer. Atlas Beach Hotel anbefales til både par og familier, som gerne vil bo komfortabelt i moderne omgivelser uden at forvente luksus. Opholdet er med All Inclusive. 58

tlf. 70 108 100


Side

60

tlf. 70 108 100


Side er en lille perle ved Middelhavet på Tyrkiets sydkyst mellem Antalya og Alanya. Har du endnu ikke været der, bør du bestemt overveje Side som din næste feriedestination. Byen ligger på spidsen af en halvø, og her strækker flere pragtfulde sandstrande sig mod både øst og vest. Sides centrum er den stemningsfyldte, gamle bydel, hvor fredede bygninger ligger rundt om små torve og pladser. Her ligger også de smukke ruiner af det imponerende Apollon-tempel, hvor høje, slanke søjler knejser mod solen på den yderste spids af halvøen. Den gamle bydel er bilfri, og det skaber en helt speciel og meget afslappende feriestemning, at her ikke er nogen trafikstøj. Her kan du gå rundt i dit helt eget tempo og blot lade dig føre derhen, hvor dine øjne bliver fristet. Måske går du ind i en lille butik, der sælger farvestrålende keramik. Kan du lide, hvad du ser og beslutter dig for at handle, bliver du sikkert budt på et lille glas te. Måske går du videre og sætter dig ved et lille bord uden for en hyggelig bar og nyder en kølig drink eller et glas af den lokale pilsner, Efes. Måske går du herefter videre og bliver draget mod en af de gode restauranter, hvor du sætter dig på den udendørs terrasse på 1. sal med udsigt over torvet. Efter et dejligt måltid går du måske over til Apollon-templet for også at opleve de smukke ruiner oplyst i mørket. I morgen vil du måske tage en tur til det imponerende antikke teater, Aspendos, eller opleve provinsbyen Manavgat, der huser regionens største moské og marked. Eller måske vil du slappe af med familien og en god bog på en af de dejlige sandstrande og blot lade dagen gå uden planer overhovedet, fordi du har masser af tid, og fordi det er din ferie… www.tyrkieteksperten.dk

61


Sayanora & Sayanora Park Hotel

Hyggeligt familiehotel af god, middel standard beliggende blot 100 meter fra Sides sandstrand og i gåafstand fra centrum. De fleste værelser ligger i lave toetagers bygninger med balkon mod poolområdet. Nogle af værelserne ligger i Park-bygningen, hvor der også ligger et lille poolområde. Opholdet er med All Inclusive, hvor måltider og lokalt producerede drikkevarer er betalt hjemmefra, og Sayanora anbefales til både par og familier.

62

tlf. 70 108 100

+


The Colours Side Dejligt, nyt familiehotel fra 2012, der ligger i Evrenseki ca. 6 km øst for Side. Det er den oplagte feriebase for især familier, som ønsker ferie med All Inclusive, men som ønsker et mere prisrimeligt alternativ til de store luksushoteller. The Colours Side er indrettet i regnbuens glade farver, og både bygning og fællesarealer vil være med til at sætte kulør på din ferie. Opholdet er med All Inclusive, hvor måltider og udvalgte drikkevarer er inklusiv i prisen.

Kale Beach Hotel Populært hotel af middel standard med en helt perfekt beliggenhed ned til stranden, få minutters gang fra det antikke centrum i Side. Kale Beach Hotel (tidl. Diane Holiday Village) har i mange år været populært blandt skandinaviske rejsende. Hotellet er af ældre dato men er blevet renoveret i 2012 og fremstår pænt. Indkvarteringen sker i bungalows spredt rundt på hotellets område, og restauranten ligger ned til strandpromenaden.

Venus Hotel Dejligt All Inclusive familiehotel af god standard over middel med mange gode faciliteter. Venus Hotel ligger i gåafstand til den gyldne strand i Titreyengöl. Området er prydet af de smukkeste violette bourgonvillaer, der også gror op ad bygningerne og giver et meget indbydende indtryk. Hotellet er af ældre dato og fremstår nogle steder lidt slidt, men her er en god atmosfære, og mange af vores gæster vender tilbage hertil år efter år.

Merve Sun Hotel + Indbydende hotel af god, middel standard beliggende i udkanten af Side i Kumköy. Flere dele af hotellet er bygget i 2012, og Merve Sun Hotel fremstår derfor nyt og moderne. I området finder du flere restauranter og butikker, og du kan nemt tage en dolmus til Sides antikke centrum. Kumköys dejlige sandstrand ligger i gåafstand herfra. Opholdet er med All Inclusive, og hotellet anbefales både til par og familier, der gerne vil bo komfortabelt til en rimelig pris. www.tyrkieteksperten.dk

63


Golden Coast Resort Mellem Side og Manavgat ligger dette pragtfulde familieresort af høj, international standard. Golden Coast Resort ligger ned til en pragtfuld, privat sandstrand og er den perfekte feriebase for den kræsne gæst. Her er virkelig gode faciliteter for børn og voksne samt aktiviteter både dag og aften. Glæd dig fx til den store aquapark og det indbydende spa center. Opholdet er med All Inclusive, og her bliver sørget godt for dig. Læn dig tilbage og nyd ferien!

Club Golden Beach

Indbydende familieresort beliggende tæt på egen strand i Çolakli mellem Side og Manavgat. Club Golden Beach tilbyder indkvartering i rummelige værelser fordelt i lave bygninger spredt rundt i den store, frodige have. Her kan både børn og voksne føle sig hjemme og nyde ferien i komfortable omgivelser med familievenlige faciliteter. Hotellet har flere poolområder og en stor aquapark med vandrutsjebaner. Opholdet er med All Inclusive, og her spiser du godt.

64

tlf. 70 108 100

+


“Et fantastisk sted for hele familien” E er den længste dag i vores seksårige søns liv ankom vi endelig en lun søndag nat l Club Golden Beach. Vi blev modtaget i fin s l af guiden Steffen og blev kørt de 50 m l vores værelse i en af hotellets gol iler. Næste morgen fik vi travlt med at udforske morgenbuffeten, og pandekage- og omeletdamerne var helt klart morgenens største hit. Pandekagerne var tynde, som vi kender dem hjemmefra. Og med sukker og smør var der ikke et øje tørt. Bitavlen fyldt med honning gjorde også et stort indtryk på en seksårig, der aldrig havde set mage. På vejen fra restauranten over l værelset passerede vi en tyrkisk mand, der tydeligvis var ansat på hotellet. Og Elias udbryder, ”Se mor, det der – det er Tyrkiet Eksperten!!”. E er den lidt sene morgenmad provianterede vi med bold, oppustelig krokodille, badering og strandsæt i den lille basar, der hører l hotellet og gik here er op l relax-poolområdet, lige over for vores fantas ske lejlighed. Her er en mindre børnepool, hvor der er et område med skygge, og parasollerne giver også mulighed for at få det med solen, som man vil have det. Men selvom børnene tog godt imod badeak viteten, var det stadig et badeland med vandrutsjebaner, der blev ved med at dukke op – især hos seksårige Elias. Så e er et par mer drog vi af sted l det magiske vandland. Eller drog og drog… Vi smed krokodillen op på en af de tre terrasser, der hørte l vores lejlighed, og gik de 50 m l badelandet. Og hvilket hit! Altså for nogen. Niels startede med at tage treårige Vera med op i en af de store rutsjebaner. Det var hun mildest talt ikke så vild med, og det tog det meste af et kvarter, før hun kom sig over forskrækkelsen… Forskrækket blev Elias også lidt, da han og Niels i en dobbelt badering ramte vandet i mæg g fart og kæntrede… Ingen skade sket, men indtryk gjorde det, for det blev betegnet som det sejeste, der var sket den dag.

Dagen e er fik vi øje på nogle damer ved ak vitets-poolområdet, der sad på et tæppe i skyggen og forberedte et eller andet. Vi fik ud af dem, at der ville være et eller andet spiseligt kort e er. Og vente den omkring damerne på tæppet viste sig at være det hele værd. De tre damer sad og rullede og bagte de dejligste tyrkiske pandekager, du kan fores lle dig. Vi kunne vælge mellem ost, kød, kartofler og selvfølgelig sukker… Goddag pandekagedamer – farvel frokostbuffet! Det mest fantas ske ltag, du kan fores lle dig. Prøv den med ost, eller få dem l at mikse kartofler og kød. Senere på ferien mødte vi en anden dansk familie med to børn, der var jævnaldrende med vores. Elias og Jack blev bedste venner i løbet af kort d, og lørdag formiddag brugte de et par mer i Børneland, hvor de bowlede, tegnede, spillede dart og lavede forskellige andre konkurrencer. Om a enen l minidisko fik de meget stolte overrakt deres diplomer for deltagelse og ikke mindst sejr i de forskellige discipliner. Der er minidisko på hotellet hver a en, og om end ungerne var le ere generte første a en, blev Elias tryg e er et par numre og deltog i fællesdans for fulde gardiner, mens Vera var lidt overvældet af den høje musik og de mange børn og blev siddende hos kaffedrikkende far i behørig afstand. E er en uge på de e fantas ske familieresort blev det desværre hjemrejsedag. Vi fik sagt farvel l restauranten, vandlandet, firbenene, muslingerne, badekarret i lejligheden, pandekagedamerne, stranden og ikke mindst l de nye legekammerater Jack og Sille fra Fåborg… Familien Thrane kommer fra Valby og består af Rikke og Niels på 39 år, Elias på 6 år og Vera på 3 år. Læs hele deres rejsedagbog på vores hjemmeside. www.tyrkieteksperten.dk

63


Smag på det tyrkiske køkken Haydari Cremet dip af yoghurt, der serveres med frisk brød, fx tyrkisk fladbrød, og gerne en skål lækre oliven. Den nemme forret, der giver dig d ved bordet i stedet for i køkkenet!

Til 4 personer: 300 g tyrkisk yoghurt (eller anden drænet yoghurt) 2 fed presset hvidløg 1 tsk. tørret mynte 2 spsk. hakket, frisk dild eller 1 tsk. tørret dild. 1 knivspids cayennepeber Salt Et par dråber god olivenolie Bland alle ingredienser (undtagen olien) sammen og server i en pæn skål eller et lille fad. Dryp lidt god olivenolie over og server med brød og oliven.

Sigara böregi Lækker, tyrkisk ”meze”, og én af redakƟonens absoluƩe favoriƩer. Sprøde fillodejsruller med fyld af fetaost og persille – velbekomme!

Til 4 personer: 3 ark fillodej 200 g god fetaost, 1 håndfuld hakket persille Evt. en knivspids cayennepeber 1 dl olie Ɵl stegning, fx olivenolie eller rapsolie

66

tlf. 70 108 100

Smuldr fetaost sammen med hakket persille og evt. cayennepeber, og s l det l side. Sæt en lille skål med koldt vand frem, som du skal bruge l at ”lime” fillodejens kanter sammen. Læg de 3 plader fillodej oven på hinanden på bordet på den vandre e led. Skær pladerne igennem lodret på midten. Here er skærer du hver halvdel igennem fra hjørne l hjørne. Here er skal du gerne have i alt 12 trekantede stykker. Læg dem oven på hinanden og dæk med et fug gt klæde, så de ikke tørrer ud undervejs. Tag here er et stykke fillodej og fordel 2 tsk. af fetafyldet nederst på en af de lange sider. Fold først de to nederste hjørner ind over fyldet, og rul dere er pladen rundt om fyldet mod spidsen, som du dupper med vand, inden du ”limer” den fast. Fortsæt på samme måde med de næste 11 plader. Varm dernæst olien op i en dyb pande, og steg rullerne ved middel varme, l de er gyldne. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, og server dem lune – evt. sammen med haydari, brød og oliven som en lækker start på en god middag.


Izgara köfte Grillede kødboller af lamme- og oksekød. Smager dejligt med grillede grøntsager, salat – og med inspira on fra den danske sommer med nye, kogte kartofler med et drys persille. Til 4 personer: 250 g hakket lammekød 250 g hakket oksekød 2 skiver daggammelt brød opblødt i mælk 1 finthakket løg 1 æg 2 spsk. mælk 1½ spsk. finthakket persille 1 tsk. spidskommen 1 tsk. paprika1½ tsk. salt Tænd grillen (eller vent, hvis du har gasgrill). Pres mælken ud af brødet og smuldr brødet i en skål og rør det godt sammen med alle de øvrige ingredienser, som når du laver frikadellefars. Form kødbollerne af en stor spsk. fars, som du former som en cylinder og dere er trykker flad. Når alle kødboller er formet, lægger du dem på grillen og steger dem. Læg gerne nogle grøntsager på grillen sam dig, fx champignon, peberfrugt og løg i kvarte. Server med kogte, nye kartofler eller ris og en grøn salat. Tip: Er det ikke grillvejr, kan du enten stege kødbollerne i ovnen på en plade med bagepapir ved 210 grader i ca. 25 min. (vend dem halvvejs) – eller du kan bes lle en af vores rejser l Tyrkiet og spise izgara kö e i helt auten ske rammer!

Sütlaç En god, tyrkisk middag afslu es typisk med frisk frugt skåret i mundre e stykker og arrangeret på et stort fad, som alle nipper fra. Men hvis du gerne vil prøve en af Tyrkiets søde desserter, kan vi anbefale denne risdessert, der befinder sig et sted mellem ris a la mande og risbudding.

Til 4-6 personer: 150 g grødris 2½ dl vand 7½ dl sødmælk 2½ dl kaffefløde Kornene af en stang vanilje 3 spsk. sukker 1 knivspids fint salt 3 spsk. majss velse (fx maizena), opløst i ½ dl varm mælk l jævning Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Bring vandet i kog og lsæt grødrisene. Sku ned for varmen, og rør rundt. Når vandet er kogt næsten ind, lsæ es mælk, kaffefløde, vaniljekorn og –stang, sukker og salt. Kog grøden under omrøring ved svag varme i ca. 10 minu er. Læg here er låg på, og kog videre i ca. 20 minu er. Rør jævnligt i gryden, så grøden ikke brænder på. Grøden skal være væsentligt tyndere end risengrød, da den jævnes l budding, men risene skal selvfølgelig være møre. Fjern vaniljestangen. Tilsæt jævningen, og kog i ca. 1 minut. Here er tages sütlaç’en af varmen. Anret i por onsglasskåle, og sæt i køleskabet. Serveres kold med et drys kanel. www.tyrkieteksperten.dk

67


Antalya Antalya er en meget charmerende storby. Her venter spændende oplevelser, uanset om du har besøgt byen før eller skal udforske den for første gang. Især i den gamle bydel, Kaleiçi, er der en ganske særlig stemning. Små snoede gader belagt med brosten smyger sig forbi fredede, osmanniske huse, der alle hvisker deres historie, når du går forbi. Bydelen er bilfri, og her er en unik og stemningsfyldt atmosfære. Kaleiçi er det perfekte sted at holde en roman sk ferie for to eller en hyggelig storbyferie med gode venner. Vi lbyder flere små og meget hyggelige hoteller i Kaleiçi. Antalya har også en indbydende strand i Lara, hvor vi lbyder flere store luksushoteller med mange faciliteter. Her kan du kombinere badeferie og storbyferie på én og samme rejse. Kombina onen af afslappende feriedage i komfortable omgivelser med kulturelle udflugtsdage l byens centrum og den gamle bydel gør Antalya særligt a rak vt for familier og grupper. Er du glad for at shoppe, har Antalya flere store shoppingcentre, der bugner af gode, tyrkiske og interna onale mærker. Antalya er desuden et godt udgangspunkt for mange seværdigheder, fx det smukke Düdenvandfald, det imponerende an kke teater, Aspendos eller den an kke by, Perge. På de følgende sider kan du se et udpluk af vores hoteller i Antalya. Se det samlede udvalg på vores hjemmeside.


Diamond Hotel

+ Vores billigste hotel i Lara ca. 12 km fra Antalya. Diamond Hotel er af ældre dato men er delvist renoveret i 2010. Her er restaurant samt en lille swimmingpool, hvor du kan tage en dukkert på varme dage. Dolmus kører til og fra Antalya centrum kun 150 m fra hotellet. Diamond er et godt udgangspunkt for par, som ønsker at bruge tiden og budgettet på ferieoplevelser i den spændende storby frem for på indkvarteringen.

Club Hotel Sera Charmerende luksushotel af ældre dato beliggende i Lara ca. 12 km fra Antalya. Mange af hotellets faciliteter ligger spredt i en stor, frodig have med farverige blomster. Club Hotel Sera ligger ned til en privat strand og anbefales til par og familier samt større grupper, der ønsker at bo komfortabelt i smukke omgivelser. Opholdet er med Ultra All Inclusive, hvor måltider, snacks og de fleste drikkevarer er betalt hjemmefra.

Titanic Beach Resort Stort indbydende hotel beliggende ned til egen strand i Lara ca. 12 km fra Antalya. Her vil du føle dig som på et krydstogtskib af højeste klasse, da hotellet er designet som et stort krydstogtskib. Titanic Beach Resort har det hele til en ferie i luksus og komfort, bl.a. stort poolområde med vandrutsjebaner samt et indbydende spa center. Opholdet er med Ultra All Inclusive, så her behøver du ikke at spekulere over hotelregningen. 70

tlf. 70 108 100


Argos Hotel Lille, charmerende hotel beliggende centralt i Antalyas gamle bydel, Kaleiçi. Argos Hotel anbefales til gæster, der vægter personlig service og atmosfære højere end rummelige faciliteter. Alle værelser er forskellige. Området er utrolig hyggeligt, og hotellet er det perfekte udgangspunkt for spadsereture rundt i dette gamle kvarter, hvor du også finder gode spisesteder. Antalyas nye bydel når du nemt med dolmus tæt ved hotellet.

Mediterra Art Hotel Charmerende, lille oase beliggende i Antalyas gamle bydel, Kaleiçi. Mediterra Art Hotel ligger i historiske bygninger, der er restaureret med respekt for de gamle, osmanniske traditioner. Herfra kan du nyde den særlige atmosfære i den gamle bydel, hvor smalle brostensgader snor sig omkring fine, gamle huse. Til hotellet hører en lille have, en lille swimmingpool og en restaurant, og Mediterra Art anbefales især til voksne, der gerne vil bo komfortabelt på storbyferien.

Kaucuk Hotel + Charmerende, lille hotel i hjertet af Antalyas gamle bydel, Kaleiçi. Ejeren har brugt mange år på at restaurere de historiske bygninger og har indrettet hvert værelse forskelligt og opkaldt dem efter de mest betydningsfulde kvinder i hendes liv. Hotellet emmer således af både byens og ejerens historie. Kaucuk Hotel er en oplagt base til storbyferien, hvis du værdsætter beliggenhed og personlig gæstfrihed højere end standard og mange faciliteter. www.tyrkieteksperten.dk

71


Kemer

Ved foden af Taurusbjergene

Kemer ligger betagende smukt ved foden af de høje og al d grønne Taurusbjerge lige syd for Antalya. Du kommer her l fra lu havnen ad hovedvejen, der snor sig langs det gamle Lykiens sydkyst. Her lå oprindeligt en lille landsby, hvor befolkningen hovedsagelig ernærede sig ved dyrkning af appelsiner. Den var dog ikke større, end at man må e lede e er den i appelsinlundene. Lokalbefolkningens aner skal således findes i småbyerne omkring Kemer og i områderne mod nord og syd - f.eks. Beldibi, Faselis, Kekova og Olympos. Byen er i dag opført som turistmål, men det er gjort under hensyntagen l områdets smukke natur og med høj kvalitet for øje. Kemer omtales nu og da som Tyrkiets Skt. Tropez på grund af den prisbelønnede marina, der ltrækker sejlere fra det meste af verden. Det er også her ved marinaen, at byens a en- og na eliv skal findes. Her er gode, tyrkiske og interna onale restauranter samt livlige barer og et par diskoteker. I Moonlight parken, lige vest for marinaen, kan du gå en dejlig tur i de lune a en mer. Byens handelscentrum er den moderne gågade Liman Caddesi, der går vinkelret på kysten. Her ligger gode bu kker og restauranter på begge sider under de overdækkede fortove. Vi har et varieret udbud af hoteller i Kemer. Se det samlede udvalg på www.tyrkieteksperten.dk 54

tlf. 70 108 100


Mr. Crane Hotel Vil du gerne holde billig All Inclusive ferie i Kemer, er Mr Crane Hotel et oplagt valg. Hotellet ligger i gåafstand fra stranden og tæt på centrum. Her er et poolområde, hvor du kan slappe af og tage en dukkert, og hotellet har også eget tyrkisk bad, hvor du kan forkæle dig selv. Opholdet er med All Inclusive, hvor måltider og udvalgte, lokalt producerede drikkevarer er inklusiv i prisen.Mr Crane Hotel anbefales til både par og unge.

Armas Beach Hotel

Familiehotel af god standard over middel beliggende ned til stranden i Kemer. Armas Beach Hotel har mange faciliteter for både børn og voksne, og opholdet er med All Inclusive, hvor måltider og lokalt producerede drikkevarer er inklusiv i prisen.Fra hotellet kan du gå til Kemer centrum, hvor du finder et udvalgt af butikker og restauranter.Anbefales til alle, der gerne vil bo med All Inclusive, tæt på stranden og til en rimelig pris.

www.tyrkieteksperten.dk

73


Luksusrundrejse -Kultur & Wellness

Tag med Scanway/Tyrkiet Eksperten på en uforglemmelig luksusrundrejse i det smukke og historiske Tyrkiet med dansk rejseleder! Oplev nogle af landets mest spændende, an kke byer. Se det fantas ske naturvidunder, Pamukkale. Besøg Antalya-regionens største moské, vandfald og marked. Forkæl dig selv med velgørende massage. Tag med l tyrkisk a en og nyd det fremragende, lokale køkken og den fascinerende, tyrkiske mavedans. På hele rundrejsen bor du udelukkende på komfortable 4-5* hoteller. Udnyt denne fantas ske mulighed, og bes l din Kultur & Wellness luksusrundrejse l særpris allerede i dag! Dag 1-2: Du bliver modtaget i Antalya Lu havn af vores dansktalende rejseleder, som følger med på hele rundrejsen! Du indkvarteres på 5* hotel i Colakli og omegn, fx SideStar Resort. Vores danske rejseleder viser dig rundt i området, og vi besøger bl.a. det an kke teater Aspendos i Side. Dag 3: I dag kører vi gennem de smukke Taurusbjerge mod det fantas ske naturfænomen, Pamukkale, hvor hvide kalkterrasser smyger sig op ad bjergsiden og leder tankerne hen på et bjerg af is – eller bomuld, som stedet også er opkaldt e er. Du kan bade i den klare Kleopatra-pool, der siges at have en helbredende effekt, og vi besøger også den an kke ruinby, Hierapolis. Vi besøger et onyx-værksted, der laver fantas ske smykker og skulpturer af denne specielle stenart, der især findes i området omkring Pamukkale. Dag 4-5: Vi skal besøge en af regionens største tæppefabrikker og høre om tæppernes spændende historie samt få vist, hvordan uldet bliver farvet, silketrådene spundet og tæpperne vævet. Der vil være mulighed for at lkøbe en spændende, tyrkisk a en i Antalya. Næste dag skal vi på opdagelse i den an kke by, Perge. Vores danske rejseleder vil bl.a. fortælle om den imponerende byport fra den hellenis ske periode, der rejser sig over byen, og vi kommer forbi det romerske teater og den gamle hovedgade. I løbet af dagen besøger vi et imponerende guldcenter og en kvalitetsbevidst læderforhandler, hvor du får mulighed for at gøre virkelig gode indkøb. Dag 6: Dagen er fri l oplevelser på egen hånd eller ren afslapning. Du kan også lkøbe en spændende tur l Manavgat, der bl.a. huser regionens største moské, et imponerende marked og det flo e vandfald ved den blågrønne Manavgat-flod. Dag 7-8: Her er god d l at slappe af og nyde omgivelserne på luksushotellet, mens du får fordøjet rundrejsens mange indtryk. Vi har sørget for, at du får en velgørende oliemassage og har adgang l spa centrets faciliteter. Nyd selvforkælelsen, og lad rundrejsens mange indtryk fæstne sig i hukommelsen. På 8. dagen følger vores danske rejseleder dig l lu havnen i Antalya, hvor hjemrejsen l Danmark begynder.

Prisen er inklusiv: • • • • • •

Flybillet l Antalya tur/retur Transport fra start l slut Indkvartering med morgenmad på 4-5* hoteller Velkomstmøde og byrundtur Heldagsudflugter l Pamukkale og Perge Dansktalende rejseleder under hele rundrejsen

Pris fra KUN 1.990,Læs mere om afrejsedatoer, priser og prakƟske oplysninger på www.kultur.tyrkieteksperten.dk, hvor du også kan bes lle rundrejsen.

74

tlf. 70 108 100


www.tyrkieteksperten.dk

75


Sultan Rundrejse

Central- og Vesttyrkiet

76

tlf. 70 108 100


Deltag i et overflødighedshorn af unikke, kulturelle oplevelser på denne 10 dages rundrejse med fuldt program og dansk guide. Vi besøger flere af Tyrkiets mest spændende storbyer samt de mest fascinerende naturfænomener. Vi starter i den fascinerende metropol, Istanbul. Byen er kendt for et utal af historiske seværdigheder, og vi besøger bl.a. Hagia Sofia, der blev opført som en kirke i 537 og var verdens største kirke i mere end 500 år. Den store kuppel befinder sig godt 56 m over gulvet. Under det osmanniske rige blev kirken omdannet til moské og er i daget imponerende museum. Vi besøger selvfølgelig også Den Blå Moské, der er verdensberømt for sine mere end 20.000 antikke, håndmalede kakler. Vi skal også besøge sultanernes tidligere bopæl, Topkapi-paladset. Glæd dig til at se de uerstattelige samlinger af porcelæn, våben og smykker samt at gå en tur gennem haremmet. Der bliver også tid til en dejlig sejltur på Bosporus-strædet og en indkøbstur i den store, overdækkede basar med mere end 4000 butikker. Efter Istanbul besøger vi Tyrkiets hovedstad, Ankara. Her skal vi besøge Museet for Anatolske Kulturer samt Atatürk mausoleet, Anit Kabir, opført til ære for nationens fader i 1953. Et af rundrejsens helt store højdepunkter er Kappadokien – et forunderligt eventyrlandskab formet i den bløde tufsten af regn og vind gennem mange tusind år. Mennesket har udnyttet naturens luner og bygget huse i de kegleformede klipper, der dominerer landskabet. Nogle af husene stammer helt tilbage fra 4.000 f.Kr. Vi besøger bl.a. Göreme, der ligger i en dal med toppe og ”eventyrskorstene”. Vi besøger også den underjordiske by, Kaymakli, som blev grundlagt af hittiterne og senere overtaget af de kristne, som søgte tilflugt her under forfølgelserne. Nogle af disse byer er bygget i op til ni etager under jorden som selvforsynende samfund med rum til bl.a. lagring af korn, stalde, soveværelser, køkkener og luftkanaler. Efter Kappadokien kører vi til Konya, Seljuk Sultanernes hovedstad i Rum og hjemsted for den mystiske filosof, Mevlana, og hans munkeorden, De hvirvlende Dervisher. Her besøger vi det gamle kloster, Mevlana museet. Næste højdepunkt på rundrejsen er Pamukkale, som er et fantastisk naturfænomen, hvor hvide kalkterrasser smyger sig op ad bjergsiden. Her er også mulighed for at besøge den historiske by, Hierapolis. Inden rundrejsen slutter, går turen til den enestående ruinby, Efesos, som var romernes provinshovedstad i Asien og en af de vigtigste byer i romerriget for godt 2000 år siden. En tur gennem denne imponerende ruinby går forbi det store amfiteater, Celsusbibliotekets smukke facade, det romerske bad, bordellet og markedspladsen. Rejs fx 28. maj 2013 eller 26. august 2013. Læs det fulde program, praktiske oplysninger og se aktuelle priser på www.tyrkieteksperten.dk www.tyrkieteksperten.dk

77


Pasha Rundrejse Vesttyrkiet

78

tlf. 70 108 100


7 dage med dansk guide og fuldt program rundt til nogle af Vesttyrkiets smukkeste naturfænomener, mest spændende storbyer og unikke kulturelle oplevelser. Rundrejsen kan kombineres med en uges afslappende badeferie på én af vores populære destinationer på Sydkysten. Vi starter i den charmerende storby, Antalya. Herefter går turen til Konya, Seljuk Sultanernes hovedstad i Rum og hjemsted for den mystiske filosof, Mevlana, og hans munkeorden, De hvirvlende Dervisher. Her besøger vi det gamle kloster, Mevlana museet. Et af rundrejsens helt store højdepunkter er Kappadokien – et forunderligt eventyrlandskab formet i den bløde tufsten af regn og vind gennem mange tusind år. Mennesket har udnyttet naturens luner og bygget huse i de kegleformede klipper, der dominerer landskabet. Nogle af husene stammer helt tilbage fra 4.000 f.Kr. Vi besøger bl.a. Göreme, der ligger i en dal med toppe og ”eventyrskorstene”. Vi går en tur gennem byen, hvor restauranter, barer og pensioner er hugget ud i klippen. Vi besøger også ”Frilandsmuseet”, der huser kirker og kapeller hugget ud i klipperne og dekoreret med smukke freskoer. Efter Kappadokien besøger vi Tyrkiets hovedstad, Ankara. Her skal vi besøge Museet for Anatolske Kulturer samt Atatürk mausoleet, Anit Kabir, opført til ære for nationens fader i 1953. Vi slutter rundrejsen i den fascinerende metropol, Istanbul. Byen er kendt for et utal af historiske seværdigheder, og vi besøger bl.a. Hagia Sofia, der blev opført som en kirke i 537 men omdannet til moské under det osmanniske rige, og som i dag er et imponerende museum. Vi besøger selvfølgelig også Den Blå Moské, der er verdensberømt for sine mere end 20.000 antikke, håndmalede kakler. Vi skal også besøge sultanernes tidligere bopæl, Topkapi-paladset. Glæd dig til at se de uerstattelige samlinger af porcelæn, våben og smykker, bl.a. den 86 karat store ”Spoonmaker’s Diamond” og to 48 kg tinge kandelabre af massivt guld, hver besat med 6066 diamanter – én for hvert vers i Koranen. Der bliver også tid til en dejlig sejltur på Bosporus-strædet og en indkøbstur i den store, overdækkede basar med mere end 4000 butikker. Rejs fx 26. september 2013. Læs det fulde program, praktiske oplysninger og se aktuelle priser på www.tyrkieteksperten.dk

www.tyrkieteksperten.dk

77


Scanway Guideskole

Mit liv som guide Af Heidi Nicoline Lorenzen, 23 år og tidl. guide i Hurghada, Sharm El Sheikh, Alanya, Side og Marmaris, nu i Goa. Uddannet guide i 2009. Mit liv som guide startede med et klik. Det var på en tilfældig kedelig dag i kolde Danmark som enhver anden dag, og i min kedsomhed og længsel efter varme og eventyr kiggede jeg rundt på hjemmesider, der kunne give dette, hjemmesider for guideskoler. Noget meget spontant kom op i mig, og før jeg vidste af det, havde jeg trykket på ”Tilmeld”, og tilmeldt var jeg. Alt, hvad der hed planlægning, tog jeg først bagefter, nu skulle der ske forandringer. Store forandringer. Selv den dag i dag tænker jeg over, hvorfra jeg fik modet til det klik og det spring, jeg tog, men en ting er sikkert, det klik tog mig til, hvor jeg er i dag, og hvem jeg er i dag. Jeg vil aldrig fortryde det. Jeg har nu haft nogle af mit livs bedste år under solen i Alanya, Sharm el Sheikh, Hurghada, Side, Marmaris og jeg er langt fra færdig! Næste gang står den på instruktør for guideskolen i Bodrum og vinteren i smukke Goa. Til alle, der overvejer det, kan jeg kun sige: Spring ud i det! Guidejobbet har givet mig mere end noget andet job nogensinde kunne. Det har givet mig en styrke, jeg ikke troede, at jeg havde, en tålmodighed uden lige, sammenhold og venskaber for livet og flere oplevelser, end jeg troede, at man kunne få selv på 10-15 år! Mit liv bliver aldrig kedeligt. Hver dag er ny og spændende. Jeg kan stadig få bobler af glæde i maven, hver gang jeg står i lufthavnen og skal modtage nye gæster. Bobler af glæde over, at jeg nu skal møde en masse nye dejlige mennesker, måske endda nogle bekendte ansigter, og bobler af glæde på deres vegne, da jeg selv ikke kender nogen bedre følelse end at ankomme til sit velfortjente ferieparadis og have absolut frihed i et nyt og spændende land. Der husker man virkelig at leve. Jeg får stadig et sus i maven hver gang, jeg skal tale i mikrofonen foran en fuld bus. Nok har jeg sagt de ting, jeg siger, flere tusinde gange før, men jeg tror, at man altid vil mærke suset, ligegyldigt hvor mange gange man har gjort det før, og det er med til at gøre jobbet unikt. Sammenholdet på jobbet er helt specielt. Vi arbejder sammen, vi lever sammen, vi spiser sammen. Jeg har i dag en familie større end de fleste. Scanway-familien! Og der er altid plads til én mere i min familie!


-gør service til din livsstil Jeg vil helt klart anbefale Scanway Guideskole! Af Djinna Wielicko Dal, 25 år og rejsekonsulent i København. Tidl. guide i Alanya. Uddannet fra Scanway Guideskole i 2009. At være på guideskole var hårdt arbejde, men det var det hele værd. De fantastiske mennesker og mange personligheder, jeg mødte fra første dag, har betydet alverden – at kunne dele denne oplevelse med så mange mennesker, som brænder for det samme som én selv: At blive guide. Personligt udviklede jeg mig til at være mere udadvendt og ikke at være så nervøs for at sige noget dumt. Jeg husker stadig første gang, jeg stod i en bus med en mikrofon, og alle kiggede på mig, hold da op, sikke en følelse! Det mest spændende og udfordrende ved guideskolen er alle de ting, man får af vide fra tidligere guider, om deres oplevelser og spændende guideliv, og alle de ting, man bliver udsat for, og grænser, der skal prøves af, så man bliver klar til forhåbentlig at skulle ud som guide efter skolen. Scanway Guideskole har været det bedste valg, jeg har taget, og jeg vil helt klart anbefale Scanway Guideskole! Det er rigtig god undervisning, og du lærer meget om dig selv og får nogle fantastiske venskaber. Jeg har haft tre dejlige år i rejsebranchen og er slet ikke færdig endnu – jeg kan se tilbage på en fantastisk udvikling hos mig selv og uforglemmelige oplevelser for livet.

Vores guider – din sikkerhed på ferien Deniz Jensen, 37 år og skoleleder på Scanway Guideskole. Vores gæster husker vores guider for deres gode service, deres viden om værtslandet, deres imødekommen hed og tilgængelighed samt deres ersonlighed. Hos Scanway/Tyrkiet Eksperten mener vi, at personlig service er god service, og vi lægger vægt på, at vores guider er forskellige og bruger deres personlighed i deres arbejde frem for at prøve at være ens. Vores gæster mener, at vores guideservice er udover det sædvanlige – og det er vi stolte over! Drømmer du om at blive en del af vores guideteam? Kan du yde en indsats udover det sædvanlige? Så tag med på Scanway Guideskole, og bliv mange oplevelser rigere. Prisen er fra kun 7.999,- inkl. flyrejse, fire ugers undervisning og hotelophold på 4-5* hotel med halvpension. Vi glæder os til at se dig på Danmarks billigste og bedste guideskole! Der er skolestart 3. februar 2013 og 27. oktober 2013. Læs mere på www.scanwayguideskole.dk eller ring på tlf. 70 108 100 for yderligere information.


Grupperejser & Konferencer

Skal du med skolen på studietur, på træningslejr med fodboldklubben eller a olde en konference? Kontakt vores gruppe- og konferenceafdeling, der er specialister i at arrangere ins tu ons- og virksomhedsbesøg, træningslejre, konferencer og mange andre ak viteter. Drag ny e af vores store viden og erfaring, når I som gruppe skal af sted på rejse. Vi klarer alt det prak ske fra transport, ophold og særligt program l kontakt l myndighederne på rejsemålet. Vi kan bl.a. arrangere følgende: • Studierejser for skoler og uddannelsesins tu oner, herunder rundrejser • Studierejser for offentlige og private virksomheder med relevante ins tu ons- og virksomhedsbesøg • Døgnins tu oner og bofællesskaber • Familierejser med udflugter, der er skræddersyet specielt l jeres behov • Bryllupper • Konferencer • Besig gelsesrejser • Træningslejre for sportsklubber, teaterforeninger og hobbyforeninger • Virksomhedsrejser – teambuilding • Flybille er Se eksempler på færdige gruppe- og konferencepakker på www.tyrkieteksperten.dk En grupperejse kræver minimum 14 deltagere (dog minimum 11 deltagere ved kun flybille er). Som regel kan I opnå gode raba er på jeres grupperejse. Størrelsen af denne a ænger dog af forskellige forhold, så vi har ingen fast rabat – kontakt os gerne og få et unikt, uforpligtende lbud udarbejdet e er præcis jeres behov. Alt kan lade sig gøre! Send dine ønsker l Eva Poulsen på ep@tyrkieteksperten.dk eller ring på tlf. 70 108 100 og spørg e er gruppeafdelingen.

82

tlf. 70 108 100


Tyrkiet Civilisationens vugge


Rejsemagasin 2013 sommer  

Rejsemagasin for sommeren 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you